Når du er drittlei faenskap fra andre

3.3K visninger
5 minutter lesetid

Blir du angrepet og får kjeft for ting du har kun gode intensjoner med? Får du eder og galle fra personer som du hjelper ved å gjøre ditt beste? Er du drittlei av å få “flammer fra helvete” av de du ikke har gjort noe vondt mot? Da er det på tide at du setter foten ned og sier nok er nok.

I hverdagen prøver de fleste av oss å gjøre vårt beste for oss selv og de vi har rundt oss og møter ellers gjennom uka. Vi prøver så godt vi kan og har utelukkende gode intensjoner. De færreste av oss sitter med hensikt og klekker ut ondskapsfulle utbrudd for å velge ut et offer som vi kan skylle vår vrede over.

En løs kanon

I praksis derimot er det slik vi mennesker har en tendens til å være. Tanker og frykt man har på innsiden av hodet og som setter seg i kroppen, spruter plutselig ut som urettmessige flammer fra helvete over nærmeste intetanende offer. Det er ikke at det utvalgte offeret overhode ikke fortjener det, for egoet trenger som regel bare en ørliten grunn til å rettferdiggjøre sine handlinger.

Og ut av det blå eksploderer du og fråder sinnet ditt i ulik grad ut over dine omgivelser. Har de virkelig fortjent det du gjorde? Har du tenkt over hvordan du selv ville reagert om du fikk samme behandling rettet mot deg? Er det slik du ønsker at omgivelsene dine skal oppfatte deg? Som en generelt ok person med uberegnelige og utrivelige utbrudd innimellom?

Prøv nå å observere deg selv med dine særheter og utrivelige utbrudd mot omverden. Er dette en person du kunne tenkt deg å blitt en god venn av?

Dette er en svært vanskelig øvelse. Prøv nå igjen, men tenk over at det er du som er offeret og føler deg overkjørt, og du er kanskje ikke klar over dine reaksjonsmønstre ovenfor omgivelsene dine.

Så med det som utgangspunkt, se for deg hvordan denne såre personen går inn i et rom hvor “overgriperen” er. Den såre personen lar så sine bemerkninger gå i retning av overgriperen. Tror du måten personen sier ifra på er den riktige for at “overgriperen” skal endre sine mønstre?

Kanskje er du slik bare mot et utvalg av personene rundt deg. Det er derimot ikke noe unnskyldning for å fortsette adferden. Utbruddene har ofte ikke noe med offeret å gjøre heller. Ofte er det flere såre følelser som ligger dypt inni deg som du ikke har prosessert eller kanskje ikke er klar over en gang som gjør at du (egoet) velger å sende ut negativ energi til omgivelsene.

Om du føler deg som et offer så kom deg umiddelbart ut av det! Beklager kraftig skyts, men føler man seg som et offer så er all skyld plassert eksternt og man har ingen potensiale for positiv endring. Absolutt null. Man må slutte med unnskyldninger og ta ansvar for sine egne handlinger. Først da har man potensiale til å videreutvikle seg selv. Inntil det skjer så forblir man i sin egen lidelse.

Hvis du selv kommuniserer med andre akkurat slik du ønsker at andre skal kommunisere med deg så er alt i skjønneste orden. Om du derimot egentlig vet (eller ikke vet) at det du gjør sørger for at mottageren får vondt i magen av den energien du sender ut så er det på tide å ta en beslutning om å legge denne adferden på hylla for godt. Uansett om du (egoet ditt) mener mottageren fortjener det så er dette ikke akseptabel opptreden eller veien å gå. Og det vet du. Du må ta et valg om å kutte ut dette for godt.

Ja, det er så enkelt. Alt havner ut med hva du bestemmer deg for i øyeblikket – her og nå – og hva du velger å fylle det neste med. Jeg sier ikke at det ikke er vanskelig å endre seg, kun at beslutningen om å skjerpe seg, å bli en bedre person for omverdenen, er enkel. Akkurat den beslutningen skaper en bevissthetsendring hos deg som vil gjøre det enklere å komme dit.

Noen greier det umiddelbart, mens andre trenger tid på å omstille egoet sitt. Vi er alle ulike mennesker skrudd sammen på ulikt vis hvor vi lever i variabel grad i (u)balanse med vårt ego og sjel – det vi faktisk er.

Nok er nok

Så tilbake til starten, om personer i din omgivelse er ufin mot deg eller kommuniserer ubehagelig i din retning så skal du sette foten ned. Du skal ikke tillate at folk ikke respekterer deg som et menneske med dine egne følelser. Alle og enhver kan velge å kommunisere sitt budskap på en besinnet måte uansett hva det måtte være. Man må bare huske og puste og ikke ta livet så alvorlig.

Når du blir angrepet verbalt, skriftlig eller energetisk så er veien å gå det å observere dramaet som sendes din vei – og ikke bli en del av det. Om du greier å observere deg selv og unngå å bli en del av dramaet (krever en mesterlig kontroll), og i stedet reagere rolig tilbake på utbruddet så har du ikke blitt en del av problemet.

Du kan da rolig fra et kjærlighetsfullt ståsted fortelle hvordan du opplevde utbruddet og fortelle at dette ikke er en grei måte å kommunisere på. Jeg kan garantere deg at du får en langt bedre respons enn å gå inn med samme energi hvor egoet trives som best.

Og vårt ego er akkurat det det er, egoistisk og bryr seg utelukkende kun om seg selv. Det er takket være vår sjel, den andre delen av oss i denne virkeligheten, at vi viser medfølelse med andre mennesker. Det kommer overhode ikke fra vårt ego, om det ikke er noe vi selvisk ønsker å oppnå da, men da er det ikke ekte medfølelse eller ekte empati.

Om du skal få slutt på at folk behandler deg som dritt så må du si ifra. “Dette er ikke greit“. Men det må komme fra hjertet, ikke egoet, for best mulig effekt. Det betyr ikke at du skal stå og smile og snakke forsiktig. Du skal være bestemt og legge kraft bak utsagnet.

Det betyr å uttrykke hva du selv føler. Det betyr ikke å slenge dritt om avsenderen. Det trigger bare egoet i personen som nettopp sendte deg den negative energien – som personen mest sannsynlig allerede har rettferdiggjort via å føle seg som et offer, husker du?

Noen ganger må man også ta et valg om å gi slipp på folk i livet sitt som ikke er bra for en. Omgi deg med personer som du føler er bra for deg, som bygger deg opp i stedet for å rive deg ned, som inspirerer deg til å bli en bedre person, som gir deg glede i hverdagen!

Respekt og medfølelse

Alt dette går på å respektere andre mennesker rundt seg. Å være i balanse med sitt ego og sin sjel. Å ikke la egoet ta overhånd. Å vise omtanke til omgivelsene. Å ikke være så jævlig selvsentrert. Skjønner du? ;-)

Det går på å kontrollere egoet sitt og bli den personen man ønsker at verden rundt seg skal være. Bruk den enorme kraft du faktisk har inni deg og sett tydelige grenser for deg selv og dine omgivelser. Få slutt på at andre setter deg ut av balanse som igjen ødelegger hverdagen din.

Dette er personlig utvikling, det tøffeste prosjektet du noensinne kan kaste deg over. Blir du skikkelig provosert av denne artikkelen? Flott! Da har du gode muligheter for store endringer!

Hemmeligheten med endringer er å fokusere all din energi, ikke på å bekjempe det gamle, men på å skape det nye. Det gamle vil da naturlig dø ut i bakgrunnen, mens det du fokuserer på starter å spire og du kan bruke din oppmerksomhet på det som gir deg en god følelse innvendig.

Og disse gode følelsene speiles igjen automatisk på utsiden. Ser du tegningen?

Frank

Frank er redaktør, admin og grunnleggeren av Nyhetsspeilet.no. Han har erfaring som nettredaktør siden 2000. Han står kun inne for sine egne artikler. Han startet nettmagasinet med intensjonen om å vekke den spirituelle gløden i folket slik at flest mulig kan se gjennom illusjonene og bli fri. Det innebærer at du finner din egen sannhet, oppnår forståelse for betydningen av at vi alle er fra samme kilde og våkner opp som den sanne multidimensjonelle mesteren du er. Av hans rundt 160 artikler anbefales Den store bevissthetsguiden og De falske lysarbeiderne som vi allikevel tilber.

5 1 stemme
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
« Forrige artikkel

Bli en del av Folkets (r)evolusjon

Neste artikkel »

Ny religion vil gjøre deg ekstremt lykkelig

0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x