John Pilger om massemedia på NRK

5K visninger
1 minutt lesetid
35

Fantastiske John Pilger setter skapet på plass, hvordan de journalistiske prostituerte tjener andre interesser enn dem de tror de tjener, som den fjerde statsmakt.

Pilger sier media var direkte delaktig i krigen mot Irak som eksempel, hvor de helt og holdent lot være å påvise at hva som lå bak angrepet på Irak, nemlig masseødeleggelsesvåpenene til Saddam, var bare løgn og bedrag fra krigshissernes side; krigshisserne som faktisk består bare av noen få personer av de mange som utgjør både våre og andre lands myndigheter.

Pilger høvler over praksisen, i en grad hvor programleder for NRK Dagsnytt Atten tar det personlig og blir frekk, og antar et detroniserende smil rundt munnen, mot Pilger tilbake. Traff Pilger en øm tå her? Programleder ser ut som han ikke vet til slutt hvordan han skal bli kvitt Pilger fort nok, etter at han har fungert som deres ‘frittalende’ alibi og bevis på deres rause ytringsfrihet for 4,5 minutter.

De vet selvfølgelig utmerket godt selv at de kun er talerør for det politiske korrekte, svada fra statsautoriserte kommentatorer, og fremdeles lurer de på hvorfor folk ikke gidder å hverken se eller høre hva de presenterer lenger, opplagstallene stuper…..(?). En må nesten være mindre intelligent for ikke å se forbindelsene.

Åsne Seierstad kom bra ut av denne, for mye av norsk media, pinlige seansen.

http://johnpilger.com/

J.Johansen

Forfatteren er sjømann; ”Recte faciendo neminem timeas” .........................
Artikkelen er Copyright © J.Johansen 2008-2013 .........................
"Du blir ikke en 'dissident' bare fordi du bestemmer deg for en dag å starte opp denne mest uvanlige karriere. Du blir kastet inn i det ved din personlige ansvarsfølelse, kombinert med et komplekst sett av ytre omstendigheter. Du er kastet ut av de eksisterende strukturer og plasseres i en posisjon i konflikt med dem. Det begynner som et forsøk på å gjøre arbeidet ditt godt, og ender med å bli merket som en samfunnsfiende." Vaclav Havel
...........

Vennligsinnede må gjerne legge meg til sitt Facebooknettverk:
Facebook

http://www.riksavisen.no/
http://www.dissident-net.info

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

35 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Hans Gaarder
Forfatter
7 år siden

Helt fersk David Icke-video: The ‘Fake News’ Hoax – The System is Desperate

https://www.youtube.com/watch?v=c5Yhlo7vzT4

Hans Gaarder
Forfatter
7 år siden

Masemedias irrelevante og uredelige søppeljournalistikk graver sin egen grav…

Her er en nekrolog over det som engang var den anerkjente storavisen The New York Times:

An Obituary of The New York Times
http://www.unz.com/article/an-obituary-of-the-new-york-times/

Mole
Mole
Abonnent
10 år siden

Latter er den beste medisin for hersketeknikk sies det, personen får bra med latter på NRK nå, han taler imot flertallet og blir latterligjort, men som han sa, dere kan ikke si at jeg ikke snakker sant men dere er uenige.

Personen, jeg ikke fikk navnet til, forsvarte situasjonen til Ukraina og Putins bråket.

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Mole
10 år siden

NRK forsvant plutselig etpar minutter gitt, straks tilbake sto det på skjermen, på slutten av sendingen sier programleder, beklager å ha snytt dere for noen minutter men forsikrer seerne om at det ikke var sensur, de hilser å sier takk for deltakelse til debattantene mens kameraene går, så høres programledern som sier i bakgrunnen, bare tull det her?!?, var det den brysomme mannen som var tull tro?, pussig.

Falcon
Falcon
Abonnent
10 år siden

The mafia propaganda machine is rolling through the norwegian state’s so-called news channel http://www.nrk.no/nyheter/ * Mafia propaganda maskina ruller gjennom den norske stats såkalte nyhetskanal

—-

Nissen på lasset med lua godt tredd nedover ørene testen

Har du spredd denne informasjonen for å forsøke å hjelpe de som her lider, eller er du bare nissen på lasset som de aller fleste nordmenn er idag, med nisselua godt tredd nedover ørene?

“Loddefjord barnevern rev ned alt jeg prøvde å bygge opp!” I regi – EMANCIPATION Reality Film + http://www.youtube.com/watch?v=9VQfP-m2f_A&list=PLqQQFOVUZBLicGf7TTphLgGQQYVm9Xx5h

mishandling bodo + http://www.youtube.com/watch?v=LrVOiV_7rJg&list=PLqQQFOVUZBLjWHIsddAkOVMWRmbfaeNLL * Hvis videoen er slettet, audio [audio src="http://www.mediafire.com/download/e1w2uyvvciutjzs/barnevern_bodoe_lq_mp3gain.mp3" /]

A message to Fredrik Reinfeldt, primeminister of Sweden! CPS related + http://www.youtube.com/watch?v=vCSwx52Xm28&list=PLqQQFOVUZBLhMEOvrzGm8P7kTk4O-bd1u

The new government greeted by the country’s sheeple http://www.youtube.com/watch?v=ZByOyeS8E7E

Falcon
Falcon
Abonnent
10 år siden

Norzk opplagzkontroll med zine 14,674 anzatte trenger zyv, 7, uker å regne ut opplagztallene på kulerammene for de norzke papiravizene for år 2013. Zlippet blir 18. februar kl 10, etterfulgt av den zedvanlige rituelle flatfyllte fezten som alltid fører til et nytt år i total zvime og uanzvarlighet. Nye opplagtall for 2013 er på vei http://www.opplag.no/opplagstall/ på vei mot en ny trang fødzel av noe zom bevizelig aldri har hatt livetz rett

Det blir interezzant å ze hvor mange som fremdelez har ztøttet sin egen og andres mizære ved å zløze penger på dette landzdekkende propaganda-apparatet

Falcon
Falcon
Abonnent
Svar til  Falcon
10 år siden

Noen opplagstall for år 2012 og 2013 med oppløftende endringer

Aftenposten morgen, 2012: 225981, 2013: 214026, Endring: -5.3%, Kommentar: Fremdeles 214026 for mye i opplag, ga masse gratis-abonnement ifjor til folk som forståelig nok ikke ville betale så mye som ett rødt øre for avisa

VG, 2012: 188354, 2013: 164430, Endring: -12.7%, Kommentar: Noe redusert nedgang grunnet at avisa ble gitt bort hvis man kjøpte bl.a. berlinerboller strødd med sukker, opsjonelt rulla i hæslig melis, og med syltetøy fyll

Dagbladet, 2012: 88539, 2013: 80028, Endring: -9.6%, Kommentar: Opplagt fremdeles 80028 for mange i opplag, er en klar indikasjon på zombie tilstadene i landet Norge anno 1. kvartal 2014

Dagens næringsliv, 2012: 82889, 2013: 80595, Endring: -2.8%, Kommentar: Tragisk liten nedgang i opplag

Bergens tidende, 2012: 76817, 2013: 73470, Endring: -4.3%, Kommentar: Kanksje tungt å være uten nazi-marx aviser under regntungt skydekke ett helt år, uansett ganske så pysete i en by velkjent for breiflabb

Adresseavisen, 2012: 70089, 2013: 67325, Endring: -3.9%, Kommentar: Er nok godt hjulpet av at unge selgere kasta avisa gratis etter folk øverst i Nordre gate så og si hver dag hele året

Fjern pressestøtten nå som fortjent til denne høykriminelle bransjen, så får vi se hva som skjer, på tide de må selge et produkt uten statlige subsidier betalt over alles skatteseddel som en del av pålagte diktatur-avgifter, kilde http://medienorge.uib.no/statistikk/medium/avis/190

Ulven
Ulven
Abonnent
12 år siden

NRK viderebringer ukritisk krigspropaganda av typen “dersom det finnes tvilsomme atom-innretninger under iransk jord er det OK å bombe Iran”.

Har ikke NRK lært noe av sin medvirkning til å muliggjøre irak-krigen (som denne artikkelen handler om) eller det ferske folkemordet i Libya.

NRK er i sin helhet finansiert av våre lisens-penger. Likevel er det Rothschild-propagandaen som får råde. Hva er det egentlig NRK-journalistene er lagd av – papp?!

Falcon
Falcon
Abonnent
12 år siden
Falcon
Falcon
Abonnent
12 år siden

On the Dark Side in Al Doura – A Soldier in the Shadows

Kay Griggs: Colonel’s Wife Tell-All Interview http://www.youtube.com/results?search_query=Kay+Griggs%3A+Colonel%27s+Wife+Tell-All+Interview
The Khazar Parasites – Who Controls the World http://www.nyhetsspeilet.no/2011/05/hemmeligheten-bak-davidstjernen/comment-page-4/#comment-78835
9/11 and related: Intelligence reports http://abeldanger.net/ Technical documentation http://ae911truth.org/

StarFleetCommand
StarFleetCommand
Abonnent
12 år siden

Men han har et poeng. Og det han sier om pressen er smart. Og han underbygger det.
Artikkelen din blir helt feil da du kun snakker om Irak-krigen og kun ønsker å bruke Pilger til din egen fordel.
Jeg tror neppe at dere to ville vært enige om dere hadde møttes.

StarFleetCommand
StarFleetCommand
Abonnent
12 år siden

Jeg lurer på hvor J.Johansen var i ukene før krigen i Irak startet?
For det meste av pressekorpset skrev artikler der de stilte spørsmål ved disse masseødleggelsesvåpnene. Observatører i Irak sto beinhardt på at det ikke fantes slike våpen i Irak. Et stort flertall av Norges befolkning var imot krigen fordi de ikke trodde at slike våpen fantes. Det samme gjaldt i resten av Europa. Og dette ble vi fortalt av pressen.
Den eneste pressen som slukte rått det Bush sa var den kristen-konservative pressen med FOX-News i spissen. Gikk du inn på norske kristen-konservative nyhetsmedier kunne du lese at de støttet Bush fullt ut, og at de var sikker på at slike våpen eksisterte i Irak.
Så hvordan kan du påstå at et samlet pressekorps var med på dette da de helt åpenbart ikke var det.
Lurer på om ikke Pilger snakker om den kristen-konservative pressen i USA og resten av verden? For de støttet krigen 100% Og de gjør det fremdeles, selv om de nå vet at regjeringen i USA løy.
Kanskje J.Johansen bør blir litt mere kritisk før publiserer direkte løgner?

StarFleetCommand
StarFleetCommand
Abonnent
Svar til  StarFleetCommand
12 år siden

Og han sier jo at han snakker om pressen i USA.

Falcon
Falcon
Abonnent
12 år siden

John Pilger answers Obama’s claim that US military is “finest fighting force in history”

Uffda
Uffda
Abonnent
12 år siden

NB!
Pilger told the audience: “The real threat is not WikiLeaks or Julian Assange, but you. The real threat is you finding out the truth about those who pretend to be democratic, and to act in your interests, and to promote a peaceful world. The real threat is you being able to call your government to account.”
http://www.youtube.com/watch?v=AQm1LakQgpo

gudfrid
gudfrid
Abonnent
Svar til  Uffda
12 år siden

Så sant, så sant. Det er bare vi som har muligheten og ansvaret til å gjøre noe. Vi er mange nå som vet. (tilogmed damer på 70år har funnet ut sannheten om 9.11)
Men hvordan skal vi få sagt at vi vet og nekter å ha det sånn?
Håper på gode forslag!

gudfrid
gudfrid
Abonnent
Svar til  gudfrid
12 år siden

Egentlig burde vi bruke hvert minutt vi har til å informere andre. Hva er vi redde for egentlig? At folk tror vi er gale og ikke tror oss vil opphøre etter som fler og fler tør si ifra. Flygeblader, gå fra dør til dør, si det til alle du møter!

Gal idag, stor helt i morgen :-)

gudfrid
gudfrid
Abonnent
Svar til  gudfrid
12 år siden

Fakkeltog? Det er gøy, det gjorde vi på 80 tallet før vi ble sløve. Faklene kan brukes som… Er dere med? Når og hvor? Jeg orker ikke bare sitte å se på lengre..

Uffda
Uffda
Abonnent
Svar til  gudfrid
12 år siden

Fakkeltog er gøy, men kanskje en fakkelstaffet fra dør til dør over det ganske land er bedre. Start og mål Eidsvoll. :-)

gudfrid
gudfrid
Abonnent
Svar til  gudfrid
12 år siden

God idè.
Også kan vi forsøke å bryte inn i live nyhetssendinger og si så fort vi kan hva som skjer, da når vi flere på kortere tid.

Eller vi kan alle samtidig melde om en nyhet som enda ikke har skjedd: “stortinget er kuppet av titusen forbanna nordmenn, vi har blitt lurt”

Facebooh
Facebooh
Abonnent
12 år siden

RawKuz: Fikk plutselig ikke til å svare på ditt innlegg. Men fant dette etter mye researching: [audio src="http://nl.nrk.no/podkast/aps/247/nrk_politisk_kvarter_2011-1111-0828_6345659698.mp3" /]

Takk :)

aenndi
aenndi
Abonnent
12 år siden

Glimrende artikkel!
Ola Tunander i studio også en meget oppegående forsker.

Les artikkel:
http://www.idunn.no/ts/nnt/2011/04/art10
Ga meg et helt nytt syn på terrorangrepene 22. Juli.

Lillian Sivertsen
Forfatter
12 år siden

Tusen takk for en glimrende og interessant artikkel.

Miramir
Miramir
Abonnent
12 år siden

Dette var et merkelig intervju? Der det virker som programlederen regelrett kaster John Pilger ut av studio?? og sier noe om at det var en avtale?? dette var veldig merkelig oppførsel, har jo sett denne programlederen i aksjon mange ganger før, og da har jo de som intervjues fått lov til å bli sittende i studio til man skiftet over til nytt tema, eller nye gjester blir invitert inn? Han virket også spesielt ukonsentrert og lite fokusert på det som ble sagt, nesten som han ikke klarte å følge med? Han gjentar siste setningen av det som blir sagt og så ber ham om at han forlater studio. John Pilger spør “du you want me to leave the studio?” og han svarer “yes”, og noe om at dette var en avtale?? Det virket jo ikke som om John Pilger egentlig hadde så dårlig tid, men heller at programlederen ville ha ham ut av studio? Jeg vil vel tro at John Pilger er en voksen mann som klarer å passe tiden sin selv, hvis det var slik at han måtte dra videre til et annet intervju og måtte bryte opp? Hm?

Facebooh
Facebooh
Abonnent
12 år siden

comment image

Facebooh
Facebooh
Abonnent
Svar til  Facebooh
12 år siden

Logoen til det nye bankvesenet/IMF

Facebooh
Facebooh
Abonnent
12 år siden

I staten Norge har vi ikke hatt ett eneste medie som er objektive eller er infiltrert de siste 20 – 30 årene. Når leste du sist en dyptgående, kritisk artikkel om Norges forhold til EU og alt det negative som EØS-avtalen har påført oss som nasjon? Gang etter gang opplever vi at vi får tredd nye, ubrukelige og meningsløse regler ned over hodet på oss fra Brussel. Pga av denne avtalen er vi faktisk i ferd med å miste kontrollen over vår egen kraftproduksjon!!? Det siste var vel “et direktiv” om rett til trygd etter dag 1 for alle EU-borgere…

Ingen avis, ingen tv-stasjon retter i dag et kritisk lys på hva som skjer/har skjedd i EU. Euroen er i ferd med å kollapse, det samme er EU-koalisjonen. Alt styres av Merkozy! Norske medier er mer opptatt av smør-mangelen enn den REELLE krisen som faktisk utspinner seg rett utenfor vår egen stuedør… – og glem for all del ikke hva Mette Marits kjoler kostet under Nobel-konserten!!

RawKuz
RawKuz
Abonnent
Svar til  Facebooh
12 år siden

Helt riktig. Media er sterkt kontrollert, men av og til klarer en enkeltperson å ytre en mening i media som er i strid med det som egentlig er lov å si.

Så en debatt for en stund siden angående EU-direktiv og EØS avtalen. Knut Arild Hareide sier direkte at Norge ALDRI har brukt EØS avtalen på sine 18år, og vil ha debatt rundt avtalen. Har ikke sett store oppslag rundt dette, er sterkt neddysset vil jeg tro.

Finner ikke video på NRK, ble sendt 11.11.11 på NRK1 – Politisk Kvarter. Ligger lydklipp på denne siden: http://podkast.nrk.no/program/politisk_kvarter.rss Absolutt verdt å få med seg.

Mener at dette emnet fortjener en grundig artikkel her på NyS, altfor få vet ikke at Norge faktisk er medlem av EU.

Facebooh
Facebooh
Abonnent
Svar til  RawKuz
12 år siden

Ukjent og interessant. Men i linken din får jeg bare opp masse tekst? Hadde virkelig vært interessant å høre dette, i og med at dette isåfall gir en helt ny vinkling på Norges forhold til EØS og EU. Faktisk oppsiktsvekkende!

RawKuz
RawKuz
Abonnent
Svar til  Facebooh
12 år siden

mye tekst ja, er et arkiv for politisk kvarter klipp. 4Bla deg ned til du kommer til Politisk kvarter 11.11.2011, og høyreklipp på filen nrk_politisk_kvarter_2011-1111-0828_6345659698.mp3

RawKuz
RawKuz
Abonnent
Svar til  Facebooh
12 år siden

TTror det var en svær glipp fra NRK`s side som lot Hareide slippe til i det hele tatt. Begynner debatten med å si at “du Hareide er jo en ja-mann” noe han alldeles ikke er, og som han presiserer klart og tydelig. Kanskje derfor det er såpass dysset ned, dette burde det vært store oppslag om i media.

Har fått sepsekt for det Hareide gjør, tror også det er en stor fordel at han er leder i granskningen av 22.6 Utøya tragedien.

RawKuz
RawKuz
Abonnent
Svar til  Facebooh
12 år siden

veldig offtopic egentlig, burde nok vært postet i en annen tråd dette ang. hareide og EU-debatten, men ville presisere hvordan massemedia selektivt dysser ned saker, og samtidig fremhever andre.

“the war you don`t see” er en fantastisk bra laget dokumentar om medias rolle i alle kriger, noe han også nevner i NRK “intervjuet”

Ulven
Ulven
Abonnent
12 år siden

Jeg oppfatter det som at det John Pilger sier, er at det hadde vært umulig å starte f.eks. Irak-krigen, hvis ikke ukritiske og hodeløse media hadde vært så behjelpelige på propaganda-fronten med å fore massene med løgner og frykt.

Vi vet nå at over 1 million irakere har dødd etter USA/UK/Blackwaters invasjon og masse-myrderier av sivile.

Pilger kunne ha tatt med Afghanistan-krigen i samme slengen. Hele den kriminelle okkupasjonen av Afghanistan, som Norge er med på, er basert på en LØGN. Som kjent ble tvillingtårnene sprengt, og de vanvittig kraftige detonasjonene som trengtes til dette ble ikke utløst via en fjernkontroll i en hule i Afghanistan.

Norge har mistet mer enn 10 av sine beste kvinner og menn som “har falt for sverd” på afghansk jord. Skal vi gange 10-tallet med 10 eller 100 for å finne ut hvor mange afganere som er drept av norske soldater? (Én kvinnelig norsk tankfører sa vel at hun var med på å drepe mer enn 20 afghanere i én enkelt trefning. Hun sa at hun gjorde det for det norske Stortinget – som fatter sine hodeløse beslutninger på basis av info fra hodeløse media).

Kunne ikke John Pilger likegodt ha gått et skritt lenger ved å henge bjella på katten, ved å si det som det er at vestlige media er Bilderberg-Iluminatet-NWO sine nyttigste idioter og assistenter i utførelsen av Bilderberg-Iluminatet-NWO sine onde gjerninger på veien mot totalitært verdensherredømme?

Men da hadde Pilger sikkert ikke fått slippe til på Bilderberg-Iluminatet-NWO kanalen NRK, som ikke betales av Bilderberg-Iluminatet-NWO selv, men av penger som de suger ut av oss selv om vi ikke engang ser på TV.

Likorm
Likorm
Abonnent
Svar til  Ulven
12 år siden

Bidro ikke regjeringen i Norge med ett ingeniørrkorps i Irak for å frigjøre middler for USA/UK/Blackwaters ? Gjør ikke dette den norske regjering medskyldige i massemordet i Irak ?

Enok
Abonnent
Svar til  Likorm
12 år siden

Uten at Stortinget var informert, leide Forsvaret ut fire radarer til Storbritannia som skulle brukes i invasjonen av Irak i 2003.
Norge tjente 17 millioner kroner på å leie ut sine Arthur-radarer (“Artillery Hunting Radar”) til invasjonen. Med de norske Arthur-radarene på plass, startet rakettangrepene som skulle frigjøre verden fra Iraks masseødeleggelsesvåpen. De norske radarene stod i første rekke fra første dag

http://www.nrk.no/nyheter/innenriks/5562584.html

« Forrige artikkel

George Harrisons siste testamente

Neste artikkel »

Videovisning av TABU-foredraget

35
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x