Bruce Lipton: Om bevissthetens kraft

8.8K visninger
2 minutter lesetid
122

Den amerikanske forskeren Bruce Lipton utførte kloning av stamceller allerede i 1967. Han erfarte da at stamceller med samme DNA kunne utvikle seg til ulike slags celler avhengig av hva slags miljøpåvirkning de mottok. Dette førte ham til erkjennelsen av at det ikke er gener som bestemmer liv, men at miljøet former DNA! Til tross for dette kringkastes uvitenskapelig ”genetisk determinisme” via såvel legestudier som media den dag i dag, mer enn 40 år senere.

Den nye vitenskapen som kalles ”epigenetic control” – overgenetisk kontroll (prefikset ”epi” betyr over eller overordnet) –  omhandler hva som påvirker genene.

Dette får store konsekvenser for den enkelte, i et samfunn hvor stadig flere blir tutet ørene fulle om ”genetisk determinisme”, som innebærer at man lærer seg å se på seg selv som et offer (for egne gener): ”Det er ikke noe du kan gjøre for å unngå dette, du ser det ligger nok i genene dine”.

Sannheten er at ettersom det ”epigenetiske miljøet” kan endres, innebærer det at du selv kan bli herre over dine egne gener…

Bare 2% av sykdommer kan knyttes til genetikk.
98% av sykdommer kan knyttes til miljø.

Your mind’s perception of the world changes your biology – the chemistry of your body – which changes your cells. So if you can control your mind…”

Det  bevisste sinnet utfører bare 5% av tenkningen. Det ubevisste sinnet forestår 95%. Ved å endre ubevisste holdninger og ”tankestrukturer” vil mye kunne oppnås…

Det ubevisste sinnet bedriver i stor grad ”vanetenkning”.

Lipton sier bl.a. dette om betydningen av bevissthet:
The unconscious of the subconscious should become conscious, to become aware of habits that should be changed consiously. Most subconscious attitudes come from other people”.

Kroppen har 50 trillioner celler, som alle har  blodet som et viktig element. Tanker og følelser påvirker hvilke kjemiske substanser som slippes ut i blodet etter instrukser fra hjernen. Mye frykt skaper et kjemisk miljø beregnet på beskyttelse (fremskapt av f.eks. hat eller frykt), som er forskjellig fra et kjemisk miljø som er velegnet for vekst (fremskapt av f. eks. glede og kjærlighet).

Placebo-effekten og nocebo-effekten

Placebo-effekten innebærer at man blir bedre av en sykdom som følge av at man tror at en behandling vil hjelpe. Ifølge Lipton gjør placebo-effekten seg gjeldende i mellom 1/3 og 2/3 av alle sykdomstilfeller, også tilfeller som behandles med kjemiske medikamenter.

Nocebo-effekten er mindre kjent men ikke desto mindre viktig. Nocebo-effekten innebærer at troen på at man vil kunne bli dårligere gjør at man blir dårligere. Det er faktisk mulig å bli så dårlig av nocebo at man til slutt dør av det.

Those who are happy are healthy”.

Science and spirituality coming together

The quantum field is defined as “invisible moving forces that influence the world”. Dette er samme definisjon som betydningen av spiritualitet!

Flere anbefalte videoer med Bruce Lipton:

Changing Our Cells by Thought 

http://www.youtube.com/watch?v=HZAOzxO8NyI&feature=related

Where Mind and Matter Meet (Del 1 av 17):

http://www.youtube.com/watch?v=iB81L9zGLjE

Biology of Belief

Biology of Perception (1 of 7)

http://www.youtube.com/watch?v=hLZ7GqWpEqM&feature=related

Hans Gaarder

Hans K. Gaarder er utdannet siviløkonom og svært tverrfaglig av legning og mest interessert i det som ikke har med økonomi å gjøre.

Hans har arbeidet i mange år med etterforskning i det offentlige og med fri og uavhengig forskning i privat regi. Er frontlinjeforsker på skjulte maktstrukturer, utenomjordisk liv og helse (Teoretisk Fysiologi og vaksiner).

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

122 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Bozzie
Bozzie
Abonnent
Svar til  Hans Gaarder
8 år siden

Trist!
Må har jeg lidd meg gjenom hele foredraget og da han etter 27 minutter forsøkte å forklare lys så falt han fulltstendig igjennom. Det han sa var enten uinteressant eller feil. Hva, for å være spesifikk, var så revolusjonerende med disse biofotonene?

Rolf Kenneth Myhre
Forfatter
12 år siden

Her er et interessant intervju med Lipton fra september 2008:
http://www.superconsciousness.com/topics/science/interview-dr-bruce-lipton

bardun
bardun
Abonnent
12 år siden

… «Sannelig, jeg sier dere: Om dere har tro som et sennepsfrø, kan dere si til dette fjellet: ‘Flytt deg herfra og dit!’ – og det skal flytte seg, og ingenting skal være umulig for dere. (Fra Matteus (17,20))

Hvor sterk er egentlig tankens kraft – sinnets makt over materien? At en sterk og uforbeholden tro kan ha sin virknig, er jo velkjent. Men kan virkelig sinnet, troen, tanken påvirke fjellet?

gudfrid
gudfrid
Abonnent
Svar til  bardun
12 år siden

I følge mine favoritter, er det vi mennesket med vår guddommelige kraft, som skaper planetene. Så du forresten den den nyfødte planeten i nyhetene idag?
Vi blir mer og mer bevisst på hva som påvirkes av våre tanker og snart vil vi alle vite hvordan vi hele tiden har vært med på å påvirke jorda vår med tankene våre helt uten å være bevisst på det.
Å flytte fjell tar vel uansett litt tid, selv når en er bevisst :-)

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

Er enig med fjompen i at Esoteric Agenda kan være kritikkverdig. Masse tullball på nettet. Men jeg har heller aldri sagt dette er noe jeg forsvarer. Ikke Zeitgeist eller reptiler heller. Eller Zetatalk og Niburu.

Gargamel
Gargamel
Abonnent
13 år siden

Hehe med antivaksinasjonshysterier, NWO-hysteriet, chemtrails-hysteriet?

Må være slitsomt for de som tror på det der.

Allikevel er det nok en del elementer i vårt samfunn som påvirker folk. Depresjon er jo blitt en folkesykdom. Om det er skremsel fra TV eller annet kan man jo bare spekulere i.

Jeg tror stort press på selvrealisering og krav fra samfunnet stiller stort press på enkeltindividet blandt annet.
Men det er synsing fra min side

Lars-Roger Moe
Skribent
Svar til  Gargamel
13 år siden

og ikke glem kjemikaliene i, og underskudd på næringsstoffer, i mye av det folk spiser istedenfor mat.

“Depression- Free for Life” av Gabriel Cousens, M.D.

“A customized, drug-free program that attacks the biochemical roots of depression – with a 90% success rate”

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

fjompen

Dette med menneskets evolusjon tror jeg ikke på. Vel, jeg benekter ikke at evolusjon eksisterer som en prosess i universet, men at mennesket liksom langsomt utviklet seg fra en ape som utviklet seg fra en fisk kan jeg ikke tro på. Fins null beviser heller. Så dette kan vi jo kalle …overtro?

Gargamel

“Men “alle må være glade så blir ingen syke” er vel litt vel lettvint.”

Joda, helt enig. Men samtidig: forestill deg hvor bra verden skulle blitt om alt terror-hysteriet, klima-hysteriet, finans-hysteriet og sex/vold/elendighet-hysteriet kunne kuttes ut? Vekk med all “fear monngering”en? Jeg kan garantere at dette hadde gjort et stort antall mennesker friskere.

Samtidig forkynner jo myndighetene noe av det du sier: “bare vær glad! Kjøp mobildingser og Playstation og cola og ta opp svære lån! Ikke tenk på vanskelige konspirasjoner og slike leie ting! Kronprinsessen har kjøpt en ny hest og Britney Spears har ny kjæreste! Livet er vidunderlig!” (Og så død og terror på neste side. He he. Djevelen kunne ikke gjort det bedre.)

fjompen
fjompen
Abonnent
Svar til  BelzeBob
13 år siden

at du ikke tror på menneskets evolusjon gjør at jeg ikke er spesielt interessert i å diskutere videre, i og med at da er det vanskelig å komme noen vei i det hele tatt..

men ha en god kveld videre

BelzeBob
Abonnent
Svar til  fjompen
13 år siden

fjompen sier:

“at du ikke tror på menneskets evolusjon gjør at jeg ikke er spesielt interessert i å diskutere videre, i og med at da er det vanskelig å komme noen vei i det hele tatt..”

Bare vent 14 millioner år så har jeg evolusjonert meg. + fått vinger. Og glorie.
Dette er faktisk svaret på chemtrailgåten også: flystripene har evolusjonert seg og blitt større og fetere enn før. Helt av seg selv. Og visste du at PCn jeg skriver på faktisk er en gammel skrivemaskin fra 1928 som oldefar glemte igjen på loftet? Fant den igjen i forrige uke. Den hadde blitt en i-pad. Helt av seg selv.

Nå sitter jeg og venter på at Linsey Lohan helt ved en tilfeldighet skal dukke opp i leiligheten min. Mot umulige matematiske odds, men dette er du jo vant med fra historietimen på evolusjonsskolen. :)

Gargamel sier:

“Hehe med antivaksinasjonshysterier, NWO-hysteriet, chemtrails-hysteriet?”

Ja fy skam! Dagsaviser, radio og TV er jo proppfulle av dette! Hver eneste dag på forsiden av Dagblablabla: “9/11 er en løgn”, “vaksiner er ikke så bra”, “NWO eksisterer”, “HAARP eksisterer”, “Holocaust endelig avslørt som bløff”, “Chemtrails overalt!”, “mobilstråling er ikke så kjempekoselig”, “Evolusjonsteorien er humbug”, “Intervju med Bruce Lipton”, “Hva skjedde egentlig i London på 7/7 i 2005?” osv. dag etter dag. Jeg blir så lei, så lei.

(Sarkasme.)

Herregud. dette er patetisk. Hvorfor er dere her i det hele tatt? Dere har tydeligvis null interesse av emnene som diskuteres. Annet enn interessen for å pushe stats-sanksjonert propaganda vi kan plukke opp et hvilket som helst annet sted. Stønn…

Kan dere ikke evolusjonere dere litt videre? Bare sett dere noe sted i 1 milliard år og la evolusjonen gjøre dere smartere og mer underholdende.

Gargamel
Gargamel
Abonnent
13 år siden

Jo interessant artikkel.

Helserelaterte artikler på NS her har en tendens til å få det til å se ut som om det som presenteres er totalt ukjent for skolemedisinen og forskningen. At det er et samspill mellom hjernen og resten av kroppen som virker inn på sykdom, er da absolutt ikke kontroversielt i det hele tatt.

Dette involverer mange signalstoffer fra hjernen, men dette er nok litt mer komplisert enn forklart her og ufullstendig kjent. Dermed er det litt bastant å si at psyken gir sykdom. Ja den kan nok påvirke susceptibiliteten for en del sykdommer og påvirke sykdomsforløpet.

Deprimerte personer får ofterer smerter enn andre, og depresjon har koblet til hjerteproblemer blandt annet.

Allikevel kan ikke dette tilrettelegges alle sykdommer. Bakterie og virusinfeksjoner smitter fra person til person, det er ikke psykisk stemning som går fra person til person f.eks. En deprimert person vi kanskje i teorien blir letter smittet, men godt humør holder deg ikke nødvendigvis frisk.

Men “alle må være glade så blir ingen syke” er vel litt vel lettvint.

Epigenetikk og miljøenes innvirkning på genene er heller ikke “hemmelig” og så nytt som det kan virke som. Dette er ting som er uhyre vanskelig å bestemme og man kan ikke dra forhastede konklusjoner.

Kroppen kan faktisk til dels lege seg selv gjennom placeboeffekten, som faktisk er ganske godt studert. Det er dessuten ikke noen særlig gode bevis for at de fleste alternativ medisinske terapier som homeopati. krystallterapi, oralt sølvvann (!) etc er noe annet enn placebo!

Hvis du vil lese noe mer seriøst rundt forskning på lykke og psyke og påvirkning på mennesker, kan du lese noe av Martin Seligman

http://www.authentichappiness.sas.upenn.edu/Default.aspx

Lars-Roger Moe
Skribent
Svar til  Gargamel
13 år siden

“Det er dessuten ikke noen særlig gode bevis for at de fleste alternativ medisinske terapier som homeopati. ”

Det finnes derimot svært mange mennesker som bevitner det. Både de som har fått hjelp med sine plager, og de som er sensitive nok til å kjenne hvordan kroppen oppfører seg når ulike remedier eller metoder brukes.

Men, det er dere som sitter på penger og ressurser til å forske med. Jeg kunne ikke for mitt bare liv bli brydd til å forske for å finne noe som kan overbevise dere. Jeg trenger det ikke for min del. Jeg har erfaring for at det funker. Det er nok for meg. Min erfaring er også at dette virker bedre enn det helsevesenet har å tilby. Vi er uenige og trenger ikke gå nye runder på det.

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

fjompen sier:

“evolusjonistiske utvikling”

Jeg ser ingen slik utvikling. Degenerering (“devolution”) ser jeg derimot plenty av.

Det mest interessante med Bruce Lipton er ikke at han har teorier om ditt og datt, men slik jeg forstår det, at han mener å ha funnet beviser for at tanke påvirker kropp. Jeg drar en slags paralell til Cleve Baxter og hans forskning relatert til løgndetektoren.
http://www.derrickjensen.org/backster.html

På Wikipedia leser vi selvfølgelig at de store vitenskapsmennene Mythbusters debunket all hans forskning. Men det visste vi jo at de kom til å gjøre. (Det eneste de ikke debunker er De Vedtatte Sannheter.) :)
https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/Cleve_Backster

He he, hva kan vi vente oss av folk som går gjennom kreft-skapende kroppsskannere bare på moro?
http://www.businessinsider.com/mythbusters-adam-savage-tears-into-the-tsas-body-scanners-2010-11

Uttalelser fra ekte vitenskapsfolk: http://www.associatedcontent.com/article/6031282/ucsf_scientists_question_safety_of.html
Og en lege: http://www.rense.com/general92/scannn.htm
Og professorer: http://www.npr.org/assets/news/2010/05/17/concern.pdf

Vi kan tydelig se oppgaven klovner som James Randi og Mythbusters har: å nøytralisere alt som utfodrer det regjerende paradigmet og det faktiske diktatur Den Store Vitenskapen har i dag.

Skal vi se hva propaganda-organet Wikipedia sier om Bruce Lipton?

Bruce Lipton
From Wikipedia, the free encyclopedia
Question book-new.svg
This article needs references that appear in reliable third-party publications. Primary sources or sources affiliated with the subject are generally not sufficient for a Wikipedia article. Please add more appropriate citations from reliable sources. (February 2010)

Dr. Bruce Lipton (October 21, 1944) is an American developmental biologist, who is best known for promoting the idea that genes and DNA can be manipulated by a person’s beliefs.[1] He teaches at the New Zealand College of Chiropractic.
Contents
[hide]

1 Biography & Education
1.1 Academic Work
1.2 Books
1.3 Other Work
1.4 Awards and honors
2 References
3 External links

[edit] Biography & Education

Lipton was born in Mt. Kisco, an affluent town in New York. In 1966 he received a B.A. in Biology from C.W. Post Campus of Long Island University and then his PhD in developmental biology from the University of Virginia in 1971.
[edit] Academic Work

In 1973 he taught anatomy as an Assistant Professor at the University of Wisconsin School Of Medicine before coming to St. George’s University School of Medicine, where he became a Professor of Anatomy for 3 years. From 1987 to 1992 he was involved in research at Penn State and Stanford University Medical Center. Since 1993 he has been teaching in non-tenure positions at different universities.[2]

His publications consist mainly of research on the development of muscle cells.
[edit] Books

2005 The Biology of Belief – Unleashing the Power of Consciousness, Matter & Miracles by Bruce H. Lipton, Ph.D.

2009 Spontaneous Evolution: Our Positive Future and a Way to Get There from Here by Bruce H. Lipton, Ph.D., Steve Bhaerman
[edit] Other Work

Lipton has appeared on several radio shows as well as The Elaine Smitha Show[3]

In addition to his appearances on radio and television, he has been a speaker at the Institute of Noetic Sciences’s 13th international conference,[4] the Spiritual Science Fellowship International Conference,[5] and various other conventions[6][7].

He also has appeared in the Kymatica Documentary.
[edit] Awards and honors

2009 Goi Peace Award [8]

[edit] References

^ “BruceLipton.com Press Release”.
^ “Curriculum Vitae”. BruceLipton.com.
^ “Older Version of Curriculum Vitae”. Santa Barbara Graduate Institute.
^ “Bruce Lipton, Speaker at the 13th International Conference”. Institute of Noetic Sciences.
^ “SSF-IIIHS Convention Archives”. International Insitute of Integral Human Sciences.
^ “Bruce Lipton, Mind/Body Healing Pioneer, Featured at HypnoSummit Online Hypnosis Training Conference”. Kathleen Hanover, SocialMediaPress.com.
^ “List of Waldzell Institute Speakers”. Waldzell Institute.
^ “Bruce Lipton to Receive the 2009 Goi Peace Award”. BruceLipton.com.

[edit] External links

Nature, Nurture, & the Power of Love: Conscious Parenting (part 1 of 2)
Nature, Nurture, & the Power of Love: Conscious Parenting (part 2 of 2)
Bruce Lipton – The New Biology – Where Mind and Matter Meet 1of 2.avi
Bruce Lipton – The New Biology – Where Mind and Matter Meet 2o f2.avi
Genetics, Epigenetics, and Destiny – Interview with Dr. Bruce Lipton

Categories: American academics | American biologists | Developmental biologists | Pennsylvania State University faculty | Stanford University faculty | University of Virginia alumni | University of Wisconsin–Madison faculty | 1944 births | Living people

————————-

Ojsann! Ingenting negativt! Krise! Send inn James Randi, Michael Shermer og Mythbusters umiddelbart!

fjompen
fjompen
Abonnent
Svar til  BelzeBob
13 år siden

Har jo ikke sagt noe om bruce lipton..? er jo helt enig med ham og med dere, som jeg har forklart flere ganger tidligere, om at tanker påvirker kropp.
Dette er det heller ingen tvil om i vitenskapen.

Derimot, sier jeg at det er DERES tankemåte og tolkninger at saker og personer som er litt på jordet..
Virker som om dere har fått det for dere at verden, “det regjerende paradigmet” som du så fint kaller det, består av onde mennesker som styrer ting imot hvordan deres oppfatning av verden skal være.

Når jeg f.eks snakker om evolusjon, mener jeg at opp gjennom de ca 5 millioner år som har fått det moderne mennesket til det det er idag, har det vært en del trekk (gener) som har fått mennesker til å bli kyniske, føle makt osv som har gjort at de har overlevd og ført genene videre.. Det at f.eks. menneskersammfunn har hatt “klasseskille” i samfunnene (tenk f.eks. huleboere) som en praktisk inndeling av roller i flokken, har ført til at noen har mer makt enn andre osv.. Mennesker har ulike evner (vi er forskjellige), og dette gjør at slike roller i en flokk arves tydeligere
Orker ikke å gå så mye mer inn på det nå, men det dere tror er en stor verdenskonspirasjon er bare et resultat av disse trekkene hos mennesker, og det er DERE som setter ting sammen for å framstå som ondt eller slemt.

F.eks har jeg sett filmer som Esoteric Agenda, med en innstilling om å gi det som blir sagt en sjanse (i og med at jeg synes sånne ting er utrolig spennende), men jeg blir like skuffet hver gang. Det er alltid en halvscitzofren kar (tenk A beautiful mind) som ser mønstere, slik en menneskehjerne ofte gjør, og setter ting i sammenhenger som ikke er der. Dette settes så sammen til en teori, som er høyst suspekt. Når i tillegg “bevisene” som regel er en video fra 1980 med en kar som har blitt bevist feil av forskning, blir det litt dumt for meg..

Men så kommer den her, om Bruce Lipton, som jeg synes er bra, og det er ikke noe tvil om teorien i forskning, likevel klare dere å putte det inn i en stor sammenheng og holder denne her som bevis for at informasjon blir holdt tilbake i samfunnet.

Lars-Roger Moe
Skribent
Svar til  fjompen
13 år siden

”Derimot, sier jeg at det er DERES tankemåte og tolkninger at saker og personer som er litt på jordet.”
Vi er på et annet jorde en det du er, det er sikkert. Det kales paradigme. I tillegg vil jeg gjette at din tilnærming er forholdsvis reduksjonistisk mens jeg er ganske så fenomenologisk.

”Virker som om dere har fått det for dere at verden, “det regjerende paradigmet” som du så fint kaller det, består av onde mennesker som styrer ting imot hvordan deres oppfatning av verden skal være.”
Korrekt. Men vi tror ikke at alle som er fanget i det paradigmet, som deg selv” er onde. Vi tror at de fleste av dere er skikkelige og ordentlige mennesker som vil godt. Men vi ser at dere er fanget i et paradigme som vi har brutt ut fra.

”Når jeg f.eks snakker om evolusjon, mener jeg…”
Ja det gjør du. Du mener på bakgrunn av en TEORI. Evolusjonsforståelsen i akademia er en teori tuftet på sirkelargumentasjon. A er A på grunn av B – men det holder ikke når B er B på grunn av A. A = evolusjonsteorien. B = stratautgravinger. Det finnes andre måter å tolke dette på. Vi trenger ikke å gå inn på det her, men interesserte kan lese ”In The Minds Of Men: Darwin and the New World Order”. av Ian T. Taylor. Jeg er ikke kreasjonist og jeg er heller ikke kristen, men jeg liker å gå til de som virkelig går inn for å dissekere et tema når jeg vil ha en ”2nd opinion” Jeg ser det med andre ord som uinteressant å gå til en lege for å få en uttalelse og en annen for en ”2nd Opinion” – begge forvalter samme basiskunnskap. En mer virkelig ”2nd opinion” vil være å få den andre uttalelsen fra for eksempel en healer. På kartspråk kalles det krysspeiling. Ja jeg kan healerens standpunkt og jeg kan skolemedisinerens standpunkt. Jeg har sjekket begge og velger healerens. Jeg forstår at det faller dere tungt for brystet, men dere har med respekt og melde ikke latt ligge alt dere ”kan” og fordomsfritt gått helt inn i et nytt paradigme på det nye paradigmets egne premisser. Først etter at man har gjort det kan man gjøre seg opp en mening om hvilket man mener er best.

”F.eks har jeg sett filmer som Esoteric Agenda, med en innstilling om å gi det som blir sagt en sjanse ”
Det er prisverdig og fortjener honnør. Det er dog vanskelig å konkludere annerledes enn du gjør når du har en stor ryggsekk med informasjon som du er svert glad i og som ikke passer i en annen kontekst. Da holder man på det man har i den sekken fra før. Det er helt naturlig. Endring blir det ikke før man oppdager at noen av de steinene man alt har ikke holder hva man trodde om dem.

”likevel klare dere å putte det inn i en stor sammenheng og holder denne her som bevis for at informasjon blir holdt tilbake i samfunnet.”
Vi opererer ut fra et annet paradigme – vi ser det med andre øyne og har andre steiner i ryggsekken. Når det da drøftes her er det opplagt at det blitt plassert i det som her er relevant sammenheng. Det kalles kontekstuell forståelse. Vi ser andre sammenhenger fordi utgangspunktene våre er annerledes, her er mange ulike nyanser, men alle nyansene er mer sammenfallende en ditt kontra våre.

Det jeg stadig lar meg forundre over er at dere ikke fatter at de fleste ”her” tidligere var godt innenfor ”deres” paradigme. All vår utdanning, din og min og alle andres, kommer fra det paradigmet” dere” (i umiddelbar nærhet representert av deg og Gargammel) fortsatt er innenfor. Noen av oss har sett skjellig grunn til å stille noen fundamentale spørsmål med den utdanningen fordi vi har funnet brister i den. Vi har derfor på egen hånd gått ut i verden på leting etter mer informasjon. Istedenfor å vekke undring vekker det oftest bare forakt og avfeining. Psykisk selvforsvar i møte med kognitiv dissonans. Men, dere er tilgitt – fordi vi skjønner at det er vanskelig for dere – vi har vært igjennom den vanskelige fasen. Vi vet hvordan dere har det fordi vi har gått mange mil i de skoene. Dere har ikke greid å få våre på føttene ennå. De er fortsatt for store for dere og derfor argumenterer dere for at det ikke går an å gå med slike sko på. Problemet er at når man først har vokst ut av et par sko så er det ikke noen mulighet for å stappe beina oppi dem igjen.

fjompen
fjompen
Abonnent
Svar til  Lars-Roger Moe
13 år siden

ok, ser at du nå prøver å tolke meg, og sette meg inn i et perspektiv om hvordan du har oppfattet “oss”. Vil bare si at jeg ikke tilhører denne flokken som du omtaler, jeg er selv forholdsvis spirituell av meg, selv om jeg ikke finnes religiøs. Det har blitt noen shrooms for mye (og spirituelle opplevelser i hverdagen, endog ikke religiøse) til at jeg endre på det;) hehe.. Har masse venner som er konspirasjonteoretikere, som er fullt overbevist, og som jeg ser ting med, og prøver å forstå deres syn.Tror også det er masse mellom himmel og jord som ikke er forklart ennå, og er veldig nysgjerrig i min leting etter alternativer kilder.

Dessverre er det massive mengder materiale som ikke er holdbart. Han genetikeren som snakker på slutten av Esoteric Agenda er f.eks. noe av det mest tåpelige jeg har sett, og dette skal liksom knytte hele teorien hans om det menneskelige potensiale sammen, hvordan gener absorberer stråling og oppfører seg annerledes (også kalt bølgegenetikk). Dette, og mye annet, blir for meg for dumt, fordi det bryter av alt med bevis på hvordan DNA oppfører seg.
Men ikke tro at dette kommer av “feil steiner i sekken”. Jeg har til og med vært på “deres side” som du kaller det, i flere år, før jeg “våknet opp” igjen og forstod tåpeligheten i det.
Du sier du er kritisk? men det virker som du ikke helt forstår den vitenskapelige metode, selv om du sikkert kommer til å påstå noe annet. Når dere ikke en gang er villig til å tro på evolusjonsteorien, som pga akkumulerende bevis er tilnærmert lik bevist, blir det rett og slett meningsløst å diskutere videre.
Men som sagt, dere får leve i deres tro, så får vi begge nyte våre liv til de fulle.
Ha en god kveld videre!

Lars-Roger Moe
Skribent
Svar til  Lars-Roger Moe
13 år siden

Jeg har ikke sett “Esoteric Agenda” og jeg skal møte deg på følgende: Det er utrolig mye rart i denne skogen, og evnen til å sortere er derfor svært viktig. Jeg er enig i at det er massive mengder materiale som ikke er holdbart. Men andre ting er det. Atter andre ting knuser segmenter i det rådende paradigme uten at det er gitt hva som skal inn istedenfor den biten som falt. Du skal ha honør for å ha sjekket landskapet og stiller med et mer åpent sinn en en del adre som jeg ikke begriper gidder kaste bort tiden sin her.

“tro på evolusjonsteorien, som pga akkumulerende bevis er tilnærmet lik bevist,”
Ser man det. Legg merke til ordet tilnærmet. Det står dårlig til med den teorien når man har satt seg inn i de bevisene som ikke stemmer. Har du lest for eksempel Immanuel Velikovsky? Jeg vet ikke hva jeg vil sette i stedet for evolusjonsteorien eller hvilke deler jeg vil ta med meg videre. Betydelige deler av den er beviselig feil. Krukker med dinosaurer på. Muntlig overlevering av kunskap som har kommet opp. Dinosaurskaller med kule i kraniet. Masse. Noe er sikkert feil Andre ting vet jeg ikke hvor hører hjemme. Vi er dog tilbake til valg av hvilke bevis man vurderer som mest rett, men for meg er et avgjørende punkt summen av de ting som må feies under teppet for å bevare mange av de vitenskapelige dogmene som dominerer i dag. Jeg har derfor vagt å feie bordet og stille med blanke ark. Puslespillet må legges på nytt med alle bitene og uten at noen av dem retusjeres. Jeg er ikke ferdig med det.

Ha en fin kveld du også. Fint du gir oss et litt bedre bilde av deg. Setter pris på det.

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

fjompen sier:

“Men har lyst til å spørre deg, tror du virkelig at alle verdens sykdommer, f.eks. kreft eller en virussykdom som unngår immunforsvaret kan helbredes kun med positiv tenkning?”

Vel, svaret er som følger: med en ny måte å tenke på kan vi definitivt transformere verden. Vi kan begynne å prioritere ting på en helt ny måte. All fattigdom og 90% av sykdom skyldes rett og slett en måte å styre verden på som bunner i en ekstremt syk og destruktiv tankegang. Kan vi utslette denne tankegangen og erstatte den med en ny og langt bedre tankegang kan vi løse storparten av problemene menneskeheten og resten av vårt kosmos er nedtynget med.

Det var kanskje ikke det svaret du ønsket deg, men det er det viktigste svaret.

Litt ironi til slutt: har du lagt merke til alle de vakre tankene og gode intensjonene til våre politikere? De har jo “prøvd” å redde verden i hundre år nå, og alt blir bare verre. Så der har du definitivt en “positiv tankegang” som er helt uten substans. Tenk på absurditeten som kalles “u-hjelp” f.eks.

He he. “Krigen mot terror” og “kampanjen for å spre frihet og diktatur.” “FNs menneskerettigheter og fredsbevaring.” “Miljøbevegelsen.” …. Snakker vi om gode intensjoner tror du – eller regelrett løgn og bedrag? Må nesten smile. :)

fjompen
fjompen
Abonnent
Svar til  BelzeBob
13 år siden

Dette er jeg helt enig i. Er ingen tvil om at verden går adundas, noe den har gjort i mange år.

Der vi derimot er uenige, er hvordan dette skal skje. Jeg er ikke spesielt imponert over new age-konsepter og deres logikk, som oftest er de bevisbart feil, eller så er de som holder på med det bevisbart gale (sier ikke at det ikke er unntak).

Dette handler om hva det er å være menneske, når vi er 7 milliarder mennesker på jorden sier det seg selv at noen kommer til å utnytte systemer og lure andre mennesker med manipulasjon.
Om du leser eldre historie, eller om hvordan verden var før sivilisasjoner opptod, kan du se at de samme tingene foregikk da, makt innenfor grupper osv.. Dette er en uungåelig konekvens av vår evolusjonistiske utviklining, og lite tyder på at nettopp dette kommer til å endre seg, evt må dette komme av genteknologi som omprogrammerer hele menneskeheten, ikke av å forklare ting med new age-argumenter som gjøres på denne siden.

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

ubu

Bra innlegg.

T.o.m. de såkalte skeptikerne vet du har rett i det du sier her. Tenk på når du vil gå og sjekke opp en dame. La oss kalle placebo/positiv innstilling A og nocebo/negativ innstilling B.

A. Du skrider til verket med en positiv innstilling: “dette er i boks!”

B. Du har i utgangspunktet gitt opp fordi du tror du ikke har sjanse. Allikevel går du bort og sier noe til damen. Halvhjertet og usikker.

Hvilket alternativ funker – A eller B?

Det samme gjelder når du skal selge noe, lage et godt måltid eller nesten hva som helst annet: Med en positiv innstilling får du best resultat.

Men dette skal ikke ha en betydelse for å bli frisk? Ikke logisk.

fjompen
fjompen
Abonnent
Svar til  BelzeBob
13 år siden

“Det samme gjelder når du skal selge noe, lage et godt måltid eller nesten hva som helst annet: Med en positiv innstilling får du best resultat.”

hva slags personer er det som sier at dette ikke stemmer? Alle mennesker lever i forskjellige verdener, ut ifra hvordan sansene våre virker og hvordan hjernen videre tolker dette. Har man et positivt syn på livet vil hjernen tolke andre ting mer positivt osv, og man får en såkalt “god sirkel”. (veldig forenklet)

Dette handler om basispsykologi, og hvordan menneskelig oppfatning av verden fungerer. Å linke dette direkte til sykdom fordi DU finner det logisk er rimelig spesielt. En langt mer kompleks verden av interaksjon mellom celler og ulike organer og vev spiller inn, og derfor må man forske på ting, for å se hva som skjer. Som jeg skrev i et tidligere innlegg i denne tråden, er det en samhandling mellom immunforsvaret og sentralnervesystemet (inkl. hjernen og høyere tolknings-sentere som er der), og denne linken kan forklare deler av hvorfor vi kan “heale” oss selv. En annen er som sagt placebo-effekten, og dens undergruppe “nocebo-effekten”, som begge handler om hvordan hjernen tror på noe, og dermed at det skjer i større grad.

Men har lyst til å spørre deg, tror du virkelig at alle verdens sykdommer, f.eks. kreft eller en virussykdom som unngår immunforsvaret kan helbredes kun med positiv tenkning? I såfall er du rimelig langt ute å kjøre, og jeg har ikke noe mer å diskutere med deg om.

nephilia
nephilia
Anonym
13 år siden

alternativ maate aa se paa forholdet mellom deg og milj;et etc….
http://www.youtube.com/watch?v=dkylaO7aTrs&feature=player_embedded
god forn;yelse!

ubu
ubu
Abonnent
13 år siden

Jeg vil si noe mer om dette nocepo kontra placebo effekten, og hvorfor nocepo ikke blott er relevant, men faktisk ganske viktig i de mange diskusjoner på NS. 2. poenger.

Placebo effekten, effekten at psyken påvirker fysiologien i positiv forstand, blir brukt av etablisementforsvarerne til å forklare positive resulatater for alternative behandlinger.
Dette aksepteres for placebokeffekten eksisterer, og har en viss statistisk relevans. Placeboeffekten er itillegg godt kjent, blandt folk flest.

Nocebo effekten, effekten at psyken påvirker fysiologien i negativ forstand, er ikke like godt kjent og brukt.

1. Men hvis den aksepteres, så må den jo også taes hensyn til i fysiske forsøk som omhander bevisstheten. Jeg tenker på eksempler som Uri Gellers siste tv opptreden, hvor han ble bedt om å utføre en skjebøyelse under kontrollerte former. Forsøket endte med at Uri Geller ga opp, da han sa at det var for mye “negative energier” Negative energier er ikke et alment, vitenskaplig godkjent begrep, men nocebo effekten er det, og man må kunne anta at den har påvirkning på forsøk som har å gjøre med bevisstheten.

2. Både nocepo og placebok effekten i helbredelsesutøvelse må relateres til pasientens oppfatninger. Siden vi lever i et matriell-vitenskaplig paradigme, med en stor overvekt av matriel-vitenskaplige dogme-oppfatninger blandt befolkningen, så skulle en tro at denne paradigmeeffekten skulle vært med i utregningen når man utarbeider placebostastetsikk hvorpå man bruker den til å sammenligne studier på konvensjonelle og alternative behandlingsformer.

Tesla
Tesla
Abonnent
13 år siden

Jeg har lyst å diskutere et par definisjoner du har gjort i denne artikkelen som ikke stemmer:

“Han erfarte da at stamceller med samme DNA kunne utvikle seg til ulike slags celler avhengig av hva slags miljøpåvirkning de mottok. Dette førte ham til erkjennelsen av at det ikke er gener som bestemmer liv, men at miljøet former DNA! Til tross for dette kringkastes uvitenskapelig ”genetisk determinisme” via såvel legestudier som media den dag i dag, mer enn 40 år senere.”

Det er velkjent at stamceller differensierer i ulike retninger avhengig av hvilke miljøstimuli de får. Man da snakker man ikke alltid om det store miljøet utenfor kroppen egentlig, men det cellulære mikromiljøet, hvor celler sender og mottar signaler. For at vi, store og komplekse multicellulære organismer, skal kunne utvikle oss og fungere som vi gjør, trenger vi mange ulike celletyper som har mange ulike funksjoner, det være alt fra osteoblaster i ben, til hepatocytter, til sirkulerende immunceller… De stammer alle fra det samme embryonale opphavet og har alle det samme DNAet i seg, det samme ca 2 meter lange molekylet. Det som gjør dem forskjellig er hvilke gener som er skrudd på, hvilke gener som er skrudd av, hvordan de mottar og behandler ulike signal fra hormoner til energibalanse. Dette er ikke et fenomen hvor miljøet former DNA som du skriver, men heller prosessen at noen deler av DNAet er maskert og skrudd av, mens noen gener er programmert til å være på, eller ligger i deler som er tilgjengelig. Det som er spennende er at denne maskeringen og programmeringen av DNAet kan påvirkes utenfra cellen, for eksempel ved at naboceller sender signal til hverandre om hvilken identitet de skal ha – om jeg kan få lov å skrive litt forenklet. Det kan også påvirkes av energitilstanden i kroppen, det kan komme ulik programmering gjennom sykdom også videre – her forskes det utrolig mye, og jeg er selv involvert i dette arbeidet i kreftforskningen – veldig spennende.
Det er bare uvitende mennesker som i vårt felt sier at DNAet bestemmer alt – vi vet at miljøet har utrolig mye å si… Men man slipper ikke unna genene – det er de som gir oss proteiner som bygger opp og utfører nesten alt i hele kroppen vår. Alle aminosyresekvenser henger sammen med nukleotidsekvenser i DNAet – nemlig gener.
Og det er her epigenetikk er viktig ja. Men dette er ikke spontant oppståtte endringer basert på egen tankekraft.
Epigenetikk er studien av arvelige forandringer i genfunksjon som skjer uten forandring av DNA sekvensen; det kan være faktorer som DNA metylering, eller prosesser som kromatin remodelering i cellekjernen. Epigenetikk er også studien av noen prosesser som skjer under embryonal utvikling, som for eksempel det jeg har nevnt med at gener blir skrudd av mer eller mindre permanent (gene silencing) – som igjen henger sammen med DNA metylering også videre…
Og det er under embryonal utvikling, når et barn unnfanges, at man kan virkelig påvirke den epigenetiske programmering. Hva mor spiser og om hun stresser eller ikke, dette vil kunne påvirke barnet, det vil kunne få ulik epigenetisk programmering om hun sulter eller om hun overspiser. Om hun bærer på en jente kan hun til og med påvirke det fremtidige barnebarn gjennom det som skjer når eggene til datteren hun bærer på dannes. Dette er veldig spennende temaer, og det foregår veldig mye forskning for å forstå alle disse prosessene.

Men et gen gir ikke alltid bare et protein og innehar dermed ikke bare en funksjon. Et gen kan gjennom alternativ spleising gi opphav til mange forskjellige sammensetninger av blokker med aminosyresekvenser, og dermed også ulike ferdigfoldete proteiner. Dessuten kan disse proteinene igjen endres gjennom prosesser kollektivt referert til som post-translasjonell modifisering. Dette kan innebære at ulike aminosyrer blir fosforylert, glykosilert, sumoylert, metylert med (mye) mer. Da har man igjen fått nye egenskaper inn i et protein, så igjen kan et gen ha gitt opphav til en stor variasjon. Det er en jungel man prøver å få oversikt over, og som man prøver å forstå. Istedenfor å ha kompleksistet gjennom mangen gener ser det ut til at vi har kompleksitet gjennom mange nivå med regulering. Vi er fortsatt genprodukter, men vi har ikke forstått helt hvordan enda. Og med genprodukter sikter jeg da til at vi som biologiske organismer er bygd opp etter oppskrifter i DNAet, men at dette ikke nødvendigvis trenger å bety at vi som mennesker kommer ferdig programmerte…

BiggusD
BiggusD
Abonnent
Svar til  Tesla
13 år siden

Hva har dette _egentlig_ å gjøre med den logiske slutningen at bevisstheten og underbevisstheten styrer den genetiske oppbyggingen av kroppen vår?

Er det ikke på tide å innse at den kulturelle og vitenskapelige Oppvåkningen fra det nittende århundre er og var et blindspor? Hvordan kan ideen om mennesket som en isolert, automatisert kjøttklump med ekstra stort nervesystem i det hele tatt forenes med det vi vet i dag om den fysiske verden? Denne antikverte holdningen gjør at hverken du eller noen annen kreftforsker noensinne kan “løse kreftgåten” eller forklare “livets mysterium”. Til det blir dere for opptatt med å rote i resultatene av hva bevisstheten har skapt.

Se for deg en gjeng med menn og kvinner i hvite frakker kravle rundt i et grustak, letende febrilsk etter en spesiell type stein. Over dem står så “The First Moevere” og hiver stein etter stein oppi grustaket – og humrer over menneskets håpløse infantilitet.

Er det ikke på tide å se opp?

Monica Waade
Forfatter
Svar til  Tesla
13 år siden

Tesla nå skal ikke jeg tråkke i det du forklarer og motsi noe av dette for jeg jobber ikke med det samme som deg.

Jeg bruker mye tankekraft og jeg kan motta og videreføre energier (healing) hvor jeg og de jeg utfører dette på har en del opplevelser som jeg antar vanskelig lar seg forklare vitenskapelig. Personer kan kjenne hånden min tar på kreftsvulster eller området hvor svulstene inni dem befinner seg. Jeg kan lokalisere svulstene, beskrive størrelse (ser dem også bakom øynene mine) og hvor aktive (hurtigvoksende) kreftcellene er, dette bekreftes av røntgenbilder og epikriser når disse pasientene kommer til undersøkelse. Og ja dette er helt sant, jeg ville aldri stått fram og fortalt dette under fullt navn hadde ikke andre kunnet bekrefte at så er tilfelle.

Jeg vet ikke hvilke tanker du gjør deg om sånne ting, men vi har opplevd at kreftsvulster har krympet, forsvunnet og endret seg fra hurtigvoksende til null kreft etter at jeg har tappet ut dårlig (syk) energi og tilført disse pasientene ny kraft. Dette betyr ikke at jeg forsøker å behandle kreft, det har jeg heller ikke lov til, men disse påvirkningene energiene tydeligvis har på alvorlige sykdommer som kreft forteller meg at hvis energikroppen helbredes så helbredes også den fysiske kroppen. Når jeg føler på energikroppen bruker jeg hånden noen få cm fra den fysiske kroppen og pasientene kjenner hånden min som om den er i berøring med den fysiske kroppen deres. De merker også når jeg berører skadde områder i energikroppen, føles som kulde, stagnering i energiflyten eller som ved kreft kraftig stikking hvor man også kan få så kraftige strømstøt at hånden blir slått unna og hele armen blir lammet. Ja noe sånt som da vi ungene stakk strikkepinner inn i veggstikkene.

Ville bare fortelle deg dette. :-)

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

Amen.

Lenge leve tankeforbryterne.

Thunderdahl
Thunderdahl
Abonnent
13 år siden

Har dere tenkt hvordan the matrix har fulgt oss i alle genrasjoner! Man må omprogramere seg. Da mener jeg IKKE TV programmet :)
Jeg klarer å se the matrix.Vi er i ferd med å frigjøre oss, fra oss selv.For en fantastisk verden vi lever i :)
Live light,see the light, be the light!

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

Positiv tankegang: noe som har å gjøre med såkalt “trolldom og magi.”

Er det ikke det Bruce Liptons budskap dreier seg om da? Å programmere cellene med positive holdninger og med dette få de til å regenerere seg?

simon7
simon7
Anonym
Svar til  BelzeBob
13 år siden

Nei det er ikke det det handler om. 1-2 tredjedeler av alle sykdommer kan helberedes via placebo. Det handler om helberedelse via tro. Det har like mye effekt som å be til en gud/guder.

BelzeBob
Abonnent
Svar til  simon7
13 år siden

Herregud for en negativitet. simon7 – du gjør nok både deg selv og alle do møter syk.

Og hva vet du om hvilken effekt bønn kan ha? Uttaler du deg på vegne av av alle mennesker som noengang har bedd?

Fysjameg.

“Nei det er ikke det det handler om. ”

I ditt trange lille hode.

Jeg legger merke til den samme bitterheten og aggresjonen i Gargamel også. Jeg tror dere folkene blir syke snart. I kroppen i tillegg til i hodet og hjertet. Verre er det for de uskyldige menneskene som må ha med dere å gjøre. de negative vibrasjonene dere sender ut til omgivelsene er langt verre enn influensa-virus. Dere burde sendes til Sibir.

simon7
simon7
Anonym
Svar til  BelzeBob
13 år siden

Jeg har det bra Belzebob jeg er i fin form. Jeg tror også at vi blir syke snart, siden snart ikke er noen fastsatt tid og kan være alt fra 1 dag til 3 mnd. Jeg tror jeg kan få en forkjølelse i løpet av snart.
Jeg er ikke negativ, jeg vet bare nok til å ikke være overtroisk. Jeg vet foreksempel hvor utrolig effektivt selektiv hukommelse og subjektive oppfatninger er hvis du vil få noen til å tro at de har opplevd et mirakel, eller magi.
Jeg vet også hvor stor efekt bønn kan ha. Det ble gjort en test der flere foskjellige relligiøse grupper ba om samme ting, det hadde likestor effekt på alle testgruppene og den var like stor hos dem som ikke ba.

Relligion er for de dumme og de fattige, et redskap som gjør det lettere for dem å godta sin skjebne.

« Forrige artikkel

Gi bankene en støkk!

Neste artikkel »

Zero Emission Conference – Nyhetsspeilet konfronterer

122
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x