Libya i sort og hvitt

8619 visninger
8 minutter lesetid
143

Første del av artikkelen (frem til USA ønsker Gaddafi død, og hyller rasedrap og Jihadister) er en kronikk av OLA TUNANDER- seniorforsker, Fredsforsknings- instituttet (PRIO), som er hentet i fra Aftenposten 17.09.11. Kronikken forteller oss ikke bare om situasjonen i Libya, men den sier også en god del om den Norske stats slette menneskesyn og demokratiforrakt, og at olje nå som siden første verdenskrig er tykkere enn blod.

http://www.youtube.com/watch?v=7AXjipjX6lU&feature=results_main&playnext=1&list=PLB0C5B43685B3A595

At NATO gikk til angrep mot dette folket er like drøyt som om Israel hadde fosforbombet rose-sermonien i Oslo etter terrorangrepet 22. Juli, og erstattet regjeringen med  Anders Behring Breivik-kloner og kristensionister.

Samtidig som vestlige medier rapporterte om sivile som hadde blitt skutt i Benghazi, henrettet de libyske opprørerne et stort antall svarte libyere og svarte innvandrere. Amnesty International klaget på at opprørene henrettet tilfeldige svarte innvandrere. Filmer viser hvordan man skar halsen av levende mennesker og hvordan man hengte dem mens massen av hvite libyere viste sin entusiasme og filmet opphengte lik med sine mobilkameraer. Rasismen som den viste seg i Benghazi og Misrata var blodig og grusom, og Den afrikanske union uttalte at de var utelukket at man skulle anerkjenne overgangsrådet i Benghazi.

http://www.youtube.com/watch?v=M1mw7rbckUA

Fordi de er svarte

http://www.youtube.com/watch?v=KXv_VTk6NbE

Den afrikanske union uttalte 30. august at overgangsrådet har forvekslet leiesoldater med svarte afrikanere: «De dreper alminnelige arbeidere», fordi de er svarte. For Den afrikanske union er denne rasismen uakseptabel, og man er svært kritisk til overgangsrådet. Mange libyere har sort hud, først og fremst sør i Libya, men også i visse byer i nord. Den britiske avisen The Daily Telegraph skriver at «Misrata-brigaden for utrensning av slaver og sort hud» hadde brent deler av byen. 10–20 prosent av Libyas befolkning har sort hud, og mange er nå redde for å bli henrettet.

Stanset menneskesmuglingen

Mange svarte libyere kommer fra slavefamilier, og Muammar Gadafi har søkt en libysk identitet i det svarte Afrika. Han har bidratt med økonomisk støtte til mange afrikanske land, mens hvite familier i nord identifiserer seg med Middelhavskulturen. De står nærmere Europa, og de har ingen følelse for sine tidligere slaver. Denne konflikten er blitt forsterket i Benghazi, fordi byen har spilt en viktig rolle for menneskesmugling til Europa, først og fremst til Italia. Mafiaen i Benghazi har tjent milliarder på menneskesmugling, men disse inntektene forsvant i 2008, da en avtale mellom Silvio Berlusconi og Gadafi satte stopp for mafiaens transporter. Avtalen har vært et dobbelt problem for Benghazi. Byen har ikke lenger de samme inntektene, og svarte afrikaner er blitt stoppet i Libya uten å komme videre til Europa. Dette har trolig forsterket den tradisjonelle rasismen.

Når overgangsrådet i Benghazi har profittert på disse konfliktene har dette vært uakseptabelt for Den afrikanske union. Overgangsrådets samarbeid med Al-Qaida i Libya har også blitt oppfattet som uforsvarlig. Opprørsleder Abdel Hakim al-Hasidi har bekreftet at hans styrker har bånd til Al-Qaida. Al-Hasidi hadde erfaring fra krigen i Afghanistan og han var et ledende medlem av Libyan Islamic Fighting Group (LIFG). Al-Hasidi har uttalt at målet med krigen «var å skjære halsen av Gadafi og etablere en islamsk stat».

Kjempet i Irak

En studie fra 2007 fra det amerikanske militærakademiet West Point mente at LIFG (Libyan Islamic Fighting Group) i praksis er en del av Al-Qaida. Av de 600 utenlandske Al-Qaida-krigerne som kjempet i Irak etter 2003 skal de fleste ha kommet fra Saudi-Arabia og Libya. De libyske byene Darnah og Benghazi bidro med flest krigere. For Nato og det libyske overgangsrådet har det ikke vært mange krigserfarne styrker å bruke. Der er antagelig forklaringen på at opprørerne har brukt al-Qaidas/LIFGs kamperfaring, og det har også gjort disse styrkene til sentrale aktører. Al-Qaida er neppe ansvarlig for alt de er blitt beskyldt for, men å la dem ha det høyeste befalet for opprørsstyrkene er problematisk.

Ingen vet

Den nåværende lederen for militærrådet i Tripoli, Abdel Hakim Belhadj, var tidligere leder for LIFG. Han har nå sagt at han støtter et demokratisk styre. Alle kan skifte mening, men han har også skrevet under på at han ikke skal bruke vold mot regimet i Libya. Hva som kommer ut av dette vet ingen. Da Belhadj med støtte fra britiske, franske og qatarske spesialstyrker inntok Tripoli, ble fengslene åpnet. Mange fanger fra Al-Qaida/LIFG ble sluppet fri. Ingen vet om Belhadj tar ordre fra Benghazi.

Stamme mot stamme

Mens Gadafi sies å ha brukt svarte leiesoldater fra andre afrikanske land, skal overgangsrådet ha brukt islamistiske leiesoldater fra arabiske land. Og mens overgangsrådet og opprørerne har hatt støtte fra flertallet av arabiske ledere – de ledere som Den arabiske våren var rettet mot – har Gadafi hatt støtte fra mange afrikanske ledere og fra Den afrikanske union. Konflikten i Libya handler også om Libyas tilhørighet, og den viser seg i stammekonflikter, mellom stammer i sør som står mot stammer i Misrata og Benghazi. Den største stammen, Warfalla, som omfatter mer enn en million av Libyas syv millioner innbyggere, støtter fortsatt Gadafi. Sirte, der Gadafis egen stamme Gadafa er sterk, er blitt bombet i flere uker, og kanskje forsøker man å redusere antallet Gadafi-lojale før et kommende valg. Men vi får ikke vite noe om dette, ettersom det ikke finnes noen journalister i de bombede byene.

Interne konflikter

Opprørernes tidligere leder, general Abdel Fatah Younis, tilhørte en annen stor stamme, Obeidi. Denne stammen støtter Benghazi. Men mange mener at Abdel Hakim Belhadj var involvert i islamistenes henrettelse av general Younis i august. Overgangsrådet har ikke villet granske hvem som sto bak mordet, og dette har ført til stammekonflikter internt blant opprørerne. Obeidistammen vil neppe samarbeide med islamistene. Den svart-hvite beskrivelsen om hva som skjer i Libya stemmer ikke.

Blood and (s)oil

http://www.youtube.com/watch?v=VrQNwrmBXrw

En krig mellom stammer blir nødvendigvis blodig, og spesielt når det handler om Afrikas største oljereserver. Etter at den franske avisen Libération skrev at rebellene hadde lovt Paris 35 prosent av den libyske oljen, sa utenriksminister Alain Juppé at den som bidro [bombet] mest også burde få uttelling for det. Frem til august bombet Nato mange militære mål med sivile tap. Deretter har man også bombet sivile mål i Gadafi-lojale områder for å svekke disse stammenes motstand. Det er en meget trist utvikling. Det handler ikke om kirurgiske operasjoner, hvis man da ikke snakker om hvordan man skjærer halsen av levende mennesker.

Utslettelse av Gaddafis blodslinje og sivile

USA ønsker Gaddafi død, og hyller rasedrap og Jihadister

USA gir sin fulle støtte til Libyas nye regime dersom de velger å myrde den tidligere lederen Muammar Gaddafi.

USAs utenriksminister Hillary Clinton overrasket alle da hun tirsdag 18.10.2011 dukket opp i Tripoli for å besøke de libyske Islamistiske rebellene. Clintons tur til Libya var ikke varslet på forhånd, og det er første gang siden 2008 en amerikansk minister besøker landet. Hovedformålet med oppholder var å møte rebellene for landets kuppmakere NTC, Mustafa Abdel Jalil, og det nye regimets selvutnevnte statsminister, Mahmud Jibril. Men i løpet av turen holdt hun også en tale for en rekke studenter ved universitetet i Libyas hovedstad. Der sa Clinton at USA gir sin fulle støtte til landets kuppmakere dersom de velger å drepe den tidligere lederen Muammar Gaddafi.

– Vi håper han enten blir fanget eller drept slik at dere ikke lenger trenger å frykte ham, sa Clinton. – Dette er Libyas øyeblikk. Dette er Libyas seier. Fremtiden tilhører dere, sa Clinton videre til NTCs ledere.

Hun roste dem (Libyan Islamic Fighting Group) også for å ha kjempet kampen for «rettigheten og verdigheten til et fritt folk».

Libyan Islamic Fighting Group (også kjent som Al-Jama’a al-Islamiyyah al-Muqatilah bi-Libya) er den sterkeste radikale fraksjonen som fører jihad mot oberst Moammar Abu Minyar al-Qadhafi som ble leder i Libya etter et kupp i 1969. Kort tid etter angrepene den 11. september 2001 ble gruppen forbudt over hele verden på grunn av deres forhold til Al-Qaida) Gruppen ble grunnlagt høsten 1995 i Libya. De fleste av de første medlemmene hadde slåss mot de sovjetiske styrkene i Afghanistan. Formålet til gruppen er å etablere en islamsk stat i Libya som skal styrte dagens regime som ifølge gruppen er undertrykkende, korrupte og anti-muslimske. Gruppen påtok seg ansvaret for et mislykket attentat mot Qadhafi i februar 1996, som ble delvis finansiert av det britiske MI6. Den 10. oktober 2005 ble gruppen forbudt i Storbritannia hjemmekontoret sammen med fjorten andre militante grupper som opererer i Storbritannia. Medlemmer av en gruppen blir straffet med 10 år i fengsel.

– USA er stolt over å stå ved deres (Libyan Islamic Fighting Group) side i deres kamp for frihet, og vi vil fortsette å støtte dere mens denne ferden fortsetter, ved å respektere deres suverenitet og ære vårt vennskap, sa Clinton. Libyas NATO-støttede jihadister har tidligere fått besøk av Frankrikes president Nicolas Sarkozy og Storbritannias statsminister David Cameron.

Den folkekjære lederen Muammar Gaddafi henrettet eller skadeskutt i et Nato-støttet angrep

Skal man tro dette bildet, så er Gaddafi død, men hans arv vil fremdeles være i det Libyske folk som det fortvilte barnet på videoen ovenfor viste. Den grønne bok vil alltid være Libyas frihetsbrev, som grunnloven er vårt frihetsbrev. NRK kunne melde at Gaddafi levde da de fikk tak i han, og at han ble slepet langs gatene av rebelske Islamister mens de mishandlet og trampet på han, mens de ropte og skrek «Allah akbar», og viftet med våpen. Gaddafi døde av skader han pådro seg under pågripelsen, som det så fint har blitt gjengitt i Norsk media. Det er ikke vanskelig å se for seg at hatet til de rebelske Islamistene nærmest må beskrives som et berusende hat, et hat som tipper over fra å være en følelse fundamentert i frustrasjon og ubehag, til en følelse av ekstrem velbehag ved å hate, drepe, mishandle, og ødelegge.

http://www.youtube.com/watch?v=dfyuiLGrLus

Amnesty International ber på bakgrunn av denne videoen om at omstendighetene rundt Gaddafis død får en uavhengig granskning. De internasjonale kollonistene har gjort Gaddafi til martyr og til et ikon mot undertrykkelse, ekstremisme, og kollonisme. Som følge av dette er det ikke umulig at vi får se bevegelser også i vesten som nettopp blir basert på hans grønne bok som på mange er mere demokratisk, realistisk og rettferdig enn vårt vestlige sosialdemokrati og vår folkekjære grunnlov.

Hillary Clinton gapskratter av drapet på Gaddafi

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fxNeW9UhhO0

Han har en IT-bakgrunn og har studert historie, religion, filosofi, kultur, og sivilisasjoner fra antikken i snart 10 år. Han er en hverdagsfilosof, amatørhistoriker, og samfunnsanalytiker med glimt i øye.

Abonnere
Varsle om
guest

143 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest populær
Inline Feedbacks
View all comments
2Q11
2Q11
11 år siden
Svar til  2Q11

«Styrker lojale til den tidligere diktatoren i Libya, Muammar al-Gaddafi, har tatt kontrollen over byen Bani Walid, sier en lokal tjenestemann.»

«Bani Walid, rundt 170 km sørvest for Tripoli, var en bastion for Gaddafi-tilhengerne under opprøret i landet.

Saken blir oppdatert»

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7965781

2Q11
2Q11
10 år siden
Svar til  2Q11

Hvor mange jublende kvinner ser du på bildene her:
– Nå starter frihetsepoken i Libya
http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.8237289

United Nations A/HRC/16/15
General Assembly Distr.: General
4 January 2011
Original: English
Human Rights Council
Sixteenth session
Agenda item 6
Universal Periodic Review
Report of the Working Group on the Universal
Periodic Review*
Libyan Arab Jamahiriya
“On 21 June 2010, the Human Rights Council selected the following group of
rapporteurs (troika) to facilitate the review of the Libyan Arab Jamahiriya: Argentina,
Norway and Senegal”
“The delegation indicated that women were highly regarded in the Libyan Arab
Jamahiriya, and their rights were guaranteed by all laws and legislation. Discriminatory
laws had been revoked. Libyan women occupied prominent positions in the public sector,
the judicial system, the public prosecutor’s office, the police and the military. Libyan
legislation also guaranteed children their rights, and provided for special care for children
with special needs, the elderly and persons with disabilities.”
http://www2.ohchr.org/english/bodies/hrcouncil/docs/16session/A-HRC-16-15.pdf

BelzeBob
11 år siden

Gaddafi er død. Lenge leve Gaddafi! Og må hans mordere en dag stilles for retten.

Antipsion
Antipsion
11 år siden
Svar til  BelzeBob

Jeg vet ikke hvem hans mordere er, men at de handler på vegne av vesten er sikkert, mest sannsynlig USA. Når det rapporteres om at de ropte «Allah er stor», er det nærliggende å tro at dette er en dekkoperasjon for at folk skal tro at dette dreier seg om opprørere fra Libya eller muslimer. Hvis det viser seg til slutt at Gaddafi virkelig er tatt av dage så har ihvertfall et av verdens beste demokratier falt, det er alle enige om, men inntil da så velger jeg å tro at dette er en operasjon for å knekke kampmoralen til de som forsvarer landet. Uansett, lenge leve Gaddafi!.

Ulven
Ulven
11 år siden

Obama: – Det modige libyske folk har brukket ryggen på regimet.

http://www.vgtv.no/#!id=45261

Super-hykleren Obama overgår både Hitler og Stalin i løgnaktig demagogi!

Hvis en ting er sant så er det at det var NATOs teppebombing av Libya i mer enn et halvt år – assistert av britiske og amerikanske spesialstyrker (SIS etc.) som utga seg for å være «Libyske opprørere» (jeg blir kvalm, jeg må visst holde meg for nesen, ikke så lett med en ulvepote) som gjennom massedrap på libyere fremprovoserte regimets fall og den folkekjære diktatorens død.

Her er en oppfordring fra de dype skoger: Måtte OCCUPY WALL STREET, opprøret som nå pågår i byer over hele USA ( http://www.themilitant.com/2011/7538/753850.html) lykkes!

Måtte det modige amerikanske folk lykkes i å brekke ryggen på det ondskapsfulle Rockefeller- og CFR-regimet som i så lenge har undergravet den amerikanske drømmen i sine forsøk på å slavebinde det stolte amerikanske folket.

Go the american people – GO!

Michelle
11 år siden

Sykelig
«Stat»sministeren ba Obama kjøpe Norske raketter til sine bombefly:
http://aftenposten.no/nyheter/uriks/article4261471.ece

2Q11
2Q11
11 år siden

Klar for nye konspirasjoner?
http://libyasos.blogspot.com/2011/10/muammar-al-gaddafi-is-alive.html
Hollywoodregi? Look alike? Fake video? Photoshop? Timing ikke tilfeldig?

Uffda
Uffda
11 år siden
Mike Cechanowicz
Skribent
11 år siden

Jeg er ristet over hvordan Norsk presse har vært ensidig pro-utslettelse av Libya som selvstendig nasjon basert på påstander som har ingenting med lov og rett å gjøre. Som mange andre søker jeg å forstå hvorfor det er slik. Jeg finner bare et svar – IMF. http://www.newsinenglish.no/2011/05/19/stoltenberg-floated-as-a-new-imf-boss/

Kan det faktisk ha seg slik at Norge som nasjon blir kuppet av pengeingeressene hos IMF? Jeg føler meg noe på tynn is og ønsker heller ikke anklage noe eller noen som er feil her. Men det lukter svidd når vi vet at Libya var gjeldfri – og Nå har Norge tilbud med å støtte landet økonomisk for en fryktlig tvilsom gjenoppbygging av et nylig ødelagt og ferdigbetalt infrastruktur som ikke IMF hadde kontrol over før.

maranata
maranata
11 år siden

Gadaffi er død etter en hel rekke feilgrep fra mange kanter. Avslutningen ble like uverdig som oppstarten var feil.
Når han først ble pågrepet hadde han rett på en skikkelig rettergang, og jeg støtter ikke dødsstraff uansett hvor det blir utført. Men jeg støtter drap i rent selvforsvar..

Når det er sagt mener jeg at det er bedre at et menneske dør enn at hele nasjonen blør i alle betydninger av ordet. Slik sett skulle han heller ha blitt fjernet ved et attentat – det ville ha vært et forsvar for hele folket og ikke minst de tusener som satt i fengsel av politiske grunner. Det måtte da ha vært mye enklere enn man skulle påføre hele nasjonen slik smerte som den nå har blitt utsatt for.

Å si at Gadaffi var elsket er nok riktig hvis man sikter til alle hans undersåtter som levde i overflod – men de elsket ikke denne gale mannen men de fordelene han gav dem. Gaddafi var lunefull, uberegnelig og svært brutal. Han torturerte en mengde mennesker til døde, fordi de ikke delte hans synspunkter, og han utarmet sitt land ved å disponere oljeinntektene som om det var hans private formue. Han forstilte seg faktisk at Libya var hans eiendom – hans og hans families eiendom.

Mike Cechanowicz
Skribent
11 år siden
Svar til  maranata

Du nevner at du ikke størrer drap, men selvforsvar. Hva med Lybia – eller Gadaffi – har de kunnet forsvare seg fra en overlegen internasjonell ressurskapring? – Gadaffi gjorde mye mer for sitt folk enn de fleste av verdens statsledere. Om han var lunefull, tror du ikke Bush, Obama eller Stoltenberg ikke er det? Norge brukte Ulovelog masseødeleggelsesvåpen på Lybia – er det ikke brutalt? Mener du at su står for å fjerne politikkere ved attentat (drap)?

Du, jeg skulle gjerne få litt mer klarhet i hvordan ditt moralsk kompass er skrudd sammen. Det er noe her som skurrer her for meg. Hva med Stoltensberg – bor ikke han gratis i millionkåk i Oslo – Selv om han ikke eier den? Hvordan skiller du rett fra galt egentlig?

maranata
maranata
11 år siden

Drap i selvforsvar – det forsvarer jeg – men du gjør kanskje ikke det?

Gaddafi kan sammenlignes med Romanias og Iraks tidlligere ledere og led samme vanærende skjebne. Å sammeligne despoter av dette kaliber med demokratisk valgte statsledere gjør jeg ikke – men det gjør kanskje du?

Ingen av disse tingene har noe som helst med mitt moralske kompass å gjøre.

J.Johansen
Skribent
11 år siden
Svar til  maranata

Du sier faktisk at NOEN har full rett til å drepe enhver som ikke deler ens personlige politiske oppfatninger, og liker et annet system bedre….. Men hvem er disse NOEN maranata som stiller seg i G-d’s sted og dømmer folk til døden med en kule gjennom hodet, uten ved lov og rett?

Hvem er så hovmodig at de setter seg I G-d’s sted i slik sammenheng? Tror du at det er Staten som GIR liv også, og dermed kan ta det etter forgodtbefinnende (USSR-en utvidet abortlov til en er 90 år)?

Hvem skal kunne bestemme dette? Skal det være fritt frem, eller? Eller skal dette være kun forbeholdt de enkeltmennesker som på ett eller annet vis har klart å tilrive seg makten i et samfunn?

PS: Ettersom en dømmer, skal en dømmes. Ghadaffi har ikke gjort meg noe. Jeg overlater dermed dommen til G-d, og jeg har liten tillit til makthavernes dom over ham; Hillary Clinton «Wanted – Dead or Alive». Reward: 5000 USD i Judaspenger?

Hva sier Bibelen om disse som setter seg til dommere og bødler over liv og død?

maranata
maranata
11 år siden
Svar til  maranata

Hmmmmmmm…

Når må du ikke legge mer i ordene jeg skrev enn det som faktisk står der. Gaddafi ble drept, men vi vet ikke av hvem ennå. JEG har ikke dømt han til døden. Og mellom oss troende JJ, ser jeg på dødsstraff som feil. Det finnes alltid håp for en synder så lenge som han lever, men når han er død finnes det ikke lenger tilgivelse og frelse.

Jesus selv bruker selv sterke ord om Judas: For ham var det bedre om han ikke engang var født.

Mole
Mole
11 år siden
Svar til  maranata

maranata sier:
Det finnes alltid håp for en synder så lenge som han lever,
«»»men når han er død finnes det ikke lenger tilgivelse og frelse.»»»

Mole.
Johannes 6.

21 For slik Far reiser opp de døde og gjør dem levende,
«»»slik gjør også Sønnen levende hvem han vil.»»»

22 Og Far dømmer ingen, men har overlatt hele dommen til Sønnen,..

24 Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den som hører mitt ord og tror på ham som har sendt meg, har evig liv og kommer ikke for dommen, men er gått over fra døden til livet.

25 Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den tid kommer, ja, den er nå, da de døde skal høre Guds Sønns røst, og de som hører, skal leve.

26 For slik Far har liv i seg selv, har han også gitt Sønnen å ha liv,

27 og han har gitt ham myndighet til å holde dom fordi han er Menneskesønnen.

28 Undre dere ikke over dette, for den tiden kommer da alle de som er i gravene, skal høre hans røst.

29 De skal komme fram, og de som har gjort det gode, skal stå opp til livet, men de som har gjort det onde, skal stå opp til dom.

30 Jeg kan ikke gjøre noe av meg selv. Jeg dømmer etter det jeg hører, og min dom er rettferdig. For jeg søker ikke det jeg selv vil, men det han vil, han som har sendt meg.

Gjør ikke du deg selv til dommer her maranata?, det står da tydelig at de døde skal stå opp igjen, tror du gud oppreiser de for så kun å drepe de igjen?

maranata
maranata
11 år siden
Svar til  maranata

Mole:
Nå skjønner jeg ikke hva du mener med disse «løsrevne» Bibel-sitatene. Men faktum er at man som kristen (Kristus-troende) kun kan ville frelse i dette livet, og ikke etter døden.
Frelse er for absolutt alle, og det finnes kun en betingelse: Å tro i sitt hjerte og uttale med sin munn at Jesus Kristus er frelseren. Det er ikke dermed sagt at man kan leve i synd og vinne frelse. Vi snubler alle, men det finnes tilgivelse – også for Gaddafi om han hadde villet det.

maranata
maranata
11 år siden
Svar til  maranata

Mole skriver: Gjør ikke du deg selv til dommer her maranata?, det står da tydelig at de døde skal stå opp igjen, tror du gud oppreiser de for så kun å drepe de igjen?

Vet du ikke at dommen er adskillelse – adskillelse fra Gud også kalt den annen død – den åndelige død. Gud vekker ikke opp fysisk døde for å drepe dem igjen. Ved dommens dag blir menneskene adskilt etter sine valg her i livet (De døde vet ingen ting). Adskillelsen fra Gud, er en adskillelse fra KJÆRLIGHET – det er denne adskillelsen fra Gud som er så pinefull, så smertefull ……………..prøv om du kan å forestille deg dette.

Mole
Mole
11 år siden
Svar til  maranata

Så de som ikke har hørt om jesus og dør, skal ikke få mulighet til å bekjenne jesus med sin munn og tro i sitt hjerte, være seg om de levde før jesus levde på jorden eller om de dør uten å ha hørt om han i tiden etter han gikk på denne jorden?

28 Undre dere ikke over dette, for den tiden kommer da alle de som er i gravene, skal høre hans røst.

29 De skal komme fram, og de som har gjort det gode, skal stå opp til livet, men de som har gjort det onde, skal stå opp til dom.

maranata
maranata
11 år siden
Svar til  maranata

Mole:
I stedet for å undre deg over dette burde du heller lese hva Bibelen sier utførlig om akkuratt denne problematikken. Det står tydelig at menneskene i «uskyldighetens tidsalder» skal dømmes etter sin samvittighet.

Til slutt vil jeg si deg at Gud er kjærlighetens og rettferdighetens Gud, og han vil dømme oss alle etter nettopp disse prinsippene.

Mole
Mole
11 år siden
Svar til  maranata

Kanskje du har lært å tolke bibelen feil?
Kanskje jeg tolker feil, uansett,

bibelen sier i skriftstedet jeg siterte klart at de som har bøtet med livet før dommen vil få en oppstandelse, om noen blir avskåret fra denne oppstandelsen er det kun gud som bestemmer, ikke deg eller meg.

Michelle
11 år siden
Svar til  maranata

Jeg tror at om du velger å ha en gud som skal dømme deg, og du tror du blir dømt og skaper det i ditt indre, så kan du risikere å manifistere det.

Det er også interessant å se på advarsler om dommedag og micro-chips 666, men igjen, om du tror sterkt nok på det, kan du risikere at du selv manifisterer det helt enkelt, dessverre.

Det er selvsagt bra å ville være snill mot andre, bare så vi velger tilgivelse for oss selv og alle andre først, det tror jeg på.-)

«If you expect to suffer, the reptilians will gladly help you out with that.»
– Peggy Kane

Uffda
Uffda
11 år siden
Svar til  maranata

Bibelen i denne sammenheng blir bare en bok skrudd sammen for at man skal ha god samvittighet til å hore i Guds navn. Det er ikke samsvar mellom Bibelen og verden når den tolkes bokstavlig, det blir bare piss og tullball – gratulere.
Kristne er de verste maktovergripere i verden, og dreper uskyldige mennesker ofte bare for gøy eller for en ekstra bonus. Bibel tyrannene får lov til uhemmet å drive sin mind control til hele nasjoner og folk ligger for deres føtter – klar til å drepe for FN… i Jesus navn. Skjerp dere. :-)

Singoalla
Singoalla
11 år siden
Svar til  maranata

Maranata: Vi er har som du vet svært forskjellig ståsted og forståelse av en del som står i Bibelen. Det er vel derfor noen også har funnet interesse i våre dialoger om Bibelen, dogmatikeren mot mystikeren :-)

En ting vil jeg da få gi min forståelse av: Du skrev: «Vet du ikke at dommen er adskillelse – adskillelse fra Gud også kalt den annen død – den åndelige død.»

Etter min forståelse er den annen død, ikke adskillelse fra Gud, tvert om, men det er den faktiske død av et individs sjel, av det individuelle særpreg som den personen er og har satt på den sjelen. Det dør/fjernes og sjelen blir like ren og ny som om den aldri hadde levd noen liv og går tibake og blir ett med Faderen.

Det står i Bibelen at: Den sjel som synder skal dø. Altså sjelen, er dødelig ikke bare kroppen og vi eksisterer på mange plan. Vi har ikke automatisk evig liv, hele Bibelen handler om hvordan man oppnår det, og hvordan forstår vi forsjellig. Men folk bør ikke tro at de har evig liv uansett, faktisk er dette noe man må oppnå. Den annen død er utslettelse av personens identitet og bevissthet som personen kan oppleve. Så ta intet for gitt..

Uffda
Uffda
11 år siden
Svar til  maranata

Noen som er i tvil om at kristne «soldater» dreper for gøy eller en fin bonus hør på hva noen av Irak veteranene sier.
Hør gjerne på flere, men her er en:

J.Johansen
Skribent
11 år siden
Svar til  maranata

ja – du er jo helt på linje med fariseerne her maranata. Nyhetsspeilets Kaifas
:)

John 11: 49 Men en av dem, Kaifas, som var yppersteprest det år, sa til dem: 50 I forstår ingenting, heller ikke tenker I på at det er til gagn for eder at ett menneske dør for folket og ikke hele folket går til grunne. 51 Dette sa han ikke av sig selv, men da han var yppersteprest det år, spådde han at Jesus skulde dø for folket, 52 og ikke for folket alene, men for også å samle til ett de Guds barn som er spredt omkring. 53 Fra den dag av la de råd op om å slå ham ihjel.

Greitt nok at du er fariseer, men jeg skylder å opplyse om at for kristne er hvert liv hellig, og ingen er untatt fra Loven; Du skal ikke drepe….. selv ikke presidenter og ministre.

At du setter Ghadaffi i samme divisjon som Jesus Kristus er vel å dra det litt langt……..

«hyklere og ormeyngel»….etc.

Hvordan straffer G-d i henhold til Bibelen de som ikke overholder Loven, og ikke hører på profetene?

Falt, falt, falt, …. Babylon has fallen…..

PS: Selv sekulære Pilatus var uenig i dommen til fariseerne. Rett eller galt? Moralsk eller umoralsk? Griper til sverdet, faller for sverdet? Høster de som de sår?

maranata
maranata
11 år siden
Svar til  J.Johansen

Det fariseerene bedrev mot Jesus var ordkløveri og forsøk på å få Jesus til å komme i konflikt med Bibelen ord. Også Satan prøvde å felle Jesus med fristelser fordi hans hjerte var fullt av det Jesus ikke hadde noe av.

Hvem er så du JJ til å dømme og sammenligne med med fariserere. Du har hverken makt eller myndighet til noe som helst i mitt liv. Hvorfor ser du flisen i din brors øye, men bjelken i ditt eget øye legger du ikke merke til?

Singoalla
Singoalla
11 år siden
Svar til  maranata

JJ: Hvor selvrettferdig er det mulig å bli? ER ikke evne til selvinnsikt/selvkritikk osv, begynnelsen på all selvutvikling om man vil være bevisst og gå den veien. Og er det ikke derfor vi er her, eller er det for å anklage andre falsk, henge ut og lyve om andre?

Hva er vitsen med å predike fagre ord om praksis er motsatt? Jeg det verste jeg har opplevd av utspekulert ondskap, har kommet fra såkalte kristne! Gjerne opptatt med å studere og projisere påstått ondskap annensteds..

Når en peker på andre, peker fire fingre tilbake til en selv.

Nettopp. Og hvem går i strupen på hvem her egentlig? Skal man ikke være litt rettferdig? Hva er det som driver noen til å holde på slik mot sine medmennesker? Er dette kristelig ånd slik som du synes at den bør være da altså? Slik man i følge din tro og bibel skal behandle sin neste.. Her har vi praksisen og utøvd i utallige artikler hvor du kan komme med din mening og hint mot andre – gjerne helt avstengt fra å kunne kommenteres..

De falske vitnesbyrd skal i sannhet bli avslørt i liket med alt annet som er falsk skal det ikke? Å misbruke sin makt eller kneble andre er ikke pent.

Er det derfor noen er så glad i despoter?
så er man sikret at sannhten ikke kommer frem..

J.Johansen
Skribent
11 år siden
Svar til  J.Johansen

Jeg svarte jo bare på hva du sa i kommentateren over jeg maranata, og fastslår som et faktum, ikke noen dom, at du mener akkurat det samme som fariseerne…….

maranata sa:
«Når det er sagt mener jeg at det er bedre at et menneske dør enn at hele nasjonen blør i alle betydninger av ordet.»

Man må jo nesten kunne si at det er fariseerisk når folk snakker akkurat som fariseerne, tror og mener som dem…..og jeg sa også det er helt greitt for meg, no sweat, ikke mitt problem, bare fariseerne sitt, men ikke si at dette er ifølge Jesus sin lære…….

– Ikke ifølge min Bibel.

maranata
maranata
11 år siden
Svar til  J.Johansen

JJ:
Du er ofte opptatt av å ta personen og ikke diskutere sak. Slik som her. Du som selv har medvirket til å utestenge Singoalla fordi hun gikk på person, og så velger du selv å gjøre det samme mot meg.

Denne hykleriske oppførselen er fullstendig uholdbar fra en som skal stå fram for NyS utad. Å representere nettsiden her medfører at du underlegger deg de spillereglene du selv har medvirket til.

J.Johansen
Skribent
11 år siden
Svar til  J.Johansen

Jeg gikk på sak om fariseerisme, og du gikk rett i strupen på meg, akkurat det du beskylder meg for maranata…
Det ser jo jammen ut som Singoalla utfolder seg i våre spalter så mye hun vil etter hva jeg kan se, hva sier din Bibel om å frembringe falsk vitnesbyrd mot sin neste?
Når en peker på andre, peker fire fingre tilbake til en selv.
:)

Hva synest du forøvrig om fariseernes oppførsel mot Jesus Kristus, er de greitt at de tar ut både han og Ghadaffi, når de ikke liker hva de sier – å ofre en for alle?

John 11: 49 Men en av dem, Kaifas, som var yppersteprest det år, sa til dem: 50 I forstår ingenting, heller ikke tenker I på at det er til gagn for eder at ett menneske dør for folket og ikke hele folket går til grunne. 51 Dette sa han ikke av sig selv, men da han var yppersteprest det år, spådde han at Jesus skulde dø for folket, 52 og ikke for folket alene, men for også å samle til ett de Guds barn som er spredt omkring. 53 Fra den dag av la de råd op om å slå ham ihjel.

Singoalla
Singoalla
11 år siden
Svar til  J.Johansen

Nå vil det vise seg, om det finnes noen likhet for loven. Vel, kanskje deres Bibeler er forskjellige selv om de begge er siste utgave av norsk luthersk Bibelen, eller at dere leser den som en viss annen.. Men en ny utgave kom i går, så nå må dere kanskje justere en del synspunkter fordi mye er justert der. Bla er ikke Maria jomfru lenger i følge den nye utgaven. Jeg tror imidlertid at alt dette er ganske «gresk» for Jesus som nok er ganske oppgitt over slikt som dette her og mye annet de som kaller seg kristne bedriver og forfekter. Skal bli moro å se, om Jesus kommer til bake og hvordan reaksjonene da blir i forhold til dette, det gleder jeg meg til :-)

Nesten 2000 år er gått – med restriksjoner på hva man kunne tenke, si og skrive i forhold til dette og reell sannhetssøken var forbudt av de som forfektet og beskyttet tradisjonell kristendom. Ikke så rart at man har kommet så langt ut på viddene i forhold til kilden kanskje.. I dag brukes andre midler i kampen. Men dog den samme kamp.

Hva jeg har hørt om Gadaffi – som en interessant kuriositet, er at han holdt fanget, i noen år, noen leger som jobbet for WHO. Disse var blitt knepet i å spre Aids virus i sprøyter de satte på både barn og voksne.. de ble holdt fanget av Gadaffi i noen år.. pga dette og innrømmet hva de hadde gjort. Leste jeg for mange år siden, da de ennå satt fanget. Senere ble de sluppet fri og jeg hørte intet, om at de påførte barn Aids med vilje i regi av WHO der nede, noen som vet mer om dette Hva som skjedde?

maranata
maranata
11 år siden
Svar til  J.Johansen

Ærlig talt – det du JJ som bringer fariserer på banen og du bruker det som personkarakteristikk på meg.
Skjerp deg – prøv i det minste å ta innover deg at du selv har gått over streken her – da må jeg ha rett til å reagere.

Singoalla
Singoalla
11 år siden
Svar til  J.Johansen

Her har du helt rett maranata. Og de som liker å belære andre og formane andre, kunne gjøre lurt i å følge sine egne ord og praktisere litt selv..

maranata
maranata
11 år siden
Svar til  J.Johansen

Singoalla:
Tidsånden endrer Bibelen – men de kan ikke forandre Gud i sitt bilde.

Gaddafi……………
De satte sprøyter med AIDS virus, og de innrømmet det???????????

Hvem kom med påstanden og hvorfor innrømmet de det – tenk deg om!

Singoalla
Singoalla
11 år siden
Svar til  J.Johansen

maranata: Jeg vet ikke noe mer enn det jeg skrev. Forstår at du mener at det kanskje kan ha vært tortur i bildet eller hva, jeg vet ikke maranata. Men jeg vet at det er mye agenda knyttet til Aids, og du og jeg har forskjellig ståsted vet du, ang mange ting. jeg tror at mye kan skrives på nett som er desinfo og usant også. Men det ER et faktum at disse ble holdt fanget, at det var rettssaker og siden at de ble sluppet..

Her fant jeg faktisk noe info om dette, noen som vet mer?

http://en.wikipedia.org/wiki/HIV_trial_in_Libya

Glem ikke at Gadaffi i mange år stod ganske enslig mot vesten..
Han har uten tvil blitt straffet fordi han ikke bøyde seg.

Det er ingen selvfølge at all vestling main stream info er sann heller..

Lillbill
Lillbill
11 år siden
Svar til  J.Johansen

Man skal ikke dømme andre står det i bibelen. Men tenke på seg selv

Uffda
Uffda
11 år siden
Svar til  maranata

Med blod på hendene har vi ingen rett til å være moralister over Gadaffi. Hvem utarmet Libya før Gadaffi? USA og UK.
Minister Farrakhan blasts Mike Wallace on 60 min
http://www.youtube.com/watch?v=lKFugpr4EH0&feature=related

Gadaffi har kjempet som en ekte Viking, NATO som gudløse mordere.
http://www.youtube.com/watch?v=Qra0GqFbM98&feature=related

maranata
maranata
11 år siden
Svar til  Uffda

Libya var IKKE utarmet – Libya VAR gjeldfritt, men formuen var stort sett privateid av Gaddafi og hans familie som hadde full kontroll. De som UNDERKASTET seg Gaddafi hadde det «godt», mens de som var uenig i denne despotens styre ble forfulgt, fengslet og torturert til døde.

42 år med vanstyre er slutt – la oss i det minste håpe på at fortsettelsen blir demokratisk, men da må styresett iallefall bli sekulært – for med islam som basis kan det ikke bli demokrati/folkestyre.

J.Johansen
Skribent
11 år siden

En fantastisk tale til fra Minister Farrakhan om Obama og Libya. Uforglemmelig.
En som har sine moralske og åndelige antenner bedre utviklet enn de fleste kjøpte og betalte prester og predikanter forøvrig:

Om påstandene om at Ghadaffi dreper sine egne: «Hyklere. Hva gjorde dere i WACO

ola
ola
11 år siden
Svar til  J.Johansen

Minister Farrakhan er en smart man, han har mye fornuftig å si. Jeg er forundret over at han lever ennå, men det er nok ikke så lenge til, vi husker jo Martin Luther King Jr.

Uffda
Uffda
11 år siden
Svar til  ola

Minister Louis Farrakhan: America Is On Her Deathbed (3 of 3)
http://www.youtube.com/watch?v=BGVKJXOktSg&feature=related :-)

Lillbill
Lillbill
11 år siden

Drapet på Gadaffi var selvforsvar. Hvis jeg ser naboen min plage sine barn å familie. har jeg da ikke lov å gripe inn? Å gjerne få med meg flere folk slik at jeg er sikker på at det vil kunne gjennomføres? Det var libyerne selv som ropte på hjelp fra vesten.
Det er lov å drepe mennesker i krig i følge bibelen. Eneste gangen det er lov. Dette var ikke en krig vesten skapte. Men en krig Gadaffi har bedt om. Dette som skjedde igår har satt et godt eksempel på neste generasjon muslimske ledere. Det er noe galt med alle land. Men noen er verre en andre.
De store kongene skal avsettes å folk skal gjøre opprør. Er jo kjente beretninger. Spesielt her inne når det gjelder artikler om «renselsen» som snart skal komme.

BelzeBob
11 år siden
Svar til  Lillbill

Lillbill sier:
21. 10. 2011 kl. 16:07

«Drapet på Gadaffi var selvforsvar.»

Vær vennlig og dokumenter Gaddafis forbrytelser, om du vil. Nøyaktig hva er rykter – og nøyaktig hva er dokumenterte fakta?

maranata
maranata
11 år siden
Svar til  BelzeBob

Lockerbie – hvem var arkitekten her?

Han har fegslet, torturert og drept tusenvis av sine egne landsmenn.

Han har styrt landet brutalt, hensynsløst uten nåde for noen som ikke følger hans ordrer fullstendig.

BB – du har ikke fått med deg noen ting her? Må han servere deg varme lik for at du skal forstå???

BelzeBob
11 år siden
Svar til  maranata

maranata og Lillbill

Jeg gjentar spørsmålet: kan du /dere dokumentere Gaddafis påståtte forbrytelser?

maranata
maranata
11 år siden
Svar til  maranata

Hvorfor skal jeg/vi dokumentere dette?
Skal vi legge ut en rekke YiuTube videos, som synes å være det hotteste av dokumentasjon her på NyS?

Lillbill
Lillbill
11 år siden
Svar til  BelzeBob

Vær vennlig å dokumenter hitlers forbrytelser. Nøyaktig hva er rykter, og nøyaktig hva er fakta. Har du noen dokumenter hjemme i skuffa? Kjenner du noen statsoverhoder som kanskje har noen? Eller er alt bare noe du har blitt fortalt? HALLO???

maranata
maranata
11 år siden
Svar til  Lillbill

BB mener ikke Hitler var en forbryter, og fornekter dessuter at Holocaust har funnet sted.

Balle Clorin
Balle Clorin
11 år siden

Dr Steve Pietzchenik vedder på at Gaddafi ikke er død: http://www.youtube.com/user/TheAlexJonesChannel?blend=1&ob=5#p/u/7/X7yCYamrMzo

Singoalla
Singoalla
11 år siden

??? Hva er alt dette? Jeg er ikke utestengt, såvidt jeg vet,
og har heller aldri vært det. Om denne kan postes så er jeg det heller ikke nå. Har iallfall kunnet logge meg inn..

Derfor forstår jeg ikke at du har påstått dette et par ganger maranata, når det ikke er tilfelle, da må jeg si fra om feil. Dog er det sant at de som er redd for hva jeg skal si/avsløre, jobber systematisk for å kneble meg fra å tale! Så dersom jeg knebles her, ber jeg alle lesere her merke seg HVEM som utestenger og gjøre det dere kan for å avsløre hva vedkommende skjuler. Og der vil dere finne MYE om dere leter godt nok. Om noen jobber for å kneble andre fra å ytre seg, vær da sikker på at han har mye å skjule!

Dere kan også gå inn og google mitt nick singoalla i tiden etterpå, om det skjer, skal jeg legge ut alt sammen! Godt dokumentert! Nå har jeg sagt dere dette. Sannheten er faktisk lov til å legge ut helt fritt også juridisk sett.

Mine pauser har vært frivillige, pga at jeg har måttet bruke tid og krefter andre steder. Men jeg har også holdt kjeft når noen har raslet med sine sabler. Fordi mye stygt og urett har vært gjort tidligere og slikt tar på kreftene. Jeg er kanskje er den som har opplevd MEST heksejakter, svertekampanjer, systematisk debunking, forvrengninger, og charakter assasination mot min person og den info jeg sitter på, det har skjedd også her, samt at regler har vært håndtert fullstendig forskjellig ovenfor meg og ovenfor andre. Det har også vært horder av mobbe-profiler som en del av oss vet meget vel hvem som er bak. Og det sier mer om dem. Alle bør være obs på dette.

Regler bør være like for alle og de som har laget dem og håndhever dem, har et spesielt ansvar for å selv følge dem. Å anklage andre for å gå på person når man ikke gjør det, er uredelig, og så å selv gjøre det samme til gangs, og med løgner og falske anklager er temmelig ille. Når man så ber pent om at slikt fjernes, fordi det er i strid med reglene og fordi det er skadelig for min sikkerhet osv, så gjøres det ikke likevel. Det er HANDLINGER som taler sant, mye mer enn ord, som kan være falske!

Jeg skal ikke blande meg i deres ordkløveri og lutherske flisespikkeri, for det er hva dette er. Hvor dere er uenig med hverandre for å være uenige og det går på person. Ser at Maranata opplever en slik holdning fra flere her inne og det er ikke rettferdig. Kan ikke se at noe av det han skriver ovenfor, ang Gadaffi, er av en slik art, at han fortjener det som kommer etterpå f eks dette, som ikke er særlig snilt:

ja – du er jo helt på linje med fariseerne her maranata. Nyhetsspeilets Kaifas .

Om de som vil avsette diktatorer begår lignende forbrytelser og viser mangel på respekt for andres menneskeverd er de ikke bedre enn despoten. Despoten bør også ha sitt menneskeverd i behold.

Og om despoten ikke har gjort DEG noe JJ, så er det greit da, ingen betydning om urett/overgrep skjer mot utallige andre! Helt utrolig at du faktisk skrev dette.. som om ingen andre betyr noe her i verden..

Når to som egentlig tilhører den SAMME trosretning, temmelig ensporet lutheranisme, kan holde på slik, igjen og igjen med flisespikkeri i forholdt til den gjengse lutherske forståelse av Bibelens norske utgave pr i dag, og dere egentlig deler en tradisjonell oppfatning begge to, er det da rart at det er krig i verden? Hva slas holdning og ånd er dette ovenfor sin neste som attpåtil er en kristen trosfelle! Dere er mye mer like enn dere er forskjellige!

Det er ikke noe rart at deres egen lutherske Bibelutgave sier klart at han ikke vil kjennes ved de som har kalt seg kristne når han kommer tilbake:

http://www.bibel.no/Hovedmeny/Nettbibelen.aspx?book=MAT&chapter=25&verse=12

Se litt nedover der, dvs les helt ned. OG også helt ned her:

http://www.bibel.no/nb-NO/Hovedmeny/Nettbibelen.aspx?book=MAT&chapter=7&verse=22

Falske profeter – 15 Ta dere i vare for de falske profetene! De kommer til dere i saueham, men innvendig er de glupske ulver.

16 På fruktene skal dere kjenne dem.

Plukker man druer av tornebusker eller fiken av tistler? 17 Et godt tre bærer god frukt, et dårlig tre bærer dårlig frukt. 18 Et godt tre kan ikke gi dårlig frukt, og et dårlig tre kan ikke gi god frukt. 19 Hvert tre som ikke bærer god frukt, blir hugget ned og kastet på ilden. 20 Derfor skal dere kjenne dem på fruktene.

Falske disipler – 21 Ikke enhver som sier til meg: ‘Herre, Herre!’ skal komme inn i himmelriket, men den som gjør min himmelske Fars vilje. 22 Mange skal si til meg på den dagen: ‘Herre, Herre! Har vi ikke profetert ved ditt navn, drevet ut onde ånder ved ditt navn og gjort mange mektige gjerninger ved ditt navn?’

23 Da skal jeg si dem rett ut: ‘Jeg har aldri kjent dere. Bort fra meg, dere som gjør urett!’

Huset bygd på fjell – 24 Hver den som hører disse mine ord og gjør det de sier, ligner en klok mann som bygde huset sitt på fjell. 25 Regnet styrtet, elvene flommet, og vindene blåste og slo mot huset. Men det falt ikke, for det var bygd på fjell.

26 Og hver den som hører disse mine ord og ikke gjør det de sier, ligner en uforstandig mann som bygde huset sitt på sand.

27 Regnet styrtet, elvene flommet, og vindene blåste og slo mot huset. Da falt det, og fallet var stort.»
———————————————————————————-

Dere forfekter begge innlærte dogmer og fraser, teologi som er skapt og formidlet videre av mennesker, og som ble kokt ihop som en monopol-religion der nede i Rom en gang, hvor rom var i en krise, hvorfor har jeg fortalt før. Det ble bestemt at dette skulle være den eneste lovlige tro og lære, alle andre, som hadde sitt eget, ut fra sine levende tradisjoner og ståtsted, ble slaktet ned og bøker brent. Dette har pågått systematisk i over 1600 år. På tross av FRUKTENE av denne lære/troen, som er det ENESTE tegn som viser klinkende klart hva noe er, så mener dere dette er sannheten! Trygt og godt fordi dette har dere lært er sant og stiller ingen spørsmål ved.

Det får være deres problem. Det er svært fjernt fra den virkelige Jesus og hans lære. Det er ikke pga holdning til tradisjonell kristendoms fraser, vi skal dømmes. Men det går på hjertets renhet, hvor ærlig, redelig og kjærlighetsfylt har vi levd. Hvordan har vi vært mot våre medmennesker i PRAKSIS. Dette sier Jesus meget klart og det var kopiert fra deres egen Bibelutgave av i dag. Likevel holder dere på som dere gjør!

En sann kristen ville heller vist forståelse for andres syn, rettet opp feil, be om tilgivelse for sine feil og urett mot andre, ikke begå stadig nye..

Dommen bør overlates til Gud, JA. Det eneste Jesus hadde å si om den saken var at han advarte sterkt og fordømte de som fordømte andre. Det er da merkelig at fordømmelse er hva en del kristne bedriver som folkesport, noe som har ført til at mange mennesker har tatt avstand fra både Gud og religion i det hele tatt, pga hvordan de som kaller seg kristne er i praksis. Og de utøver dette hele tien også mot sine EGNE trosfeller innen samme retning, for de tåler ikke at det finnes et eneste punktum eller komma som dere ikke ser helt på samme måte! Dette er langt fra kjærlighet! Det er så mye dobbeltmoral og skinnhellighet at mange har tatt avstand fra kristendommen pga nettopp dette! Er ikke det også et ansvar?!

Så kan det være bekvemt.. å få slettet dette – under påskudd av å si det var på person osv. Vel, i så fall skal det og mer til offentliggjøres annensteds! Slik kan man ikke holde på, med troverdigheten i behold.

MAN må bestemme seg for om ALL SANNHET SKAL FREM I LYSET,
ELLER OM MAN VIL JOBBE FOR Å HINDRE DEN I Å AVSLØRES.

Å JOBBE FOR BEGGE DELER, BÅDE FOR OG IMOT –
BLIR SOM DET HUSET SOM ER I STRID MED SEG SELV..
DET KAN IKKE BLI STÅENDE.. Igjen – i følge deres egen Bibel.

Jeg ser at noen her forstår ganske mye – f eks Uffda,
som har hatt en del sannhetskorn i så måte, ang trosspørsmål også.
Takk for det!

maranata
maranata
11 år siden

Singoalla:

JJ gav deg en siste advarsel tidligere om utestengelse.

Rolf Kenneth Myhre sendte meg denne eposten:
******************************
Nattens pølsesnakk mellom Singoalla og Maranata slettes i sin helhet, og jeg har nettopp foreslått for Redaksjonen at begge utestenges.

Neste gang dere bedriver pølsesnakk om hvem som tolker Bibelen riktigst, spør artikkelforfatteren først om tillatelse.
Rolf Kenneth Myhre
St. Mariegt. 47, 1706 Sarpsborg, Norway
http://www.rolfkenneth.no
**************************************

Siden du har vært borte en tid, og blitt truet med utestengelse at 2 redaksjonelle, regnet jeg med at dette var et faktum.

BEKLAGER til deg Singoalla

Singoalla
Singoalla
11 år siden
Svar til  maranata

maranata.. det er forsåvidt greit for meg at du poster denne, vi deler skjebne her og er faktisk begge kristne, selv om vi har helt forskjellig syn og ståsted..

Sannheten skal frem, og på andre premisser enn de som settes av despoter, små og store.. for meg er det forsåvidt greit, at dette også legges ut offentlig. Slik at man kan se at det er forbudt for deg og meg å diskutere Bibelen noe særlig her på NS, selv om andre har funnet interessante gullkorn i våre dialoger og forskjellig syn. Så er det for andre pølsesnakk.

Vi respekterer iallfall hverandres tro nogenlunde, selv om man er uenige – bør en viss respekt kunne finnes. Noen har bare forakt og arroganse å vise mennesker med et annet syn. Og har liten evne til forståelse og empati for noen andre. Og det er evne til kjærlighet og empati i praksis, som viser hvor langt et menneske har kommet på sin vei, ikke sjonglering med ord.

Jeg kunne lagt ut så mangt her, men har ingen krefter til slik strid. Kanskje om verden består, at sannheten avsløres om så mangt. F eks hvor infiltrert dette miljøet er av falske og doble mennesker. Som fremstår ok utad og til andre i miljløet, men som med svært svært stygge midler, metoder og ord, motarbeidet sannheten systematisk, og svertet og knuste budbringerne slik at de ikke skulle få sagt sannheten, bla ble dette gjort mot Synnøve Fjellbakk Tafrø og meg, i flere omganger før vi lykkedes i å komme ut med EU-infoe, og rett etterpå la de henne inn. Mange var involvert i aksjonene, ikke alle herfra men noen herfra. Og alt kan dokumenteres. I slike interne brev viser de ofte sitt sanne ansikt. Det gikk også sterkt innpå Synnøve..

Dr Rauni-Leena Luukanen Kilde har fått opplyst fra folk som VET, at så mange som 90 % av de som er aktive i å jobbe imot NWO, egentlig er for/på lønningslistene til NWO. Det er en info krig vi er oppe i. Tallet høres høyt men jeg har faktisk fått samme tall andre steder og dessverre ser det ut til å stemme i praksis. Utrolig men sant.

En dag vil sannheten skinne som en sol, om alt og alle får vi tro. På et BLUNK kan Gud om Han vil, gjøre slik at vi alle ser og forstår ALLE TING – også ser hverandres hjerter, hensikter osv.

DA vil det vise seg, og uten at vi behøver å legge noe ut, maranata.
Det viktige er å leve slik i praksis, at vi tåler å bli gjennomsiktige..

Og den som jobber for å gjøre andre gjennomsiktige, må selv tåle å bli det.
De som til da har kneblet andre, får bare skjelve i buksene.

Mye urett har skjedd også i spaltene her,
mot folk som ikke lenger kan eller vil si noe her..
Og ting skjules for leserne, urett skrives for å dekke over..

Så jeg har det håp og den bønn til Sigr Huginson.

Vær så snill og la det som ble postet her om disse tingene.
Få stå, i rettferdighetens navn, du du selv ikke er involvert i noe av dette!

Så kan det kanskje være mulig at det som andre har hatt interesse av å fjerne slik at leserne ikke fikk vite, kan få bli stående hos deg. Takk..
I sannhetens og rettferdighetens navn..

Vi har tross alt en redaktør som sier at det å få sannheten ut om alle ting, også i de mørkeste krokene, få ut alt som er skjult, er hva som hjelper lyskreftene og er en lysarbeiders plikt.. håper ord også gjelder praksis..

Singoalla
Singoalla
11 år siden

Selvsagt Sigr. Vi er ferdige også tror jeg. Det var JJ og maranata som holdt på med bibeldebatt og så ble det påstått at jeg var utestengt. Når jeg ikke er eller har vært det, måtte jeg få svare på det og en el annet som kom opp. Takknemlig om du lar det stå. Så er jeg fornøyd jeg.

Har sagt fra om at jeg uansett har lite tid til å kommentere fremover, at jeg ikke kommenterer betyr ikke at jeg er utestengt nødvendigvis.

Ang Libya, er det noen som vet med sikkerhet om det stemmer at Norge den 22 Juli bombet istykker vannforsyning-systemene og fabrikkene der nede?

http://www.folkets.info/component/content/article/10801-nato-signerte-libyas-dodsdom-22072011

Og etterlyser også om Sigr eller andre vet mer om det jeg skrev om Aids-saken som var der nede. Tror ikke sannheten er kommet frem om alt ennå og om de sakene er sanne, så holdes vi systematisk i uvitenhet.

evilbug
evilbug
11 år siden

Jeg så denne videosnutten postet på infowars.com i dag om Fru Klington som ler av Daffys død.
http://www.infowars.com/clinton-laughs-about-murder-of-gaddafi/

Hva annet kan man si enn at dette degenererte BEISTET av en »kvinne»i menneskekropp, må nødt til å komme fra en annen planet? Bortsett fra det er jeg målløs..

ye
ye
11 år siden

Tor Karlstad: «Vi må minne om hvordan disse kreftene skulle gå inn i Irak for å redde liv. Til nå er det tatt livet av 1.4 millioner mennesker i Irak, etter at de satte igang sin såkalte humanitære militærkampanje.» http://www.nyhetsspeilet.no/2011/03/fn-illuminatets-verdensregjering-etablert/

Hvor mange menn, kvinner og barn er drept/myrdet i Libya for at «siviliserte» Vesten skulle «redde» Libyas befolkning og innføre «demon-krati»?
Hvor i helsike er den massive protesten fra mannen i gata i Norge?

CIA
CIA
11 år siden

Kjempe flott at han endelig fikk stå til ansvar for det han har gjort i årtier mot sitt eget folk!
Og si at denne mannen sto bak noe annet enn dikatur, terror osv, blir bare galskap..regner med jeg blir lynsjet av dere små konspiratører nå :)

smurfen
Moderator
11 år siden
Svar til  CIA

Neida overhodet ikke noe lynsing CIA :)

Du bekrefter jo bare det Nyhetsspeilet har skrevet siden dag 1 om hvor lett folk lar seg hjernvaske og hvor effektivt det er

I 1951 var Libya det fattigeste landet i verden, på noen tiår Daffy omgjort landet til det med høyest levestandard i Afrika

Her kan du jo se fakta om Daffy og Libya

Libya & Gaddafi – The Truth you are not supposed to know

Ups … det glemte jeg…. der har jo ikke lov til å klikke linker på NS siden det kan føre til at lederene deres mister makten over dere … grøss

Men regner jo med at selv du er ikke så svamphue at du tror at de Arabiske landene ville blitt innvadert vist de ikke satt på olje

Finner det jo litt komisk at debunkerene som skrek død over Al Qaeda under 9/11 gullkuppet nå går hånd i hånd med Al Qaeda og skriker død over Daffy he he

Men det er vel noe med det at like barn leker best :)

PST
PST
11 år siden
Svar til  smurfen

Fakta film! han skrev.

«I AM NOT MAKING THIS UP!»

Da må det jo være sant ! Det var jo en YouTube link! Alt på YouTube er fakta!

JEG ER EN TROENDE KONSPIRASJONFREAK NÅ! HALLELUJAH !

Månen finnes heller ikke fant jeg ut. Det er bare en parabol som styrer tankene våre! Så en skrev det på en YouTube film laget på Windowsmoviemaker. FAKTA!

HALLELUJAH!

Seitasis
Seitasis
10 år siden
Svar til  smurfen

Ikke glem det Smurfen sier her. Og still spørmål hvorfor død. + gull valuta, radiofritt vann og olje….

BelzeBob
11 år siden
Svar til  CIA

Nøyaktig hva hadde han gjort? Kom gjerne med dokumentasjon.

PST
PST
11 år siden
Svar til  BelzeBob

Dokumentasjon?

Altså, en tvilsom hjemmelaget side eller blogg / YouTube link?

BelzeBob
11 år siden
Svar til  PST

Hvilken som helst dokumentasjon. For eksempel: stemmer det at Gaddafi bombet sin egen befolkning? Kom med bevis om du tror på den historien.

Singoalla
Singoalla
11 år siden

Takk Sigr.

Når det gjelder WHO/Aids-saken i Libya – så er det godt mulig at det du sier er korrekt, men det er også mulig at det ikke er det. Glem ikke at disse Who-folkene satt fanget der i flere år, godt mulig de ble torturert, men det er en del andre som mener også, at WHO og andre sprer ting som ikke er bra med spøytene sine og at det er en av flere måter at Aids og annet sprer seg, det dreier seg tross alt om befolknings-reduksjon, vaksiner, det sier bla Bill Gates rett ut vet du. Så jeg er fremdeles interessert i om andre har mer info om saken.

Ang klippet av Hillary, så har jeg bare det å si, at det er i en del spesielle situasjoner at en ser hva folk er laget av.. det gjelder både venner, uvenner og kanskje makt-folk især.. greit å se hva folk er laget av liksom. Og når det gjelder de som er offentlige personer så kommer sannheten offentlig.

For min del har jeg ikke ledd eller kost meg ang noen av diktatorenes fall og død. Vet at folket som har levd under diktatorene, ofte har et kjærlighet/hat forhold til dem, da de har gjort en del bra, også og er glad i dem på et vis, men hater dem for deres ugjerninger også.

På en måte er det bra, at diktatorer faller og at sannheten forhåpentlig kommer frem. På den annen side, er også de brikker i det store spillet, som kanskje har utført agenda og ikke hatt så mye valg. Agenda med pistol mot tinningen bortimot, fult ordre fra USA og andre, og likevel blir de tatt.. det samme gjør de som ikke adlyder order.. USA opptrer som en mafiaboss.

Den fantastiske dokumentaren som er vist på NRK noen ganger, gir oss innlikk i diktatorenes reelle liv, ALLE burde se den, den burde være pensum på skolen, som smurfen har sagt. Men nå finner jeg ikke engang en aktiv link.. Her er info iallfall, og om noen finner at den fremdeles ligger ute via en link, så er den relevant for diskusjonen her synes jeg..

En amerikansk agent ber om tilgivelse – Dokumentar

(Apology of an Economic Hit man) John Perkins var med i en hemmelig gruppe (National Security Agency) som på vegne av USAs regjering gjennomførte de mest skitne jobbene i Sør- og Mellom-Amerika. Militærkupp, arrangerte valg, politiske drap og forfalskede rapporter var en del av virkeligheten. Foran et rasende publikum i Quito, Ecuador ber han om tilgivelse og unnskyldning for det han har vært med på. Men salen stormes av en folkemengde som vil ha klare svar på hvorfor de har måttet lide så lenge. Filmen gir et interessant og skremmende bilde av hvilke mekanismer som har vært med på å styre vår moderne verden.

smurfen
Moderator
11 år siden
Svar til  Singoalla

Her er linken du søker søte kloke Singo :)

NRK har slettet den men ikke youtube

Interview – Confessions of an Economic Hit Man – Part I

smurfen
Moderator
11 år siden
Svar til  smurfen

Feil link, de fire delene her var det :)

Confessions of an Economic Hitman part 1/4

http://www.youtube.com/watch?v=iKRKZqdgBXg&feature=related

Synd man ikke kan redigere her … sukk :(

« Forrige artikkel

Okkupér Stortinget!

Neste artikkel »

Libya knust: neste er Syria og deretter Iran