Helsepersonell: Stopp Libya-bombingen nå!

4.7K visninger
11 minutter lesetid
62

Den aggressive krigføringen mot Libya fra vestlige land som USA, Frankrike, Danmark og Norge er svært merkbar for utenlandsk helsepersonell som arbeider i Libya. Flere av dem er blitt drept eller skadet av NATO-bomber. Mange av dem velger å forbli på libyske sykehus mens bombene regner rundt dem fordi de ikke ønsker å etterlate sine pasienter uten medisinsk bistand.

Åpent brev fra leger fra Russland, Ukraina og CIS-landene som arbeider i Libya

I slutten av mars, etter offentliggjøringen av våre åpne brev til lederne av Russland, og etter utførelsen av pavens stedfortreder for biskopen i Tripoli i Libya, Giovanni Martinelli, som hadde hevet sin røst mot den barbariske bombeangrep og drap på sivile i Tripoli, det amerikanske forsvaret og NATO stoppet bombingen av boligområdene i den libyske hovedstaden. De innså at ikke alle utlendinger har forlatt Libya, og at de ikke kan skjule sine forbrytelser fra det internasjonale samfunnet (et par hundre vitner som arbeider i sykehus over hele landet – er noe som ingen mengde propaganda maskin er i stand til å skjule).

Men i slutten av april, da den amerikanske militære kommando og NATO innså meningsløsheten i deres forsøk på å fjerne Kaddafi fra Libya for å tvinge overgi seg ved å bombe libyske soldater og regionale sentre, gjenopptok koalisjonsstyrkene bombingen av Tripoli: for det første – Kaddafis residens i distriktet Bab al-Aziz og Telecentre Tripoli. I dette tilfellet, ble sivile igjen drept og såret. Som leger som arbeider i sykehus, kan vi med rette si at en dag med disse bomberaidene og raketter til de anti-libyske koalisjonsstyrkene har drept og såret flere mennesker enn det som skjedde i hele perioden av uro i Libya i februar og mars – de samme lidelsene som fungerte som påskudd for at USA og Frankrike startet en militær intervensjon.

Amerikanske tjenestemenn og NATO lyver for oss, og sier at mål for luftangrep er utelukkende  militære mål. Et “militært mål” er Telecenter Tripoli, som ble hardt bombet natt til 26. april i enda et mislykket forsøk på å drepe den libyske lederen da han holdt tale på TV? Er ansatte Television sentrum “krig”. I tillegg befinner Telecenter Tripoli seg i hjertet av byen i et tett befolket område.

Rett ved siden av TV-senteret, bare noen meter unna ligger 4 skoler og bare 250 m lenger vekk ligger Children’s Hospital i al-Jala, 50 meter over veien herfra ligger et sykehus. Heldigvis traff  de amerikanske “humanitære” rakettene denne gangen ikke disse sykehusene, men eksplosjoner fra “Tomahawk”-bomber ved TV-bygget i sentrum var så kraftige at vegger på sykehus og nærliggende bygninger ristet, vinduene klirret og noen av dem sprakk.

Alle våknet (vi har blitt vant til vanlig bombing, mange har allerede lært seg å sove til lyden av fly og lange pauser). Spedbarn og eldre barn på sykehuset våknet også og skrek i frykt. Er barn i Libya – et viktig “militært mål” for anti-libyske koalisjonen? Hvis det libyske folk ikke ønsker å selge sin frihet, og fortsetter å forsvare sitt land fra utenlandsk invasjon av USA og NATO, betyr det at menneskene der, inkludert kvinner og barn vil bli dømt til døden av NATO?

I dag er den militære innsatsen til amerikanske og NATO blitt “vellykket” avsluttet. Huset til Kadaffis sønn i Tripoli som ligger i et boligområde er ødelagt. Kaddafis sønn og tre barn ble drept:
– 6 mnd gamle Mastura – datter av Kaddafis datter Aisha
– 2 år gamle Karthago – datter av Kaddafis sønn Hannibal
– 15 måneder gamle Saif Mohammed – sønn av Kaddafis eldste sønn
– Kadaffis 29 år gamle sønn,  Al-Arabi – som var student ved Universitetet i München, og  ikke har hatt noe å gjøre med militære saker, og heller ikke med å kontrollere Libya.
(Denne ”vellykkede” operasjonen ble feiret av USAs militære og NATO i Benghazi og Misurata, dette sier mye om moralen til disse menneskene.)

Ideen om å drepe lederen for en uavhengig nasjon er en tvilsom måte for å løse politiske problemer og kan neppe betraktes som den beste metoden å drive utenrikspolitikk på. Den valgte fremgangsmåten med gjennomføring av rakettangrep og bomber går langt utover den menneskelige fornuft. Denne rakett-bombe metoden er velkjent amerikansk lederskap som en måte å drepe barn og sivile på.

Allerede i 1986 forsøkte USA å myrde Kaddafi ved bruk av bomber mot Tripoli. Den gang førte dette bare til en rekke drepte og skadde sivile, inkludert 1,5 år Kadaffis adopterte datter Hanna på et og et halvt år. Andre av Kaddafis familiemedlemmer ble skadet, inkludert hans yngste sønn (på denne tiden) – Khamis.

Hvordan kan den militære ledelsen av USA og NATO forvente andre resultater?!  Å være besatt av ideen om å drepe den libyske lederen, uansett hvor bra eller ille han er, er neppe et  overbevisende nok argument til å drepe dusinvis og såre hundrevis av uskyldige mennesker i Tripoli!

Den berømte russiske forfatteren Fjodor Dostojevskij lærte oss at selv de mest edle målsettinger, inkludert å skape lykke for hele menneskeheten, ikke kan rettferdiggjøre drap på et eneste barn! Han hadde ikke engang forestilt seg et slikt mareritt som at noen ville bane vei for enslags “humanitære formål” ved å gå over mange barns lik.

Men drap og terrorisering av barn og uskyldige mennesker i Libya – er bare en side av USA og NATOs aktiviteter i regionen. I tillegg støtter USA de libyske opprørerne i Benghazi og Misurata, og egger dem til å kjempe mot den libyske regjeringen, og dermed kaste brensel på ilden med borgerkrig, som uten vestlig bistand ville ha opphørt for lenge siden.

Opprørerne får våpen og utstyr fra NATO. NATOs instruktører utdanner dem. Mange leiesoldater fra Egypt og Tunisia, som er godt betalt av “ukjente velgjørere” gir opprørerne en levende kraft, mens marinen og fly fra USA og NATO støtter dem fra sjøen og fra luften. Resultatet er at opposisjon opplever støtte fra hele USAs militære maskineri og NATO. Lederne for opprørerne nekter å gjennomføre eventuelle forhandlinger med libyske myndigheter, noe som medfører flere og flere tap på begge sider.

Under det amerikanske angrepet i mars, gikk de libyske militære inn i de vestlige forstedene i Benghazi, og opprørerne (og deres tall er ubetydelig sammenlignet med vanlige mennesker som ikke ønsker noe annet enn fred og velstand) var klare til å dra nytte av det foreslåtte amnestiet og legge ned våpnene. Det mest uforsonlige fåtallet pakket bilene sine for å flykte til Egypt (veien til Egypt var bevisst igjen åpen). Og aller viktigst – alt dette pasifiserte det  østlige Libya, det var nesten ingen tap på noen av sidene. Bare noen få sårede ble innlagt på sykehus i Øst-Libya i disse dager. Men allerede den første dagen med amerikansk bombing ble antallet drepte og sårede tidoblet. Det er virkelig en merkelig måte å “beskytte sivile” på- ved å drepe dem!

Som følge av USAs invasjon i øst av Libya er en virkelig krig blitt startet. Det varte ikke lenge fra ”leketøy-kampene” hvor “opprørerne” ble brukt som skuespillere foran vestlige TV-journalisters kameraer i februar og tidlig i mars. Deretter økte nær det pasifiserte Misurata, som ble det største sentrum for militær konfrontasjon, støttet av tropper og utstyr som ble brakt sjøveien fra Benghazi – med støtte fra koalisjonens flåte.

Som et resultat ble sykehus i nærliggende byer (Zliten, Beni Walid og Tavarga) bokstavelig talt fullstappet av sårede soldater fra begge sider, og sivile, mens våre kolleger i Misurata som har følt plikt til å redde de sårede er avskåret fra dette. Vi er leger, vi gjør ingen forskjell på hvem vi behandler. Vi bryr oss ikke om våre pasienters politiske synspunkter. Vi opplever at libyere fra begge sider er fantastiske mennesker som kommer til oss med en svært positiv holdning: de er alle dypt takknemlige for dem som hjelper dem i vanskelige tider.

Som leger har vi plikt til å behandle mennesker. Men i dag er det kanskje enda viktigere at vi bidrar til å stoppe drepingen av folk. Vi anser det som vår plikt å gjøre alt vi kan for å stoppe denne krigen. Krigen som ble provosert frem fra utsiden, og som i første omgang involverte naive og lett påvirkelige ungdommer i Øst-Libya og Misurata. Men fred er definitivt ikke mulig med en videreføring av den utenlandske aggresjonen. Regn med at libyerne selv ønsker å løse sine problemer! Mange stammeledere og eldre har lenge prøvd å gripe inn i konflikten som meglere. Men lederne for opprørerne avviser alle forslag, overbevist om at “amerikanerne” vil føre dem til Tripoli, og hjelpe dem med å overta makten over hele landet. Men en slik posisjon betyr bare en ting – mer og mer død og nye pasienter på sykehusene. Det innebærer også mer fare for oss, fordi våre kolleger jobber under bombeangrep i Misurata, mens andre er under konstant trussel av USA og NATOs luftangrep på Tripoli og andre byer i Vest- Libya.

Den  20. april ble vår kollega, legen Anatoly A. Nagajko, en bemerkelsesverdig og modig mann, drept i Misurata. Dessuten ble sykepleier Olga Kozina alvorlig såret i begge beina. I likhet med mange andre ukrainske leger (ca 40) hadde de nektet å bli evakuert fra Misurata, hovedsakelig fordi de rett og slett ikke kunne forlate sine pasienter, vel vitende om at det ikke fantes erstattere for våre leger. Så de tok en vanskelig beslutning om å fortsette å arbeide for  det libyske folk – ikke bare i glede og velstand, som det var i tidligere år, men også i trøbbel og elendighet (dette er faktisk den viktigste årsaken til at mange av våre kolleger har besluttet å bli i Libya ). Uansett hvem sin bombe eller rakett det var som drepte vår kollega – amerikanske eller franske – mener vi som fortsatt er i live at regjering og militære lederne av disse land og NATO nå må bli holdt ansvarlige for sivile menneskers død, som er  blitt drept i Misurata.

Vi har full forståelse for at de fleste amerikanere og europeere som deltar i aggresjon, er blitt  lurt og desinformert av anti-libysk propaganda fra amerikanske og europeiske medier (til eksempel er det kun navnet på TV-stasjonen al-Jazeera som er arabisk. Al-Jazeera er opprettet og ledet av tidligere britiske offiserer fra arabiske Service Air Force, og befinner seg på territoriet til Qatar – de amerikanske allierte i Golfen).

De vestlige militære bør kjenne til sannheten: At å adlyde og utføre kriminelle ordre gjør at de selv blir delaktige i kriminalitet. Dette ble bekreftet av Nürnbergprosessene: der nesten alle de nazistiske kriminelle forsøkte å rettferdiggjøre seg selv ved å flytte skylden for de forbrytelsene de hadde begått til overordnede instanser, ved å si at de “bare fulgte ordre.” Likevel ble de fleste av dem dømt av Nürnberg tribunalet. Krigsforbryterdomstolen mot det libyske folk vil snart bli opprettet, slik at militært personell fra koalisjonsstyrkene vil måtte  møte i retten – sammen med sine militære sjefer og lederne for de vestlige deltager-landene.

På den annen side, uansett hvor trygge vestlige militære føler seg, etter å ha drept folk fra sikker høyde (det libyske luftforsvaret eksisterer faktisk ikke lenger etter at det ble ødelagt under de første dagene av bombingen), så kan situasjonen endre seg til at en bakkeinvasjon vil bli påbegynt. Mange av opprørerne forener sin innsats for å beskytte sine forfedres landområder fra utenlandske inntrengere (i løpet av de siste 2 ukene har det faktisk ikke lenger brutt ut anti-krigs demonstrasjoner i Benghazi, selv om dette fortsatt undertrykkes av  opprørernes ledere). Så nå prøver vi ikke bare å redde libyernes liv (og våre egne), men også livene til amerikanske og europeiske soldater, hvis liv vil kunne bli truet i løpet av denne urettferdige og kriminelle krigen som nå pågår.

Er det verd ofrene at unge vestlige menn må dø for at NATO skal forsøke å etablere monopol-kontroll over Libyas olje?

I tillegg til alt dette, er det et annet viktig poeng. Vi forstår at europeere og amerikanere føler seg trygge i sine land. For dem er det ikke lett å forstå hvor vanskelig det er å leve under konstant trussel om bombeangrep, med militære fly som flyr over hodet ditt hver natt og eksploderende bomber og raketter i nærheten. Men på den annen side er det lettere å huske Gud. Det amerikanske slagordet lyder: «In God we trust – Vi stoler på Gud». Så det bør ikke bli glemt, at foruten den jordiske domstolen er også domstolen til Gud. Ja, libyerne kan ikke besvare USA (faktisk, har de heller ikke slike tanker – de bare prøver å beskytte sitt land), men Gud kan. Uovertrufne tornadoer i Alabama og nabostater, som resulterer i ødeleggelse og tap, sammenlignbart med den libyske – er ikke dette et klart svar på amerikanske lederes prinsippløse politikk? “Den som har ører, hører!”

Etter den nylige tragiske hendelsen i Tripoli, ønsker vi som ortodokse kristne, sammen med våre brødre fra den greske kirken i Tripoli og katolikker å be for sjelene til de uskyldige  libyske spedbarn, ved å gjenta bønnen: «God save Libya!” Hvis det ikke er noen menneskelig makt som kan forsvare dem …

Underskrevet av:
Nagorniy Igor V. (Ukraina); Genrikh Natalya V. (Ukraina); Genrikh Irina V. (Ukraina); Getov Ivan Georgiev (Bulgaria); Yuryeva Natalya; Grigorenko Ludmila N.; Getov Georgy Ivanov (Bulgaria); Polischuk Ludmila V.; Mikulina Tatyana A.; Novoseltsev Andrey G.; Anistratenko Andrey; Anistratenko Svetlana; Novoseltseva Marina; Shalaeva Lubov V.; Goroshko Stanislav F.; Senokosov Vsevolod O. (Ukraina); Vasilyeva Eleonora; Kurilo Nikolay I.; Ivasivka Maria L. (Ukraina); Protsenko G.S. and 3 family members (Minsk, Hviterussland; temporary living in Tajura, Libya) – we sign under every single word of this Letter, this is genocide of the Libyan people committed by the Western Powers; Manuta L.A. (Minsk, Hviterussland); Yuryeva N.A. (Donetsk, Ukraina); Kapura Vyatsheslav (Hviterussland); Verbitskaya Natalya (Kiev, Ukraina); Satir Hassin (Kiev, Ukraina); Gritsenko V.V. (Kharkov, Ukraina); Skrypko E.V. (Kharkov, Ukraina); Skrypko V.A. (Eupatoria, Ukraina); Hendochaya T.V. (Hviterussland); Terzibashan Ruben; Teslya Anjela L., Volokhov Gennadiy A., Stukalova Tatyana N., Golysheva Elena A., Sidorova Marina A., Sattorov Buzulglahr H. (Tadjikistan); Abdullon Temurali (Tadjikistan); Rashidov Tillomurad (Tadjikistan); Makhmadiev Mashrazon (Tadjikistan); Ahmedov Fahmatullo (Tadjikistan); Sharipov Kalamatullo (Tadjikistan); Yahshev Dmitriy; Belichenko Igor S. (surgeon); Daskalyuk Vasil D. (pediatrician); Daskalyuk Orysya I. (physician); Gladun Irina L. (anesthetist in resuscitation unit); Yermakova Ludmila; Vecherkina Alena; Samokhina Anna; Shishkin Alexandr; Khodareva Elena; Papelyuk V.V; Drobot N.; Lopushenko I.I.; Bondarenko P.G.; Berezovskiy S.V.; Jukova O.V.; Sidorina O.P.; Melnik D.N.; Usov V.A.; Bondarchuk A.V.; Derbilova G.E.; Rjevskaya L.Ya.; Sidorenko O.V. (anaesthetist; Kiev, Ukraina; currently working in Zliten, Libya); Petrikey L.V. (midwife; Selidovo, Ukraina; currently working in Sirt, Libya); Galatsan N.T. (midwife; Odessa, Ukraina; currently working in Sbea, Libya); Gerastovskaya L.D. (Donetsk, Ukraina; currently working in Sirt, Libya); Emets E.M.; Kondratenko I.M.; Yunik V.V.; Knyazev O.V.; Guk A.N.; Podobriy T.I; Turakh M.V.; Kornechuk V.V.; Demidova R.S.; Fedorova T.N.; Leshta V.S.;

Medics of the Hospital of El-Lassaba (Gharyan district): Vysochina Yuriy U. (obstetrician-gynecologist); Kislo Oksana Ya. (medical attendant); Teryokhina Irina G. (midwife); Islamova Alla R. (midwife); Fedorchenko Vladimir V. (paediatrician); Dyachenko Victor I. (anaesthetist); Vlasyuk Gennadiy N. (obstetrician-gynecologist); Girin Leonid V. (surgeon) with family; Vasilenko Anjela P. (midwife); Puzak Elena I. (midwife); Karpenko Svitlana G. (nurse); Oprishko Ludmila I. (endocrinology specialist); Akhmad Ismail Hussen (ophthalmologist; Jordan);

Bordovskiy S.; Vasilenko S.; Dragovskiy A.; Drobot V.; Kolesnikova T.; Kuzin I.; Kuzmenko V.; Kulebyakin V.; Kulmenko T.; Nikolaeva G.; Selizar V.; Selizar O.; Smirnov O.; Smirnova R.; Solovyev D.; Stadnik V.; Stolpakova T.; Streschalin G.; Stahovich Yu.; Sukacheva L.; Sukachev V.; Tarakanova T.; Tihonovskaya N.; Tihonovskiy I.; Tkachev V.; Hadareva E.; Chaikovskiy O.; Chuhno D.; Chuhno O.; Yakovenko D., and others

(Mer enn ett hundre underskrifter)

PS. Vi ber de offisielle FN-organisasjoner og misjoner som dette brevet er adressert til, om å sende svar til både Den Russiske Føderasjons ambassade Ukrainas ambassade i Tripoli i Libya (ordinære post-tjenester fungerer ikke i Libya lenger), når dere sender en elektronisk kopi av svaret til e-postadressen som vårt brev har blitt sendt til.

http://nstarikov.ru/club/9649

International Support Group for Independent Libya:
http://www.ipetitions.com/petition/free-libya/

Hans Gaarder

Hans K. Gaarder er utdannet siviløkonom og svært tverrfaglig av legning og mest interessert i det som ikke har med økonomi å gjøre.

Hans har arbeidet i mange år med etterforskning i det offentlige og med fri og uavhengig forskning i privat regi. Er frontlinjeforsker på skjulte maktstrukturer, utenomjordisk liv og helse (Teoretisk Fysiologi og vaksiner).

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

62 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Mole
Mole
Abonnent
12 år siden

FNs granskingskommisjon vil se nærmere på NATO-angrepene i Libya i fjor for å finne ut om alle forholdsregler ble tatt for å beskytte sivile.
http://www.abcnyheter.no/nyheter/2012/03/09/fn-vil-granske-nato-angrep-i-libya

2Q11
2Q11
Abonnent
12 år siden

Kan vi håpe at det er folket i Libya som setter en endelig stopper for vestens nykolonisering i verden, fordi 2011 viser seg å bli året som var så bratt for de som forsøker å klatre:

At 16.00 o´clock (15.10) there were massive demonstrations and crowds waving green flags throughout Libya. Also in the afternoon, the TNC began attacks on protesters and Libyan Forces in Tripoli. Demonstrations were sprayed with light and heavy machine gun fire from the ground, and from NATO helicopters, to great suffering, but to little avail. The same horrendous crime of shooting into demonstrations was reported from Al Jumaa and many other towns and districts.As if the TNC and NATO had to provide the final evidence for what brand of “Democracy” they are advocating, by “protecting civilian lives in Libya”.

Like Gherian, many other cities throughout Northern Libya cast out the occupiers by both armed attacks and impressive demonstrations that clarified it once and for all “Libyans will never except a TNC that is forced on them by NATO”.
With the utter disregard for human life and human values both TNC and NATO have shown, the greatest casualty that is mourned by them today is most likely “The Death of the Lies about Libya”.
Libya: The Night That Killed The Lies. Posted on October 16, 2011 by libyanfreepress
http://libyanfreepress.wordpress.com/2011/10/16/libya-the-night-that-killed-the-lies/

NATO og politikerne i de imperialistiske landene framstilte det som om de ville redde folkemassene i Libya fra Gaddafis bombefly, men har forbeholdt seg retten til selv å bombe folket.
http://kommunisme.no/sentralt/view/300

I kontrast til
Her river de Gaddafis hovedkvarter
http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7835878

– Gaddafi-son pågripen i Sirte (propaganda? –hvor er bevisene?)
http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7831625

Gaddafis tidligere høyre hånd, som hoppet av tidligere i år, mener regimet har sett sine siste dager.
– Kampene vil bli avsluttet i løpet av uken, maks ti dager, sier Abdel Salam Jalloud til den italienske TV-stasjonen RAI søndag kveld. (21.08.11)
Ifølge Al Jazeera og Al Arabiya skal den libyske brigaden som har ansvaret for Gaddafis sikkerhet, ha overgitt seg og lagt ned våpnene sine.
http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7758367

Styrkene til Det nasjonale overgangsrådet (NTC) i Libya mener de snart vil ha full kontroll over Gaddafis fødeby Sirte, etter å ha kapret sykehuset, et konferansesenter og universitetet i byen. (Publisert 09.10.2011)
http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7826083

NTC-styrkene har inntatt Bani Walid (16.10.11)
http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7836011

De nye makthaverne i Libya hevder Bani Walid vil falle om et par dager. (Publisert 19.09.11)
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/libya/artikkel.php?artid=10038609

Følg situasjonen i Libya minutt for minutt (kun 20.03.2011 –NRK med dårlig utholdenhet. I motsetning til det libyske folk…)
http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7556832

2Q11
2Q11
Abonnent
12 år siden

Nigel Farage: ‘Bombings, bailouts – what on earth are we doing?’

(Lastet opp av RussiaToday 25. mars 2011)

Etterpåklokskapens fiende nr 1 uttaler seg her også om Euro-uroen…

Cosmomind
Cosmomind
Abonnent
Svar til  2Q11
12 år siden

Vi kan vel snart vente oss ett par falsk flagg “terror” aksjoner så de kan få støtte til sin nykolonialisme, en hvor de kan skylde på Libya, og en hvor Iran får skylden?
Et eksempel på at euro-land knaker i sammenføyningene er Frankrikes planlagte middelhavs koalisjon, hvor Tyskland vil måtte bli holdt utenfor.
Jeg har aldri trodd at Frankrike, Tyskland og England ville klare å dele seng.

2Q11
2Q11
Abonnent
12 år siden

Humanitær katastrofe i Libya, -i Sirte har minst 17 kontakter som telefonformidler nyheter fra byen mistet livet i NATO angrep. Folkemord. Kaos i flere byer.
Grønn motstand øker, opprørere forlater NTC. Kamp om kontroll over banker, fører til drap innad i NTC.
http://www.youtube.com/user/108morris108#p/u/1/ufUiaUQ_Jhg (11.oktober)
http://libyanfreepress.wordpress.com/2011/10/12/libyan-war-news-update-october-12-2011/

I kontrast til:

Oct. 12, 2011 10:33 AM ET
Libyan leader hopes to declare victory within week
BENGHAZI, Libya (AP) — Libya’s de facto leader said Wednesday he is optimistic the ex-rebels will declare total victory over forces loyal to Moammar Gadhafi in less than a week, opening the way for a new transitional government to be formed within a month.

http://hosted2.ap.org/CARIE/0260ea4c3e85456b80715585ba3c7b5b/Article_2011-10-12-ML-Libya/id-8f796fe91ee9427bb5ab3109a9ebf216

Cosmomind
Cosmomind
Abonnent
12 år siden
2Q11
2Q11
Abonnent
12 år siden

Libya News Updates Oct 10
http://www.youtube.com/watch?v=FFFAoElVUHk

Syd Walker runs a Twitter account “Stop Bombing Libya” – he is disappointed at our inability to influence events.
http://www.youtube.com/watch?v=Eu9zJCmyb-w&feature=related

Jeg gjør et fattig forsøk på å spre alternativ virkelighet til gjester i dette nyrike hjem med fin slagside og mange speil… Snart er vi i stand til å influere hendelsene positivt både her og der. Tenk det… -og det blir virkelig!

2Q11
2Q11
Abonnent
12 år siden

SV-leder og kunnskapsminister Kristin Halvorsen uttalte på NRK Dagsrevyen 21. mars at det er et veldig viktig mål for SV at Norge skal bli lagt under en FN-ledet verdensorden.
http://www.nyhetsspeilet.no/2011/03/sv-kristin-vil-ha-norge-under-fn-ledet-verdensorden/
“NATO was given the go-ahead by the UNO after a false flag event and took sides in an internal conflict (war crime), strafed civilian structures with military hardware (war crime), targeted the water supply (war crime), interrupted electricity and food supplies (war crime), murdered civilians (war crime), placed troops on the ground (breach of international law), armed the “rebels” (breach of international law) and used mercenaries (breach of international law).”

http://english.pravda.ru/opinion/columnists/21-09-2011/119110-sickening_filth-0/

Først –
Change we must:

Så-
It Will Be A Good Day!

2Q11
2Q11
Abonnent
12 år siden

-Gadafi-lojale styrker nekter å gi opp den styrtede diktatorens fødeby:
http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article4250571.ece

-Libya teaches the world a lesson in courage
http://english.pravda.ru/opinion/columnists/03-10-2011/119214-Libya_teaches_the_world_a_lesson_in_courage-0/
-“USA and NATOs only option now to take Libya by force is to starve the civilians just as they did in vietnam… Hamletting the population. but since the Libyan Defense Force is now shifting its tactics to a prolonged and protracted gueriilla warfare…eventually NATO and USA will give up and so with their oil companies.”

NATO har tross alt klart å opprette en fly-forbudssone…

Erna Solberg (H): Nå er det vel slik at i løpet av få dager vil temaet om flyforbudssone egentlig ikke være der lenger, for i realiteten vil opposisjonen være drept i Libya. Det vil også ha ringvirkning for alle andre som har ønsket å flytte på sine diktatorer – sine tyranner – og gi et bilde av Vestens vilje til engasjement, hvis ikke vi klarer å stille tydelig opp og si at Norge som nasjon vil støtte et FN-mandat for en flyforbudssone.

Siv Jensen (Frp):-Gjør vi ikke det nå, kan vi altså risikere at disse demokratiske prosessene stopper helt opp av frykt for mangel på hjelp fra demokratiske land.

Dagfinn Høybråten (KrF): Det som skjer i Libya, er mer enn en borgerkrig. Det er en diktators desperate kamp mot sitt eget folk med maktmidler som fortjener betegnelsen overgrep. Jeg spør ikke om utenriksministerens analyser. Det er tydelig at en flyforbudssone sannsynligvis er dødfødt, fordi det ikke er mulig å få et internasjonalt mandat for en slik handling.

Trine Skei Grande (V): -Da er spørsmålet mitt: Er det slik at vi har en utenriksminister som bare analyserer, som bare drøfter, og som bare vurderer de ulike tingene, men som ikke er villig til virkelig å sette krav for at Norge skal være en pådriver i NATO, for at Norge skal være en pådriver i FN for å få til aktive grep, for å få gjort noen ting, når vi ser at demokratiske krefter ber på sine knær for å få det til? Det er faktisk slik at de folkene som kjemper for demokratiet der, ber om at vi skal gjøre noe.

(Satire:)Utenriksminister Jonas Gahr Støre: I ettertid vil dere framstå som dumme krigshissere (hehe), jeg vil kunne dokumentere alle mine reservasjoner her:
http://www.regjeringen.no/nb/dep/ud/aktuelt/svar_stortinget/sporretime/2011/svar_flyforbud.html?id=636083

2Q11
2Q11
Abonnent
12 år siden

here are the images of a peaceful back-to-normal Tripoli:

Ulven
Ulven
Abonnent
12 år siden

TV2-nyhetene: NATO bomber “bygninger tilhørende Gadaffi” i Tripoli. Kan Gadaffi ha fått bevart noen av sine bygninger etter 5 måneders teppebombing av “bygninger tilhørende Gadaffi”? Den norske nyhetsdekning av NATOs krigføring i Libya er på linje med Saddam og andre totalitære regimers propaganda.

Idag har det vært minnemarkering for 77 drepte nordmenn, hvorav 8 var blitt drept av 1 stk. uproff hjemmelagd bombe.

Bør ikke Jens vurdere å sette opp minnekonserter for de etterlatte av de som ble drept av de 500+ høyeffektive NATO-bombene som ble sluppet av norske F16-fly? Nå som Jens selv vet hvordan det kjennes på kroppen og bli offer for andres ondskap.

Speilet venter på deg, bombenes Jens!

bardun
bardun
Abonnent
12 år siden

Syns tyranner er noe uting, spør du meg …

Dessuten syns jeg journalisten liksom kommer noen i forkjøpet med uttalelser som feks., “dersom opplysningen stemmer”, og “Opprørerne håper å ha Kadhafi i sin hule hånd etter at de tilsynelatende har omringet Tripoli.”

TILSYNELATENDE …

Det nok dessverre ikke alle forunt å klare og se en sak fra flere sider.

BelzeBob
Abonnent
Svar til  bardun
12 år siden

Nøyaktig hva er en tyrann? Og om Gaddafi er en tyrann, har da en annen tyrann rett til å avsette denne tyrannen?

Singoalla
Singoalla
Abonnent
Svar til  BelzeBob
12 år siden

Sjarmør og Tyrann, er navnet på en god fag-bok om psykopati. Og psykopatene har som regel begge sidene i seg. Slik kommer de seg til både makt, penger og damer ofte.. de er vel alfa-hanner. De søker makt og makt korrumperer eller de er slik fra før? Hva tror dere?

Så er spørsmålet hva de egentlig er?
Lavere utviklede sjeler som ikke har utviklet høyre nivåer i seg?
Som ikke KAN utvikle høyrere nivåer i seg?
Falne engler, guder, reptiler?
Er folk laget av forskjellig stoff?

Det er mange dyr blant dere i menneskeham, sa Jesus…
I Thomas-evangeliet..

Da er kanskje ikke alle like inni likevel?
Handlinger og livsførsel tyder på at vi er svært forskjellige.

Men alle har rett til å være her inntil innhøstningen,
da skal klinten skilles fra hveten og bukkene fra fårene..

Kanskje tiden for det nærmer seg?
Da får vi kanskje vite..

ola
ola
Abonnent
Svar til  Singoalla
12 år siden

Singoalla sier:
Det er mange dyr blant dere i menneskeham, sa Jesus…
I Thomas-evangeliet..

Da er kanskje ikke alle like inni likevel?
Handlinger og livsførsel tyder på at vi er svært forskjellige.

Gode spørsmål, har tenkt på de spørsmålene selv mange mange ganger, og jeg tror ikke alle mennesker har sjel. For har du sjel, da klarer man ikke oppføre seg slik som veldig veldig mange gjør.
Og med tanke på hvor mange mennesker som blir født, så kan det nok hende at endel mennesker blir født uten at det er nok sjeler til å fylle de opp.

bardun
bardun
Abonnent
Svar til  BelzeBob
12 år siden

En annen tyrann?

Hva mener du med en annen tyrann, eller vet du noe eller har du opplysninger som ingen andre har?

Jeg trodde det var folket – det menige mennesket som etterhvert var blitt desperat lei denne diktatoren også og hans mange uberegnelige innfall.

BelzeBob
Abonnent
Svar til  bardun
12 år siden

bardun

Er det folket som har sluppet bomber i hodet på Libya og ødelagt Libyas strømforsyning, vannforsyning osv?

Joda, jeg skjønner hva du mener: men jeg tror disse såkalte opprørerne snarere representerer CIA og vestlige interesser enn den genuine opinionen blant folk flest i Libya.

Med “en annen tyrann” mener jeg de samme kreftene som gikk til krig mot Irak og som gjerne også kunne tenke seg å styrte regimet i Iran. Har ingenting med høye idealer og rettferdighet å gjøre, men har alt med penger og makt å gjøre. Krig handler først og fremst om penger. Ikke menneskerettigheter osv osv.

Gaddafi hadde sikkert svin på skogen, men tror ikke han var verre enn de fleste andre diktatorer. Se hva USA gjør rundt om i verden. Se hvordan de behandler folk på f.eks Guantanamo. Se hva Israel gjør mot palestinerne. Skal vi bombe USA og Israel? Skal vi forsyne forskjellige grupperinger i disse landene med masse våpen slik at de kan få være med å styrte disse regjeringene vi ikke liker?

BelzeBob
Abonnent
12 år siden

“Se på bilde nr.2, hva er det de står å skyter etter?, her kjemper de mot libyske styrker som er lojale mot Kadhafi står det, finnes det ikke vidvinkelobjektiv blant pressen der nede og har fotografen kink i nakken så han ikke kan vri kameraet 30 grader mot høyre, for alt resten av verden vet står de å skyter ut i løse luften.”

Godt poeng. Vi legger også merke til at Dagbladet pussig nok har inntrykk av at ikke en eneste uskyldig Libya-er har dødd som følge av disse såkalte opprørernes og NATOs handlinger. Og så ser vi i kommentarfeltet at Dagbla’-leserne er temmelig uinformerte om hva som faktisk foregår. Eksempel:

nor67_frihet kommenterer: “Vi er de “good guys”; vi fjernet Hitler, Saddam… og nå fjerner vi enda en tyrann, Gadaffi… det er mange som er takknemlige for dette i dag og som vil takke oss i fremtiden…”

Akkurat ja. Så enkelt er det?

Mole
Mole
Abonnent
12 år siden

Opprørerne har omringet Tripoli og prøver å strupe oberst Kadhafi fra omverden.

ISOLERT: Her kjemper libyske opprørere mot styrker lojale til Libyas leder Muammar Kadhafi:
http://www.dagbladet.no/2011/08/15/nyheter/utenriks/libya/muammar_kadhafi/17691748/

Se på bilde nr.2, hva er det de står å skyter etter?, her kjemper de mot libyske styrker som er lojale mot Kadhafi står det, finnes det ikke vidvinkelobjektiv blant pressen der nede og har fotografen kink i nakken så han ikke kan vri kameraet 30 grader mot høyre, for alt resten av verden vet står de å skyter ut i løse luften.

Singoalla
Singoalla
Abonnent
12 år siden

Nato og Norge signerte Libyas dødsdom den 22 / 7:

Et NATO angrep har truffet en vannrørfabrikk i al-Brega, Libya. Seks mennesker ble drept i bombeangrepet. Fabrikken som er truffet lager rørene til det store menneskeskapte vanningssystemet som går gjennom den libyiske ørkenen og bringer vann til 70% prosent av libyske hjem, ifølge kilder i Libya. Fabrikken ble truffet etter at vannforsyningsnettverket ble ødelagt på fredag. ( Libya er 90% ørken, og befolkningen er helt avhengig av dette vannsystemet. Red.anm.)

Skrevet 23.07.2011 av Timothy Bancroft-Hinchey for russiske Pravda.Ru

22 juli 2011. En dato for menneskeheten å huske. NATO treffer den libyske vannforsyningens rørledning. Det vil ta måneder å reparere systemet og gjenopprette vanntilførselen til befolkningen. Dagen etter bombet NATO rørledningsfabrikken som produserer rør til vannsystemet.

LES MER HER: http://www.folkets.info/2011/nato-signerte-libyas-d%C3%B8dsdom-22-07-2011/

MERK DERE; at sannheten igjen kommer fra RUSSLAND.

Dette er noe av det mest hjerteskjærende jeg har sett.. mens vi ble angrepet som nasjon, holdt våre bombere på med dette for å FRATA DET LYBYSKE FOLK SITT VANN og RESSURSER.. I følge smurfens berømte links underlinker er det også et væpnet ran mot Libyas oljefond og da begått samtidig med at det SAMME ble gjort mot oss? Så gjorde vi dem mot dem og attpåtil til vi fra dem VANNET?

Angrepet på Norge er grufullt, men krig er også grufullt og i vår nasjons selvopptatthet, i vår sorg, som er ekte, så fikk vi ikke høre om dette..

Hva slags karma skal vende tilbake, Norge er visst den som hovedsakelig bomber der nede.. Usa er bankerott.. dette betaler vi for også karmisk..

Statan
Statan
Abonnent
Svar til  Singoalla
12 år siden

Det er i tider som dette man maa foelge nyhetene med lupe. Hva skal det alle stirrer mot dekke over? Hva forsvinner ut og hva skjer i ly av “det nye”. Skjekk feks ut naar folkemordet i Rwanda var paa hoeyden. Hva saa vi paa da? Hvor var “nyhetsfokuset”?

Det handler vel nesten bare om aa finne paa noe som tar opp omtrent 10 til 25% av nyhetsbildet, for sport, kjendiser, biler, interioer og design, viker aldri.

I for litt ummidelbar populisme lover maan aapenhet og innfoerer det motsatte. Heia Norge

2Q11
2Q11
Abonnent
Svar til  Singoalla
12 år siden

…”What else do you get in Cameron’s Libya? You get the full participation of Al-Qaeda and its leaders who had fought against NATO in Afghanistan and Iraq. Al-Hasidi was even held in Guantanamo Bay, you get the militarization of a tribal society, you get the destruction of Libyan society and you get a Somalia situation on the gates of Europe, festering with terrorists and Islamic fanatics. NATO’s plans for Libya are an open wound on the southern shore of the Mediterranean Sea.”

“However, all is not well in Cameronland. The Libyan Armed Forces have managed to counter NATO’s technological superiorityBani Walid is Green (Libyan Jamahiriya Government control), Sirt is Green, Tobruk is Green, Ghadames is Green, Al Jufra is Green, Sabha is Green, Fezzan is Green, Tarouna is Green, all the South is Green and the huge majority of the tribes are with Colonel Gaddafi. Al-Zawiyah is Green. Large parts of Tripoli are Green. Areas along the Tunisian frontier are Green.”

“Where are the images of a peaceful back-to-normal Tripoli? Where are the pictures of the new Libyan “Government” getting down to business?”

“Libyan conflict lurches out of NATO control”
04.10.2011

http://english.pravda.ru/hotspots/conflicts/04-10-2011/119217-libya_nato-0/

Er dette sant, så er det dårlige tider for NATO fansen, dersom det er noen igjen …

Ulven
Ulven
Abonnent
12 år siden

De norske barnemorderne kom hjem fra Libya-tokt idag etter å ha sluppet 585 høy-effektive NATO-bomber over hjelpeløse muslimer. Noen fra Nyhetsspeilet som var tilstede i hyllesten av det norske ANGREPET (ikke “Forsvaret” – det er nytale som gjelder nå) sine feige høydebombere?

Presseinvitasjon til Libyastyrkens hjemkomst

Det norske styrkebidraget kommer tilbake fra Operation Unified Protector, Libya, onsdag 3. august.

Mandag 1.august avsluttes det norske styrkebidraget som har vært stasjonert på Kreta siden 21.mars i år.

Flyene returnerer til Bodø hovedflystasjon mandag ettermiddag, mens alt personell, returnerer til Gardermoen onsdag 3.august. Forsvarsminister Grete Faremo og sjefen for Forsvarets operative hovedkvarter (FOH), viseadmiral Haakon Bruun-Hanssen, vil ønske styrken velkommen hjem på Gardermoen militære flystasjon kl 1500.

Pressen inviteres til å overvære mottaket, med mulighet for intervjuer med enkelte personer fra styrkebidraget. Program i hovedtrekk:
• 1430: Landing (presse må være på plass inne på flystasjonen senest 14.30)
• 1500: Forsvarsministeren og sjef FOH ønsker styrken velkommen hjem
• 1540: Muligheter for intervjuer med personell fra styrkebidraget samt Forsvarsministeren og sjef FOH
• 1630: Personellet reiser videre med fly

Medier som ønsker å delta på arrangementet må sende e-post med navn på journalistene/fotografene til begge disse epostadressene for adgang til flystasjonen:
info@njhq.no
emk@fd.dep.no

Presse som skal dekke programmet må være på plass i glasshangaren på Gardermoen militære flystasjon senest kl. 1430 onsdag 3.august

Bilder og video fra F16-flyenes take-off Kreta og landing Bodø mandag ettermiddag vil legges på FTP-server på følgende internettadresse; http://www.njhq.no

For ytterligere info, kontakt
Major Eystein Kvarving
Presseoffiser v FD/KE 99092005

Oberst Petter HF Lindqvist
Kommunikasjonssjef FOH
91 66 99 70

http://forsvaret.no/aktuelt/publisert/pressemeldinger/Sider/presseinvitasjon-libyastyrkene.aspx

ola
ola
Abonnent
13 år siden

Tidligere Congress woman Cynthia McKinney snakker om Depleted Uranium i bombingen av Libya

http://www.youtube.com/watch?v=Fa5EEGjfMaY&feature=player_detailpage

ye
ye
Abonnent
13 år siden

Sjokkerende om hva som skjer i Libya nå.

Til alle som mener det er riktig og forsvarer NATO og Norges angrep på Libya: Dere har blitt grovt løyet til!

Rapport fra Susan Lindauer, tidligere CIA Asset.

-Susan Lindauer jobbet med anti-terrorisme for FN og dekket Libya, Irak, Egypt, Jemen, Syria og Malaysia.
-Hennes team ga forhåndsvarsel om 9 / 11 angrep.
-Hun er forfatter av Extreme Prejudice: The Terrifying Story of the Patriot Act and the Cover Ups of 9/11 and Iraq.

The Ugly Truth: Videos Of Libyan Rebel Beheading Gadhaffi Soldier And Other NATO War Crimes

http://www.pakalertpress.com/2011/06/24/the-ugly-truth-videos-of-libyan-rebel-beheading-gadhaffi-soldier-and-other-nato-war-crimes/

http://www.obamaslibya.com/

http://www.federaljack.com/

ye
ye
Abonnent
13 år siden

“..Forsvaret ikke har noen indikasjoner på at sivile er skadet eller drept i Libya-operasjonen.” sa Generalmajor Morten Haga Lunde fra Forsvarets operative hovedkvarter i en pressekonferanse som ble holdt med forsvarsminister Grete Faremo 7.juni 2011.

“Den ukentlige oppdateringen vil inneholde informasjon som antall oppdrag, tokt og bomber, samt en grov angivelse av hvilke områder i Libya norske fly har vært. Den vil også gi et bilde av nøkkelmål som er tatt ut og effekten av hva som er gjort.” står det på Forsvarsdepartementets hjemmeside.

Hver tirsdag, nye oppdateringer:

http://forsvaret.no/om-forsvaret/forsvaret-i-utlandet/libya/Sider/Ukesoppdatering.aspx

Hentet fra:
http://www.regjeringen.no/nb/dep/fd/aktuelt/nyheter/2011/vil-gi-ukentlig-oppdragsinformasjon-fra-.html?id=646601

Forsvarsministerens redegjørelse for Stortinget 9. mai :
Enkelte stikkord:

-Totalt har NATO nå fløyet om lag 5700 oppdrag (disse tallene inkluderer ikke tokt som gjennomføres i nasjonal regi av enkelte land.)
-Norske F-16 har fløyet totalt 315 oppdrag (hvorav 34 i operasjon Odyssey Dawn
-til nå har de norske flyene flydd over 1300 timer.
-norske fly har sluppet 289 bomber, hvorav 19 i Odyssey Dawn
-grunnkostnadene for det norske styrkebidraget er beregnet til 83 mill. kroner
-kostnadene for de ekstra flytimene som kreves for å gjennomføre vårt oppdrag i Libya er beregnet til 94 mill. kroner.
-ammunisjonskostnader anslått til 84 mill. kroner
-det er nå beregnet at merkostnadene for det norske bidraget vil beløpe seg til totalt 261 mill. kroner.

http://www.regjeringen.no/nb/dep/fd/aktuelt/taler_artikler/ministeren/taler-og-artikler-av-forsvarsminister-gr/2011/forsvarsministerens-redegjorelse-for-sto.html?id=642484

smurfen
Redaksjonen
13 år siden

Despoten Daffy forer sine trofaste menn fra konteinere fulle av Viagra, for å gjøre dem mentalt i stand til å voldta.

http://www.dagbladet.no/2011/06/09/nyheter/muammar_kadhafi/libya/utenriks/16851329/#comments_container

Et kjapt regnestykke viser at det er plass til milliarder på milliarder av viagrer i noen containere og med en prislapp på 1000 spenn for 4 tabletter så blir nok dette dyrt for Daffy

Kanskje NATO angrepet egentlig dreier seg inkasso for betaling av biliongjelden for Viagra ? hehe

Det var også nytt for meg at Viagra kan påvirke mentalt og at unge soldater trenger viagra for å få den opp

Men vist det står det media så er det nok heeeeeeelt sant

Politikere juger ikke og i krig er sannheten det siste som forsvinner :)

mikael
mikael
Abonnent
13 år siden

Øøø.
For engagns skyld, om det er en “freak accsident” eller ikke, så er jeg bak denne bombingen av Gaddafy.
Den rørende omtanke for Gaddafy er overraskende, ingen hehe bombe, men sakligheten her inne er så som så med.
Jeg gidder ikke a skrive mye så bare et lite kontrollspørsmål til Gaddafyfansen, hvor mage ganger har han gått løs Thjad som et eks. Få høre, og hvor mange ble drept av hans iver etter nye teritorier, hvor mange mennesker forsvant under hans styre, og hva med Amazhig folket(aka Berbere), som ble steinhardt undertrykt og fikk ikke engang lov til å prate sitt eget spåk.
Men jeg skal ikke ødelegge dagen med andre vinkler, så da kan de som er interesert se her som en god begynnelse.
Feb.17 org:
http://feb17.info/
og Amazhig
http://libyatadreft.com/

Når det kommer til de andre landene som Bahrain og Syria(Norge støter Assad helt og holdent, t.o.m.med våpen og opplæring), er bildet noe helt annet. Og hykleriet er enestående og kvalmende.
Og til dere andre, hvor i hel….. var dere når Gaddafien in sin iver etter å vise sin enestående nestekjerlighet mot sine egne, da folket lå på knerne under bombing og ba om hjelp, fra hvem som helst.

Selektiv hukomelse er morsomt nok, men dette er en patetisk unnskydning for passivitet og en skammelig feighet når det kommer til det med å hjelpe vannlig mennesker.
Gaddafy startet det hele, eller mener dere at denne Revulosjonen er bare kriminelle og Al-quedatalibanellernoesliktnoemuslimsnoe. som driver på en liten hobbykrig for morroskyld.
Så lenge dere leser Norske medier er bilde noe helt annet, les fra Libya og les hva de selv sier, ikke de hjernedøde norske mediene.
Dæ….. hvor skrudd alt er.
I Libya er krigen snart over, for styrker fra Amazhig folket i vest(fjelltraktene) og folke i den Østligedelen(Benghazi) har kommet så langt at det er på vei til en siste slutt spurt, hvorfor har ingen av dere(daffyvenner) sakt et ord om bombingen til Daffy,ikke et pip.

Dagrun Heggem
Dagrun Heggem
Abonnent
Svar til  mikael
7 år siden

Mikael! Du har rett! “Så lenge dere leser Norske medier er bilde noe helt annet, les fra Libya og les hva de selv sier, ikke de hjernedøde norske mediene.” Hvorfor ikke spørre folk i Libya om hva som virkelig foregikk der? Hvorfor var de takknemlige for NATO-bombingen? Meget få drept av Nato-fly. Gaddafis styrker derimot……. spør leger på sykehuset i Tripoli hvorfor hans soldater tok lik fra hospitalet og plaserte dem nær steder som hadde blitt bombet – for utenlandske journalister å se!

« Forrige artikkel

Krigskorset til veteraner i internasjonale myrderier

Neste artikkel »

Håvard Rem og humanetikernes hatreligion

62
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x