Påskeoverture; Bortenfor armageddon

5.5K visninger
5 minutter lesetid
24

Legger en merke til det antall av stjerner i denne video så burde menneskeheten, individuelt og kollektivt, finne ut at de er alle, høy og lav, rik og fattig, bare ubetydelige støvkorn på en ubetydelig liten planet et sted på den ytre spiral av Melkeveien.

Fantastisk fotokunst fra en norsk fotograf. Til inspirasjon for påsken deles denne fantastiske kosmiske observasjon.

http://www.youtube.com/watch?v=5jTBppEGoco

HD her: http://vimeo.com/22439234

Filmet av Terje Sorgjerd mellom 4. og 11. april 2011. “Jeg hadde gleden av å besøke El Teide. Spanias høyeste fjell @ (3715m) er en av de beste stedene i verden å fotografere stjernene og er også plasseringen av Teide observatoriet, regnet som et av verdens beste observatorier.

Filmen kan kanskje inspirere noen til i påsken å gjøre seg noen filosofiske og åndelige betraktninger; hva er påskens betydning mer enn den fortsettelsen av de paganistiske tradisjoner den alltid har hatt? Ville Jesus ha feiret påsken, at noen via nattverden eter hans kropp og drikker hans blod? Hovedsaken var å møtes og minnes ham, og hans offer, ikke å henfalle til paganistisk og hedensk kannibalistisk kultdyrkelse. Er det noe å feire at menneskeheten var og er havnet så langt ut på skråplanet at menneskelige offerlam er nødvendig for å rette opp verdens karmiske ubalanse –  betale dens karmiske gjeld?

Kanskje er nattverden mer som den burde være med å sitte på toppen av El Teide i godt åndelig selskap og se ut i universet? Kanskje er der svar der ute, – eller der inne?

Der kommer en dag, da skal de åndelige skilles fra de dyriske, – de av kropp alene. En dag kommer Kristus i ånd og henter de av ånd, med sjelsubstans. De som er av ånd, skal forbli av ånd. De som er av kropp, får nøye seg med det. De har valgt det slik selv. I påsken blir kroppen korsfestet, og en heves i vibrasjon til de åndelige riker. Kjærlighet er den høyeste åndelige vibrasjonsfrekvens. En oppgir ikke sin ånd, en overgir seg til sin ånd. Til Store Ånd.

Så står de der de tre; Tro, Håp og Kjærlighet, og størst av dem er Kjærligheten.

“Dere skal bli som guder og vite forskjellen på godt og ondt, rett og galt”. Det eneste menneskene klarer å styre seg selv på, er i en nedadgående spiral. Alt de prøver på av sin egen kraft i sin innbilte klokhet og visdom er fåfengt og vil feile. Elendigheten startet idet noen mennesker erklærte at “G-d er død”, hvilket G-d kanskje var for dem personlig, men ikke nødvendigvis for alle andre.

For den oppadgående spiral må menneskene bli gjenfødt til ånd igjen. Igjen overlate ledelsen av verden til den ene sanne G-d, istedenfor alle de avguder de har skapt seg. Men, – de fikk en tid å prøve seg på, vise hvor smarte de er – som Slangen i Paradiset – Verdens Fyrste – lokket og misledet dem med. Den tiden er snart over, også at den samme åndelige entitet skal få lov å herske over verdens lederskaps sjeler og sinn. Et nytt eon er i sine fødselsveer.

“For vi kjemper ikke mot mennesker av kjøtt og blod, men mot åndelige vesener. Vi slåss mot onde herskere i en usynlig verden, mektige, sataniske vesener og onde mørkets fyrster som hersker over denne verden. Bruk derfor alt som hører med til Guds rustning for å stå imot fienden hver gang han angriper. Når det hele er over, skal dere fremdeles stå oppreist. Dere trenger sannhetens belte og Guds rettferdighets brynje.” (Efeserne 6,12-14).

Eden Gjenopprettet

(Johannes Åpenbaring 22 – siste kapittel i Bibelen)

1 Engelen pekte på en elv for meg. Her rant livets vann, klart som krystall. Den fløt ut fra Guds og Lammets trone.
2 På hver side av elven vokste livets trær, og de bar frukt tolv ganger i året, hver måned. Bladene ble brukt som medisin til legedom for folkene.
3 Det skal ikke være noe ondt i denne byen, for Guds og Lammets trone skal være der, og hans tjenere skal tjene ham.
4 Og de skal se hans ansikt, og navnet hans skal være skrevet på pannene deres.
5 Det skal ikke være noen natt der – det trengs ikke lamper eller sol – for Herren Gud skal være deres lys, og de skal regjere i all evighet.

Johannes og Engelen

6 Så sa engelen til meg: Disse ordene er troverdige og sanne: ‘Jeg kommer snart!’ Gud, som forteller profetene hvordan framtiden blir, har sendt sin engel for å fortelle deg at dette snart kommer til å skje.
7 Salige er de som tror dette og alt annet som er skrevet i bokrullen.
8 Jeg, Johannes, så og hørte alt dette, og jeg falt ned for å tilbe engelen som viste meg dette,
9 men igjen sa han: “Nei, gjør ikke noe slikt. Jeg er også en Jesu tjener, som du og dine brødre, profetene. Det er også alle dem som følger den sannhet som er å finne i denne boken. Tilbe Gud alene.
10 Så bød han meg: Du skal ikke sette segl for det du har skrevet, for tiden for fullendelsen er nær.
11 Og når den tiden kommer, vil alle dem som gjør urett, fortsette i enda større grad med det. De urene vil bli enda mer urene, gode mennesker vil bli bedre, og de som er hellige, vil bli enda mer hellige

Invitasjon og Advarsel

12 Se, jeg kommer snart, og jeg har lønnen med meg, så enhver skal få etter de gjerninger han har gjort.
13 Jeg er Alfa og Omega, begynnelsen og enden, den første og den siste.
14 Alle de som vasker klærne sine, får rett til å gå gjennom byens porter og til å spise frukten av livets tre.
15 Utenfor byen er de som er gått bort fra Gud, trollmennene, de umoralske, morderne, avgudsdyrkerne og alle som elsker og taler løgn.
16 Jeg, Jesus, har sendt min engel til deg for at du skal fortelle dette til menighetene. Jeg er både Davids rot og den klare morgenstjerne.
17 Ånden og bruden sier: ‘Kom!’ Og den som hører dem si dette, skal også si: ‘Kom!’ La den tørste komme – alle skal komme og drikke livets vann uten å betale for det.
18 Jeg erklærer overfor alle som leser denne boken: Hvis noen legger noe til det som her er skrevet, så skal Gud legge på ham de plagene som er beskrevet i denne boken.
19 Og hvis noen trekker fra noe i disse profetiene, så skal Gud ta fra ham hans del i livets tre og i den hellige byen som nettopp er beskrevet.
20 Han som har sagt alt dette, erklærer: Ja, jeg kommer snart!

Amen! Kom, Herre Jesus!

21 Vår Herre Jesu Kristi nåde være med dere alle. Amen.

Ved hans navn må satanistene vike. Ved hans navn må ondskap fly.

 

God Påske !

Ikke La Deg Lure.

Uten kjærlighet er enhver intet.

Å korsfeste sitt karnalske vesen og kropp,

og sitt reptilske (dyriske) sinn,

å bli gjenfødt til ånd, – til kjærlighet,

er den eneste veien til bortenfor armageddon.

J.Johansen

Forfatteren er sjømann; ”Recte faciendo neminem timeas” .........................
Artikkelen er Copyright © J.Johansen 2008-2013 .........................
"Du blir ikke en 'dissident' bare fordi du bestemmer deg for en dag å starte opp denne mest uvanlige karriere. Du blir kastet inn i det ved din personlige ansvarsfølelse, kombinert med et komplekst sett av ytre omstendigheter. Du er kastet ut av de eksisterende strukturer og plasseres i en posisjon i konflikt med dem. Det begynner som et forsøk på å gjøre arbeidet ditt godt, og ender med å bli merket som en samfunnsfiende." Vaclav Havel
...........

Vennligsinnede må gjerne legge meg til sitt Facebooknettverk:
Facebook

http://www.riksavisen.no/
http://www.dissident-net.info

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

24 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
En mann med åpenbar agenda
Abonnent
10 år siden

Til Uffda: Sadrak, Mesak og Abed-Nego ville ikke tilbe gudebildet som Nedbukadnesar hadde fått laget. De valgte heller ildovnen, og regnet med at Gud Herren, den Allemektige, ville redde dem. “Og hvis ikke Gud vil redde oss, så er det likevel uaktuelt å tilbe det falske”. Det er den riktige innstilling.

Se, selvom Han slår meg ihjel, vil jeg stole på Ham. Job kap 13.

http://wp.me/p3uvTQ-5f

Uffda
Uffda
Abonnent
Svar til  En mann med åpenbar agenda
10 år siden

Godeste Hubmaier det var ikke med lett hjerte jeg postet forrige kommentar, men av og til er det nødvendig å markere det absurde i en tankegang.
Det vedkommer ikke noen Gud om vi velger å kjøre på rødt lys eller hoppe i kokende olje, slike handlinger bærer vi ene og alene ansvaret for selv. Det advares mot å lese Bibelen bokstavlig, den er en samling gamle skrifter som hvis tolkes feil blir uten nytteverdi. Om det er mulig for en stakket stund å be om at se på innholdet med nye øyne, vil Bill Donahue i denne video forklare hva som menes med ildovnen (the furnace).
Stoke The Furnace

En mann med åpenbar agenda
Svar til  Uffda
10 år siden

No problem, Uffda. Det er mye rart der ute i verden, vettu.
Mye i Bibelen er symbolikk, men mye er bokstavlig. Men med Åndens åpenbaring, så forstår vi endel. Ikke alt, men endel stykkevis og delt.

Jesus er oppstått fra de døde, han lever idag: http://wp.me/p3uvTQ-6d

Uffda
Uffda
Abonnent
Svar til  En mann med åpenbar agenda
10 år siden

Minner om NS`s formål på området bevissthet>>>:
Ref: “Nyhetsspeilet har som formål å fremme en trippeloppvåkning i Skandinavia ved å fronte et grunnsyn som består av følgende tre paradigmer/hovedtemaer:
-Med ”bevissthetsparadigmet” menes her det erkjennelsesbaserte grunnsyn at tilværelsens primære dimensjon er bevisstheten, ikke materien. Kvantefysikeren Amit Goswami kaller en vitenskap basert på bevissthetsparadigmet for Science-within-consciousness. Sentralt i alle bevissthetsbaserte kosmologier står Væren-kjeden (eng.: ”Chain of Being”), som er spekteret av bevissthet/energifrekvenser FRA de aller høyeste bevissthetsnivåer og ned TIL de tett­este former av fysisk materie. Selv den fineste bevissthetstilstand har en materiell komponent, og selv den groveste fysiske materie har en bevissthetsmessig komponent. Bevissthet og materie kan derfor aldri bli fullstendig adskilt fra hverandre.” osv..

Jeg kan ikke se at dine bidrag av velkjent fundamentalistisk karakter bidrar til noen oppvåkning, men snarere fremmer en sementering av gamle kirkelige dogmer. Nærmest en glorifisering av martyrdøden og hva som venter oss av goodies i det hinsidige om vi bare følger kjerka`s påbud. Ref ditt nick Balthasar Hubmaier. ( http://www.patheos.com/blogs/scriptorium/2009/03/today-balthasar-hubmaier-was-martyred/)

Jeg vet ikke noen som på en bedre måte gir substans til NS`s bevissthets formål på nåværende tidspunkt enn Bill Donahue, derfor forsetter jeg å bruke han som katalysator for denne oppvåkning.
Hell and Baptism

What happens at death
http://www.youtube.com/watch?v=ETcdqhWRc0c

Priapismic
Priapismic
Abonnent
12 år siden

Dette var som å lese Carl Sagan. Det er rart dere ser konspirasjoner overalt men bruker NASA som kilden til all deres spekulering her i denne new age blekka. Hvordan i huleste kan dere være så sikre på hva de forteller oss er sant? Disse folka har ikke akkurat gitt oss grunn til at vi skulle tro dem. Dette spørsmålet om universets faktiske utseeende og struktur er ikke slik de forteller oss. Spør en hvilken som helst semi proff astronom geek. Uansett hvor skarpt og dyrt utstyr du har, vil du aldri se noen av disse super fargebildene de serverer oss.
Moderne teknologi og datateknikken du snakker om en faktisk manipulering og utbrodering av flekker på himmelhvelvingen. For det er det den er, en hvelving som bruker 24 timer på å gå rundt oss.. Nordstjerna står alltid i nord, vi roterer ikke rundt som en forbanna vaskemaskin, det sier mye om hvor hjernevaska folk er når de tror på slikt non sense. Når du ser en sky drive forbi så skal liksom den egentlig fly i 1500 km/t i fart med jordkloden?? Hvis jeg noengang har hørt en god eventyrhistorie er det dette, “vi er en åndelig opplevelse i et kosmisk hologram” new age galskap,
Lykke til med sinnsykdommen deres. Trøstaa er ihvertfall at dere ikke er alene, Dere har tross alt en flokk sauer og en et gjennomkorrupt system av forskere og regjeringer som bekrefter hva dere sier. Så JEG burde vel bare holde kjeft, Jeg ber til Ham for dere. Om p ikke tro disse løgnerene.

Lynx Veritas
Lynx Veritas
Abonnent
Svar til  Priapismic
12 år siden

priapic, vi ser ikke konspirasjoner. Vi har forlengst erkjent at vi lever i den. En Matrix av sammensvergelser som strekker seg langt utover NASAs fordekninger, forfalskninger og overlagte forvirringer.

Jeg har gått fra å være sannhets-søker til å bli kunstner. Utøve kunsten å ikke bli manipulert og forledet til å innta holdninger som er ønsket fra TPB. Kunsten å leve uten den frykten de ønsker å kreere gjennom sine løgner, bedrag og terror. Kunsten å leve uten dem. Det kalles; frihet. Du vil fortsette å live a lie. Good luck attcha. Stol på systemet som har fucked you of siden fødselen. Spm. er vil de fortsette inn i døden. Sau nei, vi er løver. Come roam with us:)

Priapismic
Priapismic
Abonnent
Svar til  Lynx Veritas
12 år siden

Systemet som har “fucka” oss er ikke kristent ihvertfall. Det er godt over hundre år siden makten lå hos dem. Nå er det vitenskapen som er den nye religionen hvor aliens tilbes på barnetv og hundrevis av alien filmer. HVor big bang og evolusjon blir gjentatt hver eneste dag. Ingenting er tilfeldig, skapelsen er ikke tilfeldig og de empiriske bevis sier at jorda står stille. 99% av kirkene preker ikke disse fakta. Dere her inne er totalt hjernevaska av hollywood og science fiction. Ta dere sammen. Martrix psss… look at my fancy words.

En mann med åpenbar agenda
Svar til  Priapismic
10 år siden

Offerlammet er slaktet; en gang for alle. Ingen flere offer er nødvendig.
Se, Guds lam, som bærer bort verdens synd!

http://wp.me/p3uvTQ-6H

Uffda
Uffda
Abonnent
Svar til  Priapismic
10 år siden

Til info.
Abraham Kill Your Son:

Uffda
Uffda
Abonnent
Svar til  Priapismic
10 år siden

Ja hvordan ville det gått oss uten slaktere? Religionens enfoldige ser fortsatt til sine slaktere for reddning – fremfor å ta til vett.
Slaughter of the Passover lamb 2013
http://www.youtube.com/watch?v=rJRE8h3OY2o

Hellwege
Abonnent
13 år siden

trackback
13 år siden

[…] Bortenfor Armageddon http://www.nyhetsspeilet.no/2011/04/paskeoverture-bortenfor-armageddon/ Hemmeligheten bak Davidstjernen […]

ye
ye
Abonnent
13 år siden

“Ville Jesus ha feiret påsken….Hovedsaken var å møtes og minnes ham, og hans offer, ikke å henfalle til paganistisk og hedensk kannibalistisk kultdyrkelse.” sier artikkelforfatter.

Disse dagene kan brukes til refleksjon over hva Jesus gjorde, uselvisk, for menneskeheten. Han ofret sitt liv som menneske, gikk gjennom spott og spe for å være verdens snilleste, inkarnert dengang (sjelen er udødelig), for at vi mennesker skulle få en sjanse til. Etter å ikke ha klart å følge de levereglene som var til vårt eget beste for at vi skulle leve godt og trygt, i overflod, her på jorda, men henfalle til andre guder (les:inkludert materiell dyrkelse, nettopp som dagens materialistiske statusjag viser), skulle vår Skaper fått oss til å fordufte både sjelelig og fysisk. Men fordi Gud lot sin sønn utkjempe den åndelige kampen også på det fysiske planet her på jorden, og vant ved å stå like trofast mot vår Far til tross for all verdens fristelser på denne jord, er kampen også vunnet på det åndelige plan. Nå er det om å gjøre å manifestere Guds rike her på jorden. Vise hvilken side vi står på. Jesus er veien, sa han. Da må egoismen falle. Hvis alle tenkte på at alle andre skulle ha det godt, tenk hvilken verden vi ville få? Som også Mayakalenderen indikerer: en jord hvor vi alle vibrerer på en høyere frekvens i kjærlighet til alt og alle.

Tradisjonen med påskedagene er overmoden for justering:
Det var ingen langfredag, det var på en onsdag.
Jesus ble korsfestet onsdag 21 april 34 e.Kr., 40 år etter Jesus ble født i 7 f.Kr.
Les hvorfor her:
http://jahtruth.net/passnot.htm#Wednesday

Michelle
Skribent
Svar til  ye
13 år siden

Ironiskt at Norge så åpenlyst deltar i ofringene til demonene nå i påsken, ser jo ikke ut som forsvaret og FN har minste lyst til å ta påskefri, på samme måte som demonene har korsfestet og ofret mennesker i tusener av år, samtidig som de tror staten er for å minnes Jesus’ korsfestelse med litt respekt. Eller er det fordi staten ikke har noen av disse verdiene rett og slett?

Merkelig at ikke kirken ser det heller, kan det være fordi kirken alltid har vært illuminati, og at det er som Peggy Kane sier, at demonene har skrevet både bibelen og koranen?

Jeg tror likevel det er masse vakkert i alle religioner og folk innerst inne ønsker kjærligheten. Det viktigste er ikke hva du tror på, men at det du tror på inneholder kjærlighet og lys.-)

MortenB
MortenB
Abonnent
13 år siden
Zetera
Zetera
Abonnent
13 år siden

Det jeg også synes er så spennende er at Dr. Ed Kleiner som er en kristen jødisk astronom som har studert den opprinnelige, åndelige betydning av Zodiaken (dyrekretsen).

Han så på stjernebildenes navn på hebraisk, fønikisk, koptisk, egyptisk, skandinavisk, og på sentral- amerikanske språk. Da han fant den opprinnelige roten til ordet fra disse språkene, viste det seg at meningen var den samme, og at betydningen fortalte noe om Guds frelsesplan.

For eksempel betyr Spica; «The Branch,» eller «grenen.» Arcturus (Bjørnen) betyr «Han kommer» (eller han som kommer). Sirius betyr «Prinsen.»
Elinath betyr «En som er slaktet,» (eller ofret). Vega betyr «Han skal bli opphøyet.»

Dr. Kleiner ble spurt om han var klar over at mange kristne tror at Jesus vil komme tilbake til jorden gjennom konstellasjonen i Orion, og hva han
trodde om den mystiske svarte korridoren som stadig vokser seg større.

Dr. Kleiner var ikke oppmerksom på første del av spørsmålet, men kunne fortelle at han nylig hadde lest at atronomer hadde oppdaget en ubeskrivelig
energi kilde inne i Orions vakre masse.

Orion er lokalisert like under dyre kretsens bilde Tyren.(Taurus). For å gjøre denne informasjonen spesielt spennende betyr stjernenavnet
Taurus, «Hans vidunderlige gjenkomst!» (His glorious coming). Det er nettopp i stjernebilde Tyren vi finner pleiadene.

Astronomiske målinger viser at de reiser på vei mot Orions venstre skulder, mot stjernen Betelgeuse. Det samme gjør Hyadertåken som også er
lokalisert i Tyren. De er som en finger på himmelen som peker mot noe meget viktig og som prøver å fortelle oss at Hans gjenkomst nærmer seg
og fra dette sted vil han komme.

Dette tema ble også omtalt i «Illustrert Vitenskap,» nr. 3, 1996 (spennende selv omtalen er av litt gammel årgang) under «reise»;

Gjennom moderne Teleskop og datateknikk, kan forskerne nå lage tredimensjonelle modeller av melkeveiens struktur. Et data-kart over universet,
viser at hvis vi kommer fra det ytre verdensrommet mot vårt system, ville vi først fått øye på spiraltåken vi kaller vår melkevei. Og for å komme til vårt
solsystem, må vi reise til Orionarmen og med den som veiviser og portal, dra inn til vårt solsystem for deretter å finne vår lille klode.

Det ser ut til at Gud alltid visste, at Orion er bindeledd og veiviser fra det store kosmos til vår egen lille planet. Gud har fortalt oss det og gjennom
Orion vil han komme for å hente hjem de trofaste som allierte seg med hans system mens de var her.

«Kjenner du himmelens lover? Fastsetter du dens herredømme over jorden? Job.38,33.
I sannhet er stjernehimmelen en mektig bekreftelse på Guds storhet. Hans makt er uten grenser og det er også hans kjærlighet.

Zetera
Zetera
Abonnent
13 år siden

Orion kalles det mest markerte og synlige av alle stjernebilder, og kan observeres fra alle områder på jorden. Stjernene i denne formasjonen er et
blikkfang på grunn av sin funklende klarhet. Det ser virkelig ut som om Gud med vilje ønsker vår oppmerksomhet, når vi ser opp mot himmelen,
mot Orion og den store «hestetåken» i Orion Nebula.

En av de mest interessante observasjoner i Orion, er det store tomme området nord i Orion Nebula (innen astronomien gitt benevnelsen M42).

Denne himmelske hulen er så gigantisk at vår hjerne vanskelig kan fatte det. Den er dessuten så utrolig vakker at ord ikke kan beskrive det.
Ingen som har sett fargefotografier av M42, kan glemme denne formasjonen. «Sverdet» i Orion er som en flammende hop av stjerner som
danner åpningen til en større hule. Alle astronomer er enige om at åpningen antakelig er mer enn 16.740.000.000.000 miles i diameter.
Dvs. 90.000 ganger større enn jordens omkrets. Andre astronomer har kalt den; en korridor som passer en konge.

Kan det være at dette er porten til det himmelske Jerusalem?

Det siste eksempel på endringer i Oriontåken, er identifiseringen av en merkelig ny og fokusert røntgen kilde, som har sin opprinnelse i en eiendommelig stjerne eller lyskilde med høyst uvanlig atferd. En britisk satelitt, Ariel 5, observerte rutinemessig røntgenskyen. Den har plukket
opp flere enorme lyseksplosjoner i Orion. Dette er i seg selv ikke uvanlig i universet, men i dette tilfelle søkte man etter lyskildenes nøyaktige lokalitet.

Den amerikanske astronomi satelitten «SAS-3,» ble bedt om å hjelpe til, og etter 24 timers leting, fant de kilden men ble samtidig oppmerksom på at
noe høyst usannsynlig var i ferd med å skje. Kildens røntgen intensitet var blitt fem ganger sterkere enn noen røntgen kilde tidligere målt.

Objektet var også blitt 1000 ganger klarere enn det var ved målinger 20 år tidligere.

I astronomisk litteratur kalles den en høyst uvanlig stjerne, uten likhet med noe som tidligere er blitt observert. Stjernen har rett og slett endret seg
fullstendig.

Stjernen ligger i samme område som den enorme røntgen strålingen og sammenhengen er ennå ikke utstudert av forskerne.

Zetera
Zetera
Abonnent
13 år siden

Fin artikkel JJ
Store astronomiske spørsmål ble engang stilt Job, som levde for mer enn 3500 år siden. Det var Gud selv som spurte:

Kan du knytte syvstjernens bånd? eller kan du løse Orions lenker?
Kan du føre Dyrekretsens stjernebilder fram i rette tid?
Og bjørnen med dens unger – kan du styre deres gang? Job 38, 31-32.

Pleiadene, eller syvstjernen, kan vi se i stjernebildet Tyren.

At pleiadene er «bundet sammen» slik Bibelen beskriver, er på
grunn av nåtidens teknikk og stjernekikkerter en observerbar astronornisk realitet. Men det er like sikkert at ingen på denne kloden kunne ha visst det på den tiden Jobs bok ble skrevet, med mindre Gud hadde åpenbart det.

Hva sier vitenskapen i dag?
Isabel Lewis i «U.S. Naval Observatory» uttaler; «Mens de fleste konstellasjoner driver gjennom verdensrommet i ulike retninger, og til og med endrer fasong p.g.a. årsaker vi vet lite om, gjelder dette ikke pleiadene.
Fotografier viser nå ca. 250 soler i denne hopen, og alle reiser sammen i én felles retning.»

Dr. Robert J. Tumpler ved liek Observatory,» skriver at pleiadene kan sammenlignes med en sverm av fugler, som flyr i fellesskap mot et mål i det fjerne. Pleiadene er ikke sammen ved en tilfeldighet på nåværende tidspunkt, men er i et system hvor stjernene er bundet sammen med «usynlige tråder.» Så når du ser opp mot pleiadene i kveld, så holder de en enorm preken og peker ut universets Skaper og opprettholder.

Men hva med «bjørnen» og dens «unger?» Dette stjernebilde er kjent som rømlingen i universet. Den raser av sted gjennom den tykkeste delen av melkeveien med en fart på 257 «miles» pr. sekund. (Til sammenligning beveger en kanonkule seg ca. 25 «miles» pr. minutt, mens Bjørnen med dens unger har en hastighet på 15.420 «miles» på det samme minuttet.)

Charles Burckhalter ved »Chabot Observatory» sier at Bjørnen må være en utenforstående besøkende, en stjerne fra utsiden av vår galakse.

klumpen
Abonnent
Svar til  Zetera
13 år siden

Du tar bibelsitatene skikkelig ut av sammenheng. Job 38 handler om Gud som åpenbarer seg for Job og forteller om sin allmakt….og ikke en astronomisk quiz. http://www.bibel.no/Hovedmeny/nettbibelen.aspx?book=JOB&chapter=38

“At pleiadene er «bundet sammen» slik Bibelen beskriver, er på
grunn av nåtidens teknikk og stjernekikkerter en observerbar astronornisk realitet. Men det er like sikkert at ingen på denne kloden kunne ha visst det på den tiden Jobs bok ble skrevet, med mindre Gud hadde åpenbart det.”

” Pleiadene er ikke sammen ved en tilfeldighet på nåværende tidspunkt, men er i et system hvor stjernene er bundet sammen med «usynlige tråder.» Så når du ser opp mot pleiadene i kveld, så holder de en enorm preken og peker ut universets Skaper og opprettholder.”

Dette er helt feil! De mest lyssterke stjernene i pleiadene i høyeste grad synlig med det blotte øyet uten tekniske hjelpemidler, og det var de også på Jobs tid. Om du selv ikke greier å skille dem fra hverandre så skyldes det enten lysforurensning eller så er du nærsynt.
Pleiadene er en såkalt åpen stjernehop der stjernene er “født” ut fra den samme gassskyen. http://en.wikipedia.org/wiki/Open_star_cluster . Og da er det heller ikke så mystisk at de er “knyttet sammen”. Gravitasjon kaller man det, og ikke “usynlige tråder”. Astronomer har regnet ut om 250 millioner år vil den “rives fra hverandre” pga gravitasjonen fra omkringliggende stjerner. Og det finnes et uendelig antall stjernehoper. Store Bjørn er faktisk en av dem. Siden dens sentrum bare ligger 80 lysår unna og dekker et område på 30 lysår, så framstår den som mye større enn pleiadene som er 440 lysår unna og dekker et område på 8 lysår.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ursa_Major_Moving_Group

Ellers dropper jeg og kommentere de to andre innleggene dine…det blir litt for space’a….til og med for en amatørastronom ;) . (kort sagt…det er ikke noe mystisk med “korridoren” i oriontåka. Les heller litt seriøs astronomi og lær)

klumpen
Abonnent
Svar til  Zetera
13 år siden

Litt tilleggsinfo. I tillegg til åpne stjernehoper, finnes det også såkalte kulehoper der det er nok masse og gravitasjon til at systemet ikke rives fra hver andre. Den mest berømte er hopen i Hercules, M13. http://apod.nasa.gov/apod/image/0906/m13_russell_big.jpg

Michelle
Skribent
13 år siden

For en fantastisk fin video og fint bilde av universet♡

Når mennesker skjønner at de vandrer på et stort levende vesen med en mesters sjel, da vil de se at alt er levende. Og da trenger vi bare se opp på stjernehimmelen for å få fysiskt bevis for utenomjordisk liv..

« Forrige artikkel

Kvantemekanikk, nonlokalitet og newage-kvantemystikk

Neste artikkel »

Dagen før avsløringen

24
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x