/

Nyhetsspeilet i Kairo: Dette er folkets revolusjon!

10460 visninger
16 minutter lesetid
175

Kairolittenes frihetskamp er sannelig en folkelig opprørelse og ikke instigert av noen andre – dette er budskapet rapportert av numerøse folk jeg har snakket med. De er slitne og sultne og oppgitt over tomme løfter.  Mangeårig undertrykkelse løper vilt i gatene, ingen hvile før kravene er møtt.

Objektive journalister på vei til Egypt

Tomme seter ombord flyet til Kario den andre februar. Blandt de få, møter jeg VG’s utsendte reporter Harald Henden. Ombord på flyet reagerer han på «911 sannhet nå» hodetelefonene mine og blir truende og hissig da jeg konfronterer han med fakta. Han levnet ingen tiltro til min journalistiske karriere og kaller meg virkelighetsfjern og naiv for at jeg ikke tror på den offisielle forklaringen om at et Boeing fly på 123 tonn med hjelp av flybensin (som gikk i oppløsning sekunder etter kollisjonen) pulveriserte 500.000.000 tonn med stål på litt over en time.

«Er du en gravejournalist eller en gavejournalist» spør jeg. Forskjellen er at du undersøker omstendighetene grundig på egen hånd eller at du videreformidler informasjonen du blir gitt ukritisk og levner ingen mistanke. «En journalist skal være kritisk selv om Jesus kom ned fra himmelen og bekreftet flybensinteorien, du gjør bare som du blir fortalt av redaktøren, som fotsoldater i krig.» sier jeg.   «Pass deg nå!» sier Henden.  «Hva skal du gjøre a?» sier jeg. «Vi får se når vi kommer fram«. « Å, skal du hyre mubaraks bøller på meg?» Har VG et godt forhold til diktatorer?

I passkontrollen holdes jeg tilbake i en time pga mitt opprinnelsesland, Iran, som mistenkes å influentere opprøret i gatene ettersom prestestyret støtter folkets kamp mot vestlig nykolonialisme. Ved baggage drop, ble flere journalister fratatt sine videokameraer og enkelte var på gråten, mange fly forlot Kairo, få fly landet.

Portforbudet trer ikraft klokken 17.00 og jeg var ute av flyplassen 18.00. Hadde jeg visst dette, ville jeg overnattet på en stol i terminalen.

På vei ut av flyplassen i taxi skjønner jeg fort alvoret i situasjonen. Det er Abraham-tankser på nesten alle gater, politipatruljer med maskingevær, og veisperringer/checkpoints bestod av forskjellige tilhørligheter. Det er unntakstilstand og byen ser ut som en krigssone i Irak.

Alle biler blir gjennomsøkt og identifikasjonspapirer sjekket. De er på utkikk etter utenlandske journalister og fiendtlige spioner som er her for å spre vold og uro i gatene. Det var checkpoints på nesten hvert gatehjørne, 200 meter, også enda en. De millitære var omsider de mest hyggelige og sådan politiet som slapp meg forbi. De fleste snakket engelsk; «Hvis du ikke er journalist, kommer du til Kairo som turist nå? NÅ??» Jeg snakket meg rolig ut av omtrent 20 checkpoints og skjønte fort at flaksen kommer til å ta slutt halveis fremme i Kairo sentrum, hvor hotellet mitt befant seg.

Fanget i Kairo

De mindre hyggelige var nabolagets sivil-milits/borgervernet sine veisperringer som var samlet av yngre gategutter med steiner, klubber, macheter, kniver – lekte de politiets rolle på maktoverdose, ultraparanoide, og sultne på action. Baggasjen min kom ikke ombord på flyet så jeg forlot terminalen med en laptopbag og et Sony håndkamera. Akkurat som en spion. Har du et kamera tror de du er en journalist som er her for å ødelegge Egypts image eller at du er en israelsk spion. Ofte har de banket opp folk mens politiet står på sidelinjen og ser på. De dro meg ut av bilen etter at de fant kamera, en ropte noe jeg ikke skjønte og bilen ble fort omringet av 20-30 ildsinte kairolitter. Heldigvis kom en politimann med et maskingevær og dro meg bort fra lommetyvene og kastet meg ombord en minibuss ledet av millitærstyrkene på den andre siden av gaten. Sivilmilitsen jublet. Ombord satt egyptiske demonstranter stripset og blikket festet i gulvet. De kjørte fort og stoppet så vidt ved checkpointene ettersom løytnanten fløy ut og inn av bussen i fart, med en knivet-AK-47 og ropte «sikkerhetstyrker!!».

  • «This is a global revolution its not only Egypt, look at Greece, Ireland, London» forsøkte jeg å berolige mannen med at vi alle lider under samme fiende. «We know this is global, we know! But nobody has suffered like Egypt! Now please be quiet! Shut up and keep you’re eyes closed and look down!«, med maskingeværet pekt mot ansiktet sa jeg intet mer. Jeg var tydelig den eneste som snakket høyt i bussen, en ganske vel-engelsktalende egypter bak meg beroliget «nok politikk nå, de skal bare sjekke oss også slipper vi ut igjen, vi vet om new world order broder, hvis du ikke er stille vil de slå deg«. Hvor vi var ante jeg ikke. Tilslutt kom vi fram i en millitærleir og jeg ble separert fra de andre og avhørt i et rom med en offiser. Etter en stund, virket det som de sendte meg rundt oppover i rangene. Jeg fikk bind foran øynene og bortført til en privatbil alene omringet av 4 soldater på vei til etterettningsstyrkene. «dont worry, dont worry«. Jeg kunne sniktitte føttene under øyebindet, dette var et lukseriøst sted, gulvet var marmordekket og sjefens kontor var parketlagt med persiske tepper.

De spurte meg en haug med spørsmål, hva min hensikt her var. Jeg sa du kan sjekke passet mitt jeg var her i Sharm El Sheikh i 2007, men vi forlot aldri feriestedet/hotellet så jeg ønsket å komme tilbake og oppdage dette fantastiske kulturrike landet og besøke pyramiden og andre steder hellige historiske steder. Jeg sa at jeg hadde denne ferien planlagt 2-3 uker siden før opptøyene startet. Jeg er en skoleelev som gjør en oppgave på sjahen av Iran, og han er gravlagt i den kongelige moskeen i Kairo, så jeg vil skyte litt film. Jeg tror egypterne må ta seg av Egypts fruktgivende utfordringer og jeg har ingen intensjoner om å påvirke noe som helst. Han var kul og sa Khalas (nøytral) og sa go. Men det var ikke så så lett. De tok meg tilbake til festningen og resten av fangene ble satt tilbake i bussen og tatt til et annet sted. Vi kjørte rundt byen og det var Abrahamstridsvogner overalt som en militær beleiring. En del biler og bygninger var brent ned. Jeg var dristig med øyebindet og smugtittet flere ganger. Vi stoppet ved siden til 3-4 andre busser, de var for det meste med bind for øynene, her var det mange flere vestlige utlendinger. De stilte oss opp i rekke og rad, hendene på skuldrene til personen foran. De ga oss litt vann og fortsatte å spørre våre navn igjen og om igjen. Enkelte befølte hendende våre på en ekkel måte og jeg trodde jeg måtte bite av en eller annen penis før eller senere. Vi var vel 40 eller noe på rad opp mot veggen, plutselig ble de helt stille som om vaktene forsvant. Skal de henrette oss?, tenkte jeg. Etter 30 minutter småruslet menneske-kjettingen et par hundre meter, noen av de andre menneskene der var i varetekt for en lengre periode slik at de besvimte, noen av  jentene småsukket og gråt, det beste du kunne gjøre var bare holde kjeft og følge ordre .

Vi kom til et annet sted hvor de tømte lommene og plassert eiendelene våre i en pose medlagt våre navn. Jeg ble lett rørt av situasjonen, og tok det ikke så  alvorlig, smilende og velværende temperamentsfull sa jeg: «Legg gjerne igjen noen penger for taxi er dere snill»  Det skulle jeg ikke sagt.

De satte meg i et lite rom med en interegationist. Han sjekket kameraet mitt. Heldigvis  vet avhøreren nå hva chemtrails er. På vei til Kairo filmet jeg kraftig chemtrailing på nært hold fra vindussetet mitt, og forklarte ham hva dette var og at Egypt er også under angrep. Han verdsatte det faktisk. Han søkte gjennom mine medbragte bøker .. George Orwell? Animal Farm? Du ønsker å lære våre folk å lage revolusjon? Jeg sa jeg har ikke lest den ennå, har du? Han sa ja. Hva vet du om Orwell?  «Uhh folk bør ikke være redd for deres regjeringer????» Han søkte min datamaskin og så en artikkel på min nettleser «Israelske dødsskvadroner i Kairo».  «Oooohhh vet du noe om dette?» Jeg  skrev ikke artikkelen, jeg bare leste den etter at en venn sendte den og advarte meg om å reise ned hit. Jeg sa det rett ut at jeg ikke liker Israel, who does? Han  skjønte tydeligvis fort ut hva mitt motto er etter å ha sett igjennom mine bevissteskjorter og andre bilder fra demonstrasjoner i Norge. «You are activist arent you, fulltime?»  «Yes, im’a enemy of my own state, because i want to free the third world from its heracy.»

Han ba meg signere et papir jeg ikke kunne vite hva jeg underskrev på, ettersom det var skrevet på arabisk, sannsynligvis svarene på hans spørsmål. Han sa at hvis vi lar deg gå nå,  og du blir tatt igjen i nærheten av en protest vil du aldri gå hjem, og vi vil straffe deg for forbrytelser. Han sa gå og besøk kulturelle steder og fullfør skoleoppgaven og forbli på hotellet etter 15.30.

Jeg ble satt ute langs veggen ved inngangen fortsatt med bind foran øynene. En av vaktene begynte å prate med meg, og du vet hvor godt jeg liker å prate, selvom jeg visste at det jeg sier kan bli brukt mot meg likte vaktene godt budskapet mitt om Egypt og omverden. Ja til og med muslimsk brorskap fikk kritikk for å være «made in brittian aka britislam» og Ahmedinedjad var ikke en god muslim når han drepte demonstranter i 2009, men han gjorde en god jobb i den internasjonale arena når han stod imot imperialistene i FN og debatterte i University of Colombia, noe de tydeligvis elsket å høre, var at faren til Khomeini var en britisk agent og at Khomeini kun hadde 200 iranske ord i sitt vokabulære.

På et tidspunkt måtte jeg spørre «hvor mange er dere her nå egentlig?» Jeg hadde fått et stort publikum og når det kom til Egypts problemer likte de å høre «hvis vi skal redde verden, må vi starte med våre egne nabolag først» og hvordan kolonistene etterlot sine marionetter og lokalbefolkningen etter mange års undertrykkelse som undermennesker gjorde seg fornøyd med å fungere som en mellommann i den hvite manns affærer og interesser i hans land, som turismen, kanskje den skaper jobber og 10% skatt går til regjeringen, men det enorme overskuddet næringen genererer blir plyndret ut av landet istedenfor å investere i Egyptisk infrastruktur som igjen kan øke lokal-produktivitet for å frigjøre staten fra utenlandsk import avhengighet. Egypt sulter fordi vi i vesten får deres appelsiner og dadler på våre spisebord til en billig penge mens de fleste egyptere må spise tørt brød. Da sa ene vakten «people, i think this guy here really have come here to save Egypt«, også lo de alle igjen.

Jeg forsøkte å være medmenneskelig, også ovenfor deres situasjon; «it must be difficult for you’re humanity to see us like animals blindfolded on the floor? I understand, you are in a uniform and just doing you’re job, i hold no grudge against you brother«..

Jeg fikk et stykke brød med godt jordbærsyltetøy og vaktene kranglet om hvem sin venn jeg var, «no his my friend«.. Enda mer nervøs? Ene vakten imponerte med et ord jeg ikke visste hva betydde, og jeg snakket flytende engelsk i tredje klasse, de andre visste heller ikke hva det betydde og vi roste han for det. Stemmningen var hyggelig og lattermild, noe sjefen som avhørte meg ikke likte da han kom ut og så snakkesirkelen: «This is not a funny situation you understand that?? you want to go home right? no more talking«. De behandlet oss som en familie bekymret for sine barn, ikke no mer. Soldatene var tydeligvis utdannet og veltalende. Kanskje derfor de ikke støtter Mubarak?

Et eller annet sted i rekkene av Egypts væpnede styrker må det være en gruppe offiserer som oberst Gamal Abdel Nasser og hans unge offiserer som tok makten i 1952 og gjorde slutt på utenlandsk kontroll over Egypt. Nasser, beundret av de fleste egypterne var den første autentiske innfødte leder i 2.000 år. Se etter en fornyet Nasserisme.

De plasserte oss utenfor på et torg  i leiren med mange andre demonstranter med bind forran øynene. Der satt vi til neste morgen.  Jeg klarte å ta et bilde fra fangene med mobiltelefonen jeg gjemte i skoen min. Jeg hadde min computerbag på fanget mitt så jeg kunne skjerme den mens jeg tok bilder og tenkte verden virkelig fortjener å se dette. Noen timer senere prøvde jeg å sende en tekstmelding om at jeg er fanget, da ser en vakt meg og ber meg vise hendene mine, jeg slapp den raskt ned i baggen. Han fant mobilen og løper inn på kontoret med den som han vant lotto. Herregud, nå er løpet kjørt tenkte jeg..

En av høyere rang kom ut og sa slå den av, ingen tekstmeldinger. Jeg sa at jeg ønsker bare å fortelle mamma du behandler meg veldig bra og at syltetøybrødet var veldig deilig. Så han ga den tilbake heldigvis uten å sjekke bildene. Jeg møtte en svensk eritrer og småsnakket med noen andre gutter. Alle var stille, men jeg spøkte og holdt humøret i folket oppe. Den ene var iransk, men han var redd for at de ville finne det ut, så vi snakket på svensk istedet ettersom det ikke er trygt å være iransk her i disse dager. Jeg ble imponert over kunnskapen og gruppediskusjoner vi fangene der hadde helt inn i morgentimene, etter hvert overvant vi vaktene og de gadd ikke å be oss være stille lenger. Faktisk var jeg glad jeg var her, vi lærte mye fra hverandre , og om situasjonen i midtøsten. Vi snakket om alt, fra sufii mystisisme og alternative energikilder. Hun ene nevnte at huset hennes var stormet og plyndret av egyptiske bøller. Mange har misbrukt unntakstilstanden og utnyttet den makten de nå har besatt i sine hender. Det var også noen som nevnte at pro-mubarak demonstrantene var løslatte fanger og innleide fattige fra landsbyer som ikke kunne takke nei til noen småkroner for oppdraget i Tahrir Square.

På vei ut på vei inn igjen

De løslatte oss klokken ni om morgenen to timer etter portforbudet var opphevet. Jeg fikset meg noen venner der inne så vi bestemte oss for å troppe opp og komme oss tilbake inn til byen, uten suksess.. Vi tok tak i litt kaffe og røyk, og ble plukket opp av en venn av en belgiske sufimusikk-studenten fra språkinstituttet, som virkelig var en god hjelper for oss i den sværte krevende situasjonen som ventet oss. Vi klarte å kjøre gjennom en «ali baba og de førti røvernes veisperring» og etter et par hundre meter var det en annen borgervern-checkpoint .. De trakk oss inn til siden med en gang. De mistenke oss fordi vi var en norsk, en svenske, en amerikansk jente og en belgisk fyr. Det første de sa til hverandre var «sjekk om de er israelere«. De trakk oss ut av bilen og kroppsvisiterte oss. Publikum var raske til å omringe oss, noen prøvde å agitere oss mens de pirket oss med stokker og ropte noen ord som «Vi har tatt dem!» eller noe, mens de jublet og klappet i hendene. Den belgiske fyren hadde en digital opptaker som freaket dem ut. Han sa at han studerte Sufisme, og de lyttet til tapen, ikke fornøyde, bestemmer en politiløytnant og overta situasjonen fra den overentusiastiske lokalbefolkningen og deres familier som stod i verandaene på den andre siden og jublet over vår arrestasjon. Politiet bestemte seg for å ta oss med til en annen militærleir for å analysere båndet.

Så her er vi igjen, i fangenskap. Etter 4 timer ga de seg, hele tiden antydet vi; «du kan ringe det andre fengselet og bekrefte hvem vi er og at vi fikk clearing i dag morres«. Vi ble sluppet løs, og plukket opp to livredde franske jenter på ferie som reiste alene, og sammen klarte vi velykket å velge ekslusivt store motorveier for å unngå checkpointene, men ikke helt. De stoppet oss igjen og igjen, denne gangen var det hyggeligere folk;  «I’m so sorry, im so sorry, welcome to Egypt, welcome to Egypt» Dette var torsdagen og en million var ventet i Tahrir Square og ryktene indikerte at Mubaraks hemmelige styrker ville skyte løs på befolkningen igjen. Hotellet mitt ligger 5 minutter unna Tahrir Square, og ingen taxisjåfører ville kjøre dit på dette tidspunktet. Heldigivs var belgieren og amerikaneren bosatt her i et år og hadde kontakter på «Dutch language institute» i et trygt ambassade nabolag omringet av navy seals hvor vi overnattet.

Visepresidenten Suleiman taler til nasjonen

Dagen etter de voldlige sammenstøytene sitter vi og hører på Omar Suleiman i et intevju med statseide engelsktalende Tv-kanalen; NILE TV. Mubarak stiller ikke til valg – overlater makten til sine nære venn (tidligere sjef for det beryktede hemmelige politiet opptrent av de samme krefter(CIA) som trente opp Shahen av Iran’s brutale SAVAC.

I den 30-40 minutter lange kraftgivende oppsummeringen av landets vilkårligheter og uenigheter, klarte han å påføre det lyttende folk en ny nasjonal stolthetsfølelse og induserte skyldsfølelse i det egyptiske folk for å ha ødelagt nasjonen de siste ukene. Han la vekt på tap av turisme, fremfor å fremme alternativ næring.

«Ikke la myter eller sattelitter villede dere med mistillit til staten. Den staten passe gjøre jobben sin og passe på famlien din.»  Omar Suleiman

Visepresidenten utvelger ministre – teknokrater, sinte mot forettningsmenn, helt til presidentvalget i september. Han ber folk reise hjem og la staten ta seg av arbeidet, mens forettningene i Tahrir Square baker fortsatt kaker til stadfestede demonstrantene for å holde dem der. 25 januar trakk ungene tilbake fra Tahrir og formet et parti og deltar i valget.

Suleiman lover å knuse de som står bak kjøttkverna og etterforske helt til de skyldige får en hard og tøff straff fortjent.

«I store demonstrasjoner er det vanskelig å se hvem er skyldige og ikke. Dette er ikke ungdommer vi liker. Det er ikke vår framtid, men utenlandske krefter – brorskap – private politikergrupper.» Suleiman

Han inviterer til reform, ikke revolusjon. Inviterer muslimsk brorskap til dialog. Mister de møtet taper de en sjelden mulighet.

Hvor lang tid trenger Suleiman? Tidsramme? «For å vinne gjennom observasjon og operasjon, trenger jeg 70% for å endre konstitusjonen. Omtrent 5 dager«.

Helt til sist sier han: «Jeg har kjent Mubarak lenge. Vi respekterer faderen og lederen»

Dagen etter var det rolig i gatene, hans beroligende retorikk virket, mindre er ute i gatene, slaget ser ut til å være tapt, men egypterne har ikke gitt opp krigen. I mellomtiden spiller musikk-kanalene og radioene nasjonalistisk kjærlighetsmusikk for å beskytte Egypt fra videre ødeleggelser. Kjøpesentere er brent ned, og en byggning på størrelse med Postgirobygget er brent ned.

Volden

Volden er utløst av krefter som ønsker status-quo og har store interesser i at det nåværende får forbli, pga deres økonomiske tilknyttninger til systemet. De første dagene marsjerte millioner uten vold, i samme prinsippånd og demokratiske metoder de ønsker velkommen, med kunnskap som våpen og folkelig samhold som skjold. Det er 2 millioner ute nå og ingen rapporteringer om vold. Nå kjeppjager de faktisk de som bruker vold, de vet at de er statlige agitører og provokatører. Hæren som er av folket for folket, følger nøye med og nekter politiet å arrestere demonstrantene. De støtter folkets kamp mot et samfunnsfientdlig system, som de også lever under.

Spørsmålet om når vold er legitimt bestemmer den sittende makten.

«Med vold har de kommet til makta, med vold skal de fordrives» – Franz Fanon

Hvis de ikke respekterer folkets røst, finner folket ingen utvei, da må de brenne ned åkeren og gjøre jorden fruktbar igjen.

Folkets kamp eller vestlig konspirasjon?

Til de som mener disse spontane demonstrasjonene er iscenesatte ala  CIA finansierte blomsterrevolusjoner, som mange tidligere veldokumenterte eventer, må vi mistenke, men på en avstand er det vansklig å bekrefte, derfor reiste jeg ned hit for å høre hva folket sier og kan betrygge dere at denne ikke er det. Egypterne har de siste 6-7 månedene protestert oftere ute i gatene og krevd at Mubarak tillater politiske opposisjoner, Al-jazzera dekket marsjene i sommer, ikke vestlig media.

Jeg har besøkt matvarebutikkene, prisen på grønnsaker er omtrent det samme som Norge. Noe som er horribelt med tanke på at Egypt’s 80 millioner innbyggere lever under 10 kr pr dag. Iløpet av de 30 årene Mubarak har sittet med makten, har han samlet inn svimlende 80 milliarder i formue, mens han i ny og ne bygger en motorvei eller asfalterer noen gater. USA donerer 2 milliarder dollar årlig, Mubarak bruker 1.6 milliarder på millitærkontrakter, og ikke den sultne befolkningen. Forholdet mellom Mubarak og vesten kan ligne Saddam sin avskjed. Først behandlet de han som en kald venn, også en varm fiende. Egypts armerte styrker er konfigurert til å vedlikeholde Mubaraks makt, ikke for å forsvare grensene. USA holder forsyningen av ammunisjon og reservedeler lavt, så de ikke kan krige mot Israel for mer enn et par dager.

USA, Israel og England, det blodige makttriangel, forsøker å innføre fundementalistisk islam i hele den godt bevarte sekulæriserte delen av araberlandende, for å rettferdigjøre enda flere krigsekspansjoner og vedlikeholdelse av den utgåtte krigen mot terror av terror med sin mangeårige allierte terrororganisasjon «Muslimsk brorskap» etablert av britene i 1920 tallet for å berolige kolonistatene med religiøse ledere, ikledd turbaner, mens de i virkeligheten er noen britiske djevelhunder av kolonister.

Mubarak ga Egypt Universiteter og høyskoler, men ingen jobb og inntekt. Lokalproduktiveteten er lav, vestlige reklameplakater er overalt, enda et markedsliberalistisk økonomisk frihandel system har skapt et konsumersamfunn med dårlig potetgull og transefett, coca cola og marlboro lights og nå har IMF fått grønt lys i Egypt av Suleiman. Hvis du ikke vet hva IMF står for, sjekk ut filmen «battle in seattle», en sann historie fra 1999, da flere titusen marsjerte i USA. Unntakstilstand ble erklært og hæren banket opp fredelige amerikanske demonstranter på samme måte Mubarak gikk løs på egyptere i 2011.

Store multinasjonale selskaper eier jorden, og politikere er deres tjenere, ikke folkets.

Dette er en GLOBAL REVOLUSJON folkens, og hele verden vet det.

Se videoreportasje fra Tahrir Square, mandag 7 februar.

Idag er det nye store sammenkomster og mønstringer,  folket drar ikke fra Tahrir Square før Mubarak forlater Egypt.

Her er min videoreportasje fra Kairo:

English-speaking Egyptian in Tahrir Square shows his Awareness to the world
http://www.youtube.com/watch?v=-hZ7jTxmfHk

The egyptian rise to peoplepower
http://www.youtube.com/watch?v=aRu0fuLlzwA

The Truth Behind The Egyptian Revolution 2011. Protesters Singing.

http://www.youtube.com/watch?v=nXargm7T-4Q

En ånd på en kosmisk reise i en menneskelig opplevelse. Kom til Norge fra Tehran som politisk flyktning som 3 åring i 1988. Vokste opp som kristen og ba til Jesus om at han måtte kjappe seg hjem og hjelpe Micheal Jackson i Earth Song. Etterhvert når tenårene var nådd skrev begynte han med raptekster; "Stå opp gud våkn opp vi må snakke! om alle barna der ute som er alene og forlatte. Hvordan kan du la israel drepe et uskyldig barn? Hvordan kan du la en pedofil bli en far ? Stå opp gud våkn opp vi må snakke, hvorfor gir du folk kreft og lar dem dø sakte ?Hvor var du når dem drepte Martin Luther King? Hvor er du gud? Og hvorfor gjør du ingen ting ? Gud har forsovet seg eller fraskrevet ansvaret over til fri-vilje, derfor begynte jeg å gjøre som Jens Bjørneboe tenkte;
"DU HAR I ETT OG ALT ANSVARET FOR HVER ENESTE TING SOM FOREGÅR HVOR DU OPPHOLDER DEG"

Abonnere
Varsle om
guest

175 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest populær
Inline Feedbacks
View all comments
J.Johansen
Skribent
12 år siden

Armin.
Folket i Russland trodde jo også at den bolsjevikske revolusjon var deres egen, det var jo lokkemiddelet for å få dem ut i gatene det (?), men de fant jo fort ut at de som kuppet revolusjonen, var ikke til folkets fordel….

Hvorfor tror du ikke dette kommer til å skje i Egypt også?

Vi får se.. Change we can believe in? Han vi hørt dette før? Jeg tror det ikke før jeg ser det.

Tegnene vi må se etter, som Armin er inne på i filmen sin:

* Er IMF og/eller Verdensbanken inne i varmen hos det nye styret?
* Blir ElBaradei sentral?
– he is on the Board of Trustees of the International Crisis Group, next to George Soros – and Zbigniew Brzezinski as an ICG adviser. So in fact the whole thing is engineered by the west – ElBaradei was in and out of Egypt as early as February 2010, organizing his “National Front for Change.” in co-operation with The Muslim Brotherhood.

* Blir Egypt fundamentalisert så er det nwo agenda.
* Hvordan blir landbrukspolitikken, alt import (GMO-mat)?
* etc.

* Omar Suleiman virker også suspekt etter mitt sitt syn.

Sigr Huginsson
Skribent
12 år siden
Svar til  J.Johansen

Suspekt er bare mellomnavnet JJ.

Omar Suleiman, mannen som trolig vil lede de demokratiske reformprosessene i Egypt, lovet i 2005 Israel at han skulle stanse det demokratiske valget i Gaza, ifølge hemmelige ambassadenotater.
http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/wikileaks/article4021854.ece

Rettelse til post 08. 02. 2011 klokken 22:41:
Det var Omar Suleiman som lovte å kuke til valget i Gaza og ikke det muslimske brorskapet.

smurfen
Moderator
12 år siden
Svar til  J.Johansen

Det er nok mye større ting på gang en bolsjevik revolusjonen Jarle som du kan se her

http://www.eutimes.net/2009/11/obama-orders-1-million-us-troops-to-prepare-for-civil-war/

I kina og andre land i verden meldes det om lignende tilstander som i Egypt
Om ikke lang tid vil verdens masser ta til gatene, hvem som vinner om det blir folket eller NWO med sine super våpen er for tidlig og si enda men det vil nok ikke bli noe pent syn

Når pengesystemet colapser og verdens matllagrer blir tomme grunnet Haarpvær så er helvette løst
Folk kan velge om de vil sitte hjemme og sulte sakte i hel eller ta opp kampen mot sine korupte myndigheter

Her er en professer som har analysert verdens matvare tilstand og det ser ikke bra ut, tilstanden til verdens oljekilder er også mye mye verre en det som kommer frem i media

http://technorati.com/lifestyle/green/article/will-climate-change-cause-a-collapse/

Det meldes også om merklige målinger av gravitasjonsfeltet siste dagene på den sørlige halvkule noe som bekrefter at polskitet har satt i gang for alvor

http://www.standeyo.com/stans.files/axis_tilt.html

Sånn jeg ser på utsiktene fremover så ville jeg ikke lagt ned alt for mye tid, energi og penger på å planlegge sommerferien akkurat nå :)

Takk for en super artikkel Armin, man finner ikke en så til de grader proff artikkel og analyse i noe annen vestlig avis en på Nyhetsspeilet :)

Tor Karlstad
Skribent
12 år siden
Svar til  J.Johansen

USA, Tunisia, Egypt, Yemen, Marocco, Algeria – er det bra ?

Orden utav Kaos. Den nye orden blir ikke bra.

Latin motto: ORDO AB CHAO meaning ORDER OUT OF CHAOS

“Secret Societies have a great motto ‘Ordo Ab Chao’ meaning ‘Order Out of Chaos’. Agendas are formulated designed to give the powerful more power. Chaos is created, and media blitzed. Then cries go out for solution. Laws are passed which could never have been passed without the chaos. The order, has reigned through deception of the masses, and the agenda is accomplished.”

–James Arthur, “Mushrooms and Mankind” (38)

ORDO AB CHAO

“The Latin inscription on the banner around the Judaic eagle’s head (below the Star of David) E Pluribus Unum («From the Many – the One») In other words, first they combined all the ancient stellar cults, now they’re going to combine the world’s governments, militaries, currencies, banks.”

Michael Tsarion, “Astrotheology and Sidereal Mythology”

Uffda
Uffda
12 år siden
Svar til  Tor Karlstad

Israel plans to wall off Egypt

Israel is set to put up an electronic security barrier on the border with Egypt as the anti-Tel Aviv sentiment is on the rise in the North African nation.

http://www.presstv.ir/detail/164260.html

klumpen
12 år siden
Svar til  J.Johansen

Til Jarle,

Beklager å måtte være litt offtopic. Men kan du slippe meg gjennom spamfilteret i din artikkel om nær-døden-opplevelser? Postet akkurat et innlegg der. Takk, takk!

Balle Clorin
Balle Clorin
12 år siden

Fantastisk historie. Tror det er en kraft som passer på deg :-) Gleder meg til fortsettelsen.

Sigr Huginsson
Skribent
12 år siden
Svar til  Armin Bahrami

Er du i Egypt ennå?

Isåfall, har du mulighet til å komme deg til kongenes dal eller pyramidene?
Hadde vært meget spennende med en kulturreportasje i armin-stil;)

Ellers så mener jeg å huske fra da jeg var der at det var soldater som sto 24 timer i døgnet og siktet mot grensen til Gaza eller israel. Problemet er imidlertid av det var natt da vi stoppet i check pointen så jeg klarte ikke å få med meg hvilken grense det var, annet enn at jeg fikk fortalt at de skulle beskytte mot terrorisme. Kan du grave litt mere i det?

For det er jo åpenbart at Gaza blokkaden ikke hadde vært mulig om ikke mubarak hadde aktivt deltatt i dette, og det kunne like gjerne være en Egyptisk Gazablokkade jeg så.

iw-Hsi-Tn-ra

Sigr Huginsson
Skribent
12 år siden

Knalltøft av deg å dra ned dit Armin!
Håper du har mere opptak.

JJ: Revolusjonen er nok folkets…ennå.
Men vi ser jo at både USA og Israel har blandet seg og uttrykker sin støtte til mubarak. Men igjen har det muslimske brorskapet ifølge WL en greie på gang med USA, samt at de i tillegg lovet Israel å sabotere det Palestinske valget i 2006.

Så resultatet av dette blir nok en politisk evolusjon hvor makthaverene i Egypt mulig skiftes ut med nye parasiter. Spørsmålet er hvordan de har tenkt å løsrive seg fra det det britisk/israelske imperiet uten å bli revet i fillebiter av USA og NATO.

M.JOHAN
M.JOHAN
12 år siden

Ekte nyheter, stå på

Hans Gaarder
Skribent
12 år siden

Imponerende reportasje Armin, hele Norges «WHITE OPS agent»…

T
Skribent
T
12 år siden

Inspirerende Armin, blir rørt av dette. Det er mange som kjenner en sterk energi rundt Egypt for tiden så jeg har stor forståelse for at du valgte å reise nedover akkurat nå.

Om folket i Egypt er like opplyste i dag som de var sist gang de reiste seg mot ELiten for noen tusen år siden vet jeg ikke, men da fikk de virkelig føle på hatet dems ettersom ELiten alltid gjengjelder slike utkastelser med grusomme hevner; kamuflert av Guds hevn i bibelen. Vel, ELiten ser jo på seg selv som Guder eller Guds utvalgte så det er kanskje ikke så rart at de skrev at det var Guds hevn.

Denne gang tenner mennesker over hele Jorden lys (på forskjellige måter), og sender gode vibrasjoner til Egypt samtidig som noen bereiste sjeler tar turen nedover for å hjelpe direkte der det trykker som mest, uansett, ingen er alene i denne kampen…dette handler ikke om et regimes fall, men i det store og hele om overlevelsen til menneskeheten og dens videre utvikling. Takk for at du er våre øyne der nede, og styr unna den fjerde hesten av apokalypsen og andre psyops!

<3 Fra diktatur til kjærlighet. Fra tvang til frihet. Fra ignoranse til lys ^*^

BelzeBob
12 år siden

EN SETNING MODERERT/SLETTET. PRIVATE FORHOLD ELLER NyS INDRE REDAKSJONELLE FORHOLD BERØRER IKKE ARTIKKELEN.

Folkets revolusjon? Ja, det må du gjerne tro. Det var omtrent det man sa når amerikanerne stemte inn Obama også. Og lignende sa man om opptøyene i Iran der det definitivt var andre som var med og trakk i tråder.

Selv er jeg glad bare disse demonstrerende folkemengdene ikke ødelegger de uvurderlige kunstskattene. Joda – selvfølgelig har de rett til å protestere, og gode grunner til det. De kunne bare gjort det på en sivilisert og fredelig måte. Og han fyren de sier de vil ha istedenfor Mubarak er helt sikkert (minst) like ille.

Lesestoff:

«The following FYI comes thanks to Felix Rosenthal.
Recall that the Bush/Cheney/neocon regime persisted in carrying out illegal tortures in the U.S.-controlled bases at Guantanamo, Cuba and Bagram, Afghanistan until the disgusted American public blew the whistle. Then their policy shifted to»rendition» — send the suspects to another country to do the torturing.
So, would the people of Egypt be better off if ruled by Mubarak’s hand-picked «successor,» who had been in charge of Egyptian intelligence, including its more unpalatable aspects? It appears that some elements of the Obama administration think so.
xxxx

The Torture Career of Mu-Barak New Soon-to-be-Ex Vice President
By Stephen Soldz, 4 February, 2011 — CounterPunch

Omar Suleiman and the Rendition to Torture

In response to the mass protests of recent days, Egyptian President Hosni Mubarak has appointed his first Vice President in his over 30 years rule, intelligence chief Omar Suleiman. When Suleiman was first announced, Aljazeera commentators were describing him as a ‘distinguished’ and ‘respected ’ man. It turns out, however, that he is distinguished for, among other things, his central role in Egyptian torture and in the US rendition to torture program. Further, he is ‘respected’ by US officials for his cooperation with their torture plans, among other initiatives.

Katherine Hawkins, an expert on the US’s rendition to torture program, in an email, has sent some critical texts where Suleiman pops up. Thus, Jane Mayer, in The Dark Side, pointed to Suleiman’s role in the rendition program:

Each rendition was authorized at the very top levels of both governments….The long-serving chief of the Egyptian central intelligence agency, Omar Suleiman, negotiated directly with top Agency officials. [Former U.S. Ambassador to Egypt] Walker described the Egyptian counterpart, Suleiman, as ‘very bright, very realistic,’ adding that he was cognizant that there was a downside to ‘some of the negative things that the Egyptians engaged in, of torture and so on. But he was not squeamish, by the way’ (pp. 113).

Stephen Grey, in Ghost Plane, his investigative work on the rendition program also points to Suleiman as central in the rendition program:

To negotiate these assurances [that the Egyptians wouldn’t ‘torture’ the prisoner delivered for torture] the CIA dealt principally in Egypt through Omar Suleiman, the chief of the Egyptian general intelligence service (EGIS) since 1993. It was he who arranged the meetings with the Egyptian interior ministry…. Suleiman, who understood English well, was an urbane and sophisticated man. Others told me that for years Suleiman was America’s chief interlocutor with the Egyptian regime — the main channel to President Hosni Mubarak himself, even on matters far removed from intelligence and security.

Suleiman’s role, was also highlighted in a Wikileaks cable:

In the context of the close and sustained cooperation between the USG and GOE on counterterrorism, Post believes that the written GOE assurances regarding the return of three Egyptians detained at Guantanamo (reftel) represent the firm commitment of the GOE to adhere to the requested principles. These assurances were passed directly from Egyptian General Intelligence Service (EGIS) Chief Soliman through liaison channels — the most effective communication path on this issue. General Soliman’s word is the GOE’s guarantee, and the GOE’s track record of cooperation on CT issues lends further support to this assessment. End summary.

However, Suleiman wasn’t just the go-to bureaucrat for when the Americans wanted to arrange a little torture. This ‘urbane and sophisticated man’ apparently enjoyed a little rough stuff himself.

Shortly after 9/11, Australian citizen Mamdouh Habib was captured by Pakistani security forces and, under US pressure, torture by Pakistanis. He was then rendered (with an Australian diplomats watching) by CIA operatives to Egypt, a not uncommon practice. In Egypt, Habib merited Suleiman’s personal attention. As related by Richard Neville, based on Habib’s memoir:

Habib was interrogated by the country’s Intelligence Director, General Omar Suleiman…. Suleiman took a personal interest in anyone suspected of links with Al Qaeda. As Habib had visited Afghanistan shortly before 9/11, he was under suspicion. Habib was repeatedly zapped with high-voltage electricity, immersed in water up to his nostrils, beaten, his fingers were broken and he was hung from metal hooks.

That treatment wasn’t enough for Suleiman, so:

To loosen Habib’s tongue, Suleiman ordered a guard to murder a gruesomely shackled Turkistan prisoner in front of Habib – and he did, with a vicious karate kick.

After Suleiman’s men extracted Habib’s confession, he was transferred back to US custody, where he eventually was imprisoned at Guantanamo. His ‘confession’ was then used as evidence in his Guantanamo trial.

The Washington Post’s intelligence correspondent Jeff Stein reported some additional details regarding Suleiman and his important role in the old Egypt the demonstrators are trying to leave behind:

‘Suleiman is seen by some analysts as a possible successor to the president,’ the Voice of American said Friday. ‘He earned international respect for his role as a mediator in Middle East affairs and for curbing Islamic extremism.’

An editorialist at Pakistan’s ‘International News’ predicted Thursday that ‘Suleiman will probably scupper his boss’s plans [to install his son], even if the aspiring intelligence guru himself is as young as 75.’

Suleiman graduated from Egypt’s prestigious Military Academy but also received training in the Soviet Union. Under his guidance, Egyptian intelligence has worked hand-in-glove with the CIA’s counterterrorism programs, most notably in the 2003 rendition from Italy of an al-Qaeda suspect known as Abu Omar.

In 2009, Foreign Policy magazine ranked Suleiman as the Middle East’s most powerful intelligence chief, ahead of Mossad chief Meir Dagan.

In an observation that may turn out to be ironic, the magazine wrote, ‘More than from any other single factor, Suleiman’s influence stems from his unswerving loyalty to Mubarak.’

If Suleiman succeeds Mubarak and retains power, we will likely be treated to plaudits for his distinguished credentials from government officials and US pundits. We should remember that what they really mean is his ability to brutalize and torture. As Stephen Grey puts it:

But in secret, men like Omar Suleiman, the country’s most powerful spy and secret politician, did our work, the sort of work that Western countries have no appetite to do ourselves.

If Suleiman receives praise in the US, it will be because our leaders know that he’s the sort of leader who can be counted on to do what it takes to restore order and ensure that Egypt remains friendly to US interests.

We sure hope that the Egyptian demonstrators reject the farce of Suleiman’s appointment and push on to a complete change of regime. Otherwise the Egyptian torture chamber will undoubtedly return, as a new regime reestablishes ‘stability’ and serves US interests.»

ragnaR
ragnaR
12 år siden

‘Catastrophic Zionism’: How Turmoil Benefits Israel

By Michael Collins Piper

In fact, a carefully crafted “think piece” entitled “A Strategy for Israel in the 1980s,” featured in the February 1982 edition of the World Zionist Organization’s Jerusalem-based publication Kivunim: A Journal for Judaism and Zionism, candidly put forth an Israeli strategy to wreak havoc in the Arab world, dividing the Arab states from within. The author was Oded Yinon, an Israeli journalist with close ties to Israel’s Foreign Ministry.

The program—which amounted to “balkanizing” the various Arab republics, splitting them into religious enclaves in which, for example, Shiite Muslims or otherwise Sunni Muslims would predominate—was an agenda that Israeli dissident Israel Shahak said, quite simply, was designed “to make an imperial Israel into a world power,” by disrupting the Arab states and thereby setting the stage for Israeli dominance in the Mideast.

The formula was founded on the idea of creating chaos among Israel’s Arab neighbors, hardly a policy any decent, well-meaning neighbor could be credited for fostering. In fact, the current-day political and religious divisions and devastation in Iraq—the consequence of the American invasion of Iraq demanded by the pro-Israel lobby in Washington—mirrors precisely what the Zionist position paper laid forth as the ideal state of affairs for Iraq, from an Israeli point of view, that is.

But where does Egypt fit into all of this? Reflecting on the Zionist strategy paper, Ralph Schoenman—an eminent American Jewish critic of Zionism—writing in 1988 in his book, The Hidden History of Zionism, pointedly noted the paper’s intent of “double-crossing Mubarak” and emphasized that the Yinon paper hoped for “the downfall and dissolution of Egypt,” despite the 1979 Camp David peace agreement.

This is geopolitics at its best—or worst—and demonstrates the kind of gambles Israel has historically been willing to take.

http://www.americanfreepress.net/html/catastrophic_zionism_257.html

Monica Waade
Skribent
12 år siden

Tusen takk Armin, helt siden du fortalte at du skulle reise har jeg sendt gode tanker om at det må gå bra med deg i kaoset du har oppsøkt for å vise oss dette fra innsiden.

Jeg mener at noe vi må tillegge ekstra vekt nå er at mennesker stort sett opptrer som dyr i flokk, det er nok at et individ starter å løpe så stormer hele flokken, så det store spørsmålet er hvilket individ startet det som nå skjer i Egypt?

Jeg føler at det ligger en ondsinnet plan bak dette opprøret, det er noen som vil hale ut en gevinst og det er ikke gode krefter som er involvert der selv om de som utfører «oppdraget» har gode intensjoner.

Det første jeg så i mitt indre var militæret i USA og når de tydeligvis er (blir?) sterkt involvert ringer det ei bjelle hos meg. Særlig når det var en bindestrek å se mellom dem og Mubarak. Så var det noe om stormaktene, Kina, Russland og USA hvor to av dem var mot en, og jeg håper inderlig at det ikke blir veien for der var Israel og et missil fra havet også en del av bildet. Hvis en president eller noen i hans stab blir skutt så er risikoen stor for at vi kommer dit hen at paven (han tilhører ondskapen!) må gå under jorda. Da snakker vi om at flere og større opprør kommer.

Nå må gode krefter stå oss bi og det gjør de også takket være at mange mennesker forstår og ser sannheter som forsøkes skjult, kraftige energier (kjærlighet) vibrerer stadig sterkere. Det at tida går fortere kan bli ondskapens fall, de rekker ikke gjennomføre sine planer fordi boomerangen kommer så raskt nå at de vil steke i sitt eget fett før de vet ordet av det. Det er sannelig ei spennende tid vi har foran oss.

ragnaR
ragnaR
12 år siden

VAR kanskje folkets revolusjon: USA’s militærfartøy underveis mot Egypt……..

Is El-Baradei for the Egyptian people?

Interview with Ralf Shoenman, author of the Hidden History of Zionism
Tue Feb 8, 2011 6:49PM

Press TV: Referring to the statements made by US secretary of state Hillary Clinton, where she said it is important to support the transition process headed by new vice president Suleiman. In your opinion is the US finally showing their support for Suleiman by raising his profile?

Ralf Schoenman: Let’s be clear about this. What you are describing is a cruel deception and a complete hoax; a deception and a betrayal of the Egyptian people.

A map of Turkey was published in the New York Times as a model of what is intended for Egypt. You have to keep in mind that Egypt now under Mubarak and in the past 30 years has become a semi-colonial country – One hundred families own more than 90% of all property and wealth. And the map of Turkey that was published laid out what was intended in Egypt – an alliance between the senior military and the oligarchy to preserve the status quo, to deepen the privatization of the property and the wealth of the country and to intensify the exploitation of its workers.

Meanwhile multiple platoons of warships have left the US for Egypt: the Connecticut National Guard, US warships are en route and at the same time The Israeli General Staff (supreme command of Israel defense force) dispatched some of its top spies to the Sinai desert and actually an Israeli spy was caught blowing up the gas pipeline, clearly an attempt to provide a pretext, a provocation, for the entry of not only US troops, but Israeli troops to put down the mass uprising.

http://www.presstv.ir/detail/164311.html

Nobody
Nobody
12 år siden

Nice work

kheili bahal bood, dadash :)

damet garm

Tor Karlstad
Skribent
12 år siden

Det stemmer. US navy er på vei.

The US Navy is steaming into the Mediterranean Sea to provide protection for the Suez Canal.

Bekreftet av Los Angeles Times.
http://www.theburningplatform.com/?p=10754

Det som skjer er da at Illuminatet gjør en maktdemonstrasjon. Verdensregjering og verdenspoliti og verdensmilitæret USrael setter en stopper for uroligheter i Egypt, maktdemonstrasjon, for å vise andre land at det ikke lønner seg å stå imot deres agenda.

Alle skal skjelve for Løven som brøler………

http://www.theburningplatform.com/?p=10754

OG da begynner moroa, når de som er uenig i USrael hegemoniet blander seg inn.

—–
Spennende com her:

The CRITICAL QUESTION for next week in Egypt is whether the Illuminati can get the Egyptian Military in control of the situation, which they can only do through the LEADERSHIP of the Egyptian Military, and then see if the Rank and File of Grunts will Follow Orders, or if they will Turn Fire on their “Leaders”. My current Bet is that there may be a short period where the Military under its current Leadership takes control back through a Coup d’Etat, but following that there will be a fracture of the Egyptian Military with more than a few Assassinations. I think there is enough evidence here now that the Grunts will NOT follow orders to Mow Down their Brothers and Sisters. Rather, they will Turn Fire on their “Leaders”.

After that occurs, the new Leadership will align with the Iranians, and then the War of Terror in Saudi Arabia will TAKE OFF. Saudi Sheiks fearing for their LIVES will be loading up their Private Jets with as much Gold as a Gulfstream V can lift up into the air (how much cargo weight are those jets rated for anyhow?) and heading for Argentina, to join up with Doug Casey, or to Chile to join up with Sovereign Man Simon Black and Gonzalo Lira, or to Panama to hole up in Dubya’s Doomstead next to the Military base there.

http://www.theburningplatform.com/?p=10754

The Collapse is revving up in speed and intensity now, and something BIG is Coming down the Pipe here. You can FEEL it coming, you can HEAR it. I hear the Thunder of the Hoofbeats now, far as I am away from the center of human civilization here on the Last Great Frontier. The Four Horsemen of the Apocalypse are Galloping now toward us now, and they will not be denied. The Grim Reaper is ready to Harvest the greatest Crop of Human Souls in all of the History of the Human Race, in sheer numbers surely, if not in Percentage. It is unlikely that we will match Toba by percentage, but it is possible here. It is even possible that we will beat out Toba, and this one is the Sayonara Song for Human Sentience on Earth, and we will go the way of the Dinosaur. I cross my fingers and HOPE this is not so, but it is looking pretty bleak here from my perch these days.

The Amerikan Military is going in to prop up the Hoser now, and the Illuminati are likely to shove food aid at the Egyptians faster than they can eat it for a while, long as they keep quiet. So short term here it now looks like the Hoser will survive a while longer.

A Tipping Point is a long term concept where events are no longer reversible after it occurs. Egypt is a Tipping Point, because its going to set off irreversible changes throughout that region. Its most certainly not the ONLY Tipping Point though, there have been many others preceeding it.

My prediction we would send ”peacekeeping” troops to Egypt and my declaration that WWIII is already underway stands. Do you need Obama-sama to go on the Boob Tube and Declare War on Iran here to believe this? We don’t declare war anymore, we just escalate up in given hotspots around the world until our Military gets stretched too thin even with automated Death from above Drone aircraft. Dispatching another Marine Troop Ship to Egypt isn’t going to do jack shit here, all it does is extend and pretend out the end game. Either we will go ALL IN and try to take over those Oil fields or we will back out of the neighborhood and live on less Oil. Smart money says we will go ALL IN. You wanna take the other side of that bet with me?

Anyhow Stuck, you never answered the Free Shit question. Why should the FSA not expect Free Shit when we give tons MORE Free Shit to Lloyd Blankfein and Jamie Dimon? The day we stop forking over TRILLIONS to the TBTF Banks is the day I will agree the FSA does not deserve at least as much compensation just for breathing. Neither is going to happen until the system completely collapses, and the RICH are likely to be sucking up your Tax Dollars long after the Poor have starved to death. Unless and until people like you realize that it is not the Poor who are the problem, but the Rich, this will always be the case. The Rich are the true Leechfucks of our society, not the Poor. This is the Truth. Live with it.

Egypt and most of the surrounding nations in the area have to change gov’ts in order to go against Israel in WW3, or else GOD is wrong. And I don’t believe that is the case. The gov’ts now in place, Egypt. Saudi Arabia et. receive too much from the US to change from semi supporting Israel to going against them openly.

http://www.theburningplatform.com/?p=10754

Monica Waade
Skribent
12 år siden
Svar til  Tor Karlstad

Dette var ingen god nyhet med tanke på den mailen jeg sendte til smurfen den 3. februar når jeg hadde sett Ray Mabus og Mubarak i samme bilde kvelden før. :-(

Ray Mabus is the 75th United States Secretary of the Navy. As Secretary, he leads America’s Navy and Marine Corps and is responsible for an annual budget in excess of $150 billion and almost 900,000 people.

http://www.navy.mil/navydata/bios/navybio_ldr.asp?bioID=505&tid=1

smurfen
Moderator
12 år siden
Svar til  Monica Waade

Er vi ikke heldige som får leve i tiden da profetiene fra de gamle klarsynte oppfylles og smelter sammen med profetiene til de nye klarsynte som deg Søss :)

Det meste begynner og akslerere nå, Obama tar nå kontroll over all media sammen med FEMA

Obama lanserer Total Overtakelse av Media System

http://www.eutimes.net/

Obambam har også oprettet verdens første superstat i dag

http://www.eutimes.net/2011/02/obama-creates-worlds-first-superstate-with-us-canada-merger/

Verdens Main Stream Media har i store artikler over hele verden i dag opplyst oss om at Obama har stumpet røyken, Michelle er stolt av sinn man men vil ikke legge noe press på han

Det var også et viktig innslag på TV2 nyhetene i sted der det ble opplyst om at Kina har hatt sin værste tørke nå på over 200 år, det meste av avlinger er ødlagt, det ulmer i folket der nede
Mye av dem norske kornavlingene ble også ødlagt i sommer som var grunnet klimaendringene, normalt importerer vi 20-30% korn, i år må vi impotere hele 60% korn som igjen medfører at vi må betale mye mer for maten vår fremover
( Impotert korn er GMO-korn )

Så kommer en løk i Armani dress frø Mølleren som kan berolige oss med at det utvikles nye typer frø nå som er svært hardføre mot klimaendringene

Lite blir det opplyst om at de nye super frøene er genmanipulerte alfaalfa frø fra Monsanto som tåler store doser Roundupp, plantene er også fått noe som heter kryoproteiner i seg som dreper insektene som prøver og spise dem

Enorme krefter er desperate etter at vi alle skal spise GMO, USA bruker militære enheter og Blackwater mot GMO motstandere, EU komisjonens mektige leder Barosso går også bak ryggen på folket for å tvinge oss over på genmanipulert alfaalfa

Hva er det med GMO ?

Er det GMO som er dyrets merke eller er det bare det at GMO gjør oss til hjernedøde zombie roboter som er lette og kontrolere ?

Man vet at GMO ikke bare reduserer hjernens utvikling men reverserer den, man vet også at man heller ikke blir i stand til å forplante oss, dyreforsøk viser at etter 2-3 generasjoner så er ikke dyrene i stand til å forplante seg og dør ut men så god tid har dem vel ikke ?

Jeg tror det er noe mer med GMO vi ikke er klar over enda, hva sier du Søss ?

Big Win for Biotech: USDA Deregulates Monsanto Alfalfa

http://www.truth-out.org/big-win-biotech-usda-deregulates-monsanto-alfalfa67373

Lucc30
Lucc30
12 år siden

Oppi i alt alvoret Armin – på en «mission improbable» – må jeg le høyt hele veien på flyet med deg. Måten du noen ganger så krystallklart klarer å få frem dine synspunkter og elegant provoserer all sivilisasjon ut av marionettmedia/gavejournalisten til VG, er beundringsverdig. Som tilskuer ler jeg så jeg griner! xD

I tillegg til en knallåpning av artikkelen er den godt og spennende skrevet. Du stikker hodet heeeelt ut og er klar over det.

Samtidig grunner jeg over hvilke skjulte kulturskatter/menneskearv som forsvinner ut av landet og til hvor/hvem mens folket, hæren og politiet er opptatt med revolusjon. Virker som alternativ media var kjapt ute med å stille motivspørsmål for at dette skjer akkurat nå som du beskriver.

Uffda
Uffda
12 år siden

U.S. Military Aid and the Israel/Palestine Conflict

The U.S. is providing Israel with at least $8.2 million each day* in military aid and is giving the Palestinians $0** in military aid during Fiscal Year 2011.

http://ifamericansknew.org/stats/usaid.html

Uffda
Uffda
12 år siden

..: What are Israeli Army Reconnaisance Teams doing in Patagonia ? :..

Er Patagonia dagen/fremtidens «Lovede Land» for sions hær.?

http://www.kawther.info/K20040416A.html

Ole-John Saga
12 år siden

Jeg for frysninger av ditt mot Armin. Du er en EKTE JOURNALIST og viser at du har EKTE ENGASJEMENT OG AT DU ER EN EKTE MENNESKEVENN. Hvis jeg noen gange kommer til å rekke deg til skuldrene, så vil jeg være utrolig stolt av meg selv. Du er et forbilde for oss alle Armin. Kjærlighet og peace. Stå på bror, stå på:))))

Michelle
12 år siden
Svar til  Ole-John Saga

Helt enig, media når han ikke til knærne engang!!!

arifkarim
arifkarim
12 år siden

Syns du er blitt lurt (igjen) Armin. Det som skjer i Egypt idag kan kanskje se ut som folkelig opprør fra utsiden, noe som kommer naturlig av årevis med avmakt av den egyptiske befolkningen. Men det som teller egentlig er resultatet av dette «folkeopprøret». Som Jarle sier, også russere ble lettlurt da kommunister (kommunazionister) tok over landet med slagord som frihet og likhet, hehe :D
Slutt-resultatet av dette «opprøret» mot tsar-regimet så vi gjennom Stalins jernkontroll og vannstyre som tilslutt endte opp i Sovjetunions oppløsning, med kaos og anarki som fulgte de tidligere kommunistlanda i øst-europa og resten av verden. Jeg er redd noe lignende venter Egypt, der opprøret i Tunisia ble brukt som syndebukk til å sette hele Midt-Østen i brann (igjen) i Israels favør. :)

Thunder
Thunder
12 år siden
Svar til  Armin Bahrami

Har fått samme oppfatning av situasjonen i Egypt som deg Armin. Jeg har bare fulgt Al Jazeera og internett. Et opprør hvor kristne og muslimer fra forskjellige klasser står sammen og krever forandring. Om opprøret ble til fra feil gnist er uinteressant og et opprør er det selv om det blir slått ned. Det er tydelig at folket vil ha frem de står sammen, sånn som muslimer skjermet kristne kirkegjengere i jula, skjermer kristne muslimer under fredagsbønnen. Det er virkelig godt å se. CIA-terrrorceller må ikke få splitte folket gjennom religion eller ved å betale Mubarak-tilhengere. «Mubarak-tilhengerne» kunne lett ha splittet folket om ikke folk var våken og så hva som lå bak. Så når du sier folkets opprør, så mener du att opprøret har støtte fra hele folket og at regime-tilhengerne er få. Det er i såfall bra å få bekreftet.

Jeg lurer litt på om militæret virkelig er å stole på? Hvorfor er ikke folk opptatt av å fjerne den militærets/CIAs mann Suleimann? Hvis NWO/Illimunati med sin pyramidefetish mister sitt sterke kort i Egypt, tror jeg det hele kollapser. Hva skjer med militære når verdenseliten mister sin posisjon i det «hellige» Egypt? Vil militære stå og se på? Hvis de er Suleimanns lakeier, så er dere plutselig i knipe og omringet. Suleimann ble visepresident som takk fra Mubarak etter tips om å ta en pansret limousin på en reise. Det ble selvfølgelig et attentat i kjent NWO-stil. Godt jobbet av verdens mektigste etteretningssjef ;-) Er det ikke naivt å stole på militære som ikke gjorde noe da «Mubarak-tilhengere» prøvde å splitte folket?

Utrolig modig gjort av deg å reise ned dit Armin. Har du møtt noen flere norske journalister der nede. Aftenposten skal ha overnattet på Tahrir i natt.

Sigr Huginsson
Skribent
12 år siden
Svar til  Thunder

Armin: Denne gavmildheten er typisk Egyptisk kultur og det var kanskje den og lojaliteten til sine venner som imponerte meg mest med hele Egypt. Når de tilbyr deg mat, så tilbyr de deg ikke bare føde, men også sitt vennskap. Jeg ble godt kjent med en bartender da jeg var der, og selv om jeg tjener mere på en noen uker enn hva han gjør på flere år insisterte han på å spandere middag på oss på en bedre resturang. Dette dreide ser ikke om penger, men ganske enkelt at han blir glad av å gjøre andre glad. Og da kan det gi uheldige signaler å takke nei. For dem kan det oppfattes dette som at maten ikke er bra nok, eller at du ikke liker dem.

Et mett folk?? lite opprørvillig, men uten mat og drikke, duger helten ikke;)

arifkarim
arifkarim
12 år siden
Svar til  Armin Bahrami

Hei Armin!
Takk for svaret. Enig med deg at eliten kan umuligens ha altomfattende makt i regionen, men vi glemmer fort at det fins fortsatt flere Egypt-lignenede diktaturer i midtøsten, blant annet Libya. Hvis Tunisia skulle være «eksemplet» som utløste folkeopprøret i araberverdenen, ville jeg vært mer glad om befolkningen reiste seg på samme vis også i de andre undertrykkede landene. At kunn Egypt (Israels nabo) har vært hovedfokus i de siste dagene, har jeg mine skeptiske tanker å tro det motsatte som du beskriver i artikkelen. Men som sagt, det er utfallet av «revolusjonen» som viser det sanne bildet. Da venter vi og ser hvor ser forbedring det blir i Egypt etter nyvalget :)

Thor
Thor
12 år siden

Pokkers så stolt av å se Armin gjøre det som Mainstream media ikke kan, å belyse egentlig hva som skjer her i verden..Kommer til å sette inn en par hundre kroner fast hvær mnd på Nyhetsspeilets konto for flere slike repotasjer,og håper flere bidrar..Og jeg skulle gjerne sett reporttasjer der man går Mainstream media etter sømmene,som armin påpekte ovenfor en hyklersk VG journalist..Intervju dem,sett dem til veggs,hva er en undersøkende journalist som vil få frem sannheten? Og hvorfor bli diktert av nyhetstelegrammer? Er det din jobb å lyve for leserne eller å få fram den reelle sannheten? Det vil jeg se bli besvart av evt: Dagbladets,VG’s,Aftenpostens journalister..

Thor
Thor
12 år siden
Svar til  Armin Bahrami

Behøver alltid T-skjorte jeg,så jeg skal bestille et par..:) Nyhetspeilet kan jo legge til sides noe spenn til slike reportasjer,det gagner også speilet og din journalistiske intrigitet og flere av journalistevnene her på speilet.

Thunder
Thunder
12 år siden
Svar til  Armin Bahrami

Kanskje du kan få noen av dine venner der nede til å registrere seg på Nyhetsspeilet og oppdatere oss etter at du må dra?
Støtter gjerne en Irantur.

arifkarim
arifkarim
12 år siden
Svar til  Armin Bahrami

Har du tilgang til mobil / nett der ute? I så fall, kan du alltids sende dem videre før du sletter dem ;)

« Forrige artikkel

Tegnene i 2011

Neste artikkel »

Angiversamfunnet – big sister – er her