David og Goliat, foto fra blogg: https://maxkern.com/2014/02/10/213-david-och-goliat/
/

Norsk frihetsbevegelse, i fredstid

939 visninger
2 minutter lesetid
2

Av Hege Fredriksen.

Den lille manns makt

Helt siden eimen av beleiring fylte gatene, da Covid- bedraget ble satt i scene for 3 år siden, har nok mange av de som overlevde forrige runde – 2. verdenskrig – gjenkjent tegnene. Ut av “Covid” ble det født, ikke bare reell frykt, men et annet slags fenomen:

Det er en kjensgjerning, at når mennesker i fangenskap settes i en posisjon av makt, vil den svært ofte brukes til å undertrykke andre med. Så også under Covid. Det de som står bak Covid- bedraget har spilt mest på, er ikke det man tror er innlysende; frykt for døden.

Det er derimot muligheten til å diktere andre, og dermed bli en del av den makten som kommer fra de som per definisjon lovgiver makten. Det er dette som er selve drivkraften bak frykt; behovet for (gjenvinnelse) av makt.

Det er denne “driften”, som får ellers joviale naboer, til å tyste på hverandre, og Covid var i aller høyeste grad en slik mulighet, – slik vi også såg under 2. verdenskrig. Det er også dette makt- behovet som ligger bak lynsje- gjenger, som vi også – dessverre – har sett mer enn nok av eksempler på, under Covid. En viktig oppgave derfor, for oss som søker å ivareta våre rettigheter og vår frihet, er erkjennelsen av disse mekanismene, og å vite hvordan man skal håndtere det.

Det nye lederskap, og enmanns- bevegelsen

Å samles rundt en leder, har sine svakheter: tas lederen av dage (som det ikke mangler eksempler på, historisk sett), kan man ende opp med en demoralisert gruppe, som kan knekke sammen, dersom ingen er villige til å overta leder- rollen. Spesielt dersom lederen ble drept på mer eller mindre usmakelige måter.


Å samles rundt en leder, kan også være pasifiserende på gruppen, – og kan ofte videreføre gruppens behov for å bli ivaretatt, og slippe å ta ansvar for seg selv. En unødig stor arbeidsbyrde på lederen, er også ofte resultatet.


Det er utvilsomt behovet for å ha en leder som har ført oss ut i gjørma som menneskeheten har levd i, i tusenvis av år, – og som har ført til at majoriteten har latt seg styre og kontrolleres av et fåtall. Det er behovet for en leder, som de bak Covid- bedraget spiller på: de vet at majoriteten ønsker å ivaretas, mer enn de ønsker å ta ansvar for personlig frihet. Denne formen for mentalitet er vokst frem i mennesket, etter mange generasjoner i frivillig fangenskap.

Majoriteten av verdens befolkning er barne- voksne, i den betydning at det er viktigere for dem å bli ivaretatt, enn å ivareta seg selv. Dette har blitt svært tydelig, under “Covid”- bedraget, hvor det å finne en voksen, har vært som å lete i etter nålen i høystakken, – og ikke finne den. Det vi trenger, er å bli bevisste på at det er dette vi står overfor, slik at vi ikke fortsetter å fremme denne type adferd, i oss selv, og i andre. Dermed er også tiden inne, for å snakke om den nye formen for lederskap.:

I det nye lederskapet, er hvert medlem av gruppen sin egen leder. Istedetfor å samles rundt en person’s måte å gjøre ting på, er samlingspunktet istedet utvekslinger av erfaringer, arbeidsmetoder og informasjon. Slike grupper vil stå sterkere, fordi alle er innforstått med at alt står og faller på hver enkelt, og ikke på en leder.

Enmanns- bevegelser fungerer, fordi det fremmer en kreativitet som vil forvirre og overvelde fienden. Å ha en hel arme etter seg, der hvert enkelt individ  har sitt unike “våpen” og metodikk, er langt verre å hanskes med, enn en uniform gruppe- metode. Enmanns- bevegelser fungerer også fordi vi dypest sett vil det samme; være fri, og leve i frihet. Selv om metodene for å oppnå denne friheten kan være forskjellige, vil resultatet være det samme: frihet.


Sven-Inge Johansen

Hvis du synes min tekst var av betydning, gi gjerne et lite eller større bidrag for fremtidige artikler, hvis du kan: Vipps til 41743388 eller konto 6250 12 02377.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
kjell108
kjell108
Abonnent
1 år siden

Pål Steigan

Det betyr at de må motivere ungdommen til ikke å ta enda en bachelorgrad i kritisk kjønnsteori, men begynne på et kurs i industrisveising i stedet. https://steigan.no/2023/01/na-er-det-en-industrikrig/

Veldig interessant fra Steigan. Kortversjonen er at krigen i Ukraina vil svsløre hva Norge og Europa er blitt … noe som råtner på rot. NATO/Ukraina blir hakket i biter av den russiske krigsmaskinen, som har kompetente sveisere og ingeniører.

kjell108
kjell108
Abonnent
1 år siden

 Enmanns- bevegelser fungerer også fordi vi dypest sett vil det samme; være fri, og leve i frihet. Selv om metodene for å oppnå denne friheten kan være forskjellige, vil resultatet være det samme: frihet.

Hypotese
Verden var full av folk som hadde en visjon om at det ideelle ville være at alle politikere var kommunister, at alle redaktører var kommunister, at media var kommunistiske, at dommerne var kommunister, at barnevernet var kommunister, at hæren var kommunister osv …
Det var drømmen.
Alle med samme drøm ble “vi”

Sovjet realiserte den drømmen. Få bort de ortodokse, få bort primitiv reidrift, få bort kapitalistiske bønder …

« Forrige artikkel

Satanistiske ritualer, – og meningen bak

Neste artikkel »

“Hemmelig agent fikk terrorvarsel før Pride-skyting”

2
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x