Sprer psykisk.no usikkerhet i befolkningen?

7.6K visninger
11 minutter lesetid
41

Hva hvis reklamer hadde en positiv innflytelse på menneskelivet? Som en oppfordring til røykeslutt.

Se for deg en hverdagslig arbeidscene der du sitter i 9. etasje på kontoret og spør teamet ditt om noen blir med ned for å ta en blås. Etter å ha ledd av en dårlig heisvits som mannen som kom hjem til kona med en and under armen, og sa “dette er grisen jeg puler på” – kona så fortvilet på han ogsa “det der er en and”, “Nei sa han, jeg snakket ikke til deg.” Kommer de ut av heisen og står utenfor og puster dypt, sakte inn med nesen mens de teller til 6, klarer du til 9 er du rå, pust ut rolig med munnen i tilsvarende sekunder. Nærmere energikilden kommer du ikke.

Du trodde de skulle røyke, men 5-10 minutters pustepause i stressende omgivelser kan være nok til å holde deg frisk og levbar i 90 år. Stress er en av de største folkefiendene. En god og bevisst pust gir pusterom til bevisste tanker. Hjernen din trenger oksygen. Det gir en bedre mental helse. Det var et eksempel på en samfunnsoppløftende reklame.

Har du sett reklamene til Psykisk.no?

Norge har de siste årene vært preget av holdningskampanjer og tankemønstring og vi bombarderes nå på TV med oppfordringer til væremåte-endringer. Denne form for markedsføring av “mental helse” vi så fra mars/april 2009, var i mine øyne en god gjerning med skjulte baktanker. I utgangspunktet handlet det om å “si ifra” når en i arbeidsmiljøet, skolemiljøet, vennekretsen eller familien er mindre talevillig, snakkesalig, energifull eller engasjert enn de andre. Personen kan da ha psykiske problemer, reklamene overanalyserte små bagateller i daglig møte med mennesker. En dårlig dag var ifølge helsemyndighetene en sterk indikator på en person med store vansker.

Kjenner du noen som sliter?

Husker du de reklamene som gikk konstant på TV, Radio, og på nett – sponset av Helsedepartementet?

I den ene Tv-reklamen stod en skolegjeng og pratet om alt og ingen ting og en kompis følte seg litt utafor, snakket ikke, lyttet eller bare stod der.. så står det på t-skjorta hans JEG SLITER.

I en annen reklame satt tre venner foran en tv-skjerm og spilte playstation. Han som satt i midten, var stille mens de to andre satt med håndkontrollerne og spilte mot hverandre. Ifølge Helsedepartementet har du psykiske problemer om du er stille mens andre slår hverandre ihjel på Tekken 3.

Jeg mener folk kan ha en dårlig dag, eller det kan være et eller annet som gjør at kompis er litt tyst, f.eks dameproblemer, uenigheter hjemme, eller lei av at verden er i konstant krig – man må ikke nødvendigvis være underlagt depresjoner, angst , problemer, eller psykiske lidelser som krever at noen ringer deg inn til helsemyndighetene?

Barn og Ungdom som ser dette og kansje ikke har hatt en form for psykiske lidelser vil tenke shit , har jeg problemer? Jeg er sikker på at det er mange der ute som har kjent igjen seg selv i den stille litt “usikre karakteren” i psykisk.no reklamen og nå sitter og lurer på om det er noe galt med dem fordi de er som de er.

Finanskrise, karrierevalg, arbeidsledighet, menneskeskapte svinepandemier, redd for at bigbrother ser deg, dyr strømregning, og elektrosmog er ingen grunn til bekymring. Det er værre å være homo.

Hva om den tyste personen er en lytter? Hvorfor er det nødvendigvis den som snakker minst tullprat som har problemer? Det er som regel de kjepphøye og høylytte i skolegården som snakker om hvor tøft det er å gjøre det og hvor nerd man er om man gjør det som sliter. Statistisk sett viser det seg at man skal være snill mot nerder, for du vet aldri når du ender opp i et jobbintervju hos en.

Helsedepartementet prøver å gjøre folk syke her, hvorfor? Fordi legemiddelindustrien driver aktiv lobbyvirksomhet og forsøker å selge mer medisiner, lykkepiller og Ritalin som faktisk skader mer enn det kan hjelpe.

Jeg synes dette er helt absurd og er på grensen av å være uetisk, umoralsk, uansvarlig og uakseptabelt å markedsføre psykisk helse på denne måten.

Greit nok, det finnes noen som har problemer og trenger noen å snakke med – men å konstant sende disse ulike reklamene på Tv får meg til å lure på om nasjonen virkelig har så mange med psykiske lidelser?

Er det ikke å bagatellisere her?

Jeg håper det ikke blir en trend på skolene at folk går rundt og tyster på folk som de tror har psykiske lidelser fordi de snakker litt mindre enn andre som kanskje snakker mye unødvendig dritt? Det er allerede en trend å “si ifra”, tyst på en venn eller nabo. På samme tid som spre-usikkerhet-kampanjen til psykisk.no gikk, var “miljøagentene” ute og snoket i samfunnet. Denne gangen var det Miljødepartementet som oppfordret oss til å danne et “angiverisamfunn”. Snok i søppelbøtta til naboen, og det var barn de rettet kampanjen mot. “Jeg er ikke sint, men jeg er veldig skuffet….”

Det handler litt om å ikke se så A4 på ting. Det er godt mulig at psykisk.no er ment bare positivt og behjelpelig men er det egentlig så positivt med all den oppfordringen til å melde inn andre til barnevernet, PPT, psykolog, hjelpetelefoner etc. fordi man har en magefølelse om at noe er galt?

Hva vet man egentlig om konsekvensene den personen eller den familien kan få, fordi en person som er uvitende om kjernen i saken har satt fagpersoner til å overanalysere disse menneskene, for å finne feil nok til å gripe inn? Ofte kan et eller to spørsmål være nok til å få en livslang diagnose du aldri blir kvitt.

Dette programmet har en motsatt effekt, de ødelegger ungdommen ved å sette så mange uskyldige mennesker i bås.

Puberteten, eller psykiske problemer?

En kan ha en dårlig dag, men noen har det tøft i lengre perioder. Kjenner jeg noen som sliter, vil jeg ikke si ifra som myndighetene ber oss om, jeg vil heller snakke med personen og være der for han/henne. Kansje det er en vanskelig livssituasjon som en helst vil slippe å snakke med andre om? Det må også tas i betraktning, at noen ganger er en person så nede at det vil gjørre det verre om du leker psykolog. Tid pleier som regel å lindre de fleste sår. Ser du vennen din er Suicidal, kan det beste være å si jeg vil savne deg, eller mange i familien vil savne deg, og at det du gjør er feigt ovenfor dine familiemedlemmer og venner som vil gråte i flere år. Personer som er i denne situasjonen søker ikke medlidenhet, men de ønsker å bli verdsatt. Fortell dem at du betyr noe i det store bildet, du vet aldri hvem sitt liv du redder i 2020? Vedvarer problemet, si ifra til foreldre, ikke en ukjent psykiater som tror kjemikalier er løsningen til livets problemer.

Alle venna mine sier jeg har psykiske problemer fordi de så meg på en reklame

– Vær en støtte for den du ønsker å hjelpe, vær tillitsfull, lytt og fortell hvor man kan få hjelp. Ifølge psykisk.no

En vanlig mobbe-linje på skolen er å be andre oppsøke hjelp “DU TRENGER PROFESJONELL HJELP!” det kan faktisk skade en person for livet. Her lar vi barna våre leke psykologer når barn skal være barn.

Her er noen av rådene fra psykisk.no, som etter min mening er normale problemer hos tenåringer:

“Sliten og tom for energi Negative tanker, irritasjon og nedstemthet Lei seg og manglende initiativ og glede Ingenting gir mening Konsentrasjonsvansker Søvnproblemer Dårlig selvbilde – tenåringen føler seg verdiløs og/eller liker ikke sitt eget utseende.

Tap, skuffelser, mobbing, fysisk eller psykisk mishandling, seksuelle overgrep, sykdom eller rusmisbruk i nære omgivelser eller hos tenåringen, konflikter eller økonomiske vansker er alle faktorer som øker risikoen for å bli deprimert. ”

Jeg har sett igjennom de fleste reklamene, og det er ikke de alvorligste tegn til psykiske plager de vektlegger gjennom reklamene. De viser små vanlige hverdagscener. De spiller på gruppepsykologi, og får det til å virke som om “the odd man out” er annerledes og trenger oppsyn. Flertallet er normale – minioriteten er gale, det er slike subliminale budskap disse reklamene sender.

Og her har du løsningen:

Bekymringstelefonen Voksne for Barn, tlf. 810 03 940 , eller sende en mail til bekymring@vfb.no eller kontakt fastlege, helsesøster eller PPT.

200.0000 har psykiske plager ifølge dagbladet etter de massive besøksantall hos Psykisk.no å dømme.

Jeg lurer på hvor mange av disse som gikk videre til legebesøk og fikk Piller på resept? Det som var uskyldige pubertets- og kjærlighetsproblemer i ung alder, ble nå til et mareritt uten ende.

Barn på amfetamin

En god del lesere vil tenke om vi så redder et barn så er det verdt det å sende disse reklamene, men er det virkelig logisk å ofre 200.000 for å redde en? Om 50.000 mennesker dro til legen og spørte om de har psykiske problemer, depresjon eller diverse lidelser; så vil kansje 60-70% av dem takke ja til “sukkerfrie happypills” Og da har vi enda flere med problemer.

Flere hundre tusen energifulle barn blir mildt-lobotomert med medisiner når alt de trenger er riktig kosthold.

Du kan gjerne kalle meg gal om du vil, vi på Nyhetsspeilet er vant til å høre sånt, men jeg tror det her handler om å få alle til å ta piller.

En følelse/lidelse/psykisk tilstand kan ikke kureres med piller. Medikamenter har en fysisk innvirkning. Kjenner til flere som har blitt fucked up og av og til verre av piller. Å gi piller til psykisk syke er noe tullball de fant på for at psykiatere og pedagoger skal få mindre jobb og mer penger.

De adhd medisinene alle driver og gir barna sine fra de er små f.eks er bevist å føre til høyere selvmords-statistikker hos barn, angst, depresjoner, alvorlige leverskader, svimmelhet, kvalmhet, brekninger, hallusinasjoner, mani og psykoser – Og dette putter de i 5 åringer fordi foreldre er for late til å slutte å kjøpe cola og takle sitt hyperaktive barn? Er det barna som er syke – eller foreldrene som er uvitende?

Den norske statens såkalte ”eksperter” vil øke medisineringen. Ser ikke folket noe galt med all den utdelingen av piller for alt mulig?

Piller som er så avhengighetsdannende at det er SKADELIG å slutte brått på de, gir de til barn for å forebygge depresjoner, angst og adhd. Ser de ikke at de gjør dem til avhengige zombier istedet?

“word dog. jeg var hos legen med soennen min som har adhd og foer jeg i det hele tatt nevnte noe skrev han ut resept paa ritalin. naar jeg sa jeg ikke ville ha noe piller fikk jeg et stygt blikk og beskjed om at det kan oedelegge skolegangen til soennen min” En venn

Ritalin og Concerta innholder ikke metamfetamin, men lignende stoffer i familie med amfetamin som kan utgi samme type rus og være like avhengighets skapende. Racemisk amfetamin.. Jeg husker fra ungdomsalderen, en i nabolaget som solgte sine ritalin piller som andre i nabolaget knuste og sniffet.

Psykisk.no vil lage pille-slaver ut av dine barn

Dexidrin (kan) inneholde små mengder metamfetamin. Desoxyn inneholder metamfetamin. Det er også enda flere tilfeller i flere av adhd medisinene i USA. Vært mye oppe i media om det. Dexedrin inneholder dextroamfetamin, som kalles gatepepper. Dette er hva leger anbefaler ditt barn så de blir avhengige av legemiddelindustrien.

Concerta og Ritalin er de snilleste ADHD medisinene på markedet. Hadde du lest mer om hva de serverer på sølvfat i USA hadde du fått hakeslepp.

Skremmende nyheter fra ABCnyheter. Bruken av Ritalin har økt dramatisk, og både forskere og leger er bekymret. Mens Folkehelseinstituttet jubler.

(ABC NYHETER): Fra første halvår 2008 til første halvår 2009 har forbruket av ADHD-medisinen Ritalin økt med 420.000 døgndoser, som innebærer 2.300 nye brukere på ett år, viser ferske tall fra Apotekerforeningen.

– Legemiddelindustrien markedsfører dette stadig bredere, og jeg tror en del av økningen skyldes akkurat det, sier forsker Kari Furu ved Folkehelseinstituttet til Dagsavisen.

Og mens Folkehelseinstituttet roser legemiddelindustrien, er flere forskere og leger bekymret over eksplosjonen i medisinbruken.

I helgen skrev ABC Nyheter at flere alvorlige bivirkninger knyttes til ADHD-medisinen Strattera, og at «Ole» (20) ble psykotisk og forsøkte å ta livet av seg etter to måneder på legemiddelet.

-Strattera, som kom på det norske markedet i 2005, er kun godkjent for behandling av ADHD hos barn mellom 6-17 år, men behandlingen kan fortsettes inn i voksen alder, dersom pasienten har god effekt av den.

-Ifølge Legemiddelverket er Strattera ikke godkjent for oppstart av behandling hos voksne fordi det ikke finnes tilstrekkelig dokumentasjon når det kommer til effekten av middelet og bivirkninger.

-Likevel viser tall fra 2007 at cirka en tredjedel av dem som blir behandlet med Strattera i Norge er voksne (20-59 år).

Denne økningen kan ha en link til disse reklamekampanjene. Over 200.000 og sikkert flere til nå, kikket inn på siden og mange ringte inn og et stort antall ukjente har sikkert vært hos legen, helsesøster eller psykolog.

Noen som sa disse reklamene ikke var markedsføring for medikamenter?

”Både FN og tidl. helseminister Sylvia Brustad har tidligere uttrykt sin bekymring over at Norge ligger på verdenstoppen i Ritalinbruk.

-Plutselige hjertedødsfall har forekommet hos dem som bruker Ritalin og Concerta. Dessuten gir Strattera risiko for alvorlig leverskade.”

” Psykoser, aggressivitet og selvmord skal også være vanlig hos dem som bruker disse midlene, viser rapporten. ” – Agderposten.

Så en dokumentar på tv om dette allerede for et par år siden også. Selvmordstatistikkene hos ungdom med ADHD har økt siden medisinbruken økte.

Det de fleste ikke forstår når det kommer til ADHD (Det legene ikke informerer om) er at ADHD er en ubalanse i hjernen og skaper som oftest høyt energi nivå, agressivitet og konsentrasjonsproblemer. Alt dette kan balanseres om man spiser riktig næring, og får riktig hjelp til å lære å styre all den ekstra energien i riktig retning. Dette kunne vært veldig greit om man hadde startet tilvenningen i tidlig alder, istedet for å sette 5-6 år gamle barn på medisiner, sånn de gjør hyppig i dag.

Hvis du har venner som blir gale av å ikke ta ADHD medisiner, ligger nok problemene i andre ting. ADHD har veldig lite med gal å gjøre.
I og med at medisinene er avhengighets skapende er det kanskje dette som gjør de ”gale” ?

Akkurat som akutte avvenninger fra anti depressiva kan forsterke depresjonene du hadde før du begynte på dem. Jeg vil tro ADHD medisiner kan gi den samme virkningen. Og allmenne tegn på abstinenser kan ofte være nettop stress, aggressivitet, lav eller økt energinivå.

Hva kan man si om Psykisk.no ?

Et vellykket prosjekt for legemiddelindustrien?

< ![endif] >< ! [if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false NO-BOK X-NONE X-NONE < ![endif] >< ! [if gte mso 9]> < ![endif] >< ! /* Font Definitions */ @font-face {font-family:”Cambria Math”; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:1; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:”Calibri”,”sans-serif”; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:”Times New Roman”; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:”Times New Roman”; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} >< ! [if gte mso 10]> < ! /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Table Normal”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:”Calibri”,”sans-serif”; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} > < ! [endif] >Når det er sagt, så syntes jeg ikke det er riktig å gi noen barn, uansett hva slags amfetamin eller amfetamin lignende stoff det inneholder.

Armin Bahrami

En ånd på en kosmisk reise i en menneskelig opplevelse. Kom til Norge fra Tehran som politisk flyktning som 3 åring i 1988. Vokste opp som kristen og ba til Jesus om at han måtte kjappe seg hjem og hjelpe Micheal Jackson i Earth Song. Etterhvert når tenårene var nådd skrev begynte han med raptekster; "Stå opp gud våkn opp vi må snakke! om alle barna der ute som er alene og forlatte. Hvordan kan du la israel drepe et uskyldig barn? Hvordan kan du la en pedofil bli en far ? Stå opp gud våkn opp vi må snakke, hvorfor gir du folk kreft og lar dem dø sakte ?Hvor var du når dem drepte Martin Luther King? Hvor er du gud? Og hvorfor gjør du ingen ting ? Gud har forsovet seg eller fraskrevet ansvaret over til fri-vilje, derfor begynte jeg å gjøre som Jens Bjørneboe tenkte;
"DU HAR I ETT OG ALT ANSVARET FOR HVER ENESTE TING SOM FOREGÅR HVOR DU OPPHOLDER DEG"

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

41 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Otto
Abonnent
14 år siden

Er såkalt adhd tildels en blanding av naturlig allergi mot det uniformerende og ensrettede utdanningsystemet samt et naturlig og nødvendig intelligent opprør mot stress som barn og ungdommer utsettes for?, også via voksnes primitive og travle materialistiske livsførsel. Kan og skal vi fortsette å overlate diagnostering og behandling av såkalt adhd til et transnasjonalt, korporativt og profittorientert farmasiregime?, som idag er underlagt en marxistleninistisk totalitær elite med fokus på makt og globalt enevelde
.
Sovereign Solutions: Charlotte Thomson Iserbyt * Obligatorisk * Mandatory * Anbefalt * Recommended. Falcons’ Thinkbox * Etterretning, skjult sannhet, esoterisme, makt, kriminalitet, frimureri, illusjoner, oa

Lise Tollefsen Slembe
Skribent
14 år siden

Hei Kj!

(Klarer ikke å trykke meg inn under kommetatorfeltet og må svare her!)

Det var en hyggelig kommentator fra deg. Håper ikke folk ser mine råd som formaninger jeg kommer med, for det er det er såvisst ikke motivet bak det jeg skriver her. Jeg er opptatt av mine medmennsker, spesielt mennesker som har det vanskeligstilt eller følelsesmessig tungt. Det kan være tungt å være alene om følelsene i denne ellers så kyniske verden!

At noen kommentatorer forsvinner og kommer tilbake igjen, skyldes nok mange personlige/private grunner. Jeg selv føler iblant for å ta meg en pause og heller bare betrakte innholdet som kommer på trykk her. Ikke alltid har jeg lyst til å følge med i en debatt og blir debatten for kranglevoren, trekker jeg meg ut. Alle har vi våre dager, våre gjøremål og opptatt med vårt der vi er.

Når det gjelder fremtiden vi går i møte, så følger jeg min egen logiske intuisjon og bilder som dukker opp der i ny og ned. Jeg er ikke synsk og heller ikke schizofren men har som alle mennesker mulighet til å benytte meg av alle mine sanser. Det gjør jeg til gagns.

Fremtiden her i landet ja, hva kan man si om den! Det intuisjonen forteller meg og det jeg inntil nå har sett med mitt eget skarpe blikk inn i tiden, er at vi faktisk er godt stilt her i landet med tanke på kommende naturkatastrofer. Det er de fattige og gjeldsbelagte landene som blir rammet hardest og jeg er ikke i tvil om at myndigheter med deres skruppeløse makt-elite har stått bak en rekke naturødeleggelser. Og da tenker jeg spesielt på chemtrails utslipp i store mengder luften og i vannet som i åresvis har forurenset ikke bare naturen men også et stort antall mennesker i denne verden. Noe som vil skape enda mer sykdom og lidelser her i landet og resten av verden.

Landets økonomi vil fåp seg en kraftig smell dette året og neste år er min VELDIG STERKE intuisjon. Mange Stoltenberg tilhengere vil si ” wow, hadde jeg visst om løgnene til denne regjeringen ville jeg….” osv. osv. Det blir fullt oppbrudd fra mange parti- politikere sittendes på stortinget og krangel/konflikter mellom regjeringspartier den kommende tiden. Enda flere skjulte sannheter skal frem i lyset om det som skjer bak Løvebakkens gardiner og noen av disse politikerne går i protest. Så vil det gå mer og mer ned med NAV reformen og mange ansatte slutter der. Folk her i landet i fremtiden vil få enda stører problemer enn de fra før av har med å komme til med time hos lege og behandling på de norske sykehusene. Men dette skyldes jo denne “helsevennlige” svinevirus vaksinene FHI hele tiden har reklamert så positivt om og enda større sykdomsfravær blant helsepersonell.

Barn som vokser opp vil dette av lasset med hensyn til å ville fullføre videre utdannelse, noe som skyldes mer sykdom og enda større prosent av psykiske lidelser.

Flom flere deler av landet dette og neste år og enda større klimaforandringer, nedbør, stor og værtunge vindforhold. Mange flyinnstillinger grunnet nytt vulkanutbrudd , forteller min intuisjon meg.

Flere nye sykdommer planlegger psykiatrien og leger i “kor” og dette skyldes enda mer giftstoffer og dritt i mat og drikkevannet vårt pluss ny dose med svine-influensavaksinen. Mange flere bostedsløse og selv innvandrere som fra før av her i landet vil reagere på å ikke ha tak over hodet! Så kommer konfliktene melleom muslimer og de kristne. De kommer i stort omfang er min intuisjon – takket være politikerne der på Løvebakken som i en årrekke bevisst har lagt opp en innvandringspolitikk som går på å ønske utenlandske statsboreger velkommen, for å så i neste øyeblikk gi blaffen i dem og samtidig få media til å skrive mest mulig negativt om mange av disse gruppene. Så kommer religionsstriden inn i bildet. Norge vil bli en muslimsk stat til syvende og sist i likhet med mange andre land. er min sterke intuisjon. Mange vil gå over til å bli muslimer. Og media “fortjener” en STOR PRIS for deres uaktsomhet med deres skriverier som setter religiøse grupper opp mot hverandre. Enda mer drittslenging og hersk og splid fra den kanten vil det bli, som vil skape nye demonstrasjoner og opptøyer samfunn- og religiøse grupper imellom, bare enda verre!

Ellrs skinner solen heldigvis en stund ennå.

Ønsker deg noen solfyldt dager Kj og kanskje har du også noe å si om fremtiden vi går i møte?

Klem og hilsen meg

Lise

kj
kj
Abonnent
14 år siden

Hei Lise, det var “deilig” å se at du var til bake igjen med dine kloke ord og vise formaninger.
Det er uomtvistelig liten tvil om at du, slik jeg oppfatter det, er en av dem som skaper oppmerksomhet her, og derfor, vil jeg tro, er savnet med dine innlegg.

Jeg er ikke ny her på Speilet, som du kanskje skjønner, men lurer på hemmeligheta til forsvinningsnummrene av noen skribenter her!
De bare blir borte, og det samme trodde jeg hadde skjedd med deg Lise!

Det er et vatn i Nordland fylke som har fått det for seg at det sporløst med fisk og alt skal forsvinne ned i grunnen fra tid til annen, for så uventet fylles opp igjen med hele dets innhold!

Kanskje det er sånn med de forsvunne skribenter at de bare blir sugd inn i det store sorte hull, for så og dukke opp igjen snart!

Det er mye rart som skjer for tiden, og vi bør være forberedt på det meste framover nå.

Det hadde vært fint om du kunne si noe om dine tanker om framtiden i henhold til de siste hendelser og at mange mener at vi nærmer oss “endetiden”

Panthera leo
Panthera leo
Abonnent
14 år siden

Eg har bipolar lidelse. Om nokon har sett dei forskjellige dokumentarane dei siste dagane, t.d. Stephen Fry sin, der han tek for seg si eiga erfaring, skjønar ein at dette i alle fall er ein virkeleg sjukdom.

Utan mine daglege medisinar, skal eg love de at livet mitt ikkje er det samme.
Eg var i utgangspunktet ein skeptikar for all medisinering. Eg har knappast tatt smertestillande, sjølv med kronisk blindtarmbetendelse og ribbebeinsbrot.

Etter diagnosa, har skepsisen min minka, men har den i meg fortsatt. Med god grunn. Heldigvis får eg ikkje biverknadar, til no i alle fall.

Om der finns alternativ medisin, ville det vere meg ei fryd i å prøve dei.

Eg held også på å lese Kennedys Hjerne, av Mankell. Eg har ingen tvil om at denne boka ikkje er noko forskjellig frå reelle tilfelle i verda i dag.

kjell108
Abonnent
Svar til  Panthera leo
14 år siden

Bipolar lidelse er en sykdom (2.6% i USA). “Depresjon” er en variant av samme sykdom (6.7% i USA.). Tilsammen en folkesykdom (1av 10). Jeg vet ikke akkurat hva anti-depressiva koster, vil anslå 400 kr. per mnd, slik at de som har denne sykdommen kan få en utgift på 4800 per år? Når 1 av 10 rammes blir det mye penger, overført til Norge et salg på 1920 mill. per år, mer enn 1 mill. per lege i salgsinntekter. Salgsinntekter går til apotek og produsenter, men produsentene er generøse overfor leger, det drypper på legene. Legene får sin vesentlige inntekt fra staten og fra pasienter for konsultasjoner om bl.annet depresjon.

Hva mener den norske legestand om bipolar lidelse? Er det helbredelig eller ikke, må man bruke anti-depressive resten av livet eller ikke? Eller kan man kvitte seg med sykdommen.

Den norske legestand mener i alle fall at legene tjener ikke for mye, snarer tvert imot. Bør legemiddelindustrien få lov til å sponse leger? Her synes den norske legestand å mene at det er ok.

Panthera leo
Panthera leo
Abonnent
Svar til  kjell108
14 år siden

Her i Noreg er det 1-2% som har det. Lidinga kan aldri helbredast, berre behandlast. I alle fall inntil vidare, sjølv om vi veit at pengane er ikkje i kuren, men i behandlinga.

Heldigvis gjeng patenta ut etter 10 år, og det er fritt fram for alle å produsere medikamenta. Atter ein gang, gje meg alternativ, og eg prøvar dei meir enn gjerne.

Medisinane mine er forresten billigare.

Rain
Rain
Abonnent
Svar til  kjell108
14 år siden

Anti-depressive (10mg dosering) er nærmere 200 kroner +/- over 3 måneder eller så.

kjell108
Abonnent
Svar til  kjell108
14 år siden

Prozac fra internettleverandør
http://www.pharmacychecker.com/Pricing.asp?DrugName=Prozac&DrugId=19219&DrugStrengthId=57637
Australia, Canada, India, Italy, NZ, Singapore, Turkey, UK, USA

10 mg piller Antall piller 100 $209
90 mg piller Antall piller 4 $147

Fra kr.13 kr til kr.180 per pille

I Norge kommer diverse avgifter i tillegg.

Panthera leo
Panthera leo
Abonnent
Svar til  kjell108
14 år siden

Prozac er ikkje aleine på marknaden. Der er nok av andre, men langt betre verknad, og i eit anna prissjikte.

kjell108
Abonnent
Svar til  Panthera leo
14 år siden

Litt usikker på nyansene her. Skal vi lese deg slik at depresjon med bare svarte dager er helbredelig, men hvis man opplever både svarte og lyse dager (bipolar)
så er man uhelbredelig?

Panthera leo
Panthera leo
Abonnent
Svar til  kjell108
14 år siden

Ingen av dei er helbredlege, men kan behandlast. Eg ville uansett ikkje trykt på ein knapp som kunne kurere bipolar lidelse, den fargar personlegheita mi, og gjer meg til den eg er. Oppturane er verdas beste rus :D

kjell108
Abonnent
Svar til  Panthera leo
14 år siden

Toby om hypomania: “Oppturane er verdas beste rus”

Ja. Synnøve omtaler en dag etter at hun var kommet hjem (selvfølgelig var hypomania) men hun skjønner det ikke selv [side 115 i Nornens beretning].
“Da jeg våknet neste morgen, var verden blitt ny.”

Helsepersonell som ikke selv har erfaring, bare gjentar hva de har lært, skjønner ingenting, og sammenligner hypomania med “upassende latter i begravelse” eller som livsfarlig om folk begynner å overvurdere seg selv.
:) :)
Hvis man er så glad at man må le , ikke gå i begravelse.
—-

Tom_B skrev om sin depresjon
“…så valget var enkelt: ved hjelp av vekkerklokke, trening tre ganger i uken, og delmål i forhold til hva jeg skulle oppnå (ny jobb) var jeg tilbake til mitt gamle jeg på no time…… Men, for meg var dette en mild depresjon. Og, jeg er mer ressurssterk enn mange andre.”
Tom_B formidler at han ble helt frisk.

Toby om depresjoner: “Ingen av dei er helbredlege,”

Begge kan ikke ha rett. Når jeg sier dette er ut fra er premisset at mild depresjon, middels depresjon, alvorlig depresjon, mild bipolar, middels bipolar og alvorlig bipolar ikke er forskjellige sykdommer, men variasjoner av samme sykdom. Medisinen som foreskrives vil være antidepressiva hele veien.

Jonny
Jonny
Abonnent
Svar til  kjell108
14 år siden

Dei prøver og hjelpe meg for tiden. Eller 3 år + er vel litt tid. Har fått medisin for adhd, bipolar lidelse og depresjonar, dei skyter med hagle. Eg er berre våken. Ap dop. Dei tar vekk gnisten min. Det er krig, kjemisk krig, våkn opp.

Tom_B
Tom_B
Abonnent
Svar til  kjell108
14 år siden

Du forutsetter feil når du sammenlikner alvorlige depresjoner med milde og bipolar lidelse. Og, som du ser ut til å se bort fra: jeg poengterer en mild depresjon. Tilsvarende nedstemt over flere dager. Men, dersom en lar en slik tilstand vedvare kan det utvikle seg til noe som er vanskelig å komme ut av. Bipolar lidelse feks er ikke det samme. Behandles heller ikke på samme måte. Så både jeg og Panthera har rett. Man finner mye informasjon om disse lidelsene, og behandlingsformer på nettet.
Flott at folk titter frem og viser nyansene i dette.
Ps Rom: likte analysen din tidligere. Selvom den ikke var riktig, syntes jeg den var både logisk og underholdende;)

kjell108
Abonnent
Svar til  kjell108
14 år siden

til Tom_B :
Det du sier er hva leger sier. Overtro florerer på område og jeg kan ikke ta opp alt i ett svar. La oss etablere å etablere en slags felles forståelse. Serotin er en humør-derminant i kroppen. Det kan bevises med eksperimenter. Hva skjer med folk når serotinnivået øker? Først stiger energiforbruk og humør. Hva skjer hvis man fortsetter å øke serotin nivået. Dette vil skje ut fra medisin:

http://en.wikipedia.org/wiki/Serotonin_syndrome
“Cognitive effects: mental confusion, hypomania, hallucinations, agitation, headache, coma …. Severe symptoms include severe increases in heart rate and blood pressure that may lead to shock. ”

“it is a predictable consequence of excess serotonergic activity at central nervous system (CNS) and peripheral serotonin receptors.[1] For this reason, some experts strongly prefer the terms serotonin toxicity or serotonin toxidrome”

Man er her blitt forgiftet. Denne forgiftningen fortoner seg som “sinnssyk” adferd, men “sinnsyken” er ikke noen psykisk sykdom i det hele tatt, det er forgiftning..Altså, man kan forgifte folk, deretter oppfyller de betingene “uhelbredelig sinnsyk”.

Er det mulig? Ja, det er mulig. En som er forgiftet av serotin vil helt forutsigelig ha alt man kan ønske seg av “symptomer” på “alvorlig sinnsyk”. Det er ingen leger som analyserer serotinnivået får de diagnostiserer “sinnslidende”. Sånn sett befinner psykiatrien seg i den mørke middelalderen. De leger som erklærer en slik serotinforgiftet person som “uhelbredelig sinnslidende” kan sammenlignes med apekatter i hvit frakk. Dette er mer enn fantasi fra min side.

Mitt første premiss er at endret serotinnivå vil ha store konsekvenser for humøret. Serotin påvirker selve forbindelsene mellom hjernecellene. Stemmer dette med hva du har lært?

Panthera leo
Panthera leo
Abonnent
Svar til  kjell108
14 år siden

Forgifting? Korleis? I mitt tilfelle hadde eg normalt kosthald, men arbeidsmengda auka betrakteleg. Opp til 60 timar i veka med hart fysisk arbeid.

Dette KAN ha utløyst lidinga mi. Og det som følgde med var 4 månadar med 2-4 timar med søvn kvar natt, 20 kg vekttap på 6 veker, eit energinivå som dei færraste får oppleve, og ei hjerne som gjekk på høgaste turtal i 7 gir. Kallar du dette resultat av forgifting? Kva med dei som har hatt lidinga for meir enn hundre år sidan? Før notida sin skulemedisin?

Her er nokre eksempel:

kjell108
Abonnent
Svar til  kjell108
14 år siden

til Panthera leo
Selvfølgelig ikke. Vi har Tom_B, hans historie strider med hva legene forteller, så lenge vi holder oss til at han ble helt frisk. Han skulle være uhelbredelig syk, men ble helt frisk.
Vi har Toby.
Du gir oss kortversjonen av en annen versjon.

Jeg har lært om en mann i 40-årene som startet et steinhardt treningsprogram, helt uvant for han, og på under ett år ble rammet av sykdom kronisk energisyndrom (ME).
Kronisk Utmattelsessyndrom, er langt meir omstridt og omdiskutert sjukdom. Det veit dei fleste som har sjukdommen.Det er fleire vesentlege årsaker til det, at ein finner ingen enkel og klar utløysande felles årsak, at det er få /lite synlege symptom, Symptoma blir oftast klassifisert som psykiske, og medikament som tilsynelatende skal hjelpe «best» er stoff som virker på psyken.
Jeg bare lurer på om du med din bakgrunn kan ha likhetstegn med denne sykdommen, som i sin natur fort vil medføre depresjon eller bipolar i tillegg.

Apropos. Denne skissen forteller oss hvordan helsenorge tenker. de tenker ikke årsak og virkning. De tenker hekse-symptomer og hvordan forholde seg til hekser. Beviset er i at det paradigmaet de presenterer her er “psykisk”. ikke medisinsk..
http://norge.lundbeck.com/Norway/02_Helsepersonell/Cipralex/PDF/Psyk_med_folder_191206_NY.pdf

kjell108
Abonnent
Svar til  kjell108
14 år siden

“Dette KAN ha utløyst lidinga mi.”

Ja selvfølgelig. Denne dramatisk foranledningen er uvanlig for emnet.
Virker intuitivt for meg som en skade / yrkesskade. En skade kan ikke reverseres?
Måten du formulerer deg på får meg til å tenke at legene sier det dreier seg om en arvelig sykdom o.l. Ja, vi blir syke fordi vi har potensialet for å bli syke. I den forstand er all sykdom knyttet til arv. Men fordi vi har potensialet for å bli syk betyr ikke at vi vil bli syk. Det kommer an på omstendigheter.
http://www.webmd.com/bipolar-disorder/slideshow-bipolar-disorder-overview
Causes of Bipolar Disorder
Doctors aren’t exactly sure what causes bipolar disorder. A leading theory is that brain chemicals fluctuate abnormally. When levels of certain chemicals become too high, the patient develops mania. When levels drop too low, depression may result.

Legg merke til selvmotsigelsen mellom å klassifisere bipolar som en “psykisk sykdom” og forklaringen, som er medisinsk. Sålenge leger er usikre, vet leger heller ikke om sykdom er arvelig, helbredelig osv. Ingenting kan bevises.

Generelt hopper leger til at det meste er “arvelig”. Bevisene er statistikk. Eksempel, på et isolert sted som Steigen hvor uteliv mangler vil folk heller besøke hverandre og spise godt mat, med hjerteinfark som høy risiko. Statistikk vil bekrefte av “steigenværinger” er spesielt disponible for hjerteinfark, dvs. arvelig belastet. At barna går i foreldrenes fotspor er en mye enklere forklaring, altså at de er helt normale, ikke spesielt disponible for hjerteinfark. Legene tror at statistikk “beviser”. Man må skjønne logikken for å kunne bevise.

Lise Tollefsen Slembe
Svar til  Panthera leo
14 år siden

Hei Panthera leo!

Kom over det du skriver her og følte for å svare deg.

Den setningen du skriver: “Utan mine daglege medisinar, skal eg love de at livet mitt ikkje er det samme,” er noe jeg daglig hører av unge som kontakter meg som i lang tid har gått på antidepressive/psykotiske medisiner.

Jeg forstår at med den diagnosen du har fått av din lege med medisiner din lege har anbefalt deg å ta, er du en av de mange som har full tiltro at medisiner er det eneste som skal virke mot en psykisk lidelse.

La meg først poengtere at en lidelse IKKE er en sykdom og jeg stusser ofte på hvorfor fagfolk som leger, psykologer og psykiatere erstatter ordet “lidelse” med ordet “sykdom.” Å ha en influensa , kreft eller leddgikt er en sykdom (for å ta få eksempler). En lidelse er noe som kommer når følelser spiller inn. man kan lide under sorg, under kjærlighetsoppbrudd, lide nederlag, og ha forskjellige kaotiske og såre følelsessperrer som man lider under. Og man er IKKE syk av den grunn.

At det finnes medisiner til hjelp mot sykdommer som kronisk blindtarmbetendelse og ribbenbeinsbrot (som du nevner du hadde), eventuelt andre smertefulle sykdommer med smitteffekt og oppblussing/spredning til andre organer i kroppen er vel og bra at man har men de burde ikke komme i skyggen av alternativ behandlingsmetoder som de gjør her i landet. I andre land som Arabia, India, Kina og Spania (for å nevne noen) benytter man altenative behandingsmetoder som akupunktur, urter (plantevekst), til og med spiser folk linser (vet jeg) som hjelper mot en rekke sykdommer. I Arabia og Spania (som jeg har vært i) snakkes sykdom eller depressive lidelser sjelden om. Det folk snakker rett ut om, er deres innerste følelser det.” Rett fra leveren,” for å si det sånn! Er man sint, forteller man sidemannen rett ut at man er sint og hvorfor og så ferdig med det. Det samme gjelder når man er skuffet eller såret. eller føler seg lurt eller krenket. I spania og Arabia viser folk tydelig med kroppspråket i tillegg til å bruke stemmen og ordene “flittig” at man er opprørt. sint eller skuffet. Mennesker i disse landene er i mine egne øyne “eksperter” på å benytte seg av sin egen “healende terapi” ved det å bruke kroppspråket og stemmen, pluss tonefallet for å få utløp for innestengte følelser. Og dette er noe jeg ønsker stort å formidle videre her hjemme til hjelp for unge og foreldre som går med den påtatte tanken om at “medisiner er det eneste som hjelper mot depresjoner og andre følelsesmessige lidelser.”

Kan man klare å forandre disse negative og ingrodde holdningene hos folk, vil også samfunnet Norge i fremtiden bestå av langt flere sunne, oppegående og lykkeligere mennesker.

Jeg mener du Panthera leo kan bli kvitt den biopolare lidelsen legen (evt. psiateren eller psykologen) har dianostisert deg med. Det første du må gjøre, er å begynne å skrive ned alle dine følelser for så å analysere dem. Det som kreves av deg er ikke verre enn det som kreves når man skal kjøre opp til sertifikat. Full pugging daglig (en tid) med positive ord rettet mot deg selv og verden rundt deg. og det kreves ingen store anstrengelser for å forme positive ord ut fra dine egne tanker når du står opp om fra en søvn, ser deg i speilet og smiler mens du forteller deg selv hvor” lykkelig, tilfreds og heldig du er og samtidig glad i deg selv.” Jeg har selv prøvd det, mer enn en gang og det funker faktisk veldig godt – tro du meg!

Så gjelder det å finne noe meningsfult å bedrive dagen med som harmonerer til dine egne ambisjoner og talenter. Går du rundt med den tanken om at du ikke har noen talenter eller ambisjoner så tenk om igjen! Ta et tilbakeblikk på alt du har gjort tidligere i ditt liv, som barn og ungdom (kanskje) talentere du kanskje fikk skryt for (som barn) som du helt sikkert kan benytte deg av den dag i dag. Start gjerne med noe helt nytt for den sakens skyld. Mange mennesker tror de er skapt slik foreldre, venner og ander har fortalt dem at de er. Det er bare tull. Du har en STØRRE DEG på innsiden av deg selv som vil ut og du kan selv forme deg selv som DITT EGET MENNESKE. Har noen fortalt deg at du ikke duger til noe, er stygg, talentløs og mindre begavet, så forandre tanken til å bli: ” jeg er talentfull, pen, begavet og attraktiv.” Du er dermed ikke en negativ selvopptatt egoist fordi du tenker pent om deg selv og gjerne sier det til deg flere ganger om dagen.

Prøver du å innføre noen av mine velmenende råd over, er jeg sikker på at din biopolare lidelse etterhvert vil fordufte som “dugg for solen.”

Og en ting til: Neste gang du går til din fastlege eller psykolog, spør om hvilken andre behandlingsmetoder man kan få mot biopolar lidelse enn medisiner. Du føler deg kanskje ok av medisinene dine nå men jeg kan love deg at de vil ha sine negative bivirkninger etter langvarig bruk. Antidepressive/psykotiske medisiner inneholder forskjellige kjemisk fremstilte giftstoffer og er såvisst ingen “helsekost” for kroppen i det lange løp!

LYKKE TIL OG ALT GODT FRA MEG!

Hilsen Lise

trackback
14 år siden

[…] miljøene rundt NTNU idag, og når disse ‘lærde’ kommer ut i samfunnet i jobb med sin allopatiske medisin og […]

BelzeBob
Abonnent
14 år siden

Postene hopper rundt. Gå en side tilbake, Maarit. Sorry folkens.

BelzeBob
Abonnent
14 år siden

(Det er all info jeg har om at “Rodin er gal”.)

Lise Tollefsen Slembe
Skribent
14 år siden

Selv skolene med deres rektorer er med på politikerne og norske myndigheters utspekulerte og gjennområtne New Word Order spill, som går ut på å få de fleste norske skolebarn diagnostisert og satt under medisinering. Og etter informasjon jeg selv sitter inne med, er det spesielt tre store grunner for at barn som vokser opp skal diagnostiseres og medisineres.

1. Staten Norge vil fortsatt tjene stort på bindene og langvarige avtaler med korrupte legemiddelselskaper.

2. Menneskers levealder her i landet vil reduseres betraktelig slik at staten dermed vil spare penger på den økende eldrebølgen

3. Det vil bli lettere for myndighetene å føre strengere kontroll med befolkningen som deres undertrykte og mindkontrollerte slaver under den kommende The New world Order.

http://www.hulk.no/TOMSIDE/ADHD.html

http://hulk.no/TOMSIDE/ELSA%20WENDEL%20om%20psyk.%20tvangstester%20av%20skolebarn.html

http://www.abcnyheter.no/node/92164

arctica86
arctica86
Abonnent
14 år siden

http://www.youtube.com/watch?v=3lXUOnn5PiQ

Her er et intervju av en psykiater fra 2008, som tar opp effektene av visse medikamenter, og mener de gjør mer skade enn nyte. Ble veldig glad da jeg fant det. Man kan virkelig se at han bryr seg om folk :) Samt, han prater om det jeg kanskje syns er det viktigste, nemlig det at å ta et medikament løser_løser_ikke_problemet. Du skyver det bare unna. Det vil likevel være der og vente på at du skal ta tak i det.

Tom_B
Tom_B
Abonnent
14 år siden

Wow. Seriøst? Altså; en kampanje som gikk fra vår/sommer 2009 er årsaken til økt salg av medikamenter ritalin det foregående året? (du viser til statistikk for året 08-09..) hva er hensikten med denne artikkelen? En ting er at vi bør være forsiktig med å dope oss selv og barna våre (Word dog..), en annen ting er å mene at psykiske lidelser slett ikke eksisterer og at psykisk.no kampanjen er skapt for å fremme angiveri og legge befolkningen under medisinsk slaveri. Du er jo til og med inne på det selv når du skriver hva du selv ville gjort for en som sliter. Det er jo nettopp dette kampanjen har som en målsetning: å gjøre de friske mer bevisst på at det ikke alltid er så lett og se hvem som har det vanskelig, og at det er viktig å bry seg. For de “syke” handler det om å ta brodden av noe som er litt tabu, og som det er heftet noe skam ved. Jeg er helt enig at man skal være forsiktig med å ta medisiner, og dop for den saks skyld. Det er heller ingen tvil, eller nyhet for den saks skyld at legemiddelINDISTRIEN markedsfører/selger sine produkter. Men, Det er da heller ingen tvil om at depresjon er en reell tilstand. Psykoser og bipolar lidelse likeså. Du røyker jo selv weed, har du sagt, kjenner du ingen som er sklidd inn i en psykose av den grunn? (vet du hva dette innebærer?) eller som er deprimerte? Personlig har jeg opplevd dette, å gå arbeidsledig i kombinasjon med f.eks daglig røyking førte meg inn i en tilstand hvor jeg var nedstemt og likegyldig til egen fremtid. Enkle oppgaver som å sende en jobbsøknad, eller registrere seg på nav ble utsatt i det uendelige. Ikke fordi jeg ikke evner, men fordi jeg var blitt påvirket av min livssituasjon. Nedstemt over å føle meg mislykket (til tross for at vi var mange og tilfeldige som ble permittert). Jeg snakket med mine nære (det er ikke alle som tør det) og min lege. Min lege sa da at jeg kunne få antidepressiva om jeg ønsket det, men poengterte at det som ville hjelpe mest var å få struktur samt å bryte ut av det uheldige mønsteret jeg var glidd inn i. Selv hodepinetabletter holder jeg meg helst unna (også dagen derpå når alkoholens masseslakt av hjerneceller føles som sterkest), så valget var enkelt: ved hjelp av vekkerklokke, trening tre ganger i uken, og delmål i forhold til hva jeg skulle oppnå (ny jobb) var jeg tilbake til mitt gamle jeg på no time. (Youtube og Xbox-nekt var også et nyttig tiltak. Men, for meg var dette en mild depresjon. Og, jeg er mer ressurssterk enn mange andre. For en som er arbeidsledig over flere år, uten tidligere karriere, og uten venner eller penger. Kanskje også med en trekning mot tv/data/inne fremfor utendørsaktiviteter og mosjon blir det mye vanskeligere å hele seg selv. Kampanjen til psykisk.no synes jeg er viktig og bra, i det at den avmystifiserer et sårt tema, og oppfordrer til at vi bryr oss mer ved hverandre. Realiteten er nemlig slik at mange har et forhold til dette. Enten gjennom egne erfaringer, eller via venner familie. Antakelig sliter også mange vi ser som sterke og uovervinnelige. De færreste snakker åpent om sine problemer. (Noe jeg erfarte da jeg hadde min “periode”, da flere fortalte om liknende erfaringer.)
På førstesiden psykisk.no finner du en artikkel om målsetningen med kampanjen. Jeg ser ingen grunn til å tvile på den.
At samfunnet, med det presset det idag legger på oss, fører flere inn i depresjoner er jeg ikke i tvil om. Tviler heller ikk på at det er årsaker til diagnosene du nevner som nok også er knyttet opp mot vår tids levemåte.
Men, i motsetning til deg tror jeg at depresjoner og psykiske lidelser er reelle, og at det er utelukkende positivt at vi gjør dette mindre farlig slik at vi tør prate om det. Støtte og åpenhet er ofte forutsetninger for å komme ut av det.
Forøvrig, det kan være mange årsaker til at omsetningen av ritalin økte (økningen skjedde blant voksne) fra første halvår -08 til første halvår -09. Men, det var neppe denne kampanjen som begynte tidlig sommer -09. That should be easy to compute;)
ps: ritalin hadde en oppblomstring som dop for de friske for noen år siden. Ta følgende regnestykke: 250 selgere som alle ønsker en større dose fra sin lege med mål om å selge unna litt. La oss si beskjedne hundre piller hver på et år.
Dette utgjør da 25.000 piller – eller drøyt ti prosent av økningen som er nevnt. En av mange mulige årsaker til økningen?

Ps: vår tids største bøddel får ligge i fred her på speilet, hvorfor det? Halvparten av de som begynner med denne varen dør av det, samtidig som det er vanskelig å slutte. Likevel selges dette over disk med statens velsignelse. Dere vet hva vi snakker om..

Rain
Rain
Abonnent
Svar til  Tom_B
14 år siden

Godt skrevet, Tom_B.

Vil også nevne at virkelighetsoppfatning i denne artikkelen så absolutt ikke stemmer overens med min egen, fra personlig og bekjentes erfaringer. Har aldri vært borti en lege eller psykolog som skriver ut medisin i vilden sky. At det finnes en og annen som gjør dette skal jeg ikke motsi, men vil tørre å påstå at dette har langt mye mer til felles med at det finnes dårlige leger og psykologer, akkurat som det finnes dårlige snekkere og pizzabud, ikke en overliggende konspirasjon.

Tvert imot har alle jeg har møtt vært svært forsiktige med det. For å få utskrevet medisin på resept må de gjerne trekke inn flere personer for å kunne konsultere først. Videre er de veldig klare på bivirkninger, og effekter ved langvarig bruk. Hvordan passer det inn i “pilleslaveri”, at man ved mange typer medikamenter for psykiske lidelser må gjennom periodiske forsøk på å ta bort medisinen, for å kunne se om ting har bedret seg nok til at man skal kunne slutte permanent?

At noen blir verre av medisinen de blir gitt er kjent, og hovedårsaken til at man skal og bør ha samtaler med lege etter at medisinen er gitt, for å kunne fastslå virkningen. Man blir faktisk advart på forhånd om at dette er et mulig utfall, og at man noen ganger må regne med litt prøving og feiling før man kommer fram til rett merke. Om dette ikke er tilfelle er det ikke snakk om en konspirasjon, men om en lege/psykolog som ikke har gjort jobben sin, og som da bør ta følgene av en klage på dette.

kjell108
Abonnent
Svar til  Tom_B
14 år siden

Veldig bra å høre foik som snakker ut fra egen erfaring. Du oppdaget også noe som legen din ikke var klar over, at du kunne kvitte deg med depresjon veldig enkelt. Kanskje eller 1 av 100 leger ville puffet deg i den retningen, de fleste av dem vil diskutere hvilke piller som er kan være å annbefale (man må betale for dårlige råd, piller går ikke på problemet i det hele tatt, hva som forårsaket depresjonen din). Hva som foråsaket depresjonen din var ikke arbeidsledighet heller, det var noe annet.

Tom_B
Tom_B
Abonnent
Svar til  kjell108
14 år siden

Flott at du synes egne erfaringer teller. Imidlertid; det hjelper lite om andre leser det de selv ønsker inn i dette. Jeg skrev da at det var legen som anbefalte struktur og aktivitet. Han kan jo da ikke være uvitende i dette? Og jeg den oppdagende. Merkelig konklusjon må jeg si. Og som sagt, en mild depresjon. Ikke på noen måte representativt for de utfordringer en måtte ha som eksempelvis bipolar eller ved fullverdige depresjoner. Leger: uten tvil mange dårlige. Etter min erfaring også mange bra. Når de har og vil ha tid. Men, som sagt, med unntak av en mild depresjon en gang, har mine besøk godt på rygg og influensa. Ikke akkurat krevende å lindre. Min nåværende lege er en vits, men svært grei å ha. Østeuropeer med identisk navn som vårt lands største komponist. Spøker alltid, sjekker lite. ” Å, du har feber? Infeksjon da. Hvor lenge må du ha sykemelding? 10 dager?” Trivelig kar, useriøs praksis.
Når det er sagt er du like lite egnet som lege. Du forsøker å spekulere i årsaken til min milde depresjon etter en kommentar på nettet:) det var ingen enkelt årsak, heller en samling utfordringer som kom samtidig. Jeg havnet heldigvis ikke i en psykoseliknende tilstand.
Jeg er mest opptatt av dette pga venner som har vært innlagt pga seriøse problemer. Manisk depressiv. Depresjon. Psykose. Og har sett med egne øyne hvordan flertallet av vennene skygger banen når en trenger det mest. Et menneske med slike utfordringer kan få bukt med problemene. Det krever imidlertid gode venner, og rett behandling. Jeg har sett feilmedisinering. Psykiatrien er langt fra ufeilbarlig. Men, det finnes lidelser som må behandles også gjennom medisin. Min oppfatning er likevel at kampanjen til psykisk.no er bra fordi den setter fokus på mennesket bak lidelsen, og ufarliggjør sykdommen. Forståelse for andres situasjon er vesentlig for å bedre deres ve og vel. Min bipolare venn, trenger ro og stabilitet når han er manisk. Nyhetsspeilet ville vært svært dårlig medisin, akkurat som enkelte av vennene hans oppfordret han stadig til å droppe medisinen. Det var jo bare tull alt sammen. I deres øyne var han jo bare gira, og hoppet dessuten lett på alle dristige ideer som de aldri ville funnet på å iverksette selv. Moro med andre ord. Han flyttet fra Oslo, og med tid, rolige stunder, gode venner og riktig behandling fikk han sykdommen under kontroll. Noe medisin er nødvendig, men han tar bare det han føler fungerer. Og har ikke vært manisk på 5-6 år.
Jeg tror en av utfordringene vi står overfor i dagens samfunn er nærkontakt, eller rettere sagt mangelen på sådan. Ja vi har sosiale medier. Ja vi har kommunikasjon. Men vi har tonnevis av kunstige barrierer, og en verden der de som tidligere ville ropt fred og harmoni heller maner til kamp og fremhever motsetninger. Fler og fler faller utenfor. Og fler og fler har enda færre som virkelig bryr seg.

kjell108
Abonnent
Svar til  kjell108
14 år siden

Til Toby: Det du gjorde var riktig, og da gikk det fort å bli kvitt den milde depresjonen du hadde. Men senere konkretisering fra deg tyder på at du fortolker årsaksforholdene som:
1. Arbeidsledighet og påfølgende røyking gjorde deg deprimert
2. Når du sluttet med røykingen forsvant de problemene
3. Da fikk du også ny jobb
[eventuelt at du mener at optimime/pesimisme er en determinant, siste melding kan tolkes i mange retninger]

Jeg tolket årsakforholdene slik:
1. Da du ble arbeidsledig ble det en radikal omlegging av de daglige vanene, fra aktivitet til passivitet. Du begynte å føle deg deprimert
2. Du hadde valget mellom å fortsette passivitet og selvmedlidenhet, eller gjøre noen drastiske endringer i daglige vaner
3. Du ble aktiv, begynte å trene og sluttet å røyke (så lenge man er fyskisk aktiv kan man ikke røyke. Det kan man lære av å se på fotballkamper, de røyker mens de spiller fotball får store problemer, sigaretten slenges hit og dit, sigaretten slukner. Det er ikke lommer på på forballbuksa så de må holde lighter i handa, og siden de må løpe så mye er det vanskelig å få tent sigaretten … og de kjeft fordi de ikke konsentrerer seg om kampen, det blir bare problemer. Man kan ikke røyke mens man er i fysisk aktivitet – selv om det ikke er noen lov imot det)
4. Depresjon forsvant i løpet av uker mens du var arbeidsledig. Ergo, det var ikke arbeidsledighet som skapte depresjonen, det var noe annet (kjenner til at forskere har funnet noen sammenheng mellom røyking som sådan og depresjon)

kjell108
Abonnent
Svar til  kjell108
14 år siden

Rettelse:
(kjenner IKKE til at forskere har funnet noen sammenheng mellom røyking som sådan og depresjon)

BelzeBob
Abonnent
14 år siden

Hmm.. vi har et samfunn som liker å skape ofre. Jo fler jo bedre.

Men det er best å passe seg – plutselig står du der en dag og finner ut at du ikke har de rettighetene du trodde du hadde. Fordi du har en historie med psykiske problemer og ikke er tilregnelig.

Forresten – en som mange kaller verdens største matematiske geni, Marko Rodin ( http://www.markorodin.com/ ) er offisielt erklært gal. Fyren sitter sannsynligvis på løsningen til nullpunkt-energi, men er altså…….”gal”.

Og folk som er helt tydelig gale………….sitter i de største maktposisjonene på jorda. Huff. Ikke så oppløftende.

Maarit M. Hanssen
Forfatter
Svar til  BelzeBob
14 år siden

BelzeBob:
har du noen nettsted hvor det står at Marko Rodin er offisielt erklært ” gal “, med hvilken diagnose ? Det står et sted at hans websider har blitt sabotert siden 2006, den siste websiden hans er fra 2010. Det er vanskelig å gå med på at han er gal, når han har funnet svarene gjennom matematikk bl.a. til følgende problemer:

” * A particle that does not bend, but causes everything in the universe to curve around it.
* The three toroidal number patterns that are the basis to all mathematics (the pattern of numbers traversing the toroidal surface in, out, and around).
* The universe as an ecological system of renewal.
* Your body being made out of countless stars of the past.
* Proof of an omniscient supreme being.
* Making a coil that produces unlimited free energy.
* A number grid that shows the underpinning geometry of the universe.
* How everything is a torus.
* Making a propulsion source that can take you anywhere in the universe.
* Artificial Intelligence based on a binary triplet.
* The Aetheric Template in DNA that guides evolution.
* The repeating number pattern that solves pi and demonstrates it to be a whole number.
* A mathematics in which numbers do not move, but the functions move instead.
* How numbers form a 3D solid geometric object.
* The secret of a gyroscope — why it vertically lifts itself upright.
* Wormholes, nested vertices, portals, and doorways.
* Why Dimensions are a result of how things move through space.
* The preferred frame of reference to the universe is based upon the fixed constant number 9.
* Number crunching and encription compression done through cross addition.
* The labrynth maze of the Doubling Circuits where they invert in the center.
* World boundary conditions and inversion seams of nested vortices.
* The bilateral symmetry of the decimal system resulting in polar number pairs having parity by being perfect mirrors of one another.
* The zero is always in the center in the form of the vortex hole.
* Multiplication series are unbroken rings from cross sections of the torus.
* A number cannot be created or destroyed and zero does not exist on a number line or in any multiplication series.
* The number 9 is the node and represents Spirit.
* The numbers 3 and 6 represent the Yin and Yang in the form of magnetism and the number 9 is the S curve.
* The base ten numerical counting system is triangulated.
* Infinity has an epicenter.
* The powers of ten occur by halfing.
* The torus skin models harmonic cascadence.”
(www.godlikeproductions.com

BelzeBob
Abonnent
Svar til  Maarit M. Hanssen
14 år siden

Marit

“har du noen nettsted hvor det står at Marko Rodin er offisielt erklært ” gal “, med hvilken diagnose ? Det står et sted at hans websider har blitt sabotert siden 2006, den siste websiden hans er fra 2010. Det er vanskelig å gå med på at han er gal, når han har funnet svarene gjennom matematikk bl.a. til følgende problemer:…………”

Om Marko Rodin: Jeg snakket med han på Skype. Vi har felles interesser. Og han sa at ja, han lever på trygd. Fordi USA har erklært han som gal pga. teoriene hans som han har gjort sitt beste for å få støtte for. Rodin har holdt presentasjoner der massevis av CEO – og VIPer var tilstede. Myndighetene fikk jo nyss om det etter en stund.

Ja, fyren er spesiell. Ikke som folk flest. Men samtidig vil jeg ikke kalle ham “gal”. Særlig ikke når han jo er et…………geni. Oppdagelsene/teoriene hans har allerde blitt til teknologi som har vist seg å virke akkurat like bra som Rodin sa det ville gjøre.

La det være lov å være “gal”. Sålenge man ikke gjør noen skade. Rodin gjør neppe skade på noen, tvert imot gjør han ting som kan ha voldsomt stor (positiv) betydelse for menneskehetens framtid.

Maarit M. Hanssen
Forfatter
Svar til  BelzeBob
14 år siden

Javel, Marko Rodin er erklært som gal av USA. Det er helt typisk og et globalt problem. I Norge er flere arkitekter, ingeniører osv. blitt erklært som gale når de har sagt at de har løsninger for menneskeheten. Per Aslak Ertresvåg har skrevet om disse og jeg kjenner også noen av dem. Lederen for Hvite Ørn er en av disse, men han kjempet seg ut av klørne til helsemyndigheter og lever ikke på trygd.
Folk flest er jo litt gale og jeg er enig i at de bør få lov til å være i fred så lenge de ikke skader noen.
Jeg skal nå se videoer av Marko Rodin, han er bare helt fantastisk.

Balle Clorin
Balle Clorin
Abonnent
14 år siden

Vi diskuterte dette under kampanjen, og hadde følgende spørsmål: Hvorfor skal man alltid prate om problemer, de aller fleste er av forbigående og flyktig karakter? Hvorfor ønsker Staten at vi skal prate om våre problemer? Hadde avsender vært psykologi- eller psykiatrikerforreningen kunne det vært forståelig. Hva betyr det å være psykisk dårlig, for denne kampanjen henvendte seg til hvermannsen?

Jeg er helt enig med Armin: kampanjen gjorde enkelte folk usikre på egen psyke og selvtillit. Mulig utilsiktet, men medisinbruken stiger, og det har den gjort i flere år. Hvorfor? Materialistisk har vi det bedre enn noen gang, med godt tøy og gode boforhold. Da kommer alt det andre vi prater om inn: stress, kunstige tilsetnings- og søtningsstoffer, strålinger, vaksiner, GMO ect. Nyhetsspeilet mangler en artikkel om kunstgjødsel…

Tilbake til psykisk.no: dette er typisk politikerne. De peker motsatt vei. De skulle pekt på seg selv og vår psykopatiske stat

Anna Balsgaard
Abonnent
14 år siden

Ja, veldig bra artikkel, som menneske med begge ben planta trygt nede på jorden, liker jeg å ha denne slags underbygget med fakta, så spørsmålet er om det ligger statistik på net som underbygger denne eksplosive bruk av medicin, især på småbarn ?
Har en ikke registrert bruken på dette så en kan slå det etter ?
Som min datter sa da hun leste den, så er hun også skeptisk til om al den utskrevne medicin blir brukt, tror hun hentydede til sin egen medicin hun ikke var så flink til å “huske”..
Bivirkningerne i form av fysisk og psykisk ubehag fik henne til å ikke bruke dem.
I Danmark har vi http://vaccineinfo.dk/ som legger ut statistikken.

kjell108
Abonnent
Svar til  Anna Balsgaard
14 år siden

“There is no such thing as a depressed soccer player”
Prøv å teste dette ut når du leser ukeblad o.l.. Finn fotballspillere som opplever depresjon? Hvorfor det er slik? Du kan sjekke ut ting ved å studere i hvilke yrker folk er minst lykkelig (mest forekomst av depresjoner). De som tjener mest?? :) :) :) Det er to yrker. Hva har de to yrkene til felles med fotballspillere? Absolutt ingenting selvfølgelig.

ArneLo
Abonnent
14 år siden

Jeg regner med at teoriene til Kazimierz Dabrowski ikke kommer opp på pensum, men jeg tror han er inne på noe vesentlig om utviklingenav den mennesklige bevistheten i hans teorier om positiv disintegrasjon (oppløsning). Teorien beskriver prosessen i utviklingen av personligheten – utformingen av en unik individuell personlighet.

A very brief sketch of Dabrowski’s theory.

by W. Tillier…
Four seminal quotes set the stage:
1). “Personality: A self-aware, self-chosen, self-affirmed, and self-determined unity of essential individual psychic qualities. Personality as defined here appears at the level of secondary integration” (Dabrowski, 1972, p. 301).

2). “The propensity for changing one’s internal environment and the ability to influence positively the external environment indicate the capacity of the individual to develop. Almost as a rule, these factors are related to increased mental excitability, depressions, dissatisfaction with oneself, feelings of inferiority and guilt, states of anxiety, inhibitions, and ambivalences – all symptoms which the psychiatrist tends to label psychoneurotic. Given a definition of mental health as the development of the personality, we can say that all individuals who present active development in the direction of a higher level of personality (including most psychoneurotic patients) are mentally healthy” (Dabrowski, 1964, p. 112).

3). “Intense psychoneurotic processes are especially characteristic of accelerated development in its course towards the formation of personality. According to our theory accelerated psychic development is actually impossible without transition through processes of nervousness and psychoneuroses, without external and internal conflicts, without maladjustment to actual conditions in order to achieve adjustment to a higher level of values (to what ‘ought to be’), and without conflicts with lower level realities as a result of spontaneous or deliberate choice to strengthen the bond with reality of higher level” (Dabrowski, 1972, p. 220).

4). “Psychoneuroses ‘especially those of a higher level’ provide an opportunity to ‘take one’s life in one’s own hands’. They are expressive of a drive for psychic autonomy, especially moral autonomy, through transformation of a more or less primitively integrated structure. This is a process in which the individual himself becomes an active agent in his disintegration, and even breakdown. Thus the person finds a ‘cure’ for himself, not in the sense of a rehabilitation but rather in the sense of reaching a higher level than the one at which he was prior to disintegration. This occurs through a process of an education of oneself and of an inner psychic transformation. One of the main mechanisms of this process is a continual sense of looking into oneself as if from outside, followed by a conscious affirmation or negation of conditions and values in both the internal and external environments. Through the constant creation of himself, though the development of the inner psychic milieu and development of discriminating power with respect to both the inner and outer milieus – an individual goes through ever higher levels of ‘neuroses’ and at the same time through ever higher levels of universal development of his personality” (Dabrowski, 1972, p. 4).

http://positivedisintegration.com/

smurfen
Redaksjonen
14 år siden

Nok en glimrende artikkel Armin :)

Nå skal jeg begynne med og sitere en artikkel i Stavangeravisen:
«Den amerikanske psykiateren Laurence Simon har foretatt forskning innen psykiatrien i ti år. Han er kommet til at psykiatriske diagnoser er fantasiprodukter og ødeleggende. Dr. Simon mener at mange tilhengere av psykiatri, og spesielt biopsykiatrien, mer er prester for en religiøs tro enn objektive vitenskapsmenn. Sarbin og James Mancuso (Schizophrenia: Medical Diagnosis or Moral Verdict, 1980) evaluerte 1500 studier som hevdet å dokumentere betydelige biologiske og psykologiske markører som gjorde schizofrene forskjellige fra normalen. Etter å ha evaluert metode og alternative tolkninger av resultatene konkluderte de med at det ikke fantes noen grunn for konklusjonene i disse studiene. Dr. Laurence Simon snakker om ubevisst forfalskning. Han hevder at faget (psykiatri) er en kvasivitenskap.»

Ok, la det være sagt med en gang: Det finnes ikke fnugg av seriøs vitenskap innen den medisinske psykiatrien. Diagnoser stemmes inn på psykiatriske kongresser, og ingen har den minste anelse om hvor disse mentale lidelsene kommer fra. Ja, i likhet med bankeånder, spøkelser, engler, sjøormer har ingen hittil greid å bevise eksistensen eller forekomsten av en eneste mental lidelse. Dette gjelder også «anerkjente lidelser» som ADHD og schizofreni. Noen «eksperter» tror «lidelsene» har en biologisk komponent, dvs. at de skyldes en kjemisk ubalanse i hjernen, men dette er ennå ikke blitt bevist. (Den som greier å bevise dette, vil antakeligvis straks få nobelprisen i medisin.)

Det er på det rene at psykiske lidelser oppsto i USA tidlig på 1900 tallet der legemiddelindustrien straks var på plass med i snitt 5 medikamenter på hver lidelse

Legemiddelindustrien ser store penger i og diagnotisere så mange som mulig
Eliten jobber hardt for sitt robot sammfunn der alle er like

Alle som ikke er helt A4 har fått sin egen diagnose
Lykkepillen Zoloft ble for 10 år siden sterkt markedsført i landet vært der et stort anttall leger ble invitert på kurs og seminarer av produsenten Pfizer
Bare i Norge så fikk 300 000 Lykkepilen Zoloft, alle måtte ha en lykkepille, selv friske gikk og fikk skrevet ut Lykkepille siden alle ville jo seff bli lykklige som markedsføringen påsto
Foreldre som hadde sine småjenter med seg til lege som var litt deppa og hadde kjærlighets sorg fikk automatisk Zoloft
Dem fleste legekontor var dekket med plakater og reklame produkter for Zoloft
En navn som Lykkepille selger bedre en navnet antidepresiva som det egnelig er
Bare frem til 2000 så ble det skrevet ut 115 millioner resepter på zoloft bare i USA

Det eneste litt kjipe med Zoloft var at det viste seg i tester at antallet som gjorde selvmord var vesntlig høyere bland dem som brukte Zoloft en på dem som ikke fikk det, i tille har dem noen få ubetydlige bivirkninger som dem her :)
Bivirkninger: Kvalme er den mest vanlige bivirkningen. Ved behandling av menn med sosial angstlidelse forekom ejakulasjonssvikt hos 14%. Disse bivirkningene er doserelaterte og ofte forbigående ved fortsatt behandling. Bivirkningsprofilen i studier på pasienter med OCD, panikklidelse, PTSD og sosial angstlidelse var lik den som ble sett i studier på pasienter med depresjon. Intensitet og frekvens av enkelte av bivirkningene kan avta ved fortsatt behandling, og fører vanligvis ikke til seponering. Svært vanlige (≥1/10): Gastrointestinale: Diaré (18%), kvalme (24%), munntørrhet (14%). Kjønnsorganer/bryst: Ejakulasjonssvikt (14%). Nevrologiske: Svimmelhet (11%), somnolens (13%), hodepine (21%). Psykiske: Insomni (19%). Øvrige: Utmattelse (10%). Vanlige (≥1/100 til <1/10): Gastrointestinale: Abdominale smerter, brekninger, forstoppelse, dyspepsi, flatulens. Hjerte/kar: Palpitasjoner, hetetokter. Hud: Utslett, økt svette. Infeksiøse: Faryngitt. Kjønnsorganer/bryst: Seksuell dysfunksjon, erektil dysfunksjon. Luftveier: Gjesping. Muskel-skjelettsystemet: Myalgi. Nevrologiske: Parestesier, tremor, hypertoni, smaksforstyrrelse, oppmerksomhetsforstyrrelse. Psykiske: Depresjon, endret personlighet, mareritt, angst, agitasjon, nervøsitet, nedsatt libido, bruksisme. Stoffskifte/ernæring: Anoreksi, økt appetitt. Øre: Tinnitus. Øye: Synsforstyrrelser. Øvrige: Brystsmerte. Mindre vanlige (≥1/1000 til <1/100): Gastrointestinale: Øsofagitt, dysfagi, hemorroider, økt spyttsekresjon, tungeproblemer, sure oppstøt. Hjerte/kar: Takykardi, hypertensjon, rødme. Hud: Periorbitalt ødem, purpura, alopesi, kaldsvette, tørr hud, urticaria. Infeksiøse: Øvre luftveisinfeksjon, rhinitt. Kjønnsorganer/bryst: Vaginalblødning, seksuell dysfunksjon (kvinner). Luftveier: Bronkospasme, dyspné, neseblødning. Muskel-skjelettsystemet: Osteoartritt, muskelsvakhet, ryggsmerte, muskeltrekninger. Nevrologiske: Kramper, ufrivillige muskelsammentrekninger, unormal koordinasjon, hyperkinesi, amnesi, hypoestesi, taleforstyrrelser, postural svimmelhet, migrene. Nyre/urinveier: Nokturi, urinretensjon, polyuri, pollakisuri, miksjonsforstyrrelser. Psykiske: Hallusinasjoner, eufori, apati, unormale tanker. Undersøkelser: Vektreduksjon, vektøkning. Øre: Smerter i øret. Øvrige: Illebefinnende, frysninger, feber, asteni, tørste. Sjeldne (≥1/10 000 til <1/1000): Blod/lymfe: Lymfeadenopati. Gastrointestinale: Melena, blodig avføring, stomatitt, sår på tungen, tannproblemer, glossitt, munnsår. Hjerte/kar: Myokardinfarkt, bradykardi, hjertesykdom, perifer iskemi. Hud: Dermatitt, bulløs dermatitt, follikulært utslett, unormal hårstruktur, unormal kroppslukt. Infeksiøse: Divertikulitt, gastroenteritt, otitis media. Kjønnsorganer/bryst: Menoragi, atrofisk vulvovaginitt, balanopostitt, genital utflod, priapisme, galaktoré. Lever/galle: Unormal leverfunksjon. Luftveier: Laryngospasme, hyperventilering, hypoventilering, pipende pust, problemer med stemmen, hikke. Nevrologiske: Koma, choreoatetose, dyskinesi, hyperestesi, sensoriske forstyrrelser. Nyre/urinveier: Oliguri, urininkontinens, urinretensjon. Psykiske: Konversjonsnevrose, legemiddelavhengighet, psykotiske lidelser, aggresjon, paranoia, selvmordstanker, somnambulisme, prematur ejakulasjon. Stoffskifte/ernæring: Hyperkolesterolemi, hypoglykemi. Undersøkelser: Økt ALAT og ASAT, unormal sæd. Øye: Glaukom, forstyrret tåredannelse, blind flekk i synsfeltet, dobbeltsyn, lysømfintlighet, blodutredelse i øyets fremre kammer, utvidede pupiller. Øvrige: Svulster, skjelettlidelser, hernia, fibrose på injeksjonsstedet, redusert legemiddeltoleranse, unormalt ganglag, skade, vasodilaterende inngrep. Ukjent frekvens: Blod/lymfe: Leukopeni, trombocytopeni. Endokrine: Hyperprolaktinemi, hypothyreose, SIADH. Gastrointestinale: Pankreatitt. Hjerte/kar: Unormale blødninger (f.eks. neseblødning, gastrointestinal blødning eller hematuri. Hud: Sjeldne rapporter om alvorlige hudbivirkninger (SCAR): F.eks. Stevens-Johnsons syndrom og epidermal nekrolyse, angioødem, ansiktsødem, lysømfintlighet, hudreaksjoner, kløe. Immunsystemet: Anafylaktisk reaksjon, allergisk reaksjon, allergi. Kjønnsorganer/bryst: Gynekomasti, uregelmessig menstruasjon. Lever/galle: Alvorlige leverhendelser (inkl. hepatitt, gulsott og leversvikt). Muskel-skjelettsystemet: Artralgi, muskelkramper. Nevrologiske: Bevegelsesforstyrrelser, (inkl. ekstrapyramidale symptomer som hyperkinesi, hypertoni, gnissing av tenner eller unormal gange, synkope, serotoninergt syndrom (inkl. agitasjon, forvirring, diaforese, diaré, feber, hypertensjon, rigiditet og takykardi), akatisi og psykomotorisk rastløshet. Psykiske: Angstfylte drømmer, selvmordstanker/handlinger. Stoffskifte/ernæring: Hyponatremi. Undersøkelser: Unormale kliniske laboratoriefunn, endret platefunksjon, økt serumkolesterol. Øye: Unormalt syn. Øvrige: Perifert ødem. Seponering av sertralin (spesielt brått behandlingsavbrudd) medfører vanligvis seponeringsreaksjoner. Svimmelhet, sensoriske forstyrrelser (inkl. parestesier), søvnforstyrrelser (inkl. insomnia og intense drømmer), agitasjon eller angst, kvalme og/eller brekninger, tremor og hodepine er de mest vanlige reaksjoner. Disse symptomene er som regel milde til moderate, og opphører av seg selv, men hos noen kan de være alvorlige og/eller ha forlenget varighet. En gradvis nedtrapping av dosen anbefales. Klinisk signifikant hyponatremi er observert hos eldre pasienter, som kan ha en større risiko for denne bivirkningen. Samlet bivirkningsprofil hos barn og ungdom er generelt lik den som ble sett hos voksne. Følgende bivirkninger er rapportert i kontrollerte kliniske studier med barn og ungdom: Svært vanlige (≥1/10): Hodepine (22%), insomnia (21%), diaré (11%), og kvalme (15%). Vanlige (≥1/100 til <1/10): Brystsmerte, mani, feber, brekninger, anoreksia, kraftige humørsvingninger, aggresjon, agitasjon, nervøsitet, oppmerksomhetsforstyrrelser, svimmelhet, hyperkinesi, migrene, somnolens, tremor, synsforstyrrelser, munntørrhet, dyspepsi, mareritt, utmattelse, urininkontinens, utslett, akne, neseblødning, flatulens. Mindre vanlige (≥1/1000 til <1/100): EKG QT-forlengelse, selvmordsforsøk, kramper, ekstrapyramidale forstyrrelser, parestesier, depresjon, hallusinasjoner, purpura, hyperventilering, anemi, unormal leverfunksjon, økt ALAT, cystitt, Herpes simplex, otitis externa, smerter i øret, smerter i øyet, utvidede pupiller, malaise/ sykdomsfølelse, hematuri, utslett med pustler, rhinitt, skade, vektreduksjon, muskelrykninger, unormale drømmer, apati, albuminuri, pollakisuri, polyuri, brystsmerte, menstruasjonsforstyrrelser, alopesi, dermatitt, hudlidelser, unormal kroppslukt, urticaria, gnissing av tenner, rødme.

Kan vi stole på noen som bruker satanistiske slange symboler som en ser nede på siden her ?
Jeg er skeptisk

http://no.wikipedia.org/wiki/Zoloft

http://felleskatalogen.no/

Vel vi lever i et syk sammfunn, men det er nok en diagnose det og tro at en lever i et sykt sammfunn også …. sukk….

arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

Tusen takk for en super-artikkel, Armin! :)
Allopatiske “medisiner” er ingenting annet enn lystig dop. Moren min fikk nyreproblemer i det siste, gikk til legen, fikk tabletter og voops kom blodet ut av urinen! Helt forferdelig måte å behandle sykdommer på. Nå lever hun fint på det homeopatiske, og er kommet på god vei til bedring… Selveste djevelen John D Rockefeller levde opptil 99 år med ren “vann” medisin som homeopathy… ;)
Angående “psykeliggjøring” av samfunnet, har den foregått i lang tid og systematisk. Dagens situasjon er lett synlig på offentlige debatt-forum som DB, der enhver med “uvante” meninger enn befolkningen ellers blir automatisk stemplet som “psykisk”, og anbefales til å søke statens “profesjonell” hjelp av andre “likesinnende”… :) Følgende er ofte stemplet som psykisk-syke:
– Kommunister
– Konspirasjonsteoretikere
– Holocaust-fornektere
– 9/11 Sannhetssøkere
– Demokrati-hatere
:D

PS! Det går ikke an å kommentere i IE8 :(

« Forrige artikkel

Menneskerettigheter og psykiatri

Neste artikkel »

Et åpent brev til opinion og autoriteter

41
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x