Ulike syn på hvordan Norge bør investere i fremtiden

3.1K visninger
6 minutter lesetid
56

På onsdag, 24.03.10 var det en debatt med Olav Lundteigen på TV2 om at Norge burde investere mer av olje pengene i Norge.Hans forslag ble skutt ned nokså kontant med den forståelsen om at dersom oljepengene ble brukt i Norge ville det føre til press på lønninger, kunstig høy arbeidspress og generell prisøkninger. I denne sammenheng var det snakk om å bygge ut Norges vei nett. Transport sektoren var nevnt som et sted for fokus. Typisk mangel på gangsyn mener jeg – Det fikk meg til å skrive om alternativer som ikke ble snakket om på TV.

Jeg tror ikke at Olav Lundteigens intensjon ble i varetatt på denne måten og jeg har lyst til å invitere NS lesere om å tenke på følgende. For å gjøre noen prinsipper mest mulig klare her, la oss krympe ned skalaen på diskusjonen et lite øyeblikk. Dersom du hadde vunnet i tipping, la oss si 10-millioner – hva slags investering ville gi deg den aller største returen for dine penger? Om du brukte pengene til hus, båt og bil ville du enda opp med tom kasse, kostbare gjenstander som krever vedlikehold og liten evne til å bruke det du kjøpte til å tjene mer penger i fremtiden. Det er et dårlig valg, sett fra en investerings ståsted. Det du ville heller gjøre er kanskje å investere i å bli mer utdannet slik at du som person var mer verdifull, eller investere i å tilegne deg en kompetanse som var både sjelden og veldig etterspurt. Om du mente å vite om noe som trengte mye R&D – noe radikalt som fri energi forskning eller arbeid med anti tyngdekraft – da hadde du virkelig truffet gullåra dersom du lyktes.

Om du gjorde slik som staten, og investerte pengene i bedrifter rundt om i verden som tjente penger, så ville du nok sikre deg for fremtiden, men vent nå litt. For det første, ville ”DU” ikke ha økt din personlig verdi bare dine pengeverdier. Og tenk om hele verden gikk på tryne i forhold til økonomi – en global krakk – da risikerer du å tape alt sammen. Kanskje den mest risikofylt investeringen som finnes. Da hadde du vært mer sikker om du kjøpte ting du hadde lyst på til ditt eget forbruk.

Begynner det å bli klart hva som er smart? Med dine pengene sørger du for at du kan omsette en verdi til å bli en annen verdi som du kan mangfoldiggjøre mange, mange ganger. Nå la oss gå tilbake til Norge som nasjon. La oss ta for gitt at denne planeten vil bestå og at vi ser fremover mange generasjoner. Hva kunne Norge besitte som ville få hjulene til resten av verden også til å gå rundt.

Tenk om Norge hadde stått som det landet som fikk hele verden til å slutte med å bruke drivstoff som forurenset naturen – som olje, gass og atomkraftverk!

Tenk om Norge hadde stått frem for forskning som faktisk fikk forløst gåten om hvordan vi skal nøytralisere tyngdekraft!

Tenk om Norge hadde stått frem for forskning som faktisk førte frem til at intelligensnivået til fremtidens voksne var mangedoblet!

Tenk om Norge sto frem for å investere i ærlig og ekte viten om hvordan universet egentlig fungerer og på det viset var i stand til å fikse på alle de andre små utfordringer underveis!

Tenk om Norge sto frem for en forskning i ernæring som gjorde at vi kunne tredoble næringsverdien av maten og sikre avlinger, uansett hva klimaet måtte finne på!

Bortsett fra å satse full rulle på å lage kloke, intelligente og selvstendigtenkende, kreative barn og voksne for fremtiden, ville det nok ikke blitt så fryktlig mer synlig bruk av pengene. Men de som ble brukt ville bli brukt til å søke etter og finne de magiske løsninger som kunne revolusjonere livet til oss alle i fremtiden.

Hva ville jeg ikke satse på?

Militærteknologi – fordi vi er flinke nok til å drepe hverandre og gjøre livet til en lidelse – skaper dårlig karma.

Allopatisk medisinsk industri – ala kreft forskning, vaksiner, den slags – Den som har satt seg inn i saken forstår at allopatisk helseindustri blir belønnet ved å lage dyre medisiner som skaper avhengighet til enda mer medisiner gjennom bivirkninger. Derfor vil allopatisk medisinsk industri at kreft er en håndterlig, kronisk sykdom – de vil ikke finne en billig kur.

Kulturutvikling – Kunst som rører ved andres følelser vil alltid kunne sørge for seg selv. Kunst som er betalt av staten, får ofte en form for konsept over seg som får deg til å lure på om det er noen som forsøker å lure andre. Denne subtile formen for verdi greier seg stort sett fint, når samfunnet er ellers oppegående, intelligent og kreativ.

Alternativ energiforskning – vindmøller, solcelle paneler m.m. – Det er bedre å satse på O-Punkt (nullpunkt) energi løsninger fordi disse går aldri tomme. Men det betyr at vitenskapen må vokse ut av materialisme og forstå at ”flux” er det som driver universet, ikke struktur. Det vil si at den eldgamle tanken om ”eter” eller altomfattende energi blir vitenskapelig bekreftet. Med løsninger til nullpunkt energi har vi sannsynlig også løsningen til tyngdekraftens gåte og da setter vi denne verden i stand til en ny industri revolusjon der – space er det nye grenselandet – så lenge vi fortsatt er fredelig da.

Massiv utbygging av transport infrastruktur inklusiv rassikring – Med fare for å være noe politisk ukorrekt her mener jeg at vi må se på stikkordet ”massiv” – for å lage noen distinksjoner. Bortsett fra en bedrøvelig vei nett inn til landets hovedstad er mye allerede gjort. Her formaner jeg til forsiktighet slik at de som lager veier og tunneler ikke blir fremtidens mafia. Desutten er mye av vei prosjektene allerede i private hender. Om vi får i fremtiden ubegrenset tilgang til energi, kan vi løse disse problemer på radikale annerledes måter – løsninger som i dag er utenkelig. Når det gjelder rassikring, er det også et tegn på intelligens at en ikke bygger sitt hus på verken leiere, ved bekkefar og heller ikke under fjellskrent. Folk må lære å bruke sin intelligens. Naturen er ikke nådig.

Massive utdanningsreformer som bygger på fortidens læringsmodeller – Det vil si formell utdanning….der en lærer akkurat det noen andre har oppdaget for å være sant. Mitt livs erfaring tilsier at de stedene jeg har alltid lært minst – de er skolen. Da mener jeg også college og universitet. Med henvisningen til artikkelen jeg skrev om Walther Russel – som bare hadde ett år med skolegang, og ble storkunstner, arkitekt og vitenskaps forsker – så mener jeg at vi må først lære barne Metakunnskap – kunnskap om kunnskap. Vi trenger å lære barna å tenke systemisk og ikke slik som brannslukkere. Når en frivillig fjerner seg fra komfortsonen og blir et aktivt menneske søken etter kunnskap, da øker læringskurven noe helt enormt. Derfor må eventuell satsing på kunnskap bli en annerledes satsing enn det som hittil ikke lykkes.

Allopatisk helsetjenester – Utbygging av sykehus, flere allopatiske leger og  mer medisin er ikke veien til god helse. Den veien er at staten sørger for rent vann, luft og næringsrik mat stappfull av vitaminer og mineraler. Vi trenger legen for å lappe sammen benbrudd og den slags. Norge allerede bruker alt for  mye penger på et helsesystem som er moden for fall. Her er det klokere å tenke mer alternativt.

Har vi politikere som er intelligent nok til å investere i noe som gir Norge noe igjen for dagens oljepenger?

Jeg håper det, men det ser ikke lovende ut. Da det økonomiske krakket skjedde 8.okt. i fjor hadde jeg for lenge siden varslet de jeg kjenner med penger til å komme seg ute av aksjemarkedet. Man trenger ikke være økonom for å forstå når pluggen blir dratt ut av badekaret. I tiden etter har Norge tapt så mange milliarder kroner i aksjeverdier at det er kvalmende å tenke over – særlig hva de pengene kunne ha blitt brukt til.

Er vi tjent med å revurdere hvordan vi bruker Norges oljepenger i dag? Jeg støtter Lundteigen – få disse pengene i gang med å omskape nye verdier gjerne i Norge, slik at de verdiene kan lage nye verdier for fremtiden. Vi må bare gjøre det på en måte som faktisk drar Norge og gjerne resten av verden fremover.

Mike Cechanowicz

Om forfatteren: Mike Cechanowicz er Norsk statsborger, tidligere prisbelønnet reklamefotograf og kunstmaler. Han har viet sitt liv til forsking rundt bevissthetens essens siden 1987. Han er sertifisert NLP-instruktør siden 1994. Han har holdt en omfattende praksis med psykoterapi siden 1990 og undervist NLP, hypnose og systemtenkning. Han har skrevet en rekke bøker. Den første var ”Den Psykososial Arbeidsplassen” for LO-Industri, ”Livets Håndbook” 2007, ”Skjult Agenda” og ”Spillet” - 2008.

Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

56 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Killuminati
Killuminati
Abonnent
13 år siden

Det var veldige gode forslag!:)

arifkarim
arifkarim
Abonnent
13 år siden

For en stor dag dette er! 4 nye artikler på rad! :D
Tusen takk for alle disse gode investeringsforslagene. De gir nemlig kr 0,- i lommene til griske investorer, men skaper en evig fremtid for dagens mennesker! :)

Håkon Høie-Pedersen
Abonnent
13 år siden

Dette er svært gode forslag, og vi kan ikke se bort fra at dette er allerede kjente alternativer – som holdes tilbake pga at maktagendaen omhandler ikke alternativer som er for folkets beste.

Armin Bahrami
Forfatter
13 år siden

DU ER RIKERE: Yngve Slyngstad, direktør for
Norges Bank Investment Management (NBIM), har gjort hver nordmann
128.000 kroner rikere i 2009. Foto: Scanpix
http://www.vg.no/dinepenger/artikkel.php?artid=598046

aint that sum bullshit? Folk flest har aldri vært så fattig før og jeg har ikke sett en eneste krone i belønning. Alt jeg ser er økte avgifter, dobling av bensinavgift, dobling av strømpriser, dobling av matpriser, dobling av bombpenger, dobling av helsefarlige kjemikalier i maten og lengere helsekøer. Oljefondet tjente milliarder på Glaxosmith kline, Novartis, og Baxter som kastet 1.200.000 millioner syke i senga med en usikker vaksine. Oljefondet tjente milliarder på krig, utetiske selskap som gruvedrift i afrika og oljesand utvinning i Canada, jeg vil ikke ha blod penger!

VI blir fattigere og fattigere,jeg leste se&hør i et venterom forleden om Norges rikeste slott og herskapsboliger. En eldre dame hadde et slott i Larvik til 1milliard kroner med 80 soverom og 40kjellerrom, mens flere tusen familier har ikke råd til å betale strømregningen i Kongvinter Norge. Jeg har opplevd at Hafslund skrur av strømmen din og setter en lås på hovedbryteren i strømskapet og en lapp vedsiden av hvor det står «Fjerning av sperren vil føre til politianmeldelse» Det er realiteten i verdens rikeste land å bo i, verdens dyreste strømpriser med de høyeste bo-utgiftene lever vi bare i et drømmeland og tror vi er så velsignet med å bo i Norge. Jeg ser folk som lever med under 2 dollar om dagen i Dominikanske republikk ha mer livsglede enn det vi har… Norge har et potensiale til å bli et paradis for det frie mennesket, men vi er kapret av globalister som suger økonomien vår tørr og investerer penger i dødelig teknologi og krigføring mot menneskeheten. Vi er massemordere i søvne.

Jeg er enig med deg Mike, vi trenger kun leger for benbrudd og bilulykker. Skatten ville havnet på 20% om vi kurererte mennesker istedenfor å holde dem såvidt levende slik at de kan komme tilbake for mer medesiner.

Maglev togene kunne avlastet flyselskapene. De flyr cm over togskinnene i 600km i timen og best av alt det bruker såvidt strøm. Det viktigste som bør satses på er fri energi, denne kan avsalte havet og gi tørre områder vann. Eller så kan vi bruke haarp til å lage regn der det trengs.

Lokal matproduksjon øker kvalitet og næringsinnholdet bevares. Vi har råd til enorme innendørs fotballstadioner, hvorfor ikke henge opp 3000 Led-lys grolamper og gro alt det eksotiske og høyenergetiske maten vi trenger?

En «kjøttfri ukedag» ville spart livet til flere titusen av kyr, kyllinger og griser.

Nasa gikk nylig ut med Propaganda i avisen om at Bilen er værstingen til globaloppvarming. http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/klima/nasa-bilen-er-verstingen-til-global-oppvarming-3142175.html

Dette er selvsagt løgn. http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1229857/How-16-ships-create-pollution-cars-world.html

16 tankskip forrurenser mer enn alle biler på jorden! Arrester Fredriksen shipping, ikke dytt på oss vanlige hardtarbeidende folk mer avgifter og skatter for de rikes ødelegelser!!

Hvordan kutte ned på shippingvirksomheten? Gro din mat lokalt så slipper den å reise flere titusener av kilometer!

Vi trenger en ny skolereform. Istedenfor at Lensmannen tar turen til Ungdomskolene for å fortelle ungdommen at de heller skal drekke seg drita og havne bevisstløs i en veigrøft framfor å røyke hasj eller cannabis, så må vi gi ungdommen sannheten og valgfriheten til å velge over sitt eget liv.

Når vi vet at cannabis har så langt ikke drept et eneste menneske og alkohol dreper millioner årlig, og bidrar til helsekøer og skattepengeforbruk, så vil avkriminalisering føre til mindre politiressurser(40% av kriminalsakene i Oslo omhandler narkotika) og rettsvesenet får heller jage de kriminelle i slips og dress fra bærum vest og ungdommen drar nytte ut av denne planten som har vært brukt i flere titusener av år.

http://in.reuters.com/article/health/idINN0526705720071105?pageNumber=1

Ny studie viser cannabis gir universitetsstudenter bedre skolegang, hukommelse, avlaster stress og øker karakterene deres.

Cannabinod bra for nervesystemet:

Dont you love it when people admit that they are wrong? And specially after 30years of badmouthing marihuana. I guess he finnaly dared to smoke what he critisized for so many years :D

Ingen link mellom lungekreft og marihuana!

http://www.cannabisculture.com/v2/content/top-anti-drug-researcher-changes-his-mind-says-legalize-marijuana

Cannabis olje kurer kreft og en rekke andre folkesykdommer som allopatisk legemiddelindustri aldri vil kurere. Vet du hvor mye skattepenger vi kunne brukt på andre fornuftige ting?

Gi pressesstøtte til Nyhetsspeilet.no fks så vi kan sende utenlandskorrespondenter til Somalias Kystlinje så vi kan bekrefte at piratene er kystvakt som har gått bersherk etter flere års atomkraft avfall dumping i fiskeområdene deres.

Aqwarrior
Aqwarrior
Abonnent
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

Armin, jeg krever at du stiller til valg som ny Statsminister!!! :)

Armin Bahrami
Forfatter
Svar til  Aqwarrior
13 år siden

Aqwarrior: Våre ledere idag vil øke bensinavgiften, mens de nyter avgiftsfri disel på bensinstasjonene. Vi trenger en statsminister av folket for folket, en som har opplevd fattigdom, både i Norge og u-Land. En som spiser den samme maten folket spiser, den næringsfattige maten, ikke en statsminister som har mineral og vitamin pushere. Vi trenger en som har opplevd politibrutalitet, vært uskyldig fengslet, så han vet at lovene kan være urettferdige. En statsminister som tenker rett og galt, ikke lovlig og ulovlig. En leder som verdsetter nasjonal brutto lykke, og ikke gjeldsbasert vekst. Vi trenger en leder som kjenner folket sitt, og har jobbet i det bredeste laget av samfunnet, så han kan rettferdig si han kjenner «folk flest», folk jobber hardt for pengene sine og staten vil ha halvparten, når vi egentlig kunne fått borgerlønn. Vi trenger en som vil forandre systemet, ikke en som blir forandret av det samme systemet han vil forandre. Stem på Armin Bahrami i 2013, det gjør du ved å stemme blankt :D

Monica Waade
Forfatter
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

He he Armin, da fikk du min stemme ved siste valg. :-D

Men hva skal vi gjøre med denne representasjonsboligen hvis du blir statsminister, gi den til uteliggerne kanskje?
Kostet 102.900 kroner per kvadratmeter
http://e24.no/eiendom/article3577975.ece

Armin Bahrami
Forfatter
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

Monica! uteliggerne trenger ikke boligen når staten tar over bankvirksomheten og gir tilbake landet som bankene har stjelt. All gjeld skal bli slettet ! Alle skal få et sted å bo gratis så lenge du er født på denne planeten. Boligen til Stoltenberg skal bli hans fengsel. Han og resten av NWO pakket kan nyte resten av sitt liv der inne.

Hos meg skal du få betalt for antall smil du deler
Hos meg skal ingen fortelle deg hva du skal gjøre
Hos meg skal du ikke fortelle andre hva de skal gjøre
Hos meg skal du ha gode tanker, gode ord og gode handlinger

Det er din statsreligion.

Hos meg får du leve til du blir 120år og gå turer dagene før du sier farvel
Hos meg får du dyrke ditt talent, se på blomstene dagen lang, løpe med hestene, vanne havet, tegne fyrstikk mennesker, eller stirre i taket hele dagen.
Hos meg er du viktig, du betyr noe, du eksisterer, du verdsettes, du er elsket fordi du er statsministerens bror eller søster.

Stem på deg selv, stem på meg, for du er meg og jeg er deg.

Panthera leo
Panthera leo
Abonnent
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

Har du kilde på det med 15 tankskip? Eit lite reknestykke.

Lat oss seie at kvar av dei har ein motor på ca 75 000 hk, gang det med 16 og du får 1 200 000. Del det så på 100 hk som er eit snitt av det ein bil har. Då får du dein pene sum av 12 000 bilar. Om vi så doblar HK, så vert det uansett ingenting. Ikkje om du tidoblar heller. Eller hundredoblar. Give me some THRUSTWORTHY SOURCES!

Panthera leo
Panthera leo
Abonnent
Svar til  Kjetil S
13 år siden

http://www.maritime-connector.com/ContentDetails/1433/gcgid/191/lang/English/World-s-Largest-Ships.wshtml

Eg trur fortsatt ikkje at dette er tilfelle.
Sjekk hk på dei ti største. Tidligare Jahre Viking ligg forresten i opplag, og fungerer som oljelager.

Gjer utrekninga sjølv, det heng ikkje på greip. Det er over 2 millionar bilar i Noreg. 2 000 000 * 100 hk = 200 000 000 hk til saman, det er over 100 gongar dei ti største båtane har til saman.

Er dette virkeleg ulogisk? Som sagt, ein skal vere kritisk til alt ein les, Dailymail er intet unntak.

For all del, eg er imot Co2 avgifter o.l., men denne påstanden vert for vag.

Armin Bahrami
Forfatter
Svar til  Kjetil S
13 år siden

Panthera: Hvorfor regner du HK? Her levner du en del fra ditt regnestykket. Båtene er operativet døgnet rundt, 350dager i året, de står stille ved havn en dag eller to før de drar videre. Er bilen din like mye aktiv? Biler har mindre utslipp, det nevner du heller ikke. Spesielt våre nyere biler. BIlparken i Norge har blitt fullstendig byttet ut med nye biler. Dette gjelder selvsagt ikke hele verden, men utslippene til bilene har sunket drastisk. Shippingbåten bruker Disel, som er mer forrurensende å raffinere og konsumere enn blyfri bensin.

En løsning er å gro industrielt hemp som er verdens raskest voksende plante. 5% biodrivstoff hjelper ikke mye og er nyttesløst når vi heller kan kjøre 100% hemp olje som Henry Ford sin første T-model gjorde.

ares
ares
Abonnent
Svar til  Kjetil S
13 år siden

Her er det flere ting som my ryddes opp i. For det første går ikke store skip på diesel, men tungolje. Tungoljen er «skrapet» som ligger igjen etter at råoljen er destilert. For det andre så er det forskjellige krav til svovelinnhold i bensin enn i tungolje. For tungolje er det 1%, for vanlig drivstoff er det etter EU krav forbundt etter 2009. Å da kunne si at 16 lasteskip slipper ut mer svovel enn alle biler blir da ikke den helt store nyheten spør du meg. Nå er det ikke det Armin sier. Armins påstand er at 16 skip forrurenser mer enn alle biler til sammen, punktum. Artikkelen til NASA tar for seg samlet utslipp, ikke svovel spesielt. I denne artikkelen kommer shipping på en god 5.plass etter biler, oppvarming, landbruk og industri. http://www.guardian.co.uk/environment/2008/feb/13/climatechange.pollution
Gjør Armin denne sammenligningen med overlegg eller uvitenhet? Jeg vet ikke.
Når det gjelder bruk av tungolje er både regjering, miljøvernere og IMO (International Maritime Organization ,dvs FN/illuminati) enige i at internasjonal shipping bør gå over til lettere drivstoff som f.eks diesel. Dette vil minske svovelutslipp med opp mot 80% og andre gasser noe mindre. Pr. idag er man ikke enig om annet enn at svovelutslipp skal ned før 2015, dette betyr enten å gå over til diesel ol. eller svovelreneanlegg på båtene. Det er med andre ord økonomi som kommer til å styre valgene man gjør. Unntak er områder hvor man ikke får lov å bruke tungolje. Eksempelvis rundt svalbard.

Cosmomind
Cosmomind
Abonnent
13 år siden

Bra spørsmålstilliing Mike! Tror det er mange som har vært mildt sagt skeptiske til at det eneste alternativet de styrende har er å la rike sitte å spille monopol med pengene våre. Det er vel ikke intelligens politikerne mangler, men snarere moral. (Men det henger jo sammen da, intelligens og moral) Våre politikere vil i ettertid bli husket som de som hadde alle muligheter men ikke brukte de til annet enn å berike noen få. Dersom de nå skulle investere i utlandet har jeg lenge ment at de skulle ta et krafttak for miljøet og kjøpe opp regnskog i Brasil. Da hadde de investert for fremtiden, og ikke som nå hvor de egentlig bare er opptatt av nåtiden. Armin beskriver jo ovenfor den grelle kontrasten det er mellom det faktum at der finnes penger, men vi ser ikke annet enn at det har blitt en forbannelse for oss. Skal vi godta det? Til det med hasj kan jeg bare legge til at de i Storbrittania dyrker Marihuana til medisinsk bruk. Planten har to virkestoffer, og de prøver da å finne de rette forholdene mellom virkestoffene alt etter hva planten skal kurerere. Overraskende er det jo at de har funnet ut at planten er anti-psykotisk, mens det motsatte alltid har vært hevdet. Siste innen forskningen er også at laboratorieundersøkelser har vist at hasj bare er skadelig for unge hjerner under vekst. Men så gir man da heller ikke alkohol til en femtenåring.

shambo
shambo
Abonnent
Svar til  Cosmomind
13 år siden

«Planten har to virkestoffer, og de prøver da å finne de rette forholdene mellom virkestoffene alt etter hva planten skal kurerere. Overraskende er det jo at de har funnet ut at planten er anti-psykotisk, mens det motsatte alltid har vært hevdet. »

Husker jeg så i en dokumentar for en stund siden forskere som snakket om at i «skunk» eller høypotensert marihuana, så er forholdet mellom THC og Cannabinoider veldig skjevt, og det er det som kan utløse psykoser hos mennesker som er disponert for det, eller trigge angst hos «normale» folk.

Så, som det alltid viser seg; naturlig er det beste, også når det gjelder grøntfor:-)

Cosmomind
Cosmomind
Abonnent
Svar til  shambo
13 år siden

I dokumentaren jeg så trakk de fram en person som hørte stemmer i hodet sitt, og han hadde jo supet i seg den genmanipulerte skunken du nevner. Det er bare noen promiller av menneskene som ikke tåler cannabis. For min egen del kan jeg legge til at jeg hører til den promillen som blir alvorlig syk i både kropp og sinn etter bare to halvliltere med øl (!) Men jeg kan jo ikke nekte alle andre å drikke av den grunn.

shambo
shambo
Abonnent
Svar til  Cosmomind
13 år siden

Er helt enig, alt er bare politikk, forbudet har ingenting rasjonelt over seg, hvis man sammenligner effekten av alkohol og cannabis på enkeltmennesker og samfunnet

Armin Bahrami
Forfatter
Svar til  Cosmomind
13 år siden

Det blir som å forby broer for at en hoppet fra den.

Balle Clorin
Balle Clorin
Abonnent
13 år siden

Helt enig i spørsmålet rundt Oljefondet. Kanskje fryter jeg at hele opplegget er en svindel, men det som er sikkert er at økonomien på et eller annet tidspunkt vil kollapse.

Da vil verdien blant aksjer, obligasjoner og andre verdipapirer bli kraftig redusert, og vår pensjonsordning vil sprekke. Trolig vil det medføre at skattenivået nesten blir 100 %, Velferds-Norge må bli oppretthold, må vite. Ergo: vi blir slaver av Staten. Om ikke dette er agendaen, er det i alle fall en utilsiktet virkning.

Olje-pengene er våre penger. Det betyr at folket burde fått dem. Staten burde mao overført alle verdiene, likt fordelt blant norske statsborgere. Så blir det opp til den enkelte å disponere midlene: nedbetale gjeld, ta utdannelse, kjøpe bolig, reise, beholde verdipapirene ect.

Mår det gjelder cannabis, khat og sopp burde disse selvfølgelig vært legale. Bare prinsippet om å nekte folk å nyte det naturen gir, men godta det mennesket skaper er ganske forvridd. Når man vet at alkohol er svært skadelig, mens cannabis ikke er det, vil all logikk tilsi at første nevnte skulle vært forbudt, men cannabis legalt. Men det er det ikke, for det handler om å holde folk i arbeid.

Når det gjelder intelligensen til våre politikere, er ikke den viktig, i følge Karita Bekkemellem. Hun har sagt at Stortinget skal representere gjennomsnittet. Da blir det også gjennomsnittlig fra tinget.

Panthera leo
Panthera leo
Abonnent
13 år siden

«Når det gjelder rassikring, er det også et tegn på intelligens at en ikke bygger sitt hus på verken leiere, ved bekkefar og heller ikke under fjellskrent. Folk må lære å bruke sin intelligens. Naturen er ikke nådig.»

Dette er den mest uintelligente påstanden eg har sett på vekesvis! Har du nokon gong reist rundt i det ganske land? Veit du kvifor vi treng rassikring? Har du sett fjella vi lever rundt? Har du nokon gong kjørt strekninga Bergen – Ålesund? Veit du lova som gjer at vi har krav på rassikra veg? Den er noko som dette: «at ein kvar husstand har krav og rett om trygg ferdsel til og frå husstanden.» Dette kjem frå veldig gammalt av, då her faktisk ikkje var andre val for folk, enn å busetje seg i mindre menneskjevenlege områder. Så lenge kommuna eller fylket har laga ein vei der, så er den lovpålagt til å kunne sikre trygg ferdsel.

Og når det kjem til andre viktige ting av infrastrukturen vår, så er det på Vestlandet hovudsakleg verdiskapninga skjer, og skal denne verdiskapninga fortsette, i alle fall inntil vidare, så treng bedriftene å få transportert produkta sine på best mogleg vis til kundane sine. E39 på Vestlandet er ein kjerreveg frå 17 pil og boge, og pengar burde ABSOLUTT bli brukt på utbetringar.

Ta deg ei langhelg å utforsk vegane vi på Vestlandet har før du i det heile kjem med nokre så ignorante påstandar.

A
A
Abonnent
Svar til  Panthera leo
13 år siden

Djiz…jeg er oppvokst og bor i Sogn og Fjordane.
Den der floskelen om at «vi» har store kraftverk og oljeledningene ut til Nordsjøen forsvarer ikke det faktum at det er kun her verdiskapinga skjer.

Jeg har deltatt på så mange større møter i dette fylket at jeg helt har gitt opp å argumentere mot gubbeveldets totale bondetankegang og vi -er-oss-selv-nærmest politikk.
Trenger du forøvrig å ROPE i dialogen? Ikke debattert så mye innpå her før?
.

Panthera leo
Panthera leo
Abonnent
Svar til  A
13 år siden

Eit ord med store bokstavar, ingen ukvemsord. Jaja, ein må berre få lov til å verte provosert av å til. Og det burde vel strengt tatt du og. Sogn og Fjordane er heilt på toppen når det kjem til straumprisar, og då er S&F den største straumprodusenten, om eg ikkje tek feil. Nevn 5 Store bedrifter som ligg i innlands-Noreg.

Eg debatterar ikkje så mykje, men er her daglig, og det har eg vore sidan oppstarten, så eg har lest bortimot samtlege artiklar, og ser stortsett korleis ting går føre seg. Liten digresjon kanskje….

Panthera leo
Panthera leo
Abonnent
Svar til  Mike Cechanowicz
13 år siden

Det er nok av folk som både har flyskrekk, og er veldig jordnære, bokstavleg talt.

http://en.wikipedia.org/wiki/International_E-road_network#Road_Design_Standards under punkt fire har du Europavegsstanderdane. Desse finn vi kanskje i 50 mil av landet, om i det heile so mykje. Så langt bak ligg vi med infrastrukturen. Sist eg sjekka var etterslepet 45 mrd.

Cosmomind
Cosmomind
Abonnent
13 år siden

Panthero: Hvor har du det i fra at det er på Vestlandet hovedsaklig verdiskapningen skjer. Har alltdi forstått det slik at det er i distriktene den reelle verdiskapningen foregår, ofte fordi det er der naturresursene er å finne. Jeg er fra Nord-Norge og jeg finner din påstand meget drøy!
Forøvrig er jeg enig med deg at det var en liten skivebom fra Armin.
Kan ikke svare for ham, men gjetter at ham mente man burde ta fokuset vekk fra det å bare bygge veier og se på alternativer. Problemet er jo at våre politikerne har laget et etterslep når det gjelder infrastruktur, og da blir det jo slik som du besrkiver. De er jo mere opptatt av å invistere i andre land, og når våre naboer kommer til Norge og f.eks opplever veiene på Vestlandet så blir de sjokkert over at det rike oljelandet skal ha så dårlige veier.

Armin Bahrami
Forfatter
Svar til  Cosmomind
13 år siden

Veiene trenger oppgradering, helt klart. Noen ganger lurer jeg på om veivesenet konspirerer med verksted og støtfanger losjen siden det er så mange huller i veiene våres :D

Der jeg vokste opp, kunne du selge hjulkapsler om du tok deg runden.

Monica Waade
Forfatter
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

En spørreundersøkelse i går her nord;

Er du fornøyd med veiforholdene i ditt lokalområde?
Ja 20 % Nei 80 %

De 20 % kan ikke ha sittet i en bil, eller så er de så gamle at de husker hvordan det var når de humpet av gårde i hest og vogn.

– 40 centimeter dype krater (se bildene)
http://www.nordlys.no/nyheter/article5027316.ece
Dagpendler forbannet på Statens Vegvesen. Men nå kommer hjelpen, lover Vegvesenet.

Men nå kommer hjelpen, ja det har vi hørt før, men vi kjører fortsatt med livet som innsats, er glad jeg kjører Volvo som har litt høyde under, de laveste bilene kjører seg fast i innsjøene på veinettet vårt.

Det er nå bra å se i kommentarene til artikkelen i Nordlys at folket skjønner hvem som er skyld i problemene, Norge går på sparebluss og råtner på rot mens politikerne reiser som messiaser rundt i verden, fy faen for noen kjeltringer vi betaler skatt til… derfor betaler jeg ikke skatten med glede.

Cosmomind
Cosmomind
Abonnent
Svar til  Monica Waade
13 år siden

Husker at vi på skolen lærte at det var så vanskelig å ha gode veier i Norge pga topografi og klima. Stemmer nok det også. Tror nok aldri det vil bli tatt med i pensum at vi i Norge kun har tre store selskaper som står for asfaltproduksjonen og at de skviser ut de som er så dumme og prøver å komme inn på dette markedet. Dette er kartellvirksomhet og korrupsjon i stor stil og ingen gjør noe med det.

Cosmomind
Cosmomind
Abonnent
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

Ha ha! Jeg har hørt lignende teorier før i nordnorge fra frustrerte veislitere!

Cosmomind
Cosmomind
Abonnent
Svar til  Cosmomind
13 år siden

Kommentaren var til Armin om «Støtfangerlosjen» :)

A
A
Abonnent
Svar til  Cosmomind
13 år siden

…hele oljefondet er en gigantisk bløff.

Når det gjelder «å sette av til fremtidige generasjoner» stemmer jo det, teknisk sett da…

-De _skal_ sette av til fremtidige genrasjoner ……_etter WW3_ !

[video src="http://projectavalon.net/Anglo_Saxon_Mission.mp4" /]

Trakt kaffe og bruk en time på denne lekre videoen fra Project Avalon

:)

Panthera leo
Panthera leo
Abonnent
Svar til  Cosmomind
13 år siden

Eg utfordrar deg til å ramse opp store bedrifter som opererar frå Vest-Agder og langs fjorden til Østfold, så kan du også gi meg gode eksempler frå Bartebyen og nordover. Sjølvsagt kan du slenge med dei «store» innlandsbedriftene og.

A
A
Abonnent
Svar til  Panthera leo
13 år siden

http://www.norgesstorstebedrifter.no/fylkesliste/

Her. Gidder ikke kaste vekk mange flere kalorier på dette.

Panthera leo
Panthera leo
Abonnent
Svar til  A
13 år siden

http://www.norgesstorstebedrifter.no/fylkesliste/1357/

Velvel, her har vi feks Oslo. Du kan sjølv telle antal hovudkontor. Verdiskapning? Neppe.

Ein kan også ta med at Hydro har aliminiumsverk fleire stadar på Vestlande, t.d. Karmøy, Sunndalsøra, som vert rekneskapsført i Oslo.

Er det noko å diskutere eigenteg? Tener ikkje den norske stat mest på verksemder på vestlandet? I alle fall pr. innbyggjar.

baugen
baugen
Abonnent
13 år siden

http://www.getonthecalls.com/

Ovennevnte produkteter nylig lansert i USA og Europa er basert på nullpunkt-energi.

Fikk prøvd en igår.

Cosmomind
Cosmomind
Abonnent
Svar til  baugen
13 år siden

Baugen, jeg har jo forstått det slik at disse kosmiske energiene er under utvikling flere steder i verden, men da for å skaffe strøm. Det nytter ikke lengre å holde igjen utviklingen tydeligvis. Dette hørtes jo bare helt fantastisk ut! Derfor lurer jeg på hva du har prøvd og om du kan dele din erfaring med oss. :)

baugen
baugen
Abonnent
Svar til  Cosmomind
13 år siden

Virkningen kan være kortvarig:

1.Ingen forandring gangsynet venstre øye.(Ved bruk av s.k. «wand»)
2.Meget tydelig hemorrid-reduksjon.
3 Mindre ubehag i venstre hofte–borte vekk.

Cosmomind
Cosmomind
Abonnent
Svar til  baugen
13 år siden

Spennende, men da virker denne nullpunktenergien i alle fall: Bedre med en kortvarig virkning enn ingen virkning. :)
Da kan vi kanskje konkludere med at olje/kraft industrien og legemiddelindustrien går dårlige tider i møte? Ikke rart at denne teknologien har vært en forbudt teknologi!

Cosmomind
Cosmomind
Abonnent
Svar til  Mike Cechanowicz
13 år siden

Håpet om at Norge skal være et foregangsland når det gjelder denne teknologien tror jeg vi kan henge til tørk i bladene til Vindmøllene! Ser jo ut som om Amerikanerne er godt i gang de også. Outcompeted Again!

Zetera
Zetera
Abonnent
13 år siden

Fint du tar opp dette Mike. Jeg så det samme programmet. Jeg satt igjen med den tanken at økonomipolitikken i dette landet bare blir mer og mer innviklet. Det virket jo slik at vi fikk mer og mer penger inn men kan ikke bruke dem, det svarte seg ikke samme hvilken måte som ble valgt hørtes det ut i debatten i programmet. Ellers har jeg lest (fant ikke linken nå) men oljefondet som er invistert på aksjer i USA, kan ikke føres tilbake til Norge, mao må invisteres i USA. Statsministeren har jo sagt i intervju at eiendom er noe nytt som skal invisteres i, da blir det vel skyskrapere på Manhattan.
Her er noen av investeringene de gjør:
: http://www.aftenposten.no/okonomi/innland/article3527356.ece
http://www.underdusken.no/Nyhet/2010/3/1503268/%C2%ABdeler+kroppen+i+to%C2%BB
http://www.nrk.no/nyheter/okonomi/1.6986588

Ikke beste plass Oljefondet er investert:
http://e24.no/boers-og-finans/article3461131.ece

Bygger Israelske bosettinger av norske sparepenger:
http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3571092.ece
Fortsetter omstridte oljefond-investeringer: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3550996.ece

Dette landet er nok infisert og pill råttent!

Cosmomind
Cosmomind
Abonnent
Svar til  Mike Cechanowicz
13 år siden

Ha ha! Tre ord til:
Redelighet og barmhjertighet!

Armin Bahrami
Forfatter
Svar til  Cosmomind
13 år siden

ikke glem at de må ha ører! Munn er ikke så viktig…

Zetera
Zetera
Abonnent
13 år siden

Ellers er jeg så enig i forlagene og meningene dine Mike og skulle med glede sett dem bli realisert, det blir nok ikke med denne regjeringen og kanskje heller ikke med noen av de andre partiene. Det ser jo vi velgere, derfor tenker vel mange også at det er det samme hvem en stemmer på. Hele valgsystemet skulle vært endret….

Cosmomind
Cosmomind
Abonnent
13 år siden

Meget informative lenker du la ut Zetera. God folkeopplysning!
Dette etikkpratet syns jeg å ha hørt så langt tilbake som jeg kan huske.
Dersom du bruker ordet gangster, tenker nok de fleste på en Al-Capone lignende type i en mørk bakgate eller på et snuskete sted. En mann med hatt og frakk, opptrukket krage og gunner i lomma.
De virkelige gangsterne møtes i lukkede styrerom. De har dress og slips. De klinker glass mens de skåler for sine penger som de har tjent på sundskutte kropper, ødelagt natur uten samfunnsmessig regnskap, og ødelagte liv.

o
o
Abonnent
13 år siden

Så begynner jeg å tenke litt utenfor boksen igjen da . . .
På hvilken måte påvirker Frivillig arbeid økonomien ? Fører frivillig arbeid til økt influasjon ? Her er jeg litt usikker . . .
Enten så gjør det ikke det, eller så er det grunnen til at økonomien stadig kan «vokse» pga at de menneskelige frivillige aspektene ikke lønnes. Denne «frivillige» slaverinnsatsen legger likevel et økonomisk verdi-grunnlag som ikke var / er der i utgangspunktet. Grunnlaget for låns/rente-systemet ?
hmm. så : Hva er egentlig de pengene igjen ?
For å være mest mulig realistisk regner jeg faktisk ikke å se noe til disse pengene i fremtiden ! Ved krakk er det ingen forskjell på skape eller fiktive penger .
Egentlig ønsker jeg dem ikke heller fordi hovedparten av de er «skitne» Takk, bin Laden ! Der skjønte jeg akkurat det poenget !
Når (hvis) eldrebølgen kommer: Hva skal vi med all verdens gull og grønne skoger da ? Her snakker vi om et mellommenneskelig paradigmeskifte uten like ! Lar vi våre foreldre råtne i deres gullstoler eller ? Leie inn slaver utenfra ?
Hvem er Vi, hvem er De ?
Invister i Kjærligheten, metakunnskapen, økosystemet !

Lofoten
Lofoten
Abonnent
13 år siden

Dette var bra skrevet Mike. >Det skal ikke brukes eller skapes noe i dette landet av Oljefondet<. Det skaper bare økt renter og influasjon sier globalistene på løvebakken. Løgn og bedrageri er rette ordet. Hva har vi fått ut av oljemilliardene i norge. Et land i forfall når det gjelder skoler sykehus sykehjem veier industri osv. listen er uendelig lang. Men til gjengjeld har vi store mengder av milliarder som vi har/kan tape på børsen W.S. I dag eier vi ca. 600 000 kr. pr innbygger i oljefondet. Tusenvis av milliarder blir brukt på oljeindustrien pr. år samt mange milliarder som triller ut av landet, mens smuler av oljefondet brukes til kommunene. Når dette er en realitet, hvorfor i fanden skal vi borre etter flere milliarder oppe i Lofote og Vesterålen og utsette kyste og fiskerinæringen for denne miljørisiko som dette medfører. Gå inn på: http://www.facebook.com/home.php#!/group.php?gid=38025844003

Terje
Terje
Abonnent
13 år siden

«..det betyr at vitenskapen må vokse ut av materialisme og forstå at ”flux” er det som driver universet, ikke struktur. Det vil si at den eldgamle tanken om ”eter” eller altomfattende energi blir vitenskapelig bekreftet.»

Vitenskap handler ikke om å bekrefte noe man ønsker å tro på, eller -er overbevist om, det handler om å bekrefte eller avkrefte antakelser. Fortidens oppfatning av «eter» viste seg å være gal, ordet «eter» derimot kan nok tenkes å komme tilbake i en eller annen form (for eksempel om LHC bekrefter Higgs Boson kan «eter» beskrive «higgs boson havet» vi lever i.

aurum14
aurum14
Abonnent
13 år siden

Hvis jeg nå ser på de 10 millionene du snakket om.Eks:jeg ville først sett på hva vi mennesker lever av , jo det er mat hva slags mat jo alle mulige sorter,både grønnsaker kjøtt og korn.hvis man gjorde et forsøk med å kjøpe et jordstykke for ti mill.da ville man etter dagens priser fått både mye skog og jord .Dette jordstykket la oss si 300000 mål ville jeg gitt bort gratis til en gruppe mennesker som var interessert i å prøve å drive jorden etter naturens og universets balanse.
målet med prosjektet var feks. å bygge hus feks. halmhus.og andre typer byggverk.tillegne seg en teknologi som er 100 ganger smartere enn dagens systemer.all mat produksjon skulle være basert på kvalitet og ikke kvantitet
Planter skulle være eneste form for medisin.
Vis prosjektet bestod av 30000 mennesker der valg av ledere skulle være en vesentlig sermoni der alle meninger først skulle bli diskutert .de avgjørelser som til hvert råd skulle tas skulle vært basert på langsiktig tenking for balansen i natur og univers.
media skulle ikke dreie seg om hva kjentfolk spiste til middag men hvordan menneskene skulle fungere best sammen og utnytte den enkeltes evner og balanse mellom industri og natur.
Bare det å spise mat som samholdet dyrker blir det en helt annen tenkemåte og miljø.
Og man tar automatisk mere hensyn til hverandre og de prosjekter som er på gang.
dette og mye mere i samme retning ville nok vært et prosjekt som i allefall jeg kunne tenkt meg til å prøve.

Liv Bjøringsøy
Forfatter
13 år siden

Dette er noe jeg som er økonom av utdanning har tenkt på. Saken er at i prinsippet er økonomi økonomi uansett hvilket nivå vi opererer på. Kjennetegnet på et godt prinsipp er at det virker på alle nivåer. Ut ifra denne tankegangen er samfunnsøkonomi et høyere trinn av bedriftsøkonomi, der konkurrentene er erstattet med andre nasjoner. Sunn bedriftsøkonomi vil alltid være å bruke overskuddet til å styrke egen konkurransekraft. Derfor har det alltid undret meg at Norge bruker det meste av sitt overskudd til å styrke konkurrentene. I mine øyne er det det som skjer når oljefondet investerer i utenlandske selskaper.
Mikes forslag er mye bedre. Om verden skulle fortsette som før – noe politikerne i det minste ønsker vi skal tro, ville jeg likevel ha investert i bedre infrastruktur, siden den en gang er en av forutsetningene for at vårt kronglete land henger sammen.
Nå tror ikke jeg at verden fortsetter som før så veldig mye lenger. Ikke til neste stortingsvalg en gang.

Otto
Abonnent
13 år siden

Norge må også investere i å fjerne kriminelle elementer fra samfunnet hvor de som forårsaker mest armod og usikkerhet har høyest prioritet hva angår etterforskning, påtale, rettsforfølgelse og straffeutmålinger. SS, kjenner du igjen forkortelsen?, men hva er Bullingdon-SS?, Bullingdon club, Oxford university, radio program 24. og 31. mars 2010, del 34 til 39, Intelligence Report from Field McConnell and David Hawkins

« Forrige artikkel

Protest mot datalagringsdirektivet

Neste artikkel »

Armin og venner

56
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x