Sommernummeret av forsvarets propagandablekke vekker avsky.

Hvis du likte denne artikkelen, vennligst spre den videre til så mange mennesker som mulig, legg igjen en kommentar eller abonner på RSS-feeden.
Av
NB: Denne artikkelen er kun synspunktene til forfatter. Den representerer ikke nødvendigvis Nyhetsspeilets profil, redaksjonens meninger eller andre forfattere på Nyhetsspeilet. Kun forfatter er ansvarlig for denne artikkelen og bare sine egne artikler.
Samfunn
  15.07.2010 14:29   (Oppdatert 09.09.2011 19:44)

Litt sommerpropaganda fra forsvaret

Som tidligere offiser i forsvaret får jeg fortsatt forsvarets påkostede propagandatidsskrift «F» gratis tilsendt – enten jeg liker det eller ei. Vanligvis går det bare uåpnet rett i returpapir-dunken, men dette nummeret var såpass ekstremt at det fortjener å bli hengt ut; jeg vet bare ikke om jeg skal le eller gråte, men vemmelig er det like fullt.

Overskriften på førstesiden skryter av at Norge nå, takket være forsvaret, kan eksportere våpen og ammunisjon for over fem milliarder norske kroner hvert år – hurra! Da er det jo godt å vite at mesteparten av våpnene og ammunisjonen går til en virkelig edel sak, nemlig å bli kvitt de fæle, muslimske terroristene der nede i Afghanistan.

Men for dem av oss som er fullt klar over at hele krigen mot terror er en bløff, at Al CIAda kun er et CIA-opprettet dataregister over lokale provokatører og agenter her nede, og at den såkalte «terroristjakten» i Afghanistan i virkeligheten handler om krigsprofitt, narko-profitt, rørledninger, samt vestlig militær tilstedeværelse og styrkeoppbygging i Midt-Østen, er dette derimot særdeles kvalmende opplysninger.

Og verre blir det: på side 9 står den pompøse general, hykler og forsvarssjef Harald Sunde fram under overskriften «Demokratiets pris» og minnes de norske heltene som hittil har falt i Afghanistan – i kampen for «demokratiet», altså; det er bare helt motbydelig. Hvis de norske soldatene og deres familier visste hva som egentlig ligger bak «krigen mot terror», så ville de blitt fly forbannet; og det er bare et tidsspørsmål før dette skjer.  Det er nettopp derfor jeg gidder å skrive dette.

Og vår kjære forsvarssjef vet også – det er jeg i hvert fall ganske sikker på; og i så fall representerer dette oppslaget og dets overskrift i «F» et hykleri jeg hittil ikke har kunnet tro var mulig fra oss, selve skaperverkets krone; snakk om å selge sjela si til Fanden, du! Og til hvilken pris? – det lurer jeg faktisk på.

«Led oss ikke inn i fristelse, men frels oss fra det onde.»

Lenger ute i blekka finner vi en artikkel om våpenstasjonen «Protector» som forsvaret angivelig har vært sentral i utviklingen av, og som sikrer at blekfete, coladrikkende NATO-soldater nå kan sitte godt beskyttet og plaffe løs på sine motstandere som på et TV-spill. Og Kongsberg-gruppen håver inn milliarder.

Flotte greier.

Hyklere

Sta(t)sminister Jens Stoltenberg og forsvarsminister Grete Faremo takker de norske soldatene for deres innsats i Afghanistan; de skulle bare visst! - soldatene, altså. (Foto: Arne Flaaten - sakset fra side 8 i dette nummeret av "F")

Og dette var bare noen få smakebiter fra sommernummeret av forsvarets forum «F»; man kan jo lure litt på hva denne F’en egentlig står for.

Om du har lyst til å bli enda mer kvalm, så er det bare å lese bladet selv, det finnes på et hvilket som helst bibliotek og er fullt av voldsforherligende artikler og rå propaganda; hvis Faen kan lese Bibelen, så hvorfor ikke lese «F» for F… !?

Og det som er virkelig tankevekkende, er å se hvor forskjellige virkelighetsoppfatninger mennesker som lever side om side i et samfunn faktisk kan ha. Jeg hadde ikke trodd at noe sånt var mulig om jeg ikke hadde fått oppleve det. Og det positive er at det skal så uhyre lite til før et helt verdensbilde plutselig blir snudd opp ned: kunnskap om 11. september-bløffen er nok til at hele krigen mot terror går opp i limingen – i hvert fall for de forholdsvis oppvakte blant oss.

La oss derfor hjelpe hverandre med å spre dette viktige budskapet.

Fortsatt god sommer!

GD Star Rating
loading...
Hvis du likte denne artikkelen, vennligst spre den videre til så mange mennesker som mulig, legg igjen en kommentar eller abonner på RSS-feeden.

   » RSS-feed  » RSS-kommentarfeed


Om forfatter

Morten Kielland

Morten Kielland er utdannet ved Universitetet i Oslo og har formell forskerkompetanse. Han har vært særlig opptatt av vitenskapsfilosofi og erkjennelsesteori. For noen år siden oppdaget han at den offisielle versjonen av 11. september-dramaet innebar fysiske umuligheter og dermed måtte være et bevisst forsøk på manipulasjon. Det skulle bli starten på en ny erkjennelse av hvordan menneskeheten er blitt undertrykket og manipulert over svært lang tid, ikke bare politisk og økonomisk, men også som de kraftfulle åndsvesener vi i virkeligheten er. Morten Kielland ønsker å bidra til at denne epoken nå tar slutt og må vike plassen for en ny æra på jorden. Han har ikke tro på at dette kan gjøres gjennom kamp, men derimot gjennom opplysning og forandring på individ-nivå. Han har derfor startet sin egen praksis som veileder og terapeut.

Kontakt forfatter | Flere artikler av (28) | Forfatters nettstedKommentarer

53 kommentarer

 1. Aqwarrior sier:

  Takk for at du orket å skrive denne artikkelen. På tide at folk får opp øynene for dette avskyelige skuespillet som foregår rett foran nesen på oss.

  GD Star Rating
  loading...
  • Bidalaka sier:

   Jeg har lyst til å spørre hva artikkelforfatteren mener med:

   «Lenger ute i blekka finner vi en artikkel om våpenstasjonen “Protector” som forsvaret angivelig har vært sentral i utviklingen av, og som sikrer at blekfete, coladrikkende NATO-soldater nå kan sitte godt beskyttet og plaffe løs på sine motstandere som på et TV-spill.»

   Hvis vi ser bort fra det tendensiøse adjektivbruken som han burde holdt seg for god til, hva menes egentlig? Er det slik at slike våpensystemer er «feige.» Bør man gå mer mann til mann mot fienden som Rambo? En fiende som bruker IEDs som sitt hovedvåpen, som kan utløses fra lang avstand? Når de ikke gasser eller bomber jenteskoler.

   Jeg er også nysgjerrig på hans offiserkarriere bestod i, og hva dette bladet inneholdt som han ikke var klar over før han tok befalsutdannelse.

   GD Star Rating
   loading...
   • Bidalaka sier:

    Stryk det siste spørsmålet mitt, da jeg ser av forfatterens CV at han bare har befalsskole, noe som vel gav han fenriksgrad i det øyeblikket han avsluttet pliktåret. Å skrive «som tidligere offiser» er jo da å tøye begrepene langt.

    Til å hate militæret så sterkt er det rart at du nevner de to årene du var der så detaljert i CVen. Burde du ikke heller unnskyldt deg?

    Å nevne hvor høy IQ du har i en CV er jo imponerende selvfølgelig.

    GD Star Rating
    loading...
 2. Anders Troseth sier:

  Her viser forsvaret muskler, med andre ord, de tøffer seg for NATO sjefen:

  http://www.youtube.com/watch?v=mu_AhJq1nAw (PS: masse propaganda videoer på youtube om forsvaret)

  De liker å skryte, dekorere seg selv med symboler å tale i tunger, og de liker å skyte, for så medisinere seg selv mekanisk å grave ned unger, ja de er manisk, de er slaver, og de er onde.

  Om vi blir opplyst lyser vi opp slikt nonsens og lyset kommer, lys opp før du blir lyst på og ha en fortsatt god sommer.

  GD Star Rating
  loading...
 3. Michelle sier:

  Takk for en viktig artikkel, militæret og media og de med makten skal vite at vi gjør og sier dette fordi vi vil hjelpe de til selv å velge nå en helt annen retning i livet. Det er tid for å bare velge å leve i kjærlighet nå, og vi vet at kjærlighet har ingenting med våpenproduksjon og forurensning å gjøre!

  Jeg tenkte tidligere å begynne med den sanne herlige drømmen – Reiki healing, da det er en helt ubeskrivelig fantastisk zen-buddhistisk munk som står bak det på en måte. Jeg elsker buddhismen, og ville gi alt for zen-buddhismen, den er sannhet og snillhet, som Buddha sa selv, det er ikke religion/kontroll/makt, men bare kjærligheten.-) Men så fikk jeg høre om Reiki mestere som var gått over til Universal White Time Healing (www.wistancia.com), og når jeg valgte det, forsto jeg at det handlet om den største kjærlighet/godhet/glede og vakreste tanker av lys, krystallhealing og virkelig ønske om å hjelpe alle, både mennesker, dyr og naturen selv.

  Vi er her som lysvesener, vi har med vårt lys valgt å gå ned her for å føle hvordan det er å leve her. Vi er her for å øke lyset i våre kropper som tilhører denne verden på en måte, ved å øke lyset i våre kropper, så øker vi frekvensen via våre tanker i denne «virkeligheten»/matrix og endrer kroppene våre og endrer så også omgivelsene våre fysisk her i denne verdenen med at vi er her. Vi er her for å spre kjærlighet, ikke for å spre våpen eller forurensning eller kontroll eller overvåkning, hverken for oss selv eller andre, vi er her ikke for å ta del i militær agenda på noen som helst måte, vi er her for å ta ned en spesiell kvalitet av høyere frekvenser av lys ned her for å hjelpe til å øke lyset her på jorden, øke kvaliteten og mengden av kjærligheten, det er sannheten kjære venner, vi er her bare for å hjelpe til og spre: LOVE.-)
  http://www.youtube.com/watch?v=ja12VH71iBw&feature=related

  GD Star Rating
  loading...
 4. NAZI-NORGE ER TILBAKE, DET FJERDE RIKET!

  Globaliseringskreftene jobber hardt fra Norge, som deres forsøksland for CIA-lobotomering på Gaustad, Værmodifikasjonsbaser, Dronebaser i Røros, nye våpenkontraktør og flyleveranser fra USA som binder oss til deres endeløse imperialistiske kriger i tyrraniets navn, som de kaller for demokrati. The mockery er et bedre ord, for friheten til det Irakiske folk har sålangt tatt millioner av menneskeliv, som savner Saddams dager. Frihet betyr ikke å drepe, men nå har jo verdenseliten erklært at «vi er for mange på jorden» fint å starte med de områdene som bruker minst Mcdonalds og kjøper minst IBM produkter?

  GD Star Rating
  loading...
  • TJENER NORGE SOM EN FREDSNASJON PÅ KRIGEN?

   Eller går all profit og gevinst til private frimurerselskaper ved hjelp av utenriksministre og forsvarsministre som drar på internasjonale våpenmesser som representanter for en privateid industri i Norge? Staten pusher våpen! Skattepengene våres går til forsvarets massive pengebruk, når 1 av 3 får kreft her hjemme. Det er forsvar det, dagens politikk og millitær bør nedlegges, vi vil ikke være en del av en NATO-angrepsallianse, ingen edel forsvarelse av norske verdier eller moraler vi beskytter, kun en kynisk og menneskehatenede flere hundre år gammel våpenindustri. Alfred Nobel ville gråtet lykketårer i graven om han så hvor delikate drapsvåpenutviklingen har tatt vei, nå dreper vi uten å være i kampstriden! For en verden!

   Send en hær med psykriatere inn på Stortinget nå! Denne psykopatgjengen må avlives med kjemiske formeler!

   Norge har etter forholdene en verdensledende våpeneksporterende industri. Krigsmateriellindustrien omsetter for ca 4,5 mrd kroner i året gjennom krigsmaterielleksport. Dette tallet vokser voldsomt. På 2000 tallet er det blitt normalt at krigsmaterielleksporten årlig vokser med over 20 % i kroneverdi. Våpeneksporten alene har økt mer enn 600 % under den sittende regjering, og siden 2000 er denne eksporten 21 doblet.

   http://www.ivarjohansen.no/dmdocuments/hvordan_staten_legger_til_rette_for_krigsindustri.pdf

   I 2003 stemmer stortinget NEI til norsk deltagelse i Irak krigen. På samme tid vedtar stortinget århundrets største lisensutvidelse til eksport av våpen til USA og Storbritania. Norge har indirekte deltatt i folkemordet i Bagdad, med 17 selskapers bidrag av utstyr,missiler,antenner,ubåter o.l krigsrelatert våpen. Norge profiterer på krig, uansett hva politikere har påstått i så mange år.

   Nedenfor følger en oppsummering av noen norske bidrag til krigen i Irak. Man kunne også nevne det norske oljefondets investeringer i amerikanske statsobligasjoner som del av det norske bidraget, men i denne omgang blir kun bidragene målt i krigsmateriell oppsummert:

   1. Nammo på Raufoss selger en rekke ammunisjonstyper til USA, blant annet den omstridte MK211 som sammenlignes med dumdum-kuler. Nasjonen har avslørt at denne ammunisjonen var i bruk i Irak. Amerikanerne kjøpte slik ammunisjon for minst 70 millioner kroner i 1997, 1998, 2001 og 2002. Gary Tallman, som er pressetalsmann ved det amerikanske forsvarets hovedkvarter Pentagon, har bekreftet at amerikanske styrker har brukt norsk MK 211 mot soldater og materiell under både Afghanistan-krigen og Irak-krigen.

   2. Dynos sprengstoffabrikk på Sætre leverer militært sprengstoff til produksjon av det amerikanske antitankvåpenet Javelin, som var flittig i bruk i Irak. Dyno leverer også sprengstoff til antipanser- raketten Hellfire, som benyttes av de ubemannede amerikanske angreps flyene Predator. Flyene har blitt brukt i Irak og ved en rekke anledninger i Afghanistan og andre deler av USAs “krig mot terrorisme”.
   1. Kværner Eureka i Lier leverer utskytningstårn (ALT) for raketter i TOW-familien, et såkalt “guidet” antipanservåpen produsert av ulike fabrikanter i USA. Systemet er flittig i bruk i Irak.
   2. Simrad Optronics leverer lasersikter som kan monteres på en rekke håndvåpen, og et eget datterselskap i Storbritannia sørger for at både amerikanske og britiske styrker bruker Simrads produkter. Det er all grunn til å tro at siktene var i bruk på våpen i Irak. Selskapet leverer også nattkikkerter til det amerikanske forsvaret. Salget er stort og Simrad har et eget selskap i USA som leverer mye utstyret, som dermed ikke vises på norsk eksportstatistikk.
   3. Uniteam på Alnabru i Oslo leverer militære spesialcontainere og beskyttelsesanlegg mot gass. Storbritannia står på kundelisten og selskapet solgte militære containere for flere hundre millioner bare i fjor. Salget eksploderte i opptakten til Irak-krigen.
   4. AME i Horten lager databrikker og sensorer til avansert militært utstyr som kan brukes til å finne ut hvor fienden er og hva slags utstyr fienden har med seg. En viktig del av utrustning for elektronisk krigføring, som var sentral i den første delen av angrepet på Irak.
   5. T&G Elektro på Stabekk eksporterer kabeldeler og avanserte plugger, såkalte militære connectorer, til bruk i krigføring både i luft, til sjøs og på bakken. Det er all grunn til å tro at utstyret var i bruk på amerikanske eller britiske våpensystemer i Irak.

   6. Comrod eksporterer militære antenner til bruk både til stridsvogner, krigsskip og taktisk permanent plassering på land. Storbritannia og Kuwait står på kundelisten.
   7. Kongsberg Protech har levert våpenkontrollsystemer til US Army de siste årene. Utstyret er relatert til bakkekrigføring. Salget har eksplodert i forbindelse med Irak krigen.
   8. Det Kongsberg-produserte sjømissilet Penguin brukes naturligvis ikke på land i Irak. Men den amerikanske marinen er en god kunde, og Penguin er et av våpnene US Navy bruker i kontrollen av Persiagulfen
   9. Vinghøg på Nøtterøy leverer avanserte styringsteknologi for våpen på stridsvogner til USA.
   10. Nera leverer kommunikasjonsutstyr for kampfly. Også Volvo Areo Norge leverer motordeler til blant annet F-16. I følge Global Security var disse flyene blant de typene som ble benyttet under angrepet på Irak.
   11. Kongsberg Defense Communication sørger for kryptert militært samband. USA og Kuwait er markeder for selskapets nye utstyr. Den militære infrastrukturen i Kuwait, som USA har brukt aktivt i angrepet på Irak, har blant annet et kommunikasjonssenter som vedlikeholdes av Kongsberg.
   12. Akustikkprodukter i Horten leverer utstyr som demper sjokkeffekten dersom militære blir utsatt for bombardement. De måtte framskynde et av sine prosjekter på grunn av Irak-situasjonen.
   13. Fire norske missiltorpedobåter i Haukklassen ble sendt for å vokte skip med såkalt strategisk last i Middelhavet under Natos Operation Active Endaveur samtidig som USA angrep Bagdad.
   14. Den norske Ula-ubåten KNM Utvær deltok også i Active Endaveur i Middelhavet, for å trygge frakten av krigsmateriell i Middelhavet.
   15. Norsk personell deltok i overvåkning fra luften i Natos AWACS-fly over Tyrkia, i opptakten til angrepet på Irak. Fredsbevegelsen kalte dette et indirekte krigsbidrag.
   16. Britiske styrker som forberedte angrepet på Irak lånte en del utstyr for elektronisk krigføring av det norske Forsvaret. Blant det som ble lånt bort, var en del kommunikasjons-jammere og en avansert norskutviklet radar ved navn Arthur. Arthur er av de mest avanserte styrkelokaliseringsradarene som finnes i verden, og når den kobles til utskytningsramper for missiler, kan den både slå tilbake og samtidig gjengjelde et missilangrep straks etter at et fiendtlig missil er avfyrt et stykke unna. Britiske militære hadde så god bruk for Arthur i slaget om Basra at forsvarsminister Kristin Krohn Devold fikk et eget takkebrev i sakens anledning fra sin britiske kollega Geoffrey Hoon.
   17. Wilh. Wilhelmsens amerikanske datterselskap, ARC, stilte sine skip til disposisjon for den omfattende amerikanske styrkeoppbyggingen før krigen. Actinor, et Oslo-rederi, leide ut et av sine skip til britiske militære i forkant av krigen, også dette brukt i styrkeoppbyggingen som skjedde før krigen brøt ut.

   Folk flest tror «Usa» som et land tjener penger på det her. Det er faktisk slik at 51% av skattepengene til amerikanske borgere går til krigsutgifter og utenlandsoperasjoner. Fattigdom kunne vært utryddet med andre ord hvis millitæret var lagt ned. De eneste som tjener på dette er de politikere som har egeninteresse i krigen.

   Bush familien eier oljeselskaper. Bush administrasjonen bestod av tidligere toppsjefer fra forskjellige oljeselskaper. Oljeprisen økte sinnsykt som følge av krigen, og nye oljefelt ble tillrette lagt Bush familien og Co.

   Halliburton er Dick Cheyney(bush sin visepresident) sitt selskap som drifter hærens behov for vann, utstyr, mat, telt, opphold, og klesvask. Et eksempel på kynismen er at Halliburton skatter amerikanske skattebetalere 99dollar for en klesvask pr soldats uniform. De kjøpte 20.000 Ford Pickups og brente dem i ørkenen etter å ha fakturert skattebetalerne.

   USA blir ranet, mens private aktører tjener milliarder.

   I thought ya’ll knew by now?

   Se filmen «IRAQ 4 SALE» anbefales for ungdomskole og videregående elever.

   GD Star Rating
   loading...
   • Balle Clorin sier:

    Bra Armin. Mange norske arbeidstakere i disse selskapene vil på et eller annet tidspunkt møte seg selv i døra, når et verdenspoliti retter deres våpen mot dem. Selv ikke da er det sikkert at de skjønner at de har vært en del av spillet.

    Propagandaen fra Forsvaret er tilstede hele tiden, det ser vi blant annet på annonser i TV, aviser og magasiner. Men oppslutningen til forsvaret synker, og det er bra.

    GD Star Rating
    loading...
   • Bidalaka sier:

    Bahrami:
    «Send en hær med psykriatere inn på Stortinget nå! Denne psykopatgjengen må avlives med kjemiske formeler!»

    Oppfordrer du til drap på våre stortingsrepresentanter? I et anti-voldsinnlegg?

    Resten av innlegget ditt sparker inn for lengst åpne dører forøvrig. Ja, utenom de nå kjedsomme konspirasjonsteoriene da.

    GD Star Rating
    loading...
    • De avliver våre frihetskjempere med nevroleptika og psykofarmaka, de sender våre unge soldater ut i en NATO-artikkel-5-stridig krig for Opium og Oljerør, hvis denne lille eliten som utgjør 3% av jordens befolkning var avlivet ville de resterende 97% ha en framtid.

     GD Star Rating
     loading...
    • Bidalaka sier:

     Og der oppfordrer du til drap på 180 millioner mennesker. Du er ikke morsom lengre Bahrami.

     GD Star Rating
     loading...
 5. evilbug sier:

  Ja, der så desperate nå at propagandaen har gått fullstendig ute av kontroll, og selv pappskallene der ute skjønner det. Og de som ikke lukter lunta, kan umulig ha noen hjerne.
  Jeg er redd dette er bare begynnelsen. Man vil nok se mer propaganda som vrenger lattermusklene i dødelige latterkramper.

  Vel de får nå bare fortsette til luftslottet faller for min del. Jeg akter ikke å dø av latterkramper og holder meg unna skriveriene dems. Gidder ikke engang å lese artikklene om disse »terroristene vi har fakket» (se for deg Kriminalbetjent Hermansen).

  GD Star Rating
  loading...
 6. Ulven sier:

  Kongsberg må vel være det mest kvalmende lokalsamfunnet i Norge. Kongsberg lever høyt på å ronke USAs erigerte militærapparat. En nyhet om at ”Kongsberg er tildelt ny våpenkontrakt fra US Army” frembringer kollektiv kongsbergsk orgasme. Hvem bryr seg vel om at våpen lages for å drepe eller undertrykke ? Hva kan vel være viktigere enn å opprettholde våpenarbeidsplassene på Kongsberg ?

  Jeg mistenker også at Kongsberg produserer del-komponenter til HAARP, sånn helt i det stille. Arbeider-maurene på Kongsberg har den fordel at de alle tror at de er med på noe stort, og at de ikke er i stand til å se sin egen innsats i det større bildet er nok et pluss for deres tvilsomme oppdragsgivere, lik gnomer som ikke vet om noe liv eller samfunn utenfor skogen hvor de bor.

  Hva har vel Kongsberg å vise til i dag ? Ikke så mye som et fotballag eller et damehåndballag. Hvilken rolle spiller vel det så lenge man kan kjøre rundt i fine biler og leve høyt på egen selvtilfredshet over å få skulderklapp for å fungere som nyttige idioter for NWO’s militære apparat ?

  Takke meg til den gangen da Kongsberg drev med sølvutvinning. Det var reale saker. Om det enda hadde vært i dag…

  GD Star Rating
  loading...
  • C sier:

   Ulven: Jeg kjenner jeg blir litt provosert av din generelle beskrivelse av Kongsberg. Det er en flott by, og til tross for at FrP har ordførerkandidaturet der så er den jevne Kongsberggenser relativt opplyst og jevnt over interessert i samfunnet ellers. Nå kan det selvsagt diskuteres hvorvidt de eldre genrasjonene kunne tenkt annerledes med henhold til arbeidsplass og utvikling av andre typer arbeidsplasser, men byen har både høyskoler og et velutviklet naturnettverk.

   Forøvrig er dette en av byene i verden som forventes være nr.1 på thermalenergy innen 2014. Sannsynligvis takketvære de hundrevis av tunnellene fra gruvedriften i gamledager.

   Forsåvidt ville det spilt liten rolle om kongsberg-lokale ansatte ved de mange våpen & flydeleproduksjonene sa opp i en slags ideologisk protest. Fabrikkene har i hovedsak utenlandsk kompetanse å bruker folk fra hele landet. Takketvære disse bedriftene (tross bedriten produksjon) har byen blomstret, vokst og er tiltrekkende på mange mennesker. Også de alternative trives i byen med sin fantastiske beliggenhet. Det er et godt sted for altenativ tenkning. Tross de fæle fabrikkene.

   Forøvrig vil jeg tro byen er interessant i forhold til et 2012-scenario med utallige tunneller,nok av drikkevannskilder , landbruksmuligheter og alt som skal til for å «overvintre» både det ene og det andre. Beliggenhet 300moh.

   GD Star Rating
   loading...
  • C sier:

   – og faktisk så har ikke byen noe særlig økonomisk fordel av milliardkontraktene fordi arbeiderene ikke betaler skatt (utenlandske) og fordi eierskapet er utenlandsk…. Så det er ikke annet enn noen få som får nyte godt av «fabrikken».

   GD Star Rating
   loading...
   • Ulven sier:

    C – takk for interessant info om Kongsberg. Det er altfor lite informasjon om norske lokalsamfunn i sirkulasjon på Nyhetsspeilet.

    Den mest interessante info-biten du supplerte var den siste, den om at
    «…arbeiderene ikke betaler skatt (utenlandske) og fordi eierskapet er utenlandsk…»

    Vi kan være enig om følgende:
    – Folk på Kongsberg lever bra (inkl. de utenlandske high tech ekspertene)
    – Hvordan våpnene og våpen-komponentene som produseres på Kongsberg virker er det få som vet noe særlig om, inkl. faktisk bruk i felt.

    Spørsmålet som dukker opp etter å ha lest din info er dette:
    – Hvis Kongsberg kastet de utenlandske bedriftene og deres arbeidere på sjøen (ev. eller stappet de ned i gruvegangene) så ville Kongsberg ha vært et omtrent like godt sted å leve for Kongsbergs vante innbyggere. Samtidig ville verden forøvrig ha blitt et bedre sted…

    Spørsmålet som så dukker opp er ikke «Hvorfor gjøres så ikke dette ?» Naturligvis vil det ikke skje, det er noe vi alle vet.

    Men selv om våpenproduksjonen som pågår på Kongsberg er «renslig» (forurenser ikke lokalmiljøet osv.) så får jeg denne ekle assosiasjonen til norske myndigheter som er bare så altfor happy med å stille norsk land og folk til disposisjon for utenlandske (les: amerikanske) interesser som ikke nødvendigvis har de beste hensikter.

    Her er noen eksempler:
    – Gaustad ble valgt som forsøkssted for MK Ultra eksperimentering etter krigen (les: Hva skjuler massegraven på Gaustad: http://www.nyhetsspeilet.no/2010/02/hva-skjuler-massegraven-ved-gaustad/

    – Det er to HAARP-anlegg på norsk grunn (Tromsø og Svalbard). Det har vært indikasjoner på at jordraset ved Mosjøen i år som kostet to søstre livet var skapt av HAARP/EISCAT. Dette er ikke bekreftet men kan ikke utelukkes.

    – Globus II radaren ved Vardø skaper mye kreft i lokalmiljøet

    – Det plutselige jordraset i Ålesund som krevde 5 liv for noen år siden ble forårsaket av testing av laservåpen fra Hercules-fly over norsk jord.

    Spørsmålet er på en måte hvor lenge Norges befolkning skal tillate å la norske myndigheter (inkl. fylkes- og kommunalpolitikere) få være nyttige idioter og imøtekommende tilretteleggere for de mørke maktenes mer enn tvilsomme aktiviteter.

    Forskjellen mellom eksemplene over og Kongsbergs hi tech våpensmier er at i de nevnte tilfellene så har nordmenn måttet bøte med liv og helse mens i Kongsberg-tilfellet er det anonyme utlendinger som må bøte med liv og helse.

    Hadde det ikke vært bedre å skåne våre egne og de andre ? Nøkkelen for å komme igang med en slik «rengjøringsprosess» er å få spredd litt informasjon av den typen som media ikke formidler.

    GD Star Rating
    loading...
  • ubu sier:

   Beskrivende nok, så benyttes sølvgruvene idag til helvetesuke for Telemarkbataljon rekrutter.

   …De gruvene er fantastiske. -Du kan gå i dagesvis, uten å ha gått samme gang 2 ganger.

   GD Star Rating
   loading...

Legg til en kommentar


Du må være registrert og innlogget for å legge inn en kommentar. Mistet passordet ditt?

Ole Dammegård til Oslo 20 juli

Samfunn

Ole Dammegård til Oslo 20 juli


Liv – En lysende sjel har forlatt oss

Bevissthet

Liv – En lysende sjel har forlatt oss


Ny internasjonal UFO konferanse

Kosmos

Ny internasjonal UFO konferanse


Hva vi kjemper for alle sammen

Video

Hva vi kjemper for alle sammen