Du leser nå
Litt sommerpropaganda fra forsvaret

3 minutter lesetid

Hyklere
Statsminister Jens Stoltenberg og forsvarsminister Grete Faremo takker de norske soldatene for deres innsats i Afghanistan - de skulle bare visst! (Foto: Arne Flaaten)


Litt sommerpropaganda fra forsvaret

Sommernummeret av forsvarets propagandablekke vekker avsky.

Som tidligere offiser i forsvaret får jeg fortsatt forsvarets påkostede propagandatidsskrift «F» gratis tilsendt – enten jeg liker det eller ei. Vanligvis går det bare uåpnet rett i returpapir-dunken, men dette nummeret var såpass ekstremt at det fortjener å bli hengt ut; jeg vet bare ikke om jeg skal le eller gråte, men vemmelig er det like fullt.

Overskriften på førstesiden skryter av at Norge nå, takket være forsvaret, kan eksportere våpen og ammunisjon for over fem milliarder norske kroner hvert år – hurra! Da er det jo godt å vite at mesteparten av våpnene og ammunisjonen går til en virkelig edel sak, nemlig å bli kvitt de fæle, muslimske terroristene der nede i Afghanistan.

Men for dem av oss som er fullt klar over at hele krigen mot terror er en bløff, at Al CIAda kun er et CIA-opprettet dataregister over lokale provokatører og agenter her nede, og at den såkalte «terroristjakten» i Afghanistan i virkeligheten handler om krigsprofitt, narko-profitt, rørledninger, samt vestlig militær tilstedeværelse og styrkeoppbygging i Midt-Østen, er dette derimot særdeles kvalmende opplysninger.

Og verre blir det: på side 9 står den pompøse general, hykler og forsvarssjef Harald Sunde fram under overskriften «Demokratiets pris» og minnes de norske heltene som hittil har falt i Afghanistan – i kampen for «demokratiet», altså; det er bare helt motbydelig. Hvis de norske soldatene og deres familier visste hva som egentlig ligger bak «krigen mot terror», så ville de blitt fly forbannet; og det er bare et tidsspørsmål før dette skjer.  Det er nettopp derfor jeg gidder å skrive dette.

Og vår kjære forsvarssjef vet også – det er jeg i hvert fall ganske sikker på; og i så fall representerer dette oppslaget og dets overskrift i «F» et hykleri jeg hittil ikke har kunnet tro var mulig fra oss, selve skaperverkets krone; snakk om å selge sjela si til Fanden, du! Og til hvilken pris? – det lurer jeg faktisk på.

«Led oss ikke inn i fristelse, men frels oss fra det onde.»

Lenger ute i blekka finner vi en artikkel om våpenstasjonen «Protector» som forsvaret angivelig har vært sentral i utviklingen av, og som sikrer at blekfete, coladrikkende NATO-soldater nå kan sitte godt beskyttet og plaffe løs på sine motstandere som på et TV-spill. Og Kongsberg-gruppen håver inn milliarder.

Flotte greier.

Hyklere

Sta(t)sminister Jens Stoltenberg og forsvarsminister Grete Faremo takker de norske soldatene for deres innsats i Afghanistan; de skulle bare visst! - soldatene, altså. (Foto: Arne Flaaten - sakset fra side 8 i dette nummeret av "F")

Og dette var bare noen få smakebiter fra sommernummeret av forsvarets forum «F»; man kan jo lure litt på hva denne F’en egentlig står for.

Om du har lyst til å bli enda mer kvalm, så er det bare å lese bladet selv, det finnes på et hvilket som helst bibliotek og er fullt av voldsforherligende artikler og rå propaganda; hvis Faen kan lese Bibelen, så hvorfor ikke lese «F» for F… !?

Og det som er virkelig tankevekkende, er å se hvor forskjellige virkelighetsoppfatninger mennesker som lever side om side i et samfunn faktisk kan ha. Jeg hadde ikke trodd at noe sånt var mulig om jeg ikke hadde fått oppleve det. Og det positive er at det skal så uhyre lite til før et helt verdensbilde plutselig blir snudd opp ned: kunnskap om 11. september-bløffen er nok til at hele krigen mot terror går opp i limingen – i hvert fall for de forholdsvis oppvakte blant oss.

La oss derfor hjelpe hverandre med å spre dette viktige budskapet.

Fortsatt god sommer!

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
44%
Opplysende
22%
Inne på noe
0%
Usikker
0%
Dårlig
33%
Om forfatter
Morten Kielland

Morten Kielland er utdannet ved Universitetet i Oslo og har formell forskerkompetanse. Han har vært særlig opptatt av vitenskapsfilosofi og erkjennelsesteori. For noen år siden oppdaget han at den offisielle versjonen av 11. september-dramaet innebar fysiske umuligheter og dermed måtte være et bevisst forsøk på manipulasjon. Det skulle bli starten på en ny erkjennelse av hvordan menneskeheten er blitt undertrykket og manipulert over svært lang tid, ikke bare politisk og økonomisk, men også som de kraftfulle åndsvesener vi i virkeligheten er. Morten Kielland ønsker å bidra til at denne epoken nå tar slutt og må vike plassen for en ny æra på jorden. Han har ikke tro på at dette kan gjøres gjennom kamp, men derimot gjennom opplysning og forandring på individ-nivå. Han har derfor startet sin egen praksis som veileder og terapeut.

53 kommentarer Bli med i diskusjonen

Bli med i diskusjonen

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *