Samfunn
Du leser nå
Litt sommerpropaganda fra forsvaret
Skrevet av
Morten Kielland15. 07. 2010
forum
8247 4097 53

Litt sommerpropaganda fra forsvaret

Av Morten Kielland15. 07. 2010
Sommernummeret av forsvarets propagandablekke vekker avsky.

Som tidligere offiser i forsvaret får jeg fortsatt forsvarets påkostede propagandatidsskrift «F» gratis tilsendt – enten jeg liker det eller ei. Vanligvis går det bare uåpnet rett i returpapir-dunken, men dette nummeret var såpass ekstremt at det fortjener å bli hengt ut; jeg vet bare ikke om jeg skal le eller gråte, men vemmelig er det like fullt.

Overskriften på førstesiden skryter av at Norge nå, takket være forsvaret, kan eksportere våpen og ammunisjon for over fem milliarder norske kroner hvert år – hurra! Da er det jo godt å vite at mesteparten av våpnene og ammunisjonen går til en virkelig edel sak, nemlig å bli kvitt de fæle, muslimske terroristene der nede i Afghanistan.

Men for dem av oss som er fullt klar over at hele krigen mot terror er en bløff, at Al CIAda kun er et CIA-opprettet dataregister over lokale provokatører og agenter her nede, og at den såkalte «terroristjakten» i Afghanistan i virkeligheten handler om krigsprofitt, narko-profitt, rørledninger, samt vestlig militær tilstedeværelse og styrkeoppbygging i Midt-Østen, er dette derimot særdeles kvalmende opplysninger.

Og verre blir det: på side 9 står den pompøse general, hykler og forsvarssjef Harald Sunde fram under overskriften «Demokratiets pris» og minnes de norske heltene som hittil har falt i Afghanistan – i kampen for «demokratiet», altså; det er bare helt motbydelig. Hvis de norske soldatene og deres familier visste hva som egentlig ligger bak «krigen mot terror», så ville de blitt fly forbannet; og det er bare et tidsspørsmål før dette skjer.  Det er nettopp derfor jeg gidder å skrive dette.

Og vår kjære forsvarssjef vet også – det er jeg i hvert fall ganske sikker på; og i så fall representerer dette oppslaget og dets overskrift i «F» et hykleri jeg hittil ikke har kunnet tro var mulig fra oss, selve skaperverkets krone; snakk om å selge sjela si til Fanden, du! Og til hvilken pris? – det lurer jeg faktisk på.

«Led oss ikke inn i fristelse, men frels oss fra det onde.»

Lenger ute i blekka finner vi en artikkel om våpenstasjonen «Protector» som forsvaret angivelig har vært sentral i utviklingen av, og som sikrer at blekfete, coladrikkende NATO-soldater nå kan sitte godt beskyttet og plaffe løs på sine motstandere som på et TV-spill. Og Kongsberg-gruppen håver inn milliarder.

Flotte greier.

Hyklere

Sta(t)sminister Jens Stoltenberg og forsvarsminister Grete Faremo takker de norske soldatene for deres innsats i Afghanistan; de skulle bare visst! - soldatene, altså. (Foto: Arne Flaaten - sakset fra side 8 i dette nummeret av "F")

Og dette var bare noen få smakebiter fra sommernummeret av forsvarets forum «F»; man kan jo lure litt på hva denne F’en egentlig står for.

Om du har lyst til å bli enda mer kvalm, så er det bare å lese bladet selv, det finnes på et hvilket som helst bibliotek og er fullt av voldsforherligende artikler og rå propaganda; hvis Faen kan lese Bibelen, så hvorfor ikke lese «F» for F… !?

Og det som er virkelig tankevekkende, er å se hvor forskjellige virkelighetsoppfatninger mennesker som lever side om side i et samfunn faktisk kan ha. Jeg hadde ikke trodd at noe sånt var mulig om jeg ikke hadde fått oppleve det. Og det positive er at det skal så uhyre lite til før et helt verdensbilde plutselig blir snudd opp ned: kunnskap om 11. september-bløffen er nok til at hele krigen mot terror går opp i limingen – i hvert fall for de forholdsvis oppvakte blant oss.

La oss derfor hjelpe hverandre med å spre dette viktige budskapet.

Fortsatt god sommer!

Hva er din reaksjon?
Elsker den
0%
Interessant
0%
Tja...
0%
Hva!?
0%
Hater den
0%
Trist
0%
Om forfatteren
Profilbildet til Morten Kielland

Morten Kielland

Morten Kielland er utdannet ved Universitetet i Oslo og har formell forskerkompetanse. Han har vært særlig opptatt av vitenskapsfilosofi og erkjennelsesteori. For noen år siden oppdaget han at den offisielle versjonen av 11. september-dramaet innebar fysiske umuligheter og dermed måtte være et bevisst forsøk på manipulasjon. Det skulle bli starten på en ny erkjennelse av hvordan menneskeheten er blitt undertrykket og manipulert over svært lang tid, ikke bare politisk og økonomisk, men også som de kraftfulle åndsvesener vi i virkeligheten er. Morten Kielland ønsker å bidra til at denne epoken nå tar slutt og må vike plassen for en ny æra på jorden. Han har ikke tro på at dette kan gjøres gjennom kamp, men derimot gjennom opplysning og forandring på individ-nivå. Han har derfor startet sin egen praksis som veileder og terapeut.
53 Kommentarer
1 2 3
 • Profilbildet til Aqwarrior
  15. 07. 2010 klokken 14:43

  Takk for at du orket å skrive denne artikkelen. På tide at folk får opp øynene for dette avskyelige skuespillet som foregår rett foran nesen på oss.

  GD Star Rating
  loading...
  • Profilbildet til Bidalaka
   18. 07. 2010 klokken 21:09

   Jeg har lyst til å spørre hva artikkelforfatteren mener med:

   «Lenger ute i blekka finner vi en artikkel om våpenstasjonen “Protector” som forsvaret angivelig har vært sentral i utviklingen av, og som sikrer at blekfete, coladrikkende NATO-soldater nå kan sitte godt beskyttet og plaffe løs på sine motstandere som på et TV-spill.»

   Hvis vi ser bort fra det tendensiøse adjektivbruken som han burde holdt seg for god til, hva menes egentlig? Er det slik at slike våpensystemer er «feige.» Bør man gå mer mann til mann mot fienden som Rambo? En fiende som bruker IEDs som sitt hovedvåpen, som kan utløses fra lang avstand? Når de ikke gasser eller bomber jenteskoler.

   Jeg er også nysgjerrig på hans offiserkarriere bestod i, og hva dette bladet inneholdt som han ikke var klar over før han tok befalsutdannelse.

   GD Star Rating
   loading...
   • Profilbildet til Bidalaka
    19. 07. 2010 klokken 02:50

    Stryk det siste spørsmålet mitt, da jeg ser av forfatterens CV at han bare har befalsskole, noe som vel gav han fenriksgrad i det øyeblikket han avsluttet pliktåret. Å skrive «som tidligere offiser» er jo da å tøye begrepene langt.

    Til å hate militæret så sterkt er det rart at du nevner de to årene du var der så detaljert i CVen. Burde du ikke heller unnskyldt deg?

    Å nevne hvor høy IQ du har i en CV er jo imponerende selvfølgelig.

    GD Star Rating
    loading...
 • Profilbildet til Anders Troseth
  15. 07. 2010 klokken 14:58

  Her viser forsvaret muskler, med andre ord, de tøffer seg for NATO sjefen:

  http://www.youtube.com/watch?v=mu_AhJq1nAw (PS: masse propaganda videoer på youtube om forsvaret)

  De liker å skryte, dekorere seg selv med symboler å tale i tunger, og de liker å skyte, for så medisinere seg selv mekanisk å grave ned unger, ja de er manisk, de er slaver, og de er onde.

  Om vi blir opplyst lyser vi opp slikt nonsens og lyset kommer, lys opp før du blir lyst på og ha en fortsatt god sommer.

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Michelle
  15. 07. 2010 klokken 15:03

  Takk for en viktig artikkel, militæret og media og de med makten skal vite at vi gjør og sier dette fordi vi vil hjelpe de til selv å velge nå en helt annen retning i livet. Det er tid for å bare velge å leve i kjærlighet nå, og vi vet at kjærlighet har ingenting med våpenproduksjon og forurensning å gjøre!

  Jeg tenkte tidligere å begynne med den sanne herlige drømmen – Reiki healing, da det er en helt ubeskrivelig fantastisk zen-buddhistisk munk som står bak det på en måte. Jeg elsker buddhismen, og ville gi alt for zen-buddhismen, den er sannhet og snillhet, som Buddha sa selv, det er ikke religion/kontroll/makt, men bare kjærligheten.-) Men så fikk jeg høre om Reiki mestere som var gått over til Universal White Time Healing (www.wistancia.com), og når jeg valgte det, forsto jeg at det handlet om den største kjærlighet/godhet/glede og vakreste tanker av lys, krystallhealing og virkelig ønske om å hjelpe alle, både mennesker, dyr og naturen selv.

  Vi er her som lysvesener, vi har med vårt lys valgt å gå ned her for å føle hvordan det er å leve her. Vi er her for å øke lyset i våre kropper som tilhører denne verden på en måte, ved å øke lyset i våre kropper, så øker vi frekvensen via våre tanker i denne «virkeligheten»/matrix og endrer kroppene våre og endrer så også omgivelsene våre fysisk her i denne verdenen med at vi er her. Vi er her for å spre kjærlighet, ikke for å spre våpen eller forurensning eller kontroll eller overvåkning, hverken for oss selv eller andre, vi er her ikke for å ta del i militær agenda på noen som helst måte, vi er her for å ta ned en spesiell kvalitet av høyere frekvenser av lys ned her for å hjelpe til å øke lyset her på jorden, øke kvaliteten og mengden av kjærligheten, det er sannheten kjære venner, vi er her bare for å hjelpe til og spre: LOVE.-)
  http://www.youtube.com/watch?v=ja12VH71iBw&feature=related

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Armin Bahrami
  15. 07. 2010 klokken 15:04

  NAZI-NORGE ER TILBAKE, DET FJERDE RIKET!

  Globaliseringskreftene jobber hardt fra Norge, som deres forsøksland for CIA-lobotomering på Gaustad, Værmodifikasjonsbaser, Dronebaser i Røros, nye våpenkontraktør og flyleveranser fra USA som binder oss til deres endeløse imperialistiske kriger i tyrraniets navn, som de kaller for demokrati. The mockery er et bedre ord, for friheten til det Irakiske folk har sålangt tatt millioner av menneskeliv, som savner Saddams dager. Frihet betyr ikke å drepe, men nå har jo verdenseliten erklært at «vi er for mange på jorden» fint å starte med de områdene som bruker minst Mcdonalds og kjøper minst IBM produkter?

  GD Star Rating
  loading...
  • Profilbildet til Armin Bahrami
   15. 07. 2010 klokken 16:30

   TJENER NORGE SOM EN FREDSNASJON PÅ KRIGEN?

   Eller går all profit og gevinst til private frimurerselskaper ved hjelp av utenriksministre og forsvarsministre som drar på internasjonale våpenmesser som representanter for en privateid industri i Norge? Staten pusher våpen! Skattepengene våres går til forsvarets massive pengebruk, når 1 av 3 får kreft her hjemme. Det er forsvar det, dagens politikk og millitær bør nedlegges, vi vil ikke være en del av en NATO-angrepsallianse, ingen edel forsvarelse av norske verdier eller moraler vi beskytter, kun en kynisk og menneskehatenede flere hundre år gammel våpenindustri. Alfred Nobel ville gråtet lykketårer i graven om han så hvor delikate drapsvåpenutviklingen har tatt vei, nå dreper vi uten å være i kampstriden! For en verden!

   Send en hær med psykriatere inn på Stortinget nå! Denne psykopatgjengen må avlives med kjemiske formeler!

   Norge har etter forholdene en verdensledende våpeneksporterende industri. Krigsmateriellindustrien omsetter for ca 4,5 mrd kroner i året gjennom krigsmaterielleksport. Dette tallet vokser voldsomt. På 2000 tallet er det blitt normalt at krigsmaterielleksporten årlig vokser med over 20 % i kroneverdi. Våpeneksporten alene har økt mer enn 600 % under den sittende regjering, og siden 2000 er denne eksporten 21 doblet.

   http://www.ivarjohansen.no/dmdocuments/hvordan_staten_legger_til_rette_for_krigsindustri.pdf

   I 2003 stemmer stortinget NEI til norsk deltagelse i Irak krigen. På samme tid vedtar stortinget århundrets største lisensutvidelse til eksport av våpen til USA og Storbritania. Norge har indirekte deltatt i folkemordet i Bagdad, med 17 selskapers bidrag av utstyr,missiler,antenner,ubåter o.l krigsrelatert våpen. Norge profiterer på krig, uansett hva politikere har påstått i så mange år.

   Nedenfor følger en oppsummering av noen norske bidrag til krigen i Irak. Man kunne også nevne det norske oljefondets investeringer i amerikanske statsobligasjoner som del av det norske bidraget, men i denne omgang blir kun bidragene målt i krigsmateriell oppsummert:

   1. Nammo på Raufoss selger en rekke ammunisjonstyper til USA, blant annet den omstridte MK211 som sammenlignes med dumdum-kuler. Nasjonen har avslørt at denne ammunisjonen var i bruk i Irak. Amerikanerne kjøpte slik ammunisjon for minst 70 millioner kroner i 1997, 1998, 2001 og 2002. Gary Tallman, som er pressetalsmann ved det amerikanske forsvarets hovedkvarter Pentagon, har bekreftet at amerikanske styrker har brukt norsk MK 211 mot soldater og materiell under både Afghanistan-krigen og Irak-krigen.

   2. Dynos sprengstoffabrikk på Sætre leverer militært sprengstoff til produksjon av det amerikanske antitankvåpenet Javelin, som var flittig i bruk i Irak. Dyno leverer også sprengstoff til antipanser- raketten Hellfire, som benyttes av de ubemannede amerikanske angreps flyene Predator. Flyene har blitt brukt i Irak og ved en rekke anledninger i Afghanistan og andre deler av USAs “krig mot terrorisme”.
   1. Kværner Eureka i Lier leverer utskytningstårn (ALT) for raketter i TOW-familien, et såkalt “guidet” antipanservåpen produsert av ulike fabrikanter i USA. Systemet er flittig i bruk i Irak.
   2. Simrad Optronics leverer lasersikter som kan monteres på en rekke håndvåpen, og et eget datterselskap i Storbritannia sørger for at både amerikanske og britiske styrker bruker Simrads produkter. Det er all grunn til å tro at siktene var i bruk på våpen i Irak. Selskapet leverer også nattkikkerter til det amerikanske forsvaret. Salget er stort og Simrad har et eget selskap i USA som leverer mye utstyret, som dermed ikke vises på norsk eksportstatistikk.
   3. Uniteam på Alnabru i Oslo leverer militære spesialcontainere og beskyttelsesanlegg mot gass. Storbritannia står på kundelisten og selskapet solgte militære containere for flere hundre millioner bare i fjor. Salget eksploderte i opptakten til Irak-krigen.
   4. AME i Horten lager databrikker og sensorer til avansert militært utstyr som kan brukes til å finne ut hvor fienden er og hva slags utstyr fienden har med seg. En viktig del av utrustning for elektronisk krigføring, som var sentral i den første delen av angrepet på Irak.
   5. T&G Elektro på Stabekk eksporterer kabeldeler og avanserte plugger, såkalte militære connectorer, til bruk i krigføring både i luft, til sjøs og på bakken. Det er all grunn til å tro at utstyret var i bruk på amerikanske eller britiske våpensystemer i Irak.

   6. Comrod eksporterer militære antenner til bruk både til stridsvogner, krigsskip og taktisk permanent plassering på land. Storbritannia og Kuwait står på kundelisten.
   7. Kongsberg Protech har levert våpenkontrollsystemer til US Army de siste årene. Utstyret er relatert til bakkekrigføring. Salget har eksplodert i forbindelse med Irak krigen.
   8. Det Kongsberg-produserte sjømissilet Penguin brukes naturligvis ikke på land i Irak. Men den amerikanske marinen er en god kunde, og Penguin er et av våpnene US Navy bruker i kontrollen av Persiagulfen
   9. Vinghøg på Nøtterøy leverer avanserte styringsteknologi for våpen på stridsvogner til USA.
   10. Nera leverer kommunikasjonsutstyr for kampfly. Også Volvo Areo Norge leverer motordeler til blant annet F-16. I følge Global Security var disse flyene blant de typene som ble benyttet under angrepet på Irak.
   11. Kongsberg Defense Communication sørger for kryptert militært samband. USA og Kuwait er markeder for selskapets nye utstyr. Den militære infrastrukturen i Kuwait, som USA har brukt aktivt i angrepet på Irak, har blant annet et kommunikasjonssenter som vedlikeholdes av Kongsberg.
   12. Akustikkprodukter i Horten leverer utstyr som demper sjokkeffekten dersom militære blir utsatt for bombardement. De måtte framskynde et av sine prosjekter på grunn av Irak-situasjonen.
   13. Fire norske missiltorpedobåter i Haukklassen ble sendt for å vokte skip med såkalt strategisk last i Middelhavet under Natos Operation Active Endaveur samtidig som USA angrep Bagdad.
   14. Den norske Ula-ubåten KNM Utvær deltok også i Active Endaveur i Middelhavet, for å trygge frakten av krigsmateriell i Middelhavet.
   15. Norsk personell deltok i overvåkning fra luften i Natos AWACS-fly over Tyrkia, i opptakten til angrepet på Irak. Fredsbevegelsen kalte dette et indirekte krigsbidrag.
   16. Britiske styrker som forberedte angrepet på Irak lånte en del utstyr for elektronisk krigføring av det norske Forsvaret. Blant det som ble lånt bort, var en del kommunikasjons-jammere og en avansert norskutviklet radar ved navn Arthur. Arthur er av de mest avanserte styrkelokaliseringsradarene som finnes i verden, og når den kobles til utskytningsramper for missiler, kan den både slå tilbake og samtidig gjengjelde et missilangrep straks etter at et fiendtlig missil er avfyrt et stykke unna. Britiske militære hadde så god bruk for Arthur i slaget om Basra at forsvarsminister Kristin Krohn Devold fikk et eget takkebrev i sakens anledning fra sin britiske kollega Geoffrey Hoon.
   17. Wilh. Wilhelmsens amerikanske datterselskap, ARC, stilte sine skip til disposisjon for den omfattende amerikanske styrkeoppbyggingen før krigen. Actinor, et Oslo-rederi, leide ut et av sine skip til britiske militære i forkant av krigen, også dette brukt i styrkeoppbyggingen som skjedde før krigen brøt ut.

   Folk flest tror «Usa» som et land tjener penger på det her. Det er faktisk slik at 51% av skattepengene til amerikanske borgere går til krigsutgifter og utenlandsoperasjoner. Fattigdom kunne vært utryddet med andre ord hvis millitæret var lagt ned. De eneste som tjener på dette er de politikere som har egeninteresse i krigen.

   Bush familien eier oljeselskaper. Bush administrasjonen bestod av tidligere toppsjefer fra forskjellige oljeselskaper. Oljeprisen økte sinnsykt som følge av krigen, og nye oljefelt ble tillrette lagt Bush familien og Co.

   Halliburton er Dick Cheyney(bush sin visepresident) sitt selskap som drifter hærens behov for vann, utstyr, mat, telt, opphold, og klesvask. Et eksempel på kynismen er at Halliburton skatter amerikanske skattebetalere 99dollar for en klesvask pr soldats uniform. De kjøpte 20.000 Ford Pickups og brente dem i ørkenen etter å ha fakturert skattebetalerne.

   USA blir ranet, mens private aktører tjener milliarder.

   I thought ya’ll knew by now?

   Se filmen «IRAQ 4 SALE» anbefales for ungdomskole og videregående elever.

   GD Star Rating
   loading...
   • Profilbildet til Balle Clorin
    15. 07. 2010 klokken 18:54

    Bra Armin. Mange norske arbeidstakere i disse selskapene vil på et eller annet tidspunkt møte seg selv i døra, når et verdenspoliti retter deres våpen mot dem. Selv ikke da er det sikkert at de skjønner at de har vært en del av spillet.

    Propagandaen fra Forsvaret er tilstede hele tiden, det ser vi blant annet på annonser i TV, aviser og magasiner. Men oppslutningen til forsvaret synker, og det er bra.

    GD Star Rating
    loading...
   • Profilbildet til Bidalaka
    15. 07. 2010 klokken 21:57

    Bahrami:
    «Send en hær med psykriatere inn på Stortinget nå! Denne psykopatgjengen må avlives med kjemiske formeler!»

    Oppfordrer du til drap på våre stortingsrepresentanter? I et anti-voldsinnlegg?

    Resten av innlegget ditt sparker inn for lengst åpne dører forøvrig. Ja, utenom de nå kjedsomme konspirasjonsteoriene da.

    GD Star Rating
    loading...
    • Profilbildet til Armin Bahrami
     15. 07. 2010 klokken 22:22

     De avliver våre frihetskjempere med nevroleptika og psykofarmaka, de sender våre unge soldater ut i en NATO-artikkel-5-stridig krig for Opium og Oljerør, hvis denne lille eliten som utgjør 3% av jordens befolkning var avlivet ville de resterende 97% ha en framtid.

     GD Star Rating
     loading...
    • Profilbildet til Bidalaka
     15. 07. 2010 klokken 22:55

     Og der oppfordrer du til drap på 180 millioner mennesker. Du er ikke morsom lengre Bahrami.

     GD Star Rating
     loading...
 • Profilbildet til evilbug
  15. 07. 2010 klokken 15:40

  Ja, der så desperate nå at propagandaen har gått fullstendig ute av kontroll, og selv pappskallene der ute skjønner det. Og de som ikke lukter lunta, kan umulig ha noen hjerne.
  Jeg er redd dette er bare begynnelsen. Man vil nok se mer propaganda som vrenger lattermusklene i dødelige latterkramper.

  Vel de får nå bare fortsette til luftslottet faller for min del. Jeg akter ikke å dø av latterkramper og holder meg unna skriveriene dems. Gidder ikke engang å lese artikklene om disse »terroristene vi har fakket» (se for deg Kriminalbetjent Hermansen).

  GD Star Rating
  loading...
  • Profilbildet til evilbug
   15. 07. 2010 klokken 15:59

   http://www.youtube.com/watch?v=nkLAF7lYXxE

   Beklageligvis greide jeg å poste linken i et separat innlegg. Sorry.

   GD Star Rating
   loading...
  • Profilbildet til Armin Bahrami
   15. 07. 2010 klokken 23:13

   Plukket opp en særdeles uvanlig kommentar på Dagbladet.no – det ser ut som lysere tider i vente folkens! SMIL :)

   «Må ikke glemme krigen for olje. Et utall nordmenn har i det siste kastet rundt seg med meninger om hvorfor den norske hær sin tilstedeværelse i Afghanistan er nødvendig. Det er som om man har gått inn i landet på rent humanitært grunnlag.

   At USA invaderte Afghanistan fordi samarbeidet mellom UNOCAL (Union Oil Company of California) og Taliban brøt sammen i 1997, nevnes ikke i en bisetning.

   Rike menn på andre siden av kloden hadde planer om å bli rikere ved å bygge et trans-afghansk oljerør gjennom Afghanistan. Røret skulle sikre olje-uavhengighet fra Russland og store inntekter for oljeselskapene.

   Det kan virke som om Iran står for tur ettersom de har minst like store naturressurser som Afghanistan. For dem som hevder at dette er venstrevridd konspirasjonstøv, så anbefales det å se på klippet fra denne amerikanske nyhetssendingen.

   http://www.youtube.com/watch?v=v5-Gz_OG4qY&feature=player_embedded

   «‘
   Wow! Jeg husker i 2002 et sitat som er nå fjernet fra hele cyberspace.

   «ACCEPT OUR OFFER OF GOLD, OR RECIEVE A CARPET OF BOMBS»

   George Bush til Taliban våren 2000.

   GD Star Rating
   loading...
 • Profilbildet til Ulven
  15. 07. 2010 klokken 15:54

  Kongsberg må vel være det mest kvalmende lokalsamfunnet i Norge. Kongsberg lever høyt på å ronke USAs erigerte militærapparat. En nyhet om at ”Kongsberg er tildelt ny våpenkontrakt fra US Army” frembringer kollektiv kongsbergsk orgasme. Hvem bryr seg vel om at våpen lages for å drepe eller undertrykke ? Hva kan vel være viktigere enn å opprettholde våpenarbeidsplassene på Kongsberg ?

  Jeg mistenker også at Kongsberg produserer del-komponenter til HAARP, sånn helt i det stille. Arbeider-maurene på Kongsberg har den fordel at de alle tror at de er med på noe stort, og at de ikke er i stand til å se sin egen innsats i det større bildet er nok et pluss for deres tvilsomme oppdragsgivere, lik gnomer som ikke vet om noe liv eller samfunn utenfor skogen hvor de bor.

  Hva har vel Kongsberg å vise til i dag ? Ikke så mye som et fotballag eller et damehåndballag. Hvilken rolle spiller vel det så lenge man kan kjøre rundt i fine biler og leve høyt på egen selvtilfredshet over å få skulderklapp for å fungere som nyttige idioter for NWO’s militære apparat ?

  Takke meg til den gangen da Kongsberg drev med sølvutvinning. Det var reale saker. Om det enda hadde vært i dag…

  GD Star Rating
  loading...
  • Profilbildet til C
   15. 07. 2010 klokken 20:08

   Ulven: Jeg kjenner jeg blir litt provosert av din generelle beskrivelse av Kongsberg. Det er en flott by, og til tross for at FrP har ordførerkandidaturet der så er den jevne Kongsberggenser relativt opplyst og jevnt over interessert i samfunnet ellers. Nå kan det selvsagt diskuteres hvorvidt de eldre genrasjonene kunne tenkt annerledes med henhold til arbeidsplass og utvikling av andre typer arbeidsplasser, men byen har både høyskoler og et velutviklet naturnettverk.

   Forøvrig er dette en av byene i verden som forventes være nr.1 på thermalenergy innen 2014. Sannsynligvis takketvære de hundrevis av tunnellene fra gruvedriften i gamledager.

   Forsåvidt ville det spilt liten rolle om kongsberg-lokale ansatte ved de mange våpen & flydeleproduksjonene sa opp i en slags ideologisk protest. Fabrikkene har i hovedsak utenlandsk kompetanse å bruker folk fra hele landet. Takketvære disse bedriftene (tross bedriten produksjon) har byen blomstret, vokst og er tiltrekkende på mange mennesker. Også de alternative trives i byen med sin fantastiske beliggenhet. Det er et godt sted for altenativ tenkning. Tross de fæle fabrikkene.

   Forøvrig vil jeg tro byen er interessant i forhold til et 2012-scenario med utallige tunneller,nok av drikkevannskilder , landbruksmuligheter og alt som skal til for å «overvintre» både det ene og det andre. Beliggenhet 300moh.

   GD Star Rating
   loading...
  • Profilbildet til C
   15. 07. 2010 klokken 20:10

   – og faktisk så har ikke byen noe særlig økonomisk fordel av milliardkontraktene fordi arbeiderene ikke betaler skatt (utenlandske) og fordi eierskapet er utenlandsk…. Så det er ikke annet enn noen få som får nyte godt av «fabrikken».

   GD Star Rating
   loading...
   • Profilbildet til Ulven
    16. 07. 2010 klokken 00:23

    C – takk for interessant info om Kongsberg. Det er altfor lite informasjon om norske lokalsamfunn i sirkulasjon på Nyhetsspeilet.

    Den mest interessante info-biten du supplerte var den siste, den om at
    «…arbeiderene ikke betaler skatt (utenlandske) og fordi eierskapet er utenlandsk…»

    Vi kan være enig om følgende:
    – Folk på Kongsberg lever bra (inkl. de utenlandske high tech ekspertene)
    – Hvordan våpnene og våpen-komponentene som produseres på Kongsberg virker er det få som vet noe særlig om, inkl. faktisk bruk i felt.

    Spørsmålet som dukker opp etter å ha lest din info er dette:
    – Hvis Kongsberg kastet de utenlandske bedriftene og deres arbeidere på sjøen (ev. eller stappet de ned i gruvegangene) så ville Kongsberg ha vært et omtrent like godt sted å leve for Kongsbergs vante innbyggere. Samtidig ville verden forøvrig ha blitt et bedre sted…

    Spørsmålet som så dukker opp er ikke «Hvorfor gjøres så ikke dette ?» Naturligvis vil det ikke skje, det er noe vi alle vet.

    Men selv om våpenproduksjonen som pågår på Kongsberg er «renslig» (forurenser ikke lokalmiljøet osv.) så får jeg denne ekle assosiasjonen til norske myndigheter som er bare så altfor happy med å stille norsk land og folk til disposisjon for utenlandske (les: amerikanske) interesser som ikke nødvendigvis har de beste hensikter.

    Her er noen eksempler:
    – Gaustad ble valgt som forsøkssted for MK Ultra eksperimentering etter krigen (les: Hva skjuler massegraven på Gaustad: http://www.nyhetsspeilet.no/2010/02/hva-skjuler-massegraven-ved-gaustad/

    – Det er to HAARP-anlegg på norsk grunn (Tromsø og Svalbard). Det har vært indikasjoner på at jordraset ved Mosjøen i år som kostet to søstre livet var skapt av HAARP/EISCAT. Dette er ikke bekreftet men kan ikke utelukkes.

    – Globus II radaren ved Vardø skaper mye kreft i lokalmiljøet

    – Det plutselige jordraset i Ålesund som krevde 5 liv for noen år siden ble forårsaket av testing av laservåpen fra Hercules-fly over norsk jord.

    Spørsmålet er på en måte hvor lenge Norges befolkning skal tillate å la norske myndigheter (inkl. fylkes- og kommunalpolitikere) få være nyttige idioter og imøtekommende tilretteleggere for de mørke maktenes mer enn tvilsomme aktiviteter.

    Forskjellen mellom eksemplene over og Kongsbergs hi tech våpensmier er at i de nevnte tilfellene så har nordmenn måttet bøte med liv og helse mens i Kongsberg-tilfellet er det anonyme utlendinger som må bøte med liv og helse.

    Hadde det ikke vært bedre å skåne våre egne og de andre ? Nøkkelen for å komme igang med en slik «rengjøringsprosess» er å få spredd litt informasjon av den typen som media ikke formidler.

    GD Star Rating
    loading...
  • Profilbildet til ubu
   15. 07. 2010 klokken 23:50

   Beskrivende nok, så benyttes sølvgruvene idag til helvetesuke for Telemarkbataljon rekrutter.

   …De gruvene er fantastiske. -Du kan gå i dagesvis, uten å ha gått samme gang 2 ganger.

   GD Star Rating
   loading...
 • Profilbildet til smurfen
  15. 07. 2010 klokken 17:02

  Noen som vet hvorfor vi er i Afganistan ?

  Spør man Jensemann eller regjering så får man til svar at vi er der for at dem andre er der ..
  Det er vist svarene fra dem andre landene også, vi er der for at dem andre er der og vi må stå sammen bla bla bla …

  Noen sier at det skyldest pakt 5 i Nato aliansen men det kan ikke stemme siden kaprerene var fra Saudiarabia der 9 av dem lever i beste velgående den dag i dag

  http://www.welfarestate.com/911/

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/world/middle_east/1559151.stm

  Osama bodde vist i Afganistan men han er ikke etterlyst for noe 9/11 og har heller aldri vert det så man kan se selv på FBI sine hjemmesider

  Obama døde foresten i 2002 av nyresvikt….

  http://edition.cnn.com/2002/WORLD/asiapcf/south/01/18/gen.musharraf.binladen/

  Det hele starter med at Tim Osman er i USA i 1986 for å møte dem representanter fra ulike organisasjoner med CIA velsignelse vil levere våpenteknologi til «case» i Afghanistan. Den eneste betingelsen er at den nye våpensystemer suksess / svikt på slagmarken må rapporteres tilbake til USA. Tim Osman besøker ulike militære baser og delta våpen demo istrations. 3 år senere vinner Mujahadeen krigen mot Sovjetunionen. Krig Lykke er først og fremst skyldes USAs Stinger-raketter som Tim Osman har «importert».

  Tim Osman er CIA eget dekk navnet på Osama bin Laden.
  For å bekjempe blant annet Osama Bin Laden vedtok US Congress, USAs Patriot Act – som ironisk nok har noe å patriotisk handlingsplaner å gjøre. Det står for «Forene og styrke Amerika ved å gi gode verktøy Påkrevd to oppfange og hindrer terrorisme».

  Det er da opp til USA alene å definere hvem terroristene er og hva «verktøy» for å være implimenteres. Og det er akkurat det Tim Osman funksjon var i 1986th Et verktøy. En «aktiva» i henhold til CIA-filer.
  CIA aktiviteter i den 10 år lange krigen var den avgjørende faktoren, og Ronald Reagan erklærte stolt Mujahadeen, og Osama Bin Laden for den seirende frihetskjempere i 1989.

  Fortsatt samarbeid mellom CIA og Tim Osman etter at krigen var vunnet eller ble plutselig fiender etter 10 år med nært samarbeid?
  Den siste kjente kontakt mellom CIA og Osama Bin Laden er i Dubai på et amerikansk militært sykehus bare to måneder før 11. september. Osama har kroniske nyreproblemer og krever dialyse regelmessig. På dette punktet han er ønsket av CIA for to terrorist operasjoner i Afrika. Dette er ellers fremdeles tilfellet. På FBIs eget nettsted, kan du likevel finne at Osama Bin Laden «bare» er ønsket i forbindelse med disse to handlingene. 911 er ikke nevnt, selv om det langt overgår alt han har blitt belastet sammen.
  Det er faktisk skremmende så stor terrorist aktivitet ser ut til å krasje med pinlige saker for den sittende regjeringen i USA, for eksempel. Monica Lewinsky’s avhør og den amerikanske bombingen av en «kjemisk» fabrikk i Sudan stund. G8-møte 7 / 7 i Skottland og klima krav til USA, mens terrorister bombingen i London.
  Afghanistan har Funnily nok aldri vært på den amerikanske terrorist listen, selv om den åpenbart har hatt treningsleirer for terrorister adskellige. Egentlig støttet USA, Taliban-regimet med 43 millioner dollar, så sent som våren 2001, da Colin Powell besøkte landet. Pengene var øremerket til Heroin bøndene gjort «arbeidsledig» siden Taliban brente 90% av opium felt av. I seg selv den største anti-narkotika-operasjonen noensinne. På den tiden sto Afghanistan for om lag 80% av de globale volumet. Etter den amerikanske invasjonen, disse feltene restaurert og landet er nå anslått til å utgjøre 60-70% av verdens opium / heroin. Hvorfor USA / CIA levetiden til disse bøndene når samtidige skjerping av brukere?

  Det er verdt å merke seg at CIA er lovlig unntatt fra DEA til å rapportere sine egne brudd på narkotika lover i forbindelse med CIA operasjoner. En klasse eksempel er pinlig affære når en Hercules-flyene fra det amerikanske Skog og naturforvaltning, ble «oppdaget» på Mexico flyplassen med et tonn kokain om bord. Dette førte til oppdagelsen av skogen og regionale styret egentlig «mangler» 10 av disse flyene som etterpå ble «funnet» i Peru, Laos, Pakistan og Afghanistan. Saken endte med en formell forespørsel fra Forest & Nature Agency til CIA å stoppe for å smugle narkotika inn i flyene sine. Utrolig!

  Bush familien og Bin Laden-familien har blitt foret Ning partnere og gode venner i årevis. Deres nære forhold gjør en stor om ikke et gigantisk spørsmålstegn over Osama virkelige rolle, ikke minst hans aktiviteter. Det er et faktum at George Bush senior var i sesjon den 11. september i New York med Bin Laden familien i Carlyle Group (USAs 11. største våpenhandler)
  FBI har blitt forhindret adskellige ganger, både av Bush, men også Clinton-administrasjonen å undersøke Bin Laden-familien. Dette førte til FBIs assisterende sjef John O’Neill løses inn i protest mot «amerikanske oljeinteresser konstant innblanding fra Al-Qaida og Osama bin Laden undersøkelse.» Hvem disse oljeinteresser var ukjent, men det er vel kjent at George Bush junior er nødvendig Arbusto selskap (Oil) ble økonomisk «støttet» hvis ikke reddet av Bin Laden-familien.
  John O’Neil var FBIs ledende Al-Qaida terror etterforsker og ekspert. Han ble deretter utnevnt som sikkerhet sjef for World Trade Center og døde på sin første dag på jobben 11. september 2001.

  http://www.fbi.gov/wanted/topten/fugitives/laden.htm

  Noen sier at vi er der for og beskytte lokalbefolkningen men lokalbefolkningen ønsker jo innvasjon og drone hæren dit pepperen gror

  Andre sier vi er der for og beskytte Norge mot terrorisme men alle vet at vold avler vold, man kan ikke bombe bort hat
  Alle dem i verden som ikke er påvirket av vestlig propaganda ser nå på oss som en terrorstat og krigsnasjon som hjelper USA med og sikre seg Olje, mineraler, kontrolerer oljerørledning, opretholder verdens etterspørsel etter opium og ikke minst hvitvasker enorme summer til lugubre formål
  Sa da vil det kanskje ikke vært noen bombe om det faktisk kom noen og angrep oss i Norge som vi angriper dem i deres land

  Vi hadde nettopp vår første falsk flagg opprasjon etter at Jensemann og PST fikk gode tips fra CIA om hvordan dem skulle få gjennom DLD
  Det gikk få dager før dem avslørte seg med og gå ut og si at vist ikke DLD innførsest fort så vil tusenvis av nordmenn dø i terrorangrep

  http://www.nettavisen.no/nyheter/article2944604.ece

  Vi har da aldri hatt noe DLD og hvor mange har dødd i Norge i terrorangrep ?
  Bare ett og det var en uskyldig kelner fra lillehammer som Mossad henrettet

  Falk og Ole Østlund mener at Alexander Kjelland i sin tid ble sprengt av Osavald gruppen som gikk under jorden etter WW2 på vegne av Lie og Hauge der han sitter på bevis men ingen er dømt i den saken enda …

  Siden små blå smurfer ikke vet så mye så er det kanskje noen kloke hoder der ute som vet hvorfor vi er har innvadert og okupert Afganistan ?

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Zetera
  15. 07. 2010 klokken 18:42

  Takk for flott artikkel.

  ”Om Gud er død, er alt tillatt”

  Hemmelige organisasjoner og media
  Det er mange som nå er klar over at de store internasjonale hemmelige organisasjonene også arbeider for en global styring. Ja, i dag er det slik at en helst skal være med i en eller flere av disse hemmelige organisasjonene før en kan få en politisk, økonomisk, militær eller religiøs toppjobb.

  I disse toppjobbene arbeider de for samme mål, nemlig innflytelse, makt, europeisk og global enhet og verdensherredømme.

  Det er kun de som sitter på toppen i disse hemmelige organisasjonene, som kjenner strategien. Målet er også skjult for folket, blant annet fordi de store mediakanalene tåkelegger eller skjuler for folket hva som faktisk foregår.

  Vi ser at media-kanalene monopoliseres, og dette bør sees i lys av en oppklarende melding fra Vatikanet, som sier: ”Det er kirkens fødselsrett å eie og bruke…pressen, kinoene, radio, TV og andre av liknende natur.” (Pave Paul VI, Inter Mirifica, 1964).

  De store media-stasjonene i verden styres stort sett av Vatikanets folk og/eller av folk som sitter i de hemmelige organisasjonene. Men målet er det samme: Global styring! Folk som lytter til disse media-stasjonene får dag etter dag høre hvor fint det er med det internasjonale styresettet. De framstiller det som løsningen på verdens problemer. Dette blir gjentatt gang på gang, inntil folket tror det.

  Dette ligner på en hypnotisk teknikk, som heter Hegelian Dialectic, som går ut på at en skal gjenta en sak tilstrekkelig mange nok ganger. Til slutt vil folk tro at det er slik.

  Alt er en del av en større plan

  Stikkordet for deres strategi er FRED. Det høres så fint ut, men fred skapes ikke ved et massivt overnasjonalt internasjonalt lovverk. Disse internasjonale lovene som er skapt av verdensherskerne, blir raskt flere og flere etter som nye kaos oppstår.

  Demokratiets pris
  ”Det er en storslått tanke: En NY Verdensorden, der de forskjellige nasjoner blir trukket sammen i en felles sak, for å oppnå menneskehetens universelle lengsel etter fred og trygghet, frihet, lov og rett. ”

  Barack Obama forsøker gjennom diplomati å dra verdens ledere med seg for å få til et internasjonalt samarbeid. Vi ser dette internasjonale samarbeidet utfolde seg til en Ny Orden i verden.

  I denne Nye Verdens Orden skal internasjonale lover gjelde over nasjonale lover. Verdensherskerne har laget et sentralisert system, slik at det er noen få verdensherskere som lager lover til resten av folket. Og folket må bare innrette seg etter dette, hvis ikke så lager de andre lover som setter dem på plass. Denne sentraliserte og internasjonale styringsmodellen gir verdensherskerne stor makt.

  Likestiller Obama med Hitler: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3731826.ece
  Banneforbud på amerikansk tv: http://www.aftenbladet.no/utenriks/1232908/Banneforbud_paa_amerikansk_TV_strider_mot_grunnloven.html

  Etter deres oppskrift kan fred kun oppnås ved at nasjonene i verden følger deres plan. Hvis ikke deres ordre blir fulgt, så blir det krig og vanskeligheter, helt til et land anerkjenner deres overherredømme.

  Krig for fred?
  Obama har planer om å redusere atomvåpnene i verden. Men planer er ikke nok.
  Fortsatt fører han krig i Afganistan, har store hærstyrker i Irak og andre deler av verden, og skal liksom være storebror i verden, hvor han drar med seg andre land, som Norge.

  Om alle hans freds-planer skulle lykkes, så ser det ut for at resultatet blir slik at selvstendige nasjoner ikke skal få lov til å styre seg selv. Alle skal læres opp til å innordne seg Den Nye Verdens Orden.

  Da Obama fikk fredsprisen i Oslo den 10. desember 2009, sa han:
  ”Noen ganger er krig nødvendig… Om vi vil ha varig fred, må ordene fra det internasjonale fellesskapet bety noe. De regimer som bryter reglene, må holdes ansvarlig. Sanksjoner må oppnå det de skal. Å stå imot må møtes med økt press – og et slikt press framkommer bare når verden står sammen som én.” (Fra Obamas tale, gjengitt i Aftenpostens nettavis, den 11.12.09).

  De globale lederne mener de vil få fred i verden, hvis alle nasjonene er lojale mot det internasjonale lovverket – som de selv står bak. Hvis ikke – hvis de er uforsonlige – så blir det krig, press og vanskeligheter helt til de anerkjenner overmakten. Er dette måten å skape fred på?

  Barack Obama forsøker å skape FRED I MIDT-ØSTEN. Vi ser ikke bort ifra at han kan klare å nå sine mål, ved diplomati og dyktige agenter, for målet er at jødene og Israel også skal innordne seg Den globale strategien.

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Zetera
  15. 07. 2010 klokken 20:56

  «Når det blir alvor, så er bare de profesjonelle gode nok»

  Norge sendte nesten bare profesjonelle soldater til Afghanistan.
  I styrken som Forsvaret sender ned før sommeren er det kun yrkessoldater,
  offiserer og ulike spesialister som skal operere ute i felten.

  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3604199.ece
  http://konradstankesmie.blogspot.com/2010/04/norges-fremmedlegion.html

  GD Star Rating
  loading...
53 Kommentarer
1 2 3

Legg inn dine tanker