Du leser nå
Hjerneforsker ser lyset

Under ett minutt lesetid

Nerveanatomist Jill Bolte Taylor får slag og opplever en helt spesiell bevissthet og en følelse av nirvana.

Nerveanatomist Jill Bolte Taylor fikk en mulighet svært få hjerneforskere ønsker seg. En morgen innså hun at hun var i ferd med å få et massivt slag.

Etter hvert som det skjedde, mens hun følte at hennes hjernefunksjoner falt fra en etter en – tale, bevegelse, forståelse – studerte hun og merket seg hvert øyeblikk.

Fra hjerneforsker til spirituell våken

Dette er en sterk historie om hvordan vår hjerne definerer oss og kobler oss til verden og hverandre. Opplevelsen endret livet hennes fullstendig og ga henne en ny oppfatning av energi og bevissthet.

Se videoen fra hennes foredrag på TED Talk om denne spesielle opplevelsen sett fra innsiden av hodet til en hjerneforsker.

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
57%
Opplysende
22%
Inne på noe
0%
Usikker
0%
Dårlig
22%
Om forfatter
Frank Aune
Frank Aune er grunnlegger og administrator av Nyhetsspeilet.no med erfaring som nettredaktør siden 2000. Han er ansvarlig for skapelsen av nettstedet, men ikke innholdet. Han kan kun stå inne for sine egne artikler. Han startet nettmagasinet med intensjonen om å vekke den spirituelle gløden i leserne slik at flest mulig kan se gjennom illusjonene og bli fri. Det innebærer at du finner din egen sannhet, oppnår full forståelse for betydningen av at vi alle er fra samme kilde og våkner opp som den sanne multidimensjonelle mesteren du er. Om du skal lese bare én av hans over 100 artikler så les denne: Det store dimensjonsskiftet

14
Kommentarer

avatar
9 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
CosmomindSeitasisAnn ElisabethChristine C.Otto Recent comment authors
  Abonnere  
Nyeste Eldste mest stemt
Varsle om
grethe
Abonnent
grethe

Flott :)

Natural mystik
Abonnent
Natural mystik

utrolig at folk ikke vil forstå :s

BelzeBob
Abonnent

Er bare nødt til å leke meg litt her. Bare slett post(ene) om dere vil… OK? :)

Men seriøst – hvilke html/kode friheter/muligheter har vi? Dette er uklart for meg. Jeg ser f.eks at det går an å «embedde» linker og forandre skriften… ? Men hva med bilder og videoer? Og… hvorfor kan vi ikke redigere innleggene våre? Med pengene dere har samlet inn burde dere vel klare å smette inn denne (veldig vesentlige) funksjonen?
comment image

ArneLo
Abonnent

Bilde og video er nok forbeholdt de innvidde :-) Forskjellige brukerrettigheter.

BelzeBob
Abonnent

OK. (Grmmff..)

Terje
Abonnent
Terje

Ja det blir vel ikke mer tydelig om hvor viktig hjernen er i opplevelsen av guder, ånder, nisser og troll.
Hjerneforskning er facsinerende, V.S. Ramachandran studerer hjernen med fokus på skjeldene syndromer
http://www.youtube.com/watch?v=0NzShMiqKgQ

Otto
Abonnent
Christine C.
Abonnent
Christine C.

Denne dama var veldig god til å forklare hvordan hun opplevde sitt hjerneslag, og foredraget var fylt med humor midt opp i det hele. :)
Imponert jeg. :)

Ann
Abonnent
Ann

Takk for at du la ut denne videoen Frank :)
Viktig spørsmål hun stiller på slutten; «hvem er vi»?
Høyre eller venstre…. hvor oppholder vi oss mest?

Seitasis
Abonnent
Seitasis

Ikke glem hennes virkelighet skapning, en hjerneforsker som har laget en dual forklaringsmodell av virkeligheten, høre/venstre hmm.
Likevel denne filmen har et meget høyt potensiale til økt forståelse. Tenk deg om alle i skolen over hele verden skulle bruke en måned på å analysere den, hihi, den kan forandre verden ja…

Seitasis
Abonnent
Seitasis

Et kontra data, scaning av ultra dyktige musikere. INGEN eller NÆR NULL hjerneaktivitet hmm..

Cosmomind
Abonnent
Cosmomind

Nå går utviklingen så fort på mange fronter at skoleverket egentlig burde bytte ut de fleste skolebøker annen hver måned omtrent!

Hjernen er en fantastisk skapning ja, som vi bare så vidt har begynt å forstå, i likhet med alle de tre milliarder kodene i vårt DNA hvor man tidligere trodde at mesteparten bare var søppel DNA, men som nå viser seg å ha en signifikant betydning i samspillet mellom disse og den mere kjente prosesseringen.
Må nå le når jeg tenker på Bill Clinton som annonserte at verden hadde kartlagt menneskets DNA!!

(Jeg har forresten to brødre som begge har fotografisk hukommelse på hver sine felt, og det har värt helt utrolig å se dette på nært hold.)

Etter å ha sett denne videoen kom jeg til å tenke på en fyr jeg kjente. Jeg oppdaget at han var et matematisk geni, og jeg forsøkte å teste ham!! He he!!
Jeg leste opp for ham lange remser med alskens tall, store og små, primtall og partall, og med en salig blanding av divisjon, subtraksjon, og multiplikasjon. Men før jeg hadde fått slått inn dette på kalkulatoren så hadde han svaret klart.
Han hadde hatt en när døden opplevelse, og det hadde gjort noe med ham i positiv forstand, mente han.
En gang vi satt og pratet om löst og fast ble han stille lenge og han tittet så fraværende ut i rommet, og plutselig sa han til seg selv liksom: – Ja, kanskje det finnes et sted hvor alt er bare lyst og fredfullt og hvor du bare kan velge hva som skal skje og det skjer!!
Jeg kan ikke glemme det, ikke bare fordi han døde en kort stund etterpå, men det var måten han sa det på, det glade ansiktsuttrykket! Smilet! Alt!
Kan ikke forklare det bedre, men det har liksom brent seg inn i hukommelsen min, og den er langt fra fotografisk!!
Når det gjelder musikere, så kan det nok være noe i det du skriver om hjerneaktivitet Seitatis. Jeg er selv musiker, er ikke ultra dyktig, men ganske dyktig på å jamme, improvisere, men skal det bli bra må jeg glemme alt som har med analyse av musikken å gjøre, og bare flyte med.
Billy Sheenan sa det på en artig måte:
– If you think, you stink!! :)

Seitasis
Abonnent
Seitasis

– If you think, you stink!! hihi, du er bevist du!

Seitasis
Abonnent
Seitasis

Uff da ser at kommentaren kommer til å bli tolket feil. Cosmomind er bevist og ikke noe annet.