De lager naturkatastrofer ved hjelp av utnyttelse av frekvenser, mikrobølger, vindstrømninger, regn- og solområder, teknikk og kjemikalier for å gi inntrykk av at vi har menneskeskapt oppvarming av atmosfæren og havet: Det eneste de vil oppnå er urettmessig makt over oss andre. Hvilket sørgelig lavmål. https://www.fn.no/tema/klima-og-miljoe/klimaendringer

Klimaforandringer og den store misunnelsen

243 visninger
4 minutter lesetid
2
Ifølge nobelprisvinner i fysikk, Ivar Giæver, hjelper det ikke å gå på diett for å redde verden. Giæver har selvfølgelig undersøkt saken, han tror ingenting, han vet; det er bare menigmann som fortsatt tror eller ikke-tror på global oppvarming…foto, her, foredrag, her.

Det hadde vært fint hvis våre rikspolitikere visste hva de snakket om når det gjelder klima. Men slik er det dessverre ikke. De som våger å åpne munnen, bruker floskler og fraser. Det er heller ikke enkelt og greit, men komplisert.

En fagmann fra universitet skrev til meg følgende i et privat brev: “AP-mannen Terje Aasland har (heller) ingen bakgrunn fra energi som fagområde.

Et bredt og teoretisk krevende fag, basert på følgende avgjørende punkter:

 1. Definisjonen av energi, uløselig knyttet til Newtons historiske kraftbegrep. Kraft multiplisert med vei er det enerådende grunnlaget for energi som begrep.
 2. Energikvalitet. Arbeid skaper den edleste energien. Varme er sluttpunktet, den minst edle energiformen av alle.
 3. Alt arbeid som utnyttes fullt ut, vil som sluttprodukt ende som varme. Bare en brøkdel av varme kan bli til arbeid, begrenset av Carnots formel. Formelen knyttes til de to ulike temperatur-reservoarene som arbeid må hentes ut fra.
 4. Arbeid og varme er generelt ikke tilstandsstørrelser. Arbeid er tilstandsstørrelse bare under konstant trykk. Varme er tilstandsstørrelse bare under konstant temperatur.
 5. Entropibegrepet må innføres for å vite hva energikvalitet er. Og for å forstå hvordan varmepumper fungerer, i motsetning til naturlige prosesser hvor varme alltid overføres fra varme til kaldere legemer.
 6. Varme i universet overføres som stråling. Jordas klima er en selvregulerende likevektssituasjon. En balanse mellom to himmel-legemer med ulik temperatur: Solas stråling med temperatur på flere tusen grader og sterkest intensitet rundt det grønne lyset som plantene trenger. Jordas stråling ut til universet, med 15 grader Celsius som middeltemperatur.
Hva er de egentlig opptatt av? Senator John Kennedy spør tilhengere inspirert av FNs klimapanel, hvis de fikk være konge for en dag, hva ville de gjøre for å finne løsning på klimakrisen? Fra Facebook, her.

Jordas stråling er infrarød og ligger utenfor det synlige spekteret. Istider er de eneste klimakatastrofene. Ubalansen i klimaet opptrer kun når iskappen reflekterer mye av solstrålingen slik at en avkjøling selvforsterkes.

Overoppheting av jorda stanser av seg selv ved at vanndampens metningstrykk øker med økende temperatur over jordas havområder. Varmere luft fra havet blir dermed fuktigere og skaper økt nedbør over tørre innlandsområder.

Varme overføres i luft og hav i form av strømninger. Kompliserte teorier som danner grunnlaget for moderne værvarsling og krever svært kraftige datamaskiner. Varme i faste stoffer overføres i form av varmeledning. Faste stoffer med liten varmeledning er egnet for isolasjon. Den faste jordskorpen påvirkes lite av klimaet i luft og hav.

Hva er verst? En populistisk løsning på en ikke-eksisterende klimakrise? Eller en samfunnsøkonomisk katastrofal løsning på en populistisk velsolgt klimakrise-illusjon.”


Vi har miljøer idag, miljøene bak FN og WHO som vil ha menneskeskapt oppvarming, slik at de har en krise de kan bruke for å introdusere sine løsninger. Dette er så viktig for dem at de lager kunstige uvær, skogbranner, jordskjelv og oversvømmelser for å kunne skylde på klimakrisen. For De vil ha makt, de vil tre sine maktorienterte løsninger nedover våre hoder. Vi kan avvise disse med kunnskap om nettopp klimaet. Universitetslæreren skriver videre i sitt private brev:


Klimakrisen er en illusjon av en god del grunner

Ghadaffi store klimaprosjekt i Libya, Man Made River. Det ble bombet istykker av USAs khazarjøder med snushanen og vaktbikkja Netanyahu i spissen, bak dem står familien Rotschild, verdens rikeste familie som ennå ikke har fått nok. Se mer om prosjektet, her.
 • “Hele verdens historie har aldri hatt en farlig klimakrise, ellers hadde vi ikke vært her på jorda den dag i dag
 • Klima er noe som endrer seg sakte, under 10 år er ikke målbart. Kjente eller tenkelige unntak er: Atomkrig, enorme vulkanutbrudd eller asteroider/meteorer som kommer utenfra og treffer jorda.
 • Vi har hatt uheldige istider, men de har tross alt gått over. Vi har aldri skadelige varme perioder i jordas historie. Tvert i mot har vi hatt mange varmere perioder enn de siste 2-300 år har vært.
 • Frykten for fossile hydrokarboner er meningsløs. Det var jo mer CO2 i lufta enn i dag da alt dette karbonet ble lagret i petroleumsreservoarer. Og alle vet at 15 grader – dagens middeltemperatur for hele planeten, er for liten til å være behagelig for mennesker eller optimal for plante- og dyreliv. Artsfattigdommen i arktiske strøk bekrefter dette. Isbjørn er ikke engang en egen art, men hører til samme art som brunbjørn, som altså har et stort naturlig genetisk mangfold, noe ulv også har.
 • En «altfor varm jord» ville måtte passere 22 grader som middeltemperatur. Deilig temperatur for alle mennesker, tror jeg. Mye fuktigere luft i gjennomsnitt ville dette skape, mer disig vær mindre skarp sol. Mye mere nedbør i verdens ørkenområder med fjell ville det bli, og en selvforsterkende forgrønning.

Verdens eneste klimaproblem er at det er altfor liten fuktighet i de store ørkenområdene langt fra havet. Temperaturøkninger ute på verdenshavene er ennå ikke blitt registrert, men dersom de skjer, vil det føre til fuktigere luft over land, slik at det blir mer nedbør.

Dagens ørkenluft har mye fuktighet i seg, men faller oftest ikke som regn selv fordi vannet ble fordampet med litt for lav temperatur der ute over havet. Evnen til å holde på damp øker veldig med økende lufttemperatur, kald mettet luft over havet går ofte gradvis over til å bli varm umettet luft over ørkenen.”


Et prosjekt av store lange rørgater, store brønner og mye vann, kunne ha fått uendelig stor betydning for mange…foto her.

Muammar Ghadaffi, en framtidsrettet realist

Vi har en mann som virkelig gjorde noe for klimaet. Hans navn var Muammar Ghadaffi, født i 1942. Men han ble drept av USAs maktelite, khazarjødene i 2011. De tålte ikke at han viste verden hva som kan gjøres av store, betydelige prosjekt. Ghadaffis store klimaprosjekt gikk under navnet Man Made River.

Han ville forvandle den ufruktbare ørken til grønne områder med vann fra dypet av den delen av Saharaørkenen som strakte seg inn i Libya. Dette kunne ha blitt et utvidet prosjekt som ville fått stor betydning for hele Afrika.

For tenk om Afrikas befolkning hadde kunnet få tilgang til den kraften de trenger for å kaste ut misunnerne og blodsugerne, parasittene som i mange, mange år har levd over evne, men på Afrikas’ ressurser. Vann hadde kunnet gi et slikt grunnlag. Å forvandle Saharaørkenen hadde kunnet vært en slik begynnelse. Husk bare størrelsen på Saharaørkenen på 9,2 millioner km², nesten 24 ganger større enn hele Norge med alle sine skoger, innsjøer, fjell og trange fjorder. Verdensmisunnerne familien Rotschild, Israel og USAs khazarjøder tolererte det ikke, de følte seg truet.

Sven-Inge Johansen

Hvis du synes min tekst var av betydning, gi gjerne et lite eller større bidrag for fremtidige artikler, hvis du kan: Vipps til 41743388 eller konto 6250 12 02377.

5 1 stemme
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Jan Erik Winås
Jan Erik Winås
Anonym
8 måneder siden

Bra oppsummert Sven-Inge.

« Forrige artikkel

Om kompartementalisering, “need-to-know”

Neste artikkel »

Lyver man tilstrekkelig frekt

2
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x