OSCAR FOR “STØRSTE PEDOFILE” GÅR TIL – fortielsen som gjennomsyrer Hollywood

2.3K visninger
2 minutter lesetid

I natt er den store årlige Oscar-utdelingen. Filmbransjens hyllest til seg selv går som vanlig av stabelen i Hollywood i California. På vei til Dolby Theatre, lokalet der de skal digge seg selv og sine, vil deltagerne bli møtt med en kraftig melding og sterk advarsel, som kaster skam over hver og én som vet, men tier.

Hva er meldingen, hvorfor dette stuntet, og fra hvem? Fortielsen som gjennomsyrer Hollywood er en verkebyll det nå går hull på.

Det er artisten Sabo som har ropt ut direkte til publikum gjennom plakater og postere i gatene. Den stilletiende aksepten som råder i Hollywood om at “dette snakker vi ikke om”, er for Sabo medskyldighet i at pedofile kan fortsette uten å bli stoppet.

Sabo sender en kraftig melding med sterk advarsel for å få slutt på den kollektive fortielsen.

Sabo (til høyre) på den amerikanske TV-kanalen Fox News.

Sabo sier at signalet han gir er ment å kritisere de som er med på å tilrettelegge for seksuell trakassering og overgrep med sin fortielse, og for å fortelle kjendisene at de bør avstå fra å si noe under takketalen når de mottar sin Oscar – for dette året i det minste.

En av de nominerte filmene til kategorien “Beste film” er Three Billboards. I filmen spiller Frances McDormand moren til en voldtatt og myrdet datter, hvor moren bruker 3 gedigne reklameplakatstativer, såkalt boards, til å uttrykke sin fortvilelse og sinne, rettet mot politiet i byen, for at de ikke har gjort nok for å etterforske og ta den eller de som overfalt og drepte hennes datter. “Fremdeles ingen arrestasjoner” står det på engelsk på én av plakatene i filmen, med svarte bokstaver på rød bakgrunn. Kampanjeidéen til Sabo kommer nettopp fra denne nominerte filmen.

Det var tidlig onsdag morgen at de 14×48 fot store reklamestativene fikk tapetsert et nytt lag av plakat. Sabo har leid inn 6 arbeidsfolk til å utføre jobben, forteller han i et intervju med magasinet Hollywood Reporter. Stativene står på rekke og rad med få meters mellomrom, langs veien, akkurat som i filmen Three Billboards. Den første står plassert på hjørnet Wilshire Boulevard og La Brea Avenue.

Sist Sabo overtok et reklamestativ var i november, da han endret på en reklameplakat for The Greatest Showman, for å få det til å se ut som senator Al Franken var i ferd med å gripe tak i Zendaya som er trapes-artist i filmen. Franken, tidligere skuespiller i Saturday Night Live har siden trukket seg fra Senatet etter å ha blitt anklagd av flere kvinner for seksuell trakassering. Likeså har nærmere 100 andre menn i underholdnings-industrien blitt offentlig anklagd for å ha forgrepet seg. Dette har kommet bare de siste 5 måneder etter Harvey Weinstein ble satt under etterforskning for overgrep mot over 80 kvinner de siste 30 år.

Det er ikke første gangen Sabo går ut i det offentlige rom med sine, for noen, kontroversielle budskap. I over et tiår har artisten gitt spark til politikere, og skytset er rettet mot de liberale og progressive.

I januar i år lot Sabo gatene i Los Angeles bli “pyntet” med plakater som viste Golden Globe-verten og tv-stjernen Seth Myers påklistret teksten “Vi alle visste” på engelsk, og stoppskilt på gaten med opprop til kjendiser om å være med å stoppe pedofile, perverse og voldtektsmenn.

Seth Myers er blant de som vet.

Verten til TV-kanalen ABCs kvelds-show, humoristen Jimmy Kimmel, som nylig ble hengt ut av artisten Sabo, og som skal være programleder for den nittiende Oscar Academy Awards- utdelingen, skal ha uttalt at han ikke vil “ødelegge” søndagens show med å vitse om Hollywoods omfattende skandaler angående seksuell trakassering.

Sabo mener det er på tide at de som vet nå står frem og begynner å navngi overgriperne enn å la overgrepene fortsette. Om kampanjen får satt Hollywood-kjendisene i skammekroken nok til at de nå begynner å snakke om hva de og andre har blitt og blir utsatt for, overgrep som er omfattende blant film- og underholdningsindustriens bransjefolk, gjenstår å se.

Klart budskap!

 

Kilder:

https://www.hollywoodreporter.com/news/street-artist-erects-three-billboards-hollywood-oscar-biggest-pedophile-goes-1089239

Home Page

Flettfryd Bergfletten

Ethvert menneske må vite hvilke drivkrefter, synlige eller ikke, som former sin omgivelse og hverdag. Uten denne viten kan mennesket ikke vite hvem som egentlig styrer og bestemmer, ei heller forstå hvordan en maktelite opererer. Hva, hvem, hvordan og hvorfor er spørsmålene som må stilles ̶ og forsøkt besvart. Artikkelen er Copyright © Flettfryd Bergfletten. Utdrag fra artikkelen kan brukes med henvisning til forfatter og Nyhetsspeilet. Ved bruk av hele artikkelen, vennligst kontakt forfatter.

« Forrige artikkel

Nextgentels hemmelige salg av kundeopplysninger

Neste artikkel »

Ti lovendringer som kanskje kommer snart