/

Styrk helsen din med jording

5.6K visninger
6 minutter lesetid
9

Til alle tider har vi mennesker hatt enn nær og naturlig kontakt med selve jordoverflaten. På grunn av måten vi i dag bor og lever på og fordi vi bruker sko med såler av plast eller gummi, har dette forandret seg. Her vil vi se på den store betydningen av å ha  jordkontakt, samt hvordan vi på enkle måter kan opprette den.

Kort introduksjon:

Lengre dokumentarfilm om jording:

 

https://www.youtube.com/watch?v=ezsZInhnfxE

Kroppen vår – en antenne

I samme tidsrom som vi mistet bakkekontakten, har det dukket opp en uheldig påvirkning, nemlig elektromagnetisk(EM) stråling. Nyhetsspeilet har flere artikler om dette. Når vi påvirkes av ulike former for EM stråling, viser målinger at den taes opp av kroppen at den elektriske spenningen øker. Ideelt nivå er under 100 millivolt, men målinger fra 5 til 10 tusen millivolt er ikke uvanlig. Da kroppens bioelektriske prosesser foregår ved en spenning på ca. 50 mv(7), er det ikke da logisk at forstyrrelsene blir mer alvorlige jo høyere denne spenningen blir?  Kan dette være mekanismen bak økt krefthyppighet hos personer som bor nær høyspentledninger? En rekke forskere har for øvrig påpekt sammenhengen mellom celle polarisering og kreft, i det kreftceller har andre elektriske egenskaper enn normale celler(7).  Er ikke dette også en indikasjon på at alle behandlingsmetoder(inkludert jording) som normaliserer spenning i cellene, kan virke kreftforebyggende?  Samt at alt som forstyrrer denne balansen kan fremme kreftutvikling?

Her vises eksempler på hvordan kroppen tar opp stråling og at den så avtar ved jording:

 

 

Hva er konsekvensene av manglende bakkekontakt?

Frie radikaler faktisk er en del av kroppens immunforsvar. Da de mangler et elektron, ”stjeles” dette fra inntrengere som bakterier og virus som derved går til grunne(5). Problemet er at for mange frie radikaler skader kroppens celler og svekker helsen. I artikkelen: ”Hvor skadelig er strålingen fra mobiltelefonen din?”, gis en oversikt over virkningene av ulike former for elektromagnetisk påvirkning. En av dens følger er dannelsen av frie radikaler. Da de mangler et elektron og er ustabile, skapes en kjedereaksjon hvor The Good Guy får frastjålet et elektron og blir a Bad Guy som så begynner å stjele!

Elektrontyveri
Elektrontyveri

Jordoverflaten – en naturlig antioksidant

Matvarer med mye antioksidanter
Matvarer med mye antioksidanter

Da jordoverflaten treffes av tusenvis av lynnedslag hver eneste dag, bidrar dette til å gi den et overskudd av frie elektroner. Går en barbent, ligger eller sitter på jorden, tar kroppen opp disse og stresset på cellene som er skapt av de frie radikalene nøytraliseres. Dessuten viser som sagt målinger at all spenning som kroppen har blitt tilført på grunn av elektromagnetisk påvirkning, blir kraftig redusert.

Jordenbtar opp elektroner og avgir protoner
Tyngdekraften medvirker til at jorden både tar opp negative elektroner og positive protoner

Slike målinger viser altså at en form for energi tas opp i kroppen vår fra bakken gjennom fotsålene.

Kommentar: Fysikkens teori er at elektroner flyter når det er en spenningsforskjell mellom to elementer, slik at denne forskjellen utlignes. Mange har for øvrig erfart at statisk elektrisitet dvs. elektrisitet som er i ro og som kroppen vår har tatt opp, utlades/forsvinner når en tar i et metallhåndtak(pga god ledningsevne) eller berører et objekt som har lavere spenning. Det kan for øvrig nevnes at Nikola Tesla ikke hadde noen tro på at det fantes en partikkel kalt elektron(8) . Det er derfor vel så sannsynlig at forklaringen på elektrisitet er felt som enten er i ro eller i bevegelse.

Healing fra bakken

Mye av jordingens effekt består altså av at kroppen på den måten mottar energi. Resultatet er at en blir mer opplagt og får et bedre immunforsvar. Sterkere immunforsvar medvirker så til at betennelser og allergier avtar.

Hvordan?

De gamle taoistene kalte jordens energi for earth chi(5) og hevder at opptaket under føttene skjer gjennom akupunkturpunktet Kidney 1.

 

Akupunltur punktet Kidney 1
Akupunktur punktet Kidney 1

 

De hevder og at denne energien er sterkest nær vann. Dette stemmer med noe mange har opplevd, nemlig at en føler seg mye bedre når en vasser i vannkanten, særlig ved sjøen. Jordingseffekten er da kraftigere, med andre ord mer vitamin J(jord)! Dette kan også forklare den instinktive motviljen mange har mot å gå barføtt på asfalt. Ingen jording, altså det totalt motsatte av den virkningen en får på duggvått gress.

Hvilke andre helsegevinster gir jording?

Clint Ober(1), mannen som står bak gjenoppdagelsen av jording sin store betydning for helsen, har gjort en rekke forsøk for å kartlegge effekten.

Clint Ober
Clint Ober

Her er noen av resultatene.

Effekten av jording
Røde blodlegemer hos tre forskjellige personer før og etter en times jording
 • Målbar endring av de røde blodlegemenes sammensetning.
 • Dypere og bedre søvn.
 • Mindre betennelsesproblemer som for eksempel leddsmerter.
 • Bedring av astma.
 • Mindre PMS og menstruasjonssmerter.
 • Bedring av hodepine, både intensitet og hyppighet.
 • Bedre fordøyelse.
 • Mindre allergi.
 • Sterkere immunforsvar.
 • Bedre overskudd.
Helsegevinster
Helsegevinster

Må en gå barbent for å få denne virkningen?

En kan få tilgang til den positive helseeffekten av jording på flere måter. Det enkleste og mest naturlige er å gå, sitte eller stå barbent på et naturlig underlag som gress eller stein, en mulighet som jo er begrenset til den varme årstiden og til steder hvor det finnes slike naturlige underlag.

Hvor mye og lenge?

Dette vil avhenge av personens helsetilstand og derav behov. En regel for alle er minst en time pr. dag, men jo mer, jo bedre :-) Når en forstår betydningen av dette, ønsker en å ha kroppen jordet så mye som mulig, særlig når en sitter med PC eller utsettes for andre former for EM stråling.

Jordet hele året

Et godt utgangspunkt er å skaffe seg et stykke av et elektrisk ledende stoff som er behagelig å ha mot kroppen, for eksempel silverell eller argenmesh. Dette kan så brukes som matte til å ha føttene på, eller innsydd i et laken.

Stoff av Silverell.
Stoff av Silverell.

Prisene på ferdige jordingsprodukter tilsier at en kan spare mye penger ved lage selv.

Jording om natten

Dette regnes for å være mest effektivt, da søvnens oppgave jo er å ’lade batteriene’ og gjøre en klar til en ny dag. Dette er også grunnen til at grenseverdier for elektromagnetisk stråling settes lavt av det som kalles building biologists – bygnings biologer(6).

Hvordan?

En kan kjøpe et ferdig jordingslaken med innvevde sølv tråder. Et enklere alternativ til jordingslaken som passer for de som har en kropp som ikke snur seg for mye i søvne, er et bånd som festes rundt ankelen.

Tilkobling

Jordingsproduktet må forbindes med et jordspyd i bakken eller til et jordet strømnett.

Jordspyd i bakken

Nest etter å gå barføtt, er dette er den beste løsningen. En kobber eller jernstang settes i bakken. Så en plastbelagt ståltråd gjennom et vindu til jordingsmatten, lakenet eller båndet. Kommentar: Mye tyder på at det er orgone energi som tas opp i kroppen vår fra bakken. I følge Wilhelm Reich vil det bli en negativ, toksisk effekt dersom en bruker en kobberledning eller matte av aluminiumsfolie. Dette stemmer også med egne erfaringer.

Dersom en sitter med en bærbar PC mens en er jordet, kan en oppleve prikking og stikking i hender eller føtter(avhengig av hvilken del av kroppen som har kontakt). Som nevnt i artikkelen:” Er strålingen fra mobiltelefonen din skadelig?”, gir en laptop veldig kraftig stråling.

For de som lager selv

En bør for sikkerhets skyld sette inn en sikring med lav ampere (3-4 A) i den enden av tråden som er nærmest kroppen, slik at strøm ikke kan ledes til jord via ens kropp eller gå den andre veien dersom det er lynnedslag eller strøm i bakken. En god ide er å koble fra dersom det er meldt om tordenvær:-)

 Jordingsplugg
Jordingsplugg

For å koble til jord på det elektriske anlegget i huset eller leiligheten din, må du ha en slik plugg. Den har en innebygget motstand som hindrer strøm som kan skade i å gå gjennom. En krokdille klemme med ledning kan så festes i den ene åpningen eller en slik tilkobling som vises på bildet til høyre.

Etterord

Er du skeptisk og synes dette virker for enkelt? Det er jo bare å teste!

Kilder

 1. Ober, Clinton; Sinatra, Stephen T M.D., Dr; Zucker, Martin. Earthing: The Most Important Health Discovery Ever! Turner Publishing Company.
 2. Edgar, James. Grounding Therapy: Nature’s Most POWERFUL Natural Health Secret Rediscovered. Wyeland Publishing.
 3. Home-Made Grounding Device. http://www.naturesplatform.com/earthing.html
 4. How to Measure the Effect of Earthing on Body Voltage.http://light-seeds.com/Measure-BodyVoltage-Grounding.pdf
 1. Earth Chi & Vitamin G. http://www.yinyoga.com/newsletter4_earthchi.php
 2. BUILDING BIOLOGY EVALUATION GUIDELINES FOR SLEEPING AREAS. https://www.baubiologie.de/downloads/building-biology-guidelines-english.pdf
 3. Lucier, Joseph. Bioelectricity – The Forgotten Paradigm: The Human Electrical Machine. Tong Ren Academy.
 4. A Famous Prophet of Science Looks Into the Future. http://www.teslauniverse.com/nikola-tesla/articles/famous-prophet-science-looks-future

Terje Wulfsberg

Terje Wulfsberg driver som homeopat i Bergen, og har lenge vært opptatt av det alternative. Han har i en årrekke arbeidet med å spre informasjon om den nye læreren for vår tid, kalt Maitreya eller Verdenslæreren. http://shareno.net. Har i mange år og studert Den Tidløse Visdomslære, særlig informasjonen som kommer fra Djwahl Kuhl eller tibetaneren, via Alice A. Bailey. Bruker nå mye tid og energi på å informere om våre utenomjordiske venner.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

9 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Hans Gaarder
Forfatter
5 år siden

Arcturus Ra: Reconnection with Gaia !

Knut Holt
Knut Holt
Abonnent
7 år siden

Jeg bor for tida i Karibien på toppen av en høy boligblokk, med en fantastisk utsikt over en nokså grønn by og berg og daler. Bygningen er bygget av betong og innvendig er gulvene flislagt. Det samme gjelder den store altanen.

Bygningen har tydligvis meget god jordingsforbindelse til bakken, fordi flisene i leiligheten og spesielt de på altanen er fantastisk velgjørende å gå barbent på og legge seg ned på. Jeg pleier å legge meg naken ned på flisene på altanen for å få jordingseffekt over store deler av kroppen og det føles helt fantastisk, selvom flisene er harde.

Så hvis du bor i en boligblokk, prøv å legge ekte kjeraqmikkfliser over betongen på verandagulvet, uten noe kunstig belegg mellom, og du får sansynligvis en god jordingsflate å kose deg på.

Odd Magne Hjortland
Svar til  Knut Holt
7 år siden

Hei Knut,

Dette er et godt eksepmpel på hvordan det er forskjell på jording i Norge og i andre deler av verden. Clint Ober beskriver denne effekten i sin bok og dette er et fenomen som fungerer godt i varmere land. I Karibien er betongen i direkte kontakt med jord fordi man ikke behøver å tenke på frostsikring. I Norge er det et lag med pukk og isolasjon mellom jord og betongen. Dette frostsikrings laget isolerer jord 100% fra betongen og gjør at det dessverre ikke blir helt den samme virkningen her hjemme som i varmere strøk :-(

Odd Magne Hjortland
Abonnent
7 år siden

Terje,

Clint Ober er helt sikkert en spesialist på området Earthing, men ekspert på Norske forskrifter tror jeg ikke at han er. – Norske elektriske IT anlegg er til dels vesentlig anderledes enn elektriske systemer i de fleste andre land. I den Norske «veiledning til forskrift om elektriske forsyningsanlegg» står det klart at man skal ha en global jord, et jordingssystem som består av sammenkoplede nærliggende jordingssystem og som sikrer at farlige berøringsspenninger ikke oppstår. – Har man et jordet elektrisk anlegg i soverommet og samtidig trekker inn en egen jording kabel utenfra og inn til et jordingslaken kan det oppstå potensial forskjeller som medfører berøringsspenning. Dette er grunnalget for vår advarsel angående emnet.

Egne, og flere kunders erfaring, med jordingsprodukter bidrar også til at vi går ut med en slik “føre-var” advarsel.

Jording er som sagt bra så lenge man vet hva man driver med og i mange tilfeller ligger nok forholdene til rette for at et jordingsprodukt faktisk fungerer etter hensikten. Men for de som opplever at de blir verre av å ta i bruk slike produkter er det viktig å gjøre de oppmerksom på hva slags fysiske lover som gjelder og som kan påvirke bruken, og derav brukerne, av slike produkter.

Odd Magne Hjortland
Abonnent
7 år siden

Hei,

Jeg er ikke uenig i at jording kan ha mange helsefordeler. Å gå barbent ute i naturen, holde rundt et tre, eller bade i sjøen oppleves av mange som svært beroligende og helende. Dette er den naturlige måten å jorde seg på og kan gi mange helsefordeler. I EMF CONSULT er vi derimot ikke like positivt innstilt til å jorde seg innendørs fordi det i dagens modern hus er mange komplekse elektriske felt som kan påvirkes og forsterkes ved å innføre et nytt jordpotensial i huset/sengen.
Å følge anbefalingen om å bruke jordspyd er en anbefalig vi fraråder da man ved dette kan innføre to forskjellige jordpotensialer inne i ett og samme rom. Dette er for det første ikke lovlig og kan i verste tilfelle være helseskadelig, ikke helsefremmende.

Ønsker man å bruke jordinglaken i sengen så anbefaler vi at man slår av sikringen til soverommet og om nødvendig sikringene til tilstøtende rom. Det finnes forskning som understøtter dette og et kort resyme kan man få ved å lese på vår hjemmeside http://www.emf-consult.com/#!emf-og-jordingslaken/cfzy

MERK! De som selger slike produkter bruker et multimeter for å bevise jordingsproduktets effekt. Dette vil alltid gå til null volt når man måler i forhold til jord. Dette er ikke relevant måling for å måle de “strømmene” som går gjennom kroppen, og som ofte øker når man legger seg på et jordingslaken på en seng inne i et soverom med skjult elektrisk anlegg.

Ønsker du å teste ut jordingen helende kraft?
Bruk da sommeren godt, – gå barbent ute i gresset og på stranden og nyt den naturlige jordingen så lenge som mulig :-)

GOD SOMMER!!

Elisabeth
Elisabeth
Abonnent
7 år siden

Hei,

Takker for interessant artikkel, men synes det kan være grunn til å komme med en liten advarsel ang. jordingsprodukter. Se vedlagte link http://www.emf-consult.com/#!emf-og-jordingslaken/cfzy

Njål Eidhammer
Njål Eidhammer
Abonnent
7 år siden

Ser at jording er viktig. Jeg går ut fra at du har hørt om “Anastasia” ho gjekk barbeint hele året i Sibir. Noe for oss “nordmenn”?

« Forrige artikkel

Hvor skadelig er strålingen fra mobiltelefonen din?

Neste artikkel »

Nordmann 10 år i eksil på grunn av hemmelige ordener

9
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x