sjamanisme
Din høyre hjernehalvdel er den feminine halvdel som skaper kreativitet, spirituelle inntrykk, skapelse uten rette konturer, kunst og musikk. Din venstre hjernehalvdel er den maskuline som prøver å forstå all kreativitet og lyd med hjelp av tall, bokstaver og rette streker.

Religion og sjamanisme

1.4K visninger
7 minutter lesetid
4

Helt fra begynnelsen har vi mennesker støttet oss mot det vi finner vår trøst i, enten det er vårt eget sinn eller om det er en ekstern kraft.
Når det kommer til trosretningene vi har på denne jorden, er det flere sannheter som spres i mange forskjellige kanter av verden. Noen kalles religion, andre kaller det livssyn og andre kaller det sjamanisme.

Det som foregår i verden akkurat nå er kriger mellom sannheter. Noen mener det ene og andre mener annerledes. Saken er egentlig krystallklar fra første stund: Alle har rett!

For en religion eller et livssyn er jo en sannhet, det er et levesett og det er den rette veien å gå uansett hvordan man vrir og vender på det.

Men det finnes mer enn èn sannhet.

Alle religioner og livssyn er sannheter splittet opp i kategorier. Alle som en har rett i sin sak, men om man tar noen steg bakover og ser på hva religioner og livssyn gjør så er det jo egentlig et og samme mål på det hele. Alle vil gå den lyse vei, alle vil forenes i kjærlighet.

Det finnes ingen feil! En sjel kan aldri gå feil.

Din sjel går den veien den går, fordi den trenger lærdommen av veien den går. Det som på ett tidspunkt kan virke håpløst og umulig, vil i ettertid bli sett på som en lærdom. For det er jo derfor vi mennesker er her vi er i dag. Vi her for å lære. Vi er her for å dykke ned i hva det vil si å være menneske på både godt og vondt.

En kriminell er kriminell fordi den personen trenger å lære om den negative siden av menneskeheten, fordi ying kan aldri være bedre enn yang når dem begge er en del av helheten. Det er kun vi som forteller om en situasjon er negativ eller positiv. Det er vi som dømmer situasjonen slik vi ser den for alt egentlig bare ‘er’.

Når det kommer til disse religionene vi har, er det alltid slik at guden er ekstern. Man skal følge guden og dens/deres regler for å nå målet. For å gjøre dette, må man finne sitt indre kompass og søke etter godheten i seg selv. Det nevnes ord som sjel, hellig ånd og himmelen. Vi hører ofte om begrepet “den syvende himmel”, noe som forøvrig er et spennende begrep. For hva er egentlig den syvende himmel?

Kroppens 7 energipunkter: Chakraene

På din menneskekropp er du i besittelse av 7 energipunkter eller det som også kalles for hovedchakraer.

Den første heter Rotchakra, og sitter i skrittet ditt. Den har fargen rød, som kan stå for aggressivitet, erotikk, sinne eller lidenskap, og er din tilknytning til jorden. Alt ettersom hvordan du bruker ditt chakrapunkt, kan det opereres etter hva slags frekvens du er i, eller som vi kaller det på menneskespråket; Hva slags sinnstemning du er i.

Her er en liten liste over hva de forskjellige chakrapunktene er, hva de er godt for og hva du kan få ut av dem.

Bilde-2

Når du lærer deg å mestre et chakrapunkt på godt og vondt, lar kroppen din deg gå videre slik at du kan starte å utføre oppgaver/karma på andre chakrapunkt. Hvert chakrapunkt tilbyr unike lærdommer spesielt skreddersydd for nettopp deg.

Når du har kommet et stykke på veien, og ditt sinn starter å få dypere meninger, dypere syn og mer lidenskap for livet og valgene du har tatt og vil ta, starter du å se ting fra et høyere perspektiv. Nemlig kronechakraen.

På toppen av alle dine chakrapunkt, har du kronechakraen, som da ligger 10-20 cm over selve hodet ditt. Dette er ditt ultimate chakrapunkt der du kan se ned på alle andre valg du har gjort tidligere, og ha forståelse for absolutt alle valg du har tatt og forstår helheten av hvem du er, hvorfor du er og hva du har gjennomført.

Når du står i en situasjon der du kan koble deg til absolutt alt du vet, så har du aktivert din syvende chakra, kronechakraen, og du er i syvende himmel fordi ditt siste chakra er ikke koblet til kroppen, men til himmelen over hodet ditt. Du er nå koblet direkte til gud, du ER gud fordi du er altvitende om alt du vet.

For å lære seg å komme til dette punktet, må man gjennom mye strabaser i livet. Man må gjøre elendighet og man må gjøre godhet gjennom å følge alle chakraenes lærdommer. Veien til toppen er aldri lett, men om den var lett ville det heller ikke være verdt strevet.

Bilde-4

3 hjernehalvdeler

Vi har 3 hjernedeler mellom ørene våre. Høyre hjerne, Venstre hjerne og R-komplekset også kalt lillehjernen og reptilhjernen. Sett bort fra reptilhjernen som stort sett lever innenfor de 3 første chakrapunktene der overlevelse er første prioritet, har man to hjerne halvdeler som gjør hver sin jobb for å skape forståelse av livet.

Din høyre hjernehalvdel er den feminine halvdel som skaper kreativitet, spirituelle inntrykk, skapelse uten rette konturer, kunst og musikk.

Din venstre hjernehalvdel er den maskuline som prøver å forstå all kreativitet og lyd med hjelp av tall, bokstaver og rette streker. Den maskuline hjernehalvdelen er den som setter navn på farger, setter maten din i system i kjøleskapet og lager byggverk på en logisk måte.

Det er helt klart at vi mennesker har 2 veldig unike sammensetninger av muligheter i hjernen vår. Det er ikke alltid at disse to halvdelene forstår hverandre like godt, og at det ofte kan føre til mye brysomheter.

Så kommer det selvsagt til forståelsen av gud. For hvem er gud og hva er gud.

Forklaringen av hvordan man jobber seg opp til hva bibelen kaller Jesus-nivå, fikk du beskrevet av hvordan chakrapunktene åpnet seg ett etter ett. I den feminine hjernehalvdelen, så skjer dette fordi det skal skje. Du møter på situasjoner og du føler deg frem i terrenget etter hvordan livet faller seg. Det er i grunnen lite bekymringer over om man klarer å nå toppen eller ikke, fordi livet faller seg som det gjør i et kreativt sitt.

Så er det selvsagt igjen for å la din maskuline hjernehalvdel forstå en følelse. Hvordan la et ikke-kreativt sinn få oppleve sannheten? Vel, da må man forklare følelsen og man må forklare veien.

Det indre kompass

Slik jeg ser det i dag, er religioner laget for at din maskuline hjernehalvdel skal forstå hvordan man kommer seg til ditt syvende chakrapunkt. Du fôrer hjernen med måter du skal komme deg dit på, hva du skal gjøre og hvordan du skal gjøre det, og alt dette forklares på en logisk måte, slik at din maskuline hjernehalvdel forstår hva det er prat om.

Sjamanismen er den feminene hjernehalvdelens religion. Sjamanisme er spredd over alle vinder over denne verden og brukes av alle gamle urfolk, og nyere folk som har forstått hvordan man aktiverer sitt indre kompass.

For her er saken: Sjamanismen har du allerede i deg, og den viser deg alltid hvem vei du skal gå, fordi at du som sjel faktisk aldri går feil. Du er i en situasjon nettopp fordi du skal være der. Er det negativt, så er det fordi du trenger å lære om nettopp det. Er det positivt, så er det fordi du trenger nettopp det.

Sjamanismen handler om å føle, den handler om å gjengi seg selv til naturen, den handler om musikk, den handler om healing, den handler om å leve. Den feminine hjernehalvdel tar deg dit du trenger, mens den maskuline forteller deg hvem vei du bør du.

Ingen av disse trosretningene er feil. Ingenting av dette er mindre verdt enn noen av hverandre, men en ting er iallefall sikkert, og det er at den maskuline og den feminene hjernehalvdelen er sammen en helhet. Det er for deg komplett umulig å leve uten en av dem.

Nå har vi lenge levd på denne jorden i et 3-dimensjonalt syn der den maskuline hjernehalvdelen har fått regjere. Frekvensen på jorden har ligget å duret på et nivå som stimulerer den maskuline kraft og menneskeheten har vært innom lærdommen av det maskuline sinn. Vi har lært om krig, penger, begjær, hvordan bygge, hvordan lage byer, hvordan fly, hvordan seile og latt menn regjere verden.

21. desember 2012 traff vi et punkt i tiden der vi gikk over grensen i et skifte. Skiftet startet allerede på 60-tallet, og har bare eskalert helt frem til da. Vi er nå over streken, og vi er allerede på god vei inn i den feminine frekvensen og vi skal fokusere på vårt kreative sinn igjen.

Bilde-3Alle sannheter religion har gitt, vil i disse tider bli avslørt, og alt som er lagt frem i religioner vil man nå starte å se fra et mer kreativt sinn. Man vil forstå hva religioner prøvde å fortelle oss, og vi vil se at det som ble sagt ikke nødvendigvis var feil, men at det ble sagt fra et maskulint aspekt der man trengte et feminint aspekt for å føle sannheten.

Ingen religion er feil. Ingen livssyn er bedre enn noe annet. Ingen på denne jord går feil i sine veivalg. Det eneste vi kan gjøre nå, er å starte med oss selv.

Se på våre egne liv. Se på hva vi anser som våre egne feil. Begynne å fatte forståelse for hvem vi ønsker å være. Hvem vi vil bli og hvordan vi skal behandle oss selv og de rundt oss.

Vi kan ikke redde alle andre før vi har startet å redde oss selv. Vi må selv ta de tunge takene, vi må selv ta de harde avgjørelsene og vi må selv få dritt på hendene våre. For på tidspunktet vi ser ned på våre handlinger, er vi i stand til å tilgi våre synder av den enkle grunn at vi ikke forstå bedre på tidspunktet og at jobben måtte gjennomføres i helheten.

Det hjelper ikke at noen tilgir deg om du ikke tilgir deg selv. Start med å se på hvem du er og hvem du vil bli og ta standpunkt derfra. Før du vet ordet av det, kan du sitte og se ned på dine løste oppgaver fra syvende himmel og forstå religion og livssyn på et helt nytt nivå.

Alexander B.

Generelt interessert i det spirituelle og utvikle sitt høyere selv.
En bidragsyter til å smitte de rundt seg med det glade budskap og flink på å vinkle ting fra nye aspekter. Ellers interessert i urbefolkninger, mat som medisin, utenforsamfunn og hva naturen kan by på av gaver til den som ønsker å lære.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

4 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Espen
Espen
Anonym
9 måneder siden

Fantastisk skrevet.. En enkel og ryddig tekst til å forstå verden og seg selv.

Aradorn
Aradorn
Anonym
1 år siden

GODT NYTTÅR speile

Knut Erik severinsen
Knut Erik severinsen
Abonnent
8 år siden

Mange klare feil i denne artikkelen. For det første å kalle en trosretning en sannhet er feil..tro er tro, ingen sannhet Så er det riktig at det foregår kriger, religionskriger rundt om i verden. Kriger på mer eller mindre grunnløse årsaker. En ting er i alle fall helt feil at alle har rett. Faktum er at alle har feil!
Sjel? hva er sjel…selvsagt bare et ord vi mennesker har funnet på. Det finnes ingen sjel, når lyset slukkes i et menneskes liv er du kompost, ingen ting annet!
Religioner er noe menneskene har funnet på. Noen mennesker trenger noe å støtte seg til siden de er svake og trangsynte. Islam og den religion som bedrives i Norge er Om en derimot tar en titt på Bibelen, vil en se at innholdet er ekstremt brutalt, bestialsk, diskriminerende, rett frem rasistisk og ofte totalt uten medmennesklighet – og som oftest er det bokens “helter” eller Gud selv som står bak grusomhetene.

Passasjene med kvinneundertrykkelse og hat mot de som er annerledes er så mange at det er vanskelig å vite hvor man skal begynne. Det gjøres tidlig klart at Gud er rasistisk, at enkelte folkeslag er mer verdt enn andre – og at verdien på et menneskeliv er fastsatt.

Og selv om Jesus skal ha sagt at du bør vende det andre kinnet til, er Bibelen gjennomsyret av at alt er tillatt når det kommer til hevn.

For øvrig så avstår jeg å kommentere avsnittet om Kroppens 7 energipunkter: Chakraene. Mulig at det finnes et snev av sannhet i denne delen av artikkelen, men personlig mener jeg det er vrøvl, og ingen ting annet!

« Forrige artikkel

Fiskefusk og mordtrusler fra Norske myndigheter

Neste artikkel »

Forsvaret burde bidra mer

4
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x