/

Skammen fra 9. april 1940

20505 visninger
3 minutter lesetid
55

Det er nå 70 år siden Nazi-Tysklands overfall på Norge 9. april 1940 og okkupasjonen som varte i 5 år. Både fra politisk og fra akademisk hold har det i Norge i etterkrigstiden vært en påfallende unnvikenhet i forhold til å få fakta om det som skjedde på bordet og å gå gjennom dette på fritt grunnlag.

Nyhetsspeilet bringer her en kort oversikt over viktige begivenheter i tiden frem t.o.m 9. april 1940, presentert i ”loggbok-format”.

Regjeringen under statsminister Johan Nygaardsvold la landet åpent for de tyske styrker i 1940”. Dette sitatet er hentet fra major og Milorgsjef i Oslo D-13, Oliver H. Langeland sin bok fra 1948, ”Dømmer ikke”.

En bok som ble inndratt av Arbeiderparti-regimet etter at den utkom like etter krigen, var skrevet av en norsk motstandsmann og er vel verd oppmerksomhet.

Her  skriver Langeland videre om viktige forhold som er forsøkt fortiet av Arbeiderpartiet siden krigen og som få om noen av oss i etterkrigsgenerasjonen og dagens unge har hørt om.

Denne oversikten er et forkortet utdrag fra boken ”Dømmer ikke”:

Tidspunkt Faresignaler AP regjeringens reaksjon
Nyttår 1940 Utenriksminister Halvdan Koht advarer om krig med Tyskland innen en uke Ingen
16. februar Tyske og engelske skip i skuddveksling inne i Jøssingfjord. Koht sender en protestnote til England.
19. mars Statsminister i England, Neville Chamberlain uttaler til avisene at krigen står på dørstokken til Norge Regjeringen sover videre
25. mars Den tyske sendemann meddeler Koht at det var fare for at Tyskland vil overta vernet av norsk sjøområde Koht sover videre
29. mars Den norske minister Arne Scheel melder fra Berlin: ”Noe fredstegn er ikke å øyne. Det eneste helt sikre er at Norge bør holde sitt forsvar i orden, så sterkt som vår ytterste evne tillater«. Koht sover fortsatt, men hver 10. mann var mobilisert til nøytralitetsvern. Ca 10.000 av mob. styrken (dårlig trent) på ca 100.000 mann
29. mars og følgende dager Verdenspressen formoder at Det allierte krigsråd hadde besluttet angrep mot norsk sjøområde. Regjeringen sover stadig
1. April Minister Scheel fra Norge melder fra Berlin om innskipning av tropper i Stettin som kan ha Norge som mål Regjeringen sover
5. April Minister Scheel telegraferer fra Berlin om at det går rykter om tysk angrep mot Norges sørkyst Koht bruker ett helt døgn på å sende denne alarmerende melding til AP’s forsvarsminister Birger Ljungberg
5. April Minister Esmarch i København telefonerer at det meldes om forestående angrep mot Danmark og Sør-Norge Regjeringen er stadig uvirksom
5. April Aftenposten melder at tyske fly fotograferte på norsk område Ingen reaksjon
5. April Generalstaben foreslår mobilisering Regjeringen avslår
6. April Generalstaben foreslår nok en gang mobilisering Regjeringen avslår igjen
7. April Alarmerende telegram fra legasjonen i Berlin Koht gjør ingenting. Underretter ikke en gang regjeringen
7. april Telefon til Aftenposten fra Berlin om at alle der visste at det ville skje angrep på Norge Utenriksdepartementet hindrer offentliggjørelse av meldingen
8. April kl 06 Kl 6 om morgenen underretter den britiske og franske sendemann om mineutlegging på norges kyst. Koht ringte straks Nygaardsvold. Men statministeren nektet å holde regjeringskonferanse. Han ville først ha møte i Utenrikskommiteen
Kl. 09 Generalstaben foreslår mobilisering Forsvarsminister Ljungberg gjør ingenting
Kl. 10.30 Møte i utenrikskomiteen. Melding om store tyske styrker som passerer danske farvann Ingen ting gjøres
Kl. 12 Generalstaben foreslår mobilisering Ingen mobilisering fra regjeringen
Kl. 15 Melding til admiralstaben om at det tyske troppetransportskip Rio de Janeiro er torpedert ved Justøy. Ingen reaksjon
Kl. 15 Koht får telefonmelding fra London om at tyske flåtestridskrefter går mot Narvik Koht beretter da at det sto stille for ham. Ingen ting blir gjort
Kl.17 Melding fra general Liljedal om at tyske soldater var kommet i land ved Lillesand fra torpedert tysk skip Regjeringen sover fortsatt
Kl. 20 Regjeringskonferanse: Forsvarsministeren la frem kommanderende generals forslag om mobilisering. Regjeringen avviste forslaget og besluttet å innkalle to bataljoner. Generalstaben får beskjed om at de kan gå hjem
Kl. 23.23 Admiralstaben melder at fiendlige fartøyer passerer Færder. Kanontorden høres Regjeringen sover
9. April Kl. 0.08 Melding om at Rauer og Bolærne er i kamp Regjeringen sover
Kl. 0.25 Flyalarm i Oslo Regjeringen kommer sammen ca kl 01. Ingen ting besluttes. Koht gikk hjem etter tannbørste og pyjamas
Kl. 1.44 Melding: Fire store kryssere har passert Fuglehuk kl 24.00 Regjeringen mobiliserer fortsatt ikke
Kl. 2.06 Admiralstaben får melding om angrep mot Bergen Ca kl 03  beslutter regjeringen delvis mobilisering med frammøte torsdag 11. april. Stille mobilisering per brev blir vedtatt

Boken ”Dømmer ikke” er nylig utgitt på ny etter at regjeringen  Gerhardsen med alle midler klarte å inndra den via injurielovgivningen.

Major Langeland ble ikke dømt for noe.

Johan Nygaardsvold fikk etter anbefaling fra Arbeiderparti-regjeringen etter krigen Borgerdådsmedaljen i gull og æreslønn for sin innsats for Norge under krigen.

Hva skulle den Norske regjering ha gjort i 1940 om den hadde vært betalt av Hitler for å bringe Norge i hans vold ? Den mest intelligente gutten i klassen ville ha skrive: Regjeringen skulle ha gjort akkurat det Nygaardsvold og Koht gjorde. Den hadde dog neppe gått så langt i retning av å legge landet åpent, for det kunne vakt mistanke om forræderi”.

Sitat fra Milorgsjef Langelands bok.

Ministre da krigen kom til Norge 9. april 1940: Johan Nygaardsvold og Halvdan Koht. Har de påfølgende 70 år med Arbeiderparti-dominans fungert som en gedigen dekkoperasjon for å skjule hva som faktisk skjedde ved krigsutbruddet ?

FN-veteran. Medlem Norges Forsvarsforening. Sønn av krigsveteran1940 / Milorg mann.

Abonnere
Varsle om
guest

55 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest populær
Inline Feedbacks
View all comments
Killuminati
Killuminati
13 år siden

Takk for denne artikkelen G.S :=). Det her var veldig interessant info. Lurte på om du vet hvor jeg kan få tak i den boka? Ble litt fristet til å lese mer etter å ha lest den loggen:P.

Uffda
Uffda
13 år siden
Svar til  Killuminati

Fant også noe her som forteller mer om det korrupte Norske lederskap bla.

http://www.astrup.krigshistorie.net/forspillet.htm

De samme leder tier om dårskapen Norkse styrker brukes til i dag – fy for skam.

http://www.prisonplanet.com/you-tube-blocks-viral-spread-of-powerful-alex-jones’-wikileaks-video-see-it-here.html

Lee Woolmann
Lee Woolmann
13 år siden
Svar til  Killuminati
prins150
prins150
9 år siden
Svar til  Killuminati

Var på Mammut i år

Falcon
Falcon
9 år siden
Svar til  prins150

På mammut og bokhandler generelt selges bøker hvor enkelte tema er 100% sensurert bort

The pharaoh show, alien predators in human appearance, stop the criminal swiss nazi templars, giureh http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1875&start=1

Bjørn Eilertsen
Bjørn Eilertsen
6 år siden
Svar til  Killuminati

Den er jo i åpent salg. Forsøk Haugen bok – på nettet.

Sirus
Sirus
13 år siden

Takk,for interressante opplysninger!

Fant noe i denne forbindelsen:

http://www.bmonline.no/html/paven.html

Thunderdahl
Thunderdahl
13 år siden

Dette var enda værre en jeg trodde, for noen feige svin.Også stakk dem til London mens, resten av befolkningen måtte slikke skoene til nazistene.Fy F…. jeg blir provosert.

En mann med åpenbar agenda
Svar til  Thunderdahl

Den lange perioden med avspenning og nedrustning, som damen i Valdres profeterte om i 1968, er definitivt over. Russland ruster kraftig opp, det samme gjør Sverige og Nato-landene. Norge er akkurat like LITE forberedt som 9. april 1940, slik damen fra Valdres så i sitt syn. Det er bare et spørsmål om tid før en desperat Putin angriper. «Når rotta blir trengt opp i et hjørne angriper den.» Sitat fra Putins selvbiografi.

http://wp.me/p3uvTQ-ch

Mange har sett profetiske syner om at Russland med sine allierte angriper Tyskland, USA, Nord-Norge og Sverige. Men til slutt vil Russlands hær bli gjort til intet i Israel, som beskrevet i profeten Esekiel kapittel 38-39. Fra militærbasene på Krim er sjøveien til Syria og Israel ganske kort. I disse dager ser det ut til at Russland erobrer en korridor gjennom Ukraina ned til Krim.

UbesvarteSp
UbesvarteSp
13 år siden

Erik Rudstrøm skriver i sin bok «Frimureriet og de skjulte makteliter – Bind 1 Om broderskap i norsk rett og politikk» om hvordan Norge ble avvæpnet før 2. verdenskrig.

«Rudstrøm forteller videre om en hemmelig avtale inngått før krigen mellom et Arbeiderparti infiltrert av frimurere, generalstaben og den engelske regjeringen. Avtalens hensikt er å tilrettelegge for en engelsk invasjon av Norge. Noe av bakgrunnen for denne avtalen var tilgangen på svenske og norske jernmalmforekomster i en krigssituasjon. Derfor var mobiliseringsforsvaret avvæpnet slik at engelske tropper skulle invadere landet uten motstand. Som vi alle vet kom tyskerne britene i forkjøpet.»

Hentet fra en blogg
http://olepetergalaasen.wordpress.com/2009/05/20/bokomtale-frimureriet-og-de-skjulte-makteliter-bind-1/

Den Lille Snille Ulven
Den Lille Snille Ulven
13 år siden
Svar til  UbesvarteSp

Her er et utdrag fra Rudstrøms bok «Frimureriet og de skjulte makteliter», s. 45 i bind I:

http://i39.tinypic.com/14wgadu.jpg

Her fremgår det at Norges forsvar i mellomkrigstiden ble ubrukeliggjort ved at nøkkelelementer i våpnene (tennmekanismer / sluttstykker) ble fjernet og plassert – bl.a. på kystfort (hvor de jo raskt ville falle i fiendens hender i tilfelle av militært angrep).

Ifølge Rudstrøm var det de landssvikerske frimurerne i generalstaben som trakk i de nødvendige tråder slik at dette ble gjennomført i stor skala.

Omkring 1935 var det blitt inngått hemmelige avtaler mellom Arbeiderpartiet og ledende norske frimurere, som mottok instrukser fra England.

Kan svaret på hvorfor Arbeiderpartistatsrådene Nygaardsvold og Koht unnlot å mobilisere forsvaret i april 1940 ha vært så enkelt som at de visste at det ikke fantes noe forsvar å mobilisere ? Fordi viktig militærmateriell var blitt ubrukeliggjort av frimurerne for å forenkle en britisk overtagelse av Norge ?

Og at regjeringen anført av Nygaardsvold og Koht valgte å gi tyskerne praktisk talt «fritt leide» for å invadere Norge (hvilket også innebar at de dolket de mange tapre motstandskjemperne Norge rundt som nærmest på eget initiativ grep til våpen mot tyskerne i ryggen, fordi de ikke kunne få den støtte av Norges sentrale forsvar som de jo var avhengige av) for å skjule at de hadde samarbeidet med frimurerne i det stille slik at Norges forsvar ikke hadde stort annet enn løskrutt å stille opp med ?

Isåfall var det vel Nygaardsvold og Koht og andre nøkkelfigurer i den kriminelle Arbeiderpartimafiaen (dengang som nå) som burde ha vært tiltalt for landssvik etter krigen ?!

Trinity
Trinity
13 år siden

Ja og så overførte de den utøvende myndighet over det Norske forsvars mobilisering, senere til England.. Kommandoen over det Norske forsvar er ikke lenger på Norsk jord engang.. Sviket ble utført mens Thorvald Stoltenberg var forsvarsminister og mange gode offiserer sa opp i protest..
Blir noensinne tingene snudd slik at folk ser realitenene i alt dette?
Folket har visst levd i uvitenhet og med vrangforestillinger om en del ting..

Men har vi noen håndfaste beviser på at Frimurerne faktisk mottok ordre fra Enland og konspirerer i praksis med politikk osv? Tror i så fall at det må være noen av dem og ikke alle som blir invvolvert i slikt på bakrommet, eller mener dere at alle frimurere er med på og inforstått med slike ting?
Finnes også en del prester og gode folk der, ikke alle frimurere er uetiske..

Maarit M. Hanssen
Skribent
13 år siden
Svar til  Trinity

Jeg må si, at jeg er ikke kjent med denslags folk. Ble prøvd vervet en gang, men det er lenge siden.
Forresten, er du klar over at den første atombomben, som ble sprengt het visst » Trinity » :-(

Trinity
Trinity
13 år siden
Svar til  Trinity

Det visste jeg ikke.. Maarit, men er selv ingen bombe.. :-)
Trinity betyr treenighet og det er trist om navnet ble misbrukt til en atombombe :-( Men det er vel et mønster som ofte kan ses blant eliten..
Bikini ble kalt det navn fordi det ble lansert samtidig med en prøvesprengning som skjedde på Bikini-øyene.. Synes det er greit at våpen er låst inn i og med at det klikker for flere og flere pga MK og ønsker ikke texastilstander.. Det som er urovekkende er de klandestine nettverk, gerilja og stay behind-gruppene som er vepnet til tennene, og kan settes inn mot befolkningen ved behov. De fleste er helt uvitende om slike gruppers eksistens.. Mange av dem rommer også gammel-nazister, alt er tatt vare på, på samme måte som verstingene fra konsentrasjonsleirene fortsatte med sin menneskefientlige forskning innen USA og CIA.

BmOnline
13 år siden

Ja, det er forskjellig som skjedde under krigsutbruddet. Men det er et ubestridt faktum at Nygaardsvold urettsmessig ble avsatt som statsminister. Grunnen herfor er nemlig det bakteppet og fusk med faktum som skjedde. Hvis vi tar for oss det bildet da Nygaardsvold ble valgt som statsminister, så gjelder jo dette for 4 år. Derfor var det egentlig ulovlig det som skjedde å avsette Nygaardsvold. Jeg tror faktisk han skulle ha satt perioden sin ut, og så skulle det vært vanlig valg igjen. Det er den rette gangen, men som sagt så skjedde det mye som ikke gagnet Norge i disse dager. Einar G stod på Grini fangeleir og pratet for seg til krigsseilerne, om at hvis de bare husket på å stemme på ham, så skulle han bidra til at de fikk det godt etter krigen, ja sågar krigsutbyttet kunne han love dem. Dette gjorde jo at krigsseilerne trodde på løgnhalsen, Einar G.

http://bmonline.no/forum/viewtopic.php?f=3&t=8

Vennligst

BmOnline

Gunnar Bolle
Gunnar Bolle
6 år siden
Svar til  BmOnline

BmOnline, du tar feil, Nygaardsvold var valgt for 3 år, men AP «kuppet» Stortinget og Norge ved å forlenge Stortingsperioden til 4 år, i den perioden de selv, av folket, var valgt for 3 -TRE- år. Enhver logikk sier at om perioden skulle endres til 4 år, så måtte det bli ETTER neste valg, ikke FØR neste valg. Det vil si at rent juridisk så hadde vi en ulovlig, ikke av folket valgt, regjering som i min verden kan kalles et rent statskupp. Nettopp denne endringen av valglov/stortingsperiode og brudd direkte på Grunnloven er knapt nok nevnt som en fotnote i historiebøkene. Svært beleilig for AP at folk ikke vet om dette.

arifkarim
arifkarim
13 år siden

En stor skam for Norge! Disse kjeltringene burde likestilles med landsforræderen Vidkum Quisling. Sjønner fortsatt ikke hvorfor AP fikk makta etter krigen ettersom det var de burde ha tatt seg skylda for den tyske okkupasjonen!

BiggusD
BiggusD
13 år siden
Svar til  arifkarim

… Fordi de ikke fikk makten. De tok den!

Brandulph
Brandulph
7 år siden
Svar til  arifkarim

Ka det ha seg slik, at du ikke hørt Jens Chr. Hauge?

Lars-Roger Moe
13 år siden

Dette er interessant. Her er det ting som dagens offiserer bør bite seg merke i. Jeg synes parallellene til mellomkrigstia begynner å bli påfallende. Demobilisering, inndragning av våpen tjenestevåpen, inndragning av sluttstykker, ønske om sivile våpen under offentlig lås. I tillegg kommer ødeleggelse av landets evne til å være selvforsynt med mat. Folk vet ikke en gang hva de kan høste gratis i naturen. Hvor mange bønder har i dag vett til selv å sitte på et lite lager av relevante frø? Hvem andre tart det ansvaret for eget liv? Evne og kunnskap om det mest elementære håndverk som skal til for å fa et samfunn til å rulle i vanskelige tider er på det nærmeste utradert. Man skal ikke være skrekkelig våken for å se noen potensielle problemer i dagens samfunn. Men denne gangen ville jeg ikke sendt invasjonsstyrkene med båt – det ligger ikke lengre et overraskelsesmoment i det. Fyll heller en haug trailere med kommandosoldater som plutselig en natt slippes på strategiske steder rundt om i det ganske land. Mon tro om det er derfor de skal ha regjeringen og kumpanene deres i sikkerhet i fjellet ved Mosjøen før det smeller. Hvem står da igjen til å koordinere innsats i et land hvor selvstendig ansvar og innitiativ på det nærmeste er avlært?

Cosmomind
Cosmomind
13 år siden

For de som måtte være interessert i å få et videre innblikk i unfallenheten under okupasjonen vil jeg anbefale å lese Bjørn Bjørnsens bok utgitt på Gyldendal i 1977. Boken heter «Det utrolige døgnet».
Her fortelles det bl.a om erobringen av Trondheim der politikorpset som var på vakt stillet seg på geledd utenfor Stiftsgården med hendene på ryggen og ventet på tyskerne – «for i det minste å kunne ta imot dem på en verdig måte.» :)

Cosmomind
Cosmomind
13 år siden

Kan legge til at boken bekrefter mye av innholdet i artikkelen/Langelands bok og kan derfor leses dersom man ikke finner denne. ( Etter tretti års fortielse var det nok ikke like farlig å gi ut en «tilsvarende» bok )

Gunghoo
Gunghoo
13 år siden

Her er en historie om hvordan politikere var den gangen, men det står ikke noe om hvorfor det ble holdt skjult i ettertid, at AP-giganten Trygve Lie var skyld i Eiliv Austlid’s død

http://www.dagbladet.no/2010/03/24/nyheter/innenriks/andre_verdenskrig/10994360/

BiggusD
BiggusD
13 år siden

Det vi bør lære av denne informasjonen er at ideologier som nazisme, fascisme, kommunisme, kapitalisme, despotisme, sosialdemokrati etc etc etc er kun verktøy for psykopater som ønsker makt over andre.

Ikke la deg lure. Politikere bruker simpelthen de argumentene som best tjener deres egen egoistiske agenda, og siden de ikke eier empati med andre mennesker er disse også kun verktøy for dem.

Er bare å se på Stoltenberg gjenta «solidaritet, fordeling, styrke kommunene og samarbeide med regjeringspartiene» som en robot-papegøye mens han på bakrommet signerer fullmakter til å skatte folk fra gård og grunn til et formål ingen kjenner (ihvertfall ikke til Primæroppgavene).

P.S

En vedtatt sannhet er at Norge er Verdens Rikeste Land. Det blir gjentatt og gjentatt til det kjedsommelige, men det er ingen rikdom å spore i dette landet. Vi har et av verdens dårligste veinett, jernbanen er utdatert og forfallen, skolene råtner, sykehusene er i sørgelig forfatning, politiet er underbemannet, brannvesenet består stort sett av frivillige, forsvaret består i hovedsak av kanonføde med 50 år gamle våpen, kommunene blir tildelt stadig nye oppgaver men ingen bevilgninger til å utføre dem… I verdens rikeste land?

Vedtatte sannheter er som regel basert på tro og ignoranse heller enn fakta. Så er det nok dessverre også med Oljemilliardene. De finnes kun på bok. Tall i et regnskap som gjøres utenfor Norges grenser. Pengene fra oljesalget når aldri DNB – det er kun deler av profitten av renteinntektene vi får dit. Norges arvesølv tilhører rike bankierer i London og Wall Street.

Derfor er Norge ikke ett av verdens rikeste land, men av de fattigste i Europa.

La illusjonene falle!

Brandulph
9 år siden
Svar til  BiggusD

En velskrevet bredside fyret du av der, BiggusD, men det er faktisk ting som er værre enn hva du sier. Den totale norske stat og privat gjeld er idag tilnærmet like stor som «Oljemilliardene» på bok. Landet, folket og Grunnloven er i realitet rækjørt av våre «folkevalgte» helt siden J.Chr.hauge kuppet landet for sine sionistiske oppdrags givere under krigen. I løpet av 2014 vil den transatlantiske handelsavtale undertegnes mellom USA og EU, og gjennom EØS avtalen som i realitet har lagt Norge inn under Brussel diktaturet, kommer den massive massevoldtekten på Norges selvstendighet.
Triste greier, men som det heter; et folk får en ledelse som fortjent, og i likhet med sine firbente artsfeller klippes hvert år helt fram til de blir «fårifål».

Leiav Åblilurt
Leiav Åblilurt
7 år siden
Svar til  BiggusD

Eidvold 1814 : «Enige og tro til Dovre faller» – 2015: «Enige er de» men ikke tro! = Dovre har falt!

arifkarim
arifkarim
13 år siden

«- Nye landsmenn vet ikke bedre
.Krigshelten Gunnar «Kjakan» Sønsteby (92) ber ungdommen føre kampen videre – for demokratiet. »
«Kampen fortsetter
Og nødvendig mener han det er, naturlig nok uten ham selv som oppdragsgiver.

– Til dagens unge er dette det viktigste budskapet: At de kjemper mot alle trusler demokratiet utsettes for, være seg i striden om Muhammed-tegningene eller det gryende jødehatet i skolene. Det handler om å ta et kraftig oppgjør, og det må gjøres med en gang. Nye landsmenn vet ikke bedre. De må lære hva vårt demokrati er, sier Sønsteby»
http://www.dagbladet.no/2010/04/09/nyheter/innenriks/gunnar_sonsteby/andre_verdenskrig/11206051/#comments_container

Bare se på kommentarfeltet der, og beregn hvor hjernevasket våre «krigshelter» har vært. Under total kontroll av AP-kattenes «visjoner» om demokrati med skjult ettparti stat! :D

Nixo
Nixo
13 år siden

Et problem ved utbruddet av krigen var at en rettogslett ikke visste hvem som var venn og fiende, eller evnetuelt hvem som var den verste fienden.

England hadde jo planer om å bombe Norge sønder å sammen for å gjøre landet ubrukelig for tyskerne.

Handlemønsteret skyldtes kanskje at en ikke hadde bestemt sg for hvem en skulle satse på å alliere seg med før ganske sent.

Det som også etterhvert har gått opp for meg er at nazistisk tankegoods i form av mennesker i verdifulle og mindreverdige, samt nzistiske styringsprinsipper var utbredt i alle partier både i Norge Tyskland og England på denne tida.

De styrende organer var rettogslett Nazister selvom de ikke kalte seg det.. Derfor ville nok regjeringen følt seg vel med begge parter som allierte.

Det naziztiske tankegodset stammet forøvrig for en stor del fra psykiatrien som hadde stor innflytelse på den tida. Og desverre er psykiatrien med sitt nazistiske tankegods igjen i ferd med å opparbeide seg samme grad av innflytelse.

Cosmomind
Cosmomind
13 år siden
Svar til  Nixo

Du har helt rett, Nixo, nasjonalsosialistenes tankegods var svært utbredd på den tiden. Dette gjenspeiler seg i litteratur fra den tiden som ofte var gjennomsyret av rasisme og militær tankegang. Ville bare legge til at de ikke var noe bedre i Frankrike og det var derfor mange som hyllet Hitler under hans triumfmessige inntog i Paris som for Hitler visstnok var en symbolsk hevn for freden i Versailles i 1918.
Når det gjelder psykiatrien og vice verca kan man jo lure på hvem som har hentet inspirasjon fra hvem! :)

baugen
baugen
13 år siden

“21 Goals of the «Illuminati» and «The Committee of 300».

By Dr. John Coleman.
http://educate-yourself.org/cn/johncolemangoalsofIlluminati.shtml

From: “Conspirators’ Hierarchy: The Story of The Committee of 300.”

1. To establish a One World Government/New World Order with a unified church and monetary system under their direction. The One World Government began to set up its church in the 1920:s and 30:s, for they realized the need for a religious belief inherent in mankind must have an outlet and, therefore, set up a “church” body to channel that belief in the direction they desired.

2. To bring about the utter destruction of all national identity and national pride, which was a primary consideration if the concept of a One World Government was to work.

3.————————»

(Kong Håkon –som eneste nordmann–var medlem av «300»! Kan noen forklare hvordan han bør plaseres i dette enorme puslespillet?)

Uenur
Uenur
13 år siden

Dette er kjent stoff.Heldigvis er det mange som har skrevet om akkurat dette,og regjeringens unnfallenhet like før krigsutbruddet. De først ebøkene som påpekte det åpenbare i full offentlighet kom engang på 70-tallet,men de fikk selvfølgelig ikke mye omtale.Flere utenlandske kilder har også påpekt hvor lett jobb tyskerne fikk i Norge.
Flott at artikkelforfatteren tar tak i historien akkurat i dag.Det er helt på sin plass!
-Likevel,det kan aldri påpekes nok.Som noen allerede har nevnet så er det nå flere paraleller i med mellomkrigstiden i samfunnet,og selv om det kanskje ikke er snakk om faren for direkte konvensjonell krig,så bør landet være mobilisert tilstrekkelig for den nye tiden vi står foran.
-Skulle det i midlertid vise seg å være slik det ser ut,så er det vel temmelig optimistisk å skulle satse på at dagens AP-regjering skal finne på å redde oss ut av klemma.Jeg tror dessverre historien vil gjenta seg.I en ny form,og på en annen måte,men like fullt gjenta seg!

dblspk
dblspk
13 år siden

Litt morsomt….

20 minutter etter at denne artikkelen ble publisert så ble denne publisert i VG

Invasjon – så blekket sprutet
70 år siden krigen kom til Norge i dag
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=595996

bare en tilfeldighet mon tro ??

I tillegg anbefaler jeg å se denne dokumentarfilmen:
Brennpunkt: Sabotører i mørke
http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/622776

Jeg tror kanskje Kjakan har fått litt mer hederlig omtale enn det han burde få..
det er nok andre som burde vært hedret mer… men den vinnende parten er jo den som skriver historien, og da blir som regel sannheten slik de ønsker den skal være..
HISTORY -> HIS STORY …. ALWAYS WRITTEN BY THE WINNER.

Michelle
13 år siden

det var noen som nevnte at Max Manus skaperen kan ha blitt tatt av dage av ulike grunner knyttet til hans arbeid og planer, vi vet jo at sykdom lett kan påføres folk som planlagt mord med dagens teknologi, er det noen som har noe mer informasjon der?

Armin Bahrami
Skribent
13 år siden
Svar til  Michelle
Michelle
13 år siden
Svar til  Armin Bahrami

selvsagt, nyhetsspeilet.no avslører det viktigste, TAKK Armin!!!

Espen Lillevik
13 år siden

1940: Regjeringen sover
1950: Regjeringen har sovet over krigen
1960: Regjeringen sover enda bedre enn før og sover likså videre
1970: Regjeringen snorker til litt, men sovner søtt igjen
1980: Regjeringen sover så vakkert
1990: Regjeringen har snart sovet i over 50 år
2000: Regjeringen er tydligvis i koma
2010: Er regjeringen død?

Panthera leo
Panthera leo
13 år siden

Ein må også her leggje til at tyskerane hadde kapitulert Narvik, men britane og dei andre allierte trekte seg ut av området på eit usannsynleg lite gjennomtenkt tidspunkt. Tyskarane var klar til å røme til Sverige, for krigføringa der oppe hadde dei inga trening for. Korleis hadde krigen utvikla seg hadde det ikkje vore for denne beslutninga? Mest truleg langt kortare…

Otto
13 år siden

The nazi links to today’s international and national criminal enterprises http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1540&start=1#M4948

« Forrige artikkel

Stoltenberg & co sin slaktefabrikk‏

Neste artikkel »

HAARP utløser jordskjelv