Bigfoot DNA-testet: Hybrid av Homo sapiens og ukjent primat?

5.7K visninger
6 minutter lesetid
22

Vi ser først på Ketchum-teamets pressemelding om DNA-testing av angivelig Bigfoot. Kan Bigfoot være en 15.000 år gammel hybrid av Homo sapiens og en fullstendig ukjent Hominini? Vi ser så på Bryan Sykes-teamets pressemelding om DNA-testing av angivelig yeti. Begge studiene har ambisjoner om snarlig publisering av en fagfelle­vurdert artikkel i et vitenskapelig tidsskrift.

 

Ketchum-teamets DNA-testing av angivelig Bigfoot

Firmaet DNA Diagnostics, som ligger i Texas og som driver med DNA-testing av mennesker og dyr, sendte den 24. november 2012 ut en pressemelding der de hevder at et genetisk forskningsteam ledet av Dr. Melba S. Ketchum (presentasjon) i fem år har studert og sekvensiert tyve mitokondrielle genomer (mtDNA) og tre komplette nukleære genomer (nDNA) fra Bigfoot, og konkludert at Bigfoot skilte lag fra Homo sapiens for ca. 15.000 år siden (Wiki: Bigfoot). Her er den sensasjonelle presse­meldingen

 

“BIGFOOT’ DNA SEQUENCED IN UPCOMING GENETICS STUDY

Five-Year Genome Study Yields Evidence of Homo sapiens/Unknown Hominin Hybrid Species in North America.

 

A team of scientists can verify that their 5-year long DNA study, currently under peer-review, confirms the existence of a novel hominin hybrid species, commonly called “Bigfoot” or “Sasquatch,” living in North America. Researchers’ extensive DNA sequencing suggests that the legendary Sasquatch is a human relative that arose approxi­mately 15,000 years ago as a hybrid cross of modern Homo sapiens with an unknown primate species.

The study was conducted by a team of experts in genetics, forensics, imaging and patho­logy, led by Dr. Melba S. Ketchum of Nacogdoches, TX. In response to recent interest in the study, Dr. Ketchum can confirm that her team has sequenced 3 complete Sasquatch nuclear genomes and determined the species is a human hybrid:

 

“Our study has sequenced 20 whole mitochondrial genomes and utilized next generation sequencing to obtain 3 whole nuclear genomes from purported Sasquatch samples. The genome sequencing shows that Sasquatch mtDNA is identical to modern Homo sapiens, but Sasquatch nuDNA is a novel, unknown hominin related to Homo sapiens and other primate species. Our data indicate that the North American Sasquatch is a hybrid species, the result of males of an unknown hominin species crossing with female Homo sapiens.

Hominins are members of the taxonomic grouping Hominini, which includes all members of the genus Homo. Genetic testing has already ruled out Homo neander­thalis and the Denisova hominin as contributors to Sasquatch mtDNA or nuDNA. “The male progenitor that contributed the unknown sequence to this hybrid is unique as its DNA is more distantly removed from humans than other recently discovered hominins like the Denisovan individual,” explains Ketchum.

“Sasquatch nuclear DNA is incredibly novel and not at all what we had expected. While it has human nuclear DNA within its genome, there are also distinctly non-human, non-archaic hominin, and non-ape sequences. We describe it as a mosaic of human and novel non-human sequence. Further study is needed and is ongoing to better characterize and understand Sasquatch nuclear DNA.” 

* * *

 

Ketchum hevder i sosiale fora at studien snart vil bli publisert som en fagfellevurdert artikkel i et vitenskapelig tidsskrift, men at publiseringsdato ennå ikke har blitt bestemt. Selve presse­meldingen har blitt gjengitt i media verden rundt. 

 

Vitenskapelige og intellektuelle utfordringer

Ketchum-teamets DNA-testing byr på flere vitenskapelige og intellektuelle utfordringer: 

1) Da det ikke finnes tidligere DNA-prøver av Bigfoot å referere til og sammenligne med, må evidensen for at Ketchum-teamets DNA-prøver virkelig kommer fra Bigfoot være av en helt annen karakter, som f.eks. personlig observasjon, hva man i UFO-litteraturen vil kalle ”nærkontakt av tredje grad”. Denne evidensen vil det bli spennende å høre mer om.

 

2) Dersom evidensen er solid for at DNA-prøvene virkelig kommer fra Bigfoot, synes det å være to mulige forklaringer på hvordan Bigfoot oppsto som hybrid av Homo sapiens og en fullstendig ukjent Hominini-stamme (Wiki: Hominini). Begge forklaringene er temmelig fantastiske, men den ene er enda ”villere” enn den andre: 

  • Da Ketchum-teamet konkluderer at hybridens mor var en Homo sapiens-kvinne, og at faren tilhørte en fullstendig ukjent Hominini-stamme, er denne Hominini-stammens eksistens så sent i menneskets historie (bare 15.000 år siden) uhyre sensasjonelt og oppsikts­vekkende i seg selv. Men enda mer utrolig er hvordan hybridavkommet og evt. moren kunne overleve svangerskaps- og fødselskomplikasjonene som vi må anta var betydelige.
  • Hybriden oppsto som et genetisk bio-ingeniørprosjekt av høyereutviklete ET-grupper, og ble fraktet som en trans­plant hit til Jorden. Dette er faktisk ZetaTalks perspektiv på Bigfoot.

 

ZetaTalks første notat om Bigfoot var Bigfoot (15. juli 1995), som teksten nedenfor er et utdrag fra: 

“Bigfoot har fasinert menneskeheten like lenge som de to rasene har vært i kontakt med hverandre, så sjeldent og flyktig som slik kontakt dog har vært. Grunnen til dette har mindre å gjøre med størrelsen og det apelignende utseendet til Bigfoot, hvilket ville være forståelig her på Jorden, som med Bigfoots unnvikenhet. Gorillaer, for eksempel, er like store. Sjimpanser synes å være like intelligente. Så hva er fasinasjonen ved Bigfoot? Svaret ligger i vesenets nifse evne til å unngå oppdagelse. Grunnen til dette er at Bigfoot skulle huse en gruppe vesener som var i karantene. De forblir unnvikende fordi det ikke er meningen at de skal blande seg med menneskene. Dette formålet med å unngå kontakt blir faktisk assistert. På samme måte som vi har beskrevet hvordan selviske grupper av mennesker etter kataklysmene ikke vil være istand til å finne småsamfunn av uselviske grupper, vil mennesker ikke være istand til å finne Bigfoot. Bigfoot er der, rett under nesen din. Hvorfor er de i karantene? Disse vesenene har på egen forespørsel blitt plassert inn i en primitiv tilstand, slik at de kan gjenvinne en elementær forståelse av hvordan man kommer overens med hverandre, med naturen, og undre seg over naturens vidunderlige utfoldelse. Deres karantene er ikke et eksil. Det er et forsøk på å finne fred.

 

Har Bigfoot noe å gjøre med den tidlige menneskeheten, kanskje en tidlig modell av mennesket? Svaret er, ikke overraskende, Ja! Bigfoot er faktisk en midlertidig modell av en av menneskets seks [tidligere] raser. Hvordan kan det ha seg at bare denne rasen har bevart en midlertidig modell? Hva er årsaken til at de andre rasene ikke har bevart en midlertidig modell? Under menneskets evolusjon, under de periodiske genetiske ingeniørarbeidene, ble hele rasen omfattet. Alle innen en gitt rase var tilstrekkelig nære til å kunne parres med hverandre, og de genetiske endringene ble i tilsvarende grad spredd. Bigfoot ble separert, fjernet fra de andre, og ble flyttet til fjerntliggende områder…” 

 

Når det gjelder Patterson-Gimlin filmoppptaket den 20. oktober 1967 av en angivelig Bigfoot, avviser zetaene dette som et dyktig bedrag (Wiki: Patterson-Gimlin film). I ZetaTalk Chat 4. juli 2009 kommenterte de: 

”Som vi har nevnt, Bigfoot er i karantene fra mennesket, hvilket betyr at Bigfoot er assistert i å forbli skjult. Det hender at avføring og spor blir funnet av mennesker, eller flyktig glimt av en kropp på avstand, men ikke noe så konkret som et video-opptak har forekommet. Videoen ville på et eller annet vis ha blitt ødelagt, pga. karantenen. Dette er en mann i drakt, et velregissert bedrag.” 

Stillbilde fra Patterson-Gimlin-filmen av en angivelig Bigfoot. Legg merke til den horisontale stripen ved øyepartiet, som synes å ha blitt klippet ut.

 

Sykes-teamets DNA-testing av angivelig yeti

Den 22. mai 2012 ble en pressemelding sendt ut fra Oxford University (England), som informerte om et påbegynt samarbeid mellom dem selv og Musee de Zoologie (Sveits). Samarbeidet går ut på å bruke den aller nyeste teknologi innen DNA-testing for å teste rester av angivelig yeti og andre ”tapte” hominide arter. De to prosjektlederne er Bryan Sykes, tidligere professor i menneskelig genetikk, og Michel Sartori, direktør ved Musee de Zoologie. Bryan Sykes er kjent for å ha forfattet fem populære bøker – inkludert The Seven Daughters of Eve: The Science That Reveals Our Genetic Ancestry (2002) – om hva populasjonsgenetikk kan fortelle oss om menn­eskets tidlige geografiske spredning.

 

Samarbeidsprosjektet har fått navnet Oxford-Lausanne Collateral Hominid Project, og en egen web-side har blitt opprettet for å informere om utviklingen, Oxford-Lausanne Collateral Hominid Project. Målet er publisering av en fagfellevurdert artikkel i et vitenskapelig tids­skrift. Publikasjonsfasen skal være november-desember 2012.

 

Pressemeldingen den 22. mai 2012 resulterte bl.a. i en kronikk i CBCnews dagen etterpå, Scientists on hunt for Bigfoot to test DNA in hair samples.

 

Bryan Sykes samarbeider med Rhettman Mullis, som er leder av forskningsteamet Bigfootology. Mullis og hans team er på sporet av det som uten tvil vil være toppen av kransekaken innen ”Bigfootology”, nemlig to nålevende døtre i 70-årsalderen av en hybrid mellom en indianerkvinne og en Bigfoot! Mullis-teamet håper å finne disse to søstrene og få et intervju med dem (samt naturligvis noen DNA-prøver). Se artikkelen Rhettman Mullis on Patrick, the human-Bigfoot hybrid (Examiner.com 28. juli 2012). 

 

Kilder og ressurser:

 

 

*******************************************

 

Rolf Kenneth Myhre

Rolf Kenneth Myhre fullførte bibliotekarutdannelsen i 1990, og arbeidet så som selvstendig næringsdrivende i seks år med å etablere og reorganisere små fagbiblioteker og arkiver. Deretter arbeidet han som medisinsk forfatter i seks år, fire av dem ved Rikshospitalet. Siden 2003 har han som privat forskerforfatter arbeidet med fokus på: 1) Bevissthetsparadigmet, åndsvitenskap; 2) Menneskets tidligere og nåværende erfaringer med ET/UFO-relaterte emner; 3) Enkelte US-sentrerte oligarknettverk som siden 1940-tallet har prøvd å styre verdenssamfunnet i en totalitær retning. I 2008 vant han Kolofons manuskonkurranse for ”Alternativ litteratur” med boken "Åndsvitenskapelige visjoner". I februar 2013 utga han boken "Menneskets historie: Integrasjon av Velikovsky, Sitchin og ZetaTalk", og i august 2013 kom boken "ET/V-erfaringer 1947-2013". Hans forfatternavn er Rolf Kenneth Aristos.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

22 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Pia
Pia
Anonym
1 år siden

Veldig interessante serier som har gått på Discovery i år om bigfoot. The Alaska Triangle,
Bigfoot.

Bozzie
Bozzie
Abonnent
Svar til  Rolf Kenneth Myhre
8 år siden

Nå er det vel et krav innen vitenskapen om at noe skal kunne etterprøves, så det er ikke så rart om man er skeptisk til påstandene.

Har Ketchum frigitt prøvene for uavhengig testing?

Bozzie
Bozzie
Abonnent
Svar til  Rolf Kenneth Myhre
8 år siden

Tror faktisk jeg ville prioritert å be om å få se de positive fagfellevurderingene det heves at hun fikk.

Jens
Jens
Abonnent
11 år siden
Vejvad
Vejvad
Abonnent
11 år siden

Everything You Know IS Wrong 2013 / Bigfoot / UFO Congress / Lloyd Pye
Video 1:58:35

Noget inde i videoen beskriver Lloyd Pye Bigfoot, som en art, hvor mennesket lever isoleret fra. Han sammenligner det meget let forståeligt med Panda-bjørnens leveforhold, hvor mennesket sjældent indfinder sig.
Videoen er interessant, da den handler om VORES oprindelse og dens relevans til andre eksisterende levende jordvæsener+ekstraterrestriale sat i perspektiv til vidensskabens darwinistiske vildspor,

Vejvad
Vejvad
Abonnent
11 år siden

Everything You Know IS Wrong 2013 / Bigfoot / UFO Congress / Lloyd Pye
Video 1:58:35

Nodet inde i videoen beskriver Lloyd Pye Bigfoot, som en art, hvor mennesket lever isoleret fra. Han sammenligner det meget let forståeligt med Panda-bjørnens leveforhold, hvor mennesket sjældent indfinder sig.
Videoen er interessant, da den handler om VORES oprindelse og dens relevans til andre eksisterende levende jordvæsener+ekstraterrestriale sat i perspektiv til vidensskabens darwinistiske vildspor,

Bartis
Bartis
Abonnent
11 år siden

Bigfoot og Yeti eksisterer ikke. Bigfoot kunne uansett ikke vært en hybrid, da den er for ulik mennesker utseendemessig.
Sist, men ikke minst: Tror du virkelig på zetaer? De er funnet opp av ei dame som hevder de snakker gjennom henne. Ting hun hevder skal skje, har ikke skjedd. Det er helt åpenbart at hun lyver, likevel bruker du henne som “dokumentasjon”.

Bartis
Bartis
Abonnent
Svar til  Rolf Kenneth Myhre
11 år siden

1) Ja vel, men overskriften din antyder noe annet.

2)Har du lest pressemeldingen? De sier at det ikke finnes funn som er overbevisende i forhold til at slike vesener finnes, men for folk som mener de sitter på bein eller lignende etter slike, så er de villige til å teste dem. Dette betyr ikke at de åpner for at det er sannsynlig at de eksisterer. Det de sier at at det kanskje kan kaste lys på evolusjonen.

3) Okser reagerer ikke på rødt, det er en myte. :)
Det at du i det hele tatt viser til zeta gjør artikkelen din mindre troverdig pga manglende kildekritikk, det er poenget mitt.
Laben i Texas har jeg vanskelig for å tro på. Hvor har de fått DNA fra? Hvordan VET de at det er fra bigfoot? Hvorfor er ikke rapporten publisert i et seriøst tidskrift? Hvorfor er det ikke kontrollert av andre forskere?

Gjennomgående for artiklene her er at dere er raske med å se konspirasjoner i reell dokumentasjon og alle slags hendelser. Men når noen hevder noe om ting som aldri er bevist eller dokumentert krever dere ingenting. Hva kommer det av?

z69
z69
Abonnent
11 år siden

Hvor i huleste har de fått tak i et DNA om Bigfoot`n er så skjult? Dette må jo være evidensbasert forskning, om de skal med i et blad, så bevis på 3 eller lignende må finnes.

bjornt
bjornt
Abonnent
Svar til  z69
11 år siden

De fant det sikkert i den hulen der nordkoreanerne nylig fant bevis for at trehjørningen har levd.
-bjornt

IdarHaugen
IdarHaugen
Abonnent
11 år siden

RKM:
Du burde lese boken “Giants against evolution” av Joe Taylor. Den må være midt i blinken for deg – og andre også selvfølgelig. Du som er oppriktig interessert og klar til å legge ned en bit arbeid kan helt sikkert skrive en glimrende artikkel fra denne boken
Den kan bestilles her:
http://www.mtblanco.com/

Liv Bjøringsøy
Forfatter
11 år siden

Takk for artikkel om disse jordiske slektningene våre, Rolf Kenneth. Vi lever i en tid da alt som har vært skjult skal frem i lyset. Australske Lisa M. Harrison intervjuet i september i år Thomass Hughes, som hevder å kunne kommunisere med det meste som lever. Han har hatt kontakt, kommunisert og tatt bilder av et par Sasquatcher. Intervju og bilder finnes her http://www.lisamharrison.com/2012/09/13/thomass-hughes-the-sasquatch/.

Vejvad
Vejvad
Abonnent
11 år siden

I 2008 træffede jeg på dette link
http://www.crystalinks.com/bigfoot.html
som må siges supplerer din artikel.
På daværende tidspunkt vidste jeg intet om livskabningers udvikling. Jeg tror at dette link
http://www.galactic.no/rampa/yeti.html
førte mig på sporet af yeti, hvor en af de spændende beretninger var om fangen Zana, som levede frit blandt lokalbefolkningen.
http://www.hominology.narod.ru/zanai.htm
http://www.bigfootencounters.com/articles/zana2.htm

Bemærk at galactic.no i sin artikel afslutter med samme information som ZetaTalks i din artikel – relationen jordmenneske/ET/ – hvilket inviterer til at anskue os, mennesket på Jorden, som kosmisk, momentant situeret på planeten Jorden.

I mellemtiden har jeg glemt andre beretninger jeg også fandt. En af dem er om en yeti med ‘en hvid arm’, som en gruppe mennesker på et afsidesliggende bosted blev kontaktet af og havde selskab med.

Jeg har et særligt sanseligt forhold til yeti’en, da jeg selv gennem hele mit liv deler visse karakteristiske træk med den. Jeg er sikker på at vi er i familie med hinanden, idet jeg sagtens kunne leve, som yetien siges at gøre, og føler en stærk trang dertil. Jeg mangler blot de ekstra kræfter og pelsen. Men min intention og assosiation er komplet til yeti.

Min afsky( meget spontan i min barndom ) overfor det moderne menneske er lige som yetiens skyhed. Jeg er blot blevet holdt i fangenskab fra fødslen og blevet invalideret af global/national/social tvang.

« Forrige artikkel

Månen: En aktiv ET-base?

Neste artikkel »

Det norske Forsvaret og utenomjordisk aktivitet

22
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x