/

Island er ute av finanskrisen?

4K visninger
2 minutter lesetid
34

Islands beslutning for to år siden i en folkeavstemning om å la bankene falle fremfor å bruke skattepenger til å betale gjelden til skakkjørte private bedrifter ser nå ut til å svare seg. Islandske banker skyldte på det tidspunktet mer enn 11 ganger nasjonens samlede inntekt. Islendingene valgte å la de uansvarlige kreditorene selv ta støyten for å ha løpt etter islandske banker med lettvinte penger.

Den islandske økonomien som har falt jevnt og trutt gjennom syv hele kvartaler har nå snudd. I løpet av denne tiden har den islandske valutaen falt med rundt 25%. Dette bidrar nå til å fremme Islands konkurranseevne, og i tredje kvartal for 2010 viste den islandske økonomien en oppgang på 1.2%.

Den Islandske snuoperasjonen bør være en tankevekker for irene og andre europeere med politikere som velger å slakte befolkningens økonomi for uoverskuelig fremtid fremfor å la de uansvarlige bankene ligge som de selv har redet. De islandske bankene har spekulert ondsinnet og bør få smake sin egen stek. Alle og enhver kan ved selvsyn se hvordan det går med praktisk talt hvert eneste land som lar seg frelse av IMF (Det Internasjonale Pengefondet), Verdensbanken og de mer private franchisene av det Rotchildske bankimperiumet.

Nobelprisvinneren Paul Krugman har gjentatte ganger oppfordret Irland, Hellas og Portugal til å forlate euroen og la gjelden forfalle. Det kan se ut som om mannen har rett. Vi oppfordrer befolkningene i de respektive landene til å gjøre som islendingene: tvinge politikerne til fornuft når de løper storkapitalens ærend.

Den islandske nedturen har vist seg å vare kortere og være mindre alvorlig enn det IMF postulerte. Ikke så rart, siden de hadde en ubetalelig låneportefølje de gjerne ville islendingene skulle kjøpe av dem. Bukker med havresekker skal man vokte seg vel for, ikke minst i finansmarkedet.

Den islandske OMX aksje indeksen var opp 17% i 2010, den tredje største veksten i Europa etter Danmark og Sverige selv om den fortsatt, på 575, er langt under toppen som i sin tid var på 7500.

I fjor sa den islandske presidenten Olafur R Grímsson: ”Forskjellen er at vi tillot at bankene falt. Disse var private banker og vi pumpet ikke penger inn i dem for å holde dem gående; staten tok ikke på seg ansvaret for de private sviktende bankene“.

Denne mannen er ikke bilderberger! Islands president Olafur R Grímsson har langt på vei brakt Island på rett kjøl etter finans-krakket ved ikke å gi etter for utpresningsforsøkene fra den internasjonale bankmafiaen (banksters)

Her har vi alle en lekse å lære. Politikere bør lære av hva Island har oppnådd. La bankene få surre i sitt eget fett – de visste så vel hva de gjorde. Folk rundt om i andre land bør lære at IMF som oftest tar feil i sine spådommer: Det later til at IMF (og deres bakmenn i kulissene) gjerne vil ha flest mulig land inn i bunnløs gjeld.

Folk må selv si stopp til sine politikere – det later til at de altfor lettvint gir etter for press og løper det Rotchildske Pengekartellets ærend. Ingen skakkjørt bank fortjener hjelp. La dem heller falle.

Vi hilser med jubel til Island! Avsett de landssvikerne som nå på nytt søker vårt broderfolk på sagaøya inn i EU.

Kilde: The Guardian

Lars-Roger Moe

Etter 20 år i helsevesenet begynnte jeg i 2005 å jobbe på heltid med alternativ medisin og energiarbeid. Det handler om å hjelpe folk å ta tilbake full styring i eget liv og så finne tak i de ubrukte ressursene - for så å bruke alle kreftene på å skape en verden der frihet, glede og overflod er livets orden.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

34 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Hans Gaarder
Forfatter
7 år siden

Island – England 2-1 (8.delsfinale i fotball-EM 2016)

Hans Gaarder
Forfatter
8 år siden

Panama-papirene har sålangt avslørt statslederne på Island og i Russland, to uavhengige nasjoner som står opp mot NWO-kabalen.

Bør det legges til grunn at Aftenposten og andre vestlige media blir eksakt instruert om hvem de skal henge ut og hvem de skal holde tett om blant de mange klientene hvis skatteunndragelser de nå har informasjon om? Isåfall bedriver de ikke journalistikk, men propaganda i ny drakt…

Rolf Kenneth Myhre
Forfatter
Svar til  Hans Gaarder
8 år siden

Media har sittet på disse papirene i over ett år, så spørsmålet er hvorfor publisering akkurat nå? I Russland, Kina og i Vesten velger media ut hvilke politiske motstandere de vil henge ut.
Wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/Panama_Papers

Hans Gaarder
Forfatter
8 år siden

Nå har selv finansnæringens egne begynt å stå frem og innrømme hvor råttent dagens pengesystem er:

En Investment banker taler ud

Hans Gaarder
Forfatter
8 år siden

Island kontra Hellas: Ulike veivalg med ulike konsekvenser….

Iceland and Greece: a tale of two nations

http://www.aecr.eu/iceland-and-greece-a-tale-of-two-nations/

Seitasis
Seitasis
Abonnent
10 år siden

“During The Best Period Of Economic Growth In U.S. History There Was No Income Tax And No Fed”

http://www.prisonplanet.com/during-the-best-period-of-economic-growth-in-u-s-history-there-was-no-income-tax-and-no-federal-reserve.html

Rolf Kenneth Myhre
Forfatter
10 år siden

Island har ennå ikke gått over fra et gjeldsbasert til et lovbasert pengesystem der staten selv utsteder penger. Det er der, og KUN der, at veien til nasjonal suverenitet og friheten fra den internasjonale bankeliten ligger. At politikerne i Island nå vil inn i EU, er heller ikke et godt tegn, uansett umiddelbare fordeler.

Seitasis
Seitasis
Abonnent
Svar til  Rolf Kenneth Myhre
10 år siden

Denne artikkelen har internasjonal slagkraft og kommentarene liker jeg. litt forvirrende vedr. bruken av begrepet lovdata en kan jo ha lover som sier en skal ha en gjeldsbasert økonomi. (ikke alle leser hva du har skrevet tidligere (Oz…). Når det gjelder Bank of E. , tror jeg de kun drar ut 5% av peng-pressen,rett?

Hans Gaarder
Forfatter
10 år siden
Uffda
Uffda
Abonnent
11 år siden

? How to Control People ?

Keep them Dumb – Keep them Poor – Keep them Busy.
The most important part of it all is to tell them that they are free!

Most Governments of the World are puppets of the Secret Government.
Is this Good – is this Bad – is this Necessary – is this Inevitable?
The right answer depends on your level of awareness.

The World Conglomerates traded their Soul for Money and Power.
By creating a world full of slaves by means of mind-control
they are in the process of de-souling mankind.

Next to nothing is going to stop them
except a global catastrophe or the awakening of the masses.
My bet is on the awakening of the people.

Sixty years ago the USA rejected Fascism.
Presently the USA Cabal is working very hard to embrace it.
Is the USA the continuation of the Third Reich?

Is it worthwhile to live as a robot and think that one is free?
Suppose the USA eventually controls the entire world
will that eliminate all wars and is it worth it?

:-)

Hans Gaarder
Forfatter
11 år siden

Her er et ferskt intervju med “Islands revolusjonsleder” Hordur Torfason:

Falcon
Falcon
Abonnent
12 år siden

Bæta við 30 milljörðum euor í bin í islandkse sendiráðinu í gærkvöldi, svo við snúum okkur á eldfjall. Ekki hringja ekki á lögregluna

Balle Clorin
Balle Clorin
Abonnent
12 år siden

Dokumentaren “Inside job” er en grundig sak om finanskrisen, og vi begynner på Island: http://www.youtube.com/watch?v=iFfTcAcGjcU

M.JOHAN
M.JOHAN
Abonnent
13 år siden

Nå har IMF gitt lån til Island allikevel på 129 millioner euro, “Vil du ikke så skal du”
http://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/110110/na-far-hun-mer-penger-fra-imf

ubu
ubu
Abonnent
13 år siden

Jøsses. Det var da veldig underlig! Merkverdig på en måte. -At det å la korrupte banker få betale gjelden sin selv, er økonomisk sundt for nasjonen. -Akk, det var merkelig.
helt utrolig. …hvem skulle trodd det?

Trix
Trix
Abonnent
13 år siden

Økonomien er nok designet til å gå ned ja, men agendaen i ettertid er hva det egentlig handler om.

Agenda 21+.
Population Reduction after economic collapse:
http://www.youtube.com/watch?v=NEzWSQKvHhk&NR=1

Spørsmålet er hva man kan gjøre for å forhindre planene, konkret.

Lefor
Lefor
Abonnent
Svar til  Trix
13 år siden

Jeg er i mot folkemord, men behøver vi 10 milliarder uintelligente mennesker med eneste ønske om å reprodusere seg selv og dyrke overtro? Jorden kan produsere mat til 50 milliarder, men mennesket kan ikke elske og dele med sin bror. Hvorfor forhindre reduksjon av katolikker, jøder, muslimer, filosofer? Hvorfor forhindre at kineserne overtar verden ved hjelp av befolkningseksplosjon? Hvorfor forhindre at afrikanere pådrar seg Aids og føder Aids -smittede barn? Hvorfor forhindre at nynazister, nystalinister, radikale kristne, anælysert, ira, Hizbollah, jesuitter osv. formerer seg og smitter barn med sine oppfatninger om hva som er godt og ondt? Kanskje vi behøver å rense jorden nå, som på Noas tid? Mon tro om det finnes kjærlighet igjen i de siste tider:-)

lappe- antrik
lappe- antrik
Abonnent
Svar til  Lefor
13 år siden

Trenger vi deg? Eller dine barn eller fammilie? Still dette spørsmål til deg selv?

evilbug
evilbug
Abonnent
Svar til  Lefor
13 år siden
Hermis
Hermis
Abonnent
13 år siden

Reelt folkestyre med folkeavstemninger er uten tvil den beste måten å styre et land på, som vi ser skjedde på Island. Ca 99% av befolkningen gikk i mot “tilbudet” som de ansvarlige for problemene og IMF prøvde å presse igjennom. Bare synd at Quisling-Gro og Quisling-Støre ignorerte den norske folkeavstemningen om EU-medlemskapet ved å lure Norge inn i EØS i stedet. En så stor suverenitetsavståelse krever 2/3 eller 3/4 (?) flertallet i Stortinget, noe som de klarte å unngå med sine typiske udemokratiske metoder.

Panthera leo
Panthera leo
Abonnent
Svar til  Hermis
13 år siden

3/4. Høgre jobbar for at det skal verte 2/3. Landssvikarar. Og resten av Tinget for den del.

Hans Gaarder
Forfatter
13 år siden

Her er litt om pillarene i “det Rotschildske pengesystemet” som er nevnt i artikkelen:

100 Bank og penger
Illuminati-innsideren Carroll Quigley fortalte om dette allerede i 1960-årene:
“Quigley further confirms that the far-reaching aim of this network “is nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole. The system was to be controlled in a feudalistic fashion by the central banks of the world acting in concert, by secret agreements arrived at in frequent private meetings and conferences.”

Carroll Quigley Tragedy and Hope, A History of the World in Our Time. s. 324

101 Sentralbanker
Mayer Amschel Rothschild, grunnleggeren av finans- og Illuminati-dynastiet Rotschild uttrykte seg slik på 1700-tallet: “Give me control over a nation’s currency, and I care not who makes the laws“.

Gyldigheten av Rotschilds ord har vist seg i alle år siden. Dette er også et tankekors for de mange som åpent uttrykker at de er tilhengere av en verdensvaluta og én global sentralbank. Kontrollen over verdensvalutaen vil være en slik kilde til makt at det “med et pennestrøk” vil kunne gjøre flertallet av jordens borgere til slaver over natten. Se også.

De nasjonale sentralbankene er basis-elementene i pengesystemet. For mange tiår siden fant et stort antall sentralbanker sammen i et samarbeid under Illuminati-paraplyen. Dette er BIS – Bank of International Settlements, som har base i Basel i Sveits.

På papiret eies BIS av de ulike sentralbank-deltagerne (Norge besitter en eierandel i BIS som forvaltes av Norges Bank, som deltar i BIS-samarbeidet). I praksis er BIS sparess til Rotchild-imperiet Illuminati i det store finansspillet som pågår verden rundt.

BIS kalles også for ”sentralbankenes sentralbank” og har en avgjørende rolle for at verdens penge- og kredittsystem fungerer som det gjør i dag.

Konkret hva den enkelte nasjonale sentralbanks mellomværende med BIS består i og hvordan det utvikler seg over tid er skjermet for ethvert innsyn fra omverdenen. Ingen land eller instans har innsynsrett i bøkene til BIS, ikke engang BIS-deltagerne/-eierne. Et av elementene i det planlagte NWO-prosjektet er en felles verdensvaluta hvor BIS er tiltenkt en nøkkelrolle.

102 Internasjonale pengesenterbanker (Money Centre Banks)
Dagens kredittbaserte pengesystem er i det store og hele et gigantisk svindelkomplott. Det mest åpenbare tegnet på dette er hvordan penger skapes.

Penger (såkalt fiat money) skapes ut av ingenting (“money created out of thin air”) hos sentralbankene og distribueres via pengesenterbankene. Pengene i et lån som gis oppstår først når de befinner seg på låntagerens konto som et mottatt lånebeløp.

Når pengene er blitt tryllet frem av banken/sentralbanken innkasserer svindleren (banken) sin fordel gjennom å motta rentebetalinger på det lånte pengebeløpet som ble skapt ut av ingenting og manifesterte seg som noen tall i en datamaskin.

Definisjonen av en pengesenterbank er at det er en bank som opererer globalt og deltar i ”engrosbanking” i interbankmarkedet hvor mindre banker og store selskaper utgjør deler av kundemassen.

103 Det Internasjonale Pengefondet (IMF)
Det Internasjonale Pengefondet (IMF) har som offisiell målsetting å “hjelpe” trengende nasjoner ved å låne dem penger. Gang på gang har det imidlertid vist seg at mottagerne av IMF-lån ikke har fått det noe bedre av å ta imot IMF sin ”utstrakte hånd”, men har sunket stadig dypere ned i en gjelds-myr som har medført økt opplåning, økte rentebetalinger og salg av landets realverdier til utenlandske NWO-selskaper som Bechtel eller Halliburton.

IMFs late-som-penger (fiat money) kalles SDR – Special Drawing Rights. Denne artikkelen beskriver SDR og retter søkelyset mot BIS/IMF/NWO sine planer om innføring av en ny verdensvaluta, basert på fiat-penger.

Se http://www.nyhetsspeilet.no/2010/10/illuminati-for-folk-flest/

Lefor
Lefor
Abonnent
Svar til  Hans Gaarder
13 år siden

Heisann Hans. Disse påstandene innestår du for inntil døden. Fordi du har tilegnet deg din kunnskap på Internett? Av mennesker du ikke kjenner eller vet hvem er eller hvilke verdier som bor i omtalte rike mennesker? Er alle rike mennesker skiene/illuminati/black nobility eller i sirkelen rundt dem? Du virker så brennsikker i dine påstander, at jeg må tro på deg! Er du til å tro på, og står du inne for at lån og banker og penger styrer min og din hverdag?

kjell108
Abonnent
Svar til  Hans Gaarder
13 år siden

Gode spørsmål alt sammen. Om Bill Gates og George Soros er black nobility er jeg ikke sikkert på selv. “Black nobility”regner jeg som pålitelige folk uansett.

Gates formel (kortversjon)
antall folk * forbruk = ressursbruk
er ikke løgnaktig babbel.
Formelen er grei nok, med begrensede ressurser blir det mindre forbruk med mere folk. Skal man redusere folk eller forbruk?
Det kaller jeg for integritet.

Det er svindlere blant rike også. Bernanke framstår som en svindler som utfører ordrer.

Singoalla
Singoalla
Abonnent
13 år siden

Interessant, takk for denne artikkelen. Det er så mange dommedagsprofetier, og mange ting ser mørkt ut, men økonomer som uttaler seg om 2011 på Norges vegne mener det blir veldig positivt og er svært optimistiske..

En annen ting er at vi i følge Mayakalenderen er inne i en svært lys dagperiode, fullbyrdelsens syvende dag og før det sjette dagen..

Men i følge en Feng Shui-ekspert skulle 2011 bli vanskelig økonomisk.

Kan vi tro at vi går mot lysere tider, virkelig? De fleste profeter og profetier har jo spådd kataklysmene.. kan de være ment å skulle skje i vårt indre? Eller vil denne jorden forgå fysisk?

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Singoalla
13 år siden

Er det ikke flott Singo :) ?

Økonomene, politikerene og media renner over av rosenrøde profetier for 2011, finanskrisen er over, vi vil alle få økt kjøpekraft i 2011 bla bla bla bla …

Eneste vi kan være helt sikre på når vi ser tilbake på historien er at hver eneste gang de såkalte ekspertene roser alt opp i skyene så går alt til helvette

Vi ser vel nå at de onde kreftene vokser og er godt i gang med og rasere skaperverket så da svarer vel de gode kreftene med apocalypser for å utrydde ondskapen og restarter systemet med de utvalgte på en ny kjærlighetsplanet

Som beskrevet av indianere, Martinus verker osv osv så kommer himmelskipene ned og henter de rettferdige før ødleggelsene av jordens starter som så mange ganger før :)

Det er vel noe med den universelle balanseloven

Men det kan være at vi er inne i en god tid der folk våkner og klarer og stoppe de onde NWO kreftene i tide som vil føre til at Apocalypsene uteblir Singo :)

Kaskje vi skulle lånt kloneprogrammene til eliten og klonet deg så vi fikk noen millioner Singoer så kunne reist rundt i verden og vekket folk :)

Singoalla
Singoalla
Abonnent
Svar til  smurfen
13 år siden

Hermis: Direkte-demokrati er definitivt det beste, folke-avstemminger osv, vi må bare finne en måte som er sikret mot juks og manipulasjon med resultatene..

Smurfen: Tusen takk for det, smurfen, at du kunne synes det var praktisk å ha flere av meg. Satt akkurat her og ble rørt til tårer av et fantastisk bilde av flokker med engler.. noen synes nok at det er mer enn brysomt nok med en Singo ;-)

I Bibelen står det også om en bort-rykkelse, hvor noen vil bli hentet, andre tilbake og at i tiden før undergangen skal de fleste tro og si: Fred fred ingen fare og tro at det er fred og alt ok.. MEN hva med Maya-kalenderen da smurfen, vi er jo i den syvende dag, full-endelsen og før det sjette dagen, av lys. Stemmer ikke den da?

Ellers likte jeg kongens tale bedre enn statsministerens, som kun var ego og selv-skryt, nesten uvirkelig å høre på ham.. makan til selvgodhet..

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Singoalla
13 år siden

Joda det kommer mye klokt fra Mayaene men mye er litt difust, de sa jo også at dollaren ville kolpase høsten 2009
Mayaene sa også det skulle komme en stor katastofe i Pakistan i August, mest sannsynlig en krig, det ble flom og ikke krig så de trenger tydligvis og polere krystallkulen sin litt ;)

Vi får håpe Mayaene har rett denne gangen da :)

kjell108
Abonnent
Svar til  Singoalla
13 år siden

Der er krig i Pakistan.

27 desember 2010
“Pakistan drone attack ‘kills 18 militants”
“More than 100 such attacks occurred in 2010, most of them in North Waziristan.”
http://www.bbc.co.uk/news/world-south-asia-12081937

25 December 2010
“Pakistan suicide bombing kills dozens” (43)
24 desember 2010
“At least 11 Pakistani soldiers and 24 militants were killed on Friday after some 150 Taliban fighters attacked five Frontier Corps checkpoints in the neighbouring Mohmand tribal region”
http://www.bbc.co.uk/news/world-south-asia-12078248

http://www.defence.pk/forums/general-images-multimedia/77729-zaid-hamid-shadows-invasion-press-tv-iran.html

Lefor
Lefor
Abonnent
Svar til  Singoalla
13 år siden

Interresant?!!!
I følge Lars Roger, alternativ medisin/energi, og Feng Shui? Mayakalenderen?! Hva med å la de døde begrave de døde og våkne opp og se verden som den er? Du har den rundt deg og inni deg, og du kan velge å se virkeligheten eller tankespinn og tull. Jeg kan spå like godt som deg og noen andre på dette forumet at verden vil bestå, og vi skal alle dø, og banker, byer og hele land og makter vil oppstå og forsvinne. Intet nytt under solen, stikk fingern i jorda og lukt på den vakre morgendagen du har foran deg?

« Forrige artikkel

Jødiske jenter bør unngå ikke-jødiske menn

Neste artikkel »

11 feil i statsminister Stoltenbergs nyttårstale

34
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x