/

Gi bankene en støkk!

8.7K visninger
1 minutt lesetid
174

Hørt om BankRun 2010? Kort forklart er det en idé med utspring i Frankrike (StopBanque) som enkelt og greit går ut på å organisere folk til å gå i banken den 7. desember 2010 og hente ut mest mulig penger. På den måten vil man gi et klart signal om at vi ikke ønsker å ta del i den urett elitesystemet – med bankene som grunnstøtte – begår med hjelp fra den jevne, uvitende mannen i gata.

Kort forklart er saken den at alle banker kan låne ut omtrent 10 ganger så mye som folk har satt inn, og til en høyere rente. Hvis mange nok tar ut pengene sine samtidig, så kan ikke banken rett og slett ikke betale, og er dermed bokstavlig talt bankerott. Og da snakker vi ikke bare om sedler og mynter, men også om tallene i datamaskinen. Hva ønsker vi å oppnå med dette? Ikke annet enn å markere at vi ønsker oss et bedre og mer rettferdig økonomisk system.

Og ennå har vi ikke begynt å snakke om hvordan disse pengene ble “skapt” … nemlig av intet.

Alt dette er viktige deler i det økonomiske slaveriet de fleste mennesker på jorden i dag dessverre er en del av, og som vi selvsagt ønsker å bli kvitt.

Hva med å gjøre dette også i Norge? Og i den anledning utforme en eller flere informasjonspostere i A4-format som hvem som helst kan skrive ut, distribuere og henge opp i ulike offenlige arealer der det sømmer seg?

Her er et forslag til poster (PDF-format, 1.5 MB):

https://www.nyhetsspeilet.no/wp-content/uploads/2010/11/bank.pdf

Mer informasjon om aksjonen på: http://www.bankrun2010.com/

På det nettstedet finnes det også flere spennende og gode dokumentarer om elitens uredelige virksomhet. Her er en av dem, dessverre på engelsk og med fransk tekst, men likevel:

Denne filmen, “Money as Debt”, er også god. Den forklarer kort og greit (for dem som kan engelsk) hva det hele handler om. Vi bør kanskje  få laget et sammendrag på norsk? Jeg har ikke tid. Noen som kan hjelpe?

For de spesielt interesserte vil jeg anbefale den lange og meget grundige dokumentaren “The Money Masters” som du bl.a finner her:

http://video.google.com/videoplay?docid=-515319560256183936

Den handler primært om USA, men vi har i bunn og grunn det samme systemet i Norge, etter at vi forlot gullstandarden i 1933.

Og en ting til: Ideen til denne artikkelen var ikke min, men en av våre leseres, som ønsker å være anonym.

Morten Kielland

Morten Kielland er utdannet ved Historisk-filosofisk fakultet ved Universitetet i Oslo og har formell forskerkompetanse. Han har vært særlig opptatt av vitenskapsfilosofi og erkjennelsesteori. For noen år siden oppdaget han at den offisielle versjonen av 11. september-dramaet innebar fysiske umuligheter og dermed måtte være et bevisst forsøk på manipulasjon. Det skulle for ham bli starten på en ny erkjennelse av hvordan menneskeheten er blitt undertrykket og manipulert over svært lang tid, ikke bare politisk og økonomisk, men også som åndsvesener. Morten Kielland ønsker å bidra til at denne epoken nå tar slutt. Han har ikke tro på at dette kan gjøres gjennom kamp, men derimot gjennom opplysning og forandring på individ-nivå.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

174 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Balle Clorin
Balle Clorin
Abonnent
8 år siden
Cosmomind
Cosmomind
Abonnent
12 år siden

Rapport fra alltinget i Sverige. Regjeringen i Sverige har nylig sagt nei til en ny lov om kontant fri handel etter å ha spurt fem arbeidsgiverorganisasjoner og fem arbeidstakerorganisasjoner. Noe uventet, kan en vel si, så frarådet samtlige av arbeidsgivernes organisasjoner loven, mens samtlige på den andre siden støttet en slik lov.
Populistiske og tankeløse politikere raljerer fra talerstolen og forsøker å fremstille det som om ansatte i detaljhandelen lever i daglig frykt for å få stukket en pistol opp i nesen.
Nå vet jeg ikke om regjeringen og arbeidsgiverne har svart nei på bakgrunn av det faktum at et slikt system koster ca. 250 000 å installere, eller om de har tenkt lengre enn som så.
Men den prinsipielle debatten uteblir:
Hvordan et samfunn blir dersom du ikke kan slippe unna med noe som helst, ikke drive litt svart i en vanskelig situasjon, hvordan ran av kontanter vil bli erstattet med ran av varer, ja kanskje ren plyndring i stor stil, at en svart økonomi faktisk er en trykk ventil for å unngå mere drastiske ting utført av fortvilte og lutfattige mennesker som bare prøver å overleve.
Alt dette blir ikke nevnt med et ord fra noe politisk hold.
Tragisk å høre på hvor korttenkte disse politikerne faktisk er.

gudfrid
gudfrid
Abonnent
12 år siden

Gi de pengene du skulle ha betalt til banken til sultofre!!! Gjør det idag! Rødekors er vel til å stole på?

ye
ye
Abonnent
Svar til  gudfrid
12 år siden

Røde Kors Internasjonal bør en ikke gis for stor tillit, dessverre. Utklekkingsanstalten i Geneve for T.H.E.Y.s , The Hiearchy Enslaving You, lydige ledere av En Verdens agenda. Selv om mange enkeltmedlemmer er oppriktige i ønsket om å hjelpe og gjør en formidabel innsats på lokalplanet med utallige timer gratis arbeid på sin fritid, så er ikke det ensbetydende med at orgainsasjonens opprinnelse og indre kjerne er det det ser ut som. Fin og solid ytre fasade kan forføre. Spiller på folks empati for verdens lidende for at vi skal åpne lommebøkene, mens en stor organisasjon, som Røde Kors faktisk er, har innflytelse så det holder til å endre på systemet med fordeling av verdens goder for VARIG tilstand.
Likens med FN, som har et enormt omløp av penger. FNs ansvarlig for matdistribusjonen til Afrikas Horn løy og sa at nødhjelpen var kommet for 3 uker siden, mens NRKs Lars Sigurd Sunnanå og Danmarks Radio hadde sett og fotografert dokumentasjon på at maten hadde ankommet for 3 mnd siden.og kom ikke videre til de som trenger det.
Mer kan sies om Røde Kors, men dette er ikke artikkelen for det, og det er skrevet om det andre steder på NS.

gudfrid
gudfrid
Abonnent
12 år siden

Hva om vi ikke betaler studielånet i protest mot det økonomiske systemet?
I stedet kan vi jobbe gratis for noen som trenger hjelp.
Kjærlighet får verden til å gå rundt :-)

skeptisque
skeptisque
Abonnent
Svar til  gudfrid
12 år siden

Kjærlighet alene får verden til å gå rundt, helt til noen plutselig blir sultne og butikken er stengt…..

gudfrid
gudfrid
Abonnent
Svar til  skeptisque
12 år siden

Denne hadde du tenkt nøye gjennom skeptisque.. hvordan tror du verden hadde vært hvis ingen hadde funnet opp pengene? Min, mitt, mine…eller kanskje det ville eksistere en glede få kjenner idag, gleden av å dele?
Lurer på om du får betalt for å slenge ut tull, du kan umulig ha noe glede av det.

arifkarim
arifkarim
Abonnent
Svar til  gudfrid
12 år siden

Konsekvensen blir da at fremtidige generasjoner ikke får studietlån. Studietlånet er det billigste lånet du kan få :D. Hvis du ikke vil betale, ikke betal, men ødelegg for all del ikke andres studiemulighet ;)

gudfrid
gudfrid
Abonnent
Svar til  arifkarim
12 år siden

Ja jeg burde ha skrevet lån generellt, er takknemlig for at vi har kunnet studere (med lån), men tror vi snart må begynne med nye ark og da kan vi jo like godt lage et system som gjør at studenter får det de trenger uten å ta opp lån.
Jeg ville gjerne gitt pengene til noen som sulter i stedet for til eliten…

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

Kjøp sølv. Sølv kommer til å stige mye i verdi. Helt sikker på det. Og i november/desember begynner nok en ny fase i finanskrisen: så vidt jeg vet er det da Obamas hjelpepakke tar slutt. Altså ikke noe mer papirpenger ut av luften og utsetting av det gigantiske finansproblemet. Da må tilbakebetalingen av ørten billioner (engelsk: trillion) dollar begynne. Jeg er slettes ingen økonom – alt jeg kan si er at det blir ikke vakkert.

bin Laden
bin Laden
Abonnent
Svar til  BelzeBob
13 år siden

Trur ikke man kan ete gull og drikke sølv, BelzeBob. Jordkloden er forgiftet, rundt-ranet og såret slik at den ikke vil lengre tolerere tobente parasitter.
Video “Menneske, du er en parasitt !!!”

spør oss hva vi har gjort med den vakreste planeten i hele universet.
Fordi vi gir blaffen og tillater det.
Vi får som fortjent snart.

BelzeBob
Abonnent
Svar til  bin Laden
13 år siden

Jo jo, forsåvidt enig i den, binnie. I idealsamfunnet trenger vi ikke penger og gjerne ikke mye gull og sølv heller.

Men gull og sølv er et steg i riktig retning: tenk deg en situasjon der du f.eks kan bytte en sølvbit mot en tjeneste eller omvendt. Helt uten at staten har noe med det å gjøre. (Penger = det vi bestemmer at de er.)

Industrien bruker faktisk mye gull og sølv. For å lage all mulig teknologi. Så i tillegg til det med at penger = hva vi bestemmer at de er, så har faktisk gull og sølv en reell verdi. Det kan brukes til noe. Papir er bare papir.

Byttesystem uten noen form for penger er også kjempebra. Bytte brød mot egg og datareparasjon mot en fotmassasje osv osv. Strålende. Men noe sånt kan kanskje først “ta av” når vi har et samfunn der vi er mindre redde både for staten og for hverandre?

Mole
Mole
Abonnent
13 år siden

Seddelpressen har gått varm i verdens største økonomi. – Sparing i gull og sølv kan beskytte innbyggerne mot at pengene blir mindre verdt, mener professor Espen Haug.
http://www.abcnyheter.no/abc-penger/okonomi/110327/usa-stater-vil-ha-ny-«gullstandard»

bin Laden
bin Laden
Abonnent
Svar til  Mole
13 år siden

bare fortsett å tru at det hjelper…

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Mole
13 år siden

Nå kan man betale med gull i delstaten Utah i USA.

Den økonomiske usikkerheten rundt om i verden gjør at nye løsninger tenkes ut i ulike steder av verden. I Utah velger de derimot å gå tilbake til gamle tanker.
http://www.aftenposten.no/okonomi/utland/article4074104.ece

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Mole
12 år siden

Rekordhøye gullpriser gjør at nordmenn selger og pantsetter gull som aldri før.

Lange køer for å
kvitte seg med gullet
http://e24.no/naeringsliv/i-koe-for-aa-kvitte-seg-med-gullet/20090651

Det er iallefall ikke de som selger gullet sitt som tjener på dette.

Ulven
Ulven
Abonnent
Svar til  Mole
12 år siden

Bare spør Norges Bank – og Quisling-gullselger Svein Gjedrem, som som belønning for å ha overført hele Norges gullbeholdning på 37 tonn til Rotschild (mot noen tall i en datamaskin som oppgjør) ble belønnet med stillingen FINANSRÅD:

http://www.regjeringen.no/nb/dep/fin/aktuelt/nyheter/2011/svein-gjedrem-utnevnt-til–finansrad.html?id=641609

Singoalla
Singoalla
Abonnent
Svar til  Mole
12 år siden

DET ER HELT utilgivelig.. at det norske folk ble frarøvet gullet vårt.

Om man forsøker å snakke med folk om det som skjedde med gullet vårt, tror de ikke på det. Og om man sender dem artikler så tror de ikke på det heller, fordi de ikke er skrevet av kjente skribenter i main stream media.. så tror ikke folk at det har skjedd.. at vi ble frarøvet gullet bak vår rygg..

Det er UTILGIVELIG! Hvilke konsekvenser bør det få?

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Mole
12 år siden

Gullprisen fortsetter sin rekordferd og for sjette dagen på rad stiger det edle metallet til det høyeste nivået noensinne.
http://e24.no/boers-og-finans/gullprisen-har-steget-16-prosent-i-august/20091326

Ulven skrev.
….. Svein Gjedrem, som som belønning for å ha overført hele Norges gullbeholdning på 37 tonn til Rotschild…..

Mole.
Ja og det er de liddelig glad for at Svein Gjedrem gjorde.

ola
ola
Abonnent
Svar til  Mole
12 år siden

Nei er ikke mange som har trodd på det, men folk burde vel tro det nå.

Til Singoalla: Ja, det er utilgivelig, men det får nok ingen konsekvenser, annet enn at det mest sannsynlig går utover den Norske befolkningen i lengden, men det bryr de seg fint lite om.

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Mole
12 år siden
Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Mole
12 år siden

Warren mener at gull nå har blitt noe «alle» kan eie, og at investorer hamstrer gull.

Dette har to konsekvenser, forklarer Warren:

«For det første forsvinner mye av denne kapitalen ut av aksjemarkedet. Mistilliten betyr at bedriftene får lavere tilgang til kapital. Med dette så starter en meget uheldig spiral. Fallende kurser og lavere kapitaltilgang betyr at bedrifter må legge forskning & utvikling på is. Ordrer stanses, nyansettelser stopper opp og man vurderer i stedet å bygge ned varelagre og si opp ansatte».

«Investering i gull er ‘død’ kapital. Det blir ikke skapt arbeidsplasser og man får ikke noen rente på pengene. Det man håper på er en videre kursoppgang eller i det minste en trygg havn for sparepengene. Banker føles ikke lenger sikre».
http://e24.no/olje-og-raavarer/to-farer-ved-skyhoey-gullpris/20091759

Det Peter Warren egentlig mener er,Ikke rør gullet, vi skal ha alt selv.
Invister heller i papir så kan vi invistere i gull.

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Mole
12 år siden

Hugo Chávez henter hjem gullbeholdningen fra USA og Europa. I London klør man seg i hodet for hvordan frakte 100 tonn gull over Atlanterhavet.

Flyttingen av Norges gullreserver i 1940
9. april ble gullbeholdningen i Norges Bank i Oslo sendt ut av byen i lastebiler til Lillehammer og så videre til Molde.

Herfra fulgte gullet tre veier til England og videre til Nord-Amerika.
Totalt 49 tonn gull ble reddet fra nazistene.

10 tonn av gullet kom ikke tilbake til Norge før i 1987.

I 2003 besluttet Norges Bank å selge sin gullbeholdning, foruten gullmynter og 7 gullbarer.

http://www.aftenposten.no/okonomi/utland/article4206212.ece

Mono Montana
Mono Montana
Abonnent
Svar til  Mole
12 år siden

Mole sier:
Hugo Chávez henter hjem gullbeholdningen fra USA og Europa. I London klør man seg i hodet for hvordan frakte 100 tonn gull over Atlanterhavet

Pravda sier:
http://english.pravda.ru/world/americas/19-08-2011/118801-chavez_venezuela-0/

Kan jo hende at han også har en følelse av å stå på lista til NATO, hvor vestlig demokrati skal innføres med bomber og kuler?

Når alle verdier og investeringer er flyttet fra vesten, vil sanksjoner mot Venezuela ha liten virkning. Som I Libya hvor alle kontoer ble låst.

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Mole
12 år siden

Prisen på gull har ikke falt så mye på én dag siden før finanskrisen.
http://e24.no/olje-og-raavarer/gullprisen-stuper/20092377

Humrer….

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Mole
12 år siden

For andre gang denne måneden kunngjør CME Group en økning i marginkrav på å handle gull.

Beløpet som behøves for å handle gullkontrakter heves med 27 prosent til 9.450 dollar per 100-unse kontrakt.

Det kommer frem av MarketWatch.

22. august hevet CME marginkravet med 22 prosent til 7.425 dollar per 100-unse kontrakt, fra tidligere 6.075 dollar.

Gullprisen falt nesten 100 dollar i gårsdagens handel, hvor ifølge MarketWatch flere analytikere ventet inngripen fra CME.
http://e24.no/olje-og-raavarer/handel-med-gull-blir-dyrere/20092617

Mole
Mole
Abonnent
13 år siden

Financial crooks brought down the world’s economy — but the feds are doing more to protect them than to prosecute them.

Why Isn’t Wall Street in Jail?

Over drinks at a bar on a dreary, snowy night in Washington this past month, a former Senate investigator laughed as he polished off his beer.

“Everything’s fucked up, and nobody goes to jail,” he said. “That’s your whole story right there. Hell, you don’t even have to write the rest of it. Just write that.”
http://www.rollingstone.com/politics/news/why-isnt-wall-street-in-jail-20110216

Interressant lesing.

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Mole
13 år siden

Government of the rich, by the rich, for the rich.
http://www.economist.com/blogs/freeexchange/2011/02/political_economy

bin Laden
bin Laden
Abonnent
Svar til  Mole
13 år siden

“som dere så over dere”, ble det sagt.
Tyrkias government er ikke “of the rich og for sauer”.
“Tyrkisk Forsvarsdepartement har suspendert samtaler om innkjøp av hundre jagerfly F-35. Grunnen til dette var at USA nektet å formidle til Tyrkia kildekode til bombeflyenes programvare, samt koder for ekstern kontroll av fly. [dette vil jude-smartinger få betalt ekstra for].
I dette tilfellet kan kostnaden av nye jagerfly for Tyrkia overstige $ 16000000000 på grunn av stigende kostnader for programvare.

Ifølge forsvarsministeren Vecdi Genyulya, kan tyrkiske ingeniører ikke foreta de nødvendige endringer i programvaren uten kildekoder.
Spesiell bekymring i Tyrkia vekker yankees` avslag på å overlevere de eksterne kodene for kontrollen av flyene.

Noen land som kjøper F-35, blant annet Storbritannia, insisterer på overføring av kildekoder til programvare, men så langt uten hell.”

Trengs ikke å være klarsynt for å spå at norsk innkjøp vil gå som smurt, selv med dobbelt- og tredobbelt krav fra jude-yankees side.

Mole
Mole
Abonnent
13 år siden

Britene raser mot storbanken Barclays, som vred seg unna skatt i et år med gigantisk overskudd.

I 2009 hadde Barclays et overskudd på 11,6 milliarder britiske pund – rundt 107 milliarder norske kroner. Samme året betalte banken kun 113 millioner britiske pund i skatt.
Betalte 1 prosent skatt.

– Hele bankindustrien ville ha kollapset hvis det ikke var for skattebetaleren. Det var deres grådighet og hensynsløse gambling som skapte den økonomiske krisen, skriver Ruth Griffins på UK Uncuts nettside.
http://e24.no/makro-og-politikk/storbank-betalte-1-prosent-skatt/20026151

Det som er mest oppsiktsvekkende er, hvorfor gidder den vanlige skattebetaleren lenger?!

Mole
Mole
Abonnent
13 år siden

Den danske Amagerbanken er slått konkurs. Aksjonærene river seg i håret, og analytikere klør seg forundret i hodet over bankens brå fallitt.

– Mystisk, sier professor om den brå konkursen.

Amagerbanken rotet vekk tre mrd. på tre måneder
http://www.dagbladet.no/2011/02/07/nyheter/utenriks/okonomi/15341487/

Var vel “noe” som trengte rask finansiering da, skyld på Al Qauida, eller kanskje det var terror?
Eller kanskje pengene skal brukes til falsk flag terror?

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Mole
13 år siden

Storebrand taper 100 mill på Amagerbanken
http://e24.no/boers-og-finans/storebrand-taper-100-mill-paa-amagerbanken/20021361

Så beleilig liksom!

Mole
Mole
Abonnent
13 år siden

Det er trist mannen ikke tjente litt ekstra til salt i maten da.

Hedgefondforvalteren John Paulson, grunnlegger og president i Paulson & co, tjente fem milliarder dollar (29 milliarder kroner) i fjor, skriver Wall Street Journal.
http://www.aftenposten.no/okonomi/utland/article4013400.ece

Mole
Mole
Abonnent
13 år siden

2.000 BANKKLIENTER SKJELVER:

– Dokumentene viser at de gjemmer seg bak bankhemmeligheter, kanskje for å unngå skatt, sa Elmer til den sveitsiske avisen Sonntag.
http://e24.no/boers-og-finans/article3992871.ece

Mole
Mole
Abonnent
13 år siden

Fortjener sjefen i statseide Royal Bank of Scotland en bonus på 23,3 millioner kroner i år? Nei, mener britisk opposisjon.

Det betyr at RBS-sjefen totalt vil få utbetalt over 63 millioner kroner for fjorårets innsats.

Tidligere har visestatsminister Nick Clegg gått ut og oppfordret RBS og Lloyds Banking Group, som begge er statskontrollerte, til å vise «følsomhet og gjennomsiktighet» når det kommer til lønninger.
http://e24.no/jobb/article3982148.ece

Etter et to år langt politisk bikkjeslagsmål sier regjeringen i London nei til å gripe inn mot utbetalingene.

Labour anklager koalisjonen av konservative og liberaldemokrater for å ha «kapitulert» overfor bankene. Men regjeringen avviser opposisjonens krav om at den må forlenge en egen bonusskatt som daværende finansminister Alistair Darling innførte i 2009.
http://e24.no/makro-og-politikk/article3983333.ece

Rister oppgitt på hodet, dette systemet er så til de grader opp i dagen,hvem bestemmer over hvem sa du, alikevel tillater massene at slikt skjer, men forandring er i anmarsj!

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

Aldri kjøp diamanter. Kjøp sølv. Så fort som mulig og så mye som mulig. Her kan du kjøpe i Norge: http://www.myntogseddel.no/Mynter-Verden/-1-Oz-Solvmynter/Australia/Koala-2009-solv-2009-BU-1.html De selger kilo også.

Diamanter er omtrent verdiløse i realiteten. Du betaler for en pen stein som du kan ha på fingeren men aldri selge med fortjeneste.

Gull er veldig bra, men det er spådd at sølv kommer til å øke enda mer enn gull. Dette begynte allerede i 2010.

Penger i banken: husk at hver gang du har penger i banken låner du i realiteten ut disse pengene til banken så banken kan tjene penger. Mer penger enn de gir deg i rente for sparepengene.

kjell108
Abonnent
Svar til  BelzeBob
13 år siden

En idiot kan klare 50% avkastning på kapital i 2011, med mer enn 90% sjanse for å lykkes. 150% avkastning er innen rekkevidde hvis sølv stiger 75% (sølv steg 30% okt-des), fortsatt med mer enn 90% sjanse for å lykkes. Risikoen ligger i at sølv faller mer enn 50% med giring lik 2. Siden JP Morgan sitter i shortsqueeze har de ikke rare sjansen til å manipulere sølvmarkedet i 2011. 50-150% avkastning er realistisk. Å få 1000 kr til å bli 6000 (500% avkastning) regner jeg som helt urealistisk.
https://www.fxpro.com/ tilbyr gull- og sølv-kontrakter for menigmann. Har ikke i hodet hva som er minste kontostørrelse, pleier å være noen hundre dollar. Forskjellen mellom å kjøpe/selge sølvkontrakt og å kjøpe/selge fysisk sølv er

1. Kostnader kjøp/salg er ca. 0.1% av kjøpssum
2. Online øyeblikkelig eksekvering av kjøpsordrer
3. Men kan velge giring etter ønske, giring 4 betyr at hvis sølv stiger med 30% vil konto stige med 120%
4. Man satser på at firma ikke går konkurs (kjenner ikke til konkurser i den bransjen)

Sigr Huginsson
Forfatter
Svar til  BelzeBob
13 år siden

Leste også inne på Lysglimt sin side at gull og sølvmynter er avgiftsfrie. Så om man importerer mye fra riktig sted kan man gjøre en bra deal.
Her er den feks 10% billigere enn fra myntogseddel.
http://straightsilver.com/store/index.php?l=product_detail&p=3

Hadde ikke vært dumt å spleise på at parti om prisen hadde vært bra.
I Dubai tar man seg ikke betalt for design på gull, så om de samme gjelder for sølv er nok de billigst der også.

kjell108
Abonnent
Svar til  BelzeBob
13 år siden

Sølvmynter har en funksjon som byttemiddel når dollaren blir papir.

Fysisk gull ble beslaglagt i USA siste gangen. Like sannsynlig neste gang også. I Norge er ikke krona truet og folk har ikke behov for noe byttemiddel istedenfor krona. Investorer flest, som fonds, driver ikke og kjøper gull og sølvbarer. De kjøper:
1. Aksjer i gull og sølv-gruveselskaper (de stiger fortere i verdi enn gull og sølv selv)
2. ETF (exhange traded funds), det tilsvarer gull og sølvaksjer

For 1) er giring større enn 1 men mindre enn 2
For 2) er giring lik 1 vanlig etter det jeg vet

For menigmann er hva jeg skrev i første melding mer praktisk. Man kan velge giring selv. Giring 2 er plankekjøring for en amatør. En profesjonell kan klare 5-6 og overleve (ha en mye høyere risikoprofil fordi han følger med prisene fra dag til dag)

Ulven
Ulven
Abonnent
13 år siden

Boycott big business society er nå etablert!

http://boycottbigbusinesssociety.blogspot.com/2010/10/well-to-boycott-big-business-society.html

Det er mange som tenker i samme baner nå. Vi er mange og de er få. Dessuten er de avhengige av oss og av at vi fortsatt foretar ubevisste kjøp. Vil 100 monkey-effekten snart komme innenfor rekkevidde…?

Her er noen flere Boikott Big Business oppfordringer og begrunnelser:

Please boycott big business. It is slowly destroying the integrity of the world.
http://www.yobeat.com/issue14/bb.htm

Support small business and boycott BIG business
http://www.democraticunderground.com/discuss/duboard.php?az=view_all&address=104×2603504

Boycott Big Business Society på Facebook
http://www.facebook.com/pages/Boycott-Big-Business-Society/170360522981279

Boycott Big Business & Mass Capitalism By Muting The TV During Commercials
http://www.facebook.com/group.php?gid=2228383644

nicodemus
nicodemus
Abonnent
13 år siden

ta penger ut av banken og investerer i ..metaller…!!!
diamanter…!! hvis du er rik….!!
ellers så er der fattig mans gull…silver…!!!

Mole
Mole
Abonnent
13 år siden

Advokatfirmaene nekter å opplyse om hvem i Norge som sender og mottar pengene via skatteparadis.

Advokater flyttet 7,5 milliarder på fem år
http://www.abcnyheter.no/abc-penger/okonomi/101221/advokater-flyttet-75-milliarder-pa-fem-ar

Balle Clorin
Balle Clorin
Abonnent
13 år siden

Det viser seg at de amerikanske bankene som har solgt sølv har 1,7 millioner unser sølv i hvelvene. Det er en mager trøst når de har solgt sølvkvitteringer for 720 millioner unser. Kjøp sølv!

coyote
coyote
Abonnent
13 år siden

Nå, tok dere ut pengene deres?

Må innrømme at jeg helt glemte denne aksjonen, men antar den må ha vært en uforbeholden suksess siden mainstream media har prøvd å fortie resultatene av den.

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  coyote
13 år siden

Mole sier:
07. 12. 2010 klokken 19:26
Franskmenn flest ga blaffen i eks-United-helten Eric Cantonas revolusjonserklæring, og lot pengene stå i banken. Bedre ble det ikke av at Cantonas egen kone spiller i reklamefilm for en storbank.
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/okonomi/cantona-haanes-etter-at-bankrevolusjon-endte-i-fiasko-3360346.html

coyote
coyote
Abonnent
Svar til  Mole
13 år siden

Ser ut til at Cantona selv droppet det også, i alle fall i følge DN:
http://www.dn.no/forsiden/utenriks/article2037888.ece

Så det ble ingen revolusjon denne gang altså.

Av ren nysgjerrighet – var det noen her i fra som faktisk gjennomførte? Og hva sa de eventuelt i banken? Antar det ikke er helt vanlig at noen henter ut alle pengene sine i kontanter, så noen reaksjon må man jo ha fått.

Balle Clorin
Balle Clorin
Abonnent
13 år siden

Lii visuelt kjedelig presentasjon om hvorfor dollaren kollapser: http://www.stansberryresearch.com/pro/1011PSIENDVD/PPSILC34/PR

Mole
Mole
Abonnent
13 år siden

EUs finansministre besluttet i dag umiddelbart å sprøyte 10 milliarder euro inn i irske banker. Skattebetalerne i EU støtter bankvesenet med 16,5 prosent av brutto nasjonalprodukt.
http://www.abcnyheter.no/abc-penger/okonomi/101207/eu-proyter-inn-10-milliarder-euro-inn-i-irske-banker

Nå skal alt bli så mye bedre serru.

« Forrige artikkel

Gode svar i “dumbing down”-skolen …

Neste artikkel »

Bruce Lipton: Om bevissthetens kraft

174
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x