Kinesisk ordtak til ettertanke

5.4K visninger
1 minutt lesetid
16

Kinesisk visdom kan ha mye for seg, og kinesiske filosofer har uten tvil bidratt sterkt til menneskehetens åndelige vekst og utvikling.

Her er et vakkert kinesisk ordtak vi kan grunne over i stedet for hensynsløst og heseblesende hige videre på vår alltid like fåfengte søken etter lykke gjennom å eie stadig flere ting:

Om du vil være lykkelig en time, så drikk deg full.

Om du vil være lykkelig en dag, så gift deg.

Om du vil være lykkelig resten av livet, så skaff deg en hage.

Morten Kielland

Morten Kielland er utdannet ved Historisk-filosofisk fakultet ved Universitetet i Oslo og har formell forskerkompetanse. Han har vært særlig opptatt av vitenskapsfilosofi og erkjennelsesteori. For noen år siden oppdaget han at den offisielle versjonen av 11. september-dramaet innebar fysiske umuligheter og dermed måtte være et bevisst forsøk på manipulasjon. Det skulle for ham bli starten på en ny erkjennelse av hvordan menneskeheten er blitt undertrykket og manipulert over svært lang tid, ikke bare politisk og økonomisk, men også som åndsvesener. Morten Kielland ønsker å bidra til at denne epoken nå tar slutt. Han har ikke tro på at dette kan gjøres gjennom kamp, men derimot gjennom opplysning og forandring på individ-nivå.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

16 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
DanielS
DanielS
Abonnent
14 år siden

De kinesiske visdomsordene var veldig bra!
Jeg savner mer kritikk av Kina i henhold til Tibe tsaken. Denne er ikke mindre viktig enn Gaza-Israel spenningen, men får intet fokus her eller i andre medier.
Bemerk ellers at tibetanere gjør alt riktig når det gjelder såkalt annerkjennende metode for å vinne tilbake sin selvstendighet fra okkupasjon(ikke vold, ikke terror osv.), men blir altså ignorerte i sin sak. Selv patetiske Norge som egentlig ikke behøver å være avhengige av Kina økonomisk pga. oljen, har ikke guts nok til å si klart ifra, fordi når det til syvende og sist gjelder så er det økonomiske hensyn som veier mest. Her viser også USA sitt sanne ansikt ved å ikke tørre å si noe i den såkalte demokratiske ånden som de hele tiden kjører retorisk mot land som Iran.
Verdenspolitikken er patetisk.

Armin Bahrami
Forfatter
14 år siden

arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

Kina kunne ha hatt et åndelig og spirituelt samfunn i gamle dager, men idag står den bare for økende makt og begjær etter verdslig makt med evig økende produksjon for de kapitalistiske markedene i vesten. En årlig “vekst” på nesten 10% tar knekken på det vakre kinesiske kulturlandskapet, samt skaper flere rike og fattige i landet:
http://www.nytimes.com/interactive/2007/08/26/world/asia/20070826_CHINA_GRAPHIC.html#

“fåfengte søken etter lykke gjennom å eie stadig flere ting”
I en tidligere kommentar, har jeg påpekt at eierskapet er roten til alt vondt i verden. Den “skaper” arbeidere og eiere, fattigdom og rikdom, kort sagt: klasser i samfunnet. Så lenge eierskapet eksisterer, kommer vi aldri til å bli fra den onde kapitalistiske spiralen. Tenk om: Hvordan kan man “eie” noe, man ikke har skapt / lagd selv? Hvilket mennesket “skapte” elementære stoffer som vi bygde videre våre “eindommer” på? :D Ingen! Alt kommer fra moder jorden, og skal returneres tilbake til moder jorden. Vi mennesker har forsøplet miljøet, ødelagt store deler av plante- og dyrelivet (som tok flere millioner år å dannes), bare for å oppfylle våre kortvarige men uendelige “lyster” til makt og begjær i det jordiske livet. Ingen annen skapning har forårsaket mer skade på jorden enn selveste og selvsagt “klokeste” mennesket. Vi er idioter… :)
Her er en kommentar om menneskets ustoppelige lyst og begjær etter det jordiske livet, ifølge den islamske tradisjonen:
“Ingenting kan oppfylle menneskets hjerte av evig lyst og begjær, men støv fra sin egen grav!!!”

Panthera leo
Panthera leo
Abonnent
14 år siden

“Betre å eige lite med rettferd, enn å vinne mykje med urett.” Ordspråkene 16, 8.

Kanskje eit lite sidespor her, men eg følte det er verdt å dele.

Arve
Arve
Abonnent
14 år siden

: ) Kina lærer born at mennesket er grunnleggjane godt. Interessant P2-program i dag med Hans Grelland. Om filosofi, samfunn og kvantefysikk. http://nettradio.nrk.no/default.php?kanal=p2

Arve
Arve
Abonnent
Svar til  Arve
14 år siden

Ser at lekkja ikkje verkar, og veit ikkje heilt kvifor..
Programmet det gjeld er ” På livet laus” 13.06.2010.
Vonar at denne funkar: http://nettradio.nrk.no/default.php?&kanal=P2NoYW5uZWw9bnJrLXAypHN0YXJ0PTIwMTAtMDYtMTNUMDglM0EzMCUzQTAwpGVuZD0yMDEwLTA2LTEzVDA5JTNBMDAlM0EwMKR0aXRsZT1VT1VnYkdsMlpYUWdiR0YxY3c9PaRpbm49MKR1dD0wpGJpdHJhdGU9

Jostein Wold
Abonnent
14 år siden

Så enkelt kan det være Morten:)

Reidun Carstens
Forfatter
14 år siden

Som Aristoteles sa ;

” Det å være hjelpsom overfor medmennesker uten å forvente noe tilbake ”

Legger ved en link her :

http://www.youtube.com:80/watch?v=uvG1iVw8IjQ&feature=related

Michelle
Skribent
14 år siden

Ja blomster er kjærlighetens hjerter, og fra blomstene kommer gavene farger og dufter, og ikke minst frukter. Vi må finne tilbake til hjertene våre, til naturens gave, fruktene. Økologiske frukter og bær er sann og gratis medisin fra vår natur, som ikke bare helbreder de sykdommer du har, men også de fysiske og psykiske sykdommer du ikke visste du hadde, slik at tankene dine også kan bli positive og vakre – gaven fra blomster – fyll din sjel med blomster – det er aldri for sent å returnere til hjertet

Slater
Slater
Abonnent
Svar til  Michelle
14 år siden

Sluttet å henge på NRK?

Michelle
Skribent
Svar til  Slater
14 år siden

hvor og når såg du meg på NRK, hvem her inne har fått kommentert noe offentlig der? i alle viktige saker, og i 99% av artiklene slipper ikke noen av lisensbetalernes meninger til uansett, de har ikke åpent for kommentarer fra publikum, således kontrollerer de “demokratiet”, en form for mind-kontroll kalles det, eller makt-misbruk, dette henger vel igjen etter at forrige frimurersjefen styrte..

Slater
Slater
Abonnent
Svar til  Michelle
14 år siden

Tja… siden du skriver med bindestrek der det skal være sammenhengende ord (eks. maktmisbruk) og en viss Michelle som spammet NRK før med prat om kjærlighet og youtube linker samt reklame for nyhetsspeilet gjorde det samme så kan jeg ikke annet enn å anta at det er den samme Michelle vi prater om.

Ganske logisk konklusjon, ikke sant?
Forresten heter det “mind control (også uten bindestrek)”. “Mind” er engelsk (fra latin: mende) og “kontroll” er da vitterlig et norsk ord som skriver “control” på engelsk.
Men NRK har da bestandig vært en statseid kanal så det har vel svært lite å si hvem som er NRK-sjef (her skal det være bindestrek) når hele kanalen har den orwelliske agendaen å fungere som formidler av hva den sittende regjeringen (like there’s any difference) vil folk skal vite, tenke og mene,

Michelle
Skribent
Svar til  Michelle
14 år siden

hvis du har sett meg med en kommentar på NRK, så betyr ikke det at jeg henger der som du skriver, fordi de har ikke åpent for publikum i viktige saker, og 1 kommentar betyr heller ikke å spamme NRK!

jeg vet at noen helst ikke vil ha bindestrek der, men grunnen til å bruke bindestrek, er for å fremheve ordene..

men hvis det har lite å si hvem som er sjef, så var det vel svært så “tilfeldig” at han var frimurer da?

Armin Bahrami
Forfatter
Svar til  Michelle
14 år siden

Vel og merke har NRK skjerpet seg og blitt friere etter frimurern forlot åstedet. Lenge leve NRK, håper de fortsetter som de har gjort de siste månedene. De var den eneste som nevnte Baxters sending av 72kg levende svineinfluensavirus til 16labratorier i Europa. De håndterte svineinfluensaen betraktlig bedre enn de andre og unnlot å kalle nyhetsspeilet terrorister og alt annet piss dagbladet, nettavisen, NA, og de soperne skrev om oss. Dagbladet er etter min mening, norges svar på FOX news. De hisser opp til krig, alt de har er sladder og journalistene er pyser uten baller. “Jeg har pappaperm om et år, så jeg skriver som jeg blir fortalt” var et svar jeg fikk engang av en dommedagblad-disipel.

Michelle
Skribent
Svar til  Michelle
14 år siden

det du opplevde med avisen, viser eksempel på folk som er så redde for lønna og bonusene sine, de er som roboter som bare følger ordre som i militæret.. penger styrer så mye, og pengene er det jo frimurerne/bankene/militæret som lager og fordeler mesteparten av, folk er så hjernevasket til å tro at mest penger betyr mest lykke, testosteron vil ha mest mulig makt, men så sløser de det bare bort på forurensning og dårlig mat og stress, de ødelegger seg selv og andre og naturen rundt de fordi de er en del av alt de også..

den største gleden du kan ha, er å glede andre, men ikke bare andre mennesker og dine nærmeste, men alle, og alle dyrene og naturen også.. det vi gir får vi tilbake, det vi gir rundt oss, skaper vi vår virkelighet med, vi er en del av mer enn kroppen vår, vi er en del av virkeligheten rundt oss – vi er naturen og naturen gir oss så mye gratis, den lar oss få alt, selv når den blir ødelagt av oss så bøyer den seg for oss og dyrene lar seg slave under oss, blomstene blomstrer for oss og solen skinner, fordi de vet hva kjærlighet er og stiller seg inn på den frekvensen som er evig sannhet – evig lys – evig glede, de gir oss alt, men la oss også gi kjærlighet tilbake, ikke bare til de, men vi er de, så vi gir den til oss selv også da og ikke bare stenger oss inne i ondskap og mørke og marerittet som bare er illusjoner som kan forsvinne nå snart.-)

Evig healing og gleder og frihet og sannhet

« Forrige artikkel

Økt bevissthet, menneskets beste våpen?

Neste artikkel »

Det store dimensjonsskiftet

16
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x