Er kunsthistorien full av UFO-bilder?

11.4K visninger
7 minutter lesetid
122

Hva så de på himmelen, de gamle mestere? Avbildet de flygende objekter?

Er virkelig den maleriske delen av kunsthistorien (http://no.wikipedia.org/wiki/Kunsthistorie) full av fascinerende tegn på utenomjordisk nærvær?

Og i så fall, er dette spørsmålet relevant i dag? De av oss som enten er utdannet i, eller har en lidenskap for vakre malerier med kvalitetsmessig sterkt uttrykk, kan ikke ha unngått å oppdage noen av disse bildene jeg skal presentere i denne artikkelen.

For de av leserne som ikke er like opptatt av de gamle mestere og deres verk, men likefullt blir fanget av overskriften, ønsker jeg herved velkommen til et skråblikk på kunsten slik du neppe har fått den presentert før.

For å unngå en lang, kjedelig, akademisk korrekt introduksjon så går vi rett på sak.

Preludium

Som sagt, om du før har sett noen av disse bildene, er det ikke sikkert at du har oppdaget eller sett etter noe annet enn formodentlig bibelske skildringer, dagligliv eller romatiske uttrykk i maleriene som vi skal se nærmere på i denne artikkelen. Det er det selvsagt ingenting i veien med. Selv så jeg heller ikke med skråblikk på maleriene før utpå 2000-tallet, da jeg plutselig begynte å oppdage endel fascinerende detaljer i kunstbøkene i bokhyllen min og på internett.

Som tidligere profesjonell fotograf, og med en sterk lidenskap for det vakre barokk- og ekspresjonistiske uttrykket, falt det seg naturlig for meg å komplementere fotografi med studier av hvordan de gamle mestere (f.eks Leonardo, Caravaggio) lyssatte sine portretter av mennesket. I så henseende, utenom formelle studier, ble bok på bok kjøpt inn for nettopp å lære mest mulig av kilden selv; de første beste portrettører av høykvalitetsmessige avanserte lysuttrykk.

Denne altoppslukende interessen for kunst, blandet med en generell interesse for det åndelige, ET-fenomenet, private studier om alle mulige overnaturlige historier og fenomener; veien var kort til sjokkerende inntrykk når jeg plutselig en dag ble introdusert for en teori om overskriften;

Var kunsthistoriens malerier full av UFO-bilder?

Maleriene

Vi skal i artikkelen ta for oss noen av de mest interessante bildene jeg har kommet over hva Ufo-relasjoner angår. Bildene taler for seg selv og følges av enkle kommentarer for det enkelte maleri. Det presiseres at jeg med tillatelse har lånt deler av artikkelen fra Ufo`s in History og Ancient Artwork. Det er altså ikke bare undertegnede som ser med interesserte øyne på kunsten, og godt er det.

Før vi ser på bildene må jeg ta med de sosio-politiske paradigmer for den offisielle maleriske kunsten i Europa. Jeg skal unngå å vinkle artikkelen for detaljert hva fagtekniske terminologier angår, og belyser derfor bare hvorfor det ble malt som det ble utover middelalderen og frem til moderne tid.

Kirken var den helt sentrale oppdragsgiver for de fleste store navn i malerkunstens historie frem til 1700-tallet. Dette hadde sammenheng med den kapital kirken satt på, og kun de rikeste familier, adel og kongelige kunne ellers engasjere de dyktige mestere til sine samtidsportretter. Selvsagt spilte også den korrekte lære (den bibelen vi kjenner i dag) satt frem av keiser Konstantin i Nikea ca år 325, stort inn på den allmennrettslige oppfattelsen av hva det sømmet seg å avbilde.

Slik ble derfor, meget kort fortalt, omtrent alt av «offisiell» kunst en avbildning av bibelske historier, noe dagligliv og ellers portretter av kjente navn og historiske personer, adel, kongelige o.l til det vi har igjen av denne periodens høytstående kunstverk. Derfor er det også det som stort sett møter oss når vi er i «syden» og besøker kirker og museumer for å bivåne disse historiske verk.

Digresjon: skulle denne artikkelen også ha den «bivirkning» at du oppdager nytteverdien i en vakker kunstbok med kvalitetsmalerier (for der finnes mye søppel) blandet med et glass rødvin og god musikk en fredagskveld; ja da har min misjon nådd nye høyder. Dette kan være pur balsam for sjelen, men husk å starte med en bok av høy kvalitet, la meg få anbefale Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Caravaggio eller kanskje våre egne Vebjørn Sand, Odd Nerdrum eller Edvard Munch. Slik skulle i alle fall dine kvalitetsmessige referanser være forankret.

Men til saken, la oss se på bildene og de detaljene som er interessante:

Ghirlandaio

Ghirlandaio (1449-94) har en god del interessante detaljer i bildene sine. Hvis vi tar ut en detalj av bildet over kan vi i bakgrunnen se en person som observerer et objekt på himmelen. Objektet er ganske ulikt de klassiske detaljene som engler, sol, duer o.l.

Ghirlandaio

Enda en Ghirlandaio. Hva er det de kappekledte personene på bildet ser mon tro? Minner mer om en observasjon enn et bilde av tilbedelse av Gud og himmelriket.

Crivelli

Carlo Crivelli (1435-95) har i dette bildet over kalt «Annunciation», valgt å vise en spennende detalj fra oven: Vi ser helt klart en lysstråle bli sendt ned mot damen (som selvsagt er Jomfru Maria) som sittende på kne tar i mot dette lyset fra objektet på himmelen.

Crivelli

Crivelli maler også her i bildet over et velkjent motiv men legg merke til de herrer sittende i en form for flygende enhet opp til høyre i bildet. Se også bøndene både til høyre og venstre i bildet som nærmest observer dette som en dagligdags hendelse. Vi ser ingen knefall, sjokk eller undring over objektet på himmelen. Var det et vanlig syn på Jesu tid at man hadde «himmelvogner» som forflyttet personell rundt omkring?

Rembrandt-eleven Aert De Gelder (1645-1727) avbilder her noe som minner sterkt om et flygende rundt objekt. Stråler kommer ut av «skipet» og lyser opp settingen som viser «The Baptism of Christ». Ble Jesus altså innviet i de høyere sfærer ved hjelp av «himmelsønnenes inngripen»? Legg forøvrig merke til (igjen) de avslappede tilskuere som ikke ser ut til å bry seg nevneverdig med situasjonen. Var dette altså et vanlig syn for et par tusen år siden?

Salimbeni som virket og malte rundt 1400-tallet har her en finurlig fremstilling av en artefakt eller klode med antenner (!). Prøvde herrene på bildet å få inn riktig frekvens fra sin hjemplanet? Var radioforholdene den gang like dårlige som i dag? Du får selv bestemme hva du ser, men interessant er det uansett hvis vi legger litt moderne tolkning til bildet. Legg også merke til personen nede høyre som skriver ned hendelsen.

Dette bildet under (ukjent artist) blir ganske spennende når vi trekker ut to detaljer:

Ja, hva skal vi si her? For de av oss som har lest Daniken skulle vel disse bildene være av noenlunde interessant karakter. Det kan i alle fall synes som om de styrer enhetene, og i tillegg har på en form for romdrakt, kappe og hjelm. Bildet kan sees i Visoki Decani Monestary, Kosovo.

Et lignende bilde under fra 1700-tallet i Svetishoveli-katedralen i Mtskheta, Kroatia. Detaljene er trekt ut fra bak Kristus. Spennende.

Dette bildet under er malt i 1490 (ukj. Art.) Ta en ekstra titt på «skyene» overalt på himmelen. Ser da unektelig ut som en armada med flyvende tallerkener eller hva?

Masolino Da Panicale (1383-1440) «Snømirakelet» (under) som henger i Santa Maria Maggiore, Firenze. «Snø»? Tenker vi sier Ufo-er, eller hur? Umiskjennelig likt bildet over, en armada med flyvende objekter ankommer stedet, kanskje går de inn for landing blandt de kappekledte?

To fascinerende tepper (under) fra 1400-tallet. Er det en tidlig bowler-hatt vi ser på himmelen eller er det skyer eller…?

Moses og de ti bud ser vi på bildet under. Fikk han overbrakt The Ten Commandments fra utenomjordiske i sine flammende farkoster? Og når fikk Moses horn? Artist ukjent, bildet ble funnet ved Earls D’Oltremond, i Belgia.

To malerier fra 1500-tallet under, artist ukjent. Det var noen spesielle stjerner de hadde på himmelen i gamle dager… Eller er det igjen, som man vil ha oss til å tro, et klassisk eksempel på «soltilbedelse»? De var jo ikke så smarte den gangen, må vite. Det var mye overtro og gudedyrking. Sier i hvert fall den offisielle historien.

Paolo Uccello (1397-1475) malte i 1460 denne detaljrike skildringen over. Vi skal se på et utsnitt som igjen minner sterkt om et flyvende fartøy ved siden av Sønnen på korset. Hvis det ikke er en Ufo, hva er det da? En sopp? En tallerken opp ned? En hatt? Noen bedre?

Hans Memling (1430-1494) (under) skildrer i mange av sine bilder lignende observasjoner. Jeg har valgt å ta med ett av hans verker. Legg merke til dragen oppe høyre, folk peker igjen mot himmelen («det var der de kom fra»). Skyene gløder i rødt og gult, har vi sett det før?

Memling

Summer’s Triumph fra 1538 kan sees i Bayerische Nationale Museum i Munchen. Objektene på himmelen er meget like de vi har sett tidligere i artikkelen.

Avslutningsvis

Vi har nå sett et lite utdrag av kunsthistorien med noen fascinerende ubestemmelige avbildninger av uforklarlige objekter. Dette er bare et lite utdrag, det finnes mye informasjon og ikke minst mange andre mennesker rundt om i verden som har sett det samme som meg i bildene og som synes en slik tolkning av kunstverkene er både morsom og interessant.

Leser vi disse bildene i det lys som Nyhetsspeilet står for, vil jeg kunne få lov å trekke de konklusjoner at noen har sittet på mer kunnskap enn andre opp gjennom historien. De store kunstnere som fikk oppdrag av etablissementet i Europa, må også nødvendigvis ha fått bli med bak kulissene til der makta rådde (og kanskje rår den dag i dag) og slik fått innblikk i viten og historier, ennå ikke kjent for allmennheten. Senere skal jeg ta for meg verdenskunsten og også andre kunstneriske uttrykksformer som statuer, skulpturer, hieroglyfer, hulemalerier og helleristninger.

La meg helt til slutt få legge til dette mesterverket av Leonardo da Vinci (1452-1519) som fremstiller Døperen Johannes (forøvrig en av hans studenter, Salai, som er modell her)

Leonardo

Hva ville matematikeren, geologen, skulptøren, arkitekten, musikeren, ingeniøren, oppfinneren, medisineren, anatomisten, kartografen, botanikeren, skribenten og maleren Leonardo si oss her? They came from up there? Eller som en annen skribent her på NS så finurlig påpekte; kan det være her X-files fikk inspirasjon til sitt slagord: «The Truth is out there»?

Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

122 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Ursus
Ursus
Abonnent
13 år siden

Tampen brenner… :)

Singoalla
Singoalla
Abonnent
13 år siden

Fantastisk artikkel og samling bilder.. helt etter min smak :-)
Er en lidenskapelig kunst-elsker og kunstsamler, har stort sett vært i det som er av kjente kunstgallerier og kirker rundt om i Europa, en sann nytelse og glede, men undrer meg over at jeg ikke har lagt merke til særlig mange ufoer på bildene jeg har sett på de stedene og reisene, men mange av de store kunstsamlingene er jo enorme, og jeg har aldri sett etter det heller…

Utrolig å se denne samlingen og veldig bra at de er samlet her, godt jobba..
Og jeg ser at vi antagelig også har felles aner.. :-)

Det jeg lurer på når jeg ser alt dette, er om vi kan være helt sikre på om alt er autentisk, dvs at ingen spøkefugl av noe slag har vært rundt og påmalt ufoer i ettertid? :-) Noen av bildene ser vi jo tydelig at det er en del av handlingen og sammenhengen da, men andre ses de bare «tilfeldig» i bakgrunnen..

Om alt er autentisk, vel da er intet nytt under solen.. Ufos fantes til alle tider, tydeligvis.. det eneste rare med dette er om de kun fantes i kunstens verden, dvs på bilder og tegninger? Hvorfor da ikke omtalt i historier, eventyr osv? Fantes det også? Kjenner til Ildvognen til Esekiel i Bibelen.. Chariots og fire.. men om det finnes eventyr og sagn osv med Ufos, så har jeg ikke hørt dem.. tror jeg..

Terje
Skribent
Svar til  Singoalla
13 år siden

Jeg har lagt merke til disse bildene de siste årene, en tanke som slår meg mulig vi ikke har sett disse objektene i bildene tidligere for at vi ikke hadde riktig vibrasjon? Jeg vet de øker frekvensen på denne planeten derfor begynner vi se ting vi ikke tidligere kunne se.

Merkelig dette med øket frekvens, jeg føler det veldig tydelig noen ganger blir det nesten litt ubehagelig. Skulle nesten tro at all denne frekvens økningen skulle skjerpe konsentrasjonen min. føler det stikk motsatte føler at konsentrasjonen min er fryktelig dårlig om dagen. Jeg har alltid vært veldig smidig men nå om dagen føler jeg meg veldig klomsete, snur meg går rett på døren, smeller skapdøren rett i hodet på meg selv når jeg lukker den opp. Tror ikke dette har noe med alderen å gjøre. :)

Takk Arne ventet på en slik artikkel veldig bra du tar opp dette. Det er mye beviser som venter på å bli oppdaget. Tenk bare bare på gamle kulturer vi lever i en spennende tid dere. PS har dere fått med dere intervjuet med Doleres Cannon? Om ikke bør dere lytte til det hun har å si.

http://www.youtube.com/watch?v=ihH0L_bffAA&feature=player_embedded

Armin Bahrami
Forfatter
Svar til  Terje
13 år siden

Få med Stewart Swerdlov også. Ifølge han er Illuminati siviliasjonen i ferd med å forvandle menneskeheten til Cyborg så ingen tankeopposisjon vil eksistere og de vil bygge en intergalaktisk sivilisasjon for å løsdrive seg fra draco’ene og bli en egen representant i det gale nabolaget vårt i universet.

http://www.youtube.com/watch?v=B10CTbBCB40&feature=related

Michelle
Skribent
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

takk for linken Armin, dette skal jeg studere nærmere, jo mere informasjon vi får, jo friere blir vi til å velge og se vår virkelighet og istand til å endre..

Michelle
Skribent
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

har hørt en del på intervjuet nå, helt fantastisk intervju, men advarer mot at det er skikkelig skummelt å høre på også, utrolig at han også nevner at selveste Mengele, doktoren til Hitler som var kjent for å gjøre eksperimenter med folk i konsentrasjonsleirene, etterpå var med å gjorde grusomme eksperimenter med han så forferdelig at han bare ønsket å dø, blir nervøs bare av å tenke på det, militæret har i hemmelighet fått gå alt for langt i sin mørke vei til dyp dyp mørk teknologi som bare ødelegge, folk er helt clueless om hva som foregår, noen ganger tenker jeg at det fint å ikke tenke på dette fordi det er så negative og mørke energier, men så tenker jeg at det er greit å vite om det også, så kan man prise seg lykkelig av at man har sluppet å vært innblandet i noe av dette, både som arbeider eller slave, det er virkelig nifse greier, jeg grøsser bare jeg skriver dette, men nå når vi vet dette, da vet vi jo at vi ikke skal gå på løgnene til militæret og tro på unnskyldningene dems om hvorfor de bare må ha masse mere penger til å holde på med alt forferdelig merkelige greier de holder på med – bare KJÆRLiGHET kan redde oss, la oss sammen også tenke vakre tanker, spre musikk og snillhet, drømmer, healing og lytt til budskapene fra stjernene, jeg tror som Channie West sier (www.wistancia.com) at vi virkelig vil få en ny jord nå ved 2012, vi er nødt til det, alt negativt har gått alt for langt for lenge siden, det er grusomheter vi vet om ja med all forurensningen og fattigdommen og urettferdighetene, men også så nifse greier som han i intervjuet fortalte som foregår som er helt ufattelig og umenneskelig å forstå for noen av oss egentlig, hvorfor kan man jo spørre seg, hva positivt og glede kan de i all verden få ut av å holde på med alt det nifse, men la oss sammen prøve å hjelpe alle, alle opp i glede og kjærlighet, den sanne veien til fred.-)

Den Lille Snille Ulven
Den Lille Snille Ulven
Abonnent
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

Har lurt en del på Jonas Gahr Støre – monster-Støre, også kalt MONStøre.

Mistenker ham for å være en Cyborg. Så de finnes altså allerede iblant oss, og Terminator-filmene er bare nok et eksempel på truth hidden in open daylight ?

Sirus
Sirus
Abonnent
Svar til  Terje
13 år siden

Interessant,Terje. Dette er jo kan du si,typisk»esoterisk tankegang». Det jeg tok merke av var HVA onsket hun aa snakke om: Snille,alturistiske,ledende ETer etc. HVA onsket hun ikke aa snakke om: Verdens ledere og «kabalen» rundt de. Men saa sa hun(1,02,50 ut i videoen): They call Obama(32grads frimurer,styrt av og sympatiserer med jesuitter og resten av det katolske hirarkiet) a light bringer,and he is not like the others. They have a job cut out for him. Saa nevnte hun graden av presisjonen til Nostradamus(1,03,10). Dette stemmer ikke. Dens matematiske komleks kommer ikke en gang opp til knerne til bibelen:
http://amazingdiscoveries.tv/media/624/Greater_than_Nostradamus/

Ser du det hegelianskdialektiske virket i videoen(deler opp\polariserer makteliten). Ogsaa veldig typisk av esoterikere aa refere til bibelen no og da. Dette oker interessen og faar bibeltroere til aa lytte.Men var det bibelsk? Hun setter opp akkurat samme struktur\taktikk paa teorien slik de andre innenfor ufo-feltet gjor. Hun gir ogsaa sin stotte til Bob Dean,som gir frimurer haand-shake,hvor begge(Bob/Kerry) trykker hverandres knokkler med tommlene. Det er mange smaa ting en maa prove aa legge merke til,og de er ikke ved forste oyekast enkle aa oppdage.

Michelle
Skribent
Svar til  Terje
13 år siden

ja takk til kjære Singoalla og til Terje for denne linken også.-) nå skal jeg lytte og kose meg med mere spennende læring, vi kan bruke all kunnskap til noe positivt, vi kan snu negativitet til positivitet, i tankene vil vi seire.-)

Sirius
Sirius
Abonnent
Svar til  Terje
13 år siden

En bra avdekkende artikkel! vi forandres egentlig vær dag nå, og ja frekvensen økes absolutt! etterhvert som frekvensen øker, vil også informasjonen rundt oss bli mer synlig. men pga at frekvensen øker vil det oppstå en del symtomer rundt dette. det er jo ganske logisk egentlig, da økt frekvens gir en ganske stor anatomisk forandring. beklager for et 2 mnd for sent svar, men regner med at flere vil lese dette. og til deg Terje, har du ikke fått svar på de fysiske tingene rundt økt frekvens, kan du ta en titt på denne linken:

http://omahara.com/da/redskaber/opstigningssymptomer

Lykke til:)

Sirius
Sirius
Abonnent
Svar til  Sirius
13 år siden

Ser det er flere Siriuser her, hehe, bør vel forandre my nik name:)

kjell108
kjell108
Abonnent
13 år siden

Lite behov for debatt når forarbeidet er skikkelig.

Konspirasjonsekspert Benjamin Fulford
«All they are really trying to do is buy time so that they can complete their plans for the mass murder of 4 billion people under the pretext of an “alien invasion.” »

Ifølge Benjamin Fulford er en fake alien invasjon a la «War of the World» et scenario som vurderes for å redusere jordens befolkning, men han regner det ikke som et scenario som blir realitet, de vil mislykkes, mer som et tenkt Northwood scenario..

Dweez
Dweez
Abonnent
13 år siden

bra samling! var et lurt smil på han siste der ja.

Ole-John Saga
Skribent
Svar til  Ursus
13 år siden

Kjempebra og informerende artikkel:) Noen av bildene hadde jeg sett før, men flesteparten av de var ukjente for meg. Nasa ingeniøren Josef F Blumerich ble etter å ha lest Dæniken sine bøker, så intressert i ufoer i bibelen at han klarte å konstruere en flygende tallerken på tegnebordet vel og merke, utifra hva som sto i Esekiels bibelske text . Han skrev også en bok om dette m tittelen Og Himmelen åpnet seg. At det eksisterer intelligent liv på andre planeter er innlysende. Hvis det motsatte skulle være tilfelle (noe jeg ikke har det minste tro på), og vi mennesker er det de smarteste i universet, ja da er det på tide å bli redd, livredd.

Sirus
Sirus
Abonnent
13 år siden

Artig artikkel!
Men..se alle de katolske settingene. Vaar kunsthistorie og store malere var svert ofte i det katolske\esoteriske\okkulte\hedenske «ringer»(Ofte representerte seg som kristen). At de ville fremmstille kristus i et slikt lys er ikke overraskende ,men forventet. Jeg er ikke i tvil om at «disse» finnes. Jeg har med flere sett «dem» med mine egene oyne. Jeg var en gang en esoteriker selv,og fullstendig oppslukt av dette temaet! En kan ogsaa treffe «dem» i meditasjon ,hypnose og spiritisme etc. Og det er ikke slik at folk trodde\tror paa egen haand at de var\er guder..de sier SELV at de ER guder,ogsaa den dag i dag. Saa folk var nok ikke saa dumme eller uvitende som mange skal ha det til. Et typisk eksempel ser vi i filmen «The fourth kind». De sier ofte at de ikke kom utenifra,men at de ALLTID har vert her..hmm,get the picture.. Bibelen er klar paa «hvem» disse er. The fallen ones: Les denne boken: Nephilim, Fallen Angels, and Aliens

Interessant nok var(dod naa)demonolog Corrado Balducci offesiell «spokes person» for Vatikanet i UFO saker\temaer. Vatikanet(jesuittene,etc) er svert interessert i dette temaet,av forstaaelige aarsaker.. Det er en «fin tone»,og harmoni mellom ufologer\samfunn og Vatikanet:

Religious perversions and propaganda

* Cult promotion: Catholicism (and its variations and infiltrations), Freemasonry, Satanism, Mysticism, NewAge-ism, Ufology & Aliens (mainly used for disinfo and distraction, but sometimes for the cover up of advanced energy/military research). Cult and disinfo promotion is also done using popularized films, books, websites and events related to these topics.
o «The infamous NASA Blue Beam Project ([37], [38]) (or «Project Green Star») has four different steps in order to implement the new age religion with the Antichrist at its head. We must remember that the New Age religion is the very foundation for the New World government, without which religion the dictatorship of the new world order is completely impossible.» … «The first step in the NASA Blue Beam Project concerns the breakdown of all archaeological knowledge.» … «The second step in the NASA Blue Beam Project involves a gigantic ‘space show’ with three-dimensional optical holograms and sounds, laser projection of multiple holographic images to different parts of the world, each receiving a different image according to predominating regional national religious faith.» … «the third step in the Blue Beam Project goes along with the telepathic and electronically augmented two-way communication where ELF, VLF and LF waves will reach each person from within his or her own mind, convincing each of them that their own god is speaking to them from the very depths of their own soul.» … «The fourth step concerns the universal supernatural manifestation with electronic means.» [39] (todo: HAARP, Crop circles, UN Maitreya programs, 2012 propaganda programs) Kilde: http://wikicompany.org/wiki/911:Vatican_%26_Jesuits

Ole-John Saga
Skribent
Svar til  Sirus
13 år siden

The fourth kind er en film som ikke har noen som helst rot i virkeligheten, men som fungerer meget bra som skremselspropaganda.

Sirus
Sirus
Abonnent
Svar til  Ole-John Saga
13 år siden

Utdann deg selv: Min «utdannelse» teoretisk og praktisk,sier at dette har god rot i virkeligheten. Har du skjekket det/erfart? Skremmende,ja. Propaganda ,nei. Fungerer? Tja.

Ole-John Saga
Skribent
Svar til  Ole-John Saga
13 år siden

Vesener som besetter deg med demoniske ånder og så dreper deg. Noen prøver å skremme dritten av oss. Når det står at denne filmen er basert på autentiske hendelser, så betyr ikke det at historien er sann, men at filmselskapet vet hvor lettlurte endel av oss er , og på den måten blir det klingende mynt i kassen til investorene som har lagd lapskausen. Filmen er unektlig spennende, men da jeg sjekket nærmere, så fant jeg fort ut at det hele dreier seg om et oppkok fra Hollywood.

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

Jeg er «UFO troende», men The Fourth Kind er bogus. Det er en «late som» film i stil med Blair Witch Project. Null referanser. Null ekte bakgrunnsinfo. Null konkret materiale. Bare en…………film. Dessverre.

Sirus
Sirus
Abonnent
Svar til  BelzeBob
13 år siden

Det kan sies,men mine egene erfaringer med disse»vesnene» er ganske like(baade og). De kan angripe deg ganske voldsomt og uventet. Jeg lyver aldri og har du sett et slikt senario blir det vanskelig aa rasjonalisere det med vitenskap. Om filmen er sann eller ikke kan jeg ikke si noe om. Men den stemmer overens men mine egene obsevasjoner. Det er alt jeg kan si.

Ole-John Saga
Skribent
Svar til  BelzeBob
13 år siden

Også i filmen Fire in the sky, basert på en hendelse Walton Travis opplevde i 1975 i Phoenix Arizona, og som ble filmatisert i 1993, ble det lagt til en skremmende scene som ikke var endel av Travis opplevelse. Det er scene der Travis våkner opp i en kokong i romskipet der han har blitt kidnappet ombord, og ved siden av han ligger et råttnende bløtt lik som han stikker hånden ned. I panikk river Travis hull i kokongen og svever vektløs mot et lysende hull. Altså nok et eksempel på hvordan filmindustrien er eksperter i manipulering og løgn. Resten av historien holder seg godt til de faktiske hendelsene. Travis sin historie, blir av de fleste ansett for å være sann.

BelzeBob
Abonnent
Svar til  Ole-John Saga
13 år siden

Oh boy! Braa å høre. For den filmen skremte nesten vannet av meg.

Neiånei -kan ikke stole på Hollywood folka.

Har stor tro på Whitley Strieber, dog. Har lest mange av bøkene hans.

Ole-John Saga
Skribent
Svar til  BelzeBob
13 år siden

Streiber er en av de dyktigste forfatterne jeg vet om, men det blir også påstått at han jobber for den amerikanske etteretningen (William Cooper: Behold a pale horse, påsto det ). Ble utrolig skuffet når jeg så filmen 2012 som skulle vere basert på romanen hans med samme navn. Den hadde jo absolutt ingenting å gjøre med boken. Billy er den mest skremmende boken han har skrevet. Er eneste gangen jeg nesten ikke har tort å bla om til neste side når jeg har lest en bok.

millicent
millicent
Abonnent
13 år siden

Dette var jo spennende.
i Masolino Da Panicale (1383-1440) «Snømirakelet» Bildet er det jo helt klart
at mannen spiler golf. Hvordan kjente de til golf på den tiden.
Dette er jo et helt klart bevis for tidsreiser.

millicent
millicent
Abonnent
13 år siden

Her et fint sted for info om ufoer i kunst.
Anbefalt lesning for alle som er interessert.
http://www.bibliotecapleyades.net/ufoart/esp_ovnis_arte_9.htm

Michelle
Skribent
13 år siden

BRAVO, ja takk for en superbra artikkel, det er så mye som finnes på jorden som blir latterliggjort eller holdt gjemt, mange historiske fortellinger om besøk fra verdensrommet og UFO’er har jeg hørt ble fjernet fra Biblene og andre religioner av presteskapet, indianerne trodde jo først at den europeerne var besøk fra stjernene også når de ankom Amerika, det var jo fordi de faktisk hadde hatt mye besøk fra universet, bare å se på kornsirklene, hvorfor skriver media så lite om dette, det er større Nyhet hvem som vinner en fotballkamp enn at vi har oppdaget enda en ny fantastisk kornsirkel, hvorfor, jo fordi ved å søke seg utover til høyerestående positive sivilisasjoner, så åpner man seg opp, kornsirklene inneholder informasjon og energi i sine symboler som åpner opp folk med vakker og helbredende informasjon så vi blir frie til å tenke selv osv, vi vet jo at musikk og ord har en effekt positivt eller negativt i ulike grader på vann og mat osv,,

Satan
Satan
Abonnent
13 år siden

Mye av dette kan nok være skildringer av «Guds åpenbaring», med engler av «Tronene», som er formet som hjul. http://no.wikipedia.org/wiki/Troner

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

Terence McKenna P1 Shamanic Approaches To The UFO :

http://www.youtube.com/watch?v=sPb9MWiV2Os

Viktig synsvinkel han kommer med. Litt i samme dur som Strieber, faktisk.
(At ens indre tilstand er avgjørende. Det handler ikke om metalliske objekter, men om en mystisk, og allikevel virkelig (mer virkelig!) personlig opplevelse….)

Ole-John Saga
Skribent
13 år siden

Det kan absolutt stemme:)

Rainbow
Rainbow
Abonnent
13 år siden

Takk for en flott artikkel!
Dette er et tema jeg har ventet på her på speilet. Synes det er kjempeinteressant. Har lest mange av bøkene til Daniken, og kjenner igjen mange av motivene i disse maleriene. Tanken slår meg om at disse kunstnerne nok satt inne med mer informasjon og kunnskap enn hva som var tillatt å gi uttrykk for på den tiden. Derfor måtte de bruke finurlige metoder for å få ut informasjonen og bevare den for ettertiden. Smart å gjøre det på denne måten. :)

jonasbror
jonasbror
Abonnent
13 år siden

Bildet av Paolo Uccello. Du sier: «Hvis det ikke er en Ufo, hva er det da? En sopp? En tallerken opp ned? En hatt? Noen bedre?»

Du har helt rett, det er en hatt. Det er bare det at bildet jukser litt… konspirasjonsteoretikerne har bare gjort et LIIIITE utsnitt av hele bildet. Man har passende nok kuttet ut en viktig detalj; en knelende saint Jerome , som alltid blir avbildet med en hatt i nærheten. Les mer her::
http://sprezzatura.it/Arte/Arte_UFO_1_eng.htm

Når det gjelder bildet til Carlo Crivelli så har det passende nok blitt brukt et bilde med dårlig kvalitet, slik at man ikk ser detaljene. NEI,d et er ikke en ufo, en en vanlig måte å fremstille engler på. Se bare utsnittet: http://sprezzatura.it/Arte/Crivelli_Angeli.jpg
og les mer på samme link som over.

Så har vi Aert De Gelder sin ufo. ÅJ, eller vent….igjen er det et dårlig, uoppløst bilde som ikke viser hva dette egentlig er, en hvit due, som nettopp ofte blir fremstil med en sirkel rundt seg: http://sprezzatura.it/Arte/Gelder_hr.jpg Sjekk også flere av bildene under her: http://sprezzatura.it/Arte/Arte_UFO_3.htm (italiensk tekst)

Så har vi bildet i headingen, av Salimbeni somd ere tolker til å ha radiosendere. Ikke overraskende feiler dere også her. Det er vanlig å avbilde jesus og gud sammen med staver i hånden, med jorden mellom seg. Sjekk f.eks dette bildet: http://sprezzatura.it/Arte/Trinita_Guercino_1600.jpg
eller hva med disse?
http://sprezzatura.it/Arte/Trinity_1.jpg
http://sprezzatura.it/Arte/Trinita_Caivano.jpg

Så har vi de enste 4 bildene. Dette er ikke ufo’er NÅ heller, men heller en svært vanlig måte å fremstille sola og månen, slik det er vist nettopp her:
http://sprezzatura.it/Arte/Arte_UFO_2_eng.htm

Jeg tror dere skjønner tegninga. Les mer på http://sprezzatura.it/Arte/Arte_UFO_eng.htm

vrang
vrang
Abonnent
Svar til  jonasbror
13 år siden

Skulle akkurat til å skrive et lignede innlegg. Takk at for at du tok deg bryet, selv om jeg tviler på at det hjelper…

Terje
Skribent
Svar til  jonasbror
13 år siden

For å si det slik du er en som kommer til å benekte til det siste, har i grunnen lyst å si noe stygt her men velger å la det ligge. Jeg kan heller snu på flisen hvorfor synes du det er så ille om det faktisk hadde også i dine øyner avbildet forskjellige flygende objekter? Du hadde da fått forklaring på det meste om du hadde akseptert dette. Jeg spør igjen hva er ille om det er avbildet UFO på slike kunstverk?

jonasbror
jonasbror
Abonnent
Svar til  Terje
13 år siden

Unnskyld meg, men hva er det for en kommentar? Her får du bevis for at bildene er tatt ut av sine sammenhenger, du får lagt frem hvordan disse bildene kan forklares kulturhistorisk, og så anklager du MEG for å bare se hva jeg vil?

Du gjør jo nettopp det du anklager meg for…å ikke snu når du blir motbevist. Kan heller ikke akkurat se at du kommer med noen bevis tilbake som tilsier at det jeg skrev var feil? Betyr det at du ikek VIL at det jeg skrev var feil, men ikek har noen argumenter, bortsett fra å komme med ståmenn?

Så igjen, hvem av oss er det som er fast i troen her?

Og hvor har jeg sagt at jeg synes det er ille om det HADDE blitt bevist at det fantest ufoer i kunsthistorien? Hadde det blitt BEVIST så hadde jeg sagt, ok…se der…dette er helt tydelig ufo’er. Men dette er dessverre ikek besvist i dette tilfellet.

jonasbror
jonasbror
Abonnent
Svar til  jonasbror
13 år siden

rettelse

«Betyr det at du VIL at det jeg skrev var feil, men ikke har noen argumenter, bortsett fra å komme med ståmenn?»

Terje
Skribent
Svar til  jonasbror
13 år siden

Dette handler kun hva dere tror og finner det dere vil for å støtte deres teorier. For dere finnes ikke alien det er kun noe som er i fantasien hos oss. Uansett hvor mye dere legger ut som skal debunke dette vet jeg hva jeg ser. Dette går langt tilbake i historien. Du finner det i Egypt , sumeriske skrifter og Maya kulturen for og nevne noen. Det som er problemet er at dere fornekter alle beviser for at vi er blitt besøkt og blir besøkt daglig. Det er de som er oldtidens guder, det er de som er våres skapere. Dette vil dere aldri klare å se dessverre for dere er rett og slett ikke utviklet nok til å se dette. Her er det ikke snakk om IQ kun mentalt. Dette har jeg brukt 30 år på å komme frem til lenge før det fantes noen nett som. Så tidlig som 1974 laget jeg en teori om hvor vi kom fra og hvem vi er. Så du trenger ikke komme hit å debunke noe som helst for det biter ikke på oss. Hold deg på skeptisk.no eller slike plasser som dere passer rett inn.

Beate Szanday
Abonnent
13 år siden

Terje, du skriver: «Jeg spør igjen hva er ille om det er avbildet UFO på slike kunstverk?»
Poenget er ikke det, poenget er bare det at dette er ikke ufoer, det er vanlige maleteknikker gjennom århundrene. Hvordan man hadde bestemte regler for å male korsfestelsen, Marias bebudelse, hvordan forskjellige helgener kunne gjenkjennes, for den saks skyld evangelistene osv.
Les litt om det her: http://no.wikipedia.org/wiki/Ikonografi

Det var blant annet på dette området Dan Brown gjorde en kjempebommert med fresken «Den siste nattverd» av Leonardo Da Vinci. Ikke bare har vel den fresken overlevd 2 oversvømmelser så den er ganske ødelagt, men all den tid man ikke vet at Johannes på den tiden ble malt som en ung mann uten skjegg, så blir det historieløst å tro at Johannes skulle være Maria Magdalena. For å si det sånn, hadde Leonardo malt en dame inn i den fresken hadde han blitt kjeppjagd ut av Milano ;-)

Så disse maleriene er smekkfulle av symbolikk og regler som er ganske enkle å tolke med en viss innsikt i kunsthistorie, og ikke ufoer. Det finnes mange bøker om emnet, hvordan bilder og symboler skal tolkes og lenkene til Jonasbror tar for seg disse spesifikke fordi de er vanlige å dra frem etter at man begynte med ufologi på 1960-tallet eller deromkring.

Så enten så velger du å se ufoer eller gammel tradisjonell kristen symbolbruk i maleriene. Jeg ser det siste og det var nok det malerne malte også.

vrang
vrang
Abonnent
13 år siden
smurfen
Redaksjonen
Svar til  A
13 år siden

Du har all grunn til og være kjempe fornøyd med artiklen din Arne :)
En flott artikkel som fenger

Du skriver: Når fikk Moses horn ?
Det har han da alltid hatt, Moses var noe av det ondeste som har vandret på jorden som drepte for fote alt som kom i veien for han, han drepte og kvinner og barn i ren nytelse før han etablerte dem 3 verdensrelgionene som er direkte årsak til milliarder av drap siden dem kom til
Dem skapte og frykten for døden med at vi alle er syndere og ingen kan føle seg for trygg til og ikke havne i helvette med dets evige pinsler osv …
Dermed hadde dem full kontroll på menneskeheten samtidig som dem fikk næring gjennom angst, skrekk og frykt
Moses bar en kobbersav formet som en slange
Vi vet alle siden Adam og Evas tid hva slangen symboliserer

På bildet ser man tydlig dem falne engler kommer ned med dem 10 budene til Moses :)

Her er grundig dokumentar som forteller fakta om hvem Moses egentlig var..

Ikke og anbefale for dem som fortsatt vi leve i den rosa boblen med at Moses var guds sendebud

http://www.youtube.com/watch?v=OU5CaGLzhMY&feature=related

vrang
vrang
Abonnent
Svar til  A
13 år siden

Så det er altså antall visninger som står sentralt for deg. Det er flott det….

Thunder
Thunder
Abonnent
13 år siden

Takk for en fin samling av bilder:-) I ren Dan Brown-stil ønsker jeg å dele noen tolkninger…

1. Det siste bilde av Leonardo, viser Johannes døperen som viser med venstre hånd at det var han som ble hengt på korset. (Høyrehånden peker mot korset)

2. Hans Memlings bilde viser kanskje hele akopalypsen som Johannes så. Der kan man se den hvite, røde, sorte(rytter-prest?) og den bleke/pale hesten. Sananda(kristus) sitter på tronen sin sammen med geita si. Jordens konger sitter rundt sammen med flyvende demoner. Ser ut som krigerne fremst i bilde er fra tiden mennesker bodde i huler(mest for å vise at det er lenge siden..aleksander den store kanskje), detetter kan man se gamle seilskuter som går ned. rytteren på den rød hesten er kanskje tempelridder. Den sorte hesten tror jeg er fra 2. verdenskrig. Det var jo en religionskrig og da ser man krigere komme opp fra sjøen(Normandie?) Den bleke hesten blir til slutt satt ut av beistet og samtidig kommer «the rainbow warrior» fram lengst bort i bilde.

3. Crivellis «Annunciation» er jo fantastisk! Masse detaljer…Nesten som å finne 7 feil i Se & Hør. Hauken er kanskje Gabriel som forteller om hele planen til sin utkårede og får en modell som viser at han vil få makt. Haukemannen krysser fingrene mens han forteller. Maria blir programmert gjennom telepati fra oven(Zombie, men snill). Bak påfuglen kan man se to engler som har en kamp, hvor den ene truer den andre til taushet. Finger over munnen og truer med en drage som står bak. Til venstre i bildet kan man se en jentunge som ser og hører på den hemmelige planen og kan fortelle den videre.

Uenur
Uenur
Abonnent
13 år siden

En spennende artikkel,og temaet er vel verd å tenke over!
Morsomt med tankespinn om hva våre forfedre også har sett på himmelen.

jonasbror
jonasbror
Abonnent
13 år siden

Er dette ment som en spøk? Du får speisifke motargumenter, og du gidder ikke engang sjekke de? Eller komme med motsvar? Du bare mener at siden du har fått noen treff, så er du fornøyd med det, og det skal ergo vise at du har rett??

Som artikkel»forfatter», er du ikke engang interessert i debatt?

« Forrige artikkel

Long Count-kalenderen og Nibiru-syklusen

Neste artikkel »

Utenomjordisk besøk eller massebedrag?

122
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x