Journalisten som kastet sko på Bush fri fra fengsel

3K visninger
8 minutter lesetid
23

Min Blomst til Bush, Okkupanten. Av MUTADHAR al-ZAIDI. Han forteller om torturen de utsatte ham for, om det vanærende ved okkupasjonen, og at han bare ville forsvare journalistyrkets ære og integritet. En av journalistyrkets siste av sitt slag?

L’Accuse

  • Statsminister Kjell Magne Bondevik
  • Statsminister Jens Stoltenberg
  • Det Norske Storting

For å skape negativ karma for Norge ved å være med på disse urettferdige aggresjoner, plyndring og drap av G-d’s folk, på våre vegne, som vi og våre efterfølgere kommer til å måtte lide for. På en eller annen måte.

———–

Mutadhar al-Zaidi, den irakiske journalisten som kastet skoen på George Bush, holdt denne talen ved sin frigivelse fra fengsel nylig.

Historien om Min Sko.

I Guds navn, den mest nådige og mest barmhjertige.
Her er jeg, fri, men mitt land er fortsatt en krigsfange.

Journalist Mutadhar al-Zaidi
Journalist Mutadhar al-Zaidi

Først gir jeg min takk og mine hilsinger til alle som stod ved siden av meg, enten inne i mitt land, i den islamske verden, i den frie verden. Det har vært mye snakk om handlingen og om den personen som gjorde den, og om helten og heroisk handling, om symbolet og den symbolske handlingen.
Men, ganske enkelt, svarer jeg: Hva som tvang meg til å konfrontere dette, er den urettferdighet som rammet mitt folk, og hvordan okkupasjonsmakten ønsket å ydmyke mitt hjemland ved å sette den under støvelen sin.
Og hvordan de ville knuse hodeskallen til (hjemlandet’s) sønner under sine støvler, det være seg sheiker, kvinner, barn eller menn. Og i løpet av de siste årene, har mer enn en million martyrer falt av kuler fra okkupasjonsmakten og landet er nå fylt med mer enn 5 millioner foreldreløse, en million enker og hundretusener er lemlestet. Og mange millioner av hjemløse på grunn av at de er fordrevet innenfor og utenfor landet.

Vi pleide å være en nasjon der araberen ville dele med Turkman og Kurdere og assyriske og Sabean og Yazid sitt daglige brød. Og sjiamuslimske ville be med sunni på én linje. Og muslimske ville feire den kristne fødselsdagen til Kristus, må fred være med ham. Og til tross for at vi delte sult under sanksjoner for mer enn 10 år, i mer enn et tiår.

Vår tålmodighet og vår solidaritet gjorde ikke at vi glemmer undertrykkelsen. Inntil vi ble invadert under illusjonen om frigjøringen som noen hadde. (Okkupasjonen) splittet en bror fra en annen, en nabo fra en annen, og sønn fra sin onkel. Den gjorde våre hjem til endeløse begravelse telt. Og våre kirkegårder spredte seg til parker og langs landedveien. Det er en pest. Det er okkupasjonen som dreper oss, som krenker våre tilbedeslseshus og hellighet av våre hjem og som kaster tusenvis daglig til provisoriske fengsler.

Jeg er ikke en helt, og jeg innrømmer det. Men jeg har et synspunkt, og jeg har en holdning. Det ydmyket meg å se mitt land ydmyket. Og å se mitt Bagdad brent. Og at mitt folk blir drept. Tusenvis av tragiske bilder forble i hodet mitt, og dette tynger meg ned hver dag, og dytter meg mot den rettferdige veien, veien til konfrontasjon, veien til å avvise urettferdighet, svik og falskhet. Det fratok meg en god natts søvn.

Dusinvis, nei, hundrevis av bilder av massakrer som ville gjøre håret til en nyfødt hvitt, brukte å gi meg tårer i øynene og såret meg. Skandalen i Abu Ghraib. Massakren i Fallujah, Najaf, Haditha, Sadr City, Basra, Diyala, Mosul, Tal Afar, og hver tomme av vår sårede jord. I de siste årene, reiste jeg gjennom mitt brennende land og så med mine egne øyne smerten til ofrene, og høre med mine egne ører skrikene av de etterlatte og foreldreløse. Og en følelse av skam hjemsøkte meg som et stygt navn fordi jeg var maktesløs.

Dette bildet er fra Gaza, men det er jo samme slagmark og samme krefter bak, så ....
Bare ett av tusenvis av døde barn. Dette bildet er fra Gaza, men det er jo samme slagmark og samme krefter bak, så ....

Og så snart jeg var ferdig med mine profesjonelle plikter å rapportere daglig tragedier til irakerne, og mens jeg vasket bort restene av støvet fra ødelagte irakiske hus, eller spor av blod fra ofre som flekket klærne mine, måtte jeg presse sammen tennene mine og lage et løfte til våre ofre, et pant på hevn. Muligheten kom, og jeg tok den.

Jeg grep den av lojalitet til hver dråpe av uskyldige blod som er utgytt gjennom okkupasjonen eller på grunn av den, hvert skrik fra en pårørende mor, hvert stønn fra en foreldreløs, sorgen fra et voldtektsoffer, hver tåre fra en foreldreløs.
Jeg sier til dem som bebreider meg: Vet du hvor mange ødelagte hjem skoen jeg kastet hadde vært inn i på grunn av okkupasjonen? Hvor mange ganger den hadde tråkket over blod av uskyldige ofre? Og hvor mange ganger var den hadde gått inn i hjemmene hvor frie irakiske kvinner og deres hellighet var blitt krenket? Kanskje den skoen var den riktige responsen når alle verdier var krenket.
Da jeg kastet skoen i ansiktet på den kriminelle, Bush, ønsket jeg å uttrykke min avvisning av hans løgner, sin okkupasjon av landet mitt, vise min avsky for at han dreper mitt folk. Min avvisning av han plyndrer mitt lands rikdommer, og ødelegge infrastrukturen. Og kaste ut dets sønner i en diaspora [landflyktighet].

Etter seks år med ydmykelse, av uverdighet, for drap og krenkelse av det som er hellig, og skjending av bedehus, kommer drapsmannen, skryter, skryter av seieren og demokrati. Han kom for å ta farvel med ofrene sine og ønsket blomster tilbake.

Enkelt sagt, det var min blomst til okkupanten, og til alle som er i pakt med ham, enten ved å spre løgner eller utføre handlinger, før okkupasjonen eller etter.

Jeg ønsket å forsvare mitt yrkes ære og den undertrykte patriotisme den dagen landet ble brutt ned og dets høye ære tapt. Noen sier: Hvorfor spurte han ikke Bush et pinlig spørsmål på pressekonferansen, for å gjøre han til skam? Og nå vil jeg svare dere, journalister. Hvordan kan jeg spørre Bush da vi ble beordret til å stille noen spørsmål før pressekonferansen begynte, men bare for å dekke hendelsen. Det var forbudt for enhver person å spørre Bush.
Og når det gjelder profesjonalitet: profesjonaliteten led under at noen i regi av okkupasjonen ikke bør ha en stemme mer enn stemmen til patriotismen. Og hvis patriotisme var å snakke ut, så bør profesjonalitet være alliert med det.
Jeg benyttet anledningen: Hvis jeg har gjort urett mot journalistikken uten intensjon, på grunn av den profesjonelle forlegenhet jeg foråsaket for ‘the establishment’, så ønsker jeg å be om unnskyldning overfor deg for den eventuelle forlegenhet jeg kan ha forårsaket disse establishment. Alt som jeg mente å gjøre var å uttrykke med en levende samvittighet følelsene av en borger som ser sitt hjemland skjendet hver dag.

Historien nevner mange historier hvor faglighet var kompromittert i hendene på amerikanske politikere, enten i attentat mot Fidel Castro ved booby-fangst med et TV-kamera som CIA-agenter som utga seg for journalister fra cubansk TV bar, eller hva de gjorde i Irak krigen ved å lure allmennheten om hva som skjedde. Og det er mange andre eksempler som jeg ikke vil komme inn her.
Men det jeg gjerne vil gjøre deg oppmerksom på er at disse mistenkelig byråer – amerikansk etterretning og andre byråer og de som følger dem – vil ikke spare noen anstrengelser for å spore meg opp (fordi jeg er) en opprører i motsetning til deres okkupasjon. De vil prøve å drepe meg eller nøytralisere meg, og jeg kaller på oppmerksomheten til de som er nær meg for fellene som disse etatene vil sette opp for å fange eller drepe meg på ulike måter, fysisk, sosialt eller yrkesmessig.

Og på den tiden at den irakiske statsministeren kom ut på satellittkanaler å si at han ikke kunne sove før han hadde sjekket sikkerhet min, og at jeg hadde funnet en seng og et teppe, selv når han snakket ble jeg torturert med de mest forferdelige metoder: elektriske sjokk, ble slått med kabler, ble slått med metallstenger, og alt dette i bakgården på stedet der pressekonferansen ble holdt. Og konferansen holdt fortsatt på, og jeg kunne høre stemmene til folk i den. Og kanskje de også kunne høre mine skrik og stønn.
På morgenen var jeg igjen i den kalde vinteren, bundet opp etter at de dynket meg i vann ved daggry. Og jeg beklager at Mr. Maliki for å holde sannheten borte fra folket. Jeg vil snakke senere, gi navnene på personene som var involvert i å torturere meg, og noen av dem var høytstående tjenestemenn i regjeringen og i hæren.

Jeg gjorde ikke dette så navnet mitt kom inn historien eller for materielle gevinster. Alt jeg ville var å forsvare landet mitt, og det er en legitim årsak bekreftet av internasjonale lover og guddommelige rettigheter. Jeg ønsket å forsvare et land, en eldgammel sivilisasjon som har blitt skjendet, og jeg er sikker på at historien – spesielt i USA – vil erklære at den amerikanske okkupasjonen klarte å underlegge Irak og irakere, til å underkaste seg dem.
De vil skryte om sviket og det metodene de brukte for å oppnå sine mål. Det er ikke rart, ikke mye forskjellig fra hva som skjedde med indianerne i hendene på kolonialistene. Her vil jeg si til dem (okkupantene) og til alle som følger deres metode, og alle som støtter dem og talte deres sak: Aldri.
Fordi vi er et folk som heller vil dø enn å bli ydmyket.

Og til slutt, jeg sier at jeg er uavhengig. Jeg er ikke medlem av noe politisk parti, noe som ble sagt under tortur – en gang at jeg er langt til høyre, en annen at jeg er venstreorientert. Jeg er uavhengig av ethvert politisk parti, og min fremtid vil bli å arbeide i sivil tjeneste for mitt folk og til alle som trenger det, uten å føre noen politisk kriger, som noen sa at jeg ville.
Min innsats vil være mot å gi omsorg for enker og foreldreløse, og alle dem hvis liv ble ødelagt av okkupasjonen. Jeg ber om nåde for sjelene til martyrene som falt i det sårede Irak, og skam over dem som okkuperte Irak og alle som hjalp dem i sine avskyelige handlinger. Og jeg ber for fred over dem som er i gravene, og de som er undertrykt med fengselets gitter. Og fred være med dere som er tålmodig og ser til Gud for frigivelse.

Og til mitt elskede land sier jeg: Hvis urettferdighets natt blir forlenget, vil det ikke stoppe den stigende sol, og det vil være frihetens sol.
Et siste ord. Jeg sier til regjeringen: Det er en tillit som jeg bærer fra mine fangekamerater. De sa, “Muntadhar, hvis du kommer ut, fortell om vår vanskelige situasjon til de allmektige krefter “- Jeg vet at bare Gud er allmektig, og jeg ber til Ham – minne dem om at det finnes dusinvis, hundrevis av ofre som rotner i fengslene på grunn av en informants ord.
De har vært der i årevis, de har ikke blitt siktet for noe eller fått noen rettsak.
De har bare blitt plukket opp fra gata og satt inn i disse fengslene. Og nå foran deg, og i nærvær av Gud, håper jeg de kan høre meg eller ser meg. Jeg har nå utført mitt løfte om å minne regjeringen og tjenestemenn og politikere til å se på hva som skjer inne i fengslene. Den urett som er forårsaket av forsinkelsen i rettssystemet.

Takk. Og måtte Guds fred være med dere

Oversettelsen til engelsk er ved McClatchy spesielle korrespondent; Sahar Issa.

[O.a.: Noen som ikke forstår hvor enorm stor skade sionistene og de forbannede neo-konservative som kaller seg kristne har gjort den fredelige verden, ja, så er de bare blind. Kun med G-d’s hjelp kan muslimene klare å tilgi faenskapen smådjevlene har laget. Satan har sløret deres øyne og sinn, dessverre. Allah Akbar. G-d er stor. Må G-d være disses sjel nådig, når de skal brenne i Helvete. G-d’s folk holder sammen, uansett hvor mye Satanistene prøver å splitte dem. Splitt og hersk. Hvor var disse masseødeleggelsesvåpen som rettferdiggjorde ‘krigen’ (slaktingen)? Hvor er freden og demokratiet de skulle skjenke Irakerne?]

Les også:
President Saddam Hussein fra fengselet til det Amerikanske folk:
http://www.riksavisen.no/?p=2027

J.Johansen

Forfatteren er sjømann; ”Recte faciendo neminem timeas” .........................
Artikkelen er Copyright © J.Johansen 2008-2013 .........................
"Du blir ikke en 'dissident' bare fordi du bestemmer deg for en dag å starte opp denne mest uvanlige karriere. Du blir kastet inn i det ved din personlige ansvarsfølelse, kombinert med et komplekst sett av ytre omstendigheter. Du er kastet ut av de eksisterende strukturer og plasseres i en posisjon i konflikt med dem. Det begynner som et forsøk på å gjøre arbeidet ditt godt, og ender med å bli merket som en samfunnsfiende." Vaclav Havel
...........

Vennligsinnede må gjerne legge meg til sitt Facebooknettverk:
Facebook

http://www.riksavisen.no/
http://www.dissident-net.info

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

23 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

“- Bush visste at krigsfanger på Guantánamo var uskyldige
.Men var redd for de politiske konsekvensene ved å sette dem fri. ”
http://www.dagbladet.no/2010/04/09/nyheter/utenriks/guantanamo/george_w_bush/11201575/

Yahoo! Endelig kom Db med noe “vi” mente for mange år siden! :D

arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

“Overførte Irak-millioner til seg selv og kjøpte dyre biler”
“Penger som skulle gå til gjenoppbygningen av Irak gikk i lommene på amerikanere.”
“(Dagbladet): Amerikanske myndigheter etterforsker nå korrupsjon i forbindelse med gjenoppbygningen av Irak og skal ifølge The New York Times ha opprettet mer enn 50 nye saker de siste seks månedene.

Etterforskerne har gransket store pengetransaksjoner gjort av amerikanerne som er involvert i gjenoppbygningen som i seg selv beløper seg til nesten 150 milliarder dollar (ca. 877,5 milliarder kroner).”
http://www.dagbladet.no/2010/03/14/nyheter/utenriks/irak/usa/korrupsjon/10853567/#comments_container

Dette tilsvarer et helt årsbudsjett av Norge! hahaha :D

arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

“Amerikanske tjenestemenn har levert tilbake over 1.000 arkeologiske og historiske gjenstander som ble tatt etter at amerikanske styrker veltet Saddam Husseins regime i Irak i 2003”
“Iraks nasjonalmuseum ble plyndret for rundt 15.000 gjenstander i dagene da Saddam Husseins regime brøt sammen. Halvparten av gjenstandene er siden kommet til rette.”
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=579713

Så det var disse “arkeologiske” massedraps våpen, de allierte var ute etter? :D

arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

Hurra!
Nye avsløringer om “krigsfremkallende” vesener:
“Blair visste at Saddam ikke hadde kjemiske våpen”
“En ny dag av Chilcot-granskningen, som skal ta rede på hva som egentlig skjedde da Storbritannia gikk inn i Irak i 2002, er nå ferdig – og Tony Blair hadde heller ikke i går noen god dag.

Blair visste nemlig godt at Irak ikke hadde kjemiske- eller masseødeleggelsesvåpen, kommer det fram i granskningen.”
http://www.dagbladet.no/2009/12/09/nyheter/chilcot/tony_blair/utenriks/storbritannia/9415728/

Snart er alle disse “granskingene” borte i papirskurv igjen…. ;)

Singoalla
Singoalla
Abonnent
14 år siden

Ok, det var også slik jeg forstod deg.
Hat er en følelse jeg knapt har opplevd å føle i mitt liv. jeg har ikke noe hat mot noen, helt ærlig.Dersom man kjenner hat bør det bekjempes uansett.
Jeg reagerer på urett og løgn vi blir fortalt av media.
Da er det bare fint at så mange som mulig deler erfaringer og innsikter.
Jeg ser tvert gjennom splitt og hersk-opplegget.
Hater ingen folk eller medmennesker. Heller ikke makt-eliten.
Ønsker bare at sannheten skal frem om alle ting, og jeg forsøker å bidra.
Det er ikke noe galt med landet eller folket USA.
Det er makt-eliten vi må avsløre, USA blir brukt som så mye annet.

noituloveR
noituloveR
Abonnent
14 år siden

Singoalla, jeg skrev ikke i mot deg, men jeg vil skrive min erfaring så andre også kan lese det.
Skjønner at du har mye hat inne i deg, imot USA, og med det er det lett å legge ekstra skyld på USA og ta bort fra Saddam sin side. Jeg blir sånn i blant selv. Fordi det er de og britene som started det hele, som vi begge vet.

Ragnar, jeg er ikke sikker på hva du mente, men kurderne(befolkningen) er ikke på side med USA. Akurrat som i Norge, er de fleste hjernvasket til å tro at USA kjemper for frihet.
Da saddam ble “hengt”, hoppa de rundt med det amerikanske flagget, men nå begynner de også å skjønne hvem de virkelige terroristene er.

Kurdiske ledere derimot, er en del av Ilumin ati, sammen med USA.
Akurrat som her i Norge, ansettes det medlemmer i hvert land for å danne en ny verdens orden.

noituloveR
noituloveR
Abonnent
14 år siden

Iraq er landet mitt, og jeg har nok litt peiling på hva som skjer og har skjedd der.

Singoalla, aldri har det vært noe rettferdig ordning når saddam var i styre.
Sant at CIA skapte den djevelen, men at han noen gang gjorde noe bra for folket er langt ifra realiteten.
Jeg bodde der da han var i styre og vet hvordan situasjonen var.
Som sagt, han måtte gjøre det USA ba ham å gjøre, derfor er det ingen plass til at han kunne gjøre noe for landet sitt, da ville de bare drept han og ansatt en ny.

– Det var ingen skatte-system, men man fikk ikke hjelp til noen ting, alle måtte klare seg på egenhånd.

– Ingen hadde tilgang til å få lege-hjelp og det fantes ikke barnehager.
Det var for få leger i forhold til populasjonen og de fleste legene hadde ikke utdanning.

– Han slapp bomber over hundrevis av kurdiske landsbyer.
Mennesker ble begravd levende, skutt de med øyebind på, hengt pga rasen, tortuert på groveste og ekleste måter man kan tenke seg.
Samtidig som de voldtok kvinnene etter de hadde skutt mennene deres, og hvis de hadde babyer eller små barn, skulle de også blitt skutt med en gang.

– Skole-systemet var korrupt, man kunne betale skolen for tjenester. Bl.a for å bestå i et fag.
Lærerne mishandlet elevene og styrte elvene som om de var slaver.
Rektoren hadde ball-tre klar inn på kontoret.
Hvis elevene leke-sloss eller fniste i timene, ble de sent til Rektoren, som rett og slett banket de med balltreet som om det var en helt vanlig tradisjon.

– Rike “politkere” og andre medlemmer i det korrupte system fikk leve luksus, mens det var hundrevis av uteliggere på gata som tigga etter en krone for å kjøpe middag.

– Middel-klassen fikk noen gratis matvarer ja, som var; ris, havre, olje og mel.
Det fikk man hver måned, og var sjelden nok for en familie.
Det er ikke nok til å få alle næring man trenger, og man blir nødt til å spise det samme hver dag.
Alt det andre måtte folk kjøpe selv, og prisene var sky-høye i forhold til det man tjente. Mange hadde ikke jobb og kunnne forsørge familien.
De rike leide ut leiligheter og hybeler for en høy månedspris, igjen for mye i forhold til lønnen for de som hadde jobb. Det var en stor klasse forsjell.
Noen var rike nok til å kjøpe hele byen og noen måtte sove i moskeen.

Statistikk viste at 94% av befolkningen i Iraq var i tvil om at USA sto for frihet, 5% prosent hadde andre meninger, bare 1% hadde tro på at de skulle gjøre en forandring.
Det viser bare hvor smarte folket er og hva de skjønner.

I Iraq var ikke saddam den eneste djevelen som USA hadde skapt.
Kurdiske ledere har levet luksus siden 60-tallet og aldri har en bombe fra saddam gått i deres retning.
Millioner ble drept av saddam mens “lederne” satt på foretnings-møte.
De samme som nå sitter i Iraqs styre, presidenten og medlemmer har alltid vært på side med USA.
De spredde propaganda, nasjonalisme og hedret løgnere.
Iraq er nå en amerikansk stat. CIA er der nede for å veilede dem.
Det sårer meg virkelig og tenke på at Iraq aldri kommer til å få frihet, siden våre ledere er kontrollert av USA.

Singoalla
Singoalla
Abonnent
Svar til  noituloveR
14 år siden

Kjære noituloveR:

Tusen takk for alt du skriver her som utfyller det som jeg skrev veldig fint :)

Som Iraker har du selvsagt mer innsikt og erfaring med hva som skjedde i Irak, fra innsiden, enn meg som vare har mine innsikter via andre som er Irakere.

Og jeg synes det er veldig nyttig både for meg selv og andre å lese det du skriver her.. det som jeg skrev var IKKE “hele bildet” – og var ikke ment å være det. Jeg ble nok litt oppgitt og engasjert av all djevelskapen Bush har gjort mot Irak og Irakerne, og så lager han rettsak av at en frustrert Iraker kaster en sko på ham.. USA, CIA og Bush gutta har skapt ufattelig mye negativt karma for seg selv i Irak.

Ser det du skriver som utfyllende, til det lille jeg skrev i farten, jeg har også hørt og visst mye av det du skriver.

Har ikke sagt eller ment at ting var ok eller at Saddam var rettferdig. De som jeg kjenner vet bedre enn noen, hvor fryktelige tilstander det var med korrupsjon, mange som ble satt i fengsel, torturert og drept osv osv.
Alle vet at Saddam var en diktator og tyrann, og at ting ikke var bra.

Jeg mente ikke å si noe annet, kjære du. Jeg skrev at de fleste Irakere slik jeg har forstått, og i følge dem jeg kjenner har et “kjærlighet/hat” forhold til Saddam, fordi han bygde landet og gjorde en del som var bra også. Men han gjorde forskjell på folk, og var ikke rettferdig, jeg vet. Han var spesielt ille mot kurderne og shia muslimene. Du er kanskje fra Nord, de jeg kjenner var mest fra langt Sør i Irak, forholdene var også forskjellige i Nord og Sør.

Det opprøret jeg beskrev, var Shia-muslimenes opprør i sør, vet du.
Kurderne er jo en gruppe litt for seg selv, som ønsker eget land, og vel har det nå tror jeg?

Vi er enige om en del ting ser jeg, bla at USA/CIA innsatte og avsatte Saddam slik som de gjør med alle andre despoter. Det er mulig hele greiene er eksperimenter, med hele folk, som med Sovjet..
I Sovjet stod hele befolkningen i kø, mye av tiden, svært lite fungerte.
Hvem finansierte så det samfunnet? Jo, Rockefeller og gutta..
Det var nok et eksperiment hele greia, kanskj eogså en del i Irak..
Som du sier og som Saddam sa selv, når han ble tatt, så gjorde han alt USA ville, han var dere s”puppet” og skapt av CIA som Bin Laden.

Jeg motsier deg IKKE, bare refererer til hva jeg vet via Irakere fra Sør, forholdene kan ha vært forskjellige, i en del ting, synspunktene er forskjellige også, fra person til person. Men jeg kjenner igjen det du skriver her også, tingene var IKKE bra. Men det er sant at ting fungerte på et vis, om enn med korrupsjon og mye som ikke var bra, men til tider nå i det siste, har ting fungert DÅRLIGERE. Det er i det lys også dette er sagt. Ting er verre nå..
Til tider har ingenting fungert, og de jeg kjenner der nede nå, sier at ALLE stjeler, også Amerikanerne og forsyner seg fritt av alles eiendom og det er helt lovløse tilstande, mange har ikke til mat osv..

Matvarene var et tilskudd og ikke noe man kunne leve av alene, det har jeg ikke sagt heller og han gjorde forskjell ja, slik fikk han folk til å tjene ham.
Jeg har ikke sagt eller ment at ting var bra eller perfekt, har ikke sagt noe om kvaliteten på skolene og sykehusene. Men de fikk iallfall NOE, uten å betale skatt, det får vi ikke i Norge.. vi må betale skatt, moms, avgifter og egenandeler, likevel..

Om Irak nå er helt overstyrt av visse maktkrefter med base i USA,
så har de noe til felles med Norge.. om enn forholdene er forskjellige..
Noen sier om Norge at vi er banan-republikk under USA og USAs logrende puddel, iallfal våre ledere.. det har vi nå til felles med Irak..
Våre ledere har heller ikke tjent folket, men helt andre herrer..

ragnaR
ragnaR
Abonnent
Svar til  noituloveR
14 år siden

Sannhetssøkere må finne SANNHETEN.
Må ikke bare høre på det rør som presenteres UDI for å få asyl i Norge.
Har hårt røverhistorier før om folk som ‘ble laget såpe av’, hengte hoder til barn på en stake, osv. (propaganda)
Kurderne stod i ledtog med USA og sitter nå ved makten.
Her se hva som skjer:
http://www.dn.no/energi/article1744336.ece
http://www.dn.no/energi/article1744057.ece

Singoalla
Singoalla
Abonnent
Svar til  ragnaR
14 år siden

Han som fortalte meg det som jeg refererte til og gjenfortalte ovenfor, han hadde opplevd mer enn noen andre av urett, overgrep og tortur. Han ble satt i et underjordisk fengsel da han var 11 år, satt der i flere år uten å se dagslys og det var tilstander og grusomheter som jeg ikke engang skal begynne å fortelle om. Likevel, sa han dette som jeg refererte til, om Saddam.. at han gjorde noe godt også.. at han var både elsket og hatet av sitt folk samtidig, fryktet.. Han sa at folket i Irak både gledet seg og ikke gledet seg, da Saddam ble tatt.. De både lo og gråt, noen begge deler..
Mye vi ble vist, var reggisert, både av deres reaksjoner og av hvordan Saddam ble tatt osv.. de lager det til for TV.. kontrollerer det meste..

De syntes ikke det var riktig heller og de ønsket ikke Amerikanerne i sitt land.. De så vel på Saddam som man gjør på en litt dominerende og ustyrlig storebror eller far.. de fryktet ham og mislikte “regimet”, men de var glade i ham også på et vis.. De var stolte av sitt land og Saddam bygget landet.. Det var ikke BARE dårlig fra ende til annen..
Det var ikke ensidig svart.. ting er sjelden svart hvitt..

Det er riktig at det var grusomheter mot noen, men også at mange diktet opp grusomheter for asylmyndighetene, mange har ikke snakket sant.
Mange har fortalt det de mente lønte seg og ikke sannheten. Men de kunne også skjule grusomheter, Ragnar.. Det var mange grunner til at det var vanskelig for dem å være ærlige.. de fryktet Saddams regime og folk selv i Norge.. de fryktet for sine familier i Irak, om de sa slik og slik her..
De stolte ikke på våre myndigheter her, kulturkresj hele veien..

Om kvaliteten på skoler og sykehus ikke var som her, så var det iallfall sykehus og skoler, mener til og med det var barnehager, men mulig jeg husker feil i den detaljen. Det var iallfall en del tilbud til befolkningen inkludert utdeling av basis-matvarer, vaskemidler osv, helt uten å betale noe som helst i skatt eller avgifter.

Da blir det LØGN å si at Saddam ikke gav noe av oljepengene til folket.. Vi betaler både skatt, avgifter moms osv, og likevel egenandeler, vi får ikke delt ut hverken basis-varer, eiendommer eller biler..
Da blir det feil når våre politikere sier at det Irakiske folk ikke fikk noe..
Både kvinner og menn gikk på skole tidlig og hadde stemmerett..

TH
TH
Abonnent
14 år siden

Jeg leste en gang en bok som heter Saddam Husseins drøm, boken handlet om hvordan han ønsket å bygge opp Babylon, med utgangspunkt av Kong Nebukanesar tid(ca 500 f.kr(?)).

Når man ser bak linjene på hva NWO bygges etter, så er det ingen tvil om at drømmen om Babylon hersker hos flere:

Saddam Hussein var aldri noen trussel for USA. Som det sies i artikkelen, så sier Hussein selv at han har prøvd så godt han kan å være en puppet for de i den tiden han styrte. Derimot så hadde han en drøm om å bygge et storarabisk-rike, akkurat som Babylon en gang stod for det muslimske folket. Da blir du en trussel for sionistene i Israel, som aldri ville hatt en sjanse hvis de hadde blitt omringet av et stort muslimsk rike.

Hele krigen er startet i ren frykt for at Saddam faktisk skulle klare å samle det muslimske folket, noe som ikke hadde vært alt for vanskelig, da mange muslimer fort forstod at de ikke hadde noe med 11/9 å gjøre.

Jeg gjorde et kjapt søk på “Saddam Husseins Drøm” i Google for å se om det var mulig å linke til et sted man kunne lese/kjøpe den, men det virker som at det kun er biblioteker som har boka tilgjengelig, jeg lånte den ihvertfall på biblioteket den gangen jeg leste den.

smurfen
Redaksjonen
Svar til  TH
14 år siden

Er det ikke akkurat et stor Babylon dem holder på og ferdigstille nå da ??
Det nye EU palamentet er jo tro kopi av Babels tårn.
Alt som skjer i samfunnet er jo nyaktigt det som er blitt fotalt skal skje i flere tusen år
At ikke det er flere som skjønner hva som er på gang er jo bare helt utroligt, men er vel på grunn av at dem er så rusa på velstand og falske gaver fra eliten at den dag dem ser samenhengen så er det alt for sent…….
Hva er grunnen til at så mange har prøvd og bygge opp det gamle Babylon med katastofale resultater?
Tror alle Diktatorer at dem er dem utvalgte og at det bare en bygger opp igjen Babels Tårn og Messopetania så før dem verdensherredømme og ultimat makt?
Er historien om Messepotania en oppskrift på verdensherredømme eller en profeti ??

TH
TH
Abonnent
Svar til  smurfen
14 år siden

Klikket du på youtube-linken jeg la ved, den handlet om akkurat det :)

Jo, Babylon er absolutt vikitg som profeti, de ekstreme jødene går for verdensherredømme, mens Saddam skal ha skryt for at var litt mer lokal.
Uansett så er disse menneskene så religøst fanatiske at de gjør alt i sin makt for å gjennomføre profetien deres folk har trodd på i tusener av år.

Folk er ikke helt klare til å se sannheten enda, det må nok en større krise til for at folk skal innse hva som skjer. Vi har det desverre litt for godt, rart nok å si det, med alt som skjer om dagen.

smurfen
Redaksjonen
Svar til  TH
14 år siden

Tusen takk for linken, var kjempe bra og ikke minst så linka den videre til Obamas NWO visjon, Avsløringer av NWO medlemmer i EU og flere andre Artikler som var meget viktige :)
Har skjønt det du TH ;)
Ikke bare Saddam som ville bygge Babylon men en hel haug av despotter..
Selv Hitler var syklig opptatt av Nostradamus og Babylon
Tror ikke vanlige folk vil våkne før dem sitter der som noen viljeløse “roboter” og lurer på hva som skjedde …..

Singoalla
Singoalla
Abonnent
Svar til  smurfen
14 år siden

TH, enig i at Saddam aldri var noen trussel for USA, eller for oss.
USA bygget ham tvert imot opp, skapte ham og hans regime.
For deretter å bruke ham mot Iran, for deretter å ødelegge ham og Irak, fordi han var en trussel mot ISRAEL, det er sannheten. Krigen dreide seg om kontroll i midtøsten, Israels sikkerhet og olje.. oljen ble beskyttet mens de ikke voktet på de uvurderlige kunst og kulturskattene i museet i Babylon f eks.
Skatter som tilhører hele verden egentlig.. de ble røvet, uten at de hindret det.
Det sier MYE, at de voktet oljen mens disse skattene ble røvet og jeg har hørt at de var bestillings-tyverier også.. men en del er kommet tilbake nå..

Er også enig i at de oppfyller profetiene med hensikt, og Babylon er sentralt.
Man kan lure på hvem var først høna eller egget?
Er profetiene deres agenda eller noen som så deres agenda og spådde?

Er enig med smurfen i at EU er på et vis som Babels tårn, men EU er ikke det verste nå, det er jo USA og de på toppen av pyramiden, Eu er en del av pyramiden, for å samle Europa og det gjøres tilsvarene andre steder.

Kirkesamfunn i USA har drevet mye propaganda for å si at EU/Europa er “Dyret” i profetiene, men det kan de være SELV,
det er USA og ledere derfra som er en fare for verden og som styrer og hersker i verden ellers, ikke EU! Ser anklagen som en speiling!

Babels tårn er et kjent begrep og historie fra Bibelen, Babel betyr forvirring og slik ble muligens myten til. Historikere sier nå at tårnet fantes men ikke ble knust av Gud men stod der til det falt ned av elde.. virkelighetens tårn.
Men historien kan lære oss noe uansett.

Bab Ilo skal visstnok bety – Guds port/Himmelrikets porter..
Og de kongeblå portene som jeg har lagt en link til før, tar pusten fra en..
Med paradegaten med løvene på hver side, i samme kongeblå og turkise fliser må ha vært et syn for Guder..

Kanskje hadde navnet med disse portene å gjøre, eller kanskje med de åndelige porter som faktisk finnes der og i midtøsten flere steder, som f eks i Jerusalem.. der faktisk himmelen er nærmere jorden enn andre steder..
Dvs skillet mellom himmelen og jorden er tynnest visse steder i Midtøsten..

Holdt på å dette baklengs jeg, da jeg så Babylons porter i Berlin:

http://davidderrick.files.wordpress.com/2008/07/lion.jpg

http://travel.nationalgeographic.com/staticfiles/NGS/Shared/StaticFiles/Places/Images/berlin-2-ishtar-gate-42-16842404-ga.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ef/Pergamon_Museum_Berlin_2007110.jpg

Hans Gaarder
Forfatter
14 år siden

Et forsøk på å overføre konteksten til norske forhold:

Hvis Hitler hadde kommet på besøk til Norge under krigen, og en av fotografene som var invitert til å ta bilder av Hitler, alene og sammen med Quisling, hadde kastet sine sko etter tur mot Hitler, som hadde dukket på sin teatralske måte, ville vel skokasteren blitt helt blant folk flest, selv om han nok hadde fått en straff.

Quisling på sin side prøvde kanskje å gjøre livet levelig og trygt for folk i Norge, med noe sånt som en halv million okkupasjonssoldater i landet.

Etter krigen har det ikke vært nødvendig å stasjonere fremmede soldater i Norge for å få en rekke politikere inkludert statsministre til å føre en politikk som adlyder ønsker fra fremmede makter.

Gro Harlem Brundtland, Kristin Clemet, Jan Petersen, Thorvald Stoltenberg, Jens Stoltenberg og mange flere har vært i hemmelige Bilderberg-møter,
(se: http://www.nyhetsspeilet.no/2009/05/arets-bilderbergm%c3%b8te-er-over-og-deltagerne-er/) hvor de har mottatt skjulte instrukser fra nåtidens ondeste menn; David “Devil” Rockefeller og Henry “Bad Boy” Kissinger.

David Rockefeller ønsker å redusere jordens befolkning til under 1 milliard og Henry Kissinger ønsker å microchippe oss alle sammen.

Siden Bad Boy Henry og Devil David er utenfor rekkevidde for skokasting, er det kanskje mer naturlig å se seg ut en Bilderberger…? Spørsmålet er: Hva blir straffen for å ta av seg skoen for en Bilderberger. Stikkord: “Med politikere som går til sengs med djevelen, bør vi være overrasket over å våkne opp i et helvete…?”
http://www.nyhetsspeilet.no/2009/09/jens-janus-jens-plan-a-og-plan-x/

Vil norske myndigheter anse det som “terror” dersom noen velger å sette handling bak et rimelig krav om å få leve i et livs- og helsevennlig livsmiljø ?

Nammm
Abonnent
14 år siden

Jeg er imponert over alt du vet Singoalla!

Singoalla
Singoalla
Abonnent
Svar til  Nammm
14 år siden

Tusen hjertelig takk du fremmede øye :-)
Må på et møte nå, men jeg sitter faktisk på veldig mye mer info også om dette som jeg såvidt var inne på her, ting som antagelig ingen andre vet i Norge, eller svært få, og i så fall vet de det kun via avlytting av mine samtaler med en annen. Men det er svært sensitivt og kontroversielt, og jeg vet ikke om jeg skal skrive det eller ei.. nå blir du vel bare mer curious :-)
Det jeg skrev her er en viktig PÅMINNELSE om noe som de fleste har glemt, eller ikke fikk med seg detaljene av, mange vet at det var slik det skjedde.

Forstår imidlertid mer og mer, hvordan begivenheter og info jeg har kommet over og fått kjennskap til, i mitt liv, henger sammen og passer sammen, og tror tiden er inne for at jeg skulle kunne fortelle dere som er rede til å høre, disse og andre faktum. Sannheten om visse folks ugjerninger skal vel frem.

Det har også vært gjort ufattelig mye urett og djevelskap mot meg, for å hindre meg i å ytre meg om disse + andre ting, bl a på 2 andre nett-samfunn.. Så får folkene der være uten, med mindre de leser her.
Det var interessant/avslørende å se hvem som var med på å hindre å få visse sannheter ut/lot urett skje, det får være deres karma.
Hvem som støttet sann ytringsfrihet i praksis, kom også klart frem :-)

Ragnar la inn noen videoer, som gav dommedagsfølelse..
Jeg tror at Dommedag er NÅ, det er ingen dag, Bibelen sier en dag for Gud, er 1000 år for mennesker. Så den tiden er nok begynt, som er dommedag, og alt som er skjult skal frem i lyset.. I dette har noen av oss blitt ledet til og gitt innsikter og kunnskaper som vi skulle bringe frem, når tiden var inne. Dette skjer her på Nyhetsspeilet mer enn noe annet sted, i Norge i dag..
Her er mange opplyste kunnskapsrike sjeler, er glad for å være i godt selskap her, og for å kunne gi ut brikker av fakta og innsikter, til mennesker som er reflekterte og modne nok til å høre og forstå..
Lærer mye selv av dere her, vi får alle mer lys/kunnskap ved å dele andres :-)
Fortsettelse følger :-)

Trinity
Trinity
Abonnent
Svar til  Singoalla
14 år siden

Også jeg er imponert, over hvor mye Singoalla vet om de utroligste ting..
Det er forståelig at krefter som ikke vil ha sannheten frem gjør sitt for å stoppe slike som deg.. håper sannheten kommer frem om alt og alle, også om dem som vil stoppe fakta i å nå ut til folket, og om deres metoder.
Jeg kjenner også flere som har opplevd mye trakassering osv fordi de vet for mye. Takk for denne artikkelen og for Nyhetsspeilet nok en gang.

Min kommentar til innholdet forøvrig er at det er ufattelig at en mann som er ansvarlig for så mye elendighet og som kaster bomber i hodene på andre mennesker, blander seg inn i alle andre lands anliggender, og som sitter og flirer når han går til krig, går til rettsak når om en av de rammede kaster en sko tilbake! Ser dere perspektivene? Han som kaster bomber over andres hoder og er ansvarlig for så mye, tåler ikke å få en sko tilbake!

Singoalla
Singoalla
Abonnent
14 år siden

Takk for nok en sterk artikkel, JJ.
Veldig sterkt å lese dette, spesielt for meg som av visse grunner har fått innblikk litt fra Irakernes egen side, via Irakere jeg kjenner/kjente meget godt. Noen av dem var blandt de som ble lurt trill rundt av Bush senior, tidlig på 90-tallet, da han oppfordret det irakiske folk til å gjøre opprør, og de gjorde et svært vellykket opprør, tok de fleste byene i Irak på få dager og bare Bagdad og 3 byer til gjenstod, da de ble lurt over grensen til Saudi-arabia, under løfte om opplæring og våpen.. info om dette ble kastet på flyveblad fra fly og Bush seniors oppfordringer ble kringkastet på radio som folk hørte på.

De beste av folket i Irak, ble med på opprøret, og risikerte sitt liv ved å følge Bush senior sine oppfordringer. Det som var følgen av dette var flere millioner massakrerte som i dag gjenfinnes i massegravene, og de som overlevde måtte sitte i 2 år i et ørken-helvete i en flyktningeleir i Saudi Arabia, under svært kommerlige forhold. Til slutt sultestreiket disse, så lenge at noen av de døde, av det. Da fikk de verdenssamfunnets oppmerksomhet, og ble deretter fordelt som kvoteflyktninger rundt, bla i Norge og USA.
Det er mange Irakere i Norge som kom den gang, etter det opprøret, og oppholdet i flyktningeleiren. Disse kom til Norge i 1992-1993.
Dette var følgene av Bush senior sitt svik og lureri mot det Irakiske folk!

Det har blitt sagt og spekulert i om Bush jr ville tilbake til Irak for å fullføre hva hans far ikke hadde fullført, ang Saddam Hussein osv. Men ingen eller få nevner eller husker, hans far ekstreme svik, som førte til millioner av dødsfall av de irakere som var oppegående nok, til å gå til opprøre forrige gang.
De er enten døde eller kvoteflyktninger i den vestlige verden i dag..
Med de problemer det kan medføre for dem selv og for mottagerne, i en annen kultur. Takk Bush senior! Glem ikke hva som skjedde!
——————————————————————————————

Arrogansen til disse Bush-folkene vil ingen ende ta.
I tillegg til alt som nevnes her, bør det nevnes at jorden, spesielt i Sør Irak er ødelagt for all anskuelig fremtid, av utarmet radioaktivt Uran som var i bombene.. Irakere selv har fortalt meg hvordan rester av bomber lå fritt rund, barn lekte med delene av dem osv,
og selve jorden er radioaktiv.. og vil forbli slik i tusenvis av år..
Det fører til en spesiell og ekstremt agressiv kreft-type som er uhelbredelig.

Antallet av slike kreft-tilfeller og av deformerte barn som fødes er ,mer enn 6 doblet. Dette hørte jeg på et radio-program, der en Norsk lege som var stasjonert i området fortalte om elendighetene, som man ellers hører lite om.

Man skal ikke gripe til vold, noe også han som kastet skoen påpeker.

MEN MAN KAN SI AT MANNEN SOM IRAKER, HADDE EKSTREMT GODE GRUNNER, FOR Å KASTE EN SKO, I FORHOLD TIL HVA BUSH FAR OG SØNN HAR GJORT MOT HANS LAND, FOLK OG ØDELAGTE JORD..

TALLENE PÅ DØDSFALL OG LIDELSER ER HELT UMULIG Å VITE..
MEN AT DET ER MILLIONER PÅ MILLIONER ER HELT SIKKERT..
(Direkte og indirekte dødsfall av følgene av dette)
———————————————————————————

SADDAM HUSSEIN VAR FORØVRIG INNSATT OG AVSATT AV CIA SOM ALLE ANDRE DIKTATORER.. OG HAN SA SELV AT HAN IKKE FORSTOD, DA HAN BLE AVSATT FORDI “HAN HADDE ALLTID GJORT ALT USA VILLE!”

Saddam ble brukt som en brikke, som alle andre, av de samme krefter.
Han gjorde forøvrig mye bra også, som de unnlater å si.
Det er blitt hevdet i Norsk presse at Saddam ikke lot folket i Irak ta del i pengene, som kom fra ojen! Det er ikke sant!
Sannheten er at de fikk større del i dette ENN VI FÅR I NORGE!!!!

Irakere flest har et kjærlighet/hat forholdt til Saddam, fordi han faktisk også gjorde mye bra. I den tid Saddam regjerte, fungerte det meste i samfunnet.

SADDAM KREVDE IKKE SKATT AV SINE INNBYGGERE..
LIKEVEL HADDE DE GRATIS SKOLER, BARNEHAGER SYKEHUS OSV.
DE HADDE I TILLEGG GRATIS BASIS-MATVARER, SOM BLE DELT UT!
HAN DELTE UT GRATIS BILER OG GRATIS EIENDOMMER TIL OG MED, TIL EN DEL FOLK, F EKS FOLK SOM HADDE MISTET SINE KJÆRE I KRIG..
DE BLE BELØNNET FOR Å BLI SOLDATER OG FOR Å FÅ BARN, F EKS.
HAN VAR EN AV DE FØRSTE SOM INNFØRTE STEMMERETT FOR KVINNER.. HUSKER IKKE ÅRSTALLET NÅ, MEN DET VAR TIDLIG..
SADDAM GJORDE FAKTISK OGSÅ EN GOD DEL BRA,
OG DELTE MED SITT FOLK, RETT SKAL VÆRE RETT!

DETTE NEVNER DE IKKE.. DISSE JUDASENE I NORGE, SOM SIER AT DET IRAKISKE FOLK IKKE FIKK DEL I OLJEPENGENE.. DE LYVER!

DE FIKK FAKTISK ALT DETTE UTEN Å BETALE ET ENESTE ØRE I SKATT! HVA FÅR VI?! MAKEN TIL SELEKTIV FREMSTILLING AV VIRKELIGHETEN!
SIDEN VI HAR OLJE, BURDE DE IKKE VÆRE DÅRLIGERE ENN SADDAM SOM DE KASTER SKITT PÅ. DE BURDE LA DET NORSKE FOLK FÅ ALLE DE GODENE SOM DET IRAKISKE FOLK FIKK, UTEN Å BETALE SKATT!
ELLERS ER DE SELV DÅRLIGERE ENN SADDAM!
OG DET DER VI JO DA I PRAKSIS AT DE ER!

DET ER EN STOR STOR SKAM, HVA NORGE HAR VÆRT MED PÅ OG UNNLATT Å SI FRA OM AV URETT, I IRAK, OGSÅ TIL FOLKET I NORGE!
VI LAGER KARMA OGSÅ SOM NASJON, MEN LA OSS HÅPE AT VI SOM HAR VÆRT IMOT DETTE OG FØLT MED FOLKET I IRAKS LIDELSER, FÅR NOE LETTERE KARMA AV DISSE UGJERNINGER VÅRE MYNDIGHETER GJØR!

HVILKET NEGATIVT KARMA BUSH FAR OG SØNN HAR ER UFATTELIG!

« Forrige artikkel

Den store globaliseringsbløffen

Neste artikkel »

Massehypnose i moderne tid

23
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x