Nesten all mat inneholder giftige smaksforsterkere

28.8K visninger
8 minutter lesetid
67

Dette er alarmerende. Det er nesten ikke til å unngå i butikkene. MSG (smaksforsterker) brukes for å “fremheve smak” slik at dårligere råvarer og kvalitet kan bespares. Mat skal bare se godt ut og smake godt, helst i store kvantiteter; næringen har forsvunnet helt fra maten de siste årene. Matindustrien i Norge er ikke forsiktig med å vurdere skadevirkningene som har kommet fra forskjellige land, svenske professorer alarmerte om dette i 2007, men ingen forandring har skjedd så langt. Nå har kampen kommet til Norge.

Vi konsumerer stadig mer ferdigprossessert industrimat og de fleste av oss har sjelden tid til å sette sammen råvarer. Å lage kvalitetsmat fra bunnen av er for mange blitt et minne fra fortiden. Det går helt fint og fryse ned mat og bevare kvaliteten over lengere perioder, men det er ikke det som er problemet.

Noen elsker MSG, andre hater det

Hvordan kan et lite hvitt krystal uten en spesifikk smak i seg selv,  lage så mye kontrovers rundt om i verden?

Problemet er matindustriens overgrådige interesser; de har forelsket seg i dette magiske stoffet som kan få “dritt” til å smake godt. Alternativet til denne “smaksforsterkeren” er bedre kvalitetsråvarer som vil gi god smak, men tror du de vil gjøre det når de kan spare milliarder av kroner? Dette magiske pulveret er heksepulver med bivirkninger; denne “smaksforsterkeren” gir deg en smaksopplevelse, en slags smaksbombe i hjernen, men det går på bekostning av din tankekraft, hjernens reaksjonstid når signalsubstansene blokkeres og du blir sløv og dum.  Dette med andre tillatte unøvendige giftstoffer som aspartam, har halveis lobotomert den norske befolkning til å gå rundt som vandrende zombier uten livskraft i øynene.

Ta en tur til butikken og etterforsk maten din

Matmyndighetene og industrien gir blaffen i deg, det er på tide og ta kontrollen over ditt eget liv. For for et par år siden tok jeg en tur innom butikken etter å ha lest en artikkel om svenske proffessorers kamp mot Msg og Aspartam. Jeg fant at (E-621-640) syntetisk glutamat var og finne i nesten alt av mine spisevaner. Etter å ha gått gjennom et og et produkt i matvarehyllene, begynte ansatte i butikken og snooke på meg, men i virkeligheten var det jeg som snookte på dem.

“Dere selger gift i maten” sa jeg, mens jeg holdt i min lille notatblekke og noterte de forskjellige produktnavnene.

Det finnes i pålegg, skinker, rekesalater,skinkeost, all posemat fra TORO, frossenpizzaer, ferdigfrossen-matposene til FINDUS, fiskeboller, supper, grillkrydder, rett i koppen, nudler, hurtigsnacks(hold-it), sauser, leverpostei, og all potetgull på markedet uten Cheeze doodlez! Ikke rart du spiser en hel potetgullpose når du først starter, du undergår faktisk en kjemisk prossess som gjør det umulig å stoppe.

Nivået med MSG inntak i Norge er farlig nære den i USA. Det er blitt en del av det daglige inntaket og fått en ubehagelig fotfeste i næringskjeden vår. Dette er ikke næringstoffer og er ikke nødvendige, så vær forsiktig når mattilsynet har blitt betalt for å  se en annen vei.

Kinaresturant-syndromet

msg_2Jeg hadde en dårlig vane med å spise på kinesiske resturanter, nesten 2-3 ganger i uken. Det tok ikke lang tid etter et måltid, før jeg begynte å bli tørr i munn og merket hodepine og ble litt svimmel, men jeg viste ikke hva det kunne komme av, det var før jeg spørte servitøren om de brukte MSG?

Hun smilte fornøyd og stolt, de brukte MSG.

Flere resturanter begynte med skilt utenfor vinduene sine i USA og Kina. Kinesere og asiatere er verdensmestere på MSG bruk, de fleste kinesiske cusine kokker er enige om at råvarer og kryddersammensettningen er nøkkelen til god,
sterk og smakfull mat. Mens andre billigere resturanter
bruker pulveret for alt det er verdt.

Det er mulig å gjøre et forsøk selv. Jeg kjøpte rent MSG pulver hos en kinesisk grønnsaksbutikk og lagde spagetti hjemme. Brukte samme ingredienser og råvarer, men strødde i litt “heksepulver” og skjønte fort at jeg var blitt lurt.
Husk å spørre servitøren om de bruker MSG; om du får maten din uten, er en helt annen sak, men det er verdt et forsøk.

Hva er MSG og hvor kommer det fra?

Msg Pulver
Dette kan du kjøpe på asiatiske butikker. Det anbefales ikke. Prøv og lag 2 retter endag, en med msg og en uten og opplev smaksforskjellen.

MSG er salt-versjonen av glutaminsyre. Glutaminsyre er en av 20 aminosyrer som bygger opp et proteinmolekyl. Det er en ikke-essensiell aminosyre som kroppen produserer på egenhånd, vi trenger ikke å hente dette inn gjennom vår diett. Kroppen behøver glutamin i små mengder for å overføre signaler til muskler og nervesystemet skal fungere, en signalsubstans. Naturlig glutamin finnes i mange matvarer og i sin naturlige form utgjør den ingen trussel. Det finnes i kjøtt, lagret ost, tomater og krabber, for å nevne noen få.

I motsetning til den syntetiske glutamaten, tar kroppen opp den naturlige glutamaten mye langsommere. Det er dette som blir et problem, da for mye MSG vil samle seg opp i hjernen og feste seg på nervefiber-tuppene. Dette stopper signalene som fører til nedsatt hjernefunksjon.

Glutamat a.k.a “Umami”, Den femte smak, ble fremstilt fra sjøgress/tang og har vært brukt i asiatisk kokkekunster for å fremheve smak i flere århundrer.  Men det var ikke før i 1908 at professor Ikedea i Universitet i Tokyo tok gjorde det om til et syntetisk stoff og fikk patent på Monosodium-glutamat.

Er det trygt å spise MSG?

“Ja det er trygt” sier mattilsynet og matmyndighetene med industrifinansiert forskning i ryggen,
mens all uavhengig forskning sier det er farlig og kan føre til flere forskjellige skader på kroppen din.
Det var kansje trygt for 20-30 år siden når det ble akseptert, da var begrunnelsen at du ikke får i deg så mye MSG for at det skal gjøre noen skader. Idag finnes det i nesten alle produkter fra de annerkjente matleverandørene på det norske markedet.

Antall produkter har økt drastisk og vedsiden av andre exotoxiner som Aspartam, begynner det å  bli forsent å snu, om vi ikke gjør det nå.  Hvis du vet noe er usunt og utrygt, hvorfor skal du ha det i munnen din?

Maten vår bør være det mest hellige, det er vår medesin, vår livskraft og ansvaret for at dette forblir sundt og trygt er desverre overført til en gjeng mattilsyneslatende arbeidere, som med våre skattepenger jobber for matindustrien og ikke folket. Disse stoffene har alternativer som er rene og sunne, stevia kan erstatte Aspartam og gode råvarer kan erstatte bruken av MSG, men matindustrien taper milliarder i inntekter, kan det tenkes seg at det drives lobbyvirksomhet i form av smørepakker og uspessifiserte reiser til ansatte med stor avgjøringsmakt i mattilsynet? Jeg ser ingen annen grunn til å forby disse stoffene umidelbart.

Noen skadevirkninger:

  • Fosterskader
  • Astma anfall
  • Deppresjoner
  • Tilvekstproblemer
  • Hormonforstyrringer
  • Hjerneslag
  • Migrene
  • Svimmelhet

Nyere forskning viser at MSG fører til ekstremt overvekt uansett hvor fysisk aktiv du er. En amerikansk fedme-epedemi bølge kan skylle over Norge når vi våkner opp med Wallmart og Siv jensen.

Forskere fra USA og Kina dro til de avsidesliggende urbane landsbyene i Kina. 750 menn og kvinner i alderen 40 til 59 ble undersøkt og majoriteten brukte ikke ferdigprossesert industrimat. 82% brukte MSG. De fant ut at de med mest MSG forbruk hadde 3 ganger så stor sjanse til å bli overvektige, enn de som ikke brukte noe som helst. Det positive med forskningen var at assosiasjon mellom MSG bruk og fedme stemte overens med de resultatene fra dyreforsøkene. Det som dreper en labrotte raskt, vil drepe deg langsomt.

Nyere forskning fra Universitetet i Oslo har funnet en revolusjonerende teknikk for å forhindre hjerneslag. Kalsium kanalene er hjernens nødbrems under krisesituasjoner, de åpnes og kalsiumet sleppes ut av hjernen. MSG viser seg å være en Kalsium kanal blokkerer, det vil gjøre at for mye kalsium sitter fast i hjernen, som vil føre til nerveskader og muligens hjerneslag.

MSG den ukjente folkefienden

Eldrehjem konsumerer mye ferdigmat med MSG. For personer med høytblodtrykk er faren for hjerneslag høyere.
Dette må ansatte på eldrehjem bli opplyst om og passe på at de unngår denne nervegiften. Det er ikke bare de eldre som er utsatt, de fleste barnehager bruker mye posemat, grøt, supper og raske måltider er hverdagen til våre minste.

Dette sammen med “sukkerfrie barnehager” som ble foreslått av Sylvia Brustad for en tid tilbake er nok til å holde barna i femte klasse for livstid. Videregåendeskolekantiner er også utsatt for MSG siden de varmer opp hurtigmat. I tillegg har de fleste skoler bare brusautomater som inneholder lett-produkter med aspartam.

Konsentrasjonsvansker? Skyld på maten din!

Barneallergier har økt med bruken av MSG i USA.  Les mer her.
Astmaanfall ulykker linkes til MSG i USA.  Les mer her.
Millioner av amerikanere tar “Calcium Chanel blocker” som medesin mot høyt blodtrykk.
MSG er kontraproduktiv stoff og arbeider som en Calcium Chanel OPENER.
Hyperaktivitet, MS, Alzheimer, selvmord, og autisme har i den senere tid vist seg å være relatert til MSG bruk.

Forbrukeropplysning er et problem da matvareleverandøren ikke gjør en god nok jobb med å innformere deg om smaksforsterkere. De siste årene har antallet klager til forbrukerombudet angående MSG og Aspartam økt drastisk, men ønsker vi merking av “farlige giftstoffer” på produktene? Eller ønsker vi totalforbud av noe som er vågalt og absurd?

Msg går under en rekke forskjellige navn, et minstekrav til mattilsynet bør finne en felles betegnelse på stoffet.

De vanligste er:
Glutamat
Monosodium glutamate
MSG
Smaksforsterkere
E-nummer E620 til E640 (Vanligst i Norge er natrium glutamat, E-621)

Øvrige:
Glutaminsyra
Natriumglutamat
Kaliumglutamat
Kalciumdiglutamat
Monoammoniumglutamat
Magnesiumdiglutamat
Hydrolyserat protein, exempelvis hydrolyserat sojaprotein eller hydrolyserat växtprotein
Gurutamin san’natoriumu
Phong churot
Natriumglutaminat.

Krigen mot mat er krigen mot deg

MSG_dees
Tv programmene er utbrukte og meningsløse, smaksforsterkere fører til fedme og trøtthet, noe som fører til at du havner i sofaen, og blir likegyldig til alt som skjer der ute, virkeligheten din er borte.

Hele matproduksjonsstrukturen har ødelagt næringsinnholdet. Melken vi drikker er uhensikstmessig og nytter kroppen ingen gode funksjoner. Vaniljeisen du kjøper er laget av trebark, og grønne olivien legges i et fargestoff som gjør det svart. Revet ost er ikke ost, hva er hva egentlig?

Hvorfor virker det som om Mattilsynet jobber mer for å
skjule matindustriens spor, enn å gi folket sannheten om hva som er i maten. Hva vet de egentlig? Hvorfor går millioner av kroner til Mattilsynet når all forskningen deres kommer fra EU og FDA(matadmin i usa) når Norge er et selvstendig land, og kan gjøre sin egen forskning? Med folkelig innsyn, selfølgelig.

Codex Alimentarius vil bære ansvaret som vil henge tungt på mattilsynets skuldre, om de tillater FN’s Agenda 21, et globalt matdiktatur hvor all mat må sprøytes for matsikkerheten. Da blir det mindre økologisk, mer hormoner, mer genmanipulert mat, flere E-stoffer og mer usunn mat.

Alt dette spør du, gjør Rimi hagen for å spare noen ekstra kroner, her og der? Kansje.

Det er nok politiske interesser i maktkorridorene som travler fram og tilbake, og sørger for at alt er som det skal og planen utføres. De øverste lederne i verden ønsker å utsette oss for en rekke utfordringer i den nærmeste fremtid, en nyverdensorden skal dannes og menneskene skal våkne opp i den, uten og ane hvordan de havnet der. Lignende teknikk ble brukt av Hitler under konsentrasjonsleirene hvor han gav slavene “fluoride” i drikkevannet, slik at de skulle bli passive og sløve, slik at den opprørske følelsen av å gjøre motstand skulle forsvinne.

Denne krigen mot maten er ingen ting i forhold til krigen mot terror og 9-11 angrepet,  fordi dette er en krig mot menneskeheten.

Demonstrasjonen utenfor Mattilsynet i Ullevålsveien 76 på torsdag 20.
august fra kl. 13

Husk Demonstrasjonen utenfor mattilsynet på torsdag. Vær med og vis ansvar ovenfor dine medborgere som aner fred og ingen fare. Om du har noen produkter i skapene dine som inneholder Aspartam eller Smaksforsterkere, stikk en hull i den og fest en hyssing gjennom, slik at den blir klar til å henge fra trærne utenfor mattilsynet.
Det blir morro om nok tar med, slik at det ser ut som monsanto-julenissen kom for tidlig iår.

Flere ressurser:

Gojibær ulovlig?
Exotoxins – The taste that kills (Video)
www.expressen.se/halsa/1.862250/giftet-i-din-mat
Mercola.com – MSG-Is-This-Silent-Killer-Lurking-in-Your-Kitchen-Cabinets
www.expressen.se/halsa/1.862308/overkanslighet-fetma-sjukdomar

Armin Bahrami

En ånd på en kosmisk reise i en menneskelig opplevelse. Kom til Norge fra Tehran som politisk flyktning som 3 åring i 1988. Vokste opp som kristen og ba til Jesus om at han måtte kjappe seg hjem og hjelpe Micheal Jackson i Earth Song. Etterhvert når tenårene var nådd skrev begynte han med raptekster; "Stå opp gud våkn opp vi må snakke! om alle barna der ute som er alene og forlatte. Hvordan kan du la israel drepe et uskyldig barn? Hvordan kan du la en pedofil bli en far ? Stå opp gud våkn opp vi må snakke, hvorfor gir du folk kreft og lar dem dø sakte ?Hvor var du når dem drepte Martin Luther King? Hvor er du gud? Og hvorfor gjør du ingen ting ? Gud har forsovet seg eller fraskrevet ansvaret over til fri-vilje, derfor begynte jeg å gjøre som Jens Bjørneboe tenkte;
"DU HAR I ETT OG ALT ANSVARET FOR HVER ENESTE TING SOM FOREGÅR HVOR DU OPPHOLDER DEG"

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

67 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
av chimay
av chimay
Anonym
8 år siden

*** Jeg leser:
Nyere forskning fra Universitetet i Oslo har funnet en revolusjonerende teknikk for å forhindre hjerneslag. Kalsium kanalene er hjernens nødbrems under krisesituasjoner, de åpnes og kalsiumet sleppes ut av hjernen. MSG viser seg å være en Kalsium kanal blokkerer, det vil gjøre at for mye kalsium sitter fast i hjernen, som vil føre til nerveskader og muligens hjerneslag.
*** Og jeg leser:
Millioner av amerikanere tar «Calcium Chanel blocker» som medesin mot høyt blodtrykk.
MSG er kontraproduktiv stoff og arbeider som en Calcium Chanel OPENER.
*** Så, er MSG en OPENER eller en BLOCKER?

Falcon
Falcon
Abonnent
10 år siden
Falcon
Falcon
Abonnent
11 år siden

Aspartam, aspartame, er et syntetisk søtstoff som kan føre til alvorlig sykdom. Til tross for dette er det å finne i en rekke produkter som selges på bl.a. det norske markedet, i vedlagt bilde i nok et nytt produkt som fremmer salget av helseskadelig aspartam. Se på innholdsfortegnelsen, varedeklarasjonen, ‘Ingredienser’, ‘Tilsetningsstoffer’, før du kjøper. . Foto http://i50.tinypic.com/jh4ieo.gif I facebook http://tinyurl.com/c7tf6mc

Aspartam, aspartame, funnet i Fun light saft fra Stabburet samt i fler produkter, her hos Bunnpris Flatåsen, og selges også i Rema 1000 og sannsynligvis de fleste eller alle utsalg som selger saft og brus

Google { aspartame site:naturalnews.com https://www.google.no/search?q=aspartame+site%3Anaturalnews.com , aspartame site:mercola.com https://www.google.no/search?q=aspartame+site%3Amercola.com , aspartam site:nyhetsspeilet.no https://www.google.no/search?q=aspartam+site%3Anyhetsspeilet.no , aspartame https://www.google.no/search?q=aspartame }

Youtube { aspartame https://www.youtube.com/results?search_query=aspartame }

Aspartam, aspartame, er giftig og ingrediens i produkter som selges i bl.a. norsk dagligvarehandel http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1830&start=1 * Hvorfor utviser skepsis.no Jørgen Skavland og Asbjørn Dyrendal m. fl. beviselig farlig inkompetanse? http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1813&start=1

trackback
12 år siden

[…] dette fikk jeg igjen bevist da jeg kom over denne artikkelen her. Jeg har aldri hørt om MSG før. Og viste ikke hva dette […]

Falcon
Falcon
Abonnent
12 år siden

DEADLY FOODS http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1648&start=226#M8052 + relatert * MSG, E621, +

Can-a-baby – Family Fetus Food – Alexander Backman Anthony J Hilder + http://www.nyhetsspeilet.no/2011/02/den-nordiske-modellen-for-verden/comment-page-4/#comment-82778 * + relatert * Deler av menneskefoster i mat og drikke, ja, du leste riktig, det ser ut til å være ganske utbredt
.
Direkte referanser uten relatert informasjon,

DEADLY FOODS http://www.youtube.com/watch?v=8tSkynODssU&list=PL270C49423E763E6B&feature=plpp_play_all

Ulven
Ulven
Abonnent
12 år siden

Innvandrerbutikker selger lite MSG-mat! Jeg har begynt å handle mer i innvandrerbutikker. Det er ikke så mye mat der som inneholder E621/MSG (så lenge man holder seg unna nuddelsupper).

Her i Norge puttes det nå MSG i alt fra krepsesalater til steinbitkaker (dette er noe av de mest velsmakende råvarene fra norsk natur som nå forsøples og smaksmessig degenereres av MSG).

Skal vi gjette på at det er Stoltenberg-banden som har hatt opptil flere fingre med i spillet? (Gamle-Torvald blir liksom aldri helt ferdig med å betale tilbake gjelda til gamle-DAvid Rockefeller: “Stoltenberg, dere må fortsette å gjøre nordmennene sykere så vi kan tjene mer på legemidlene våre”)

Nå har vel The Stoltenbergs fått egeinteresse av at utviklingen fortsetter: Ved at MSG ikke bare gjør oss sykere (dvs. de som ukritisk konsumerer MSG) men også dummere, så tror lille-Jens at han snart kan fortrenge KONGEN som keiser av Norge. (Strålingsforsøket mot Harald på Kongssetra mislyktes, selv om vår kong Harald har hatt mer enn sin kvote av sykdommer – kan noen være påført ham på kunstig vis, mon tro?)

Hvor ille må det bli her i Norge før det går opp for folk at terrorbanden Stoltenberg er det verste som har hendt Norge siden Quisling?

Ulven
Ulven
Abonnent
12 år siden

TINE er utsolgt for smør!

Så får vi ta til takke med usunn margarin som inneholder herdet vegetabilsk fett og transfett. Legemiddelindustrien skal jo også leve.

Monica Waade
Forfatter
Svar til  Ulven
12 år siden

Ja og enda verre så inneholder all margarin syntetisk vitamin A, rene rottegiften særlig når den varmes opp til steking… men som du sier ulv legemiddelindustrien skal jo også leve.

trackback
13 år siden

[…] hele artikkelen på nyhetsspeilet.no Det finnes i pålegg, skinker, rekesalater,skinkeost, all posemat fra TORO, frossenpizzaer, […]

fjompen
fjompen
Abonnent
13 år siden

Armin skriver:
“I motsetning til den syntetiske glutamaten, tar kroppen opp den naturlige glutamaten mye langsommere. Det er dette som blir et problem, da for mye MSG vil samle seg opp i hjernen og feste seg på nervefiber-tuppene. Dette stopper signalene som fører til nedsatt hjernefunksjon.”

Hvor tar du dette fra? Antar at det bunner i misoppfattelsen mellom glutamat bundet i protein, og fri glutamate. I f.eks. parmesan og tomat er det (i tillegg til proteinbundet glutamat) FRI glutamate i like store mengder som når glutamate er tilsatt som smaksforsterker. Derfor vil virkningsmeksanismene være idenitiske. (og ikke kom med at det i “syntetisk” glutamate er en rasemisk blanding mellom L- og D konfigurasjonen, for det er også feil). (forøvrig er det også feil å kalle MSG syntetisk, i og med at MSG industrielt som regel blir produsert ved fermentering i bakterier som Micrococcus glutamicus).

Har sett litt på sidene det er linket til, og ser særdeles få seriøse kilder til påstandene som kommer, både det ene og det andre.
Når jeg leser på disse sidene, er det som på det fleste konspirasjonssider, det står utrolig mye riktig, men ved nøkkelpunkter i argumentasjonen unnlater de å komme med rette opplysninger (som nevnt over), som fører til en misoppfattelse hos mindre lærde folk som leser på sidene, og som dessverre tar alt for god fisk uten å faktisk studere kjemi eller andre relaterte emner selv.

Blant annet ble mange av de som fikk “Chinese Resturant syndrome” (CRS) med i dobbeltblinde studier med MSG og placebo etter at de hadde hatt CRS, uten at det ble påvist noen som helst korrelasjon.

Et raskt søk på f.eks. PudMed, som har tonnevis med uavhengig forskning, peker mot en konsensus om at for folk flest er MSG en fullstendig ufarlig smaksforsterker (kanskje ikke i ekstreme mengder), selv om det også er mye forskning som peker på overvekt og andre negative effekter hos bla. mus. Noen mennesker er også sensitive overfor glutamate p.g.a. dårlige reguleringsprosesser i hjernen når det gjelder glutamate sin rolle som nevrotransmitter.

(Her kan man forøvrig se en likhet til aspartame og phenylketonuria, som har gjort at dette produktet har blitt så kontroversielt som det har blitt).

Er ikke spesielt interessert i et motsvar som linker til en enkelt forskningsrapport, det dere “konspirasjonsfolk” ofte misforstår er at i forskning vil det alltid være MASSE uenighet, krangling og drittslenging, og man finner alltid flere sider av en sak. Derfor må det være logisk at etterhvert som forskningsresultater akkumuleres innen et felt (som f.eks innen MSG-forskning), må man se på antallet rapporter for og imot, og et overveiende flertall, også et utall uavhengige resultater, viser at MSG er ganske ufarlig for folk flest.

Istedet ser dere ofte verden som ond/god, med en tro på at bak alt er ligger det en dypere mening, og ikke dumme valg og tilfeldigheter.
Det virker som om dere ikke forstår dynamikken og kompleksiteten i forskningsverden, der de fleste (men naturligvis ikke alle) er vanlige mennesker med en stor trang til å forstå og utforske verden.
Det at dere alltid tror det er en skjult, ofte ond, mening bak alt, bunner mest sannsynlig i menneskers naturlige, evolusjonistiske trang til å føle at verden og livet har en dypere mening (noe som jo er opphavet til religion hos menneskearten) og dette kan enkelt forklares gjennom psykologi, uansett hvilket paradigme (innen psykologien) man tror og baserer sine tanker på.

Jeg kan godt komme med “bevis” fra theflatearthsociety.org om at jorden faktisk er flat, men jeg tror du forstår poenget mitt.
Også morsomt hvordan de fleste her inne skriker ut om at folk må tenke kritisk osv., mens med en gang Armin eller noen andre her skriver en artikkel uten annen basis enn i svært suspekte sider og sterkt personlige preferanser, er det jubelrop fra ende til annen. Ikke akkurat kritisk tenkning.

Uten å generalisere må jeg si at mitt inntrykk fra nyhetsspeilet er at dere er minst like lite åpne som ateistene og andre dere anklager for å ha et “lukket verdenssyn”. Dere har fått en mistillit til verden generelt, og det må jeg si er synd, for vi lever faktisk i et fantastisk land i en fantastisk verden, selv om det er utrolig mye dritt, og masse onde handlinger ute og går.
Foreslår at dere prøver å være litt mer åpne i forhold til dynamikken i både politikk og vitenskap, det er ikke sånn at det er mulig for et fåtall mennesker å styre verden mot en ond ende, uten at en stor del mennesker vil få greie på det, og si ifra.
En ting jeg er helt enige med dere i, er at media i disse dager er helt på trynet, og spør du meg har de fullstendig misfortsått sin rolle i dagens nettbaserte samfunn der alle kan lese på VG med et tastetrykk, synes de kommer med feilinformasjon og propaganda hele tiden. Men ikke la journalister som mangler innsikt i ting de skriver om ødelegge deres syn på hvordan verden fungerer, for må si at mange av dere lever med fullstendige vrangforestillinger og argumentasjonen til mange av dere ligger på grensen til både kunnskapsløshet og alvolig paranoia.

Når det er sagt, vil jeg si stå på, det eneste rådet jeg kan gi er å være litt mer nyanserte og å sjekke informasjon fra BEGGE sider før dere gjør dere opp den utrlige sterke meningen dere har om så mye :)

Crocobird
Crocobird
Abonnent
13 år siden

Veldig viktig at dette kommer fram! Kjempe bra!
Har nå tatt en liten titt i kjøleskapet og funnet masse varer som inneholder msg og aspartam. Blandt annet masse drikkejuice, “tykke lefse” og annet som spises mye av på skolen.
Vi blir rundtlurt og propper i oss alt av “god” mat som vi ser i butikken. Reklamene på tv’en som forsøppler hjernen vår ved å vise oss et produkt som liksom ikke skal inneholde sukker eller søtstoffer, men som inneholder en masse annet istedet.
Vi ser produktet i butikken og får et bedre intrykk av det i underbevistheten etter å ha sett det på tv.

Bra artikkel Armin!

Den Lille Snille Ulven
Den Lille Snille Ulven
Abonnent
13 år siden

Toro trapper ned MSG-bruken…!?

Her er en mail jeg fikk som svar på en henvendelse til Toro om MSG/smaksforsterkere/E621:

“From:
Info Toro

Hei,
Takk for henvendelsen.

Alle pizzafyll på pose er nå omformulert og uten MSG.

Når det gjelder varianten ‘tomat og løk’ har nok denne vært uten MSG hele
tiden.

Ta gjerne kontakt om du har ytterligere spørsmål eller kommentarer – ev.
direkte på telefon 800 30 980.

Ha en fin dag.

Med vennlig hilsen
Toro Kundekontakt

Britt Andersen”

Kommentarer ?

Noen som har satt seg grundig inn i hva slags mix-max som Toro putter i “maten” de får oss til å kjøpe ?

BelzeBob
Abonnent
14 år siden

Ikke vanskelig å spise sunt. Bare unngå ferdigmat. Å kjøpe “sunn ferdigmat” tror jeg vi kan gi opp.

Det eneste jeg kjøper på boks (glass) er tomatpuré. Tror det er sunt. Ja, og oliven, pesto og curry paste. Ellers lever jeg stort sett på ris, kjøtt, fisk, egg, grønnsaker, litt frukt, olivenolje/smør, krydder, vann, kaffe, urtete og …..øl. Frisk som en fisk jeg.

Tar tran samt 2 dråper Lugol’s iodine solution (spesiell jod blanding) med litt eplecider eddik i et glass vann hver morgen. Samt en teskje nypepulver. Tror det er bra for meg. Sjeldent syk.

http://www.jcrows.com/iodine.html

Kosttilskudd ellers har jeg kuttet ut. for det meste sløsing med penger tror jeg. Har liksom aldri merket noe effekt fra eller til når det gjelder vitaminpiller. (Vel, avogtil tar jeg litt kalsium for tennene. Når det trengs.)

Thunderdahl
Thunderdahl
Abonnent
14 år siden

Fant buljong uten MSG men det var ikke lett:Maggi klar kjøttbuljong, med ribonukleotid som smaksforsterker?Står spesifikk på pakka at den er fri for Natriumglutamat.Men med herdet fett :(

Mina
Mina
Abonnent
14 år siden

Mente hvordan. Uff disse skrive feila ;)

Mina
Mina
Abonnent
14 år siden

Tror jaggu det er på tide å lære seg hvoran man kan leve på lys!

Monica Waade
Forfatter
14 år siden

Nei.

Den Lille Snille Ulven
Den Lille Snille Ulven
Abonnent
14 år siden

ICA om hvorfor de putter MSG i maten de selger !

“Vi setter veldig pris på at du tar direkte kontakt med oss og forteller hva du tenker om matvarene våre. Vi er helt avhengige av dialog og av å fange opp meninger og bekymringer hos kundene.

ICA har lenge vært veldig bevisst på bruken av tilsetningsstoffer generelt, og glutamat (MSG)spesielt.

Den viktigste grunnen til at vi har høyt fokus på det er at vi ønsker å ha mest mulig “naturlige” matvarer. Men vi har en stor utfordring når vi samtidig skal selge 100% trygg mat i våre butikker. Det betyr at den må være holdbar, ikke ha oppvekst av farlige mikrobiologiske organismer, samt se fristende ut og smake godt. Du skjønner sikkert at det kan være en utfordring og at vi må tillate en del tilsetningsstoffer.

Vi har i den senere tid hatt mange produkter inne til testing for om mulig å endre oppskriftene. Vi har testet de samme matvarene med og uten MSG for å vurdere å fjerne det.

Noen produkter, slik som salte nøtter har vi nylig godkjent uten MSG, fordi de smakte bra uten. Når det gjelder reker i lake, så har vi dessverre ikke fått godkjent noen av prøvene på smakstestingene. Det kan godt tenkes at smakspersonene/kundene nå er blitt veldig “avhengig” og vant til denne smaksforsterkeren (MSG har lite egensmak, men gir en forsterkelse av smaken i produktet ved bruk)

Men du skal vite at vi er veldig bevisste på å teste ut og invitere de som lager produktene for oss til å sende oss smaksprøver uten MSG. Der det går fint, og smaken blir godkjent, velger vi helst produkter uten MSG.

Jeg var på et interessant seminar i fjor vår som tok for seg hva vi egentlig vet om MSG og ikke minst hva det egentlig er. Jeg fikk meg noen overraskelser, samt at jeg ble veldig beroliget av myndighetene som presenterte arbeidet de gjør for at lovverket skal sørge for at vi nordmenn kan være trygge på at maten og bruken av tilsetningsstoffer ikke er skadelig. Linker er vedlagt i dokumentet.

Jeg visste for eksempel ikke at kroppen vår består av 1800 mg glutamat, samt at morsmelken inneholder veldig mye av det. Glutamat finnes rikelig i naturen. Sjømat, kylling, kjøtt, melk, tomat, mais, ost og sopp er store bidragsytere i et vanlig kosthold. Glutamat kalles også Umami som er den 5. grunnsmaken vår i tillegg til salt, søtt, surt og bitter. Umami har en bulljonliknende smak og blir av og til brukt for å beskrive bismaken av søtningsmiddel (f.eks acesumfam-K)

Jeg vet at det er utbredt at produkter inneholder tilsetningsstoffet MSG E621, så du vil dessverre finne det i alle butikker du er innom, og ikke bare på ICA.

Hvis du vil unngå dette totalt, må du lage mat fra rene råvarer, ikke bruke halvfabrikata og lese nøye på ingredienslistene til matvarer du kjøper. Det er lovpålagt å deklarere alt produktene inneholder, så jeg håper at alle produsenter gjør det.”

Vennlig hilsen

Anne Katrine Wahl
Sjef Helse og ernæring
Epost: ica.kontakt@ica.no

Her er det vel bare forbrukermakt som gjelder – å boikotte MSG-varer over en lav sko som et signal til produsentene om at det faktisk gjelder vår helse (smakssansen er nå av mindre betydning uansett, ettersom den vel er blitt mer eller mindre ufølsom pga. for stor overstimulering av MSG hos mange…).

Legg forøvrig merke til dette sitatet:
“jeg ble veldig beroliget av myndighetene som presenterte arbeidet de gjør for at lovverket skal sørge for at vi nordmenn kan være trygge på at maten og bruken av tilsetningsstoffer ikke er skadelig.”

Jeg føler meg ikke beroliget – gjør du…?

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Den Lille Snille Ulven
14 år siden

Glimrende Ulv :)
Mye morsomt i det svarbrevet der hehe
Man må ha MSG i reker, åå ? vil ikke folk ha reker som smaker reker da ?
Det er lovpålagt og deklarere alle produkter med innehold, det er jo lett og finne ut av for en vanlig forbruker når MSG er kamulert igjennom en hel rekke betegnelser, i tillegg er varer ofte merket med inneholder Buljong eller krydder, ja hva er buljong og krydder da? Buljong er jo nesten ren smaksforsterker og man finner ikke en krydderboks i dag uten at den er full av smaksforsterker

Men Anne hadde rett i at det er lurt og kjøpe rene varer og lage mat fra bunn av selv :)
Vist en kan kalle varer som er tilsatt hormoner, genmanipulerte, fisk blir tilsatt ekstrem farlige gifter for og bli kvitt lus mm, utsatt for sprøytemidler og tilsatt store mengder antibiotike for rene da …. :-|

TruthHunter
TruthHunter
Abonnent
14 år siden

Leif Vidar har fjernet alle smaksforsterkere i sine pølser.

http://www.horecanytt.no/id/38115.0

Det er hvertfall en god nyhet.

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  TruthHunter
14 år siden

Toro gjør det samme, om en noe motvillig;

http://www3.argo.no/toro_2008/index.php?mapping=344

Ellers er det en stund siden forbrukerpotalen.no tok opp dette;

http://forbrukerportalen.no/Artikler/2008/svensk_skepsis_til_glutamat

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Vandalf
14 år siden

HA HA HA dem sto i sterk kontrast til hverandre dem to artiklene du linka her vandalf.
Når vi og andre matvareprodusenter gjør kjent at vi tar ut glutamat, er alle enige om at det ikke er forbundet med helsefare å benytte det sier Toro

Stoffet kan gi illebefinnende,hodeverk, svetting, halsbrann, trykk øverst i brystet,fedmeepidemi og generelt ubehag,
Det er vanskelig å si konkret hvor farlig glutamat er for mennesker, men i dyreforsøk bruker vi glutamat for å drepe hjerneceller, sier Charlotte Erlanson-Albertsson som er professor og forsker ved Universitetet i Lund.

Glimrende researh vandalf og dette beviser at sammen er vi sterke ;)
Stabburet er vel eneste som ikke vil fjerne smaksforsterker fra sine produkter.
Går nok ikke mange ukene med tapte markedsandeler før dem gjør det samme ;)

kalinkamaen
kalinkamaen
Abonnent
14 år siden

Heisan litt mer info.. SPRE BUDSKAPET.. Takk

Ionisert kolloidalt sølv

Er du klar over at de fleste av våre vanligste infeksjoner kan bekjempes på en enkel og meget effektiv måte? Ionisert kolloidalt sølv er et mineraltilskudd som styrker kroppens immunforsvar, igangsetter kroppens elektromagnetiske spenningsfelt samt eliminerer alle patogene (sykdomsfremkallende) virus, bakterier og sopp.

Sølv har i tusenvis av år vært kjent for sine antibakterielle egenskaper. Frem til antibiotikum ble patentert på begynnelsen av 1930-tallet, var sølv legemiddelindustriens viktigste våpen i kampen mot sykdommer. Har de glemt dette i dag? Hvorfor? Ionisert kolloidalt sølv ble effektivt benyttet mot miltbrann og tyfus i allerede i 1880, det eliminerer alle våre resistente bakteriestammer som herjer sykehusene, og har gjennom utallige forsøk bl.a. på UCLA, blitt dokumentert effektivt mot bl.a. HIV.

Les om forsøkene, les om legene, les om resultatene og om hva og hvorfor, i denne artikkelen om naturens eget antibiotikum – ionisert kolloidalt sølv.

Dette høres jo fantastisk ut. Hvis det virkelig er så enkelt og så effektivt, hvorfor er det da ikke allmennkunnskap? Svaret er at løsningen er for enkel og for effektiv. Legemiddelindustrien kan ikke profittere på en naturlig substans som ikke kan patenteres. I tillegg ville svært mange av profittgenererende patenterte kjemiske medikamenter, tape terreng til fordel for ionisert kolloidalt sølv, som ikke bare er mer effektivt, men som også er fullstendig fritt for bivirkninger. Før vi går videre og ser på selve mineraltilskuddet – ionisert kolloidalt sølv, kan det være nødvendig å se litt nærmere på hvordan motarbeidelsen i praksis arter seg i vårt ”opplyste” samfunn.

Iflg. Riksrevisjonen (Kilde: NRK Dagsnytt 22.03.2006) mottar legene mer enn 90% av sin produktinformasjon fra legemiddelindustrien, og er hovedsakelig bare kjent med produkter som kommer derfra.

Medisinindustrien bruker omkring 70.000 kroner hvert år på hver lege i Norge. Legemiddelindustrien har dessverre ikke som sitt primære mål å gjøre mennesker friske. De har utelukkende finansielle mål på sin agenda. De finansielle målene nås ved å forske på, og deretter selge sine patenterte medikamenter. Bare på denne måten kan selskapene generere maksimal avkastning til sine aksjonærer. Et patent gir enerett til produksjon av produktet i 10-15 år, slik at selskapet virkelig kan melke markedet i denne perioden. Fordi ionisert kolloidalt sølv er en naturlig substans som ikke kan patenteres, er både produksjon, salg og informasjon vedr. ionisert kolloidalt sølv uønsket av legemiddel-industrien. Med sine lobbyister, og sine milliarder, er det ikke vanskelig å få gehør hos politikere og helsemyndigheter som deretter lager akkurat det regelverket legemiddelindustrien trenger og ønsker for å ”pushe” sine produkter ut i markedet via leger og apoteker.

En del av denne politikken er selvsagt også å begrense helsekostfor-retningenes produktsortiment av naturlige preparater.

Redskapet i denne sammenheng heter Codex Alimentarius (opprettet i 1963 av Food and Agriculture Organization og WHO), et sett av lovgivninger som handler om mat, tilskudd av vitaminer, mineraler m.m., internasjonal handel av disse, og forskjellige reguleringer relatert til matproduksjon. Mattilsynet i Norge laget i denne sammenheng direktivet ”Forskrift for Kosttilskudd”. Nedenfor følger et par eksempler på hvordan denne politikken fungerer i praksis. (Det kan på det sterkeste anbefales at du som opplyst borger besøker to websider som er prakteksemplarer på hva en fri og uavhengig presse skriver om tema som helse og om friheten til å kjøpe næringsstoffer.

Besøk http://www.varsleren.com og http://www.fritthelsevalg.org.)

Glukosamin (forbudt) – Et naturlig stoff som bygger opp brusk i leddene, forebygger slitasjegikt, og demper plager og smerter i muskler og skjelett. Ingen kjente bivirkninger. Statens legemiddelverk forbød salg i helsekostforretningene fordi glukosamin var ”effektivt”. (Når et naturlig preparat uten bivirkninger fungerer, og faktisk forebygger eller fjerner et problem, sies det å ha ”medisinsk virkning” og skal da reguleres og ikke selges fritt i helsekostforretninger)

Vioxx (lovlig) – Medisin mot leddgikt produsert av Merck & Co. Er riktignok i dag trukket tilbake fra verdensmarkedet etter at bortimot 60.000 amerikanere er døde av hjertelidelser forårsaket av produktet. I Norge anslås dødstallene til ca 400.

MSM (forbudt) – En naturlig svovelforbindelse, og kanskje verdens mest solgte kosttilskudd mot smerter og leddbetennelser. Dokumentert like ”ufarlig” som rent vann. Statens legemiddelverk forbød salg i Norge fordi: ”Det som har en effekt, har sannsynligvis også en farlig bieffekt
(på seg selv kjenner en virkelig andre), og dermed er det legemiddel-verkets oppgave å omklassifisere kosttilskuddet til et legemiddel”.

Tryptofan (forbudt) – En helt naturlig essensiell aminosyre brukt ved søvnforstyrrelser og depresjoner. Dette er en naturlig og ufarlig ”lykkepille”.

Serotonin (forbudt) – Produserer helt naturlig melatonin i hypofysen. Effekten er bl.a. ”godfølelse” som varer hele dagen, dypere og bedre nattesøvn, vektreduksjon, styrking av immunforsvar, økt energi, færre innbilte bekymringer, mindre følelse av stress, bedre selvtillit etc. Mange erfarer bedre humør allerede etter få timer. Ingen bivirkninger som ved for eksempel Viagra eller Prosac.

Prosac (lovlig) – En kunstig lykkepille fremstilt av Eli Lilly som skaper avhengighet og depresjon. Det må sies å være svært interessante bivirkninger for et menneske som allerede er deprimert og nettopp derfor trenger ”lykkepille” for å komme seg ovenpå.

Aspartam (lovlig) – kunstig livsfarlig søtningsstoff kjent under navnet NutraSweet. Bivirkninger er bl.a. migrene, svimmelhet, selvmordstanker, aggressivitet, humørsvingninger og problemer med leveren. Fremskynder gikt og bensskjørhet. Aspartam påvirker nervesystemet og gir angst og depresjoner. Når Aspartam varmes opp til mer enn 30°C, spalter det seg i ren metanol. En boks lightbrus inneholder således 16mg metanol. Dette igjen påvirker på sikt synet og kan tilslutt medføre blindhet. Patentert av Searle i USA hvor den tidligere forsvarsministeren i USA (Donald Rumsfeld) var CEO og storaksjonær. Searle patenterte senere tamiflu – det eneste som skal ”hjelpe” mot ”fuglevirus”.

Stevia (ulovlig) – Naturlig søtningsstoff. 200 ganger søtere enn sukker. Har over 50% av søtningsmarkedet i Japan. Stevia demper søthungeren, virker blodsukkersenkende, antibakterielt og vanndrivende. For de som lider av diabetes, for lavt blodsukker, høyt blodtrykk, overvekt eller kronisk soppinfeksjon, vil stevia være det ideelle søtningsmidlet. Det har alle de gode egenskapene til de andre søtningsmidlene, men ingen av de negative.

Sukralose (lovlig) – kunstig søtningsstoff basert på klor. Noen av de vanligste bivirkninger fra sukralose er bl.a. kløe, rød hud, utslett. Tungt for å puste, hoste, kortpustet. Tørr munn, inflammasjon på ansikt, øyelokk, leppene, tunga eller halsen. Hodepine og migrene. Tett nese, rennende nese, nysing. Røde øyne, kløende eller fuktige øyne. Mageplager: Oppblåst mage, gass, smerter, forstoppelse, kvalme, oppkast, diaré. Brystsmerter. Smerter i ledd. Anfall, angst, sinne, panikk, søvnløshet, svimmelhet, humørsvingninger, depresjon.

Folk må etter hvert reagere…
Det er på tide at folk forstår at tilbøyeligheten fra helsemyndighetene til å tillate kjemiske tilsetningsstoffer er stor. Dessverre gjelder dette også tilbøyeligheten til å begrense folks tilgang på sunne gode næringsstoffer – noe som igjen skaper sykdom og ubalanse hos folk.
Hvorfor? Hele tiden leter forskere etter ”farlige” stoffer som forårsaker alt fra astma til kreft. Enorme pengesummer og mye publisitet kommer i kjølvannet av forskningen. På denne måten fjernes fokus fra det som virkelig ødelegger folkehelsen – nemlig den sterkt begrensede tilgangen til naturlige elementer og næringsstoffer på den ene siden, og den gode tilgangen på kjemikalier fra alle landets apotek på den andre siden. Er denne ubalansen så vanskelig å forstå?

Via den monopolsituasjonen som et patenterbart produkt setter foretakene i, kan foretakene selv bestemme prisen slik de ønsker. Slik kan legemiddelforetakene maksimere sin profitt – til stor glede for selskapets aksjonærer. Man bør vel på bakgrunn av dette ikke forundre seg over at helsekostnadene nærmer seg astronomiske nivåer.

De finansielle målene som styrer legemiddelindustrien, styrer dessverre også konsernene som eier og driver aviser, TV og radiostasjoner o.s.v. De har slett ikke lenger som sitt hovedmål å informere, eller for den saks skyld å drive undersøkende og kritisk journalistikk, men utelukkende å gi eierne avkastning på sine investeringer.

Dersom pressen og media hadde vært interessert i å informere befolkningen, kunne relevant informasjon om ikke-patenterbare produkter nådd ut til massene. Slik kunne også leger og helsepersonell utvidet sin horisont. Media ville da kunne skrevet seriøst om vellykkede såkalte alternative og holistiske behandlingsmetoder. Legestanden ville følt seg truet, og motarbeidet all såkalt ikke-forskningsbasert behandling ut fra det de har lært under sin lange utdannelse. En utdannelse formet 100% etter kriterier satt opp av legemiddelindustrien selv, for å ”produsere” leger og helsepersonell med holdninger og meninger som fremmer deres interesser.

Med dette i tankene er det kanskje leger og helsepersonell som bør føle seg mest ført bak lyset av den korrupte industrien. I sitt ønske om å hjelpe folk, ”lures” og ”utnyttes” de til å behandle mennesker med kjemiske og farlige medikamenter, med uendelige mange utilsiktede bivirkninger. Disse menneskene setter sin lit til at legen vet best og legger sitt liv i deres hender. What a mistake !

Det er gitt oss fra naturens side alt vi trenger for å overleve. Kroppen er i stand til å ordne alle tilstander under forutsetning av at den får det den trenger av næringsstoffer. Når den i stedet får kunstige tilsetningsstoffer og kjemikalier ødelegges hele balansen. Det bør ikke, dersom vi stikker fingeren i jorden og forenkler litt, være vanskelig å forstå at når vi gir kroppen stoffer den fra naturens side ikke er ment for (kjemiske stoffer i mat, vaksiner og medisiner), og samtidig tar fra den næringsstoffene vi fra naturens side er ment å skulle ha (maten i dag er nærmest fri for næring), så har kroppen svært dårlige forutsetninger for å holde seg frisk.

Nye sykdommer blomstrer, folk krever mer til forskning og helse, og legemiddelindustrien kan fortsette å vokse seg enda større og dermed tilegne seg mer penger og makt. Når skal folk slå opp øynene, og forstå at mer penger og makt til legemiddelindustrien gir mer sykdom og elendighet, ikke mindre!

Det er ikke mange sykdommer i dag som ikke enten er en konsekvens av mangel på næringsstoffer, giftige tilsetningsstoffer i mat etc., eller bivirkninger av kjemiske medikamenter. En stor takk rettes således til Mattilsynet og Statens Legemiddelverk for sitt svik mot folket og folkehelsen og for å være så trofaste mot storkapitalen. En stor takk rettes også til media (aviser, radio og TV), som så tankeløst og ukritisk presenterer alt hva ”eiersiden” og ”storkapitalen” venter av dem.

Tidligere statsminister Christian Michelsen, som sammen med ”Eidsvollsmennene” fikk oss ut av unionen med Sverige, ville tatt affære. De roterer nok alle som en i sine graver over utviklingen som våre tafatte, selvopptatte og hjelpeløse politikere presser oss inn i – politikere som er så i villrede i sitt eget byråkrati, at de virkelig tror de betyr noe og ikke forstår at det er hos kapitalen makten egentlig ligger…

Ionisert kolloidalt sølv
Produksjonsmetoden er svært viktig med tanke på produktets kvalitet.
Det er viktig at produksjonen er basert på konduktivitet (ledningsevne) og ikke produksjonstid. Dette bl.a. fordi både luftens og vannets temperatur påvirker prosessen. Det er også helt essensielt at vannet er renset på en måte som gjør det fritt for salter (konduktivitet=0) innen prosessen starter. Dersom vannet inneholder salter vil prosessen kunne skape ulike sølvsalter – det er ikke ønsket pga. partiklenes størrelse. Sølvet som benyttes til elektroder må være rent (99,999%). Såkalt ”sterling silver” må aldri benyttes pga. kobberlegeringen. Kjemisk produsert kolloidalt sølv er ikke egnet som mineraltilskudd og må ikke forveksles med elektrisk produsert ionisert kolloidalt sølv.

Et sølvion er så lite (0,01-0,001 mikrometer), at dersom man laget en liten eske med volum på en kubikkmillimeter, ville den romme over en milliard sølvioner. En rød blodcelle er omtrent 1000 ganger så stor. Hvert sølvion er positivt elektrisk ladet (elektronet i ytterskallet på sølvatomet er fjernet), og har potensial til å aktivt oppsøke (pga. sin ladning) og deretter nøytralisere patogene (sykdomsfremkallende) virus, bakterier og sopp. Måten sølv nøytraliserer patogen på er svært interessant. Sølvet er både svært katalytisk og svært oksidativt.

Sølvionene suges opp av, og lager forstyrrelser i mikroorganismens kjemiske prosesser. Det anses allment kjent at måten ionisert kolloidalt sølv dreper på, gjør det ekstremt vanskelig for mikroorganismer å mutere for deretter å oppnå resistens. Ionisert kolloidalt sølv kan på bakgrunn av dette anses som løsningen på problemet vedrørende multiresistente bakteriestammer, dvs. bakteriestammer som ikke lenger responderer på ulike antibiotika-kurer.

En folkebevegelse reiser seg
Siden legemiddelindustrien ikke er interessert i å sørge for at folk får tilgang til ionisert kolloidalt sølv, så har det, spesielt i USA, vokst frem en folkebevegelse som eksperimenterer med produktet. I dag finnes det på verdensbasis flere millioner mennesker som benytter ionisert kolloidalt sølv, og antallet vokser hver dag. Denne utviklingen gjør legemiddel-industrien nervøs. Dersom folk skulle kunne helbrede seg selv, så ville det ikke være bra for industriens finansielle målsetning.

Legemiddelindustrien har derfor egne grupper som arbeider med desinformasjon vedr. ionisert kolloidalt sølv og andre ikke-patenterbare og naturlige substanser. Et eksempel er et tilfelle fra Florida i tiden etter 11. september 2001. Konvolutter med anthrax ble sendt rundt, og mennesker var bekymret for denne type biologisk terror. I den forbindelse var det en borgermester i en liten by i Florida som i et intervju forklarte at dersom det skulle dukke opp miltbrann i hans by, så hadde de en beredskapsplan. Innbyggerne skulle få utdelt ionisert kolloidalt sølv.

Dette intervjuet ble plukket opp av representanter fra legemiddel-industrien som samlet sammen sine ”eksperter”, og latterliggjorde borgermesteren for sine uansvarlige og naive ideer innenfor et område han ikke hadde kunnskap om.

Ionisert kolloidalt sølv skulle iflg. ”ekspertene” være noe som slett ikke fungerte, var totalt uten virkning og i tillegg kunne skade brukeren gjennom sølvforgiftning – såkalt argyria. Media hang seg på, og den fornuftige borgermesteren måtte tilslutt forlate sin jobb.

I informasjonsfoldere fra det amerikanske sivilforsvaret stod det tidligere – ”ved kjemisk biologisk krigføring er vårt sterkeste våpen ionisert kolloidalt sølv”. Denne informasjonen er nok borte i dag, etter påtrykk fra legemiddelindustrien. Uansett – ionisert kolloidalt sølv er svært effektivt, og har bl.a. vært benyttet mot nettopp miltbrann/anthrax helt siden 1880. Borgermesteren hadde med andre ord helt rett – ingenting kunne vært bedre for befolkningen enn ionisert kolloidalt sølv. Dette satte legemiddel-industrien fort en effektiv stopper for.

Flittig benyttet før antibiotika ble oppfunnet og patentert.
Argyria er et fenomen som ble konstatert i noen få tilfeller på begynnelsen av 1900-tallet. Den gang var faktisk svært mange legemiddel sølvbaserte. Det var en tilstand man kunne rammes av dersom man akkumulerte omkring 10 gram sølv i kroppsvevet. Personer som ble rammet kunne anta en blågrå nyanse, men tilstanden var utelukkende kosmetisk.

Det kan være greit å kjenne til, at til tross for at legemiddelindustrien i dag er svært negativ til sølv, så var sølv frem til ca 1930 det eneste lege-middelindustrien selv hadde å bidra med i kampen mot infeksjoner etc. Sølv var da å finne i alt fra nesesprayer til intravenøse injeksjoner direkte i blodbanen. Dessverre var sølv forholdsvis dyrt den gangen.

Fremstillingsteknikken var svært ulik nåtidens og partikkelstørrelsen atskillig mye større enn i dag. Dessuten blandet man sølv med for eksempel salpetersyre for å få frem sølvnitrat, en svært etsende og fargende substans. Sølvnitrat inneholder store sølvpartikler og er det preparatet legemiddelindustrien forsøker å sammenligne dagens ioniserte kolloidale sølv med.

Her er det imidlertid svært store forskjeller. Partiklene som ble benyttet den gang ble enten fremstilt kjemisk, eller ved å kverne sølvet til støv rent mekanisk. De store partiklene førte til at sølvet kunne sette seg fast i vev og cellemembran, og samles der. Når det etter tid hadde samlet seg tilstrekkelig mye sølv i kroppen, kunne personen få en blågrå nyanse i huden. I dag er partiklene tusenvis av ganger mindre (ioner) og har ingen mulighet til å sette seg fast i kroppsvevet. Altså er argyria en umulighet ved bruk av riktig produsert ionisert kolloidalt sølv.

Selv om man feilaktig skulle anta at alt det sølvet man får i seg gjennom ionisert kolloidalt sølv, skulle samles i kroppen, så skulle det kreve ca 1000 liter for å oppnå 10 gram sølv. Ved en styrke på 10 ppm (parts per million), noe som tilsvarer 10 milligram per liter, så skulle det ta ca 27 år med et daglig inntak på 1 dl. å komme opp i en slik mengde. Et mer realistisk daglig volum vil være fra et par skjeer opp til en ½ dl i terapeutisk sammenheng. Ved ½ dl daglig skulle det altså ta ca 54 år å samle 10 gram sølv, og med et par skjeer daglig skulle det ta mange hundre år. Dette er altså dersom man antar at sølvet samlet seg i kroppen, noe det ikke gjør.

Det er nemlig slik at sølvionene er i størrelsesorden 0,01 til 0,001 mikrometer og er altså altfor små til å kunne oppsamles i kroppen. Til sammenligning er de røde blodlegemene ca 8 mikrometer, altså ca 1.000 til 10.000 ganger større enn sølvionene. Sølvpartiklene går rundt med blodet, utfører sine oppgaver, og utsondres til slutt hovedsakelig gjennom avføring og til en viss grad gjennom urinen. En liten del av sølvionene kan og skal imidlertid samles opp av kroppen, rent midlertidig, for å benyttes i oppbygningen av immunforsvarsfunksjoner. Det er påvist at sølv anvendes aktivt av immunforsvaret ved produksjon og modning av T-lymfocyttene, kroppens hvite blodlegemer. Det finnes mennesker som under lengre tid har drukket ionisert kolloidalt sølv, samtidig som man nøye har fulgt dem opp og analysert innholdet av sølv både i blod og urin. Man har ut fra dette konstatert at sølv bare lånes av kroppen for en kort periode, og siden utsondres. Det er dermed klart at ionisert kolloidalt sølv ikke forårsaker noen stor ansamling av sølv i kroppen.

Stimulerer hvite blodceller
Man har altså sett at ionisert kolloidalt sølv ikke bare dreper bakterier, virus og sopp – det stimulerer dessuten immunforsvaret, ifølge rapporter publisert allerede i 1916 i det amerikanske gynekologtidsskriftet – ”Transactions of the American Association of Obstetricians and Gynecologists”. Det viste seg i de undersøkelsene man utførte, at inntaket av ionisert kolloidalt sølv medførte at kroppen fordoblet antallet hvite blodceller – dvs. økte kroppens forsvarsevne betraktelig.

Dagens teknikk gir større effektivitet.
Dagens ekstremt fintfordelte ioniserte kolloidale sølv, er mange ganger mer effektivt enn det man hadde på begynnelsen av 1900-tallet. Desto flere og desto mindre sølvionene i ionisert kolloidalt sølv er, desto mer effektivt er det. Da hvert sølvion har kapasitet til å drepe mikro-organismer, så forstår man hvor effektivt ionisert kolloidalt sølv er, selv i meget små mengder. Sølvionene er i tillegg svært katalytiske, og mister derfor ikke sin ladning etter å ha eliminert et patogen.

Sølvionet fortsetter aktivt å oppsøke neste patogen for å gjenta prosessen. På begynnelsen av 1900-tallet, da man malte/kvernet opp sølvet mekanisk, ble det store (og ujevn størrelse) partikler. Pga. sin størrelse, mistet de fort sin ladning og falt til bunns i flasken. Den effektive holdbarheten den gangen var som regel ikke på mer enn en uke. Dagens ioniserte kolloidale sølv har en holdbarhet som heller kan regnes i år. Før 1938 var altså sølv det beste man hadde å hjelpe seg med når man skulle bekjempe alvorlig sykdom. Prisen var også deretter. En behandling med kolloidalt sølv kunne den gangen, målt i dagens penger, koste omkring 4.000,-. Som regel sprøytet man det kolloidale sølvet intravenøst direkte inn i blodbanen. En rekke mennesker overlevde alvorlige tilstander takket være datidens kolloidale sølv.

Sølv er et viktig sporemne.
Sølv er et viktig sporemne som benyttes i immunforsvarssammenheng. I friske individ finnes det ”store” mengder sølv, hovedsakelig i tymuskjertelen og mandlene, to organ som er svært viktige komponenter i kroppens immunforsvar. Tymuskjertelen er selve modningsplassen for kroppens hvite blodlegemer, de såkalte T-cellene. Det er dessverre i dag veldig få leger som kjenner til at sølv anvendes av immunforsvaret. Etter hvert får vi håpe at flere og flere får kjennskap til denne viktige kobling.

Man kan utmerket godt dra parallellen med oppdagelsen av hvor viktig jod var for den menneskelige organismens funksjon. Det var først på 1930-tallet man oppdaget at dersom man ikke fikk sin daglige dose med noen milliondels gram jod, så utviklet man ganske fort skjoldbruks-kjertelproblemer i form av struma. I dag har vi salt med tilsatt jod som sørger for at vi ikke får mangel på jod. Mineralet sølv har samme viktige funksjon å fylle i kroppen, men da i forbindelse med immunforsvaret.

Ettersom sølv beviselig er så effektiv i bekjempelsen av bakterier, sopp og virus, ville det være besynderlig om naturen ikke sørget for at egenskapen ble utnyttet av mennesker og dyr.

Problemet er at vi i dag ikke får spesielt mye sølv i oss gjennom kosten. Dette skyldes stort sett kunstgjødselen som landbruket benytter. Den tømmer jorden for viktige mineraler som kroppen er helt avhengig av. Det sier seg selv at dersom man år etter år avler frem grønnsaker og deretter bare fører tilbake kalium, fosfor og nitrat, så kommer jorden relativt fort til å bli tømt for livsviktige mineraler.

Sølv fantes i utgangspunktet stort sett i mye av maten vi spiste. Både melk og bananer inneholdt tidligere relativt store mengder sølv. Daglig bør man få i seg omtrent 100 mikrogram sølv via kosten. Dette tilsvarer ca. to skjeer ionisert kolloidalt sølv av styrke 10 ppm. Det er altså relativt enkelt å kompensere for det manglende sølvet i kosten ved å ta sølv som mineraltilskudd. Ionisert kolloidalt sølv gir deg i praksis, i tillegg til å bygge ditt eget immunforsvar, et sekundært immunforsvar, da sølvionene som kommer inn i blodbanen dreper virus, bakterier og sopp. Dessverre finnes ikke sølv i multivitamintabletter.

En amerikansk rapport ”Earth Summit Report” fra 1992, konstaterer at vi for 100 år siden hadde 85% mer mineraler i vårt jordsmonn. Dette er et skremmende faktum når vi vet at mineraler er viktigere for kroppen enn vitaminer. Uten mineraler kan ikke kroppen bygge de enzymene som benyttes for å utvinne næringen av maten vi spiser. Uten mineraler stopper ganske enkelt kroppen opp. Mineraler benyttes som en katalysator i en mengde kjemiske prosesser i kroppen, og er derfor tvingende nødvendig for at vi skal fungere.

Utarmingen av jordsmonnet er åpenbart en viktig årsak til at så mange mennesker rammes av mangelsykdommer i samfunnet i dag. Dette er et faktum som våre politikere burde være mer opptatt av.

Bra for vannrensing
Ionisert kolloidalt sølv egner seg fantastisk godt til vannrensing. En 1-2% utblanding av ionisert kolloidalt sølv styrke 10 ppm, desinfiserer drikkevann for lang tid. Sølvionene dreper svært effektivt og hurtig (10 min) alt som finnes av bakterier, virus og sopp i vannet.

Ionisert kolloidalt sølv er definitivt en billig og effektiv måte å sørge for at mennesker i den tredje verden i dag får tilgang til rent vann. Å gi dem produksjonsutstyr ville være en av de desidert beste måtene til å få orden på sin livssituasjon. Man skulle på den måten sørge for at de fikk tilgang til rent vann, og samtidig på en enkel måte kunne behandle ulike infeksjoner. Ionisert kolloidalt sølv dreper HIV, og er effektiv i behandlingen av AIDS – noe som enkelt hadde medført en oppbremsing av epidemien. Dessverre er det nok slik at verdenssamfunnet, med FN i spissen, kanskje innerst inne ikke ønsker å få bukt med alle sykdommer – noe som hadde ført til en befolkningseksplosjon med alle de problemene det medfører.

Man kunne imidlertid med riktig styring og familieplanlegging sørge for at folk fikk en mer menneskelig tilværelse, med mindre lidelser og færre unødvendige sykdommer.

Sølv har vært benyttet som middel for bekjempelse av mikroorganismer siden antikkens dager. Grekerne kledde innsiden av vann og vintønner med sølv, slik at innholdet holdt seg fersk i lang tid. Amerikanske nybyggere la en sølvdollar i melken, slik at den holdt seg frisk lengre uten å surne. Også her i Skandinavia, la man sølvmynter i vannkarene for å hindre bakterievekst.

Visse instanser, hovedsakelig desinformasjonsgrupper fra legemiddel-industrien, hevder at det skal være skadelig å få i seg sølv. Samtidig hevder andre at det er ufarlig. FN og WHO frislapp for et par år siden alle øvre grenseverdier for rent elementært sølv, på bakgrunn av at man konstaterte at elementært og ionisk sølv ikke forårsaker noen skade i menneskekroppen. Det svenske livsmedelsverket har ikke noen begrensninger hva gjelder sølv, og det finnes ulike produkter som inneholder sølv som ingrediens. Sølv er i næringsmiddelsammenheng godkjent bl.a. som fargeemne E-174, og i henhold til Næringsmiddeltilsynet i Norge heter det at ”Det er ingen tallfestet grenseverdi for bruk av dette stoffet.

Det skal allikevel brukes i samsvar med god fremstillingspraksis, og i mengder som ikke er større enn nødvendig for å oppnå ønsket resultat.
E-174 skal kun brukes til pynt på sjokoladevarer, i hht. Tilsetnings-forskriften”.

Sølvkulene som kan kjøpes som kakepynt, er nøyaktig hva de ser ut til å være. De er belagt med et tynt ytre lag av rent sølv – fargeemnet E-174. Ser man nærmere på hva en slik 3mm kule egentlig består av, blir man nok litt overrasket. En kule tilsvarer nemlig 30 ml. 10 ppm ionisert kolloidalt sølv, d.v.s. ca. 6 teskjeer. Dersom sølv skulle være så farlig, hvordan har det seg da at det kan selges fritt i butikken, for deretter å benyttes som kakepynt, slik at barn kan få i seg 20-30 sølvkuler på bare et par kakestykker?

Lang historikk
På 1300-tallet, da pesten herjet, klarte adelen seg stort sett uten å bli smittet. Det skyldtes i høy grad det faktum at de benyttet sølvtallerkener, sølvbestikk, sølvbeger etc. (men selvsagt også at de hadde bedre ernæringsmessige og hygienemessige forhold). På den måten fikk man i seg tilstrekkelig med sølvioner til å holde de pestskapende bakteriene unna.

Man gav også sine barn en sølvskje som de kunne suge på. Det er herfra begrepet ”født med en sølvskje i munnen” stammer fra. I Kina finnes urgamle tradisjoner som blant annet sier at folk alltid skal ha et sølvstykke hjemme, i tilfelle noen skulle bli bitt av en rabiessmittet hund. I så fall skulle man gnikke sølvstykket i såret, og på den måten unngå å bli smittet. I sin bok ”Colloid Chemistry”, konstaterer Dr. Jerome Alexander at sølvioner som gnies løs fra et sølvstykke faktisk dreper skadelige bakterier.

Historiske tekster viser at seriøse medisinske tester av kolloidalt sølv strekker seg tilbake til 1880-tallet, da man med forbløffende godt resultat behandlet både tyfus og anthrax.
På begynnelsen av 1900-tallet ble det forsket svært mye på kolloidalt sølv. Dessverre har mye av denne kunnskapen forsvunnet i takt med at de vitenskapsmenn og leger som satt inne med kunnskapen er borte. Heldigvis finnes det en del nedskrevet i form av publiserte arbeider og bøker.

Dr. Henry Crookes anses som ”stamfar” til den utvidete og brede bruken av kolloid sølv på begynnelsen av 1900-tallet. Han benyttet det til å bekjempe bl.a. gonorrè, tuberkulose, stafylokokker og andre smittsomme mikroorganismer. Hans vitenskapelige rapporter konkluderte med at det ikke fantes noen kjent mikrobe som ikke kunne tilintetgjøres av kolloidalt sølv i laboratoriet i løpet av seks minutter.

I 1915 fant Dr. A. Leggeroe at kolloidalt sølv ikke bare beskyttet nyfødte barns øyner, men også fungerte utmerket på voksne. Han fant at kolloidalt sølv var den beste løsningen han hadde vært borti. Han konstaterte at kolloidalt sølv aldri forårsaket noen bivirkninger, og aldri ga noen form for synsreduksjon. Kraftige øyeinfeksjoner forsvant i løpet av noen få behandlinger med kolloidalt sølv. Sammenlign det med antibiotika-baserte salver som bruker uker på å virke, dersom de virker i det hele tatt.

Dr. Malcolm Morris rapporterte i 1917, at kolloidalt sølv fungerte meget effektivt i behandlingen av forstørret, eller betent prostata hos menn. Sædvæske som inneholder blod er som regel et tegn på betent prostata. Å drikke kolloidalt sølv har vist seg å være meget effektivt ved behandling av slike lidelser. Han fant også ut at hemoroider raskt forsvant ved bruk av kolloidalt sølv. Senere rapporterte han at det også var virksomt mot eksem.

Benyttet innen veterinærmedisin
Rundt 1925 fantes det i USA mange store budskapsfarmer. Mange dyr døde av ulike virus eller bakterieinfeksjoner. Det beste våpen veterinærene hadde å ty til den gangen var kolloidalt sølv. Det ble benyttet med stor suksess og fremgang.
Difteri og stivkrampe var et stort problem på begynnelsen av 1900-tallet. Vitenskapsmenn forsøkte giftene på forsøksdyr for å forsøke å finne løsninger på problemene. I 1919 lyktes Dr. Alfred Searle, ved hjelp av kolloidalt sølv, å beskytte kaniner fra dødelige doser med stivkrampe (tetanus). Kaninene som fikk kolloidalt sølv, overlevde doser som var mer enn fem ganger den vanlige dødelige dosen.
Dr. J. Mark Hovel rapporterte i ”British Medical Journal”, at kolloidalt sølv fungerte spesielt godt på å kontrollere virus. Hans studier innbefattet bl.a. kikhoste og hals- og neseinfeksjoner. Han konstaterte at forkjølelsen mye raskere ble nedkjempet ved bruk av kolloidalt sølv.

Antibiotikumets inntog – sølvets fall.
Interessen for kolloidalt sølv sank på 1940-50 tallet som en følge av at antibiotikum var oppfunnet. Legemiddelindustrien la til side all forskning vedr. sølv, og konsentrerte seg deretter utelukkende om patenterbare, antibiotiske substanser.

Dessverre ante man ikke den gangen at man etter hvert skulle få et kjempeproblem, med tanke på den resistensutvikling som antibiotiske preparat har ført til. Man skulle nok ha fortsatt å satse på kolloidalt sølv hvor ingen resistensutviking finner sted. Forskjellen ligger i at antibiotikum dreper bakterier (ikke virus og sopp) ved forgiftning. En mikroorganisme kan etter hvert mutere og bli resistent mot giften.

Kolloidalt sølv dreper mikroorganismene ved kvelning. Egentlig angriper kolloidalt sølv sykdomsfremkallende mikroorganismer på tre ulike plan. Katalytisk oksidering, reaksjon med cellemembran og tilslutt forhindring av DNA replikering.

Sølvet gjenoppdaget ved ny forskning
I 1963 fant man ut at kolloidalt sølv var uovervinnelig hva angikk å drepe sopp. Forskning på kolloidalt sølv ble igjen aktuelt på 1970-tallet da Dr. Carl Moyer, Dr H. Margraf og Dr. L. Bretano mottok statlige midler for å gjennomføre studier for å finne bedre behandlingsmetoder i forbindelse med brannskader. De fleste antiseptiske midler som til da var benyttet, skapte flere bivirkninger enn virkninger. Antibiotika fungerte bare en kort stund innen bakteriene oppnådde resistens. I tillegg kunne ingen antibiotika hanskes med bakterien Pseudomonas Aeruginosa, en fryktet bakterie som bl.a. infiserer veldig mange brannskader. Etter å ha lest en del legelitteratur fra begynnelsen på 1900-tallet, begynte Dr. Margraf å eksperimentere med kolloidalt sølv. Han erfarte at selv meget små doser med kolloidalt sølv eliminerte Pseudomonas Aeruginosa, samt at såret leget seg dobbelt så raskt.

Kolloidalt sølv får det omkringliggende vevet rundt et sår til å utvikle seg til en stamcellestruktur – dermed regenererer vevet seg fortere og med langt mindre arrvev (arrdannelse). Det finnes en annen teknikk som utnytter sølvets evne til å forvandle celler til stamceller, den er utarbeidet av Robert O. Becker. Den baserer seg på at man ved hjelp av et sølvbasert kompress, i kombinasjon med elektrisk stimulering av det skadede vevet, for eksempel får avkappede fingre etc., til helt og holdent å vokse ut igjen – med full førlighet og fingeravtrykk inntakt. Det har imidlertid vist seg at samme resultat kan oppnås ved bruk av omslag dynket i kolloidalt sølv.

Kan benyttes til å lage stamceller
Robert O. Becker gjorde også den fantastiske oppdagelsen at celler som utsettes for sølvioner dedifferensierer og blir til stamceller. Disse cellene kan deretter differensiere og bli til den celletype, for eksempel hud eller beincelle, som det område cellen befinner seg i krever. Dette er forklaringen til at skader (brann, kutt etc.) leger så mye mer effektivt og så mye raskere når det er i kontakt med kolloidalt sølv. Det kolloidale sølvet holder samtidig området sterilt og bakteriefritt, slik at det ikke rammes av infeksjoner under helbredelsesprosessen.

Dr. Bretano konstaterte at kolloidalt sølv var det beste brannskade-antiseptiske middel han noensinne hadde vært i kontakt med. Uansett hvor ofte eller hvor mye kolloidalt sølv som ble benyttet, farget det ikke huden på samme måte som andre sølvforbindelser (sølvnitrat, sølvsulfat etc.) gjorde. Han fikk også bekreftet at bakteriene ikke utviklet resistens mot kolloidalt sølv. Han publiserte sine oppdagelser i tidsskriftet ”Surgical Forum”.

Flere forskningsresultater
Beinsår som ikke gror, sår av den typen som ofte rammer for eksempel diabetikere, gror fort og effektivt ved bruk av kolloidalt sølv.

Ved krigsveteransykehuset Syracuse i New York, fant forskere at kolloidalt sølv var 10 til 100 ganger mer effektivt enn de preparatene som var tilgjengelig og som ble benyttet til bekjempelse av bakterier.

Sopp kan forårsake store plager når den invaderer en kropp og bosetter seg på finger- og tånegler, hud, hårbunn og føtter. Den vanligste soppinfeksjonen er fotsopp, og som gir kløende sprekker mellom tærne. I 1976 konstaterte Dr. T. J. Berger at det var tilstrekkelig med en behandling med kolloidalt sølv for å bli kvitt fotsopp. Neglesopp, som er veldig vanskelig å bli kvitt, forsvinner også ved bruk av kolloidalt sølv (ved på vanlig måte holde det ioniserte kolloidale sølvet i munnhulen i 3-4 minutter). Det kan riktignok ta noen måneder, men det fungerer.

I 1977 viste Dr. Willam Foye at kolloidalt sølv fungerer utmerket til behandling av halsbetennelse, snue og øyeinfeksjoner. Kolloidalt sølv har også vært benyttet til behandling av malaria og syfilis. Mange kvinner som lider av gjentagende urinveisinfeksjoner eller soppinfeksjoner i underlivet, erfarer at forebyggende bruk av kolloidalt sølv er den enkleste metoden for å bli kvitt problemet.

I 1978 skrev Dr. Jim Powell en artikkel i ”Science Digest”, hvor han påpeker hvor mye mer effektivt kolloidalt sølv er i forhold til de vanlige antibiotiske remediene som helsevesenet benytter.

Ionisert kolloidalt sølv dreper HIV
I 2005 utførte University of Texas og Mexico University et samarbeidsstudie vedr. fordelene ved å benytte nanopartikler av sølv (ionisert sølv) innen medisin. Via tre ulike metoder ble ionisert kolloidalt sølv benyttet i forsøk med HIV-1. Sølvpartiklene drepte i alle tre forsøkene 100 % av virusene i løpet av tre timer ved 37 °C. Forskerne har allerede startet vellykkede forsøk med ionisert kolloidalt sølv som ”kur” mot bakterien kjent som Super Bug (Methicillinresistent Staphylococcus aureus).

Sølv har ikke antibiotikumets bivirkninger
Dessverre er det slik at det er de sterke markedskreftene som sørger for at vi fremdeles benytter det dårligste og minst ønskelige alternativet innen helsevesenet. Ut fra et effektivitetssynspunkt, et resistensutviklings-synspunkt, og ikke minst et sikkerhetssynspunkt, burde man benytte ionisert kolloidalt sølv fremfor ulike antibiotika.

Sikkerheten ved bruk av ionisert kolloidalt sølv er svært overlegen. Antibiotika kan forårsake allergiske reaksjoner hos pasienten, noe som i enkelte tilfeller kan gi et anafylaktisk sjokk. Antibiotika slår som kjent ut alle bakterier i kroppen, og påvirker spesielt de gode bakteriestammene i tarmen. Dette er årsaken til at så mange opplever å få diaré når de gjennomgår en antibiotikakur. Ionisert kolloidalt sølv som først holdes i munnhulen og deretter svelges, opptas hovedsakelig i munnhulen, og deretter til en viss grad i magen og den øvre delen av tynntarmen. Dermed har dette ingen nevneverdig påvirkning på de gode tarm-bakteriene.

Antibiotika er også kjent for å skape andre problem, spesielt ved langvarige kurer. Det finnes mange eksempler på mennesker som etter en antibiotikakur, er blitt rammet av matintoleranse, for eksempel laktose-intoleranse.

Effektivt mot borrelia
I 1992 konstaterte Dr. Faber i Texas at han var smittet av borrelia. Til tross for gjentatte antibiotikakurer, ble han aldri helt kvitt sykdommen. Borrelia-bakterien muterte og kom alltid tilbake. Først etter at han hadde medisinert seg selv med kolloidalt sølv i mer enn seks måneder, ble han kvitt den lumske borreliabakterien – Spirocheter. Dr. Faber har skrevet en bok – ”The micro silver bullet”, som handler om hans kamp mot egen sykdom, samt hans senere erfaringer med ionisert kolloidalt sølv til behandling av pasienter. Dr. Faber har bl.a. behandlet AIDS pasienter med svært godt resultat.

Psoriasis
Psoriasis er en hudsykdom som medfører fysiske så vel som psykiske lidelser for dem som rammes. Legemiddelindustrien har egentlig ikke annet å tilby enn tjærebehandlinger og sollys. Det finnes imidlertid hjelp å få gjennom kolloidalt sølv. Årsaken til psoriasis er egentlig ikke helt klarlagt, men det står mellom det at det er en form for autoimmun sykdom, og at det er et virus som har invadert blodomløpet. Kolloidalt sølv har ved atskillige tilfeller i løpet av noen måneder, helbredet, eller i alle fall sterk lindret, situasjonen for mange med psoriasis.

MS m.m.
MS, multippel sklerose, en autoimmun sykdom, er en sykdom som kolloidalt sølv kan hjelpe på. Nadine A. Wooley har skrevet boken ”How to beat multiple sclerosis”, der hun beskriver sin kamp mot sykdommen, og hvordan hun til slutt helbredet seg selv ved hjelp av ionisert kolloidalt sølv. CF, cystisk fibrose, er en lungesykdom som gir opphav til nedsatt lungekapasitet og arrvev i lungene. CF lar seg kurere ved hjelp av kolloidalt sølv.

Interessant ved krefttilfeller
Kreft er også et område der det er gjort store fremskritt med kolloidalt sølv. Kreft etablerer seg i kroppen og sprer seg som metastaser hovedsakelig i en kropp med nedsatt immunforsvar. Mange kreftformer skyldes også virus. Robert O. Becker viste i et in vitro studie, at svulster utsatt for sølvioner faktisk gikk tilbake og ble til stamceller. En teori om svulster er at det er celler som har mistet sin celledelingsinformasjon.

Cellene vet ganske enkelt ikke hva kroppen ønsker at de skal gjøre. Sølvionenes oppgave med å få cellene til å dedifferensiere, viste seg også å fungere på kreftsvulster, med det resultat at svulsten løste seg opp. Det finnes eksempel på kvinner som er blitt diagnostisert for brystkreft, og som har startet med inntak av kolloidalt sølv. Når det senere har vært tid for operasjon, har svulsten vært borte.

En anerkjent kreftlege i USA, Dr. Gary Smith, uttalte følgende: ”Hvordan kan det ha seg at dette naturlige element kan være så kraftfullt og helbredende på mennesket? Jo, fordi sporemnet sølv utgjør en så vital funksjon i vår kropp at uten det skulle vi ikke kunne eksistere. Akkurat som andre mineraler – kalsium, magnesium og kobber, så er sølv livsviktig for vår helse. Kroppen trenger sølv for å kunne bekjempe sykdomsfremkallende organismer. En del vitenskapsmenn tror at mangelen på mineralet sølv, nettopp kan være årsaken til mange av våre moderne sykdommer.”

Dr. Gary Smith, en pioner innen kreftforskning, har sett en klar sammenheng mellom lave sølvnivåer i kroppen og sykdom. Mennesker med lave nivåer av sølv har en tendens til ofte å være syke og ha utallige forkjølelser, influensa, feber og andre sykdommer. Smith har sagt at han tror sølv er nøkkelen til et velfungerende immunforsvar. Han baserer sin teori på det faktum at sølv er absolutt nødvendig for at kroppen skal kunne ødelegge bakterier og virus.

Dr. Gary Smith benytter sølv i sin behandling av kreftpasienter. Han sier om dette at: ”Fremgangen avhenger av mengden sølv i pasientens kropp og motgangen av manglende sølv i kroppen. Når sølv er tilstede, dedifferensieres kreftcellene og kroppen finner balanse. Når sølvnivåene er lave, kan kreftceller vokse uhindret fordi cellene da ikke dedifferensierer. Jeg tror sølvdepotene i kroppen er essensielt i forhold til kroppens evne til å bekjempe virus og bakterier. Jeg tror at sølvmangel muligens er en av de viktigste årsakene til at kreft rammer så mange mennesker i dag!” Med andre ord, så kan mangelen på sølv pga. sølvets viktige betydning for et velfungerende immunforsvar, være nøkkelen til den voldsomme økningen i krefttilfeller i dagens samfunn.

Helt ufarlig
Kolloidalt sølv er helt ufarlig å bruke. Dr. John Barltrop ved universitetet i Toronto, Canada, har utført ”toxictester” med kolloidalt sølv. Han konstaterte ved forsøk på rotter, at selv ved meget store mengder, så var kolloidalt sølv fullstendig ufarlig og ”nontoxic” for kroppen. Selv ved doser som tilsvarer 300 000 ppm, det vil i praksis si 30 000 ganger sterkere enn kolloidalt sølv med styrke 10 ppm som er vanlig i dag, så gav det absolutt ingen giftige utslag hos forsøksdyrene.

Ifølge giftkontrollsentralen hos det amerikanske EPA (Environmental Protection Agency) så anser man kolloidalt sølv som fullstendig ufarlig. De lave sølvnivåene anses å være på rent homøopatisk nivå. De er så lave at mange leger ler av sølvinnholdet og stiller spørsmål ved hvordan så ytterst små konsentrasjoner kan ha noen som helst effekt – bortsett fra rent placebomessig! Dette samtidig som deres legemiddelsforetaks-sponsede kollegaer ”skriker og bærer” seg over hvor fryktelig farlig og giftig kolloidalt sølv er. En tragisk, men noe komisk situasjon kan man si.

Dr. Samuel Etris, konsulent for det amerikanske sølvinstituttet, sier at det aldri noensinne har vært rapportert om noen giftig eller allergisk reaksjon etter bruk av kolloidalt sølv. Den amerikanske regjeringens sykdoms-kontroll bekreftet dette i 1995.

I 1966 rapporterte Dr. I. H. Lipton i tidsskriftet ”Health Physics”, at det ideelle daglige inntaket av sølv burde ligge på omtrent 100 mikrogram. Sølv er et viktig sporemne som benyttes av kroppen akkurat som selen og zink. 100 mikrogram tilsvarer omtrent to skjeer kolloidalt sølv daglig.

Forebygger forkjølelse
Bakterier, virus og sopp forårsaker mange av de mindre sykdommene vi rammes av i dag – alt fra snue og forkjølelser til matforgiftning. Vi får mange av disse sykdommene når vi ferdes blant andre mennesker som kan smitte oss med mikroorganismer. Ved å spraye kolloidalt sølv i nese-, munn- og halsregion, kan vi drepe disse patogenene som ellers skulle kunne gjøre oss syke. Ved å ta litt kolloidalt sølv hver dag garderer vi oss mot disse usynlige inntrengerne. Sølvionene i blodomløpet slår inntrengerne direkte ut slik at vi som regel ikke en gang kjenner symptomene av sykdommen.

Mennesker som daglig tar sølv som mineraltilskudd oppdager snart at de ikke plages av forkjølelser så ofte som tidligere. Den optimale måten å innta kolloidalt sølv er å holde sølvet i munnen noen minutter før man svelger det ned. Da suges sølvionene effektivt opp via den sublingvale delen under tungen og transporteres derfra direkte ut i blodomløpet.

Etter at man har hatt det ioniserte kolloidale sølvet i munnen i noen minutter, kan man gurgle det en stund og deretter svelge det ned. En annen fordel med å ha det i munnen en stund, er at man får hjelp til å drepe de kariesskapende bakteriene som ellers skulle kunne gi grunnlag for hull i tennene. Også begynnende problem med parodontitt, tannløsning, kan man få hjelp mot ved å holde sølvet i munnen en stund før man svelger det ned. De aller fleste som begynner med kolloidalt sølv forbedrer sin tannhelse betraktelig.

I 1982 viste Dr. J. Colishaw at kolloidalt sølv dreper E-coli bakterier, kjent for å forårsake matforgiftning verden over. Vi hadde bare for noen ganske få måneder siden (vår 2006) flere tilfeller av alvorlig matforgiftning her i Norge. I 1993 forårsaket E-coli en rekke alvorlige matforgiftningstilfeller i en amerikansk hamburgerkjede. Mange av de smittede døde, deriblant en seks år gammel jente. Hadde man benyttet kolloidalt sølv forebyggende (daglig som mineraltilskudd) og deretter økt doseringen til ”terapeutisk dosering” når symptomene viste seg, hadde denne jenten formodentlig klart seg.

Da kolloidalt sølv i prinsipp dreper alle kjente mikroorganismer, samtidig som det er helt ufarlig for mennesker og dyr, så burde kolloidalt sølv være en naturlig del av innholdet i medisinskapet. Sørg for å ha kolloidalt sølv som du både kan drikke og spraye hjemme i huset. Slik vil du være bedre rustet til å bekjempe de bakterier, virus og sopp vi daglig omgåes med.

Kan sprayes i halsen
Kolloidalt sølv som sprayes ned i halsen og svelget, klarer som regel å ta seg av kløen og svien som følger med en forkjølelse eller halsbetennelse. Kløen pleier å forsvinne etter ca 10 minutter. Spray rikelig og ofte.

Også snue, hoste, heshet, øyeinfeksjoner, tannkjøttbetennelser, forkjølelsessår, sår som ikke vil gro, brannsår, sopp på tungen, kviser, bihulebetennelse, candida, borrelia m.m., er alle eksempler på hverdagslige problemer som lett lar seg behandle. Lungebetennelse behandles ved at man drar inn disen som kommer når man sprayer kolloidalt sølv med en sprayflaske ned i lungene. Man kan eventuelt benytte en piezoelektrisk medisinfordeler av den type som astmatikere benytter ved sin medisinering. Spray rikelig og gjenta ofte.

Kan hjelpe El-allergikere
En del el-allergikere har fått fantastisk god effekt på sin allergi etter bruk av kolloidalt sølv. Det er mulig at el-allergi forårsakes av patogene organismer. Infeksjonen setter immunforsvaret så langt ut av spill at kroppen ikke en gang klarer å verge seg mot elektromagnetiske variasjoner i miljøet.

Å spraye nese og hals er en effektiv metode for behandling. Den disen/tåken som kommer ut av sprayflasken brer seg nemlig over en stor flate og kveler bakterier og virus. Siden bakterier deler seg relativt fort er det viktig å gjenta behandlingen ofte. Man hjelper på denne måten sitt eget immunforsvar med å bekjempe inntrengerne. Akkurat som med antibiotika er det viktig å fortsette behandlingen også en stund etter at symptomene er borte. På denne måten forsikrer man seg om at de patogene organismene ikke klarer å komme på offensiven igjen, slik at sykdommen blomstrer opp igjen på nytt. En 10 dagers antibiotikakur bygger på samme prinsipp. En avbrutt antibiotikakur kan som kjent medføre at infeksjonen blusser opp igjen.

Ta deg av forkjølelsen din
Behandle din forkjølelse ved å spraye noen doser ned i svelget. Dra samtidig inn pusten slik at disen følger med ned i halsen. Spray deretter inn i nesen og pust inn samtidig. Gjenta hver halv time de første timene. Deretter sprayer du litt av og til, men husk å ikke avslutte behandlingen for tidlig. Hvor mye du vil spraye avgjør du selv, men desto mer du sprayer desto større er sjansen for at du ”slår ned” angrepet. Det kan være greit å vite at man aldri kan overdosere med kolloidalt sølv. Husk på at det alltid er lettere å forebygge enn å behandle. Forkjølelser, som er virusbaserte, er vanskeligere å bli kvitt etter at de er vel etablert i kroppen.

De fleste bakterier stoppes
Tester viser at kolloidalt sølv er så potent at det stopper og dreper de fleste bakteriene som helsevesenet i dag har problemer med.

Bakteriestammer som lenge har vært behandlet med ulike antibiotika, er i dag i økende grad i ferd med å bli resistente. Sykehusbakterien Staphylococcus Aureus drepes lett med kolloidalt sølv styrke 5 ppm. Det samme gjelder salmonella, E-coli, enterobakterier, pneumokokker og streptokokker for å trekke frem noen.

Legemiddelindustrien har lenge kjent til sølvets bakteriedrepende og desinfiserende egenskaper. Før penicillinets inntog på markedet, inneholdt som nevnt mange medisiner sølv i ulike former. Legene forlot dessverre sølvet, og konsentrerte seg altså utelukkende om mer økonomisk givende medisiner. Det finnes likevel i dag en del helseprodukter som benytter seg av sølvets bakteriedrepende og helbredende egenskaper. Eksempler på dette var brannskadeplaster, ulike salver og urinrørskateter. Et annet er lapis (sølvnitrat), en blanding av sølv og salpetersyre som bl.a. benyttes i kampen mot fotvorter. Tidligere benyttet man lapis som drypp i øynene til nyfødte barn, for å eliminere bakterier som ellers kunne forårsake øyenskader hos de nyfødte.

Japanerne verdsetter sølv
Det har etter hvert stadig begynt å dukke opp nye produkter som inneholder sølv som en bakteriedrepende substans. Blant annet finner man i dag sølv i plasten på enkelte kjøleskap for å redusere bakterieveksten. Det finnes også strømper med sølvtråder innvevd for å forhindre dårlig lukt. Kalkulatorer, toalettseter, minibanker, maling og skjorter, er noen få eksempler på produkter der sølv nå benyttes i økende grad. Toyota har utviklet et ratt som inneholder sølvpartikler. Hver eneste dag dukker det opp nye produkter hvor man utnytter de unike egenskapene sølv har.

Mer informasjon?
Ønsker du mer informasjon så er internett en gullgruve. Bruk for eksempel søkeord som ”ionic colloidal silver” (som det heter på engelsk), så vil du finne store mengder informasjon vedrørende erfaringer og bruksområder.

Avslutningsvis kan det dessverre bare konstateres at utnyttelsen av sølv som bakteriedrepende middel er marginal i forhold til potensialet.

Med økende innsikt, samt økende engasjement hos folk, går vi mot en lysere fremtid der vi ved hjelp av sølv kan få bedre kontroll med bakterier, virus og sopp – uten at disse klarer å mutere og komme tilbake i enda mer aggressive former.

Spre informasjonen
Spre informasjonen om ionisert kolloidalt sølv til kjente og kjære, og la oss vise politikere, byråkrater og legemiddelindustri at tiden nå er inne for vanlige mennesker å ta saken i egne hender.

Ionisert kolloidalt sølv er uovervinnelig hva angår å eliminere sykdoms-fremkallende organismer. I tillegg er sølv helt nødvendig for at kroppen skal kunne bygge et velfungerende immunforsvar. Ionisert kolloidalt sølv er også fullstendig ufarlig og helt uten bivirkninger. Dessverre er det legemiddelindustrien som via sine lobbyister og byråkrater påvirker politikerne til å vedta lover som bestemmer hva som skal anses å være medisin og ikke.

Bare unaturlige substanser som lar seg patentere, og som lager ubalanse i kroppen, godkjennes som medisin. Med de kravene som stilles (etter retningslinjer fra legemiddelindustrien) for at et produkt skal kunne klassifiseres som medisin, er det selvsagt bare patenterbare kjemiske medikamenter med et stort inntjeningspotensial som er økonomisk forsvarlig å ”kjøre” gjennom den enormt kostbare og energikrevende prosessen det er å få godkjenning som ”medisin”. Smart og effektivt stoppes dermed alle naturlige substanser. Verden vil bedras!

Legemiddelindustrien har lykkes med å få verdens regjeringer til å tro at de arbeider for å forbedre folks helse. Egentlig er det økonomiske insentiver som styrer, og slett ikke et ønske fra legemiddelindustrien om å eliminere sykdommer. Alle naturlige alternativ stoppes effektivt, og gjennom desinformasjon fjernes de fra markedet – alt dette er gjennomførbart fordi vi finner oss i det.

Legemiddelindustrien har lykkes med kunststykket å bli både aktor, dommer og jury. Det er på tide å ta bladet fra munnen og si at nok er nok. Finnes det alternativer til de vanlige ”patenterbare og unaturlige” legemidlene skal de selvsagt kunne benyttes – og ikke baktales, blokkeres eller gjemmes bort!

Dersom staten, som ser at helsekostnadene nærmer seg astronomiske nivåer, var ærlig og rederlig, så ville de sette ned uavhengige kommisjoner som fikk i oppdrag å vurdere alle alternative behandlingsformer – både naturlige og de som produseres av legemiddelindustrien. Da kunne vi fått en upartisk bedømming, mengder av fungerende naturlige alternativ, friskere mennesker, samt langt lavere helsekostnader.

Ærlige politikere med moral og etikk, og som virkelig bryr seg, vil etter å ha lest denne korte artikkelen selv begynne å søke informasjon om temaet andre steder enn hos det etablerte medisinske etablissementet. Som sagt mottar legene over 90% av den medisinske informasjon fra legemiddelprodusenten. Det samme gjør politikerne.

La denne artikkelen være en utfordring til ansvarlige politikere og helsemyndigheter om å la en uavhengig granskningskommisjon undersøke effekten av korrekt produsert ionisert kolloidalt sølv.

I krigen mot ulike sykdommer, må politikerne snart forstå at pengene for legemiddelindustrien ligger i selve kampen for å utvikle, godkjenne og selge sine produkter, fremfor å vinne kampen mot sykdommer.

uncoil
uncoil
Abonnent
14 år siden

Noen som har mer info ang. dette med vaniljeis og trebark? Takk

« Forrige artikkel

Fascisme overtar for demokrati i Norge

Neste artikkel »

FrP for folk flest?

67
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x