Nesten all mat inneholder giftige smaksforsterkere

27.3K visninger
8 minutter lesetid
67

Dette er alarmerende. Det er nesten ikke til å unngå i butikkene. MSG (smaksforsterker) brukes for å «fremheve smak» slik at dårligere råvarer og kvalitet kan bespares. Mat skal bare se godt ut og smake godt, helst i store kvantiteter; næringen har forsvunnet helt fra maten de siste årene. Matindustrien i Norge er ikke forsiktig med å vurdere skadevirkningene som har kommet fra forskjellige land, svenske professorer alarmerte om dette i 2007, men ingen forandring har skjedd så langt. Nå har kampen kommet til Norge.

Vi konsumerer stadig mer ferdigprossessert industrimat og de fleste av oss har sjelden tid til å sette sammen råvarer. Å lage kvalitetsmat fra bunnen av er for mange blitt et minne fra fortiden. Det går helt fint og fryse ned mat og bevare kvaliteten over lengere perioder, men det er ikke det som er problemet.

Noen elsker MSG, andre hater det

Hvordan kan et lite hvitt krystal uten en spesifikk smak i seg selv,  lage så mye kontrovers rundt om i verden?

Problemet er matindustriens overgrådige interesser; de har forelsket seg i dette magiske stoffet som kan få «dritt» til å smake godt. Alternativet til denne «smaksforsterkeren» er bedre kvalitetsråvarer som vil gi god smak, men tror du de vil gjøre det når de kan spare milliarder av kroner? Dette magiske pulveret er heksepulver med bivirkninger; denne «smaksforsterkeren» gir deg en smaksopplevelse, en slags smaksbombe i hjernen, men det går på bekostning av din tankekraft, hjernens reaksjonstid når signalsubstansene blokkeres og du blir sløv og dum.  Dette med andre tillatte unøvendige giftstoffer som aspartam, har halveis lobotomert den norske befolkning til å gå rundt som vandrende zombier uten livskraft i øynene.

Ta en tur til butikken og etterforsk maten din

Matmyndighetene og industrien gir blaffen i deg, det er på tide og ta kontrollen over ditt eget liv. For for et par år siden tok jeg en tur innom butikken etter å ha lest en artikkel om svenske proffessorers kamp mot Msg og Aspartam. Jeg fant at (E-621-640) syntetisk glutamat var og finne i nesten alt av mine spisevaner. Etter å ha gått gjennom et og et produkt i matvarehyllene, begynte ansatte i butikken og snooke på meg, men i virkeligheten var det jeg som snookte på dem.

«Dere selger gift i maten» sa jeg, mens jeg holdt i min lille notatblekke og noterte de forskjellige produktnavnene.

Det finnes i pålegg, skinker, rekesalater,skinkeost, all posemat fra TORO, frossenpizzaer, ferdigfrossen-matposene til FINDUS, fiskeboller, supper, grillkrydder, rett i koppen, nudler, hurtigsnacks(hold-it), sauser, leverpostei, og all potetgull på markedet uten Cheeze doodlez! Ikke rart du spiser en hel potetgullpose når du først starter, du undergår faktisk en kjemisk prossess som gjør det umulig å stoppe.

Nivået med MSG inntak i Norge er farlig nære den i USA. Det er blitt en del av det daglige inntaket og fått en ubehagelig fotfeste i næringskjeden vår. Dette er ikke næringstoffer og er ikke nødvendige, så vær forsiktig når mattilsynet har blitt betalt for å  se en annen vei.

Kinaresturant-syndromet

msg_2Jeg hadde en dårlig vane med å spise på kinesiske resturanter, nesten 2-3 ganger i uken. Det tok ikke lang tid etter et måltid, før jeg begynte å bli tørr i munn og merket hodepine og ble litt svimmel, men jeg viste ikke hva det kunne komme av, det var før jeg spørte servitøren om de brukte MSG?

Hun smilte fornøyd og stolt, de brukte MSG.

Flere resturanter begynte med skilt utenfor vinduene sine i USA og Kina. Kinesere og asiatere er verdensmestere på MSG bruk, de fleste kinesiske cusine kokker er enige om at råvarer og kryddersammensettningen er nøkkelen til god,
sterk og smakfull mat. Mens andre billigere resturanter
bruker pulveret for alt det er verdt.

Det er mulig å gjøre et forsøk selv. Jeg kjøpte rent MSG pulver hos en kinesisk grønnsaksbutikk og lagde spagetti hjemme. Brukte samme ingredienser og råvarer, men strødde i litt «heksepulver» og skjønte fort at jeg var blitt lurt.
Husk å spørre servitøren om de bruker MSG; om du får maten din uten, er en helt annen sak, men det er verdt et forsøk.

Hva er MSG og hvor kommer det fra?

Msg Pulver
Dette kan du kjøpe på asiatiske butikker. Det anbefales ikke. Prøv og lag 2 retter endag, en med msg og en uten og opplev smaksforskjellen.

MSG er salt-versjonen av glutaminsyre. Glutaminsyre er en av 20 aminosyrer som bygger opp et proteinmolekyl. Det er en ikke-essensiell aminosyre som kroppen produserer på egenhånd, vi trenger ikke å hente dette inn gjennom vår diett. Kroppen behøver glutamin i små mengder for å overføre signaler til muskler og nervesystemet skal fungere, en signalsubstans. Naturlig glutamin finnes i mange matvarer og i sin naturlige form utgjør den ingen trussel. Det finnes i kjøtt, lagret ost, tomater og krabber, for å nevne noen få.

I motsetning til den syntetiske glutamaten, tar kroppen opp den naturlige glutamaten mye langsommere. Det er dette som blir et problem, da for mye MSG vil samle seg opp i hjernen og feste seg på nervefiber-tuppene. Dette stopper signalene som fører til nedsatt hjernefunksjon.

Glutamat a.k.a «Umami», Den femte smak, ble fremstilt fra sjøgress/tang og har vært brukt i asiatisk kokkekunster for å fremheve smak i flere århundrer.  Men det var ikke før i 1908 at professor Ikedea i Universitet i Tokyo tok gjorde det om til et syntetisk stoff og fikk patent på Monosodium-glutamat.

Er det trygt å spise MSG?

«Ja det er trygt» sier mattilsynet og matmyndighetene med industrifinansiert forskning i ryggen,
mens all uavhengig forskning sier det er farlig og kan føre til flere forskjellige skader på kroppen din.
Det var kansje trygt for 20-30 år siden når det ble akseptert, da var begrunnelsen at du ikke får i deg så mye MSG for at det skal gjøre noen skader. Idag finnes det i nesten alle produkter fra de annerkjente matleverandørene på det norske markedet.

Antall produkter har økt drastisk og vedsiden av andre exotoxiner som Aspartam, begynner det å  bli forsent å snu, om vi ikke gjør det nå.  Hvis du vet noe er usunt og utrygt, hvorfor skal du ha det i munnen din?

Maten vår bør være det mest hellige, det er vår medesin, vår livskraft og ansvaret for at dette forblir sundt og trygt er desverre overført til en gjeng mattilsyneslatende arbeidere, som med våre skattepenger jobber for matindustrien og ikke folket. Disse stoffene har alternativer som er rene og sunne, stevia kan erstatte Aspartam og gode råvarer kan erstatte bruken av MSG, men matindustrien taper milliarder i inntekter, kan det tenkes seg at det drives lobbyvirksomhet i form av smørepakker og uspessifiserte reiser til ansatte med stor avgjøringsmakt i mattilsynet? Jeg ser ingen annen grunn til å forby disse stoffene umidelbart.

Noen skadevirkninger:

  • Fosterskader
  • Astma anfall
  • Deppresjoner
  • Tilvekstproblemer
  • Hormonforstyrringer
  • Hjerneslag
  • Migrene
  • Svimmelhet

Nyere forskning viser at MSG fører til ekstremt overvekt uansett hvor fysisk aktiv du er. En amerikansk fedme-epedemi bølge kan skylle over Norge når vi våkner opp med Wallmart og Siv jensen.

Forskere fra USA og Kina dro til de avsidesliggende urbane landsbyene i Kina. 750 menn og kvinner i alderen 40 til 59 ble undersøkt og majoriteten brukte ikke ferdigprossesert industrimat. 82% brukte MSG. De fant ut at de med mest MSG forbruk hadde 3 ganger så stor sjanse til å bli overvektige, enn de som ikke brukte noe som helst. Det positive med forskningen var at assosiasjon mellom MSG bruk og fedme stemte overens med de resultatene fra dyreforsøkene. Det som dreper en labrotte raskt, vil drepe deg langsomt.

Nyere forskning fra Universitetet i Oslo har funnet en revolusjonerende teknikk for å forhindre hjerneslag. Kalsium kanalene er hjernens nødbrems under krisesituasjoner, de åpnes og kalsiumet sleppes ut av hjernen. MSG viser seg å være en Kalsium kanal blokkerer, det vil gjøre at for mye kalsium sitter fast i hjernen, som vil føre til nerveskader og muligens hjerneslag.

MSG den ukjente folkefienden

Eldrehjem konsumerer mye ferdigmat med MSG. For personer med høytblodtrykk er faren for hjerneslag høyere.
Dette må ansatte på eldrehjem bli opplyst om og passe på at de unngår denne nervegiften. Det er ikke bare de eldre som er utsatt, de fleste barnehager bruker mye posemat, grøt, supper og raske måltider er hverdagen til våre minste.

Dette sammen med «sukkerfrie barnehager» som ble foreslått av Sylvia Brustad for en tid tilbake er nok til å holde barna i femte klasse for livstid. Videregåendeskolekantiner er også utsatt for MSG siden de varmer opp hurtigmat. I tillegg har de fleste skoler bare brusautomater som inneholder lett-produkter med aspartam.

Konsentrasjonsvansker? Skyld på maten din!

Barneallergier har økt med bruken av MSG i USA.  Les mer her.
Astmaanfall ulykker linkes til MSG i USA.  Les mer her.
Millioner av amerikanere tar «Calcium Chanel blocker» som medesin mot høyt blodtrykk.
MSG er kontraproduktiv stoff og arbeider som en Calcium Chanel OPENER.
Hyperaktivitet, MS, Alzheimer, selvmord, og autisme har i den senere tid vist seg å være relatert til MSG bruk.

Forbrukeropplysning er et problem da matvareleverandøren ikke gjør en god nok jobb med å innformere deg om smaksforsterkere. De siste årene har antallet klager til forbrukerombudet angående MSG og Aspartam økt drastisk, men ønsker vi merking av «farlige giftstoffer» på produktene? Eller ønsker vi totalforbud av noe som er vågalt og absurd?

Msg går under en rekke forskjellige navn, et minstekrav til mattilsynet bør finne en felles betegnelse på stoffet.

De vanligste er:
Glutamat
Monosodium glutamate
MSG
Smaksforsterkere
E-nummer E620 til E640 (Vanligst i Norge er natrium glutamat, E-621)

Øvrige:
Glutaminsyra
Natriumglutamat
Kaliumglutamat
Kalciumdiglutamat
Monoammoniumglutamat
Magnesiumdiglutamat
Hydrolyserat protein, exempelvis hydrolyserat sojaprotein eller hydrolyserat växtprotein
Gurutamin san’natoriumu
Phong churot
Natriumglutaminat.

Krigen mot mat er krigen mot deg

MSG_dees
Tv programmene er utbrukte og meningsløse, smaksforsterkere fører til fedme og trøtthet, noe som fører til at du havner i sofaen, og blir likegyldig til alt som skjer der ute, virkeligheten din er borte.

Hele matproduksjonsstrukturen har ødelagt næringsinnholdet. Melken vi drikker er uhensikstmessig og nytter kroppen ingen gode funksjoner. Vaniljeisen du kjøper er laget av trebark, og grønne olivien legges i et fargestoff som gjør det svart. Revet ost er ikke ost, hva er hva egentlig?

Hvorfor virker det som om Mattilsynet jobber mer for å
skjule matindustriens spor, enn å gi folket sannheten om hva som er i maten. Hva vet de egentlig? Hvorfor går millioner av kroner til Mattilsynet når all forskningen deres kommer fra EU og FDA(matadmin i usa) når Norge er et selvstendig land, og kan gjøre sin egen forskning? Med folkelig innsyn, selfølgelig.

Codex Alimentarius vil bære ansvaret som vil henge tungt på mattilsynets skuldre, om de tillater FN’s Agenda 21, et globalt matdiktatur hvor all mat må sprøytes for matsikkerheten. Da blir det mindre økologisk, mer hormoner, mer genmanipulert mat, flere E-stoffer og mer usunn mat.

Alt dette spør du, gjør Rimi hagen for å spare noen ekstra kroner, her og der? Kansje.

Det er nok politiske interesser i maktkorridorene som travler fram og tilbake, og sørger for at alt er som det skal og planen utføres. De øverste lederne i verden ønsker å utsette oss for en rekke utfordringer i den nærmeste fremtid, en nyverdensorden skal dannes og menneskene skal våkne opp i den, uten og ane hvordan de havnet der. Lignende teknikk ble brukt av Hitler under konsentrasjonsleirene hvor han gav slavene «fluoride» i drikkevannet, slik at de skulle bli passive og sløve, slik at den opprørske følelsen av å gjøre motstand skulle forsvinne.

Denne krigen mot maten er ingen ting i forhold til krigen mot terror og 9-11 angrepet,  fordi dette er en krig mot menneskeheten.

Demonstrasjonen utenfor Mattilsynet i Ullevålsveien 76 på torsdag 20.
august fra kl. 13

Husk Demonstrasjonen utenfor mattilsynet på torsdag. Vær med og vis ansvar ovenfor dine medborgere som aner fred og ingen fare. Om du har noen produkter i skapene dine som inneholder Aspartam eller Smaksforsterkere, stikk en hull i den og fest en hyssing gjennom, slik at den blir klar til å henge fra trærne utenfor mattilsynet.
Det blir morro om nok tar med, slik at det ser ut som monsanto-julenissen kom for tidlig iår.

Flere ressurser:

Gojibær ulovlig?
Exotoxins – The taste that kills (Video)
www.expressen.se/halsa/1.862250/giftet-i-din-mat
Mercola.com – MSG-Is-This-Silent-Killer-Lurking-in-Your-Kitchen-Cabinets
www.expressen.se/halsa/1.862308/overkanslighet-fetma-sjukdomar

Armin Bahrami

En ånd på en kosmisk reise i en menneskelig opplevelse. Kom til Norge fra Tehran som politisk flyktning som 3 åring i 1988. Vokste opp som kristen og ba til Jesus om at han måtte kjappe seg hjem og hjelpe Micheal Jackson i Earth Song. Etterhvert når tenårene var nådd skrev begynte han med raptekster; "Stå opp gud våkn opp vi må snakke! om alle barna der ute som er alene og forlatte. Hvordan kan du la israel drepe et uskyldig barn? Hvordan kan du la en pedofil bli en far ? Stå opp gud våkn opp vi må snakke, hvorfor gir du folk kreft og lar dem dø sakte ?Hvor var du når dem drepte Martin Luther King? Hvor er du gud? Og hvorfor gjør du ingen ting ? Gud har forsovet seg eller fraskrevet ansvaret over til fri-vilje, derfor begynte jeg å gjøre som Jens Bjørneboe tenkte;
"DU HAR I ETT OG ALT ANSVARET FOR HVER ENESTE TING SOM FOREGÅR HVOR DU OPPHOLDER DEG"

Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

67 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
TruthHunter
TruthHunter
Abonnent
14 år siden

Knallbra at du tar opp dette Armin. Helt enig at mat med giftig tilsetningstoffer er årsak til at flere sliter med helsen. At ikke samfunnet snart skjønner den sammenhengen er utrolig. Vi er walking mummies. Eliten tjener først på å fôre oss med dårlig mat. Så tjener de på legemiddelene vi trenger fordi vi spiste den dårlig maten! Prøver og holde meg unna alt av smakforsterkere så godt jeg kan. Aspartam rører jeg aldri. Kun i noen få tilfeller med tyggis. Men dette ser jeg på som ubetydlig lite. Håper demonstrasjonen blir en suksess. Jeg møter hvertfall opp!

Otto
Abonnent
Svar til  TruthHunter
13 år siden

Dr. Mercola Interviews Jeffrey Smith

Quote: Engineered Poison Lurking in Your Everyday Food? In this interview, Jeffrey Smith, author of the bestseller Seeds of Deception, explains how genetically modified foods cause health problems, and their p…otential for creating a vast array of unforeseen and surprising illnesses. He also sheds light on how the corruption within the U.S. government, the FDA and the GMO industry has allowed, and perpetuated, the cover-up ..

3ivind
3ivind
Abonnent
14 år siden

Det eneste som kan være av interesse i en butikk i dag, med tanke på kroppen og fysisk som psykisk velvære vil være grønnsaksdisken og kansje muligens en tur i fiskedisken, resten, spør du meg, er overflødig.

Har lest mye på speilet her de siste åra, dette blir min første kommentar og vil takke alle som deltar og vil fremme kjerlighet i verden! tusen takk til alle som tar i et tak, fremtiden er lys :)

Gjør noe godt for minst 2 andre i dag – ha en strålende dag
mvh 3ivind <3 fred

Lise Tollefsen Slembe
Skribent
14 år siden

Lise Tollefsen Slembe
Leder for Borgerrettighetspartiet
og HULK organisasjonen

Armin, TAKK for at det finnes slike dyktige og klartenkte ildsjeler og skribenter som deg i en verden som stort antall mennesker går rundt som «levende sombier» og bare følger strømmen av utenforstående løgnpropaganda enten det er fra matprodusenter, vårt helsetilsyn, legemiddelindustrien eller våre politikere MED REGJERING!

For noen knappe dager siden presenterte avisen – Bergens – Tidene (BT) et førstesideoppslag med bilde av politikeren – Jo Benkow og med den fete overskriften; «Mangler medfølelse.» Denne uttalelsen kom fra Benkow «him self,» der han i offentlighetens «lys» (i forbindelse med stortingsvalget) forteller sine tilhørere at han mener at de fleste politiske ledere mangler medfølelse for sine landsmenn. Benkow vil ikke rederliggjøre for hva han konkret mener ligger til grunne for at norske politiske ledere gjennom tiden frem til i dag har manglet og fortsatt mangler medfølelse, og det forstår jeg jo godt i og med at han selv som politiker har manglet medfølelse for sine landsborgere i sin tid som aktiv representant for eget parti. Det Jo Benkow vet innerst inne i sin egen samvittighet, er at menneskeheten her i landet, d.v.s landets borgere i alle år har vært gjenstand for den ene politiske løgnhistorien etter den andre og at det store antall syke mennesker i vårt land – Norge i dag har blitt syke som årsak av de giftløgnene våre norske politikere har spredt i generasjoner, da også giftproduktene i våre mat- og drikkevarer, samt giftmedsiner man forstsatt finner på det norske markedet!

Er det rart at Norge aldri kan bli et fattig land? Det er jo store penger å tjene for staten (hvert år) på disse korrupte matprodusentselskapene/konsernene og legemiddelselskap som GlaxiSmithKleine og Eli Lilly!

Og Jo Benkow kunne like godt sagt det jeg her nevner selv i sin offentlige tale hvis han hadde vært MANN nok!

Men de groteske sannheten om det som virkelig ligger til grunne for at disse giftige mat- og drikkevarene fortsatt selges i de norske butikkene, vil verken Jo Benkow eller andre av våre «medfølende» politikere ut med!

De vil heller «dø» enn å bekjenne ovenfor sine medborgere/mennesker at de for lengst – hver for seg som stortingspolitikere, kunne ha pusjet på for å få stoppet mer innførsel av disse helseskadelige mat- og drikkevareproduktene! Ingen av våre politikere har til dags dato gjort «ett slag» for å stoppe buttikkeiere fra å selge giftige og helseskadelige varer i butikkene sine enten det har vært mat- og drikkevarer, vaskemiddler, hud og hårpreparater m.m.

Og det må finnes kun én grunnleggende årsak til dette; nemlig den fete lønnen disse politikerne årlig tjener som de selv kan leve «fett» av!
hvis jeg hadde blitt godvenner med mange av disse politikerne og spurt dem «face to face» ut om hva de har i kjøleskapet sitt av matvareprodukter så ville nok svaret vært ganske enkelt. ØKOLOGISK mat selvsagt! For det har de råd til disse våre altfor godt betalte slappfisker av politikere, og daglig gå til innkjøp av økologiske matvarer. Og de har også såpass godt betalt at de ikke trenger å ta den nye giftsvaksinen mot svine-influensaen. De kan bare betale seg til en helt annen giftfri behandling!

Men nå har altså dette nye liberal-humane (humanistiske) partiet – Borgerrettighetspartiet (BRP) blitt etablert og vi vil ikke nøle med å skape kraftige både debatter og aksjoner for å få stoppet mat- og drikkevareprodukter med Aspartam og andre giftstoffer. Vi vil ha økologisk mat frem i butikkhyllene og de skal ikke koste for mye å kjøpe for noen.

Tidligere Statsminister – Gro Harlem Brundland som i dag sitter i WHO og er med på å velsigne disse giftproduktene, bør ikke føle seg på «trygg grunn» med hensyn til hva hun og resten av hennes «crime gjeng» har i vente, der hun og hennes medsommensvorne kan regne med store menneskopptøyer/protester i fremtiden! For menneskeopptøyer vil det bli når man om kort tid som menneske blir tvunget til å spise enda mer fordervet/forgiftet mat grunnet denne djevelske Codex planen WHO nå skal sette i verk!

arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

Bra Armin! Ser at sionistiske eliten har drevet med økologisk og økonomisk krigføring mot menneskeheten i det siste 100-åra. Nå er det på tide å slå tilbake. Bli ett med naturen og si nei til industrimat!

anytt24
anytt24
Abonnent
14 år siden

Til LiseBRPHULK

Du skriver : For menneskeopptøyer vil det bli når man om kort tid som menneske blir tvunget til å spise enda mer fordervet/forgiftet mat grunnet denne djevelske Codex planen WHO nå skal sette i verk!

Tekst henta i frå http://borgerrettighetspartiet.no/
Teksten er lite lesbar då bakgrunn er bilde av fjell?

Borgerrettighetspartiet BRP (Borgerpartiet) er et liberal-humanistisk parti som vil kjempe i tråd med FN’s verdenserklæring for menneskerettigheter mot et klassedelt samfunn og mot fattigdom og undertrykkelse. Partiet vil kjempe for enhver borgers rett til økonomisk, boligmessig og materiell trygghet, rett til skole og utvikling, rett til arbeid, frihet og muligheter, sosial nettverkstilhørighet, og bedre psykisk og fysisk helseomsorg, og et rettsapparat som sikrer borgernes velferd, rettigheter og trygghet for liv og helse

For meg blir dette litt utruleg då nyhetsspeilet har ein artikkel om Codex Alimentarius -http://www.nyhetsspeilet.no/2009/04/codex-alimentarius-%E2%80%93-mat-som-vapen/

som seier at : Codex Alimentarius er et FN-organ i samarbeid med WHO, og lager matstandarder. Norge deltar via Mattilsynet, men informeres du om det? Media deltar ikke, og forbrukerne informeres ikke.

???

Lise Tollefsen Slembe
Skribent
14 år siden

Av Lise Tollefsen Slembe
Leder for Borgerrettighetspartiet (BRP)
og organisasjonen – HULK

Svar til anytt24

Helt riktig anytt24, som det nye MENNESKELIGE partiet – Borgerrettighetspartiet (BRP), er vi opptatte av borgerenes rett til bedre fysisk og psykiske helseomsorg. Det får de ikke i et samfunn som styres av politikere som regelrett DRITER i menneskers helse og livskvalitet. Og det er nettopp dette Nyhetsspeilet med dere dyktige og intelligente skribenter fokuserer sterkt på til hjelp for menneskeheten og den uvitheten og usikkerheten som eksisterer blant mange av landets borgere!

Kjetil S
Skribent
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

Støttes 100% Armin. Det er rett og slett en gedigen skandale. Unnlatelsessyndene helsemyndighetene begår i denne saken kommer til å koste samfunnet enormt, både i menneskelige lidelser og på helsebudsjettet.

anytt24
anytt24
Abonnent
14 år siden

Eg er glad i deg og! :)

Mockman
Mockman
Abonnent
14 år siden

Til LiseBRPHULK

FN, Lise…FN!!!
Tror det er noen ting som har gått deg hus forbi….bla FN`s agenda 21, FN organet Codex.

Ursus
Ursus
Abonnent
14 år siden

Bra du tar opp dette tema. Oppfordrer folk til å spre budskapet. Prøv gjerne å få inn ett leserinnlegg i «vanlige» aviser også, ikke lett, men det er mulig. Sjekk også denne, en artikkel som gjorde meg oppmerksom på MSG:

http://www.whale.to/v/Aspartame_Truth.pdf

Kan også nevne at magnesium er en god buffer mot MSG. Grape-frukt inneholder bra med magnesium. Leste også en plass at folk driver en slags «ubevisst selvmedisinering» mot MSG ved å drikke energidrikker ala redbull, som visstnok inneholder vitamin B12 (taurin), som også er en buffer mot nervegiften MSG. Vil dog ikke anbefale slike drikker, og i allefall ikke de med aspartam.

http://www.msgtruth.org/why.htm

arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

Armin: Kan du her spesifisere en liste over alle nervegifter som blir solgt (skjult) inn i matvarene våre?! Da mener jeg alle hemmelige kodene som blir brukt for å skjule «opprinnelige» stoffene. Takk!

Ursus
Ursus
Abonnent
14 år siden

Skal ikke svare for Armin, men her ei noen stoffer som er smaksforsterkere i forkledning:

http://www.truthinlabeling.org/hiddensources.html

Ofte står det kun et E-stoff nummer på produktet, der E-620-635 er smaksforsterkere.

Lise Tollefsen Slembe
Skribent
14 år siden

Hei Amin!

Tusen takk for oppmuntrende kommentar fra deg. Sitter her med tårer i øynene, for så glad ble jeg av å høre at spesielt du fatter interesse for partiet vårt. Som parti skal vi sørge for å legge ut alle ny interessante opplysninger fra Nyhetsspeilet og det du skriver om. Skulle likt å få laget en egen side på partiesiden med ditt stoff . Du er dyktig Amin og både klarsynt og realistisk i det du her får frem av verdifullt stoff for menneskeheten der ute. På min profil på facebook har jeg lagt ut link til sidene deres og allerede nå fatter folk der stor interesse for det vi som parti står for, med den forståelsen for at vi ikke under noen omstendigheter er i tvil om at dere journalister i Nyhetsspeilet representerer akkurat det vi selv fremover vil jobbe aktivt for å få frem, nemlig realistiske sannheter våre norske politikere tier «bom» stille om!

Gjett om jeg skal ta kontakt med deg Amin, gjerne reise fra Bergen her jeg bor til der du bor får å få et møte med deg. Er det noen vi virkelig vil verdsette å få med i partiet og gjerne i styret vårt, så er det deg.

Lykke til med ditt flott skrive-engasjement!

Beste hilsener
Lise Tollefsen Slembe
Borgerrettighetspartiet (BRP)

Thor
Thor
Abonnent
14 år siden

Count me in Lise:) Kommer vi over sperregrensen så kan ting skje….Innmeldingskjema?

Mike Cechanowicz
Forfatter
14 år siden

Takk Armin for at du legger ut en artikkel om MSG. Jeg har påtatt meg oppgaven om å ringe til Knor og si at jeg driver negativ reklame for deres produkter inntil de fjerner MSG fra sin krydder hylle – ALT de lager er infisert med driten. Ellers har jeg en oppmuntring til folket – slik løser jeg gjftproblemet. Jeg kjøper minst mulig mat i butikken. Det jeg kjøper er mest mulig nært opptil opprinnelig tilstand. Ellers skaff deg jegerliscens og spis økologisk kjøtt. Fisk selv og dyrk egne grønnsaker så langt du kan. Tomater fra egen hage smaker vidunderlig. Tomater i butikken får jeg mageskjau av. Mange grønnsaker du kjøper i butikken er full av gift.

blobb
blobb
Abonnent
14 år siden

Dette er bare en test, beklager. Slett om nødvendig! Takk…

BelzeBob
Abonnent
14 år siden

Yep, jeg melder meg også inn i Borgerrettighetspartiet. Allikevel har jeg en tanke: i Norge har vi gjerne 10 ganske OK, men veldig små partier. Norgespartiet f.eks er 1 av dem, med et program ganske likt BRP’s. Hvorfor ikke slå seg sammen? Dette er en tanke jeg nettopp har luftet for lederne av begge partiene. …noen andre som ser mitt poeng kanskje?

vidar
vidar
Abonnent
14 år siden

eller hva med miljøpartiet de grønne? de har jo også et veldig stort fokus på økologisk mat og lavere forbruk. problemet med alle disse småpartiene er at ingen av dem vil klare å komme seg over sperregrensen fordi politikken er for snever og medieoppmerksomheten for liten. jeg er ikke medlem av de grønne, men siden de ihvertfall er delvis etablert er det sannsynlgivis det eneste ikke-mainstream partiet som har mulighet til å komme inn på tinget (kanskje med unntak av RV). Veldig bra med idealisme til å starte et nytt parti, men jeg frykter at et slikt iniativ kan gjøre mer skade enn nytte (fordi det da blir færre stemmer til f.eks. de grønne). dette beror selvsagt på en antakelse om at de grønne ikke allerede er korrumpert av det poltiske spillet. om det er tilfelle vet jeg ikke, men det hadde vært en stor fordel om alle vi som er lei av status quo i politikken, kunne samlet om ETT alternativ. det viktigste for meg ved valget nå blir å gi min stemme til et parti har STØRST sjanse til å komme inn og utgjøre en forandring. for mange småpartier vil bare gavne de vi har lyst til å bli kvitt.

beklager at dette ble litt langt, men jeg føler at dette er en veldig viktig problemstilling. og ellers takk for en glimrende artikkel armin!

arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

vidar: Personlig liker jeg godt miljøpartiet, men hvordan skal en så liten befolkning stemme som flertall på så mange partier? Hust at vi er bare rindt 4,6 millioner og valgdeltagelsen blir også mindre med årene som går.

BelzeBob
Abonnent
14 år siden

Slik jeg ser det trenger vi et parti som har som øverste programpunkt: Selvstyre for Norge. Dvs. at vi umiddelbart melder oss ut av de store organisasjonene som styrer landet utenfra; FN, EU/EØS, NATO, Verdens Handelsbank, WTO m.fl. Samt begrense hvor mye utlenlandske kapitalister kan involvere seg i norsk økonomi. (Noe Per-Aslak Ertresvåg skriver om i «SOV, mitt lille Norge».) Altså, et land styrt av oss som bor her og en regjering som representerer våre interesser.

Men denne tanken er kanskje altfor radikal til å bli populær? Jeg vet ikke. Vi kunne fått med oss nasjonalister og anarkister kanskje. Men hva med alle de andre?

« Forrige artikkel

Fascisme overtar for demokrati i Norge

Neste artikkel »

FrP for folk flest?

67
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x