EU vil ha mer overvåking

2.4K visninger
1 minutt lesetid
45

Onsdag 10. juni 2009, samme dag som det ble kjent at Forsvarets Sikkerhetstjeneste har drevet overvåkning av statsminister, regjeringsmedlemmer og datakommunikasjon, publiserte Dagbladet en artikkel av Georg Apenes, direktør for Datatilsynet. Tittelen var ”EUs datalagringsdirektiv er enda et skritt inn i overvåkningssamfunnets rettsvilkårlige mørke”.

Apenes skriver at ”Datalagringsdirektivet har til hensikt å overbevise europeeren om at samvittighetsfulle, nasjonale myndigheter bør få leie seg inn i vår privatsfære slik at de kan forebygge og avsløre ødeleggende angrep på demokratiet – derunder retten til et privatliv.”

Direktivet innebærer et pålegg om at tilbydere av elektroniske kommunikasjonsløsninger (herunder telefoni, om noen skulle tro at bare internettrafikk skal overvåkes) til å føre register over:

  • Hvem som kommuniserer med hvem.
  • Når kommunikasjonen fant sted.
  • Hvor de kommuniserende befant seg.
  • Hvilken kommunikasjonsform som ble benyttet.

Informasjonen skal lagres i minimum 6 måneder og maksimum 24 måneder.

Datalagringsdirektivet ble vedtatt i EU i mars 2006 og skulle iverksettes senest september 2007. Vi husker ramaskriket i Sverige da det ble innført. Det førte til full retrett der. Hellas, Irland, Nederland, Polen og Østerrike har heller ikke implementert direktivet så langt.

Datalagringsdirektivet har stått på den norske regjeringens dagsorden i et par år. I en kommentar sier kommunikasjonsdirektør Ove Skåra i Datatilsynet til Dagbladet: ”Dette er nok ikke noe de (regjeringen, red. anm.) vil debattere rett før stortingsvalget”.

Hva som skal debatteres før stortingsvalget er til en viss grad opp til velgerne. Det bestemmes ikke alene av politikere og mainstream media. Klarer vi å mobilisere? Eller er vi – velgerne – umælende saueflokker som dilter etter bjellesauene og evt. stemmer Frp i protest mot det bestående? Lar vi media og politikere styre showet med klimabløff og frykt for at materiell og fysisk trygghet (lommebok, svineinfuensa, terror osv.) er truet?

I alle fall er det godt å konstatere at Datatilsynet oppfyller sin rolle som vaktbikkje. Honnør til Georg Apenes for å rope varsko og til Dagbladet som ga ham spalteplass til denne saken!

Kilde: Dagbladet 10. juni 2009

Liv Bjøringsøy

Til informasjon har Liv Bjøringsøy forlatt vår virkelighet. Liv var astrolog og tilrettelegger av Dolores Cannons QHHT-metode. Hun kom fra redaksjonen i Zodiak og har tidligere skrevet artikler i internasjonal maritim presse. Av utdanning var hun økonom og har det meste av sitt voksne liv vært ansatt i privat næringsliv. Hun jobbet mye internasjonalt og var alltid opptatt av samfunn og internasjonal politikk. I tillegg hadde hun tilegnet seg esoterisk kunnskap og innsikt fra flere disipliner. Hun så det som viktig å bidra til å spre kunnskap til flest mulig. I tillegg til å skrive på Nyhetsspeilet malte hun bilder som hun stilte ut i sitt hjemmegalleri og kombinerte all sin viten og innsikt i rådgivning og husrensing på telefon.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

45 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Falcon
Falcon
Abonnent
8 år siden

En tidsaktuell film i Norge og utafor idag, Das Leben der Anderen http://www.imdb.com/title/tt0405094/

“Følgende postering i facebook avstedkom en interessant utveksling inklusive kjente trekk av desinformasjonsagenter som aldri presenterer dokumentasjon fra etterrettelige kilder ..” http://www.nyhetsspeilet.no/2011/11/hva-er-de-egentlige-effektene-av-gardasil-vaksinen/comment-page-8/#comment-113254

Tom Rosland
Tom Rosland
Abonnent
10 år siden

onsdag 9. april 2014, kl.12:56 dagbladet
Solberg åpner for å begrense masseovervåkingen
Vil fortsatt ha datalagring. Her er tiltakene hun nå vurderer.
Det kan komme begrensninger i hvor mye som blir lagret og hva som lagres, og det kan komme en annen tidsavgrensning, sier statsminister Erna Solberg til Dagbladet.
Bakgrunnen for dette vedtaket var EUs datalagringsdirektiv. Nå finnes det ikke lengre noe datalagringsdirektiv, etter at EU-domstolen kjente direktivet ugyldig.

Då tror eg at Erna ikkje har forstått at Eu domstolen har kjent direktivet ugylgig.
Så skal dei lage et nytt nasjonal lov seier stortinget ,er det så møje betre det er jo for pokker overvåking for det!!! Bare sjå hva Usa har gjort i norge dei overvåka masse milionar mobiltelefonar !!!
«Direktivet innebærer et meget omfattende og særlig alvorlig inngrep i den grunnleggende rett til respekt for privatlivet og til beskyttelse av personopplysninger, uten at dette inngrepet er begrenset til det strengt nødvendige», er konklusjonen.

Mvh Tom

http://www.dagbladet.no/2014/04/09/nyheter/politikk/samfunn/dld/overvaking/32734470/

Tom Rosland
Tom Rosland
Abonnent
10 år siden

Oppdatert: 08.apr. 2014 12:55

EU-domstolen: Datalagringsdirektivet er ulovlig
Dommerne i Luxembourg har konkludert med at DLD er i strid med EUs charter om grunnleggende rettigheter.

«Direktivet innebærer et meget omfattende og særlig alvorlig inngrep i den grunnleggende rett til respekt for privatlivet og til beskyttelse av personopplysninger, uten at dette inngrepet er begrenset til det strengt nødvendige», er konklusjonen.

Har en tanke om hva om det var folk som såg inn i alle vindu i huset dit .då hadde du reagert ,På at dei brøt det privatliv å før i tiden så kalla vi det kikker.Men nå som dei har godt inn i hus å heim ,og skal overvåke net mob e-post ,Då er det greit for dei som seier ja til dette !
Før alle eg spør så seier dei at dei har ingenting å skjule! .Men er det ikkje et tankekors da at vist det er at dei flest som er lovlydige flertallet av den norske befolkning.ikkje har gjørt noge gale .Men alligavel blir vi overvåka .dei skal inføre diriktive 2015 ,men nå har dei fått ei nøtt å løse tror eg .Fordi dei som laga.
«Datalagringsdirektiv har møtt seg sjølv i døra ,fordi dei har sett hvor masse dei overvker alle ,og tar ifra folk flest privatlivet personvern osv.

mVH tOM

Datalagringsdirektiv» avslørte abort, sykdom og våpenkjøp
Datatilsynet: – Dette bekrefter alt vi har advart mot.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/EU-domstolen-Datalagringsdirektivet-er-ulovlig-7529032.html#.U0Ufqag0Ffb

http://www.aftenposten.no/digital/Datalagringsdirektiv-avslorte-abort_-sykdom-og-vapenkjop–7503014.html#.U0UlWKg0FfY

Topphemmelig overvåknings-skandale avslørt
– USA kan lese all e-post og titte inn på videosamtaler.

http://www.hardware.no/artikler/topphemmelig-overvaknings-skandale-avslort/134165

Falcon
Falcon
Abonnent
12 år siden
Hermis
Hermis
Abonnent
13 år siden

Endelig en litt positiv nyhet. Regjeringen sier nei til forsøk med skanning av flypassasjerene ved gjennomlysning av klærne i sikkerhetskontrollen.

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7293186

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

Kjapp innføring:

* Vil du snakke privat så ikke bruk mobiltelefon eller hustelefon.

* Bruk Skype.

* Internett: bruk Tor.

(Men om du allikevel går ut med fullt navn på nettet så er det jo ikke så mye vits.)

Sigr har forresten rett; null problem å drive med f.eks. barneporno 100% privat og anonymt på nettet. Myndighetene kan ikke stoppe det. Myndighetenes tiltak er nok først og fremst for å gjøre folk vant med å bli overvåket.

arifkarim
arifkarim
Abonnent
13 år siden

“Snart kan de ta iPaden hans
Tirsdag 22. juni kl 06:53
Av Tore NesetNorge forhandler om flyplass-søk.
I fjor vår ble det kjent at flere land forhandler om å gi tollere og politi lov til å sjekke innholdet på PC-er og mediespillere på flyplassen, på jakt etter ulovlig innhold.

Rammer tilfeldig
Den såkalte ACTA-avtalen skal blant annet regulere og harmonisere de ulike landenes lovgivning når det gjelder piratvirksomhet. ”
http://www.itavisen.no/845377/snart-kan-de-ta-ipaden-hans

LOL! :D

Sigr Huginsson
Forfatter
Svar til  arifkarim
13 år siden

Ja, det er slik det er i den Brit-iske fascistprovinsen Australia dette.

Dette er forøvrig lekende lett å omgå.
Det er bare å kjøre via en VPN oppkobling til ditt hjemmenettverk.
På denne måten kan PCen så og si være tom for filmer og dokumenter, siden du uansett får tak i de uavhengig hvor du befinner deg, og fra hvilken som helst pc.

Og gjerne via en proxy server som er plassert i et land hvor datalagringsdirektivet ikke er innført. På denne måten klarer heller ikke ISP å se hva datatrafikken er.

Men likt skal være likt.
Om dette blir innført ser jeg absolutt ikke noe galt i at private hacker servere hos politi, toll og politikere som er avsvarlig for innføringen på jakt etter ulovligheter slik som korrupsjon, og smugling i regi av utro tjenestemann.

Ved å legitimere et overvåkingsamfunn, må man være klar over at dette vil slå tilbake på en selv. Dette vil føre til at folk vil øke sin kunnskap om sikkerhet, og sikkerhet og hacking går gjerne hånd i hånd.

arifkarim
arifkarim
Abonnent
13 år siden

“– Mot et totalt overvåkningssamfunn
Datatilsynet roper et varsku om at Norge går mot et totalt overvåkningssamfunn.”
http://www.tu.no/it/article248778.ece
T.o.m mainstream idioter har begynt å “merke” ting vi merket mange år tidligere.

arifkarim
arifkarim
Abonnent
13 år siden

Framgang for EU-tilhengerne
.Men fortsatt nei fra 50 prosent.
http://www.dagbladet.no/2010/04/26/nyheter/innenriks/eu/11446965/

Svak oppgang for EU. Lykke til med oppvåkningen! :(

SkeptiskJA
SkeptiskJA
Abonnent
14 år siden

Sikkerhetstjenesten overvåker allerede ulike typer aktiviteter på internett, som Facebook, blogger og YouTube som en del av sitt forebyggende arbeid.

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/krim/pst-vil-ha-bedre-kontroll-over-internett-3140452.html

Hvis staten, i større grad enn nødvendig for å opprettholde selve demokratiet, kan tvinge til seg innsyn i vår private kommunikasjon, fratas opposisjonen muligheter til å utvikle og utveksle sine alternative tanker, meninger og strategier i fortrolighet. Noe som selvsagt bidrar til å konsolidere den regjerende makten.

H…vis det i tillegg er slik at den enkelte er usikker på når kommunikasjon er fortrolig, fordi statens eventuelle «innsyn» foretas i det skjulte, gjennom hemmelig innsamling/overvåkning/avlytting, skapes en ytterligere nedkjølende effekt på opposisjonell aktivitet.

Dette er de klassiske og historisk veldokumenterte tegnene på det som – hvis det går for langt – skaper en totalitær stat, der all opposisjon knebles.

http://www.dagbladet.no/a/8809997/

Hvis våre folkevalgte ikke på eget initiativ klarer å opprettholde rettsstatens prinsipper og et minimumsnivå av personvern i sin stadig økende iver etter å sikre seg kontroll over våre private kommunikasjonsmønstre og -nettverk, må de nok en gang begrenses av juss og domstoler

http://www.dagbladet.no/a/9198550/

EU innrømmer dermed — om enn implisitt — at man med DLD forkaster de grunnleggende personvern- og rettsstatsprinsippene som har vært gjeldende rett i Europa i mange tiår.

http://www.dagbladet.no/a/10406078/

Otto
Abonnent
14 år siden
smurfen
Redaksjonen
14 år siden

Kjempeviktig midlertidig seier folkens :D
Høyre sier nei til datalagringsdirektivet :D

Årsmøtet i Oslo Høyre sier nei til datalagringsdirektivet. Vedtaket ble gjort lørdag formiddag med 98 mot 34 stemmer.

I vedtaket oppfordrer Oslo Høyre, som er partiets største fylkeslag, Høyres stortingsrepresentanter til å gå imot implementering av EUs datalagringsdirektiv i norsk lovgiving.

Vedtaket viser blant annet til kritiske uttalelser om direktivet fra EUs datatilsyn og FNs menneskerettighetsråd.

– Rettssikkerheten i et liberalt demokrati er ikke bare til for å beskytte borgerne mot kriminelle handlinger, men skal også sikre borgernes fundamentale rettigheter i henhold til nasjonal lov og internasjonale menneskerettigheter. En av disse rettighetene er retten til en egen privat sfære og til selv å kunne kontrollere når, hvordan og hvor mye informasjon om egen person som spres til andre parter, heter det i resolusjonen.

I sin tale til årsmøtet fredag kveld sa fylkeslagets leder, stortingsrepresentant Michael Tetzschner at noen mener det er umistelige verdier som står på spill.

– For enkelte vet jeg at det berører selve grunnen til at de meldte seg inn i Høyre. Da skal man lytte ekstra varsomt, sa han.

Tidligere har Høyres leder, Erna Solberg, skjerpet kriteriene for personvern dersom partiet skal støtte direktivet.

I regjeringen er det bare Arbeiderpartiet som støtter direktivet. Partiet er avhengig av støtte fra Høyre dersom Norge skal slutte seg til det og unngå Norges første EØS-veto.

http://www.abcnyheter.no/nyheter/100123/nei-til-datalagringsarkiv

remote
Abonnent
Svar til  smurfen
14 år siden

Dette er virkelig gledelig og høre, og en felles seier for norges nettsamfunn.
Desverre tror jeg ikke det har så mye og si hvilke vedtak vi gjør i norge før vi får påvirket sverige i denne saken!
Ref: http://www.tu.no/it/article199483.ece

Spill for galleriet?

smurfen
Redaksjonen
Svar til  remote
14 år siden

Ting er begynt og gå i riktig retning igjen og derfor skrev jeg midlertidig seier siden dette betyr at nå vil noen begynne og bli enda mere desperate og en fals flagg opprasjon vil snart tvinge seg frem for og tvinge igjennom overvåkingstiltak og kontrolering av befolkningen :(
Dem begynner og få dårlig tid så ser med stor bekymring på en massiv “terrorhandling” som vil føre til at ingen myndighet vil motsi seg en RFID chipping av befolkningen
Men som evig opptemist så tror jeg fortsatt på det gode i menneskene og at dem som skulle være involvert i noe sånt hopper av og avslører planene før dem blir satt ut i live :)

smurfen
Redaksjonen
14 år siden

Rart at ingen har kommentert at Høyre i dag sa ja til og støtte AP i innføringen av Datalagringsdirektivet ?
akkurat som ikke det har vært avtalen med AP i lang lang tid….
Vel det blir morro når alle nettsideren en besøker, mail, sms, telefonsamtaler blir offentlig informasjon, ..
Det var vel siste spiker i kista på vår frihet, personvern og privatliv mm..
Nå blir det lagra personlige profiler på oss alle :D

arifkarim
arifkarim
Abonnent
Svar til  smurfen
14 år siden

Alle er skyldige til det motsatte er bevist! :D
Det er dette “beviset” som eliten er ute etter for vår fordel, dette må du nok skjønne, kjære Smurf! ;)

BelzeBob
Abonnent
14 år siden

Det beste hadde nok hvert om hver innbygger fikk sitt eget videokamera. Som vi så måtte filme oss selv med 24 timer i døgnet. Video/audio “feeden” hadde blitt sendt kontnuerlig til data-analyse personale i India, som da sjekker hver eneste video og gir beskjed til Illuminati om hvem som har asosial oppførsel og bør henrettes. Deretter, når mikrochipene til tankeforbryterne er lokalisert, skyter en satelitt krapylene med en dødsstråle fra himmelen som gjør de (oss) om til miljøvennlig aske.

Dette syns jeg man bør satse på.

smurfen
Redaksjonen
14 år siden

EUs Datalagringsdirektiv mye mer alvorligt og skremmende en først antatt.

Arbeiderpartiet har for lengst sagt at de er tilhengere av direktivet, og har tidligere vist at de kan kjøre gjennom forslag i regjeringen, til tross for at både SV og Sp er motstandere.

Mange har fortsatt ikke helt forstått hva direktivet går ut på, og forsøkene på å vri litt på sannheten er relativt betydelige fra både de som er tilhengere og motstandere.

Hva er egentlig essensen?
Hvis vi skjærer direktivet helt til beinet, så er det dette direktivet handler om:

1. Det står i klartekst i direktivet at direktivet er et forsøk på å få like rutiner for lagring av trafikkdata i hele EU-området.

2. Videre er hensikten med hva som skal lagres begrunnet med bekjempelse av alvorlig kriminalitet.

3. Helt konkret pålegger direktivet alle teleoperatører å lagre en lang rekke typer informasjon for å hjelpe politiet i sitt arbeid.

Les mer om detaljene her.

Det er disse tingene direktivet altså grunnleggende består av. Alt annet er egentlig utfoldende detaljer.

Dette diskuteres
Diskusjonen så langt har i stor grad bestått av enkelte misforståelse i forhold til tolkningen av detaljene i direktivet, skrekkscenarioer og ikke minst i forhold til hvordan andre land allerede har implementert direktivet.

Det har i stor grad handlet om sikkerheten på dataene som lagres, hvor lenge dataene skal lagres, hvem som skal ha tilgang og om det eventuelt er pålegg for om det skal være en rettslig prosess for politiet å få ut informasjon.

En av de mye omdiskuterte temaene tidligere i år var om det var en misforståelse eller ikke om det skulle lagres hvilke nettsider du besøkte.

Det er irrelevant
Og la meg bare slå det fast først som sist:

Mesteparten av disse spørsmålene er egentlig totalt ubetydelige. Det som virkelig betyr noe her, er det som de færreste diskuterer, nemlig det mest grunnleggende: Reglene skal være like for alle EU-land, og tiltakene gjennomføres i den hensikt å hjelpe politiet med sin etterforskning.

Eller rettere sagt: Konsekvensen av disse grunnleggende faktaene.

La meg forklare:

«Innhold skal ikke lagres»
Alle tilhengerne av direktivet, enten det er i Arbeiderpartiet, folk i forskjellige politiavdelinger eller andre tilhenger, fremholder at mesteparten av informasjon som direktivet pålegger at skal lagres, allerede i stor grad i dag blir lagret. Det gjelder alt fra hvilken IP-adresse du har hatt på internett, til hvilken basestasjon du var koblet til da du snakket i mobiltelefonen.

Dette er langt på vei korrekt. Og som Helga Pedersen så greit skrev til undertegnede på Twitter, etter at hun irriterte seg over en spissformulering i min forrige kommentar om temaet: «DLD gir en noe lengre lagring av trafikkdata. Med annen begr.»

Men i denne sammenhengen er det et lite problem:

Målet til Datalagringsdirektivet er å ha like regler i hele EU. Men blant annet Danmark og England har allerede innført løsninger der det skal lagres hvilke nettsider du besøker.

Det vil si at om Norge innfører direktivet slik EU i dag krever, så vil vi likevel være i den situasjonen der reglene ikke er like i alle land. Det må på et eller annet tidspunkt rettes opp, og siden intensjonen med direktivet er å forenkle politiets arbeid, sier det seg selv i hvilken retning det vil justeres.

Det er altså ikke spesielt relevant hva som direktivet i dag sier skal lagres, da det ligger i kortene at dette bare er første steg.

«Politiet må til retten for å hente ut informasjonen»
Denne påstanden kan du igjen hente fra nærmest en hvilken som helst tilhenger, nemlig at dette ikke er informasjon som politiet skal ha fri tilgang til, men der retten må være enig i at det er en reell mistanke.

Her er det også et lite problem: Direktivet sier ikke noe om at rettssystemet må være involvert. Dette er derimot noe mange har påstått er en selvfølgelig forutsetning i Norge.

Og tar vi igjen en titt over til England er de i ferd med å innføre en utvidet lov i forhold til Datalagringsdirektivet, som har fått navnet Regulation of Investigatory Powers Act (RIPA). Denne loven gjør at totalt 653 offentlige institusjoner i England skal ha tilgang til all informasjonen som Datalagringsdirektivet krever at skal lagres, samt hvilke nettsider som er besøkt.

Alt som skal til for at disse skal få utlevert denne informasjonen er at en avdelingsleder eller en høytstående politimann sier at det er greit.

Les mer om RIPA her.

Politiet klager allerede i dag om at de ikke har like gode muligheter som sine utenlandske kollegaer, og det vil vel neppe bli bedre i denne sammenhengen.

Og kanskje enda viktigere: Saken fra England viser hvordan det er veldig enkelt å tilby denne typen informasjon til flere enn de egentlig var tiltenkt til. Hvorfor ikke skatteetaten? Hvorfor ikke forsvaret? Hvorfor ikke lokale antimobbetiltak som vil undersøke påstander om mobbing? Hvorfor ikke utenlandske myndigheter i forbindelse med visumsøknader?

«Det er dette, og ikke alt det andre, som skal lagres»
Diskusjonen om Datalagringsdirektivet blir ofte en pirkete diskusjon om nøyaktig hva som skal lagres og hvordan. Men eksemplene fra blant annet England og Danmark viser en gjerne vil gå litt lenger.

Selve intensjonen med avtalen er nettopp å gjøre politiets oppgave enklere, og det trengs ikke mye oppfinnsomhet for å tenke seg situasjoner der politiet ville hatt betydelig hjelp av å vite for eksempel nøyaktig hva som ble skrevet i en tekstmelding, eller sagt i en samtale – ikke bare at det ble sendt en melding eller avholdt en samtale.

Eller som Helga Pedersen så fint sier om direktivets konsekvens for personvernet:

– Redder vi ett barn, er det verdt det.

Direktivet åpner allerede i dag for at en skal kunne spore alle bevegelsene til en person som har datatrafikk aktivert på mobilen. Et godt tips vil være at noen raskt vil mene at det er veldig rart at bare de som har avanserte telefoner skal spores hele tiden, mens de som skrur av skal slippe unna med å bli sporet så lenge mobilen er aktiv.

Men nøyaktig hva som er neste steg er også uinteressant. Det vesentlige er at datalagringsdirektivet er et veldig prinsipielt direktiv, med tanke på at det pålegger teleoperatører å lagre informasjon utelukkende i den hensikt å hjelpe politiet.

Det er en så grunnleggende forandring i forhold til myndigheters kontroll på enkeltmennesker at det bør få noen til å tenke to ganger – selv om den grunnleggende endringen ikke i første omgang umiddelbart etterfølges av andre grove tiltak.

Jeg er i bunn og grunn ikke bekymret for hva Datalagringsdirektivet gjør i dag, men hva det åpner for at kan skje om noen år.

«Datalagring er ikke overvåking»
Dette diskusjonstemaet er kanskje det minst interessante av de alle, men assisterende politidirektør Vidar Refvik brukte nylig et langt leserinnlegg på å opplyse denne siden av saken.

Les: Datalagring er ikke overvåking

Han skriver følgende: «Det er ikke riktig, slik mange har hevdet, at hele befolkningen vil bli mistenkeliggjort og overvåket. Lagring av data skal omfatte alle, men vil bare eksistere som rådata i tilbydernes systemer.»

Det tekniske bak dette er igjen ganske uinteressant. Hvis politiet kan få vite hvor jeg har beveget meg, hvem jeg har kommunisert med, hvordan jeg kommuniserte og når jeg gjorde det… Da vil jeg si at jeg har blitt overvåket, selv om ingen har fulgt etter meg med bil.

Eller er det slik at et overvåkingskamera ikke bedriver overvåking før noen setter seg ned og ser på opptakskassetten etterpå?

«Overvåking er ikke et problem hvis du ikke har noe å skjule»
Dette argumentet brukes som regel av dem som ikke har tenkt spesielt gjennom hva demokratiet er bygget på. Og det er et tegn på at en er villig til å ofre alle sine rettigheter for å få en slags følelse av trygghet.

Et helt grunnleggende fundament i det samfunnet vi lever i er retten til et privatliv. Så grunnleggende er det at det står i Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen:

«Enhver har rett til respekt for sitt privatliv og familieliv, sitt hjem og sin korrespondanse.»

Regjeringen selv utdyper dette fundamentet på følgende måte: «Bestemmelsen verner om den enkeltes rett til hemmelighold av personlige opplysninger.»

En trenger ikke å være kriminell for å ikke ønske å legge ut hele sitt liv til offentlig skue. Når jeg går på do, så lukker jeg døra, selv om det neppe er noen hemmelighet hva som skjer der. Når jeg snakker med samboeren min, så er det ingen som har noe med hva som blir sagt, selv om det meste sannsynligvis er totalt uten interesse for de aller fleste. At jeg i det hele tatt snakker med henne er det ingen som har noe med – da det motsatte kanskje ville få folk til å tenke sitt.

Og når jeg har telefonsamtaler med hemmelige kilder er det ingen som bør kunne gå inn i telefonregisteret å se hvem jeg snakket med.

arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

“Lønn: 2,2 millioner. Skatt: 0”
“Jagland har en lønn på 2,2 millioner kroner i sin nye jobb og bor i tillegg gratis i et herskapshus i Strasbourg. Europarådet betaler også for fire tjenere og en sjåfør, skriver VG.

Skattefrihet er et annet privilegium, og Jagland slipper å betale skatt både til Norge og Frankrike.”
http://www.dagbladet.no/2009/12/13/nyheter/innenriks/europaradet/jagland/politikk/9492509/

Livet blir så deilig særlig når man har blitt NWO-elitens høyre hånd! ;)

arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

Og så har det begynt:
“Hemmelig skjema lekket.
Flere land i EU har nærmest åpnet slusene for overvåking og aktiv forfølgelse av fildelere. I kjølvannet av dette har det utviklet seg en hel industri som spesialiserer seg i å sende ut trusselbrev og kreve inn penger fra folk som angivelig skal ha lastet ned filmer, spill, programvare eller musikk ulovlig. ”
“Trues til å betale
Ett av selskapene som gjør store penger på slik virksomhet er det britiske advokatselskapet Davenport Lyons. I samarbeid med det tyske selskapet DigiProtect, som tar seg av den nett-tekniske biten, jobber de med å spore opp IP-adresser som viser mistenkelig aktivitet.

Når «synderne» er sporet opp, begynner arbeidet med å få dem til å betale. Riset bak speilet er en rettssak, som etter all sannsynlighet vil bli langt dyrere enn om de betaler med en gang. ”

Velkommen til NWO! :D

arifkarim
arifkarim
Abonnent
Svar til  arifkarim
14 år siden
Ståle Johansen
Abonnent
Svar til  arifkarim
14 år siden

Etter at Youtube er ferdig sensurert vil fildelingen være en av de siste mulighetene til og dele sannhet, klart de vil den til livs.

Jeg synes ikke synd på feks. Madonna, gjør hun 10 liveopptrendner pr. år tjener hun sikkert 30 + mill. det burte holde for de aller fleste.

Hollywood industrien pumper ut propaganda det ikke blir noe kulturellt tap å miste.

ye
ye
Abonnent
14 år siden

“Grovt overtramp mot personvernet for alle som bor i Norge” sier Venstres Guri Melby.
“Regjeringen gjør ikke noe”
“.. det er så lite offentlig debatt om dette.”
“Siden Jens Stoltenberg ikke reagerer så må vi som forbrukere reagere.”

15.10.2009
http://www.adressa.no/nyheter/politikk/article1399480.ece

« Forrige artikkel

Positiv tenkning: Polyanna-syndromet

Neste artikkel »

Overvåkningskandalens skjulte agenda

45
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x