Somaliske pirater eller lokal kystvakt?

7.7K visninger
4 minutter lesetid
33

Det begynte å dukke opp skip utenfor kysten når regjeringen kollapset. Det er noe som skjer i Somalia , noe mer enn bare pirater. Hva skjuler seg bak denne konflikten egentlig?

En Internasjonal flåte fra Kina,Frankerike,Tyskland og NATO bidrar i kampen mot pirater utenfor den somaliske kyst.
En Internasjonal flåte fra Kina, Frankerike, Tyskland og NATO bidrar i kampen mot pirater utenfor den somaliske kyst.

Somalia.  Et uskyldig offer for kolonisering og andre verdenskrig, massegraver og massesult. Om det er et sted på jorden du ikke vil bli født, er det her. Pr. Idag er det på FN sine lister over verdens farligste steder, lovløse overherrer har tatt kontroll over store deler av landet etter kuppet som endte  i en borgerkrig i 2001.  Ikke lenge etter i 2006 invanderte den Etihiopiske hær. Idag er det fortsatt krig.

Landet mangler sosial stabilitet, lov og orden og en regjering for folket. Det mangler en hær, og en kystvakt som skal til for å  sikre folkets dyrbare inntektskilde. Den somaliske kyst inneholder mye fisk, tunfisk, hummer og annen sjømat for 300Millioner$ årlig. Flere tusen kilometer kystlinje åpen for hvem som helst. I en verden hvor lite fisk fører fiskere tvers over hav for  å fange fisk,  fordi deres eget område har et tungt og overbelastet etterspørsel for fisk. Ser andre naboland på somalias langstrakte kystlinje som en ubeskyttet perle som ligger og venter.

Rovfiske er et stort problem, dette har vi i Norge erfart, men i motsettning til oss så har de ikke en massiv forsvarsflåte å imøtekomme trusselen på.  I Somalia samles de ved landsbyene, rustet opp av stammeledere og ros fra familie som ønsker dem lykke til på sin ferd ut i havet.En gruppe på 10-20 frivillige fra Somalias lokalkystvakt som de kaller seg selv, utstyrt med  kalasjnikover, rakketavfyrere og motorbåter setter de fart mot det åpne hav, mot en båt som tar maten fra et krigsrammet og utsultet folk.

Somaliske Pirater
Somaliske Pirater, mange av dem poserer for kamera. Stolte og fornøyde.

Det er også raportert om “toxic-waste” dumpet utenfor kysten fra europeiske båter,  kort tid etter at regjeringen kollapset i 2001, fikk kystbefolkningen sykdommer og barn ble født med misdannelser. Det hele ble værre når tsunami bølgene i 2005, skyldte opp flere tønner på land. Det viste seg å være høye verdier av tunge metaller, noe atomavfall og kvikksølv. Det hele er uroligvekkende. Kvikksølv ble nylig forbudt i Norge og mange andre europeiske land. Og det er enorme mengder som ikke kan dumpes i egen bakgård. Så de drar til det minst mulig diplomatiske landed i verden, hvor presse og andre vestlige institusjoner ikke eksisterer. Er det et sted man kan gjøre noe sånt i 2009, så er Somalia helt klart valget.

Et internasjonalt miljøgiftig avfallsplass for internasjonale forbrytersyndikater. Et raskt søk på google viser at flere europeiske skip har blitt forsøkt kapret. Det er Det internasjonale maritime byrå i Malaysia som går ut med disse opplysningene, om hvilken båt, hvor og hva besetningen rapporterer inn.

26.09.08 ble et gresk tankerskip lastet med kjemikalier skutt på og besettningen ble tatt til gisler. Ofte blir de holdt i flere måneder, det vises ingen nåde for dem de holder skyldig for å drepe lokalbefolkningen deres, familier og venner. Meldingene omhandler ofte om penger som motivasjonsdrivet til piratene, men virkeligheten er ikke slik.

Tsunamien i 2005 skylte opp mange tønner og andre gifitge stoffer dumpet av utenlandske skip.
Tsunamien i 2005 skylte opp mange tønner og andre gifitge stoffer dumpet av utenlandske skip.

Hvem er de virkelige piratene?

Trenger virkelig de enorme tankskipene og ligge så nærme kysten? noe som gjør det mulig for somaliske terror-pirater å nå dem. Det er ikke en strede eller en kanal, det er enorme områder med hav og lange vakre strender som strekker seg fra New York til Houston, for å sammenligne. Kan det hende fiskebåtene nærmer seg kysten for å fiske også angrepet fra de såkalte piratene?  Mange vil tenke at det ville være dumt å dumpe miljøgift i områder som inneholder store mengder lukrative inntektskilder fra dyrbar fisk. Men avstandene er enorme, man kan lett dumpe gift i Miami, og fiske i North Carolina.

Media har gått hardt ut og stemplet dem som pirater og terrorister, men ingen internasjonale mediekanaler nevner noe om et faktum som har lenge vært vist i vesten i flere år. Ahmedou Ould-Abdallah , FN’s utsending til Somalia har ovenfor nyhetsbyrået Al-Jazzera sagt at det ikke er mistanke om statlig støtte bak giftdumpingen, men det er et nettverk av store internasjonale selskaper med lav moral som ser det som en mulighet å dumpe et tonn avfall for 2.5dollar istedenfor 1000dollar i andre europeiske land. Her må den somaliske befolkning bøte de resterende 997.5$ med deres liv og helse.

Norge har store reserver med utgått produkt. Hva gjør vi med all kvikksølvet? Dumpes de i Norge eller utlandet?

Ville det vært vanskligere å dumpet dette utenfor kysten til Canada? eller England? Og ville media da kalt “the Canadian royal navy” for pirater når de gikk til angrep på utenlandske skip?  Mens vi mennesker i vesten sitter og leser avisa og fordømmer disse piratene som stopper FN’s nødhjelp fra å sleppe inn, så er virkeligheten desverre slik at du blir løyet til. Akkurrat som Hamas blir portrert som “terrorister” så blir Somalias Sivil Kystvakt svartmalt som Pirater.

Verdenssamfunnet må rydde opp etter seg, vestlige demokratier har høyere standarer enn dette her å leve opp til. Media i Norge bør begynne å stille spørsmål. Norske selskaper kan om et par år bli stilt for miljøforbrytelser.

Armin Bahrami

En ånd på en kosmisk reise i en menneskelig opplevelse. Kom til Norge fra Tehran som politisk flyktning som 3 åring i 1988. Vokste opp som kristen og ba til Jesus om at han måtte kjappe seg hjem og hjelpe Micheal Jackson i Earth Song. Etterhvert når tenårene var nådd skrev begynte han med raptekster; "Stå opp gud våkn opp vi må snakke! om alle barna der ute som er alene og forlatte. Hvordan kan du la israel drepe et uskyldig barn? Hvordan kan du la en pedofil bli en far ? Stå opp gud våkn opp vi må snakke, hvorfor gir du folk kreft og lar dem dø sakte ?Hvor var du når dem drepte Martin Luther King? Hvor er du gud? Og hvorfor gjør du ingen ting ? Gud har forsovet seg eller fraskrevet ansvaret over til fri-vilje, derfor begynte jeg å gjøre som Jens Bjørneboe tenkte;
"DU HAR I ETT OG ALT ANSVARET FOR HVER ENESTE TING SOM FOREGÅR HVOR DU OPPHOLDER DEG"

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

33 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Thor
Thor
Abonnent
13 år siden

Nå kommer Media med “jordomseilere” som blir kidnappet, et Amerikansk par og et Dansk par m fam av Somaliske pirater..Til og med Giske lurer på å sende et krigskip til der nede…Det er allerede 27 land fra hele verden som har krigskip der nede nå,og noen lender har med flere enn ett krigskip,fregatter,hangarskip,ubåter..en fregatt har 123 personer om bord,et hangarskip har opptil 6000 personer ombord..?? Så da kan man begynne å regne hvor mye soldater det er mot noen enkle pirater fra Somalia i rustne fiskebåter..!! Noe der nede skjer som vi vanlige folk ikke får vite noe om,men hva,det skriver Media ikke en døyt om..Land som:Usa,Russland,Iran,Israel,sør/nordKorea,India,Australia,Belgia,Nederland,Danmark,Sverige,Norge,Kina har krigskip i den lille bukta..Og det for å forhindre Piratangrep? Tull og tøys..7 land i den regionen er avhengig av varer,import og frakt av handelsvarer til og fra(Somalia,Egypt,Yemen,Baharain,Israel,Saudiarabia,Etopia) Og det har vært i deres inntresse og få bukt med PIRATproblemet hvis SÅ var tilfelle..Ikke halve jordklodens krigskip..Og det merkelige er at dette Piratproblemet dukket plutselig opp i 2008, og før det var det NADA “piratvirksomhet” der nede..Hva er det som blir skjult for oss der nede?

Thor
Thor
Abonnent
13 år siden

http://www.skinwalkerranch.org har et perfekt bildematriale av merkelige fenomener,og av en portal(stargate)der du ser noen kommer igjennom..om noen lurer på hvordan en stjerneportal ser ut…

Otto
Abonnent
14 år siden
J.Johansen
Forfatter
14 år siden

Somali Pirates Say They Are Subsidiary of Goldman Sachs

NORFOLK, VIRGINIA (The Borowitz Report) ? Eleven indicted Somali pirates dropped a bombshell in a U.S. court today, revealing that their entire piracy operation is a subsidiary of banking giant Goldman Sachs.

There was an audible gasp in the courtroom when the leader of the pirates announced, ?We are doing God?s work. We work for Lloyd Blankfein.?

The pirate, who said he earned a bonus of $48 million in dubloons last year, elaborated on the nature of the Somalis? work for Goldman, explaining that the pirates forcibly attacked ships that Goldman had already shorted.

?We were functioning as investment bankers, only every day was casual Friday,? the pirate said.

The pirate acknowledged that they merged their operations with Goldman in late 2008 to take advantage of the more relaxed regulations governing bankers as opposed to pirates, ?plus to get our share of the bailout money.?

In the aftermath of the shocking revelations, government prosecutors were scrambling to see if they still had a case against the Somali pirates, who would now be treated as bankers in the eyes of the law.

?There are lots of laws that could bring these guys down if they were, in fact, pirates,? one government source said. ?But if they?re bankers, our hands are tied.? More here.

The Los Angeles Times says Andy Borowitz has ?one of the funniest Twitter feeds around.? Follow Andy on Twitter.

http://www.borowitzreport.com/2010/04/25/somali-pirates-say-they-are-subsidiary-of-goldman-sachs/

http://abundanthope.net/pages/Political_Information_43/Somali-Pirates-Say-They-Are-Subsidiary-of-Goldman-Sachs.shtml

Some may think that Andy is being a bit humorous here but have a look at ‘Somali pirates guided by London intelligence team’ at: http://abundanthope.net/pages/Political_Information_43/Somali_pirates_guided_by_London_intelligence_team__3047.shtml while you are still laughing.

Helheten
Helheten
Abonnent
14 år siden

Hvor dumme tror DE at vi er…? Dette er rett og slett til å le seg skakk av: http://multimedia.asiaone.com/Multimedia/News/Story/A1Multimedia20100423-9970.html

DanielS
DanielS
Abonnent
14 år siden

Det jeg har hørt om piratvirksomheten er at den begynte med at utenlandske trålere tok enorme mengder fisk utenfor viktige fiskelandsbyer i Somalia. Fiskebestanden gikk ned og i noen landsbyer så folk det som et ran av nasjonens suverene ressurser. Ideen om å gjøre det samme mot utlendinger ble til piratvirksomheten. Men den har vokst ut av proposjonene ettersom dette har vært en lukrativ affære.

Thor
Thor
Abonnent
14 år siden

Skal sjekke det med undersjøiske bunkere Smurf,blant innsiderne el black ops er det en stjerneportal på gang der nede..En av THEY innsider er intervjua av Bill Ryan-The Anglo-Saxon mission sier at siden 2005 er det planlagt start på 3 verdenskrig, Israel angriper Iran,Iran svarer m hjelp fra Kina og Israel blir bombet nuklært til steinaldern..så en våpenhvile..og da blir flere land innblandet..Kina får noe ala fuglevirus spredd utover befolkningen,rett og slett et rasistvirus..They vil fjerne kina helt og holdent fra kartet,og som et ledd i befolkningsreduksjonen…2011-starten av 2012 er et tidsperspektiv som han sier er satt opp…Så litt merklig med undersjøiske bunkere der,så nært Israel..Krysssjekker hele tiden mellom foraene-se hva som kan være den mest naturlige..hvis man si det slik:)

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Thor
14 år siden

Ja liten tvil om at WW3 har vært planlagt lenge, det starter med angrep på iran i oct/nov, Nucler kortet blir nok ikke tatt frem, heller ikke en invasjon av Israel siden dem har et program som sier at vist noen angriper dem så tar dem resten av verden med seg med sine 500-800 A-Våpen, det blir nok en merklig krig uten A-våpen siden alle vet at første som tar det i bruk vil få landet sitt utradert med A-våpen, men som under cuba krisen så kan det fort skje en missforståelse og noen bruker A kortet og da er helvette i gang
Husk det er elitens krig og det siste dem vil ha er at deres eget land forsvinner i en A-krig, da mister dem jo både velstand, land og kapital
Det jeg ser for meg er en konvensjonell krig, USA og EU mot muslimer, Kina og Russland der ingen land med A våpen blir invadert, det blir droner, raketter, u-båter osv som bomber hverandre tilbakers til steinalderen
Får håpe ingen tørr ta første skritt til en krig ingen kan vinne …
Det er mange falske profeter som har som oppgave og spre desinfo, frykt og forvirring, en WW3 er noe jeg tror er en av dem..
Mest sannsynlige jeg ser for meg er at NWO prøver og ta verdensherredømme ved hjelp av profetiene, sult, sykdommer, systemkrasj og pengekolaps forårsaker dem selv samt klima kattastrofer og jordskjelv osv, opp av kaoset skal NWO ta kontroll som noen reddende engler for menneskeheten

Var og så The Road på kino nå og den handler om hvordan livet er etter 2012 med sine apocalyptiske naturkastastofer, hvordan en overlever osv, meget bra film men fryktlig dyster, solen er formørket i flere tiår grunnet jordskjelv og vulkaneutbrudd så alt planteliv dør først, så dyrene som livnærer seg av planter, så dyr som spiser dyr, så menneskene som begynner og spise hverandre

Uansett om det blir en WW3, NWO produsert Apocalypse eller en naturlig Apocalypse så er det lurt og begynne og legge planer allerede utover våren med å gjøre seg selvforsynt samt og planlegge hvor en skal oppholde seg, kjøpe inn hermetikk og elmentart overlevelseutstyr osv…
Skulle nå det mot all formodning ikke skje noen verdens ting så har man ikke annet og tape en og måtte spise hermetikk litt oftere en vanligt :)
Komme det falne engler, Onde aliens, Kjemper, demoner eller Anunakier til jorden for og spise en så er en så fullpakka i Smaksforsterker i Hermetikken at det er ingen som vil spise en alikvel :P
En ting er sikkert og det er at jeg akter ikke og sette meg på hustaket med hendene i været og vente på at Jesus, RA eller et galaktisk romskip skal redde meg ;)

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Armin Bahrami
14 år siden

Ja som han på 90 sa i filmen, vi ble advart i stort omfang på forhånd, men ingen trodde på det
Filmen beskriver 100% rett hva som kommer til og skje når det ikke er mat og oppdrive lenger og løsningen er og helt korrekt, finne seg en hule eller hytte langt oppi fjellet eller skogen i ødeland og hamstre hermetikk, tørrvarer, parafin, våpen, presenninger, varme klær og hampfrø og vente på bedre tider :)
Dommedagsfilmene kommer på samlebånd nå fra Hollywood, om det er skremselpropagande eller noe dem vil fortelle oss gjenstår og se
For min del så tror jeg på det siste og forbereder meg deretter
Det er bedre og være forberedt og ta feil en og være uforberedt og ta feil
Eller som Gandhi sa, det er bedre og angre på noe en har gjort en og angre på noe en ikke har gjort ;)

Ursus
Ursus
Abonnent
14 år siden

En annen vinkling på denne storyen finnes. Har sett mer på det som nå omtales som ‘Gulf of Aden’. Mange krigsskip fra hele verden er sendt dit, dette for å stoppe pirater med ‘hjemmebygde båter med kjepp og pistol’ som våpen?

‘Pirater kaprer tankskip’

Norge deltar også i operasjonen, via Nato, som har fem faste krigsskip i området:

Operation Allied Protector

….snakk om å skyte spurv med kanon. Og dette er bare flåten fra Nato! Kjør ett søk på ‘warships gulf of aden’ og du vil se at det finnes krigsskip fra hele verden i dette området.

En ting er jeg sikker på; vi blir foret med vikarierende motiv og løgn. Krigsskipene er ikke der primært for å bekjempe pirater.

(mulig det er skrevet mer om dette på nyhetsspeilet, men det er ganske dårlige muligheter for gode søk her på nyhetsspeilet… et søk henter f.eks. ingen treff fra kommentarene, hvilket er ganske upraktisk)

Gulf of Aden kan handle om noe helt annet. Hvorfor samles representanter fra hele verdens krigsflåte i dette området? Og hvorfor serveres vi cover-up story’er som ikke henger på greip?

‘Skal man lyge, så lyg stort’. Funker alltid.

Thor
Thor
Abonnent
Svar til  Ursus
14 år siden

Project Stargate: An interview with Aaron McCollum, a third generation supersoldier/psychic warrior from the same MKUltra program as Duncan O’Finioan.(sjekk intervjuet med McCollum,project camelot org.:)

Ursus
Ursus
Abonnent
Svar til  Thor
14 år siden

Spent på å se neste intervju med Aaron McCollum, det er jo ikke mange detaljer han kommer med, egentlig. Men regner med at camelot-folka har sjekket det han sier, det refereres endel til dokumenter som han sier at camelot-gjengen har fått tilgang til. Kan jo ikke være slik at de kjører på med denne storyen uten å grave litt rundt denne fyren (?).

Kjenner ikke mye til project camelot folka, men er villig til å tro at det han sier er sant, faktisk. Det er ‘ett eller annet’ som kan tyde på at han er genuin. Får se.

Her er bytheway den skriftlige versjon av intervjuet.

:)

Thor
Thor
Abonnent
Svar til  Ursus
14 år siden

Er det noe Somalia og Yemen og resten av landene er avhengig av så er det Import og Export av varer og tjenester,det foregår jo for det meste med fraktskip..Og da ville statene rundt gulfen gjøre alt for og slå ned på “piratvirksomheten” og hvertfall ikke kontakte et hav av militærskip i området for hjelp..Natoskip,bla Norge,kina,usa,russland,japan,england,india etc..Så piratvirksomhet svelger jeg rett og slett ikke..Det er noe der nede som vekker internasjonal intresse som vi vanlige folk ikke får vite noe om under dekke av “piratvirksomhet” -coverup- Og ikke noe om piratvirksomhet i mediene før 2008..merkelig..Logisk tenking(om jeg bordet et fraktskip fra bergen med Frielekaffe rett utenfor trondheim havn,ville nok havnepolitiet ta meg inn kjapt og ryddig, istedet for å sende bud på militær eskorteskip fra Usa,england,russland og kina..(-faaen,jeg har da bare et haglegvær..):)

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Ursus
14 år siden

Du har rett der Thor, dette skurrer seff noe jæ……
Det mest sannsynllige jeg er komt frem til utifra det andre skriver på nett osv er at det handler om dem undersjøiske bunkersene dem bygger der, krigsskipene brukest til og holde utenforstånde borte fra området, Spess på You Tube ligger det mange undersjøiske moduler med Free Mason symboler på osv
Mye tyder på at planene om store fjellhaller er blitt bytta ut med undersjøiske bunkere, fjellhaller kan bli ødlagt i jordskjelv, det kan ikke bunkere som ligger nede på bunn
Diskusjonene om hvor eliten skal gjemme seg i 2011/2012 går nå på høygir i forskjellige forum og miljøer :)

Kjetil S
Skribent
Svar til  Thor
14 år siden

Må si jeg fikk et dårlig inntrykk av McCollum. Fyren virket svært lite troverdig spør du meg. Må ærlig talt si jeg har vanskelig for å se at dette handler om “Stargates”. Det hele virker for høytflyvende og fantastisk til at det kan være virkelig. Jeg fester langt mer lit til dette:
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=16786
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=17460

Forøvrig mener jeg å kunne se en klar tendens til økende radikalisering av “whistleblowers”. De kjemper for å overgå hverandre i fantastiske historier som ukritisk spys ut gjennom de ulike alternativkanalene. For meg virker det som om “sannhetene” alt overveiende allerede har kommet ut, og ny informasjon kommer bare i tillegg til de etablerte. Klart nye info kommer ut, men da stort sett i forhold til nye hendelser. Det store bildet er allerede relativt tydelig.

smurfen
Redaksjonen
14 år siden

Bra Armin :)
Enten tier media eller så forvrenger dem sannheten.
Så i beste sendetid på NRK Nyhetene at dem viste en stor demostasjon i Washington for noen dager siden med over to millioner som demostrerte mot Obamas helsereform….
Syns det skurra litt, nekter og tro at Amrikanerene er så onde at dem går mann av huse for og nekte legehjelp til dem syke og fattige …

arifkarim
arifkarim
Abonnent
Svar til  Armin Bahrami
14 år siden

Stakkars Somaliere. De fikk hadde ikke oljet og endte dermed som rike arabernes fattigste maktløs nabo.. :(

R.Rahl
R.Rahl
Abonnent
15 år siden

kaare: “Jeg ser det også som sannsynlig at de personene som utfører oppdragene blir drevet av hjernevasking og sult.”

Nå er det n’te gang jeg ser betegnelsen “hjernevasket” bli brukt om “de andre”, altså de potensielle skyldige i noe som for oss virker helt på jordet. Det dukker stadig opp om det er snakk om muslimer, terrorister eller andre som det diskuteres om, som tydeligvis har en helt annen oppfatning av verden enn den vi er vant med.

Så også i ditt. Og det er jo et like bra eksempel som noe, selv om jeg ikke har sett noen dokumentarer om disse piratene, hvor det helt sikkert males et bilde av desperate og traumatiserte mennesker som søker seg til den eneste trygge vei.

Så hva legger du/dere i “hjernevasket” her egentlig?

Jeg mistenker nemlig at dette begrepet har blitt forenklet slik det brukes her i landet, til å gjelde kun det å overtale noen til sin sak (og da helst de som overtaler noen til den saken man ikke kan forstå), noe et kjapt søk på norsk wiki omtrentlig bekrefter.

Men ta en titt på engelsk wiki om dette (og historien bak uttrykket):
http://en.wikipedia.org/wiki/Brainwashing

“Brainwashing consists of any effort aimed at instilling certain attitudes and beliefs in a person — beliefs sometimes unwelcome or in conflict with the person’s prior beliefs and knowledge. Motives for brainwashing may include the aim of affecting that individual’s value system and subsequent thought-patterns and behaviors.”

kaare
kaare
Abonnent
15 år siden

Det er klart de er pirater! Det begynte kanskje som en lokal kystvakt, det høres sansynlig ut, men i dag er det snakk om penger og ikke mye annet. Noen styrer og organiserer fra fastlandet og tjener enorme summer, størsteparten om ikke alt av disse pengene blir brukt på privat forbruk. Jeg ser det også som sansynlig at de personene som utfører oppdragene blir drevet av hjernevasking og sult. Det gjør det slik som jeg ser det ikke til en kriminell handling. Bakmennene derimot er ikke noe bedre en de skipene som dumper gift og driver med tyvfiske. Det skal også tas med at små private seilbåter blir kapret, tror kaprene er klar over at disse båtene ikke driver med noe som skader lokalbefolkningen.

praha
praha
Anonym
15 år siden

Norske redere har mangt å skjule. Man får ikke gjennomført et hvilket som helst intervju med de store kara. Et annet spennende tema du kan sjekke ut er det Verdensmagasinet X gjorde med skipsdumping i Sør-Asia (spesielt Chittagong i Bangladesh).

Jonas M.S.
Jonas M.S.
Anonym
15 år siden

Skal ikke si at verken det ene eller det andre er sant. Men det var uansett veldig interessant å lese en annen teori en det vi får servert fra tradisjonelle medier hver eneste dag!

Bra at noen jobber for å sette lys på flere sider av en sak!

Martin ''Rebel'' Antonio
Martin ''Rebel'' Antonio
Abonnent
15 år siden

Stolt av deg Armin ! Snakkes på skolen. Vil gjerne bidra med ting og saker som det her hvis du trenger noe hjelp osv. Herlig !

Mr Johnsen
Mr Johnsen
Anonym
15 år siden

Utrolig bra stykke er flott å se noen forteller sannheten!

« Forrige artikkel

Politiker avslører kynisk maktelite i Norge

Neste artikkel »

Lett å stjele din RFID-identitet

33
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x