William Cook: Til forsvar for Gunter Grass

2K visninger
5 minutter lesetid
3

“Gjennom historien har det vært mangel på dem som kunne ha handlet, likgyldighet til de som burde visst bedre, stillheten til rettferdighetens stemme når det gjelder som mest, er hva som har gjort det mulig for det onde å triumfere” ~ Haile Selassie.

“Har våre jødiske brødre og søstre glemt sin ydmykelse? Har de glemt den kollektive avstraffelsen, nedrivingen av hjemmene, i sin egen historie så snart? Har de snudd ryggen til sine dype og edle religiøse tradisjoner? Har de glemt at Gud bryr seg dypt om de undertrykte?” ~ Biskop Desmond Tutu.

Disse to advarende formaninger fanger inn essensen av Guenter Grass ‘elektrifiserte dikt, “Hva som må sies,” som har brakt et skred av skjellsord – noen karakterdrap, noen fornærmende, noen bare personlig bakvasking – mot mannen som advarer folk i verden samt det jødiske folk om farene ved handlingene til den sionistiske kontrollerte regjeringen av staten Israel.

Ved slik fordømmelse unngås det å måtte komme med konkrete saklige innsigelser av Grass’ målrettede skrik av fortvilelse som han betrakter den fortsatte likegyldighet til det langsomme, men beregnede folkemord som eksisterer i Israels okkupasjon av Palestina og argumentene returneres i steden som nedsettende insinuasjoner, uvitenhet om forholdene i de okkuperte områdene, uvitenhet om at noen er fast bestemt på å ødelegge Israel, og om personlig skyld som en tysker føler. Det er ingen refleksjon over at den verste synden mennesket kan påføre sine medmennesker, stillheten og likegyldighet til situasjonen for palestinerne eller til de potensielle farene som folk i Midt-Østen står ovenfor av Israels forkjøps angrep på Iran.

Tittelen på diktet, «Hva som må sies,” er et ekko av de gamle profetene, hvor de gråtende roper i ødemarken for å få noen til å høre på det åpenbare, for å høre om hykleriet som maskerer virkeligheten av en nasjon, som roper om fred mens det ubemerket stjeler mer land, krever at demontering av Irans kjernefysiske anlegg samtidig som det erklærer sin rett til Demona og utallige masseødeleggelsesvåpen, som fordømmer med alle frekkhetens dobbelthet, faktisk tier de som kritiserer staten Israel, mens de selv står fritt til å angripe dem som anti- semittisk.

Hvorfor stillhet så lenge“, spør Grass seg selv og svarer, som vi alle må, at vi er “slaver av en undertrykkende løgn,” hva som kan sies uten fordømmelse fordi Israel har “rett” til å kreve og forsvare hva det vil . Er det galt å kritisere det opplagte? Er det galt å utlegge sannheten når stillhet en gang før avlet et holocaust? Er det galt for det tyske folk å markere hva de har lært gjennom tiår med refleksjon og erstatninger, og ikke gjøre hva de har levd og lært av det? Er det galt å snakke når ødeleggelsen truer, når arrogansen begraver sannheten, når den svake ikke har noen stemme, når den ukjente konsekvens av brutal, rå, forkjøps maktbruk er nært forestående?

Jeg ville ha latt Guenter Grass snakke for meg, mine barn og barnebarn, og alle andre som kunne måtte lide av enda en verdenskrig, ved å bemerke det åpenbare som har blitt fortiet så lenge:

  • en stat som er utstyrt med den fjerde største militære maskin i verden for å forsvare mindre enn 6 millioner mennesker,
  • en nasjon, den eneste nasjonen i Midt-Østen med masseødeleggelsesvåpen,
  • en nasjon som nekter å undertegne kjernefysisk ikke-spredning avtale for Midt-Østen,
  • en nasjon som har vist dens vilje til å invadere sine naboer i Libanon, Syria, Egypt, Irak, og sikler etter å bombe Iran,
  • en nasjon som okkuperer et land som var gitt av det samme FN som ga Israel lisens til å erklære seg en nasjon,
  • en nasjon som fordømmer Iran for å proklamerte at det vil «slette Israel fra kartet», når de faktisk aldri har avgitt slik uttallelse, men spillende uskyldig skjuler sine egen uttallelser i Likud Partiets Program at staten det påstås å ønskes fred med, Palestina, skal aldri ha noe slags fotfeste vest for Jordan,
  • en nasjon som er en slik påviselig trussel mot verdensfreden at hvis de ikke blir fordømt ville være en skam for alle som forblir tause og dermed delaktig i deres forbrytelser,

og for slik passivitet, for slik likegyldighet må vi ta ansvar og fordømme, la de indignerte la bjellene ringe i sinne og hat, da vil sannheten seire.;

Dolphin Submarine - Nå er de to landene blitt enige om at Israel kan kjøpe den sjette ubåten, med Tyskland som bidrar til å finansiere en tredjedel av utrolige $ 528-millioners prislapp som gjør fartøyet til en av verdens dyreste krigsmaskiner.

Hvem bedre å snakke med enn en borger av et land som forsyner Israel med atomubåter i stand til å terrorisere sine naboer om ikke hele verden, ubåter som leveres som erstatning til et folk som ble ødelagt slik at de kan bli ødeleggeren. “Hvorfor stillhet så lenge?” Fordi “dette må sies” med styrke, overbevisning, integritet og ærlighet, og uten personlig frykt eller beven fordi stillheten brutt av en stemme som runger over hele verden i rettferdig torden mot den største faren verden kjenner til nå, et Israel som kan handle ustraffet og kunne knuse hvem de selv avgjør å være deres fiende.

La meg avslutte dette forsvaret av Guenter Grass med en historie fortalt av professor Michael Klein mange år etter at han hadde unnsluppet døden i Auschwitz. Kleins korte fortelling har tittelen “Breaking Silence” (“Bryte Stillheten”). Den fanger opp det jeg tror er den virkelige essensen av Guenter Grass ‘ appell, både i tid og skam. Historien reflekterer over Klein sin nære venn, Salamon Abshalom, som hadde forsøkt rømning og skulle lide døden som en konsekvens. Historien er en lignelse som en parallell til vår tid; hva om stemmene hadde fortalt om den jødiske situasjonen før togene tok dem til dødsleirene, kanskje Salamon Abshalom ville fortsatt vært i live.

“Min venn Salamon Abshalom ble sluppet ut. Han kunne knapt gå, hendene var bundet bak på ryggen hans. En SS vakt tok ham til baksiden av leirområdet. … Han ble ført til galgen og ved å klatre opp på noe som lignet en gardintrapp. Løkka ble knyttet rundt halsen hans.

Vi sto lammet, i forvirret fortvilelse. Hvordan kunne himmelen tillate at dette skal skje på denne hellige Yom Kippur kveld? Hadde tyskerne satt opp gjennomføringen spesielt for Yom Kippur å ydmyke Israels Gud og hans folk? Stillheten til himmelen skrek ut i våre hjerter og i våre sjeler. Den skjending av Israels Gud, for Israels folk, på Yom Kippur, og ydmykelsen av mennesket skapt i Guds bilde gikk i stillhet som den tyske bøddelen, leirens SS kommandant, stod over Salamon Abshalom.

Plutselig, som fra ingensteds, ringte en kraftig, høy skrikende stemme ut over leirområdet. Det sendte frysninger nedover ryggen, mens vi hørte ropet “Sh’ma Yisrael …”, Hør O Israel “, hvor Salamon Abshalom deklamerte den evige forkynnelsen av det jødiske folks tro på en Gud ….

Med sin bønn om Sh’ma Yisrael med sitt siste åndedrag, hevet han oss alle som stod Zaehlappell til det høyeste åndelige nivå. Selv som hans liv ble slukket av den brutale morderen for hva ingenting var hellig,  fortsatt han å proklamere evigheten for det jødiske folk, i strid med det onde, i strid med tyskerne, i strid med stillheten til menneskeheten, og i strid med stillheten til himmelen. Salamon Abshalom forkynte gudfryktighet for det jødiske folk selv i en tid da Gud virket å være helt fraværende.

Jeg roet sakte ned følelsene mine og prøvde å analysere mine tanker. Tyskerne drepte Salamon Abshalom, men jeg var skyldig å ha vært taus til tross for løftet vi hadde gitt til hverandre i leirene om at vi vil fortelle verden om hva som skjedde. Jeg hadde holdt Salamon Abshalom minne en hemmelighet i alle disse årene. “

Stillhet ofrer uskyldige fordi den tillater videreføring av slakting, stillheten hviler i sjelen som en følgesvenn til selve skammen, taushet snakker ikke noe språk, tilbyr ingen hjelp, men bevirker at tiden vil slukke både håp og skyldfølelse. Stillhet er stemmen til feigingene og de medskyldige. Stillheten må slukkes.

 

Kilde

http://www.veteranstoday.com/2012/04/08/william-cook-in-defense-of-guenter-grass/

Redigerer: Debbie Menon

Relevant

Gunter Grass – Hva som må sies (dikt)

https://www.nyhetsspeilet.no/2012/04/hva-som-ma-sies/

William A. Cook

William A. Cook er professor i engelsk ved Universitetet i La Verne i sørlige California og forfatter av The Rape Of Palestine: Hope Destroyed, Justice Denied, Tracking Deception: Bush Mid-East Policy og The Chronicles Of Nefaria. Han er redaktør for MWCNEWS.

The Plight of the Palestinians: a Long History of Destruction av Dr. William A. Cook er ute nå, kan bestilles fra Palgrave Macmillan!

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

3 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Falcon
Falcon
Abonnent
10 år siden

Günter Grass, SS, Gedicht, 3e Reich, BundesWehrMacht, Urangeschosse und 3e Weltkrieg http://www.youtube.com/watch?v=FCeegclFe6A

Quote: Warum sagt Günter Grass nichts über die Urangeschosse der deutschen Bundeswehrmacht und ihre Amikumpel der NATO in Afghanistan; deutsche Verbrechen gegen die Menschlichkeit und “Nie wieder Krieg”. Der Günter Grass sieht aus wie einen Pharaonen; und das Ganze leitet schön ab von dem aktuellen Bankenskandal mit diesen Schweizern. Schauen Sie “Die Pharaonen Show” von giureh für mehr.

Doug Rokke PhD, depleted uranium, beyond treason, Gulf war syndrome, severe birth defects, suffering http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1867&start=1 * Viktigste nyheter, most important news http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/forum-view.asp?fid=102

“E-post sendt til den norske frimurerorden samt media i inn- og tildels utland m.fl., sitat: +{ Emne: Informasjon, nyhetstips, forespørsel, vedlagt et omfattende materiale om the nazi octogon templars Sveits samt relatert, don’t complain later and say nobody told you ..” http://www.nyhetsspeilet.no/2012/04/fire-frimureres-posisjoner-i-22-juli-terroren/comment-page-7/#comment-99723 Frimureri = Kriminell og satanistisk organisasjonsform

“Bashar al-Assad Not a Dictator, Says Former British Ambassador to Syria ..” http://www.nyhetsspeilet.no/2013/06/utenriksministeren-som-bilderberg-novise-blant-krigsforbrytere/comment-page-4/#comment-99718

useless2
useless2
Abonnent
12 år siden

Bare en liten, med dog så viktig tilleggskommentar:

Ingen araberland har siden FNs delingsvedtak i 1947 godtatt denne delingsplanen, og således heller ikke hverken grenser fra 1948, 1967 eller andre. Mer kjent er den arabiske ligas tredoble NEI i Khartoum i 1967. Kan en part som ikke har godkjent en delingsplan noen sinne kreve noen rettigheter i henhold til denne delingsplanen?

THE KHARTOUM RESOLUTIONS

SEPTEMBER 1, 1967

1.The conference has affirmed the unity of Arab ranks, the unity of joint action and the need for coordination and for the elimination of all differences. The Kings, Presidents and representatives of the other Arab Heads of State at the conference have affirmed their countries’ stand by and implementation of the Arab Solidarity Charter which was signed at the third Arab summit conference in Casablanca.
2.The conference has agreed on the need to consolidate all efforts to eliminate the effects of the aggression on the basis that the occupied lands are Arab lands and that the burden of regaining these lands falls on all the Arab States.
3.The Arab Heads of State have agreed to unite their political efforts at the international and diplomatic level to eliminate the effects of the aggression and to ensure the withdrawal of the aggressive Israeli forces from the Arab lands which have been occupied since the aggression of June 5. This will be done within the framework of the main principles by which the Arab States abide, namely, no peace with Israel, no recognition of Israel, no negotiations with it, and insistence on the rights of the Palestinian people in their own country.
4.The conference of Arab Ministers of Finance, Economy and Oil recommended that suspension of oil pumping be used as a weapon in the battle. However, after thoroughly studying the matter, the summit conference has come to the conclusion that the oil pumping can itself be used as a positive weapon, since oil is an Arab resource which can be used to strengthen the economy of the Arab States directly affected by the aggression, so that these States will be able to stand firm in the battle. The conference has, therefore, decided to resume the pumping of oil, since oil is a positive Arab resource that can be used in the service of Arab goals. It can contribute to the efforts to enable those Arab States which were exposed to the aggression and thereby lost economic resources to stand firm and eliminate the effects of the aggression. The oil-producing States have, in fact, participated in the efforts to enable the States affected by the aggression to stand firm in the face of any economic pressure.
5.The participants in the conference have approved the plan proposed by Kuwait to set up an Arab Economic and Social Development Fund on the basis of the recommendation of the Baghdad conference of Arab Ministers of Finance, Economy and Oil.
6.The participants have agreed on the need to adopt the necessary measures to strengthen military preparation to face all eventualities.
7.The conference has decided to expedite the elimination of foreign bases in the Arab States.

useless2
useless2
Abonnent
12 år siden

Her var det en del lite gjennomtenkt retorikk og argumenter som ikke holder vann:

1)en stat som er utstyrt med den fjerde største militære maskin i verden for å forsvare mindre enn 6 millioner mennesker,

SV:Hva er galt med å ha et forsvar, når man er omgitt av fiender som er besatt av å utslette? Den militære kapasitet i seg selv er av forsvarsmessig art og ikke til ekpansjon.

2)en nasjon, den eneste nasjonen i Midt-Østen med masseødeleggelsesvåpen,

SV: Ikke riktig. Kjemiske og bilologiske er også masseødeleggelsesvåpen. I Syria sogar brukt mot sin egen befolkning i flere tilfeller

3)en nasjon som nekter å undertegne kjernefysisk ikke-spredning avtale for Midt-Østen,

SV: Israel har atomvåpen, og har disse som avskrekking mot araberverdenen. Det er derfor naturlig for dem å beholde denne fordelen.

3)en nasjon som har vist dens vilje til å invadere sine naboer i Libanon, Syria, Egypt, Irak, og sikler etter å bombe Iran,

Svært tendensiøst utsagn, særlig siste del er lite objektiv. Dessuten, og ikke minst; Det er araberverdenen som truer Israels eksistens og ikke omvendt, og det er araberverdenen som hele tiden har vært den agressive part. Israel har kun et ønske om å leve i fred med sine naboer. Hvis de hadde ekspansive hensikter hadde de ikke gitt land for fred slik historien viser. Sinaiahalvøya er et utmerket eksempel på dette.

4)en nasjon som okkuperer et land som var gitt av det samme FN som ga Israel lisens til å erklære seg en nasjon,

SV: Den okkupasjon det her er snakk om er i realiteten en administrasjon av landområdet som er blitt tatt i ren forsvarskrig. I henhold til internasjonal lov har Israel rett til å administrere disse landområder til de impliserte har kommet fram til en fredsavtale. Første bud i så henseende er at partene aksepterer hverandre som selvstendige stater. Den palestinske motpart har ikke engang klart å komme over denne terskelen, og Abbas har sogar i den senere tid uttalt at dette aldri vil bli aktuellt.

5)en nasjon som fordømmer Iran for å proklamerte at det vil «slette Israel fra kartet», når de faktisk aldri har avgitt slik uttallelse, men spillende uskyldig skjuler sine egen uttallelser i Likud Partiets Program at staten det påstås å ønskes fred med, Palestina, skal aldri ha noe slags fotfeste vest for Jordan,
•en nasjon som er en slik påviselig trussel mot verdensfreden at hvis de ikke blir fordømt ville være en skam for alle som forblir tause og dermed delaktig i deres forbrytelser,

SV: Amadinejad har ved flere anledninger uttalt at Israel blotte eksistens kun er av midlertidig art, og at det kun er snakk om kort tid før landet er historie. Jeg vet ikke om uttrykket “slette fra kartet” er blitt brukt, men budskapet ligger i samme gate. Når det gjelder Likud og deres program, vet jeg ikke så mye, men det blir like feil å sammenligne Likud med Israel, som å sammeligne Fremskrittspartiet med Norge.

« Forrige artikkel

Jeg var ikke født homoseksuell, og jeg valgte det ikke

Neste artikkel »

Hvorfor forties Nikola Tesla – tidenes oppfinnergeni?

3
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x