Ta tilbake ditt liv!

5.3K visninger
6 minutter lesetid
45

I dagens samfunn er alt blitt kommersielt. Alt er forbruksvarer, og vi blir tilbudt tjenester og produkter hvor enn vi snur oss. Det skal kapitaliseres på absolutt alt: På nyheter, helse, strøm, mat, bolig, kvinnekroppen, mannskroppen, fritiden din, osv. Overskriftene i reklamen spiller på din dårlige samvittighet, og nyhetsmediene spiller på din frykt.

Vi er på verdenstoppen i bruk av medisiner. Vi har økende vold, og en apati i samfunnet som er skremmende. Vi er objekter eller brikker i et spill der politikere og næringslivsledere styrer, og hvor den innbilte friheten er å rane til seg rikdom. Den som er blitt rik, har illusjonen av å ha frigjort seg fra spillreglene og føler seg hevet over dem. Det er også den som er blitt rik, som i høyest grad har viklet seg inn i illusjonen. Den som i sannhet er fri, er den som har frigjort seg fullstendig fra materialismen og er uavhengig av dens lenker, og står dermed utenfor spillet. Kanskje helt uten materiell rikdom, men med sjelen i god behold.

Det skapes avhengigheter for oss i rikt monn: datspill, Internett, gambling, alkohol, narkotika, sex, porno, brus, tobakk, shopping, osv. Og tilbudene er tilgjengelige hvor du enn snur deg. Og tilbyderne skjuler ikke sine ansikter i skam; nei, de ringer til deg, kommer på døra di, oppsøker deg på gata, er tilgjengelige i alle medier, i det offentlige, og i det private hjem. Og de er flinke til å argumentere, lure deg inn i avhengigheten, for de vet av erfaring hvilke agn de skal lokke med. Og de har i stor grad Statens velsignelse, for det er ikke tilbyderne det er noe galt med; det er de som er avhengige, det er noe galt med.

Vårt samfunn er basert på den allmektige kapitalen, beskyttet og tilbedt som en gud av samfunnets høyeste maktmenn, som er blitt selve materialismen i sin klareste manifestasjon. Og i denne maurtuen av tilbud, i dette bombardement av fristelser, befinner vi oss; enslige, avkledde og usikre. For det er vi. Selv den mest arrogante maktperson blant oss, med den mest oppblåste og innbilte selvtillit, ville være fullstendig avkledd uten sine falske illusjoner.

Uten de påklistrede merkelappene, den innbilte personligheten, og de fysiske attributtene som vi kler oss med og nærer oss av, ville vi alle stått nakne for Gud, i vår reneste essens, og ristet i angst. Så mye for selvtilliten og den innbilte individualismen. Den er fullstendig maktesløs alene. For i vårt samfunn er vi alle avhengige av noen – det kreves bare en god porsjon ydmykhet for å innrømme det.

Og uten en indre kontakt med vår Skaper er vi enda mindre; da er vi helt uten håp. I dag er det ikke mange som har tid til å be til vår Fader. Mange er for stolte til å ofre en liten tanke på andre, eller å være litt ydmyke og takke Gud for maten.

I din bolig, i din bil, i ditt liv, er du fullstendig avhengig av tjenester og produkter som blir levert til deg av mennesker som legger sin tid og sitt slit i sitt arbeide. Og i mange tilfeller er arbeidet gjort på den andre siden av jorden, av fattige hender som virkelig kjenner livets harde realiteter på kropp og sinn. Fordi vi har penger, betyr ikke det at vi er mer verdt. Fordi vi har penger, gjør det oss ikke mer uavhengige. Fordi vi har penger, gjør ikke det at vi kan kjøpe oss fri. Jeg kan ikke slå deg i ansiktet og rettferdiggjøre handlingen etterpå ved å gi deg ti tusen kroner i oppreisning.

Karma lever i oss alle, i våre tanker, i våre handlinger, hele tiden. Men i vår felles avhengighet skaper vi dårlig karma for oss selv, vi bryter oss selv ned kollektivt, sakte, men sikkert. Vi ser det bare ikke selv, vi klarer ikke å innse galskapen i handlingene vi gjør. Vi er blitt smålige og trangsynte i våre egoistiske liv.

Litt banalt sagt, så er rettferdigheten blitt så snever at den for enkelte handler om at barna deres må få det de ønsker seg til jul, eller at de fortjener et nytt plagg fordi de har gått med de gamle klærne så lenge. Urettferdighet er blitt begrenset til raseriet over den idioten som sniker i bilkøen på vei til jobben, eller det plagsomme synet av tiggere i Oslos gater.

Rettferdighet og urettferdighet oppfattes kun i vår egne lille sfære, med oss selv i sentrum; den ytre verden er jo utenfor vår kontroll og påvirkning. Og de som opplever urettferdigheten har sikkert gjort seg fortjent til den. Vi føler ikke tiggerens sult og kulde på vår egen kropp, derfor ser vi det ikke som urettferdig i vår sfære. Å kjøpe en ny skjorte oppleves godt, og oppfattes som rettferdig av egoet – for vi fortjener det jo?

Jeg leste en gang en undersøkelse gjort i USA hvor det kom frem at pene kriminelle får langt lavere straffer enn de mindre attraktive kriminelle. Til sammenligning gir vi gjerne store beløp til sleipe selgere i dress og gullsmykker som skal selge deg noe du vet du ikke trenger, til en pris du vet er for høy, bare fordi de gir inntrykk av seriøsitet og troverdighet, og fordi de overbeviser deg om ditt behov i sin retorikk. Samtidig kvier vi oss for å gi en slant til en lutfattig tigger i møkkete klær.

Nå setter jeg ting litt på spissen, men hvem trenger egentlig pengene mest? Han som er opptatt av å smykke seg, eller han som trenger mat å spise?

  • Rettferdighet er deling av felles ressurser
  • Rettferdighet er godhet mot andre
  • Urettferdighet er egoisme
  • Urettferdighet er hat mot andre

Vi er blitt så trenet i å tilfredsstille våre egne følelser og vårt eget ego at vi er blitt både blinde, døve og stumme for andres behov og følelser. Vi står ikke opp i felleskap for de fattige, for de kan skylde seg selv. Vi ser ikke de fattige på gata, for de er skitne. Vi hører ikke på et medmenneske i nød, for da kan vi selv få problemer.

  • Å leve er å føle for andre
  • Å leve er å dele med andre
  • Å leve er å le med andre
  • Å leve er å gråte for andre

Vi lever ikke alene for oss selv, for vårt eget ego, eller for selvrealisering. Vi trenger andre, og andre trenger oss; vi kan ikke eksistere alene. Om vi tenker på det og reflekterer over det, så forstår vi at regnestykket i skapelsen aldri vil gå opp om vi skulle eksistere bare for oss selv. Du er meg, jeg er du, vi er ett. Vi er brødre og søstre. Det finnes ingen egentlige landegrenser, det finnes ingen egentlige nasjoner. Det finnes egentlig ikke noen konservative eller liberale. Det finnes ikke grenser i livet, og det finnes heller ikke grenser i døden.

Vi er mennesker, enkle og gode; og i oss alle bor en uendelig mulighet, et enormt potensial som bare venter på å bli født! Du er mer enn bare kroppen din og dens behov. Du er mer enn ytre attributter og egoets jag etter tilfredsstillelser.

For det handler ikke om å forsyne seg grovt av livets koldtbord og nære kapitalismen gjennom å være en slave av sin egen avhengighet. Frihet er mer enn å kunne velge hvilken kanal man vil se på TV, hvor du vil reise, eller velge hvilket varemerke du mener passer best til din personlighet. Den sanne friheten er en mental tilstand hvor man er fri fra kroppens lenker. Hvor man er fornøyd med å være den man er og har en indre fred, uten å være avhengig at ytre omstendigheter.

Frigjør deg fra kroppens lenker! Vil du forandre verden, så forandre deg selv! Bli ren i ditt hjerte og ren i din sjel. Forstå at ekte glede er å glede andre, ekte kjærlighet er å elske andre. Søk etter kjærligheten og det spirituelle! Del godene med dine brødre og søstre! Investér tiden på jorden i noe godt og fornuftig, for det eneste du virkelig eier er din sjel. Tenk over dette selv om du ikke akkurat tror på Gud eller karma. Og om sjelen din er forgjengelig, så har du ingenting å tape. Men om sjelen din er evig, så har du alt å vinne.

Ta tilbake ditt liv!

Alt du gjør på denne jord

Alt du gjør
på denne jord
etterlater seg
et spor

løgner, svik
og bedrag
alt vil komme
frem en dag

Når din tid
til slutt er over
da forstår du
livets lover

Men da er det
  alt for sent
å ønske seg
sitt hjerte rent

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

45 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
gudfrid
gudfrid
Abonnent
12 år siden

Uffda, vær snill å svare om du har hørt på disse med 6 Hz backbeat? Disse skjult i “DNA repair healing music” er negativ programmering, akkurat som backbeaten i rock.. (Jeg har innrømmet at rock er laget for “dyret”)

http://www.youtube.com/watch?v=eWfgtQgEiQg&feature=related

BelzeBob
Abonnent
12 år siden

“Rock ‘n’ roll” kommer fra å ha sex i baksetet i en bil og deretter kjøre. Rock – and roll.

gudfrid
gudfrid
Abonnent
Svar til  BelzeBob
12 år siden

Hehe, javel, ikke så lett å vite hva kokkosnøtter og steiner osv egentlig betyr..
Denne er til deg, da :-)
http://www.youtube.com/watch?v=OYl-Aqyneu4&feature=related

Falcon
Falcon
Abonnent
12 år siden
gudfrid
gudfrid
Abonnent
12 år siden

Tomatismetoden begynner å bli annerkjent, den bruker Mozarts musikk for å hjelpe ADHD barn til å bli harmoniske. En time hver dag, sikkert ikke dumt for oss andre heller.
Sinna rap kan brukes til å samle folket til opprør mot feks NWO.
Beethovens 9. symfoni derimot bør ikke brukes pga assosiasjoner til Clockwork orange, det kommer jo an på hva musikken er programert inn med, hva slags bilder og følelser som dukker opp.
Noen blir rolige av å høre på veldig mørk trist musikk, som om de har en venn som virkelig forstår dem.

devachan
devachan
Abonnent
12 år siden

BelzeBob..

At lydtrykk,frekvenser,magnetisk fluks, stråling, osv påvirker levende organismer er faktisk allment kjent.
Derimot er det INTET som bekrefter at en gitt musikkform skaper idioter, ei eller seriemordere!
Erasmus Montanus logikk herjer visst som en pandemi her inne, men det blir ikke noe mer riktig av den grunn.

Kanskje burde både det alternative tunnell-synet få annen input enn mamma og Google??

BelzeBob
Abonnent
Svar til  devachan
12 år siden

deva

Skal hilse fra Google og mamma.

Nei, å si at en bestemt musikkform skaper idioter og seriemordere er vel å gå litt langt. Jeg mener det er snakk om en påvirkning som helt klart er negativ, men ikke fullt så ekstrem. Og en påvirkning som sammen med andre typer påvirkning får en kumulativ effekt. Det sagt – så er jeg i tvil om at Greven hadde dolket ihjel kompisen sin om han daglig hørte på ABBA og Carpenters istedet for Venom og Mayhem, og jeg tviler på at det hadde vært like mye vold blant fattige svarte i USA om de hadde hørt på Mozart istedet for gangsta rap.

Falcon
Falcon
Abonnent
12 år siden

Givslip – Danske undertekster

gudfrid
gudfrid
Abonnent
12 år siden

Ingen kan misforstå intensjonen i denne, selv om sjangeren ikke faller i smak hos alle..
http://www.youtube.com/watch?v=bUSgXBbnwO4

devachan
devachan
Abonnent
12 år siden

Ja jeg forstod faktisk HVA ..
Det jeg spurte om var hvilken seriøs/empirisk forskning som underbygger dette?
Hva man må ha lest seg opp på av bruddstykker fra teosofien blir lite matnyttig .
Åpnet sinn er god ting, men her virker det som hjernen har fallt ut…

BelzeBob
Abonnent
Svar til  devachan
12 år siden

Les denne: http://vaczy.dk/htm/octave2.htm – og les resten av det som er på nettstedet også. Så kan vi snakkes om et år.

Sjekk gjerne hva profesjonelle musikere har å si også. Mamma kan kanskje hjelpe deg å bruke noe som heter “Google.”

BelzeBob
Abonnent
12 år siden

Jeg er ikke sikker på at dette med 440Hz er en konspirasjon. Men allikevel: når Guiseppe Verdi sier 432Hz er mer ønskelig enn 440Hz så tror jeg vi skal ta det på alvor. Jeg synes også å merke at det er mer behagelig å lytte til 432-musikk. Har hørt en del på det og mener absolutt det ligger noe i det. Med en tone-generator kan man også prøve seg frem og verifisere forskjellen på de to tonene: jeg mener bestemt at den lavere 432 er mer behagelig enn den høyere 440.

Det er bra for hørselen vår også: 432-musikk trenger ikke spilles like høyt.

Tool er litt for voldsomt for meg. Men men – jeg hører på Black Sabbath og Judas Priest avogtil, så jeg er ikke helt “uskyldig.” Min favoritt for tiden er Håkon Banken: http://www.emusic.com/listen/#/album/-/-/11563781/

Vandalf
Vandalf
Abonnent
12 år siden

Rock er selvsagt ikke skadelig i seg selv, ei heller andre musikkstiler…

Makan til sludder og pølsevev er det lenge siden jeg har lest!

Selv var jeg på konsert med Opeth i Oslo på fredag, og hvilken velsignelse for både kropp og sjel det var!

Når det er sagt kan jeg være enig i at ulike musikkstiler kan være ubehagelige/skadelige for enkeltindivider, men dette har med den subjektive opplevelsen å gjøre. Ikke objektive sannheter…

Jeg får feks akutt tranf til å sksde meg selv, feks ved å stikke en blyant i øret, dersom jeg blir eksponert for svensktopp, lady gaga og lignende ræl, samt syngedametrance som jo må kunne karakteriseres som et aldri så lite helvete på jord. Det med blyanten i øret er enkelt og logisk; dersom jeg først skal lide, så foretrekker jeg at lidelsen er selvpåført…

Ps: Gudfrid, Tool er mitt absolutte favorittband. Har sett de live 4 ganger, og jeg sier det bare;

Oh, mama, så bra de er live;o)

Ha en musikkfylt dag, kjære alle sammen!

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  Vandalf
12 år siden

Akutt trang til å skade, skulle det være;o)

Flott artikkel, må jeg også få legge til…

BelzeBob
Abonnent
Svar til  Vandalf
12 år siden

Vandalf – jeg sa hva du sa til Lady Gaga. Hun er skikkelig sur og sier hun skal synge Bad Romance utenfor huset ditt non-stop fram til Jul.

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  BelzeBob
12 år siden

Du fikk en minustommel fra meg nå, BelzeBob, men det var faktisk et uhell;o) Skulle trykke på svarknappen, men fingrene mine er visst ikke helt tunet for tasting på mobil etter en heller “fuktig” helg i Oslo.

Til poenget; Lady Gaga vil bli overrasket over mine taktiske mottiltak dersom hun forsøker seg på å ruinere julen min; som en av LG’s store kritikere har jeg lenge fryktet at hun ville finne på noe slikt, så derfor har jeg alliert meg med Dimmu Borgir, Kringkastingsorkesteret og Sølvguttene, som heller ikke liker LG. De har lovet å hive seg på første fly til Ålesund og omringe fienden med et apokalyptisk metalsymfonisk mesterverk dersom behovet skulle melde seg.

Alternativt kunne jeg kanskje søkt musikkpolitisk asyl i Bergen til LG må ut på turne igjen?!?

Uffda
Uffda
Abonnent
Svar til  Vandalf
12 år siden

Utfra vår kulturelle bakgrunn er det ikke lett å forstå hvordan rock kan være skadelig. Kanskje om du går veien via Cymatic blir det mulig å se sammenhenger.

“Cymatics, the study of wave phenomena and vibration, is a scientific methodology that demonstrates the vibratory nature of matter and the transformational nature of sound. It is sound science, and amazingly cool!

Cymatics shows how vibrations interact to create the world we experience ‘out there’ and it brings to light hidden principles which underlie all natural processes. Understanding these principles can help us to ‘cleanse the lens’ through which we perceive our world, thereby clarifying our outlook on life. Once you’ve objectively observed the rhythmic interplay of chaos and re-integration in simple powder, you may view your own tumultuous circumstances a bit more objectively (and with far less apprehension!) as a purposefully evolving process leading toward greater personal coherency and equanimity.”
http://www.cymaticsource.com/index.html

“It is in this place of pure energy — a “Quantum field” — where everything
begins, from the birth of stars and the DNA of life, to our deepest relationships and healing.
Recent discoveries show dramatic evidence that The Divine Matrix is the missing link in our understanding. In order to tap from the force of this matrix, we must first understand how it works and speak the language that it recognizes.”
The Language of the Divine Matrix Part 1/2
http://www.youtube.com/watch?v=-JiYLR0tSp4&feature=related

gudfrid
gudfrid
Abonnent
Svar til  Uffda
12 år siden

Lydenergi er veldig kult!

Det er mulig BB tenker på Masuro Emotos is-krystaller som ble utsatt for forskjellig typer musikk. Med en negativ intensjon vil det ikke dannes en perfekt krystall. Jeg tror det er intensjonen i musikken og ikke sjangeren som avgjør om det dannes pene krystaller.

gudfrid
gudfrid
Abonnent
Svar til  Uffda
12 år siden

Selv i engleriket er det en rebell, ærkeengelen Michael har et sverd og feier bort det som ikke lenger er utviklende. Jeg tror rocke-musikken har noe av denne funksjonen. Å bare høre på “alt-er-helt-fint-musikk” når resten av verden faller fra hverandre, kan virke passivt og ego-stimulerende og er en form for programering som kan være positiv i visse tillfeller og negativ i andre. På samme måte gjør rockerebellen en god jobb når det er nødvendig og ikke en god jobb når han ikke lenger vet hva han jobber for :-)

Salat
Salat
Abonnent
Svar til  gudfrid
12 år siden

godt det ikke bare er i engleriket det er rebeller ;) vi er jo her! Er det ikke det vi prøver på da. å cutte the crap.
rock=rebell …. er ikke det litt gammeldags ?
God Jul

gudfrid
gudfrid
Abonnent
Svar til  gudfrid
12 år siden

He he, Salat, jo vi har glemt hva rock er eller var. Det er uansett viktig å vite hva man programmerer seg selv med.
Jeg så forresten dokumentaren du la ut om Human resources, jeg gir den terningkast 6!
God jul til deg også :-)

gudfrid
gudfrid
Abonnent
12 år siden

Støy og komersiell musikk er skadelig. Rock trenger ikke være skadelig, det er en utrykksform som kan spilles i 432 Hz og i takt med fibonacci!
Legg merke til hvordan Tool har klart dette med fibonacci :)

http://www.youtube.com/watch?v=wS7CZIJVxFY

BelzeBob
Abonnent
12 år siden

Uffda sier:
11. 12. 2011 kl. 11:39

“Bare for å sette det på trykk. Rockekulturen er den mest omfattende og negative energi på denne planet. Det er ikke nødvendigvis tekster og opptreden som gjør den til det, men de destruktive rytmer og det totale lyd/energibilde som skapes.”

Det ligger noe i dette. Særlig rap er en forferdelig ting. Men jeg tror tekstene og stemningen eller budskapet/energien som ligger i en sang er minst like viktig som selve lyden/rytmene. Ta den glade låten “The boys are back in town” av Thin Lizzy for eksempel, og sammenlign med en typisk gangsta rap låt eller noe Black Metal: kan ikke helt se for meg at noen dreper noen med Thin Lizzy på mp3-spilleren. Kanskje man kan snakke om intensjonen bak musikken? Sinnsstemningen i artisten som formidles videre gjennom låten til lytteren?

Vi legger merke til at country musikk er upopulært i media. Gangsta rap og Black Metal er faktisk mer politisk korrekt enn country. Kanskje det har noe å gjøre med at man ikke liker den positive energien som ligger i country-musikken og de sunne, konservative verdiene som hører sammen med denne musikken? Man burde spille mye mer folkemusikk også. Sunt for oss å høre på.

Det meste av pop og rockemusikk produsert de siste 20 årene syns jeg er skjit. Rett og slett dårlig. Jeg syns synd på de unge i dag – hvilke idoler kan de vel ha? Han der Eminem som høres ut som at han sitter på do og aldri helt får det til? Boyonce og Rihanna som ikke kan synge for 5 øre? De der bandene som høres nøyaktig like ut og totalt mangler personlighet? Metallica som allerede er pensjonister? En rapper med lua nedover øynene og en ti-kilos gullkjede som snøvler noe banalt om bitches and hoes mens han vrikker rundt som et MS-offer som nettopp har fått el-sjokk? Huff.

Dette med rytme og lyd: mange er fast bestemt på at det største problemet er selve lyden, som ligger på 440Hz. 440Hz er “konsert-tonen” som alle instrumenter i den vestlige verden, og alt elektrisk lyd-utstyr stemmes etter. Slik har det vært siden 1939. 432Hz er en tone som er mye bedre for vårt øre, musikken blir vakrere, mer harmonisk for oss, og lettere å fremføre for musikere og sangere. Sies det. Research it.

Dette sa Guiseppe Verdi om saken:

“Verdi too had campaigned to make the frequency of the “chorister” tuning-fork the same for everyone, given the wide oscillation from 435Hz up to as high as 450 Hz, creating a difference of up to a semitone amongst orchestras of his time. Below is an extract from a letter he wrote in 1884, addressed to the Music Commission of the Italian Government.

«Since the standardised tuning-fork [at that time tuned to 435 Hz] has been adopted in France, I recommend that we follow their example, and I formally ask the orchestras of the various cities in Italy, especially that of the Scala, to lower the value of the tuning fork in line with French standards. If the Musical Commission instated by our Government believes that for mathematical needs we should reduce the 435 vibrations of the French tuning-fork to 432, the difference is so slight as to be imperceptible to the ear, and I would readily agree with their decision. It would be a serious error indeed to adopt the proposal which comes from Rome of a tuning-fork of 450 vibrations. I am of the same opinion as you, that lowering the tuning-fork does not detract at all from the sonority or the liveliness of the musical execution. On the contrary, it makes it the more noble, the richer and the more majestic. This could not be achieved with the shrill sounds of an over-acute chorister (tuning-fork). As far as I am concerned, I would like to see a single tuning-fork adopted throughout the music world. The language of music is universal and so why should the note which is known as ‘A’ in Paris or Milan become a B flat in Rome?».

In his letter (which was unsuccessful in its attempt), Verdi speaks of a reduction in the value of the tuning fork from the normal 435 Hz to 432 Hz, saying that he would readily agree with such a decision. Furthermore, he makes a most important comment: “for mathematical needs”. What exactly does he mean?”

http://lucafrancioso.fingerpicking.n…432hz/?lang=en

————–

Jorda har en naturlig tone og den er i dag 435,92 Hz. 432Hz er dog enklere å kalkulere med, så blant entusiastene som vil reformere konsert-tonen er 432 mer populær. Dessuten gjør det ikke noe om tonen blir enda bitte litt lavere enn 435,92. Problemet i dag er at den er så høy (440Hz).

Konsert-tonen kalles også

Reference tone

“Before a concert begins, a reference tone, the concert pitch, is played so the instruments can tune their middle a’. In modern times the pitch was set to 440 Hz. by the second International Standard Pitch Conference in London 1938. It is a high pitch compared to the older concert pitch of 435 Hz., which was introduced by the French government in 1859 in cooperation with musicians such as Hector Berlioz, Meyerbeer and Rossini. The concert pitch has varied in earlier times, depending on country and time. In the book On the Sensation of Tone by Helmholtz, a record of concert pitch in Europe covers many pages. The characteristic for Western music is that concert pitch is arbitrary. It has no relation to forces above man. There is no reference to earthly or celestial influx, but only to an artificial standard.

For the old Chinese the tuning of their fundamental tone, Kung, was a matter of utmost importance for their civilization; it had to be in alignment with the Cosmic tone so the celestial influence could be channeled into society by music.

We earlier mentioned Cousto’s calculations (in his book The Cosmic Octave). He relates the Kung to the frequency of the Platonic Year. The note of the Platonic year is found to be F in Western Equal Temperament pitch, which is in the 48th octave with a frequency of 344.12 Hz.

The Indians’ method had the character of meditation, since the musician not only has to tune his instrument to the keynote in the prelude, he also attunes himself to it, and gives the audience the opportunity to do so too. This long introduction is essential since the musicians have to tune in to the ‘sadja’, the everlasting, never-ceasing tone. According to Indian tradition it stands for primordial vibration, which is called ‘nada’ and expresses the universal OM.

The OM sound, according to Cousto, corresponds approximately to the C sharp in the small octave of the present day tuning system (136 Hz), and to the 32nd octave tone of the Earth year. It means that in lowering 136 Hz tone by 32 octaves, the resulting frequency will be as slow as the amount of time it takes the Earth to circle the sun.

It is interesting to note that the Indians arrived at this tone, which we can calculate mathematically, ‘simply’ through intuition and meditation.
(The calculation is: A day consists of 86,400 seconds. A tropical year has 365,242 days = 31,556,925,9747 seconds. The reciprocal value multiplied by 232 = 136,10221 Hz.)
Concert pitch in western music, which is 440 Hz for the middle A, ought to be 435,92 Hz based on the note corresponding to the average solar day, according to Cousto.”

http://vaczy.dk/htm/scales2.htm

Vel, det var jo litt. Kanskje noen annen har peiling på dette med rytme. Vi vet jo at visse rytmer skaper agitasjon og ikke er bra for oss mens andre rytmer er stimulerende og sunne.

Likorm
Likorm
Abonnent
Svar til  BelzeBob
12 år siden

Man kan stemme sitt instrument som man vil om man ikke spiller med blåsere (fløyte, obo, trompet etc). Alternativt så kan man lage nye blåsere.
Selv så hører jeg på black metal og fint lite annet men det betyr ikke at jeg er umusikalsk eller at jeg ikke setter pris på klassisk musikk, slik som denne:
http://www.youtube.com/watch?v=qzZgNKJxmgs&feature=related

Mulig jeg missforstår dere.. men dette er jo uansett ikke relatert til artikkel.
Eller ? :)

Thunderdahl
Thunderdahl
Abonnent
Svar til  BelzeBob
12 år siden

Spennende artikkel Av Lars Thorsen.
Musikk er ikke hva det en gang var for den illuminerte.
Sjekk denne siden BelzeBob
http://web.mac.com/len15/MUSICAL_CULT_CONTROL/Leonard_G._Horowitz.html

devachan
devachan
Abonnent
Svar til  BelzeBob
12 år siden

Du henviser til mye her, som for det meste bare er kvasi-viten.
Det blir litt ala Bibelen som prøver å bekrefte sitt eget innhold.
At musikk er er stemningskapende kan hvem som helst skrive under på.
At forskning viser at vi påvirkes av ulike typer musikk kan heller ikke betviles.
Det kan vel heller ikke nektes for at ytterliggående fraksjoner legger en viss type musikk til sin uttrykksform.
Derimot blir det meget vanskelig å skulle bevise hvem som skaper hva.
Hvem kom først? Høna eller egget?
Ungdom har til alle tider tatt sin “egen” identitet, nettopp fordi det ligger i ungdommens natur.
Her er det viktig å ikke glemme at kua en gang var kalv….

jegeryo
jegeryo
Abonnent
12 år siden

He he det var fantastisk å se påog høre på…. Sånne lærer trenger vi i samfunnet…Takk for det Enok. Det var virkelig inspirerende!

Enok
Abonnent
12 år siden

Takk for en meget inspirerende artikkel Lars !

Fikk meg en skikkelig godbit til frokost idag,som jeg har veldig lyst å dele med dere alle her.

Hva om vi hadde flere forelesere som dette i utdanningssystemet vårt?

(video på 10min)
http://www.vgtv.no/#!id=47045

olav
olav
Abonnent
12 år siden

Flott artikkel:)

Balle Clorin
Balle Clorin
Abonnent
12 år siden

“Vi trenger andre, og andre trenger oss; vi kan ikke eksistere alene.” Det er veldig riktig. Det er derfor familie og venner er viktig. Konsekvensen av det er at vi må slå av TV’n og PC’n og være fysisk i tilstede i kjentes nærvær.

“Det finnes ingen egentlige landegrenser, det finnes ingen egentlige nasjoner.” Det er korrekt, og dette er en av kortene NWO vil spille for å rettferdiggjøre en Verdensregjering, verdens politi, global militærstyrke og valuta. Da vil en naturlig følge av det resonementet være oppløsning av statene og deres maktinstitusjon, men det vil dessverre ikke skje, for da mister man kontroll.

Jeg er helt enig i at goder og ressurser skal deler, men slikt vil ikke kapitaleierne og dermed heller ikke politikerne. I Norge fungerer det rimelig godt, må jeg innrømme, der mye av midlene blir spredt på mange, men vi også (Norge, altså) har skapt et system som er nødt til å kollapse. Etterhvert som offentlige tilbud øker, antall trygdede og pensjonister øker, militære og juridiske budsjetter øker og inflasjonen vil gjøre at skatten til slutt blir 100 % og på veien dit vil stadig flere finne ut at det ikke er lønnsomt å jobbe mer. Uten skatteinntekter vil Staten knekke, og bankene tar over også her.

For ørvig omfavner jeg din mektige filosofi og skal prøve å etterleve dine tanker.

Noen har prøvd å gjøre ord til handling. Knut Grønnvoll og Alexa Belandria lånte bort leiligheten sin til en rumensk uteligger mens de var på ferie. Dette var det som møtte dem da de kom hjem: http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/laante-bort-huset-til-tigger-fikk-sjokk-da-de-kom-hjem-3386577.html

jegeryo
jegeryo
Abonnent
Svar til  Lars Thorsen
12 år siden

Man må kaste tv´n, det er sånt vi har gjort her også.
Ikke tv, ikke radio, datamaskin men på en fornuftig måte.
Dette er bare underholding, og får mennesker til å glemme seg selv.
Vi kan begynne å hjelpe hverandre mer med informasjon, men riktig informasjon som vi selv kjenner godt, og ikke kopi av andre tanker eller ideer. Med dette sier jeg at man må være forsiktig, fordi de skjulte makter kan lurer oss igjen om igjen ved å bli med på vår utvikling. De kan også komme med sine manipulerende ideer som kan få oss på feil spor.

Jeg synes at noe er rart. Det har kommet mange teorier om at det finnes ikke grenser i oss menensker, men på hvilken måte mener jeg. Jeg er helt enig om at det ikke finnes noen grenser, men hva er det mange mener med dette egentlig?
Hun lady gaga sier det samme, og hun er helt koko. Hun mener at hennes måte å være på er grenseløs og at det er sånt hun vil at ungdommene skal bli.
Å være grenseløs for å skape en ny verden basert på kjærlighet er en helt fantastisk tanke, men å være grenseløs for å kape gale og helt idiotiske menensker som hun lady gaga neiiiiiiiii…. Så vi må være forsiktige også på hva slags ny konspirasjon og informasjon vi får i oss.

devachan
devachan
Abonnent
Svar til  jegeryo
12 år siden

Intet nytt under solen sier et gammelt ordtak…
Joda… skal være helt med på at medienes teppebombing av negative nyheter, reklameflommen i postkasser, pågående tlf selgere osv, gjør livet til tider surt..
Derimot blir det litt paranoid å hevde at Lady Gaga er spik spenna gærn..
En verden basert på kjærlighet burde vel også kunne inkludere hennes vesen?
Da rock n roll (som de kalte det på 50 tallet) fikk sitt fotfeste i usa, var bekymringen stor blant den eldre generasjonen.. Ja de kalte den sågar djevelens verk… Elvis sine hoftevrikk på nasjonal tv, noen år senere, gikk heller ikke upåaktet hen.. Beatles, Rolling stones og Madonna er andre
eksempler på dette.

Uffda
Uffda
Abonnent
Svar til  jegeryo
12 år siden

Bare for å sette det på trykk. Rockekulturen er den mest omfattende og negative energi på denne planet. Det er ikke nødvendigvis tekster og opptreden som gjør den til det, men de destruktive rytmer og det totale lyd/energibilde som skapes.

Rock benyttes helt bevisst til å holde energien og bevisstheten nede. De som produserer faenskapen og benytter den som sin signatur pådrar seg en tung karma.
Det er ikke første gang disse rytmer og energier bringe en sivilisasjon til undergang. Energien ble først møtt med harme da den i vesten dukket opp på horehusene i New Orleans. De suggererende rytmer bryter gradvis ned bevissthetens forsvarsverk, inntil hele bevisstheten er rassert fengslet i en nedadgående spiral tømt for lys. :-)

devachan
devachan
Abonnent
Svar til  jegeryo
12 år siden

Hva underbygger du denne påstanden på?
Konspirasjonsteorier ??

Uffda
Uffda
Abonnent
Svar til  jegeryo
12 år siden

Rockekulturen er så innarbeidet og står så sterkt i den kollektive bevissthet at når man påpeker de negative konsekvenser popper trollene frem i hopetall.
devachan.. Konserter og fremføring av lyd er en vitenskap, i tillegg er lyd for livet i et fysisk univers en fundamental(hellig) energi. Jeg har ikke mulighet nå til å gå i detalj på effekten av de enkelte rytmer og hvordan forskjellige instrumenter påvirker oss. Det må den enkelte finne aksept for ved egne studier, men først må man gjerne nullstille seg dvs ikke eksponere bevistheten for offbeat en tid.

ૐ DNA Repair & Healing Music! ♥ The Original Solfeggio (Greek Subtitles)

jegeryo
jegeryo
Abonnent
12 år siden

Forresten, det var en flott dikt. Det snakker veldig tydelig om flere naturlover, spesielt loven om karma.
Å leve i ett med naturlovene er å leve med Gud.

jegeryo
jegeryo
Abonnent
12 år siden

Flott artikkel Lars! Enkelt men tydelig

Man må lære å akseptere illusjonenene for å leve .Vi lever i en fantasiverden, en verden av illusjoner. Den store og vanskelig oppgaven er å finne virkeligheten.

jegeryo
jegeryo
Abonnent
Svar til  Lars Thorsen
12 år siden

Ja, helt enig med deg kjære Lars!
å frigjøre seg en del materialismen, ha egne tanker og ha viljen til å søke selv på kunnskap og bli selvstendig trenger man å bli kjent med seg selv.
Egoet er vår største fiende i denne prossesen.
Egoet gjør den enkelte av oss individuelle og unike på livets teater. Egoet er spillerern av den personen som vi spiller på livets teater. Et ego bruker faktisk mye energi på å forsvare sin personlige prestisje .

Og hvordan skal man høre sin sanne stemme hvis det er ens ego som snakker hele tiden? Det viktigste redskapet i egokontroll er således hvordan man håndterer sin indre dialog. Man kan lære meget om sitt ego ved selvobservasjon i sosiale situasjoner med venner eller familie. Og man kan øve det: En viljeshandling der man lar andre slippe til, der man bevisst går inn for å lytte mer enn man snakker. Og gjennom trening slik stilne et ego.

De fleste tror at meditasjon handler om å sitte på ræva med en spesiell stiling, men det er slik at man kan meditere mens man prater med andre, sitter i bilen og kjører etc.. Man kan bearbeide seg selv ved å ha en indre samtale ofte og analysere hver tanke som kommer og går.

Å innse at man må slutte å forvente så mye fra andre og den ytre verden, er et godt start. Fordi det er ikke der sannheten er, sannheten er nettopp i oss selv. Men det er der vanskeligheten ligger, fordi menensker er så utrolig vant til å leve ut av seg selv.

Denne prossesen er som å bli født på nytt. MEN IKKE UMULIG!

maranata
maranata
Abonnent
12 år siden

100% enig med deg Lars :-)
Den absolutt beste artikkelen jeg har lest her på NyS og med en suveren avslutning. Så ekte og direkte at den trigger det emosjonelle hos meg ihvertfall.

XIPE
XIPE
Abonnent
12 år siden

Det eneste vi kan ta med oss, er det vi gav bort.

« Forrige artikkel

Døden er bare en synsrand

Neste artikkel »

Bli kjent med den skjulte livskraften i deg

45
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x