Hva betyr ”Co-Creation” egentlig?

3.6K visninger
4 minutter lesetid
32

Maya kalenderen viser oss hvordan utviklingen av bevissthet foregår over tid. Nå snart foran det siste steget, er det mange som drømmer om at de kan bare tenke seg det de vil. Sett fra et fysisk ståsted, kan dette tyder på tendenser til “åndelig lettvinthet”.

Mens de siste tohundrede år forut for 1999 handlet om utvikling av bevissthet rundt begrepet ”power” (kraft/makt). Riktig nok så denne perioden utviklingen av industri revolusjonen, vår entré i atomalderen og ikke minst en fortløpende krig om herredømme i verdenen. Etter 1999 har vi skiftet vår bevissthet til å bli stadig mer og mer oppmerksom på temaet, ”integritet” og ”etikk”. Helt siden den tiden har en økende del av befolkningen fått med seg at skandale etter skandale har preget verdens ledelse så å si i alle sektorer, særlig økonomi, helse, matindustrien, militæret, politiet, pressen og politikkermene. Selv FNs klimakonferansen falt i fisk etter avsløringer om at menneskeskapt global varming var et påfunn fra Club av Rome for å igangsette massiv skattelegging av CO2 samt bruk av alle former for ”fossilt drivstoff”. Menneskeheten skal skattelegges fordi de puster!

Med ”Gulfvulkanen” utenfor USAs sør kyst, rett i fjeset ser vi en form for miljøarroganse som mangler sidestikke i forhold til globale selskaper. De opptrer som reneste psykopater når det gjelder sitt ansvar for resten av verdens befolkning. Med en nesten fullstendig passiv føderal engasjement, ser flere og flere amerikanske borgere at regjeringen handler ikke i befolknings beste interesser – noe de ikke har gjort på lenge. Det er like før vannet koker over i det sosiale, geologiske og politiske landskapet. Med USA som førende ”makt” i verden, opplever kanskje de også en form for karmisk læringsprosess som er litt mer direkte enn det er hos mange andre.

I dagens Internett, leser jeg at Engelsk helseprogrammer skal slutt å dele ut ting som hofteoperasjoner til alle som måtte trenge det. De økonomiske kuttene som kommer til å ramme dagens medisinsk helse system kommer til å bli dramatisk.

Hele loggboken for krigen i Afghanistan er sluppet løs på Internett. Alle kan se at USA er i ferd med å tape denne krigen – til tross for den enorme økonomiske (i krigsindustri) innsatsen og kostnaden i menneskeliv på alle fronter.

Den dagen verden våkner opp til den konklusjonen om at de snart må styre sin egen skjebne – det er etter all sannsynlighet den perioden som representerer den siste stigningen opp bevissthetsstigen – ”Conscious – co-creation”. Mange mennesker mener det betyr at de skal bruke mye mer bevisst energi på å manifestere det de ønsker seg gjennom bønn/bestilling/”the law of attraction” eller hva som helst. Jeg tror det er en sannhet med visse endringer.

Conscious co-creation – samarbeid mot felles mål – det er det vi trenger NÅ!

Hva med om ”Conscious co-creation” betyr det samme som ”making a difference in this world”. Er ikke det akkurat det samme? Den dagen du bestemmer deg til å bruke din tid og din energi på et maksimum nivå for å fremme et budskap om ”enlightenment” – er ikke det den dagen du startet med å skape den verden du ønsker selv å ha?

De aller fleste som har begynt å bli opplyst har fortsatt en heller passiv engasjement i å bære byrden videre og fungere som en informasjonsspreder. Makten som rår har vært organisert i alle ledd i mange hundrede/tusenvis av år. Det har ikke vi. Nå, derimot er tiden veldig moden å klekke ut ideer som vil bære oss inn i en positiv fremtid. Tenk for eksempel på alle som søker ”jobb” uten å kunne finne en – særlig i mange land i Europa og USA. Hvor mange av disse har gjort seg tanker på at individer slik som dem selv har tenkt en tanke om å skape noe og at det var noe større enn dem selv. De måtte ha hjelp, men fordi den hjelpen ville representere en verdi var det også rom for å ”investere” i tankekraft/arbeidskraft også fra andre. En ”jobb” – eller mange millioner – blir skapt på denne måten. Hvorfor må folk lete etter en jobb når de kan lage en selv. De kan gå så langt at de kan samle mange under et felles prosjekt – alt de tenger er å slå sammen sine ressurser. Så lenge verdien av slutt resultatet er større enn innsatsen, så har man gitt rom for å belønne innsatsen med tilsvarene verdi. Slik løser vi økonomi kriser.

Jeg vet det finnes mange ildsjeler der ute i landskapet som sitter på hver sin tue og tenker på hvordan de skal bidra til en bedre verden. Problemet er at alle er hver for seg og kraften som trenges for å heve budskapet opp til et nivå av oppmerksomhet som trenges er alt for høy for de fleste å kunne makte alene. Det er heller ikke slik at alle føler seg kallet til å være frempå slik som for eks. David Icke. Det som fortsatt mangler synes å være et opprop om å samle krefter i samarbeidsprosjekter som har mye større kvalitet og rekkevidde.

Disse tankene er også, for meg, av umiddelbar relevans. Største delen av min aktivitet har vært knyttet opp til å skrive på Nyhetsspeilet og det var et skritt fremover i forhold å komme seg vekk fra ”koret” av like bevisste som bare jatter sammen. For meg er det enda mer som står i vente. Jeg begynner å komme meg etter hofteoperasjonen min og må teste ut en ny virkelighet med utvidet fysiske muligheter og mindre smerte. Det vil si at jeg kan prestere mer.

Som gammel fotograf har jeg også nok med videoutstyr til å produsere og redigere film bedre enn de fleste. Det er på tide å skifte over til U-tube format i den nærmeste fremtid. Jeg tenker meg en progressiv serie om bevissthetsutvikling som blir stappfull av praktiske bruksanvisninger. Jeg gir meg. Det er større menneskemengde å nå via film. Nå forstår jeg poenget! – Kanskje det er derfor jeg fra før har investert i redigeringsutstyr så det holder. Nå har jeg et budskap som må ut.

Parallell med skal jeg gå i gang med kurs på nytt. Jeg har ikke holdt en NLP-undervisning siden 2006 og det er nå på tide å fyre opp maskineriet på nytt og tilby folk verktøy for å hjelpe andre – særlig for tiden som kommer.  Da har jeg gjort det jeg kan for conscious co-creation.

Jeg tror det er på tide å samle kreftene folkens. Det betyr fysiske samarbeidsprosjekter av et format som strekker våre beste fantasier. Feedback på dette blir da spennende. I USA, under den amerikanske revolusjonen var det noen som sa, ”Either we hang together or we hang separately!”

Mike Cechanowicz

Om forfatteren: Mike Cechanowicz er Norsk statsborger, tidligere prisbelønnet reklamefotograf og kunstmaler. Han har viet sitt liv til forsking rundt bevissthetens essens siden 1987. Han er sertifisert NLP-instruktør siden 1994. Han har holdt en omfattende praksis med psykoterapi siden 1990 og undervist NLP, hypnose og systemtenkning. Han har skrevet en rekke bøker. Den første var ”Den Psykososial Arbeidsplassen” for LO-Industri, ”Livets Håndbook” 2007, ”Skjult Agenda” og ”Spillet” - 2008.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

32 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Sigr Huginsson
Forfatter
13 år siden

Askeladden sier:
30. 07. 2010 klokken 19:19

“Det er alltid en catch med disse såkalte “anti-sionistene” som regel så annerkjenner de f.eks holocaust©”

Svar:
Som regel ja, *MERK* som regel.
Og gjelder det ikke de fleste folk i grunn?
Så denne “catchen” gjelder alle uavhengig rase, folkeslag, og religion.

Og da må man nesten spørre hvorfor de fleste tror på holocaust.
Er det fordi majoriteten av verdens befolkning har fordypet seg i emnet og med overlegg forsøker å undergrave av det i grove trekk er krigspropeganda?

Eller er du åpen for at de fleste ikke har studert emnet og av helt redelige årsaker ikke har grunn til å stille spørsmålstegn til holocaust?

Ikke alle ortodokse jødene er anti-sionister heller, men du forstår hva jeg mener.

Askeladden
Askeladden
Abonnent
Svar til  Sigr Huginsson
13 år siden

Alle som blir profilert lik Neturei Karta annerkjenner holocaust som en faktisk hendelse. Med andre ord så kan de ikke bli tatt alvorlig, men dette er bare en av mange måter jødene lurer godtroende goyim på.

aurum14
aurum14
Abonnent
13 år siden

Det jeg tror man må gjøre er å gå inn i seg selv og finne ut hva man egentlig vil og vil man virkelig noe da får man det også til hvis man bare virkelig vil det.

Cosmomind
Cosmomind
Abonnent
13 år siden

Etter å ha bedrevet folkelivsgranskning i flere tiår har jeg kommet fram til følgende konklusjon: “Når to (nord)menn møtes har du en dialog, når tre møtes blir det en diskusjon og når mere enn tre samles har du en krangel!”
;)

Ulven
Ulven
Abonnent
Svar til  Cosmomind
13 år siden

Selv har jeg hørt at “når 4 jøder møtes er det minst 5 forskjellige meninger tilstede…” Har aldri klart å se for meg jødene utgjøre “en felles front”…Zionistene derimot er noen svine-pelser. Den saken er biff.

De fremste anti-zionistene er visstnok jøder ! http://www.ijsn.net/home/

Cosmomind
Cosmomind
Abonnent
Svar til  Ulven
13 år siden

Der er vi nok på linje; de jøder jeg har møtt og de jeg kjenner er kjempefine mennesker. Litt synd at kortene så lett blir blandet.

baugen
baugen
Abonnent
Svar til  Cosmomind
13 år siden

I Sibir bor en fantastisk og sjarmerende dame med uvanlige evner og synspunkter. Serier av bøker er utgitt om henne . Mange millioner eksemplarer solgt over hele verden!

Sitat fra en norsk(?) leser:

“Bortsett fra kjærlighet og alt godt i disse bøkene og alt det store de handler om, så må jeg med hånden på hjertet si at det er også spennende å lese dem. Det er mye som det blir skrevet om, og for meg så var det nesten som å se en film. Da jeg kom tilbake etter å ha spist eller noe, så ble jeg i begynnelsen overrasket over at det var en bok som lå å ventet på meg. For i et lite øyeblikk så forventet jeg at det var en liten skjerm med DVD spiller som lå å ventet på meg.

Bøkene deler en ekstremt rik opplevelse som Vladimir har fått være så heldig å ha. Opplevelser fra livet vi så langt bare kan drømme om.
Jeg vil på det varmeste anbefale deg å sette av noen penger, om ikke annet så vil det være en utrolig berikende og spennende opplevelse å lese. Du vil nok ikke klareå legge fra deg boka etter at du har begynt å lese =)

Bøkene kan forøvrig leses som et eventyr, dokumentar, science fiction eller hvilken som helst annen sjanger. For de består av absolutt alle elementene. Det er til og med dikt i dem. Det er teleportering til andre planeter og det er snakk om hvordan man oppdrar barn. Det er snakk om hvordan du dyrker planter som vet nøyaktig hva det er du trenger av næring, slik at du kan bli frisk, og det er snakk om hvordan hvordan de mørke kreftene styrer verden. Det er snakk om å få tilgang til all kunnskap som eksisterer, slik som Anastasia i bøkene har, og det er snakk om å pulverisere et objekt med tanken.
Det er snakk om en 5 åring som kan ta hvilken som helst kalkulasjon i hodet (samtidig som han tenker på andre ting) og det er snakk om en skole i Russland hvor barna dekker hele 10årige grunnskolepensumet på 1 år!, samtidig som de når universitetsutdannelse innen de er 17 år. En skole med flere tusen personer i ventelista si, som jeg forstår godt. Det er også snakk om eldgamle Egypt og andre gamle sivilisasjoner. Det er snakk om hvordan Adam og Eva EGENTLIG levde.
Osv osv.”

Google —“The Ringing Cedars Series” av V. Megre

Sigr Huginsson
Forfatter
Svar til  Cosmomind
13 år siden

Det er ikke bare synd, men også svært uheldig og ødeleggende for vårt arbeid.

Det gir sionistene legitimitet på falsk grunnlag til å trekke frem antisemittkortet mot enhver kritikk, samt ved å gå i strupen på alt av jødisk opphav er utvilsomt å eliminere personer som i bunn og grunn er å ande som våre allierte. Feks de ortodokse jødene som demonstrerte utenfor et sionistmøte og irettesatte en ellers så ilter Israelsk ambasadør som er feilplassert i den Norske fjellheim.

Regner med de aller fleste av dere har sett denne videoen + mange andre eksempler på jødisk misnøye mot sionisme, talmud, og den selvutnevnte staten israel.

Askeladden
Askeladden
Abonnent
Svar til  Cosmomind
13 år siden

Det er alltid en catch med disse såkalte “anti-sionistene” som regel så annerkjenner de f.eks holocaust©

shammana
shammana
Abonnent
13 år siden

Takk Mike – for en fin artikkel – og kult at du er tilbake, har savnet dine innlegg her på nyhetsspeilet. Teamet du tar opp – er interessant. Og som jeg forstår det, betyr det at vi faktisk skaper den virkelighet vi blir/ er en del av. Som man reder – så ligger man. Bevisst-medskapelse. I følge mayakalenderen, så er det det som skjer på de øverste “trinnene”- vi skaper selv vår virkelighet. Dette er både gode og dårlige nyheter; – og for å ta de gode først, så kan du nå få den verden/virkelighet du vil ha, du skaper selv dine relasjoner – og vi kan ingenting gjøre med de andre som skaffer seg andre relasjoner og har andre verdier, hver enkelt av oss må svare for seg sjøl.De heller dårlige nyhetene er at har du en skjult agenda med det du driver med / tenker på – så blir det din virkelighet. Er det ting du ikke har “lufta” for deg sjøl enda – får du kjenne det på kroppen. What goes around – comes around må være ordtaket for den nye tida vi er inne i.
Det å slå seg sammen om et eller flere prosjekt er jo både praktisk og økonomisk, dele den kunnskapen vi faktisk innehar. Vi har lært oss opp til å ikke takle / tåle vår nestes svakheter – (vi takler jo nesten ikke våre egne engang) men – en annen ting som også står sentralt for “det siste trappetrinnet” er – kjærlighet; elsk din neste – som deg selv.
Jeg synes det er en spennende tid – og melder meg gjerne på et kurs hos deg Mike – i NLP, selvom det muligens er en “venstre-hjerne-halvdel-verdensforståelse”

Abenaki
Abenaki
Abonnent
13 år siden

Takk for et interessant innlegg. Jeg oppdaget Nyhetsspeilet for få måneder siden og har siden vært fast leser. Leser artiklene til Mike C med stor interesser. Min store interesse for NLP gjør også at jeg vet hvilke betydningsfulle positive endringer NLP kan føre til hos folk.

Du skriver at vi alle sitter på hver vår tue og lurer på hva vi kan gjøre for en bedre verden. Akkurat slik føler jeg det også. Har en del venner som jeg diskuterer med, men den store utfordringen er fremgang og å spre informasjonen man har.

Jeg mener det er vår plikt å dele informasjon som vi anser som av stor betydning for jorden og menneskeheten. At mange mennesker lever i en slags kollektiv hypnose kan de på en måte ikke noe for. Man kan ikke våkne med vilje om man ikke vet at man sover. Det den enkelte kan gjøre er å så frø hos andre mennesker slik at de selv begynner å undersøke. Det er mye mer overbevisende for et menneske å lære noe de selv finner ut av enn at noen forteller de det. Da eier de sin egen mening på en helt annen måte.

Jeg har ikke skrevet mye i mitt liv men har omsider startet en blogg for å spre mitt budskap. Får ikke håpe det blir sett på som at jeg spammer forumet deres ved å linke den her. Vi kjemper samme sak tror jeg. Ser frem til en bevissthetsrevolusjon i fremtiden der det går opp for menneskene at vi alle er ett og at vi dermed endrer våre valg til beste for helheten og ikke for egoet; Ut av frykt og inn i kjærlighet.

Legg gjerne igjen tilbakemeldinger på min blogg, enten det er positivt eller negativt. Takk.

http://verdenidagblogg.blogspot.com/2010/07/om-aliens-kom-til-jorden-hva-ville-de.html

Bidalaka
Bidalaka
Abonnent
13 år siden

Myhre:
“Hvorfor har både de åpne og lukkete ning-samfunnene kollapset fullstendig i kvalitet og/eller aktivitet?”

Dette er jo ikke merkelig, men svaret er kanskje ikke det du ønsker. Når det gjelder det spørsmålet og det du skrev “Bare se på de store hovedtemaene som Nyhetsspeilet fronter, som f.eks. ET/V, NWO eller 2011/2012. Innen hvert hovedtema er det svært store sprik mellom de forskjellige forfatterne, og det ser ikke ut til at noen tilnærming skjer.”,

så slår det meg at dere i miljøet må jo bli slitne etterhvert. Dere får /aldri/ noe virkelig bekreftelse på det dere tror så hardt på. Dere kommer dere aldri videre. Joda, noen anekdoter og fortellinger hjelper dere til å fortsette “kampen” litt til.

I mens kan folk som meg se på nye oppdagelser bli gjort, forutsigelser som skjer, hypoteser som blir bekreftet, oppfinnelser og maskiner som blir virkeliggjort. I tillegg kan man se at konsensus blir bygget.

Tenk på LHC for eksempel. Jeg har fulgt utviklingen der i mange år. Både bygging av maskineri og utvikling av teorien som ligger bak hviler på en godt utviklet grunnmur som er åpen for alle. Mysteriet når det gjelder elementærpartiklene og reglene de følger er voldsomt mye mer fasinerende enn noen alternativ teori som noensinne er oppfunnet. (Jeg troller ikke etter diskusjon om disse er sanne her, mitt syn på det er vel klarlagt nok.)

Men dere strever som nevnt i vilt forskjellige retninger. Alle her hevder de har rett, men som f.eks Myhre har påpekt før, ikke alle her /kan/ ha rett. Til og med internt innen miljøet er det så mange internt eksluderende tanker at det går ikke at alle verdensbildene er korrekte. Uansett hvor åpne dere er så må svært mange her pr def ha basert verdensbildet sitt på noe som er riv ruskende feil.

Noe av det dere skriver om kan være interessant. Å holde makta i ørene og sørge for at det er åpenhet når de møtes er et poeng. Men når det drukner i hemningsløse firfisle-satanisme-aliens-demon-menneskeofrings-homo-illuminati-fantasier må det jo fryse på ryggen til de av dere som har et visst feste i virkeligheten? Ikke?

Siter meg gjerne; om 10 år vil mange av dere ha gått lei. Idealismen ruster noe vekk. Det vil ikke ha kommet et fnugg av bekreftelser om villstyrige planeter, chemtrails, mind-control, illuminati, 9/11, osv. (Igjen, jeg tar ikke opp her om disse stemmer eller ikke.) Dere vil fortsatt muligens mene dere har rett, men man blir sliten av alltid å vandre alene i tåka. Det er andre der ute og, men de tror på noe annet og går sine egne veier. Ingen konsensus oppnås. En ny generasjon vil komme til, med nye ideer og tanker, som de tror fullt og fast på.

For min egen del; Innen få år vil Higgs-bosonet bli funnet, mer eller mindre nøyaktig som forutsatt. Peter Higgs, hvis han klarer å holde seg i live, vil dra til Sverige og hilse på knugen. Mitt verdensbilde blir en sten høyere.

Cosmomind
Cosmomind
Abonnent
Svar til  Bidalaka
13 år siden

Jeg tror det er mange årsaker til at Ning ikke ble den suksess det kunne ha blitt. Ning har jo sine konkurenter i My Space og Facebook. Sistnevnte ser jo ut til å ha blitt umåtelig populært fordi der kan folk sitte å twittre om at de har vasket koppene i dag og at solen skinner.
Når det gjelder ditt verdensbilde Bidalaka, konstanterer jeg at du nok snart ikke har plass til flere stener å stå på. Stort høyere hevet over alle andre kan man vel neppe komme om man skal lese din kommentar riktig.

Singoalla
Singoalla
Abonnent
Svar til  Cosmomind
13 år siden

Ning er et mye bedre og finere konsept enn Facebook og Tvitter, men nå vil de ha betalt for sine tjenester, det spørs hvordan det går. Facebook har garantert at de alltid vil være gratis.. det er ikke noe særlig å gå inn i noe som er gratis og så plutselig så må du betale penger for å fortsette der. Det er nok av slike nett-steder, som ikke er nettsamfunn, men rent komersielle og jeg synes det er synd at Ning gjør noe lignende. Ende premissene etter at folk har etablert seg der og bidratt med mye av sin tid og info. Det er ikke fair..

Bidalaka
Bidalaka
Abonnent
Svar til  Cosmomind
13 år siden

Lyst på å gå i mer detalj om det jeg skrev CM?

Cosmomind
Cosmomind
Abonnent
Svar til  Bidalaka
13 år siden

Bidalaka! Nei!
Kommentaren din trenger ingen detaljbeskrivelse og står seg både høyt og fjellstøtt på “dere idealisttullinger mot meg som følger med innenfor vitenskap og teknologi.”

Bidalaka
Bidalaka
Abonnent
Svar til  Bidalaka
13 år siden

Jeg kan bli mer høy på pæra jeg, om ønskelig. Resultatene av mitt verdensbilde har laget pcen du skriver på, mp3spilleren du hører på, det har ført oss til månen, det har utryddet kopper, det har gitt oss internettet, det har gitt oss meterologi, det har gitt oss enorm kunnskap om hvordan verden er bygd opp og det har kartlagt store deler av universet rundt oss og hva det består av.

Hva har de såkalte alternative verdensbildene(flertall) kreert? Hvilke bruer er bygd? Hvilke sykdommer er utryddet, hvilke fantastiske maskiner er konstruert? Hvilke stormer har blitt varslet? Hvilke konspirasjoner har faktisk konspirasjonteoretikerne egentlig avslørt?

Hva er oppnådd?

Det er helt greit å ha et “høyt bygd verdensbilde” når jeg ser det fungerer. Det virker. Det gir resultater. De samme resultatene som /du/ benytter deg av og nyter godt av i din hverdag. World Wide Web ble oppfunnet av en fysiker, ikke av en aromaterapeut. Norman Borlaug var genetiker, ikke krystall-healer.

Det er forøvrig ingen motsetning mellom å være idealist og realist. Hverken Jonas Salk eller Linus Torvalds var/er chakra-analytikere. Den virkelige verden er det som fortsatt er igjen når man slutter å tro på det.

Det er kanskje rart å avslutte et slikt innlegg med at det de alternative er gode på er arroganse, men det er sant. De har faktisk svar på alt. Uansett hva som skjer har de en sammenheng, en god forklaring. De har en kur for alt. Som nevnt tidligere, vitenskapen vet man ikke vet alt. Ellers ville man stoppet.

Spørsmålene, mysteriene, fasineringen over det ukjente fins i vitenskapen. Ikke der man bare har alt klart fra før.

Rainbow
Rainbow
Abonnent
Svar til  Bidalaka
13 år siden

Etter mitt syn er det ikke noen motsetning mellom tradisjonell vitenskap og alternativ kunnskap/visdom. Det er bare det at vitenskapen ennå ikke har greid å bevise den alternative kunnskapen. Ta f.eks. alternative behandlingsformer som homeopati og akupunktur. Dette er gammel kunnskap, man vet ikke nødvendigvis hvordan det virker, men det igjen betyr ikke et det ikke virker.
Mitt inntrykk er at den tradisjonelle vitenskapen stadig nærmer seg denne gamle visdommen. Jeg tror vi til slutt får se at disse to smelter sammen.

Anbefaler å lese og lytte til David Wilcock.
http://divinecosmos.com/

Bidalaka
Bidalaka
Abonnent
Svar til  Bidalaka
13 år siden

Rainbow, jeg er med respekt å melde, uenig i at det snart vil komme noen sammensmelting mellom de som kalles vitenskap og alternativ kunnskap. I alle fall slik som den alternative verdenen står nå. Det som har vært i grenseland og som er testet og funnet effektivt er jo med i vanlig kunnskap nå.

Homeøpati er jo ikke spesielt gammelt og tradisjonsrikt, i dette perspektivet. Det ble oppfunnet av én enkeltperson på slutten av 1700-tallet. Senere har det blitt testet og testet og testet, og ingen seriøse studier viser noen effekt som er reproduserbar. Enkeltstudier ja, men ser man på helheten og metoden og reproduserbarheten finner man ingenting. Studier viser at jo bedre forsøksmetoden er, jo mindre effekt blir påvist.

Homeøpati fikk en flying start, siden det rett og slett er rent vann, og det skader jo ikke, i motsetning til de ville tingene man gjorde innen det som ble kalt medisin på den tiden. Årelating og gift/mineralspising med mere.

Jeg er helt enig med at om det bare virker, så trenger man ikke å vite hvorfor det virker, i første omgang. Problemet er at det ikke virker. Helt sikkert noen som er uenige her, men det er fakta.

Prinsippet om likt kurerer likt gir jo visse komiske effekter, som at middelet mot søvnløshet er basert på koffein, siden koffein jo gir søvnløshet i en frisk person.

Rainbow
Rainbow
Abonnent
Svar til  Bidalaka
13 år siden

Bidalaka
Vitenskapen har alltid avvist det de ikke kan bevise med den til enhver tid rådende metode. Det gjør de i dag også. Likefullt, det som før var avvist som tull, er i dag en sannhet, nettopp fordi man har utviklet en bedre forsøksmetode. Derfor er det etter min mening naivt å tro, og argumentere som om, man vet alt pr i dag. Den typiske snevre argumentet synes å være: “siden det ikke kan bevises eksisterer det ikke”!
Siden vitenskapen ikke kan (eller vil) bevise at f.eks. homøopati virker, er det nok fordi metodene deres ikke er riktige / gode nok.
PS: Jeg kan personlig garantere deg at det virker :)

Bidalaka
Bidalaka
Abonnent
Svar til  Bidalaka
13 år siden

“Derfor er det etter min mening naivt å tro, og argumentere som om, man vet alt pr i dag.”

At vitenskapen utvikler seg kan jo ikke sees på som negativt. Det er ingen utenfor alternativmiljøene som sier de vet alt. Hvis noe først blir avvist og senere godtatt betyr det bare at det ble vist at det virket. Man kan jo ikke godta noe bare fordi noen mener at “slik er det.”

Jeg er usikker på hva du mener med den til enhver tids rådende metode. Innenfor medisin for eksempel bruker man den samme metoden man har brukt en god stund, den bare rafineres over tid.

I korte trekk, som du sikkert vet, går standard metode ut på at man gir test-medisinen til en testgruppe og til en kontrollgruppe. Dobbelblindet. Tester man f.eks paracet på en slik måte ser man en klar og reproduserbar effekt.

Hva er det som er feil med en slik metode siden homøopati ikke gir noe utslag? Når vil homøopati begynne å vise effekt?

“Siden vitenskapen ikke kan (eller vil) bevise at f.eks. homøopati virker, er det nok fordi metodene deres ikke er riktige / gode nok.
PS: Jeg kan personlig garantere deg at det virker.”

Hvis du er så overbevist om at homøopati virker, så kan du melde deg for James Randi. Han har en million dollar som venter på deg. Hvis du ikke trenger penger kan du gi det bort til veldedighet. En persons personlige garantier er verdiløse, pga faktorer som placebo og det lille poenget at kroppen er i stand til å helbrede seg helt alene i mange tilfeller.

Å hentyde til at vitenskapen ikke vil bevise effekten av homøpati er ren konspirasjontenking. Det er masse penger i homøopati, og hadde det virket ville de store firmaene hevet seg over det for lenge siden. Tek bare på Oscillococcinum. Der tar man altså lever og hjerte til ei and, og fortynner det 1:100 og gjentar dette 200 ganger. Det kalles billige råvarer det. Dette selges så for en tier pr dråpe eller noe. Og så kaller man vanlige legemiddelfirma for grådige?

Uenur
Uenur
Abonnent
13 år siden

Mennesker vil alltid være uenige,det er et ugjendrivelig faktum,og hovedgrunnen til at verden er slik den er,både foran og bak sløret. Mennesker vil aldri enes om enkeltspørsmål,heldigvis,hadde jeg nær sagt-for det er også noe av det som gjør oss til selvstendige,tenkende mennesker.
Det vi kanskje bør vurdere å enes om,er selve hovedmålet,som kanskje kan formuleres som noe i nærheten av: Et fritt og åpent samfunn,med like muligheter og plikter for alle,til fremme for fellesskapet. Minuset med en slik formulering er selvfølgelig at det like gjerne kunne vært globalistene som hadde skrevet den..
Vi må sikre oss at det er de rette mennesker som fronter og vinner kampen for de ekte verdiene,og også at det er de som gjennomfører dem på ekte vis.Ikke bare som en ny dekkoperasjon,som front for et nytt narrespill.
Hver enkelt nasjons selvstendighet,og frie mulighet til å utforme sitt eget samfunn er her av avgjørende betydning,og da begynner vi å fjerne oss fra globalistenes agenda.Dette ødelegger muligheten for masseforføring,og vil gjøre jobben for et x antall “verdensfrelsere” tilnærmet håpløs. Det er også gode nyheter for enkeltmennesket. Alt krigsmateriell må avskaffes,eller i første omgang nedskaleres til et nivå tilpasset det sterkeste av de nasjonerne som ikke vil være med på avskaffing i første omgang.
Verdens rikdommer må så omfordeles rettferdig mellom alle verdensdeler,men igjen;det vil forhåpentligvis ikke behov for all verdens rikdom for å leve et godt liv i en rettferdig fordelt verden.
Nå forstår vi alle at dette er foreløbig utopi,men som et slags mål må vel en bedre verden for alle,være det vi bør etterstrebe,dog på forskjellig vis.
Jeg har her ikke tatt med det åndelige aspektet fordi det må ansees som en privatsak i mitt hode,men stater må gjerne velge å styre seg etter de religiøse retningslinjer om de ønsker det.En eksportartikkel,bør religion og tro i midlertid aldri være når det kommer til politisk påvirkning.
Hva feks.ET`s ,Nibiru,og andre enda lite håndfaste ting,så foreslår jeg,i alt mitt enfold;å ta det som det kommer,hvis det kommer. Vi kan skikke vår ånd,vekke oss selv og andre,og ta vår åndelige oppvåkning med oss over til det neste trinn uten frykt.
Om du har rett i dine artikler Mike,hvilket jeg kanskje tror du har,for det du skriver er nesten det eneste som får kabalen til å gå opp for alle,så blir kanskje ikke denne kommentaren så utopisk likevel.
Oppvåkne mennesker lager ikke en ny verden som den vi har hatt,en gang til!

Cosmomind
Cosmomind
Abonnent
13 år siden

Så lenge vi er fanget innenfor hierarkiske strukturer og det monetære system vil det være vanskelig å få igjennom forandringer til det bedre for planeten og dens beboere.
Jeg syns Alex Collier sier noen fornuftige ting om dette i intervjuet i denne linken, og det han sier om menneskerettighetserklæringen og et domene for forandring er særdeles kloke ord.
http://www.youtube.com/watch?v=uR46QjXjLH0

arifkarim
arifkarim
Abonnent
13 år siden

Fint artikkel, særlig med tanke på alle de profetiene om kollaps og uro som ikke ble til virkelighet “av seg selv” før deadline :). Da er det på tide å gjøre noe “fysisk” til å fremkalle “endring” i tråd med visjonen. På nesten det samme måte som ultra-religiøse venter på dommedagen før deres Messias redder dem!

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

Ah, I see.

Ja, dette er et kolossalt problem. Som har med bevissthet/forståelse/persepsjon å gjøre. Vi er slike utrolig subjektive individer som knapt kan enes om noe som helst.

(Ikke rart verdenssituasjonen er slik den er. Pga. vår mangel på enhet er det umulig for oss å gjøre noe. Altså, virkelig forandre på ting.) …..

Ole-John Saga
Skribent
Svar til  BelzeBob
13 år siden

Men det er heller ikke rart i at det er slik, når det er et hav av informasjon og øse av og mange måter å tolke informasjon på. Den informasjonen jeg tilegner meg og danner meg en konklusjon av, behøver ikke å være den samme konklusjonene et annet menneske som har tilegnet seg den samme kunnskapen kommer frem til. Og det er jo fordi de fleste av oss oppfatter virkeligheten på forskjellige måter.

arifkarim
arifkarim
Abonnent
Svar til  BelzeBob
13 år siden

Enhet blant mennesker kan “skapes” :D
Alt du trenger å gjøre er å indoktrinere dem siden barnealderen, og de vokser ut som lovpålagte slaver av systemet til døden ;)

Rolf Kenneth Myhre
Forfatter
13 år siden

Co-creation forutsetter felles visjon, og mangel på felles visjon er et av problemene nå. Bare se på de store hovedtemaene som Nyhetsspeilet fronter, som f.eks. ET/V, NWO eller 2011/2012. Innen hvert hovedtema er det svært store sprik mellom de forskjellige forfatterne, og det ser ikke ut til at noen tilnærming skjer.

Sithious
Sithious
Abonnent
Svar til  Rolf Kenneth Myhre
13 år siden

Ja vi må jobbe for å forhindre den urovekkende trenden av bevissthets fragmentering, og sikte mot et homogent samfunnsbilde der subjektive meninger og individualitet forkastes tilfordel for Lex superior.

Individuelle forskjeller og meninger er bare til hinder for utviklingen av den globale bevisthets materien, og vi bør derfor strebe etter et samfunn der alle er like )

Rolf Kenneth Myhre
Forfatter
Svar til  Rolf Kenneth Myhre
13 år siden

Når det gjelder felles visjon, så var ning-teknologien og ning-samfunnene et ypperlig redskap for å fremme dette. De som var på bølgelengde kunne finne hverandre, diskutere og sammen trenge dypere inn i Virkelighetens mysterier. Men så kommer det merkelige (som jeg har tatt opp flere ganger og som ingen synes å ha svar på): Hvorfor har både de åpne og lukkete ning-samfunnene kollapset fullstendig i kvalitet og/eller aktivitet?

Hvilke redskaper/strategier skal NÅ kunne skape felles visjoner, som gjør Co-creation mulig?

Sithious
Sithious
Abonnent
Svar til  Rolf Kenneth Myhre
13 år siden

Ning-teknologi og ning-samfunn? Hva behager?

Mitt innlegg var forøvrig et forsøk på satire, og ikke noe jeg står for :)

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

Jeg liker uttrykket “co-creation” veldig godt, Mike. Det er omtrent slik jeg ser på forholdet Gud/menneske/verden.

Jeg tenker på hva The Master of The Key sa i Whitley Striebers “The Key”:

“God wants companions, not supplicants.”

Et litt lengre utdrag:

“What is a fallen world?

Be as the lilies of the field. When you hear that, you think: how can we possibly do that? We need to makeshelter. We need to gather food. You are at war with your fate.

A species at war with God’s plan?

Because you have no plan for yourself, there is no plan for you. God wants companions, not supplicants.Become friends of God, and you will find your plan.

What is God?

An elemental body is a mechanism filled with millions of nerve-endings that directs the attention of God into the physical.

That didn’t answer my question.

It did. Very precisely. If you were a friend of God, you would have understood. There is a much larger world behind your backs. It is this world to which man is blind. Man is soul-blind and God-blind.

How can we change?

Surrender to God.

What about free will?

Free will is only possible in God. The will of the fallen is slavery.

How do we surrender to God?

Return to the forest. Otherwise, you will destroy the earth and yourselves.
Six billion people can’t return to the forest. The forest can’t possibly support us.

I agree. It’s impossible.

But if we destroy the earth, we end up dead. So what happens to us then?
You go forth even though you aren’t ready.

Go forth? To where?

To another state of being. Your access to elemental bodies ends.
What is an elemental body, anyway?

A body formed of chemical elements, something drawn from the dust and made alive.

What sort of body would we have without elements?

A radiant body, potentially. Formed out of conscious energy.

What is this? How can we put it to use?

Conscious energy is not like unconscious energy, the servant of those who understand its laws. To gain access to the powers of conscious energy, you must evolve a relationship with it. Learn its needs, learn to fulfill them.
But also remember, it is part of the electromagnetic spectrum, easily detectable by your science as it exists now. You can learn to signal and be heard, and to record response. The veil between the worlds can fall. The undiscovered country can become your backyard.”

« Forrige artikkel

Tror du på nissen?

Neste artikkel »

David Ickes verden

32
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x