/

Plantepyramide i hellig geometri

15.6K visninger
3 minutter lesetid
32

Dyrker du dine egne urter, salater og grønnsaker? Da kan en plantepyramide gi deg en hel hage på en liten kvadratmeter.

Frank Robert Kristiansen har kanalisert ned ideen om en plantepyramide, eller Plante-Triade som han kaller den, med en rekke unike egenskaper. Konstruksjonen er utformet som et tetraeder som er en konstruksjon som består av 4 likesidede trekanter.

Ved sammensetting og bruk av formen slik ide og konsept er tenkt og laget, vil man oppnå å tredoble grunnarealet for dyrkning. En 7-hyllers plantepyramide er nok for å dekke det meste av behovet som en familie på 5 har av urter, salater og smågrønnsaker gjennom det meste av den dyrkbare tiden av året. Man kan også nøye seg med 3 eller 5 hyller som dekker henholdsvis 1-2 personer og 2-4 personer.

Den dyrkbare tiden kan med enkle midler forlenges i begge ender. Plantene står i flate bed som er den naturlige vekstposisjonen. Jordtemperatur målt i mai viser ved forsøk at det er 4 – 6 grader høyere temperatur i plantepyramiden enn jorden i bakken. Ved å sette et hjørne mot nord oppstår effekten av at alle sider får optimal og tilnærmet lik lysmengde. Plassert slik har konstruksjonen ingen fast skyggeside. Ingen annen form utnytter grunnarealet eller volumet bedre enn det et tetraeder gjør.

Dyrking av jordbær, urter, salater, grønnsaker har gitt meget gode resultater ifølge Kristiansen. Forsøk med å blande forskjellige kulturer har vist gode resultater som også gir stor pryd. Poteter er også prøvd ut i en 5-hyllers plantepyramide og med tilfredsstillende resultat. Her oppnådde han at 45 poteter (Cherie) ga ca. 12 kg tilbake eller ca 300 stk på 0,80m²).

Vannbehovet er også rundt 70 prosent mindre i plantepyramiden enn ved tradisjonell dyrking i bed. Ved at konstruksjonen står over bakkenivå unngås også overvanning. Andre fordeler som at man unngår snegler er også greit å få med i samme slengen. Montering kan gjennomføres av hvem som helst.

Plantepyramiden gjør det mulig for de som ønsker det og få sin egen lille økologiske hage på et lite areal. Den kan også benyttes til dyrkning av nyttevekster i større skala, inne i veksthus, ute på friland eller for husholdninger med liten plass og som har ønske om selv å dyrke sine nyttevekster. Konstruksjonen er lagd i naturlig tre. For lengre levetid kan man velge å beise eller impregnere plankene.

En plantepyramide i fem etasjer.

Tanker bak konstruksjonen

Jeg tok en liten prat med Kristiansen og spurte han om bakgrunnen for konstruksjonen:

Jeg har i mange år oppfattet den galskap som rår i vår verden, ikke det at jeg har forstått eller sett hva alt dreier seg om. Men jeg forsto tidlig at ikke alt er som det burde være. Mange ganger spurte jeg meg selv hvorfor vi behandlet hverandre og denne jorden slik som vi gjør. Mang en tåre har jeg felt av hva jeg selv og andre har måttet gjennomgå. Slik sett har dette liv vært tøft, men jeg har etter som årene har gått fått innsikt i mye slik at jeg har en indre ro og forstår at alt har sin mening. Det er slik det skal være og alt vil bli bra.

Jeg er oppvokst i gartneri og hagesenter og har slik sett hatt en naturlig tilknytning til planter. Tidlig forsto jeg at også i planter finnes bevissthet, likeså i dyr – i alt som omgir oss er det bevissthet. Og vi er en del av alt som det er en del av oss.

Kanalisert ned tetraederkonstruksjonen

For ca. 15 siden fikk jeg en kanalisering. Denne fortalte meg om grunnformene og de egenskaper og energier som de har iboende i seg. Spesielt gjaldt det formen tetraeder.

Som form har den i likhet med de andre platoniske legemer unike egenskaper. Formen tilhører ildens tegn og er vår enkleste grunnform. Du kan lære mer om dette i de to videoene nedenfor:

Det er også den eneste formen som er uten spenninger og er slik i perfekt balanse. Litt underlig har det vært å erfare hvor lite vi vet om denne formen tetraeder. Selv navnet vet de fleste av oss ikke om. Også slik var det for meg da jeg begynte å lage denne konstruksjonen. Derfor er konstruksjonen på vei ut i verden med feil betegnelse.

En del av hva jeg oppfattet som problematikk i denne verden var mangel på mat og ikke minst nærhet til planterne. Jeg så at de som arbeidet med planter, dyr og natur generelt var ”litt snillere” og hadde mer ro i sinnet en de som ikke gjorde det. Jeg forsto også at den maten vi dyrket selv på mange områder har en helt annen energi/verdi en den mat vi kjøper.

Med de tanker i hode gikk jeg og tenkte på hvordan det kunne la seg gjøre i denne urbane verden og gi mennesker mulighet til å dyrke sin egen mat. Og etter kort tid fikk jeg altså kanalisert en konstruksjon. Konstruksjonen selges under navnet Plante-Triade. Du kan kontakte produktutvikler Frank Robert Kristiansen på telefon 99372760 eller e-post Frank@Frankrk.com for mer informasjon og kjøp.

Det er fritt for privatpersoner og kunne lage Plantetriaden selv, men for produksjon og salg må en avtale dette med Frank- Robert Kristiansen.  Det ønskelige er at på denne måten skal flest mulig få muligheten til å dyrke den mat som man trenger selv. Fremtiden kan vise at det blir nyttig for oss alle å kunne gjøre akkurat det.

Frank

Frank er redaktør, admin og grunnleggeren av Nyhetsspeilet.no. Han har erfaring som nettredaktør siden 2000. Han står kun inne for sine egne artikler. Han startet nettmagasinet med intensjonen om å vekke den spirituelle gløden i folket slik at flest mulig kan se gjennom illusjonene og bli fri. Det innebærer at du finner din egen sannhet, oppnår forståelse for betydningen av at vi alle er fra samme kilde og våkner opp som den sanne multidimensjonelle mesteren du er. Av hans rundt 160 artikler anbefales Den store bevissthetsguiden og De falske lysarbeiderne som vi allikevel tilber.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

32 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Hans Gaarder
Forfatter
9 år siden

Spirit Science ~ The Flower of Life:

https://www.youtube.com/watch?v=Ss1ajWeY_wc

tetriade
tetriade
Abonnent
13 år siden

Hei.
Takk for mange positive tilbake meldinger om plantepyramiden (eller Plante-Triaden som jeg kaller den) Formen og konstruksjonen er nå et Tetraeder og ingen Pyramide.
Hvis jeg kunne få forståelse for det, er det i tetraedre (vår enkleste grunnform) at egenskapene ligger i gjeldene Plantetriaden og det er i formen Tetraedre som har iboene i seg “hemmeligheter om livets mening”
At Triolife kaller det en pyramide kommer av at da jeg fikk dette, viste ikke jeg heller bedre, jeg trodde det var en pyramide, så pga. etter min da kunnskapsmangel om geometri er et flott konsept på vei ut i verden med feil betegnelse. En spade er en spade og ikke en greip.
For mange kan det virke som en bagatell at jeg henger meg opp i dette, men de færreste vet hva et tetraeder er, og når noe kalles for noe annet en hva det er vil nysgjerrigheten ikke bli vekke, og etter min mening vil mye forståelse og kunnskap ikke komme frem.
Det er 15 år siden jeg lagde denne konstruksjonen som selges, på 15 år har mye nytt kommet til meg, så den konstruksjonen som jeg i dag ville produsert (om jeg fikk muligheten til det) ville sett helt andelenes ut i sin oppbygning., og med flere egenskaper tilegnet bruk.
For meg betyr det ikke så mye at noen har stjålet min filosofi og konsept, det dreier seg ikke for meg om penger, men at hva annet som denne formen har vist meg ikke kommer frem slik jeg ønsker og hadde håpet. Det blir også dumt når de bare tar de enkleste delene og ikke er villige og ta med seg hva som etter min mening burde har betydning. ”Når et menneske har en god ide, burde det ikke være så vanskelig å forstå at det kanskje er flere på lager”
At Triolife markedsfører og selger plantepyramiden ser jeg på med glede da konstruksjonen blir spredd over utover i verden, det gleder meg stort så på det punktet skal de ha stor takk. For det er ganske utrolig og oppleve at andre gripes av ens ide og filosofi.
Tegningene på min gamle konstruksjon vurderer jeg og legge åpent ut, men jeg har kvaler. For selv om jeg ikke setter pris på hva folkene bak Triolife har gjort mot meg som person, ønsker jeg heller ikke å ødelegge for dem. På den andre side det er heller ikke riktig at de skal få være alene om og markedsføre konstruksjonen og hindre andre. Så om jeg i dette kunne fått noen tilbakemeldinger vil jeg sette pris på det.
For den som ønsker å kjøpe en Plante-Triade (som selges) eller ønsker og lage en selv kan de henvende seg til meg. frank@frankrk.com
For den som er interessert i mer av hva jeg har gjeldende formen Tetraederet, eller kunne tenke seg og bli med i utviklingen av ”min” nye konstruksjon og kanskje andre ideer som jeg har fått. Kan de kontakte meg. frank@frankrk.com

Mvh, og mange gode ønsker for en flott sommer.
Frank- Robert Kristiansen.

Singoalla
Singoalla
Abonnent
13 år siden

Hellig geometri, denne artikkelen har jeg ikke sett.. og den må jeg sannelig se nærmere på senere.. fant ikke noen mer egnet artikkel da jeg søkte etter et passende sted å opplyse om følgende gode nyhet:

VERDENSKJENTE, DR. MASARU EMOTO, TIL NORGE

Søndag, 17. Oktober 19:00 kr.300
NB: Finner sted i Chateau Neuf Påmelding

Er du interessert i tankens kraft så er dette stedet å høre mer. Dr. Emoto er verdenskjent for sin forskning som tydelig viser hvordan negative tanker og negative ord påvirker vannmolekyler så de ikke er i stand til å lage fullstendige is krystaller. På samme måte viser han hvordan positive tanker, vibrasjoner og toner muliggjør utrolig vakre og fullstendige is krystaller og mønstre. Hvordan påvirker da tanker våre liv?

Vår kropp består mest av vann. Hva slags implikasjoner har våre tanker og vår intensjon på vårt eget og andres liv? Jon Schau vil være konferansier og holde et innledende foredrag om sine tanker om livet. MER INFO http://r20.rs6.net/tn.jsp?llr=8zxk67bab&et=1103768047209&s=1562&e=001VqclW34NG6FOS9oXBcRwu_sAb57amn4MDvcHEzn5VDhRkZx2ZO2gnVSmW0tbSdNnL3punx5C0X8UXDiGJ2eUXXTJTOq8szlZjBmu4EUUp0svrYWT7E-datuBUOUmWXr0qeJfWswe1SA=

Den verdenskjente Dr. Masaru Emotos forskning er skrevet om i Dan Browns bok, Lost Symbols, og en rekke andre bøker (bl.a. Doreen Virtue). Han har forsket på tankenes kraft og fått oppsiktsvekkende resultater om hvordan intensjon og tanker påvirker vannmolekyler. Gode tanker gir flotte og komplette iskrystaller når vannet fryses, og dårlige tanker gir uferdige og lite pene iskrystaller. Kroppen vår består mest av vann. Hvordan påvirker da tanker vår kropp og våre omgivelser.

Den 17. oktober kan du oppleve han på HippieLive i Chateau Neauf. Dette er første gang denne verdenskjente personen gjester Norge.

Påmelding gjøres på: http://www.deltager.no/hmevent/emoto
——————————————————————————
Jeg får opp om begge linkene at det er usikker kobling.
Om det er noe galt med dem, ber jeg red fjerne linkene, evt sette inn noen som fungerer bedre.. og ber red vurdere å være tilstede på denne viktige begivenheten.. noe positivt, som alle kan bruke i sin hverdag trenger vi :-)

blomsterelsker
blomsterelsker
Abonnent
14 år siden

Heisann.
Er det noen som har mål og tegning på denne fine plantepyramiden.
Veldig glad for tips om dette. Rett og slett super fin.

Otto
Abonnent
14 år siden
Otto
Abonnent
14 år siden

Den dynamiske og frodige pyramiden som innleder artikkelen er en kontrast til den statiske og livløse pyramiden på dollarseddelen.

Announcements likely after the Black Dragon, the BIS and the Vatican meet

zero
zero
Abonnent
14 år siden

Kjøp Heirloom frø. Heirloom er et engelsk ord som beskriver noe som har blitt overlevert fra generasjon til generasjon gjennom familien. Heirloom er familiens arvegods. Heirloom grønnsaker har opp gjennom historien blitt dyrket i alle verdens land, men har ingen plass i det moderne landbruket.
Ett ufravikelig krav for å kunne kalles en heirloom plante er at den må være åpen-pollinert, som betyr at den må kunne reprodusere seg selv gjennom frø og bli lik foreldrene. Dette utelukker nesten alle hybrider som ikke vil reprodusere seg selv gjennom frø. Åpen pollinering tillater den samme planten å bli dyrket fra frø i mange generasjoner uten å få dramatiske variasjoner.
Heirloom gartnere kan bruke egenproduserte frukter eller blomster til å skaffe seg frø til neste sesong.
“Frøbanken” åpnet idag. http://www.heirloom.no

lyset
lyset
Abonnent
14 år siden

Ikke for og være frekk men dette er jo allerede oppfunnet egentlig sånn sett i oltidens egypt. =) Dette skal hvertfall testes ut vet jeg=) Blir morro. Skal gå en god sommer i møte med masse digge grønnsaker:D

BelzeBob
Abonnent
14 år siden

Spennende.

Poeng: hellig geometri / esoterisk matematikk er noe som fins i naturen.

Anbefaler gjerne en meget god bok: “A beginner’s guide to constructing the Universe”. Relatert til dette emnet Frank skriver om.

http://www.constructingtheuniverse.com/

zero
zero
Abonnent
14 år siden

Om Heirloom.no

Heirloom.no ble lansert i januar 2009 og har som mål å levere åpen-pollinerte kvalitetsfrø til en fornuftig pris. Vi forsøker å ha et godt og unikt utvalg av frø og tar inn mest mulig økologiske varer. Hvis du skulle ha spesielle ønsker til neste sesong er det bare å ta kontakt så skal vi se om det lar seg gjøre.

Vi ønsker å bidra til å spre informasjon om heirloom tradisjonen til skandinaviske hobbygartnere. Dette gjør vi gjennom informasjon og gratis utdeling av frø til ikke-kommersielle formål, ref. Prosjekt Min hage.

Det har gjennom tiden eksistert enormt mange grønnsaksvarianter med unike egenskaper og smaker. Heldigvis er noe av dette genmaterialet tatt vare på av entusiaster rundt om i verden. Vår leverandør er en av de største internasjonale private non-profit frø-organisasjonene og leverer frø til det globale frølageret på Svalbard. Kvaliteten på frøene skulle være godt ivaretatt.

Vi håper og tror at økt bevissthet om vår felles frøarv vil føre til at mange flere skandinaver vil begynne å dyrke heirloom og dermed bli selvforsynte med frø. Vi har også noen gode lagringstips for kort- og langtidslagring til hobbygartnere her.

Lars-Roger Moe
Skribent
14 år siden

Går det an å få kjøpt tegningene til denne? I så fall har jeg et prosjekt til våren. Hagen er alt full av alt annet enn gress… (og det lille gresset som er igjen kan også juses, det har masse mineraler og er en av de beste naturlige kildene for MSM…)

Ståle Johansen
Abonnent
14 år siden

Så smart og positivt! Kaffen smaker bedre til denne artikkelen. Stor takk til Frank Robert Kristiansen og alle dere andre!
Synes det er dårlig gjort og tjene penger på ideen uten og henvise til hvem som fant på det men…
Ved og rette et hjørne mot Nord vil jo nødvendivis det diagonale peke mot Syd og kryssende diagonal mellom Øst og Vest.
Roterer man den 180 grader hver dag, får man nok vondt i ryggen… men levner ingen vinkel i skyggen :D

Liv Bjøringsøy
Forfatter
14 år siden

Takk for at du gjør oppmerksom på denne muligheten for å dyrke selv for folk uten hage, Frank!

Jeg er enig med oppfinneren i at det ikke bør være patent på kanaliserte ideer (et annet spm er om kanskje alle ideer er kanaliserte. Likevel synes jeg at produsentene av plantepyramiden burde tilby oppfinneren royalty. I tillegg til åndsverkloven har vi noe som heter aliminnelig anstendighet.

SMQ
SMQ
Abonnent
Svar til  Liv Bjøringsøy
14 år siden

Kjempeide dette og perfekt tidspunkt, det er jo snart vår! :) Holder den litt høyere temp enn bakken kan man i tillegg starte tidligere og drive på lengre. Litt småstein i tillegg så kanskje man kan forbedre temp enda mer (tar opp varme om dagen, slipper det ut i jorda om natten)

Søkte litt rundt igår rundt dette produktet og fant ingenting omtrent, noe på finn og fastbuy der Kristiansen står som selger, grunder og filosofi, men ellers ingenting.

Og hvor er behovet for investorer? Ser ikke helt problemet, investorer trenger man i utviklingsfasen, men dette er jo fix ferdig? Ta med seg en av hver og snakk med daglig leder på plantasjen. Det må jo være noe de kan selge lett…

vidar
vidar
Abonnent
14 år siden

Kjempebra med et slikt løsningsorientert fokus! Topp artikkel. Dette er en kjempebra måte å ta tilbake noe av makten på. power to the people!

Paden
Paden
Abonnent
14 år siden

Permaculture ethics: care for the earth, care for people and fair share

http://www.gaianett.no/fakta/krydderspiral.htm

med videre tegninger på tysk:
http://www.kraeuterei.de/kraeuterspirale.htm

One Love!

Thunderdahl
Thunderdahl
Abonnent
14 år siden

Flott konsept, nå er det bare å vente på våren.

« Forrige artikkel

Krigføring mot vår helse

Neste artikkel »

Hopi-visdom for menneskeheten

32
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x