Oljekatastrofen: 911 v2.0

14.5K visninger
8 minutter lesetid
100

911-“terroristangrepet” i 2001 viste seg i etterhånd å være en innsidejobb utført av den skjulte makteliten for å kunne invadere Afghanistan og Irak. Nå saboterer de planeten for å oppnå nye mål i sin ekstremt kyniske agenda.

Ingen ulykke

Her i midten av juni ble jeg oppmerksom på at oljefondet hadde sikret seg store aksjeposter i BP like i forkant av ulykken i Mexicogulfen. Nå er jeg paranoid nok til at det umiddelbart dukket opp noen interessante tanker som følge av den uskyldige lille informasjonen. Neppe noen ulykke likevel.

Det har lenge sett ut for meg som at oljefondets hensikt mer er å tape penger ned i de rette kassene enn å tjene de menneskene som bor i dette landet.

Nå skal ikke dette handle om verken oljefondet spesielt eller det riggede globale børskasinoet generelt. Men om oljekatastrofen i Mexicogulfen. En katastrofe som savner sidestykke i verdenshistorien. Omfanget kan ikke overdrives, og det er trolig få som er i stand til å se for seg omfanget av dette. Det vi ser nå er lysglimtet fra en eksplosjon. Vi har ikke hørt drønnet ennå.

Oljekatastrofen i Mexicogulfen er 911 versjon 2.0. Den skjulte makteliten er grenseløs i sin kyniske plan.

Solgte BP-aksjer rett før eksplosjonen

Jeg har etter hvert funnet ut hvem noen av de som var så heldige å selge BP-aksjer rett før katastrofen var. Den ene er sjefen for BP. Tony  Hayward solgte sine BP-aksjer for 1,4 millioner pund kun en måned før eksplosjonen.

Snakk om lykketreff at han skulle cashe ut sin personlige portefølje for å betale ned gjelden på herskapsboligen sin like før han trolig blir nødt til å ”ta ansvar” ved å stikke av fra alt sammen og la en annen korporasjonsknekt overta.

Lykken står den informerte bi. Som vanlig.

En annen lykkelig spekulant er Goldman Sachs. Der Halliburton smører krigsmaskineriet for Illuminati rundt i verden, så smører Goldman Sachs de økonomiske tannhjulene for dem. (Jeg bruker Illuminati som samlebegrep for å favne den forrykte gjengen destruktive grådige gråtasser som herjer med planeten vår. Hvorvidt de faktisk har brukt det navnet for å omtale seg selv er uinteressant).

Goldman Sachs solgte drøyt 4.500.000 millioner BP aksjer for nærmere 300.000.000 USD i ukene før utblåsningen.

Så, sjefen for BP og Goldman Sachs solgte i et klarsynt øyeblikk sine aksjer til norske skattebetalere og andre ikke riktig så klarsynte spekulanter. Jeg tror ikke jeg ville latt meg friste av aksjer som for eksempel Halliburton og Monsanto skulle finne på å selge. Ikke Goldman Sachs heller når jeg tenker etter.

Direktøren for BP, Tony Hayward, solgte sine aksjer for £1,4 millioner en måned før eksplosjonen.

Kjøpte aksjer i firma som rydder opp i oljesøl

Men nok om det. Kanskje oljefondet heller burde gjort som Halliburton. De kjøpte Boots & Coots for USD 240,4 millioner åtte dager før ulykken. Boots & Coots er verdens største foretak for rydding av oljesøl. De rydder oljesøl, gassutslipp, brønnbranner og utblåsninger. Makan til lykketreff.

Halliburton er et foretak hvis fremste eksistensberettigelse er å smøre det amerikanske krigsmaskineriet og holde kanonene varme og piggtråden skarp samtidig som det skriver regning med gaffel til amerikanske skattebetalere uten anbud eller konkurranse om sine oppdrag.

Eksplosjon med hensikt

Så dukket det opp informasjon som gjør bildet mer interessant. Det viser seg at det var to ingeniører fra Schlumberger Wireline om bord på BP Horizon på eksplosjonsdagen. Den offisielle historien er at de to ingeniørene skulle kjøre en test (Cement Bond Log) for å kvalitetssikre lokket på brønnen som Halliburton hadde støpt.

Med Halliburtons nyanskaffelse friskt i minne kan man jo undre seg et øyeblikk her. Det later dog til at BP ikke hadde noen problemer med å stole på Halliburtons bunnpropp, siden den offisielt er historien slik at BPs mann bestemte at testen ikke skulle kjøres, og at de to Schlumberger-ingeniørene bare kunne ta neste helikopter av riggen. Hvis dette er sant, hvorfor unnlate å teste en oljebrønn på et så særdeles usikkert sted?

Den andre versjonen som surrer på ryktedørsen i oljemiljøet er at Schlumberger-ingeniørene var tilkalt til riggen spesifikt for å kjøre CBL-testen. De oppdaget at brønnen fortsatt ”was still kicking”, et faguttrykk som indikerer at det er et betydelig problem i prosessen med å ferdigstille brønnen. (well-completion process).

I følge denne versjonen skal Schlumberger ingeniørene ha rådet BP’s mann til ”Shut in” brønnen, enten ved å pumpe ned en tykkere boremasse (drilling fluid) eller å aktivere utblåsnings sikringen (blow-out preventor). Ryktet vil ha det til at BPs mann avslo rådet til Schlumbergers sikringsingeniører, hvorpå disse umiddelbart forlangte å bli evakuert fra riggen. Siden det ikke var noe helikopter på riggen sendte ledelsen i Schlumberger et chartret helikopter ut for å hente sine to mann.

Det er enighet om at Schlumberger ingeniørene forlot riggen kl 11.00. Riggen eksploderte seks timer senere. (Nyhet fra Ian Crane, 14. juni 2010)

Mother Jones rapporterte:

Tony Buzbee, a lawyer representing 15 rig workers and dozens of shrimpers, seafood restaurants, and dock workers, says he has obtained a three-page signed statement from a crew member on the boat that rescued the burning rig’s workers.

The sailor, who Buzbee refuses to name for fear of costing him his job, was on the ship’s bridge when Deepwater Horizon installation manager Jimmy Harrell, a top employee of rig owner Transocean, was speaking with someone in Houston via satellite phone.

Buzbee told Mother Jones that, according to this witness account, Harrell was screaming, “Are you fucking happy? Are you fucking happy? The rig’s on fire! I told you this was gonna happen.”

Hmmm.

Resultatet av oljekatastrofen. Liv dør mens planeten forblør.

Kolossalt oljesøl toppes med svært giftige kjemikalier

Så, mens vi er inne på oljeindustrien, hva med å dumpe litt bensin på bålet for å slukke det.

Corexit 9500 og Corexit 9527A er så giftig at det ikke er tillat brukt i Europa. De er giftigere enn den oljen de ikke en gang klarer å løse opp. Reaksjonskjemikaliene mellom Corexit og råolje er ennå verre. Nå kommer det hit til Norge og Europa, via gulfstrømmen, sammen med uante mengder oljesøl om 1,5 år.

Corexit er uhyre giftig. Ett av de aller giftigste produktene menneskeheten har skapt. De to Corexit-produktene er henholdsvis 56% og 63% effektive i forhold til å løse opp råolje fra Mexicogulfen. Det finnes minst 12 andre mer effektive og mindre giftige alternativer til Corexit. To av dem er 100% effektive til å løse opp den aktuelle råoljen.

Hvorfor i all verden velge den som er desidert mest giftig og minst effektiv når det samtidig finnes et vesentlig mer effektivt og mindre farlig alternativ. Hva er det som egentlig foregår her?

Hvorfor jobber utkommandert sivilt bergingsmannskap uten verneutstyr i denne giftige suppa? Fordi TV-seerne ikke skal bli uroet og tro det er giftig? Legg til at brønnen lekker store mengder av de svært giftige gassene hydrogensulfid, benzen og methylenclorid. Gassmaske og vernedrakt er åpenbart unødvendig. (Nyhetsbrev, www.davidicke.com, 27. juni 2010).

Et Hercules fra det amerikanske flyvåpenet er beordret til å dumpe de ekstremt giftige kjemikaliene.

Historiens største miljøkatastrofe

Russiske forskere er redd at dette er i ferd med å utvikle seg til den største miljøkatastrofen vi har sett med den totale ødeleggelse av halve det nordamerikanske kontinentet. (The European Union Times). Avlinger så langt unna som North Carolina har blitt skadd av giftig regn, og stormsesongen har så vidt startet. Været tar lett med seg både vann, råolje og Corexit langt innover land i regionen. Og som nevnt har vi gulfstrømmen som bringer det over til oss nordmenn.

Hvor stor den endelige dødsonen blir vil bare tiden vise. Foreløpig anslår FEMA en 320 kilometer “dødssone” rundt riggen som en konsekvens av søl og kjemikalier.

Det er flere år siden jeg så dokumentasjon på at oljesøl takles best med dertil egnede soppkulturer. Rett soppkultur kan fortære og omforme råolje til trygg og i mange tilfeller til spiselig sopp. Synd jeg ikke husker hvor jeg fant det, men om noen har relevante lenker så heng dem på.

Enn så lenge kan jeg sitere Paula Fassas artikkel ”What Mainstream Media is Not Telling You about the Gulf Oil Cleanup”:

“An even more effective oil spill solvent is composed of oil eating microbes, gathered from all over the world, reproduced rapidly, and then formed into powders that can be used directly or mixed with water for hosing the oil spills. The by-products of the oil eating microbes turn into edible foods for marine life. And when the microbes consume all the oil, they die off because there is nothing left to eat.” – www.naturalnews.com

Høres ut for meg som Moder Jords standard renovasjonsvesen kan gjøre jobben på en utmerket måte om de blir gitt anledning til det. Men til tross for at bedre viten finnes, er godt dokumentert, og så videre, velges altså den desidert giftigste av de absolutt effektløse behandlingen de kan finne. Hvorfor? Dette minner litt om helsevesenet i grunnen.

Oljeindustrien tapper planeten for sitt blod. Vi må handle før det er for sent. Fri energi er tilgjengelig og holdes skjult av makteliten og oljeindustrien med jernhånd. Fri energi er den eneste veien å gå.

En særdeles kynisk plan

Så gjenstår det å se hva de har planlagt å bruke denne lille katastrofen til. De har ikke jobbet så hardt og så lenge med dette showet uten å ha noen å ha noen kreative kaniner å trekke opp av hatten.

Obligatorisk evakuering av en lang rekke byer forberedes. Interneringsleirene FEMA så forutseende har latt bygge gjennom en årrekke kan omsider komme til nytte. Så praktisk at de er for hånden. Stablene med likkister til gruppebegravelser kan kanskje også komme godt med. Godt å være så forberedt.

FEMA og militære har i årevis hold øvelser for nettopp å hanskes med en slik katastrofe i gulfen – men all informasjon om dette ble tilfeldigvis fjernet fra FEMA-relaterte websider i vår. Noen som husker hvilken ”øvelse” de amerikanske etterretningstjenestene holdt på med den 11. september 2001? En fantastisk klarsynt gjeng egentlig.

Så langt er det nå blitt straffbart for alle journalister, reportere, fotografer, bloggere og sivilt personell å nærme seg oppryddingsaksjonene, rapporterer CNN. I utgangspunktet ville jeg trodd at de ville ønske å dokumentere hvor flinke og iherdige de er, men det er de altså ikke. Det vanker $40.000 i bot og tiltale for føderal forbrytelse. Her bryter den amerikanske regjeringen sin egen grunnlov på flere punkter med et pennestrøk.

Grunnlovene i den vestlige verden er ikke verd så mye lengre. Når man ikke klarer å endre dem får man bryte dem later til å være dagens motto.

Vi vanlige folk kan ikke akseptere å la våre politikere og den skjulte makteliten fortsette slik lengre. Spesielt når kynismen har ingen grenser hvor det rettferdiggjøres å ødelegge planeten vår og skape et kunstig armageddon for å oppnå dikatorisk makt. Du trenger å komme deg opp av sofaen og stille krav til våre skremmende fraværende politikere som lar seg styre blindt uten å ta ansvar for menneskeheten.

Hvis jeg setter meg ned å tenker virkelig hardt kan jeg kanskje finne et spørsmål eller to verd å stille her. Foreløpig tror jeg skal avstå fra å spise tang på en stund.

Lars-Roger Moe

Etter 20 år i helsevesenet begynnte jeg i 2005 å jobbe på heltid med alternativ medisin og energiarbeid. Det handler om å hjelpe folk å ta tilbake full styring i eget liv og så finne tak i de ubrukte ressursene - for så å bruke alle kreftene på å skape en verden der frihet, glede og overflod er livets orden.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

100 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Ulven
Ulven
Abonnent
11 år siden

Dagbladet benytter sannhetssøkernettsted (“konspirasjonsside”) Huffington Post som kilde!

http://www.dagbladet.no/2012/04/25/nyheter/deepwater_horizon/oljekatastrofen/mexicogolfen/utenriks/21295978/

Er dette et tegn på at norske media begynner å legge mer vekt på sannhet og mindre vekt på propaganda?

Jeg kan ikke huske at noen av de norske mase-media har vist til Nyhetsspeilet, selv om Nyhetsspeilet i mange saker har vært først ute med å slå fast sannheten (at svineinflluensavaksinen var en skandale osv. osv.)

ola
ola
Abonnent
12 år siden

Vil anbefale folk og se dokumentarfilmen Gashole

ola
ola
Abonnent
Svar til  ola
12 år siden

Stikkord: Prisfiksing. Korrupsjon. Shell. Standar Oil. Rockefeller pluss pluss

ye
ye
Abonnent
12 år siden

Trøblete for Det Norske Veritas

Controversies: Det Norske Veritas BOP Autopsy & Cement

http://beforeitsnews.com/story/246/564/Controversies:_Det_Norske_Veritas_BOP_Autopsy_Cement.html

Mole
Mole
Abonnent
12 år siden

– En av de største manipulasjonene av oljepriser noen sinne.

Totalt skal de ha tjent 50 millioner dollar — cirka 300 millioner kroner på å manipulere oljemarkedet i 2008, mener det amerikanske råvaretilsynet CFTC.
http://www.dagbladet.no/2011/05/25/nyheter/utenriks/john_fredriksen/olje/16663497/

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Lars-Roger Moe
13 år siden

Må du ikke være så negativ Lars ;)

Det meldes om en gigant flokk med store haier som teller 100 000 stykk som svømmer langs Floridakysten i dag :)

More strange animal behavior: More than 100,000 Sharks off Florida beach!

http://www.thebigwobble.com/2011/02/more-strange-animal-behavior-more-than.html

Sånn ellers så vil vi alle få økt kjøpekraft i år lover Jensemann :D

Finansmiljøet og vestens finansministrer kan også melde at nå er finanskrisen over, alle piler peker oppover :)

Er vi heldig så får vi også mye fint nordlys i kveld :)

Johnny Cash synger at snart vil elvene renne oppover Missisippe og alt blir så bra :)

Mike Ruppert – The Beginning Of Systemic Failure – Latest Update, 26th January 2011

http://www.youtube.com/watch?v=pQx5yX55BKo&feature=player_embedded

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Lars-Roger Moe
13 år siden

Jensemann er nok akkurat like lite verdt som en 100 lapp om kort tid Lars ;)

Registrer at Jensemann nå bruker store deler av oljefondet vårt på europeisk krisegjeld

Er han dum eller er det bare får å holde luften i boblen noen uker til siden han skjønner at fondet er tapt uansett ?

Mener fondsforvalterene det dem sier så må det være sprøyte gale

-Vi ønsker bare å ha de sikreste obligasjonene i porteføljen vår. Det er veldig viktig for oss at statsobligasjonene vi eier er virkelig trygge, sier investeringsjef Henrik Gade Jepsen i ATP til Bloomberg News.

http://www.abcnyheter.no/abc-penger/okonomi/110204/oljefondet-kastet-seg-over-europeisk-krisegjeld

Burde ikke oljefondet nå blitt brukt på og produsere store mengder mat til verdens befolkning i gigantiske drivhus ?

Haiene er et mysterium, normal så kommer det små flokker men nå kommer en arme på 100 000 stykk, normalt pleier dem å hoppe rundt i vannskorpen på sin jakt etter mat men nå hopper ikke en eneste en, Golfen og området rundt er helt dødt for liv, det er bare kjempe trist :(

De siste dagene så har tikker det inn meldinger overalt at nå har polskiftet for alvor startet
USA er nedgravd i snø, de rekker ikke å måke ferdig engang for neste mega storm er over dem i morgen, den nordlige halvkule opplever enorme stormer, det gjør også den sørlige halvkule der Australia har tatt mye av støyten, avlingene blir ødlagt i stor stil på begge halvkuler
Det hjelper heller ikke på at FEMA har hamstret mat til 240 millioner måltider dagling

http://www.youtube.com/watch?v=OaKMGx39UeM&annotation_id=annotation_686387&feature=iv

Det meldes også at polskiftet vil skape enorme orkaner fremover, mange med ekstremkulde som fryser alt på sin vei på få min

http://www.thebigwobble.com/

Men som de sier på TV: Det fins ikke dårlig vær, bare dårlige klær :)

Lumpfish
Anonym
Svar til  Lars-Roger Moe
12 år siden

“Haiene er et mysterium, normal så kommer det små flokker men nå kommer en arme på 100 000 stykk, normalt pleier dem å hoppe rundt i vannskorpen på sin jakt etter mat men nå hopper ikke en eneste en, Golfen og området rundt er helt dødt for liv, det er bare kjempe trist ”
Hvor har du det fra smurfen? Biolog jeg vettu, må jo holde meg oppdatert;)
Polskifte? hmm….vi får se da;)

(p.s. hvis du ikke vil svare Anna noe mere på fluordebatten er det en ting, men har jeg kommet med en “løgn” enda? Syns vi var litt godt i gang jeg…)

Ulven
Ulven
Abonnent
13 år siden

Gullfaks-plattformen var bare en gnist unna plattform-eksplosjon i mai!

Statoil tar kraftig selvkritikk i sin egen granskingsrapport etter utblåsningen på Gullfaks C i vår. Innrømmer at bare tilfeldigheter hindret katastrofe.

Statoil tar kraftig selvkritikk i sin egen granskingsrapport etter utblåsningen på Gullfaks C i vår. Innrømmer at bare tilfeldigheter hindret katastrofe.

Under én måned etter eksplosjonen i Mexicogulfen, den 19. mai, opplevde Statoils Gullfaks-felt i Nordsjøen mye av det samme. Under boring av brønnen C-06 opplevde Statoil oljeselskapenes verste mareritt – brønnspark og påfølgende utblåsning. Statoil mistet kontrollen over brønnen.

På grunn av et hull i et foringsrør mistet Statoil alle sikkerhetsbarrierer og naturgass strømmet ukontrollert opp mot overflaten. Den eksplosive gassen nådde hele veien til plattformdekket. Utblåsningen var et faktum.

Statoil skriver i rapporten at gass-skyen på deler av plattformen oppnådde en brennbar konsentrasjon. Den enorme Gullfaks C-plattformen var dermed kun en gnist unna et et potensielt branninferno.

Den 20 april i år startet BPs 87 dager lange mareritt da selskapet mistet kontrollen over Macondo-brønnen i Mexicogulfen. Under boringen påtraff BP helt uventet en lomme av naturgass. Gassen strømmet ukontrollert opp i brønnen og på grunn av sviktende sikkerhetsbarrierer, nådde gassen hele veien fra reservoaret til Transoceans borerigg Deepwater Horizon.

Utblåsningen ble katastrofal da en gnist på plattformdekket var nok til at gassen eksploderte og hele riggen sto i brann. 11 mennesker mistet livet og 17 personer ble skadet i ulykken som skulle bli verdens største oljekatastrofe etter at brønnen spydde ut olje i 87 dager før BP fikk drept brønnen.

http://www.dn.no/energi/article2014234.ece

Lekkasje i 20 brønner på GullfaksStatoil har store problemer på Gullfaksfeltet, og har stengt ned produksjonen i 50 brønner.

Det er injeksjonsbrønner som er stengt på grunn av lekkasjer, men dette har ført til at ytterligere 30 brønner er blitt stengt for å opprettholde trykkbalansen.

http://www.dn.no/energi/article2070584.ece

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Ulven
13 år siden

Dette er bare såvidt starten Ulv :)

Jeg ville ikke tatt meg jobb offshore nå om jeg ble tilbudt 1 million om dagen engang …. grøss..

Lynx Veritas
Lynx Veritas
Abonnent
Svar til  smurfen
13 år siden

all hail til deg smurfen. du har mulighet til å gjøre mye cash, men velger integritet først. Står respekt av det. Men nå skal vi leve av våpen-produksjon i følge Trilateral-bitch Faremos handtlanger og statsekretør Roger Ingebrigtsen.
Har han vært på noen initierings-ritualer med Faremos demon-buddies?;

http://www.itromso.no/nyheter/article425426.ece

Raske Roger, er blitt sataniske Roger

Ulven
Ulven
Abonnent
Svar til  Lynx Veritas
13 år siden

Har lurt litt på det der med hvorfor folk nordfra er så raske til å bli satans tjenere så snart de får en posisjon med eller uten uniform.

Det forekommer meg at Norges verste nazi-politi under krigen, Oslos politimester Karl Marthinsen, var fra Nord-Norge. (Forøvrig ble han drept av norske motstandsfolk før krigen var over).

Det var nazi-Marthinsen fra Mehamn i Finnmark som var ansvarlig for å utstede arrestordrene på de norske jødene som ble deportert med slaveskipet Donau høsten 1942:

25. oktober 1942 sendte statspolitisjef Karl Marthinsen ut et iltelegram til alle politikammer i landet med følgende ordre:

«Alle mannlige personer over 15 år hvis legetimasjonskort er stemplet med J, skal arresteres uansett alder oppover […] Arrestasjonene skal skje mandag den 26. oktober kl. 0600 …»

Enkelte personer fikk i løpet av 25. oktober varsel fra folk innenfor politiet, og de begynte straks å varsle videre i tillegg til å reise rundt for å varsle folk som ikke hadde telefon. Resultatet var at rundt 250 ble arrestert i Oslo og Sør-Norge, noe som var under halvparten av jødene det var utstedt arrestordre for. [3] Det skulle gå akkurat en måned før en aksjon ble iverksatt for å arrestere alle kvinner og barn. Arrestasjonene ble for det meste utført av nordmenn.

http://no.wikipedia.org/wiki/J%C3%B8der_i_Norge

Lynx Veritas
Lynx Veritas
Abonnent
Svar til  Lynx Veritas
13 år siden

Veldig interessant innspill det der Ulven. Jeg har i flere kommentarer påpekt den voldtekt som landsdelen har vært gjenstand for opp gjennom historien.

Vi kjenner til urfolkets undertrykkelse, og jeg skal ikke dvele ved det. Allikevel er vi et broket folk her oppe. Men i bunnen regjererer det jeg vil kalle den “Arktiske galskap”. Hvem fikk Nansen og Amundsen til å gjøre sine vågale ekspedisjoner. Uten lokalbefolkningen og dens kunnskap til fangst og arkitske forhold, ville ikke noen av disse ha den status de har i dag. Gjennom dette har aldri det nord-norske blitt ansett som noen verdifull kilde for den kunnskap vi tross alt besitter. Det det hele toner ned til er et mindre-verdighets kompleks som har ridd landsdelen ihvertfall over hundre år. Vi vil hele tiden bevise makten sør at vi kan noe, har verdi og kan være med å leke med de store gutta. Der har du Roger. He just wanna play. Men tror du han kjenner til det okkulte landsskap? Vi må tilbake til nærheten til Gaia, og her spiller vi her oppe en rolle. Dog vi blir intervenert av den reptilske mindset som hele tiden tar ressurser fra oss, og “koloniserer” folk med ambisjoner.
Just a 2 cent…….

Lynx Veritas
Lynx Veritas
Abonnent
Svar til  Lynx Veritas
13 år siden

Speaking of. Interessant dokumentar på NRK 2 om norsk polar-historie nå

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Lynx Veritas
13 år siden

På denne siden her kan dere følge med daglige oppdateringer av golfkatastofen :)

http://www.floridaoilspilllaw.com/

Alt er dødt i Golfen og det sprer seg …….

Mole
Mole
Abonnent
13 år siden

10 likheter mellom BP-ulykken og Gullfaks.

«Det er ikke benyttet sjekklister eller ledeord under gjennomføring av risikoanalyser. Årsak og konsekvens for identifiserte risiki er mangelfult beskrevet.»
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3996742.ece

Mole
Mole
Abonnent
13 år siden

«Elver av ild»

Flere av ofrene lå og sov da eksplosjonen rammet tidlig om morgenen, og de hadde ingen mulighet til å komme seg i sikkerhet. Det er barn blant ofrene, og en hel familie ble tatt av flammene.
http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3956403.ece

Den som sover synder ikke!?!
Det bare smalt lissom, sånn helt uten videre.
Oljeprisen MÅ opp.

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

Sorry, Monica, har ikke noe chlorella. Persille får duge. Anyway – litt spenning må man ha i livet.

Sithious: Hmm, men hvor ofte testes fisken for kvikksølv? Forresten – hvor kommer alt dette kvikksølvet fra?

Jeg er skeptisk til laks. Tror den er full i drit. Spiser veldig lite fisk ellers. Jo, svolværpostei, litt kaviar og sånn seifilet som er oransje/rød på glass. Og tran. Jod får jeg fra Lugol’s Iodine Solution: http://www.jcrowsmarketplace.com/lugolssolutionofiodine.aspx

BelzeBob
Abonnent
Svar til  BelzeBob
13 år siden

Jeg ombestemte meg og spiste ikke hvalen. Ofret den istedetfor sammen med to bokser tunfisk til kjøkkenguden. Deretter gikk svolværposteien samme vei. Fikk nemlig høre at også den har “Vitamin Kvikk.”

Det ryktes forresten at medlemmene på Skepsis.no har meldt seg frivillig til å spise opp all kvikksølvfisk i romjula ettersom vi har hatt vaksinemangel i år og risikerer alvorlig kvikksølvunderskudd. Muligens hjelper det også å klatre opp i et mobiltårn når man spiser godsakene.

Justitia
Justitia
Abonnent
13 år siden

Eg har høyrt at Golfstrømmen er redusert i sin aktivitet eller har stansa, at det er difor me har fått meir kjølig vær.. er det nokon som har dokumentasjon eller kunnskap om dette er tilfellet?

Mole
Mole
Abonnent
13 år siden

Halliburton kjørte flere tester på sementblandingen som viste at materialet var ustabilt, og disse dataene var kjent for både Halliburton og BP allerede 8. mars. Men ingen av dem gjorde noe med opplysningene, ifølge Fred Bartlit i komiteen som gransker oljekatastrofen.
..men enten misforsto BP eller de valgte å ikke kjøre slike tester på Macondo-brønnen, ifølge Bartlit.
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10034375

Oljesølopprydding er også big buisniss!

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Mole
13 år siden

Det er nok pga at de ikke ønsket å stoppe noen oljelekasje Mole

Oljen fosser ut i Golfen som aldri før

http://e24.no/utenriks/article3845144.ece

Hadde besøk av en god venn her for noen uker siden som har vært midt i værste smørja i over 2 år nå der jobben deres er og dra rundt og tette sprekkene med og plante “juletrær” som kunne fortelle at det lekker olje fra små sprekker i grunnen på hundrevis av plasser i Golfen
Alle som var involvert i arbeidet har fått strenge ordrer om og ikke nevne et ord om det der de har blit truet til og underskrive taushetsærklæringer

Det han også fortalde var at det som kommer opp ikke er olje men et oljelignende veske som ingen aner hva er for noe

Det brukest enorme mengder Corexit for og få “oljen” til og synke så den ikke blir synlig på overflaten

For og si det mildt så ser det ikke akkurat så bra ut det som skjer der borte nå med tanke på at Golfstrømmen bruker 57 dager på og nå norskekysten ….

Får håpe Russiske forskere har rett når det sier at Golfstrømmen har stagner 50% siste 2 år, men det er noe NASA benekter

Balle Clorin
Balle Clorin
Abonnent
Svar til  smurfen
13 år siden

Det er svært ubehagelig å tenke på hva Golfstrømmen kan bringe med seg av olje og Corexit. Spørsmålet blir hvor mye som synker ned på veien mot norskekysten. Uansett er det svært synd på alle de som bor i Golf-området. Deres livsgrunnlag kan være ødelagt for maange år.

BelzeBob
Abonnent
Svar til  Balle Clorin
13 år siden

Hehe… tror vi skal være litt forsiktige med å spise fisk.

“Guide to avoiding mercury risk

The Washington Department of Health offers this advice for people who eat fish from the upper Columbia River and Lake Roosevelt:

Consume younger, smaller fish that likely have accumulated fewer toxins.

Avoid eating bottom fish such as catfish, carp or sturgeon.

Remove skin, fat and internal organs.

Cook fish by grilling, broiling or baking so the fat drips off.

Women of child-bearing age should eat no more than one-half pound per week of walleye, rainbow trout or bass.

Children under 6 should eat no more than one-quarter pound every two weeks (one-half pound per month) of walleye, rainbow trout or bass.”

Dette gjelder kvikksølv, men det gjelder også gift generelt, fordi giften/forurensningen samles i fettet.

Fisk med mest kvikksølv: http://www.healthaliciousness.com/articles/images/high-mercury-fish.jpg

Vel, hval skal visst være aller verst. He he, har hvalkjøtt i frysen og kommer nok til å spise det allikevel. Måtte bare kjøpe det når jeg så det på butikken.

Monica Waade
Forfatter
Svar til  Balle Clorin
13 år siden

BelzeBob husk Chlorella når du skal nyte hvalkjøttet, og gjerne litt medisinsk kull i samme slengen.

Sithious
Sithious
Abonnent
Svar til  Balle Clorin
13 år siden

Man kan trygt spise over en halvkilo fisk (torsk, laks, ørret) hverdag og fortsatt være godt innenfor de anbefalte grensene.

http://www.newscientist.com/article/dn2362-extreme-mercury-levels-revealed-in-whalemeat-.html

http://www.environmentalhealthnews.org/ehs/news/ocean-mercury-increasing

Slikt syntes jeg er skremmende, og det burde absolutt gjøres mere politisk for å redusere utslipp som fører til økte konsentrasjoner av kvikksølv i fisk og sjødyr.

smurfen
Redaksjonen
13 år siden

Oljelekasjen i Golfen ikke tettet alikevel…….

Verken BP eller amerikanske myndigheter skal ha frigitt informasjon som bekrefter at sementen som er pumpet inn i brønnen, har endt opp der den skal. Dette har ført til reaksjoner fra eksperter som deltar i granskingen av oljekatastrofen.

At sement er blitt helt inn fra toppen av brønnen, skal ha gjort det vanskelig å sjekke hvor det er blitt av sementen som er blitt pumpet inn fra den såkalte avlastingsbrønnen.

– Med andre ord frykter enkelte at det foregår en utstrømming fra brønnen ut til formasjonene, og dette kan etter hvert føre til en undervannsutblåsning. I så tilfelle kan den foreløpige lekkasjen bare være starten på et virkelig mareritt, sier en ekspert som ikke ønsker å bli navngitt.

http://e24.no/utenriks/article3845144.ece

Millions of peoples’ health at risk says toxicologist/marine biologist

http://www.floridaoilspilllaw.com/

Ulven
Ulven
Abonnent
13 år siden

Sensurert av media: Hele samfunn i Lousiana spydde blod !

Censored Gulf alert:
Entire La. communities where vomiting blood
September 19th, 2010 2:50 pm ETThe inhumanity of the petrochemical-military-industrial-complex (PMIC) Gulf operation, warfare on Americans using its dispersant chemical weapon of mass destruction manufactured in the United States, becomes more apparent each passing day. One of the latest reports is that there are entire Louisiana communities where people are bleeding internally.

In a Dahr Jamail Interview by Intel Hub Radio on September 17, 2010, Jamail stated that there are “massive, massive disasters happening on any given day along the Gulf and the human impact – rashes and other related to the dispersants are becoming commonplace.” (See the video at the very bottom of this article)

Jamail stated that there are entire communities in south Louisiana where, “they are vomiting blood and passing blood when they go to the bathroom.”

“People are very, very sick. Very very serious situation here.”

In a recent Gulf Coast Barefoot Doctors interview, Delia LaBarre stated, “We need the world to know.”

Urgent support is needed for Gulf Coast Barefoot Doctors to distribute Toxic Survival Kits according to LaBarre who is now inundated with requests for help to survive.

The military and EPA have been working on chemicals for dispersants for decades. This can not be attributed to negligence.

On July 12, Dupre reported, “Chemical warfare on Americans in the Gulf Coast region and beyond has been planned and researched by the EPA, DoD and petro-chemical companies for decades according to government documents.” (See: Censored Gulf dispersant news: Act of war (Pt II) The art of chemical warfare. Examiner)

“It is tragically naive to think that the Gulf region aerial pesticide spraying will stop before the mission is complete. The major agency holding the key to halt the genocide, the agency portrayed as the government body protecting the public and environment, the Environmental Protection Agency (EPA), has been collaborating with chemical companies and the Department of Defense (DoD) for decades rather than protecting the public from their kill-off agenda. This collaboration increased during the Bush administration, its fruits finally overtly witnessed in Obama’ Gulf operation.”

Earlier in the operation, EPA adviser and whistleblower, Hugh Kaufman stated that millions of people would experience internal bleeding because “that is what Corexit is suppose to do.” (See; Dupre, Censored Gulf news: People bleeding internally, millions poisoned says ‘EPA whistleblower’)

The PMIC has continued to spray the poison through this month.

This inhumane treatment of Americans is by design.

According to Griffith, these acts are part of Agenda 21, including relocation, taking over the land, full control of survivors and depopulation.

“The deliberate aerial poisoning of Americans with a chemical weapon of mass destruction now obvious in the Gulf of Mexico and coastal region is not only an act of war on the American population. As the poisoned waters and air circumvent the planet, this operation is a national security risk to nations throughout the world.”

http://www.examiner.com/human-rights-in-national/censored-gulf-alert-entire-la-communities-where-vomiting-blood?cid=examiner-email

Ulven
Ulven
Abonnent
13 år siden

Granskningen: Vitne fra Halliburton hadde med 6 advokater og sa ikke et eneste ord !

” granskningsgruppen var jobben hans å finne ut hvorfor oljen begynte å strømme ut, og hvor den strømmet. Hjelpemidlene han og de andre i gruppen hadde var øyenvitneskildringer og intervjuer med folk som var på riggen og datalogger på trykk og temperatur i brønnen.

Gruppen som var satt til å granske katastrofen opplevde at vitnene ble mer og mer tause ettersom tiden gikk, og skyldspørsmålet ble det dominerende i mediedekningen.

– Det hadde vært enklere hvis vitnene var mer interesserte i å snakke. I begynnelsen fikk vi en del informasjon, før selskapene bemannet opp med advokater. Vi hadde for eksempel et intervju med en ansatt i Halliburton som troppet opp med seks advokater og som ikke sa et ord, forteller Emilsen.”

http://www.dn.no/energi/article1972811.ece

Ulven
Ulven
Abonnent
13 år siden

“Det var en rekke feil fra flere parter som ledet til eksplosjonen på Deepwater Horizon-riggen i Mexicogulfen, konkluderer BP.

Oljeselskapet BP har frigitt granskingsrapporten etter Deepwater Horizon-ulykken og funnet svaret på hvorfor katastrofen kunne skje.”

http://www.dn.no/energi/article1971663.ece

Hvorfor kom rapporten så raskt ? Kan det dreie seg om en ny versjon av “den offisielle 911-rapporten”…?

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Ulven
13 år siden

Som du ser så er det BPs egen gransking av seg selv som er blitt artikler i en rekke MS-medier
Hvor er det blitt av granskingsrapportene der Nokas ranerene gransker seg selv ?

Rapporten er full av feil, dem gir stort sett dem ansatte skylden men utelukker alle “feilene” som ble gjort av Dick Cheney styrte Transocean og Halliburton i forkant med og la vær og instalere sikkerhetsventil pluss en rekke andre mistenklige opprasjoner som utelukking av tester
Det var oljeserviceselskapet Schlumberger som var på Deepwater Horizon for å kontrollere sementpluggene som Halliburton støpte og som skulle forseglet brønnen.

Ifølge en talsmann for Schlumberger, skal mannskapet deres ha vært om bord fra 18. april til 20. april, da de ble sendt i land med helikopter, 11 timer før ulykken

Det er også velkjent ar Obama ville straffe BP for deres rolle i utleveringen av Lockerbie bomberen til Lybia og Gadaffi i bytte mot en stor oljekontrakt
Lockerbie bomberen hadde vist bare noen uker igjen og leve siden han var full i kreft men han lever i beste velgående forsatt
Den som skurrer litt er at han har hevdet sin uskyld hele livet, selv etter helte motagelsen da han kom til Lybia igjen i fjor så hevder han fortsatt at han er uskyldig

Da kan det ikke være mye tvil om at Pan Am flyet som ble sprengt over Lockerbie bare føyer seg inn i rekken av falsk flagg opprasjoner utført av NWO sine hemmlige selskaper…

http://no.wikipedia.org/wiki/Lockerbie-saken

http://en.wikipedia.org/wiki/Schlumberger

Hassel
Hassel
Abonnent
13 år siden
Ulven
Ulven
Abonnent
13 år siden

Oljelekkasjen ble stoppet for godt 16. juli (ifølge Dagens Næringsliv):

“20. april 2010 var et Aker Solutions-chartret fartøy, Boa Sub C, på vei til Thunder Horse-feltet i Mexicogolfen for å begynne et måneds langt oppdrag for BP, da fartøyet fikk et nødanrop fra Deepwater Horizon-riggen som opplevde en ukontrollert blow out.

DN.no har fått tilgang til ny informasjon og øyenvitners opplevelser fra de dramatiske hendelsene i Mexicogulfen.
– Så snart ulykken skjedde, tilbød vi vår fulle støtte til BP. Vi var allerede på kontrakt med BP på et nærliggende felt og var i stand til å hjelpe umiddelbart, sier Erik Wiik, områdesjef for Aker Solutions i USA.

Var kommandosentral
De fire ukene etter at Deepwater Horizon sank, fungerte det Ole T. Bjørnevik-eide skipet Boa Sub C som kommandosentral på ulykkesstedet. Representanter fra BP og offiserer fra US Coast Guard kom om bord på Aker Solutions fartøy, og jobbet derfra.

Mannskapets første oppgave var å prøve å aktivere skjærelukkerne på utblåsningsventilen. ROV-ene (remotely operated underwater vehicle, eller undervannsroboter) ble satt inn i forsøket, men det ble snart klart at denne oppgaven var umulig, ifølge Aker Solutions.

Den neste oppgaven for mannskapet om bord var da å støtte forsøket på en “topp kill”-operasjon, der tungt boreslam ble pumpet ned i brønnen.
Aker Solutions har holdt en lav profil rundt at det norske selskapet hadde en så sentral rolle i arbeidet med å stanse lekkasjen. Men mens dager, uker og måneder gikk, der en hel verden ventet i spenning på hvor alvorlig tidenes største utsklippskatastrofe ville bli, jobbet Aker Solutions på spreng med å stoppe oljen som fremdeles strømmet ut.

Vitne til den menneskelige tragedien
Boa Sub C, som eies av Ole T. Bjørnevik, men var chartret ut til Aker Solutions, ble tidlig omdirigert for å hjelpe boreriggen Deepwater Horizon på Macondofeltet.

Fartøyet ankom stedet kl 02.00 21. april for å delta i søk og redningsaksjoner. Da dagslyset kom fikk mannskapet ombord Boa Sub C, som nå var under kontroll av US Coast Guard, hentet opp vrakgods og deler av livbåter fra Deepwater Horizon-riggen.

Undervannsfartøy (ROV-er)ble gjort klare til å assistere en stopping av utslippet, men dagen etterpå, den 22. April, ble det klart at Deepwater Horizon kom til å synke. ROVene ble sendt tilbake til fartøyet og fartøyet ble flyttet unna riggen.

Etter å ha brent i rundt 36 timer, sank Deepwater Horizon 22. april kl 10.25. Elleve arbeidere på riggen døde. Sju ble kritisk skadd.
Synet av tragedien var et sjokk for alle som opplevde det.
– Synet av Deepwater Horizon som sank ned under overflaten var surrealistisk, sier Doug Duncan, seniorinspektør ombord på Boa Sub C.

I denne tiden utførte mannskapet ombord Boa Sub C en rekke aktiviteter som var velkjent for dem, blant annet å installere et nytt sett av fleksible stigerør for utblåsningsventilen og koble dem opp til et forgreningsrør(manifold).

– Vår kjernekompetanse kom virkelig til nytte i denne typen operasjoner. Våre skip er skreddersydd for arbeid på dypvanns-og subsea konstruksjoner, sier Hallgeir Holthe, som er norsk inspektør om bord på Boa Sub C, i en artikkel i
Aker Solutions kundemagasin.

Alle operasjoner ble utført med live- link til BPs Houston-baserte krisesenter, som dirigerte alle oppgaver gjennom et permanent telefonlinje. Alle ROV-opptakene ble streamet til BPs krisesenter.

– Alt vi kunne se om bord i fartøyet, kunne BP se i sanntid i Houston, forklarer Holthe.

Slik fikk de utslippet under kontroll
Fra 9 juli var også fartøyet Boa Deep C på plass ved ulykkesstedet – og det var dette skipet som hadde en aktiv rolle da lekkasjen ble stoppet.
Boa Deep C fikk nå i oppdrag å installere en såkalt overgangsspole på toppen av brønnen. En ny mini-BOP skulle monteres på toppen av denne overgangsspolen.

– Det skadede stigerøret hadde blitt kuttet av, og vi brukte undervannsfartøy for å fjerne kragen på toppen av blow out preventeren, noe som betydde at oljen strømmet fritt fra brønnen, forklarer Hallgeir Holthe.

– Vi senket deretter en ny overgangsspole gjennom oljestrømmen ved å bruke ledeliner og boltet så spolen på utblåsningsventilen. Etter den vellykkede installasjonen av overgangsspolen, kom et fartøy til stedet for å plassere en utblåsningsventil på toppen.

Den nye BOP hadde fire ventiler som måtte stenges.
– Det var en stor stemning ombord i fartøyene da vi lukket den fjerde og siste ventilen. Vi fortsatte å overvåke brønnen i ytterligere 48 timer, og alt så bra ut, sier Holthe.

Macondo stoppes for godt
Klokken 14.22 den 16. juli , nesten tre måneder etter ulykken var et faktum, var strømmen av olje fra Macondo stoppet for godt.
Top-kill operasjonen fortsatte så inntil brønnen ble endelig sementert fredag 6. august.

Det var et enormt foretakende som Aker Solutions var med på. Blant annet ble opptil 16 ROVer benyttet i denne operasjonen.
– Vi er svært stolte av våre medarbeidere som gjort en så god jobb, både på land og offshore, og som har spilt en så viktig rolle i å stenge Macondo for godt, sier Aker Solutions områdesjef for USA, Erik Wiik.
– Oljeindustrien har lært mye av denne hendelsen. Vi vil lære enda mer av det i etterkant og anvende denne nye kunnskapen for å forbedre oss og å sikre at en slik hendelse som dette aldri skjer igjen, sier Wiik.

Mener BP gjorde det som var mulig
BP har fått voldsom kritikk både under- og etter Deepwater Horizon-ulykken.
Selskapet har blitt kritisert for ikke å gjøre nok og å ikke agere raskt nok. Dette er Aker Solutions ansatte ikke enige i.
– Etter å ha jobbet tett med BP gjennom disse månedene, er vårt inntrykk helt motsatt. Vi er imponert over at vi alltid fikk alt vi ba om, som regel raskere enn forventet. Alle ressurser ble gjort tilgjengelig til enhver tid, sier Hallgeir Holthe.”

http://www.dn.no/energi/article1960338.ece

Bjarte
Bjarte
Abonnent
13 år siden

Noen som har fått med seg Oljeutslippet i Nigeria?
http://www.dagbladet.no/2010/08/23/nyheter/nigeria/utenriks/olje/fn/13072445

Les om mannen som saksøkte Shell.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ken_Saro-Wiwa

Han er naturligvis død nå

Det er også en egen artikkel om søksmålet mot Shell på wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/Wiwa_family_lawsuits_against_Royal_Dutch_Shell

On June 8, 2009, Shell settled out-of-court with the Saro-Wiwa family for $15.5 million.[2][3] Ben Amunwa, director of the Remember Saro-Wiwa organization, said that “No company, that is innocent of any involvement with the Nigeria military and human rights abuses, would settle out of court for 15.5 million dollars. It clearly shows that they have something to hide”.[4]

Shell stated the payment was a humanitarian gesture and a gesture of sympathy, denying culpability in the death of Ken Saro-Wiwa death and the deaths of the other so-called Ogoni Nine

« Forrige artikkel

Politi-brutalitet og rå makt mot fredsaktivister under G-20 Toronto

Neste artikkel »

Kingsize.no – HipHop’s Se&hør?

100
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x