NATO-toppmøte i satanisk tempel

4.3K visninger
1 minutt lesetid
28

Nato-toppmøte i Krakow, Polen.  Makten er samlet. Blir det noe mer åpenlyst enn dette?

Nato Toppmøte
Ser du noe mistenkelig på dette bildet?

Strøm-Erichsen utalte nylig i Dagbladet: “Det er ingen ting å skamme seg for i Afghanistan”.

Men det er klart og tydelig noe å skamme seg for i Krakow. De har samlet seg denne gangen i Krakow i Polen. Det er en eldgammel Polsk by som hadde frimurer-templer og satanistisk preget arkitektur med djevelske skulpturer.

Hvorfor står de mellom 2 demonhoder? Er dette djevelens representanter?

Skremmende er det i hvert fall at vår Strøm Erichsen ikke skammer seg for en krig vi aldri skulle deltatt i. Det var ingen kaprere fra Afghanistan som krasjet i Pentagon og World Trade Center, de var offisielt sett fra Saudi-Arabia.

Det blir feil å legitimere en invasjon på bakgrunn av at Osama Bin Laden gjemte seg i et annet land.

Hvordan ville verden reagert om Iran hadde blitt angrepet av Salman Rushdie, og Iran bestemte seg for å invadere Storbritannia fordi en mann søkte tilflukt der?

Krigen handler enkelt og greit om kontroll over den massive opiumproduksjonen, og America’s Oil-Pipeline Dream, som skal mate de kommende storøkonomiene, Kina og India.

Etter at Taliban ble avsatt i 2001, økte narkotikaproduksjonen med 80%. Idag  produseres 90% av verdens heroin i Afghanistan i følge Washington Post.

Det oversvømmer Oslo S, og har heroin aldri vært så lett å få tak i som nå, samtidig er den utrolig ren og billig, det er et trist faktum at overdosestatestikken har skutt opp i været. Norge  fikk i 2006 Heroin-gullsprøyta for flest overdoser i verden i forhold til befolkningsantall.

Enten så er Strøm-Erichsen blind, eller så sover hun og djevelen i samme seng.

Hva skjer på Nato-møter når kameraene skrus av og dørene lukkes?

natolandcropped
Natoadmiral Giampaolo Di Paola ved hodet til demonen.

Armin Bahrami

En ånd på en kosmisk reise i en menneskelig opplevelse. Kom til Norge fra Tehran som politisk flyktning som 3 åring i 1988. Vokste opp som kristen og ba til Jesus om at han måtte kjappe seg hjem og hjelpe Micheal Jackson i Earth Song. Etterhvert når tenårene var nådd skrev begynte han med raptekster; "Stå opp gud våkn opp vi må snakke! om alle barna der ute som er alene og forlatte. Hvordan kan du la israel drepe et uskyldig barn? Hvordan kan du la en pedofil bli en far ? Stå opp gud våkn opp vi må snakke, hvorfor gir du folk kreft og lar dem dø sakte ?Hvor var du når dem drepte Martin Luther King? Hvor er du gud? Og hvorfor gjør du ingen ting ? Gud har forsovet seg eller fraskrevet ansvaret over til fri-vilje, derfor begynte jeg å gjøre som Jens Bjørneboe tenkte;
"DU HAR I ETT OG ALT ANSVARET FOR HVER ENESTE TING SOM FOREGÅR HVOR DU OPPHOLDER DEG"

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

28 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Aradorn
Aradorn
Anonym
1 år siden

Det er vel ingen plass de passer bedre inn, enn i satanisk tempel. Notorisk Aggressiv Terror Organisasjon.

Mole
Mole
Abonnent
9 år siden

Hadde hemmelig nazi-hær på 50-tallet
Han ble senere Natosjef for de allierte styrkene i Sentral-Europa.
http://www.dagbladet.no/2014/05/17/nyheter/andre_verdenskrig/historie/nazisme/utenriks/33356013/

Otto
Abonnent
14 år siden
BioNiC
BioNiC
Abonnent
Svar til  Armin Bahrami
14 år siden

A light has dawned for me: I need companions, living ones, not dead companions and corpses which I carry with me wherever I wish. But I need living companions who follow me because they want to follow themselves— and who want to go where I want to go.
A light has dawned for me: Zarathustra shall not speak to the people but to companions! Zarathustra shall not be herdsman and dog to the herd! To lure many away from the herd— that is why I have come. The people and the herd shall be angry with me: the herdsmen shall call Zarathustra a robber. I will not be herdsmen or gravedigger. I will not speak again to the people: I have spoken to a dead man for the last time.
I will make company with creators, with harvesters, with rejoicers: I will show them the rainbow and the stairway to the Superman.

Thus Spoke Zarathustra

isme
isme
Abonnent
15 år siden

O’ Darwin!

Jeg får som fortjent ved å diskutere ved religiøs (jeg får utifra at du tilhører en av de tre store Abrahamistiske religionene utifra dine referanser til djevelen) konspirasjonsteroetiker.

Sitatet du drar frem her handler om kildekritikk og jeg ser hvor dine kilder kommer frem. Fra de meningene du skriver om på denne siden så kan jeg anta hvilke bøker du har lest; diverse konspirasjonteoretiske verker og en hellig bok.

Konspirasjonteoretiske bøker bygger som regel på en eller flere observasjoner som blir tolket dit hen at det er noe annet enn det som vi ser som ligger bak og som hemmeligholdes, hvor ofte fakta blir om vridd eller unndratt for å passe det verdensbilde man skaper og hvor konklusjonen ofte blir så søk at man skulle tro personen var en scientolog.

Når det gjelder en religiøs bok så burde ikke en som leser en av de tre stores bøker og tror på det som står der i det hele tatt forsøke å ta ord om kildekritikk i sin munn.

Ser ut som du burde ta et lite internt oppgjør med deg selv Armin.

Selv så ser jeg at min egen kildekritikk er langt ifra topp. At “history is written by those who have hanged heros” er noe jeg har vært klar over lenge, men over en rangering av kilder så ligger som oftest konspirasjonteorier langt nede.

isme
isme
Abonnent
15 år siden

Takk Erik for at du skrev et langt innlegg slik at jeg slapp å skrive det selv. Jeg blir matt av Armins avvisende holdning til alt han ikke har lest i boka til Per-Aslak Ertresvåg.

Armin:
“det at dem har onde demoner for å skremme vekk onde demoner er tull. I gamle dager brukte man “lyset” til å skremme bort “mørket”.”

Slike holdninger blir jeg ganske provosert av. Hvordan vet du dette? Har du i det hele tatt undersøkt dette? Jeg er glad i å titte på dokumentarer o.l. og har fått dette fra flere programmer. Til og med i gamle norrøne utskjæringer finner man figurer av demonsk utseende som var til for å skremme bort onde ånder. Dette var før de visste om satan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gargoyle
“The gargoyle’s grotesque form was said to scare off evil spirits so they were used for protection. ”

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article26631.ece
Rev James Butterworth, vicar of St John Baptist church in Cirencester, Gloucs, said: “Gargoyles were meant to ward off evil spirits and were designed to be as grotesque and peculiar as possible.”

Erik
Erik
Anonym
15 år siden

Kjære Armin
Så lyset ble brukt til å “skremme” bort mørket. Usedvanlig logisk faktisk.
Ang. bildet du viser til:
Denne trekanten (Gud, Jesus og den hellige ånd noen?) med et øye (som antakeligvis ser det meste) har lysstråler (forklar de bedre om du vil) som strekker seg til alle retninger). Hvordan kan så dette symbolet som er – i følge deg selv – stemplet på flere kirker og bygg i Krakow ha sammenheng med disse forferdelige satanistene?

Jeg betviler absolutt ikke at Krakow har en mørk historie. Man trenger ikke å gå lenger tilbake enn september 1939 for å finne en del av denne “mørke” historien. http://en.wikipedia.org/wiki/Krakow#1918_to_the_present

Ellers kan det være en fordel å ta en liten sjekk på feks wikipedia før man bestemmer seg for at Krakow ble grunnlagt på 1700-tallet. Det er alltids en liten mulighet for at historien er uenig med deg: http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Kraków

Man bør vel også kanskje nevne at de groteske gargoyler (drenering) og chimera (dekorasjon) ganske enkelt passer veldig bra sammen med den eller dystre og sombre gotiske stilen. Utrolig nok ble det gamle rådhustårnet i Krakow bygget på 1200-tallet (http://en.wikipedia.org/wiki/Town_Hall_Tower,_Kraków). Ganske imponerende med tanke på at byen først ble planlagt på 1700-tallet. Dersom man antar at andre deler av Krakow også ble bygget i det 1300 århundrede (kanskje i forbindelse med en gjenoppbygging i 1257 http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Kraków) er det rimelig å tro at arkitekturen var påvirket av datidens arktiektur (som utrolig nok var gotisk http://en.wikipedia.org/wiki/Gothic_architecture). At et nytt rådhus derfor bygges for å samsvare med denne arkitekturen som gjennomsyrer byen (dette innebærer gargoyler og chimera) trenger derfor ikke å bety at Nato er satanister…

PS: Du forsøker å bevise at satanisme eksisterer den dag i dag? Tror ikke at det er en eneste person som har benektet at satanisme eksisterer. Linken du oppgir (dersom vi ser bort fra at førsteinntrykket man få av siden er useriøs) nevner ikke satan med et eneste ord. Og alle vet vel at CIA stikker fingrene sine overalt, så selve opplistingen over ting de har gjort de siste 100 årene kunne vel fint vært unngått. Det er vel heller ingen her som betviler at USA styres vel så mye av markedskrefter som av noe som helst annet. Alt i alt forsøker jeg å si at dersom du skal bedrive kritisk journalistikk, må du nesten stille deg kritisk til alt og ikke bare til det du ønsker å motbevise.
Personlig foretrekker jeg argumentet til posten over min. Bare at jeg snakket med Bob, og Bob sa at NATO egnetlig jobber for å redde medlemslandene fra den forutstående invasjonen av tidsreisende dinosaurer. Jeg kan dog dessverre ikke si mer om hvem Bob er ettersom han frykter tvangsinnleggelse på sinnsykehus. (Med andre ord; kilder er egentlig en ganske fin ting dersom man skal bevise noe.)

Lurer?
Lurer?
Anonym
15 år siden

Kilder Armin, bortsett fra din kontakt med en eldre polsk dame. Hvis det er alt som trengs så har jeg snakket med en svenske og han sa at hele Sverige er en stor satansekt.

Armin
Abonnent
15 år siden

Hei igjen.

Det ble ikke holdt på et universitet. Søk Krakow Town hall, rådhuset faktisk. Jeg snakket med en eldre polsk dame som fortalte meg Krakow har en mørk historie. Det var hovedstaden, men senere ble det forandret. Illuminati og Frimurerne grunnla selve byen på 1700tallet,

http://tinypic.com/view.php?pic=112fzoi&s=5

Flere kirker og bygg har “the all seeing eye” som er illuminati og frimurer trademark, det at dem har onde demoner for å skremme vekk onde demoner er tull. I gamle dager brukte man “lyset” til å skremme bort “mørket”. Derfor hadde man lyse malerier og store engel-skulpturer på bygget.

Katolismen har mange skjulte mørke sannheter.

isme
isme
Abonnent
15 år siden

Armin. Der er vi ikke uenig. Krigen i Afghanistan er en stor farsê. De fleste politikere har som oftest en annen agenda bak det de sier enn det som de forsøker å få deg til å tro, men å dra frem satanismen er litt for mye.

Tok en liten sjekk rundt dette toppmøtet og fant ut at deler av møtet ble avholdt på et Universitet i Krakow. Krakow er jo kjent for sin gamle arkitektur.

“Blant de mest kjente av byens mange historiske bygninger er kongeslottet og katedralen på Wawel, gamlebyen fra middelalderen, universitetsbygningene, over 100 kirker, så vel som bydelen Kazimierz – det historiske sentret for Krakóws jødiske religiøse og sosiale liv.”

Statuer og gargouille med demonsk utseende ble brukt i eldre tid for å verne innbyggerene fra onde ånder og annet overtro.

Så der har du mest sannsynlig forklaringen din. Er du nå en ordentlig konspirasjonsteoretiker så hopper du greit over dette jeg sier og glemmer at som ikke passer ditt verdensbilde, eller så utvider du synet litt. ;)

f
f
Anonym
15 år siden

word!

Armin
Abonnent
15 år siden

Det kan godt være sant at det britiske samfunnet er mer åpent, men det legitimerer fortsatt ikke intervensjonen. De burde heller gått inn med elitesoldater når de viste hvor Osama var, istede teppebombet de halve afghanistans uskyldige befolkning. Ingen vet hvor Osama er, hvis de får smuglet ut flere hundre tusen tonn opium, tror du de ikke hadde klart å smugle ut en tynn araber på 60kg? De har vært i Afghanistan i 8år nå, uten å finne han.. det at de fortsatt sitter på landet beviser at intensjonen for intervensjonen var noe helt annet. :)

isme
isme
Abonnent
15 år siden

“Man må jo følge med for å se hva de store massene “tror” på.”

Interessant at du bruker akkurat denne formuleringen, Armin, da dette kan slå andre veien. De store massene er jo de tre store abrahamske religioner. Da kan vi begynne å snakke om hjernevasking inn med morsmelka.

Jeg tviler på at majoriteten av de som er tatt med i bildet faktisk tror på satan i det hele tatt.

Men la oss ikke lage den store religionsdebatten. Du viser også konspirasjonsteoretikerens sanne ansikt. Når Kjetil faktisk drar fram et poeng om åpenheten til det Britiske samfunnet vs. det talibanske Afghanistan så begynner du plutselig å dra frem opiumsdebatten? Jeg regner med at dette betyr at du faktisk er enig, men ikke vil innrømme det.

Armin
Abonnent
15 år siden

Vaskeklut du forvirrer meg :)

Nå vet jeg ikke hva jeg mener lenger hahah

Vaskeklut
Anonym
15 år siden

Haha! Du mener ikke at disse er noe annet enn vanlige mennesker?? Du mener vel at du ikke liker disse, og at de matcher statuene ved siden av, og ikke at de virkelig er satans tjenere? Jeg håper det!

Armin
Abonnent
15 år siden

Vet ikke om den historiske betydningen er så veldig historisk :)

Satanisme eksisterer fortsatt den dag idag.

Her er noen kilder om du vil hoppe i det

http://www.serendipity.li/nato.htm

HER ER NOE AV DET CIA HAR GJORT DE SISTE 100 ÅR:

1929: The culture we lost
Secretary of State Henry Stimson refuses to endorse a code-breaking operation, saying, “Gentlemen do not read each other’s mail.”

1941: COI created
In preparation for World War II, President Roosevelt creates the Office of Coordinator of Information (COI). General William “Wild Bill” Donovan heads the new intelligence service.

1942: OSS created
Roosevelt restructures COI into something more suitable for covert action, the Office of Strategic Services (OSS). Donovan recruits so many of the nation’s rich and powerful that eventually people joke that “OSS” stands for “Oh, so social!” or “Oh, such snobs!”

1943: Italy
Donovan recruits the Catholic Church in Rome to be the center of Anglo-American spy operations in Fascist Italy. This would prove to be one of America’s most enduring intelligence alliances in the Cold War.

1945: OSS is abolished
The remaining American information agencies cease covert actions and return to harmless information gathering and analysis.

Operation PAPERCLIP
While other American agencies are hunting down Nazi war criminals for arrest, the U.S. intelligence community is smuggling them into America, unpunished, for their use against the Soviets. The most important of these is Reinhard Gehlen, Hitler’s master spy who had built up an intelligence network in the Soviet Union. With full U.S. blessing, he creates the “Gehlen Organization,” a band of refugee Nazi spies who reactivate their networks in Russia. These include SS intelligence officers Alfred Six and Emil Augsburg (who massacred Jews in the Holocaust), Klaus Barbie (the “Butcher of Lyon”), Otto von Bolschwing (the Holocaust mastermind who worked with Eichmann) . The Gehlen Organization supplies the U.S. with its only intelligence on the Soviet Union for the next ten years, serving as a bridge between the abolishment of the OSS and the creation of the CIA. However, much of the “intelligence” the former Nazis provide is bogus.

Gehlen inflates Soviet military capabilities at a time when Russia is still rebuilding its devastated society, in order to inflate his own importance to the Americans (who might otherwise punish him). In 1948, Gehlen almost convinces the Americans that war is imminent, and the West should make a preemptive strike. In the 50s he produces a fictitious “missile gap.” To make matters worse, the Russians have thoroughly penetrated the Gehlen Organization with double agents, undermining the very American security that Galen was supposed to protect.

1947: Greece
President Truman requests military aid to Greece to support right-wing forces fighting communist rebels. For the rest of the Cold War, Washington and the CIA will back notorious Greek leaders with deplorable human rights records.

CIA created
President Truman signs the National Security Act of 1947, creating the Central Intelligence Agency and National Security Council. The CIA is accountable to the president through the NSC -there is no democratic or congressional oversight. Its charter allows the CIA to “perform such other functions and duties as the National Security Council may from time to time direct.” This loophole opens the door to covert action and dirty tricks.

1948: Covert-action wing created
The CIA recreates a covert action wing, innocuously called the Office of Policy Coordination, led by Wall Street lawyer Frank Wisner. According to its secret charter, its responsibilities include “propaganda, economic warfare, preventive direct action, including sabotage, anti-sabotage, demolition and evacuation procedures; subversion against hostile states, including assistance to underground resistance groups, and support of indigenous anti-communist elements in threatened countries of the free world.”

Italy
The CIA corrupts democratic elections in Italy, where Italian communists threaten to win the elections. The CIA buys votes, broadcasts propaganda, threatens and beats up opposition leaders, and infiltrates and disrupts their organizations. It works — the communists are defeated.

1949: Radio Free Europe
The CIA creates its first major propaganda outlet, Radio Free Europe. Over the next several decades, its broadcasts are so blatantly false that for a time it is considered illegal to publish transcripts of them in the U.S.

Late 40’s: Operation MOCKINGBIRD
The CIA begins recruiting American news organizations and journalists to become spies and disseminators of propaganda. Frank Wisner, Allan Dulles, Richard Helms and Philip Graham head the effort. Graham is publisher of The Washington Post, which becomes a major CIA player. Eventually, the CIA’s media assets will include ABC, NBC, CBS, Time, Newsweek, Associated Press, United Press International, Reuters, Hearst Newspapers, Scripps-Howard, Copley News Service and more. By the CIA’s own admission, at least 25 organizations and 400 journalists will become CIA assets.

1953: Iran
CIA overthrows the democratically elected Mohammed Mossadegh in a military coup, after he threatened to nationalize British oil. The CIA replaces him with a dictator, the Shah of Iran, whose secret police, SAVAK, is as brutal as the Gestapo.

Operation MK-ULTRA
Inspired by North Korea’s brainwashing program, the CIA begins experiments on mind control. The most notorious part of this project involves giving LSD and other drugs to American subjects without their knowledge or against their will, causing several to commit suicide. However, the operation involves far more than this. Funded in part by the Rockefeller and Ford foundations, research includes propaganda, brainwashing, public relations, advertising, hypnosis, and other forms of suggestion.

1954: Guatemala
CIA overthrows the democratically elected Jacob Arbenz in a military coup. Arbenz has threatened to nationalize the Rockefeller-owned United Fruit Company, in which CIA Director Allen Dulles also owns stock. Arbenz is replaced with a series of right-wing dictators whose bloodthirsty policies will kill over 100,000 Guatemalans in the next 40 years.

1954-1958: North Vietnam
CIA officer Edward Lansdale spends four years trying to overthrow the communist government of North Vietnam, using all the usual dirty tricks. The CIA also attempts to legitimize a tyrannical puppet regime in South Vietnam, headed by Ngo Dinh Diem. These efforts fail to win the hearts and minds of the South Vietnamese because the Diem government is opposed to true democracy, land reform and poverty reduction measures. The CIA’s continuing failure results in escalating American intervention and finally the Vietnam War.

1956: Hungary
Radio Free Europe incites Hungary to revolt by broadcasting Khruschev’s Secret Speech, in which he denounced Stalin. It also hints that American aid will help the Hungarians fight. This aid fails to materialize as Hungarians launch a doomed armed revolt, which only invites a major Soviet invasion. The conflict kills 7,000 Soviets and 30,000 Hungarians.

1957-1973: Laos
The CIA carries out approximately one coup per year trying to nullify Laos’ democratic elections. The problem is the Pathet Lao, a leftist group with enough popular support to be a member of any coalition government. In the late 50s, the CIA even creates an “Army Clandestine” of Asian mercenaries to attack the Pathet Lao. After the CIA’s army suffers numerous defeats, the U.S. starts bombing, dropping more bombs on Laos than all the U.S. bombs dropped in World War II. A quarter of all Laotians will eventually become refugees, many living in caves.

1959: Haiti
The U.S. military helps “Papa Doc” Duvalier become dictator of Haiti. He creates his own private police force, the “Tonton Macoutes,” who terrorize the population with machetes. They will kill over 100,000 during the Duvalier family reign. The U.S. does not protest their dismal human rights record.

1961: The Bay of Pigs
The CIA sends 1,500 Cuban exiles to invade Castro’s Cuba. But “Operation Mongoose” fails, due to poor planning, security and backing. The planners had imagined that the invasion would spark a popular uprising against Castro — which never happens. A promised American air strike also never occurs. This is the CIA’s first public setback, causing President Kennedy to fire CIA Director Allen Dulles.

Dominican Republic
The CIA assassinates Rafael Trujillo, a murderous dictator Washington has supported since 1930. Trujillo’s business interests have grown so large (about 60 percent of the economy) that they have begun competing with American business interests.

Ecuador
The CIA-backed military forces the democratically elected President Jose Velasco to resign. Vice President Carlos Arosemana replaces him; the CIA fills the now vacant vice presidency with its own man.

Congo (Zaire)
The CIA assassinates the democratically elected Patrice Lumumba. However, public support for Lumumba’s politics runs so high that the CIA cannot clearly install his opponents in power. Four years of political turmoil follow.

1963: Kennedy Assassination

1963: Dominican Republic
The CIA overthrows the democratically elected Juan Bosch in a military coup. The CIA installs a repressive, right wing junta.

Ecuador
A CIA-backed military coup overthrows President Arosemana, whose independent (not socialist) policies have become unacceptable to Washington. A military junta assumes command, cancels the 1964 elections, and begins abusing human rights.

1964: Brazil
A CIA-backed military coup overthrows the democratically elected government of Joao Goulart. The junta that replaces it will, in the next two decades, become one of the most bloodthirsty in history. General Castelo Branco will create Latin America’s first death squads, or bands of secret police that hunt down “communists” for torture, interrogation and murder. Often these “communists” are no more than Branco’s political opponents. Later it is revealed that the CIA trains the death squads.

1965: Indonesia
The CIA overthrows the democratically elected Sukarno with a military coup. The CIA has been trying to eliminate Sukarno since 1957, using everything from attempted assassination to sexual intrigue, for nothing more than his declaring neutrality in the Cold War. His successor, General Suharto, will massacre between 500,000 to 1 million civilians accused of being “communist.” The CIA supplies the names of countless suspects.

Dominican Republic
A popular rebellion breaks out, promising to reinstall Juan Bosch as the country’s elected leader. The revolution is crushed when U.S. Marines land to uphold the military regime by force. The CIA directs everything behind the scenes.

Greece
With the CIA’s backing, the king removes George Papandreous as prime minister. Papandreous has failed to vigorously support U.S. interests in Greece.

Congo (Zaire)
A CIA-backed military coup installs Mobutu Sese Seko as dictator. The hated and repressive Mobutu exploits his desperately poor country for billions.

1966: The Ramparts Affair
The radical magazine Ramparts begins a series of unprecedented anti-CIA articles. Among their scoops: the CIA has paid the University of Michigan [or Michigan State University? – ed.] $25 million dollars to hire “professors” to train South Vietnamese students in covert police methods. MIT and other universities have received similar payments. Ramparts also reveal that the National Students’ Association is a CIA front. Students are sometimes recruited through blackmail and bribery, including draft deferments.

1967: Greece
A CIA-backed military coup overthrows the government two days before the elections. The favorite to win was George Papandreous, the liberal candidate. During the next six years, the “reign of the colonels” – backed by the CIA – will usher in the widespread use of torture and murder against political opponents. When a Greek ambassador objects to President Johnson about U.S. plans for Cyprus, Johnson tells him: “Fuck your parliament and your constitution.”

Operation PHOENIX
The CIA helps South Vietnamese agents identify and then murder alleged Viet Cong leaders operating in South Vietnamese villages. According to a 1971 congressional report, this operation killed about 20,000 “Viet Cong.”

1968: Operation CHAOS
The CIA has been illegally spying on American citizens since 1959, but with Operation CHAOS, President Johnson dramatically boosts the effort. CIA agents go undercover as student radicals to spy on and disrupt campus organizations protesting the Vietnam War. They are searching for Russian instigators, which they never find. CHAOS will eventually spy on 7,000 individuals and 1,000 organizations.

Bolivia
A CIA-organized military operation captures legendary guerilla Che Guevara. The CIA wants to keep him alive for interrogation, but the Bolivian government executes him to prevent worldwide calls for clemency.

1969: Uruguay
The notorious CIA torturer Dan Mitrione arrives in Uruguay, a country torn with political strife. Whereas right-wing forces previously used torture only as a last resort, Mitrione convinces them to use it as a routine, widespread practice. “The precise pain, in the precise place, in the precise amount, for the desired effect,” is his motto. The torture techniques he teaches to the death squads rival the Nazis’. He eventually becomes so feared that revolutionaries will kidnap and murder him a year later.

1970: Cambodia
The CIA overthrows Prince Sihanouk, who is highly popular among Cambodians for keeping them out of the Vietnam War. He is replaced by CIA puppet Lon Nol, who immediately throws Cambodian troops into battle. This unpopular move strengthens once minor opposition parties like the Khmer Rouge, which achieves power in 1975 and massacres millions of its own people.

1971: Bolivia
After half a decade of CIA-inspired political turmoil, a CIA-backed military coup overthrows the leftist President Juan Torres. In the next two years, dictator Hugo Banzer will have over 2,000 political opponents arrested without trial, then tortured, raped and executed.

Haiti
“Papa Doc” Duvalier dies, leaving his 19-year old son “Baby Doc” Duvalier the dictator of Haiti. His son continues his bloody reign with full knowledge of the CIA.

1972: The Case-Zablocki Act
Congress passes an act requiring congressional review of executive agreements. In theory, this should make CIA operations more accountable. In fact, it is only marginally effective.

Cambodia
Congress votes to cut off CIA funds for its secret war in Cambodia.

Watergate Break-in
President Nixon sends in a team of burglars to wiretap Democratic offices at Watergate. The team members have extensive CIA histories, including James McCord, E. Howard Hunt and five of the Cuban burglars. They work for the Committee to Reelect the President (CREEP), which does dirty work like disrupting Democratic campaigns and laundering Nixon’s illegal campaign contributions. CREEP’s activities are funded and organized by another CIA front, the Mullen Company.

1973: Chile
The CIA overthrows and assassinates Salvador Allende, Latin America’s first democratically elected socialist leader. The problems begin when Allende nationalizes American-owned firms in Chile. ITT offers the CIA $1 million for a coup (reportedly refused). The CIA replaces Allende with General Augusto Pinochet, who will torture and murder thousands of his own countrymen in a crackdown on labor leaders and the political left.

CIA begins internal investigations
William Colby, the Deputy Director for Operations, orders all CIA personnel to report any and all illegal activities they know about. This information is later reported to Congress.

Watergate Scandal
The CIA’s main collaborating newspaper in America, The Washington Post, reports Nixon’s crimes long before any other newspaper take up the subject. The two reporters, Woodward and Bernstein, make almost no mention of the CIA’s many fingerprints all over the scandal. It is later revealed that Woodward was a Naval intelligence briefer to the White House, and knows many important intelligence figures, including General Alexander Haig. His main source, “Deep Throat,” is probably one of those.

CIA Director Helms Fired
President Nixon fires CIA Director Richard Helms for failing to help cover up the Watergate scandal. Helms and Nixon have always disliked each other. The new CIA director is William Colby, who is relatively more open to CIA reform.

1974: CHAOS exposed
Pulitzer Prize winning journalist Seymour Hersh publishes a story about Operation CHAOS, the domestic surveillance and infiltration of anti-war and civil rights groups in the U.S. The story sparks national outrage.

Angleton fired
Congress holds hearings on the illegal domestic spying efforts of James Jesus Angleton, the CIA’s chief of counterintelligence. His efforts included mail-opening campaigns and secret surveillance of war protesters. The hearings result in his dismissal from the CIA.

House clears CIA in Watergate
The House of Representatives clears the CIA of any complicity in Nixon’s Watergate break-in.

The Hughes Ryan Act
Congress passes an amendment requiring the president to report non-intelligence CIA operations to the relevant congressional committees in a timely fashion.

1975: Australia
The CIA helps topple the democratically elected, left-leaning government of Prime Minister Edward Whitlam. The CIA does this by giving an ultimatum to its Governor-General, John Kerr. Kerr, a longtime CIA collaborator, exercises his constitutional right to dissolve the Whitlam government. The Governor-General is a largely ceremonial position appointed by the Queen; the Prime Minister is democratically elected. The use of this archaic and never-used law stuns the nation.

Angola
Eager to demonstrate American military resolve after its defeat in Vietnam, Henry Kissinger launches a CIA-backed war in Angola. Contrary to Kissinger’s assertions, Angola is a country of little strategic importance and not seriously threatened by communism. The CIA backs the brutal leader of UNITAS, Jonas Savimbi. This polarizes Angolan politics and drives his opponents into the arms of Cuba and the Soviet Union for survival. Congress will cut off funds in 1976, but the CIA is able to run the war off the books until 1984, when funding is legalized again. This entirely pointless war kills over 300,000 Angolans.

“The CIA and the Cult of Intelligence”
Victor Marchetti and John Marks publish this whistle-blowing history of CIA crimes and abuses. Marchetti has spent 14 years in the CIA, eventually becoming an executive assistant to the Deputy Director of Intelligence. Marks has spent five years as an intelligence official in the State Department.

“Inside the Company”
Philip Agee publishes a diary of his life inside the CIA. Agee has worked in covert operations in Latin America during the 60s, and details the crimes in which he took part.

Congress investigates CIA wrongdoing
Public outrage compels Congress to hold hearings on CIA crimes. Senator Frank Church heads the Senate investigation (“The Church Committee”), and Representative Otis Pike heads the House investigation. (Despite a 98 percent incumbency reelection rate, both Church and Pike are defeated in the next elections.) The investigations lead to a number of reforms intended to increase the CIA’s accountability to Congress, including the creation of a standing Senate committee on intelligence. However, the reforms prove ineffective, as the Iran/Contra scandal will show. It turns out the CIA can control, deal with or sidestep Congress with ease.

The Rockefeller Commission
In an attempt to reduce the damage done by the Church Committee, President Ford creates the “Rockefeller Commission” to whitewash CIA history and propose toothless reforms. The commission’s namesake, Vice President Nelson Rockefeller, is himself a major CIA figure. Five of the commission’s eight members are also members of the Council on Foreign Relations, a CIA-dominated organization.

1979: Iran
The CIA fails to predict the fall of the Shah of Iran, a longtime CIA puppet, and the rise of Muslim fundamentalists who are furious at the CIA’s backing of SAVAK, the Shah’s bloodthirsty secret police. In revenge, the Muslims take 52 Americans hostage in the U.S. embassy in Tehran.

Lebanon: CIA Trains Phalangists on how to bomb civilians

El Salvador
An idealistic group of young military officers, repulsed by the massacre of the poor, overthrows the right-wing government. However, the U.S. compels the inexperienced officers to include many of the old guard in key positions in their new government. Soon, things are back to “normal” – the military government is repressing and killing poor civilian protesters. Many of the young military and civilian reformers, finding themselves powerless, resign in disgust.

Nicaragua
Anastasios Samoza II, the CIA-backed dictator, falls. The Marxist Sandinistas take over government, and they are initially popular because of their commitment to land and anti-poverty reform. Samoza had a murderous and hated personal army called the National Guard. Remnants of the Guard will become the Contras, who fight a CIA-backed guerilla war against the Sandinista government throughout the 1980s.

1980: El Salvador
The Archbishop of San Salvador, Oscar Romero, pleads with President Carter “Christian to Christian” to stop aiding the military government slaughtering his people. Carter refuses. Shortly afterwards, right-wing leader Roberto D’Aubuisson has Romero shot through the heart while saying Mass. The country soon dissolves into civil war, with the peasants in the hills fighting against the military government. The CIA and U.S. Armed Forces supply the government with overwhelming military and intelligence superiority. CIA-trained death squads roam the countryside, committing atrocities like that of El Mazote in 1982, where they massacre between 700 and 1000 men, women and children. By 1992, some 63,000 Salvadorans will be killed.

1981: Iran/Contra Begins
The CIA begins selling arms to Iran at high prices, using the profits to arm the Contras fighting the Sandinista government in Nicaragua. President Reagan vows that the Sandinistas will be “pressured” until “they say ‘uncle.'” The CIA’s Freedom Fighter’s Manual disbursed to the Contras includes instruction on economic sabotage, propaganda, extortion, bribery, blackmail, interrogation, torture, murder and political assassination.

1983: Honduras
The CIA gives Honduran military officers the Human Resource Exploitation Training Manual – 1983, which teaches how to torture people. Honduras’ notorious “Battalion 316” then uses these techniques, with the CIA’s full knowledge, on thousands of leftist dissidents. At least 184 are murdered.

1984: The Boland Amendment
The last of a series of Boland Amendments is passed. These amendments have reduced CIA aid to the Contras; the last one cuts it off completely. However, CIA Director William Casey is already prepared to “hand off” the operation to Colonel Oliver North, who illegally continues supplying the Contras through the CIA’s informal, secret, and self-financing network. This includes “humanitarian aid” donated by Adolph Coors and William Simon, and military aid funded by Iranian arms sales.

1986: Eugene Hasenfus
Nicaragua shoots down a C-123 transport plane carrying military supplies to the Contras. The lone survivor, Eugene Hasenfus, turns out to be a CIA employee, as are the two dead pilots. The airplane belongs to Southern Air Transport, a CIA front. The incident makes a mockery of President Reagan’s claims that the CIA is not illegally arming the Contras.

Iran/Contra Scandal
Although the details have long been known, the Iran/Contra scandal finally captures the media’s attention in 1986. Congress holds hearings, and several key figures (like Oliver North) lie under oath to protect the intelligence community. CIA Director William Casey dies of brain cancer before Congress can question him. All reforms enacted by Congress after the scandal are purely cosmetic.

Haiti
Rising popular revolt in Haiti means that “Baby Doc” Duvalier will remain “President for Life” only if he has a short one. The U.S., which hates instability in a puppet country, flies the despotic Duvalier to the South of France for a comfortable retirement. The CIA then rigs the upcoming elections in favor of another right-wing military strongman. However, violence keeps the country in political turmoil for another four years. The CIA tries to strengthen the military by creating the National Intelligence Service (SIN), which suppresses popular revolt through torture and assassination.

1989: Panama
The U.S. invades Panama to overthrow a dictator of its own making, General Manuel Noriega. Noriega has been on the CIA’s payroll since 1966, and has been transporting drugs with the CIA’s knowledge since 1972. By the late 80s, Noriega’s growing independence and intransigence have angered Washington. So out he goes.

1990: Haiti
Competing against 10 comparatively wealthy candidates, leftist priest Jean-Bertrand Aristide captures 68 percent of the vote. After only eight months in power, however, the CIA-backed military deposes him. More military dictators brutalize the country, as thousands of Haitian refugees escape the turmoil in barely seaworthy boats. As popular opinion calls for Aristide’s return, the CIA begins a disinformation campaign painting the courageous priest as mentally unstable.

1991: The Fall of the Soviet Union
The CIA fails to predict this most important event of the Cold War. This suggests that it has been so busy undermining governments that it hasn’t been doing its primary job: gathering and analyzing information. The fall of the Soviet Union also robs the CIA of its reason for existence: fighting communism. This leads some to accuse the CIA of intentionally failing to predict the downfall of the Soviet Union. Curiously, the intelligence community’s budget is not significantly reduced after the demise of communism.

1992: Economic Espionage
In the years following the end of the Cold War, the CIA is increasingly used for economic espionage. This involves stealing the technological secrets of competing foreign companies and giving them to American ones. Given the CIA’s clear preference for dirty tricks over mere information gathering, the possibility of serious criminal behavior is very great indeed.

1993: Haiti
The chaos in Haiti grows so bad that President Clinton has no choice but to remove the Haitian military dictator, Raoul Cedras, on threat of U.S. invasion. The U.S. occupiers do not arrest Haiti’s military leaders for crimes against humanity, but instead ensure their safety and rich retirements. Aristide is returned to power only after being forced to accept an agenda favorable to the country’s ruling class.

1993: World Trade Centre

1995: Oklahoma City Federal Building

2001: World Trade Centre

Kjetil
Kjetil
Anonym
15 år siden

Poenget mitt er bare det at jeg synes det er blitt for lett å trykke konspirasjons-teorier nå for tiden (ja, jeg kaller det det)
Man trenger ikke backe opp fakta skikkelig, man bare tar noe som står på wikipedia og bruker det selv (wikipedia er jo åpent for alt og alle)

Er alltid en grei regel å legge ved kilder eller en eller annen form for bevis.

Når det gjelder opium saken din, så ser jeg fortsatt ingen håndfaste bevis for at dette er CIA og/eller at økningen i produksjonen er så stor.
Men som jeg nevnte i den forrige kommentaren min, slutt å kritiser meg på det jeg ikke var uenig i.

Det at bildet ble tatt i en gammel bygning hvor de har valgt å beholde statuer som sikkert har stor historisk betydning tror jeg ikke vi skal vektlegge for mye, sats heller på opium produksjonen!

Armin
Abonnent
15 år siden

Jeg vil ikke kalle dette for en konspirasjonsteori , det var en observasjon i dagbladet, og hvor har jeg sagt at alt media skriver er løgn?

Man må jo følge med for å se hva de store massene “tror” på.

Det er jo sånn at man følger autoritetens sannhet istedenfor sannhetens autoritet disse dager så det er viktig å følge med, men å avfeie dette for en konspirasjonsteori blir for dumt, du ser de satanistiske symbolene?

Jeg kan heller ikke svare på om storbritania ville samarbeidet, etter min mening har jeg ikke sett så mye samarbeid mellom Iran og Storbritania gjennom historien … Da MI6 kuppet og styrtet den demokratiske valgte presidenten Mossadegh i Iran 1953 var det ingen tydelige trekk til samarbeid..

Sett deg inn i saken, når taliban regjerte var opium produksjonen nærmest null. 10% eller no, etter de forsvant eksploderte det.

Og hvis du har satt deg inn i CIA’s Drug trafficking history som jeg har gjort, så vil du kaste enehver tvil over hva USA gjør i andre land.

Google: CiA drug cartel – thats a start!

« Forrige artikkel

Miljø-forbrytelser mot moder jord og hennes beboere

Neste artikkel »

Norske advokater i hardt vær

28
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x