John Erling Blad

Hijab-debatten – bak kulissene

3.1K visninger
5 minutter lesetid
33

Dette var jo ikke et problem før vi gjorde det til et. Noen skaper håpløse debatter for overskygge og presse gjennom vedtak og saker de egentlig ikke ønsker så mye mediafokus på.

Her har vi et klassisk eksempel på en PROBLEM-REAKSJON-LØSNING.

Storberget får lovfestet et vedtak som da hadde sirkulert regjeringslokalene i over et år. Mange av de som idag er imot, sa ja i 2007-2008. Kan dette være godt planlagt?

Så tar Storberget en helomvending og får igang en massiv debatt. Nå har vi en reaksjon, 90% ønsker ikke hijab i politiet stod det i en undersøkelse utført på dagbladet.no, med 280.000 lesere, over en 7-dagers periode (noe de foresten ikke nevner og derved skaper en nåværende-momentumfølelse). Det startet som en debatt om alle mulige slags religiøse hodeplagg, men ganske fort endret kursen i debatten seg til kun å snakke om hijab.

De skjønte egentlig ganske tidlig at debatten var tapt; hijab er en viktig del av muslimske kvinners identitet og ganske ofte et individuelt valg.  Det var kun snakk om å dekke til håret; resten av kroppen ville være iført den standariserte uniformen med kongeriket-logoen på armen og “politi” på brystet.

Men de dro den så langt ut, at argumentlinjene til ja-siden vokste, og nei-siden raste. Det ble senest idag utalt fra en AP-politiker at hijab, ja det er på lik linje med kvinnelemlestelse – ja du leste riktig.

Hijaben har sylskarpe kantlinjer som kan skjære av deg hodebunnen; eller være like undertrykkende for en kvinne som å miste klitorisen sin. Seksualitetens drivkraft, som noen gale muslimer mener må fjernes så jentene ikke vokser opp med sexlyst. Det skjer for øvrig kun i Somalia, men det er en helt annen sak.

Det er nettop dette hun prøver å gjøre, å få deg til å se på en helt annen sak: hun sammenligner klitoris-avkutting med å dekke til håret sitt med et stykke tøy.

Jeg synes det er skammelig å ty til slike assosiasjoner når man er politiker. Spør du meg, bør dette mennesket snarest finne seg et annet levebrød; dette er definitivt slag under beltestedet, og ikke akseptabelt i norsk politikk. Denne ekstrem-feministen ønsker antakelig at alle muslimske kvinner skal ta av seg sløret og underkaste seg seksualitetens tidsalder, hvor 10 år gamle jenter bruker G-streng og kvinnens kropp er et “objekt” for mannen.

Men nå er folk i Norge blitt lei og ønsker å se forbud mot hijab, noe som faktisk krever en Grunnlovsendring.

Grunnloven tillater nemlig religionsfrihet, og forsvaret har hatt tilfeller hvor jenter har ønsket hijab, uten at dette har voldt noen problemer; det samme gjelder tollvesenet – så hvorfor ikke politiet?

Glemmer vi det prinsipielle her? At disse kvinnene faktisk er så integrerte som det går an? De er født og oppvokst i Norge, har fullført videregående skole og politihøyskolen.  Og nå er de innstilt på å risikere livet i arbeidet for å trygge Norges befolkning.

Er dette takken vi gir dem?

Det beste hadde vært om forslaget gikk igjennom, og at det blir et nei. Ellers vil det komme et regn av hat mot muslimer i Norge. Utgangen på denne problem-reaksjon-løsningen, er at de genereder enda mer muslimhat blant befolkningen, noe som har vært en trend i Norge og flere andre land de siste årene. Så kaskje er det akkurat dette det dreier seg om – hat.

Hvorfor ønsker man en så muslimfiendtlig holdning blant Norges befolkning?

Se tilbake på de siste årene, endeløse teite problemstillinger som aldri har vært et problem, som nei til utenlandske flagg i 17 mai-toget. DET VAR INGEN SOM GIKK MED UTENLANDSKE FLAGG, hvordan kan man da ilegge et forbud ingen på forhånd har forbrutt seg mot? Det blir som å gi folk fartsbøter når de holder fartsgrensen.

Og midt oppi hele hijab debatten – Israels ambassade får CS-gass i posten. Enda mer frykt sprøytet inn i befolkningen, enda et byggende momentum … at det snart sier … BOOOOOOOOM!!!

Ble du skremt?

Hvem vet? Vi kan klart og tydelig se kjente trekk fra historien. De siste 30 årene har arabere generelt blitt stigmatisert: som dyr, sandnegere, skurker, Ali Baba og de 40 røvere, flykaprere, terrorister, volkdtektsmenn, kvinne-undertrykkere og så videre. Samme gamle dritten, bare et annet toalett.

Dette ses fortsatt på TV, f.eks i serien “24” og en rekke andre som portretterer arabere som skurker.

Det er også meget mulig at selveste Siv “Bilderberg” Jensen fikk beskjed fra Bilderbergervennene sine om å iscenesette 8. januar-opprøret i Oslo, for å spre enda mer islamofobi omkring i landet. PSTapo gikk senest mandag 16. februar ut og opplyste om at det var ungdom med islamistisk tilhørlighet blant demonstrantene og at vi bør se nærmere på disse miljøene.

Det er et endeløst tog av bilder og nyheter, noen ekte og en del manipulerte, som formerer vårt frykt-skapende nyhetsbilde.

Hva skjer når folket får “Ja til hijab i politiet!” på morgenavisen en vakker mandag morgen?

“Faen, Gudrunn muslimfridottir, hent rifla, nå hart deim tatt oveir laindet vart, det er sharia i Oslo by” !
Det skaper bare frykt og avsky, forbitrelse og i noen tilfeller hat.

Mennsker ønsker ikke å bli herset med, og det er nettop dette politikerne gjør med oss nå om dagen; vi er alle ofre her!

Og nå snakker jeg ikke bare på vegne av muslimene, men også om en mengde andre saker og ting samfunnet burde fokusere på.

Som Codex Allimintarius, som faktisk  faktisk fortjener mer media fokus enn en hijab. Vår helsefrihet og tilgang på vitaminer og mineraler forsvinner. Maten vår strippes nesten tom for naturlig innhold, vi skal på en måte leve sunt og naturlig i harmoni med naturen, men hvordan skal vi klare det når all mat idag er unaturlig.  Genmanipulert mat, tillatelse av enda flere E-stoffer som er verre enn dem www.fritthelsevalg.no prøver å kjempe mot idag, som aspartam og smaksforsterkere.

Eller hvorfor Norges Bank solgte hele gullbeholdningen i 2004. Den gullbeholdningen på 123 tonn ville utgjort en stor gevinst idag, i motsettning til fjorårets store taper, oljefondet.

Gullprisen i 2004 lå på 360$ pr unse (29gram)

i 2009 ligger den på 1030$ pr unse.

Det gir enorm fortjeneste –  noen som er flinke i matte?

Overskudd på flere milliarder som kunne gått til gratis skolemat og bedre skoletilbud. Vi kunne også brukt mye på fornybar energi, så vi alle kan kutte i strømregninga. Eller kun betale en liten nettleie og få 20.000 kWh gratis årlig pr husstand.

Vi kunne lett spart opp et par ferier, hvis vi hadde Energi Frihet.
Vi kunne lett spart opp til en eksotisk familieferie i året, hvis vi hadde fri energi.

Men vi debatterer håpløse og meningsløse diskusjoner som holder fokuset på de latterlige småtingene, får det bort fra de virkelige problemene vi har i samfunnet. Spiller det egentlig noen rolle hva “vi” velger? Når “de” fremstiller et problem, som “vi” reagerer på, og “de” da presenterer en løsning som gavner deres egentlige agenda? Denne løsningen var det “de” ville fra starten av: å stigmatisere et folkeslag mens USA kunne slukke oljetørsten og tørke av seg oljebarten når de besøkte Irak i 2003. Det kan jo være en av grunnene til at gullsalget gikk så stille for seg i media? Vi var for opptatt med “krigen” der borte …  til at vi rakk å se hva som foregikk her.

Nå har denne debatten blitt satt på vent til etter Stortingsvalget i mai. Den blir helt garantert et trumfkort i FrP sin valgretorikk.

Så spiller det rolle hva vi egentlig velger når valgene vi blir fremstilt for er allerede forhåndsplukket?
Enten eller, så går vi i fella..

Demokratiet er en illusjon, og som Thomas Jefferson engang sa:
“Democracy – two wolves and one sheep, voting over what’s for dinner”

Men for å runde av denne uendelig håpløse debatten:

Hvis religiøse identiteter skal bli forbudt i politiet, vil da en rastafarianer måtte klippe av seg dread-locks’ene for å beskytte landets lover og regler?

Dette fører ingen steder hen.

Armin Bahrami

En ånd på en kosmisk reise i en menneskelig opplevelse. Kom til Norge fra Tehran som politisk flyktning som 3 åring i 1988. Vokste opp som kristen og ba til Jesus om at han måtte kjappe seg hjem og hjelpe Micheal Jackson i Earth Song. Etterhvert når tenårene var nådd skrev begynte han med raptekster; "Stå opp gud våkn opp vi må snakke! om alle barna der ute som er alene og forlatte. Hvordan kan du la israel drepe et uskyldig barn? Hvordan kan du la en pedofil bli en far ? Stå opp gud våkn opp vi må snakke, hvorfor gir du folk kreft og lar dem dø sakte ?Hvor var du når dem drepte Martin Luther King? Hvor er du gud? Og hvorfor gjør du ingen ting ? Gud har forsovet seg eller fraskrevet ansvaret over til fri-vilje, derfor begynte jeg å gjøre som Jens Bjørneboe tenkte;
"DU HAR I ETT OG ALT ANSVARET FOR HVER ENESTE TING SOM FOREGÅR HVOR DU OPPHOLDER DEG"

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

33 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
BelzeBob
Abonnent
13 år siden

Problemet er også det at Norge mangler kultur.

Greit – i Iran har de en muslimsk kultur som gir streng beskjed om hva som aksepteres og hva som ikke aksepteres. I India har de sin kultur (eller snarere: kulturer) og i Gambia, Mongolia og Bhutan har de helt sikkert sine kulturer.

En gang hadde vi en kristen kultur i Norge. Og før den tid hadde vi den gamle norrøne kulturen. Vi hadde regler for anstendighet, kledning, omgjenge mellom mann og kvinne osv.

Men i dag? MTV? Vi stiller veldig svakt. Vi er liksom nøytralisert. På den ene fronten, som Armin påpeker: den degenererte “Pimp & Ho” kulturen der jenter skal se ut som horer og gutta skal gå med bukser som er 5 nummer for store og generelt se ut som de nettopp rømte fra galehuset. Og på den andre siden: muslimske innvandrerkvinner utkledd som svarte spøkelser.

Kunne vi finne noe midt i mellom?

Beate Szanday
Abonnent
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

Det du snakker om er en niqab, en burka har netting foran øynene i tillegg.

http://no.wikipedia.org/wiki/Burka

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

Hijab er en uskikk. En perversjon.

Små jenter “må” tildekke håret sitt slik at de ikke “tvinger” menn til å begå voldtekt? Tror heller det er de muslimske mennene som det bør gjøres noe med.

Vekk med hijaben! La jenter og kvinner få bevege seg fritt med hår som puster og glinser og blafrer i vinden. Slik det er naturlig.

Allah akbar – Gud er stor. Og så stor at han/hun ikke syns det er et problem at også jenter blir født med hår på hodet.

C
C
Abonnent
15 år siden

Ja, jeg likte også artikkelen. Har tenkt endel på det rent praktiske ved å dekke til håret. I perspektiv av nanovåpen og slikt.. Kan hende er hårstrået som “antenner” til vårt et-eller annet energifelt, og kan !forurenses”av forskjellig?

Kanhende visste de virkelig troende om den EGENLIGE årsaken til dette heldekkende? En skjult løsning på å unngå noe uten å vise det?

ehm..
det er litt tynt, – (heldigvis), men jeg tar det med alikevel.
nanopartikler oppfører kanskje seg annerledes i hår?

svartregn
svartregn
Abonnent
15 år siden

For meg virker det som en del av dere misforstår helt meningen med denne artikkelen! Jeg er i grunn imot bruk av Hijab i offentlige stillinger i Norge, men det var da ikke det denne artikkelen gitt ut på! Hijab-striden ble brukt som et av flere eksempler på at regjeringen “finner på” og skaper konflikter for å lede oppmerksomheten bort fra viktigere saker i samfunnet og systemet. Og det er da et høyst aktuelt tema å diskutere og skrive om på denne nettsiden?

Ofte må det jo dras inn politikk i slike diskusjoner, for alt handler jo i grunn om hvordan dette landet(og resten av verden) blir styrt (ergo politikk). Det betyr ikke at artikkelens mål er å ytre politiske meninger, slik noen av dere tydeligvis ser det. Blir så provosert. Prøv å les nøye og forstå budskapet i det dere leser før dere fyrer løs!

Jeg synes artikkelen var veldig interessant. Det er nok fryktelig mange ting vi blir servert i mediene, daglig, som er diktet opp eller overdrevet voldsomt av regjeringen, for å avlede oss fra hva som virkelig skjer, og holde oss engasjert i andre saker. Også når det gjelder økonomien og finanskrisen. Det er så utrolig mye som blir holdt skjult for oss, jeg føler virkelig at noe er i ferd med å skje nå, for det er så utrolig mye på en gang. Men hva søren gjør vi?? Danne folkefront og kreve offentliggjøring av sannheten? For vi vet jo en del, vi er ikke dumme alle sammen, det er bare å få alt bekreftet.
Men når den tid kommer, er det mest sannsynlig altfor sent…

Kid Kudi
Kid Kudi
Abonnent
15 år siden

Den arabiske, afrikanske verdenen osv. stigmatiserer Vesten til de grader. Fattige mennesker ser på TV, der ser de velstanden som “Vesten” lever i, men så kommer lederene og sir at det er Vesten sin skyld i dette.
Stigmatisering/generalisering skjer overalt, og noe av det er dessverre sant.
Makt i verden er skapt av religion. Det er religion som styrer verdenen, vært land styres av religion og tilhørlighet. Lurer fremdeles hvordan mennesker kan tru på dette vrøvle av tøv.

Og når det kommer til Hijab og Islam.
De fleste av den norske befolkningen vil ikke at Islam skal bre seg eller få større innflytelse på de høyere systemer.
Vi kan se på Islamske land, Palestina kunne sikkert vært 50 år frem å utvikling hadde det ikke vært for religion/Islam. Samme gjelder for det meste av Midt-Østen. Tyrkia er et eksempel på bra utvikling, de har iløpet av mange år, aviklet religionens rolle i det politiske spillet. Og landet er en av få store økonomiske makter i regionen.
Det å spille på frykt, er noe som skjer overlat i verdenen, like mye i USA som i IRAN.

Synes det er tidløst å spille på gamle siteter.
Liver er merkelig, og som Ole Henrik Magga engang sa:
“Satan i hælvette, perkele, voi vitto, steike, nu drar vi på kroa!”

Lurer?
Lurer?
Anonym
15 år siden

Sitat: ‘Ja, jeg ser spøkelser noen ganger… Men bare fordi du ikke ser dem, så betyr det ikke at de ikke eksisterer’
Nei, det betyr ikke at de ikke nødvendigvis eksisterer. Men du er vel også enig i at man bør stille krav til dokumentasjon hvis du er den eneste som har sett noe? Hvis jeg sier jeg har truffet vesener fra rommet, ingen andre var der, ingen andre så det, så ønsker du vel at man ettergår mine påstander sånn at man enten får bekreftet eller avkreftet min påstand? Blir min påstand bekreftet så er jo det en fantastisk oppdagelse, blir det avkreftet så kan man fortsette å lete.

Lurer?
Lurer?
Anonym
15 år siden

Armin, det var ikke Isme som skrev det. Det var meg. Og hvis du nå kanskje ser at jeg ikke er en motstander av deg så kanskje du også kan besvare de spørsmål jeg har stilt rundt forbi. Som du spurte tidligere, om jeg lurer? eller bare kverulerer. Jeg lurer, så har vi avklart det.

Armin
Abonnent
15 år siden

Tusen takk Isme,, her var det faktisk mye bra som kom fram :)

Jeg så faktisk en afrikaner med politiuniform på tv, rundt spørsmålet om hijab. Han hadde lange dreadlocks , det var derfor i grunn jeg spørte.

Ja, jeg ser spøkelser noen ganger… Men bare fordi du ikke ser dem, så betyr det ikke at de ikke eksisterer :)

Godt at vi er enige på noen punkter ivertfhall, og skulle ønske de fleste som kommenterte faktisk gikk gjennom hele artikkelen før de skrev :(

Lurer?
Lurer?
Anonym
15 år siden

Som flere har nevnt her så synes jeg ikke denne saken var kjempeinteressant, som artikkelforfatteren selv sier så tar den bort fokus fra viktige saker. Er ikke is enig i at salget av gullreservene nødvendigvis var så veldig viktig, men sånn er det nå å ha forskjellige meninger om ting og tang.

Det er mange forskjellige lesere og jeg er ikke så opptatt av f.eks 2012 og det jeg anser for å være sci-fi teorier når det er mer enn nok reelle problemer å ta av. Jeg synes at Armin fikk unødvendig mye tyn og i det ene tilfellet svarte han litt ufint (ta på deg skia og pell deg ut i skauen som du sa). Noen synes man burde holde politikk unna, jeg ser derimot politikk i mye av det som skrives her, bare at denne var så åpenbar at mange reagerte. Noe jeg synes var synd, fordi det var vekk fokuset (kjedelig å gjenta seg selv).

Men en ting reagerte jeg på, sitat: ‘Hvis religiøse identiteter skal bli forbudt i politiet, vil da en rastafarianer måtte klippe av seg dread-locks’ene for å beskytte landets lover og regler?’.
Hehe, ja det synes jeg faktisk at de skal gjøre. Nå går ikke rastafariene med sko eller vasker håret, ikke trur jeg de er veldig hypp på å bli politi heller. Debatten angående hijab tok dessverre Siv ganske raskt over, det burde heller vært en debatt rundt religiøse symboler i utøvelsen av makt for staten. Altså skal de få med kalott, turban, samelue (veldig dårlig eksempel jeg vet), istedenfor at debatten automatisk ble penset inn på sporet som Siv kunne utnytte, altså en grumsete fremmedfrykt som ser ut til å eksistere hos ganske mange nordmenn (de kaller det ofte noe annet).

Å se at frykten for arabere eksistererer i vesten er ikke vanskelig. Det var for eksempel nok for en del mennesker å påpeke mellomnavnet til Barack Obama som om det skulle diskvalisere ham, altså Hussein. De sa ikke hva de egentlig mente, men de antydet at hans agenda egentlig var noe ganske annet. Samtidig skal man være klar over at en del er nok klare for å ta knekken på USA hvis de hadde maktet, problemet er dog at man peker på alle med en hudfarge, istedenfor å peke ut spesifikt de man er i konflikt med. Jeg er ikke enig i alt du skriver Armin, jeg synes du ser for mange spøkelser på høylys dag. Samtidig så fikk du ufortjent mye kritikk her, altfor få leste nok teksten under siste bildet. Ville bare gi en balansert tilbakemelding.

SK
SK
Anonym
15 år siden

Det var meget interessant å få sett hijab saken fra en annen vinkel en hva som konstant har blitt presentert i media.

Noe jeg ofte ser og opplever, både i media og i “virkeligheten”, er en stadig økning i et slags mislik og hat av spesielle – og stort sett harmløse grupper i samfunnet vårt. Muslimer, og ikke minst kristne føler at de ikke kan være åpne om seg selv, og er nødt til å holde kjeft for ikke å rett og slett bli forhatt eller utelukket.
Muslimer blir fremstilt som skurker og terrorister.
Kristne blir sett på om konservative idioter.

Armin
Abonnent
15 år siden

Kan du forklare litt nærmere hvorfor og hvilket agenda du “tror” nettstedet har ? hehe

Denne nettavisen består av uavhengige skribenter , artikkelen er mitt personlige synspunkt.

Ahmed
Ahmed
Anonym
15 år siden

Hadde les en del skriverier her på nettstedet og likte dem, men med denne saken her så får jeg helt motstand på nettstedet og tviler deres intensjoner. Agendaen synes å ligge i denne saken.

Takk og farvel

Sarah fra facebook :p
Sarah fra facebook :p
Anonym
15 år siden

Bra jobba! :)

UngEntusiast
UngEntusiast
Anonym
15 år siden

Bare hyggelig, fortsett med det gode arbeidet :D

Armin
Abonnent
15 år siden

Tusen takk UngEntusiast

Det varmer hjertet å høre at det er flere likesinnede mennesker der ute :)

UngEntusiast
UngEntusiast
Anonym
15 år siden

Et veldig bra innlegg. Akkuratt slike ting er det lurt å ta opp, ting som mange prøver å overse og glemme. Det blir så dumt når ignorante folk, med lite kunnskap, babler om ting de ikke vet noe om. Og det verste er at de grer alle sammen under en kam, og kommer med veldig dårlige argumenter. Men jeg må si at du kommer med veldige gode argumenter, og er enig med det Kielland sier: Slå av TV’en og welcome to the real world.

Stå på, du gjør en god jobb!

Armin
Abonnent
15 år siden

Nei. Jeg kan ikke vekke de som “later” som de sover.

Siv Solberg
Anonym
15 år siden

Dette innlegget fortjener rett og slett ikke flere kommentarer. Det er ikke interessant.

Armin
Abonnent
15 år siden

Vi har kjempet hardt i Norge for kvinners rettigheter og fått våre elskede menn til å støtte oss, gi oss muligheter og sjanser .
De blir ikke gitt fra oss uten kamp. Basta. Vi er heldige som har våre menn med oss i denne kampen.

Kjempe flott! Men jeg tror denne “kampen” begynner å bli ekstrem, og flere og flere jeg møter og snakker med har tilnærmet seg Siv Jensens fremmedfrykt retorikk.

Det virker som om du tror Muslimene har inntatt stortinget, påført SivJensen Hijab og fjernet alle kvinnerettigheter, når du nevner at de blir ikke gitt fra oss uten kamp, basta.

Det høres faktisk ut som du har litt “hat” i deg selv :)

Se i speilet, kansje…Før du skylder på andre..

Hvis du er så opptatt av å bevare den Norske kulturen, skru av Tv’en som kielland sa og få på deg skia og pell deg ut i skogen :)

Ikke gi skylda til denne bestemte gruppen som stigmatiseres veldig mye i nyhetene den siste tiden..

« Forrige artikkel

Bilderbergere på statsrådjakt

Neste artikkel »

– Det hele var helt idiotisk

33
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x