Omstillingen går for sakte. Jeg beklager det, sier Terje Aasland (Ap). Olje- og energiministeren var tirsdag i Brussel for å delta på en energikonferanse. Beklagelsen kom tilsynelatende spontant. Den står ikke i manuskriptet som er publisert på regjeringens sider. Aasland ramset opp flere hindringer som står i veien for energiomstilling i Norge: Utbyggingen av fornybare energikilder går for sakte. Det samme gjør styrkingen av strømnettet. Også verdikjedene må styrkes, det er nemlig økende kostnader og mangel på arbeidskraft. Men han pekte også på en annen viktig hindring: Motstanden i deler av den norske befolkningen. https://www.aftenposten.no/verden/i/Q74JdR/olje-og-energiministeren-beklaget-omstillingen-gaar-for-sakte

Røde tyver om natten, med slips

203 visninger
2 minutter lesetid

“Omstillingen går for sakte. Jeg beklager det”, sier Terje Aasland (Ap). Men han pekte også på en annen viktig hindring: Motstanden i deler av den norske befolkningen.


Deutsche Bahn, fra nrk.no, her.

Ofte spør jeg meg om våre rikspolitikere vet hva de holder på med? Er vi virkelig vitne til udugelighet, uforstand og kunnskapsløshet? Må vi gni oss flere ganger i øynene for å skjønne at det vi ser er sant??

For det ser unektelig ut som om en merkelige agenda, som om de vil stjele våre naturressurser og gi de bort for en slikk og ingenting? Vil de at vi, landets egen befolkning, skal bli sittende igjen med svarteper? Er det derfor de lister seg så stilt på tå: At vi ikke skal legge merke til at det er de som er tyvene i natten?

Jeg fikk et brev fra en universitetsprofessor i energifag, han kommenterte Terje Aaslands uttalelse i Aftenposten med en kort meddelelse:

“Å lytte til slikt pjatt på politisk håndfektingsnivå er en form for tortur for mine ører. Energi-omstillingen han snakker om er de mest idiotiske og samfunnsnedbrytende tiltakene i noe lands historie gjennom alle tider. Alle tiltakene han promoterer er vanvittig ulønnsomme samfunns-økonomisk, må subsidieres av fellesskapet, mens noen få oligarker soper med seg alt av kunstig overskudd.

Naturgass er den beste og mest miljøvennlige energikilden som finnes, og vi har nok utenfor kysten vår til å drive Norge effektivt i flere hundre år. Null brukes i Norge bortsett fra disse små flaskene våre. Grenlandsindustrien trenger masse gass, som visstnok importeres på dieselskip fra USA. Folk som kommer noen vei fra Grenland kan aldri ha ordentlig greie på industri, realverdier eller energikvalitet. For da kunne industrien bli en motor for hele Østlandet.”


Den norske stat har skrevet under på en kontrakt med tysk jernbane om en strømpris på 30 øre kilowattimen. Se Nettavisen, her. Mens vi, det norske folk, skal måtte sitte igjen med ustabil strøm fra vindturbiner til en langt høyere pris. Er ikke det et regelrett tyveri? Hva slags rikspolitikere har vi? Hvem har gitt dem oppdraget? Se nrk.no, her, se Aftenposten, her.


Mere om elektrisk strøm: “Elektrisk strøm er ingen energikilde, men en energibærer. Vi har allerede altfor mange høyspentledninger i Norge, ut fra en særnorsk illusjon om at det lønner seg å frakte strøm langt. Sannheten er at strøm ikke bør fraktes lenger enn 50 km, på grunn av dårlig realøkonomisk lønnsomhet med alle tapsfaktorer, varige naturskader og skadelige elektromagnetiske felter. Oslo er storbyen i Norge som ligger lengst unna effektive kraftverk, og byens kunstig store strømbehov er en hån mot kyst-Norge. Vestlandets kortreiste strøm frarøves kysten ved Oslo-institusjonene Statnett, Statkraft og NVE. Kystens egen strøm beskattes og selges tilbake med en slik overprising at naturlig meget rike kommuner som Høyanger havner under Oslo-finansøkonomiens åk og Oslo-statsbyråkratiets fattigdomsforvaltning.”

Mere om naturgass: “Naturgass er i motsetning til strøm en energikilde, fiks ferdig for bruk. Gassen inneholder verdifulle komponenter som er lette å ta ut. Naturgass kan som vi vet fraktes meget langt og effektivt til land vest for Norge, sør for Norge og øst for Norge. Er det andre naturlover som gjelder i Norge? En avgud ved navnet Stat som setter sine egne naturlover i Norge, er alene om det siden Newton grunnla fysikk som vitenskap i 1687. Oslo påføres nå gradvis eskalerende energiproblemer, til tross for at alle institusjonene for å skaffe byen energi befinner seg der. Norsk gass fraktes meget lønnsomt fra Vestlandet og til Polen, finansiert av utenlandske interessenter som sender norsk gass i rør østover langs kontinentet. Hvem i Oslo er det som mangler egeninteresse av å legge et gassrør fra Trollfeltet langs kysten til Oslo? Pengene til slik utbygging strømmer inn fra salget av norsk gass på kontinentet. Oslo energiproblemer ville forsvinne straks norsk gass legges i rør til Oslo, sammen med det kunstige behovet for nye høyspentledninger.”


https://no.wikipedia.org/wiki/Trollfeltet

Sven-Inge Johansen

Hvis du synes min tekst var av betydning, gi gjerne et lite eller større bidrag for fremtidige artikler, hvis du kan: Vipps til 41743388 eller konto 6250 12 02377.

5 1 stemme
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
« Forrige artikkel

Intervju dr Wolfgang Wodarg om WHO og deres pandemitraktat

Neste artikkel »

Rikspolitikere som ikke reflekterer

0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x