Visste du?

6.7K visninger
2 minutter lesetid
122

Print gjerne en flyer og heng dem på Mcdonalds resturantene og andre steder hvor mennesker ferdes.

BigMac i mnd er 50 norske kr(ca) 50kr pr mnd blir 600 kr for ett år,600 kr er (ca)95 dollar.

50.kaliber sniper rifle er det «vanligste» våpenet i det amerikanske militæret.

Pris for en 50.kaliber kule er 2dollar(ca).(det sto alt fra 1,25-1,95,dette er pris PER kule,ikke for et magasin eller en boks med ammunisjon.)

Det koster 2 dollar for å drepe en person. Hvis man da spiser en Big Mac i mnd bidrar du til 46 døde barn i løpet av 1år, 46 barn som aldri får vokse opp,46 barn som aldri får bli gamle.

Happy meal gjør kansje dine barn glad, men dine barns matvaner dreper barn i Gaza, Bagdad og i Afghanistan.

En happy meal er vel ca 35kr,35 x 12 er 420kr,420kr er ca 67 dollar,2 dollar pr kule,spiser ditt barn da en happymeal pr mnd er det 32døde barn i løpet av et år.

Mcdonalds dokumentar om lønnfusk, gjennsolgte gamle burgere, og andre vinklinger rundt verdens største resturantkjede med rimelig sans for slavearbeid. http://svtplay.se/t/103466/dokument_inifran

Hva er galt med Mcdonals?

McDonalds bruker en formue på reklame for å prøve å få et godt rykte som en «grønn» bedrift og et fint sted å spise på. En såkalt «resturant». Barn lokkes til McDonald Smith med løfter om «gratis» leker og andre salgsfremmende triks. Men bak Ronald McDonald viser virkeligheten for pengene er Mcdonals eneste interesse. Å gjøre profitt på alt og gi blaffen i miljøet og dyr som blir drept for profitt til McDonalds.

McDonalds sulter de fattige

Mens millioner av mennesker sulter, bruker Mcdonalds kollosale store områder i fattige land til stell av dyr og dyrking av korn. Dyrene vil bli spist opp i den vestlige verden. McDonalds bidrar med millionbeløp til kjøtt industrien og folkeopplysningskontorer om kjøtt for å råde folk til å spise mer kjøtt. 145 millioner er brukt korn og 21 millioner tonn kjøtt og innmat. På en vegetarisk kosthold ville Norge vært selvforsynt.

McDonalds ødelegger jorden

Verdens vakreste regnskog er ødelagt i en fryktelig fart. McDonalds har blitt tvunget til å ikke bruke storfe i regnskogsområder sånn at skogen vil vokse tilbake. De multinasjonale selskapene og deres måter å bruke dyrkbar jord betyr at lokalbefolkningen må flytte et annet sted, og det fører til at mer regnskog blir ødelagt. McDonalds er det største selskapet som bruker mest kjøtt i verden. Alle sumpgas/metan dannet av kjøttindustrien og husdyr er en av de største årsakene til global oppvarming. Hvert år bruker Mcdonalds tusenvis av tonn unødvendig innpakningspapir i stor grad som ender opp i våre gater, eller begravet i store søppelhauger.

McDonalds ødelegger helsen din

McDonalds annonserer sin mat som «sunn», men er ganske farlig for helsen din. Deres mat er full av fett, sukker og salt og inneholder lite fiber og vitaminer. En diett av dette kan føre til hjertesykdommer, kreft, diabetes og andre sykdommer. Maten inneholder også mange kjemiske tilsetningsstoffer, noe av dette kan også føre til dårlig helse og hyperaktivitet hos barn. Ikke glem at kjøtt er et flertall av alle matforgiftning relaterte hendelser. 1991 Mcdonals var ansvarlig for en matforgiftningsepidemi i Storbritannia, som førte til at mennesker led av alvorlig nyresykdom.

Armin Bahrami

En ånd på en kosmisk reise i en menneskelig opplevelse. Kom til Norge fra Tehran som politisk flyktning som 3 åring i 1988. Vokste opp som kristen og ba til Jesus om at han måtte kjappe seg hjem og hjelpe Micheal Jackson i Earth Song. Etterhvert når tenårene var nådd skrev begynte han med raptekster; "Stå opp gud våkn opp vi må snakke! om alle barna der ute som er alene og forlatte. Hvordan kan du la israel drepe et uskyldig barn? Hvordan kan du la en pedofil bli en far ? Stå opp gud våkn opp vi må snakke, hvorfor gir du folk kreft og lar dem dø sakte ?Hvor var du når dem drepte Martin Luther King? Hvor er du gud? Og hvorfor gjør du ingen ting ? Gud har forsovet seg eller fraskrevet ansvaret over til fri-vilje, derfor begynte jeg å gjøre som Jens Bjørneboe tenkte;
"DU HAR I ETT OG ALT ANSVARET FOR HVER ENESTE TING SOM FOREGÅR HVOR DU OPPHOLDER DEG"

Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

122 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
ubu
ubu
Abonnent
13 år siden

Jeg synes McDonalds er et helt fair produkt. Det bare smaker ikke noe godt, og er veldig dyrt.

Jeg mener også at det ikke er selskapenes jobb å sette restriksjoner på deres virksomhet, men det er landenes politikk.
Om et lands lover sier det er greit at et firma gjør slik og slik, hvis de betaler det og det, så synes jeg det får være et spørsmål om landets suverenitet hvem de skal handle med.

McDonalds hevder selv at de ikke tillater kveg fra regnskogsområder.

Greenpeace har kritisert at soya som blir dyrket i regnskog har blitt brukt til kyllingoppdrett for kyllingproduktene til McDonalds

Men igjen, får ikke Brasil, eller regnskogfondet, eller noen annen sette restriksjoner på hvorvidt McDonalds skal få lov til å kjøpe soyaen sin fra Brasil?
McDonalds kunne kanskje brukt sin markedkraft til etisk handel, men jeg synes liksom ikke det er noe de burde kunne bli tvunget til. …kanskje?
Jeg synes det er fair å argumentere for en regnskogspolitikk, men jeg synes liksom ikke det er like fair å argumentere for at et selskap benytter seg av et eksisterende tilbud.

. …men når det er sagt, så er regnskpgsdyrkningeffekten på oppdrettslaks langt større, og dessuten mer hjemlig.
For lakseoppdrett synes jeg, imotsetning til McDonalds er en skitten buisness.

Men siden laks tilhører fiskefamilien, og fisk ansees som sunnere enn Burger, så får McDonalds gjennomgå i større grad enn norsk lakseoppdrett.

Jeg velger bort McDonalds fordi det smaker dritt, er usunt og dyrt. Men jeg spiser endel oppdrettslaks, fordi det er godt og billig, og litt sunnere. …men samvittigheten min er dårligere for laksen jeg spiser, enn om jeg hypotetisk hadde spist på McDOnalds.

Jeg tror heller ikke at McDonalds i moderate mengder er spesielt usunt. Og jeg liker konseptet med kjapt , enkelt og helt greit.

Hadde de servert spirer på burgerne sine, så hadde jeg kanskje revurdert ensmule.
En burger uten spirer, er nemlig som en pølse uten ketchup.

Kjetil S
Skribent
Svar til  ubu
13 år siden

Ubu

«Jeg mener også at det ikke er selskapenes jobb å sette restriksjoner på deres virksomhet, men det er landenes politikk.
Om et lands lover sier det er greit at et firma gjør slik og slik, hvis de betaler det og det, så synes jeg det får være et spørsmål om landets suverenitet hvem de skal handle med. »

Synes dette er en merkelig logikk. Det du egentlig sier her er at et selskap (og personene som jobber i selskapet) ikke trenger å oppvise annen moral/etikk enn det som er bygget inn i lovverket i det landet det opererer i.

Dette betyr jo at regnskogtømmer fra Burma egentlig er helt ok, siden Burmas lover ikke forbyr dette. Det er heller intet galt i at store internasjonale konserner (som feks Nike) oppretter sweat-shops med barn som arbeidskraft i Vietnam. Helt ok siden Vietnam tydeligvis tillater dette. Det er heller intet galt i at norske rederier hugger opp båtene sine i India, av selskaper som bruker barn som arbeidskraft. Og i samme slengen, om man er lei kona si, kan man jo ta henne med til et land der det er lovlig å drepe henne for «utuktig atferd». Det er jo tross alt ikke forbudt ved lov i dette landet.

Listen kan gjøres lengre ved behov.

ubu
ubu
Abonnent
Svar til  Kjetil S
13 år siden

Det du egentlig sier her er at et selskap (og personene som jobber i selskapet) ikke trenger å oppvise annen moral/etikk enn det som er bygget inn i lovverket i det landet det opererer i.
-Ja, jeg tror faktisk jeg mener det. -Lover er noe som blir skrevet av et lands representanter for å ta vare på landet i best mulig måte. -Om landet bestemmer seg for at det skal handle med ressursene sine, og selge unna kjøtt til McDonalds, så får det være opp til landet å gjøre det, og ikke opp til McDonalds å la være å kjøpe.
McDonalds kan bli påkrevd å følge et lands lover, men det bør i så liten grad som mulig bli pålagt å lage sine egne lover.

Jeg mener det må være opp til hvert enkelt individ å følge sin moral. Jeg kjøper feks ikke teak til båten min, fordi det kanskje er regnskogstømmer fra Burma i det.
Min moral er dommer over for mitt valg, og en nasjons lover er dommer over nasjonens juss. -Selskaper skal og bør ha rett til å handle med nasjoner, og det er nasjonenes lover, samt kjøpernes moral de forholder seg til.

Det som ikke er greit med selskaper er når de bryter med disse lovene, eller forsøker å påvirke dem gjennom lobbyering på kanten av loven. Som feks Microsoft http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_v._Microsoft eller kanskje dette tyske selskapet som bygde ubåter for Israel, og testet dem i Norge, som har stortingsvedtak mot å støtte israels krigsindustri, ol.
-Selskaper skal holde seg til loven, men man kan ikke kreve av selskaper, å inneha moral på samme måte som personer. -Et selskap er ikke en person. Et selskap er en invisteringskasse, for at kassen skal fylle seg med mere penger, som igjen skal gi utbytte til investorene.
Det kalles kapitalisme, og er etter mitt skjønn en mye bedre måte å organsiere økonomien på, enn feks at det skal sitte en elite som skal bestemme hva som er godt og riktig.
-Selskapet må possisjonere seg iforhold til nasjoners lover, og forbrukernes moral.

ubu
ubu
Abonnent
Svar til  ubu
13 år siden

Hvis det ble påkrevd at alle selskaper itilegg til å følge juridiske lover, også blir pålagt å følge moralske lover, så dukker det jo opp det åpenbare spørsmålet: hvem skal være lovgivende, utøvende og dømmende makt for slike spørsmål.
Hvem skal implementere denne politiske korrektheten? FN? USA?

I USA var det for en stund tilbake en større bevegelse mot sel og hvalfangst. Greenpeace aktivister tok loven i egne hender og aksjonerte mot Norge, da Norge hadde et mer liberalt jaktlovgivning på slike dyr, enn feks USA.
Norge mente at lovgivninga må være av en slik art at den regulerer bestandene utifra mangde individer, og utrydningstrussel.

Greenpeace mistenker jeg la noen følelser til grunn for sitt syn om at all hvalfangst burde forbyes, og de satt deres egen «politisk korrekthet» over Norsk lovgivning, og tok loven i egne hender.

For disse, som med du så var ikke lover og regler nok, de mente man i tillegg måtte være en moralsk dommer, en politisk korrekthet som lå til grunn for om selskaper skulle få drive på.

jeg rekker ikke mer nå, men du ser ihvertfall hvor jeg skal.

ubu
ubu
Abonnent
Svar til  ubu
13 år siden

Spørsmålet mitt står: Hvis det ikke er suverene nasjoners lover som skal legge grunnlaget for handlingsfriheten til selskaper, hvem er det så?
Skal det opprettes en elite som skal ha overnasjonal suveren makt til å si hva som er riktig og hva som er galt? -Skal det opprettes en superstatlig institusjon som skal veie selskapers moralske interesser? Skal de isåfall være rådgivende? eller skal de ha et slags maktapparat bak seg til å også håndheve de moralske lover de utstetter?
Skal FN regisere noe slikt? Skal det opprettes en annen internasjonal organisasjon som skal ha makt til å overstyre suverene nasjoner?

Jeg sier nei takk til din nye verdensorden. -Jeg sier suveren makt til nasjoner til å styre over seg selv. -Jeg sier at stater bør selv få være lovgivende for sin nasjon og sitt folk. Jeg sier at hvis den suveren staten brasil ønsker å eksportere teak til båtglade nordmenn så skal de få lov til det. -Og så får det være opptil hver enkelt Nordmann, å selv avgjøre hvorvidt han ønsker å kjøpe teak til båten sin eller ikke.

For her er vi virkelig i kjernen av hva diskusjonen handler om. -En ting er å felle en moralsk dom og si at noe er galt, men utsagnet gir lite mening om man ikke også har en institusjon til å ta vare på håndhevelsen av de moralske dommer.

pipestilk
pipestilk
Abonnent
Svar til  ubu
13 år siden
Raffe Karim
Raffe Karim
Anonym
Svar til  ubu
13 år siden

er det greit å spise kebab da?

Raffe Karim
Raffe Karim
Anonym
Svar til  ubu
13 år siden

er det jøder som står bak MacDonalds?

adsckldsacksldckl
adsckldsacksldckl
Abonnent
Svar til  Raffe Karim
13 år siden

I følge Nyhetsspeilet og mange av sidens debattanter så står jødene bak alt det fæle som skjer og som har skjedd oppover historien. Og hvis du finner postkassa di sprengt i morgen, who u gonna blame, the jews! Misstenker at det gjemmer seg mange smågærne muslimer her , og som alle vet, elsker de jo å legge jødene for hat.

sjokomelk
Abonnent
Svar til  Raffe Karim
13 år siden

Tvilsomt. McDonaldsmat er ikke kosher.

Enok
Abonnent
13 år siden

Fint at du setter fokus på denne kriminelle,globale kjeden.
Legger ved en link fra Svensk tv,dokumentar sendt 7/4.10.
(Etter at denne filmen ble sendt i Sverige,brukte McDonalds i den kommende uken flere 10 talls millioner på reklame bare i Sverige.)

Lurer på hvordan det står til på denne siden fjellet,
nekter å tro politikken deres er så mye annerledes her hos hos..

» Del 11 av 22. För två år sedan avslöjades det att McDonalds hyrde in städare för slavlöner. Hamburgerkedjan lovade bättring men vad har hänt sedan dess? Programledare: Janne Josefsson.
Programinformation

Uppdrag granskning blottlägger missförhållanden och maktmissbruk – se granskande och avslöjande reportage.»

Enok
Abonnent
Svar til  Enok
13 år siden

ups, linken uteble i posten min over her
Her er den : http://svtplay.se/v/1955288/uppdrag_granskning/del_11_av_22?sb,p103536,2,f,-1

Marita
Marita
Abonnent
13 år siden

McDonalds er ikke et spisested, det er en giftstasjon!

T
T
Forfatter
13 år siden

«Spirer har et sterkere energifelt enn de fleste planter og grønnsaker. Dette måles via kirialfotografi eller hvilke hertz(frekvens/vibrasjon) spiren avgir. Dette påvirker dine cellers elektriske potensial direkte og er en annen lite anerkjent fordel med å spise spirer. Dette kan enkelt forklares ved å se på frekvensen til en nær død celle, den vil ha en frekvens på under 50 hertz. Du bør spise mat med en hertz på over 70 for å livnære kroppen, ellers tar maten du spiser energi fra deg. For eksempel har en hamburger fra McDonalds en hertz på nær 20. Dette er mat som dreper deg. Spirer kan ha en hertz på flere hundre. Dvs, de livnærer cellene.» – http://www.altshop.no/nettbutikk/okologiske-spirefro-alfalfa-p-773.html

Dette med at McDonalds mat stjeler energi er en ting, at maten kan stå et år uten å mugle er en annen ting!

For mer om spirer: http://mjuuugly.blogg.no/spirer.html

Monica Waade
Forfatter
Svar til  T
13 år siden

Interessant det du sier Anders, dette må jeg selvfølgelig sjekke. Lurer på om noen her i huset tror det har rablet for meg når jeg begynner å føle på energiene til maten, og hva vil de ikke tro når jeg gjør det samme på butikken. :-D

T
T
Forfatter
Svar til  Monica Waade
13 år siden

Hahaha, får raskt litt rare blikk når man blander hertz inn i matlagingen ja. :)

Anna Balsgaard
Abonnent
Svar til  Monica Waade
13 år siden

Jeg personlig ville ha stor tiltro til det du kan registrere Monica, og ikke et eneste ord ondt om Armin fra min side, han er modig der tør stå ved sine fornemmelser uden at have klokkeklare beviser hver enkelt gang.
At jeg selv er kritisk til tingene, betyder ikke jeg ikke tror på ovenstående, men vælger at altid kunne argumentere konkret når jeg lægger noget frem. :)
Derudover smager deres burgere af pyton medmindre de da har endret sig meget de sidste par år siden sidst.. :)

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Monica Waade
13 år siden

Det har jeg gjort i lang tid Monica, føl, kjenn og spre posetiv energi til alt en spiser og sjenerelt har rundt deg
prat med vannet mens du dusjer, du får med en gang kontakt og du blir en del av noe universalt mye større :)
Vi er alle en del av et usynlig nettverk via pinealkjertlen vår, fluor, kvikksølv mm bryter ned og kobler oss ut av nettverket
Jeg sier ikke at en skal ta en gullerot i butikken og ha en lengre samtale med den, bare prøve og nå frekvensene i energien på gulleroten på en naturlig måte

Husk at vi alle er ett, vi er bundet sammen av tråder, strenger, frekvenzer og bølger og som Einstein sier, all masse er energi

Som Anders sier så inneholder spirer enorme mengder energi, det er ikke uten grunn at små spirer kan bryte seg gjennom asfalt
Det er på samme måte som med våres stamceller som vi har som nyfødte som kan helbrede og bygge opp alt som er skadet

For en stund siden så kjøpte jeg mye spirefrø på altshop der en kunne spise dem bare 7-10 dager etter dyrking men for og være ærlig så smakte dem langt fra like godt som en Kims Chips med MSG he he

Problemet med McDonalds mat er at den er 100% steril, det er død mat på samme måte som alt vann blir UV-Bestrålet så det dreper vannet
Selv så drikker jeg stort sett bare naturlig vann
Att vannet er naturlig betyr at det inneholder mikrobiologiske bakterier, naturlige mineraler og er en ferskvare

Det er og grunnen til at setter enn fra seg McDonalds mat i 50 år for så og hente den igjen så er den like frisk og fin som når du tok den fra disken
Flere forskere advarer nå mot sterilt vann og mat siden når man ikke får tilført naturlige mikrobiologiske bakterier så ødlegger man mage og tarmsystem samt imunforsvar
Det blir på samme måte som med en astronaut der muskelmassene blir kraftig redusert etter bare dager i rommet grunnet mangel på motstand
Et imunforsvar uten motstand reduserest fort så den dagen det er virklig behov for det så er det langt fra så effektivt det burde være, da får man ikke bekjempet kreftceller så effektivt som man kunne gjort

Nei vær mest mulig naturlig er mitt forslag, vær sånn som vi ble ment for og være :)
Eliten er livredd for at vi skal utnytte vårt potensiale til swarm inteligens
Swarm inteligens er kollektiv tenking på samme måte som vi ser i en maurtue der en maur er komplett hjelpeløs men 10 millioner maur tenker som 1 individ og utgjør til sammen super inteligens
Akkurat på samme måte kan vi tenke kolektivt samme og oppnå uendlig visdom og kunnskap
En solcelle klarer knapt og få lys i en liten pære, en million solceller kan lyse opp en hele by

Kvitt dere med negativ tanker og energier, ikke ta i mot falske faver og løfter, svarene en søker finner en inni seg selv, stol på deres indre, ta til dere visdom fra så bredt spekter som overhode mulig for så og sile ut det som ikke er relevant for så og koble dere til det galakiske nettverket med piealkjertlen via usynlige strenger i vibrasjoner for og ta del i visdommen til alt som LEVER rundt oss der en oppnår swarm inteligens så ser en og hvor fantatsisk og magisk alt rundt oss er bygget opp og henger sammen :-D

http://www.dagbladet.no/2009/09/02/magasinet/mat/mcdonalds/tilsetningsstoffer/restaurant/7909354/

Caroline
Caroline
Abonnent
Svar til  smurfen
13 år siden

Jeg bare lurte på hvor du egentlig får tak i naturlig vann?? Ønsker meg så veldig naturlig vann jeg og!!! Jeg virkelig hungrer etter det!!!! Vannet i springen smaker så himla vondt og hvis jeg drikker mye på en gang så blir jeg ofte veldig kvalm.. det gjør jeg ikke hvis jeg drikker imsdal, men er nok ikke så mye bedre med plastikken i lengden heller… Jeg har heller ingen mulighet til få meg noe vannrensesystem til å fjerne kjemikaliene i vannet, siden jeg bor på studenthybel………………

smurfen
Redaksjonen
Svar til  smurfen
13 år siden

Her har du levende vann fra 150-168 meter under jorda som ikke er bestrålet eller tilsatt kjemikalier Caroline :)

http://www.edensprings.no/eden-kildevann,no,3,3.html

Caroline
Caroline
Abonnent
Svar til  smurfen
13 år siden

Tusen takk :-)

Michelle
Skribent
Svar til  smurfen
13 år siden

kjære Smurfen, fantastisk godt sagt, herlig!!!! LOVE&HEALiNG.-)

Arve
Arve
Abonnent
Svar til  smurfen
13 år siden

Vatnets eigenskapar er eit utruleg spanande tema. Støttar heilt og fullt det Smurfen skriv her.
Eg er sjølv hekta på Grandervatn. Granders vassvitaliseringsteknologi har, so langt eg har skjøna det, med molekylets frekvens å gjera.
Sjekk gjerne denne lekkja for meir info: http://naturteknologi.tripod.com/

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

Tusen takk for kjempe nyttige tips Gartner Armin :)
Grønne fingrer er viktig her :-D

Dem spirene jeg har dyrket er Alfa Alfa, Karse og sennepspsspirer som jeg har lagt i vann i 6 timer for så og legge dem ned i en seng med våt bommul uten noen slags gjødsel
Jeg spiser dem rett fra sengen som snacks men dem har en noe skarp smak
En eske med frø til 49 kr rekker i over 1 år med nye senger annenhver uke :)

Skal teste ut din oppskift som hørtes meget bra ut, jord gir vel kanskje mer næring til spirer en det bommul gir tenker jeg ;)

Men hvor får man kjøpt hvetegress-spirer og er dem garantert GM- frie ?

smurfen
Redaksjonen
Svar til  smurfen
13 år siden

Ups… ble nok en gang lurt av markedskreftene, leste naturlig bommull men tenkte ikke på at prosessen med og rense bommul ikke er naturlig :-|
Det er som med den sunne gode barneleverposteien full av MSG og den sunne gode Extra tyggegummi med Aspartam og MSG som norske tannleger anbefaler i tillegg til store mengder fluor og kvikksølv i tenner
Grønne Nøkkelhull på Gandiosa med MSG osv he he

Takk for link Armin :)

ubu
ubu
Abonnent
Svar til  smurfen
13 år siden

Det rimeligste måten å få tak i hvetegress på er å kjøpe fra en bonde/mølle. -Da kan man få en 25kg sekk med økologisk hvetegress for et par hundrelapper. Man bør kanskje gå flere sammen om dette for å spare penger på transport, og for å være sikre på at frøa blir brukt opp, før de begynner å mugne.

Hvis produsert i Norge, så skal de være GMO frie. Norge er et av de tryggere landene å kjøpe frø fra, når det gjelder GMO.

Hvetegress er ikke spirer, og trenger ikke noe gromedium ala bomull. -Legg dem rett i en type skål/perforert kasse el. La kassa stå på kjøkkenbenken og gi dem vann et par ganger om dagen.
Evnt invister i en easygreensprouter. Da får man trygg og grei spireproduksjon, og man kan putte inn forskjellige type spirer. -Dog jeg har ikke fått særlig dreisen på å bruke Hvetegress i dem.

Evnt så selger Økomat Holmestrand (www.økomat.org) spirer til Bama Vestfold og Buskerud (Kiwi, Joker, Meny, Spar mf) og kan bestille et par ulike spireslag, om de ikke har inne. Også assosierte økologiske grønnsaksforhanldere i hele landet har Økomat sine spirer.

ubu
ubu
Abonnent
Svar til  smurfen
13 år siden

Synes forøvrig ikke det er McDonalds det er noe gærent med, men de manglende norske matpionererne, som ikke klarer å komme med et bedre tilbud. McDonalds er dyrt, vondt og usunt. -Enhver med en bittesmule grunderånd i seg burde klart å danke ut McDonalds på fastfood markedet.

De gangene jeg har vært full og dum på byen må jeg lete lenge for å finne alternativ til hamburger, kebab, pizza eller pølse.

Det er ikke McDonalds det er noe gærent med, det er det manglende alternativet.

ubu
ubu
Abonnent
Svar til  smurfen
13 år siden

McDonalds Norge bruker forøvrig Norsk kjøtt i burgerne sine. -De følger norske lover med krav om norsk mattrygghet norske lover og norsk dyrevelferd.

Hvis det er noe gærent med kjøttet til McDonalds, er det isåfall noe gærent med norsk lovgivning.

Michelle
Skribent
Svar til  smurfen
13 år siden

det er sant at det burde bli MYE lettere med sunne alternativer rundt omkring, spesielt økologisk frukt (problemet er også at folk er blitt avhengige av kjøttsmaken).

Også så trist å se barn løpe rundt i godisbutikken og mase på foreldrene sine om at de vil ha all den dritten, aspartame og e-stoffer og bare unyttige greier there they are, og alt er merket med sterke farger for å lokke barneøynenes oppmerksomhet.

Michelle
Skribent
Svar til  T
13 år siden

fantastisk informasjon det om frekvenser, det visste jeg ikke, dette skal jeg bruke NÅ!!!! ellers har jeg veldig tro på å spise fargerik mat som lukter godt, frukt inneholder jo også frø, så hovedmaten min ønser jeg stort sett skal være økologisk frukt, som frukterianer/fruitarian, og spise mat fra alle fargene til regnbuen, healing, glede, dette er fantastisk, takk Anders og alle dere andre engler her inne!!!! Jeg har også hørt at frukterianere kan spise alle grønnsaker med frø i som tomater og agurker, men ingenting som dreper selve planten, altså ikke løk for eksempel. Jeg har også hørt at du kan bruke kaldpressede oljer og litt salt for å hjelpe! Det handler altså om frekvenser av kjærlighet og lys.-)

m@ximus
m@ximus
Abonnent
13 år siden

Det finns en nordisk hamburger jätte med rötter från norra Sverige. Med svensk produserat kött. I Sverige har denna kjedjan konkurerat ut MacD i många städer. Maten är många gånger billigare, godare och framför allt nyttigare. Det finns nyttigare mat alternativer än burgere. Med detta alternativ i Norge ville det fremja norska bönder efter som de bruket inhemska produsenter. Max.

DanielS
DanielS
Abonnent
13 år siden

Jeg har i vel ett år lest nyhetsspeilet fra tid til annen og en del artikler har gjort meg bevisst på flere måter å se ting på. Men Armin, mange av leserene her kjøper ikke din venstreorienterte politikk hvor alt amerikansk er dritt og at Gaza er helt uskyldig i alt. Synes dette lukter råtten propaganda og senker nivået i nyhetsspeilet.
Hva gjelder miljøet som også jeg er veldig opptatt av, bør dere rette oppmerksomheten mot den jævlige norske oppdrettsbransjen både lokalt og internasjonalt. Tenk at for en kilo opprettslaks, må det 5 kilo annen matfisk til som for! I tillegg er områdene under og ved anleggene ødelagte og fiskens hjerte i så elendig form at det er dyremishandling på det groveste. Alt sammen er pakket inn i en industri med en fiskeriminister som i tillegg er medeier i en slik bransje og som egentlig burde ha vært stilt for miljøkriminalitet.
Jeg forsvarer ikke MCDonalds, men det finnes i dag mye verre bransjer.

Minner ellers på om at hvis det ikke hadde vært for USA, så hadde du eller jeg levd et nogenlunde fritt liv her i Norge.

Ellers gjør du til tider en beundringsverdig jobb.

Michelle
Skribent
Svar til  DanielS
13 år siden

oppdrett av fisk er noe av den mest grusomme dyremisshandling som er, og det kan jo ikke akkurat være helsekost å spise det heller..

for det første er jeg jo imot dyr i fangenskap, jeg er imot alt av antibiotika og kunstige medisiner, jeg er imot at fisken blir kannibal, jeg er i prisippet totalt imot å krenke dyrenes frie vilje! Vi vet jo hvordan negative energier spres i matrix og påvirker/ødelegger alt.

Om alle var vegetarianere, ville vi hatt mye mere mat på jorden også!

Når det gjelder Gaza, tror jeg også at det er aggressive testosteron-menn der som blir hjernevasket osv til å forsvare seg selv med vold, Men jeg synes ja også at vesten er verst med sin framferd i kriger osv. Men i vesten er ikke alt bare negativt selvsagt, men veldig mye er helt feil..

Ja kjære Armin du gjør en fantastisk beundringsverdig og uredd jobb veldig ofte! Folk må tåle å få kritikk og høre hva du mener. Om noen mente at jeg selv ikke hjelper nok til med fattige og lidende for eksempel, så tåler jeg selvsagt å høre det! Jeg blir faktisk glad for å høre det.-)

Kjetil S
Skribent
Svar til  DanielS
13 år siden

DanielS

Du har rett i at oppdrettsbransjen er pill råtten. Ikke bare er fiskene (særlig laks) råtne, men selve bransjen er kynisk og råtten.

Jeg jobbet i min pure ungdom på et lokalt lakseslakteri, og har knapt spist oppdrettslaks siden. Etter mitt anslag var ca 5% av laksene som kom inn deformert i beinbygningen. Ca 20-30% hadde en «kreftklump» bak gjellene,i svømmeblæren, grodd fast i ryggraden. Jeg vet ikke om det faktisk var kreft, men jeg kan i allefall vitne for at når denne klumpen ble fjernet kom det en fryktelig råtten stank. Minnet om råtten skalldyr. Denne ble bare skjært bort og fisken ble brukt som om ingenting hadde skjedd. Jeg spurte min leder hva dette var, og fikk til svar at det var ingenting! Bare glem det! Ingen andre jeg spurte visste heller hva dette var.

Mitt inntrykk er at dette var en kreftsvulst. I så fall er det syke fisker som blir solgt i butikkene. Og propagandaen sier at norsk oppdrettsfisk er den sunneste i verden. Vel… jeg mener personlig at oppdrettsfisk ikke er mat.

nord
nord
Abonnent
Svar til  Kjetil S
13 år siden

må få lov til å kommentere her; din totale mangel på anatomisk kunnskap om laksefisk får meg til å betvile at du noensinne har satt dine ben innenfor dørene på et lakseslakteri. Synsingen og kunnskapsløsheten om denne bransjen synes ikke å ha noen grenser, absolutt alle har sterke meninger som må ut og fram uten å ha den ringeste ide om hva de snakker om. Det brukes fiskemel og olje i for til gris og kylling. En større andel av totalt kvantum på verdensbasis enn hva som er tilfelle for fiskeoppdrett. Disse artene har mye dårligere utnyttelse av foret og gir mindre filet pr brukt for-enhet. Dette er et ikke-tema når man diskuterer mat og bruk av ressurser. Ser ut som om det er om å gjøre å fore gris og kylling med fiskeprodukter, og laks og ørret med soyamel og olje. snakk om å snu verden opp-ned. Skulle nesten tro det var globalistene som hadde kommet opp med ideen, hehe… Forøvrig, Armin og Co; keep up the good work!!:)

Kjetil S
Skribent
Svar til  nord
13 år siden

Hei Nord, var den til meg?

Kan ikke se du kommenterer noe av det jeg skrev. Hva tar jeg feil i?
Og jo, jeg jobbet en kort tid som laksesløyer. Dette er nå ca 15 år siden.

nord
nord
Abonnent
Svar til  nord
13 år siden

Svarer her kjetil s, da svarknappen under innlegget ditt mangler. har jobbet i næringa i 15 år og sett mange millioner oppdrettslaks. både på slakteri og på merdkanten. har til dags dato ikke sett en eneste deformitet som har fått forklaringen kreftsvulst, og lurer på om det er magesekken eller tolvfingertarmen du har «funnet». Lukt fra denne kan da forklares med manglende/lite sulting før slakt.Hvis du fant 5 % deformitet i benbygning kan dette skyldes høy vanntemperatur på øyerognstadiet som vil gi en fisk med kortere hale. Dette fører til tap for oppdretter og er uønsket pga dårligere økonomisk resultat. For din tidligere arbeidsgivers skyld håper jeg ditt engasjement var av kortvarig karakter, siden slike resultater ikke er hverken ønskelig eller normalt. (ikke det at resultatet hadde noe med det å gjøre, men i lengden blir det jo dyrt..) Jobber i ei næring som får utrolig mye ufortjent pes i media og forøvrig og tar gjerne en debatt om ikke alle argumentene er hentet fra miljøvernforbundet..;)

Kjetil S
Skribent
Svar til  nord
13 år siden

Hei Nord

Nei, jeg sa ikke at deformiteten kom av kreftsvulst. Beklager om jeg var upresis. Men ja, kort hale og deformert kjeveparti. Disse fiskene ble kastet der jeg jobbet. .

«Svulsten» lå vanligvis helt oppe i ryggraden, grodd fast i ryggraden, helt inne ved gjellene. Det merkelige var at det var svært vanskelig å skjære i. Kniven glapp selv om den var sylskarp. De fiskene som hadde dette, så generelt usunne ut. Slimete i buken og slappe i fisken.

Som jeg sa i mitt første innlegg, jeg er ikke sikker på det var kreft, men jeg kan love deg det stinket.

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Kjetil S
13 år siden

Gleder meg at flere begynner og få øynene opp for den flotte laksenæringen vår :)

Det er noe satanistisk og demonisk over hele laksenæringen :-|

Som med deg så starter jeg og tidlig i laksebransjen, ikke så mye i selve foredlingsprosessen men med og bygge laksemerer og reise rundt og reperere dem der man allerde for 15-20 år siden matet laksen med paller på paller med antibiotike for og forebygge laksesykdom
Ble vi syke så fikk vi beskjed fra arbidsgiver at drit i og oppsøk lege spis en laks istede, er mye billigere det he he

Antibiotika fører som alle vet til at bakterier blir resistene og nye farlige bakterier utvikler seg, dem som før var ufarlige blir ekstremt farlige over tid
Da får man gule stafylikopper og staplikopp A som spiser opp mennesker på få timer

http://www.dagbladet.no/dinside/2006/10/03/478575.html

http://www.abcnyheter.no/borger/borgermeninger/090901/codex-alimentarius-styr-unna

Så kommer man til kloakk delen med laksenæringen, avføringen fra bare et lakseannlegg slipper urenset kloakk rett i havet som tilsvarer mengden fra en middels norsk by, tar man hele næringen så slipper den ut urenset laksekloakk rett i havet som tilsvarer mye mer en hele det norske folks utslipp tilsammen

Men det værste er uansett den ekstremt farlige giften dem er begynt og bruke nå i laksemerer for og drepe lakselus, giften helles rett i merer og dreper og ødlegger alt liv på bunn og i nærhet av merene, giften fører og til at dem som spiser laksen får kreft på sikt i tillegg til en rekke andre sykdommer
Rømt laks ødlegger også alle våre lakseelver i Norge der 200 elver nå er stengt ned (50% av alle elver i Norge) en rekke elver blir og tillsatt den ekstreme giften Rotinol som dreper alt liv i elvene før den renner ut i havet for og kjøre reboot på livet i elvene

Mange raserer over denne politikken, selv på tinget, men matilsynet som har ansvaret nekter og endre praksisen av en eller annen satanistisk grunn
Oddekalv med fler har tatt seg inn på tinget, reist rundt i Europa og advart der FRP og AP har blitt rasende og vil trekke han for retten og frata naturverneforbundet all støtte der argumentet er at Laksenæringen tilfører statskassen 43 milliarder årlig, om vi og livet i havet og elver dør så betyr det ingenting med andre ord sålenge dem får sin profitt
Vår kjære Satanminister prøver ved enver anledning og fortelle oss god den norske laksen er der vi blir oppfordret til og spise mye mer av denne DNA ødleggende og svært giftige zombie mutanten av en fiskelignende ting

Selv MC Donald kuttet ut sine lakseburgere etter få uker på markede etter at flere personer ble forgiftet av produktet

Lakseoppdrett er også ren dyremisshandling der store mengder blir stuet sammen på små områder så fisken skreper seg opp på noten og får ofte store sår der dem lider
Det truer også verdens rett til matvareforsyninger siden det går med 5 kg matfisk for og produsere 1 kg laks
Røkelaks blir også tilsatt kreftfremkallende fargestoffer for og få den til og se spislig ut

Det er ikke uten grunn at sataniminsteren vår ga fiskeriministeren stillingen til eieren av dem største lakseannleggene i landet

Dette tyder vel mer og mer på som en ide som er kommet frem fra demoner og frimurere og viderefomidlet fra vår kjære satanminister jensegutt!

Miljøvernforbundet aksjonerer mot oppdrettsnæringen!

Norges Miljøvernforbund (NMF) har i dag hatt 50 aksjonister i aktivitet på landsplan. NMF har aksjonert ved et større antall kolonialbutikker der vi har satt fokus på oppdrettsnæringens negative konsekvenser for villfisk og fjordsystemer.

http://www.nmf.no/default.aspx?pageId=121&articleId=2665&news=1

nord
nord
Abonnent
Svar til  smurfen
13 år siden

synes vanligvis at du skriver morsomme og til tider underfundige innlegg, smurfen, men dette blir med respekt å melde bare nonsens. kjenner næringa ut og inn og kjenner ikke igjen en eneste av dine beskrivelser.. Antibiotikabruk er omtrent null, Rotenonbehandlig av elver skriver seg fra gyrodactilus, en parasitt innført med rogn fra Sverige for over 40 år siden (har ingenting med dagens oppdrettsfisk å gjøre). Må bare berømme oddekalven og miljøvernforbundet for vellykket hjernevask, i dette tilfellet er det dog ikke han «Statan» som er den store stygge ulven..

smurfen
Redaksjonen
Svar til  smurfen
13 år siden

Takk for det Nord :)

Joda du har helt rett, dette var en iritasjonskommentar skrevet alt for fort satt litt for mye på spissen
Du har og rett i at rotinolbruk skriver seg fra gyrodactilus men er like skadlig og giftig av den grunn
At bruken av antibiotika var gått sånn ned var jeg ikke klar over

Dem 4 store matvarekjedene gikk sammen her for få uker siden og krevde garantier på at laksen er trygg og dem krevde også at all laks dem omsetter i kjedene sine skal være fra lukkede annlegg og ikke åpne merer lenger
Resultatet ble at matilsynet ga dem garantier på at laksen ikke er farlig og spise sånn som allt annet matilsynet garanterer er ufarlig men det posetive er at næringen nå lover og gå over til lukkede merer innen 3 år :)

Du liker tydligvis ikke Oddekalv, jeg mener at man trenger sånn som han
Vist ikke så hadde det vært enda mer av profittstyrte beslutninger styrt via lobby virksomhet og evig profittjag etter stadig mer på andres bekostning ;)

nord
nord
Abonnent
Svar til  smurfen
13 år siden

Sliter med å finne svarknapper som virker her, men håper du finner denne, smurfen:) Vi trenger vaktbikkjer som tørr å snakke fra levra og prater et språk som folk forstår, det er jeg 100% enig med deg i! Er bare så mange saker som burde kommet laangt foran i rekken, kvikksølv-ubåten på Fedje, Sellafield osv. som berører havet og har et helt annet potensiale for ødeleggelse. Skulle ønske miljøvernerne kom mer på banen her, men er redd at sakene velges ut ikke ut fra slike kriterier men heller ut fra hvor det går an å få ut penger fra sponsorer.
Når du nevner lukkede anlegg innen tre år, tror jeg det er en utopi. Dette blir så kostbart at det ikke går an å forsvare økonomisk. Størrelsen på anleggene blir gigantisk, kostnader med å pumpe sjøvann likeså, så ikke ha for høye forhåpninger om dette. Kan berolige med at det gjennomføres årlig bunn-undersøkelser under anleggene av uavhengig ekspertise, og om prøvene viser for mye slamdannelse og an-aerobe bunnforhold blir anlegget krevd flyttet evt. tillatt kvantum fisk/for på lokaliteten redusert. Å overgjødsle havbunnen under anlegget vil for oppdretteren være å sage over greina han sitter på, det smeller før eller senere. Dette er hverken ønskelig eller tillatt. Kravet er at bunndyr og mikroorganismer skal klare å ta unna, slik at det ikke bygger seg opp sediment på havbunnen.

3e
3e
Abonnent
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

Misforstå meg rett, jeg er ikke særlig for USA, jeg er mer i mot dem som er mot USA . Når du hoster opp påstander som «ultrakapitalistiske USA vil rane deg for alt du har», vil jeg først spørre deg om en ting: Vet du hva kapitalisme betyr? Jeg tviler sterkt, ettersom du ikke makter å lese bøker av Milton Friedman, Joseph Schumpeter eller F.A. Hayek, bare bøker om dem, slik som Naomi Kleins propagandabok «Sjokkdoktrinen». Kapitalisme er et økonomisk system med privat eiendomsrett og full avtalefrihet – noe USA ikke har. USA har en sentralbank (Federal Reserve), og når man har en sentralbank driver man ikke med kapitalisme, da en sentralbank regulerer etterspørsel. Du er venstrevridd – ikke prøv å vri deg unna (oh the irony).

DanielS
DanielS
Abonnent
13 år siden

Nest siste setning er følgelig ikke nogenlunde fritt liv her i Norge.

Åge Grønning
Forfatter
13 år siden

Er Burger King bedre? Eller andre hamburgerbarer rundt om kring?

Askeladden
Askeladden
Abonnent
13 år siden

Tilfeldig at Mcdonalds logoen blir til tallet 13 når man roterer den 90 grader til høyre?

McMasons.

DocTore
DocTore
Abonnent
13 år siden

«Tankeføde» eller «Staple for sheeple» («Basisføde for ‘tankedøde’ massemennesker»)
I FØLGE AMERIKANSKE SIDER (ala denne), MED MER INNGÅENDE ERFARING MED DISSE RETTENE -SKAL DE HA EN HELT UTROLIG HOLDBARHET: Om du glemmer en «McX» – er den like fin flere uker etter – blir en slags generell omtale av holdbarheten.

E’KE DEN EFFEKTIVE FJERNINGA AV ELLER ENDRINGA AV BIOLOGISKE NÆRINSSTOFF og ALL «VITAL ENERGI» (-ved i utgangspunktet noe ‘sekunda’ varer, når det gjeld mange av råstoffa), imponerende ?

Med EKSTREM VARME-BEHANDLING, MED «HETT FETT» (o.kj.s. fritýrsteiking), MIKROBØLGING osv. -har det skjedd mange kjemiske prosesser, (mange, er kjent fra vanlig koking og steiking, om enn i andre omfang). JEG SAVNER STUDIER AV INNHOLD AV UNATURLIGE STRUKTURER (son er fremkommet under «preparering», fra de naturlige stoffene i matvarene, som acrolein, trans-fett, diverse sykliske aminer og andre poly-aromater, osv. osv. – SAMT TILSETTING AV SØTN. MIDLER, SALT, GLUTAMAT og MYE ANNET SOM ER MINDRE SUNDT, men bidrar til DE VANEDANNENDE EFFEKTER MAN MERKER VED HYPPIG BRUK.
HVORFOR VIL IKKE SOPP OG BAKTERIER BRYTE NED DISSE ‘MATVARENE’ LIKE RASKT SOM HJEMMEBAKTE ?

Når man snaker om «staple»:
Ser ut til at det er en overgang fra standard storfe burgere i ulike «måltid», og evt. med ost, -til en rekke retter, basert på sk. «broiler»-avkapp, rent bortsett fra at det nok er biligere å maseprodusere dise stakkars krekene, er det noen annen grunn, tro?

DESUTEN, DETTE MED «FAST FOOD» servering, er noe som har vært populært lenge. NÅ HAR MER ELLER MINDRE FERDIGE «MÅLTID» INNTATT DAGLIGVARE-KJEDENE.

Dette er veldig lettvint, men ER dette noe å «leve» på?

FÅR DET VI ET OG DRIKK SAMME SOSIALE, POLITISKE OG ÅNDELIGE KONSEKVENSER, SOM ANDRE PÅVIRKNINGER I DAGENS SAMFUNN ?

DERE FÅR TENKE SJØL, SAMT SAMLE INFO.

JEG KAN SENDE NOEN LENKER, MEN DETTE ER kun ÉN VIKTIG FASETT, I ET PROBLEM SOM ER MYKJE STØRRE!

DET ER MYKJE SOM KNYTTER OPP MOT HVEM VI VIL VÆRE, I EN VERDEN HVOR DET PÅGÅR EN STOR KAMP MELLOM MAKT OG RETTFERD. HER ER VI INNE PÅ NOE, -MEN ER DET IKKJE LIKE STOR GRAD AV ENSRETTING BLANDT GULROTTYGERE SOM «FAST FOOD» GOMLERE ?

Det var kanskje mange ting som bare settes frem som påstander eller spørsmål, men det er mest fordi dette ikkje var meint som et (noka i nærheit av), vitenskapelig inlegg.

Reidun Carstens
Forfatter
13 år siden

Killing me softly.
Dette er den aller beste beskrivelsen om McDonald’s.

Nutrition and Cancer har forlengst varslet om at kunder hos McDonalds, Burger King, T.G.I. Friday’s og flere andre amerikanske fastfoodkjeder ofte får i seg et sterkt kreftfremkallende stoff via maten som serveres på disse stedene. I grill-kyllingprodukter ble det funnet PhiP, som selv i små mengder øker sjansen for å få kreft betydelig.

Phip kan forårsake skade på DNA som kan føre til kreft, blant annet prostatakreft og brystkreft. Studien ble ledet av Kristie Sullivan, og hun forteller pcrm.org at de fant PhiP i hver eneste av de hundre stikkprøvene de tok.
http://www.pcrm.org:80/news/release081016.html

Vår kost er i dag så full av kjemiske giftstoffer at kroppen ikke greier å skille giftene ut like fort som de kommer inn. Over år blir kroppens vev og organer så forstoppet av giftige avfallsstoffer at den til slutt blir helt utmattet og den gir rett og slett opp. Kroppen er ikke lenger i stand til å restituere seg og kurere seg selv. Sykdommer utvikles derfor gradvis i kroppen. De første signaler er lettere symptomer som øker etter hvert og til slutt ender det opp i alvorlige lidelser som invaliditet, sterke kroniske smerter og alvorlig kreft.
Alle som gomler i seg denne maten daglig er forlengst ferdigbalsamerte.

Kjemiske forbindelser som i små doser har en sterk evne til å hindre biologisk aktivitet.Blant de vanligste er sorbinsyre (E 200) og benzosyre (E 210) og salter av disse.

Fastfood-kjedene er utmerkede steder man rett og slett kan spise seg syk.

Og hva inneholder egentlig maten på McDonalds?

Stikkord: Sterile fabrikker, tilsetningsstoffer og en papirpose.

http://no.wikipedia.org:80/wiki/Tilsetningsstoff_(næringsmidler)

Det viser seg at McDonald-mat kan tåle å ligge i romtemperatur i årevis uten å mugne.

Karen Hanrahan hevder å ha en hamburger fra 1996 som ser like muggfri og fin ut den dag i dag. Proppet full av konserveringsmidler og er rekke stabilisatorer. I tillegg benyttes en mengde kjemikalier i frityroljen.

Den kan beskues her :
http://aht.seriouseats.com/archives/2008/09/12-year-old-mcdonalds-hamburger-still-looking-good.html

Len Foley forteller om en samling burgere som er opptil 19 år gamle, men som visstnok lukter og ser ut som de nylig er kjøpt inn.
Her dokumenterer han litt av hvert :

http://www.bionicburger.com/

Og diettrådgiveren Julia Havey reiser USA rundt og viser fram en 4 år gammel «Happy Meal» til skrekk og advarsel.

http://www.youtube.com:80/watch?v=4IGtDPG4UfI
God apetitt !

Linken her beskriver detaljert hav fastfoodmaten består av :
http://www.sustainabletable.org:80/issues/additives/

Super Size Me er en Oscar-nominert dokumentarfilm fra 2004 regissert av Morgen Spurlock. Han gir oss et veldokumentert innblikk i det forfall som skjer både fysisk og psykisk med han selv etter 30 dagers inntak av produkter fra McDonalds.

http://video.google.com/videoplay?docid=-1432315846377280008#

«You don’t catch a cold, you eat it»
(Arthur F. Coca, MD)

Bjørn Christer
Abonnent
13 år siden

Flott at du setter fokus på dette Armin!
Men å blande inn gasser som en årsak til global oppvarming blir vel litt drøyt på en så opplyst side som nyhetsspeilet?
Det er jo et faktum at alle planetene i vårt solsystem opplever «global oppvarming». Oppvarming og andre endringer på planeter skyldes i stor grad solaraktiviteten som igjen kan komme av høyere frekvenser lenger ut i galaksen.
Peace.

Balle Clorin
Balle Clorin
Abonnent
13 år siden

Mulig jeg er litt knepp, men jeg skjønner ikke konsekvensen av at et burgerkjøp kan/vil medføre drap. McD bruker vel ikke makt på bøndene? McD investerer vel ikke overskudd i våpen og krigføring?

For øvrig kommer all mat som selges på norske McD fra Norge. Det er iallefall det dem sier. Når det er sagt synes jeg maten deres smaker dritt, og jeg får en litt klalmende pg tom metthetsfølelse etter et måltid der. Det er kanskje derfor jeg besøker et slikt sted maks en gang i året.

Litt om temaet rundt denne industrien tas opp i filmen Fast Food Nation.

Da9g
Da9g
Abonnent
13 år siden

Skremmende lesing! Jeg har de siste årene prøvd å spise sunnere, men etter bare å nå ha lest bare et par artikler om tilsetningsstoffer i mat virker det nesten håpløst. Eneste muligheten er vel å bli vegetarianer og dyrke all mat selv (bare synd at det beste som finnes er en stor god biff med peppersaus).

Spirer høres interessant ut. Må nok prøve det. :)

Men jeg har lest litt om fasting, både som en måte å rense kroppen for giftstoffer og å kurere sykdommer som f.eks. kreft. Må si jeg er litt skeptisk, men lurer på om noen her har erfaringer med dette og eventuelt andre metoder for rensing.

Aisha
Aisha
Abonnent
Svar til  Da9g
13 år siden

dag9g…
Jeg er muslim og faste er jo en del av vår religion (ramadan). Har også hørt at fasting renser kroppen. Ulike kroppsdeler som jobber med matprosessen/fordøyelsen osv.får hvile. Har masse erfaring med faste.. ;) vi spiser ved soloppgang.. spiser ingenting til sola går ned. det blir lange dager uten mat og drikke. fastemåneden varer i 30 dager (i år er det i august). det aller mest positive med denne måneden er at maten ikke er i fokus… det er det åndelige, nærkontakten med Gud, gavmildheten, ydmykhet og takknemlighet for det man har, som står i fokus.
Lykke til hvis du prøver deg på fasting. :) Vil også si at de første dagene er de tøffeste også venner man seg til sulten.

Da9g
Da9g
Abonnent
Svar til  Aisha
13 år siden

Jeg tenkte litt i retning av hvordan man føler seg både under og etter fasten, om det er noen merkbare forskjeller osv.

Tenkte litt på en ukes juice-fasting (kun tillat å drikke litt nypresset fruktjuice og vann) for å prøve, men er som sagt litt skeptisk

Aisha
Aisha
Abonnent
Svar til  Da9g
13 år siden

det er jo veldig individuelt hvordan du føler deg under fasten. det kommer ann på i hvor mange timer du vil faste.. selve fastingen gir en følelse av sult.. men som jeg nevnte i mitt svar så kommer det andre i fokus og det gir deg energi. en følelse av behag, styrke og utholdenhet. en juice diett høres ikke så verst ut heller.
hva tror du da? tror du at å ta pause fra mat vil være godt for kroppen ?

Da9g
Da9g
Abonnent
Svar til  Da9g
13 år siden

Etter hva jeg har lest er det mange helsemessige grunner til å faste. Å kurere kreft ved å ikke spise på en måned høres litt rart ut, men om man bare tenker på det å få renset ut alle avfallsstoffene man har samlet opp så høres det veldig positivt ut. Er bare skeptisk og tenker at det kan finnes negative sider også, eller at alt jeg vil oppnå er å pine meg selv og miste litt kroppsvekt, derfor ville jeg spørre om noen hadde erfaringer med faste før jeg prøvde selv.

Aisha
Aisha
Abonnent
13 år siden

lenge siden sist jeg skrev her inne.
stå på Armin. du gjør en bra jobb. beundrer deg og andre på nyhetsspeilet for deres brennende engasjement. Når det er sagt så vil jeg også bidra med mitt syn på mc donalds og maten deres.
Lenge levde jeg i uvitenhet og spiste i ny og ne på mcdonalds. Etter å ha satt meg litt inn hva mcdonalds egentlig serverer forsvant burger og pommetfrites lysten raskt.
har hørt at jordbær milkshaken deres ikke inneholder en eneste jordbær. har også sett klippet der pommet frites varer varer og varer i flere uker uten mugg og annet shit.
min personlige erfaring som virkelig gav meg en aha opplevelse var da jeg syndet og spiste mcdonalds etter ett år. jeg ble meget slapp, dårlig, oppblåst og sløv og tappet for energi. dette bare bekreftet at mc donalds mat er «søppelmat» !!

Bidalaka
Bidalaka
Abonnent
Svar til  Aisha
13 år siden

«50.kaliber sniper rifle er det “vanligste” våpenet i det amerikanske militæret.»

Hva menes med dette egentlig?

Jonny
Jonny
Abonnent
Svar til  Bidalaka
13 år siden

Prøv og tilgi Armin for den. Eg trur han er mest vant til og slås med tusj og bannere.

Bidalaka
Bidalaka
Abonnent
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

«Halvannen mil»?

sjokomelk
Abonnent
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

Neppe metriske mil. Mest sannsynlig 2.400 meter, altså halvannen mile.

Aisha
Aisha
Abonnent
13 år siden

Til dag9g:
Får ikke svarknapp på siste innlegget ditt. Vil bare si at du har ikke noe å tape på å prøve det. Jeg har ikke noe negativt å si om fasten. Du står jo fritt til å legge det opp slik du ønsker og etter hvordan det vil passe til din fysikk og psyke.
VI er pålagt å faste i 30 dager med faste regler for hvordan det skal foregå. :)
Lykke til

lappe- antrik
lappe- antrik
Abonnent
Svar til  Aisha
13 år siden

Det blir veldig feil og si at du skal faste 30 dager, når du kansje trenger 10 dager.
Faste er ikke pga du skal tilfredstille noen mensker i en trosrettning eller Gud, det er for en nærmere kontak,og med det åndelige og ditt indre. Og desuten renser det kroppen for giftstoffer¨.
Tror du egentlig ikke at faste er indivduelt, men noen religioner har gjort den til en regel. Ja vi spiser når solen går ned og faster på dagen for det har en imam eller profet bestemt.
Når du ser feks de som faster i bibelen, så er det ofte for og kunne lytte til Gud eller fokusere det indre til og klare og lytte for og høre hva Gud hadde som svar på bønn.

Så alltså noen trenger ikke og faste i det hele tatt for og klare og høre svar , men kansje trenger det for og rense kroppen og andre omvendt eller begge deler, og alt er helt forskjellig ettersom hvordan kontakt med det åndelige og kroppens forbrenning. Ikke hiv deg på en tung faste hvis du feks har sukkersyke, men ta en lettere variant som er bra for deg. Alt er individuelt. :)

Bare mine tanker rundt faste.

(PS. Har ikke giddet og fastet mere en 2 dager selv, så jeg har ikke noe erfaring og skryte av.:) )

Sigr Huginsson
Forfatter
13 år siden

Slik går det når man spiser Mc-D mat:
http://www.ekornveien.com/v-ting/EnAnderledesHagefest.wmv

…sorry, klarte ikke å dy meg.

3e
3e
Abonnent
13 år siden

En ting er at du ikke har noe som helst peiling på økonomi (I likhet med de fleste andre skribentene på NS), men vennligst ikke kall meg nazi når dere selv legger ut nazistisk propaganda som f.eks: «Noen spørsmål om holocaust». At Nyhetsspeilet deler tobokstavsforkortelse med Nasjonal Samling gjør det hele bare enda bedre.

Jeg er ikke for krig. Her støtter jeg den amerikanske anarkokapitalisten Murray N. Rothbard sitt utsagn: «War is the health of the state», et sitat som du kanskje burde tenkt litt over, ettersom brorparten av artiklene du har skrevet er ynkelige rop om mer stat og mindre frihet.

Dessuten er du blind på venstre øye. Du makter ikke å se trusselene som oppstår ved en imperialistisk islamisme, ei heller det store lommetyveriet som går under dekknavnet «velferdsstaten».

Bidalaka
Bidalaka
Abonnent
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

En Norvegia koster ca 80kr kiloen. Spiser man ett kilogram i måneden blir det 960 kroner. Det koster omtrent 12 kroner å ta livet av et menneske. Det er som alle vet amunisjonsprisen som teller. Hvis du spiser ett kilogram Norvegia i måneden, så bidrar du til 80 døde barn i året. 80 barn som aldri får vokse opp, aldri gå på skole.

Lørdagspizzaen og matpakken din er ansvarlig for at barn dør. Gjør noe nå.

Ergon
Abonnent
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

En liten bønn til alle her inne på Speilet: Vennligst ikke benytt Nazi-navnet i negative vendinger, men kun i positive. Det er jo nettopp en av de grunnleggende hersketeknikkene til den internasjonale jødedommen bak NWO=JWO at vi skal se og omtale verden fra deres vinkel og med deres ord.

Personlig er jeg stolt over den æren jeg vises når makthaverne og deres propaganda-apparat og nyttige idioter kaller meg det.

Jeg minner om Speilets valgsprog: «Se gjennom illusjonene og bli fri». Nazismens ondskap er en av de grunnleggende illusjonene som er opphøyd til dogme som JWO bygger på.

3e
3e
Abonnent
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

Du er for anarki? Som skriver artikler mot privatiserte fengsler? I et anarki er ALT privatisert. Det motsatte av privatisering er nasjonalisering – nemlig at staten eier det. Du er intellektuelt uærlig dersom du både står for anarki og nasjonalisering på en gang.

Høyre-venstreaksen finnes ikke? Pussig. Kan du dokumentere det litt dypere, eller er det bare nok en påstand du har hentet fra Infowars.com?
Islamisme finnes – og den har også fått grobunn i det som er kalt «multikulturalisme» (også kjent som vestens måte å begå selvmord på).

Otto
Abonnent
Svar til  3e
13 år siden

Sjekk om sivil- og bedriftsøkonomer har reell peiling på økonomi, inklusive det økonomiske systemet vi har levd under i generasjoner, Truth Quantum attacks ruling dogmas

* Jeg trodde inntil nylig at jeg var godt utdannet innen økonomi, fungerte utmerket i jobbsammenheng og privat, men oppdaget at jeg kun hadde tilstrekkelig kunnskaper om det etablerte systemet og ikke den innbygde svindelen

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

«Neste gang du starter en samtale, begynn med å være hyggelig.»

Kloke ord, Armin. Dette er noe vi alle bør øve oss på, syns jeg. Ting blir også mer behagelig da.

Bidalaka

Hva mener du? Skal vi slutte å spise?

Bidalaka
Bidalaka
Abonnent
Svar til  BelzeBob
13 år siden

Min «slutning» er like logisk som startartikkelen. Premissene der er at ei krone brukt på McDonald’s her i Norge går uavkortet til å ta livet av barn. Mitt byks fra Norvegia til barnedrap er akkurat like gyldig. Det er til og med en norsk bedrift som lager en av de mer brukte ammunisjonstyper til .50 MØR.

Det er enkelt å finne noe negativt om maten på McDonald’s uten å bli helt absurd. Hva med å forsøke det?

Bidalaka
Bidalaka
Abonnent
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

Jeg leste den linken to ganger uten å finne noe om overskudd som blir sendt til Israel eller investeringer i krig. Kan du hjelpe meg med å finne det, er du snill?

Bidalaka
Bidalaka
Abonnent
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

Da har jeg skummet gjennom den andre artikkelen også.(Fikk ikke noe svar-ikon under ditt siste innlegg så jeg la det her i stedet.)

Linken er et abstrakt om en større diskusjon med utgangspunkt i den kjente påstanden om at to land med McDonald’s-restauranter aldri har gått til krig mot hverandre. Fører så McDonald’s til fred eller fører fred til McDonald’s er spørsmålet.
Etterpå diskuteres det mer generelt om hvordan markedet for å investere i forskjellige land påvirkes av risikoen for konflikt, vold og ustabilitet. Den generelle konklusjonen er vel at kapital ikke er glad i noen av delene, siden det er bad for business.

Generelt er linken et godt argument /mot/ din påstand.

Bidalaka
Bidalaka
Abonnent
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

Oppfølging: leser du dine linker i det hele tatt? Den første linken hadde ordet ´wars´med, i sammenheng ´fast food wars´altså kampen om markedsandeler internt mellom burgerfirmaene, og var generelt en kjøpsanbefaling for McDonald´s-aksjer. Den andre inneholdt ord som konflikt og krig, men altså i konteksten av fenomener som storkapital ikke liker.

Googlet du ´McDonald´s + war´og serverte meg de to øverste linkene? Forventet du ikke at jeg skulle lese dem?

ubu
ubu
Abonnent
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

Synes det var en interesant artikkel du lenket til:

On 8 December 1996, Thomas U Friedman published his Golden Arches Theory of Conflict Prevention, which states that, «No two countries that both have a McDonald’s have ever fought a war against each other.» The rationale, according to Friedman, is that when a country reaches the level of economic development required to support a McDonald’s, people in that country will stop fighting wars for fear of the resultant economic and personal losses. McDonald’s, as a global foodservice retailer, represents not just a quality standard of living, but also, in the words of James Cantalupo, president and chief executive officer of McDonald’s International, «a symbol of something–an economic maturity and [openness] to foreign investments.

http://www.britannica.com/bps/additionalcontent/18/35581041/FOREIGN-DIRECT-INVESTMENT-AND-INTERSTATE-MILITARY-CONFLICT

og så kan man diskutere: Is it the presence of McDonald’s that induces interstate peace? Or is it the absence of interstate military violence that leads to McDonald’s investment?

interesant artikkel om globalisering. …men den sa ingenting om Israel.

Får en liten fornemmelse om hvorfor du ikke understøtter påstander i artikkeler med referanser.

Forsto heller ikke sammenhengen med at en burger koster penger, og det gjør kulene som blir brukt til å drepe barn også.

sjokomelk
Abonnent
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

Det er forresten ikke sant at det aldri har vært krig mellom to land med McDonalds. Fantes McDonalds i både Serbia og Kroatia under krigingen der på 90-tallet. Myth busted.

Thunder
Thunder
Abonnent
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

Sjokomelk

De het Jugoslavia på den tiden tror jeg :-)

sjokomelk
Abonnent
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

Nope. Jeg var der som FN-soldat under krigen, (i 1993-1994) og besøkte McDonalds både i Beograd (Serbia) og Zagreb (Kroatia). De var da to separate land.

Thunder
Thunder
Abonnent
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

Greit nok det, men det handlet vel om at Kroatia ville løsrive seg fra Jugoslavia. Ble McDonalds bygget under krigen?

sjokomelk
Abonnent
Svar til  Armin Bahrami
13 år siden

Du har rett i det. Først Slovenia, så Kroatia, så Bosnia. Og McDonalds var nok etablert i Jugoslavia før krigen. Ser den. Like fullt…

« Forrige artikkel

Ble 2012-brevet fra den norske politikeren skrevet av Illuminatis mørkemann i Norge?

Neste artikkel »

Jüri Lina: Avslører barbariets og bedragets arkitekter frimurerne

122
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x