/

Hva du kan gjøre

4786 visninger
4 minutter lesetid
28

Fra tid til annen får jeg meldinger om folk som har blitt lei av alle løgnene, propaganda og bedrageri som kommer frem i massemedia. Istedenfor å vente på at en eller annen ”leder” kommer med kommando om å tre frem og delta aktivt i samfunnet for å vekke de sovende sauene før de blir slaktet av globalistene som ”worthless eaters” – tar de skjeen i egen hånd og handler selvstendig.

Dette trenger vi mer av. Tenk hva du kan gjøre med farget papir, lamineringsmaskin og merkepenn. Nå har vi et eksempel fra Christopher Shah og samboer fra Askøy.

«Vi har hengt opp i de fleste busskur, alle 7 shopping sentre, ved minibanker, samtlige kirker, bedehus, Jevoas vitne kirken, postkassestativer, lokalet til lokal avisen Askøyværingen, musseet på Herdla etc. Øyen er blitt bombandert av visdoms ord, nei til vaksine, NWO etc. Har lagt ved bilder. Det positive er at «alle» blir hengende og folk snakker om det! (Jehovas vitnene fjernet det rimelig raskt :) ) Kan dere hjelpe meg å spre dette budskapet litt?»

Min gode far i USA har resignert når jeg spør om hvorfor folk ikke har begynt å protestere i gatene enda. Han er religiøs og venter på at Gud skal redde verden. Hans svar er typisk for samfunnets borgere som har blitt lurt inn i komfortsonen der de tror at det gode livet betyr et liv uten anstrengelse.

Det er ingen som kommer til å redde deg om ikke du gjør noe selv. Jeg synes jeg leste i går om at den amerikanske revolusjonen ble vunnet ved at 3-4% av befolkningen deltok aktivt i kampen mot undertrykkelse. Jeg tror det samme kunne skje igjen.

Tampen brenner!

Forstår du at tampen brenner når WHO slipper ut en ”designer” mikrobiologskapt sykdom på verdensbefolkning, for så å gi den globale farmasøytiske industrien oppdrag om å lage en ”vaksine” med kvikksølv, forsterkere – ”adjuvants” som gjør giftblandingen bare sterkere. Når globale næringsinteresser lager allianser med verdens regjeringer og dens organisasjoner (WHO, FN, EU, m.m.) kalles det fascisme.

Hvorfor har Norge brukt 650 millioner kroner på å kjøpe vaksiner som aldri har blitt utprøvd på mennesker for å teste tryggheten? Samtidig har ikke kommunene råd til å fylle svømmebassengene med vann på skolen? Kan det være at Norsk Folkehelse er en forlenget arm av Rockefellers vaksine industri? Er det derfor de skal diktere, sammen med WHO om vaksinen for svineinfluensa blir tvungen eller ikke?

Visste du at England har betalt Professor Sir Roy Anderson for å sitte på rådgiver gruppens bord om svineinfluensa saken når han samtidig får betalt 116,000 pund i året for å være styremedlem av GlaxoSmithKline som selger svineinfluensa vaksiner til England? Forstår du hvorfor militær styre og militærisering av offentlig helse i den verdensomspennende H1N1 vaksineprogram er en trussel til deg og meg når den ikke blir testet på forhånd?

Den globale økonomien har blitt fullstendig pulverisert av grådighetskulturen hos globalistene. Nå er det riktig tid å skape en atmosfære av angst og redsel som demoraliserer meningsfull, organisert offentlig handling mot preprogrammert anrikelse av eliten. Influensa ”pandemien” er nå brukt for å stenge ned motstand til styringsmaktens økonomiske tiltak som støtter elitekulturen. Den tilbyr unnskyldningen og rettferdiggjøring av ekstreme tiltak og kan faktisk bli brukt til å tvinge i deg gift som kan sette deg ute av spill for resten av ditt liv.

12,000 amerikanske barn skal brukes som prøvekaniner for svine influensa som har i seg ”squaline” som har vært oppsporet til å være årsaken til ”The Gulf War Syndrome” og en rekke andre livsfarlige sykdommer. I Europa kommer ikke vaksinen til å bli sikkerhets testet overhodet ser det ut som. I USA er produsentene lovlig beskyttet mot erstatningskrav dersom noen blir syk av vaksinen.

Slik tenker eliten som driver frem NWO

Henry Kissinger fikk i sin tid Nobel Fredsprisen – gitt av Norge. Les hva han sa på et Bilderburger-møte i 1992:

«TODAY AMERICANS WOULD BE OUTRAGED IF U.N. TROOPS ENTERED LOS ANGELES TO RESTORE ORDER; TOMORROW THEY WILL BE GRATEFUL. THIS IS ESPECIALLY TRUE IF THEY WERE TOLD THERE WAS AN OUTSIDE THREAT FROM BEYOND, WHETHER REAL OR PROMULGATED, THAT THREATENED OUR VERY EXISTENCE. IT IS THEN THAT ALL PEOPLES OF THE WORLD WILL PLEAD WITH WORLD LEADERS TO DELIVER THEM FROM THIS EVIL. THE ONE THING EVERY MAN FEARS IS THE UNKNOWN. WHEN PRESENTED WITH THIS SCENARIO, INDIVIDUAL RIGHTS WILL BE WILLINGLY RELINQUISHED FOR THE GUARANTEE OF THEIR WELL BEING GRANTED TO THEM BY THEIR WORLD GOVERNMENT.»

Henry Kissinger, Evian, Frankrike 21. mai 1992 på Bilderberg-møte

Dette er det vi mener når vi skriver om “NWO” – The New World Order.

NWO er ikke en lokal bevegelse. Den er drevet av globale krefter som for lenge siden har innlemmet også Norge inn under dens grep. Når du har våknet opp, har sjekket at denne informasjonen faktisk stemmer har du også enda et spørsmål å stille deg – ”Hvordan kunne det bli slik at vi tillater våre ledere å handle slik at de tjener sine og ikke våre beste interesser”?

Det er vitenskapens feilaktig tolkning om at menneskemassene er en farlig skapning som trenger å bli holdt under kontroll og overvåkning da de selv er ute av stand til å vite hva som er best for dem.

Vi må ikke bruke våpen da det vil slå tilbake – bruk informasjon – ordet er sterkere enn kuler og krutt! Stå på!

Forslag til det du kan gjøre:

WHO is killing YOU!

Si nei til vaksiner!

De hvite stripene i luften er ikke kondens, men chemtrails

www.nyhetsspeilet.no

Hvorfor er det bare banker som får Bailout?

911 var falsk flagg-terror akkurat som Bali, Madrid og London

Deltakelse på Bilderberg/Davos-møter er forræderi mot Norge

Si nei til Jonas Gahr Støhre!

Nekt å betale for å fly når du blir behandlet som kveg!

Monsanto lager Agent Orange Round-UP genmodifisert giftig mat!

Er du Round-Up ready?

skilter-2
Dette er enkelt og noe DU kan gjøre. Alle monner drar.

Nyheter fra Prisonplanet i dag forteller at de som protester mot regjeringen er klinisk gale og trenger medisinering.

Det er kanskje derfor Orwell skrev, «I dager av universell løgn og bedrageri, er det å fortelle sannheten en revolusjonær handling.»

Om forfatteren: Mike Cechanowicz er Norsk statsborger, tidligere prisbelønnet reklamefotograf og kunstmaler. Han har viet sitt liv til forsking rundt bevissthetens essens siden 1987. Han er sertifisert NLP-instruktør siden 1994. Han har holdt en omfattende praksis med psykoterapi siden 1990 og undervist NLP, hypnose og systemtenkning. Han har skrevet en rekke bøker. Den første var ”Den Psykososial Arbeidsplassen” for LO-Industri, ”Livets Håndbook” 2007, ”Skjult Agenda” og ”Spillet” - 2008.

Abonnere
Varsle om
guest

28 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest populær
Inline Feedbacks
View all comments
En mann med åpenbar agenda

Hva med å få filmer som f.eks ENDGAME inn på frikanalen?
Loose Change ble jo vist på TV2 og vekket mange 1000 mennesker.

Skal du nå de unge må man lage graffiti eller video.

Vi må bruke alle milder til å få folk til å tenke selv. Enhver stiftelse eller veldedig org skal jo kunne sende på frikanalen.

Og glem ikke at dette faktisk er en åndelig kamp. Mørket mot lyset. Hvis en puppet blir satt ut av spill dukker straks en ny puppet opp. Derfor må vi bekjempe åndsmakten bak dette med lysets seirende kraft.

Jesus er verdens lys.

En mann med åpenbar agenda

Hvis du brenner en CD på dataformat med filmer DIVX komprimert, så blir det ganske mange filmer på 1 CD. Med god kvalitet. Dette er en måte å distribuere underground.

Hvis man starter egen TV kanal som sender fra London, slik som TV3, så er man fri fra særnorske regler. Reklame for spill og klær burde kunne finansiere lovlig drift. Putt inn masse serier fra USA så har du ungdommen i tale.

bare 1 tanke

Tombraider
Tombraider
13 år siden

Informer på ett saklig vis nære venner og bekjente som kjenner deg om at ikke alt er helt som det burde være.

Lotto er skatt på folk som ikke skjønner matmatikk.
Svineinfulensavasinasjon er skatt på de som ikke skjønner helse.

C
C
13 år siden

Hei.

http://www.onedollardvdproject.com har svært good deals på masse infodvdr!
Kjøp kopier å publiser:)

Gunghoo
Gunghoo
13 år siden

bare noen spørsmål, hvorfor dreper kapitalistene (bilderbergere) kundemassen med svineinfluensa, chemtrails osv?

blir de rikere?

Hva sjer når vaksineindustrien blir lammet Pga. sykdom ?

Hvem skal de styre over når meningmann ligger nede ?

ArneLo
13 år siden

Kanskje denne vil gjøre «hvorfor» litt klarere, en googling av Ponerology vil også kunne gi en innsikt i galskapen og maktsyken som ligger bak dette.

BEYOND INSANITY

Amos M. Gunsberg

We used to call them psychopaths — these creatures that appear on our planet physically in human form, but are not human beings.

We noted they are amoral. That should have given us a clue.

We noted they do not FEEL feelings. That should have instructed us.

We noted they are heartless. That should have set off the alarm.

These creatures lack elements which distinguish the human being. They exhibit no connection with, no understanding of what we call «morality,» «honesty,» «decency,» «fair play,» etc. They lack the faculty we call empathy. They lack the faculty we call introspection.

Mankind has spent centuries trying to make sense of these creatures as some form of human being. All in vain. Not only in vain, but at enormous on-going cost to our civilization. These creatures are not human beings gone wrong. They are a different species . . . dedicated to the murder of human values . . . as a prelude to the murder of human beings . . . e.g., the tactics used by Nazis, past and present.

They laugh at us. They say: «No one understands us. People can’t put themselves in the minds of men who act without a conscience. They try to understand, but they can’t.»

These creatures do not THINK human. They do not SPEAK human. They do not know what it is to BE human.

We classify them as «humanoid.»

Yes, they have human form. If we manage to resist their onslaught long enough, we will eventually develop technical scanning equipment which will measure how different they are from human beings, despite their similarity of form.

In the meantime, the quality of our lives . . . and often our very lives . . . depends on our recognizing these creatures for what they are, and taking steps to neutralize their attempts to destroy us.
EVIDENCE OF HUMANOID BEHAVIOR

They make pronouncements without substantiation. To them, these pronouncements represent what reality is . . . pronouncement by pronouncement. The present pronouncement may contradict what they said a moment ago. This means nothing to them. They make no attempt to deal with the contradiction.

They demonstrate a total lack of understanding what we mean by a «fact.» In their writings and in their speech, they do not use that word.

We humans find this hard to believe. The use of facts is such a basic part of our lives. We base our conclusions and our actions on them. We go on from there to test things and establish more facts. When we debate, we present facts, and show how we derive our observations and our positions from them.

Without facts, all we have is what we call «fantasy.»

Since these creatures have a human appearance, we assume they must think like us . . . be aware of what we are aware. We think they MUST know what facts are. When they don’t address the facts, we say they are playing a game. We think they do know what the facts are, but don’t want to admit it.

Not so! They DON’T know what a fact is. When we speak of facts and ask them to address the facts, they look at us with vacant eyes. They don’t know what we’re talking about.

They study us because their strategy is to pass as human. They hear us use the words — facts, evidence, substantiation. They lack the human capacity to understand what we mean. What they do is ignore our reference to facts, ignore our requests for them to supply facts, and hope we won’t notice it’s due to their lack of comprehension.

Let’s look at examples of what THEY use for what WE mean by «facts.»

The Association for the Advancement of Gestalt Therapy (AAGT) held an open conference at which three «master» therapists worked with three volunteers. Dr. Jeffrey A. Schaler published a critique entitled «BAD THERAPY» in which he cited examples not only of bad therapy, but also of systematic abuse of a volunteer by the «master» therapist. (The Interpsych Newsletter, Vol 2, Issue 9, Nov 95.) On their official Internet mail list (aagt@netride.com), members of the Association launched an attack on Dr. Schaler, culminating in their adoption of the slogan: «Saving Gestalt Therapy from Jeff Schaler,» used as the subject line in a discussion thread. Under this heading they «SAVED» Gestalt therapy by sending in e-mails labeling Jeff Schaler as «arrogant, snide, hair-splitting, nit-picking, disturbed, mean- spirited, ranting, self-serving,» etc.

When asked how this labeling «SAVED» Gestalt therapy, they ignored the question. When asked in what way Gestalt therapy was endangered by Jeff Schaler, they ignored the question.

It became clear they thoroughly believed their pronouncements erased not only the evidence presented but also erased Jeff Schaler himself. They «pronounced» him to be no longer in existence. For them, whatever they «declare» is what’s real. What WE call reality is not real to them. THEY «pronounce» what is to be considered real.

Here’s another example. I asked a psychotherapy client to look at a chair which was situated about six feet away near a wall. I then asked her to describe the chair. She did, in rather complete detail, except for the legs. THE CHAIR SHE DESCRIBED HAD NO LEGS!

I pointed this out, and asked how the chair could be suspended in air, with no legs to support it. She said: «I put it there.» I asked: «If you look away, will it fall to the floor?» She said: «No. If I look away, the chair is no longer there.» I asked: «If you look away . . . and it turns out the chair is still there?» She ignored the question.

Here’s another example. During a discussion on CD@maelstrom.stjohns.edu earlier this year, the statement was made: «If enough people believe something to be true, then what they believe is what reality IS.»

A question was then asked: «There was a time when everyone, as far as we know, believed the sun revolved around the earth. Are you saying at that time the sun did, in fact, revolve around the earth . . . and it was only in obedience to a change in what people believed that the earth came to revolve around the sun?»

The question was ignored.

You might think their refusals to answer constitute an admission . . . an admission what they are saying is totally outlandish and indefensible. Experience has shown you would be wrong. Experience has shown they go right on making the same statements, even after evidence is produced to the contrary.

You see how different these creatures are? You see how far off their thinking and behavior are from human thinking and behavior?

Nothing of what WE call reality is real to THEM.

I repeat.

Nothing of what we call reality is REAL to them.

When a human being mentions a chair, the reference is to a chair that sits there on its own legs. It’s there whether anyone sees it or not, whether anyone mentions it or not, whether anyone «declares» it to be there or not. It’s there ON ITS OWN.

A basic element in the profile of humanoids is their lack of comprehension that anything exists on its own, separate from their say-so. They don’t SEE it. The only objects humanoids see are the ones they «declare» . . . the ones they imagine.

We use the phrase «my perception» to mean an appraisal, a measurement of something separate from ourselves. We don’t announce it as «fact.» We are open to consider other views if given facts to consider.

Humanoids use the phrase «my perception» as a buzz word. They imagine what they choose, and tell us it is their «perception» . . . which, in their minds, ESTABLISHES reality. What we call «facts» do not exist for them. That’s why they whine and claim they are being attacked whenever substantiation is requested.

Humanoids claim their statements are valid simply because they make them!!! They elaborate on this: «I honor integrity in this regard. As an egoist, I make statements which are valid to me. Validity to my ‘self’ comes first. I grant other people this same respect assuming they say things valid to themselves.»

Among human beings, for something to be deemed valid it has to be substantiated with facts. Nothing is valid simply because someone says it.

When humanoids are asked how they determine what someone says is valid to that person, and not something made up or imagined, they ignore the question.

Note the strange use of the word «integrity.» Humans define integrity as uprightness of character; probity; honesty. We refer to sticking to the facts, sticking to the truth, not selling out. Humanoids use «integrity» to mean insisting what they imagine is what’s real. No measurement. No evaluation.

When the demand is made for their pronouncements to be evaluated, they claim the confronter is the one who has no integrity . . . meaning the confronter is not upholding THEIR position: what THEY imagine is what’s real.

On what basis do they claim this? Humanoids treat the world as if it were their own private holodeck. They «declare» things into being. Everything is a hologram. They program the holograms. They interact with them in any way they choose. They have them under total control. When they decide to cancel a hologram, it vanishes.

A hologram is a hologram is a hologram. A hologram is not supposed to have the ability to think for itself. A hologram is not supposed to have the ability to measure, evaluate, appraise, etc. Most importantly, a hologram is not supposed to be able to break out of its holographic state and critique its master.

When this does happen, they first chastise it to bring it back into line. If that doesn’t work, they «vanish» it. When that fails, they run for cover by abandoning the program and calling up another one.

Experience has shown no matter what we say, no matter what we point out, no matter how much evidence is given, it has no meaning for these creatures. They have one goal: to fool us into classifying them as human so they can concentrate on murdering our human values. Without human values, the next step is murdering human beings.

In the film «The Invasion of the Body Snatchers,» aliens are shown to be taking over by occupying the bodies of human beings. The aliens take over not only the physical body but also the mind, memories, abilities, etc. In every way the people seem to be the same as always, except for one thing. They mention events, but with no feeling of them or about them. THEY DO NOT FEEL FEELINGS.

We see a child struggling to get away from what appears to be its mother. The next day they walk hand-in-hand. The child has been taken over.

The lovers in the film try to stay awake so they won’t be taken over. She succumbs . . . and «she,» now a creature, tries to fool him. When she doesn’t fool him, she tries to betray him.

These creatures do not FEEL alive. They do not FEEL feelings. In order to pass as humans, they know they have to give the appearance of knowing they are alive. Their only recourse is to DECLARE they are alive.

The declaration does not produce the quality of FEELING alive. They still don’t FEEL feelings. The only thing they have to go on, to refer to, is their own declaration. If «declaring» is shown to be insufficient . . . if they are called upon to discuss feelings, give evidence of feelings, distinguish between feelings, etc., they are lost. Their inner emptiness is apparent. Their un-human status is exposed.

Here’s a final example. In the course of a discussion on psych-ci@maelstrom.stjohns.edu some time ago, a humanoid said: «You hurt my feelings.» The humanoid was asked to identify the exact statements, and explain in what way these statements caused hurt to what particular feelings. Answer: (Whining) «I’ve said you hurt my feelings. I don’t know what else to say. … You are attacking.»

Question: «In what way do you a consider a request for substantiation and clarification to be an attack?»

No answer.
AN OVERVIEW

Humanoids –

1. Make pronouncements without substantiation. These pronouncements are to be accepted as defining what reality is . . moment by moment.
2. Ignore requests to provide the basis for their pronouncements.
3. Sneer at the human valuing of facts, honesty, decency, fair play.
4. Applaud the use of lies, deceit, etc.
5. Whine they are being «attacked» whenever they are questioned. Give no explanation of what the «attack» is or of what is being attacked.
6. Do not FEEL feelings.
7. View the world as their private holodeck.
8. Apply themselves to keeping humans in their place — namely, insignificance.

FURTHER CONSIDERATIONS

Humanoids do not understand the distinction we humans make between good and evil. When they harm us, they do not understand why we call them evil. They do not understand why we have laws against murder. Their approach is to boast, even moralize over their victims.

Since they do not understand the reason for such laws, they argue they cannot be held accountable for their actions.

Not so. While they take the position the law does not apply to them, they do know the law was enacted to apply to everyone. Furthermore, if they try to claim they didn’t know there was such a law, we respond with a firmly established principle: «Ignorance of the law is no excuse.»

When they use those arguments, they make it clear they will continue to operate in accordance with their structure. We may look for remorse (a human capacity). We find none. They do not think of themselves as promulgating evil. They are simply doing what it is in their structure to do. The rattlesnake does not think of itself as evil when it injects poison. It is simply doing what it is in its structure to do.

Experience has shown humanoids continue to behave in the ways of their species . . murdering human values as a prelude to murdering human beings. Nazis demonstrate this graphically.

The issue as to whether to hold them «accountable,» in our human sense of the word, has to be divided into two parts. We do not hold them accountable for BEING what they are. We do hold them accountable for the damage they DO.

When a dog gets rabies, we don’t hold the dog accountable for becoming rabid. What we do, as a matter of self-protection, is put the dog down BEFORE it bites us, BEFORE it infects us.

We do not hold the rattlesnake accountable for HAVING poison fangs. What we do, as a matter of self-protection, is kill the rattlesnake BEFORE it kills us.

So with the humanoid. We need to be on our guard at the first sign of a murder of human values.

Amos M. Gunsberg is a psychotherapist and trainer of psychotherapists in New York City since 1950. He is a founder of the School for Quality Being. His address is 61 West 74th St., New York, N.Y. 10023-2433 USA. E-mail: clubking@ix.netcom.com

This article first appeared in PsychNews International, Volume 2, Issue 5. Reprinted with permission.
To subscribe to PsychNews, send the following command to LISTSERV@LISTSERV.NODAK.EDU in the BODY of e-mail:
SUBSCRIBE Psychnews yourfirstname yourlastname
The PsychNews International is currently available on the World Wide Web at:
http://www.cmhc.com/pni/

ArneLo
13 år siden

Kunnskap beskytter, ignorans er farlig

The Trick of the Psychopath’s Trade: Make Us Believe that Evil Comes from Others

After reading the book Political Ponerology, A science on the nature of evil adjusted for political purposes by Andrzej Łobaczewski, I wished to interview the author. However, given that he was sick, he was unable to respond to my questions except in the shortest way, a single paragraph. Fortunately, I was able to interview Laura Knight-Jadczyk and Henry See, editors of the book who discussed the questions with him via telephone and were thus able to speak on his behalf.

I think everyone should read this book because it provides the keys necessary for understanding events that we often can’t comprehend. The book describes the origins of «Evil», its true nature, and illustrates how it spreads throughout society.

Mr. Łobaczewski spent years observing those in power whose actions were the incarnation of evil, people described in psychological terms as anti-social, psychopaths, or sociopaths.

Silvia Cattori: Here is what a Swiss psychiatrist said to me about the book Political Ponerology:

I have never read anywhere else the things Łobaczewski speaks about. No other book has treated the subject in this way. It was immediately useful for me in my work. The things he affirms about perverse/pathological behaviour – in conflicts in business as well as in the political sphere where we see more and more conflicts and more and more people of this type – immediately helped me to better understand, for example, the functioning of these individuals who create conflicts in their work and who, wherever they go, pollute the atmosphere.

Why did he choose a title that is so hermetic, Political Ponerology, for a book that should interest not only psychologists and psychiatrists but everyone?

Laura: First of all, let me say that a very strong emotional bond exists between us and Dr. Łobaczewski and we have communicated with him regarding this interview. He is very elderly and his health has been very poor for the past year or so and he regrets that he is not able to respond personally; he made an attempt, but he is presently not even strong enough to write more than the briefest answers to written questions. Even then, after a few minutes of concentration, he is exhausted and his focus wanders. We very much want to protect his health and well-being, but we also wanted to satisfy the request for responses to important issues. Andrzej pointed out to me on the phone that he has full confidence in our understanding of the subject. He repeated that, as he said when he wrote to us, he was looking for someone who was going in the same direction, thinking the same way, that he could hand his work on to – more or less pass the torch, and of all the work had been passed to him by others. He spent years looking for someone and it was our work that met the criteria.

Having said that, let me try to answer your question: Why did Łobaczewski choose that title? The first thing is that the work was originally a series of documents, technical and academic, originating from various sources. As Łobaczewski explains in his introduction, very little of the work is original to him, he is just the compiler. Academics tend to choose titles for their papers that are phrased in academic terminology, and scientists consider it their prerogative to make up new terms to describe their discoveries, (such as physicists coming up with words like quarks, muons, leptons, and so on), so in that sense, the title is entirely understandable. The term, «ponerology» is an obscure theological term that means the study of evil. Andrzej knew this, and decided to reclaim and rehabilitate this word for scientific use since, as it happens, our science really doesn’t have a word for the study of «evil,» per se. We need one.

Henry: When Łobaczewski sent us the manuscript for his book, we were stunned. We had been preoccupied with the question of why, no matter how much good will there is in the world, there is so much war, suffering and injustice. It doesn’t seem to matter what plan, ideology, religion, or philosophy great minds come up with, nothing seems to improve our lot. And it has been that way for thousands of years, repeating over and over again.

We had also been researching the question of psychopathy for several years, and had published many articles on the subject on our web sites. We had also transcribed an electronic edition for research of the seminal work on psychopathy by Dr. Hervey Cleckley, The Mask of Sanity, with the permission of the copyright holders because it had gone out of print. It is such an important and seminal text that we made it freely available for download. So we had a good grounding in the question and had some inkling that the question of psychopathy and the dire situation we are facing on the planet were related.

Laura: Let me add that the reason we had been researching psychopathy was, as mentioned above, because we had encountered the phenomenon first hand. We were engaged in working with groups of people and the phenomena that Ponerology addresses in terms of groups and how they are corrupted by pathological deviants insinuating themselves into a group under the guise of normality, was very familiar to us on a small social scale. We had observed it and dealt with it time and again, though in the early days, we were just flying by the seat of our pants. We knew that something strange was going on, we just did not have labels and categories for it. We found some of those labels and categories in texts about psychopathology, but it still did not address the social dynamic.

Henry: But Political Ponerology presents the subject in a radically different way from other texts about psychopathy, suggesting that the influence of psychopaths and other deviants isn’t just one of many influences working on society, but, under the appropriate circumstances, can be the primary influence that shapes the way we live, what we think, and how we judge what is going on around us. When you understand the true nature of that influence, that it is conscienceless, emotionless, selfish, cold and calculating, and devoid of any moral or ethical standards, you are horrified, but at the same time everything suddenly begins to makes sense. Our society is ever more soulless because the people who lead it and who set the example are soulless – they literally have no conscience.

When you come to understand that the reins of political and economic power are in the hands of people who have no conscience, who have no capacity for empathy, it opens up a completely new way of looking at what we call «evil». Evil is no longer only a moral issue; it can now be analyzed and understood scientifically.

Laura: With Łobaczewski, the word «Ponerology» has been reclaimed from its religious connotations where it never did society as a whole much good, and is the science of evil, of understanding its origins scientifically, and how it can infect individuals and societies like a disease.

When psychopaths are the policy makers in government and the CEOs of big business, the way they think and reason – their ‘morality’ – becomes the common culture and ‘morality’ of the population over which they preside. When this happens, the mind of the population is infected in the way a pathogen infects a physical body. The only way to protect ourselves against this pathological thinking is to inoculate ourselves against it, and that is done by learning as much as possible about the nature of psychopathy and its influence on us. Essentially, this particular ‘disease’ thrives in an environment where its very existence is denied, and this denial is planned and deliberate.

While the title of the book may seem hermetic, it must be understood in the context of the great difficulty Andrej had in getting his work published at all. The first two manuscripts were lost, as he describes in his preface. One was burned minutes before the arrival of the police in a raid on his home, and the second was sent to the Vatican via an intermediary, never to be seen again. The third version, the one published by Red Pill Press, was written while Andrzej was living in the US during the Reagan years. Zbigniew Brzeszinki had offered to help him find a publisher, but after several months, it became clear that he was at best doing nothing and at worst actively working to ensure it never got published. So the manuscript sat in a drawer for over twenty years. It was written for a professional audience and the title was chosen in that context. This is also the reason that the text itself is very dense, and the title accurately reflects that it was not written for the layperson. It was written for professionals and in an academic style reflecting his background.

We are currently working on a more popular version of his ideas.

SC: Łobaczewski has studied these people not from a political point of view, but from a psychological point of view. He has managed to understand how it happens that mad people, ideologues, and repressive powers, in spite of their inhumanity, can obtain the support of large populations. Does not everyone have a perverse/pathological basis, periods when they pass through a perverse/pathological life?

Henry: First of all, it needs to be said that «mad people» don’t need the support of large populations, only a powerful minority that can both «drive» the population and control it. Look at the polls in the United States. Bush has been hovering around 30% popularity for years – and that is the population as a whole. But because he is backed by a very powerful minority, the people who own the media, the arms industry and their military supporters, the oil companies, among others, popular discontent doesn’t matter. And as long as Bush’s politics don’t overtly affect the ordinary American negatively, they don’t care enough to do anything about it.

Laura: In the U.S. – and elsewhere in the world – even the most oppressed and unfairly treated people are easily controlled by fear, by threats to their affordable materialism: entertainment, sports, gambling, so on. Even the failure of schools, medical care, social safety nets, do not drive people to really question what is going on. It is, as Aldous Huxley wrote, a scientific dictatorship: bread and circuses. In short, most Americans are aware of their oppression, and express this in polls, but those in power have successfully drugged them with a plethora of distractions – fear and pleasure – sufficient to keep them under control.

Henry: There is the carrot and the stick. As long as people can continue living in the illusion, they will do so. When the illusion starts to crack, then the stick comes in.

Laura: People are afraid of making waves for fear of losing what they have, of losing their peace, of having to exert effort to resist. After all, it does take all their time to keep the illusion going, they must slave daily to keep the SUV from being repossessed, and they want to have time for the football game on Saturday.

Henry: They also figure that Bush only has a couple of years left anyway. The system will take care of itself. Łobaczewski’s book shows us why this is an extremely naïve way of thinking. The system that is in place is a pathological system that is at odds in a very profound way with the being or nature of most people. People of conscience are being ruled by people with no conscience. This fact is the primary injustice and is the basis for the other ills of society.

Laura: For many years this system has been covert because there were still people in high positions with conscience, but over time, they have all been replaced or disposed of in one way or another, and now the pathology of the system is out in the open, but nobody cares. If you look back over the history of the past fifty years or so, you will find that nearly every public figure who has died tragically was one who had conscience, concern for people, and influence enough to make waves against the pathological types.

Henry: The second part of your question is very important, because it is this idea that we are all somehow perverse or pathological in some ways, that we all have a shadow side as Jung put it, that serves as a major prop to the pathocratic system and makes it possible for psychopaths to hide in the general population. We have been convinced that we are all just animals and that each of us is capable of becoming a Hitler or a Bush or a Mengele, given the right circumstances. We buy into this because we have all done things in our lives for which we are ashamed, for which we feel a sense of remorse. We know those thoughts that come to us in moments of heated emotion, thoughts we wouldn’t want anyone else to know or to hear. We sense that we do have this shadow side, a part of ourselves of which we aren’t proud. Because we feel this sense of shame and remorse about this aspect of ourselves, we project onto others that they have the same capacity. This projection is where we make the fatal mistake.

There are two issues this raises. First, there is a world of difference between someone who, in the heat of an argument with a significant other, for example, loses control and physically or psychologically abuses that person, and someone who coldly, with calculation and forethought, carries out the same thing. The acts are wrong in both cases. I am not trying to diminish the abuse done in a moment of emotion. But that same person, who loses control momentarily, would be unable to think through and coldly plan out the same act. Something inside of him or her would recoil. In the psychopath, that voice of conscience does not exist. Psychopaths are capable of plotting out the genocide of a people, such as the Palestinians; people of conscience are not. One person may be killed in a heated argument. Many thousands can die from cold calculation.

Laura: One way of understanding this is that studies show that psychopaths not only have higher rates of violent crime, they commit different types of violent crimes than non-psychopaths. One study showed that two thirds of the victims of psychopaths were male strangers while two thirds of the victims of non-psychopaths were female family members or acquaintances – crimes of passion. Normal people can commit acts of violence while in states of extreme emotional arousal, but psychopaths cold-bloodedly select their victims for revenge or retribution or to achieve some end. That is to say that psychopathic violence is instrumental, a means to an end, predatory.

Henry: Secondly, in a society dominated by pathological values, if one can call them that, the existence of a small group of conscienceless people promoting a culture of greed and selfishness creates an environment where the pathological becomes the norm. In a society, such as the United States today, where the president can lie with impunity on matters of life and death, a pathological environment is created where lying becomes acceptable. Violence is acceptable. Greed is acceptable. It is part and parcel of the ideology of the American Dream, that anyone can be a success no matter who you have to hurt to do it. And, it is in what they must do to actually succeed that the seeds of pathology are sown. In that environment, people of conscience who are weak and easily influenced take on the characteristics of the pathological in order to survive and succeed. They see that their leaders lie and cheat, and they figure that if they want to get ahead, then they can lie and cheat as well.

Laura: I call it «Official Culture.» Linda Mealey of the Department of Psychology at the College of St. Benedict in St. Joseph, Minnesota, proposes that a competitive society – capitalism, for example – is one where psychopathy is adaptive and likely to increase.

Psychopathy is an adaptive life strategy that is extremely successful in American society, and thus has increased in the population. What is more, as a consequence of a society that is adaptive for psychopathy, many individuals who are NOT genetic psychopaths have similarly adapted, becoming «effective» psychopaths, or «secondary sociopaths.» In other words, in a world of psychopaths, those who are not genetic psychopaths, are induced to behave like psychopaths simply to survive. When the rules are set up to make a society «adaptive» to psychopathy, it makes psychopaths of everyone.

Henry: Were that pathological influence removed from society by putting psychopaths into quarantine, by educating people of conscience on the signs of pathology, of what to look for and how to deal with manipulation, by changing the systems created by psychopaths; if through such methods we were able to remove this ponerogenic influence, then the other pole, that of conscience, would be the more influential of the two, and people would gravitate towards altruism and truth rather than selfishness and lies.

If we were able to remove the pathological influence, we might find that our conceptions of «human nature» are wrong and are weighted wrongly because we accept those who are genetically without conscience as «human». Remove them and their acts from the data set, remove their influence from society as a whole, and the higher qualities of human nature capable of conscience might find room for expression in ways that we have never dreamed possible.

SC: How can we distinguish between psychopaths and healthy people? Can you give us the portrait of a true psychopath? Which of their faculties have problems?

Laura: The simplest, clearest and truest portrait of the psychopath is given in the titles of three seminal works on the subject: Without Conscience by Robert Hare, The Mask of Sanity by Hervey Cleckley, and Snakes in Suits by Hare and Paul Babiak. A psychopath is exactly that: conscienceless. The most important thing to remember is that this is hidden from view behind a mask of normality that is often so convincing that even experts are deceived and, as a result, they become the Snakes in Suits that control our world. That’s the short answer.

Henry: Popular culture sees psychopaths as characters such as Hannibal Lector from Silence of the Lambs, that is, as serial killers. However, while a certain number of psychopaths are criminals and have had run-ins with the law and some are, in fact, serial killers, there are a great number of them that never fall afoul of the law. These are the smarter ones, and they are the ones that are the most dangerous because they have found ways of working the system to their advantage.

There are a number of traits that we find in psychopaths: An obvious trait is the complete lack of conscience. They lack any sense of remorse or empathy with others. They can be extremely charming and are experts at using talk to charm and hypnotize their prey. They are also irresponsible. Nothing is ever their fault; someone else or the world at large is always to blame for all of their ‘problems’ or their mistakes. Martha Stout, in her book The Sociopath Next Door, identifies what she calls the pity ploy. Psychopaths use pity to manipulate. They convince you to give them one more chance, and to not tell anyone about what they have done. So another trait – and a very important one – is their ability to control the flow of information.

They are also incapable of deep emotions. In fact, when Hare, a Canadian psychologist who spent his career studying psychopathy, did brain scans on psychopaths while showing them two sets of words, one set of neutral words with no emotional associations and a second set with emotionally charged words, while different areas of the brain lit up in the non-psychopathic control group, in the psychopaths, both sets were processed in the same area of the brain, the area that deals with language. They did not have an immediate emotional reaction.

Our whole emotional life is a mystery to them, while at the same time providing a tremendous tool for them to manipulate us. Think of those moments when we are strongly affected by our emotions and how our ability to think is impaired. Now imagine that you were able to feign such emotion, remaining cool and calculating, while the person you were exchanging with was really trapped in an emotional cauldron. You could use tears or shouting to get what you wanted, while your victim was driven to despair by the emotions they were living.

They also seem to have no real conception of past or future, living entirely for their immediate needs and desires. Because of the barren quality of their inner life, they are often seeking new thrills, anything from feeling the power of manipulating others to engaging in illegal activities simply for the rush of adrenaline.

Another trait of the psychopath is what Łobaczewski calls their «special psychological knowledge» of normal people. They have studied us. They know us better than we know ourselves. They are experts in knowing how to push our buttons, to use our emotions against us. But beyond that, they even seem to have some sort of hypnotic power over us. When we begin to get caught up in the web of the psychopath, our ability to think deteriorates, gets muddied. They seem to cast some sort of spell over us. It is only later when we are no longer in their presence, out of their spell, that the clarity of thought returns and we find ourselves wondering how it was that we were unable to respond or counter what they were doing.

Many of the books written in English on psychopathy talk about psychopaths as a group which share a common constellation of traits. The most widely used scale for measuring psychopathy was developed by Dr Hare. It is the PCL-R. It lists twenty traits that are found in the personality. If the trait is found sometimes, then it is given a 1; if the trait is prominent in the personality, then it is given a 2. The highest total then is 40. People who have more than 30 on the PCL-R scale are considered as psychopaths.

But what Łobaczewski has done is to go further and give a taxonomy of different types of psychopaths and other pathological types, and he shows how their deviations work together to form a pathological system. He has brought out some work from psychologists in Europe that were lost during the years of communism.

Laura: Diagnosis is a contentious issue ; there is a controversy that needs to be explained in order to understand the possibilities of detection. [1]

Łobaczewski discusses the fact that in Nazi Germany and Stalinist Russia, the psychological sciences were co-opted to support totalitarian regimes and that this was done by psychopaths in power who then set about destroying any possibility of accurate information about the condition being widely propagated. He points out that any regime that is composed primarily of pathological deviants cannot allow the science of psychology to develop and flourish freely because the result would be that the regime itself would be diagnosed as pathological thus revealing «the man behind the curtain.»

Based on first hand observations of the phenomenon in question, Łobaczewski states that the repression of knowledge is undertaken in the typical manner of the psychopath: covertly and behind a «Mask of Sanity.» In order to be able to control the psychological sciences, one must know or be able to sense what is going on and which fragments of psychopathology are most dangerous. A pathological political regime locates those individuals in the field who are psychopaths, (usually very mediocre scientists), facilitates their academic studies and degrees and the obtaining of key positions with supervisory capacity over scientific and cultural organizations. They are then in position to knock down more talented persons, governed both by self-interest and that typical jealousy which characterizes a psychopath’s attitude toward normal people. They are the ones monitoring scientific papers for their «proper ideology» and attempting to ensure that a good specialist will be denied the scientific literature he needs.

The fact is that, over the past 50 years, the concept of psychopathy has been narrowed sharply and now refers to a specific personality disorder though there have been attempts to do away with the classification entirely, switching to «Antisocial Personality Disorder» which can embrace a wide variety of behaviors without necessarily requiring the clinical diagnosis of psychopathy. Robert Hare insists that it is important to understand that psychopathy is not synonymous with criminality or violence; not all psychopaths engage in violence and criminal behavior. At the same time, not all violent persons or criminals are psychopaths.

According to Robert Hare et al, Cleckley, Łobaczewski, and many other experts in psychopathy, a diagnosis of psychopathy cannot be made on the basis of visible behavioral symptoms to the exclusion of interpersonal and affective symptoms because such a procedure essentially makes psychopaths of many people who are simply injured by life or society and allows the true psychopaths who have a well-constructed «mask of sanity» to escape detection. Based on a growing body of literature, many (or most) psychopaths grow up in stable, well-to-do families, and become white collar criminals who, because of money and position, never have their private destructive behaviors exposed to public view and repeatedly avoid contact with the justice system.

Now, getting down to diagnosis and/or detection specifically: There are a number of theories on the The Etiology of Psychopathy such as Psychopathy as an adaptive strategy, as a variant of normal personality, a brain dysfunction, an expression of attachment or pathology in early childhood, a learning disorder, and so on. There is very little empirical evidence to support the idea that the true psychopath is the result of an abused childhood, and much empirical evidence to support that it is genetic. The neurobiological model offers us the greatest hope of being able to detect even the most devious psychopath.

As Henry has mentioned, in a study of reaction times to various words, emotional, neutral, pseudo words, it was noted that the Event-Related brain Potentials (ERP) in lexical decision tasks among non-criminals indicate that responses to both positive and negative words are more accurate and faster than are those to neutral words. In the brains of these subjects, the central and parietal sites indicated early and late ERP components in respect of emotional words. The late components of the ERP were thought to indicate continued processing of the word.

In this same study, non-psychopathic criminals also demonstrated sensitivity to the emotion laden words. The psychopaths, however, failed to show any reaction time or ERP differences between neutral and emotional words. More than that, the morphology of their ERPs was strikingly different from that of non-psychopaths. The late component of the ERP that was long and large in non-psychopaths was small and brief in psychopaths. It is thought that this reflects the fact that psychopaths make lexical decisions and process information in a shallow way. This is supported by recent brain-imaging studies which show that psychopathic substance abusers have less cerebral activity during performance of a lexical decision task than non-psychopathic substance abusers.

Hare and others have also discovered that the ERP anomalies of psychopaths are not specific to affective language but also include abstract language. Another curious finding noted in two separate studies was an unusually large negative wave that swept over the frontal areas of the brain. A tentative interpretation of this is that it is a reflection of a profound cognitive and affective processing anomaly.

Other recent studies lead to similar results and conclusions: that psychopaths have great difficulty processing verbal and nonverbal affective (emotional) material, that they tend to confuse the emotional significance of events, and most importantly, that these deficits show up in brain scans. Psychopaths exhibit unusual inter-hemispheric distribution of processing resources, have difficulty in appreciating the subtle meanings and nuances of language such as proverbs, metaphors, and so forth, have poor olfactory discrimination, possibly because of orbito-frontal dysfunction, and may have what appears to be a sub-clinical form of thought disorder characterized by a lack of cohesion and coherence in speech. All of these cognitive and affective anomalies cannot be explained by any of the other models of psychopathy, and they can be detected with brain scans.

The latter issue: the thought disorder problem, is something that we have been working on, trying to find some general rules so that the average person can make personal assessments after applying some covert tests during discussions with anyone they may suspect has some reason to deceive or manipulate them.

But this is a loaded issue. As Łobaczewski points out, if a psychopath considers himself normal, which is of course significantly easier if he possesses authority, then he would consider a normal person different and therefore abnormal. A normal person’s actions and reactions, his ideas and moral criteria, strike psychopaths as abnormal. A normal person strikes a psychopath as a naive, smart-alecky believer in barely comprehensible theories about love and honor and conscience; calling him «crazy» is not all that far away.That explains why pathological governments always have considered dissidents as «mentally abnormal».

The legal system is not set up to deal with this because, of course, the legal system is often a creation of pathological individuals, or at least administered by them. Well – thought out legislation should require scientific testing of individuals whose claims that someone else is psychologically abnormal are too insistent or too doubtfully founded.

On the other hand, any pathological social or ruling system in which psychiatry is used for political reasons presents additional problems. Any person rebelling against a governmental system, which strikes him as foreign and immoral, can easily be designated by the representatives of said government as «mentally abnormal», someone who has a «personality disorder» and who should submit to psychiatric treatment and there are plenty of ways for them to gain control of the testing system. A scientifically and morally degenerate psychiatrist can be found for this.

So, this is a thorny issue.

SC: What are some of the different types identified by Łobaczewski?

Henry: As with most researchers, he makes an initial distinction between inherited deviations and acquired deviations, that is, those who are born with the pathology and those who become pathological because of injuries to brain tissue or traumas when young. Injury to brain tissue can leave scars that then change the individual’s ability to perceive and to feel. Those sections of the brain meant to handle those functions can’t do it, so the data is rerouted to other areas that were meant for other tasks. He calls those whose characters evolve in distorted ways due to injuries or trauma characteropaths. He then lists several forms of characteropathies: the paranoid characteropath (he cites Lenin as an example); frontal characteropathy, a deviation due to injuries in the frontal areas of the cerebral cortex (Stalin is an example of this type), drug-induced characteropthy, caused by the use of drugs that damage the central nervous system. Then, there are pathogen (disease) induced characteropaths (he suggests that Franklin D. Roosevelt may have suffered from this disorder), as well as certain people with epilepsy (he cites Caesar and Napoleon).

The inherited disorders are: schizoidia or schizoidal psychopathy, essential psychopathy, asthenic psychopathy, anankastic, hysterical, and skirtoidal psychopathy, and those whom he labels ‘jackals’, that is, individuals who end up as hired guns or mercenary killers. Łobaczewski speculates that this type is a mix of the other types. To give an idea, I’ll just touch on two types.

Schizoidal psychopathy is a deviation that produces people who are hypersensitive and distrustful and disregard the feelings of others. They are attracted to high-sounding ideas, but their impoverished psychological nature severely limits their perceptions and turns their so-called «good intentions» into influences for evil. Their idea of human nature ends up perverting their attempts. As Łobaczewski says the typical expression of their attitude to humanity is expressed in what he calls the «schizoidal declaration»: «Human nature is so bad that order in human society can only be maintained by a strong power created by highly qualified individuals in the name of some higher idea». How many movements, from fascism to communism on to the neoconservatism we see today are based upon that idea! One could easily imagine this statement coming from Leo Strauss, for example.

Essential psychopaths are the type that is closest to the idea of psychopathy discussed by Cleckley, Hare, Babiak, and others. Łobaczewski makes the frightening remark that «They learn to recognize each other in a crowd as early as childhood, and they develop an awareness of the existence of other individuals similar to them. They also become conscious of being different from the world of those other people surrounding them. They view us from a certain distance, like a para-specific variety.»

Think about the ramifications of this statement: They are, to some extent, self-aware as a group even in childhood! Recognizing their fundamental difference from the rest of humanity, their allegiance would be to others of their kind, that is, to other psychopaths. Łobaczewski points out that, in any society in this world, psychopathic individuals often create an active network of common collusion, estranged from the community of normal people to some extent. They are aware of being different. Their world is forever divided into «us and them»; their world with its own laws and customs and that other «foreign world» of normal people that they consider to be full of presumptuous ideas and customs about truth and honor and decency in light of which they know they are condemned morally. Their own twisted sense of honor compels them to cheat and revile non-psychopaths and their values. In contradiction to the ideals of normal people, psychopaths feel breaking promises and agreements is normal behavior. Not only do they covet possessions and power and feel they have the right to them just because they exist and can take them, but they gain special pleasure in usurping and taking from others; what they can plagiarize, swindle, and extort are fruits far sweeter than those they can earn through honest labor. They also learn very early how their personalities can have traumatizing effects on the personalities of non-psychopaths, and how to take advantage of this root of terror for purposes of achieving their goals.

So now imagine how human beings who are totally in the dark about this can be deceived and manipulated by these individuals if they were in power in different countries, pretending to be loyal to the local populations while at the same time playing up obvious and easily discernable physical differences between groups (such as race, skin colour, religion, etc). Psychologically normal humans would be set against one another on the basis of unimportant differences while the deviants in power, with a fundamental difference from the rest of us, a lack of conscience, an inability to feel for another human being, reaped the benefits and pulled the strings.

I think that pretty accurately describes the situation we are confronted with today.

SC: Can you give us examples that will help us understand more generally the problem?

Henry: Łobaczewski’s contribution is his analysis of the way the different types of psychopathic types work together to form a system where people who are clinically pathological have the positions of power and rule over people who are psychologically normal.

Early in the book, Łobaczewski describes his experiences in university where he first encountered the phenomenon. He went into the library to get some books on the question of psychopathy and found to his amazement that they had all been removed! This fact demonstrates a self-awareness of their difference amongst at least some of them, and in the case of Poland under communism, of those in a position of power highly enough placed to get books removed from the university library. Laura said reading that passage made the hair stand up on her neck! The implications of this fact are far-reaching in understanding our world, how it got that way, and what we need to do to change it.

But here are some examples of psychopathic behaviour as reported by other authors:

A mother plays a game of hide and seek with her 4 year old daughter. She is holding a large kitchen knife in her hand. She tells the daughter, I am going to count to one hundred, and if I find you, then I am going to cut off your thumbs. The girl, terrified, hides in her closet, and the mother, knowing that is likely where she will be, lets her stay there, terrified, frightened, traumatized, until the very end. When the mother opens the door, she bends down over her daughter and cuts the skin under one of her thumbs.

A family has two sons. One of them commits suicide using a hunting rifle. The next Christmas, the parents offer the very same gun to their other son as his Christmas gift. When asked about why, they respond, «It was a perfectly good gun.»

How does such behaviour fit into a belief system that we all have some divine spark within us or that everyone has a conscience? Can you imagine doing such things to your own children?

Our moralizing doesn’t give us any means of treating this sickness. It must be understood for what it is. These people cannot be ‘healed’. Imagine that same individual in a position of power and you can explain scandals like Enron. Hare reports on psychopaths who go after the elderly. Say an elderly person has been conned out of his or her life savings – obviously by a psychopath. There are other psychopaths who will contact the victim, claiming to be a lawyer who, for a fee, can get the money back. The victim will then borrow money from a friend or relative and lose that to the shyster lawyer.

Laura: One of the main factors to consider in terms of how a society can be taken over by a group of pathological deviants is that the only limitation is that of the participation of susceptible individuals within that given society. Łobaczewski gives an average figure for the most active deviants of approximately 6% of a given population. Of course, this figure will vary from country to country depending on many variables. Western society has a broad selection of susceptible individuals.

The essential psychopath is at the center of the web. The other psychopathies and characteropathies described by Łobaczewski and others form the first tier of the Pathological Control System and it should be noted that they are far more numerous than the essential psychopaths. So, this group is about 6% of a given population. (1% essential psychopath and up to 5% other psychopathies and characteropathies.)

The next tier of such a system is composed of individuals who were born normal, but are either already warped by long-term exposure to psychopathic material via familial or social influences, or who, through psychic weakness have chosen to meet the demands of psychopathy for their own selfish ends. Numerically, according to Łobaczewski, this group is about 12% of a given population under normal conditions. It is difficult, as Łobaczewski points out, to draw a distinct boundary between these latter types and the genetic deviants without the input of genuine, non-psychopathic, science. At this point, the distinctions can only be descriptive.

So it is that approximately 18% of any given population is active in the creation and imposition of a Pathocracy (or the attempt to create and impose same). The 6% group constitute the Pathocratic nobility and the 12% group forms the new bourgeoisie, whose economic situation is the most advantageous.

Once set up, the elitist psychopathic system corrodes the entire social organism, wasting its skills and power. Once a Pathocracy has been established, it follows a certain course and has certain «attractive» powers. In a Pathocracy, the socioeconomic system arises from the social structure which is created by the system of political power, which is a product of the particular elitist world view of pathological deviants. Thus it is that a Pathocracy is more a macrosocial disease process created by human pathogens, and it can come to affect an entire nation to a degree that is equivalent to a cancer metastasizing. And just as the process of cancer in a body follows a characteristic pathodynamic process, so does the macrosocial disease of Pathocracy.

It is impossible to comprehend such a pathological phenomenon using the methods of «normal» people which do not take into account the deviant thought processes of human pathogens. Certainly it could be said that the entire world has been governed by a «covert pathocracy» (or cryptopathocracy) for a very long time. Many researchers suggest that there has always been a «secret government» that operates even though the «out in the open» government is not, technically, a Pathocracy. The suggestion is that psychopaths are technically ALWAYS in the background, even in the cycles of history that are NOT pathocracies (i.e. during «good times» in what Łobaczewski describes as the foundation for a hysteroidal cycle that opens the door to an overt Pathocracy).

If we use the term pathocracy for «secret government rule», then all of history becomes a «pathocracy» and the word loses its meaning, so it is important to note that the term «Pathocracy» is the specific phenomenon that comes as a result of the hedonism of good times, and that it is characterized by 100% of essential psychopaths assuming some type of leadership position, out in the open, as occurred in Nazi Germany and Communist Russia and Eastern Europe. And, I should add, is occurring now.

One cannot really designate the issues that confront us today as «political», using the ordinary names of political ideologies because, as noted above, pathological deviants operate behind a complete mask, by deception and other psychological tricks which they practice with great cunning. If we think or believe that any political group that has such and such a name is heterogeneous with regard to its true nature, we will not be able to identify the causes and properties of the disease. Any ideology will be used to cloak the pathological qualities from the minds of both experts and ordinary people. So, trying to refer to this or that as «left» or «right» or «center» or «socialist», «democratic,» «communist,» «democrat» or «republican,» and so on, will never help us to understand the pathological self-reproduction and its expansionist external influences. As Łobaczewski says, Ignota nulla curatio morbi! No movement will ever succeed that does not factor psychopathy and ponerology into its considerations!

SC: The perverse are those who in the face of problems they have created say, «It is the fault of others. I have nothing to do with it.»

Henry: Exactly. One example that comes to mind is of the psychopath cited by Hare who killed his parents and then pleaded for sympathy because he was an orphan!

Nothing is ever their fault. They are never responsible for anything.

Laura: I’d like to explain this phenomenon a bit more. The psychopath is an individual who divides the world into black and white, good and evil, and this division is very rigid. The psychopathic structure is organized around a very simple structure: «feels good, is good / feels bad, is bad.» But, just because this structure is rigid, that doesn’t mean it is rational or stable! Things are good or bad, but what is good or bad depends on the immediate circumstances, i.e. what the psychopath wants at the moment.

But this is not a «defense mechanism,» it is just simply that, for the psychopath, the locus of reality is centered in what «feels good» with no reference to any other human being at all except as objects that can serve this need. You might almost say that the psychological structure of the psychopath is equivalent to a newborn infant, and it never develops, never grows up.

An infant has no internal self other than being at the center of a bundle of neurological inputs and outputs that seek pleasure and reject discomfort. Of course, with a grown up psychopath, there are highly developed neurological circuits that have developed in the process of learning what works to get his needs and demands met.

Under the influence of this internal structure, the psychopath is not able to appreciate the wants or needs of other human beings, the subtle shades of a situation or to tolerate ambiguity. The entire external reality is filtered through – made to conform to – this rigid and primitive internal structure.

When the psychopath is frustrated, what they seem to feel is that everything in the world «out there» is against them and they are, good, long-suffering and only seeking the ideal of love, peace, safety, beauty, warmth and comfort. That is, when a psychopath is confronted with something displeasing or threatening, that object (person, idea, group, whatever), is placed in the «all bad» category because, of course, if the psychopath does not like it, it cannot be good!

Now, here’s the kicker: when the evidence mounts that some choice or act of the psychopath created a problem or made a situation worse, this, too, must be denied as part of the self and projected as coming from «out there.»

That is, anything that is defined as «bad» is projected onto someone or something else because the internal structure of the psychopath will admit to no wrong, nothing bad, no errors. And keep in mind that this is not because they choose to do that, it is because they cannot do otherwise. That is the way they are made. They are like a cat that enjoys torturing a mouse before eating it. That’s just what they do.

Psychopaths are masters of Projective Identification. That is, they project into others everything that is bad (remembering that «bad» changes according to what the psychopath wants), and seek in manipulative ways to induce in that other person what is being projected, and seek to control the other person who is perceived as manifesting those «bad» characteristics. In this way, the psychopath gains enjoyment and feels «in control.»

Keep in mind that what the psychopath considers to be good has nothing to do with truth, honor, decency, consideration for others, or any other thing than what the psychopath wants at any given moment. In this way, any violation of the rights of others, any foul, evil deed, can be perpetrated by a psychopath and he will still sleep like a baby (literally) at night because he has done nothing wrong!

George Bush and the Neocons can destroy Iraq and call it «bringing democracy» and actually feel good about it. Israeli psychopaths can steal Palestine, murder Palestinians, and justify it with the Bible and feel good about it. Of course they know they are lying when they lie, but inside, they believe that true good is what makes them feel good and safe in this world. And they know that beings such as they are will be morally condemned and attacked by the majority of other human beings if they do not conceal their drive for what they want behind a mask of some high sounding justification.

SC: Is this to suggest that the modern pathocrats, operating in today’s so-called ‘information society’ are no different than the supporters of Hitler? Except that they are more dangerous because they have more sophisticated tools and are able to use the various means of communication in a more conscious way?

Laura: That sums it up very well.

Henry: The pathocratic system, that is, a government staffed by psychological deviants, will produce similar effects whether it is hidden behind the mask of fascism, communism, or capitalism. The ideology itself is unimportant. It merely serves as a cover and a rallying point for a certain percentage of the population who are needed as a support base. This support group believe the slogans and are unable to see behind the mask. A certain percentage of them will interpret the ideological slogans with the eyes of conscience and believe that the aim is to improve our lot. Therefore we get slogans about the brotherhood of man, or of the exploited, empty phrases about justice and freedom, bringing democracy to Iraq, and so on, while the reality is one of powerlessness, division, and enslavement. As certain individuals who support the ideology come to see the gulf between the ideals and the actions of the leaders or Party, some will leave to be replaced by others.

In the world today where information is controlled by a small number of media outlets, and those media outlets have much in common with the pathological governments, greater numbers of people can be influenced and infected with pathological thinking. An example of this is the famous remark made by Madeleine Albright back in 1996 when she was asked about the 500,000 deaths in Iraq, mostly of children, due to the embargo. She responded that she thought ‘It was worth it’, that is, those deaths were the necessary price to pay to bring down Saddam. That is unquestionably pathological logic, and yet how many Americans would have heard that response and thought nothing of it? Anyone who, on hearing that statement, was not outraged has been infected with pathological thinking, they have been ponerized. Their thinking has become distorted by the pathological infection.

SC: Are the absence of conscience and insensitivity to suffering what distinguishes psychopaths from normal people?

Henry: That is probably the key point that people need to understand. For years artists, writers, philosophers, and others have attempted to understand how it is that our world is an endless stream of suffering. They have attempted to find moralistic explanations. Łobaczewski spends the first part of his book discussing the futility of this approach, suggesting instead a scientific approach based upon an understanding of evil as a societal disease, as the actions of pathological deviants within a society. Without the ability to empathize with others, these people cannot feel that suffering, any more than a cat feels the suffering of a mouse when it toys with it prior to killing it. Bush can order thousands of American troops into Iraq or Afghanistan where they will be killed or permanently maimed, and where they will kill thousands and destroy an entire country, can sanction the torturing of prisoners, can support the actions of Israel in the Occupied territories or Lebanon, and none of the suffering he is causing is real to him. There is no hardware in these people that can process these emotions. They are incapable at the physiological levels of doing so.

Laura: They don’t have the hardware to run that program.

Henry: The only suffering the psychopath knows is when his food is taken away from him, and I am using food in a symbolic sense: that is, when he doesn’t get what he wants. That is the depth of their emotional life. Anything else that we would read into them comes from our own imagination projecting back onto them our own internal reality.

And we do it all the time because it is very difficult to really grasp that there are people who do not have the rich inner lives that normal people have.

Laura: Actually, when we project our own inner structure onto the psychopath, we are behaving most psychopathically! We are then in a «black and white» world where the nuances of human existence are not being considered. The fact is, everyone is not created equal in terms of intelligence, talent, physical appearance, and so on. And just as everyone looks different, so are they different in their psychological make-up even if there are certain things that are shared as a species. Łobaczewski points out that it is a universal law of nature that the higher a given species’ psychological organization, the greater the psychological differences among individual units. Man is the most highly organized species; hence, these variations between individuals are the greatest. Both qualitatively and quantitatively, psychological differences occur in all structures of the pattern of human personality.

Experience teaches us that psychological differences among people are often the cause of problems. We can overcome these problems only if we accept psychological differences as a law of nature and appreciate their creative value. These differences are a great gift to humanity, enabling human societies to develop their complex structures and to be highly creative at both the individual and collective level. Thanks to psychological variety, the creative potential of any society is many times higher than it could possibly be if our species were psychologically more homogeneous.

The normal human personality is in constant flux, learning, growing, changing. A lifelong evolutionary process is the normal state of affairs. Some political and religious systems attempt to induce excessive stability and homogeneity in our personalities, but this is unhealthy for the individual and society from a psychological point of view.

A society that is properly educated, psychologically, will know about and understand differences, and will also know about the main thing that normal humans have in common: the ability to develop a mature conscience. In this way, differences can be celebrated and the creative potential fully optimized.

SC: If we find more and more manipulators and perverse people at all levels, is it because our society favours narcissists and individualists?

Henry: Isn’t that what we see with the values of the neoliberals? The entire idea of capitalism is a narcissistic idea. In the United States, which is the model that is held up to the rest of the world, we are told «anyone can become president». It is the myth of individual success. «Look out for Number 1.» «If only you work hard enough, you, too, can become rich and successful.» «Failure is your own fault.»

Faced with this mythology, with this ideology, psychopaths are better prepared to succeed than people of conscience because they have no ethical or moral sensitivities that will put a brake on their actions. They are quite willing to step on anyone necessary to get to the top: backstabbing, lying, spreading stories about their rivals, are fine, with never a moment lost in remorse.

The pushing of neoliberalism on the rest of the world is also a way to ponerize greater portions of the globe. It is a pathological ideology hiding behind an economic pseudo-science.

SC: Are we making a mistake when we imagine that the suffering created by Israel in Palestine and the US in Afghanistan and Iraq would end the day that Bush or Olmert, or any individual, leave power? That the causes are systemic and are even impervious to changes of political party and government?

Henry: Yes. Look at the United States. The two parties are mirror images of each other. To preserve the image of democracy, both are needed, both serve the same masters. But there are no leaders in the US who are standing up and speaking about the genocide of the Palestinians. The deaths of hundreds of thousands of Iraqis are passed over in silence. There is no room for conscience in the US government, in either party, and the control of the press, not to mention other means such as blackmail and threats, ensure that those who might speak up, don’t.

Israel is a state founded upon a great lie: that some supreme being declared a small group of people to be «his chosen people» and gave them a bit of real estate in the Middle East thousands of years ago. The great lie of Israel and Judaism is also the foundational lie of Christianity and Islam, the two other monotheistic religions. So we have a great part of the world living since thousands of years with belief systems that are patently preposterous – if the teachings are taken literally and not seen as distorted expressions of some greater, underlying spiritual truth.

How is changing any individual player in this system going to change a dynamic that has been unfolding over thousands of years? The pathocratic structure described by Łobaczewski applies not only to governments, but also to other groups and organizations: anywhere that power accrues. So religious organizations and liberation movements can become ponerized, and what, at its origin, may well have been a tool of liberation becomes a tool of enslavement.

If, as Łobaczewski suggests, the essential psychopaths recognize each other and are able to work together to achieve common aims for their «para-specific species», as opposed to our interests, then we even have a mechanism for explaining a control structure that extends back in time, back into the mists when the first psychopaths set up the first pathocracy. All of a sudden, theories which until now have been belittled as «conspiracy theories» can be looked at in a new light, with a new means of explaining how they could exist. This, I think, is a very important area for further research.

Another question that can be asked is the following: what is the effect on the personality of believing a lie? Is there a pathology that has as its basis accepting a fundamental lie as the cornerstone of a belief system? There have been studies done on «belief» and the character of true believers. But what if the original error is not so much belief as belief in a lie? Is any belief a belief in a lie because our knowledge is imperfect, and once we become fixed on «believing» no matter what, does our personality become distorted?

But to come back to your question, Israel appears to have a special place in the world today. It can ignore international law and not worry it will be called to account. It can unleash brutal attacks on the Palestinians and yet it is always portrayed as the victim – a typical psychopathic tactic. Attacks against Jews across the globe are catalogued and denounced while the same acts committed against Arabs and Moslems are acceptable – another psychopathic trait. We have speculated in other books we have published, such as 911: The Ultimate Truth, that the psychopaths at the top of the pyramid have chosen to use the Jews for a special role in unleashing a great culling of the human population. The idea that there is a great Jewish conspiracy is the cover story put out by the psychopathic pathocrats to cover their own plans. There is a conspiracy, but it isn’t Jewish; it is pathological.

SC: Can things only get worse because macrosocial Evil is the same Evil that has been affecting humanity since of the dawn of time? An evil somehow inherent in human nature before which we are impotent?

Henry: The evil is not inherent in human nature – at least not in normal humans who have been educated properly. This issue is one of the most important points made by Łobaczewski in his analysis of the pathocratic system. This systemic evil comes from a small group of people who have no conscience, either because they were born that way, that is, they are genetic psychopaths, or because, due to injuries when young or due to upbringing, their conscience died or withered away.

For example, Łobaczewski thinks that Stalin was a characteropath. That is, he was not born a psychopath, but the pathological traits developed due to injuries when he was young. His type of pathology can be identified. So in fact Łobaczewski’s research is liberating because it frees us from the idea that these horrible acts of evil are part of normal «human nature». These individuals are like disease pathogens in a body – like a cancer on society, or like leprosy. Certainly, a body can be eaten up and destroyed by the disease, but it is the disease doing it, not the body itself.

We won’t really know what human nature is until the pathocratic influence is removed and a truly human society, that is, one led by and with values in accordance with our highest nature, our conscience, is able to be founded.

SC: We have seen the ease with which a George Bush or a Tony Blair are able to lie. They don’t even bat an eye, lying without any shame. Do you think liars like Bush and Blair, who present the traits of the narcissist and the manipulator, are born perverse/pathological?

Henry: We are not psychologists, and we are not going to give any diagnosis of individuals. We note, however, that there have been stories that Bush used to blow up frogs with firecrackers when he was a kid. He is also completely irresponsible. Nothing is ever his fault. Blair has the smooth charm that is remarked upon so frequently by psychologists researching the question of psychopathy. They are, as far as I am concerned, pathological figures. But what is important is the system, the pathocratic system. Individuals perform different roles in the system according to type.

Are these traits intrinsic to the individual and can they be corrected?

Henry: Correction depends on many variables.. Before we can think about correcting these abnormalities, we need to find ways of protecting ourselves from their influence. That means first admitting that such people exist and are found in positions of power, and second, learning to recognize the signs of their manipulations and the pathological traits of our own thinking in order to free ourselves from their influence.

Laura: As Henry says, there are many variables. When speaking of psychopaths, specifically, the general consensus today is that they are not only incurable, they are un-treatable.

The first problem is that if you want to treat a problem, you have to have a patient. The word patient comes from Latin, and means «to suffer.» A patient, by definition, is someone who is suffering and seeks treatment.

Psychopaths do not experience distress and do not think that anything is wrong with them, they do not suffer stress or neuroses, and do not seek out treatment voluntarily. They do not consider their attitudes and behavior to be at all wrong, and do not benefit from the many treatment programs that have been set up to help them «develop empathy» and interpersonal skills. The psychopath recognizes no flaw in his psyche, no need for change. They will, however, participate in treatment programs in prisons in order to gain their release.

When the recidivism rate of psychopaths and other offenders who had been in treatment was examined, it was found that the rate of general recidivism was equally high in the treated and untreated group, 87% and 90% respectively, however the rate of violent recidivism was significantly higher in the treated group than the untreated group; 77% and 55% respectively. In contrast, the treated non-psychopaths had significantly lower rates of general and violent recidivism; 44% and 22% respectively, than did untreated psychopaths, 58% and 39%. So it seems that treatment programs work for non-psychopaths, but actually make true psychopaths worse.

A Canadian journalist reporting on this study wrote: «After their release, it was found that those who had scored highest in terms of ‘good treatment behaviour’ and who had the highest «empathy» scores were the ones who were more likely to reoffend after release.»

That’s the psychopath for you: they can fake anything to get what they want.

The question is: how can therapy make someone worse? Robert Hare’s conjecture is that group therapy and insight-oriented therapy actually help psychopaths to develop better ways of manipulating, deceiving and using people but do nothing to help them understand themselves.

Freud argued psychopaths are untreatable in psychotherapy precisely because having a conscience is a prerequisite for being able to use psychotherapy. It is the conscience, and the related capacity for concern for others, that drives the serious scrutiny of one’s motives, which underlie one’s behaviour. Yet psychopaths lack conscience and concern by definition.

SC: How can one tell if one is not himself a psychopath? That we haven’t been influenced ourselves by the effects of their perversion/pathology while they occupy positions of power in an administration where we find ourselves – in a trade union, a political party or elsewhere?

Laura: As to the first part of your question, let me just say that it’s not an unusual question – for a normal h

Gunghoo
Gunghoo
13 år siden

Phuuu det var en lang post, men my som står der kan også beskrive (så kalte) konspirasjonsteoriser

«Humanoids –

1. Make pronouncements without substantiation. These pronouncements are to be accepted as defining what reality is . . moment by moment.
2. Ignore requests to provide the basis for their pronouncements.
3. Sneer at the human valuing of facts, honesty, decency, fair play.
4. Applaud the use of lies, deceit, etc.
5. Whine they are being “attacked” whenever they are questioned. Give no explanation of what the “attack” is or of what is being attacked.
6. Do not FEEL feelings.
7. View the world as their private holodeck.
8. Apply themselves to keeping humans in their place — namely, insignificance.

Beskriver mange herfra denne siden dette :-)

Armin Bahrami
Skribent
13 år siden

EN STOR TAKK til denne ukens hverdagshelt, egentlig fortjener han ukes’helt statusen. Takk for ditt store engasjement
Christopher Shah fra Askøy, det var han som stod bak denne opplysningsaksjonen!

Christopher sier:

«Vi har hengt opp i de fleste busskur, alle 7 shopping sentre, ved minibanker, samtlige kirker, bedehus, Jevoas vitne kirken, postkassestativer, lokalet til lokal avisen Askøyværingen, musseet på Herdla etc. Øyen er blitt bombandert av visdoms ord, nei til vaksine, NWO etc. Har lagt ved bilder.
Det positive er at «alle» blir hengende og folk snakker om det! (Jehovas vitnene fjernet det rimelig raskt :) ) Kan dere hjelpe meg å spre dette budskapet litt»

Nyhetsspeilet banner : http://i28.tinypic.com/v8j8yg.jpg

Tombraider
Tombraider
13 år siden

99% av hva jeg leser er på engelsk ArneLo.
Nyhetsspeilet er for meg en behaglig avkobling.
Du kunne tatt deg umaken med å bruke transelate.google.com først.

ReXoR
ReXoR
13 år siden

Slutt med copy-paste, det er bare irriterende selv om det var mye opplysende og tanke vekkende informasjon.
hvorfor ikke skrive ett sammendrag eller legge ved link til nettsia?

mvh martin

Armin Bahrami
Skribent
13 år siden

I tilleg drukner de andre kommentarene under her og folk ser dem ikke.

Legg ut link og copypaste et kort utdrag av høydepunktene i linken Arnelo!

På forhånd takk

ArneLo
13 år siden

Beklager… Jeg skjønner at dette ikke særlig rein infodesign. Men stortsett så holder jeg meg til Armins oppskrift.. :-) Men de to siste gangene har kommentarene mine med korte utdrag og linker forsvunnet i cyberspace, så jeg var litt fustrert. Og translate kan folk gjøre selv hvis det er behov… En liten insats for kunnskapen må til :-)

Armin Bahrami
Skribent
13 år siden

Hei Arne! Det er spamfilter som kobles inn etter 7innlegg eller no.. Vi skal se litt nærmere på dette etterhvert. Men her er innlegget ditt hvis du savnet det :)

Denne Camelotgjengen lukter CoIntelPro lang vei. Robert Dean sier blant annet at det kan ikke være mulig at ekstrajordelige vesner vil oss noe vondt – da hadde de jo kunne gjøre dette for lenge siden i og med de er mye mer avanserte enn oss. Det samme tenker jeg sauene tror om bonden så lenge de får mat – det betyr ikke at det stemmer. Bonden vil gjerne ha mest ut av bøllingen sin. Kanskje en del av de ekstrajordelige også vil ha maks ut av oss? Hvorfor ikke heller “feite” oss opp til maks befolkning?

Og at USA ikke undersøkt tilstedeværelsen av UFOer før i 1964 stemmer ikke med det historikeren Richard Dolan dokumenterer i sin utmerkede bok “UFOs and the National Security State”. Utdrag kan dere lese her : http://keyholepublishing.com/toc.htm

Men som all god Cointelpro så må en dose sannhet til for å mislede. Da er det lettere å svelge. Denne gjengen har lang erfaring i å styreoss bort fra sannheten.

Les gjerne
Aliens and Cosmic COINTELPRO – http://www.cassiopaea.org/cass/cosmic_cointelpro.htm
og
Something Wicked This Way Comes – http://www.cassiopaea.org/cass/wicked.htm

ArneLo
13 år siden

Da var det som jeg trodde ang. cybertrollet. Takk Armin :-)

Den Lille Snille Ulven
Den Lille Snille Ulven
13 år siden

Til ArneLO:
Humanoider – kan det være forklaringen på både Jens og Jonas ? (Jens «zombie» Stoltenberg og Jonas «inhuman» Gahr Støre)

Jeg så Siv Jensen close-up for litt siden. Hun virket så uvant easy-going, selvsikker og stilsikker. Hvor er det blitt av Lille Snille Siv, hun som vi likte fordi hun rett som det var viste menneskelige tegn på usikkerhet ? Har hun blitt erstattet av en kloning ?

Det skal bli spennende å observere dem i valgkampen, da må jo Bilderberg-banden vise seg på flatmark. Et tegn på «not 100%human» er fotarbeidet (ganglaget) – synd det ikke vises på TV før/etter debattene.

Jeg så engang Støre’s fotarbeid på nært hold (har et blikk for denslags nå), det var en mellomting mellom Donald Duck og Langbein, mao. ikke helt av denne verden.

Anbefaler forøvrig James Casbolt sine avsløringer om hva makteliten egentlig er laget av (bør fordøyes i små doser av gangen):
http://educate-yourself.org/mc/casboltintro08sep08.shtml

ArneLo
13 år siden

Det er farlig å kjøre fjernanalyse av disse karakterene :-) Men det kan jo heller ikke avvises… «Mask of Sanity (PDF)» av Hervey Cleckley er kunnskap som kan beskytte mot psykopatens manipuleringer.

Martha Stout, Ph.D., «The Sociopath Next Door er full av skarpe observasjoner:

«Imagine – if you can – not having a conscience, none at all, no feelings of guilt or remorse no matter what you do, no limiting sense of concern for the well-being of strangers, friends, or even family members. Imagine no struggles with shame, not a single one in your whole life, no matter what kind of selfish, lazy, harmful, or immoral action you had taken.

And pretend that the concept of responsibility is unknown to you, except as a burden others seem to accept without question, like gullible fools.

Now add to this strange fantasy the ability to conceal from other people that your psychological makeup is radically different from theirs. Since everyone simply assumes that conscience is universal among human beings, hiding the fact that you are conscience-free is nearly effortless.

You are not held back from any of your desires by guilt or shame, and you are never confronted by others for your cold-bloodedness. The ice water in your veins is so bizarre, so completely outside of their personal experience, that they seldom even guess at your condition.

In other words, you are completely free of internal restraints, and your unhampered liberty to do just as you please, with no pangs of conscience, is conveniently invisible to the world.

You can do anything at all, and still your strange advantage over the majority of people, who are kept in line by their consciences will most likely remain undiscovered.

How will you live your life?

What will you do with your huge and secret advantage, and with the corresponding handicap of other people (conscience)?

The answer will depend largely on just what your desires happen to be, because people are not all the same. Even the profoundly unscrupulous are not all the same. Some people – whether they have a conscience or not – favor the ease of inertia, while others are filled with dreams and wild ambitions. Some human beings are brilliant and talented, some are dull-witted, and most, conscience or not, are somewhere in between. There are violent people and nonviolent ones, individuals who are motivated by blood lust and those who have no such appetites. […]

Provided you are not forcibly stopped, you can do anything at all.

If you are born at the right time, with some access to family fortune, and you have a special talent for whipping up other people’s hatred and sense of deprivation, you can arrange to kill large numbers of unsuspecting people. With enough money, you can accomplish this from far away, and you can sit back safely and watch in satisfaction. […]

Crazy and frightening – and real, in about 4 percent of the population….

The prevalence rate for anorexic eating disorders is estimated a 3.43 percent, deemed to be nearly epidemic, and yet this figure is a fraction lower than the rate for antisocial personality. The high-profile disorders classed as schizophrenia occur in only about 1 percent of [the population] – a mere quarter of the rate of antisocial personality – and the Centers for Disease Control and Prevention say that the rate of colon cancer in the United States, considered «alarmingly high,» is about 40 per 100,000 – one hundred times lower than the rate of antisocial personality.

The high incidence of sociopathy in human society has a profound effect on the rest of us who must live on this planet, too, even those of us who have not been clinically traumatized. The individuals who constitute this 4 percent drain our relationships, our bank accounts, our accomplishments, our self-esteem, our very peace on earth.

Yet surprisingly, many people know nothing about this disorder, or if they do, they think only in terms of violent psychopathy – murderers, serial killers, mass murderers – people who have conspicuously broken the law many times over, and who, if caught, will be imprisoned, maybe even put to death by our legal system.

We are not commonly aware of, nor do we usually identify, the larger number of nonviolent sociopaths among us, people who often are not blatant lawbreakers, and against whom our formal legal system provides little defense.

Most of us would not imagine any correspondence between conceiving an ethnic genocide and, say, guiltlessly lying to one’s boss about a coworker. But the psychological correspondence is not only there; it is chilling. Simple and profound, the link is the absence of the inner mechanism that beats up on us, emotionally speaking, when we make a choice we view as immoral, unethical, neglectful, or selfish.

Most of us feel mildly guilty if we eat the last piece of cake in the kitchen, let alone what we would feel if we intentionally and methodically set about to hurt another person.

Those who have no conscience at all are a group unto themselves, whether they be homicidal tyrants or merely ruthless social snipers.

The presence or absence of conscience is a deep human division, arguably more significant than intelligence, race, or even gender.

What differentiates a sociopath who lives off the labors of others from one who occasionally robs convenience stores, or from one who is a contemporary robber baron – or what makes the difference betwen an ordinary bully and a sociopathic murderer – is nothing more than social status, drive, intellect, blood lust, or simple opportunity.

What distinguishes all of these people from the rest of us is an utterly empty hole in the psyche, where there should be the most evolved of all humanizing functions.»

Studier av Robert OHare og Andrew M. Lobaczewski antyder at enn sirka 5% av befolkningen er av denne typen karakterer, som opererer helt uten samvittighet. De trives ekstra godt i toppen av et eller annet hieraki, det være seg forettningsliv, politikk, vitenskap eller religion. Eller de mindre smarte, i familliens lune rede…

How Societies Regress to Become Pathocracies

De kan jo også ha blitt «chippa» jfv. Rauni Leena LuukanenNyhetsspeilet TV: Tankekontroll

Når det gjelder James Casbolt så er jeg storsett alltid skeptisk til «tidligereetteretningsoffisererkommermedradikaleavsløringer «typene jvf. AboveTopSecret, Project Camelot osv. Cointelpro styres ikke av de dummeste psykopatene og prøver å styre samfunnet på flere lag, også de som måtte ha en genuin esoterisk kunnskapstørt…

smurfen
Moderator
13 år siden

FighterForTruth
Jesus Verden Lys? HVA FAEN ??
Hva i helvette gjør du herinne, tror du at nyhetsspeilet er et jævla vekkelsemøte eller noe ?
Kristendommen er da for faen selve frøet til hjernevaskelse og menneskehetens undergang!!!
Det starta med at noen kopierte boken til felisterene og kalla den bibelen og så fylte på etterbehov for og underkue menneskenes rett til og tenke selv så fylte dem på med en Jesus ( selv om det akkurat på den tidsperioden var den 5 jesuser som sloss om og være guds sønn israel) på 1200-1400 tallet ble den forandra flere ganger av vatikanet for og tilpassa seg deres makt, fortsatt ville ikke alle bli kriste så dem klaska på en dose Helvette og all slags styggedommer (står ingenting om i gamletestamentet) så kom koreanen med 99 jomfruer til dem som dreper flest) og tok ledelsen) oki sier Vatikanet fortsatt ikke helt fornøyd og glimrer til med en dose oppstandelse der alle kristne svever opp i luften ved armageddon selv om dem er massemordere og pedofile bare dem har bedd til jesus)står ikke en dritt om det i gamle testamentet, så kommer en i Vatikanet og ikke får seg fitte og vil ha alle damer til og undekaste seg og starter den svertekampanjen mot kjerringa til Jesus og kaller ho en hore sånn att alle damer mister rettighetene sine, står ikke en dritt om at Maria var skjøge i testamentene….. var 13 Testamenter i utgangspunktet, tok bare med 4 som dem tilpasse sine behov og kalla det nye testamentet…..
Relgion har da aldri ført til ant en faenskap i verden!
Men for all del mye bra med biblen sånn som står i moseboken at er lov og ta slaver bare dem ikke kommer fra samme land selv om det er kvinner og barn og flaks for exen at den fine kristne tradisjonen med heksebrenning er over…….
Ikke lenge til Islams 99 jomfruer blir plussa på med 50 Viagraer tenker jeg …
Scientologene ble skapt i 1948 av en Sci forfatter som en novelle, men sa siden at skal en bli rik så må en lage en relgion og satte i gang med ond kumba fra universet som vil erobre jorden eller noe sånt og ble søkkrik og har millioner av medlemmer i dag.
Veden vil bedras.
Eneste fine med relgion er at en da kan skille mellom folk som klarer og tenke selv og folk som må ha en Gud eller leder til og tenke for seg…
Blir dritbra når kampen starter mot NWO, 98% av USAs befolkning er relgiøse og vil sette seg ut i hagen og rope på Jesus for og begynne og sveve og syns dem ser noe i skyene , men huff det var vist en bombe fra Black Hawk stlt bombere….. så synd ….
Største genistreket som er gjort er jo og skape relgion for og gjøre menneskene handlingslamma
Folk er jo helt hjernevaska spess i USA der selve kjernen i damokratiet er offentlig helsevesen og staten som er godt betalt av tusener av lovvyister fra legemiddelindustrien sier at hva faen skal vi med offentlig helsevesen og utrykk som sies om og om igjen som bare spørr en Canadier hva han syns og hvorfor skal du betale for sykdommene til naboen som røyker osv …. (98% av Canadierene er for offentlig helsevesen og skal man dra den andre lenger så hvorfor skal du betale for at naboen trenger politi eller brannvesen eller lærerer?)
Hvet ikke om det var Hitler eller Ole Brum som sa at Bare en løgn er stor nok og at den fortelles ofte nok så tror folk på det)
samme faen men funker gjør det vist ….
GRRRRRRRRRRRRRR ……..sorry men blir bare sååååå provosert når relgion blir nevndt…….

iglo
iglo
13 år siden

La oss mobilisere til kamp! Sammen kan vi utrette noe. Og jo flere som bidrar, desto mer kan vi utrette.

Send mail til mariposagruppen@hotmail.com dersom du ønsker å danne lokallag/være kontaktperson for Mariposa-gruppen der du bor.

Mariposagruppen.org

En mann med åpenbar agenda

Til Smurfen:

Du spør hva jeg gjør her inne. Du lurer på om jeg tror Speilet er noe jævla vekkelsesmøte.

Jeg vil gi deg et svar. Jeg leser her inne for å finne verdifull info som ikke finnes så mange andre steder. Det hender jeg slenger på en liten kommentar. Hvis jeg har additional info eller spørsmål.

Spesielt nyttig for meg er artiklene til J. Johansen. Han har en åndelig side, men også en politisk. Det ble en AHA opplevelse for meg da han beviste at Illuminatet er sionister. Det er info som tidligere har gått meg hus forbi. Der fant jeg svaret på hvorfor Paulus kan profetere at AntiKrist skal inngå en fredspakt med jødene og sette seg i Guds tempel, og gi seg selv ut for å være Gud.

Så du kan si at for meg ble nyhetsspeilet en vekkelse. Både sionist-siden av illuminatet og chemtrails ble kraftige vekkere. Vekket opp til å tenke selv. Tenke litt utenom de vanlige læresetningene.

Men selv Illiuka sier at Jesus er verdens største lys. Vet du ikke det?
Mye godt å hente ut fra J.Johansens siste artikkel også om Edgar Cayce.

Jeg kjenner godt historien. Jeg kjenner godt til overgrep fra den katolske kirke, og også lutherske prester i forrige århundre. Men jeg kan fortelle deg sannheten: Disse overgriperne har aldri kjent Jesus Kristus.

Forstår du?

« Forrige artikkel

Jonas Gahr Støre konfrontert om chemtrails

Neste artikkel »

Tango for TV