/

Dokumentar: Zeitgeist The Movie

5K visninger
1 minutt lesetid
9

Zeitgeist er et tysk uttrykk som betyr “tidens ånd”. Filmen som fritt kan lastes ned gir en status på hvordan det står til med menneskeheten basert på en liten gruppe mennesker med makt.

Zeitgeist ble startet som et prosjekt uten lønnsomhet som skulle inspirere folket til å ta en titt på verden fra et mer kritisk perspektiv. Svært ofte er ikke ting slik de ser ut til å være og dette settes på spissen i denne drøye 2 timers lange filmen. Dokumentaren ble etablert over et års tid med undersøkelser hvor kildene filmen er basert på er angitt.

Kontroversielt innhold

Hva har kristendommen, første og andre verdenskrig, Vietnamkrigen, 9/11 og sentralbanken i USA til felles? Se filmen og finn ut. (Federal Reserve er USAs sentralbank som tilsvarer Norges Bank, men med private eiere).

Før du med en skeptisk innstilling slakter filmen fordi det som presenteres ikke er i tråd med den vanlige manns oppfatning; det er sunt å være skeptisk, men la folk se filmen og gjøre opp si egen mening. Man bombarderes med ensidig informasjon daglig. Derfor er det viktig med et overblikk fra begge sidene av gjerdet.

Hensikten er ikke å ødelegge konfortsonen din, men å la deg som har et åpent sinn få velge selv hva du vil tro basert på noen flere synspunkter på verdensbildet.

Mer informasjon får du på ZeitgeistMovie.com hvor du også kan se Zeitgeist 2, 3 og 4.

Frank

Frank er redaktør, admin og grunnleggeren av Nyhetsspeilet.no. Han har erfaring som nettredaktør siden 2000. Han står kun inne for sine egne artikler. Han startet nettmagasinet med intensjonen om å vekke den spirituelle gløden i folket slik at flest mulig kan se gjennom illusjonene og bli fri. Det innebærer at du finner din egen sannhet, oppnår forståelse for betydningen av at vi alle er fra samme kilde og våkner opp som den sanne multidimensjonelle mesteren du er. Av hans rundt 160 artikler anbefales Den store bevissthetsguiden og De falske lysarbeiderne som vi allikevel tilber.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

9 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Ergon
Abonnent
14 år siden

Bra artikkel og Zeitgeist er klart tnkevekkende, men jeg reagerer litt på at det kalles dokumentar. Nå er vi jo vant til at litt av hvert kalles dokumentar uten at det ligner på virkelighetens verden så greit nok. Tror nemlig ikke man skal ta alt man finner på Internett for god fisk selv om vi er enige i det så den største verdien til slike filmer er å sette igang tankene i litt alternative baner.

Armin Bahrami
Forfatter
Svar til  Ergon
14 år siden

Iron Mountain BluePrint To Tyrrany satt jeg nettop og så på. Utrolig bra film av William Cooper som viser hvordan Krig skal bli erstattet av fred som den nye måten å kontrollere massene, starte nye industrier, og påføre oss unødvendige utgifter. Filmen er fra 90tallet og beviser at William var inne på en del siden jeg bekrefter dette med FN’s agenda 21 og Klimaskandalen idag.

http://video.google.com/videoplay?docid=-6745627342652553091#

Ganske bra film, og ikke minst utrolig alvorlig med tanke på at vi sitter i mørja de forutså for 20-30år siden.

Idiokrati
Idiokrati
Abonnent
14 år siden

Det virker som mange misforstår hensikten med filmen Zeitgeist. Den handler ikke om å presentere en sannhet, ei heller løsninger på problemer i samfunnet. Den handler ganske enkelt om å få mennesker til å tenke, reflektere, undersøke og tolke.

Om temaet religion er det egentlig ikke snakk om å angripe religion. Men å gjøre folk oppmerksomme på religioner er formet og endret over tid, av mennesker. De menneskene som former religioner er mennesker i maktposisjoner. Makt som kjent, korrumperer.

Det som en gang var tilhengere av det som idag omtales som kristendom er splittet i mange fraksjoner, med forskjellige tolkninger og “universelle” sannheter. Koptiske kirke, Ortodokse, Katolske, Lutherske…..Osv. Til og med den Mormonske kirke er en tilvekst til den såkalte “ene sanne tro”.

Selv i det første råd i Nicea samlet av keiser Constantin var det uenighet. Det som i dag blir fremstilt som fakta og sannhet i kristendommen, Jesus som guds legeme, ble avgjort gjennom avstemming. Den interne uenighet gikk på om Jesus var gud i legeme, eller om det var billedlig tolkning.

En morsom detalj er hvordan den tidlige greske bibel brukte ordet stauros, som lett og veldig slurvete ble oversatt til crux – cross – kors. En staur er som kjent en påle.

Å si at Horus blir fremstilt helt feil er det reneste sludder, selv når G. Massey blir utelatt. Horus tempelet i Edfu er kanskje det største eksempelet på dokumentasjon på egyptiske høytider og tolkninger på deres komplekse, og stadig endrende religion.

For de som ønsker å bruke tid på å innhente informasjon er dette en god plass å starte: http://www.sacred-texts.com

Et morsomt lite blikk på norrøn mytologi. Faderen og sønnen, Odin og Tor. Der Odin henger seg selv opp på livets tre i ni dager og spidder seg med et spyd for å kunne forstå smerte og lidelse som eksisterer i livet. Sønnen, som er den guden som står nær og har best kontakt med menneskene ofrer seg for menneskene på Ragnarok. Tor, sønnen, skal dø for mennesket. Uten å nevne hvor likhetene er, vil du som leser allerede trukket egne konklusjoner basert på egen persepsjon. Altså, de likhetene du selv ønsker å avkrefte er likheter som du selv ser, for ingenting av det som er skrevet i dette avsnitt er satt opp mot gitte beskrivelser.

Som sagt. Menneskets natur er årsaken til innføring av demokratiet. Det handler ikke om godt eller ondt, lys eller mørke, men bare om menneskets natur. Makt MÅ fordeles for at mennesket ikke skal korrumperes.

http://www.youtube.com/watch?v=2iDPnwkU9DA&feature=related

Filmen Zeitgeist har ikke et budskap om hva som er rett, og hva som er galt. De begrepene er subjektive, altså basert på perspektiv. Den er en samling med alternative tanker om den såkalte realitet vi lever i. Hvis filmen har fått deg til å søke informasjon, istedet for å bli informert. Hvis den har fått deg til å analysere og tolke, istedenfor å bli gitt analyser og tolkninger. Hvis du har forstått at en sannhet, er bare en sannhet til den blir erstattet av en annen sannhet. Da har filmen lykkes med det som egentlig var formålet.

arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

Problemet med Zeitgeist filmene er som nevnt altfor uforsiktig kilde-bruk. Dessuten i den første filmen angriper de alle verdens religioner og kaller dem for “tvunget” makt over mennesker. Det de glemmer er at mennesker i alle tider har hatt “tros-følelsen” medfødt. DVS at det aldri finnes noen mennesket som ikke tror på noe som helst. Til og med ateister tror på “noe”, i den forstand “ikke-Gud”.
Den andre filmen er kritikk-verdig men bedre enn første. Her tar de opp grunnleggende problemene med samfunnet: papir-økonomien, skolevesenet og frihet til mennesker. Dessuten er jo løsningen (the venus project) veldig universell, men samtidig som neilmcnasty sier; Budskapet i begge filmene er å skape en “snill” New World Order. Zeitgeist folket tror at det er mulig å skape et utopisk samfunn ved at man ikkr tror på høyere makter, tenker fritt, kritisk og logisk, bruker nyteknologi og gjør den tilgjengelig for alle mennesker. Og det viktigste av alt: Ressursbasert økonomi som igjen gir reell bærekraftigutvikling.
Hvor mye av det overnevnte er mulig i praksis, er det opptil dagens hjernevaskede mennesker!

neilmcnasty
neilmcnasty
Abonnent
14 år siden

Observasjon ang Zeitgeist, men spesielt Zeitgest II – Addendum:

Zeitgeist (overnevnte film): Relgions biten har altfor mangen sleiv påstander som blir for usaklig og mye er feilsitert. Den er også meget respektløs og nedlatende mot relgion og de troende. Noe jeg synest er ubalangsert. Det er tross alt ikke vanskelig å finne store mengder med mennesker som får gode ting ut av å praktisere relgionen sin. Det er bare ikke politisk korekt å innrømme at relgion kan vere bra for noen. Det er liksom bare feil på alle måter i disse tider. Skal ha skylden for alt.
Resten har jeg absolutt ingetnting å utsette på… pretty good, Hmm.. tenkte jeg, veldig bra!

Men så kom oppfølgeren Zeitgeist II – Addendum:
På lik linje med den første filmen er den delt opp i 3 temaer.
I motsetning til den første filmen, som presenterer 3 problemstillinger, presenterer denne filmen 2 problemstillinger og 1 løsning (til slutt).
Denne “løsningen” er meget interesang. Den foreslår faktisk (som alternativ til The New World Order): En global relgion. En global valutta, men ikke minst en global Stat, styrt av en AI datamaskin som er fri fra menneskes svakheter som korrupsjon og slikt, eller skal man kanskje si følelser?
Alex Jones (si hva du vil om han) spurte regi-far for filmen om hva som ville skje med Mr. Jones om han ikke likte dette og ikke ville vere med på det?
Svar: You will have to be re-educated! (som i: under tvang). Interesangt. Høres meget totalitært ut spør du meg.
Så denne filmskaperen (som ikke oppgir sin ekte identitet) foreslår altså følgende:
Istedenfor å ha en “slem” New World Order, så kan vi skape en “snill” New World Order. Er jeg helt ute å sykler nå? Er ikke det det han sier? Global Government, Global Religion og Global Currency. If you dont like it: Forced re-education…. Am I missing something here? Hva er det som er så bra med det? Var ikke det akkurat det vi skulle stoppe?
I tillegg åpner og slutter filmen med FN’s “World Christ” figur Riddu Krishnamurti, som for mangen er selve senteret av FN’s Gaia worship som ligger i bakgrunnen av Global Warming hysteriet. En tankemåte/filosofi som gir meg en ekkel bismaker av Lucifer, Post-Darwenisme og Eugenics. (jeg er ikke relgiøs selv altså, men liker ikke Lucifer Crewet i Bohemian Groove for det).

Det jeg vil frem til er følgende:
I perspektiv ser jeg at Zeitgeist filmene lokker meg inn i materiale som er meget viktig og reelt, men for så til slutt å tilby en løsning som kommer rett i fra fanget til de vi nettop har identifisert som de skyldige. Dette er etter min mening en meget farlig film, fordi den tar tak i de nye folkene som “våkner opp” og leder de rett i fanget på fienden. Cointelpro ligner dette på. Det stinker lang vei!

Se Zeitgeis II – Addendum og vurder selv.
Research kildene og opphavet til det som blir presentert til slutt i filmen.
Does it pass the stink test?

Neil

Bjarte
Bjarte
Abonnent
14 år siden

Anbefaler alle som har sett Zeitgeist filmen og se følgende

The New Age Infiltration of the Truth Movemen
http://www.youtube.com/watch?v=SFp_GNjyS28

Dette er del 1 av 9

Mye god kritikk av blant annet Zeitgeist. Selv om det også her er noen drøye og unødvendige konspiratoriske påstander.

Har nylig kommet over denne siden. Var befriende og oppdage at det fortsatt finnes relevante norske nyhetssider på nett.

Synes mange av artiklene her er meget bra selv om konklusjonene kunne vært noe mer dempet.

Noe av det jeg ser på som problemet med å nå igjennom til massene er strategien “sannhetsøkere” bruker.

Jeg vil f.eks aldri nevne ordet Illuminati hvis jeg skal forsøke og opplyse folk om skjulte agendaer. Ordet Illumniati tar bare fokuset vekk fra der det bør være. ” Dessuten så er denne “eliten” alt annet enn opplyst som Illuminati faktisk betyr.

Skal jeg f.eks få noen til å forstå hvem Obama egentlig jobber for prøver jeg heller og få dem til og se på hvem som har støttet han økonomisk i valgkampen, og hvem som har fått utdelt krisepakker. Tror man kommer mye lenger med det enn og hevde at han er satt på plass av New World Order, selv om dette kanskje er riktig.

Men kommer til å følge godt med på siden fremover. Mye fin lesning og hvertfall ikke kjedelig.

isme
isme
Abonnent
14 år siden

Så starten på Zeitgeist, så det skal jeg kommentere. Skrudde av etter den første delen og har slettet filen siden det, men har fått med meg fra andre litt om hva den handler om.

Det gjelder bruken av Horus som eksempel på hvor bra kildekritikk denne filmen bruker. Fremstillingen av Horus er helt feil. Alt dette baserer seg på hva Gerald Massey skrev på 1800-tallet. Hvem var Gerald Massey? Han var noe helt annet enn en egyptolog. Det er så mange hull i forklaringene hans og elementære feil at han er skydd som pesten innen moderne egyptologi. Derimot har løgnene hans blitt gjentatt så mange ganger at mange at mange tror at det er sannhet.

Derimot så finnes det et hav andre religiøse skikkelser som har mange fellesnevnere med Jesus, men det er en annen diskusjon. Det jeg skal frem til at Zeitgeist viser null innsikt i kildekritikk. Hvorfor skal vi da ta resten av det de kommer med for god fisk?

H
H
Abonnent
15 år siden

R.I.P. Aaron Russo :(

Atmoz
Abonnent
15 år siden

Anbefaler Zeitgeist: Addendum også, som du finner på nettsiden.

Jeg tar turen til New York neste måned for å delta på Zeitgeist Day, hvor bl.a. Jacque Fresco (mannen bak The Venus Project) og Peter Joseph (mannen bak filmen) kommer.

Flere som kommer? :-)

Neste artikkel »

9/11 en gigantisk bløff

9
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x