Henrik Ibsen var ekte vare

4.9K visninger
1 minutt lesetid
64

Henrik Ibsen ble født 20. mars i 1828, og hans fødselsdato skulle vært både en nasjonal og en internasjonal merkedag. I dag, 20. mars 2013, ble det lagt ned èn krans og tent ett lys på hans grav, den eneste markering i dag på hans gravsted.

ibsen3

Vi snakker om Henrik Ibsens grav, faktisk den flottest beliggende og storslagne på Vår frelsers gravlund. Ingen andre i en by på 500 000 så seg kallet til å gjøre det samme.

Hvorfor akkurat Henrik Ibsens fødselsdag som merkedag? Man kan spørre seg, hva er det med denne mannen som har gjort ham vel så kjent i Kina som i Norge?

Hvem var denne lille, store mannen på 1,61 som etter hvert foretrakk å ikke leve i Norge? Og flyttet til Italia og bodde her i 11 år, hvor han skrev Brand, for så å bo i Tyskland i 16 år, og her forfattet Et dukkehjem.

Hvorfor er Henrik Ibsen verdens nest mest spilte dramatiker, etter Shakespare?


Fordi Ibsen er ekte vare. Ibsen valgte sannhet fremfor falskhet. Dr Stockmann og hans kone Fru Stockmann i En Folkefiende, er Henrik Ibsen selv.

Sannheten er åpenbar for alle, men frykten for ubehag gjør at folk heller foretrekker, som i En Folkefiende, forgiftet vann og falskhet. Dette er ikke særegent for nordmenn, det er universelt, og det er derfor også Ibsen er kjent over hele verden.

Han er universell.

ibsen2

Alle ønsker innerst inne gjerne å være en Ibsen, men vi klarer ikke. Herved er skapt et nytt adjektiv, ibsensk, dvs fullverdig. Vi er mest tilbøyelig til å gå utenom, sier Ibsen i Peer Gynt, for å slippe konfrontasjon av maktmisbruk.

Vi ønsker ikke det ubehag en eventuell konfrontasjon måtte medføre.

Danmark har også sin Ibsen, eventyrforfatteren H C Andersen, mannen som skrev Den stygge andungen, og ikke minst Keiserens nye klær.

Alle i byen så at kongen spankulerte rundt naken, som trodde han hadde blitt påkledd siste mote av usynlige klær. Folket jublet og beundret hans flotte, nye plagg, inntil et barn utbrøt, men kongen vår har jo ingen klær på.

Barnet hadde ennå ikke rukket å bli kondisjonert. Alle voksne rundt brøt ut i latter, ja det var sant, folk fikk et pust av frihet der og da, for en tid var den Ibsenske frekvens åpen.

Hvilket lykkens øyeblikk.

Måtte den ibsenske frekvens fra Keiserens nye klær bli åpen på permanent basis.

Mona Andersson

Forfatteren har en allsidig faglig bakgrunn med særlig interesse for de nordiske folks tidlige historie og identitet. Stikkord for kommende artikler vil være Kol Nidre-folket, begrepet chuzpah og 1. mai, Frimureriets Grand Orient og stormen på Vinterpalasset 1917, vårt folks tidlige historie før vikingtiden, goterne, fruktbarhetskult og våre opprinnelige symboler.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

64 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Seitasis
Seitasis
Abonnent
9 år siden

Og snakkes det om lille Norge på militær tur til Ukraina.
http://rt.com/news/183828-nato-rapid-deployment-force/

Seitasis
Seitasis
Abonnent
9 år siden

“Norway in 2012 transferred Libyan pension funds to Syrian Al-Qaeda “, ikke en journalist, ikke et ord, på tide vi nordmenn tar en virkeligheten sjekk, hvem er vi egentlig.

Seitasis
Seitasis
Abonnent
Svar til  Seitasis
9 år siden

Noen som vet hvem som skapte dette, førstemannen?

truthcracker
truthcracker
Abonnent
11 år siden

Henrik Ibsen. En stor dikter. En stor poet. Verdensberømt for sine stykker, og høyt aktet selv den dag i dag. Han roses for sitt arbeide, og for sine klare ord, som en av dikterhøvdingene som satte Norge på verdenskartet. Hvem var Ibsen egentlig, hva sto han for, og hadde han bånd til det okkulte?

I Skien by, muligvis en av norges mektigste og vanntette frimurersamfunn, med klare forbindelser til den katolske kirke og verdensmakt, blir Henrik Iben hyllet med stor statu midt i sentrum, og med flere fasciliteter oppkalt etter seg. Ibsenhuset er blitt en populær severdighet, og er blitt et sentrum for kulturaktivitet i Skien. Utenfor dette senteret befinner det seg en stor bauta på plassen, formet som en pyramide. En identisk bauta er blitt reist i nabobyen Porsgrunn. Lucifers symbol synes å prege hele Telemark. De hemmelige ordenssamfunn holder godt på sine hemmeligheter, men det går rykter om at Ibsen var frimurer, og tilhørte ordenen med høyere ordensrang. At han skal ha sett på kvinner som mannens eiendel, og at de kunne herskes over til mannens fordel og tuktes, er vel ikke lenger noen hemmelighet.

På wikipedia kan vi se ett bilde av Henrik Ibsen, med en ordensmedalje rundt sin hals, og to ordener på sin jakke. Er det et malteskors vi kan se antydninger av?

https://no.wikipedia.org/wiki/Henrik_Ibsen

Det finnes mange kunsteriske storheter opp gjennom historien som har gitt inntrykk av å ha satt søkelys på samfunnets mørkere sider. Mange av dem har likevel tilhørt det hemmelige elitesamfunnet, og har aldri røpet dets eksistens.

Var Henrik Ibsen en av disse menn, som forførte sitt publikum med genial diktning?

Han berømmelige sitat er blitt påpekt en rekke ganger av andre på Nyhetsspeilet:

“Norge er et fritt land, bestående av ufrie mennesker”.

Frimurere har gravert dette sitatet på fortauet utenfor Paleet i Oslo.

Vi lever i en overgangsperiode. Noen hater den, andre elsker den.

Var Henrik Ibsen en av dem som elsket den?

Audhild Østgård
Abonnent
11 år siden

Skal du tekkes Ibsen!?
Da får du litt av en jobb gitt. Han e ikkje mæten. Han e mange i ein!
Hvordan skal du greie å tekkes/tilfredsstille Sååå mye….DET kan bli store porsjoner!

Her må du nok være meir enn Mannen for din HATT! Kanhende du kommer til å møte både Ild og Brand!

Seitasis
Seitasis
Abonnent
11 år siden

Mona Andersson, du får litt av en jobb å slette alle ikke Ibsen kommentarene håper du sletter mine så fort som mulig.

Audhild Østgård
Abonnent
11 år siden

Hvilken regel snakker du om?
Jeg kjenner ingen regel. Jeg VET bare at jeg skal heimatt til opprinnelsen min! Og INGEN lar jeg stoppe meg fra å nå MÅLET!! BASTA og banna bein!

Er du en slags Dørvokter?

Seitasis
Seitasis
Abonnent
Svar til  Audhild Østgård
11 år siden

Ok, du følger jo godt språkets regler samelignet med meg, skal du hemmat, er du hemmat hver gang du falle i søvn.

Audhild Østgård
Svar til  Seitasis
11 år siden

Jeg har slettes ikke lyst til å følge språkets regler. Enn så lenge må jeg bare tøyle lystene mine! Slik er det. Alt til sin tid heter det så smukt!

Hemmat hører til i Mjøs traktene. Minnes flere personer derfra.

Same-lignet….ja, tenkte jeg det ikke!

Søvn og heimreise har jeg ferska ut ja. Iblandt er “minneslettinga” litt forsinka så jeg unnes å holde en flik av himmelen i handa når eg våknar. I slike stunder kjenner jeg meg Lykkelig og Fredfull……Akk o ve, lykksaligheten svinner så fort!

Seitasis
Seitasis
Abonnent
Svar til  Audhild Østgård
11 år siden

Liker deg jeg, en gang i tiden var det flere av deg, savner mange av dem.

Audhild Østgård
Svar til  Audhild Østgård
11 år siden

Jeg savner dem jeg også, skal jeg si deg. Det er ikke morro å leike aleine. Fleire av samme ulla….a hu som va krulla men ikkje hette Mulla ;)

Jeg vet ikke ennå om jeg like deg. Du er litt Stiv….

Seitasis
Seitasis
Abonnent
Svar til  Audhild Østgård
11 år siden

Du er bare – utrolig. Først kommer jeg med en teori, som jeg trodde passet ca gjennomsnittet av bevisstheten i Norge, den gikk jo helt vest. beviste mennesker er vanskelig å finne i dag så du er en ettertraktet vare, du ja.

Audhild Østgård
Svar til  Seitasis
11 år siden

Jaha….En teori!?
Bevisste mennesker har Bevist!!

Det heter seg at alt kan kjøpes. Kommer bare an på summen som tilbys!
Beviste mennesker er ikke til salgs. Ikke under noen omstendigheter!
Slik har de vært istand til å gjenerobret sin Bevissthet!!

Audhild Østgård
Svar til  Audhild Østgård
11 år siden

Langt vest reiste jeg ja….for å avkrefte en Teori!? Eller fikk du den bekreftet!?

Audhild Østgård
Abonnent
11 år siden

Kalde Hjerte!
Er augo dine varme da?

Seitasis
Seitasis
Abonnent
Svar til  Audhild Østgård
11 år siden

hjerte mitt var varm en gang, øynene skinner som diamanter innimellom, men vil du se virkelige øyner som skinner, så er “den siste viking” fremdeles i live på vestlandet, men da må du ha genuin interesse, for å dokumentere for kommende generasjoner.

Audhild Østgård
Svar til  Seitasis
11 år siden

Diamant-øyne er nok ikke mitt bord. Det bordet fanger! Jeg snakker om ekte varme øyne. Øyne som fløyel som man kan drukne seg i og derigjennom bli hel og levende. Jeg snakker om Øyne som Sjelens speil, som er istand til å “Spegla Guds Himmel av”

Den siste viking bor rett ovenfor vatnet mitt. Treng ikkje reise til Vestlandet, men takk for tilbudet!

Dokumentering gjør jeg direkte etter som prosessen skrider framover.

Valg…nei og atter nei!
De jeg snakker til har valgt for lenge, lenge siden. Mulighet for omvalg er en ubestridt umulighet!

Seitasis
Seitasis
Abonnent
Svar til  Audhild Østgård
11 år siden

High score

Seitasis
Seitasis
Abonnent
Svar til  Audhild Østgård
11 år siden

Kanskje du skulle gjøre en sammenligning, hvordan kan du vite, uten å sett, virker som du har urokkelige stabile datum eller ikke evaluerte meninger om du vil, hva med å virkelig se, sammenligne naboen din, med en litt større verden?

Audhild Østgård
Svar til  Audhild Østgård
11 år siden

Sammenligne naboen min, med en litt større verden!
Det har jeg allerede gjort før han ble naboen min, i den forstand at jeg skjønte umiddelbart at her er et verdifullt/viktig menneske fordi “hele verden” ikke minst offentlige instanser skulle “ta” ham!………Ding-Dong sier bjella mi da! Resurch, resurch….Så tenkt så gjort! Resten er prosess der “linking” og evaluering skjer kontinuerlig inntil farvannet er tilstrekkelig ryddet!

Tore Hund kjenner du vel!?

Jeg følger ett “indre” kart m/ Gps, som står i forbindelse med ett tilhørende eksternt Kompass. Dette kompasset fungerer som Gps som sender signaler direkte tilbake til min Gps. Kanskje Gps`en er en Chip?

Og Gps`ene og Kompassene er forbundet med Moderskipet mitt!!
Det finnes nemlig uansett hva andre mener å vite. Moderskipet har jeg vært forbundet med hele dette livet!

Vi har samme Mål, de som er ombord og jeg. Det som ligger i meg, ligger også i dem. Minnet mitt aktiveres gradvis og spesifikt i gitte situasjoner. Jeg ledes og lar meg lede. Vi har inngått en Pakt for lenge, lenge siden. Du kan si at dette Romskipet er Paktens Ark!

Audhild Østgård
Svar til  Audhild Østgård
11 år siden

Mulig den forrige kommentaren ble litt for utydelig. Jeg begynner å bli trøtt, litt vanskelig å konse.

Takk for sps anyway. Jeg skal tenke mer nøye over “Kommandolinjene”
Hvem er forresten Ernesto Che Guevarra!?
Er det også en du skal/vil tekkes?

Seitasis
Seitasis
Abonnent
Svar til  Audhild Østgård
11 år siden

og den pakten sier at du ikke skal “vise deg”

Audhild Østgård
Svar til  Audhild Østgård
11 år siden

Ikke skal “vise meg”!? Må jeg få meg en “UsynlighetsHatt” uten en fnatt…!

Hvordan kan nå du vite det? Går du i takt med Pakten eller….!?
Er du isåfall sikker på at du kan holde rim-rytmen med Pakten-takten….!?

Denne “varen” er ingen lukerativ bedrift….men Blod, Svette og Tårer har jeg lovet. Og holdt….!

Seitasis
Seitasis
Abonnent
11 år siden

Tror ikke alle ser navnet mitt seitasis, noen ser bare seitas derfor ønskes kommentarene slettet vedr. temaet.

Audhild Østgård
Svar til  Seitasis
11 år siden

Huttetu….Verden vil bedras veit du. Du Slette mi tid! Eg ska nå ikkje slette di tid ;)

Seitasis
Seitasis
Abonnent
Svar til  Audhild Østgård
11 år siden

Takk du er jo virkelig i det hyggelige hjørne i dag. Har en følelse du kan håndtere det meste, jeg. (kommentaren ønsket slettet sammen med de andre)

Audhild Østgård
Svar til  Seitasis
11 år siden

Hahaha….Å backe ut når livet står på spill, er ikke mi greie.
Ja, jeg kan håndtere det jeg MÅ håndtere hvilket jeg tenker å fortsette med.
Om du har tenkt å gi meg en hjelpende hånd er opp til deg!
Men ein Grinebiter vil eg ikkje ha som høgrehånda! Han får reise åt Pipsvingen eller kanskje til Bloksberg..;)

Seitasis
Seitasis
Abonnent
Svar til  Seitasis
11 år siden

regelen er forlatt aldri en ånd som viser styrke som deg, still til valg, jeg stemmer på deg. 100%, 100% ble jeg lurt igjen eller?

Audhild Østgård
Abonnent
11 år siden

Uffda, Seitasis……humre humre. Jeg beklager dypt og bukker meg i støvet! Iblandt får jeg et snev av dysselektiske vibrasjoner, serru ;)

Se(e)-it-as(s) ;) Den skriveLeifen min kom helt a seg sjøl…..må ha tatt springfart og jumpet opp fra det under-bevisste minnet mitt. Syns den var spenstig jeg, etter at du gjorde meg oppmerksom på den og jeg endelig skjønte hva du mente. Litt treig i oppfattelsen iblandt. Har så mange tanker jeg må tenke og så mange koblinger å sette på plass, serru ;)

Du kan jo vri litt på din egen skrivemåte og rettet navnet ditt mot meg! Hva får du da? …..Hahaha

For mange av dere? Vel, jeg står igjen med kun 1!

Seitasis
Seitasis
Abonnent
Svar til  Audhild Østgård
11 år siden

Jeg fikk jo en god latter selv da, men kommentarene er usaklige og må slettes, men takk for moroa da.

Audhild Østgård
Svar til  Seitasis
11 år siden

Usakelige du lissom….nå holdt eg på å si noe om den assen igjen….Ups, må visst vokte kjæften min. Blei med ett i så godt “Spinne” humør, serru….Å få spinne litt vilt er noko av det mest morosame eg veit….hehehe

Når orda får frislepp å trillar som ertra ut or “sekken” da blir det heisann-Å-HoPsAnn ;)

Du får nå bare slette mest det du vil om du er så redd for å bli kompromitert!
Er det noen du skal tekkes?

Seitasis
Seitasis
Abonnent
Svar til  Audhild Østgård
11 år siden

Ibsen

Audhild Østgård
Svar til  Audhild Østgård
11 år siden

Lurte et øye-blunk på om du var blitt psykotisk slik at jeg måtte berøre deg med Silkehansken ;)… Puh enda godt å kunne rase litt videre; I Se(e) It Ass ;)

Hvorfor er oppdagelsen av åndens muligheter skremmende?

Seitasis
Seitasis
Abonnent
Svar til  Audhild Østgård
11 år siden

Enorm makt = ansvar.

Audhild Østgård
Svar til  Seitasis
11 år siden

Som du veit; Det skal sterk rygg til for å bære gode dagar!
Og enda sterkar for å bera dårlige!

Et ordtak sier at menneskes hjerte forandres aldri. Det Hjarta som opprinnelig var av Gull, vil i ALL TID forbli så! Fordi det er uløselig knyttet sammen med det som er av det ekte livet laga!

I det ekte livet hadde vi omsorg og ansvar for Alt og Alle….Uansett!
Slik blir det igjen. Dessuten; Det som opprinnelig var sammenføyd skal sammenføyes igjen! ALLE i dette “Knyttet” har felles ansvar!

Dessuten vil iallefall jeg for egen del bytte ut ordet makt med ordet KRAFT :)

Seitasis
Seitasis
Abonnent
Svar til  Seitasis
11 år siden

takk det varmet mitt kalde hjerte, (denne kommentaren ønskes også slettet)

Audhild Østgård
Svar til  Audhild Østgård
11 år siden

Hmm….Den “leifen” kom kanskje ikke helt av seg selv. Iblandt lurer jeg på om det ligger en “skøyer” bakom og trekker i usynlige tråder…og/eller taster. Jeg ser og ser ikke på samme tid ;)

Seitasis
Seitasis
Abonnent
11 år siden

Ibsen kunne sikkert si: “kun eies løgnene “. Fjernes løgnene, blir menneske trist. Prisen å betale for Nyhetspeilets skribenter/lesere. Når løgnene fjernes kommer det verste sjokket, oppdagelsen av åndens skremmende muligheter. Hvilket stadie er vi i nå?

Audhild Østgård
Svar til  Seitasis
11 år siden

Nå tenker jeg vi nærmer oss det stadiet da vi kan begynne å bli glade igjen og ha det veldig, veldig morro, Seitas ;) :)

Seitasis
Seitasis
Abonnent
Svar til  Audhild Østgård
11 år siden

Mobber du “se det rævhul” (seitas), vet ikke helt, men “se det som det er” kan bli til litt av hvert.
tingene er egentlig ikke så alvorlig, vi kan å ha det veldig morro, den tilstanden er gøy. Sliter litt med det stadie akkurat nå. “Vi er så forbaska firkanta i Hugu”, for mange av oss kanskje, etter din mening?

Audhild Østgård
Svar til  Seitasis
11 år siden

Hmmm……Seitas, nå skjønner jeg ikke. Spørr du om jeg mobber deg?
“for mange av oss kanskje, etter din mening” ??

Seitasis
Seitasis
Abonnent
Svar til  Seitasis
11 år siden

du kaller meg for se det rævul (seitas) istedet for se det som det er seeitasis.

Audhild Østgård
Abonnent
11 år siden

Gudfrid, eller hva nå ditt virkelige navn er, jeg kommenterer på det du sier her. Kommer ikke direkte inn under kommentaren din.

Om det er det som har fått navnet Akasha biblioteket du snakker om, tenker jeg det ikke er mulig å komme inn i det på “riktig” vis uten å gå igjennom kjernen i seg sjøl. Som ett security system, er Sjelen i kombinasjon med hjertet vårt. Slik må det også være.

Det florerer med kanaliseringer i disse dager. Mye kommer som kan være korrekt og mye er innfiltrert av feil info. Her får vi en flott treningsarena ift å trene vår Skjelneevne ;) Det er litt av en jobb å ta i tak med dette arbeidet når så mye er snudd og vendt, vridd og vrengt over så lang tid!

Shakespeare, Bacon og St Germain, kan godt være en og samme sjel. Når jeg i tillegg tenker på at en Fri Sjel også kan kan benytte seg av “Walk inn” muligheten, ligger enda flere kombinasjoner åpent.

Jeg tenker forøvrig at svært mange av de bemerkelsesverdige store Personligheter/Sjeler som er beskrevet i vår historie handler om reinkarnasjon av de samme Sjelene som har vandret inn og ut av tidene lenge, lenge. Med ett meget bestemt Mål som gir mening etter hvert som man graver dypere og dypere!

Rabalder
Rabalder
Abonnent
11 år siden

Nå begynner damene her virkelig å røre
og glømmer seg helt bort
I de “kjekke” Stoltenberg og Støre
Som begge kommer Ibsen sannelig til kort.

gudfrid
gudfrid
Abonnent
Svar til  Rabalder
11 år siden

He he, ingenting er så sexy som en mann som kan skrive visdomord på rim :-)

Audhild Østgård
Svar til  gudfrid
11 år siden

Sexy og sexy fru Gudfrid :)
Nytter iallefall ikke å være sexy aldri så mye om “personen” er en robot, eller har andre unaturlige vedheng heftet ved/på/i seg! Hjelper ikke om han skriver flotte visdomord på rim aldri så mye!!

En ordentlig mann av kjøtt, bein og blod med Sjelen intakt og Hjarte på rette staden er det eneste som duger! Iallefall for meg :)

Du får nå snakke for deg, Gudfrid og Rabalder for seg ;)

Rabalder
Rabalder
Abonnent
11 år siden

Kjære vene snille Audhild, dette innlegget er da om vår nationale stolthet Henrik Ibsen, ikke en sviker som Stoltenberg

Audhild Østgård
Svar til  Rabalder
11 år siden

Kjære vene, snille Rabalder eller hvem du nå enn er bakenfor “nicket”; alt som er splittet, splintret og fragmentert hang en gang sammen i Helheten.

Sjelen med navnet Henrik Ibsen vandret engang ut av tiden og Jens Stoltenberg kom engang inn i denne tiden.

Ibsen var refser i sin tid, ubehagelig, nødvendig påpekende borgerskapets og maktens glatthet, unnfallenhet og uærlighet.
Stoltenberg slik jeg oppfatter ham, ønsket i utgangspunktet å gjøre et ærlig stykke arbeid for Norge og Verden.

Jeg vet ikke hvor langt seende du egentlig er, Rabalder. I prinsippet tenker jeg at det ikke er riktig av en uten tilstrekkelig langtrekkende perspektiv å bedømme/dømme en likeverdig eller en som har mistet sitt gang-syn, på den ene eller andre måten!

Om det er slik at vi lever i ett Hologram her på jorda, så vil hver fragmentariske del avspeile helheten.
(Holografi (gr. holo = hel eller fullstendig, graphos = skreven eller budskap)

For å kunne tolke hver bit korrekt utifra helheten må man først være istand og villig til å anerkjenne/vedkjenne seg de korrekte omgivelsene man faktisk lever i!

Min påstand er at om ett fragment feks ett bestemt menneske er en sviker eller ei, er umulig å vite uten å se/skjønne helheten!

Thunder
Thunder
Abonnent
Svar til  Audhild Østgård
11 år siden

Jeg vet ikke hvem du er Audhild Østgård, men du skriver mye interessant.

Hvem ser hologrammet? I drømmen kan vi tenke, føle, lukte, smake, høre og se. Er drømmen et hologram også?. Er det forskjell på den fysiske verden vi våkner til og den fysiske verden vi sovner inn i?
Hvordan er myke øyne? Hvilke øyne hadde Medusa? Stoltenberg må jo være vår tids medusa. Slangenes hypnose, veldig fasinerende. Vi spiller kanskje bare forskjellige roller. Kanskje har vi utspring fra en bevissthet(sjel) og må erfare dualitet og mange roller for å bli forskjellige og “vokse”.

Audhild Østgård
Svar til  Thunder
11 år siden

Mange viktige og interressante sps du kommer med Thunder. Skulle ønske at du kom med ditt ordentlige navn også. Navn og bildet ditt i skjønn forening. Handler om din identitet og min identifisering. Gjenkjennelse og vedkjennelse!
På ett plan. Mange andre måter å identifisere på. Bla via gjenkjennelse av energien et menneske bærer. Det er interressante greier;)

Tenk om drømmen er virkeligheten og “vår virkelighet” illusjonen!?
Tenk om Fantasien er virkelighet og mangel på sådan eller tapet av den, skaper den fastholdte energi som har ført oss til der vi er i dag!?

Tenk om drømming, fantasi og lengsel er de tilstander som er veiviserne fram til den tilstanden som kan kalles Den store Draumen. I den bor den virkelige, virkeligheten og i den ligger ALT liv, hele eksistensen, hele Guds skaperverk og KJÆRLIGHET hinsides alle grenser!!

Olav H. Hauge har skildret deler av tilstanden vakker i diktet; Den Draumen.

Verden slik vi kjenner den i dag er en stor skuespillerscene der vi innehar egne roller og iblandt overtar andres! Bevissthet omkring hva som er mitt og hva som er ditt, tenker jeg er vesentlig! Handler om identitet og identifisering som viktige element for at vi skal kunne bli istand til å få “Alt fullbragt”!

Myke øyne kan bare oppleves via den som kan speiles gjennom akkurat det identiske paret ;) :)

Audhild Østgård
Abonnent
11 år siden

Og HVEM er OPPRINNELIG den mannen kalt Jens Stoltenberg?

På begynnelsen av -90 tallet traff jeg ham på IKEA Slependen, av alle steder.
To ganger stillte han seg opp foran meg på den andre siden av ett bord fullt av tøyruller. Han stirret meg inn i øynene en kort stund ved begge anledningene. Har aldri sett så myke øyne før ;) Min ledsager dengang uttalte etterpå; Så du hvordan han så på deg….visst gjorde jeg det og jeg forundredes over hendelsen.

I dag spørr jeg meg; Hvor er den ekte Jens blitt av?
Hva er det som styrer og “holder” ham fanget?

Rabalder
Rabalder
Abonnent
11 år siden

Jeg fant denne av Ibsen:
Ett parti ,det er liksom en kjøttknern, det; Det maler alle hodene sammen til en grøt; og derfor så blir de også grøthoder og kjøtthoder; alle i hop.

Audhild Østgård
Svar til  Rabalder
11 år siden

Det sitatet der har vel ikke Ibsen kommet med, Rabalder? Tror du må legge fram dokumentasjon her gitt ;)

Bjørneboe derimot, han kunne ha sagt noe slikt. Vi mangler en ekte Bjørneboe i blandt oss i dag. Kanskje han kunne ha greid å riste og å refse såpass at presse, media og folk på Det Store Tinget så smått begynte åløfte på et øyenbryn! Det kunne være en sped begynnelse på det som MÅ komme ;)

Ikke var han redd heller. En av dem som heller gikk i døden enn å miste sin egen Sjel til sjelløsheten, tenker jeg :)

Audhild Østgård
Svar til  Audhild Østgård
11 år siden

Hør på Bjørneboes ord her og se hvordan han uttrykker seg gjennom sigarettrøyken! Kjenner jeg blir helt varm rundt hjerterota :) Skulle ønske han snart er tilbake iblandt oss;) Han og Ibsen i skjønn forening. Tenker på dem som “To alen av samme stykke” ;)

gudfrid
gudfrid
Abonnent
Svar til  Audhild Østgård
11 år siden

Joda det var Henrik Ibsen som sa det :-) Han sa også: For en parithøvding er liksom en ulv, ser De – han er liksom en forsluken gråbén; – han behøver så og så mange stykker småfe om året hvis han skal bestå.

Audhild Østgård
Svar til  gudfrid
11 år siden

Haha…..Uansett hvem som sa hva Gudfrid, godt og riktig sagt var det hokke som :)

Nå er det slik at jeg ofte ser “To i en”. Tenk om Ibsen og Bjørneboe er En og samme Sjel!? Og for å trekke det enda lenger; Hvis denne Ene sjelen i virkelighetens verden “inneholder” disse to så kan det meget mulig hende at Shakespear også er endel av dem. Som enTre-enighet :)

Hva tenker du om denne framstillingen, Gudfrid?

gudfrid
gudfrid
Abonnent
Svar til  gudfrid
11 år siden

Det var Francis Bacon som skrev under psaudonymet Shakespear, samme sjel skal i følge Akashic records også ha vært St. Germain. Om Ibsen og Bjørneboe var to inkarnasjoner av samme sjel vet jeg ei, vi må lære oss å gå inn i Akashic records for å finne det ut :-)

Når du nevner at Jens en gang hadde et stort hjerte, vil jeg gjerne si det samme om Jonas. Han ble erstattet av noe annet like etter at han ble minister, plutselig kunne jeg ikke kjenne han igjen på bilder.
nytter ikke å velge gode folk når de blir borte/fjernes når de kommer til makten.
Tror ikke vi trenger noe maktoverhode jeg da.

Audhild Østgård
Abonnent
11 år siden

Og disse;
«Man skal ei lese for at sluke, men for at se,
hva man kan bruke.»

“Det som du er, vær fullt og helt, og ikke stykkevis og delt”

Ibsens forhold til Nietzsche kan være ett interressant tema for spesielt interresserte.

El Chino
El Chino
Abonnent
Svar til  Audhild Østgård
11 år siden

Husker sitatet “Det som du er, vær fullt og helt, ikke stykkevis og delt” fra Brand. Det sa min mor alltid til meg. God leveregel som jeg har tatt med meg. Hun har forresten også fødselsdag den 20. Mars.

Audhild Østgård
Abonnent
11 år siden

Hei Mona :)
Så fint at du husket gamle Henriks fødselsdag!
Han kom med mengder av gullkorn. Jeg siterer ham stadig.

Denne er fin synes jeg;
”Sannheten og frihetens farligste fiender i blant oss, det er den kompakte majoritet. Ja den forbannede kompakte, liberale majoritet.”

Thomas Stockmanns siste replikk i dramaet; ”Saken er den, ser dere, at den sterkeste man i verden, det er han som står mest alene.”
Fra en Folkefiende som utkom i 1882 og er like aktuell i dag, 130 år etterpå! ;)

Rabalder
Rabalder
Abonnent
11 år siden

Veldig interessant. Føler meg ikke kompetent til å kommentere noe, men ser frem til flere artikler som jeg forstår du har planlagt. Venter med spenning.

« Forrige artikkel

Sjelens mørke natt for bankeiere og regjeringsspekulantene

Neste artikkel »

Hvorfor mislikes ‘jøder’ og jesuitter?

64
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x