0-Punkt - der begge vorteksene møtes og nyskapning finner sted.
/

Løsningen på den økonomiske krisen

2.2K visninger
8 minutter lesetid
36

I den tiden vi nå lever i vil systemer som ikke kan opprettholdes kollapse. Noe nytt må oppstå i kjølvannet av det gamle. Det nye må være basert på nye prinsipper, nytenkning og visdom.

På sensommeren i fjor ble jeg oppmerksom på en Internett side som heter http://halfpasthuman.com/. Dette nettstedet tråler hele nettverket og søker etter mønstre i språk som kan brukes til å forutsi ting som skjer i fremtiden. Jeg skal ikke komme inn på teknologien her, det kan du gjøre selv, om du vil. Det som er poenget er at de kunne se en hendelse som ville skje i oktober 08, som ville fremkalle like stor intensitet i våre emosjoner som det som skjedde 11, september 2001 i USA. Det som fanget manges oppmerksomhet var at, mens tiden som virkelig rørte ved våre emosjoner etter terrorangrepene 11.9 varte en uke cirka, ville det som kom til å skje i oktober ha en emosjonell reaksjonstid som skulle vare helt ut til våren 2009. Spådommen stemte og som vi alle nå vet, handler det om en fullstendig nedbryting av den globale økonomiske infrastrukturen. Dett var ingen ”ulykke” men noe som måtte bare skje! Det lå i kortene, at korthuset måtte klappe sammen.

Det hele minner meg om en sang jeg lærte da jeg var barn i USA – om ”Humpty Dumpty” som falt og ble knust og som ikke kunne settes sammen igjen. Sånn har det gått med økonomien. Som følge av det som har skjedd, har det kommet en rekke filmer på Internett som forsøker å belyse for folk flest hvordan og hvorfor ting har gått som de har gjort. De fleste mennesker har ikke peiling på hvordan penger blir laget og et forvirrende mengde av faguttrykk gjør at bare noen få forsøker å sette seg inn i og forsøker å forstå seg på begrepet ”økonomi”. For den som ønsker å gjøre seg bevisst hvordan penger blir til, kan jeg anbefale en film som finnes på Internett – ”Zeitgeist Addendum” heter den og du finner den her: http://www.zeitgeistmovie.com/

For å si det kort er det banker som lager penger ved å låne ut penger som de selv ikke har. På engelsk kalles metoden, ”The Fractional Reserve Money System”. Det er styresmakten i det landet som gjelder som setter grensen for hvor mye penger som banken kan låne ut i forhold til hvor mye de selv har i reserver. Jeg har hørt at bankene i Norge kan låne ut 40 ganger mer penger enn det de selv har i hvelvet – selvfølgelig med renter. Jo mer penger som lånes ut, desto mer penger er det i omløp og desto mindre blir disse pengene verd. Systemet fungerer slik at det aldri er nok penger i omløp for å betale gjeld pluss renter. Systemet må klappe sammen før eller siden. Dersom du og jeg hadde lånt penger til hverandre på disse premissene ville vi ende opp i fengsel. Det gjør ikke bankene.

I forhold til krakket som nå har skjedd er det tette forbindelser mellom forsikringsselskaper, banker og spekulanter som bruker penger for å tjene penger. Det sies i filmen Zeitgeist Addendum at penger er den største blind trossystem som vi mennesker har, ved siden av religion. Penger har nemlig ingen verdi i seg selv. Dens verdi kommer av det vi kan bytte mot den når vi handler. Den verdien er basert på blind tro. Det er en type aksjehandel en kan gjøre som går ut på et veddemål om at en bedrift, i fremtiden, vil stupe til en gitt verdi på aksjebørsen. Det vil si at aksjespekulanten tjener penger på at noen andre taper penger. Det er det samme som å si at en skaper verdier ved å fjerne verdier – forstå den som kan!

To store problemer med systemet som det nå er

Når vi trekker oss litt tilbake og titter på vårt samfunn, kan vi se veldig tydelig at det er penger som er samfunnets ”blod”. Når pengene ikke går rundt, dør samfunnet. Det som får samfunnet til å bruke penger er FORBRUK. Denne samfunnsformen er den som avlastet den tiden der teknologien var brukt for å produsere det vi trengte – ikke det vi ønsket oss. Utviklingen av forbrukersamfunnet har ført til en rekke uheldig konsekvenser når vi tenker på langsiktig konsekvenser. Den første handler om menneskets personlig skjebne. Dokumentasjon for min påstand finner du i en 4-timer lang dokumentarfilm om Sigmund Freud og hans familie. Filmen heter ”The Century of the Self” og er å finne gratis på Internett – gjør et Google søk. Sigmund Freud lanserte en fullstendig feil hypotese om at menneskets ubevisste sinn var en farlig rest fra vår dyrisk fortid. Denne informasjonen ble brukt av styresmakter jorden rundt som en vitenskapelig mandat for å undertrykke massene – selv i demokratiske land. Den beste måten å fengsle et menneske er ved å gi det en falsk illusjon om frihet.

Forbrukersamfunnet gir forbrukeren nettopp den illusjonen. Mennesket blir da sett på som irrasjonelle ”lykke maskiner” som kaster seg inn i en sirkel av arbeid og forbruk som sies å skape lykke. Som en økonomisk melkeku blir forbrukeren hensatt til å produsere verdier for både staten og til eget forbruk. Massene blir så forledet til å tro at dette er meningen med tilværelsen ved å opprettholde en åndsfattig vitenskapelig modell som impliserer at vi er biologiske tilfeldigheter uten videre mål og mening. Emosjoner som ikke passer oss blir så kalt ”sykdom” og individet blir medisinert for å komme tilbake til ”normen”. Problemet er bare det at en er ikke syk dersom man er deprimert og medisiner løser aldri problemet. Det gjør bare pille produsentene enda rikere.

Det andre store problemet som systemet skaper er noe som kalles på engelsk for ”Sustainability”. Det vil si evnen til å holde ting gående. Grådighetsprinsippet i økonomi synes å kreve vekst til en hver pris. Dette prinsippet fører til noe vi kaller for eksponential matematikk. Denne form for vekstkurve er som gjær celler i et fat med sukker. I starten er veksten liten sett i forhold til antallet gjærceller, men mot slutten av prosessen har antallet vokst så mye at det ikke er nok næring igjen og hele kolonien begår kollektiv selvmord gjennom mangel på næring. Det er nøyaktig hva som holder på med å skje med hele jorden. Vi bruker flere av jordens ressurser enn jorden er i stand til å produsere. Mange vil se på fenomenet og konkludere med at vi har for mange mennesker her på jorden. Det er faktisk stygge krefter som mener at befolkningen på planeten må ned til 500-millioner. Det vil si at 6-milliarder mennesker burde dø.

Spørsmålet er om problemet er riktig identifisert. Kanskje problemet er vårt forbrukskultur, åndsfattigdom, kapitalisme og grådighet?

De samme mentaliteten som har skapt problemet med vår økonomi er den samme mentaliteten som brukes for å tvinge frem en løsning. I mange tilfeller er de samme menneskene som har skapt problemet de samme som håver inn milliarder i statstøtte som massene skal betale for i form av skatter og avgifter. Pengene bare forsvinner inn i et gedigent sort hull. G-20 møtet i London nå er en samling av maktmennesker som gjerne vil ha endring til sin fordel. De snakker høyt om global kontroll – om global pengersystemer. De snakker åpent om ”The New World Order” som kommer til å dele verden i to med herskere og slaver på hver sin side. Det er deres løsning til problemet de har skapt. Det er som de ofte gjør ting. Setter i gang noe, skaper en situasjon vi ikke kan finne oss i, og tilby en løsning vi egentlig aldri ville ellers si ”Ja” til. Denne løsningen er ingen løsning. Jeg har et bedre forslag!

Et bedre forslag enn NWO

Veldig lite har skjedd i forhold til vår evne til å produsere verdier. Når jeg skriver dette så ekskluderer jeg penger som en verdi. Vi er fortsatt i stand til å produsere mat, maskiner, klær, bygninger og energi. Som en hver infrastruktur så stor som penger, må vi som borgere overføre en mandat til våre styresmakter å forvalte et pengesystem basert på verdier. Fordi renter brukes for å tjene penger på penger og det er med på å skape økte forskjeller mellom mennesker, bør vi avskaffe renter – fullstendig. Banker er eid av staten – det vil si er under kontroll av massene. Er vi ikke lei av at bankene skal diktere kvaliteten av våre liv?

Siden den kapitalistiske forbrukssamfunn var med på å skape problemet, er vi tjent med å se nøye på alternativer til det som har vært. Vår kapitalistisk markedsøkonomien har krevd fattigdom for å eksistere. Det vil si utviklings land brukes for å produsere varer til industriland til en fortjeneste. Vi kan bare se hva som har skjedd i det siste i forhold til Kina. Mine amerikanske ”Crocks” sko står ”Made in China”. De koster sikkert et par kroner å lage, mens de selges til en pris på ca kr. 500.- i Norge. Det blir helt feil. Vi burde lage våre egne varer, akkurat som alle andre – en global økonomi basert på lokal økonomi. Istedenfor at Norge hogger tømmer for å selge til Kina, slik at vi må kjøpe vår tømmer fra Russland, kan vi spare jorden for all den ekstra forbruk av energi. Istedenfor å tenke fabrikkprodusert mat, kan vi begynne å tenke på lokal produksjon – slik som det var før i tiden.

Vi trenger ikke en økonomi basert på vekst når vi begynner å bli bevisst på at lykken ikke kommer fra vår evne til å forbruke det vi ønsker oss. Det som er løsningen til den globale økonomiske krisen kommer aldri fra den kanten som vil ha ting slik som de var før. Løsningen kommer bare som følge av å tenke nytt – tenke på verdiskapning av meningsfulle verdier – ting vi har bruk for. I denne løsningen er også en økt bevisstgjøring på det faktum om at vi mennesker ikke er biologiske tilfeldigheter. Vi trenger heller å bruke krefter på å avskaffe de gamle modellene av medisin, psykologi, psykiatri, sosialvitenskap basert på en fragmentert vitenskapelig modell som bare speiler vår venstre hjerne halvdel. Vi har det bedre sammen når vi demonterer våpenindustrien og bruker de kreftene til å lage verdier vi ønsker oss. Når vi er bedre i stand til å forstå hvem vi er som mennesker og vår egentlig funksjon i livet, er vi også lettere i stand til å skape et samfunn som støtter ekte trivsel til forskjell fra slavedrift som økonomisk melkeku.

Problemet som har blitt til i forhold til samfunnet og økonomi er basert på en form for tenkning som har gått ut på dato. Vi har prøvd alt vi kan og bevist at det holder ikke mål. Systemet bryter ned på sin egen urimelighet. La oss bygge noe nytt basert på tenkning som representerer helhetsprinsipper, visdom og omtanke til våre egentlig beste interesser. Særlig i Norge med de økonomiske reservene som landet sitter på er det mulig å gjøre om vårt system slik at vi kan være en modell for andre land å følge etter. Alternativet, er jeg redd for blir noe ingen ønsker å se.

Mike Cechanowicz

Om forfatteren: Mike Cechanowicz er Norsk statsborger, tidligere prisbelønnet reklamefotograf og kunstmaler. Han har viet sitt liv til forsking rundt bevissthetens essens siden 1987. Han er sertifisert NLP-instruktør siden 1994. Han har holdt en omfattende praksis med psykoterapi siden 1990 og undervist NLP, hypnose og systemtenkning. Han har skrevet en rekke bøker. Den første var ”Den Psykososial Arbeidsplassen” for LO-Industri, ”Livets Håndbook” 2007, ”Skjult Agenda” og ”Spillet” - 2008.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

36 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

“Investeringssjef funnet død
Sjefen for investeringsmyndighetene i emiratet Abu Dhabi, sjeik Ahmed bin Zayed al-Nahyan, ble funnet død tirsdag, bekrefter marokkanske myndigheter.”
“Al-Nahyan har vært savnet etter at privatflyet han var om bord i styrtet i en innsjø i et fjellområde nær den marokkanske hovedstaden Rabat fredag.

Al-Nahyan, som er bror av presidenten i De forente arabiske emirater, Khalifa bin Zayed al-Nahyan, var i kraft av sin stilling sjef for verdens største statlige eide investeringsfond. Fondets verdi er beregnet til rundt 627 milliarder dollar. (©NTB) ”
http://www.hegnar.no/bors/article416104.ece

Da er det bare å “spekulere” akkurat hvorfor styrtrike og mektige mennesker dør så plutselig!

arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

Antall lik 1 / 4 del av den norskebefolkningen er i streik i Hellas:
“Politiet skjøt torsdag tåregass mot steinkastende demonstranter i et Hellas som nok en gang ble lammet av generalstreik.”
“Private og offentlig ansatte gikk torsdag sammen om generalstreik i Hellas i protest mot innstrammingstiltakene regjeringen har varslet.

Demonstrantene støtte sammen med politiet flere steder i den greske hovedstaden Aten. Politiet skjøt tåregassgranater etter at demonstrantene hadde knust vinduene på over 50 butikker, banker og kafeer.

«La nasjonalforsamlingen brenne», ropte en gruppe unge demonstranter.

Rundt 300 demonstranter angrep politiet og kastet stein, opplyser politiet. To politimenn ble skadd, og 16 demonstranter pågrepet.

Den fredelige delen av demonstrasjonen marsjerte bak paroler som «Vi er mennesker, ikke tall», «Krig mot kapitalistene – det er arbeidernes svar» og «Hvor ble det av pengene?».”
http://www.hegnar.no/okonomi/article413518.ece

Hellas er blitt den nye Island, og medier tier som alltid! :D

arifkarim
arifkarim
Abonnent
Svar til  arifkarim
14 år siden
smurfen
Redaksjonen
Svar til  arifkarim
14 år siden

Neida Arif, Media tier ikke :)
På NRK Nyhetene sa dem at befolkningen på Hellas hadde levd langt over evne samt at demonstrantene måtte inse at dem hadde seg selv og takke
Nå må dem ned 30% i Lønn, skattene øker, pensjonene blir borte, øyer og statlig eiendom må selgest
Øker skattene og lønna redusert med 30% så har dem ikke penger og bruke på annet en litt mat som fører til at det meste av areidsplasser forsvinner og landet blir redusert til et lutfattigt U-Land
Da er det flott og ha Bilderbergere som står parat til og overta Hellas for og hjelpe dem :D
Nå er jo bare Hellas første land ute i Europa, dem fleste andre land har mye mer gjeld en Hellas samt enorme skjulte lån så det er bra at Bilderbergerene har sagt seg villige til og ta over land etter land etterhvert som dem kolapser for og hjelpe dem :)

arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

“Nå skal det strammes inn!”
“Folk flest på Island har merket lite til den økonomiske kollapsen, men nå kommer innstrammingene som rammer alle.”
“Innstrammingene som staten, etter krav fra IMF må foreta for at Island kan begynne å gjøre opp for seg, kommer først på neste års budsjett.

I budsjettet for neste år som regjeringen nå arbeider med, blir det færre timer i grunnskolen, mindre til barnehagene, mindre til de arbeidsledige, og ikke minst harde nedskjæringer i helsesektoren som islendingene er så stolte av.

Det blir også dårligere kommuneøkonomi, og nybakte foreldre må godta mindre utbetalt under svangerskapspermisjonen. Et forslag om å korte ned på svangerskapspermisjonen er foreløpig droppet.”
http://www.hegnar.no/okonomi/politikk/article404980.ece

Kollapsen på Island var bare en “eksperiment” for NWO-økonomi gudene, som er helt klart forberedt på “den store” verdensøkonomi-kollapsen i nærmeste framtid! ;)

arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

“Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) frykter at ledigheten vil øke neste år. Dessuten kan massiv gjeldsoppbygging i mange land utløse en uro som ingen i dag kan forutse virkningene av.”
“– Krisen er ikke over. Norge har en liten, åpen økonomi. Halvparten av det vi lager, selger vi til utlandet. Når det er opp mot 10 prosent ledighet i våre naboland, er det ingen selvfølge at vi fortsatt skal lykkes med å ha 3 prosent, sier statsministeren til NTB ved årsskiftet.

Han påpeker at mange land har opparbeidet store underskudd og enorm gjeld.

– Det er ikke bærekraftig og kan ikke fortsette. Når disse landene begynner å stramme til for å få ned underskuddene, kan det føre til ny nedgang i verdensøkonomien. Det akutte tilbakeslaget i produksjonen kan nok være over, med vi ser at ledigheten vokser i alle våre naboland, sier Stoltenberg.

Han viser til at Hellas sliter med gjeldsforpliktelsene, men at landet ikke er alene. De fleste europeiske regjeringer lånte store milliardsummer for å tilby redningspakker til sine banker og bedrifter under finanskrisens verste måneder i fjor vinter. De landene kommer i en alvorlig skvis når lånene skal betale tilbake. ”
http://www.hegnar.no/okonomi/politikk/article404967.ece

Dermed har staten selv skapt enda en fiktiv boble som snart sprekker i stykker. Vi får se hvor de klarer å hente inn mer “lån” fra…. ;)

arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

“EU godkjenner redningsplan
EU-kommisjonen godkjenner den britiske statens enorme redningsplan for Royal Bank of Scotland (RBS). Dermed kan regjeringen i London sprøyte inn milliarder i den kriserammede banken.”
“Det vil koste britiske skattebetalere mellom 60 og 100 milliarder pund, eller 565 til 940 milliarder kroner, å få banken på beina. Det er et beløp som nærmer seg et helt norsk statsbudsjett. Pengene skal i første rekke brukes til å hjelpe RBS med å kvitte seg med dårlige verdipapirer.”
http://www.hegnar.no/okonomi/article403518.ece

Bankene ler, folket betaler… ;)

arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

Amerikanske banker får “mer” fiktive penger “hjelp”:
http://www.hegnar.no/bors/article403152.ece

“Myndighetene har ingen andre verktøy til å takle en mulig finanskollaps, understrekes det. ” Latterlig! :D

smurfen
Redaksjonen
Svar til  arifkarim
14 år siden

Løsningen er seff og gjøre det motsatte av det dem holder på med, kraftige innstraminger, høye renter, skatter og avgifter, men det er det jo ingen som vil godta så da gjør dem det motsatte og pøser enorme mengder penger inn i systemet, null rente og oppfordrer banker til og løne ut det dem klarer, det utsetter bare problemet og dem bygger opp en boble som før eller siden vil eksplodere med katastofale konsekvenser for pengesystemet.
Et systemkrasj i nær fremtid er uungåligt.
Du sa det fotrefflig der Arif :)
Det hele er bare LATTELIG.

arifkarim
arifkarim
Abonnent
Svar til  smurfen
14 år siden

En annen ting som er veldig merkelig, og som blir mer og mer synlig med tiden som går mot NWO;
Politikerne mister egenmakta si, makta som er “lovlig” gitt av de respektive landenes konstitusjon, og deres velgerne i hundrevis av år! Denne makta burde ha overstyrt korrupte psykopatiske menneskenes vilje med folkets vilje om et bedre samfunn, men nei, akkurat det motsatte skjer. Dagens politikere er frie til å tale / uttrykke verbalt, men når det kommer til “handling” er alt makta blåst bort tilbake til banksterne! :D

arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

“Bernanke nøler med å friskmelde økonomien”
“– Vi har langt igjen før vi kan være sikre på at den bedringen vi ser nå, vil vare, sa Bernanke i et foredrag i Washington mandag.

Bernanke gjentok også at han håper at den bedringen som nå er å se i den amerikanske økonomien, vil fortsette også neste år og forhåpentligvis enda lenger enn det.

Men han understreket at faktorer som et svakt arbeidsmarked, svært forsiktige forbrukere og liten vilje hos banker og andre låneinstitusjoner til å låne ut penger bidrar til å bremse framgangen i økonomien.”

Låne ut enda flere fiktive penger? Dreier hele økonomien seg om å låne og sløse? Bernanke med flere PHD. Grader fra universiteter, og sjefen for verdens lureste sentralbank, kommer med slike barnslige påstander fra førskoleutdanning: Bare lån du, så går det bra! :D

arifkarim
arifkarim
Abonnent
Svar til  arifkarim
14 år siden
arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

Løsningen på den økomiske krisen gav “enda” flere kriser:
Norske banker blakke på en måned:
“Hele 120 banker har nemlig ikke god nok likviditet til å klare seg i én måned dersom de ikke får tilførsel av kapital fra finansmarkedene og de samtidig er i en situasjon hvor 5 prosent av kundeinnskuddene tas ut.

– Kun 29 banker hadde nok likviditet til å klare en slik kredittskvis, sier direktør Kristin Gulbrandsen i Norges Bank.”
http://www.dagbladet.no/2009/12/02/nyheter/innenriks/finanskrise/banker/okonomi/9303442/

Rothschildisme funker for fullt her! :D

arifkarim
arifkarim
Abonnent
Svar til  arifkarim
14 år siden

Savner en artikkel om pengepolitikken til verdenssløsere på NS! :(

smurfen
Redaksjonen
Svar til  arifkarim
14 år siden

Enig med deg der Arif :)
Du kan handle litt gull mens du venter på artiklen siden den skal opp i 5000 Dollar.
Den har allerede steget over 40% til nå i år så hadde du lånt 2 mill og kjøpt gull for tidligt på året så hadde du hatt 1 mill “gratis” nå ;)
http://e24.no/utenriks/article3403241.ece

arifkarim
arifkarim
Abonnent
Svar til  smurfen
14 år siden

Jeg er ikke en av de som tjener på “selvskapte” svakheter i systemet, smurf!
“Profit from crisis” er det psykopatiske menneskenes virke. Det er vel greit å “beskytte” verdien på egne andeler i form av kjøp av edle metaller, men det å “tjene” på det i form av lån / kjøp / profitt skaper bare en rush og meningsløs spekulasjon av svingninger i realpris, noe som alltid resulterer i boble-krakk!

Folk prøvde å “skape” kunstig rikdom før finanskrisen ved at de tok opp gigant fiaskolån fra banken, kjøpte hus av de penga i håp mer “profitt”. Dette “virka” for en liten før man fikk den såkalte finanskrisa ifjor. :)

Galskap er satt inn i system. Og de som utnytter denne galskapen er med på å gjenta samme medfødte feilene i menneskepsyke: Grådighet, egoisme, egen vinning på bekostning av andres tap!

SirLancelot
SirLancelot
Abonnent
15 år siden

Atmoz: “Vi styrer datamaskinene, de blir våre verktøy for å analysere ressurser og andre viktige faktorer for at jorden holdes stabil. ”

Du ble gitt PC fordi det var en del av den elitens agenda slik at de kan kontrollere og samle statistisk informasjon om alle brukere, det er pavloviansk tilvenning til de neste fasene som nå kommer på løpende bånd. Du har null kontroll med hva intensjonen bak teknologien du blir gitt er langsiktig for så vidt jeg vet sitter ikke du med den samlede informasjonen fra de ulike tenketankene. Det gjør eliten. De planlegger agendaen generasjon for generasjon slik det alltid har vært, nettopp for å gi deg en illusjon om at du er i kontroll over tekonologien. Positiv naivitet er en av måtene de klarer å få gjennom dette på med letthet, der har new age hjulpet svært godt også. Neste steg som er på vei med full fart er det kontant løse samfunnet, hvorfor? Fordi de ønsker å spore og samle statistikk om alle kjøp du foretar deg.

Du har en kontroll over maskinen, det er at du kan velge å la være å bruke det, når det gjelder det kontantløse samfunnet blir det fort værre.

Jeg vil du skal fortsette med en positiv tankegang, for det er et must, men dropp naiviteten, prøv å se det fra deres kirurgiske strategi, de planlegger moter og trender for å pense massene inn på spoeren de vil slik at vi til slutt ledes inn i utopiet, utopiet deres og helvete for folk flest.

Alexfromnorway
Alexfromnorway
Abonnent
15 år siden

Problemet med zeitgeist er at de ignorerer faren ved og implementere løsningene sine. Mennesket er hierarkisk av natur akkurat som alle andre dyr bare mer avansert og ikke som en komunal maur eller en honningbie som alle tjener de samme kollektive interessene.

Hvis noen av dere har set startrek så vet dere sikker hvem Borgene er.
Det er et slikt stabilt høyteknologiskt tyrrani jeg ser for meg hvor alle blir nøye overvåket,regulert og kontrolert 24 timer i døgnet slik at ingen kan utfordre de på toppen av pyramiden. Det er slik jeg ser for meg zeitgeists bevegelsens visjoner ende opp i en katastrofe.

Hvis noen av dere vil komentere på dette ver så snill og ikke si at dette er annerledes siden det sier alle med totalitære agendaer.
For og si det ganske enkelt
Zeitgeist=New World Order

Atmoz
Abonnent
15 år siden

Helt klart et interessant tema. Om jeg forstår deg riktig så er ikke folk klar for å tenke i de baner som The Venus Project (og lignende ideer) har.

Det er derfor vi har The Zeitgeist Movement. Det er et forsøk på å spre kunnskap, i håp om å få folk inn i mer fornuftige tankebaner. Det er helt klart ting som bør diskuteres, og alt bør ikke tas ukritisk. Men jeg mener at mye av det som blir sagt stemmer.

“La oss bygge noe nytt basert på tenkning som representerer helhetsprinsipper, visdom og omtanke til våre egentlig beste interesser. Særlig i Norge med de økonomiske reservene som landet sitter på er det mulig å gjøre om vårt system slik at vi kan være en modell for andre land å følge etter. Alternativet, er jeg redd for blir noe ingen ønsker å se.”

Hva er alternativet? Sammenlignet med The Venus Project, hva skiller seg mest ut?

Atmoz
Abonnent
15 år siden

Beklager så mange innlegg etter hverandre, men slik blir det når det ikke er mulighet for å redigere eller legge til mer innhold i innleggene sine.

Jeg har lest gjennom artikkelen og alle kommentarene igjen og vil bare kommentere dette:

“Fremtiden med Zeitgeist vil føre frem til en computer styrt virkelighet, …”
Feil. Vi styrer datamaskinene, de blir våre verktøy for å analysere ressurser og andre viktige faktorer for at jorden holdes stabil. De blir også brukt i produksjon og der hvor mennesket ikke strekker til, blant annet i operasjoner, hvor bare maskiner kan være nøyaktige nok til å redde liv.

“… mye høyteknologi, og heller liten grad av mentale krefter, visdom og innsikt som kommer fra mennesket selv. Den, for meg, maler en fremtid som er veldig tom for innhold – en gedigen komfortsone uten mening.”
Alt er ikke svart/hvitt. Det er mulig å kombinere teknologi med det mentale, visdom og innsikt. Det er det som er hele poenget med The Venus Project. Fremtiden vil åpne seg da, for vi vil slutte å fokusere på å kjempe mot hverandre, og heller sammarbeide. Først da blir vi siviliserte.

“Filmens konklusjon er at menneskets problemer er av teknisk art – det er veldig feil mener jeg. Menneskets største problemer handler om mangel på selvbevissthet – åndelig opplysthet. Resten følger automatisk etter.”
Den prøver ikke å gi svaret på alt som er ondt her i verden. Men den tar for seg en av våre største problemer. Det er klart det finnes andre ting vi mennesker må bli bedre på, som ikke er av teknisk art. Det blir mye enklere å løse disse problemene når vi har fått ordet opp i det tekniske.

Atmoz
Abonnent
15 år siden

Et viktig poeng sitert fra Bernard Lietaer:

“Greed and Competition are not the result of immutable human temperament…greed and fear of scarcity are in fact being continuously created and amplified as a direct result of the kind of money we are using…We can produce more than enough food to feed everybody…but there is clearly not enough money to pay for it all. The scarcity is in our national currencies. In fact, the job of the central banks is to create and maintain that currency scarcity. The direct consequence is that we have to fight with each other in order to survive.”

Atmoz
Abonnent
15 år siden

Jeg mener vi skal satse på begge områder.

“Bevissthetens essens” blir begrenset av dagens samfunn. Folk er minst mulig bevisste. Tjen penger og bruk penger. Følger du ikke den tankegangen er du ikke en del av systemet lenger. Du blir sett på som en “outsider”. Uansett om du er en del av systemet, så må du ha en relativ fet lommebok for å oppnå frihet.

Tatt litt på spissen. Uansett, penger har formet vårt “mentale kart”. Griskhet er ikke “bare sånn vi mennesker er”. Vi blir tvunget inn i disse tankebaner av samfunnet. Folk stjeler fordi de må, ikke fordi de vil. Griskhet er nødvendig for å komme langt økonomisk.

Penger fungerer som en katalysator for en del negative adferder.

Atmoz
Abonnent
15 år siden

Mike: Det der blir som “høna og egget”-problemet. La oss håpe en av delene blir globalt / vanlig / tatt i bruk., rekkefølgen har ikke så mye å si. :)

Det som er viktig er å vite hva som er, og ikke er, godt for oss (og styre skuta deretter). Det er helt utrolig hvor lite folk vet. McDonalds er jo et typisk eksempel på det.

« Forrige artikkel

Regjeringen gjennomfører IKKE chemtrailslanding

Neste artikkel »

Jeg er både sint og skuffet

36
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x