Bærekraftig utvikling hva er det egentlig?

4.4K visninger
6 minutter lesetid
33

I går kveld så jeg på History Channel TV, programmet om Dan Browns siste roman om kampen mellom den katolske kirken i Roma opp mot Illumaniti – som en opprinnelig motpol til kirkens makt og søken etter viten om hvordan universet egentlig fungerer.I programmets innhold var det også tydeliggjort hvordan vitenskapen ble en motpol til trosbasert, åndsvitenskap – som er i beste fall intensjonen bak alle religioner. Stemningen var så negativ til kirkens makt at vitenskapens opprinnelse var åpenbart preget av krefter som ville avvise fullstendig alt som hadde med ”ånd” å gjøre. I denne kampen mot videreutvikling av kilden til ekte viten var det også krefter som tok høyde for menneskehetens forbindelse med det spirituelle, bl.a. via bevegelsen som var kjent som hermetisk filosofi.

Da også oppsto en maktkamp mellom materialister / ateisme og de som søkte mot en åndsfilosofi/viten som gikk forbi tro og hadde sine røtter i empiriske opplevelser – eksperimenter med bevissthet. Illumaniti – i denne tiden var også ikke en ensartet bevegelse slik som stemplet på dette begrepet i dag. Sett fra et abstrakt perspektiv snakker vi her om en utviklingsprosess der intensjonen alltid sentrerer seg rundt søken etter viten, mens i kulissene er det også et søken etter makt og innflytelse for mange.

I dagens storsamfunn, ser vi hvordan materialisme i vitenskap har fått gehør hos det store flertallet. Som jeg har skrevet i min artikkel om materialisme, ser vi hvordan konsumsamfunnet har blitt til. I denne sammenheng har ”penger” alltid stått sentralt.

Det er også åpenbart at økonomiske modeller som brukes for å forme strukturen av det moderne samfunnets ”livsblod” har blitt brukt som måleparameter for hvordan det går med enkelte individer, bedrifter og nasjoner. Vekst i økonomien er alltid omtalt i massemedia som en viktig side ved samfunnets utvikling. Fravær av økonomisk vekst kalles ”dårlig tider”. De fleste mennesker har verken tid eller kapasitet til å sette seg inn i disse teoriene og de blir derfor akseptert som ”korrekte” uten å bruke noen form for kritisk tenkning. Det er tross alt ekspertene som har funnet frem til hva som er best for oss – ikke sant?

Fortløpende vekst av økonomien, uansett skala vi måtte måle i, er faktisk oppskriften til ”eksponential vekst” som enkelt kan illustreres med matematikk. Eksponential vekst er også den samme formen for vekstkurve som gjelder for utvikling av ”sats” for brenning av alkohol. Sukkeret i vannet er næring i et lukket system. Gjæret er ”livsformen” som lever av å konsumere sukkeret. Ettersom prosessen starter vil gjæret være i vekst helt opp til det punktet der det er så mye gjær og ingen sukker igjen. Gjæret har fortært det som er av næringen og følgelig sletter ut seg selv.

Følgende film på Utube er en professor i matematikk som forklarer farene ved eksponential vekst – også i økonomien. ”The most importent video you will ever see”

Når du har sett denne filmen vil du også forstå at dagens økonomiske modeller bryter med visdommen en kan høste fra matematisk kunnskap – og alle av verdens regjeringer følger etter. Det er den moderne forståelsen av hva som er bra for menneskeheten – fortløpende materiell vekst. Det er bare ett problem med dette. Vi er i ferd med å nå grensene for hvor mye energi og ressurser vi kan ta ut av denne planeten, med dens naturlig begrensninger. Vi spiser opp planeten som gir oss liv. Dette budskapet er også en del av ”FN-bevegelsen” som kalles Agenda-21 for en bærekraftig utvikling også i fremtiden.

Hos FN er løsningen mer kontroll over mennesker, med makt, slik at de ikke bruker så mye av jordens ressurser. Filosofien som ligger bak er også rotfestet i materialistisk vitenskap. Implikasjonen er at menneskeheten er som et farlig ”virus” og må holdes under befolkningskontroll. Implikasjonen bak denne implikasjonen er at menneskeheten er rett og slett skapt for selvutslettende atferd. Derfor er maktbruk nødvendig for å redde menneskeheten fra seg selv.

Menneskehetens søken etter makt, power, innflytelse og energi er et fokus på eksterne faktorer for å tilegne seg fordeler i livet. På sitt verste er denne form for fokus også noe som gjør at, ”jo mer du har, desto mindre har andre”. Ekstern kraft har sine begrensninger.

Kraft fra innsiden

Da jeg begynte å granske alternativ litteratur for første gang etter min egen ”oppvokning” var Gary Zukav en av forfatterne som var en internasjonal bestselger med, ”The Dansing Lu Wi Masters” – om quantafysikk, ”Seat of the Soul” – ”Sjelens Håndbok”. Også han tok opp saken rundt dynamikken til ekstern og intern kraft. Han også gjør et poeng med det at, ”Uansett hvor mye intern kraft du har, forringer ikke dine medmenneskene tilgangen til den samme kraften”. Søken etter visdom, kunnskap og innsikt er et søken etter noe som ikke har begrensninger. Denne formen for vekst også har eksponential matematiske spilleregler. Den første tiden med indre utvikling går sakte, men så skyter den fart og ”tar av” etter relativ kort tid. Fordi vi arbeider da med et ”åpent system” som ikke har begrensninger oppnår vi ikke de katastrofale følgene som jakten på ekstern kraft har. Zukavs poeng står fortsatt i dag. Det er en universell sannhet som alltid vil bestå.

Religiøse ledere snakker ofte høyt om kjærlighet, aksept, tilgivelse og åndsbevissthet som veien å gå for positiv menneskelig utvikling. Som det også er gjort et poeng av i bl.a. filmen ”K-Pax” er at det alltid har vært en viss avstand mellom liv og lære når det gjelder religioner. Likevel er implikasjonen her også klar – søk først etter innsikt og visdom, resten av livet er en form for ”maya” eller illusjon om at det er alt som er – materialismens budskap.

Prinsippene for ekte bærekraftig utvikling på alle nivåer er først tilgjengelig når vi kan identifisere og ta frem det kartet som gir innsikt i åndslivet, det fysiske livet og hvordan begge påvirker hverandre. Først med innsikt om hvor veien egentlig går, kan vi begynne på ferden uten å gå oss vil i alle tilbudene og alternativer for ekstern kraft.

Befolkningsøkningen til kanten av hva jorden kan tåle

Oppropet fra FN handler om at vi er for mange mennesker på planeten. Befolkningsreduksjon er derfor ønskelig, faktisk nødvendig for at vi skal kunne redde planeten. Hvorfor har vi blitt så mange? Med et materialistisk verdensbilde er det å føde barn en måte å forlenge seg selv på – i tillegg til et realt ønske om å ha barn. Mange religioner også oppfordrer til å lage så mange barn som mulig for at de skal bli til gode representanter for kampen mot det ”onde”. Selv mennesker som ikke føler at det er noe de ønsker å gjøre blir presset inn i samfunnets konformmekanismer for å lage ”familie” som den eneste måten å leve på.

Åndsbevisste mennesker trenger ikke å lage barn for å føle en form for kontinuitet i livet. De vet at vi inkarnerer om igjen til vi blir ferdig med den skolen vi deltar i. Det er ingen fare for at bevissthet skal dø ut. Følgelig er det også grunn til å tro at en åndsbevisst planet ikke ville ha en befolkningsvekst som var ”ute av kontroll” men en form for vedlikehold uten vekst.

Det ville heller ikke være noen form for ”konsum” samfunn slik vi i dag har. Når det er sagt, mener jeg ikke at alle våre ting skal kastes i søppelet – det er bare det at et samfunn basert på en dypere forankring i ”behov” ville også være mye bedre for planeten som gir oss liv.

Konsum – vår plikt?

President Bush sa det etter økonomien ble lammet i det falsk flagg angrepet på 11. Sept. 2001. Nå i dag, sier Obama det samme  – at vi må gå tilbake til våre vaner som gode ”konsumenter” slik at næringslivets hjul kan igjen begynne å kverne slik at samfunnets blod skal igjen begynne å sirkulere. Det vil si at samfunnets hjerte er næringsvirksomhet – jo mer desto bedre. Det som verdens ledere promoterer er langsiktig selvutslettelse.

Mens flere og flere begynner å forstå at de har nok ”stuff” i sitt liv, og pengestrømmen for enkelte har blitt skral, begynner også flere å la være å konsumere som tidligere. Det er ikke her vi finner lykken likevel. Den beste måten å skape endring på i samfunnet er å ikke samarbeide med kreftene som vil fange deg inn i avhengighet, komfortsonen og gjeld for den komfortsonen. Når du ikke mater trollet, vil det dø. Jo flere som ikke mater trollet desto fortere vil det dø

Istedenfor å mate trollet, gi deg selv næring gjennom et søken etter mer selvinnsikt. Da er du inne i en bærekraftig og positiv utvikling – ”De som har, de vil få mer, de som ikke har vil bli fratatt det de har i tillegg”. (Markus 4:25) – visdomsperler fra en fragmentert kilde.

Mike Cechanowicz

Om forfatteren: Mike Cechanowicz er Norsk statsborger, tidligere prisbelønnet reklamefotograf og kunstmaler. Han har viet sitt liv til forsking rundt bevissthetens essens siden 1987. Han er sertifisert NLP-instruktør siden 1994. Han har holdt en omfattende praksis med psykoterapi siden 1990 og undervist NLP, hypnose og systemtenkning. Han har skrevet en rekke bøker. Den første var ”Den Psykososial Arbeidsplassen” for LO-Industri, ”Livets Håndbook” 2007, ”Skjult Agenda” og ”Spillet” - 2008.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

33 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Otto
Abonnent
13 år siden

Relatert til misbruk av liv og miljø, related to abuse of life and environment,

1 * Sovereign Solutions: Charlotte Thomson Iserbyt * Obligatorisk * Mandatory * Anbefalt * Recommended

2 * Den såkalte svineinfluensaen forårsaket av blant annet vaksine

3 * Chemtrails Trondheim Norway (21-)27 May 2010 * Slideshows, bildeserier

4 * Electromagnetic radiation and the brain

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

Nei, sannerlig. Jeg dykket ned i arkivet, ment fant den ikke.

NS-konspirasjon oppdaget!

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

Den med Treholt & ninjaene.

Sigr Huginsson
Forfatter
Svar til  BelzeBob
13 år siden

finner ingen ting, husker du hva artikkelen het?

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

He he. Jeg bare spøkte. Ligger ikke artikkelen her et eller annet sted?

Sigr Huginsson
Forfatter
Svar til  BelzeBob
13 år siden

Belz:
hvilken artikkel snakkes det om nå?

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

Den er nok her fremdeles noe sted. Eller muligens var ikke de modige juristene så modige allikevel: de ringte JJ og tryglet han om å fjerne artikkelen. Etter 20 minutters gråt i telefonrøret så ikke JJ noe annet valg enn å oppfylle juristenes ønske.

Ole-John Saga
Skribent
Svar til  BelzeBob
13 år siden

Kan jo forstå dem, hvis trykket ble øket enda mer av frimurererne etter artikkelen kom på trykk. Siden jeg ikke har vært i samme situasjon som de tre juristene det her er snakk om, så vet jeg ikk hvordan jeg selv ville reagert. Det er jo snakk om at den kriminelle eliten virkelig har kontroll på hele det politiske og juridiske systemet, når en slik artikkel skaper fyrkt hos ellers fryktløse mennesker som kjemper for det gode mot en hensynløs og djevelsk overmakt av psykopater.

Ole-John Saga
Skribent
13 år siden

Noen som hvet hvorfor artikkelen til J Johansen, om modige jurister, som ble lagt ut i går er borte ?

Ole-John Saga
Skribent
13 år siden

Hehe. Thanks;)

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

ojs

Kul bart!

Ole-John Saga
Skribent
13 år siden

Ja det stemmer det at han ble forsøkt stemplet som nazist, men det eneste han gjorde var å skrive et åpent brev til Hitler i 1937 der han tilbudte seg vise Der Furer sine politiske planer i praksis og få Hitler til a adoptere de , noe som så absolutt ikke var intr for Tysklands ledende psykopat på den tiden. Brochman skrev også et brev til både Stalin og Truman i 1949 m omtrent samme tilbud til dem som til Hitler. Brochman ble etter krigen også forsøkt erklært sinnsyk av de norske myndighetene. Det var deriblant en lensmann og en dommer og flere øvrighets personer som under andre verdenskrig hadde vært nazistiske sympatisører, som prøvde å få Brochman man erklært gal. Dette klarte de heldigvis ikke, men mange tror i dag og dengang at Brochman sto i ledetog med tyskerne, noe som er reint tull. For den som er intr så kan man få kjøpt brevet Brochman sendte til Hitler på antikvariat.net Heftet heter Åpent brev til Rikskansler Adolf Hitler. Brochmann var som sagt forut for sin tid, han mente bl.a. for at vi mennesker skulle bli mer fullkomne og komme i kontakt med det gudommelige i oss selv, så måtte vi få et bedre samarbeide mellom høyre og venstre hjernehalvdel, noe som absolutt var revolusjonerende tanker på den tiden. Det enesete jeg synes var trist m Brochman var at han ikke tok frimurerne som den alvorlige trusselen de var og er. Han uttalte bl.a. om dem at de var som regel fromme, naive dagdrømmere som selv liten eller ingen egentlig bevisthet har om det som skjuler seg bak menneskers og nasjoners fortvilede eksistens kamp. Det er nesten skummelt at han ikke visste bedre, eller gjorde han det ?

Ratatosk
Ratatosk
Abonnent
13 år siden

Ole_John: Man burde se mer på det Bochmann kom med, han hadde løsninger på sammfunnsøkonomi osv som vi kan ta i bruk. Men de kommersielle og anglo amerikanske kreftene stoppet vel denne mannen effektivt.. ved å ta ham for nazisme eller noe slikt, var det ikke slik det gikk med ham? Ja det er ikke mange av hans kaliber i dag.

arifkarim
arifkarim
Abonnent
13 år siden

En superartikkel! Takker Mike om han kan gi meg lenker til den dokumentaren om Dan Browns siste roman.
Dagens notis:
“Anyone who believes exponential growth can go on forever in a finite world is either a madman or an economist”
Kenneth Boulding

smurfen
Redaksjonen
Svar til  arifkarim
13 år siden
arifkarim
arifkarim
Abonnent
Svar til  smurfen
13 år siden

takk for det, men jeg refererte til denne boka:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Lost_Symbol

Ratatosk
Ratatosk
Abonnent
Svar til  arifkarim
13 år siden

Arifkarim: Har lest den og de andre bøkene av Brown, temmelig sikkert at han skriver på oppdrag. Men på oppdrag av hvem? Dyktig skribent.

Man kan tippe på frimurerne, han tegner et sympatisk og godslig bilde av dem, ufarliggjør dem, de mener det godt osv, også på toppen og nå illuminati, men skal vi velge å tro ham på dette da, Arifkarim?

Illuminati ble vel stiftet et sted opåå 1700 tallet av noen som ville ha makt i verden eller var det bildenbergerne? Eller begge?

smurfen
Redaksjonen
Svar til  arifkarim
13 år siden

Åååå… ja.. ja sånn ja … :)
Da er det nok denne du sikter til Arif :)

Meget bra :)

http://www.youtube.com/watch?v=MIVDyDDND1s&feature=related

Klart Den Brown skriver på oppdrag fra dem gode frimurerene med betingeseløs kjælighet fra Illuminati
Illuminati representerer den gode vitenskapen som er Vatikanets verste fiende he he

Da er det jo litt dumt at dem går hånd i hånd med samme symboler og samme agenda der der 33 graders frimurere som Obama, Bush mm klemmer på Demon pave Ratzinger veden rekke anledninger

Merklig at straks jeg skrev en mail i dag på Facebook med bindingene mellom Pave, vatikan og frimurerene så gikk det få minutter så var hele facistbook profilen min slettet og deactivert uten noen begrunnelse

Er det krig dem vil ha så skal dem få det, skal klistre plakater av Demon Paven i seng med Anticrist Obama og Agendaen deres på hver jævla lyktestolpe fra Lindesnes til Nordkap :D

Ole-John Saga
Skribent
Svar til  smurfen
13 år siden

Allerede i 1934 tok Bertram Dybwad Brochmann opp dette problemet, analyserte det og kom med løsningen i boken Fandens efterlatte papirer. Han kom frem til mye av det samme som Mike gjør i sin like geniale bok Livets håndbok. Brochmann hadde plass på stortinget , da han var leder for det fremsynte Samfundspartiet. Han prøvde ofte å få gjennomslag for sitt partis syn, som i stor grad hadde mange likheter med det som kommer frem i Fandens efterlatte papirer. De andre politikerne på tinget var som døve for Brochman sine geniale ideer, de fleste av dem så på Brochmann og hans partifeller som noen kverulanter og særinger, mens det i virkeligheten var omvendt. Brochmann og han venner var lysår forut for sin tid. Det som kreves av en politkk som Brochmann sto for, er ærlighet og godhet, og når vi vet at de fleste politiker dengang og nå ikke innehar lite eller ingen av disse egenskapene, ja da blir det som blir.

Abenaki
Abenaki
Abonnent
13 år siden

Interessant. Men linken til filmen funker ikke. Skulle gjerne sett den filmen.

arifkarim
arifkarim
Abonnent
Svar til  Abenaki
13 år siden
smurfen
Redaksjonen
13 år siden

Takk for nok en flott og opplysende artikkel Mike :)

Nå er det ikke sånn a vi er for mange på jorden men for mange med høy velstand, vi er også enige om at ingen er verdt mer en andre så da blir det jo logisk at dem som har mest må ut av systemet

Med og kvitte oss med dem 1000 rikeste i verden så vil det gi plass til 6-10 milliarder nye mennesker på jorden
Hvorfor skal 1 person ha 20 slott, en rekke privatfly, tennisbaner, båter og biler og fritidseiendommer på flere tusen kvadratkilometer når 1 million andre bor på bittesmå områder der dem lever på kloakkvann og insekter ?

Kapitalismen er et pyramidespill vi alle er tvunget inn i fra fødslen der en person vil eie verden til slutt
hvor langt er vi kommet nå ?
6000 personer eier 90% av jorden resurser, on noen få år så er det 60 personer som eier 95%

Kapitalismen og dagens banksystem er basert på stadig økonomisk vekst grunnet den magiske multiplikatoren som betyr at får banken 10 000 i innskudd fra deg så kan banken låne ut 125 000
I Norge er multiplikatoren på 12.5, i USA er den 9

Multiplikatoren har også motsatt effekt, derfor er bankene livredde for at store mengder kunder tar ut mye penger noe som får bankene til og tippe over umidelbart

Vi ser nå at hele systemet begyner og gå i oppløsning siden veksten ikke kan øke mer grunnet jorden resurser er tynt til ytterste

Romerene og flere andre sivilisasjoner skjønte problemet der dem slettet all gjeld hver 20 år for og unngå kolaps men ikke dagens grådige elite med sine økonomiske eksperter

Paven, Obama og en rekke andre NWO topper har gått ut og forlangt en ny verdens valutta så dem kan begynne fra start igjen men der går ikke uten samtidig og redusere forbrukerene

Løsningen ligger nok i og la hele pengesystemet kolapse, forkaste psykopatene fra alle maktstillinger og starte på nytt på folkets premisser i en horrisontal styringsmodell der alle bidrar og ikke dagens pyramidformede styringsmodell

Her er litt poesetiv energi til dem som trenger styrke til og takle den kommende kolapsen av grådigshetssystemet :)

http://lightworker.com/beacons/

http://lightascension.com/welcome.html

Panthera leo
Panthera leo
Abonnent
Svar til  smurfen
13 år siden

“6000 personer eier 90% av jorden resurser, on noen få år så er det 60 personer som eier 95%”

Kjelder, takk.

Panthera leo
Panthera leo
Abonnent
Svar til  smurfen
13 år siden

Og gjeldsletting var forresten ikkje kvart 20. år, for då kunne ein sko seg etter det.
Det var etter forskjellige tidspunkt, og det var berre kongen/keiseren som visste og bestemte datoen.

Og det året vart kalla eit JUBELÅR. Det vi tenker på med det uttrykket idag, er diverre heilt utan samanheng.

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Panthera leo
13 år siden

Heisan Pant flott at du klarte og se feila som jeg ikke fikk med meg i farten :)

Bare Rotschild familien har en formue på over halvparten av alle pengene i verden ( 500 trillioner $ ) som du ser her :)

http://www.youtube.com/verify_age?next_url=http%3A//www.youtube.com/watch%3Fv%3DiXzNUsFsz9c%26feature%3Dplayer_embedded

Det skulle være 6000 personer styrer verden og ikke eier verden som jeg skrev

http://www.side2.no/kultur/article2231420.ece

Du har sikker rett med det med Romerene også men jeg lærte 20 år på skolen men nå var ikke poenget om det var 10, 20 eller 30 år men at tidligere sammfunn hadde skjønt at gjeld måtte slettest innimellom for at ikke pengesystemet skulle kolapse

Alle virkemidler for og få økonomien på fote igjen er snart oppbrukt så da gjenstår bare Ben Bernankes forslag om og slippe ut penger fra helikopter he he

http://www.dn.no/forsiden/utenriks/article1923570.ece

Rotschild har kjøpt opp dem største bankene i Kina der dem nå har 64 millioner tomme boliger og boligpriser som har økt med 65% på et år der alle venter på at boligbobla sprekker noe som fører til at Rotschild kan overta alle bankene i Kina sammen med det meste av boliger som ikke vil klare og betjene låna sine

Vi var mange som debaterte Rotschild på DN i dag men som alltid så blir samtlige kommentarer som nevner ordet Rotschild umidelbart slettet som du ser her

http://www.dn.no/forsiden/utenriks/article1972050.ece

Michelle
Skribent
Svar til  smurfen
13 år siden

Kjære herligste Smurf, såg du at jeg hadde linket meg videre fra linken din og sett en 5-timers dokumentar?

(Jeg postet kommentar om det i en annen artikkel, men prøver å poste her igjen, vet ikke om jeg kommer igjennom i Mike’s artikkel her da jeg har ble sperret fra den forrige etter at jeg var litt for ærlig.. Fordi om jeg er dønn ærlig, og det ofte kan føles som et “angrep” på det folk tror, vil jeg jo bare alle det aller beste selvsagt!)

-> http://video.google.com/videoplay?docid=4675077383139148549#

Veldig mye spennende, og noe av det jeg lærte nytt nå er at:

1. illuminati-pyramidens tre hjørner, representerer de tre indre bydelene av
– Vatikanet: SPiRiTUELL kontroll av verden
– London: ØKONOMiSK kontroll av verden
– Washington: MiLiTÆR kontroll av verden
Disse tre indre bydelene, tilhører hverken sin by eller landet de er i, de er et eget land med egne lover og flagg og penger, de betaler heller ikke skatt til de utenfor bydelen.

2. VI-KING = 6-KONGER
Monarkiet i England og Danmark (og andre som den norske selvsagt) stammer fra Vikingene. Så faraoene (dronning e-lizard-birth) som nå regjerer verden og gjorde det siden de var i Egypt, har i mellomtiden regjert verden som vikinger i Norge..

3. Cleopatra er viktig for illuminati. Jeg forstod ikke helt denne biten i dokumentaren, men mener dokumentaren, at regjerende farao/ dronningen av England, var i et tidligere liv Cleopatra? Elizabeth Taylor spilte jo rollen som Cleopatra i den kjente filmen, dessuten blir etternavnet hennes baklengs: “Rolyat” (Royal) I allefall så viser dokumentaren at statuer av Cleopatra viser at Cleaopatra er personen som er selveste Frihetsgudinnen i NY! http://ancientartifactstoday.com/pro1394525.html

4. Dokumentaren viser mye til hvordan alle land er under Farao Liz, og hvordan militæret i Australia og Canada for eksemple har tittelen HM foran, altså Her Majesty’s.

5. Når man sier ordet “AMEN” etter bønner, så refererer man til den egyptiske guden Amen. Altså illuminati-øye-guden RA (Horus – Osiris – Lucifer – Satan):
http://www.travelinstyle.com/egypt/suggestedread_ancient%20gods.htm

6. Grunnen til at vi blir advart mot dyrets merke og tall etc. i Johannes Åpenbaring, er fordi at da tror folk at Gud sier det skal skje så det er ingenting vi kan stoppe uansett, vi blir passifisert til det som de vil skal skje (vi materialiserer også den virkeligheten i vårt indre er også noe jeg selv tenker at vi gjør). Kirken ønsker at dette skal skje også, selv om det er ondskap, fordi det bare beviser at spådommene til kirken gikk i oppfyllelse: “Told you so” etc..

Panthera leo
Panthera leo
Abonnent
Svar til  smurfen
13 år siden

Det er forresten ufattelig paradoksalt, at når eg spør etter kjelder for ein så vanvittig påstand, så trykker folk på minus over ein lav sko. Mao, så skyt de sjølv i foten. Skal ein overbevise dei “blinde” om at ting ikkje er slik dei burde, og går i feil retning, så må ein kunne vise til kjelder!

Eg er ein av dei som ser ein heilt annan verden enn det VG-lesarar og NRK-sjåarar har, men likevel, eg vil lese truverdige kjelder for dei drøyaste påstandane.

Og at folk ikkje skjønte at det var ein positiv korreksjon av JUBELÅRET, viser berre kor lite innsikt ein del av leserane her inne har.

NS byrjar å nærme seg grøfta, kvaliteten var høgare før….

BiggusD
BiggusD
Abonnent
13 år siden

Ironisk nok er det slik at uten rovkapitalistene og de som tjener grovt på dem, ville ikke vi andre ha muligheten til å utforske vår “indre kraft” i det hele tatt. Historisk sett er det rikfolket, de som eier så mye gods og gull at de lar andre ta seg av livsoppholdoppgavene, som har hatt mulighet til å føre menneskehetens kunnskap og innsikt fremover. De greske filosofene ble bært frem på skuldrene av slaver og tjenere, renessansens tenkere og kunstnere kunne ikke ha utført sine mesterverk hadde det ikke vært for den vanvittige overfloden som de italienske godseierne rådet over. Kirkens rikdom har gjort samme nytten.

Saken er at i dagens samfunn, takket være kredittøkonomien, forbruker vi goder for 30 år frem i tid her og nå. Dette gjør at vi kan sitte her og diskutere esoterisk livsfilosofi på Internett samtidig som hundrevis av mennesker i fattige land dør av sult, sykdom og vold. Se for dere jordas samlede ressurser som en stor bløtkake. Vi her i Vesten spiser 80% av den kaka, om ikke mer, og det er vi i stand til på grunn av den globaliserte kredittøkonomien. Den lar butikker kjøpe inn mer varer enn den trenger, for de har kalkulert det slik at de taper mer penger på å ikke få selge en vare pga at den er utsolgt enn de gjør ved å ha for stort lager. Det vil si at den varen befinner seg her, i overfloden, og ikke i fattige land hvor den trengs (ikke slik i praksis, så klart).

Følgelig fungerer verden indirekte slik at for hver matvare du plukker fra butikken som _ikke_ er den siste, så sulter det noen i hjel i Kambodsja, Haiti eller et annet lutfattig land. For hvert klesplagg, fryser noen i hjel i Tadjikistan og for hver antibiotika-pille vi trykker i oss dør en av malaria ett eller annet sted i den tredje verden.

Dette er ubehagelig å tenke på, men likefullt den ubestridelige konsekvensen av den komparative rikdommen i Vesten.

Det er tre ting en kan svelge dette uten å stikke ut øya på seg selv og innbille seg at alt er bra: enten så brenner du alle eiendelene dine, flytter ut i ødemarken og lever av det naturen har å tilby.. eller så avskaffer vi kredittøkonomien og lar da den Vestlige sivilisasjon falle i grus og sender seg selv og sine ut i fattigdom.

Det tredje alternativet er å akseptere at det er slik, og heller bare innse at man er en del av Ondskapens Imperium. Da må man også tåle å se lille gråtende Ahmed avtegne seg i kaffekoppen man drikker om morgenen og innfinne seg med at kanskje det var akkurat den kaffebønnen du drakk akkurat nå som var den matvaren han ikke fikk og dermed tok livet av ham.

“aaah lille gråtende Ahmed smakte godt i dag”

Biggus out

arifkarim
arifkarim
Abonnent
Svar til  BiggusD
13 år siden

Jeg går for det andre valget:
“eller så avskaffer vi kredittøkonomien og lar da den Vestlige sivilisasjon falle i grus og sender seg selv og sine ut i fattigdom.”
Fattigdommen her i vesten er allerede økt etter den planlagte finanskrisen 08. Problemet er bare at den skadet ikke “nok”, og derfor ble den “motvirket” ved at statene pumpet inn enda mer fiasko-kreditt for å holde liv i en døende sivilisasjon.
Den dagen østlige eksportører “nekter” å ta imot kreditt ibytte for fysiske varer de selv eksporterer, kommer til å bli den dag da det er slutten av vestlig globalisme-imperialisme-indirekte-kolonialisme.

BiggusD
BiggusD
Abonnent
Svar til  arifkarim
13 år siden

Ja, det er bare det at når konsekvensen av å velge det rettferdige, bærekraftige valget (avskaffe rovkapitalismen/kredittøkonomien) er at sin egen sivilisasjon faller i grus, så kommer det ikke til å skje.

Ingen ofrer seg selv for Jordas ve og vel, og ingen ofrer den tryggheten og rikdommen vi har nå på grunn av at den er tuftet på blod, svette og tårer på den andre siden av jorda. Du lar ikke dine barn sulte fordi at maten de spiser i bunn og grunn er tatt fra spisebordet til familien M’Buru i Afrika, noe som er uetisk og urettferdig men til syvende og sist uvesentlig. Jeg tror at veldig mange er villige til å ofre litt komfort for at andre skal ha det bedre, men veldig få er villige til å ofre alt.

Jeg tror at et mer realistisk mål vil være å forby finans-gambling. Det er et oppnåelig mål som kan bidra til å gjøre verden til et bedre sted å være for veldig mange. For de aller fleste av oss vil ikke et slikt forbud ha noen konsekvenser, men rovkapitalismen får seg en knekk. For at dette skal være mulig må man først banke inn i hodene på folk at valuta- og aksjehandel ikke er noe annet enn glorifisert gambling, og at finanskrisa vi opplever nå er forårsaket av denne gamblingen.

Fremtiden ligger i realøkonomien, ikke i luftslott med fantasiverdier og Monopoly-penger. Så snart denne forståelsen er på plass, er det klart at fractional-reserve-banking er et system som har innebyggede finanskriser i seg…. og da vil snøballen begynne å rulle.

arifkarim
arifkarim
Abonnent
Svar til  BiggusD
13 år siden

Jeg er helt enig med deg, bortsatt fra at det ser ut som om at du “beskylder” vanlig mann i gata for sult og nød andre steder i verden, noe som er helt ulogisk / urelevant. Husk at de fleste innbyggerne i vestlige land tilhører fortsett middelklassen, og i krisetider befinner de fleste av denne klassen seg i en enda dypere klasse: fattigklasse. Så, selv om denne klassen begynner å “ofre” sin restværende rikdom (etter at skyhøye skatter og avgifter er betalt) for sultne mennesker på andre sider av jordkloden, blir konsekvensen ikke bedre leveforhold for dem heller. For da vil de gjerrige rike bare “ta over” det som blir etterlatt av konsumentene.
Vil du se på den norske rikdommen, ja da må du også på de som sliter:
“I september er det satt ny rekord i antall betalingsanmerkninger og totalbeløpet nordmenn skylder. 188.021 nordmenn har nå til sammen 27,13 milliarder kroner i uoppgjorte regninger som har ført til betalingsanmerkning, viser tall fra kredittopplysningsbyrået Experian.”
http://www.hegnar.no/okonomi/article450738.ece

BiggusD
BiggusD
Abonnent
Svar til  BiggusD
13 år siden

Jeg beskylder ikke mannen-i-gata for å forårsake nød og elendighet i den tredje verden, men for å ikke etterleve sine egne gode intensjoner! Det faktum at vi lever i Vesten er nok til å gjøre oss alle skyldige i økonomisk utbytting og indirekte slaveri – hver enkelt av oss behøver ikke å ta på oss skyld for dette når systemet gjør det for oss.

For å bøte på den dårlige samvittighet som dette forårsaker gir vi noen slanter til såkalte “hjelpeorganisasjoner” som, om de ikke er svindlere, er som å øse fra ene delen av karet til det andre (for den ekstra 200-lappen vi gir så gladelig er jo i bunn og grunn den overfloden som vi har tatt fra dem).

Det er ikke direkte rikdom for hver enkelt av oss som er problemet, men det finansielle og økonomiske systemet som gjør at det aldri mangler på noe som helst. Overfloden er synlig i butikkhyllene hver gang vi er ute og handler, og dette syns de fleste (inkludert meg og sikkert deg, Arif) er kjempefint! Samtidig argumenterer vi for å endre systemet, å rive ned det som er bygget opp og å bekjempe status quo, nettopp på grunn av urettferdigheten.

Men hverken jeg, du eller noen andre her inne på NS er villige til å gå så langt som det er nødvendig at vi alle gjør for at våre brødre i fattige land skal få det bedre. Vi taler med to tunger. På den ene siden forbanner vi Illuminati, NWO og sverger at vi hadde kvalt hver eneste Bilderberger med våre egne hender om vi hadde fått sjansen. På den andre siden kjøpte jeg akkurat en TV til 15000 og spiser varm middag hver dag, selv om jeg strengt tatt ikke har behov for så mye energi og kun bruker TVen til PC-monitor. Og så drikker jeg ferskkvernede kaffebønner fra Etiopia og Colombia.

Forskjellen mellom meg og mange andre, og det er poenget mitt her, er at jeg er innforstått med at mitt forbruksmønster indirekte er med på å undertrykke mennesker i fattige land verden over – og det er ingenting jeg kan eller innerst inne vil gjøre med det. Uansett hvor høyt jeg roper hadde jeg ikke blitt hørt, annet enn som støy fra nok en nutcase som vil leve på bær i skogen eller vil tilbake til bytteøkonomi. En verden uten kredittøkonomi er så far fetched at jeg ikke engang klarer å forestille meg den, og det tror jeg veldig få klarer å gjøre.

Da vil denne utopiske verdenen heller ikke manifestere seg.

« Forrige artikkel

Tegneren David Dees må flykte fra Sverige

Neste artikkel »

Nettleverandøren NTE innskrenker ditt personvern

33
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x