Klimagate kan bli en enda større skandale

6.4K visninger
4 minutter lesetid
136

Disiplene for den nye religionen som kalles ”Anthropogenic Global Warming”, dvs menneskeskapt global oppvarming, ønsker at folk flest skal tro på deres teori om at jorden varmes opp som følge av menneskelige aktiviteter. De vil at vi skal tro at denne påstanden er en konsekvens av ”avgjort vitenskap”, som de kaller det, og at det er enighet fra de fleste forskerne i dette vitenskapsakademiet.

Opprinnelig artikkelforfatter Bob Ellis, 18. desember, 2009.

Fritt oversatt og noe utvidet av Mike Cechanowicz

Kilde

Enkelte begynner å få berettiget mistanke om at denne påstanden ikke er helt sann. Takket være Klimagate,  en lekkasje av nesten 12 års fortrolige e-post meldinger fra forskere i England, rett før klimakonferansen i København. Vi forstår at det er så mange som 31,000 forskere som er villig til å underskrive på at de ikke kjøper de påstandene FN fremmer om menneskeskapt gobal oppvarming.

Det er også to andre problemer med troverdigheten til AGW påstandene. Den ene er at det utelukker solens kraft, koblet opp mot historiske data som viser signifikansen av sykliske klimaendringer basert på solens aktivitet. Den andre er  målinger som er tatt de siste 9 årene, som viser en faktisk nedgang i gjennomsnittstemperaturene over hele verden.

Forut for Klimatgate virket det som om ”vitenskapen” hadde trukket det lengste strået. Det er vanskelig å krangle med vitenskap, særlig om noe så til de grader viktig og følelsesladd som fremtiden til vår moder jord. Vitenskap har rykte på seg for å være urokkelig sann, når data først har kommet inn og ”peer review” artiklene har blitt skrevet, godkjent og sendt videre til FNs klimakomiteer. Men så kom e-postene som snakker om triks, ”fudge factors” og krumspring for å skjule nedgangen i nyere temperaturmålinger. Vi har også oppdaget at de har kastet vrak på mye av rådata, slik at ingen kan etterprøve deres påstander. Dette er ikke vitenskap, men korrupsjon og propaganda med det formål å tilpasses en politisk agenda.

I starten av skandalen var det stillhet fra forskerne. Nå har sjefen sluttet, og vi hører svake murringer om at det var ikke så ille som det kunne se ut til å være i starten, bare noen data som ble manipulert, osv.

FNs IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) bruker CRU data for sine prognoser, anbefalinger, og strategier for fremtiden. Spørsmålet er om det bare var CRU data som var korrupte.  Nå viser det seg at russiske klimaforskere har kommet frem og sagt at deres data som var overlevert Hadley Centre i England også hadde blitt plukket på, og opp til 40% av de kjøligere temperaturmålingene var blitt utelatt, noe som påvirker hele den globale situasjonen rent statistisk sett, uansett om hvem eller hva er ansvarlig for klimaet.

Det viser seg også at temperaturmålinger i tettsteder viser opp til 2 grader høyere varme enn på bygda, bare noen få kilometer unna, på grunn av varmen som samles i bygninger inne i byene.

Mens politikerne, hjernevaskede demonstranter og betalte PR/klimaforskere samles i København for å overføre både penger og myndighet til globale krefter (kjent som tyveri enkelte steder i verden) eksploderer Klimagate-skandalen.

Ekspertene fra det Moskva-baserte ”Institute of Economic Analysis” sier at britiske forskere bare har brukt  tall fra værstasjoner som støtter teorien om global oppvarming, mens de utelater informasjon som ikke støtter. Det vil si at de bare  brukte  25% av værstatistikken og overberegnet gjennomsnittstemperaturen med mer enn en halv grad celsius.

Global oppvarming skeptiker Dr. Fred Singer fra Science and Environmental Policy Project sa i går at: ”Jeg har lenge mistenkt at denne form for selektiv manipulasjon har funnet sted, men ikke vært i stand til å vise samme evidensen. […] Nå vet vi, og har publisert, at mellom 1975 og 2000 har antallet værstasjoner blitt redusert fra 7,000 til 3,000 der mange av disse er i den tidligere Sovjetunionen. Effekten av dette vil være å produsere en kunstig temperaturtrend som vi ikke ser på satellitt-data. Så oppvarmingen fra de siste 30 årene er sannsynligvis en illusjon.”

Russland har ca 10% av verdens landmasse og dersom klimaforskere kaster ut enorme mengder med ubeleilige temperatu målinger, er resten av beregningene fullstendig verdiløse.

Andrei Illarionov, IEA-stifter og redaktør for rapporten, sier følgende: ”Hadley Centre, så vel som CRU, la frem en webside med data de brukte for å beregne globale temperaturer. Det ser ut som, basert på denne  informasjonen, at manipulasjonen viser en kunstig økning på så mye som 0,64 grader Celsius. Det er en alvorlig, stor og kunstig temperaturøkning.”

Hadley Centre brukte målinger som ofte var nærmere store befolkningssentre og det viser ofte så mye som to grader forskjell, bare man kommer litt bort fra byene. En undersøkelse foretatt av Daily Express nå nylig avslørte at 98% av de spurte mente de var blitt løyet til når det gjelder global oppvarming.

Nå er det kanskje ikke så rart at folk ikke tror på global oppvarming. Nå, like ved avslutningen til København møtet, sitter 2000 tog passasjerer fast  i tunnelen mellom Frankrike og England på grunn av kondensproblemer forårsaket av kulde utenfor og varme inne i tunnelen. I mellomtiden er det meldt at en snøstorm skal feie inn over Englands vestlige kyst. Det er -8 grader i Oslo og det var snøstorm i Washington da Obama landet i USA.

Observasjonene stemmer ikke med teorien. Solen har aldri vært så stille og temperaturene går nedover. Nå som løgnene er oppsummert og fakta erstattes, er det bare en konklusjon. Københavns klimamøte var en katastrofe for FN’s globale agenda, men en seier for den frie verden.

La oss håpe at FN rydder opp i sitt eget rot, at de avslutter sin planlagte serie med fremtidige klim toppmøter og bytter de ut med noe som minner mer om ekte miljøvern. Samtidig er det nå en god del arbeid for advokatene og en god del rettssaker som trenger å bli forberedt. Kanskje noen Nobel Fredspriser som også trenger å bli tatt tilbake, nå mens resten av verden innstiller seg på en ny mer virkelig virkelighet når det gjelder klima. Hva blir det neste mon tro? Det er pussig hvordan avsløringer synes å stå i kø.  Hva kan vi tro på – ikke mye av det vi har blitt fortalt.

Mike Cechanowicz

Om forfatteren: Mike Cechanowicz er Norsk statsborger, tidligere prisbelønnet reklamefotograf og kunstmaler. Han har viet sitt liv til forsking rundt bevissthetens essens siden 1987. Han er sertifisert NLP-instruktør siden 1994. Han har holdt en omfattende praksis med psykoterapi siden 1990 og undervist NLP, hypnose og systemtenkning. Han har skrevet en rekke bøker. Den første var ”Den Psykososial Arbeidsplassen” for LO-Industri, ”Livets Håndbook” 2007, ”Skjult Agenda” og ”Spillet” - 2008.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

136 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Uffda
Uffda
Abonnent
9 år siden

Climate Change HOAX exposed by Geologist straight to the UK Govt
http://www.youtube.com/watch?v=iEPW_P7GVB8#t=534

Falcon
Falcon
Abonnent
10 år siden

Climate change expert’s fraud was ‘crime of massive proportion,’ say feds http://investigations.nbcnews.com/_news/2013/12/16/21911592-climate-change-experts-fraud-was-crime-of-massive-proportion-say-feds

Quote: Former high-ranking Environmental Protection Agency (EPA) official John Beale testifies before the House Oversight Committee on Oct. 1, 2013. By Michael Isikoff NBC News National Investigative Correspondent. The EPA’s highest-paid employee and a leading expert on climate change deserves to go to prison for at least 30 months for lying to his bosses and saying he was a CIA spy working in Pakistan so he could avoid doing his real job, say federal prosecutors. John C. Beale, who pled guilty in September to bilking the government out of nearly $1 million in salary and other benefits over a decade, will be sentenced in a Washington, D.C., federal court on Wednesday. In a newly filed sentencing memo, prosecutors said that his lies were a “crime of massive proportion” that were “offensive” to those who actually do dangerous work for the CIA. ..

Falcon
Falcon
Abonnent
10 år siden

The IPCC Exposed http://postimg.org/image/rriadwkgn/ In facebook http://on.fb.me/19MN826

Quote:

+{

The IPCC Exposed + https://www.youtube.com/watch?v=LOyBfihjQvI&list=PLqQQFOVUZBLhzZPjwsnb3qlleb6hep6Je

NASA report verifies carbon dioxide actually cools atmosphere http://www.naturalnews.com/040448_solar_radiation_global_warming_debunked.html

Google { ipcc site:abeldanger.net https://www.google.no/search?q=ipcc+site%3Aabeldanger.net }

Chemtrails Trondheim Norway, late afternoon 28 September 2012, a crime against life and environment http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1818&start=1

Norwegian study: Biological Effects Of Geoengineering Fallout On Plant Life. Chemtrails global crime http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1832&start=1

The pharaoh show, alien predators in human appearance, stop the criminal swiss nazi templars, giureh http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1875&start=1

Viktigste nyheter, most important news http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/forum-view.asp?fid=102

Photo http://postimg.org/image/rriadwkgn/

}+

“Blood donations from people vaccinated against HPV may be harmful to recipients ..” http://www.nyhetsspeilet.no/2010/01/hpv-vaksinen-gardasilslotte/comment-page-10/#comment-102525

Hermis
Hermis
Abonnent
10 år siden

I følge Daily Mail foregår det nå en global nedkjøling. I 2012 vokste isen i Arktis med 60% sammenlignet med tidligere. – Det råder ingen tvil om at oppvarmingen fra 1980- og 1990-tallet har stanset opp, sier Anastasios Tsonis, professor ved universitetet i Wisconsin.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2415191/Global-cooling-Arctic-ice-caps-grows-60-global-warming-predictions.html

Det er litt av en prestasjon at så mange likevel har blitt lurt av denne CO2-paranoiaen. Folk glemmer fort, og stadig færre husker climategate. Til opplysning så utgjør CO2 i volumprosent 0,039 % i globalt gjennomsnitt. Det må være litt av et stoff hvis denne andelen skal ha så avgjørende betydning for klimaet som disse luringene skal ha det til.

Hermis
Hermis
Abonnent
12 år siden

NASA hever at ni av de ti varmeste årene siden 1880 har kommet etter år 2000. Ny NASA-video viser temperaturendringene i verden de siste 130 årene.

For noe tøys og tull! For ikke så lenge siden fikk vi jo vite at de siste årene etter 2000 så var klimaet begynt å bli kaldere igjen, etter noen år med temperatur økning. Løgn og atter løgn, og dette skriver altså abcnyheter.no om helt ukritisk. Nå kaster altså NASA seg inn i klimasvindelen også, ikke bare FNs klimapanel.

http://www.abcnyheter.no/nyheter/2012/01/24/nasa-video-viser-verden-har-blitt-varmere

Falcon
Falcon
Abonnent
Svar til  Hermis
12 år siden

NASA ble en gang i tiden til NAZA: The nazi links to today’s international and national criminal enterprises http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1540&start=1#M4948

Det svindel kommer sjelden alene: Månestein var forsteinet trebit http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3238275.ece

Falcon
Falcon
Abonnent
12 år siden

Global warming: red-faced climatologist issues grovelling apology http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100129892/global-warming-red-faced-climatologist-issues-grovelling-apology/

Er vel ca 70 trillioner USD i the carbon trade fund per dato, og basert på pur svindel, ikke rart at mange på kloden sulter og lider nød, alle må betale for bl.a. å puste for da produserer man CO2

Falcon
Falcon
Abonnent
12 år siden

Lykke Friis om COP15 – Det var Den Nye Verdensorden der gæstede Danmark

Lumpfish
Anonym
13 år siden

Nyheter fra klimaforskning!

http://www.guardian.co.uk/science/blog/2011/mar/31/scienceofclimatechange-climate-change-scepticism

Er disse forskerene uavhengige nok for dere? De skal til og med legge ut rådatanen sin på nettet når de er ferdig. Er det i det hele tatt noen her som kommer til å forandre mening, hvis målingene snakker for seg?
Resultatene så langt viser jo en klar økning. Hva sier dere til det?

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Lumpfish
13 år siden

Mener du forsatt at vi smelter bort i global oppvarming Fish ? hehe

I climagate sto det i mailene: Hvordan skal vi klare og skjule den globale nedkjøling

I Kinagate og Himalayagate samt hele østen ble målestasjoner lagt ned for de viste ikke det “riktige” resultatene som de ønsket seg

Hele kloden fryser til is men du løper rundt i shorts og solbriller for at noen tall og bokstaver sier det he he :)

Lumpfish
Anonym
Svar til  smurfen
13 år siden

Hele kloden fryser til is? Jeg trodde alle skulle drepes av radioaktive greier fra en eller annen planet jeg?
Vis meg gjerne målingene DIN.
Leste du artikkelen? Nei.

“The results announced by Muller today are exceedingly preliminary. The group has compiled 1.6 billion temperature measurements from 39,028 stations around the world, but used only two percent of these in the analysis. The stations used were picked at random, to avoid any bias towards older instruments ”

Jeg hadde håpet på en litt sakelig diskusjon, så hadde vært hyggelig om du endten hadde holdt deg utenfor, eller faktisk kommet med noe brukbart.

Lumpfish
Anonym
Svar til  Lumpfish
13 år siden

målingene dine*
altså, på at klimaet blir kaldere.

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Lumpfish
13 år siden

Her har du litt å starte på Fish :)

http://en.wordpress.com/tag/global-freeze/

Hvilken utdanning må man ha for at regnstykket kald+kaldt+kaldt+kaldt= global oppvarming skal gå opp ?

Rene bestillingsverk og kjøpte raporter skolen FIsh ? Fjusk og Fanteri A/S ?

Huske at det bare er et fåtal forskere i FNs klimapanel, resten er rådgivere og byråkrater

25 000 forskere forteller det mottsatte av det FNs klimapanel sier men de får ikke slippe til før dem forteller det FNs klimapanel ønsker å høre

Men jeg antar at det kun er dine kilder som er troverdige, alt som taler mot din “sannhet” er nok bare gærne konspirasjonssider…

Det fins 3 typer løgn

1. Løgn

2. Forbannet løgn

3. Statestikk

Mark Twain

http://no.wikipedia.org/wiki/L%C3%B8gn,_forbannet_l%C3%B8gn_og_statistikk

Lumpfish
Anonym
Svar til  Lumpfish
13 år siden

Smurfen
La meg stille spørsmålet litt tydeligere:
Har du oversiktstabeller som viser at den globale temperaturen har sunket?

Du viser bare til bloggere som har blogget om kaldt vær en gang hjemme der de bor. Du forstår vel like godt som meg at dette ikke har noe med den GLOBALE temperaturen å gjøre?

“Rene bestillingsverk og kjøpte raporter skolen FIsh ? Fjusk og Fanteri A/S ?”
HAR du lest linken? Forskerene der er uavhenige, og fra flere nasjoner. Å hyle om “kjøpte raporter” nytter lite her.
Klimapanelet og politikere flest er ikke forskere, nettopp derfor har det ikke blitt gjort nok med problemet.
og for hva forskere flest mener:
“The vast majority of climate scientists agree that global warming is happening and that human activity plays a significant role in rising temperatures. For the best part, debate within the community centres on the precise magnitude of warming, the rate at which it is happening in different regions, and what can or should be done to mitigate its effects.”

Jeg forandrer gjerne mening, når jeg blir stilt ovenfor troverdige fakter. dette pressenterer du bare aldri. Hvis du skal kommentere sakelig, så les artikkelen i linken min først.

kj
kj
Abonnent
Svar til  smurfen
13 år siden

smurfen; “Hele kloden fryser til is”…

Det er vel 25.sept. det skal skje da (jorda formørkes i tre dager med ekstremkulde)

Eller er det en ny frys med en ny eksakt dato…?

Mole
Mole
Abonnent
13 år siden

The Prince of Wales has hit out at climate change sceptics for what he calls the “corrosive” impact they have on public opinion.

Climate sceptics gamble with the future.

And the Prince said environmentalists should sell the benefits of sustainable living rather than just telling people what to give up.

And he attacked climate change sceptics who he said were denying a vast body of evidence.

The implication of their arguments was that thousands of scientists throughout the world were conspiring to destroy the capitalist-based market system, he said.

“I would ask how these people are going to face their grandchildren and admit to them they failed their future.”

He added that they were playing “a reckless game of roulette with the future inheritance of those who come after us.”

He claimed the fabric of “the Earth’s life support system” may be beginning to fragment.

“If we are constantly told that living environmentally friendly lives means giving up all that makes life worthwhile, then it is no surprise that people refuse to change.”
http://www.bbc.co.uk/news/uk-12403292

Lumpfish
Anonym
Svar til  Mole
13 år siden

Og rett har han!
…men jeg antar at du ikke er helt enig?

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Lumpfish
13 år siden

Ja du kan slutte med å prompe Lumpfish så er du med på å redde miljøet.

kj
kj
Abonnent
13 år siden

Mole (Mor Åse)

“Peer, du juger!”

“Nei, det gjør jeg ei!”

“Så bann på det er sant?”

“Hvorfor banne?”

“Tvi, du tør ei! Alt i hop er tøv og tant!”

“Det er sant – hvert evige ord!”

(Henrik Ibsen)

Lumpfish
Anonym
13 år siden

til Sigr!

Desverre vet jeg ikke om akkurat du greier å etterprøve alle disse forsøkene, siden mange artikler og tall er resultater av langvarige, og avangserte studier, som sikkert heller ikke var så billig.

Industriel virksomhet har økt siden 1800-tallet, over samme periode har også atmofærisk Co2 økt. CO2-konsentrasjonen iatmosfæren har vært dynamisk ut over jordags historie. Dette vet man blandt annet på grunn av studier som har blitt gjort av små luftbobler fanget i is på grønland og antarktis. Denne isen gir informasjon om CO2-innholdet i lufta for de siste 160,000 år. Dette ble gjort for første gang av et internasjonalt team (bare for å påpeke;), og hovedsakelig fra Frankrike og Russland, hvis noen skulle lure). Hvis dere vil lese mer selv, er det bare å google “Vostok ice core”. Undersøkelser av luftboblene, og selve isen (som noen steder er 3.700 m tykk!) viser en sammenheng i CO2-konsentrasjon i luft, og temperatur. Se denne figuren:
http://sky.scnu.edu.cn/life/class/ecology/image/23/23-20.jpg
Neste figur viser resultater av målinger som har blitt gjort av to andre forskerteam (uavhengig av hverandre), der de målte CO2-innholdet i lufta på samme måte som over, men på litt nyere islag.
http://sky.scnu.edu.cn/life/class/ecology/image/23/23-21.jpg
Nå har det seg slik at de fleste seriøse forskere, mener at det er litt vel rart at CO2-mengden øker samtidig med den industrielle revolusjonen. Men vi har også mer konkrete bevis, takket være målinger av CO2 som for tiden befinner seg i atmosfæren. Karbondioksiden som naturlig befinner seg i atmosfæren, er full av den lettere radioaktive karbon-isotopen C14. C14 har en halvveringstid på 5,730 år, og fosilt brensel, som har vært i jorda myemye lengre enn den tiden, inneholder veldig lite av denne isotopen. Målinger har vist at C14-konsentrasjonen i atmosfæren har synket i samme takt som CO2 har økt. (altså, mer vanlig karbon i forhold til C14) Dette kan man se i dette diagrammet:
http://sky.scnu.edu.cn/life/class/ecology/image/23/23-23.jpg
Fenomenet kalles Suess-effekten, og kan gjerne googles.

Så vil jeg også nevne, at kunnskapen om global oppvarming ikke er noe nytt. Forskere har advart om dette i god tid før politikerne endelig begynnte å bry seg om saken. Men det er kanskje en annen historie.

kunnskapen og diagrammene er hentet fra lærboka “Ecology, concepts and applications”, 5. utgave, Manuel C. Molles Jr.
Er dette holdbart for deg? Eller må jeg hente ut mer? *få skrivekrampe i fingrene*

Sigr Huginsson
Forfatter
Svar til  Lumpfish
13 år siden

Dette er ingen bevis for menneskeskapt global oppvarming. Som jeg sa til deg så behøves det rådata for å vurdere riktigheten i de grafene, noe som kom frem i climatgate var forbeholdt kun de forskerene som er forkjempere av myten.Så igjen; legg frem rådata som grafene er basert på.

Så er det også beundringeverdig å bevitne hvor elegant klimakulten hopper over solens påvirkning på klimaet. Er det slik at solen også regnes som hedendom også blandt klimatologister? Jeg sikter da spesielt til varmeperioden for om lag 8000-5000 år siden da sahara var dekket av vegitasjon og varmepeaken i midelalderen da grønnland ble kollonisert.
http://www.tu.no/natur/article226175.ece

Tror dere klimatologister at jorden for 8000-5000 år siden var bosatt av milliarder av grønne menn som kjørte rundt i romfartøy drevet av kull?

En annen ting som lett burde la seg etterprøve og labbes er om økt co2 produksjon gir økt varme. co2 er som kjent en varmebærer.
http://www.ntnu.no/gemini/2001-04/10_13.htm
…Og varmen stiger. Burde ikke en ekstrem øking av co2 gi en målbar nedkjøling?

Lumpfish
Anonym
Svar til  Sigr Huginsson
13 år siden

Rådataen bak disse grafene, er nok ganske enorme. Jeg skal prøve å finne de for deg, når jeg har litt mere tid. Personlig syns jeg universitetslærebøker er til å stole på, men vi har jo litt forskjellige utganspunkt for hva som er til å stole på.
Hvor har du rådataene til din påstand forresten?;)
Men at den er meneskeskapt, beviser blandt annet nedgang i C14-isotopen i atmosfæren, slik jeg sa. Les gjerne over akkurat dette avsnittet en gang til.
At det pågår en økning i atmosfærisk CO2, som er meneskeskapt, er det lite tvil om. Det som kan diskuteres (og som diskuteres av forskere) er hva slags effekt dette i lengden kommer til å ha. Grafen om CO2-innhold i lufta og temperatur i jordas historie snakker dog litt for seg. Men som sagt, jeg skal prøve å grave ut rådata du kan si deg fornøyd med.

Når det gjelds varmepumpe med CO2, så er dette noe helt annet enn CO2 i atmosfæren og kan nok ikke sammenlignes. Les en gang til om hvordan dette blir brukt (flytende CO2 blandt annet, sist jeg skjekket, var det klimaGASSER det var snakk om). Så nei, en ekstrem øking av CO2 gir en målbar oppvarming.
Dessuten, når ble NTNU til å stole på? Trodde dere mente at universitetet også ble styrt av makten bak makten? De snakker forresten om å lage slike varmepumper, slik at man kan spare strøm, som igjen kan spare atmosfæren for CO2. Så det blir litt rart å bruke den artiklen til inntekt for et klimabenektersyn.

Kjetil S
Skribent
Svar til  Lumpfish
13 år siden

En ting er å fremskaffe rådata. En aldeles annen ting er om disse rådata er til å stole på. Hvor står disse målestasjonene, sånn rent geografisk? Har “gamle” målestasjoner, som tidligere var plassert i rurale strøk, etterhvert kommet inn i urbane strøk (grunnet befolknings- og byvekst). Vi vet at der det er folk (og by) er det varmere enn i villmarken. Har noen verdier blitt valgt bort i datautvalget? Har antall målestasjoner vært likt de siste 150 år, eller har det blitt plassert ut stadig flere? Hvor? Og hvordan slår dette ut på statistikken?
Det stor spørsmålet blir derfor: Hvem har oversikten over dette? noen anledning til å “cherry-pick” hvilke data som skal brukes?

Jeg betviler du sitter inne med disse svarene, Lumpfish. Standpunktet ditt kan ikke bli annet enn
– Jeg STOLER PÅ at alle målestasjoner blir behandlet likt
– Jeg STOLER PÅ at forskerne ikke “cherry-picker” verdier
– Jeg TROR PÅ de data som blir presentert fordi det er anerkjente forskere som presenterer de

Etc.

Det hele koker ned til hva DU TROR på, med andre ord en form for religiøs overbevisning. Og det er selvsagt helt greit. Hver enkelt skal få tro på det han vil. Men vær så vennlig å ikke presenter dette som “fakta”, uomtvistelig bevist” etc. For det er det ikke. Det er en tro.

klumpen
Abonnent
Svar til  Lumpfish
13 år siden

Nå har jeg hengt lenge nok på speilet til å konkludere med en ting: Før eller siden brytes alle diskusjoner ned til det faktum at den ene parten ikke stoler på noen under noen som helst omstendigheter. Klimaforskere lyver, meteorolger lyver, leger lyver, astronomer lyver, skeptikere lyver, lærere lyver osv…

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Lumpfish
13 år siden

Lyver du klumpen?
Eller er du fritatt for den slags?

klumpen
Abonnent
Svar til  Lumpfish
13 år siden

Mole, jeg skjønner rett og slett ikke hva du mener.

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Lumpfish
13 år siden

Skjer det at du lyver klumpen, eller er du fritatt fra å lyve?

Kjetil S
Skribent
Svar til  Lumpfish
13 år siden

Kjekt at du har konkludert klumpen. Generaliseringer er let å ty til ser jeg.

Som du ser i innlegget mitt stiller jeg en del viktige spørsmål. Det kan nemlig ikke påstås at temperaturmålingene gir absolutte, objektive verdier (selv om jeg ikke betviler at de enkelte temperaturmålingene er korrekte). Jeg mener det hefter store usikkerhetsmomenter ved
– Plassering av målestasjonene (urbanisering)
– Innsamling av data (hvem samler inn?)
– Utvelgelse av data (hvem sorterer og velger hvilke måleringer som evt ikke skal være med? hvem har laget og kontrollerer dataprogrammene som brukes?)
– Sammenstilling av data (hvem har laget og kontrollerer dataprogrammet som brukes?
– Presentasjon av funn, særlig i en klimahistorisk kontekst (hvem har laget og kontrollerer dataprogrammet som brukes feks til simuleringer?)

Her tar man for gitt at alt er ærlig, åpent, vitenskapelig, filantropisk. Men er det slik i virkeligheten? Tør vi stole på det? (pssst! Climategate!)

Jeg gjør iallefall ikke…

klumpen
Abonnent
Svar til  Lumpfish
13 år siden

Akkurat i NyS og de fleste KT-sider sitt tilfelle er påstander om løgn det klassiske sluttrekket når alle kort er lagt på bordet. Og hvis du lurer på hvem som samler inn fra målestasjoner, hvor de befinner seg osv, så ta en telefon til meteorologisk institutt da vel. De er sikkert mer en behjelpelige. Alt du nå gjør er å stille spørsmål som på meg virker mistenkeliggjørende og ikke noe annet.

Mole, nei jeg lyver pent lite. Og jadda, jeg vet du tror jeg er kjøpt og betalt. Du er en flott illustrasjon på hva jeg nevner i innlegget over.

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Lumpfish
13 år siden

Spør deg heller grunnen til at du lyver når du først gjør det klumpen.

klumpen
Abonnent
Svar til  Lumpfish
13 år siden

Hva er det du har hekta deg opp i nå da Mole? Jeg lyver ikke….men det vet jeg du ikke tror på allikevel så jeg dropper dette kjaset med deg.

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Lumpfish
13 år siden

Er det noe du ikke forstår ved vanlige stilte spørsmål klumpen?
Tenk over hvorfor du lyver, så ser du det større bilde, ikke værre enn det.

klumpen
Abonnent
Svar til  Lumpfish
13 år siden

Jo jeg forstår spørsmålet ditt. Det er DU som ikke fotstår disse tre enkle ordene jeg svarer med: Jeg lyver ikke.

jeg: http://en.wiktionary.org/wiki/jeg#Norwegian_Bokm.C3.A5l
lyver: http://en.wiktionary.org/wiki/lyve#Norwegian
ikke: http://en.wiktionary.org/wiki/ikke#Norwegian_Bokm.C3.A5l

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Lumpfish
13 år siden

lyve
verb intr. lyve ( lyver – løy – løyet) [‘lyːʋə] snakke usant, dikte opp el. overdrive
lyve om alderen sin

lie1    
[lahy] Show IPA
noun, verb, lied, ly·ing.
–noun
1.
a false statement made with deliberate intent to deceive; an intentional untruth; a falsehood.
2.
something intended or serving to convey a false impression; imposture: His flashy car was a lie that deceived no one.
3.
an inaccurate or false statement.
4.
the charge or accusation of lying: He flung the lie back at his accusers.
–verb (used without object)
5.
to speak falsely or utter untruth knowingly, as with intent to deceive.
6.
to express what is false; convey a false impression.
–verb (used with object)
7.
to bring about or affect by lying (often used reflexively): to lie oneself out of a difficulty; accustomed to lying his way out of difficulties.
—Idioms
8.
give the lie to,
a.
to accuse of lying; contradict.
b.
to prove or imply the falsity of; belie: His poor work gives the lie to his claims of experience.
9.
lie in one’s throat / teeth, to lie grossly or maliciously: If she told you exactly the opposite of what she told me, she must be lying in her teeth. Also, lie through one’s teeth.
Origin:
before 900; (noun) Middle English; Old English lyge; cognate with German Lüge, Old Norse lygi; akin to Gothic liugn; (v.) Middle English lien, Old English lēogan (intransitive); cognate with German lügen, Old Norse ljūga, Gothic liugan

—Synonyms
1. prevarication, falsification. See falsehood. 5. prevaricate, fib.

—Antonyms
1. truth.

Lumpfish
Anonym
Svar til  Lumpfish
13 år siden

Hva faen er det med deg Mole? Han lyver ikke sa han, så gi deg og kom med noe sakelig. Hvor er egentlig admin som skal slette slike teite kommentarer? Trodde vi skulle snakke klima her, ikke få en norsktime.

@kjetil
Jeg er enig i at vi her har litt forskjellig utgangspunkt for hva slags informasjon vi stoler på. Å kalle global oppvarming for en religion er likevel tullete. Sjekk definisjonen på Wikipedia eller noe..
Dataene som danner bakgrunnen for det jeg skrev over, kommer fra forskjellige forskere. Informasjonen jeg brukte, er heller ikke alt som finnes av bevis for global oppvarming. Prøvene som ble tatt ut av isen, ble hentet inn i alaska og grønland. Tallene over atmosfærisk co2 og c14 kan måles overalt.
Det er heller ikke slik at hele teorien er baser på gamle data, det forskes på dette her stadig vekk.

Men hvorfor tror dere egentlig at global oppvarming er en konspirasjon? Hva er det makten bak makten vil oppnå med dette her? Få hele befolkningen til å kjøre rundt i små el-biler? Er det ikke heller oljeindustrien og de store selskapene som kommer til å tape litt på det her? Jeg prøver ikke å provosere, men vil gjerne forstå deres synspunkt.

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Lumpfish
13 år siden

Jeg spurte om klumpen løy, eller om han var fritatt for å lyve.

Klumpen skrev.
Mole, nei jeg lyver pent lite

Mole sier:
11. 02. 2011 klokken 17:34
Tenk over hvorfor du lyver, så ser du det større bilde, ikke værre enn det.

Når du forstår hvorfor du lyver, når det engang skjer, så vil du bedre forstå hvorfor disse du ramser opp under her lyver,

klumpen sier:
11. 02. 2011 klokken 16:36
Nå har jeg hengt lenge nok på speilet til å konkludere med en ting: Før eller siden brytes alle diskusjoner ned til det faktum at den ene parten ikke stoler på noen under noen som helst omstendigheter. Klimaforskere lyver, meteorolger lyver, leger lyver, astronomer lyver, skeptikere lyver, lærere lyver osv…

Og slapp av Lumpfish, det er ikke noe med meg, jeg bare prøver å få skeptikere til å bruke hue, er det kriminelt å prøve å få til det så er jeg skyldig.

klumpen
Abonnent
Svar til  Lumpfish
13 år siden

Tåkepratet ditt er fullstendig uforståelig Mole. Og ikke har det noe med temaet og gjøre heller. Gå å lek Kafka med noen andre.

Redaksjonen bør rydde opp litt her…

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Lumpfish
13 år siden

Din siste kommentar kom ikke som en overraskelse klumpen, og med tanke på opprydning, så burde det nok ha vært ryddet mange steder der du har kommentert klumpen.

klumpen
Abonnent
Svar til  Lumpfish
13 år siden

Ok, kom igjen! Vis meg eksempler hvor du mener mine kommentarer burde vært ryddet opp i. Og så kan du jo samtidig vise meg hvor jeg lyver.

Copernispiracy
Abonnent
13 år siden

Snøsjokk i USA 49 av 50 stater våknet opp til snø i morges!
Nok et bevis på oppvarming?

http://www.yr.no/nyheter/1.7460966

Ulven
Ulven
Abonnent
13 år siden

Rekordtidlig høstkulde: 8 grader i Oslo om ettermiddagen 29. august – snø på fjellet !

“En halv meter nysnø i august, overrasker selv fjellfolket. Lørdag lavet snøen ned flere steder i fjellet på Østlandet. I Jotunheimen snør det fortsatt søndag morgen, og det selv om det fortsatt bare er august.

– Dette var helt uventet, sier Anne Wangen til Nettavisen.”

http://www.nettavisen.no/vaer/article2971659.ece

Ting tyder på at moder jord kommer til å gi klima-løgnens komplottmakere tøffe tider nå. Folk kan jo tilogmed begynne å huske tilbake til tidenes fryseboksvinter som var så sent som i år.

Hvem er nå på løgn-makernes side ?
– Aftenposten, særlig klima-journalistene Stine Barstad og Ole Mathismoen
– Regjeringen, anført av NWOs klima-løpegutter Stoltenberg og Støre.

NRK og de andre hodeløse rapportererne ligger også langt fremme i løgn-løypa. Her er NRK som hodeløst hyller Stoltenbergs nye NWO-verv:

“Prestisjefylt verv til Stoltenberg
Jens Stoltenberg tar over etter Gordon Brown som leder for FNs høynivågruppe. Høynivågruppen ble opprettet av FNs generalsekretær, og skal arbeide for å mobilisere de ressursene som ble lovet på klimatoppmøtet i København i desember 2009.

Etter at Brown gikk av som statsminister i Storbritannia, har Ban Ki-moon altså nå bestemt at Stoltenberg skal ta over som leder.

Å bli leder i FNs høynivågruppe er et prestisjefylt oppdrag for Stoltenberg. Han kommer til å få en mer sentral rolle i FN-systemet, og som internasjonal «klimaambassadør».”

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7155256

Legg merke til hvordan den superhyklerske jesuitt-kulturen nå er i ferd med å få fotfeste blant myndigheter og media i Norge: Det har ikke noe å si hva som er de fysiske forhold som lar seg bevise (ex. at jorden IKKE varmes opp, ex. at Pentagon IKKE ble truffet av et passasjerfly 11/9 slik at Norge fører en angrepskrig i Afghanistan basert på EN LØGN osv.).

Det som legges til grunn er hva MAKTENS MENN uttaler (slik som i Hitlers og Stalins tid) – og dette er “sannheter” som hodeløst bringes videre av norske media, til tross for at det ikke dreier seg om annet enn løse påstander som enkelt lar seg motbevise basert på foreliggende kjensgjerninger…

Rolf Kenneth Myhre
Forfatter
Svar til  Ulven
13 år siden

Ulven,
Situasjonen er ikke fullt så enkelt. De som fronter menneskeskapt global oppvarming (MGO) har i det minste en (pseudo)forklaring på det nåværende ekstremvær og klimakaos, selv om forklaringen er løgn og bedrag.

MGO-skeptikerne synes å hevde at det nåværende ekstremvær og klimakaos er innenfor klimaets normalspekter, så de har faktisk INGENTING å tilby oss av forklaringer. Mer om dette i min kommende artikkel.

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Ulven
13 år siden

Hva faen har Jensemann og gjøre i NWO stillinger ? han er det vitterlig ansatt av folket der vi betaler lønna hans der vi er arbeidsgiveren hans
Lurer på hva min arbidsgiver hadde sagt vist jeg kom og sa at jeg kommer ikke på jobb i på onsdag for da skal jeg i FN møte i jobben min der og på Fredag skal jeg på møte med jobben min i WTO osv …
Men nå trenger vel kanskje Jensemann noen ekstra jobber siden han har en del ubetalte regninger han har stukket fra :)

http://www.dagbladet.no/nyheter/2001/12/08/299904.html

Her kan du lese litt om ekstremværet og hvordan en skal overleve dritten sammen med 2.5 millioner andre Ulv :)

http://yowusa.com/

Michelle
Skribent
Svar til  smurfen
13 år siden

OMG Smurfen, det er jo helt syk den artikkelen om å snike seg vekk fra skade på andres private bil, iallefall når du har mer enn nok penger til å dekke skaden selv og vet innerst inne at forsikring og AP dekker det, gurimalla, dette hadde jeg aldri trodd, men nå vet vi at han var allerede den gang selvsagt micro-chippa med mind-control i don’t f”’ing wanna care..

Hvem var det på NS her som så logiskt fortalt at søs Ninni var MK-ultra offer?

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Mike Cechanowicz
14 år siden

Ille rart så mye jævelskap Goldman sucks er innblandet i
Goldman kjøper opp norsk selskap Nortpool som driver med salg av klimakvoter, goldmann kjørte Hellas på Ræv som takk for at skattebetalerene reddet dem ut av finanskrisen og mest sannsynlig resten av europa’

Forbannede amerikanske drittsekker. Vi ble rundlurt, sier Jan Eiler Fleischer om Goldman Sachs

http://www.abcnyheter.no/nyheter/okonomi/100320/noe-av-det-mest-grisete-jeg-har-opplevd

Et lite google søk så ser man at dem tungt inne i jordskjelvbransjen og stort sett det meste av faenskap

Goldman bak voldsom lagerbygging i USA

De amerikanske råoljelagrene steg med 7,3 millioner fat til 351,3 millioner fat i forrige uke.
Det viser statistikk fra det amerikanske energidepartementet (DOE) offentliggjort onsdag.
Til sammenligning var det ventet at lagrene ville stige med rundt 1,7 millioner fat

Hva skjer, hvorfor bygger USA opp enorme lagrer med olje nå, det normale ville vært det motsatte siden krisen som begynner og bre seg i Europa vil få oljprisen til og stupe

Det kan bare være en grunn til en sånn utspill og det lukter et snarlig angrep på Iran som vil få oljeprisen til og skyte til himmels samt at krig forbruker en del olje..

http://www.dn.no/energi/article1866098.ece

CO2 fra bilkjøringen vår første til at en 10,2 kvadratkilometer stor øy bare forsvant i natt, he he

http://www.dagbladet.no/2010/03/25/nyheter/miljo/klimaendringer/utenriks/global_oppvarming/11009639/

o
o
Abonnent
14 år siden

hahaha !
http://e24.no/makro-og-politikk/article3580459.ece
Noen som ser ironien i dette eller ?

haspar
haspar
Abonnent
14 år siden

Vi vet ikke sikkerthva som skjer med vårt klima, men jeg synes Cicero svarer ganske greit på en del av disse spørsmålene. Det innrømmes feil, men en del frie fantasier om konspirasjoner avkreftes. Og hvis noen skulle lure på hva jeg tjener på å skrive dette, kan de velge mellom 2 svar: 1. Ingen ting, jeg er kun en fritenker fra http://www.lysrom.no eller 2. Lag din egen teori og putt meg inn i konspirasjonsteorien. Hvis valget er 2, gå til skritt 3: Sjekk nøyere hva du røyker til daglig! ;-) Lykke til

arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

“Hundre land har sluttet seg til klimaerklæring ”
“I alt 100 land har nå sluttet seg til den politiske erklæringen som ble vedtatt på overtid under klimatoppmøtet i København. ”
“De 192 medlemslandene i Klimakonvensjonen ble først bedt om å ta stilling til erklæringen innen den 1. februar, men fristen ble utvidet da det viste seg at skuffende få hadde svart i tide.”
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/klimatrusselen/artikkel.php?artid=586959

smurfen
Redaksjonen
Svar til  arifkarim
14 år siden

Ja dem håper at alle dem 192 landa vil binde seg til juridiske avtaler i Mexico i Desember for og få den nye verdenregjeringen på plass
Som vi alle vet så vil så snart alle 192 land har bindet seg juridisk så kommer nye lover og regler for alle 192 land på løpende bånd sånn som da EF eller EU som heter nå ble starta og så kommer det en ” lisboa-avtale ” som gjør et samarbeid til en union for så og bli en nasjon med egen grunlov
Heldigvis så er det snart bare såpeoprafolket som tror på klimakrisen lenger
Jeg fikk vist flest tomler i dag i Klimadebatten på DB i dag, det tyder vel på at folk begynner og våkne :)

http://www.dagbladet.no/folk/17573/

smurfen
Redaksjonen
Svar til  smurfen
14 år siden
o
o
Abonnent
14 år siden

Bare en tanke ? Når vi mennesker på jorden okkuperer så store områder med betong og asfalt, så må vi jo da fortrenge alt det vannet som opprinnelig var bundet opp i naturen der, via planter og gress osv. Livets Tre ?
I tillegg pumper vi opp enorme mengder med grunnvann .
Begge disse faktorene fører til at erosjonsmekanismer skyller bort ytterligere muligheter for å holde på vannet?
Kan hele Klimaspørsmålet egentlig være så enkelt ? Det er ikke rart at syklussen er blitt forstyrret ? Er det noen her som vet om noe “fakta” ang dette?
Økt H20 innhold i samspill med varienende solaktivitet ?

o
o
Abonnent
Svar til  o
14 år siden

Snakker om Sola så skinner den !
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/klimatrusselen/artikkel.php?artid=593706
Uansett . Å forstyrre Livets blanse er gambling . . .

Kjetil S
Skribent
Svar til  o
14 år siden

Å trekke den studien er ikke mer enn rimelig. Påstandene hadde aldri rot i virkeligheten og skulle aldri ha blitt fremmet. Hadde det ikke vært for at det lå en agenda bak såklart…

Egentig ser jeg det slik at dette er brannslukking. De VET disse påstandene er falske, og de VET at de kommer til å bli avslørt. Da er det lurt å komme i forkjøpet ved å trekke “studien”.

Ellers er “havstigingsbløffen” debunket for lenge siden. Om VG hadde gjort leksen sin ville de ha fanget opp denne: http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/christopherbooker/5067351/Rise-of-sea-levels-is-the-greatest-lie-ever-told.html. Men dogma og agendaer har tydeligvis forrang i VG…

Vandalf
Vandalf
Abonnent
14 år siden

Hei, Mike!

Savner artikler fra deg…

Ellers ser det ut til at klimakorthuset fortsetter å falle;

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/klimatrusselen/artikkel.php?artid=593706

“I 2009 publiserte flere forskere fra Universitetet i Bristol en studie i Nature Geoscience som underbygget påstandene fra FNs klimapanel (IPCC) om havstigning. I studien skriver forskerne at den globale oppvarmingen vil føre til at havnivået vil stige med mellom 7 og 82 centimeter innen 2100.

Nå må forskerne trekke tilbake hele studien, skriver The Guardian.

Grunnen for tilbaketrekkingen er ifølge redaktøren av Nature Geoscience at forskerne har regnet feil, samt ikke tatt full høyde for naturlige svingninger i havnivået.”

Forskerne har altså ikke tatt høyde for naturens gang i sine beregninger.

Det er jo alt annet en betryggende, for å si det forsiktig.

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  Vandalf
14 år siden

Og i regnbyen Bergen, hvor jeg holder til er det satt snørekord denne vinteren;

http://www.hegnar.no/okonomi/innenriks/article410827.ece

Og byen holder på å gå tom for vann;

http://nrk.no/nyheter/distrikt/hordaland/1.7007825

Ståle Johansen
Abonnent
Svar til  Vandalf
14 år siden

Fra samme artikkel:

Ifølge Meteorologisk institutt er det kommet bare 114 mm nedbør på målestasjonen Florida i løpet av desember, januar og hittil i februar.

Målestasjonen Florida? lurer på hva vannstasjonen heter – Fluorida? Eller kanskje Klorida ;)

Armin Bahrami
Forfatter
Svar til  Vandalf
14 år siden

Hvis noen lurer så gjennomgår Mike noen operasjoner på sykehuset. Send han masse kjærlighet så han kommer seg på bena fort, siden Norge trenger en mann fra “over dammen” som kan holde oss oppdatert og synkronisert.

Klimaskandalen må ikke få vedvare! Det ser ut som alle, bortsett fra politikere har godtatt “klimaskandalen” mens regjeringen fortsatt lever i “alice in wonderland” og tror befolkningen er dumme nok til å tro på “klimaskatten” som skal redde verden fra deres oljesand-utvinninger i Kanada som fortrærer de infødtes landeområder for små-pesos iforhold til hva de kunne inntjene om de satset på andre alternative energikilder som kan gjøre oss selvforsynte.

Hvorfor tror du norske medier ikke skriver om “opptøyene i Vancouver i OL byen mens vi snakker” ?

Otto
Abonnent
14 år siden
« Forrige artikkel

Proletariatets juleevangelium

Neste artikkel »

John F. Kennedys kamp mot oligarkiet

136
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x