Du leser nå
Eksempler på russisk militær overlegenhet

9 minutter lesetidEksempler på russisk militær overlegenhet

Blant dem som opplevde på kroppen den andre verdenskrigs lidelser finnes det en svært høy andel som idag ønsker FRED. Mange av dem befinner seg i Russland, som bevislig har vært en fredelig stormakt etter at landet fikk igjen sin selvstendighet etter Sovjet-Unionens oppløsning i 1991.

Den 9. mai hvert år markeres SEIERSDAGEN i det som i Russland kalles DEN STORE FEDRELANDSKRIGEN som en nasjonal helligdag. Det var primært Russland (Sovjet-Unionen) som nedkjempet nazi-barbariet militært. Prisen for dette målt i menneskeliv og menneskelige lidelser ble skyhøy, ved at nasjonen mistet mer enn 20 millioner mennesker i løpet av mindre 4 år som direkte eller indirekte følger av krigshandlinger.

Ryggradsinstinktene som slike erfaringer har resultert i sitter i den russiske folkesjelen den dag idag. Instinkter som sier ALDRI MER  bli invadert av «barbar-arméer» fra vest og ALDRI MER stå i fare for å tape en krig pga. mangelfull militær utrustning.

Nå som høflig smilende «wanna be barbarer» fra vestlige land iført pene dresser og skjørt  på ordentlig har begynt å tenke den absurde og halvt utenkelige tanken på «å gå til krig mot Russland» kan det være på tide å stikke fingeren i jorden og tenke gjennom situasjonen: Hva er det egentlig man ønsker…FRED eller KRIG?

Viktige støysendere i dagens situasjon er hovedmedia (masemedia) i vestlige land som Norge og USA. Maken til vrøvl og krigspropaganda har vel verden knapt nok vært vitne til siden den kalde krigen var på sitt verste. Så er da også norske media på full fart inn i dødsspiralen, se f.eks. denne artikkelen på Nyhetsspeilet.

Medias fryktpropaganda bidrar dessverre til å kamuflere tingenes tilstand. Det er derfor behov for edruelighet og nøkternhet i info-håndtering og presentasjon, litt sånn barnet i keiserens nye klær.

En viktig observasjon ser slik ut: USA og NATO ruster seg for krig – mens Russland vil ha FRED…

Et visdomsord lyder «Ønsker du fred, så forbered deg for krig«. Det ser ut til at dette er en linje som blir fulgt i dagens Russland.

Som et bidrag til økt informasjonsmessig edruelighet i den tildels tåkelagte situasjonen som nå er skapt på det livsviktige området krig eller fred presenterer Nyhetsspeilet her en enkel militær sammenligning på utvalgte områder:

1. Moral
2. Marine
3. Flyvåpen
4. Tanks

1. Moral

Russiske krigsveteraner legger ned blomster til minne om sine falne kamerater under markeringen for DEN STORE FEDRELANDSKRIGEN i Moskva 9 mai

Russiske krigsveteraner legger ned blomster til minne om sine falne kamerater under markeringen for seieren i DEN STORE FEDRELANDSKRIGEN i Moskva 9 mai

Selvforsvar er en menneskerett, mens militære angrep og invasjoner er å anse som krigsforbrytelser. At USA (og Norge – sic) foreløpig har unngått å måtte stå til rette for sine krigsforbrytelser i moderne tid endrer ikke dette faktum. (Situasjonen i Syria dreier seg om at USA såvel direkte – via militær maktbruk – som indirekte via trening og bevæpning og annen støtte til ISIS-terroristene – har forsøkt å styrte regimet i Syria, en krigsforbrytelse som strider mot folkeretten. Russland yter legitim militær assistanse til regimet i Syria, primært for å kvitte seg med kreftsvulsten som ISIS-barbarene på syrisk jord utgjør)

I dette korte utdraget fra President Putins tale til russiske krigsveteraner, soldater og det russiske folk under minnemarkeringen i Moskva 9. mai 2012 fremgår det at det er Russland som er på «The Moral High Ground» i dagens situasjon.

Det er naturlig å anta at russisk moralsk overlegenhet også manifesterer seg i en assymetrisk motivasjon for å gå inn i krigslignende situasjoner mellom russisk og amerikansk militært personell; «heltemot kontra pinglerier…»

Litt "krydder i hverdagen" for militære mannskaper i Østersjøen. Fotografiet av et russisk jagerfly er tatt fra et operativt amerikansk militærfartøy i 2014

Litt «soldatkrydder i hverdagen» for militære mannskaper fra Russland og USA. Fotografiet av et russisk jagerfly med flyvinger som nesten «skraper mot skipsskroget» idet flyet passerte i svært lav høyde i svært høy fart er tatt fra et operativt amerikansk marinefartøy i Østersjøen i 2014 (trolig USS Donald Cook, som er omtalt under neste punkt)

2. Marine
USA har en høyteknologisk marineflåte av hangarskip, destroyere og andre fartøyer av ulik størrelse og slagstyrke som nå «bruser med fjærene» på de syv hav, som et slags moderne ekko av den spanske armada i en svunnen tid eller den britiske marine i forrige århundre.

MEN høyteknologisk utrustning er sårbar; «smart teknologi» kan bli «outsmartet» av avansert frekvens-teknologi som Russland behersker. En episode som fant sted i «Russlands buk» Svartehavet i april 2014 demonstrerte dette på en måte som sendte sjokkbølger langt inn i USAs forsvarsdepartement og inn i amerikanske marinesoldaters sjel og sinn…:

Det som skjedde i Svartehavet 12. april 2014 var at et ubevæpnet og ikke helt moderne russisk kampfly av typen Su-24 først deaktiverte marinefartøyets radarsystem AEGIS, hvoretter flyet gjennomførte 12 simulerte rakettangrep mot det hjelpeløse marinefartøyet. Da flyet fløy vekk ble skipets radarsystem igjen operativt, hvoretter skipet seilte til en havn i Romania der 27 av mannskapet forlangte å bli dimittert fra aktiv tjeneste med øyeblikkelig virkning med begrunelser som "de ville jo ikke risikere livet heller..."

Det som skjedde i Svartehavet 12. april 2014 var at et ubevæpnet og ikke helt moderne russisk kampfly av typen Su-24 først deaktiverte marinefartøyets radarsystem AEGIS, hvoretter flyet gjennomførte 12 simulerte rakettangrep mot det hjelpeløse marinefartøyet. Da flyet fløy vekk ble skipets radarsystem igjen operativt, hvoretter skipet seilte til en havn i Romania der 27 av mannskapet forlangte å bli dimittert fra aktiv tjeneste med øyeblikkelig virkning med begrunnelser som at «de ville jo ikke risikere å miste livet heller…»

Etter hendelsen fremstod militærstormakten USA som «en gatebølle som hadde fått seg en kilevink» – til tross for at ingen skade var skjedd og at USAs militærvesen hadde fått viktig input mht å kartlegge aktuelle svakheter i sin utrustning…:

3. Flyvåpen
Produksjon av fly; det være seg passasjerfly eller militære kampfly har vært en russisk spesialitet helt siden før andre verdenskrig:

Russiske kampfly har lenge hatt godt renommé, bl.a. for robusthet og manøvrerbarhet. Bildet viser MiG-21 fly.

Russiske kampfly har lenge hatt godt renommé, bl.a. for sin robusthet og sin manøvrerbarhet. Bildet viser MiG-21 fly.

Vestlige militæreksperter har nå fått øynene opp for den nye generasjonen av russiske kampfly, så som Sukhoi (Su)-35 flyet.

Vestlige militæreksperter har nå fått øynene opp for den nye generasjonen av russiske kampfly, så som Sukhoi (Su)-35 flyet.

Artikkelen som overskriften og bildet over er hentet fra er tilgjengelig her.

Den vestlige kampflyeksperten Justin Bronk går i et intervju med Business Insider så langt som å si at F-35 "ikke på en million år" vil kunne matche et russisk Su-35 i en fly-mot-fly kamp. Mao. at USAs flyflaggskip F-35 (som forøvrig ikke er det mest moderne som USA produserer på området) anses som noe i retning av "flyvende søppelkasser" - høyteknologiske sådanne...

Den vestlige kampflyeksperten Justin Bronk går i et intervju med Business Insider så langt som å si at F-35 «ikke på en million år» vil kunne matche et russisk Su-35 i en klassisk fly-mot-fly kamp («dogfight»). Mao. at NATOs nye flyflaggskip F-35 (som forøvrig ikke er det mest moderne som USA produserer på området) kan anses som noe i retning av «flying junk» – kostbart og høyteknologisk, men likevel junk (søppel). Spørsmål som må besvares for å fri F-35 flyene fra «søppel-spøkelset» er: Hvilken positiv nytte er det forventet at F-35 flyene vil kunne gi dersom de må tas i bruk på ordentlig (i en krigssituasjon)?

Artikkelen som overskriften og bildet over er hentet fra er tilgjengelig her.

De russiske Su-35 kampflyene har en helt overlegen manøvrerbarhet og større robusthet enn F-35 flyene som til tross for pilotklager, utallige forsinkelser og betenkelig liten skrift i kontraktene ennå er USA og NATOs «foretrukne kampfly»…

Under flystevnet utenfor Paris i 2013 var det lanseringen av Su-35 flyet som stjal showet. Den nydelig koreograferte luftoppvisningen – som begynte med vertikal take-off(!), lik et helikopter som letter fra et skipsdekk – kan sees her:


4. Tanks

Panservogner – tanks – er et viktig element i enhver moderne krig. Panservogner og deres besetning er usårbare mot folkemengder og geværskudd, men sårbare mot kraftige granater og antitankvåpen som TOW. Men tanks behøver støtteinfanteri (fotsoldater) for effektivt å kunne okkupere territorum. Før eller senere må et tanksmannskap ut og da vil det jo være en fordel at det skjer på   kontrollert territorium.

Tankskrig er en russisk spesialitet, og dette springer ut av andre verdenskrig. Mens tanks ikke spilte noen avgjørende rolle i slaget om Stalingrad, som anses for å ha vært vendepunktet i annen verdenskrig, så fant historiens tyngste tankslag; panserslaget ved Kursk sted på russisk territorium sommeren 1943.

Tankskrig er en russisk spesialitet. Bildet viser russiske T34 tanks med følgeinfanteri under slaget ved Kursk sommeren 1943.

Tankskrig er en russisk spesialitet. Bildet viser russiske T34 tanks med følgeinfanteri under slaget ved Kursk sommeren 1943.

En artikkel om panserslaget ved Kursk er tilgjengelig her.

En dokumentar om panserslaget ved Kursk:

https://www.youtube.com/watch?v=ArA7f3_lqPQ

Panservogner - tanks - er et viktig element i enhver skikkelig krig. Bildet viser tunge dumme amerikanske tanks som fraktes gjennom Romania i retning Russland sommeren 2016

Med kurs mot Kursk anno 2016? Tunge dumme amerikanske tanks på vei gjennom Romania med tog sommeren 2016. Det er to passasjervogner i denne tankstransporten. Hvem befant seg der – vedlikeholdspersonell eller militære?

USA og NATO har i 2016 forflyttet et stort antall tanks i retning russisk jord. Dette er informasjon som forties av media. Et videobevis av slike tanks-transporter kan sees her:

Hvem vil ha krig mot Russland?

Det er blitt sagt at «Krig er for viktig til å overlates til generalene», og en general med krigserfaring sa det som at «War is a racket!» (Krig er en forbrytelse!).

Med tanke på at det MYE BEDRE å leve i fred enn å utsette seg og sine for krig, så er det store spørsmålet:
Hvem i huleste er det egentlig som ønsker å medvirke til å fremprovosere en krig – blant norges egen befolkning…??!!

Nasjonen Tyskland erfarte mot slutten av andre verdenskrig at det ikke hadde vært hverken særlig etisk eller særlig smart å starte en angrepskrig mot Russland…

FRED + en forrykt statsleder = Ødeleggelse og død...

FRED + en forrykt statsleder = Ødeleggelse og død…

En norsk militær kommer hjem i kiste etter å ha falt under krigsforbryteroppdrag i Afghanistan. Den som lever ved sverd dør ved sverd. Hvorfor er det noen som tar så fryktelig på vei? Glemte de å sjekke hvor mange lokale som hadde mistet livet før den norske okkupasjonssoldaten mistet sitt? Strengt tatt er jo krigshandlinger utenfor egne grenser HELT UNØDVENDIG...

En norsk militær kommer hjem i kiste etter å ha falt under krigsforbryteroppdrag i Afghanistan. Hvorfor tar en militær leder så fryktelig på vei? Den som lever ved sverd dør ved sverd… Glemte de å sjekke hvor mange lokale som hadde mistet livet før den norske okkupasjonssoldaten mistet sitt?
Strengt tatt er krigshandlinger og militært nærvær utenfor egne grenser HELT UNØDVENDIG dersom hensikten med militærvesen er legitimt selvforsvar…

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og norges statsminister Erna Solberg...hvis de IKKE ønsker krig, hvorfor foretar de seg så mye som går i retning av å ville fremprovosere krig...?

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og norges statsminister Erna Solberg…hvis de IKKE ønsker krig, hvorfor foretar de seg så mye som går i retning av å ville fremprovosere krig…?

"Norges regjering prøver å yte sitt bidrag..." til å utløse en storkrig... Hvem er egentlig dummest i Norge?

Norges regjering kommer med sitt bidrag… til å ville utløse en storkrig…
Hvem er egentlig dummest i Norge?

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
65%
Opplysende
16%
Inne på noe
5%
Usikker
2%
Dårlig
13%
Om forfatter
Hans Gaarder
Hans K. Gaarder er utdannet siviløkonom og svært tverrfaglig av legning og mest interessert i det som ikke har med økonomi å gjøre.Hans har arbeidet i mange år med etterforskning i det offentlige og med fri og uavhengig forskning i privat regi. Er frontlinjeforsker på skjulte maktstrukturer, utenomjordisk liv og helse (Teoretisk Fysiologi og vaksiner).

Kommentarer

27 kommentarer på "Eksempler på russisk militær overlegenhet"

avatar
Sorter på:   Nyeste | Eldste