Du leser nå
Tror du på selvmordsbombere?

3 minutter lesetidTror du på selvmordsbombere?

Britiske spesialstyrker ble avslørt i å kle seg ut som arabiske terrorister i Basra i 2005. De skjøt og drepte 2 sivile Irakere da de ble overmannet og arrestert av lokalt politi i Irak, ifølge The Insider. Senere på ettermiddagen stormet britiske styrker fengselet med stridsvogner.

Om jeg tror på selvmordsbombere?

Ikke så veldig.

Jeg er ikke i tvil om at slike finnes, sånn rent unntaksvis, altså; men når de nå plutselig opptrer i slike mengder som noen åpenbart vil ha oss å tro, så blir det rett og slett for teit, for dumt, for gjennomsiktig.

Hertil kommer at det ikke er så lett å ta livet av seg, når det kommer til stykket – ikke for noen av oss; rent bortsett fra at selvmord ikke er akseptert innen Islam, da.

Dette er, slik jeg ser det, bare en særdeles billig, enkel og grei måte å skape frykt og hat på gjennom nyhetsmediene. Og metoden byr også på flere store fordeler i forhold til andre falsk-flagg-modeller:  Den «skyldige» forsvinner nemlig i det øyeblikk bomben smeller og kan dermed ikke identifiseres. Man slipper også bryderiet med å «jakte» på en eller annen syndebukk, a la Breivik, McVeigh eller Oswald; og vedkommende har jo allerede gitt seg selv dødsstraff, så hva mer kan man forlange? Overmåte praktisk alt sammen. Sparer en masse arbeid.

Og dertil er dette enkelt å arrangere: Man trenger bare litt sprengstoff og noen som kan plassere det på et eller annet velegnet sted, og så er man i gang. Bomben smeller, nyheten blir produsert, øyenvitner (til eksplosjonen altså, som sikkert kan være ekte nok) blir intervjuet, noen fæle bilder av ødeleggelsene valgt ut og publisert, og det er det.

Verre er det altså ikke. Enkelt og genialt.

Men noen ganger går det galt. Som for eksempel i Basra under Irak-krigen. Da ble to britiske elitesoldater tatt på fersk gjerning av det lokale politiet, med våpen, forkledning, sprengstoff og det hele; ja, til og med parykker! De ble omgående puttet i kasjotten fordi de selvsagt ikke kunne redegjøre skikkelig for hva de egentlig holdt på med. Britene forlangte dem utlevert, men de lokale myndighetene nektet; de ville vel til bunns i saken, antar jeg.

Hva disse to britiske SAS-soldatene gjorde ble hysjet ned. Ingen undersøkelser ble gjennomført. BBC rapporterte at de to agentene trolig var på et hemmelig oppdrag for å innhente informasjon for å forhindre flere angrep på britiske soldater.

Hva disse to britiske SAS-soldatene gjorde ble hysjet ned. Ingen undersøkelser ble gjennomført. BBC rapporterte at de to agentene trolig var på et hemmelig oppdrag for å innhente informasjon for å forhindre flere angrep på britiske soldater.

Ikke så mange timer senere ble fengselet stormet av britiske panserstyrker og de to spesialsoldatene befridd. Hvor mange «selvmordsbombere» disse to kan ha «skapt» før de ble avslørt, kan vi bare gjette på; for ikke å snakke om hvor mange fler de kunne ha skapt hvis de ikke var blitt tatt. Og disse to uheldige typene utgjør nok bare toppen av isfjellet, dessverre.

En parallell til «selvmordsbomberne» er forresten de mange publiserte «henrettelsene» av gud og hvermann som stadig slås stort opp i media. Dette er kanskje ikke fullt så enkelt å iscenesette som «selvmordsbombing», men heller ikke så veldig vanskelig; og prinsippet er det samme: ingen kan kontrollere at det de presenteres for er det som faktisk skjer. Det er rett og slett blitt for enkelt å jukse på film.

Så hva jeg tror? Bare bløff. Det er så gjennomsiktig at jeg må undres over hva folk flest egentlig bruker hodet sitt til.

Referanser

BBC – Iraq probe into soldier incident

The Insider – British special forces caught dressed as Arab ‘terrorists’

The Guardian – British tanks storm Basra jail to free undercover soldiers

Ascertainthetruth.com – Suicide is strictly forbidden in Al-Islam

Ascertainthetruth.com – Staged ISIS beheading video hacked from McCain Staffer

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
52%
Opplysende
16%
Inne på noe
2%
Usikker
3%
Dårlig
28%
Om forfatter
Morten Kielland

Morten Kielland er utdannet ved Universitetet i Oslo og har formell forskerkompetanse. Han har vært særlig opptatt av vitenskapsfilosofi og erkjennelsesteori. For noen år siden oppdaget han at den offisielle versjonen av 11. september-dramaet innebar fysiske umuligheter og dermed måtte være et bevisst forsøk på manipulasjon. Det skulle bli starten på en ny erkjennelse av hvordan menneskeheten er blitt undertrykket og manipulert over svært lang tid, ikke bare politisk og økonomisk, men også som de kraftfulle åndsvesener vi i virkeligheten er. Morten Kielland ønsker å bidra til at denne epoken nå tar slutt og må vike plassen for en ny æra på jorden. Han har ikke tro på at dette kan gjøres gjennom kamp, men derimot gjennom opplysning og forandring på individ-nivå. Han har derfor startet sin egen praksis som veileder og terapeut.

21 kommentarer Bli med i diskusjonen

Bli med i diskusjonen

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *