Du leser nå
Smart strømmåler overvåker ditt hjem fra innsiden

2 minutter lesetid

Dokumentaren Take Back Your Power setter et kritisk lys på såkalte "smart meter", automatiserte strømmålere, som griper direkte inn i ditt privatliv.

Da jeg leste av min strømmåler 01.02.2016, oppdaget jeg noe som ikke gjorde meg spesielt glad. Nemlig at Hafslund informerer om at samtlige kunder i Østfold skal få installert «smarte» strømmålere. Staten har bestemt at alle i Norge skal ha det innen 1.1.2019.

Har noen kunder blitt spurt om de ønsker denne form for formynderskap? Det høres flott ut at vi ikke  lengre trenger å lese av vår egen måler og ha kontroll over vårt eget forbruk. Derimot finner man ikke noe informasjon om hvordan dette kan påvirke vår helse og personlige sikkerhet.

Dokumentar: Take Back Your Power

Etter at disse «smarte» strømmålerne har blitt innstallert i andre land, har  de medvirket til branner og eksplosjoner ifølge dokumentarfimen Take Back Your Power du kan se ovenfor.

Brukerne har ikke fått mindre regninger. Tvert imot har de fått langt høye regninger som ikke står i forhold til hva som er blitt brukt.

Der disse strømmålerne har blitt installert, har brukerne blitt plaget av høyere puls, økt hjerterytme, tiltagende nervøsitet, søvnproblemer  og økt forekomst av kreft og sist men ikke minst forandringer i DNA.

Om du ser ferdig dokumentaren "Take Back Your Power" så er det relativt tvilsomt om du gleder deg til å motta din nye og "flotte" automatiserte strømmåler.

Om du ser dokumentaren «Take Back Your Power» så er det relativt tvilsomt om du gleder deg til å motta din nye og «flotte» automatiserte strømmåler.

Overvåkning på innsiden av ditt hjem

nei-til-smartmeter

Protestplakat som noen har laget i påvente av installatørens ankomst.

Smartmetere er et overvåkingsinstrument som logger forbruk pr. forbrukskilde. Noen av disse sender data til overvåkingssentralen hvert 2. sekund, andre sender hvert 15. minutt, ytterligere andre sender en gang i døgnet.

Koblet til individets nett vil det sendes data  når individet våkner opp og slår på lyset, hvor lenge og når personen er hjemme, hvilket elektrisk utstyr hjemmet har, antall pc-er, hvilken type kjøleskap osv.

Dette er en fullstendig kartlegging av individets oppførsel og rutiner innenfor hjemmets privare sfœre. Helt i tråd med filmen «Brave New World«.

Smartmeter griper inn i ditt privatliv

En annen viktig ting er bestemmelser i Grunnloven mot krenkelser av privatlivet. Staten på sin side skal i utgangspunktet ha minst mulig innsyn i borgernes private sfœre og i deres kommunikasjon som foregår mellom dem der. Staten skal avstå fra å gjøre inngrep i borgenes privatliv og kommunikasjonsfrihet.

Statens myndighet skal sikre et vern om den personlige «integritet».

Det er på tide å trekke en linje i sanden mot det stadig mer stupide anstaltmakeriet som myndighetene plager oss med, med eller uten bruk av kriminelle påfunn som snikes inn som lov eller «forskrift».

Om du ser ferdig dokumentaren «Take Back Your Power» så er det relativt tvilsomt om du gleder deg til å motta din nye og «flotte» automatiserte strømmåler.

Se Facebook-gruppen Nei til smartmeter for engasjement og mer informasjon.

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
61%
Opplysende
15%
Inne på noe
2%
Usikker
2%
Dårlig
20%
Om forfatter
May-Harriet Seppola

Jeg er født I Finnmark, har bodd i Moss i 13 år, er meget opptatt av politikk og ikke minst rovdyrforvaltningen, som jeg anser for å være en katastrofe for de det angår. Jeg er utdannet grafisk designer. Opttatt av ren mat. Jeg sier nei til Monsanto og nei til giftige vaksiner.

102 kommentarer Bli med i diskusjonen

Bli med i diskusjonen

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *