Du leser nå
Tyrkiske offiserer stanset våpentransport til IS: Anklaget for forræderi

1 minutt lesetidTyrkiske offiserer stanset våpentransport til IS: Anklaget for forræderi

De risikerer spionanklager da de medvirket til at en lastebil tilhørende den tyrkiske etterretningtjenesten MIT ble stanset. I bilen ble det funnet store mengder ammunisjon som skulle til opprørsstyrker i Syria.

Tre tyrkiske offiserer som stanset en våpentransport til opprørsgrupper i Syria er arrestert anklaget for forræderi. Samtidig er journalister som offentliggjorde saken arrestert og risikerer lignende anklager.

På lørdag ble tre høyere offiserer i Tyrkia, generalmajor Ibrahim Aydin,  brigader general Hamza Celepoglu og oberst Burhanettin Cihangiroglu arrestert. En lokal rettsinstans i Istanbul ga medhold til arrestasjonen.

De risikerer spionanklager da de medvirket til at en lastebil tilhørende den tyrkiske etterretningtjenesten MIT ble stanset. I bilen ble det funnet store mengder ammunisjon som skulle til opprørsstyrker i Syria. Hendelsen fant sted i januar 2014.

Saken nådde offentligheten da Cumhuriyet media i mai 2015 fortalte at en truck tilhørende etterretningtjenesten var inspisert av sikkerhetsoffiserer. Der hadde de funnet 80 000 runder med ulike typer ammunisjon, og diverse typer granater.

Arrestasjonen av militærpoliti-offiserene kommer kort tid etter at en rettinstans i Ankara hadde krevet at to journalister fra Cumhuriyet skulle arresteres for de hadde avslørt kontakten mellom tyrkisk etterretning (MIT) og syriske terror-grupper. Journalistene risikerer opp til 45 års fengsel.

«De som sendte våpnene i konvoi fra Tyrkia, viste at de ville ende opp i IS sine hender» sa en av journalistene.

Offisielle tyrkiske myndigheter benektet først hendelsen, men hevdet seinere at den skulle til opprørsgrupper tilhørende den tyrkiske minoriteten i Syria.

Dermed har en nok en gang fått bekreftet at EU-kandidat Tyrkia er en støttespiller til IS og internasjonal terrorisme. Men landet er vår NATO-allierte. Derfor sitter nok den norske regjeringen og opposisjonen helt stille i NATO-båten. Noe bråk om dette med protester til den tyrkiske regjeringen vil vi nok ikke høre noe om. Heller ikke blir det snakk om fredspris til disse offiserene eller journalistene som virkelig har bidratt i kampen mot terrorisme.

Det holder at en av 1900-tallets største terrorister, tidligere USAs utenriksminister, Henry Kissinger, har fått den.

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
35%
Opplysende
58%
Inne på noe
6%
Usikker
0%
Dårlig
0%
Om forfatter
Knut Lindtner
Knut Lindtner er pensjonert psykolog og skriver om det som skjer i verden. Slik han oppfatter det, er den informasjonen vi nå får om verdensbegivenhetene så fordreid at det er nødvendig med korrektiver - alternativ informasjon. I virkeligheten er det i dag store mediehus som bestemmer hva som skal skrives og ikke skrives, hvordan det skal skrives, hvilken oppmerksomhet visse begivenheter får og hvilke som ikke får. I vår del av verden eier storkapitalen mediehusene og dermed de «korrekte meningene». Hans artikler er et lite pip i det store koret som må bygges mot trollet.

1
Kommentarer

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Russia Today Recent comment authors
  Abonnere  
Nyeste Eldste mest stemt
Varsle om
bin Laden
Abonnent
bin Laden

Sions protokoller beordrer judar: «DREP DEN BESTE AV GOYIMS!»
Blås i «Schnabel-fredspris», men vis solidaritet med disse modige menneskene som går imot judisk diktatur i verden.
ikke la judisk diktatur likvidere dem eller sperre bak murene for livet.
Deres skjebne må holdes under folke-kontroll.
Nok med det at jude-Putins regime har drept/ sperret på livstid alle generalene som forsøkte å stoppe ruinering av russland.
Blant de drepte var ikke bare goyims, men også jøder L.Rohlin og A.Lebed.
Disse ville ikke bøye seg for jude-sionistisk faenskap og ødeleggelse av planeten,
og ble drept nådeløst for å gå imot sionistenes vilje.