Du leser nå
Hvordan dyrke din egen mat med suksess

5 minutter lesetidHvordan dyrke din egen mat med suksess

­­­Han oppdaget noe som gir fantastisk smakfulle frukt og grønnsaker – uten hardt arbeid. Nå deler gartneren sin suksess med alle. Helt gratis!

Ingenting smaker så godt som den maten en selv har dyrket og stelt med fra et frø. Tålmodighet og jevnlig ettersyn betaler seg med lykkefølelse av å være nær naturens mirakel av en vekstprosess, selv om det for noen kun er en smal balkongkasse som må duge. For de som har tilgang på større areal, er mulighetene mange for å prøve ut ulike jordblandinger som gir best groforhold. Men prinsippet med hvordan dyrke din egen mat med suksess etter gartneren Paul Gautchis metode, er den samme.

Vinteren er så vidt i gang med sine kalde grå farger. Allerede nå lengter mange etter sommerblå himmel, grønt landskap og blomsterengens levende summing av pollinerende små hjelpere. Det føles lenge siden solstrålene varmet kinnet. Hendelsene i verden kan til tider være overveldende. Frenetisk fornektelse av at årets varme årstid er slutt for i år, kan døyves ved å holde ukene stappfull av gjøremål. Som et slags oppbyggende momentum til årets siste uke hvor en skal «kose seg glugg i hjel» hjemme i sitt lune hi og ta igjen det fortapte pusterom som en ikke fikk tid til i den travle høsten, tar mange nå den siste innspurten av arbeid og sosiale sammenkomster.

Høstens blader er næringsrik mat for jorden

Høstens blader er næringsrik mat for jorden

Da kan det være godt å ta et lite deilig avbrekk av nytelse og drømme seg bort til et sted hvor alt er fredfullt, vakkert, og, bokstavelig talt, jordnært. For hageeiere, og alle som er interessert i frukt og grønnsaker, enten det er å spise eller dyrke sin egen mat, viser denne dokumentaren hvordan du kan få de beste avlinger med riktig metode. Hva er vel bedre enn å bruke vinterens gustne, kalde dager, til å planlegge neste års glede ved selvdyrket mat. Hvem vet, kanskje en dag vil det å dyrke din egen mat være viktigere enn vi i dag tror?

Hvordan_dyrke_din_egen_mat_med_suksess_kart_Ji_Douglas

Suksessen ligger som alltid i forarbeidet

Gartneren Paul Gautchi har funnet en dyrkningsmetode som er så nært opp til naturen som mulig, med fantastisk resultat, og best av alt – minst mulig hardt arbeid, etter at grunnlaget er gjort! Menneskets påfunn av en dyrkningsmetode, som gir ryggvondt og utslitte kropper, viser hvor tungvint og hardtslitende metoden er. Paul Gautchi oppdaget hvilken intensjon Gud må ha hatt for menneskeheten i Edens hage. Da mennesket begynte å pløye jorda, startet arbeidet for alvor, i stedet for å gå å sanke og plukke maten som var i nærheten. Noen av de viktigste utfordringene som landbruket står overfor i dag inkluderer jordsmonnet, gjødsling, vanning, ugrasbekjempelse, skadedyrbekjempelse, vekselbruk, og PH problemer. Disse problemene eksisterer ikke i naturens uberørte tilstand, ei heller på gården og i frukthagene til gartneren Paul.

Hvordan_dyrke_din_egen_mat_med_suksess_sellerirotjpg

Hvordan dyrke din egen mat med suksess

Gartneren funderte over om det var meningen at mennesket skulle jobbe og slite i åkeren, og sitte igjen med en ikke så stor avling. En tur ut i skogen var det som satte Paul Gautchi på sporet av sin oppdagelse. Planter som vokser vilt blir ikke stelt og passet på, og allikevel vokser de friskt og frodig. Plantene finner sin naturlige plass å vokse på under de rette forholdene. Et nærmere studiet av skogens vekstvilkår satte Gautchi på idéen, som han forklarer nærmere om i filmen.

Store poteter er lett å få opp i jordmonnet i hagen til Gautchi

Store poteter er lett å få opp i jordsmonnet i hagen til Gautchi

Suksessdokumentaren sett av millioner

Siden utgivelsen i 2011, har filmen Back to Eden blitt sett online over 2,5 millioner ganger i 218 land.

Den har blitt omtalt av blant annet National Gardening AssociationOrganic Consumers Association, og av den amerikanske osteopaten Dr. Mercola, og den har deltatt på Grow Your Own Food Summit (2014), The Ecology of Food Exhibition (2012), og ble offisielt utvalgt av Awareness Film Festival (2011) og ble hyllet da den vant prisen under Green Unplugged Film Festival (2013).

Filmprodusenten heter Sarah & Dana Films, og har gjort en kreativ jobb med visuelle forklaringer i hvordan å dyrke din egen mat med suksess. En inspirerende film for såvel små som store hagedrømmere.

Her er en smakebit. Dokumentaren i sin helhet kan sees uten registrering eller kostnader: HER.

Det er nå etablert Back to Eden hager i mange land. En oversikt finner du på hjemmesiden til filmen. Back to Eden dyrkere deler velvillig sine erfaringer. For de som ønsker å holde lokale visninger av filmen med besøk av Back to Eden representantene Sarah og Dana, for å lære mer, er dette også mulig. De har allerede reist verden rundt og videreformidler det de lærte av Paul Gautchi under det 10 måneder lange oppholdet på gården under filmopptaket til dokumentaren.

Her er fremgangsmåten beskrevet for hvordan å legge grunnlaget i din egen hage og dyrke din egen mat på en organisk måte.

Produsentene har gjort dokumentaren gratis for alle til å se. Den kan også sees med norsk tekst ved online streaming. På hjemmesiden og forumet er det et vell av støtte til de som vurderer å gå i gang.

Et Back to Eden Nettverk er ennå ikke startet i Norge. Finn hverandre under denne artikkelen eller på Back to Edens egen hjemmeside her.

Uten å være noe i nærheten av å være ekspert på landbruk, men har vært hobbyinteressert i å dyrke til eget bruk og dele med naboer, kan jeg varmt anbefale gartneren Paul Gautchis fremgangsmåte. I et frittstående prosjekt hvor denne dyrkningsmetoden ble anvendt, fikk jeg egenhendig ett års erfaring med de muligheter denne metoden gir.

Back to Eden hager etableres i fullt jordsmonn

Back to Eden hager etableres i fullt jordsmonn over store deler av verden.

Få nye perspektiver. Finn din sannhet. Bli fri.

Om forfatter
Flettfryd Bergfletten
Ethvert menneske må vite hvilke drivkrefter, synlige eller ikke, som former sin omgivelse og hverdag. Uten denne viten kan mennesket ikke vite hvem som egentlig styrer og bestemmer, ei heller forstå hvordan en maktelite opererer. Hva, hvem, hvordan og hvorfor er spørsmålene som må stilles ̶ og forsøkt besvart. Artikkelen er Copyright © Flettfryd Bergfletten. Utdrag fra artikkelen kan brukes med henvisning til forfatter og Nyhetsspeilet. Ved bruk av hele artikkelen, vennligst kontakt forfatter.

5
Kommentarer

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SkorpionenFlettfryd BergflettenDen Grønnesmurfen Recent comment authors
  Abonnere  
Nyeste Eldste mest stemt
Varsle om
smurfen
Moderator

Takk for ny kjempeflott artikkel Frøken Fryd :)

Denne artikkel har aldri vært viktigere enn nå som vi snart er inne i en postapokalyptisk verden, de som ikke klarer å leve på gamlemåten er fortapt.

De fleste har sikkert fått med seg TV2 stuntet til Arild Rise med sin kryptiske melding til makthaverne og Frimurerne om at de nå må komme seg i sikkerhet fortere enn fy.

Noen tenker kanskje at dette bare er en uskyldig spøk … vel …..makthaverne som er på full fart ned i huler nå ser ikke på det som noen spøk .. en atomvinter er på vei, noen mener at det smeller 23 Des, men andre er mer optimistisk og tror ikke ikke det smeller før 25 des ..

TV2 Nyhetene Global Naturkatastrofe!!!! Fake news (With subs)

https://www.youtube.com/watch?v=F7ixQ6osGoM

Total Emergency Alert WWIII

https://www.facebook.com/AlexanderEmerickJones/videos/10153741489838459/?hc_location=ufi

Symbolikken siste året viser at de vil Nuke NY og skylde på ISIS eller Putin, det gikk som en en drøm i Paris der 84% av massene nå ønsker å bli kvitt all frihet, personvern, privatliv og elementære borgerrettigheter .. kommer noen med en chipp så roper de sikkert hurra da også ..

Macy’s Thanksgiving Parade (2015): Satanic Nuclear Bomb NYC Float Sublimina

https://www.youtube.com/watch?v=6oPlGD-I3k4

Rapper Releases Paris Massacre Music Video 1 Day Before It Happened! Kali Ritual EXPOSED!

https://www.youtube.com/watch?v=pdFWCB_bVDk

Ordren om å skyte ned det Russiske flyet kom fra Washington, nå har Putin utplassert S-400 luftvernvåpensystem og sendt nye krigsskip, Erdogan sier at blir et Tyrkisk fly skutt ned så er det full krig, noe som seff er hele hensikten for å få en verdensregjering på plass, først sette verden i flammer og så reise en ny verdensorden opp av asken av det gamle som en Føniks.

ISIS attack in Paris is start of «World War Three» (R$E)

https://www.youtube.com/watch?v=jXH1Ut6Zzy8

Trodde en periode at vi skulle klare å stoppe psykopatene, men folk flest er som i transe, helt paralysert, istedenfor å demonstrere mot atomkrig så gikk mange i demo i går for å protestere mot at NRK ikke vil vise Jul i blåfjell i år, det blir hinsidig surrealistisk for meg.

Om vi ikke snakkes på fjellet så snakkes vi uansett på den andre siden :)

NB husk jod-tabletter, bøker, ved, hermetikk, varme klær osv .. alt du trenger til 3 atom-vintrer uten sommer.

Norse / Germanic Mythology: Ragnarok

https://www.youtube.com/watch?v=GqeDwZgsP1M

http://www.nyhetsspeilet.no/2011/12/anastasia-the-ringing-cedars/

Den Grønne
Anonym
Den Grønne

Interessant! Har tenkt til å begynne med grønnsaksdyrking i år, så slik informasjon kommer godt med. Ellers har man jo også den biodynamiske jordbrukstradisjonen fra Steiner som har mye godt å bidra med til en holistisk forståelse av området.

I Russland ser vi en stor holistisk jordbruksbevegelse inspirert av Anastasia-bøkene.

Skorpionen
Abonnent
Skorpionen

Fant ikke noe om dyrehelse her inne, men det er jo et interessant spørsmål hvorfor så mange kjæledyr får kreft nå for tiden. Svaret på det kan man kanskje finne ved å lytte til The Truth About PET CANCER (Sannheten om KREFT HOS KJÆLEDYR): https://thetruthaboutpetcancer.com/stop-mandatory-vaccinations/?a_aid=581bfc394994b&a_bid=baab40e4