Du leser nå
Ungdommene inspireres til vold i humanistmiljøet

7 minutter lesetidUngdommene inspireres til vold i humanistmiljøet

Havforskerens ungdomsbrigade tar den helt ut........ (c) Bilde; Anonymt opphav FB gruppe mot alternativtenkning

En dag kommer en eller flere av den ateistiske havforsker Øyvind Bergh’s disipler til å ta den litt for langt. Flere har advart mot dette et helt år, deres hatretorikk øker i intensitet, vi ser det utvikler seg… Havforskeren er advart, han er fullt og helt bevisst på hva han gjør, nemlig setter opp ungdommer med voldelig hatretorikk mot dem han har lagt for hat.

Vi kjenner godt til deres felles argumentasjon, nicket som la ut bildet ‘Alternative behandlere gjør ting som ikke virker (eller er farlige)‘, annerledes tenkende som velger andre medisiner og løsninger for seg selv enn dem selv (la dem endelig proppe i seg så mye piller og GMO de vil for meg, men de skal ikke komme å fortelle meg hva jeg skal gjør).

Seniorene, havforsker Øyvind Bergh og Tor J. Næss, synest å være de ateistiske generalene for de unge ‘brunskjorter’, førstnevnte med tilknyting til Human etisk Forbund og Skepsis-miljøet, er spesielt aktive å i hisse opp massen sin for alle de legger for hat, ved bloggposter og på en Facebook side med navn ‘Knus Nyhetsspeilet’ som er anonymt moderert. De tilhører jo Statsminster Stoltenbergs og Gro Harlem Brundland sin ateistiske menighet av gudsfornektere, så de gjør jo som de vil selvfølgelig. Annerledestenkende kan ikke påregne noen rettferdighet i det Stoltenbergske Riket mot slike tølpere. De er for han like servile som brunskjortene var for Hitler, og Cheka for Lenin og Bronstein, tok seg av ‘drittjobbene’ og trakasseringene for toppledelsen for den sosialistiske verdensrevolusjon.

Helvete er en bevissthetstilstand
De Darwinistiske evolusjonistene og verdslige forøvrig av alle religioner og raser tror på ‘the survival of the fittest’. I virkelighetens fysiske ‘humane’ verden er det mer uklart hva og hvem som kan defineres som ‘the fittest’. Noen tenker kortsiktig, hva de kan oppnå i denne verden. Andre tenker mer langsiktig, hva de kan oppnå på lang sikt, for evigheten. Noen er istand til å tenke åndelig, andre kun verdslig (humant). Hvem er lurest? Hvem er ‘fittest’
http://www.riksavisen.no/?p=11045

Sannsynligvis får mange av dem godt betalt av Stoltenberg via NAV for å bedrive sin samfunnskadelige og undergravende virksomhet av normal folkeskikk, sømmelighet og samfunnsorden. Vi ser her i bildet hvordan det gir seg utslag, denne venstreradikale revolusjon som er den syvende landeplage i ethvert land, og signaliserer enhver nasjons fall fra nåden (jfr. USSR, og nylig USSA).

Det er helt klart ungdom som har laget og skrevet dette, vi ser det på de indoktrinerte formuleringene, som er skeptisk ikke bare til alternative tanker, men også all alternativ medisin og terapi, alt som ikke er politisk korrekt. Medisinen finnes i naturen, sier Bibelen, ikke hos det industrielle-farmasøytiske kompleks og de som eier og lever av det, som disse heiler.

De tåler ikke å omgås eller makter samkvem med annerledes tenkende, åndelige mennesker er en pariakaste i deres karnalske univers. Det gir seg slike fascistiske, nazistiske og bojsjevikske utslag som her, – en voldelig totalitær bevegelse.

alternativHater

De ser rett og slett ut til å mangle oppdragelse, hvilket er basis for all venstreradikal ekstremisme og terrorisme. Globalismens lederskap har skapt disse avvikere med et formål, nettopp for å ekspedere voldelig ‘revolusjon’ i sine nasjoner, snu dem på hodet med terror. De terroriserer inntil de med trusler og hatretorikk skal klare å stilne alle stemmer som tenker annerledes enn seg. Det er helt tydelig, og standard modus operandi for alle revolusjoner gjennom historien. De er kaosmakerne for Den Nye Orden, som skal komme utav Kaoset.

«Min oppskrift på å finne ut av sannheten er enkel; Se på hva slags assosiasjoner, hvem de tar unna, hvem de beskytter, hvem som er deres venner, og så videre, de degenerte åndsløse verdslige og det delvis perverse karnalske klientellet rundt John Færseths OTO (erklærte satanister), Skepsis i NTNU miljøet, og HEF miljøet, og de rundt den såkalte havforsker Øyvind Bergh, undersøk det som de beskytter, og i de fleste tilfeller innta motsatt kunnskapsmessige, moralske og spirituelle standpunkt i forhold til disse åndelige undermålere, så er en ganske nærme det åndelige sunne… Og samfunnsmessige gode…idet disse representerer den negative åndsmakt, og kan vanskelig forventes å oppføre seg annerledes enn tilsvarende.»
http://www.riksavisen.no/?p=10028

Femifascismen sprunget utav marxismen og kommunismen/sosialismen (internasjonal som nasjonal sosialisme) har skapt dem slik. Der er krefter i verden som planmessig og villet har skapt slike mentale og psykiske skavanker hos den oppvoksende slekt, nesten en hel generasjon. Det er synd i dem, men fordi vi synest synd i dem kan vi ikke godta at de terroriserer alle de ikke liker.

Forholdet på den etablerte psyken er greitt beskrevet her.

En av de mest fremtredende ekstremistiske og markante representanter for disse verdslige ateistiske sosialistiske humanister i Norge som mener de stammer fra apene og neandertalerne (de kan jo synest som de har rett) er Havforsker Øyvind Bergh og Tor J Næss, som er like opp mot grensen til nazistiske sympatier og metodevalg for å være stygg mot de som ikke deler hans/deres endimensjonale politiske korrekte kunnskapsløse majoritetssyn på virkeligheten. Deres bevissthetstilstand har jo ‘primatens’ kjennetegn. Spesielt hos verdens lederskap, som nok lever i en lavere bevissthetstilstand som har skapt helvete på jorden, de materialiserer hva som er i deres indre.

Jeg har forsøkt å samle noen argumenter i vedlagte artikkel hvorfor ‘helvete’ er en fryktbasert bevissthetstilstand som disse befinner seg i.

I en verden hvor det generelle tema for menneskelige aktiviteter er ‘kriger og rykter om kriger’ så viser det seg at majoriteten, spesielt hos lederskapet, har hensatt seg selv i her og nå, tatt ‘dyrets merke’, -og for evigheten, om ikke skritt taes for å bli ‘omskjært på hjerte’ og sinn (mentalitet). ‘Min fred gir jeg dere’, sa Mesteren. For derved unngå fortapelsen, i de selvskapte ‘helveter’, for bevisstheten og ens ånd, er det eneste en tar med videre, og om ikke Ånden er i mennesket, gjenfødt i mennesket, så er de per definisjon darwinistiske primater, som er den nye religion fremmet av sosialismen og liberalismen.

Helvete er en bevissthetstilstand
http://www.riksavisen.no/?p=11045

Det virker som Øyvind Bergh spesielt er helt grenseløs når noen legges for hat… benytter enhver anledning til å få utløp. Det bare må ut. Sosialt dysfunksjonell, helt uten kjærlighet for sin neste, bare retorisk dyrisk råskap kommer til uttrykk. Typisk bølle ala Barrabas..Psykologisk skadet som de er av den feminismen de er sosialistisk programforpliktet til å hylle, og som skapte deres åndshat og hatet mot åndelighet, og de som er annerledes og tenker annerledes, til å begynne med:

De uelskedes sår, ateismens faderløse basis
http://www.nyhetsspeilet.no/2013/04/de-uelskedes-saar/

Det er uansett lærerikt studium å observere deres fremtoninger. Lære mennesketypen å kjenne. Type bolsjeviker. Når de har drept alle siviliserte, så går de løs på hverandre. Dyriske som Lenin og Bronstein i 1917 revolusjonen, ser ut som det er nøyaktig 100 år hvor når deres innflytelse kulminerer og er på topp. Primater indeed. De har sin festtid i våre dager hvor Bibelen sier at de med ‘dyrets merke’ skal være i majoritet og ha sin festtid.

Se opp for disse folkene rundt Human Etisk Forbund og ateistmiljøet, de har veldig voldelige fremtoninger, og ‘de eldste’ i forsamlingen deres ypper den yngre garde av sin menighet til markant hat mot annerledes tenkende i forhold til deres ateistiske og verdslige begrensede utsyn.

Slike mennesketyper har stenket dødsmarkene med blod før for sitt dyriske hat mot annerledestenkende, spesielt kristne. 66 million myrdet de i USSR alene

kristendommensfall

Ateismens gullalder, nærmest akkurat 100 år etter 1917. Mange er ute etter kristen manns blod

Relatert

Fra pattedyr til menneske
http://www.nyhetsspeilet.no/2012/08/fra-pattedyr-til-menneske/

The Mark of The Beast – the Animal Kingdom of Tellus
http://www.riksavisen.no/?p=6295

Anti-krister og djevelbevissthet
http://www.riksavisen.no/?p=7923

Vitenskapen – en vrangforestilling
http://www.nyhetsspeilet.no/2012/03/vitenskapen-en-vrangforestilling/

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
40%
Opplysende
40%
Inne på noe
0%
Usikker
10%
Dårlig
10%
Om forfatter
J.Johansen
Forfatteren er sjømann; ”Recte faciendo neminem timeas”.............................................. Artikkelen er Copyright © J.Johansen 2008-2013............................................................. "Du blir ikke en 'dissident' bare fordi du bestemmer deg for en dag å starte opp denne mest uvanlige karriere. Du blir kastet inn i det ved din personlige ansvarsfølelse, kombinert med et komplekst sett av ytre omstendigheter. Du er kastet ut av de eksisterende strukturer og plasseres i en posisjon i konflikt med dem. Det begynner som et forsøk på å gjøre arbeidet ditt godt, og ender med å bli merket som en samfunnsfiende." Vaclav Havel ........... Vennligsinnede må gjerne legge meg til sitt Facebooknettverk: Facebook http://www.riksavisen.no/ http://www.dissident-net.info

84
Kommentarer

avatar
19 Comment threads
65 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
H2ODag Reidar ByeDiademasPrometheusFreeArcticSpeech Recent comment authors
  Abonnere  
Nyeste Eldste mest stemt
Varsle om
MAJA
Abonnent

Takk for en god artikkel, disse to som du skriver om her bruker nå all sin tid for å ødelegge diskusjonsgrupper ved å gå inn i alt som har med vaskibner, barnevern og psykiatri å gjøre .
Min artikkel om vaksiner med kilde til boken til Rolf Erik Hanssen (Sannheten om vaksiner) og en artikkel om svineinfluensavaksinen som jeg hentet fra http://www.innsyn.com,
sitat , Dr. Jonas Salk var komitemedlem av WHO – Verdens helseorganisasjon og vaksinen har fått hans navn- Salk-vaksinen.

Nye tilfeller av polio dukket opp der barna først var vaksinerte for denne sykdommen.

Den samme Dr. Salk innrømmet ved ett senere tidspunkt at vaksinasjon var en direkte årsak til at barn fikk denne sykdommen, at vaksinen dehydrerte cellene, tappet kalsium fra nerver, muskler, bein og celler.

Etterhvert forandret poliovaksinen karakter, det medførte til en økning til ME- utmattelsessyndrom, fordobling av kreft og Guillian Barre- syndromet.

I Norge startet poliovaksinen i 1957 og mellom 1957- 1963 ble ca.1million barn vaksinerte.

Poliovaksinen viste seg å inneholde serum fra afrikanske grønne aper – SV 40 og forårsaket misdannelser, leukemi og «kreft»:http://www.norgespartiet.no/leserinnlegg/271–vaksiner-arsak-og-virkning.html
De henger ut mennesker som Trond Skaftesmo som har skrevet boken Folkefiender og nå har de også kommet seg inn i en av «barnevernsgruppene»:https://www.facebook.com/stopbarnevernetnow
Gunnar Tjomlid har beœret meg med flere sider hvor han skla motbevise at vaksinen er sunn og helsebrin gende < La meg plukke det fra hverandre punkt for punkt. Artikkelforfatter May-Harriet Seppola skriver:

Det ble nylig påvist levende H5N1-virus, eller fugleinfluensa i vanlige influensavaksiner, etter å ha blitt testet ved tyske, tsjekkiske og slovenske labotratorium.

Vaksinene kommer fra den amerikanske legemiddelgiganten Baxter. Vaksinene skulle distribueres til 18 land. H5N1 er den farlige utgaven av fugleinfluensa som smitter mellom mennesker, med en dødelighet på over 60 %.

*Baxter nektet å kommentere funnet i begynnelsen, fordi det var snakk om ”forretningshemmeligheter”, men etter massivt press gikk de ut og sa at rene H5N1-virusbeholdere ble sendt ut ved en "feiltagelse":http://tjomlid.com/2013/01/06/fugleinfluensavirus-funnet-i-vaksiner-vent-litt-ikke-sa-fort/
Denne artikkelen skal deles ut til alle grupper inkludert STOPP BARNEVERNET .

\
\

herr anfsim
Abonnent
herr anfsim

Mulig jeg gikk glipp av noe her, men hvor mener du å se at humanistmiljøet inspirerer til vold? Jeg kunne ikke se noen tilfeller der det oppfordres til slikt så hvis jeg har oversett noe hadde det vært fint å bli gjort oppmerksom på hva :)

herr anfsim
Abonnent
herr anfsim

Er det dette man kaller talende stillhet?

Lars-Roger Moe
Skribent

Hmm. Tegneserien i seg selv oppfordrer til vold.

Når det gjelder humanist-miljøet er det en ting man bør skrive seg bak øret. Det er at Humanetisk forbund springer ut fra de heller ytterligående sosialistiske miljøene rundt AKP + NKP, senere RV, nå partiet Rødt. Det kommunistiske prosjektet inebæerer eliminering av religion, og væpna revolusjon fordi de selv ser seg bedre skikket til både vervet enehersker og pave enn konkurentene. I Norge medførte dette stiftelsen av Humanetisk forbund, som laget en religion av å «ikke tro», Ergo de TROR at noe ikke er tilfelle. Med andre ord en like trosbasert religion som enhver annen organisert religion.

Når det gjelder oppfordring til vold, så er det noe med å kunne se Humanetikkens opphav i de blodrødes leir. Den leiren har helt side sin begynnelse opperert med lister over hvem som skal skytes først når de begår sin revolusjon. Som et interessangt poeng kan nevnes at presten gjerne står før lensmannen på den lista. De har med andre ord systematisk planlagt drap på meningsmotstandere i størstedelen av et århundre. De listene var operative rudnt forbi i alle fall inn forbi årtusenskiftet. Hvorvidt de fortsatt holderpå med dette vet jeg ikke, men dette er interessang bakgrunn i sammenhengen her. Det kunne vært interessant å sett en oppdatert studie av «hvem er hvem» hvor man sammenligner relevante medlemslister.

Så litt fornøyelig lesning:
«Nyere studier av psykologer og samfunnsfprskere i USA og England antyder i strid mot alminnelige stereoptyper så fremstår de som stemples som «konspirasjonsteoretiekre» som mer åndsfriske («sane») enn de som aksepterer den offisielle versjonen av omstridte hendelser.» Lenke:

http://therebel.org/index.php?option=com_content&view=article&id=666083:new-studies-conspiracy-theorists-sane-government-dupes-crazy-hostile&catid=83:resistance&Itemid=1198

herr anfsim
Abonnent
herr anfsim

Jeg ser fortsatt ikke at det vises noe her som skulle tilsi at humanistmiljøene oppfordrer til vold. Tvertimot har jeg aldri sett noen slik oppfordring eller lignende så jeg vil i det minste forvente at en artikkel som går langt i å antyde dette har noen form for kilder eller bevis?

At humanetisk forbund springer ut fra radikal sosialisme må du nesten komme med kilde på, og det blir uansett for enkelt å tillegge en organisasjon, som meg bekjent ikke har hatt noen tilknytning til vold, slike intensjoner og handlinger. Når man først kommer med så grove påstander som artikkelforfatter, forventes det at man kan backe dette opp. Hvis ikke blir det veldig vanskelig å ta seriøst.

Angående det siste avsnittet ditt så lå denne i kommentarfeltet:
http://conspiracypsych.com/2013/07/13/setting-the-record-straight-on-wood-douglas-2013/

«Our recently published Frontiers study on online communication, “What about Building 7?” A social psychological study of online discussion of 9/11 conspiracy theories, has been the subject of some chatter on the Internet – but not quite in the way I had hoped. A story by Kevin Barrett on PressTV.ir has interpreted the study as showing that conspiracists are “more sane” than conventionalists, and, given that this is an appealing headline for long-suffering conspiracists, has been copy-pasted around the Internet in a highly uncritical fashion. I’m often guilty of this too – reading the headline and moving on – because who has the time to read every original source of every news story? In this case, of course, the paper says nothing of the sort and the article’s conclusions are based on misrepresentations of several critical findings.»

Hva som stemmer vet jeg ikke, men det er helt klart lite lurt å omfavne artikler ukritisk fordi de støtter ens eget synspunkt ;)

Lars-Roger Moe
Skribent

Jeg tror kanskje det å ikke omfavne noenting ukritisk er hva nyhetsspeilet handler om. Alt bør sjekkes, så får man gjøre seg opp sin egen mening. Jeg er forøvrig enig i at man ikke kan tillegge hele den humanistiske bevegelsen noe, eller organisasjonen HEF noen generelle voldelige tendenser. Det har heller ikke jeg sett. Det at det kan finnes råtne epler der – som overalt ellers – er mulig, og jeg har pekt på en kobling som kan forklare noe av dette. Kilden min er muntlig fra insiden, og derfor umulig å dokumentere. Mer informasjon trengs definitivt før man kan konkludere om noe som helst.

Lars-Roger Moe
Skribent

PS, jeg vil tro at dersom noen ønsker å grave mer her, så vil religionshistorikerne ved TF på Blindern være rett instans for noen hyggelige spørsmål. Jeg vil tro de har oversikt over sammenhengene.

Vandalf
Abonnent
Vandalf

Dette var en ekte agurk»nyhet»!

Begynner NyS å bli mainstream?

Fortsatt god sommer:-)

fjellstugan
Abonnent
fjellstugan

Hvordan vet du at sommeren er god? (fortsatt) god sommer-

Vandalf
Abonnent
Vandalf

Nå har det seg slik at jeg benyttet meg av en alminnelig anerkjent høflighetsfrase, men om noen føler seg støtt kan jeg heller si følgende;

Fortsatt god sommer ril alle som har hatt en god sommer så langt. Til dere som ikke har hatt en god sommer så langt ønskes god bedring!

Bedre nå?

Uffda
Abonnent
Uffda

Vi kan i det minste anmode hverandre om å kjøre forsiktig i sommer – og spesielt vise aktsomhet om sorte kattepuser krysser vår vei. :-) Denne video anbefales før start av årets landeveisafari – igjen kjør forsiktig.
http://www.youtube.com/watch?v=JoalgWySYOU&feature=c4-overview&list=UUinvwSeMdmuuzyMWrS0tGTg

Uffda
Abonnent
Uffda

Feil link på kommentar over – beklager.
Russian dashboard cameras
http://www.youtube.com/embed/5RAaW_1FzYg?autoplay=1&modestbranding=1&rel=0&showinfo=0

fjellstugan
Abonnent
fjellstugan

Det var bedre. At noe er alminnelig anerkjent er ikke nødvendigvis det samme som god eller sann. Husk det og tenk litt på de kloke ordene til Jens Bjørneboe – ti bud til en ung mann som vil frem i verden.

http://home.online.no/~steinny/Kap6/Visdomsord/10_bud_til_en_ung_mann.htm

Falcon
Abonnent
Falcon

Jens Bjørneboe snakker om Semmelweis + https://www.youtube.com/watch?v=h3EXM6drZkg&list=PLCD7C020BB1844A84

«Alle trenger trim og motta viktige nyheter som er sannferdige. Bryt det planlagte og etablerte the military media complex monopolet og få samtidig en helsebringende og interessant tur. ..» http://www.nyhetsspeilet.no/2013/07/terrorangrepet-i-usa-11-september-2001/comment-page-2/#comment-99951

Falcon
Abonnent
Falcon

Korrigert url i forrige kommentar

«Alle trenger trim og motta viktige nyheter som er sannferdige. Bryt det planlagte og etablerte the military media complex monopolet og få samtidig en helsebringende og interessant tur. ..» http://www.nyhetsspeilet.no/2012/01/media-medskyldig-i-911-falsk-flagg-operasjon/comment-page-10/#comment-99953

Apropos organisert oppfordring til og utførelse av vold

The pharaoh show, alien predators in human appearance, stop the criminal swiss nazi templars, giureh http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1875&start=1

Simon Elvedahl Solnes
Abonnent
Simon Elvedahl Solnes

Trur ikke den lille gruppen Knus nyhetsspeilet på 170 medlemmer er noe og bekymre seg over. og dessuten synes jeg det er en barnslig framgangsmåte, med en administrator som er anonym. og viss du virkelig synes noe er så idiotisk, hvorfor bruke så mye tid på det da. er ikke den beste måte og ignorere ting du ikke har noen sans for ? er vell det beste ? :)

Simon Elvedahl Solnes
Abonnent
Simon Elvedahl Solnes

ikke at jeg heller er nødvendigvis enig med allt som blir skrevet her inne, men en del ting er jeg med nyhetsspeilet på :)

Mole
Abonnent
Mole

Military Association of Atheists and Freethinkers

A humanist makes meaning in life by viewing the world through the lens of scientific naturalism, acting according to human-based, rational ethics, and by seeking lasting personal fulfillment through the advancement of oneself, one’s community, and humanity. –
http://militaryatheists.org/chaplain/

The aims of the UKAFHA are:

To advance the provision of secular and Humanist services in support of members of the UK Armed Forces and their families.

To defeat discrimination and intolerance on the basis of religion or belief in the British Armed Forces.

To advance the education of current and former members of the UK Armed Forces and Ministry of Defence and their families in the philosophy of Humanism.

To provide a means for like-minded individuals to discuss Humanist values, principles and relevant subjects, with particular focus on the needs of the Armed Forces’ community.
http://armedforceshumanists.org.uk/about/

Human Values for the 21st Century*

Unfortunately, some nations-states have violated the rights of their citizens and have engaged in violence to achieve goals.

Economic rivalries between nation-states have led to bloodshed and wars.

Such battles will not cease until humanistic values are recognized and expressed in world law that is accepted and respected by all countries and supported and enforced on a transnational level
http://www.humanismtoday.org/vol12/larue.html

Some nations?
Humanistic values?

Er humanister generelt for militærtjeneste?

Er humanistiske verdier sidestilt med religiøse verdier?

Du SKAL IKKE drepe.

De som tyr til sverd skal falle for sverd./ De som bruker våpen må regne med å bli skutt på tilbake, min versjon av disse ordene.

Gjør mot andre som du vil at andre skal gjøre mot deg.

Elsk din neste som deg selv.

Hvis man deltar i militærtjeneste i det landet man er født, kan man da hevde å følge disse fire rådene over?

Mole
Abonnent
Mole

Vandalf skrev.
Og jeg er, som sagt, av den oppfatning at enkeltindivider kan bikke over og gjøre ting som i verste fall kan volde skade mot andre mennesker. For; enten du liker det eller ei, så kan ord inspirere til handling, og dine ord er til tider ekstremt hatefulle og polariserende.

Mole.
Men dette gjelder selvfølgelig ikke deg Vandalf, at du kan bikke over mener jeg.
Selv om du selv skriver,
sitat,
«dine øyne blør å det verker i hodet ditt når du leser lavpannethet som dette», «ord kan inspirere til handling», «du skulle vært umyndiggjort og sperret inne på livstid»
sitat slutt.

Vandalf skrev.
Ha ha ha, har noen fanget opp min slakt av smurfen? Festlig!

Mole.
Ja det er tross alt internett du skriver på, så så`rart er det vel ikke at ting blir registret av det du skriver?

Vandalf
Abonnent
Vandalf

Skal du først sitere, Mole, så siter skikkelig.

Når det er sagt;

Det er ikke alle forunt å forstå hverken ironi eller sarkasme.

Du, Mole, faller nok i den kategorien.

Mole
Abonnent
Mole

Ironi er et bevisst uttrykk for flertydighet, for eksempel ved at man sier én ting, men mener noe annet, ofte det motsatte.
Ironi kan uttrykkes både i skrift og i tale, og kan oppleves som en uskyldig spøk, men også som spottende hån.
http://no.wikipedia.org/wiki/Ironi

Sarkasme er håning, gjøn av eller latterliggjøring av en person, situasjon eller ting.
Det brukes ofte på en humoristisk eller ironisk måte og uttrykkes gjennom stemmens intonasjoner så som å overvektlegge det aktuelle utsagn eller enkelte ord og framføres ofte med et nedlatende kroppspråk.
http://no.wikipedia.org/wiki/Sarkasme

Hvilken av disse hvil du helst benytte på innlegget om Smurfen?
Hvorden definere balansegangen av mobbing/sarkasme eller ironi over internett?

Vandalf
Abonnent
Vandalf

Velg selv du, Mole.

Dersom mennesket bak nicket smurfen er halvparten så pling i bollen som det han lirer av seg, så har jeg intet imot om vedkommende blir inneperret på ubestemt tid.

Mole
Abonnent
Mole

Vandalf skrev.
Det er ikke alle forunt å forstå hverken ironi eller sarkasme.

Du, Mole, faller nok i den kategorien.

Mole.
Når jeg spør om hvilken av disse, ironi og sarkasme, som skal brukes på innlegget om Smurfen så svarer, du velg selv, hvordan skal jeg da vite hvilken kategori du mener ditt innllegg havner i?

Å hvordan kan du sette meg i en kategori når du selv ikke vil svare på spørsmålet mitt?

Vandalf
Abonnent
Vandalf

Leser du innlegget mitt en gang til, så bør du klare å trekke den konklusjonen at jeg plasserer deg i kategorien;

Forstår ikke hverken ironi eller sarkasme.

Hadde du gjort det, altså forstått, så hadde vi ikke hatt denne tåpelige diskusjonen.

Det er like før mine øyne begynner å blø igjen, og hodet verker allerede…

Mole
Abonnent
Mole

Vandalf skrev.

Det er ikke alle forunt å forstå hverken ironi eller sarkasme.

Du, Mole, faller nok i den kategorien.

Mole.

15. 07. 2013, kl. 01:03
Ironi er et bevisst uttrykk for flertydighet, for eksempel ved at man sier én ting, men mener noe annet, ofte det motsatte.
Ironi kan uttrykkes både i skrift og i tale, og kan oppleves som en uskyldig spøk, men også som spottende hån.
http://no.wikipedia.org/wiki/Ironi

Sarkasme er håning, gjøn av eller latterliggjøring av en person, situasjon eller ting.
Det brukes ofte på en humoristisk eller ironisk måte og uttrykkes gjennom stemmens intonasjoner så som å overvektlegge det aktuelle utsagn eller enkelte ord og framføres ofte med et nedlatende kroppspråk.
http://no.wikipedia.org/wiki/Sarkasme

Hvilken av disse hvil du helst benytte på innlegget om Smurfen?
Hvorden definere balansegangen av mobbing/sarkasme eller ironi over internett?

Hva er det jeg ikke forstår?
At du ikke kan svare på spørsmålet mitt?

Mole sier:
15. 07. 2013, kl. 01:18
Når jeg spør om hvilken av disse, ironi og sarkasme, som skal brukes på innlegget om Smurfen så svarer, du velg selv, hvordan skal jeg da vite hvilken kategori du mener ditt innllegg havner i?

Å hvordan kan du sette meg i en kategori når du selv ikke vil svare på spørsmålet mitt?

Vandalf
Abonnent
Vandalf

Se på innlegget mitt som et kinderegg du, Mole;

Alvor, sarkasme og ironi, godt mikset i et velformulert innlegg ment for å belyse en gal manns ralling.

Så der, nå har jeg ikke større skjeer å ta av her.

Kommer du med flere tåpeligheter nå kommer jeg til å trenge blodoverføring.

Mole
Abonnent
Mole

Måtte du bruke så mange innleg på å få frem det?

Vandalf skrev.
Det er like før mine øyne begynner å blø igjen, og hodet verker allerede…
Kommer du med flere tåpeligheter nå kommer jeg til å trenge blodoverføring.

Mole.
Kanskje påtide å søke profesjonell hjelp ?, hvis det ikke skal mer til tenker jeg.
;)

Vandalf
Abonnent
Vandalf

Trengte du så mange innlegg for å forstå?

Usikker på hvem av oss som trenger mest hjelp her…

Mole
Abonnent
Mole

Øynene mine blør ikke, hodet mitt verker ikke, men du sier dette skjer med deg, så utifra det bør du forstå hvem som trenger hjelp, eller skal vi bruke endel innlegg for å få frem hvem som trenger medisinsk tilsyn?
humrer…….

Vandalf
Abonnent
Vandalf

Så var det dette med ironi og sarkasme igjen da Mole.

Mulig dere muldvarper kan å grave, men spesielt skarpe kan man ikke si at dere er.

Vandalf
Abonnent
Vandalf

Vent nå litt…

Muldvarpen er jo sarkastisk!

Ironien velter over meg som en foss.

smurfen
Moderator

Så fint at du selv innrømmer at du har en hjerneskade,/hjerneblødning som gjør at du blør ut alle hullene i hodet ditt Vandal. :)

Men som du sier så er det en agurk nyhet, det er jo noe vi alle kjenner til og som du har vist her gang på gang i snart 5 år :)

Du ønsker innføring av pulesertifikat, vil at 5 år gamle jenter skal sjekkes om de har gjemt atombomber i høna i det offentlig rom, du løper rundt på skepsis forumene dine og ber alle om å komme inn å trykke liker på deg så folk ikke får vite sannheten om 22/7 som du sier …. ja listen begynner å bli lang over alle de mentale utløsningene dine :)

At du er ravende gal og mest sannsynlig sitter på et mentalsykehus og taster er det vel ingen som kan benekte …

Håper du snart får den hjelpen du trenger.

God sommer :)

Vandalf
Abonnent
Vandalf

Nå er du bare klin gal igjen, smurfen.

Jeg skulle til å skrive, som respons til din forrige kommentar, at jeg langt heller ville drukket meg full og røket pipeurt med deg enn denne havforskeren, men nå begynner jeg å lure på om du i så fall burde ha på deg tvangstrøye når vi skal ut på byen…

Ps: jeg har kun én profil på nett, det er Vandalf, og du skal lete meget godt om du skal finne en eneste kommentar fra meg skrevet på noe som helst skepsisrelatert forum de siste 10-12 månedene.

Klarer du det skal du få en raus belønning; Et flunka nytt tastatur! :-)

smurfen
Moderator

Så rart Vandalf ;)

Jeg var startet på en litt hyggelig kommentar til deg, men før jeg var ferdig så ser jeg at du bikker helt over her med pling i bollen bla bla bla …

Jeg ville ha PC fri sommer, men nytter jo ikke det når jeg blir hoved temaet i debatten.

Joda du sier innimellom noe bra, kommentarene dine i Vågå sak debatten ville jeg gjerne gitt deg terningkast 6 på.

http://www.nyhetsspeilet.no/2012/10/vagasaken-en-satanistisk-seanse/comment-page-12/#comment-93020

Du er vel bare litt som mange av vennene mine antar jeg, de vet at noe er fryktelig galt, men de er livredd for at de vil bli straffet vist de ikke ytrer seg politisk korrekt.

Tror vel egentlig ikke vi er så kjempe uenige når alt kommer til alt, som jeg har sagt flere ganger før så er du hjertelig velkommen til fredspipe og en klunk og 2 vist du er på traktene her.

Litt fargerike opphetede debatter er jo alltids forfriskende :)

Forsatt fin sommer :)

Diademas
Abonnent
Diademas

«Ps: jeg har kun én profil på nett, det er Vandalf, og du skal lete meget godt om du skal finne en eneste kommentar fra meg skrevet på noe som helst skepsisrelatert forum de siste 10-12 månedene.

Klarer du det skal du få en raus belønning; Et flunka nytt tastatur!»

Behold tastaturet du, men jeg tar gjerne en øl ved gitt anledning:
http://forum.skepsis.no/index.php/topic,4116.msg56025.html#msg56025

»
Vandalf 17. november 2012, 15:12:55
Sitat fra: frenchisbacan på 16. november 2012, 19:59:30
Det tragiske med at Røiseland har levert inn passet, er at ho ikkje kan dra dit pepparen gror.

He he, takk for en god latter!

Etter å ha sett damen i debatt i anledning svineinfluensaen, på Trygdekontoret og sist hørt debatten på P4, så er noe av det som slår det meg at jeg har ennå til gode å høre damen komme med noe som helst som minner om et sammenhengende resonnement.

Jeg er betenkt over at hun i det hele tatt får slippe til i det offentlige rom.»

Noe som står i forbausende kontrast til denne:
http://www.nyhetsspeilet.no/2013/05/hvorfor-ble-jeg-frikvinne-del-2-av-2/#comment-99022
«Vandalf sier:
31. 05. 2013, kl. 23:06

Hei, Ingunn!

Jeg har nå lest artiklene dine, og dette er noe av det bedre jeg har lest på speilet, for det er et personlig vitnesbyrd om hvordan du ser på vår samfunnsorden, og hvilke konsekvenser det får for deg. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er uenig i mange av premissene dine, analysene dine og derved konklusjonene dine (her er også mye vi deler, bare for å presisere det).

Når det er sagt har du min dypeste respekt for ditt valg! Du er modig, det er ikke mange som ville hatt mot til å gjøre dette.

Jeg ønsker deg masse lykke til i tiden som kommer, og ser frem til å lese om hvordan dette utvikler seg i tiden som kommer.

Beste hilsen

Vandalf»

Som skeptiker setter jeg pris på en viss intellektuell rederlighet. Skjønt jeg skjønner at å diskutere med Smurfen umulig kan være sundt i lengden.

Vandalf
Abonnent
Vandalf

Hodor!

Hm, jeg skulle vist skrevet 6-7 måneder :-)

Når det er sagt er ikke kontrastene forbausende, slik jeg ser det;

Jeg har sett Ingunn i aksjon både i forbindelse med vaksineaksjonen og Trygdekontoret og makan til usammenhengende babbel skal man lete lenge etter.

I artiklene på NyS om sin «utmelding» fra samfunnet argumenterer hun for hvorfor på en grundig måte, i motsetning til hva som kom frem når nyheten ble sluppet.

Min respekt dreier seg om valget hun tar og at hun tar konsekvensen av at hun ikke lenger aksepterer samfunnskontrakten.

I motsetning til andre kt’ere, som bare har det i kjeften, gjør hun noe med saken (eller forsøker i det minste).

Det fortjener respekt, mener jeg, uavhengig om man deler synspunktene eller ei…

Diademas
Abonnent
Diademas

Samma det, bare jeg får øllen min… ;)

Vandalf
Abonnent
Vandalf

Hå hå, øl skal bli :-)

Prometheus
Abonnent
Prometheus

lest en del nå av både Johansen og Berg.

enig med katten vedrørende Johansens «abstrakte» skriveform.
enig med Johansen når det gjelder at Berg er unødvendig ufin.

det at Berg bruker så mye energi og tid på dette er ytterst interessant i mine øyne.

og når godt voksne mennesker bruke ord på mange av måtene som blir gjort føler jeg at det som diskuteres/settes spørsmål ved( for meg ser det vel mer ut som beskyldninger uten tilfredsstillende bevis innenfor noen verdig rettsal (om det eksisterer) eller i et relativt intelligent menneskelig nervesystem) kommer i skyggen av personene rundt temaene.
kanskje ikke uvanlig når (ofte) tabubelagtlignende emner diskuteres i det åpne rom.

uansett, måten Johansen skriver på kan uten problem ses på som problematisk å forholde seg til. kanskje, bare kanskje, om nevnte skribent brukte ordet «kanskje» eller «for meg» «jeg mener» «ser ut som for meg» eller lignende hadde det ikke vært så komisk og trist på en gang (for mitt nervesystem) å lese det som blir skrevet.

hadde også hjulpet om Johansen hadde gitt tilbakemeldinger på en litt mindre aggressiv måte i forhold til vanlige og «høflige» spørsmål angende meningene/påstandene som blir ytret fra den kanten. ydmykhet hadde også gjort seg i mine øyne.

alan watts sa noe merkverdig som: you scare me, I think you are the kind of person who would press the button trying to stop the other person from pressing the button… noe lignende altså

leste i et FB innlegg at Berg referer til traumer og alvorlige sykdommer (nær døden opplevelser) når han beskriver nyhetsspeilets involverte, for meg veldig interessant når man vet at slike hendelser og tilstander åpner for betydelige endringer i nervesystemet/individets «virkelighetstunnel» enten man blir «hjernevasket» eller «hjernevasker» seg selv bevisst i ønsket retning etter en slik hendelse eller tilstand.

altså det kan gjøre deg «opplyst», men det kan også gjøre det schizo (relativt uttalt)

hadde nok hørt på meg selv før jeg hadde hørt på Johansen eller Berg

til slutt en quote fra Robert Anton Wilson:

if you think you know what the hell is going on, youre probably full of shit

Vandalf
Abonnent
Vandalf

Jeg har en utfordring til deg, Johansen;

Du har jo beskrevet i klare ordelag hva som er galt i dagens samfunn, og videre hvilke grupperinger som er roten til alt det onde.

Hva er så idealet ditt? Hvordan mener du samfunnet vårt burde se ut? Hvordan og av hvem skal det styres? Og sist, men ikke minst; hvordan skal transformasjonen fra dagens samfunnsorden til den nye foregå? I forøengelsen av det kan du gjerne si noen ord om hva som bør skje med ateistene, jødene, marxistene, feministene, homoene og satanistene og eventuelle andre grupperinger du mener er uforenelige med idealet.

Dette er jo omfattende spørsmål (ABB brukte ca 1500 sider på å beskrive sitt prosjekt), så det kunne kanskje blitt en egen artikkel ut av det?

Prometheus
Abonnent
Prometheus

«Hadde du og mange andre vært mann Promotheus hadde de vært mann til å stå for sine ord åpent og ærlig, «være mann for sine ord», kalte vi det før, slik at jeg kunne få peke nese av dere når jeg fikk rett.»

forsto ikke helt den og har vel ikke heller sagt at noe av det du skriver ER feil.

«Those who want to conquer the world and make it conform to their own desires
will never have success,
for the sovereignity of the world is a subtle thing.
He who tries to shape it spoils it.
He who tries to hold it loses it»

Lao Tzu – Tao Teh Ching

Prometheus
Abonnent
Prometheus

«Men kort sagt så synest jeg alt var mye bedre før jeg, med den Naturlige Vedensorden; G-ds Eldgamle Verdensorden»

syns det hadde vært veldig interessant å vite litt om hva du legger i dette.
før menneskene kom? før jødene korsfestet Jesus? før Salomon? før illuminati? før frimureriet? før arbeiderpartiet? hehe

Dag Reidar Bye
Skribent

Tegningen til denne facebook siden er ett brudd på nettstedets egne regler og er i seg selv nok til at det bør tas alvorlig.

Den fungerer også som en oppfordring til vold siden voldsbruken er redusert til noe en bare kan le av.

Vandalf skriver:

15. 07. 2013, kl. 00:07 – «Og jeg er, som sagt, av den oppfatning at enkeltindivider kan bikke over og gjøre ting som i verste fall kan volde skade mot andre mennesker. For; enten du liker det eller ei, så kan ord inspirere til handling, og dine ord er til tider ekstremt hatefulle og polariserende.»

Bilder er også ett språk og er i seg selv ord, billedtegn. Hvis det er slik at ord inspirerer til handling vil også tegningen over være med på å senke terskelen for når en bruker vold mot meningsmotstandere. Hvis en oppfatter at konsekvensene av voldsbruk kun er noe morsomt blir også motforestillingene mot vold redusert. Samtidig som Vandalf advarer mot at at enkelte individer, f.eks paranoide, kan bikke over og skade andre, fordi ord kan inspirere til handling, blir den samme påvirkningen i tegningen samtidig oppfattet som agurk-stoff, og problemet avfeid:

15. 07. 2013, kl. 00:42 – «Fascinerende at noen gidder å kaste bort tiden sin på slikt.»

Dette er dobbeltmoral og dobbelt tenkning. Det er like usammenhengende som det Vandalf kritiserer andre for å være:

18. 07. 2013, kl. 23:54 – «Jeg har sett Ingunn i aksjon både i forbindelse med vaksineaksjonen og Trygdekontoret og makan til usammenhengende babbel skal man lete lenge etter.»

Denne dobbelt tenkningen finnes også flere steder:

15. 07. 2013, kl. 01:12 – «Dersom mennesket bak nicket smurfen er halvparten så pling i bollen som det han lirer av seg, så har jeg intet imot om vedkommende blir inneperret på ubestemt tid.»

… for deretter å skrive:

17. 07. 2013, kl. 15:42 – «Det ville uansett blitt en lek med hypotetiske problemstillinger da vi (heldigvis) er blitt såpass opplyste at vi ikke unde noen omstendighet ville falt tilbake til den gamle verdensorden, som du nevner.»

Villkårlig innesperring av mennesker som oppfattes som avvikende fra det normale er som kjent en del av en gammel verdensorden og det eneste opplyste ved det er lyset en finner i torturkammeret.

Vandalf skriver:

15. 07. 2013, kl. 02:30 – «Usikker på hvem av oss som trenger mest hjelp her.»

Jeg har i hvertfall full forståelse på at du er usikker.

Vandalf avslutter ett av innleggene ved å spørre:

15. 07. 2013, kl. 00:42 – «Og hvem har storsinn nok til å vende det andre kinnet til?»

Av en eller annen grunn så er det mange som tror kristne passivt skal akseptere å bli slått helseløse og passivt godta voldshandlinger. Å bli slått på kinnet er kun ett blide på en personlig fornærmelse. Det kan ikke være noe annet siden Jesus også oppfordrer disipplene til å bære sverd (Luke 22:36), noe John 18:10-11 også viser. Peter blir her fordømt for å bruke sverdet offensivt. Han blir ikke fordømt for å bære sverd. «Sverd» kan derfor heller ikke være ment utelukkende symbolsk.

Å bli angrepet som person er noe helt annet enn å bli angrepet for det ens tro.

Vandalf
Abonnent
Vandalf

Det er fullt mulig å ha to tanker i hodet samtidig, Bye.

Saken er en agurk, men det betyr ikke nødvendigvis at innholdet er ufarlig.

Og om noen skulle være i tvil, så anser jeg det som langt mer sannsynlig at en paranoid konspirasjonsteoreriker bikker over i vold enn en skeptikker. Vi har jo et ferskt eksempel i så måte i ABB.

Det er forøvrig ikke spesielt etterrettelig å ta sitater ut av sin kontekst, slik du gjør her.

Hva angår å sperre inne individer på ubestemt tid, så er det forsåvidt fullt ut legitimt i våre dager, det være seg om man er mentalt syk og tvangsinnlegges, eller om man begår kriminelle handlinger som kvalifiserer til forvaring.

Å sperre inne er riktignok en en upresis beskrivelse når det kommer til mentalt syke da man her har med behandling av syke mennesker å gjøre.

H2O
Abonnent
H2O

I esoterisk perspektiv, kan det være noe å vurdere:
Ikke gi for mye negativ energi til dette.
Gå bare inn på facebook-siden og rapporter siden.
Velg f.eks valg 2 (its harassing me or somone I know)

Konstruktivt og enkelt.