Hvorfor forties Nikola Tesla – tidenes oppfinnergeni?

Du leser nå
Hvorfor forties Nikola Tesla – tidenes oppfinnergeni?

18 minutter lesetid

"Hvis du ønsker å finne universets hemmeligheter; så fokusér på energi, frekvens og vibrasjon." Nikola Tesla

Nikola Tesla  (1856 – 1943) var mannen som ”oppfant det 20. århundre”. I løpet av en periode på mer enn 50 år oppfant Tesla en rekke ting (selv kalte han det ikke oppfinnelser, men ”oppdagelser”) som er kjernen i dagens teknologi.

Bl.a. moderne strømforsyning (Alternating current – AC), radio og praktisk talt all trådløs kommunikasjon, robot-teknologi, HAARP-teknologi og laservåpen (”particle beam weapon”).

Til tross for at Tesla er mannen som har gitt oss store mengder av dagens «selvfølgelige» forbruker- og industri-teknologi er han i det store og hele fortiet i landene i vest, særlig i Norge. Tesla sørget bl.a. for belysning i de tusen hjem fordi AC-teknologien muliggjorde strømtransport over store avstander.

Nyhetsspeilet presenterer her bilder og videoer om Teslas liv og peker på forklaringer på den skammelige fortielsen av Tesla, som ikke engang er nevnt i lærebøker i fysikk eller på Teknisk Museum.

Under oppveksten var Teslas visjon for sitt liv at han skulle skape hydroelektrisk energi av Niagarafallene. Dette skiltet ved Niagara viser at det ble realisert ved bruk av 9 av Teslas revolusjonerende patenter for strømforsyning (alternating current - AC - vekselstrøm)

 

Tesla i et av sine laboratorier på Manhattan. Det første brant ned til grunnen i en omfattende brann i 1898, da han holdt på med banebrytende arbeider for trådløs kommunikasjon, inkl. radio.

 

Gjenoppbyggingen av Teslas laboratorium på Manhattan ble finansiert av to av Wall Streets mektigste finansmenn; John Pierpont ("JP") Morgan (til v.) og John Jacob Astor. Lokaliseringen av finansområdet Wall Street på nedre Manhattan skyldtes at det var et vitalt oppfinnermiljø i denne delen av New York, som behøvde finansiering av mange små og store prosjekter.

 

 

I 1899 etablerte Tesla et eksentrisk laboratorium i Colorado Springs, som bl.a. inneholdt en såkalt ”magnifying transmitter”. Det inneholdt en coil (dvs. et roterende magnetfelt – som skaper elektrisitet) på hele 50 meter i diameter. Antennen var 60 meter høy. Rester av denne bygningen står ennå. Voldsomme eksperimenter som ble utført her førte til diverse merkbare resultater for samfunnet, inkludert voldsomme utladninger i atmosfæren og strømbrudd. Dette førte til at Tesla fikk merkelappen "The mad scientist" (”Den spinnville vitenskapsmannen”), som senere dukket opp i tegneserier.

 

 

12 millioner volt var en energimengde som Tesla eksperimenterte med. "For mye til å være dødelig", hevdet Tesla, som bl.a. demonsterte dette ved å sende noen millioner volt gjennom seg selv foran en måpende forsamling. Tesla ble stående mens tilskuerne fikk et spektakulært lysshow som knapt nok har blitt vist som underholdning på film.

 

CV for NIKOLA TESLA

 

Personalia

Navn:  Nikola Tesla (kyrillisk: Никола Тесла)

Født:   10 Juli 1856 av serbiske foreldre i Kroatia

Ugift / ikke samboer / ingen barn

Adresse:   Suite nr. 3327 Hotel New Yorker, New York

 

Nøkkelkompetanse

Vitenskapsmann, oppfinner og pionér innenfor nye teknologier

Utdanning

Tesla utdannet seg til elektroingeniør ved Østerrikes Polytekniske Høyskole i Graz i 1875.
Han studerte også ved Charles-Ferdinand Universitetet i Praha (1880).

 

Arbeidserfaring

Flyttet til Paris i 1882.

Kom til New York i juni 1884.

Teslas første jobb i USA var som ansatt i Thomas Alva Edisons firma.

Etter at han sluttet hos Edison pga. faglig uenighet arbeidet Tesla en stund som løsarbeider (inkl. som grøftegraver).

I 1885 etablerte Tesla sitt eget firma; Tesla Electric Light & Manufacturing.

I 1887 konstruerte han den første børsteløse (brushless) vekselstrømsdrevne induksjonsmotoren som han demonstrerte for The American Institute of Electrical Engineers in 1888.  Samme året utviklet han prinsippene for sin Tesla coil.

 

Mange oppfinnelser og patenter

AC (Alternating current – vekselstrøm)

Kraftoverføring via høyspent

Trådløs teknologi; radio

Wardenclyffe Tower

Trådløs kraftoverføring

Directed energy weapons

Fri energi

Høyttalere

Telefoni

Elektrisitet

 

Profil

Tesla visualiserte først en oppfinnelse i hodet i presis form før han gikk i gang med produksjonsfasen; en metode som er kjent som «bilde-tenkning» (picture thinking). Også testingen utførte han utelukkende mentalt.

Var glad i å eksperimentere, f.eks. ved å skape 5 meter høye gnister eller sende noen millioner volt gjennom kroppen sin foran inviterte gjester.


Livsstil og karakteregenskaper

Jet-set liv, alltid kledd i kjole-og-hvitt (også i laben)

Nobel gentleman

Tillitsfull – på eller over grensen til blåøyd

Hobby: Mating av duer

Vane: Svært hygienisk; aversjon mot bakterier

Motto

If you want to find the secrets of the universe, seek in terms of energy, frequency and vibration.

 

Avslutning
Hadde opptjente men ikke mottatte patentroyalties til gode.
Noen titalls år med ubetalte hotellregninger fra Waldorf Astoria og Hotel New Yorker.

Fikk aldri nobelprisen i fysikk.
Døde 7. januar 1943

 

Tesla hadde et fruktbart samarbeid med George Westinghouse som startet så tidlig som 1888. Dette bidro til at vekselstrøm (AC- Alternating current) ble valgt som standard for elektrisitet, bl.a. fordi AC muliggjør enkel og rimelig transport av strøm over lange avstander. (Drakampen om fremtidens strømstandard som Tesla & Westinghouse gikk seirende ut av mot den mektige Edison ble kjent som "The War on Currents"). Westinghouse kjøpte flere av Teslas patenter som en del av dette arbeidet. Westinghouse var en av Teslas få samarbeidspartnere som opptrådte anstendig og fair og ikke prøvde å skaffe seg fordeler og profitt på bekostning av Tesla. I dag er Westinghouse Electric et av USA ledende selskaper i sin bransje.

Film om Teslas liv

Her er en jugoslavisk film som er en av svært få filmer som er laget om Teslas liv. (Orson Welles spiller rollen som JP Morgan)

http://www.youtube.com/watch?v=dNGSOCzXv80&feature=related

 

Wardenclyffe tårnet (1901 – 1917)

Wardenclyffe Tower (også kjent som Tesla-tårnet) ble bygget i 1901 med midler fra finansmannen JP Morgan. Det 60 m høye tårnet ble aldri fullført i henhold til Teslas planer fordi det det ville kunne gavne menneskeheten fremfor å gjøre JP Morgan enda rikere.

 

Hensikten med Wardenclyffe-tårnet var å spre fri energi til alle gjennom atmosfæren(!) samt å fungere som kringkastingstårn. Etter at multimillionæren JP Morgan hadde stilt spørsmålet: "Where can I put the meter? (strømmåleren - for å kunne kreve penger for bruken" uten at Tesla hadde noe svar på dette), nektet JP Morgan å yte mer finansiering til fullføringen av prosjektet (1904). Han frarådet også andre investorer mot å bidra.

 

 

Var den voldsomme Tunguska-eksplosjonen i Sibir i 1908 forårsaket av elektriske eksperimenter som fant sted i Wardenclyffe-tårnet på den andre siden av kloden? Lokalbefolkningen observerte en flyvende ildkule (til v.) som forårsaket en voldsom eksplosjon som blåste ned all skog i mange kilometers diameter (i midten). I dag er "episenteret" for Tunguska-eksplosjonen ufruktbart (til h.). Den offisielle forklaringen (den vestlige - ikke den russiske) har vært at det falt ned en meteor el. l. Men det er ikke blitt funnet spor av meteor- eller kometrester. Den russisk-språklige filmen nedenfor omhandler beskrivelse av en mulig sammenheng mellom Tunguska-smellet og et spesielt eksperiment i Wardenclyffe Tårnet som fant sted samtidig.

 

 

Forårsaket et av Teslas elleville eksperimenter i Wardenclyffe-tårnet i USA den voldsomme Tunguska-eksplosjonen i Russland i 1908?

Ødeleggelsen av Wardenclyffe-tårnet i juli 1917. Media rapporterte at tårnet ble revet fordi det var mistanke om at det ble benyttet av tyske spioner (sic); dette var under 1. verdenskrig. Eieren av Waldorf-Astoria hotellet beordret rivingen, i et forsøk på å få inn penger for å dekke Teslas ubetalte regninger ved hotellet. JP Morgan var ikke lenger med i bildet, han hadde dødd 4 år før.

Denne videosnutten fra 2008 viser restene av laboratorieområdet slik det ser ut idag:  http://www.youtube.com/watch?v=wHPQq_dxq6U

Giuglielmo Marconi - ikke den eneste som slo seg opp på å hevde at han stod bak det som i realiteten var Teslas oppfinnelser. Marconi fikk Nobelprisen i 1909 for "å ha funnet opp radioen". I realiteten var radioen, i likhet med annen tidlig trådløs teknologi, Teslas oppfinnelse. Allerede i 1893 holdt Tesla et foredrag i Philadelphia der han redegjorde for radio-teknologien. 40 år etter at Marconi fikk Nobelprisen slo USAs høyesterett fast at det var Tesla som fortjente æren for å ha oppfunnet radioen, først etter Teslas død.

 

Tesla var et fast innslag i New Yorks sosietetsliv. Han jobbet i laben i festantrekk - kjole-og-hvitt ("pingvin-antrekk") og bodde i mange år på det fasjonale hotell Waldorf Astoria. Noen ganger inviterte han på "nachspiel" i laben sin på Manhattan, gjerne for å demonstrere underholdende live-eksperimenter ved bruk av elektriske ladninger og lys-effekter.

De siste 10 årene av sitt liv bodde Tesla på rom 3327 på Hotel New Yorker. Han betalte ikke hotellregningene, men fikk likevel lov å fortsette å bo der siden hotell-ledelsen syntes det var cool å huse en så stor personlighet...

 

Vi som vokste opp i 1970-årene kunne lese historien om Thomas Alva Edison, som "knapt nok rakk Tesla til knærne" som oppfinner. Edison tviholdt på strøm-standarden "Direct Current" (DC), til tross for slik strøm ikke kunne transporteres mer enn 4 km. Teslas "Alternating Current" (AC) gikk seirende ut av "The War on Currents" (Google f.eks. wiki), mye takket være Teslas samarbeid med George Westinghouse. "Historien om Nikola Tesla" ble ikke skrevet tilrettelagt for unge. Hvem bestemte at Teslas arbeider skulle hemmeligholdes?

 

Albert Einstein – ”ansiktet som alle kjenner” – ble av TIME Magazine kåret til ”Århundrets person” for forrige århundre. Hva bidro egentlig Einstein med? I 1939 tok han initiativ til at USA skulle utvikle atombomben. 6 år senere ble den benyttet mot Japan selv om det var militært sett helt unødvendig. Under den kalde krigen vokste en hel generasjon opp med frykten for å bli tilintetgjort i en atomkrig. Einsteins påstand om at lyshastigheten er en absolutt grense for ”hastighet” er ikke korrekt. Erfaringer fra bl.a. alien teknologi viser at så vel signaloverføringer i eteren som gjennomsnittlig fart for tilbakelagt avstand i rommet kan være vesentlig raskere enn lyshastigheten (ved bruk av hyperspace/wormholes/tachyon/krumning av rommet etc.). Tesla velsignet menneskene med mengder av teknologiske anvendelser som har gjort livet enklere og bedre for milliarder og ville ha vært en vesentlig mer verdig vinner av tittelen enn ”atombombe-Einstein”.

 

Hedret og husket av sine egne i landet han forlot: Tesla-museumet i praktbygget på Proleterskih Brigada 51 i Beograd i Serbia inneholder en omfattende samling informasjon, dokumentasjon og gjenstander/oppfinnelser fra Teslas liv og virke. Tesla var serber, men levde aldri i Serbia.

De forsvunne Tesla-papirene

Etter at Tesla hadde sovnet stille inn den 7. januar 1943 på the Hotel New Yorker i en alder av 86 år fikk FBI det travelt. Ikke med å undersøke omstendighetene rundt dødsfallet, som var en høyst naturlig død, men å få slått kloa i Teslas etterlatte dokumenter, inkl. upatenterte oppfinnelser.

Dette er skildret i kapitlet «The Missing Papers» i Margaret Cheneys bok «Tesla – Man out of Time«. Nedenfor er noen utdrag. Legg merke til at FBI instruerte den  offentlige etaten OAP the Office of Alien Property; «Kontoret for utlendingers eiendeler» til umiddelbart å beslaglegge alle Teslas etterlatte eiendeler inkl. dokumenter. OAP har som oppgave å håndtere utlendingers eiendeler, men Tesla hadde vært amerikansk statsborger, hvilket gjorde denne FBI-riggede operasjonen illegal…

«The FBI released his estate to the Office of Alien Property, which promptly sealed the contents. Since Tesla was an American citizen, the OAP’s concern in the matter was hard to justify. After a court hearing, however, the estate was released to Ambassador Kosanovic, one of the heirs.

The Office of Alien Property experienced a very difficult problem over the years in explaining its role in connection with Tesla’s papers. Between 1948 and 1978 it issued the following variations on a theme to many inquirers:
– This Office has never had custody…of any property of Nikola Tesla.
– While the Tesla papers were in our custody.
– Photostatic copies of certain documents, made while the papers were under our seal…
– In 1943 this Office placed a seal on the property

Immediately after Tesla’s death an exchange of telegrams flew between FBI agent Foxworth of the field division of the New York Bureau and the Director of the New York Bureau of the FBI.

The day after Teslas death FBI agent Foxworth wrote:
”Experiments and research of Nikola Tesla, deceased. Espionage – M. Nikola Tesla, one of the world’s outstanding scientists in the electric field, died January 7th, 1943 at the Hotel New Yorker, New York City. During his lifetime, he conducted many experiments in connection with the wireless transmission of electrical power and…what is commonly called the death ray. According to information furnished by X [name deleted], New York City, the notes and records of Tesla’s experiments and formulae together with designs of machinery…are among Teska’s personal effects…

On January 9, Gorsuch of OAP and Fitzgerald went to the New Yorker Hotel and seized all of Tesla’s property, consisting of about two truckloads of material, sealed it and transferred it to the Manhattan Storage and Warehouse Company. It was added to about thirty barrels and bundles that had been there since about 1934, and these too were sealed under orders of the OAP.

The Washington Bureau of the FBI went so far as to advice the New York Bureau ”to discreetly take the matter up with the State’s Attorney in New York City with the view to possibly taking Kosanovich into custody on a burglary charge and obtaining the various papers which Kosanovich is reported to have taken from Tesla’s safe. (FBI) New York was also told to contact the Surrogate Court so stops could be placed against all of Tesla’s effects, so that no one could enter them without an FBI agent being present, and New York was to keep  Washington advised of all developments.»

At FBI seriøst vurderte å fengsle Teslas nevø Sava N. Kosanović, som var  Jugoslavias ambassadør i USA, ved å anklage ham for innbrudd(!), når han var Teslas nærmeste arving, viser hvor stor vekt «noen» hadde lagt på at FBI, via sitt «stråmanns-agentur» Office of Alien Property på å få slå kloa i Teslas etterlatte papirer.

TESLA – Man Out of Time av Margaret Cheney  s. 331, 332, 334, 341

Tesla-biografien "Tesla - Man out of Time" er grundig, informativ og underholdende. Anbefales!

 

«Politiske» årsaker til fortielsen av Tesla

Med tanke på at oppfinnere og vitenskapsmenn som Edison og Einstein er hyllet som verdensnavn er det mer enn påfallende at Tesla ikke bare har unngått hyllest; han er praktisk talt blitt stuet bort og glemt av myndigheter, media og akademia med påskriften TABU.

Årsakene til dette må søkes i forhold til mektige «politiske» interesser, som befinner seg på et nivå høyere enn statsledere og folkevalgte politikere (mao. «Makten bak makten«). Politikere i ethvert land, det være seg India, Ethiopia eller Norge må ha all interesse av at det blir tatt i bruk miljøvennlig og rimelig «uuttømmelig» energi i stor skala i eget land. Dette vil gi bedre miljø, frigjøre ressurser og skåne klimaet i tillegg til å gi økt frihet og bedret leve- og livsstandard for de brede lag av befolkningen på jorda.

De viktigste Tesla-teknologiene som ønskes holdt skjult er trolig

  1. Fri energi (Free Energy / Zero Point Energy)
  2. HAARP-teknologi

  3. Skalarbølge basert teknologi

  4. Teslas «Death Rays» (strålevåpen / laservåpen / «star wars»)

 

1. Fri energi (Free Energy / Zero Point Energy)

Allerede ved århundreskiftet 1800-1900 tallet forsøkte Tesla å realisere fri energi for menneskeheten. Wardenclyffe-prosjektet ble som nevnt blokkert av pengemannen JP Morgan. Situasjonen med at en liten og styrtrik finanselite skal utøve makten fra kulissene og kontrollerere mesteparten av verdens kapital er praktisk talt uendret siden dengang. Den samme «bandens» kontroll over massemedia (inkl. norske massemedia – sic) likeså.

Tesla la et så godt grunnlag for utvikling av Fri Energi, som vil bli en velsignelse for menneskeheten og livet på planeten jorden, at mye har spiret i kjølvannet som «Teslas Free Energy Legacy«. Et eksempel på dette er «Tesla-disippelen» T. Henry Moray som utviklet en velfungerende Fri Energi-oppfinnelse.

Ingen ville finansiere ”Tesla-disippelen” T. Henry Morays Fri Energi maskin kalt ”The Moray Radiant Energy Device”, fordi den mektige finanseliten ikke ønsket undergraving av oljeindustrien osv. Moray opplevde også å bli skutt etter. Mange Fri Energi-oppfinnere er blitt drept i nyere tid. Dette viser at det er rene TERRORMETODER, med uuttalt statlig støtte (drapsmennene går jo fri hver gang) som hindrer et kjempeløft i livsvilkårene på den kriserammede planeten Jorden. Det er på tide å stå opp mot tyranniet nå. Bakmennene som deler ut de nedrige drapsoppdragene fra kulissene bør trekkes frem i dagslys og eksponeres, lik trollet i eventyret.

Her er en «gjør det selv»-beskrivelse for å lage ditt eget Fri Energi-apparat. (Merk at coilen, som er et av nøkkelelementene, er en Tesla-oppfinnelse. En coil er en roterende spole som det sendes strøm gjennom slik at et magnetfelt skapes)

 

2. HAARP-teknologi

HAARP-teknologien er så raffinert at «bare en Tesla» kunne ha klart å komme på det. HAARP manipulerer ionosfæren (som ligger over atmosfæren og er full av ladde partikler; ioner) i tillegg til å kunne utnytte resonansfenomener, også i jorden. Tesla skrøt av at han kunne konstruere en «earthquake machine», ved å utnytte svingninger og resonanseffekter like under jordskorpen. HAARP-skapte jordskjelv frembringes slik Tesla pekte på lot seg gjøre.

For en introduksjon til HAARP, se her.

3. Skalarbølge basert teknologi

Tesla la stor vekt på skalar-bølger, som er bølger som befinner seg utenfor det elektromagnetiske spektrum. Skalarvåpen er en form for utnyttelse av skalarbølger.

Visse former for moderne Mind Control benytter også skalarbølger, i største hemmelighet.

For en introduksjon om skalarbølger og skalar energy, klikk her. (Her fremgår det at skalarenergi inngår i Maxwells originale ligninger, men den ble utelatt da ligningene ble forenklet til den form som dagens forskere er blitt vant til.)

 

4. Teslas «Death Rays» (strålevåpen / laservåpen / «star wars»)

Romfergen Columbia skytes ned av et "plasma beam weapon" over Texas 1. februar 2003 (bildet øverst). Var det for å teste ut Teslas "Death Rays Weapon"? Hele besetningen på syv mistet livet, og vrakrestene ble spredt utover Texas og Louisiana (bildet nederst).

For informasjon om det mystiske «Plasma Beam Weapon» (Teslas Death Rays) anbefales denne artikkelen på Biblioteca Pleyades (inneholder også info om Tunguska-episoden).

 

Forsøk på utvikling av Fri Energi er TABU i Norge

Petter Egil Røkke er forskningssjef ved SINTEF Energis avdeling for elkraftteknologi. SINTEF er et fremragende forskningsmiljø med mange kreative og dyktige ingeniører. Energinasjonen Norge har god tilgang på kapital, kompetanse og en velfungerende infrastruktur. Dette tilsier at "miljø- og energinasjonen" Norge kunne ha ligget helt fremme i utviklingen av Fri Energi. Likevel er det TABU å nevne fri energi i SINTEF-miljøet. Hvorfor respekteres slike bakstreverske påfunn som "noen" har bestemt? Hvem styrer egentlig Norge fra kulissene slik at viktige fremskritt blir blokkert? Av lojalitet til hvem?

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
64%
Opplysende
32%
Inne på noe
0%
Usikker
0%
Dårlig
4%
Om forfatter
Hans Gaarder

Hans K. Gaarder er utdannet siviløkonom og svært tverrfaglig av legning og mest interessert i det som ikke har med økonomi å gjøre.

Hans har arbeidet i mange år med etterforskning i det offentlige og med fri og uavhengig forskning i privat regi. Er frontlinjeforsker på ulike fagområder, blant annet helse (Teoretisk Fysiologi som kan kalles rytme-helse og vaksiner) og skjulte maktstrukturer.

23 kommentarer Bli med i diskusjonen

Bli med i diskusjonen

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *