16.april begynte rettssaken mot massedrapsmannen Anders Behring Breivik. Det skjedde svært mye svikt i politiarbeidet og det tekniske nødapparatet 22. juli. Spørsmålet mange sitter igjen med er: Hvorfor?!

Av
NB: Denne artikkelen er kun synspunktene til forfatter. Den representerer ikke nødvendigvis Nyhetsspeilets profil, redaksjonens meninger eller andre forfattere på Nyhetsspeilet. Kun forfatter er ansvarlig for denne artikkelen og bare sine egne artikler.
Samfunn
  16.04.2012 1:40   (Oppdatert 04.05.2012 17:41)

27 svikter i den offentlige innsatsen før og under 22. juli-terroren

Det var påfallende mye svikt i den offentlige innsatsen under det doble terrorangrepet 22. juli i fjor. Dette er mildt sagt oppsiktsvekkende sett i lys av at Norges regjeringer under Bondevik og Stoltenberg har hatt antiterror-arbeid som en av Norges viktigste prioriteringer etter 11. september 2001.

Svikt nr. 1: Politiets helikopterteam hadde fått ekstra sommerferie

Helikoptermannskapene hadde fått fire ukers sommerferie for å spare penger.

Budsjettkutt førte til store mangler i politiets beredskap under terrorangrepene 22. juli. Likevel satt politiet igjen med 227 millioner kroner i ubrukte midler i fjor.

Se Aftenposten her og her

Svikt nr. 2:  Politiets alarm PC-er var slått av 22. juli

Flere politidistrikter hadde ikke på PC-en da Kripos sendte ut riksalarmen etter terroranslaget mot regjeringskvartalet. Det er et klart brudd på instruksen.

Se VG

 

Svikt nr. 3:  Det var bare 4 politifolk på vakt i Oslo da bomben smalt

– Det var en meget tynn bemanning den ettermiddagen, sier lederen av Oslo Politiforening, Sigve Bolstad.

Ved Sentrum politistasjon, som har ansvar for hele Oslo sentrum, ambassadene og Regjeringskvartalet, var det bare fire polititjenestemenn på vakt fredag 22. juli kl. 15.25.

Se Aftenposten


Svikt nr. 4:
  Politiet i Oslo måtte rykke ut uten våpen og samband

Politiet måtte rykke ut uten våpen og samband. Bare et par uker tidligere hadde nemlig alle etterforskere og andre som ikke daglig har utetjeneste, fått beskjed om å levere inn sitt personlige utstyr, skuddsikre vester og utstyrsbelter.

Se Nettavisen

 

Svikt nr. 5: Spesialtrent terrorenhet ble ikke varslet etter bombeangrepet

En av politienhetene som er spesialtrent til å rykke ut ved terrorangrep i Oslo, skal ikke ha blitt varsla da bomba gikk av utenfor regjeringskvartalet.

Det opplyser sentralt plasserte politikilder overfor NRK.

De forteller at spesialtrente politifolk i en egen utrykningsenhet i Oslo, som skal kunne bistå beredskapstroppen, aldri ble samkjørt i forbindelse med terrorangrepene den 22. juli.

Utrykningsenheten (UEH) består av politifolk i vanlig tjeneste med ekstra kompetanse, og ville gitt politiet i Oslo ekstra mannskaper med kunnskap i å håndtere terrorangrep, sikring av bygg og andre skarpe oppdrag.

Se NRK.no

 

Svikt nr. 6:  Det tok 77 minutter før det ble slått riksalarm

Det tok 77 minutter før det ble slått riksalarm 22. juli.

Det tok to timer og 36 minutter før grensekontroll ble beordret iverksatt.

Se VG

 

Svikt nr. 7:  Nødoppringninger fra Utøya kom ikke gjennom

Alvorlig systemsvikt ved politiets nødtelefon 112. Svært mange ungdommer tok opp mobiltelefonen og slo politiets nødnummer 112, men både mobiltelefonsystemene i området og den lokale 112-sentralen klarte ikke å ta unna pågangen. Da ringte ungdommene til familie og venner over hele landet.

De pårørende ringte så til nødnumrene fra der de var, og kom til 112-sentraler over hele landet.

Geir Johnsen i Lavangen Arbeiderparti  ringte 112 flere ganger uten å få kontakt. Etter å ha slått første telefon 17.26 kom han endelig gjennom klokken 17.30. Det som skjedde da var at jeg rett og slett ikke ble trodd da jeg fortalte hva datteren på Utøya fortalte meg. Jeg fikk beskjed om at hvis dette var tilfelle, så fikk barna ringe selv, sier Johnsen.

Se NRK.no her og her

Svikt nr. 8: Lokalt politi måtte bruke startkabler for å få igang utrykningsbilen

Innsatsleder Håvard Gåsbakk i Nordre Buskerud politidistrikt måtte bruke startkabler for å få igang utrykningsbilen.

Se VG

 

Svikt nr. 9:  Politihelikopterteam meldte seg til tjeneste umiddelbart men ble ikke benyttet

Politihelikopteret sto klart og mannskaper var tilgjengelig rett etter terrorangrepet mot Regjeringskvartalet. De ble bedt om å vente med å komme.

Politihelikopter var tilgjengelig med mannskap og skarpskyttere men ble ikke benyttet

Mannskapene, som hadde fått fire ukers sommerferie for å spare penger, var hjemme og meldte seg frivillig til tjeneste straks de hørte nyheten om bilbomben og på Gardermoen sto helikopteret klart.

Se Aftenposten

 

Svikt nr. 10:  De første politifolkene som kom til Utvika prøvde ikke å komme seg til Utøya

Via sambandet fikk de to betjentene flere beskjeder fra aksjonslederen, som da satt i bilen på vei mot Utøya. Idet de var i ferd med å nærme seg ferjeleiet til MS Torbjørn (i Utvika), fikk de beskjed om å observere hva som skjedde. Patruljen var fremme ved kaia rundt klokka 17.52.

Se Dagbladet

Den første politipatruljen som kom fram til Utvika klokka 17.52, var tungt bevæpnet, bekrefter politiet.

De to betjentene har fått kritikk fordi de ikke rykket direkte ut til Utøya, i tråd med politiets beredskapssystem «skyting pågår» der det heter:

«Ved melding om at skyting pågår i tett beferdet område (innendørs eller utendørs) skal politiet gjøre alt for å stoppe gjerningspersonen (-e) så raskt som mulig, slik at uskyldig tredjepart blir minst mulig skadelidende. Politiet må derfor raskest mulig gjøre klar til å gå direkte inn i aksjonsfasen»

Se ABC Nyheter her og her

 

Svikt nr. 11: Politiet lovet på telefon at helikopterassistanse var på vei

Håvard Vederhus var leder for Oslo AUF og et av Norges største politiske talenter. Han reddet selv liv på Utøya, før han ble drept av Anders Behring Breivik.

I boka «Da terroren rammet Norge» hevder journalisten Kjetil Stormark at Håvard Vederhus fra politiets nødtelefon fikk beskjed om at politiet var på vei i helikopter. Han etterlyste helikopter og bistand fra Forsvaret i gjentatte tekstmeldinger til familien. «Politiet sier at de er på vei på alle måter, i bil, båt, helikopter, alt. Så vi må bare vente til de kommer», sa Håvard Vederhus til andre AUF-ere rundt ham etter sin andre samtale med politiet.

Håvard Vederhus ble drept på Utøya etter å ha sørget for å bringe flere AUF-ungdommer i sikkerhet og etter å ha fått forsikringer på mobilen om at politiet var på vei i helikopter

Det var første gang siden skytingen begynte at han hadde et lite anstrøk av optimisme i stemmen. Klokka 17,52 sendte Vederhus SMS til sin bror:
«Politiet er på vei i lufta og på land. Vi er bare redde, våte og flere er skadde», skriver han.

Se Dagbladet

 

Svikt nr. 12:  Politifolkene i Utvika prøvde ikke å få tak i båt

Politiet seier dei leita, men ikkje fann båtar til å ta dei den kortaste vegen over til Utøya 22.juli. – Det er sårt å høyra, seier Jørn Øverby som var ein av dei første båtførarene på fjorden under AUF-massakren.

Se nrk.no

 

Svikt nr. 13: Politiet i Asker og Bærum hadde en ledig bilpatrulje som ikke ble benyttet

Politiet i Asker og Bærum hadde alt de trengte for å stoppe Anders Behring Breivik før han kom til Utøya, til og med en ledig patrulje. I stedet prioriterte de andre oppdrag. Se TV2

 

Svikt nr. 14: Politipatrulje fra Drammen fikk beskjed om å kjøre forbi Utøya

«Politi fra Drammen fikk beskjed om å kjøre forbi Utøya mens skyting pågikk. Halvparten av styrken nektet å følge ordren,»

Se Drammens Tidende

Tre biler med til sammen åtte politifolk på vei fra Drammen til nabodistriktet for å hjelpe kollegene. Underveis fikk de beskjed over politiradioen at de skulle møte på politihuset i Hønefoss. Nordre Buskerud politidistrikt ønsker ikke å kommentere ordren om å møte på politistasjonen i Hønefoss.

Se Dagbladet

 

Svikt nr. 15: Beredskapstroppen slet med å kommunisere med lokalt politi pga TETRA-nettet

Da beredskapstroppen var på vei til Utøya fra Oslo 22. juli opplevde de kommunikasjonsproblemer med Nordre Buskerud-politiet.
Et problem var at Oslo-politiet bruker det nye digitale nødnettet (TETRA), mens Nordre Buskerud brukte det åpne, gamle analoge nettet.

– Jeg vet at kommunikasjonsproblemene ble opplevd som frustrerende for politifolk som var med på aksjonen, sier politidirektør Øystein Mæland til Dagbladet.

Se Dagbladet

De lokale politi- og redningsenhetene på Ringerike (øverst i oversikten) er ikke tilknyttet det nye TETRA-nettet ("Nødnett"). Beredskapstroppen benyttet også TETRA. Dette vanskeliggjorde kommunikasjonen mellom nødpersonale fra Ringerike og forsterkninger fra Oslo og andre områder.

Politiet måtte bruke faks under redningsarbeidet på Utøya.

I redningsarbeidet på Utøya opplevde redningsmannskapet store kommunikasjonsproblemer fordi politiet som ledet operasjonen ikke kunne bruke det nye nødnettet. Dermed måtte politiet i Nordre Buskerud politidistrikt gi beskjeder over ukryptert nett, mobiltelefon, e-post og faks.

I timene mens dramaet foregår på Utøya sitter radioamatør Finn Johannessen klistret til kommunikasjonsradioen sin og lytter til nødetater som bruker ukrypterte kanaler.

I lang tid hører han fortvilte stemmer fra ambulansetjenesten som forgjeves forsøker å få kontakt med politiet:

Ambulansepersonell står og venter på beskjed om hva de skal gjøre utenfor Utøya.

Det analoge nettet var til lite hjelp utenfor Utøya.

– Operasjonsleder i AMK var nesten i panikk: «Hvor er politiet, hvor er politiet», forteller radioamatøren til NRK.

– Så operasjonsleder forsøkte mange ganger på få tak i politiet?

Forferdelig mange ganger, svarer Johannessen.

Se nrk.no

 

Svikt nr. 16:  Beredskapstroppen fikk beskjed om at det ikke var båter i Utvika

Feilaktig informasjon fra lokalt politi skal ha ført til at verdifull tid gikk tapt da beredskapstroppen skulle rykke ut til Utøya.

Klokka er cirka 18.06 fredag kveld 22. juli, og beredskapstroppen fra Oslo har akkurat kommet til Utvika camping.

Om lag 600 meter ut i fjorden dreper Anders Behring Breivik ungdommer på Utøya.

Tre biler med tungt bevæpna politifolk, spesialtrent til å takle skyteepisoder, stopper lokalt politi, ruller ned vinduet og spør om det er båter der.

Etter det NRK erfarer er svaret de får «nei». Men kun et steinkast unna der politiet først stoppet ligger ei småbåthavn. Vitner sier til NRK at det lå rundt 20 båter der fredag kveld.

Se nrk.no

 

Svikt nr. 17: Beredskapstroppen ankom Utvika, snudde og kjørte videre

Men beskjeden om at det ikke fantes båter der gjorde at de tre bilene fra beredskapstroppen snudde.

Se nrk.no

Politifolk visste ikke hvor de skulle, og måtte snu bilene sine flere ganger under utrykningen til Utøya. Det går fram av en ny bok om 22. juli.

Se nrk.no

Flere biler fulle av bevæpnede politifolk raste av gårde med retning Utøya den 22. juli, både fra politihuset på Hønefoss og beredskapstroppen fra Oslo.

– Hva er det som er oppmøtested, spurte en kvinnelig politibetjent over sambandet til Nordre Buskerud politidistrikt i de hektiske minuttene mens skytemassakren pågår ute på Utøya.

– Ute ved kaia er oppmøtested for ambulanser, er svaret som kom fra politiets operasjonsleder.

– Hva er det som er oppmøtested for politiet, må politibetjenten igjen spørre.

Andre patruljer var da på vei sørover fra politihuset på Hønefoss med politibåten på henger, og beredskapstroppen kjørte så fort det var mulig fra Oslo.

– Jeg syntes det tok lang tid før politiet kom. Vi tenkte at de sikkert var kjempeopptatt med det i Oslo og at de nok uansett hadde fått beskjed. De kom etter hvert, men så reiste de igjen.

Se VG

Video som viser beredskapstroppen som snur på Utvika camping (anbefales uten lyd)

 

Svikt nr. 18: Flere helikoptre kunne ha vært benyttet

Flere helikoptre kunne bistått politiet fredag 22. juli. Men det tok timer før noen av dem var i luften over Utøya. – Vi kan kritiseres for ikke å ha fått politihelikopteret i luften tidligere, sier Johan Fredriksen, stabssjef i Oslo politidistrikt.

Se Aftenposten

 

Svikt nr. 19: Forsvarets helikoptergruppe ble terrorvarslet 40 min før Utøya-skyting

Forsvarets helikoptermannskap ble terrorvarslet 40 minutter før Utøya-skyting.

Kilder sier til TV 2 at de første mannskapene som tilbød seg å komme på jobb ble avvist.

Se TV2

 

Svikt nr. 20: Forsvarets antiterrorsoldater i verdensklasse ble aldri utkalt

Politiet bekreftet på en pressekonferanse at de hadde «uformell kontakt» med beredskaper stasjonært på Rygge lufthavn under angrepet på Utøya.

Forsvarets helikopter var først i lufta etter at gjerningsmannen var pågrepet på Utøya. Forsvarets antiterrorsoldater i verdensklasse ble aldri utkalt.

Se Dagsavisen

Samarbeid mellom politiet og forsvaret i terrorsituasjoner har lenge vært prioritert av Norges regjeringer (faksimile fra regjeringen.no)


Svikt nr. 21:
11 helikoptre var i aksjon etter at Breivik var tatt – ingen gjorde nytte før pågripelsen

Til sammen elleve helikoptre seks ambulansehelikoptre og fem fra Forsvaret, var i aksjon i timene etter terrorangrepet på Utøya.

– Det første helikopteret ble alarmert klokka 17.35 fra basen i Lørenskog. Det ankom Utøya-området klokka 17.55 og kunne landet der hvis det hadde fått klarering fra politiet, sier daglig leder Øyvind Juell i Statens luftambulansetjeneste ANS til NTB.

Se ABC Nyheter


Svikt nr. 22:
Politiet satte ut gummibåten 8,5 km fra Utøya

Politiet satte ut gummibåten på Storøya – 8,5 km fra Utøya.

Nye kartmålinger fra Hole kommune viser at politibåten ble satt ut 8,5 kilometer unna Utøya. Det er mye lengre vekk enn det man hittil har fått inntrykk av.

Politibåten ble satt på vannet ved Strandveien, om lag 8,5 kilometer fra Utøya. Utsettingsstedet er langt nord i Steinsfjorden, på høyde med Steinsletta på veien mot Hønefoss.

Lokalkjente rundt Tyrifjorden reagerer med forbauselse når Aftenposten forteller hvor langt vekk politiaksjonen egentlig startet fra.

– Det er ganske utrolig at båten ble satt ut så langt vekk fra Utøya, sier Jørn Øverby, som var en av de første båtheltene på fjorden 22. juli. Mellom 17.40 og 18.10 kjørte han frem og tilbake mellom Utøya og fastlandet og reddet 25-30 ungdommer

Se Aftenposten

 

Korteste vei fra fastlandet til Utøya er fra Utvika, 670 m. En "kontrollmåling" viste at det var vesentlig lengre fra Utøya og til stedet politiets gummibåt ble sjøsatt enn 3,6 km. som først ble opplyst av politiet

 

Svikt nr. 23: Politiets gummibåt begynte å ta inn vann allerede da de dro fra Storøya

Politibåten brukt av mannskapene i Nordre Buskerud politidistrikt fikk problemer allerede da de bakket ut fra Storøya fredag 22. juni.

Gummibåten er godkjent for ti personer, men de ti tungt utstyrte politifolkene som var om bord båten, ble for mye. Båten gikk dypt i vannet og fikk også motorproblemer.

– Idet de bakket ut i vannet var båten lav bak, og det skvulpet nok vann inn. Vi tror at det kan ha kommet over bensintanken og at det kan ha kommet vann inn i bensinen og forårsaket motorproblemene, sier Magne Rustad, stabsjef i Nordre Buskerud politidistrikt, til Dagbladet.

Rustad sier båten ville kommet seg raskt til Utøya uten noen problemer hvis den hadde vært lettere lastet og de ikke hadde fått motorproblemer. Han sier båten i utgangspunktet var i god stand.

Han legger til at politiet på Storøya prøvde å få tilgang til båter som lå ved vannet der, uten å lykkes.

Se Dagbladet

Svikt nr. 24: Gummibåten med politifolkene som skulle stoppe Breivik fikk motorstopp og havarerte på vei til Utøya


Svikt nr. 25:
Politiet ringte ikke tilbake til Breivik

Politiet ringte ikke tilbake til Behring Breivik etter at han hadde ringt for å få overgi seg kl. 18.00. Denne samtalen utspilte seg slik:

Politiet: Politiets nødtelefon.

Behring Breivik: Ja, god dag, mitt navn er kommandør Anders Behring Breivik i den norske antikommunistiske motstandsbevegelsen.

Politiet: Ja.

Behring Breivik: Jeg er på Utøya for øyeblikket. Jeg ønsker å overgi meg.

Politiet: Ok, hvilket nummer ringer du fra?

Behring Breivik: Jeg ringer fra mobil.

Politiet: Du ringer fra din mobil.

Behring Breivik: Ja. Det er ikke min mobil, en annen…

Politiet: En annen, hva het du for noe? Hallo…hallo…

Ringte ikke tilbake til Behring Breivik
Politiet undersøker om telefonen Anders Behring Breivik brukte var hans egen eller en han fant på Utøya.
Se Aftenposten

– Breivik kan ha ringt fra telefon uten SIM-kort
Politiet orienterte om siste nytt i etterforskningen.
Se Dagbladet

– Slik kan politiet løse telefongåten
Den mystiske telefonen Breivik ringte fra var trolig låst, mener ekspert.
Se Dagbladet

 

Svikt nr. 26: Breivik ble pågrepet 5-7 minutter senere enn politiet oppga

ABB pågrepet 5-7 minutter senere enn oppgitt

11.11.2011 – Her hører du skudd klokka 18.30

Torsdag kom det fram at politiet kan ha pågrepet Anders Behring Breivik senere enn klokka 18.27.

Dette har fotograf Frode Johansen påstått i flere måneder, etter at han hørte skudd på en videosnutt han filmet klokka 18.30. Ringerikes Blads fotograf Frode Johansen hørte skyting minutter etter at politiet skulle ha pågrepet den nå terrorsiktede 32-åringen på Utøya.

Frem til torsdag, 10. november, har politiet hevdet at den siktede ble pågrepet klokken 18.27 den 22. juli.

Men i et notat mener politiet nå at pågripelsen må ha skjedd mellom klokken 18.32 og 18.34.

Ringerikes Blads fotograf Frode Johansen var blant de aller første som kom fram til kaien på landssiden rundt klokken 18.20. Mens han hørte skyting på Utøya begynte han å filme.

At pågripelsen skjedde etter 18.27 har jeg påstått helt fra mandag 25. juli. Da jeg begynte å filme var klokken 18.30 og da hørte jeg to eller tre skudd. beskriver Frode Johansen.

Fotografen kom fram til riktig tidspunkt ved å korrigere kameraklokken og opptakstiden opp mot atomuret på internett (…)

«Ved å sammenholde telefoni, film, samt samtaler med tjenestemenn både fra beredskapstroppen og Nordre Buskerud pd, mener politiet ut fra dette at pågripelsen skjedde mellom klokken 1832 og 1834», skriver politiadvokat Petter Solberg (…)     Se


Svikt nr. 27:
  Ambulansepersonalet ble holdt unna de skadde overlevende fra Utøya i påvente av signal fra politiet

På landsiden utenfor Utøya står et hav av ambulansepersonell, brannmannskap og sivilforsvar og venter. Situasjonen er kaotisk.

Alle venter på beskjeder om at de kan rykke inn og hjelpe fra politiet i Nordre Buskerud som er satt til å lede arbeidet, men de har ingen mulighet til å kommunisere over det nye nødnettet. Imens ligger skadet ungdom på Utøya og kjemper for livet.

Endelig blir gjerningsmannen pågrepet. Men da var det umulig å gi alle beskjed redningsmannskaper samtidig, forteller politioverbetjent Kaare Tiller i Nordre Buskerud politidistrikt.

De måtte ty til diverse kanaler for å kommunisere:

– De som ble brukt i akuttfasen var vårt analoge samband, som ikke er avlyttingssikkert og mobiltelefon. Etter hvert så ble mye sendt på e-post og faks, sier Tiller.

– Var det ikke veldig upraktisk at dere som hadde det operative ansvaret ikke hadde tilgang til det nye nødnettet?

– Det upraktiske med det er jo at de som kommer og bistår oss fra nabodistriktene, og som har nødnettet fra før, ikke personlig kan kommunisere direkte inn til vår sentral, sier Tiller.

– Men det må jo skape problemer i slike ekstreme situasjoner som dette?

Ja, det vil det jo gjøre, innrømmer Tiller

Fra LOGG AMK Buskerud og Oslo

Kl. 18:50 Evakuering av de skadde startet etter klarering fra politiet.

Kl.  19:20: En lege, operativ leder og en paramedic, alle fra Oslo/Akershus var første helsepersonell på Utøya.

Se nrk.no

Siden 2002 har norske regjeringer prioritert satsing på tiltak mot terrorisme

 

De siste 10 årene har antiterrorarbeid har vært en av de høyest prioriterte sakene for Norges regjering. (Faksimile fra regjeringens nettsted)

GD Star Rating
loading...
Profilbildet til Hans Gaarder

Om forfatter

Hans K. Gaarder er utdannet siviløkonom og svært tverrfaglig av legning; "mest interessert i det som ikke har med økonomi å gjøre". Hans har arbeidet i mange år med etterforskning i det offentlige og med fri og uavhengig forskning i privat regi. Er frontlinjeforsker på ulike fagområder, bl.a. hemmeligholdt høyteknologi og utenomjordisk liv.


Forfatters nettsted: http://www.hansgaarder.info
Forfatters artikler: Se alle artikler av (141)Kommentarer

494 kommentarer

 1. Profilbildet til Michelle Michelle sier:

  ABB sier han ikke husker mer enn 10 min fra Utøya selvsagt,
  men bekrefter at han fikk opptatt-signaler både på 112 og 113!

  Og når forklarigen hans sensureres Ord for Ord,
  og folket ikke får se kroppsspråket heller.
  Er det ikke bedre at vitnene får med seg det som blir sagt,
  enn at de bare advares mot sterke skildringer?

  Tenk at 10 år etter 9/11, så skulle den okkulte propagandaen
  faktisk få fortsette videre her i landet med 22/7..
  http://youtube.com/watch?v=6CJ1YIb0HWQ

  Nei vi vil hverken ha mer overvåkning, kontroll eller militære!
  La oss bruke penger og energi på å Hjelpe hverandre!

  Jeg kan godt forstå at vi som ikke er vitner,
  velger å ikke høre eller lese om dette også.
  For det var vel dette de ville, bruke ABB som et talerør ut til verden?

  Jeg er glad jeg selv er 100% passifist og har forstått at vi er Alle 1
  Eneste veien til fred er Kjærlighet, Tilgivelse, Frihet og Omsorg ♡

  GD Star Rating
  loading...
 2. Profilbildet til Ulven Ulven sier:

  Terrorjegere tipset politiet om Breivik. Politiet gjorde ingenting!

  http://www.skup.no/Metoderapporter/2011/21-PST_og_Global_Shield.pdf

  http://www.bt.no/nyheter/innenriks/PST-varslet-gjorde-ingenting-2562651.html

  Dette gjelder svikten hos PST som er nevnt av Vandalv (ikke i artikkelen). Pdf-dokumentet gir en oversikt over oppslag i Bergens Tidende (SKUP-kandidat).

  GD Star Rating
  loading...
 3. Profilbildet til Ulven Ulven sier:

  Stoltenberg: Fakta må på bordet!

  Justisministeren vil ikke svare etter avsløringen om at terrorjegere varslet PST om Anders Breivik i mars. Per Sandberg sier saken er «meget alvorlig om den stemmer».

  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4209361.ece

  Har Per Sandberg eller Jens Stoltenberg fått med seg denne nette men stygge fakta-oversikten på 27 punkter ++ her på Speilet?

  Denne saken er nå YTTERST ALVORLIG…!

  GD Star Rating
  loading...
 4. Profilbildet til Ulven Ulven sier:

  Dagbladet henfaller allerede til såpeopera og følelsespornografi. På forsiden i dag er det oppslag om 1. Hvordan ABB-advokat Lippestad er privat, ifølge hans kone og 2. Et bilde av det yngste offeret på Utøya, som var 14 år.

  Her er noen tips til Dagbladet, for å få litt variasjon og ikke minst litt grundighet og seriøsitet inn i ABB-dekningen de kommende ukene:

  Google: MK Ultra – Mind Control – Manchurian Candidate – Gladio – Stay Behind

  Den eneste artikkelen om Stay Behind/Gladio jeg har lest fant jeg her på Speilet:
  http://www.nyhetsspeilet.no/2011/09/stay-behind-%E2%80%93-norges-skjulte-statlige-monster-mafia/

  Her står det langt ned i artikkelen (punkt 32):
  Under Belgias selvrensende granskning av sin Stay behind-terror fremkom det at drivkreftene var amerikanske ”bakmenn” i Stay behind-systemet, CIA og militær etterretning, som pushet de belgiske agentene til å begå voldshandlinger mot og drap på sine landsmenn. Ofte skjedde dette som del av ”øvelser”.

  Belgias verste Stay behind terror fant sted i byen Brabant i 1985, da 28 personer, også barn og ungdommer, ble skutt ned og drept med kaldt blod av Stay behind-agenter inne i et supermarked:

  1985: “In Belgium, a secret army attacks and shoots shoppers in supermarkets randomly in the Brabant county killing 28 and leaving many wounded. Investigations link the terror to a conspiracy among the Belgian stay-behind SDRA8, the Belgian Gendarmerie SDRA6, the Belgian right-wing group WNP and the Pentagon secret service DIA.”

  Barn og unge ble massakrert i et supermarked i NATO-landet Belgia
  Barn og unge ble massakrert på Utøya i NATO-landet Norge

  hmmm – her er det grøssende fellesstrekk…

  Det står også:
  Stay behind agenter som var på terroroppdrag fikk lov å benytte politiuniformer…

  Nå har vel ABBs «våtdrakt-politiuniform» ganske hjemmesnekret (hadde det vært en vanlig norsk politiuniform hadde den vel latt seg spore…)

  Hvor fikk ABB ideen fra om å iføre seg politiuniform…?
  Og hvorfor fikk han «hjelp» til å gjennomføre ugjerningene av så mange samtidige svikter i det statlige beskyttelsesapparatet, det som har ansvaret for borgernes sikkerhet…?

  Jeg slutter ikke å håpe på at Dagbladet engang skal bli en seriøs avis, er det ikke rart? D-blekka som den er nå klarer jeg meg godt uten – det er nok å kaste et blikk på en forside eller to.

  GD Star Rating
  loading...
  • Profilbildet til smurfen smurfen sier:

   Veldig bra Ulv :)

   Belgia masakren på et Delhaize supermarked i Brabrant fant seff sted på 9/11 1985

   Her er en liten liste over de andre mest kjente Gladio opprasjonenei Belgia over en 3 års periode der forsatt ingen er tatt eller dømt

   1982
   March 13: theft at a retail store in Dinant, Belgium. A hunting rifle was stolen. No people killed. The rifle was never used during the attacks, but was found five years later, together with the other weapons of the gang.
   August 14: armed robbery of a grocery store in Maubeuge, France. Tea and wine were stolen. No people killed, two French Gendarmerie-officers wounded.
   September 30: armed robbery of a weapons dealer in Wavre, Belgium. Fifteen firearms were stolen, including several machine guns. One policeman was killed, two other wounded.
   December 23: armed robbery of a restaurant in Beersel, Belgium. Coffee and wine were stolen. One person was killed, he was tortured to death.

   1983

   January 12: car-jacking of a cab Brussels. The car was found in Mons, Belgium. The purse of the taxi driver was stolen, the taxi driver was killed.
   February 11: armed robbery of a supermarket in Rixensart, Belgium. Less than 18,000.00 $ was stolen. No people killed, several wounded.
   February 25: armed robbery of a supermarket in Uccle, Belgium. Less than 16,000.00 $ was stolen. No people killed.
   March 3: armed robbery of a supermarket in Halle, Belgium. Less than 18,000.00 $ was stolen. One staff member was killed.
   May 7: armed robbery of a supermarket in Houdeng-Gougnies, Belgium. Less than 22,000.00 $ was stolen. No people killed.
   September 10: armed robbery of a textile factory in Temse, Belgium. Seven bullet-proof jackets were stolen. One worker was killed, his wife severely wounded.
   September 17: armed robbery of a supermarket in Nivelles, Belgium. Nothing was stolen. Three people were killed.
   October 2: armed robbery of a restaurant in Ohain, Belgium. Nothing was stolen. The owner was killed.
   October 7: armed robbery of a supermarket in Beersel, Belgium. Less than 35,000.00 $ was stolen. One customer was killed.
   December 1: armed robbery of a jeweler in Anderlues, Belgium. Some low-value jewels were stolen. Two people were killed.

   1985

   After months of silence, the gang began a new series of robberies. The attacks of 1985 were the most violent since the beginning, in 1982.

   Friday September 27: more or less 20:00 armed robbery and a killing in the Delhaize supermarket on rue de la Graignette in Braine-l’Alleud. Less than $6,000.00 was stolen. Three people were killed, two people wounded.
   Friday September 27: more or less 20:30 (only 15 to 25 minutes after the first attack that night) armed robbery and a killing in the Delhaize supermarket on Brusselsesteenweg in Overijse. Less than $25,000.00 was stolen. Five people were killed, one person wounded.

   Samme oppskrift hele tiden, alle ran utført på militante måter, meningsløse ran for småpenger og svært ofte ble utbyttet funnet i ettertid der pengene bare var dumpet, det var mao ikke penger som var motivet

   Massakren i Brabant har vært knyttet til de belgiske » stay-behind «nettverk SDRA8 (Gladio) – som opererer som en hemmelig gren av belgiske militærtjeneste – den belgiske Gendarmerie SDRA6 og USA hemmelig tjeneste Defense Intelligence Agency (DIA ).
   Disse handlingene ble dermed knyttet til Operasjon Gladio , et stort paramilitær nettverk, skapt og støttet av NATO , som var aktiv i alle europeiske land

   Bare en eneste en av de hundrevis, muligens tusenvis av terroraksjonene mot egne borgere i Europa ble oppklart og førte til fellende dom, ellers så døde etterforskere og folk som viste for mye som fluer, dommere og rettsvesen saboterte etterforsknigen, politi og andre fjernet beviser og truet eller drepte vitner

   Den 2 august 1980 bombingen av Bologna jernbanestasjonen som drepte 85 personer er viden anerkjent som en Gladio operasjon. Men først ble skylden prøvd lagt på de kommunistiske «Røde Brigader,» til slutt var det høyreekstreme og fascister elementer som ble avslørt å være gjerningsmennene. ledet av den beryktede P2 Frimurerlosjen i Italia som ble dømt i forbindelse med bombingen.

   I 1990 forlangte EU at Gladio ble lagt ned, CIA og NATO nektet å utale seg i kjent arogant stil, terroraksjonene forsatte akkurat som før i hele Europa men noe skjedde, nå var det ikke lenger kommunistene som fikk skylden men muslimene

   I Norge er den mest kjente og største Gladio Opprasjonen sprengningen av stag 4D på Alexander Kielland plattformen som førte til at 123 uskyldige mistet livet, Beviser levert til FBI bekreftet en eksplosjon i D4 staget men de ble nektet å komme til Norge for å etterforske

   Sånn jeg ser det så ble det gjort for å få myndighetene til å akseptere Amerikanske militæbaser/lagrer i Norge, etteretningen gav Russerene skylden for terroraksjoenen, siden det ville medføre krig med Russland vist «fakta» kom ut til folket så ble saken dysset ned, plattformen senket og bevisen ødlagt i stor fart

   Ole Østlund har brukt hele sitt liv sammen med flere andre i gruppen Falk på å etterforske saken og han sier dette om motivet

   I all korthet: Stor del av virksomheten til det klandestine nettverk (Stay Behind) som ble bygd opp etter krigen bestående av medlemmer av Mot Dag, Milorg, Oswald-gruppen og Lingekarene med Jens Chr. Hauge, Kjakan Sønsteby, Max Manus med flere kjente personer i sentrale posisjoner, ble finansiert med mafiametoder, kick backs, korrupsjon, kameraderi, hjemmebrent, og narkotika. «Kielland»-plattformen ble i følge rapporter brukt som transit av narkotika fra Scotland til Norge. Narkotika gjemt i frysevarer og hermetikk. Ingen kontroll av personer som kom i land fra plattformen. Rapporter om narkotikaen på «Kielland» skal finnes i arkivene til Stavanger Politikammer. Flere journalister ble avhørt om dette. Journalister hvorav enkelte i dag bekler redaktørstoler i norsk presse. Statsadvokat i Rogaland på det tidspunkt var senere Riksadvokat og nå Høyesterettsdommer Georg Fredrik Rieber-Mohn. Narkotikahunder ble ikke brukt på «Kielland» etter snuing. Selv fikk jeg vite av innvidde personer at det hadde vært personer og «ryddet opp» før politiet kom ombord høsten 1983. Det synes dog som menneskeskjebnene i kjølvannet av narkotikabruken fikk enkelte til å ta avstand fra denne finansieringsmetode. I avslutningen av boken «Mitt Liv» tar Max Manus sterk avstand fra narkotika.
   falk

   Det er også en kjent sak at 84 personer har blitt rammet av slag etter krigen blandt politiske motstandere til AP mens det bare er 7 personer i AP som er rammet av slag på samme tid
   NS ved H Garder har også avslørt at en del av finasieringen til Stay Behind nettverkene har skjedd gjennom mafiametoder i fiskerinæringen

   Stay Behin i Norge i dag består av ca 2000 personer fordelt på 18 celler, den ene paramilitære cellen sprakk da det ved en telfeldighet ble utført husransakelse hos Hans Otto Mayer der de ble funnet et enormt våpenlager, nok til å utstyre en arme, det ble også funnet rakettvåpen som er så avanserte at de er forbudt i krig, Hans Otto Mayer hadde også et eget flyselskap på Fornebu
   I Stortinget benektet forsvarsministeren i første omgang at Meyer hadde tilknytning til etterretningstjenesten. Han måtte imidlertid senere korrigere svaret og bekreftet da at Meyer i sin tid hadde hatt tilknytning til beredskapsstyrken

   Saken ble såklart dysset fort ned

   Etter hvert begynner det å tegne seg ett mønster som viser at norges maktelite knytter bånd til internasjonale organisasjoner. Ikke minst knyttes det bånd mellom det norske og utenlandske militære og etterretning. Også en del av stortingsrepresentantene og lokalpolitikerne har vært frimurere og de har hatt bånd til utenlandske losjer. Norske frimurere har også vært ledere av og organisert paramilitære grupper som Stay-behindgruppen.

   Stay-behind-nettverket, ved Alf Martens Meyer hadde forbindelser til det
   engelske MI 5 og CIA’s representanter ved den amerikanske ambassade. Stay-behinds
   depoter ble lagt ut i åpent terreng til bruk for de organiserte enheter. De inneholdt
   sambandsutstyr, klær, sprengstoff, våpen, ammunisjon, stridsrasjoner og tobakk. Utstyret kom fra Alf Martens Meyers kontor og utstyret og finansieringen kom fra England og USA. I en matrikkel for frimurerlosjen hadde Meyer IX grad i logen ”St. Olaus til de tre Søyler” i Oslo, hvor han var vikar for Første Bevoktende Broder.

   Finn Sjue og Ronald Bye, oppgir i boken ”Norges hemmelige hær” at Stay-behind på sitt sterkeste disponerte fra 1-2000 mann i Norge og at den sorterte under etterretningstjenesten. Over hele Europa skall til sammen 50 000 mann være tilsluttet slike grupper, en maktoppbygging som CIA sto bak, uten at kongressen eller de respektive lands nasjonalforsamlinger var orientert. Fra Erik Rudstrøms bok om frimureriet har jeg funnet følgende avisartikkel fra VG (Verdens Gang), som har skrevet at Meyer hadde tilhørt en ”CIA-celle”:

   ”En del av våpnene som er beslaglagt hos Meyer stammer trolig fra CIA-celler
   som ble opprettet over hele Skandinavia i begynnelsen av 1950-årene. Det var den
   tidligere CIA-sjef, William Colby som ledet arbeidet med å opprette geriljagrupper
   som skulle settes inn i sabotasje- og motstandskamp dersom Sovjetunionen
   okkuperte Norge. Etter det VG har grunn til å tro, var Meyer – med bakgrunn i
   motstandsbevegelsen under krigen og kjent som en glødende antikommunist –
   medlem av en slik motstandsgruppe. Meyer som disponerte en rekke eiendommer
   hadde ansvaret for å oppbevare et stort våpenarsenal. Da CIA-operasjonen ble avblåst
   av norske myndigheter, leverte Meyer inn mesteparten av våpnene. Han beholdt en
   god del av ammunisjonen og automat-våpnene. Det er disse våpen som er stammen
   i det arsenal politiet beslagla i det hemmelige rom i Meyers villa…Politiet mistenker
   Meyer for å ha innført enkelte våpen ulovlig fra utlandet. Noen av våpnene er av
   nyere dato, og stammer med sikkerhet ikke fra forsvarets lagre. Meyer var bl.a. i
   besittelse av et rakettgevær av helt ny dato. Våpenet er forbudt brukt i krig, ifølge
   Genevekonvensjonen. Det er lydløst og har en enorm slagkraft pga. prosjektilets
   ekstremt høye hastighet”…

   http://bloggarkiv.sol.no/blogg/frimureriet-og-de-hemmelige-selskap-det-moderne-frimureriets-opprinnelse-uttdrag-fra-boken-hje

   http://no.wikipedia.org/wiki/Hans_Otto_Meyer

   http://www.multinet.no/~falk/Falk1.0.htm

   http://www.truthmove.org/content/operation-gladio/

   GD Star Rating
   loading...
 5. Profilbildet til Hermis Hermis sier:

  Fulgte Breivik bare sine instruksjoner fra sine overordnede og skånet alle i og i nærheten av ferga? For at en viss AUF-leder skulle ha muligheten til å flykte?

  – Jeg hadde tenkt å nøytralisere båtmannskapet men var usikker på om de var med i AUF eller sivile. På grunn av samvittigheten min ville jeg ikke angripe de som var tilknyttet båten, fortalte Breivik i retten i dag.

  http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/22-juli-terror-oslo-og-utoya/terroristen-sparte-livet-til-jannicke-3761016.html

  GD Star Rating
  loading...
 6. Profilbildet til cHronilogy cHronilogy sier:

  Dette vises til og med på TV, hvor mye mer kan «de» ikke gjøre da liksom..

  Derren Brown – The Experiments: The Assassin
  http://www.youtube.com/watch?v=oC9J6O6soHA

  og denne kan være aktuell for «flokken» å se (kommer ikke på TV ever ^^)..

  Architects of CONTROL

  GD Star Rating
  loading...

Legg til en kommentar


Vaksiner, kvikksølv og nevroutviklingsmessige forstyrrelser

Samfunn

Vaksiner, kvikksølv og nevroutviklingsmessige forstyrrelser


Hva kan du forvente av ditt Høyere Selv

Bevissthet

Hva kan du forvente av ditt Høyere Selv


Holdes menneskeheten nede? Del 2

Kosmos

Holdes menneskeheten nede? Del 2


Holdes menneskeheten nede? Del 1

Video

Holdes menneskeheten nede? Del 1