Samfunn
Du leser nå
27 svikter i den offentlige innsatsen før og under 22. juli-terroren
Skrevet av
Hans Gaarder16. 04. 2012
Skyting_utoya_Jens_under_rose_oslobombe
66554 40854 494

27 svikter i den offentlige innsatsen før og under 22. juli-terroren

Av Hans Gaarder16. 04. 2012
16.april begynte rettssaken mot massedrapsmannen Anders Behring Breivik. Det skjedde svært mye svikt i politiarbeidet og det tekniske nødapparatet 22. juli. Spørsmålet mange sitter igjen med er: Hvorfor?!

Det var påfallende mye svikt i den offentlige innsatsen under det doble terrorangrepet 22. juli i fjor. Dette er mildt sagt oppsiktsvekkende sett i lys av at Norges regjeringer under Bondevik og Stoltenberg har hatt antiterror-arbeid som en av Norges viktigste prioriteringer etter 11. september 2001.

Svikt nr. 1: Politiets helikopterteam hadde fått ekstra sommerferie

Helikoptermannskapene hadde fått fire ukers sommerferie for å spare penger.

Budsjettkutt førte til store mangler i politiets beredskap under terrorangrepene 22. juli. Likevel satt politiet igjen med 227 millioner kroner i ubrukte midler i fjor.

Se Aftenposten her og her

Svikt nr. 2:  Politiets alarm PC-er var slått av 22. juli

Flere politidistrikter hadde ikke på PC-en da Kripos sendte ut riksalarmen etter terroranslaget mot regjeringskvartalet. Det er et klart brudd på instruksen.

Se VG

 

Svikt nr. 3:  Det var bare 4 politifolk på vakt i Oslo da bomben smalt

– Det var en meget tynn bemanning den ettermiddagen, sier lederen av Oslo Politiforening, Sigve Bolstad.

Ved Sentrum politistasjon, som har ansvar for hele Oslo sentrum, ambassadene og Regjeringskvartalet, var det bare fire polititjenestemenn på vakt fredag 22. juli kl. 15.25.

Se Aftenposten


Svikt nr. 4:
  Politiet i Oslo måtte rykke ut uten våpen og samband

Politiet måtte rykke ut uten våpen og samband. Bare et par uker tidligere hadde nemlig alle etterforskere og andre som ikke daglig har utetjeneste, fått beskjed om å levere inn sitt personlige utstyr, skuddsikre vester og utstyrsbelter.

Se Nettavisen

 

Svikt nr. 5: Spesialtrent terrorenhet ble ikke varslet etter bombeangrepet

En av politienhetene som er spesialtrent til å rykke ut ved terrorangrep i Oslo, skal ikke ha blitt varsla da bomba gikk av utenfor regjeringskvartalet.

Det opplyser sentralt plasserte politikilder overfor NRK.

De forteller at spesialtrente politifolk i en egen utrykningsenhet i Oslo, som skal kunne bistå beredskapstroppen, aldri ble samkjørt i forbindelse med terrorangrepene den 22. juli.

Utrykningsenheten (UEH) består av politifolk i vanlig tjeneste med ekstra kompetanse, og ville gitt politiet i Oslo ekstra mannskaper med kunnskap i å håndtere terrorangrep, sikring av bygg og andre skarpe oppdrag.

Se NRK.no

 

Svikt nr. 6:  Det tok 77 minutter før det ble slått riksalarm

Det tok 77 minutter før det ble slått riksalarm 22. juli.

Det tok to timer og 36 minutter før grensekontroll ble beordret iverksatt.

Se VG

 

Svikt nr. 7:  Nødoppringninger fra Utøya kom ikke gjennom

Alvorlig systemsvikt ved politiets nødtelefon 112. Svært mange ungdommer tok opp mobiltelefonen og slo politiets nødnummer 112, men både mobiltelefonsystemene i området og den lokale 112-sentralen klarte ikke å ta unna pågangen. Da ringte ungdommene til familie og venner over hele landet.

De pårørende ringte så til nødnumrene fra der de var, og kom til 112-sentraler over hele landet.

Geir Johnsen i Lavangen Arbeiderparti  ringte 112 flere ganger uten å få kontakt. Etter å ha slått første telefon 17.26 kom han endelig gjennom klokken 17.30. Det som skjedde da var at jeg rett og slett ikke ble trodd da jeg fortalte hva datteren på Utøya fortalte meg. Jeg fikk beskjed om at hvis dette var tilfelle, så fikk barna ringe selv, sier Johnsen.

Se NRK.no her og her

Svikt nr. 8: Lokalt politi måtte bruke startkabler for å få igang utrykningsbilen

Innsatsleder Håvard Gåsbakk i Nordre Buskerud politidistrikt måtte bruke startkabler for å få igang utrykningsbilen.

Se VG

 

Svikt nr. 9:  Politihelikopterteam meldte seg til tjeneste umiddelbart men ble ikke benyttet

Politihelikopteret sto klart og mannskaper var tilgjengelig rett etter terrorangrepet mot Regjeringskvartalet. De ble bedt om å vente med å komme.

Politihelikopter var tilgjengelig med mannskap og skarpskyttere men ble ikke benyttet

Mannskapene, som hadde fått fire ukers sommerferie for å spare penger, var hjemme og meldte seg frivillig til tjeneste straks de hørte nyheten om bilbomben og på Gardermoen sto helikopteret klart.

Se Aftenposten

 

Svikt nr. 10:  De første politifolkene som kom til Utvika prøvde ikke å komme seg til Utøya

Via sambandet fikk de to betjentene flere beskjeder fra aksjonslederen, som da satt i bilen på vei mot Utøya. Idet de var i ferd med å nærme seg ferjeleiet til MS Torbjørn (i Utvika), fikk de beskjed om å observere hva som skjedde. Patruljen var fremme ved kaia rundt klokka 17.52.

Se Dagbladet

Den første politipatruljen som kom fram til Utvika klokka 17.52, var tungt bevæpnet, bekrefter politiet.

De to betjentene har fått kritikk fordi de ikke rykket direkte ut til Utøya, i tråd med politiets beredskapssystem «skyting pågår» der det heter:

«Ved melding om at skyting pågår i tett beferdet område (innendørs eller utendørs) skal politiet gjøre alt for å stoppe gjerningspersonen (-e) så raskt som mulig, slik at uskyldig tredjepart blir minst mulig skadelidende. Politiet må derfor raskest mulig gjøre klar til å gå direkte inn i aksjonsfasen»

Se ABC Nyheter her og her

 

Svikt nr. 11: Politiet lovet på telefon at helikopterassistanse var på vei

Håvard Vederhus var leder for Oslo AUF og et av Norges største politiske talenter. Han reddet selv liv på Utøya, før han ble drept av Anders Behring Breivik.

I boka «Da terroren rammet Norge» hevder journalisten Kjetil Stormark at Håvard Vederhus fra politiets nødtelefon fikk beskjed om at politiet var på vei i helikopter. Han etterlyste helikopter og bistand fra Forsvaret i gjentatte tekstmeldinger til familien. «Politiet sier at de er på vei på alle måter, i bil, båt, helikopter, alt. Så vi må bare vente til de kommer», sa Håvard Vederhus til andre AUF-ere rundt ham etter sin andre samtale med politiet.

Håvard Vederhus ble drept på Utøya etter å ha sørget for å bringe flere AUF-ungdommer i sikkerhet og etter å ha fått forsikringer på mobilen om at politiet var på vei i helikopter

Det var første gang siden skytingen begynte at han hadde et lite anstrøk av optimisme i stemmen. Klokka 17,52 sendte Vederhus SMS til sin bror:
«Politiet er på vei i lufta og på land. Vi er bare redde, våte og flere er skadde», skriver han.

Se Dagbladet

 

Svikt nr. 12:  Politifolkene i Utvika prøvde ikke å få tak i båt

Politiet seier dei leita, men ikkje fann båtar til å ta dei den kortaste vegen over til Utøya 22.juli. – Det er sårt å høyra, seier Jørn Øverby som var ein av dei første båtførarene på fjorden under AUF-massakren.

Se nrk.no

 

Svikt nr. 13: Politiet i Asker og Bærum hadde en ledig bilpatrulje som ikke ble benyttet

Politiet i Asker og Bærum hadde alt de trengte for å stoppe Anders Behring Breivik før han kom til Utøya, til og med en ledig patrulje. I stedet prioriterte de andre oppdrag. Se TV2

 

Svikt nr. 14: Politipatrulje fra Drammen fikk beskjed om å kjøre forbi Utøya

«Politi fra Drammen fikk beskjed om å kjøre forbi Utøya mens skyting pågikk. Halvparten av styrken nektet å følge ordren,»

Se Drammens Tidende

Tre biler med til sammen åtte politifolk på vei fra Drammen til nabodistriktet for å hjelpe kollegene. Underveis fikk de beskjed over politiradioen at de skulle møte på politihuset i Hønefoss. Nordre Buskerud politidistrikt ønsker ikke å kommentere ordren om å møte på politistasjonen i Hønefoss.

Se Dagbladet

 

Svikt nr. 15: Beredskapstroppen slet med å kommunisere med lokalt politi pga TETRA-nettet

Da beredskapstroppen var på vei til Utøya fra Oslo 22. juli opplevde de kommunikasjonsproblemer med Nordre Buskerud-politiet.
Et problem var at Oslo-politiet bruker det nye digitale nødnettet (TETRA), mens Nordre Buskerud brukte det åpne, gamle analoge nettet.

– Jeg vet at kommunikasjonsproblemene ble opplevd som frustrerende for politifolk som var med på aksjonen, sier politidirektør Øystein Mæland til Dagbladet.

Se Dagbladet

De lokale politi- og redningsenhetene på Ringerike (øverst i oversikten) er ikke tilknyttet det nye TETRA-nettet ("Nødnett"). Beredskapstroppen benyttet også TETRA. Dette vanskeliggjorde kommunikasjonen mellom nødpersonale fra Ringerike og forsterkninger fra Oslo og andre områder.

Politiet måtte bruke faks under redningsarbeidet på Utøya.

I redningsarbeidet på Utøya opplevde redningsmannskapet store kommunikasjonsproblemer fordi politiet som ledet operasjonen ikke kunne bruke det nye nødnettet. Dermed måtte politiet i Nordre Buskerud politidistrikt gi beskjeder over ukryptert nett, mobiltelefon, e-post og faks.

I timene mens dramaet foregår på Utøya sitter radioamatør Finn Johannessen klistret til kommunikasjonsradioen sin og lytter til nødetater som bruker ukrypterte kanaler.

I lang tid hører han fortvilte stemmer fra ambulansetjenesten som forgjeves forsøker å få kontakt med politiet:

Ambulansepersonell står og venter på beskjed om hva de skal gjøre utenfor Utøya.

Det analoge nettet var til lite hjelp utenfor Utøya.

– Operasjonsleder i AMK var nesten i panikk: «Hvor er politiet, hvor er politiet», forteller radioamatøren til NRK.

– Så operasjonsleder forsøkte mange ganger på få tak i politiet?

Forferdelig mange ganger, svarer Johannessen.

Se nrk.no

 

Svikt nr. 16:  Beredskapstroppen fikk beskjed om at det ikke var båter i Utvika

http://www.youtube.com/watch?v=hH5oXM76wbA&feature=related

Feilaktig informasjon fra lokalt politi skal ha ført til at verdifull tid gikk tapt da beredskapstroppen skulle rykke ut til Utøya.

Klokka er cirka 18.06 fredag kveld 22. juli, og beredskapstroppen fra Oslo har akkurat kommet til Utvika camping.

Om lag 600 meter ut i fjorden dreper Anders Behring Breivik ungdommer på Utøya.

Tre biler med tungt bevæpna politifolk, spesialtrent til å takle skyteepisoder, stopper lokalt politi, ruller ned vinduet og spør om det er båter der.

Etter det NRK erfarer er svaret de får «nei». Men kun et steinkast unna der politiet først stoppet ligger ei småbåthavn. Vitner sier til NRK at det lå rundt 20 båter der fredag kveld.

Se nrk.no

 

Svikt nr. 17: Beredskapstroppen ankom Utvika, snudde og kjørte videre

Men beskjeden om at det ikke fantes båter der gjorde at de tre bilene fra beredskapstroppen snudde.

Se nrk.no

Politifolk visste ikke hvor de skulle, og måtte snu bilene sine flere ganger under utrykningen til Utøya. Det går fram av en ny bok om 22. juli.

Se nrk.no

Flere biler fulle av bevæpnede politifolk raste av gårde med retning Utøya den 22. juli, både fra politihuset på Hønefoss og beredskapstroppen fra Oslo.

– Hva er det som er oppmøtested, spurte en kvinnelig politibetjent over sambandet til Nordre Buskerud politidistrikt i de hektiske minuttene mens skytemassakren pågår ute på Utøya.

– Ute ved kaia er oppmøtested for ambulanser, er svaret som kom fra politiets operasjonsleder.

– Hva er det som er oppmøtested for politiet, må politibetjenten igjen spørre.

Andre patruljer var da på vei sørover fra politihuset på Hønefoss med politibåten på henger, og beredskapstroppen kjørte så fort det var mulig fra Oslo.

– Jeg syntes det tok lang tid før politiet kom. Vi tenkte at de sikkert var kjempeopptatt med det i Oslo og at de nok uansett hadde fått beskjed. De kom etter hvert, men så reiste de igjen.

Se VG

Video som viser beredskapstroppen som snur på Utvika camping (anbefales uten lyd)

 

Svikt nr. 18: Flere helikoptre kunne ha vært benyttet

Flere helikoptre kunne bistått politiet fredag 22. juli. Men det tok timer før noen av dem var i luften over Utøya. – Vi kan kritiseres for ikke å ha fått politihelikopteret i luften tidligere, sier Johan Fredriksen, stabssjef i Oslo politidistrikt.

Se Aftenposten

 

Svikt nr. 19: Forsvarets helikoptergruppe ble terrorvarslet 40 min før Utøya-skyting

Forsvarets helikoptermannskap ble terrorvarslet 40 minutter før Utøya-skyting.

Kilder sier til TV 2 at de første mannskapene som tilbød seg å komme på jobb ble avvist.

Se TV2

 

Svikt nr. 20: Forsvarets antiterrorsoldater i verdensklasse ble aldri utkalt

Politiet bekreftet på en pressekonferanse at de hadde «uformell kontakt» med beredskaper stasjonært på Rygge lufthavn under angrepet på Utøya.

Forsvarets helikopter var først i lufta etter at gjerningsmannen var pågrepet på Utøya. Forsvarets antiterrorsoldater i verdensklasse ble aldri utkalt.

Se Dagsavisen

Samarbeid mellom politiet og forsvaret i terrorsituasjoner har lenge vært prioritert av Norges regjeringer (faksimile fra regjeringen.no)


Svikt nr. 21:
11 helikoptre var i aksjon etter at Breivik var tatt – ingen gjorde nytte før pågripelsen

Til sammen elleve helikoptre seks ambulansehelikoptre og fem fra Forsvaret, var i aksjon i timene etter terrorangrepet på Utøya.

– Det første helikopteret ble alarmert klokka 17.35 fra basen i Lørenskog. Det ankom Utøya-området klokka 17.55 og kunne landet der hvis det hadde fått klarering fra politiet, sier daglig leder Øyvind Juell i Statens luftambulansetjeneste ANS til NTB.

Se ABC Nyheter


Svikt nr. 22:
Politiet satte ut gummibåten 8,5 km fra Utøya

Politiet satte ut gummibåten på Storøya – 8,5 km fra Utøya.

Nye kartmålinger fra Hole kommune viser at politibåten ble satt ut 8,5 kilometer unna Utøya. Det er mye lengre vekk enn det man hittil har fått inntrykk av.

Politibåten ble satt på vannet ved Strandveien, om lag 8,5 kilometer fra Utøya. Utsettingsstedet er langt nord i Steinsfjorden, på høyde med Steinsletta på veien mot Hønefoss.

Lokalkjente rundt Tyrifjorden reagerer med forbauselse når Aftenposten forteller hvor langt vekk politiaksjonen egentlig startet fra.

– Det er ganske utrolig at båten ble satt ut så langt vekk fra Utøya, sier Jørn Øverby, som var en av de første båtheltene på fjorden 22. juli. Mellom 17.40 og 18.10 kjørte han frem og tilbake mellom Utøya og fastlandet og reddet 25-30 ungdommer

Se Aftenposten

 

Korteste vei fra fastlandet til Utøya er fra Utvika, 670 m. En "kontrollmåling" viste at det var vesentlig lengre fra Utøya og til stedet politiets gummibåt ble sjøsatt enn 3,6 km. som først ble opplyst av politiet

 

Svikt nr. 23: Politiets gummibåt begynte å ta inn vann allerede da de dro fra Storøya

Politibåten brukt av mannskapene i Nordre Buskerud politidistrikt fikk problemer allerede da de bakket ut fra Storøya fredag 22. juni.

Gummibåten er godkjent for ti personer, men de ti tungt utstyrte politifolkene som var om bord båten, ble for mye. Båten gikk dypt i vannet og fikk også motorproblemer.

– Idet de bakket ut i vannet var båten lav bak, og det skvulpet nok vann inn. Vi tror at det kan ha kommet over bensintanken og at det kan ha kommet vann inn i bensinen og forårsaket motorproblemene, sier Magne Rustad, stabsjef i Nordre Buskerud politidistrikt, til Dagbladet.

Rustad sier båten ville kommet seg raskt til Utøya uten noen problemer hvis den hadde vært lettere lastet og de ikke hadde fått motorproblemer. Han sier båten i utgangspunktet var i god stand.

Han legger til at politiet på Storøya prøvde å få tilgang til båter som lå ved vannet der, uten å lykkes.

Se Dagbladet

Svikt nr. 24: Gummibåten med politifolkene som skulle stoppe Breivik fikk motorstopp og havarerte på vei til Utøya

http://www.youtube.com/watch?v=At6WdA7v4Og&feature=related


Svikt nr. 25:
Politiet ringte ikke tilbake til Breivik

Politiet ringte ikke tilbake til Behring Breivik etter at han hadde ringt for å få overgi seg kl. 18.00. Denne samtalen utspilte seg slik:

Politiet: Politiets nødtelefon.

Behring Breivik: Ja, god dag, mitt navn er kommandør Anders Behring Breivik i den norske antikommunistiske motstandsbevegelsen.

Politiet: Ja.

Behring Breivik: Jeg er på Utøya for øyeblikket. Jeg ønsker å overgi meg.

Politiet: Ok, hvilket nummer ringer du fra?

Behring Breivik: Jeg ringer fra mobil.

Politiet: Du ringer fra din mobil.

Behring Breivik: Ja. Det er ikke min mobil, en annen…

Politiet: En annen, hva het du for noe? Hallo…hallo…

Ringte ikke tilbake til Behring Breivik
Politiet undersøker om telefonen Anders Behring Breivik brukte var hans egen eller en han fant på Utøya.
Se Aftenposten

– Breivik kan ha ringt fra telefon uten SIM-kort
Politiet orienterte om siste nytt i etterforskningen.
Se Dagbladet

– Slik kan politiet løse telefongåten
Den mystiske telefonen Breivik ringte fra var trolig låst, mener ekspert.
Se Dagbladet

 

Svikt nr. 26: Breivik ble pågrepet 5-7 minutter senere enn politiet oppga

ABB pågrepet 5-7 minutter senere enn oppgitt

11.11.2011 – Her hører du skudd klokka 18.30

Torsdag kom det fram at politiet kan ha pågrepet Anders Behring Breivik senere enn klokka 18.27.

Dette har fotograf Frode Johansen påstått i flere måneder, etter at han hørte skudd på en videosnutt han filmet klokka 18.30. Ringerikes Blads fotograf Frode Johansen hørte skyting minutter etter at politiet skulle ha pågrepet den nå terrorsiktede 32-åringen på Utøya.

Frem til torsdag, 10. november, har politiet hevdet at den siktede ble pågrepet klokken 18.27 den 22. juli.

Men i et notat mener politiet nå at pågripelsen må ha skjedd mellom klokken 18.32 og 18.34.

Ringerikes Blads fotograf Frode Johansen var blant de aller første som kom fram til kaien på landssiden rundt klokken 18.20. Mens han hørte skyting på Utøya begynte han å filme.

At pågripelsen skjedde etter 18.27 har jeg påstått helt fra mandag 25. juli. Da jeg begynte å filme var klokken 18.30 og da hørte jeg to eller tre skudd. beskriver Frode Johansen.

Fotografen kom fram til riktig tidspunkt ved å korrigere kameraklokken og opptakstiden opp mot atomuret på internett (…)

«Ved å sammenholde telefoni, film, samt samtaler med tjenestemenn både fra beredskapstroppen og Nordre Buskerud pd, mener politiet ut fra dette at pågripelsen skjedde mellom klokken 1832 og 1834», skriver politiadvokat Petter Solberg (…)     Se


Svikt nr. 27:
  Ambulansepersonalet ble holdt unna de skadde overlevende fra Utøya i påvente av signal fra politiet

På landsiden utenfor Utøya står et hav av ambulansepersonell, brannmannskap og sivilforsvar og venter. Situasjonen er kaotisk.

Alle venter på beskjeder om at de kan rykke inn og hjelpe fra politiet i Nordre Buskerud som er satt til å lede arbeidet, men de har ingen mulighet til å kommunisere over det nye nødnettet. Imens ligger skadet ungdom på Utøya og kjemper for livet.

Endelig blir gjerningsmannen pågrepet. Men da var det umulig å gi alle beskjed redningsmannskaper samtidig, forteller politioverbetjent Kaare Tiller i Nordre Buskerud politidistrikt.

De måtte ty til diverse kanaler for å kommunisere:

– De som ble brukt i akuttfasen var vårt analoge samband, som ikke er avlyttingssikkert og mobiltelefon. Etter hvert så ble mye sendt på e-post og faks, sier Tiller.

– Var det ikke veldig upraktisk at dere som hadde det operative ansvaret ikke hadde tilgang til det nye nødnettet?

– Det upraktiske med det er jo at de som kommer og bistår oss fra nabodistriktene, og som har nødnettet fra før, ikke personlig kan kommunisere direkte inn til vår sentral, sier Tiller.

– Men det må jo skape problemer i slike ekstreme situasjoner som dette?

Ja, det vil det jo gjøre, innrømmer Tiller

Fra LOGG AMK Buskerud og Oslo

Kl. 18:50 Evakuering av de skadde startet etter klarering fra politiet.

Kl.  19:20: En lege, operativ leder og en paramedic, alle fra Oslo/Akershus var første helsepersonell på Utøya.

Se nrk.no

Siden 2002 har norske regjeringer prioritert satsing på tiltak mot terrorisme

 

De siste 10 årene har antiterrorarbeid har vært en av de høyest prioriterte sakene for Norges regjering. (Faksimile fra regjeringens nettsted)

Hva er din reaksjon?
Elsker den
0%
Interessant
0%
Tja...
0%
Hva!?
0%
Hater den
0%
Trist
0%
Om forfatteren
Profilbildet til Hans Gaarder

Hans Gaarder

Hans K. Gaarder er utdannet siviløkonom og svært tverrfaglig av legning; "mest interessert i det som ikke har med økonomi å gjøre". Hans har arbeidet i mange år med etterforskning i det offentlige og med fri og uavhengig forskning i privat regi. Er frontlinjeforsker på ulike fagområder, bl.a. hemmeligholdt høyteknologi og utenomjordisk liv.
494 Kommentarer
1 6 7 8 9 10 11 12 23
 • Profilbildet til 2Q11
  27. 04. 2012 klokken 00:27

  UFRITT ORD!
  ”Velkommen til verdidebatt
  Verdidebatt.no er Vårt Lands nettforum for seriøs debatt, støttet av stiftelsen Fritt Ord. Alle brukere må registrere seg med fullt navn. Vi oppfordrer til konstruktiv og respektfull dialog, i tråd med avisens visjon: «En bro mellom mennesker, tro og tanke».
  http://www.verdidebatt.no/

  ”Kun penger fra staten styrer i realiteten redigeringen av avisen «Vårt Land». Hvis de over 80 millioner kronene som eierselskapet mottar fra staten årlig skulle komme i fare, griper ledelsen inn og fjerner innlegg. En glitrende kommentar fra en kvinne med stor innsikt i hva som hendte på Utøya og hva som skjedde da lederen i AUF, Eskil Pedersen, stakk av i en pansret ferje og mange barn og ungdommer druknet som en følge, ble i dag fjernet fra spaltene.

  Årsak? Avisen er avhengig av godvilje fra staten. Den kan ikke bli mistet.

  Dette er nok et eksempel på at pressen trenger å få pressefriheten tilbake. Når det frie ord blir avhengig av en stat som er integrert i terror og bedrag mot egne innbyggere, blir også pressen dratt med i narrespillet som kamuflerer virkelig hensikt med massedrap og terror og resultatet er en korporativ stat hvor befolkningen blir styrt gjennom bedrag og ikke med demokratiske midler. Lærdommen fra siste året er at pressestøtten må kuttes helt. Den er en indirekte fare for innbyggerens sikkerhet. Som er avhengig av at de får muligheten til å oppfatte begivenheter i en riktig sammenheng.”
  http://www.facebook.com/pages/Norulv-%C3%98vrebotten/255668234467889

  ”Hva som kommer fram i debatten i Vårt Land om hva som skjedde da Eskil Pedersen lot barn og ungdom i stikken med drukning og annen død til følge, utallige fysiske skader og psykiske traumer for livet, han er selv 28 år, er nok til å bure ham inne for mange år. Det er på høy tid å få det gjort. Bedre seint enn aldri. Dette spillet sprekker før eller senere uansett. Da blir det enda flere grunner.”

  http://www.verdidebatt.no/debatt/cat1/subcat2/thread266486/?next=20 (SENSURERT)

  http://www.facebook.com/pages/Norulv-%C3%98vrebotten/255668234467889

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til tralle20
  27. 04. 2012 klokken 02:10

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/22-juli/rettssaken/artikkel.php?artid=10050166

  (VG Nett) Psykiatrispesialist Thor Kvakkestad mener følelsene har tatt overhånd når man arrangerer «Barn av regnbuen»-allsang mot massedrapsmannen Anders Behring Breivik (33).

  ABB var vred på Lillebjørn og sangen «Barn av regnbuen»!
  Hvorfor?

  Begge foran nevnte lar seg provosere av ulike årsaker pga en sang og dets innhold.

  Jeg vil prøve å se det fra en annen side.

  Johannes Åpenbaring 4.3 sitat:
  3 Han som satt der, så ut som jaspis og karneol, og tronen var omgitt av en regnbue; den var som smaragd.
  og
  Johannes Åpenbaring Kap 10.1
  Engelen med den lille bokrullen
  Og jeg så en annen mektig engel stige ned fra himmelen. Han var svøpt i en sky og hadde regnbuen om hodet. Ansiktet var som solen og føttene som ildsøyler.
  videre:fra Sirte.
  11 Se på regnbuen og lovpris ham som har skapt den!
  Se hvor fagert den lyser
  12 der den bøyer sin vakre bue over himmelen.
  Den Høyestes hender har spent den ut.
  13 På hans ord laver snøen ned,
  og hans straffende lyn jager av sted.
  14 Forrådskamrene åpner seg,
  og skyene flyr ut som fugler.
  15 Med sin veldige kraft presser han skyene sammen
  og knuser dem til hagl.
  16 Når tordenen skraller, skjelver jorden;
  når Herren åpenbarer seg, ryster fjellene.
  På hans bud blåser sønnavinden,
  storm fra nord og virvelvind.
  Han lar snøen falle lik dalende fugler,
  som når en gresshoppesverm slår seg ned.

  Poenget med noen bibelord er å vise at de som fremhever seg som kjærlighetsbarn og bruker ordet hevn når 40 000 synger regnbuesangen
  kan det høres ut som de har mistet han som har skapt alt også regnbuen.

  Klart det var av betydning for mange , på sett og vis vakkert og sikkert til stor betydning for mange , men har de gått til kilden (skaperen av universet den levende Gud?).

  Djevelen og hans åndehær kan omskape seg til en lysets engel , men han eller de og store deler av menneskeheten vegrer seg for å prise skaperen av universet.

  Uansett det er en åndskamp som utspiller seg , da bør en sørge for å stå på skaperens side og ikke bare plagiere det han har skapt for derved å miste esensen av frelserverket.

  Antikrist djevelen selv og milliarder av antikrister lovpriser lusifer kanskje uten å vite det forde de ikke leser det levende Guds ord og hans sønns frelserverk.
  Vend om Jesus har betalt for all synd på korset , Gud venter på deg med åpne armer han som har skapt alt.

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Tom Rosland
  27. 04. 2012 klokken 12:52

  Publisert: 23. januar

  Politi på vei til Utøya skal ha blitt bedt om å kjøre forbi
  Politimannskaper fra Søndre Buskerud skal ha fått beskjed om å kjøre forbi Utøya og møte opp i Hønefoss mens skytingen på Utøya foregikk. Halvparten av styrken skal ha nektet å følge ordren.

  Mvh Tom

  http://www.vl.no/samfunn/politi-pa-vei-til-utoya-skal-ha-blitt-bedt-om-a-kjore-forbi/

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Tom Rosland
  27. 04. 2012 klokken 14:41

  TV2 NYHETER
  Publisert 05.09.2011 21.13
  Oppdatert 05.09.2011 21.19

  Disse bildene tok politihelikopteret ved Utøya i fjor
  Kunne spilt en viktig rolle 22. juli, erkjenner lederen for politiets beredskapstropp

  mVH tOM

  http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/disse-bildene-tok-politihelikopteret-ved-utoeya-i-fjor-3576275.html

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Tom Rosland
  27. 04. 2012 klokken 18:21

  Sikkerhetssjefen: – Bildet var helt ukjent for oss

  OSLO TINGHUS (VG Nett) Dette bildet fra et av overvåkningskameraene i regjeringskvartalet så sikkerhetsvaktene for første gang i media

  Hvem har gitt dei bildene til avisene for det hva snakk om breivik det starta med det med pistol å hele pakka. vekteren som såg en person som gjikk ut av bilen med papir i handa å nå han såg på skjermen då sa han att bilen hva vekk. så smalt det, det hvar han ord etter att han hva avhørtav politiet.
  Mvh Tom

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/22-juli/rettssaken/artikkel.php?artid=10050249

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Tom Rosland
  27. 04. 2012 klokken 18:35

  Onsdag 19.10.2011, kl. 11:59 ABC NYHETER
  Telefonavhør av regjeringsvakt

  Her er avhøret av vaktførstebetjenten fra regjeringskvartalet som varsler om bombemannen.
  Her ligger avhøret av vaktførstebetjenten fra regjeringskvartalet.
  dette tror eg er det som er nermest sannhetenfor hva som skjedde?
  for det han seier her er jo ikkje det folk trur i dag .Det som har kommet fram fra retten fra sikkerhetssjefen bekrefter att dei bildene som viste han som skulle vera breivik er falske fotoshop tror eg då

  Mvh Tom

  http://www.abcnyheter.no/nyheter/2011/10/19/telefonavhoer-av-regjeringsvakt

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Mole
  28. 04. 2012 klokken 11:29

  Mens 40.000 gikk rosetoget,..
  Samtidig, på et tastatur i nærheten av deg, satt flere tusen og skrev sinte kommentarer over bildene av sangen, rosene og samholdet.

  «Morsomt å se panikken hos venstrevridde…»

  «Politikerne i Norge dreper mer enn Breivik»

  «Aldri har vel Norge vært likere Nord-Korea»
  http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/22-juli-terror-oslo-og-utoya/mens-40000-gikk-i-rosetog-skrev-andre-dette-paa-nett-3767543.html

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Vejvad
  28. 04. 2012 klokken 17:23

  Fin informativ række af forhold.

  Se http://politiken.dk/debat/profiler/bundegaard/ECE1603131/det-mentale-skjold/?id=c70946bf-d9a7-4298-ab02-4eb22aac366a&v=c

  På mange måder minder det strukturelt set om 9/11 – iscenesat begivenhed, der tjener et sæt af formål planlagt af ‘black nobility’.
  http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_committee300_14.htm

  Men selv om den ‘mørke agenda’ er i panik og rutinemæssigt laver ballade for at aflede opmærksomheden hos publikum, stimulerer Breivik-sagen blot og forstærker folks interesse. Ikke for Breivik, men som artiklens punkter herover peger på – magtens afmagt overfor offentligheden.

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Tom Rosland
  29. 04. 2012 klokken 18:22

  Bilde fra regjeringbygget .
  NB klikk på bilde å sjå .

  Mvh Tom

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/82/Regjeringsbygget_22.7.2011.jpg?uselang=no

  GD Star Rating
  loading...
 • Profilbildet til Ulven
  03. 05. 2012 klokken 11:22

  Denne artikkelen må være midt i blinken for de manges skaddes og etterlattes bistandsadvokater.

  Det vil med komme en bølge av erstatningssøksmål mot den norske staten, den som ledes av Jenz Stoltenberg. For at ofrenes etterlatte skal vinne frem og få erstatninger må det bevises at staten har sviktet. Etter å ha gått gjennom den uhyggelig lange listen over alt som gikk galt på D-dagen 22/7 kan det ikke være særlig tvil om det.

  Det eneste som kan hindre klekkeige erstatningsutbetalinger til de skadde og de etterlatte er at «noen» instruerer (og velger ut) dommerne som skal avgjøre spørsmålet om staten har skyld i svikt, forkortet til svik. En ekkel tanke kommer smygende…hva om det velges ut frimurer-dommere, som blir instruert om ikke å dømme staten skyldig i å ha forårsaket svikt…?

  GD Star Rating
  loading...
494 Kommentarer
1 6 7 8 9 10 11 12 23

Legg inn dine tanker