16.april begynte rettssaken mot massedrapsmannen Anders Behring Breivik. Det skjedde svært mye svikt i politiarbeidet og det tekniske nødapparatet 22. juli. Spørsmålet mange sitter igjen med er: Hvorfor?!

Av
NB: Denne artikkelen er kun synspunktene til forfatter. Den representerer ikke nødvendigvis Nyhetsspeilets profil, redaksjonens meninger eller andre forfattere på Nyhetsspeilet. Kun forfatter er ansvarlig for denne artikkelen og bare sine egne artikler.
Samfunn
  16.04.2012 1:40   (Oppdatert 04.05.2012 17:41)

27 svikter i den offentlige innsatsen før og under 22. juli-terroren

Det var påfallende mye svikt i den offentlige innsatsen under det doble terrorangrepet 22. juli i fjor. Dette er mildt sagt oppsiktsvekkende sett i lys av at Norges regjeringer under Bondevik og Stoltenberg har hatt antiterror-arbeid som en av Norges viktigste prioriteringer etter 11. september 2001.

Svikt nr. 1: Politiets helikopterteam hadde fått ekstra sommerferie

Helikoptermannskapene hadde fått fire ukers sommerferie for å spare penger.

Budsjettkutt førte til store mangler i politiets beredskap under terrorangrepene 22. juli. Likevel satt politiet igjen med 227 millioner kroner i ubrukte midler i fjor.

Se Aftenposten her og her

Svikt nr. 2:  Politiets alarm PC-er var slått av 22. juli

Flere politidistrikter hadde ikke på PC-en da Kripos sendte ut riksalarmen etter terroranslaget mot regjeringskvartalet. Det er et klart brudd på instruksen.

Se VG

 

Svikt nr. 3:  Det var bare 4 politifolk på vakt i Oslo da bomben smalt

– Det var en meget tynn bemanning den ettermiddagen, sier lederen av Oslo Politiforening, Sigve Bolstad.

Ved Sentrum politistasjon, som har ansvar for hele Oslo sentrum, ambassadene og Regjeringskvartalet, var det bare fire polititjenestemenn på vakt fredag 22. juli kl. 15.25.

Se Aftenposten


Svikt nr. 4:
  Politiet i Oslo måtte rykke ut uten våpen og samband

Politiet måtte rykke ut uten våpen og samband. Bare et par uker tidligere hadde nemlig alle etterforskere og andre som ikke daglig har utetjeneste, fått beskjed om å levere inn sitt personlige utstyr, skuddsikre vester og utstyrsbelter.

Se Nettavisen

 

Svikt nr. 5: Spesialtrent terrorenhet ble ikke varslet etter bombeangrepet

En av politienhetene som er spesialtrent til å rykke ut ved terrorangrep i Oslo, skal ikke ha blitt varsla da bomba gikk av utenfor regjeringskvartalet.

Det opplyser sentralt plasserte politikilder overfor NRK.

De forteller at spesialtrente politifolk i en egen utrykningsenhet i Oslo, som skal kunne bistå beredskapstroppen, aldri ble samkjørt i forbindelse med terrorangrepene den 22. juli.

Utrykningsenheten (UEH) består av politifolk i vanlig tjeneste med ekstra kompetanse, og ville gitt politiet i Oslo ekstra mannskaper med kunnskap i å håndtere terrorangrep, sikring av bygg og andre skarpe oppdrag.

Se NRK.no

 

Svikt nr. 6:  Det tok 77 minutter før det ble slått riksalarm

Det tok 77 minutter før det ble slått riksalarm 22. juli.

Det tok to timer og 36 minutter før grensekontroll ble beordret iverksatt.

Se VG

 

Svikt nr. 7:  Nødoppringninger fra Utøya kom ikke gjennom

Alvorlig systemsvikt ved politiets nødtelefon 112. Svært mange ungdommer tok opp mobiltelefonen og slo politiets nødnummer 112, men både mobiltelefonsystemene i området og den lokale 112-sentralen klarte ikke å ta unna pågangen. Da ringte ungdommene til familie og venner over hele landet.

De pårørende ringte så til nødnumrene fra der de var, og kom til 112-sentraler over hele landet.

Geir Johnsen i Lavangen Arbeiderparti  ringte 112 flere ganger uten å få kontakt. Etter å ha slått første telefon 17.26 kom han endelig gjennom klokken 17.30. Det som skjedde da var at jeg rett og slett ikke ble trodd da jeg fortalte hva datteren på Utøya fortalte meg. Jeg fikk beskjed om at hvis dette var tilfelle, så fikk barna ringe selv, sier Johnsen.

Se NRK.no her og her

Svikt nr. 8: Lokalt politi måtte bruke startkabler for å få igang utrykningsbilen

Innsatsleder Håvard Gåsbakk i Nordre Buskerud politidistrikt måtte bruke startkabler for å få igang utrykningsbilen.

Se VG

 

Svikt nr. 9:  Politihelikopterteam meldte seg til tjeneste umiddelbart men ble ikke benyttet

Politihelikopteret sto klart og mannskaper var tilgjengelig rett etter terrorangrepet mot Regjeringskvartalet. De ble bedt om å vente med å komme.

Politihelikopter var tilgjengelig med mannskap og skarpskyttere men ble ikke benyttet

Mannskapene, som hadde fått fire ukers sommerferie for å spare penger, var hjemme og meldte seg frivillig til tjeneste straks de hørte nyheten om bilbomben og på Gardermoen sto helikopteret klart.

Se Aftenposten

 

Svikt nr. 10:  De første politifolkene som kom til Utvika prøvde ikke å komme seg til Utøya

Via sambandet fikk de to betjentene flere beskjeder fra aksjonslederen, som da satt i bilen på vei mot Utøya. Idet de var i ferd med å nærme seg ferjeleiet til MS Torbjørn (i Utvika), fikk de beskjed om å observere hva som skjedde. Patruljen var fremme ved kaia rundt klokka 17.52.

Se Dagbladet

Den første politipatruljen som kom fram til Utvika klokka 17.52, var tungt bevæpnet, bekrefter politiet.

De to betjentene har fått kritikk fordi de ikke rykket direkte ut til Utøya, i tråd med politiets beredskapssystem «skyting pågår» der det heter:

«Ved melding om at skyting pågår i tett beferdet område (innendørs eller utendørs) skal politiet gjøre alt for å stoppe gjerningspersonen (-e) så raskt som mulig, slik at uskyldig tredjepart blir minst mulig skadelidende. Politiet må derfor raskest mulig gjøre klar til å gå direkte inn i aksjonsfasen»

Se ABC Nyheter her og her

 

Svikt nr. 11: Politiet lovet på telefon at helikopterassistanse var på vei

Håvard Vederhus var leder for Oslo AUF og et av Norges største politiske talenter. Han reddet selv liv på Utøya, før han ble drept av Anders Behring Breivik.

I boka «Da terroren rammet Norge» hevder journalisten Kjetil Stormark at Håvard Vederhus fra politiets nødtelefon fikk beskjed om at politiet var på vei i helikopter. Han etterlyste helikopter og bistand fra Forsvaret i gjentatte tekstmeldinger til familien. «Politiet sier at de er på vei på alle måter, i bil, båt, helikopter, alt. Så vi må bare vente til de kommer», sa Håvard Vederhus til andre AUF-ere rundt ham etter sin andre samtale med politiet.

Håvard Vederhus ble drept på Utøya etter å ha sørget for å bringe flere AUF-ungdommer i sikkerhet og etter å ha fått forsikringer på mobilen om at politiet var på vei i helikopter

Det var første gang siden skytingen begynte at han hadde et lite anstrøk av optimisme i stemmen. Klokka 17,52 sendte Vederhus SMS til sin bror:
«Politiet er på vei i lufta og på land. Vi er bare redde, våte og flere er skadde», skriver han.

Se Dagbladet

 

Svikt nr. 12:  Politifolkene i Utvika prøvde ikke å få tak i båt

Politiet seier dei leita, men ikkje fann båtar til å ta dei den kortaste vegen over til Utøya 22.juli. – Det er sårt å høyra, seier Jørn Øverby som var ein av dei første båtførarene på fjorden under AUF-massakren.

Se nrk.no

 

Svikt nr. 13: Politiet i Asker og Bærum hadde en ledig bilpatrulje som ikke ble benyttet

Politiet i Asker og Bærum hadde alt de trengte for å stoppe Anders Behring Breivik før han kom til Utøya, til og med en ledig patrulje. I stedet prioriterte de andre oppdrag. Se TV2

 

Svikt nr. 14: Politipatrulje fra Drammen fikk beskjed om å kjøre forbi Utøya

«Politi fra Drammen fikk beskjed om å kjøre forbi Utøya mens skyting pågikk. Halvparten av styrken nektet å følge ordren,»

Se Drammens Tidende

Tre biler med til sammen åtte politifolk på vei fra Drammen til nabodistriktet for å hjelpe kollegene. Underveis fikk de beskjed over politiradioen at de skulle møte på politihuset i Hønefoss. Nordre Buskerud politidistrikt ønsker ikke å kommentere ordren om å møte på politistasjonen i Hønefoss.

Se Dagbladet

 

Svikt nr. 15: Beredskapstroppen slet med å kommunisere med lokalt politi pga TETRA-nettet

Da beredskapstroppen var på vei til Utøya fra Oslo 22. juli opplevde de kommunikasjonsproblemer med Nordre Buskerud-politiet.
Et problem var at Oslo-politiet bruker det nye digitale nødnettet (TETRA), mens Nordre Buskerud brukte det åpne, gamle analoge nettet.

– Jeg vet at kommunikasjonsproblemene ble opplevd som frustrerende for politifolk som var med på aksjonen, sier politidirektør Øystein Mæland til Dagbladet.

Se Dagbladet

De lokale politi- og redningsenhetene på Ringerike (øverst i oversikten) er ikke tilknyttet det nye TETRA-nettet ("Nødnett"). Beredskapstroppen benyttet også TETRA. Dette vanskeliggjorde kommunikasjonen mellom nødpersonale fra Ringerike og forsterkninger fra Oslo og andre områder.

Politiet måtte bruke faks under redningsarbeidet på Utøya.

I redningsarbeidet på Utøya opplevde redningsmannskapet store kommunikasjonsproblemer fordi politiet som ledet operasjonen ikke kunne bruke det nye nødnettet. Dermed måtte politiet i Nordre Buskerud politidistrikt gi beskjeder over ukryptert nett, mobiltelefon, e-post og faks.

I timene mens dramaet foregår på Utøya sitter radioamatør Finn Johannessen klistret til kommunikasjonsradioen sin og lytter til nødetater som bruker ukrypterte kanaler.

I lang tid hører han fortvilte stemmer fra ambulansetjenesten som forgjeves forsøker å få kontakt med politiet:

Ambulansepersonell står og venter på beskjed om hva de skal gjøre utenfor Utøya.

Det analoge nettet var til lite hjelp utenfor Utøya.

– Operasjonsleder i AMK var nesten i panikk: «Hvor er politiet, hvor er politiet», forteller radioamatøren til NRK.

– Så operasjonsleder forsøkte mange ganger på få tak i politiet?

Forferdelig mange ganger, svarer Johannessen.

Se nrk.no

 

Svikt nr. 16:  Beredskapstroppen fikk beskjed om at det ikke var båter i Utvika

Feilaktig informasjon fra lokalt politi skal ha ført til at verdifull tid gikk tapt da beredskapstroppen skulle rykke ut til Utøya.

Klokka er cirka 18.06 fredag kveld 22. juli, og beredskapstroppen fra Oslo har akkurat kommet til Utvika camping.

Om lag 600 meter ut i fjorden dreper Anders Behring Breivik ungdommer på Utøya.

Tre biler med tungt bevæpna politifolk, spesialtrent til å takle skyteepisoder, stopper lokalt politi, ruller ned vinduet og spør om det er båter der.

Etter det NRK erfarer er svaret de får «nei». Men kun et steinkast unna der politiet først stoppet ligger ei småbåthavn. Vitner sier til NRK at det lå rundt 20 båter der fredag kveld.

Se nrk.no

 

Svikt nr. 17: Beredskapstroppen ankom Utvika, snudde og kjørte videre

Men beskjeden om at det ikke fantes båter der gjorde at de tre bilene fra beredskapstroppen snudde.

Se nrk.no

Politifolk visste ikke hvor de skulle, og måtte snu bilene sine flere ganger under utrykningen til Utøya. Det går fram av en ny bok om 22. juli.

Se nrk.no

Flere biler fulle av bevæpnede politifolk raste av gårde med retning Utøya den 22. juli, både fra politihuset på Hønefoss og beredskapstroppen fra Oslo.

– Hva er det som er oppmøtested, spurte en kvinnelig politibetjent over sambandet til Nordre Buskerud politidistrikt i de hektiske minuttene mens skytemassakren pågår ute på Utøya.

– Ute ved kaia er oppmøtested for ambulanser, er svaret som kom fra politiets operasjonsleder.

– Hva er det som er oppmøtested for politiet, må politibetjenten igjen spørre.

Andre patruljer var da på vei sørover fra politihuset på Hønefoss med politibåten på henger, og beredskapstroppen kjørte så fort det var mulig fra Oslo.

– Jeg syntes det tok lang tid før politiet kom. Vi tenkte at de sikkert var kjempeopptatt med det i Oslo og at de nok uansett hadde fått beskjed. De kom etter hvert, men så reiste de igjen.

Se VG

Video som viser beredskapstroppen som snur på Utvika camping (anbefales uten lyd)

 

Svikt nr. 18: Flere helikoptre kunne ha vært benyttet

Flere helikoptre kunne bistått politiet fredag 22. juli. Men det tok timer før noen av dem var i luften over Utøya. – Vi kan kritiseres for ikke å ha fått politihelikopteret i luften tidligere, sier Johan Fredriksen, stabssjef i Oslo politidistrikt.

Se Aftenposten

 

Svikt nr. 19: Forsvarets helikoptergruppe ble terrorvarslet 40 min før Utøya-skyting

Forsvarets helikoptermannskap ble terrorvarslet 40 minutter før Utøya-skyting.

Kilder sier til TV 2 at de første mannskapene som tilbød seg å komme på jobb ble avvist.

Se TV2

 

Svikt nr. 20: Forsvarets antiterrorsoldater i verdensklasse ble aldri utkalt

Politiet bekreftet på en pressekonferanse at de hadde «uformell kontakt» med beredskaper stasjonært på Rygge lufthavn under angrepet på Utøya.

Forsvarets helikopter var først i lufta etter at gjerningsmannen var pågrepet på Utøya. Forsvarets antiterrorsoldater i verdensklasse ble aldri utkalt.

Se Dagsavisen

Samarbeid mellom politiet og forsvaret i terrorsituasjoner har lenge vært prioritert av Norges regjeringer (faksimile fra regjeringen.no)


Svikt nr. 21:
11 helikoptre var i aksjon etter at Breivik var tatt – ingen gjorde nytte før pågripelsen

Til sammen elleve helikoptre seks ambulansehelikoptre og fem fra Forsvaret, var i aksjon i timene etter terrorangrepet på Utøya.

– Det første helikopteret ble alarmert klokka 17.35 fra basen i Lørenskog. Det ankom Utøya-området klokka 17.55 og kunne landet der hvis det hadde fått klarering fra politiet, sier daglig leder Øyvind Juell i Statens luftambulansetjeneste ANS til NTB.

Se ABC Nyheter


Svikt nr. 22:
Politiet satte ut gummibåten 8,5 km fra Utøya

Politiet satte ut gummibåten på Storøya – 8,5 km fra Utøya.

Nye kartmålinger fra Hole kommune viser at politibåten ble satt ut 8,5 kilometer unna Utøya. Det er mye lengre vekk enn det man hittil har fått inntrykk av.

Politibåten ble satt på vannet ved Strandveien, om lag 8,5 kilometer fra Utøya. Utsettingsstedet er langt nord i Steinsfjorden, på høyde med Steinsletta på veien mot Hønefoss.

Lokalkjente rundt Tyrifjorden reagerer med forbauselse når Aftenposten forteller hvor langt vekk politiaksjonen egentlig startet fra.

– Det er ganske utrolig at båten ble satt ut så langt vekk fra Utøya, sier Jørn Øverby, som var en av de første båtheltene på fjorden 22. juli. Mellom 17.40 og 18.10 kjørte han frem og tilbake mellom Utøya og fastlandet og reddet 25-30 ungdommer

Se Aftenposten

 

Korteste vei fra fastlandet til Utøya er fra Utvika, 670 m. En "kontrollmåling" viste at det var vesentlig lengre fra Utøya og til stedet politiets gummibåt ble sjøsatt enn 3,6 km. som først ble opplyst av politiet

 

Svikt nr. 23: Politiets gummibåt begynte å ta inn vann allerede da de dro fra Storøya

Politibåten brukt av mannskapene i Nordre Buskerud politidistrikt fikk problemer allerede da de bakket ut fra Storøya fredag 22. juni.

Gummibåten er godkjent for ti personer, men de ti tungt utstyrte politifolkene som var om bord båten, ble for mye. Båten gikk dypt i vannet og fikk også motorproblemer.

– Idet de bakket ut i vannet var båten lav bak, og det skvulpet nok vann inn. Vi tror at det kan ha kommet over bensintanken og at det kan ha kommet vann inn i bensinen og forårsaket motorproblemene, sier Magne Rustad, stabsjef i Nordre Buskerud politidistrikt, til Dagbladet.

Rustad sier båten ville kommet seg raskt til Utøya uten noen problemer hvis den hadde vært lettere lastet og de ikke hadde fått motorproblemer. Han sier båten i utgangspunktet var i god stand.

Han legger til at politiet på Storøya prøvde å få tilgang til båter som lå ved vannet der, uten å lykkes.

Se Dagbladet

Svikt nr. 24: Gummibåten med politifolkene som skulle stoppe Breivik fikk motorstopp og havarerte på vei til Utøya


Svikt nr. 25:
Politiet ringte ikke tilbake til Breivik

Politiet ringte ikke tilbake til Behring Breivik etter at han hadde ringt for å få overgi seg kl. 18.00. Denne samtalen utspilte seg slik:

Politiet: Politiets nødtelefon.

Behring Breivik: Ja, god dag, mitt navn er kommandør Anders Behring Breivik i den norske antikommunistiske motstandsbevegelsen.

Politiet: Ja.

Behring Breivik: Jeg er på Utøya for øyeblikket. Jeg ønsker å overgi meg.

Politiet: Ok, hvilket nummer ringer du fra?

Behring Breivik: Jeg ringer fra mobil.

Politiet: Du ringer fra din mobil.

Behring Breivik: Ja. Det er ikke min mobil, en annen…

Politiet: En annen, hva het du for noe? Hallo…hallo…

Ringte ikke tilbake til Behring Breivik
Politiet undersøker om telefonen Anders Behring Breivik brukte var hans egen eller en han fant på Utøya.
Se Aftenposten

– Breivik kan ha ringt fra telefon uten SIM-kort
Politiet orienterte om siste nytt i etterforskningen.
Se Dagbladet

– Slik kan politiet løse telefongåten
Den mystiske telefonen Breivik ringte fra var trolig låst, mener ekspert.
Se Dagbladet

 

Svikt nr. 26: Breivik ble pågrepet 5-7 minutter senere enn politiet oppga

ABB pågrepet 5-7 minutter senere enn oppgitt

11.11.2011 – Her hører du skudd klokka 18.30

Torsdag kom det fram at politiet kan ha pågrepet Anders Behring Breivik senere enn klokka 18.27.

Dette har fotograf Frode Johansen påstått i flere måneder, etter at han hørte skudd på en videosnutt han filmet klokka 18.30. Ringerikes Blads fotograf Frode Johansen hørte skyting minutter etter at politiet skulle ha pågrepet den nå terrorsiktede 32-åringen på Utøya.

Frem til torsdag, 10. november, har politiet hevdet at den siktede ble pågrepet klokken 18.27 den 22. juli.

Men i et notat mener politiet nå at pågripelsen må ha skjedd mellom klokken 18.32 og 18.34.

Ringerikes Blads fotograf Frode Johansen var blant de aller første som kom fram til kaien på landssiden rundt klokken 18.20. Mens han hørte skyting på Utøya begynte han å filme.

At pågripelsen skjedde etter 18.27 har jeg påstått helt fra mandag 25. juli. Da jeg begynte å filme var klokken 18.30 og da hørte jeg to eller tre skudd. beskriver Frode Johansen.

Fotografen kom fram til riktig tidspunkt ved å korrigere kameraklokken og opptakstiden opp mot atomuret på internett (…)

«Ved å sammenholde telefoni, film, samt samtaler med tjenestemenn både fra beredskapstroppen og Nordre Buskerud pd, mener politiet ut fra dette at pågripelsen skjedde mellom klokken 1832 og 1834», skriver politiadvokat Petter Solberg (…)     Se


Svikt nr. 27:
  Ambulansepersonalet ble holdt unna de skadde overlevende fra Utøya i påvente av signal fra politiet

På landsiden utenfor Utøya står et hav av ambulansepersonell, brannmannskap og sivilforsvar og venter. Situasjonen er kaotisk.

Alle venter på beskjeder om at de kan rykke inn og hjelpe fra politiet i Nordre Buskerud som er satt til å lede arbeidet, men de har ingen mulighet til å kommunisere over det nye nødnettet. Imens ligger skadet ungdom på Utøya og kjemper for livet.

Endelig blir gjerningsmannen pågrepet. Men da var det umulig å gi alle beskjed redningsmannskaper samtidig, forteller politioverbetjent Kaare Tiller i Nordre Buskerud politidistrikt.

De måtte ty til diverse kanaler for å kommunisere:

– De som ble brukt i akuttfasen var vårt analoge samband, som ikke er avlyttingssikkert og mobiltelefon. Etter hvert så ble mye sendt på e-post og faks, sier Tiller.

– Var det ikke veldig upraktisk at dere som hadde det operative ansvaret ikke hadde tilgang til det nye nødnettet?

– Det upraktiske med det er jo at de som kommer og bistår oss fra nabodistriktene, og som har nødnettet fra før, ikke personlig kan kommunisere direkte inn til vår sentral, sier Tiller.

– Men det må jo skape problemer i slike ekstreme situasjoner som dette?

Ja, det vil det jo gjøre, innrømmer Tiller

Fra LOGG AMK Buskerud og Oslo

Kl. 18:50 Evakuering av de skadde startet etter klarering fra politiet.

Kl.  19:20: En lege, operativ leder og en paramedic, alle fra Oslo/Akershus var første helsepersonell på Utøya.

Se nrk.no

Siden 2002 har norske regjeringer prioritert satsing på tiltak mot terrorisme

 

De siste 10 årene har antiterrorarbeid har vært en av de høyest prioriterte sakene for Norges regjering. (Faksimile fra regjeringens nettsted)

GD Star Rating
loading...
Profilbildet til Hans Gaarder

Om forfatter

Hans K. Gaarder er utdannet siviløkonom og svært tverrfaglig av legning; "mest interessert i det som ikke har med økonomi å gjøre". Hans har arbeidet i mange år med etterforskning i det offentlige og med fri og uavhengig forskning i privat regi. Er frontlinjeforsker på ulike fagområder, bl.a. hemmeligholdt høyteknologi og utenomjordisk liv.


Forfatters nettsted: http://www.hansgaarder.info
Forfatters artikler: Se alle artikler av (141)Kommentarer

494 kommentarer

 1. Det mest interessange med hele dette sirkuset som nå herjer MSM er følgende: Foregår det noe under dekket av dette massive røykteppet som ikke tåler dagslys? Når alles blikk trekkes mot ett punkt bør man se seg rundt.

  GD Star Rating
  loading...
  • Det er helt sikkert mye som foregår nå både internt og mellom den rødgrønne sosialistblokken, og sionistblokken FRP. At det er full krig og til dels panikk bak kulissene synes å være åpenbart. Og det er ut i fra det jeg tolker den foreslåtte grunnlovsendringen som de priviligierte skal bestemme over hue på «oss uten stemmerett» i Mai.

   Sionistene, beklager…Sian-istene som de liker å kalle seg hyler for tiden over en grunnlovsendring som ikke har blitt dekket av media. De mener endringene er satt slik at Islam skal likestilles med kristendom for en lettere overtakelse av Europa. Ironisk nok har de ikke fått med seg at de samme som de anklager å islamifisere europa misjonerer sekularisme i muslimske land, og knerter muslimske ledere og opprørere. Nok om det.

   De starter artikkelen med: «-Islam er et politisk fascistisk samfunnssystem»…og jeg legger til; det samme kunne vi like gjerne skrevet om jødedom, kristendom, åsatru, buddisme, konservativisme, anarkisme, sosialfacisme, nasjonalfacisme, etc?

   Link til artikkel om grunnlovsendringen
   http://sian.no/node/1629

   ..Facisme pr. def er alle styresett som ikke er kommunistisk, så ut i fra det så er vi alle facister. Selv de rødgrønne. Så når sosialistiske antirasister skriker ut om facisme, så aner jeg en smule selvironi eller hykleri?

   Men la oss ikke henge oss opp i det. La oss heller se på den foreslåtte endringen og heller tolke den objektivt og se hva det betyr i praksis.

   Den ene grunnlovssettningen som skal endres er denne:
   ”Den evangelisk-lutherske religion forbliver statens offentlige religion. De Indvaanere, der bekjende sig til den, ere forpligtede til at opdrage deres Børn i samme.”

   Dette er foreslått endret til følgende:
   ” Værdigrundlaget forbliver vor kristne og humanistiske Arv. Denne Grundlov skal sikre Demokrati, Retsstat og Menneskerettighederne.”

   I praksis betyr dette at statsreligionen degraderes til verdigrunnlag, og i tillegg ser man det er lagt inn humanetiske arv. Hva er det?. Vell ved å se på hvilke partier som snakker mest om humanitet, og ved å se på nettsidene til humanetisk forbund (facisme betyr ironisk nok forbund), så identifiseres det politiske begrepet humanetisk å være marxisme, eller arbeiderparti politikk pluss minus.

   I tillegg er det lagt inn demokrati. Demokrati pr.def har aldri eksistert i noen stater, men hva mener man med demokrati i politisk sammenheng?. Ved å se på PST trusselrapport om hva de mener er en trussel mot Norsk demokrati finner man islamister, høyreekstreme (nasjonalister), og venstreekstreme (kommunister). Da er det kun èn politisk rettning som står igjen som er legitimt i Norsk demokrati, og det er sosialisme, eller sosialdemokrati. Som igjen peker på et forsøk å grunnlovsfeste arbeiderpartiets politikk.

   Så er det lagt til menneskerettigheter. Menneskerettigheter defineres av FN, noe som peker i rettning av at FNs menneskerettigheter blir implementert i Norsk grunnlov.

   Så til endringen om får sionistene i SIAN til å rase:
   Grl. § 16 endres til: «Alle Indvaanere af Riget have fri Religionsøvelse. Den norske Kirke, en evangelisk-luthersk kirke, forbliver Norges Folkekirke og understøttes som saadan af Staten. Nærmere Bestemmelser om dens Ordning fastsættes ved Lov. Alle Tros- og Livssynssamfund skal understøttes paa lige Linje.»

   De henger seg opp i at Islam skal «understøttes paa lige Linje» med evangelisk luthersk kristendom, men om Islam ikke skulle det fordi noen rettninger av islam og muslimer er ukompatible med norsk sosialdemokrati, evangelisk-luthersk kristendom, eller norrøn kulturarv, burde man ikke da også ekskludere kristen og jødisk sionisme, samt nazisme?. Og hvordan kan man si ” Værdigrundlaget forbliver vor kristne (evangelisk luthersk kirke) og humanistiske Arv», når vi åpenbart ser at humanster og kristne er i konflikt både sosialt og politisk?. Man grunnlovsfester en konflikt?

   http://www.regjeringen.no/nb/dep/fad/dok/regpubl/prop/2011-2012/prop-71-l-20112012/2.html?id=675341

   Men jeg er litt spent på hvordan de har tenkt å praktisere Grl. § 16 «Alle Tros- og Livssynssamfund skal understøttes paa lige Linje» . Livssyn er en overordnet og felles benevnelse om det et menneske tror på om livet og verden, om det fins noen høyere makt eller ikke, og hva slags etikk man bør leve etter. I prinsippet er nazisme også et livssynssamfund. Så det grunnlovsendringene i prinsippet sier er at jødedom og nazisme skal understøttes paa lige Linje. Det kan jo fort bli i overkant spennende…

   Ellers så legger jeg merke til at de har unnlatt å ta med vår særnorske norrøne kulturarv i endringsforslaget. Og på en måte er jeg litt glad for det. For da slipper man at politiske blokker (enten det er venstre eller høyre) tar vår norrøne kulturarv som gissel, og forvrenger det til sin fordel som bla. skjedde i ww2, og som kristensionister og jødiske sionister gjør med kristendom og jødedom pr. dags dato.

   Venstresiden kjører også det samme løpet mot jødedom, kristendom, og islam. Høyre-religiøse anklager venstrereligiøse for å være frafallende, og venstre-religiøse anklager høyre-religiøse for å være ekstremister. Men i realiteten er begge blokkene klovner og apekatter.

   Men uansett tolker jeg utelatelsen av norrøn kulturarv som en bevist handling for å undergrave vår særegenheter.

   GD Star Rating
   loading...
   • Profilbildet til Thunder Thunder sier:

    «rødgrønne sosialistblokken, og sionistblokken FRP.»

    Ingen krig uten blokker. De som trekker i snorene over oss er nok rimelig fornøyde når blokkene fremstår så klart. Varsko her!

    Du nevner kristensionister, men vet at de ikke er særlig kristne.
    Du nevner FRP-Sionister, men vet at frp’ere ikke er opptatt av Sion.
    Du nevner jøde-sionister men vet at de ikke representerer jødedom.
    Du nevner rød/grønne, og vet at rød/grønne ikke er kommunister.
    Om dette ikke stemmer blir folket bedratt, og det er jo ikke utenkelig :-)

    Fellesnevneren er selvfølgelig makt. Uansett hva som skjer vil de samme navnene og det samme blodet sitte med posisjonene.
    Breivik er ikke spesielt religiøs og prøver å fremstille seg selv som en ensom rytter. Han er tilknyttet frimureriet og er selverklært sionist. Han står sammen med sine sionistiske brødre, men benekter tyilknytting. Media benekter også Breiviks tilknytting til et større nettverk. Faktisk avfeier de det og latterligjør det som oppgulp fra personer som er litt vel opptatt av konspirasjonsteorier. Å tenke tanken om at Breivik hadde hjelpere fosøkes fremstå som latterlig. Det burde være hovedfokus på hvem som sympatiserer med Breivik og medhjelpere. Massemedia og politikere har fra dag 1 advart oss fra tanken om at krefter står bak Breivik. Breivik er ikke regnet for å være tilregnelig og sett på som ensom ulv, men har tusenvis av sympatisører. Om han ikke visste han hadde tusenvis i ryggen, ville han sannsynligvis ikk klare å gjennomføre handlingen. Assassin på vegne av noe større gjør handlingen til noe positivt.

    Hva er sionister?
    Sionister finner man vel under enhver stein, men få er villig til å gå i krigen for sitt Jerusalem, for å drepe er ikke deres tro. De dreper ikke før illusjonistene får overbevist de om at motstanderen kospirerer med djevelen. Historien forteller at Gud sto på begge sider og derfor ikke kunne bryte inn :-)

    Sionistiske organisasjoner:
    Frimurere, Jehovas vitner, mormonere, pinsevenner, katolikker, U name it.
    Hva mener menighetene? Har tenkt litt på Mitt Romney og at han er mormoner. Jeg kjenner en mormoner som ikke er særlig ekstrem, men mormonere er sett på som ganske ekstreme. Jeg ble kjent med en av vitnene, men han var mest opptatt av egne problemer. Jeg kjenner kristen-konservative som er mest opptatt av lokallaget og den lokale kirken , motsatt av neocons.Det er jo de karismatiske lederne som man blir skeptiske til og deres bruk av menighetene som springbrett. Mormonere er opptatt av å bygge et åndelig indre Sion/Jerusalem, vil politikerne utnytte menigheten til å bygge et politisk Jerusalem? Mormonpuppet?

    Jeg har kommet fram til at religionen har lite med konfliktene å gjøre. At religionen er roten til all ondskap og krig er feil. Alt går bra frem til folk begynner å se for seg blokker. Før blokkene oppstår lever de sine liv sammen, side om side med innslag av hverdagskonflikt som alle gode naboer.
    Politiske sionister derimot er hakket værre. De omgås ikke med oss vanlige småborgere, men er gjerne kamerat om vi springer deres ærend på veien til verdensherredømme og maktposisjoner. Åndelighet er vanskelig å spore, men vi dilter etter i vår onkel Tom-isme uansett. Motivet er ikke så farlig, men når onkel Tom mister spriten, røyken, bensinen og fri annenhver helg blir han sint på…. muslimer.
    Hvordan hadde Europa vært uten Israel og arabersanksjoner og blokkader?

    Templar/sionist
    Vår jødiske/israelske venn Doreen Bell Dotan har blitt lenket noen ganger til Speilet. Hun forteller om den tyske kolonien i Israel(Palestina) som oppsto rundt Rotschilds vinmarker. Rundt multikulturen i Haifa kan det se ut som FNs Bahai er veien ut av kaoset. Snakk om snik-tysklandisering og utvisking av religion og kultur.
    http://www.youtube.com/watch?v=kO2XeCfSTNA

    Deutschland uber alles gjaller fra Israel.
    Glorious Things of Thee are Spoken Zion city of our god.
    http://www.youtube.com/watch?v=Tz-iqQrmV1s
    Ingenting med religion eller åndelighet å gjøre. Israel/Palestina er jordas knutepunkt også for handel og senter for verdensherredømme. Da som symbol for seier over gud og det åndelige. Antikrists herredømme fra guds trone. Religøse sionister gjør seg selv en skikkelig bjørnetjeneste i såfall. De innbiller seg å fremskynde messias hjemkomst ved å koke sammen et helvete.

    Fra sionist Israels side er Utøya en hjernevaskingsleir, hvor barn lærer å boikotte Israel. Osloavtalen er sett på som anti-semittisk. Utøya blir sett på som leiren til Lars Gule som ble tatt med eksplosiver i bagasjen som skulle brukes i Tel Aviv. Lars Gule er HEF-terrorist og Palestinasympatisør.
    At AP fikk som fortjent i noens øyne er sprøtt, men ikke utenkelig.

    GD Star Rating
    loading...
 2. Profilbildet til Tom Rosland Tom Rosland sier:

  Publisert: 22.apr. 2012 (08:42) Oppdatert: 22.apr. 2012 (08:42) Aftenposten.
  PST vil legge nettdebatter under Datalagringsdirektivet
  .

  Politiets sikkerhetstjeneste mener det er nødvendig for å etterforske trusler mot myndighetspersoner eller hatefulle ytringer.

  Mvh Tom

  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/PST-vil-legge-nettdebatter-under-Datalagringsdirektivet-6809325.html

  GD Star Rating
  loading...
  • Profilbildet til cHronilogy cHronilogy sier:

   skal i teorien ikke gå ut over denne siden, de få «hat-troll» som prøver seg her inne har ikke mye å stille opp med har jeg bemerket meg :) , men kanskje greit om dere har en facebook gruppe?

   GD Star Rating
   loading...
  • Profilbildet til Monica Waade Monica Waade sier:

   Jeg har forsøkt å legge inn denne kommentar i artikkelen du linker til Tom…

   Dette har vi hele tiden advart om på Nyhetsspeilet i forbindelse med DLD og det her utspillet får meg nesten til å tro at PST er en av de cellene ABB prater om. :(

   … Fikk følgende svar:

   Kommentar venter på godkjenning
   Din kommentar må godkjennes av moderator før den blir vist.

   GD Star Rating
   loading...
   • Profilbildet til Monica Waade Monica Waade sier:

    Aftenposten, eller var det PST, godkjente ikke kommentaren min.

    Sa jeg noe som ikke er politisk korrekt?

    GD Star Rating
    loading...
    • Profilbildet til Thor Thor sier:

     Samme her,hvis du klikker på Facebooklinken,vil det du har skrevet i innlegget,havne på tidslinja der..flere innlegg som har ikke kommet inn,ligger der gitt..noen ganger er det på siden noen minutter for så å være borte..:/

     GD Star Rating
     loading...
 3. Profilbildet til Eddvin Eddvin sier:

  For å kanskje forstå dette, så bør man ta seg tid til å se denne sendingen som Gouvernør Jesse Ventura sendte i beste TV tid over hele USA. Dette er helt fremmed for oss her i Norge. Men det var helt klart samtale om dette fra Russisk side, da jeg var i militæret. I og med det ikke er snakk om hvem som var hans faddere i Frimureren, så er det helt klart at noe blir skjult.
  http://www.youtube.com/watch?v=pNS04L641bU

  GD Star Rating
  loading...
  • Profilbildet til cHronilogy cHronilogy sier:

   jauda ventura gjør sitt beste og er ikke redd for å gjøre det offentlig, bra mann.

   kan anbefale denne korte snutten, en av de med best oversikt tror jeg :)

   GD Star Rating
   loading...
 4. Profilbildet til Mole Mole sier:

  En ting jeg har stusset over, spesielt på slutten av forrige uke.
  Hvorfor legger de ekstra trykk på ROM 250, i rettsal 250, holder det ikke å si i rettsalen?

  GD Star Rating
  loading...
 5. Profilbildet til Mole Mole sier:

  Wikipedias demokratiske problem

  Én prosent av Wikipediabrukerne er ansvarlig for nesten åtte av ti endringer.
  http://www.dagbladet.no/2012/04/23/kultur/debatt/wikipedia/store_norske/leksikon/21259716/

  Betimelig å ta opp dette nå når ABB har nevnt Wikipedia i stor grad.
  Samtidig er det sensur av Wikipedia som det bør settes spørsmålstegn ved.

  GD Star Rating
  loading...
 6. Profilbildet til cHronilogy cHronilogy sier:

  Da var det snakk om losjen på tv til og med, ikke akkurat i dybden, men skal ikke se bort ifra at media sitter å følger med her dag for dag ^^

  GD Star Rating
  loading...
  • Profilbildet til Mole Mole sier:

   Da ABB kom inn på at frimurerordenen var de etterkommerne av Knights Templar som fulgte de nærmest, så stoppet spørsmålene om den saken opp, pussig nok.

   GD Star Rating
   loading...
   • Profilbildet til cHronilogy cHronilogy sier:

    fikk ikke med meg det, men hvis dem var inne på det kommer det til å belyses igjen.. nrk er noe mer objektive får jeg en følelse av, litt mindre fastslåtte. får se hvordan det utvikler seg.

    uansett er det bemerkningsverdig hvor mye som skjer i verden samtidig, nord-korea med trusler, syria, iran, israel, stor splittelse i usa om valget med valg juks, utslitte og traumatiserte veteraner, mange som er forbanna på media, alt i norsk media den siste tiden har vært radikale grupper/personer enten breivik, krekar, bhatti eller edl…. ukritisk inntak av media av de som allerede har annlegg for disse ideologier gjør ikke annet en å fylle bensin på bålet for å si det sånn..

    La ut en post om denne gjengen «We The People Network» for en tid tilbake og det ER propaganda videoer som dekker samme materiale som Alex Jones ect. tror til og med jeg har hørt no reklame der fra «we the people» et eller annet (sikkert no forbanna vannfilter eller no) , i tillegg; google «‘»we the people» white house» , kan tenke meg det er samme organisasjon. Og så satt jeg og så «Taxi Driver» fra 1976 i går og ja, man vet jo hvordan hollywood bruker symbolikk og i visse filmer avslører fremtidsplaner. se den filmen!

    Har enda ikke vært en større revolusjon som ikke er planlagt av «øyet» , franske, russiske, soviet , eu osv.., ron paul revolution 2012?

    http://www.whitehouse.gov/blog/2012/01/14/obama-administration-responds-we-people-petitions-sopa-and-online-piracy

    http://www.youtube.com/watch?v=S1WFk6b_L54&feature=relmfu
    «Ron Paul 25 reasons why the US is now Nazified» bemerk hvordan de spiller på hat og agresjon.

    Fant ingen video snutt men husker de snakket om teknikker brukt i propagandafilmen kony 2012 , (predictive programming/pre-conditioning)
    http://www.tv2.no/nyheter/utenriks/kony-2012-reklameverdien-umulig-aa-regne-ut-3728532.html
    «– Dette er et kommunikasjonshåndverk som er helt uovertruffent og passer som hånd i hanske for målgruppen; unge mennesker født mellom 1981 og 1995. De har mer lidenskap, er mer påvirkelige og ofte engasjert. De ønsker å endre verden og denne saken framstår som ekte og viktig. »

    Ron Paul Revolution
    http://www.youtube.com/watch?v=Muf23Rc7HV8&feature=related

    Nå må jeg si meg enig i mye av hva ron paul står for men man kan jo spørre seg hvorfor man er potensiell terrorist hvis man har en «bumpersticker». Og det må være revulosjonerende bra skal det bli noen stor gruppe ut av det.
    De kjemper jo for grunnloven som ble skrevet og påskrevet av gutteklubben og man kan jo spørre seg hvor mange trekk dem har planlagt på sjakk-gulvet sitt… driver dem å «tar over» eller var det planlagt fra start av

    http://secretsun.blogspot.com/2012/01/ron-paul-race-ritual-and-scottish-rite.html
    «All I can say for sure is that if walks like a duck, talks like a duck and performs high initiate ritual like a duck….»

    http://www.jbs.org/news/ron-paul-and-jbs

    Zbigniew Brzezinski…

    GD Star Rating
    loading...
    • Profilbildet til no problem no problem sier:

     du trekker frem mye bra og du litter litt med å utrykke deg som er normalt i den fasen du er

     angånde filmer så ja det er hellt sant om du tar denne så
     i gammle dager hadde alle konger en sham.mann eller prest som ga dem råd og som du ser i kirken i dag eller fra gammelt av gikk de rundt med en stokk Merlin er et gått exempel fra historien (eller den galningen som zaren av rusalnd brukt husker ikke navne hans i farten men han er grunn for et studie i seg selv og ble også brukt som argementasion mot zaren før revlusionen styrt av illuminati folk i rusland, zaren ble forøvrige fjernet for han var i mot FED)

     uansett stokken som ble brukt for charming the pepol was made from hollywood and weher do we get ower charm from today

     så selfølgeig er filmer lagt for å viser fremtid eller plante ider i hode på folk alle blir påvirket av filmer ung eller gammel og tv er det verste av de alle hvorfor tror du ABB hamre løse på nrk

     kansje du skall ta deg en tur på kino og se Iron sky så etter på kan du se chaplins parodi på hitler laget mange år før ww2

     Alex jones er en vits syk i hode og langt i fra normal hadde de 4 sakskyndige i rettsaken laget en raport av han hadde han såtte i tvangs trøye for lenge siden
     det eneste bra AJ har gjort hvar å snikke seg inn på Boheimien grov campus
     der de i dag bruker et sympol for menneske ofring og kun gud vet hva de gjord før i tiden, men av alle ting er svenke kongen fast invetar der og svenke kongen er som kjent overste leder av den skandinaviske friorden som går vider fra 11grad som vi kjenner for frimurer i norge, ergo den skjullte fra grad 11 til 33 er overst suprim svenske kongen.

     alle grupper og organisasioner eller relligion er styrt av makten og kontollert eller innsyn fra cia uansett hvor i verden du er punktum!
     og med ABB klart og tydellig frem står som en hvit europeisk Al-Quieda som har vert vennte de siste åren, bare så forbanna overraskene at han dukket opp i norge så er lov verk allred på plass i usa og europa, blir du mistenkt for å tenk å utføre en aksjon som vil å virke mot samfunet kan du stemples som terroist og fengsle i 5 år uten å bli still foran rettsaparatett, eller ha rett til advokat

     but it is the way THE SHIP HAS LEFT THE PORT sow if u want to se a move how aout TITANIC for the secound time in 3D and u will be on ure way to see the world in 5D sonn expend ure weie and get the extra dimension to see lucifer just jump on bord the ship calld New World Order

     ( og til slutt kansje en studie av hvorfor overklasen er i fokus på titanic kansje der hvar fler ombord i den båten som hvar i mot FED)

     GD Star Rating
     loading...
  • Profilbildet til cHronilogy cHronilogy sier:

   forresten de pøser på i media om psykopat, empati eller ikke, hvorfor er det ingen som har vist eller snakker om empati for alle de etterlatte og pårørende angående sivile tap i F.EKS. afghanistan, irak og libya, som vi norske folket har hjulpet med via våre innskudd i form av skattepenger(stjelt før vi ser dem) enten våpensalg eller å være allierte med de makter som utfører krigen for det globale imperiet… er ikke de da like mye psykopater som breivik? en hver som har forståelse for «nyhetsspeilets» tema vet at kun kunnskap og forståelse kan knekke skaperne av hærer og atomvåpen…

   «Psychopaths have a total lack of empathy and remorse, and have very shallow emotions. They are generally regarded as callous, selfish, dishonest, arrogant, aggressive, impulsive, irresponsible, and hedonistic.» = Western Domination , agenda 21, monsanto, monarkien ect osv pluss enda flere «spinn-offs» 😉

   GD Star Rating
   loading...

Legg til en kommentar


Vaksiner, kvikksølv og nevroutviklingsmessige forstyrrelser

Samfunn

Vaksiner, kvikksølv og nevroutviklingsmessige forstyrrelser


Hva kan du forvente av ditt Høyere Selv

Bevissthet

Hva kan du forvente av ditt Høyere Selv


Holdes menneskeheten nede? Del 2

Kosmos

Holdes menneskeheten nede? Del 2


Holdes menneskeheten nede? Del 1

Video

Holdes menneskeheten nede? Del 1